Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις καταστημάτων με εμβολισμό και θραύση του υαλοπίνακα με τη χρήση κλεμμένου αυτοκίνητων


Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, πρώτες πρωινές ώρες της 25-10-2019 στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) και της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης (Ο.Γ.Α) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, μέλη σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα διέπραξαν διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Αρτέμιδα. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ανήλικος συνεργός τους.

Ειδικότερα οι δράστες, με τη χρήση κλεμμένου αυτοκινήτου, προσέγγισαν το κοσμηματοπωλείο και με αυτό εμβόλισαν τα ρολά και την γυάλινη πρόσοψη, αφαιρώντας από το εσωτερικό του κοσμήματα και τιμαλφή.

Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από τους ανωτέρω περιπολούντες αστυνομικούς οι οποίοι τους καταδίωξαν μέχρι την περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου και τους ακινητοποίησαν.

Ακολούθως, την στιγμή που εξέρχονταν από το αυτοκίνητο, ένας εκ των δραστών απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι δράστες, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πετούσαν τα κλοπιμαία κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να μην συνδεθούν ως εμπλεκόμενοι στις ανωτέρω πράξεις. Τα ανωτέρω, περισυλλέχτηκαν και κατασχέθηκαν ώστε να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

Όπως εξακριβώθηκε από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων καταστημάτων, με τη μέθοδο του εμβολισμού.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφαιρούσαν κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες οχήματα και στη συνέχεια εντόπιζαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κλειστά καταστήματα με γυάλινη πρόσοψη τα οποία βρίσκονταν κοντά σε οδούς διαφυγής. Ακολούθως, προσέκρουαν στις τζαμαρίες των καταστημάτων, προκαλώντας μεγάλες φθορές και αφαιρούσαν εμπορεύματα και ταμειακές μηχανές.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλείο και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Βρούτσης: Δεν θα ξαναγίνει μείωση συντάξεων



Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε σε αυξήσεις τόσο σε κύριες όσο και σε επικουρικές συντάξεις, με βάση το νέο ασφαλιστικό και έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ.

«Το νέο ασφαλιστικό που διαμορφώνουμε στο υπουργείο θα αυξήσει και τις κύριες συντάξεις. Το στοιχείο της ανταποδοτικότητας έχει μεγάλη αξία κινητροδοτεί κάποιον να παραμένει στη δουλειά», είπε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, σημείωσε «Θα τα δώσουμε με βάση τις αντοχές της οικονομίας».

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτυπώνουν τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου. Θα διορθώσουμε τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου. Το νέο ασφαλιστικό θα το κτίσουμε πάνω στις ραγές των αποφάσεων της δικαιοσύνης για να μην ενέχονται στοιχεία αμφισβήτησης και να μην μπαίνουν σε αγωνία οι συνταξιούχοι», ξεκαθάρισε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.

«Δεν θα ξαναγίνει μείωση συντάξεων»

Για τις επικουρικές συντάξεις, ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι υπήρχε παρέμβαση από τα 1.300 ευρώ και πάνω. 465.512 συνταξιούχοι είναι πάνω από αυτά τα όρια των 1.300 ευρώ και θα δουν πραγματικά αύξηση, σημείωσε.

«Από 4/10/19, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δε χάνονται. Από την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα είναι η πρώτη καταβολή, η τρέχουσα, και θα υπάρξει και αναδρομική καταβολή. Τα λεφτά θα επιστρέψουν προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση δικηγόρου», τόνισε ο κ. Βρούτσης και διαβεβαίωσε: «Δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων στο ασφαλιστικό η περίοδος των επώδυνων δημοσιονομικών προσαρμογών ανήκει στο παρελθόν».

Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι το εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και μέσω της μείωσης της φορολογίας. «Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό», δήλωσε σχετικά.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Non Ζάεφ στον Μακρόν: Αναποτελεσματική η ιδέα του για ειδική εταιρική σχέση


O πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας προειδοποιεί ότι ο αποκλεισμός των Δυτικών Βαλκανίων από την Ένωση θα επιφέρει νέα δεινά στην Ευρώπη.

