Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πεζοναύτης που έπνιξε με κεφαλοκλείδωμα άστεγο στο μετρό


 

Ο Ντάνιελ Πένι, ο Αμερικανός πεζοναύτης που έπνιξε με κεφαλοκλείδωμα έναν άστεγο στο μετρό της Νέας Υόρκης «θα έπρεπε να επαινεθεί για τον περιορισμό του Τζόρνταν Νίλι», υποστήριξε ο δικηγόρος του σε ραδιοφωνική συνέντευξη, λίγες ώρες αφού ο πελάτης του αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Ο 24χρονος είχε παραδοθεί στις αρχές το πρωί της Παρασκευής με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, λόγω της θανατηφόρας λαβής πάνω στον Τζόρνταν Νίλι.

«Δεν μπήκε στο μετρό για να βλάψει κανέναν. Δεν επιτέθηκε σε κανέναν», είπε ο Τόμας Κένιφ για τον πελάτη του το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Cats & Cosby» του WABC.

«Πραγματικά έβαζε τον εαυτό του σε κίνδυνο προς όφελος των άλλων. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί γι' αυτό. Πρέπει να επαινεθεί», είπε ο Κένιφ στους οικοδεσπότες Τζον Κατσιματίδη και Ρίτα Κόσμπι.

Ο Πένι με κεφαλοκλείδωμα προκάλεσε θανατηφόρο πνιγμό στον Νίλι σε ένα βαγόνι την 1η Μαΐου, αφού ο άστεγος απειλούσε και φόβιζε τους επιβάτες, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η οικογένεια του Νίλι κατέρριψε τους εισαγγελείς του Μανχάταν επειδή κατηγορούν τον Πένι μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πεζοναύτης σκότωσε σκόπιμα τον άστεγο, με τη νομική ομάδα του θύματος να πιέζει η κατηγορία να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με το επιχείρημα πως ο πεζοναύτης είχε υποβληθεί σε εκτεταμένη σωματική εκπαίδευση και ήξερε ότι ωθούσε τη λαβή του πνιγμού στο μοιραίο όριο.

Το μέγιστο της ποινής που προβλέπει η νομοθεσία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι 15 χρόνια. Αν ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία χωρίς πρόθεση η ποινή θα έφτανε τα 25 χρόνια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου