Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% πέτυχε η ελληνική οικονομία το 2022

 



Με πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% (273 εκατ €) του ΑΕΠ έκλεισε τελικά το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat,επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου και του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός στόχος ήταν πρωτογενές έλλειμμα 1,6% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση αναμένεται να αναθεωρήσει μετά από αυτή την εξέλιξη και τον στόχο για το για πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 που έχει τεθεί στο 0,7% του 2023 ή αν θα αυξηθεί ο στόχος προς το 1% του ΑΕΠ. Η εντυπωσιακή επίδοση της οικονομίας στέλνει καθαρό μήνυμα στις αγορές για την πρόοδο της χώρας και ανοίγει τον δρόμο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.



Στη φυλακή ο 17χρονος επικίνδυνος αλλοδαπός που μαχαίρωσε τον 18χρονο

 


Στη φυλακή οδηγείται ο 17χρονος επικίνδυνος αλλοδαπός που κατηγορείται ότι τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι έναν 18χρονο στην περιοχή της Ακρόπολης, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (17/4), με σκοπό τη ληστεία.

Ο κακοποιός φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτός είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης. Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ανηλίκων κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο συνεργός του δράστη επίσης 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής του μία φορά τον μήνα, και της παρακολούθησης από κοινωνική υπηρεσία. 

Κατά πληροφορίες, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία και υποστήριξε ότι βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.



Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε το όνομα της καταγγέλουσας - Κούλογλου :Το όνομα για τον Γεωργούλη το γνώριζα έχω άκρες

 


Στην αποκάλυψη ότι γνώριζε το όνομα της καταγγέλλουσας στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, προσθέτοντας ότι δεν το έδωσε πουθενά, και αυτό φυσικά ποιος να το πιστέψει.

«Το όνομα της καταγγέλλουσας εγώ το γνώριζα από τις υπηρεσίες του ευρωκοινοβουλίου» είπε στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά από ερώτηση για το πώς το έμαθε είπε «έχω άκρες». «Κάνατε ρεπορτάζ;» ρωτήθηκε ξανά ο Στέλιος Κούλογλου και απάντησε «βεβαίως».

«Δεν έγινε καμία διαρροή από εμένα, το γνώριζα από το μεσημέρι της Δευτέρας, η ιστοσελίδα που έχω ιδρύσει δεν έγραψε κάτι» πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου ο οποίος στην ερώτηση «όπως το ξέρατε εσείς δεν το ήξεραν και άλλοι;» είπε μόνο «δεν ξέρω».

Σύμφωνα με τον ίδιο «τη Δευτέρα το μεσημέρι που μάθαμε ότι το απόγευμα θα μπει το θέμα της ασυλίας πέσαμε από τα σύννεφα».

Όσον αφορά τον Αλέξη Γεωργούλη είπε, επίσης, ότι «κυκλοφορούσαν παλαιότερα φήμες, δεν είχα ασχοληθεί καθόλου» συμπληρώνοντας ότι «ο Παπαδημούλης σωστά τον κάλεσε το 2022».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι «για τον Γεωργούλη που ήταν επί 20 χρόνια ηθοποιός δεν υπήρχε τίποτα. Τον ρωτάς και σου απαντά δεν τρέχει τίποτα. Ρωτάς και τις υπηρεσίες και δεν σου λένε κάτι. Δεν έχουμε ντετέκτιβ. Καλείς τον τύπο για τον οποίο υπάρχουν οι φήμες και τον ρωτάς "έχουμε τίποτα;". Το ψάχνεις σημαίνει τον ρωτάς, πας στις υπηρεσίες ρωτάς. Αν έχεις όχι και από τους δύο τι άλλο να κάνεις;»

Ερωτηθείς για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου είπε ότι «αν ισχύουν μου προκαλούν απέχθεια και πολύ μεγάλη εντύπωση».

«Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Γεωργούλη ούτε είχαμε στενή επαφή, η συμπεριφορά του ήταν φυσιολογική, δεν είχαμε ακούσει το παραμικρό επεισόδιο αλλά τα δύο τελευταία χρόνια ήμασταν στις πατρίδες μας καθώς ίσχυε lockdown» πρόσθεσε ο Στέλιος Κούλογλου.




Αλλεπάλληλες αλητείες απο τον Τσίπρα, κατηγόρησε την Ελλάδα και στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο

 


Αλέξης Τσίπρας, η ντροπή της χώρας, ένας επικίνδυνος ακροαριστερός πολιτικός που δεν διστάζει να διαβάλει την χώρα του για να πετύχει τους σκοπούς του.