«Νon» στο σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν για ειδική εταιρική σχέση της Βόρειας Μακεδονίας (αλλά και της Αλβανίας) με την ΕΕ λέει ο Ζόραν Ζάεφ, προειδοποιώντας ότι ο αποκλεισμός των Δυτικών Βαλκανίων από την Ένωση θα επιφέρει νέα δεινά στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξη του στην σερβική εφημερίδα «Danas» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας χαρακτηρίζει ως αναποτελεσματική την ιδέα του Γάλλου προέδρου να δοθεί καθεστώς προνομιακού εταίρου στις προς ένταξη χώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες αναδιάρθρωσης στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μπορεί μόνο να συμβάλει στη μεταρρύθμιση αυτή. Καμία εταιρική σχέση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Δεν νομίζω ότι είναι μια βιώσιμη σχέση και δεν θα παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα για κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Ζάεφ. Για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων δήλωσε πάντως «συγκρατημένα αισιόδοξος».

Η πρόταση για ειδική εταιρική σχέση του Μακρόν φαίνεται ότι αποκλείστηκε ως προοπτική στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια την προηγούμενη Κυριακή. 

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι επλήγη προσωπικά που δεν αποφάσισε η ΕΕ την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την χώρα του. «Είναι αλήθεια ότι αισθάνθηκα ως προσωπικό πλήγμα την αναβολή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Είναι μια ουλή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο πρόσωπο μου. Ξέρετε όμως ότι πολλές φορές τα σημάδια στο πρόσωπο μετά από μία μάχη δείχνουν πόσο μεγάλη αξία έχει αυτό για το οποίο αγωνίζεστε», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεβ. Τόνισε ότι δεν θα πάψει να μάχεται για την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών στην Βόρεια Μακεδονία και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αγώνας αυτός θα αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Aισθάνθηκα ως προσωπικό πλήγμα την αναβολή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.


Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας υπερασπίστηκε την συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα για το όνομα και την διευθέτηση των προβλημάτων με την Βουλγαρία. «Με τις συμφωνίες με την Ελλάδα και την Βουλγαρία κλείσαμε όλα τα διμερή ζητήματα με τους γείτονες. Σήμερα όλοι οι γείτονες είναι οι μεγάλοι μας φίλοι. Η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι μεταξύ των πιο ένθερμων υποστηρικτών της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας», επισήμανε ο Ζάεφ στην συνέντευξη του στην εφημερίδα του Βελιγραδίου. Ανέφερε ότι οι συμφωνίες αυτές επέφεραν ήδη θετικά αποτελέσματα στην οικονομία αφού - όπως είπε- αυξήθηκαν οι εμπορικές συναλλαγές καθώς επίσης και οι ξένες επενδύσεις με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η ανεργία και να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί. 

Σε ό,τι αφορά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου του 2020, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα ενισχύσουν την παράταξη της οποίας ηγείται και δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή στην εξουσία των δυνάμεων που δεν σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες. «Ο εθνικισμός, ο εξτρεμισμός, οι απειλές, ο εκβιασμός, οι φυλακίσεις, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η λογοκρισία, η διεθνής απομόνωση και η φτώχεια πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Αναμένω ότι οι πολίτες θα επιλέξουν να συνεχίσει η χώρα στο σωστό δρόμο, ότι θα επιλέξουν την πρόοδο» επισήμανε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ την συνέντευξη του στην εφημερίδα «Danas».

Όπως δήλωσε εξάλλου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Αποτύπωμα με τον Παύλο Τσίμα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας για ευρωπαϊκά θέματα Μπόγιαν Μάριτσικ «βάσει της συμφωνίας των Πρέπων δεν έχουμε υποχρέωση να εφαρμόσουμε την πρόβλεψη του erga omnes (έναντι όλων) στα εσωτερικά έγγραφα» εφόσον οι ενταξιακές διαδικασίες δεν συνεχίζονται.  

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι θα έχει την Τρίτη συνάντηση με τους ηγέτες 6 βαλκανικών κρατών για το ενταξιακό αδιέξοδο.



Πηγή: skai.gr


Ληστεία με λεία δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε βίλα επιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό



Τρεις ώρες δεμένη και κλειδωμένη στο μπάνιο, παρέμεινε η 63χρονη Ουκρανή οικιακή βοηθός του επιχειρηματία, το σπίτι του οποίου έγινε στόχος ληστών, σήμερα, στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας, οι δύο κουκουλοφόροι μπήκαν γύρω στις 14.00 μετά το μεσημέρι στην τριώροφη μεζονέτα, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού την οικιακή βοηθό, η οποία ήταν μόνη της την ώρα εκείνη, και στην συνέχεια την έδεσαν και την κλείδωσαν στο μπάνιο.

