Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί οι δύο ανήλικοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

 



Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 5-6-2024 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, -4- αλλοδαποί (-2- ενήλικοι και -2- ανήλικοι), ηλικίας 37, 35 και 15 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των -2- ενήλικων κατηγορουμένων στην διακίνηση ναρκωτικών σε μικροδιακινητές, μεταξύ των οποίων και -2- ανήλικες, στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Από έρευνα στις οικίες και την κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • -1- κιλό και -110- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών,
  • το χρηματικό ποσό των -1.036- ευρώ,
  • -3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
  • -3- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Οι Ισραηλινές δυνάμεις απελευθέρωσαν τέσσερις ομήρους από τα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς

 


Τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι, τους οποίους είχε απαγάγει η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ Nova κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Οι διασωθέντες είναι οι Noa Argamani, 25 ετών, Almog Meir Jan, 21 ετών, Andrei Kozlov, 27 ετών, και Shlomi Ziv, 40 ετών. Είναι σε καλή κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο «Sheba» Tel-HaShomer για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Οι όμηροι διασώθηκαν στη διάρκεια της ημέρας έπειτα από μία «πολύπλοκη» επιχείρηση που διεξήχθη με την συμμετοχή της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ και της αστυνομίας, σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στο Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Γάζας, ανέφεραν οι IDF.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της επιχείρισης, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα.

Η Argamani απήχθη επίσης από το φεστιβάλ. Βιντεοσκοπημένο υλικό - που επαληθεύτηκε από τον πατέρα της Yaakov Argamani στο ισραηλινό κανάλι 12 - δείχνει την 25χρονη να απομακρύνεται στην καρότσα μιας μοτοσικλέτας φωνάζοντας: «Μη με σκοτώσετε!».


Νέα πλάνα που δείχνουν την Argamani να επανενώνεται με τον πατέρα της, να χαμογελά και να τον αγκαλιάζει πάνω σε ένα όχημα μεταδόθηκαν αμέσως μετά την είδηση της επιχείρησης διάσωσης το Σάββατο.

Ο Kozlov, ένας Ρώσος που μετακόμισε στο Ισραήλ το 2022, εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας στο φεστιβάλ.

Ο Jan προσπάθησε να διαφύγει από το φεστιβάλ. Αυτός και ένας φίλος του κατάφεραν να φτάσουν στο αυτοκίνητο του φίλου, αλλά κατάφεραν να οδηγήσουν μόνο μια μικρή απόσταση πριν αναγκαστούν να σταματήσουν.

Ο Ziv ήταν μέλος της ασφάλειας στο φεστιβάλ και αρχικά ήταν σε επαφή με τις αδελφές του καθώς εκτυλισσόταν η επίθεση, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στους Times of Israel.

Η έδρα του Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, μια ομάδα που εκπροσωπεί τις οικογένειες των ομήρων, χαρακτήρισε τη διάσωση των τεσσάρων ομήρων ως «θαυμαστό θρίαμβο» και ευχαρίστησε τις IDF για την «ηρωική επιχείρηση».

Η ομάδα πρόσθεσε: «Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να θυμηθεί τη δέσμευσή της να φέρει πίσω και τους 120 ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς - τους ζωντανούς για αποκατάσταση, τους δολοφονημένους για ταφή».

Σε απάντηση της στρατιωτικής επίθεσης στο Νουσεϊράτ, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει τις επιλογές του. Είπε ότι η Χαμάς δεν θα συμφωνήσει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός αν δεν επιτύχει ασφάλεια για τους Παλαιστίνιους.



ΠΑΣΟΚ για αγορά σπιτιού Κασσελάκη από τον Τάιλερ: Το κρεσέντο αναξιοπιστίας συνεχίζεται


 

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για αναξιοπιστία εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του για την αγορά του σπιτιού του. «Το κρεσέντο αναξιοπιστίας συνεχίζεται» γράφει η ανακοίνωση.

«Μετά τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore εταιρείες που έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Κασσελάκης , ο οποίος κατά τ’ άλλα είναι υπέρ της φορολογικής δικαιοσύνης, σήμερα αποκαλύφθηκε ότι η αγορά της υπερπολυτελούς κατοικίας του δεν έγινε από τον ίδιο -όπως δήλωσε- αλλά από τον σύζυγό του με έμβασμα από το εξωτερικό με την αίτηση για golden visa» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρητικά είναι κατά της golden visa, είναι τόσο …αξιόπιστος, που έκανε μάλιστα χρήση του μέτρου!»

«Η αξιοπιστία δεν απονέμεται, πιστοποιείται από την ταύτιση λόγων και πολιτικών πράξεων» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.




Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο αστροναύτης του Apollo 8 που τράβηξε την εμβληματική φωτογραφία «Earthrise»

 



Ο αστροναύτης πιλότος του Apollo 8 Μπιλ Άντερς , ο οποίος τράβηξε μια από τις πιο σπουδαίες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο διάστημα, πέθανε σε ηλικία 90 ετών, σε αεροπορικό δυστύχημα που είχε στα βόρεια του Σιάτλ, στην Ουάσινγκτον. 

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών(NTSB), ο 90χρονος πετούσε με μικρό αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη περίπου 25 μέτρα από την ακτή του νησιού Τζόουνς. 