Ανθέλληνας, επικίνδυνος, ανεύθυνος, απατεώνας και ψεύτης, αυτές η λέξεις χαρακτηρίζουν τον επικίνδυνο Αλέξη Τσίπρα και αυτό το γνωρίζει η πλειοψηφία εντός και εκτός Ελλάδας.

Γελάει μέχρι αυτή την ώρα η Γερμανία που άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να λέει μετά την συνάντηση του με τον Καγκελάριο "Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το σχέδιό μου για μια προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάταξης της οικονομίας και της στήριξης της κοινωνίας. Που θα επαναφέρει στην Ελλάδα τους κανόνες του κράτους δικαίου και θα αφήσει πίσω τις πελατειακές πρακτικές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας"

Όπως πληροφορηθήκαμε ο Όλαφ Σόλτς έκανε καινούργιο συκώτι απά τα γέλια!!!

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει, τη δυσφήμηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Στις δηλώσεις του ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ” μια προοδευτική διακυβέρνηση”, που θα επαναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στην Ελλάδα τους κανόνες του κράτους δικαίου και θα αφήσει πίσω τις πελατειακές πρακτικές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, όπως είπε. 

“Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει κατά γράμμα όσα έκανε και το 2014. Περιφέρεται ανά την Ευρώπη, συκοφαντώντας και δυσφημώντας την Πατρίδα του, κινούμενος από προσωπικό μένος για τον Πρωθυπουργό και εργαλειοποιώντας τα πάντα στο όνομα των εντυπώσεων στο φανατικό του κοινό”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνέχισε, παραθέτοντας την πραγματικότητα που ο φαιδρός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να κρύψει: “Η εικόνα της Ελλάδας όμως και η αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης έχει αλλάξει πια. Από την απόλυτη ανυποληψία του 2015-2019, η Ελλάδα του 2023 εκτιμάται διεθνώς, ως παράγοντας σταθερότητας, σε κάθε επίπεδο, και ως χώρα που συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν όλες οι μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις”.

” Η επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο διεθνές προσκήνιο μεταφράζεται σε επενδύσεις και γεωστρατηγική ισχύ, με άμεσο όφελος για τους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα πάει μπροστά, δυνατά και σταθερά”, καταλήγει ο Γιάννης Οικονόμου στη δήλωσή του.

Με δηλώσεις του που τρόμαξαν τον Γερμανό καγκελάριο, ο απατεώνας Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θέλει να αλλάξει την Ευρώπη. «Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι μια τέτοια μάχη, ανάμεσα στην πρόοδο και στη συντήρηση. Και η αλλαγή που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη», είπε στη συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο, κάνοντας τον Όλαφ Σόλτς να προβληματιστεί έτσι και γίνει το λάθος στην χώρα μας.





Λαϊκισμός από τον Αλέξη Τσίπρα με θύματα την νεολαία

 


Θέλει νεολαία σαν την μούρη του ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς μόρφωση και επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού με νέο σποτ: Από το “σ΄ έκοψε η Κεραμέως” του Τσίπρα στην…. αδικία.

Το νέο προεκλογικό σποτ εξαπάτησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει σύνθημα το “γυρνάμε την πλάτη στην αδικία”, και ως αδικία ορίζει το γεγονός πως ένας μαθητής δεν κατάφερε να περάσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγή και ως εκ τούτου δεν πέρασε σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, κάτι που είναι λογικό για όλους εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα που γνωρίζουμε όλοι πώς σπούδασε απο το Λύκειο μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με την πλάτη ενός μαθητή που όπως αναφέρει διάβασε ξενύχτησε αλλά τελικά δεν πέρασε στο Πανεπιστήμιο λόγω της βάσης εισαγωγής!! Ο οποιοσδήποτε λογικός θα έλεγε ρε Τσίπρα, αφού διάβασε και ξενύχτησε πώς έγραψε κάτω από την βάση; Γιατί θα πρέπει να περάσει σε σχολή με βαθμό 3-4 και 5;;  

Με λίγα λόγια για τον Τσίπρα θα έπρεπε να μπει κάποιος στο πανεπιστήμιο όσο και να έχει γράψει, και αυτό είναι ξεκάθαρη προσπάθεια απάτης της νεολαίας από ένα αποδεδειγμένα αμόρφωτο.