Υστερα ερεύνησαν το σπίτι και άρπαξαν 2.000 ευρώ και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Την 63χρονη βρήκε και απελευθέρωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος επέστρεψε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα και ειδοποίησε την Αστυνομία, που κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ληστών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ανατροπή - σοκ 22 χρόνια μετά: Η «αυτοκτονία» της δασκάλας από την Κέρκυρα μετατράπηκε σε δολοφονία



Οι γονείς και ο αδερφός της κοπέλας φώναζαν από την αρχή ότι η  Λία Τρικαλιώτη έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας - Οι αγαπημένοι της 26χρονης καθηγήτριας μουσικής είχαν προσφύγει κατά του Ελληνικού Δημοσίου - 22 χρόνια μετά το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, επιδίκασε χρηματικά ποσά για τα μέλη της οικογένειας που ανέρχονται στις 350.000 ευρώ.

Δικαιωμένοι και ηθικά ικανοποιημένοι αισθάνονται η μητέρα και ο αδερφός της Λίας Τρικαλιώτη, της 26χρονης καθηγήτριας μουσικής από την Κέρκυρα η οποία τον Νοέμβριο του 1997 είχε βρεθεί νεκρή σε μια χαράδρα βάθους 250 μέτρων. Οι γονείς και ο αδερφός της κοπέλας φώναζαν από την αρχή ότι η αγαπημένη τους Λία έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας , τη στιγμή που οι αστυνομικές αρχές, τότε, είχαν αποδώσει το θάνατό της σε αυτοκτονία.

Η άδικη ετυμηγορία των αρχών, ήταν αυτή που σύμφωνα με τους συγγενείς της Λίας Τρικαλίώτη, οδήγησαν και στο θάνατο τον αγαπημένο της πατέρα που δεν άντεξε από τη στεναχώρια του και έφυγε από τη ζωή με τον καημό της δικαίωσης για την κόρη του.

Οι αγαπημένοι της 26χρονης καθηγήτριας μουσικής είχαν προσφύγει κατά του Ελληνικού Δημοσίου στα διοικητικά δικαστήρια, θεωρώντας ότι οι αστυνομικές Αρχές δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο πέθανε η κόρη τους.

Είκοσι δύο χρόνια μετά το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, επιδίκασε χρηματικά ποσά για τα μέλη της οικογένειας της άτυχης κοπέλας που κατ’ εκτίμηση μαζί με τους τόκους ανέρχονται στις 350.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Βλάχος έκανε λόγο για κακό χειρισμό στα όσα προβλέπεται να ακολουθήσουν οι αστυνομικές αρχές ώστε να φθάσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης με αποτέλεσμα ο δράστης να μην συλληφθεί ποτέ αλλά και να μην οδηγηθεί στο Δικαστηρίο μιας και έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια.

«Εκδόθηκε μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων με την οποία επιδικάστηκαν κάποια χρηματικά ποσά στην οικογένεια της Λίας Τρικαλιώτη, η οποία σε εκείνο το χρόνο που τελέστηκε η πράξη φέρεται ως αυτοκτονία. Με βάση τα πραγματικά περιστατικά τα οποία συγκροτούν την ίδια την υπόθεση , προκύπτει ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για ανθρωποκτονία και μάλιστα με πρόθεση. Υπάρχουν πλείστα στοιχεία αποδεικτικά μέσα στη δικογραφία τα οποία αξιολόγησε η δικαστής και εξέδωσε την απόφαση» είπε ο ο κ.Σπύρος Βλάχου και συνέχισε:

«Αξιολογώ ότι υπήρξε μια κακή εφαρμογή των όσων επιβάλλεται η αστυνομία να κάνει . Δεν ανακαλύφθηκε ποτέ ο δράστης αυτής της υπόθεσης , υπήρξε ένα μεγάλο κενό που διήρκησε για πάρα πολλά χρόνια με την αγωνία της οικογένειας και τον πόνο που είχε. Με αυτή την υπόθεση η οικογένεια δικαιώνεται , όμως έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη τόσα χρόνια , πραγματικά έδιναν στοιχεία ώστε να έρθει η σημερινή απόφαση και να υπάρξει αυτό για το οποίο πίστευαν εξαρχής , ότι το παιδί τους δεν αυτοκτόνησε αλλά το σκότωσαν και αυτό είναι το σημαντικό σε αυτή την υπόθεση.

