Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Προκαλεί ο δικηγόρος των Κροατών: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα»


 

Την ώρα που η ΑΕΚ θρηνεί για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της Μιχάλη Κουσουρή, ο δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys», ενώ και ο ίδιος είναι οπαδός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προκαλεί με τις δηλώσεις του στα social media. 

Ο Davorin Karačić στην ανάρτησή του γράφει μεταξύ άλλων ότι «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, τονίζει πως τα γεγονότα συνέβησαν τελείως διαφορετικά και σε καμία περίπτωση δεν διαδραματίστηκαν, όπως τα περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης. 

Davorin Karačić
4 ώρες πριν

EDIT 12:07

Ja se braće ne odričem.
Ako gledamo s druge strane, navijači AEK-a su najveći ljudski šljam, narkomansko-ljevičarsko-anarhistička otpad, koja je desetljećima noževima ubadala druge ljude, bacala molotovljeve koktele po drugima, gazila ljudima po glavama.
Žaliti za takvima je kao žaliti za Isilovskim glavosjecima koji su svojedobno naletjeli na sirijske Tigrove ili Wagner u Siriji....

See more


Η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε εδώ και δύο ημέρες ότι Κροάτες χούλιγκαν θα έρθουν στη χώρα μας μέχρι και τις πινακίδες των αυτοκινήτων

 


Η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε εδώ και δύο ημέρες ότι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα έρθουν στη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, με ημερομηνία 6/8/2023, αναφέρεται: 

«Την Τρίτη 8/8/ 2023 και ώρα 21:45, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ ομάδων ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb στο γήπεδο OPAP ARENA. Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, αναμένεται να ταξιδέψουν προς την χώρα μας περί τους 150 οπαδούς της  GΝΚ Dinamo Zagreb. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στην χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός περίπου 100 οργανωμένων οπαδών της GΝΚ Dinamo Zagreb -BAD BLUE BOYS- κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία και κάποιοι θα διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb, κυρίως πλησίον της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επιπλέον, ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ  επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115 τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες 7/8/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων. Η Υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιοδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».

Την επόμενη μέρα, 7/8/2023, σε δεύτερο δελτίο αναφέρονται τα εξής: «Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο -πέταλο- του γηπέδου "OPAP ARENA" σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας. Η Υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιαδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά». 

Το iefimerida.gr αποκαλύπτει τα έγγραφα






Τρομοκρατία σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Κουμουνδούρου υπέρ των Τούρκων - Στο πειθαρχικό η Ελένη Λαφτσή που έκανε αποκαλύψεις


 


Τρομοκρατία κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, από την Κουμουνδρούρου υπέρ των Τούρκων.

Μόνο αποδεδειγμένα προδότες και ανθέλληνες θα διέγραφαν στέλεχος τους επειδή ξεμπρόστιασε τους Τούρκους.

Την παραπομπή της Ελένης Λαφτσή στο Πειθαρχικό, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας του ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε η Κουμουνδούρου, με επίκεντρο τα σχόλιά της στα κοινωνικά δίκτυα για τον νομό Ροδόπης, κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Το τριμελές κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, και αντί να κάνει διάβημα στο προξενείο της Τουρκίας, συγκέντρωσε όλο το προηγούμενο διάστημα τα σχετικά στοιχεία που αναμένεται να εξετάσει το βράδυ της Πέμπτης η ολομέλεια του πειθαρχικού οργάνου, προκειμένου να αποφασίσει, κατά πληροφορίες, την οριστική διαγραφή ή την αναστολή της ιδιότητας του κομματικού μέλους, προκαλώντας έτσι τους Έλληνες πολίτες υπέρ των Τούρκων.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λαφτσή κατήγγειλε «παρέμβαση ωμή και αισχρή!» από πλευράς του τουρκικού προξενείου στις τελευταίες εθνικές εκλογές στον νομό, «συγχαίροντας» όσους «συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη», «δείχνοντας» προς την πλευρά του εκλεγμένου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Τα όσα δημόσια ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κ. Λαφτσή, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο δήμο Κομοτηνής «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, προκάλεσαν, ωστόσο, την σφοδρή αντίδραση του κόμματος, με αποτέλεσμα να βρεθεί υπόλογη ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου. Εκτός από τις «βολές» κατά του νεοεκλεγέντα βουλευτή, στην απόφαση της Κουμουνδούρου βάρυναν, κατά πληροφορίες, και αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για άλλα κομματικά στελέχη στον νομό, με αποτέλεσμα να «διακινδυνεύει» η ευρύτερη πολιτική του κόμματος στην περιοχή. Επιπλέον, η κ. Λαφτσή είναι σύζυγος του τέως Βουλευτή στον νομό, Τάκη Χαρίτου, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Η Λαφτσή είχε σχολιάσει την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ροδόπης ως «υποβοηθούμενη εκλογή», ψέγοντας όσους «προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου».