Τι έχει μαζευτεί στο κόμμα του Τσίπρα; Νέα χυδαία σχόλια απο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Γεωργούλη

 



Το ένα φαιδρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το άλλο ξεφτιλίζεται και κάνει κακό στην εικόνα του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά οι γυναίκες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κανένας δεν θα περίμενε να το κάνουν αυτό και να ταχθούν υπέρ του θύτη συντρόφου τους, και κατά του θύματος σε όποιο κόμμα και να ανήκει.

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει αναρτήσεις και άλλου φαιδρού μέλους της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Νικόπουλου για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

Ο Χρήστος Νικόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, μέσω αναρτήσεων στα social media υιοθετεί χυδαία σενάρια συνωμοσίας για την Ελένη Χρονοπούλου, τη δικηγόρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλε για βιασμό και ξυλοδαρμό τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη.

Χαρακτηρίζει απέραντο «μπ@@ρδ@λ@ την ευρωβουλή» και αποδίδει εκδικητικότητα στο θύμα, εις βάρος του ευρωβουλευτή.

Η κ. Χρονοπούλου εκτός από θύμα βίας, είναι και θύμα διαπόμπευσης από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφισβητούν τις καταγγελίες της για τον βιασμό και ξυλοδαρμό της από τον Αλέξη Γεωργούλη και αποδίδουν προεκλογικές σκοπιμότητες.

Σύμφωνα με το gegonota.news, οι επίμαχες αναρτήσεις προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, με τον κ. Νικόπουλο να δηλώνει εκ των υστέρων ότι είναι «με το θύμα», ενώ πλέον έχουν διαγραφεί από το λογαριασμό του.









Γιατί κ. Πλεύρη αποχωρεί "αναγκασμένος" και αγανακτισμένος ο Γιατρός από την Σέριφο; Ποιος ευθύνεται;

 



Με «βαριά καρδιά» , «αναγκασμένος» και «αγανακτισμένος» είπε το αντίο στο νησί της Σερίφου, στους συναδέλφους και τους ασθενείς του, ο γενικός οικογενειακός γιατρός Eπιμελητής Α’ του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, Θανάσης Κοντάρης ο οποίος παραιτήθηκε.

Ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Facebook έκανε γνωστή την αμετάκλητη απόφασή του, αλλά και την επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, στην οποία απαριθμεί τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει τη θέση του στο κυκλαδίτικο νησί και τις ευθύνες που φέρει ο υπουργός μαζί με το υπουργείο.

Ολόκληρη η ανάρτηση του γιατρού

Με βαριά την καρδιά ,σχεδόν αναγκασμένος (αγανακτισμένος), αλλά παράλληλα και με ένα αίσθημα ανακούφισης, κλείνει ένας κύκλος.

 Παραθέτω το υπόμνημα – συνοδευτικό της παραίτησης μου από το ΕΣΥ – που παράλαβε ο Υπουργός Υγείας.

Ευχαριστώ όλους όσους βρέθηκαν δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι!

Εις το επανιδείν.

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

– Επέστρεψα από την Σουηδία το 2018 με σκοπό να υπηρετήσω το Ε.Σ.Υ, κάτι που έκανα με αγάπη, αφοσίωση και θυσίες μέχρι και σήμερα.

– Οι κάτοικοι της Σερίφου αλλά και άλλων μικρών νησιών αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.

– Οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ είναι επισφαλείς για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησίου, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Οι λόγοι είναι ο φόρτος εργασίας, η αυξημένη επισκεψιμότητα στο νησί καθώς και η υποστελέχωση.

– Είμαι διορισμένος ως ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ, 4.5 χρόνια επιμελητής Β΄και 3 μήνες επιμελητής Α’ και δεν κατάφερα πότε να οργανώσω την ΠΦΥ. Αιτία οι προαναφερόμενοι λόγοι καθώς και το γεγονός πως εκτελώ χρέη επειγοντολόγου και όχι ΓΕΝΙΚΟΥ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ.

– Ορίστηκα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ δίχως να ερωτηθώ για αυτό. Κάτι που αδυνατώ να υπηρετήσω, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Το γεγονός αυτό όχι μόνο προκάλεσε σύγχυση στους κατοίκους του νησιού αλλά και προσέθεσε επιπλέον δυσκολία στο ήδη δύσκολο έργο μου.

– Ύστερα από εμπειρία 10 ετών στο εθνικό σύστημα υγείας της Σουηδίας οφείλω να σας ενημερώσω πως οι προσπάθειες – από όλες τις κυβερνήσεις – για την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι αποτυχημένες από την γέννηση τους.