Αναφορικά με την ποινική αντιμετώπιση αυτής της υπόθεσης, έχει παραγραφεί η ποινικά άδικη πράξη, άρα λοιπόν ποτέ δεν θα εμφανιστεί ο δράστης απέναντι στην ποινική δικαιοσύνη γιατί έχει παρέλθει εικοσαετία από το χρόνο αυτής της πράξης» είπε ο δικηγόρος της άτυχης Λίας Τρικαλιώτη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ίχνη της Λίας Τρικαλιώτη είχαν χαθεί μυστηριωδώς τον Νοέμβριο του 1997 και τρία εικοσιτετράωρα μετά βρέθηκε το πτώμα της σε μια απότομη χαράδρα στο βόρειο τμήμα του νησιού, κάτω από το φρούριο του Αγγελόκαστρου.

Η Αστυνομία τότε είχε συμπεράνει πως πιθανότερη αιτία θανάτου ήταν η αυτοχειρία κι όλα έδειχναν ότι ο θάνατος της άτυχης κοπέλας προκλήθηκε από πτώση από μεγάλο ύψος .

Οι γονείς και ο αδερφός της 26χρονης καθηγήτριας μουσικής δεν δέχτηκαν ποτέ αυτή την εκδοχή, εκθέτοντας το επιχείρημα ότι το σώμα της κόρης τους είχε ελαφριά κατάγματα και εκδορές που δεν μαρτυρούσαν μία πτώση από τόσο μεγάλο ύψος και μάλιστα επέμεναν για χρόνια ότι η αγαπημένη τους Λία δολοφονήθηκε.

Δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1999, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Κέρκυρας έγινε εκταφή του πτώματος της άτυχης δασκάλας προκειμένου οι ιατροδικαστές, τους οποίους όρισε η οικογένεια, να διενεργήσουν νεκροτομή.

Μάλιστα, για να εξαγάγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα είχαν ρίξει ένα κέρινο ομοίωμα από το σημείο όπου υποτίθεται ότι είχε πέσει η Τρικαλιώτη για να αποφανθούν πως τελικά «το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας ουδόλως ευσταθεί», λέγοντας ότι το σώμα της Λίας δεν έφερε τα τραύματα που θα δικαιολογούσαν μια πτώση από 250 μέτρα ύψος.

Έτσι, λοιπόν η οικογένεια προσέφυγε κατά του Ελληνικού Δημοσίου στα Διοικητικά Δικαστήρια , θεωρώντας ότι η αστυνομία δεν προέβη στις αρμόζουσες ανακριτικές διαδικασίες που όφειλε να προβεί για την διαπίστωση των αιτιών θανάτου της άτυχης Λίας και είκοσι δύο χρόνια αργότερα η οικογένειά της δικαιώνεται.


Πηγή : protothema.gr


Σε αργία ο ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης



Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του Πρόεδρου του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τον βιασμό 12χρονης από 57χρονο ιερέα.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», «η 12χρονη ήρθε στο χώρο μας με εισαγγελική εντολή και εκμυστηρεύτηκε σε κάποια παιδαγωγό τα όσα βίωνε». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, αμέσως έγινε καταγγελία στην εισαγγελέα και ακολούθησε η νόμιμη διαδικασία.

«Κανένας δεν το πίστευε το παιδί. Ερχόταν η μητέρα με δικηγόρο για να αλλάξει την κατάθεσή της το παιδί» αποκαλύπτει ο κ. Γιαννόπουλος, εξηγώντας πώς η μητέρα προσπαθούσε να αποτρέψει την 12χρονη να πει την αλήθεια. Τελικά, η μητέρα παραδέχθηκε τα όσα γνώριζε και έτσι η ταλαιπωρία του παιδιού, που διήρκεσε για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, από τη στιγμή της αποκάλυψης, έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, Ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12χρονο κοριτσάκι από την τρυφερή ηλικία των εννέα ετών. Χτυπούσε, μάλιστα, βάναυσα την ανήλικη όταν αντιδρούσε… Η σύλληψη του κατηγορούμενου έγινε την περασμένη Τρίτη, ενώ με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του. Την επόμενη ημέρα, οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.