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Λαφτσή: «Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι.Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!»







Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη


 

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνης στα καταδικαστέα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, που έπεσε νεκρός από την δολοφονική επιδρομή των χούλιγκανς Κροατών και Ελλήων οπαδών ομάδας της Αθήνας.

Η κυρία Αδειλίνη παρήγγειλε τόσο στον προϊστάμενο της Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών όσο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την επείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα θλιβερά επεισόδια στα Ν. Φιλαδέλφια, όσο και την εποπτεία της διενεργούμενης ήδη αυτεπάγγελτης προανάκρισης από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Ακόμη, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους «να μεριμνήσουν για τον ενδελεχή έλεγχο της υπόθεσης και τη σε βάθος και με πληρότητα έρευνα, καθώς και την εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων, προκειμένου αφενός μεν να εξακριβωθούν τα στοιχεία του δράστη της ανθρωποκτονίας με πρόθεση».

Δεν παραλείπει η κυρία Αδειλίνη, να ζητήσει να διερευνηθεί έχει διαπραχθεί πλειάδα άλλων εγκλημάτων (κακουργηματικού χαρακτήρα), όπως είναι:


· της εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ),


· της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων (άρθρο 184 ΠΚ),


· της διατάραξης κοινής ειρήνης (άρθρο 189 ΠΚ),


· της έκρηξης (άρθρο 270 παρ.1),


· της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών (άρθρο 272 ΠΚ),


· της επικίνδυνης και της βαριάς σωματικής βλάβης (άρθρα 309, 310 ΠΚ),


· της συμπλοκής (άρθρο 313 ΠΚ),


· της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (άρθρο 378 ΠΚ), και


· της παράβασης του νόμου περί όπλων.


Παράλληλα, ζητάει τον εντοπισμό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, όπως και να διερευνηθεί αν «οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό από την ΕΛΑΣ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατάφεραν να διαφύγουν και να καταφθάσουν στον τόπο του εγκλήματος».

Το πλήρες κείμενο της παραγγελίας της κυρίας Αδειλίνης έχει ως εξής:

«Εν όψει των σοβαρών επεισοδίων-εκδήλωση σκληρής «οπαδικής βίας», που έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας 7-8-2023 στη Ν. Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ (επισυνάπτονται σχετικά δημοσιεύματα), με άγριες συμπλοκές, καταστροφές γύρω από το γήπεδο, βόμβες μολότοφ, ρόπαλα κ.λπ., με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς, αλλά ακόμα και το θάνατο οπαδού της ΑΕΚ, παρακαλούμε, ενεργώντας στο πλαίσιο της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, με τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και την κατ’ άρθρο 32 ΚΠΔ εποπτεία, αναλόγως, τόσο αυτής, όσο και της διενεργούμενης ήδη αυτεπάγγελτης προανάκρισης από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, να μεριμνήσετε για τον ενδελεχή έλεγχο της υπόθεσης και τη σε βάθος και με πληρότητα έρευνα, καθώς και την εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων, προκειμένου αφενός μεν να εξακριβωθούν τα στοιχεία του δράστη της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, αφετέρου δε να διερευνηθεί η διάπραξη και άλλων εγκλημάτων, όπως της εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων (άρθρο 184 ΠΚ), της διατάραξης κοινής ειρήνης (άρθρο 189 ΠΚ), της έκρηξης (άρθρο 270 παρ.1), της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών (άρθρο 272 ΠΚ), της επικίνδυνης και της βαριάς σωματικής βλάβης, (άρθρα 309, 310 ΠΚ), της συμπλοκής (άρθρο 313 ΠΚ), της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (άρθρο 378 ΠΚ), της παράβασης του νόμου περί όπλων (Ν. 2168/93) σε συνδυασμό, κατά περίπτωση και με τις διατάξεις του άρθρου 41 ΣΤ του ν. 2725/1999 κ.λπ. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών των ως άνω πράξεων επιβάλλεται η εξάντληση κάθε νόμιμου δικονομικού μέσου συμπεριλαμβανομένων των διαλαμβανομένων στο άρθρο 254 ΚΠΔ

Να διερευνηθεί επίσης, πώς, ενώ, σύμφωνα με τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό από την ΕΛΑΣ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατάφεραν να διαφύγουν και να καταφθάσουν στον τόπο του εγκλήματος

Τέλος, να μεριμνήσετε, εκτός των άλλων, για την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατά τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UefaChampionsLeague».




Απομακρύνουν και δικαίως 7 ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ μετά τη δολοφονία του 29χρονου - Θα υπάρξουν και άλλες


 


Την καρατόμηση επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από Κροάτες χούλιγκανς και Έλληνες συνεργούς τους ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον άτυχο 29χρονο, ενώ ξεκαθάρισε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες απομακρύνσεις και μετακινήσεις στην Αστυνομία, καθώς έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο περιστατικό», αναφερόμενος στη διέλευση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από τα σύνορα. Παράλληλα, μίλησε για «αποτυχία» της Αστυνομίας στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου απομακρύνονται άμεσα: 

- ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους

- οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων, του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφήνει, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες καρατομήσεις αναφέροντας ότι «εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ».

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Καταρχήν, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος. Ενός νέου παιδιού, που έχασε τη ζωή του αδικαιολόγητα, μην πω τζάμπα.

Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό. Δυστυχώς, πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία. Θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση αυτή, πιο συστηματικά και πιο εντατικά. Αλλά, προφανώς, χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα, σε κάθε επίπεδο: αθλητικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό, πολιτικό και ευρύτερα κοινωνικό. Είναι η ώρα της συνεργασίας και της προσπάθειας, όχι της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης που δεν προσφέρουν τίποτα: δεν αποκαλύπτουν, δεν δίνουν λύσεις, αλλά περισσότερο συσκοτίζουν και συγκαλύπτουν το πρόβλημα. Πρόβλημα βαθύτατο, ριζικό και πανευρωπαϊκό, αφού στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται οπαδοί από διάφορα κράτη, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει διεθνή δίκτυα βίας και δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, πρωτοστατούσης της ΕΛ.ΑΣ, λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και είναι σε διαρκή διαβούλευση με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καθώς εκκρεμεί η διεξαγωγή σημαντικών αγώνων της UEFA σε ελληνικό έδαφος τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε.

Για αυτό έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινήσεις:

1. Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.

2. Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων, του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

3. Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα θα ανατεθεί σήμερα από τον Αρχηγό σε Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ..

Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε με πολλή και σκληρή δουλειά η ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της οπαδικής βίας. Αλλά χρειάζεται παράλληλα μια πανστρατιά, σε κάθε επίπεδο».