– Το Υπουργείο Υγείας δεν έλαβε ποτέ σοβαρά υπόψη του, τη νησιωτικότητα και την σημαντικότητα των Κυκλάδων σε καμία νομοθεσία και σε καμία προκήρυξη. Στην τελευταία προκήρυξη, τον Αύγουστο του 2022, οι περισσότερες θέσεις ιατρών που αφορούσαν τις Κυκλάδες έμειναν αζήτητες.

– Η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την πανδημία καθώς και την όλο αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει εξουθενώσει ψυχικά και σωματικά ιατρούς, νοσηλευτές και όσους εργάζονται στον χώρο της υγείας.

– Ενώ υπάρχει σαφής και αποδεδειγμένη αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί της Σερίφου τα τελευταία 4 χρόνια (τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας), και κατά συνέπεια αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, δεν υπήρξε αντίστοιχη ανταπόκριση στην αύξηση του προσωπικού του ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ, παρά τις εκκλήσεις μου.

– Η διαμονή σε ένα τόσο μικρό νησί των Κυκλάδων αποτελεί τεράστια πρόκληση για έναν ιατρό. Εκτός από τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις δυσκολίες στην λήψη ιατρικών αποφάσεων (καιρός, δρομολόγια), περιλαμβάνει κοινωνική απομόνωση, ερημοποίηση, ακρίβεια, δυσκολία μετακίνησης και επιστημονικό αποκλεισμό.

– Ζω με την οικογένειά μου και εργάζομαι σε ένα μικρό νησί που δεν διαθέτει: πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κοινοτική νοσηλεύτρια, ιδιώτη ιατρό, παιδίατρο, (στοιχεία που θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τη λειτουργεία του ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ) και παιδικό σταθμό.

– Ο Δήμος Σερίφου αδυνατεί, λόγω νομοθεσίας, να παρέχει κάποιο κίνητρο στο μοναδικό ειδικευμένο ιατρό. Το ίδιο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία χορηγεί επίδομα μονάχα σε αγροτικούς και επικουρικούς ιατρούς.

– Τους θερινούς μήνες εργαζόμαστε υπερωριακά, παράνομα και με εξουθενωτικά ωράρια, σε τέτοιο σημείο που είμαστε επικίνδυνοι για την ασφάλεια των ασθενών, ενώ η πληρωμή μας, αφορά κυρίως (μας αποζημιώνονται) 7 εφημερίες.

– Δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό, οικονομικό και επιστημονικό κίνητρο για ιατρούς-επιστήμονες που θέλουν να εργαστούν σε δυσπρόσιτες και προβληματικές περιοχές όπως οι Κυκλάδες.

– Μιλώντας για brain drain, το Ε.Σ.Υ. επ’ ουδενί δεν αποτελεί πόλο έλξης των Ελλήνων ιατρών που έφυγαν για το εξωτερικό.

– Όσο και να προσπαθήσαμε να βρούμε λύση με την προϊσταμένη αρχή μου, 2η ΔΥΠΕ, η υπάρχουσα νομοθεσία μας οδηγεί σε αδιέξοδο.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για άλλα τόσα, σας ενημερώνω πως κατέθεσα αίτηση παραίτησής μου, από τη θέση του ΓΕΝΙΚΟΥ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ επιμ. Α΄ του ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Κοντάρης


ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

Επιμελητής Α’, ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ»

Athanasios Kontaris
την Τρίτη

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Με βαριά την καρδιά ,σχεδόν αναγκασμένος (αγανακτισμένος), αλλά παράλληλα και με ένα αίσθημα ανακούφισης, κλείνει ένας κύκλος.
Παραθέτω το υπόμνημα -συνοδευτικό της παραίτησης μου από το ΕΣΥ- που παράλαβε ο Υπουργός Υγείας. 

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και νοσοκομείο
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και νοσοκομείο
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, ασθενοφόρο και βαν
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και νοσοκομείο
+2


Μητσοτάκης : Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι η νέα συμφωνία αλήθειας με τον λαό


 

«Η συνέπεια λόγων και πράξεων γίνεται η νέα συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών. Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα; Η επιλογή είναι και ανάμεσα σε δυο κυβερνητικες θητείες. Επιστροφή στους φόρους ή συνεχίζουμε με ελαφρύνσεις; Ψηφίζουμε, ουσιαστικά, ταυτόχρονα με τους γείτονες. Το αποτέλεσμα θα στείλει μήνυμα ότι μένουμε σταθεροί στα εθνικά μας δίκαια», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.





