Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μικροπρέπεια Ραχόι; Η απλά έχασε την ψυχραιμία του και... έκοψε τον Τσίπρα από την οικογενειακή φωτογραφία!


Το ελληνικό Twitter επιτίθεται στον Ραχόι για την «έξωση» του Τσίπρα από την οικογενειακή φωτογραφία -«Οικογένεια χωρίς Τσίπρα;», «Κόβετε τη φωτογραφία; Πόσο αξιολύπητο», είναι μερικά από τα μηνύματα ενοχλημένων χρηστών

Το κλίμα ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα εξακολουθεί να είναι τεταμένο, μετά την τοποθέτηση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι σχετικά με τις δυσκολίες που πέρασε η χώρα του με το Μνημόνιο, αλλά κυρίως έπειτα από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μάργκαλο, σύμφωνα με τον οποίο αν η Ισπανία δεν είχε δανείσει 32 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα είχε βελτιώσει κατά 50% την ανεργία.


Την ήδη αρνητική κατάσταση πυροδότησε και μία αβλεψία του πρωθυπουργού της Ισπανίας, ο οποίος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την οικογενειακή φωτογραφία από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.


Ωστόσο, η λήψη είναι «κομμένη» δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα να «εξαφανίζονται» πολλοί από τους διεθνείς ηγέτες, εκ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Παρότι, δεν είναι ο μοναδικός που δεν φαίνεται στην εικόνα που ανήρτησε ο Ραχόι, πολλοί είναι οι Έλληνες χρήστες του Twitter που ασκούν δριμεία κριτική στον Ισπανό πρωθυπουργό με σχόλια που αποτυπώνουν την οργή τους.


Μαριάνο Ραχόι είσαι δολοφόνος του έθνους σου. Σύντομα θα είσαι παρελθόν. Οι Ισπανοί θα σου δώσουν την ίδια απάντηση με αυτή που έδωσαν στον Σαμαρά», «Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι στη φωτογραφία;», «Οικογένεια χωρίς τον Τσίπρα;», «Κόβετε την φωτογραφία; Πόσο αξιολύπητο», «Πού είναι ο Τσίπρας;», «Πιο Ραχόι πεθαίνεις. Ο Ραχόι έκοψε από την φωτό τον Τσίπρα», είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που έστειλαν Έλληνες χρήστες του Twitter, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την «πειραγμένη» φωτογραφία.

Η φωτογραφία που ανήρτησε ο Μαριάνο Ραχόι


Βέβαια, από τη λήψη ο κ. Τσίπρας δεν είναι πλήρως εξαφανισμένος, καθώς ένα τμήμα από το πρόσωπό του φαίνεται, ενώ από τα «κομμένα» μέλη της… οικογένειας λείπουν μεταξύ άλλων και η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι. 


Η φωτογραφία που ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας



Πηγή : protothema.gr


Π. Βλαστός: Αποκαλύψεις της Λίτσας για μεγάλη έκρηξη στη Γλυφάδα

φωτό eurokinisi


Νέες αποκαλύψεις έκανε στον ανακριτή το άλλοτε “δεξί χέρι” του βαρυποινίτη Π. Βλάστου. Η Λίτσα αποκάλυψε κατά την απολογία της στον Ανακριτή στοιχεία για έκρηξη που είχε σημειωθεί σε γνωστό κατάστημα ένδυσης στην Γλυφάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα ήταν... παραγγελιά μέσα από τις φυλακές, με φόντο προσωπικές διαφορές, που είχε κρατούμενος με περιφερειακή σύνδεση στην “Greek Mafia”, και ήθελε να τις ξεκαθαρίσει.

Για το λόγο αυτό ο Βλαστός είχε παραγγείλει στην εξαδέλφη του Λίτσα την κατασκευή ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού, τον οποίο μάλιστα παρέλαβαν από τη Λίτσα στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, όπου τους είχε δώσει ραντεβού, δυο άγνωστοι προς αυτή άνδρες εκτελώντας βέβαια εντολές του γνωστού βαρυποινίτη.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη είχε σημειωθεί το 2011 σε κατάστημα ένδυσης που στεγάζονταν στο εμπόριο κέντρο τις Γλυφάδας.