ΕΔΕ για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια από ακροδεξιούς Κροάτες

 


Διοικητική Έρευνα για τις ενέργειες της Αστυνομίας σχετικά με τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟ συνεργούς τους, αναμένεται να διαταχθεί από το Αρχηγείο του Σώματος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενώ η παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για την διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της ομάδας από την Κροατία και η παρουσία τους στον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ στο OPAP Arena, κατάφεραν να φτάσουν οδικώς ανεξέλεγκτοι στην Αθήνα, συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου άφησαν τα αυτοκίνητα, μετέβησαν με το τρένο στον σταθμό του ηλεκτρικού στα Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου επιτέθηκαν με μανία εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, στη συμβολή των οδών Κιουτάχειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Σημειώνουμε ότι τα ΜΑΤ έφτασαν αφού είχαν αρχίσει τα επεισόδια, κατά την διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε από μαχαίρι ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, ο οποίος ξεψύχησε λίγο αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Όταν πήρε χαμπάρι η ΕΛ.ΑΣ. για το γίνεται τότε υπήρξε αποτελεσματική, αλλά κατόπιν εορτής, και άρχισε τις συλλήψεις.

Από τους 98 κρατούμενους για την υπόθεση, 84 είναι Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ οι 8 τραυματίες βρίσκονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο.

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».



Ανακοίνωση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το οργανωμένο σχέδιο των ακροδεξιών οπαδών της

 


Ακροδεξιοί κακοποιοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δολοφόνησαν φίλαθλο της ΑΕΚ, διέσχισαν ανεξέλεγκτοι την μισή Ελλάδα, έσπασαν, έβρισαν, κατέστρεψαν και δολοφόνησαν χωρίς να έχει εκτιμηθεί σωστά το σχέδιο τους από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ που γνώριζαν το πόσο επικίνδυνοι είναι.

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την επίθεση των ακροδεξιών χούλιγκαν της κροατικής ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8), με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι Κροάτες έγραψαν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το πρωί της Τρίτης (8/8):

«Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ καταδικάζει έντονα τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ (7/8) στην Αθήνα, κατά τα οποία, σύμφωνα με τις αναφορές της Ελληνικής Αστυνομίας και των ελληνικών και κροατικών μέσων ενημέρωσης, ταραξίες από την Κροατία ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με οπαδούς της ΑΕΚ. Τέτοια γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος.

Ως αθλητικός οργανισμός, είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι, του αθλητικού πνεύματος και της θετικής ατμόσφαιρας στα γήπεδα. Τα επεισόδια όχι μόνο απειλούν την ασφάλεια όλων των παρευρισκόμενων, αλλά και βλάπτουν τη φήμη του ποδοσφαίρου ως ενός αθλήματος που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για αυτό το περιστατικό. Δυστυχώς, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των ταραχών. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού φιλάθλου.

Για άλλη μια φορά, υπενθυμίζουμε και καλούμε όλους τους φιλάθλους της ομάδας μας να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τον αγώνα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η UEFA, σε συμφωνία με την αστυνομία, αποφάσισε ότι και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς.

Η Ντιναμό παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο η αγάπη για τον αθλητισμό εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσω της συντροφικότητας, του σεβασμού και της συνεργασίας».



Από το μπαλκόνι θα πέταγε την αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο σύζυγος της


 

Ο προφυλακιστέος 52χρονος τζάμπα μάγκας που ξυλοκόπησε βάναυσα την 43χρονη αστυνομικό σύζυγό του στη Λάρισα, επειδή «τόλμησε» να του ζητήσει διαζύγιο, έκανε και άλλα πολλά σε βάρος της.

Μετανιωμένος δήλωσε ο 52χρονος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και λέει τώρα ότι «Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής».

«Αντιλήφθηκα μετά τις τρεις ημέρες που βρίσκομαι στα κρατητήρια όσα έκανα. Θόλωσα από τον θυμό. Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής», είπε ο 52χρονος.