Προκλητικός ο Γεωργούλης θεωρεί τις κατηγορίες στημένες για τις εκλογές

 



Μόνο το μυαλό ενός χαμηλής νοημοσύνης θα μπορούσε να σκεφτεί αυτό που καταγγέλει ο Γεωργούλης για να αποφύγει τις ευθύνες για τις εγκληματικές του πράξεις.

Ο Γεωργούλης και ορισμένα γελοία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησαν και προσπάθησαν να το περάσουν στους αφελής, ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με την εισαγγελία του Βελγίου έστησαν τις κατηγορίες, επειδή έρχονται εκλογές για να κάνουν κακό στο τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνείται λοιπόν όλες τις κατηγορίες περί βιασμού και ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη» τονίζουν οι δικηγόροι. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και αναφέρει:

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

 Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται -ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».



Πραγματογνώμονας για έγκλημα στο Μάτι: «Έπρεπε να έχουν εισηγηθεί απομάκρυνση των κατοίκων από τις 17:30»

 


«Το αργότερο μέχρι τις 5:30 έπρεπε να είχε γίνει η εισήγηση και να ληφθεί η απόφαση για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων», υποστήριξε στην κατάθεσή του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο τεχνικός σύμβουλος των συγγενών των θυμάτων που χάθηκαν στο Μάτι, Αδριανός Γκουρμπάτσης.

Ο πραγματογνώμονας, ο οποίος είναι αντιστράτηγος εν αποστρατεία του πυροσβεστικού σώματος, έχει συντάξει το δικό του πόρισμα για την επιχείρηση κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου 2018.

«Μιλάμε για τη δεύτερη φωτιά σε θύματα στον κόσμο τον 21ο αιώνα. Την πρώτη στην Ελλάδα. Ο αρχηγός δεν συντόνιζε. Από τις συνομιλίες προκύπτει πως ο καθένας πήγαινε όπου ήθελε, κάποια στιγμή χάθηκε ο συντονισμός» υποστήριξε ο μάρτυρας, τονίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να δοθεί εντολή απομάκρυνσης των πολιτών, ρίχνοντας το βάρος των ευθυνών στην τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια.

Εισαγγελέας: Λέτε πως δεν χρειαζόταν η εισήγηση;

Μάρτυρας: Ναι, δεν ήταν κατά νόμο αναγκαία.

Εισαγγελέας: Μέχρι τι ώρα έπρεπε να γίνει;

Μάρτυρας: Το αργότερο μέχρι τις 5:30 έπρεπε να είχε γίνει η εισήγηση και να ληφθεί η απόφαση για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Εισαγγελέας: Εσείς λέτε, πάντως, ότι ακόμα και να διατασσόταν δεν θα υλοποιούνταν;

Μάρτυρας: Ναι, οι δήμοι και η περιφέρεια δεν είχαν οργανωθεί όπως έλεγε ο νόμος.

Εισαγγελέας: Λέτε, δηλαδή, πως δεν υπήρχαν μνημόνια ενεργειών και λέτε πως η μη εισήγηση από την Πυροσβεστική λειτούργησε ως άλλοθι;

Μάρτυρας: Δεν έγινε η απομάκρυνση διότι φοβήθηκαν πως, εάν διατασσόταν, θα υπήρχαν περισσότερα θύματα. Δεν υπήρχε πρόβλεψη για το πώς θα απομακρυνθεί ο κόσμος, πού θα συγκεντρωθεί κ.λπ. και προτίμησαν να μη γίνει απομάκρυνση.

Πραγματογνώμονας: «Έπρεπε να έχουν δράσει τα εναέρια μέσα»

Ο πραγματογνώμονας εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι τις 17:30, όταν το μέτωπο της φωτιάς διασπάστηκε, έπρεπε να είχαν πετάξει τα εναέρια μέσα.

«Τότε μπορούσαν να δράσουν τα εναέρια μέσα. Εκεί είναι το καθοριστικό. Εκεί έπρεπε να αναχαιτιστεί η φωτιά(…) Ανεξάρτητα εάν έγινε η εισήγηση ή όχι, η Πυροσβεστική έπρεπε να ενεργήσει με πολλά οχήματα για τη διάσωση των ανθρώπων. Ήξεραν πως η κατεύθυνση του ανέμου ήταν δυτική. Όφειλε ο μηχανισμός να είναι προετοιμασμένος να σώσει κόσμο», σημείωσε.

Ο κ. Γκουρμπάτσης στάθηκε ιδιαιτέρως στο κομμάτι της έλλειψης ενημέρωσης των πολιτών ότι η φωτιά πλησίαζε τα σπίτια τους.