Από την πλευρά της, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flynews.gr, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις.


Πηγή : newsbeast.gr


Μπορεί να τελειώσει ένας μεγάλος έρωτας; Οι καρμικοί έρωτες δεν τελειώνουν ποτέ…


Οι καρμικοί έρωτες δεν τελειώνουν ποτέ…

Οι χωρισμοί ήταν, είναι και θα είναι ένα δύσκολο κομμάτι στη ζωή μας. Όσες φορές κι αν έχεις βιώσει μία τέτοια δοκιμασία, ποτέ δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη, ακόμα κι αν πιστεύεις πως είσαι αρκετά δυνατός/η για να ξεπεράσεις ό,τι έγινε. Και πώς άλλωστε να αδιαφορήσεις, αφού πρόκειται να «θρηνήσεις» κάποιον/α που αγαπούσες και τον/την έχασες είτε από δικό του/της λάθος είτε από δικό σου. 

Υπάρχει όμως ένα είδος χωρισμού που δεν μοιάζει με κανέναν από όσους έχει ζήσει. Ίσως γιατί συνέβη κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, ανάμεσα σε εσένα και σ’ ένα άτομο, που οτιδήποτε κι αν κάνεις, δεν μπορείς με τίποτα να το ξεχάσεις. Όσο κι αν οι μέρες περνούν, αυτό το άτομο δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό σου και κάθε φορά που το σκέφτεσαι, η καρδιά σου γίνεται ανήσυχη κι όταν συνειδητοποιείς πως δεν είστε πια μαζί, βαραίνει και πονάει. Κι αυτό επειδή η σχέση δεν τελείωσε όπως έπρεπε ή μάλλον τελείωσε πριν την ώρα της ή καλύτερα δεν έπρεπε να τελειώσει..

Και πώς μπορείς να πεις αυτή την αλήθεια στον εαυτό σου; Πώς μπορείς να τον πείσεις ότι πονάει επειδή άφησε κάτι στη μέση και δεν μπορεί να το συνεχίσει; Πρέπει να είσαι πολύ τρελός/η για να το πιστέψεις. Έτσι, αποφεύγεις την επώδυνη πραγματικότητα, λέγοντας στον εαυτό σου πως είσαι καλά και πως μπορείς να προχωρήσεις όπως έκανες και τις προηγούμενες φορές. Μπράβο! Έκανες μια καλή προσπάθεια να ξεγελάσεις τον εαυτό σου, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν τα κατάφερες. Είναι μέχρι να ακούσεις εκείνο το τραγούδι, να δεις μια φωτογραφία που είστε μαζί, να μάθεις ένα νέο και να σηκώσεις το τηλέφωνο για να το μοιραστείς μαζί του/της γιατί είναι ο πρώτος άνθρωπος που θες να το μάθει, είναι μέχρι να τον/τη δεις στον ύπνο σου και να ξυπνήσεις με την σκέψη σου σ’ αυτόν/ή.

Και κάπως έτσι, γυρίζεις πίσω στο μηδέν! Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν στη ζωή σου. Άλλοι μένουν για λίγο καιρό, άλλοι για περισσότερο κι άλλοι είναι απλά αδιάφοροι. Κάποιους τους γνωρίζεις λίγο καλύτερα, κάποιοι άλλοι σου προκαλούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σου αρέσουν, όμως δεν προχωράει και υπάρχουν κι αυτοί που τους ερωτεύεσαι και χρειάζεσαι μερικούς μήνες για να τους ξεπεράσεις.


Κι έρχεται κι αυτό το ένα άτομο στη ζωή σου που δεν μπορεί να μπει σε καμία κατηγορία από τις παραπάνω. Είναι διαφορετικό! Το καταλαβαίνεις, το νιώθεις! Δεν μπορείς απλά να σταθείς μπροστά του, να του ευχηθείς τα καλύτερα και να προχωρήσεις. Πώς να το κάνεις; Όταν ξέρεις πως αυτά «τα καλύτερα» είναι μαζί σου… Δεν μπορείς να κλείσεις αυτό το κεφάλαιο στη ζωή σου σαν όλα τα άλλα, δεν μπορείς να τον/την εγκαταλείψεις. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Ίσως και ποτέ!