«Είμαι απαράδεκτος γι΄ αυτό που έκανα. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ τον πόνο και τη ζημιά που προκάλεσα», συμπλήρωσε ο 52χρονος τζάμπα μάγκας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του θύματος, που επικαλείται το MEGA, ο 52χρονος προσπάθησε να πετάξει από το μπαλκόνι τη σύζυγό του, τραβώντας την από τα μαλλιά!

Στο νοσοκομείο της Λάρισας παραμένει η 43χρονη, μητέρα 2 ανήλικων παιδιών. Η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και νεφρού, ενώ φέρει σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι, τα πλευρά και την κοιλιά.

«Η γυναίκα δίνει τον αγώνα της ακόμα και προσπαθεί να συνέλθει από αυτήν τη βάρβαρη μεταχείριση, την ανήθικη μεταχείριση, την αναξιοπρεπή και άνανδρη μεταχείριση και εξευτελιστική κυρίως για τον θύτη», δήλωσε ο δικηγόρος της.




Συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ ειδικά στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

 


Τις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, με κοινό στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, επιβεβαίωσαν ο Νίκος Δένδιας και ο ομόλογός του Ιώβ Γκάλαντ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Ισραήλ.

«Έχουμε δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες, με το Ισραήλ και με άλλες χώρες, με τις οποίες συμμεριζόμαστε το όραμα, δηλαδή να μπούμε σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκφράζοντας παράλληλα τη «βούληση της Αθήνας να οικοδομήσει ένα αμυντικό οικοσύστημα παρόμοιο με αυτό των Ισραηλινών».

«Είμαι αποφασισμένος να εμπλουτίσω την αμυντική βιομηχανική μας συνεργασία, προς κοινό όφελος των χωρών, των κοινωνιών και των οικονομιών μας. Θα ήθελα να υπάρξει πολύ στενή συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, και να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί παρόμοιο οικοσύστημα, όμοιο με το δικό σας, μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων, των Υπουργείων, και των σχετικών εταιρειών, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους αμυντικούς μας στόχους» δηλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Ιώβ Γκάλαντ.



Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στις συνομιλίες, επεσήμανε με έμφαση ότι στη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Νίκο Δένδια  «συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών και μεταξύ των αμυντικών εγκαταστάσεων».

Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε προσωπικά τον Ιώβ Γκάλαντ για την για την πολύτιμη συνεισφορά του και τον ηγετικό του ρόλο σε ότι αφορά τη δημιουργία μιας ισχυρής αμυντικής σχέσης με την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Ιώβ Γκάλαντ κάνει διακοπές στην Κέρκυρα γεγονός το οποίο ανέφερε στις δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας καλώντας τον Γκάλαντ να επισκεφθεί και ο ίδιος το νησί των Φαιάκων και τους φιλοξενήσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ Ιωβ Γκαλάντ, δήλωσε ότι τόσο το Τελ Αβίβ όσο και η Αθήνα στέλνουν «σήμερα ένα καθαρό μήνυμα τόσο σε φίλους όσο και σε εχθρούς και ότι Ισραήλ και Ελλάδα συνεργάζονται από κοινού για την επίτευξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχής μας. Η συνεργασία μας, μαζί με τον κοινό εταίρο μας την Κύπρο είναι στην πραγματικότητα μια υπόσχεση στα έθνη μας, μια υπόσχεση ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα πάντοτε αντιτίθεται – είναι θέμα αρχής – σε κάθε προσπάθεια να μεταβληθούν τα σύνορα με τη χρήση ισχύος και θεωρεί ότι ο επιθετικός αναθεωρητισμός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας» τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του.




Ντοκουμέντο: Τρία αυτοκίνητα διακινητών στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας βάζοντας σε κίνδυνο ζωές


 

Συνεχίζεται η εγκληματική δραστηριότητα των λαθροδιακινητών, με κίνδυνο τις ζωές αθώων πολιτών και μεταναστών.