«Το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να ενημερώσουν τους πολίτες. Το ελικόπτερο του ΠΣ έχει μεγαφωνικό. Το ελικόπτερο της αστυνομίας έχει επίσης μεγαφωνικό σύστημα πιο ενισχυμένο από το δικό μας. Μάλιστα, τότε, είχε κάνει και δηλώσεις ο Τόσκας, πως τα επιχειρησιακά μέσα της αστυνομίας εντάσσονται στο σχεδιασμό ΠΣ. Αυτές τις δηλώσεις τις έκανε στην άσκηση διά πυρός του πυροσβεστικού σώματος που γίνεται κάθε Μάιο» ανέφερε, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν προβλέπεται η παρουσία του υπουργού στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΕ κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Δικηγόρος οικογενειών θυμάτων: Η παρουσία του κ. Τόσκα στο ΕΣΚΕ επιβάλλεται εκ του νόμου;

Μάρτυρας: Εκ του νόμου δεν προβλέπεται κανένα πολιτικό πρόσωπο να βρίσκεται εκεί. Οι πολιτικοί πηγαίνουν εκεί από ενδιαφέρον ωστόσο, για να ενημερώνονται, όμως δεν παρεμβαίνουν επιχειρησιακά. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, υπάρχουν επικοινωνίες, π.χ. του διοικητή του ΕΣΚΕ, ο οποίος ακούγεται να λέει για τα εναέρια μέσα «θα μιλήσω με τον υπουργό». Θεωρώ ότι ο κ. Τόσκας παρενέβαινε επιχειρησιακά.

Ο πραγματογνώμονας ήταν κάθετος ότι υπάρχει στρατιωτική πειθαρχία στο Πυροσβεστικό Σώμα και πως ο αρχηγός έχει την τελική ευθύνη για τις αποφάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο αρχηγός προΐσταται όλων. Ο αρχηγός βοηθιέται από τους υπαρχηγούς. Έχουμε πειθαρχία στρατιωτική. Κάνεις αυτό που έχεις να κάνεις και στη συνέχεια, εάν έχεις διαφωνία, κάνεις αναφορά. Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω».

Ο πραγματογνώμονας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για το ότι δεν δόθηκε από το ΕΣΚΕ εντολή για γενική επιφυλακή, αλλά για μερική επιφυλακή:

«Μερική επιφυλακή ίσον τίποτα! Έπρεπε να γίνει γενική επιφυλακή, να έρθει κόσμος να στελεχώσει οχήματα. Εδώ κινητοποιήθηκαν μόνο 33 υδροφόρα. Είχαμε αυτοκίνητα και δεν είχαμε κόσμο να τα επανδρώσει. Ο διοικητής ΕΣΚΕ μπορούσε από στάδιο 2 να το πάει 3. Στη γενική επιφυλακή, σε περίπου μία ώρα φτάνει το προσωπικό. Όταν τη διατάζεις 17:30, μέχρι να φτάσουν στις θέσεις τους, πάει, ο κόσμος κάηκε. Ο αρχηγός και υπαρχηγός μπορούν να διατάξουν γενική επιφυλακή. Για Αττική και ο περιφερειάρχης μπορούσε να διατάξει», τόνισε ο μάρτυρας.





Ανάλυση Economist για Μητσοτάκη : Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας


 

«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας. Αλλά ο πρωθυπουργός μπορεί να μη λάβει τα εύσημα γι' αυτό στις επερχόμενες εκλογές», γράφει ο Economist σε ένα από τα άρθρα του για την Ελλάδα.

Το άρθρο του Economist

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι 55 ετών, αλλά μοιάζει πολύ νεότερος, είναι γεμάτος ενέργεια και ικανοποίηση καθώς κάνει έναν απολογισμό των τεσσάρων ετών που πέρασε στο Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού, με έναν καταιγιστικό κατάλογο επιτευγμάτων και επιτυχιών. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, καθώς απαριθμεί τα αισιόδοξα στατιστικά στοιχεία, ότι μπορεί να χάσει την πλειοψηφία που διαθέτει και ακόμη και τη δουλειά του. Ωστόσο, αυτό προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, ένας αψεγάδιαστος τεχνοκράτης, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα των Βρυξελλών. Μετά το πανδαιμόνιο της διακυβέρνησης του προκατόχου του, όταν με το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η Ελλάδα έφτασε κοντά στην αποπομπή από το ευρώ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν μια τεράστια ανακούφιση.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει σταθερά κατευνάσει την ένταση με τη γειτονική του Τουρκία: η εσπευσμένη βοήθεια προς τα θύματα του σεισμού του Φεβρουαρίου εκεί ήταν έξυπνη, αλλά είχε και ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Ο ίδιος έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αλληλεπιδρούν με το κράτος, χάρη σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα ψηφιοποίησης. Έχει περικόψει τη φορολογία των επιχειρήσεων, έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις και, παρ' όλα αυτά, έχει καταφέρει να μειώσει τον υψηλότατο δείκτη χρέους της Ελλάδας προς το ΑΕΠ, αν και αυτό οφείλεται κυρίως στις επιπτώσεις του πληθωρισμού, ο οποίος αύξησε τα ονομαστικά έσοδα ταχύτερα από τα ονομαστικά έξοδα.