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο King Tv ότι είδε τη συντριβή. «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα μπροστά στα μάτια μου», είπε ο  Philip Person στον τοπικό σταθμό ειδήσεων. «Έμοιαζε σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας: Με τη μεγάλη έκρηξη και τις φλόγες και τα πάντα».

Τα πλάνα που φέρεται να κατέγραψαν το αεροπορικό δυστύχημα φαίνεται να δείχνουν μια προσπάθεια να σηκωθεί το τελευταίο δευτερόλεπτο, πριν φτάσει στην επιφάνεια του νερού και τυλιχθεί στις φλόγες. 



Ο γιος του Άντερς, Γκρεγκ, επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας του πετούσε με το μικρό αεροπλάνο και ότι το άψυχο σώμα του πατέρα του ανασύρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

«Η οικογένεια είναι συντετριμμένη. Ήταν ένας σπουδαίος πιλότος. Θα μας λείψει»αναφέρεται σε δήλωση της οικογένειας.

Ο Μπιλ Άντερς, πιλότος της αποστολής Apollo 8 στη Σελήνη τράβηξε την εμβληματική φωτογραφία Earthrise, μια από τις πιο αξέχαστες και εμπνευσμένες εικόνες της Γης από το διάστημα. 



Τραβηγμένη την παραμονή των Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια της αποστολής του 1968, της πρώτης διαστημικής πτήσης με πλήρωμα που εγκατέλειψε τη Γη και έφτασε στη Σελήνη, η φωτογραφία δείχνει τον πλανήτη να υψώνεται πάνω από τον ορίζοντα από την άγονη σεληνιακή επιφάνεια.

Ο Άντερς αργότερα το περιέγραψε ως τη σημαντικότερη συνεισφορά του στο διαστημικό πρόγραμμα. Η εικόνα πιστώνεται ευρέως ως κίνητρο για το παγκόσμιο περιβαλλοντικό κίνημα και οδηγεί στη δημιουργία της Ημέρας της Γης, μιας ετήσιας εκδήλωσης για την προώθηση του ακτιβισμού και της ευαισθητοποίησης για τη φροντίδα του πλανήτη.

Μιλώντας για το φωτογραφικό στιγμιότυπο, ο Άντερς είπε: «Ήρθαμε σε όλη αυτή τη διαδρομή για να εξερευνήσουμε τη Σελήνη και το πιο σημαντικό πράγμα που ανακαλύψαμε ήταν η Γη».



Ήρθαν να εξαπατήσουν τους Έλληνες και ο Κασσελάκης κάνει τον σωτήρα ενώ είναι κατηγορούμενος

 


Μήνες τώρα πετάει λάσπη, λέει ασύστολα ψέματα και μάλιστα παρά το ότι αποκαλύπτονται συνεχίζει να τα λέει, κοροιδεύει τον κόσμο, εξαπατά χωρίς ίχνος ηθικής, και επιμένει να λέει αντί να ζητάει συγνώμη και να απολογείται ότι μπορεί να είμαι ασύστολα απατεώνας αλλά θέλω να σας σώσω. Το θέμα είναι από τον Στέφανο Κασσελάκη ποιός θα σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι πολίτες δεν τσιμπάνε.

Η τελευταία αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα, είναι η νέα απάτη με το σπίτι στο Κολωνάκι που σε κάθε εμφάνιση του ο Κασσελάκης κορόιδευε και εξαπατούσε τον κόσμο ότι το αγόρασε αυτός, ενώ το αγόρασε ο σύζυγος Τάιλερ.

Στο όνομα του Τάιλερ ΜακΜπεθ αγοράστηκε το πολυτελές διαμέρισμα επί της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι. Συγκεκριμένα, η αγορά έγινε με διατραπεζικό έμβασμα, 1,760 εκατ. ευρώ το οποίο εστάλη από το εξωτερικό βάσει και των διαδικασιών που ακολουθεί ο αγοραστής όταν έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Golden Visa.

Πάντως στο περίφημο μπακαλόχαρτο excel Κασσελάκη όπου ο ίδιος παρουσίασε ως πόθεν εσχες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι ο Τάιλερ έχει καταθέσεις περίπου 600 δολάρια, χρωστά 12.000 δολάρια σε κάρτες, αλλά και 149.324 δολάρια από φοιτητικό δάνειο που είχε λάβει ενώ δεν δηλώνει ούτε 1 δολάριο ως εισόδημα  του συζύγου του.



Επιμένει σε κάθε του εμφάνιση να θεωρεί «πόθεν έσχες» το μπακαλόχαρτο, «η μόνη άμυνά μου, η επίθεση της εντιμότητας» λέει ενώ είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένας ψεύτης και ανέντιμος, και ενώ του φωνάζουν όλοι ώστε να σταματήσει να εξαπατά τον κόσμο, ότι η πλατφόρμα είναι ανοικτή απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση επιμένει να ξεφτιλίζεται λέγοντας, «ανοίξτε τώρα την πλατφόρμα, να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023», σημείωσε.

«Ένα είναι το συμπέρασμα. Ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα είναι βρώμικο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η λέξη. Και χρειάζεται κάποιον να πάρει τη σκούπα. Και αυτός θα είμαι εγώ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως «γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά». Και τον ενημερώσουμε πώς δεν χρειάζεται γιατί κρατιέται μόνος του απο την απάτη και το ψέμα που το έχει εύκολο.