Αυτός είναι ο έρωτας της ζωής σου, ξέρεις με ποιον θέλεις να καταλήξεις και να μοιραστείς την υπόλοιπη ζωή σου. Δεν μπορεί να κάνεις λάθος. Η σύνδεση με αυτό το άτομο είναι τόσο αληθινή και δυνατή και ασκεί πάνω σου μία ελκτική δύναμη που συνεχώς σε τραβάει κοντά του. Η σχέση σας δεν έφτασε ποτέ στο σημείο που θέλατε, επομένως δεν μπορείς να την ξεπεράσεις. Και τώρα δεν είστε μαζί εξαιτίας κακού συγχρονισμού, αντίθετων προγραμμάτων, χαμένων ευκαιριών, δύσκολων υποχρεώσεων, μπλα μπλα μπλα. Μα, πόση ατυχία;!

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν, να χωρίσουν, να τα ξαναβρούν και να περάσουν από 40 κύματα με τον άνθρωπο τους για να καταφέρουν να είναι μαζί.

Δεν το βάζεις κάτω. Δεν κλείνεσαι στο καβούκι σου, ακούγοντας τραγούδια χωρισμού και περιμένοντας πότε θα έρθει η στιγμή που θα βρεθείτε ξανά. Βρίσκεις συνεχώς τρόπους να απασχολείς τον εαυτό σου και να ξεχνάς για λίγο όσα νιώθεις, ώστε να μπορείς να είσαι ένα υγιές και παραγωγικό ανθρώπινο ον με σώας τας φρένας. Βγαίνεις με τους φίλους σου, αφιερώνεσαι στα μαθήματα σου, στη δουλειά σου, βρίσκεις νέα χόμπι κι ανακαλύπτεις δεξιότητες που αγνοούσες τόσο καιρό. Γνωρίζεις καινούρια άτομα, που θέλεις να προχωρήσεις μαζί τους, όμως κάπου στη μέση συνειδητοποιείς πως κάτι τους λείπει. Α, ναι! Δεν είναι ο/η ________!


Καταλήγεις στο συμπέρασμα πως κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του/της.

Από την άλλη, οι φίλοι σου σε θεωρούν τρελό/ή, κολλημένο μυαλό και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον/την ξεπεράσεις. Μερικές φορές πιάνεις κι εσύ τον εαυτό σου να αναρωτιέται μήπως είσαι τρελός/η, μήπως τα έχεις χαμένα, μήπως δεν αξίζει τόση αναμονή, μήπως το έκανες μεγάλο θέμα χωρίς λόγο. «Γιατί σ’ έναν πλανήτη γεμάτο δισεκατομμύρια ανθρώπους, επιτρέπω σ’ έναν να με κρατάει πίσω;». Δυσκολεύεσαι να δώσεις μία λογική εξήγηση κι απλά θέλεις να πάρεις φόρα και να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο. Αφού το ένιωσες. Το ξέρεις! Το ένιωσες πως είναι αυτός/ή ο ένας/η μία. Δεν γίνεται να πέφτεις τόσο έξω.

Ίσως το πρόβλημα να είναι ο χρόνος ή η στιγμή που τον/την γνώρισες. Αυτή η λάθος στιγμή! 
Οι άνθρωποι είναι περίπλοκοι κι ο έρωτας μερικές φορές παίζει «βρώμικα παιχνίδια».

Άλλοι είναι περισσότερο τυχεροί κι είχαν ένα εύκολο μονοπάτι να διασχίσουν για να ανταμώσουν το άλλο τους μισό. Άλλοι πάλι περιμένουν να έρθει η μέρα που θα είναι ξανά μαζί με εκείνο το άτομο που ερωτεύτηκαν …τη λάθος στιγμή!

Νάντια


Νέα φορτηγά με μετανάστες εντοπίστηκαν στο Βέλγιο – Πού κατευθύνονταν



Τη στιγμή που ο πλανήτης παρακολουθεί σοκαρισμένος τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση των 39 πτωμάτων που εντοπίστηκαν σε φορτηγό στο Έσσεξ, νέες περιπτώσεις μεταναστών σε κοντέινερ φορτηγού έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έντεκα μετανάστες βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου μέσα στο κοντέινερ ενός φορτηγού στο Σεν Τρον, στο ανατολικό Βέλγιο, τη στιγμή που άλλοι 9 βρέθηκαν στη Μπριζ (βορειοδυτικά), σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.