Επί των ημερών του, πέρυσι η Ελλάδα αναπτύχθηκε σχεδόν δύο φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ προβλέπεται να υπερτερεί και φέτος.

Μια σταθερή ροή επενδύσεων από το εξωτερικό, μεταξύ άλλων από γνωστές εταιρείες, όπως η Microsoft και η Pfizer, δείχνει ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον μια από τις ασθενέστερες χώρες της Ευρώπης.

Πριν από έναν χρόνο, μάλιστα, η Ελλάδα παρήγαγε την πρώτη της νεοφυή επιχείρηση «μονόκερο», μια αποκλειστικά ψηφιακή τράπεζα με την ονομασία Viva Wallet.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι τον περασμένο Αύγουστο οι πιστωτές της Ελλάδας τής επέτρεψαν να εγκαταλείψει τους μηχανισμούς επιτήρησης που είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα 12 χρόνια, αφότου η χώρα αναγκάστηκε να παρακαλέσει για μια σειρά από τεράστια πακέτα διάσωσης, τα οποία αποπληρώνονται πρόωρα.

Η Ελλάδα μπορεί πλέον να δανείζεται από τις αγορές με τον κανονικό τρόπο, πληρώνοντας ένα spread (διαφορά απόδοσης) μικρότερο από δύο μονάδες σε σχέση με το γερμανικό, περίπου το ίδιο με αυτό της Ιταλίας. Το ελληνικό spread κορυφώθηκε το 2015 περίπου στο δεκαπλάσιο του σημερινού επιπέδου. «Κάναμε πολύ καλή δουλειά σε πολύ δύσκολους καιρούς», λέει ο κ. Μητσοτάκης -χωρίς μετριοφροσύνη ίσως, αλλά με ακρίβεια.

Γιατί, λοιπόν, τα μαύρα σύννεφα πλανώνται γύρω από τον πρωθυπουργό; Η Ελλάδα πηγαίνει στις κάλπες στις 21 Μαΐου και, με τα σημερινά νούμερα, το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, εξακολουθεί να κερδίζει τις περισσότερες έδρες, αλλά μόνο δώδεκα περίπου έδρες περισσότερες από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό θα του στερήσει την πλειοψηφία και δεν έχει προφανείς εταίρους για μια κυβέρνηση συνασπισμού. Ένα σύστημα μπόνους, μοναδικό στην Ελλάδα και στο Σαν Μαρίνο εντός της Ευρώπης, έδινε 50 έδρες στο μεγαλύτερο κόμμα, προκειμένου να είναι ευκολότερη η επίτευξη πλειοψηφιών, αλλά το σύστημα αυτό έχει πλέον καταργηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης επλήγη από δύο μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο είναι ένα σκοτεινό σκάνδαλο που στρέφεται γύρω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δεκάδων πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κ.ά. από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Μεταξύ αυτών που στοχοποιήθηκαν (αν και ανεπιτυχώς) ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί ότι υπήρξαν καταχρήσεις, αλλά αρνείται πως γνώριζε οτιδήποτε για αυτές. Ωστόσο, συνέβησαν επί των ημερών του. Πολλοί Έλληνες θεωρούν εξαιρετικά ύποπτο το γεγονός ότι, καθώς το σκάνδαλο ξέσπασε το περασμένο καλοκαίρι, ο ίδιος ο ανιψιός του, ο οποίος διετέλεσε προσωπάρχης του, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση.

Ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου στη Βόρεια Ελλάδα, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, πολλοί από αυτούς ηλικίας 20 ετών. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε όχι μόνο από πένθος αλλά και από οργή, καθώς αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για τις απίστευτα χαλαρές διαδικασίες και τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό που οδήγησαν στην καταστροφή.