Τα κυκλώματα των επικίνδυνων κακοποιών εκμετταλλεύονται την ανεπάρκεια της αστυνομίας στο Εθνικό δίκτυο και συνεχίζουν τις επικίνδυνες πρακτικές τους στον Έβρο καθώς ολοένα και πιο συχνά τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν παράνομα τους μετανάστες στη χώρα μας συνεχίζουν να κινούνται ανάποδα στην Εγνατία Οδό για να αποφύγουν τα αστυνομικά μπλόκα, με την αστυνομία να μην μπορείς να σταματήσει την δράση τους.

Την Κυριακή, ο ενημερωτικός ιστότοπος xronos.gr ανάρτησε βίντεο - ντοκουμέντο το οποίο έδειχνε, όχι μόνο ένα, αλλά τρία αυτοκίνητα διακινητών να κινούνται αντίθετα στην Εγνατία Οδό. 

Βλέπουμε τα αυτοκίνητα των διακινητών να έχουν μπει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού από τον κόμβο της Μέστης και κατευθύνονταν προς την Αλεξανδρούπολη...

Τα περιστατικά είναι καθημερινά, με τους κακοποιούς λαθροδιακινητές να κινούνται ανεξέλεγκτοι.



Συνελήφθη άντρας στη Νέα Χαλκηδόνα για ενδοοικογενειακή βία - Live η σύλληψη του δράστη

 



Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησε την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 6 Αυγούστου, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας όταν μια Μολδαβή κατήγγειλε μέσω του «112» ότι ο Ρουμάνος σύζυγός της τη χτυπάει άγρια.

Κατόπιν έκλεισε το τηλέφωνο, με τις αρχές να καταφέρνουν τον εντοπισμό του σημείου του περιστατικού μέσω του στίγματος του τηλεφώνου στο «112».

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που μετέδωσε ο Alpha καταγράφηκε από κάμερα περιπολικού και κάμερα σώματος αστυνομικού, η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. φτάνει στο σημείο και συλλαμβάνει τον Ρουμάνο.





Με πολλές μαχαιριές δολοφονήθηκε ο 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ από Κροάτες χούλιγκαν

 



Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ, ο οποίος έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, αργά το βράδυ της Δευτέρας.



Από τα βίαια επεισόδια τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένας 17χρονος. 

Tρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν 96 συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ (τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής), όπου εξετάζονται.




Τα φρικτά επεισόδια προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA, οι Κροάτες έφτασαν με φάλαγγα από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα.

Τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας προκαλεί το γεγονός ότι η φάλαγγα με τους Κροάτες χούλιγκαν διέσχισε όλη την εθνική οδό και έφτασε στην Αττική χωρίς τα αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν σε κανένα σημείο της διαδρομής από τις αστυνομικές δυνάμεις που γνώριζαν για την απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 96 συλλήψεις εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.


Υπό το φως της τραγικής είδησης του θανάτου του φιλάθλου της ΑΕΚ είναι άγνωστο αν η διοργανώτρια αρχή και η ΕΛ.ΑΣ θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα  (8/8, 21:45). 

Τα φρικτά επεισόδια ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας όταν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ξεκίνησαν με αυτοκίνητα από την πρωτεύουσα της Κροατίας  βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια .

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει, καθώς περίπου 200 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena», τραμπουκίζοντας όποιον ήταν εκεί, ενώ οι χούλιγκανς   έκαναν και προσπάθειες για να μπουν στο γήπεδο, του οποίου οι πόρτες ήταν κλειστές.

Κόσμος τρομαγμένος κλείστηκε στα μαγαζιά γύρω από την OPAP Arena προκειμένου να προστατευτεί από τις άγριες συμπλοκές.

Οι οργανωμένοι κακοποιοί της Ντιναμό, μαζί με οπαδούς κακοποιούς του ΠΑΟ, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.