Οι ένδεκα άνθρωποι που βρέθηκαν στο Σεν Τρον (περίπου 65 χιλιόμετρα ανατολικά των Βρυξελλών), μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, είναι αφρικανικής καταγωγής, κυρίως από την Ερυθραία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της Λιμβουργίας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Βρέθηκαν κατά τύχη…

Ο οδηγός του φορτηγού, το οποίο κατευθυνόταν στη Βρετανία, συνελήφθη για ένα τεχνικό πρόβλημα σε έναν χώρο στάθμευσης. Εκεί, οι αρχές βρήκαν τους μετανάστες.

Επιπλέον, η αστυνομία ανακάλυψε σήμερα το πρωί εννέα άνδρες, ιρακινής υπηκοότητας, που ήταν κρυμμένοι σε ένα φορτηγό, το οποίο κινείτο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη Μπριζ, έγινε γνωστό από την εισαγγελία της δυτικής Φλάνδρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga, διευκρινίζοντας ότι η υγεία των ανδρών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η αστυνομία έλαβε μια πληροφορία για την παρουσία μεταναστών μέσα στο φορτηγό, που κατευθυνόταν στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Πηγή : in.gr


Οργισμένη απάντηση ΥΠΕΞ στα ασύστολα ψέματα Τσαβούσογλου



Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, στην Άγκυρα ο Τσαβούσογλου επιδόθηκε σε ασύστολα και προκλητικά ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων, τις βύθιζε στο Αιγαίο και τους έστελνε με τη βία, τραυματισμένους, πίσω στην Τουρκία».

Σκληρή απάντηση έδωσε η Αθήνα στα προκλητικά ψέματα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι «οι Έλληνες πυροβολούν πρόσφυγες και τους στέλνουν στην Τουρκία»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές. Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις»




Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης ενώ παρέστη και στη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου, Αγίου Δημητρίου.

Εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, η ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η Ελλάδα, γιορτάζει διπλά. Γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο αλλά και την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Όπως πριν από 107 χρόνια, η χώρα πορεύεται σε μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης. Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις, χτίζουμε τις εθνικές μας συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση.

Και φυσικά, αντλούμε πάντα χρήσιμα διδάγματα από την Ιστορία. Διότι, ήταν η επιμονή και η διορατικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου που οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, λίγες ώρες πριν φτάσουν στα όρια της πόλης τα στρατεύματα του βόρειου γείτονά μας.

Με την ίδια επιμονή, την ίδια διορατικότητα χτίζουμε και σήμερα αυτό το οποίο θέλω να αποκαλώ: “Τον πατριωτισμό της ευθύνης”. Με αυτοπεποίθηση, με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με σχέδιο, πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον το οποίο θα είναι καλύτερο για όλες τις Ελληνίδες, καλύτερο για όλους τους Έλληνες.

Χρόνια πολλά, σε όλες και σε όλους. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας».




Χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη γέννησή τους




Τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους σχεδιάζει η κυβέρνηση.  

Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, από του χρόνου, το 2020, αριθμό φορολογικού μητρώου θα αποκτήσουν με έκτακτη διαδικασία και όλοι οι ανήλικοι που δεν έχουν. 

Η κυβέρνηση προβλέπει τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον  ΑΜΚΑ και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των πολιτών και να μειωθεί η γραφειοκρατία. 


Πηγή: skai.gr


Έρχονται τουλάχιστον 1.000 μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ εκτός ΑΣΕΠ



Έτοιμη να προχωρήσει σε διαγωνισμό για πάνω από 1.000 μονιμες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ είναι η διοίκηση της ΔΕΗ μετά και τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στην ΔΕΗ υπάρχει ανορθολογική κατανομή του προσωπικού καθώς τα τεχνικά πόστα είναι υποστελεχωμένα.

Oι µελέτες για τις προσλήψεις έχουν αρχίσει να γίνονται, και υπολογίζονται πάνω απο 1000 μόνιμες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων υπαλλήλων.