Αν και εδώ και δεκαετίες οι σιδηρόδρομοι της Ελλάδας ήταν παραμελημένοι, το δυστύχημα φάνηκε σε πολλούς να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη περί εκσυγχρονισμού.

«Μας έδωσαν πολλές νέες εφαρμογές, αλλά στο βάθος δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα», λέει μια επιχειρηματίας. «Οι δημόσιες υπηρεσίες σε αυτή τη χώρα εξακολουθούν να είναι όσο απαράδεκτες ήταν πάντα», προσθέτει.

Η Δημόσια Διοίκηση και, ακόμη πιο χαρακτηριστικό, η Δικαιοσύνη παραμένουν απαρχαιωμένες και τρίζουν, και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κάνει τίποτα για να τα ανατρέψει όλα αυτά. «Ασχολήθηκε με την επιφάνεια, όχι με το βαθύ κράτος», λέει ένας υψηλόβαθμος τραπεζίτης.

Ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ελλάδας είναι πιο ωμός. «Όλα αυτά περί εκσυγχρονισμού είναι αηδίες», λέει. «Δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει την κριτική αυτή, επισημαίνοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί, για παράδειγμα στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, την οποία έχει ιδιωτικοποιήσει, ή το ότι φέτος για πρώτη φορά οι προσλήψεις στη Δημόσια Διοίκηση έγιναν με διαγωνισμό. Παραδέχεται, όμως, ότι χρειάζεται μια δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσει το έργο του. Το δυστύχημα με το τρένο σηματοδοτεί την υποχρέωσή του να κάνει περισσότερα, επισημαίνει.

Μπορεί να μην του δοθεί η ευκαιρία. Αυτό που σήμερα είναι σχεδόν βέβαιο είναι πως κανείς δεν θα μπορέσει να σχηματίσει πλειοψηφία μετά τις επόμενες εκλογές και ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διορίσει υπηρεσιακό πρωθυπουργό (πιθανότατα έναν ανώτερο δικαστή) μέχρι να διεξαχθούν νέες εκλογές, πιθανότατα τον Ιούλιο, οπότε και θα δοθεί η πραγματική μάχη. Σε εκείνο το σημείο θα επανεισαχθεί μια αναθεωρημένη αλλά λιγότερο γενναιόδωρη εκδοχή του συστήματος του μπόνους εδρών.

Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα χρειαζόταν ακόμη περίπου το 38% των ψήφων. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα λάβει μόνο 34%-35%. Τι θα συμβεί λοιπόν; Θα προσπαθήσει να σχηματίσει συνασπισμό με τον οργισμένο κ. Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αυτή τη στιγμή λέει ότι το τίμημα της υποστήριξής του θα ήταν ένας άλλος ηγέτης για να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί αντ' αυτού να προσπαθήσει να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα χρειαστούν υποστήριξη από έναν «συρφετό» άλλων αριστερών κομμάτων. «Θα ήταν ένα τρελοκομείο», λέει ο επιχειρηματίας.

Έτσι, μπορεί να χρειαστούν τρίτες εκλογές φέτος: Μια προοπτική που γεμίζει τους πάντες με θλίψη. Όλους, δηλαδή, εκτός από τις αγορές, οι οποίες παραμένουν ήρεμες. Κι αυτό είναι μια αξιοσημείωτη απόδειξη της προόδου που σημειώθηκε στο δεύτερο μισό της θητείας του κ. Τσίπρα -και από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.




Προκλητική η Παπαθωμά χωρίς ίχνος ντροπής αθώωσε τον Γεωργούλη

 


Οι περισσότεροι συνάδελφοι του Αλέξη Γεωργούλη, με σοβαρότητα παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη, κρατώντας αποστάσεις και αποφεύγοντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι προκλητικοί όπως η Παπαθωμά, που αποφάσισε χωρίς να ντρέπεται ότι φταίει το θύμα.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους που είναι και οι σοβαροί, η Θεοφανία Παπαθωμά αφήνει υπόνοιες κατά της καταγγέλλουσας, δείχνοντας να υιοθετεί το αφήγημα σπίλωσής της και αδιαφορώντας για το αδίκημα της κακοποίησης και του βιασμού.

Η ανάρτηση της Θεοφανίας Παπαθωμά

«Κι αν θες να βιάσεις κάποια, επιλέγεις τη Νομική Σύμβουλο της Κομισιόν! Απολύτως λογικό…», έγραψε η προκλητική ηθοποιός.