Η έκρηξη είχε προκαλέσει τότε σοβαρές υλικές ζημιές όχι μόνο στο κατάστημα στόχο, αλλά και σε διπλανά κτίρια και μάλιστα σε μεγάλη ακτίνα. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν καταλάβει πως πρόκειται για μια πράξη των οργανωμένων εγκληματικών κυκλωμάτων της νύχτας και είχαν πραγματοποιήσει έρευνες χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Όπως είχε αποδειχθεί από τις έρευνες από το σημείο είχαν περάσει δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν τοποθετήσει την βόμβα με την εκρηκτική ύλη των 10 κιλών, έξω ακριβώς από το κατάστημα με αποτέλεσμα έπειτα από λίγα λεπτά να σημειωθεί η καταστροφική έκρηξη.

Σύμφωνα πια με τις νεότερες πληροφορίες, η βόμβα είχε τοποθετηθεί έπειτα από απαίτηση κρατούμενου στις φυλακές προς το Βλαστό, καθώς φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκείνη την εποχή εξέτιε ποινή φυλάκισης, κατηγορούμενος για μεγάλη υπόθεση μεταφοράς κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Πλέον και έπειτα από την απολογία της Λίτσας, το άλλοτε “δεξί χέρι” του Βλαστού, φαίνεται πως οι έρευνες αποκτούν μια νέα διάσταση και ίσως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να βρεθούν μπροστά σε νέες αποκαλύψεις, όσον αφορά στην πολυσχιδή δράση της “Greek Mafia” και μάλιστα μέσα από τις φυλακές.

Επίσης δεν αποκλείεται να κληθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ο άνθρωπος που φέρεται να έδωσε την εντολή για την βόμβα στις δικαστικές Αρχές προκειμένου να δώσει κατάθεση έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις της εξαδέλφης του Βλαστού.

Θεοδόσης Πάνου

Πηγή : newsit.gr


Τον Μάρτιο το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας



Θα προβλέπονται ρυθμίσεις - «ανάσα» για τους φαρμακοποιούς

Τον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στο οποίο θα προβλέπονται ρυθμίσεις - «ανάσα» για τους φαρμακοποιούς.

Η δέσμευση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προς τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών κατά τη σημερινή συνάντηση, άφησε ικανοποιημένο τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε ότι σε πρώτη φάση στόχος είναι «να αποσυρθούν οι νόμοι που εξαρτήθηκαν από μνημονιακές επιταγές».

Έτσι, από το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αναμένεται μεταξύ άλλων να κλείσει το νομικό «παράθυρο» που απελευθέρωνε το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενώ ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η διευθέτηση του ωραρίου. Επιπλέον, «γκρίζα ζώνη» για τον κλάδο αφορούν και οι αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης στα Πειθαρχικά Συμβούλια των φαρμακευτικών συλλόγων, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και ότι οι θέσεις των φαρμακοποιών θα τεθούν υπό επεξεργασία από ειδικό κλιμάκιο, ώστε να συμπεριληφθούν στο εν λόγω νομοσχέδιο.


Πηγή : tovima.gr


Μαξίμου: Η τρόικα έχει τελειώσει ως μοντέλο εποπτείας και επιβολής πολιτικών



Ικανοποίηση του και αισιοδοξία μετά τις εργασίες σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής εκφράζουν κυβερνητικές πηγές, που σημειώνουν ότι η Αθήνα θα συνεχίσει με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. «Μέσα σε 20 μέρες η νέα ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει στο ευρωπαϊκό επίπεδο ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν μαζί τρεις κυβερνήσεις σε 5 χρόνια» ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Το βασικό συμπέρασμα στην κυβέρνηση είναι ότι οι επαφές που έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε επίπεδο αρχηγών κρατών αλλά και υπουργών Οικονομικών, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, έφεραν αποτελέσματα. «Αυτή αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η στάση που κρατήθηκε τη Σύνοδο Κορυφής από τις χώρες που επισκέφθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ήταν υποστηρικτική της ελληνικής κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Κύπρου και του Βελγίου κράτησαν θετική στάση. Επομένως οι διπλωματικές επαφές που προηγήθηκαν των Βρυξελλών δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά είχαν πολιτική ουσία» τόνισαν κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα σημειώσαν ότι «η τρόικα έχει τελειώσει ως μοντέλο εποπτείας, επιτήρησης και επιβολής πολιτικών. Το ρολόι για την τρόικα σταμάτησε στις 25 Ιανουαρίου. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο Eurogroup της Τετάρτης υπήρξαν απειλές ότι εάν δεν υπογράφαμε τη συνέχιση / παράταση του μνημονίου δεν θα υπήρχε συνέχεια των διαβουλεύσεων. «Πολλοί μας κατηγόρησαν ότι επιλέξαμε τη ρήξη επειδή δεν δεχτήκαμε να υπογράψουμε το σχέδιο κοινής ανακοίνωσης. Από το επόμενο πρωί η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης αποδείχτηκε ορθή. Ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ επεδίωξε επαφή με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και δήλωσε ότι ξεκινούν οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για να βρεθεί κοινό έδαφος με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, που εξήγησαν ότι η Αθήνα δεν υπέγραψε και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για μετάβαση από το μνημόνιο στο πρόγραμμά της ελληνικής κυβέρνησης. Τη Δευτέρα, φυσικά, θα συνέλθει και το Eurogroup, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία από την Παρασκευή το πρωί, με την επεξεργασία των θέσεων και των δύο μερών.

«Τα τεχνικά κλιμάκια δεν κάνουν διαπραγμάτευση ή κριτική σε θέσεις. Καταγράφουν τα σημεία σύγκλισης, διαπιστώνουν / εντοπίζουν τις αποκλίσεις. Τη Δευτέρα, δηλαδή, στο Eurogroup θα υπάρχουν δύο, ισάξια και ισότιμα, κείμενα –ένα της ελληνικής πλευράς και ένα της Κομισιόν. Κείμενα μέσα από τα οποία οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία» είπαν κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει, και όπως διαφαίνεται συμφωνούν απόλυτα και οι εταίροι μας, σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι πολιτικές που απέτυχαν πρέπει να εγκαταλειφτούν. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν κατηγορίες / δράσεις, όπως τα εργασιακά, το πρωτογενές πλεόνασμα και οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. «Η περιουσία του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να ξεπουληθεί. Αντιθέτως μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, για παράδειγμα, του ασφαλιστικού συστήματος» σημείωσαν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα για τη νέα ελληνική κυβέρνησης είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Η ύπαρξη πλεονασμάτων κατά πολύ χαμηλότερων του 3% του ΑΕΠ που είναι ο στόχος του 2015, αυτόν ακριβώς τον σκοπό θα εξυπηρετήσουν. «Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν σημεία όπου δεν υπάρχει κοινή αντίληψη. Όπως για παράδειγμα η «μεταρρύθμιση» στην υγεία, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων , το συνταξιοδοτικό σύστημα, κ.ά. Δεν έχουμε καλύψει όλο το δρόμο μέχρι τη συμφωνία, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα» κατέληξαν οι ίδιες πηγές.


Πηγή : real.gr


Στη ρύθμιση των 100 δόσεων και τα χρέη που έχουν λήξει στο τέλος του 2014



Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να είναι έτοιμη η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο.
Στην νέα ρύθμιση θα συμπεριλαμβάνονται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί  έως το τέλος 31/12/ 2014
Η ρύθμιση σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα προβλέπει είτε κατάργηση του ανώτατου οφειλής, είτε αύξησή του πάνω από το 1 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα καθώς και απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης σ αυτή.




Αρση ασυλίας Κασιδιάρη ζητούν ξανά οι εισαγγελείς


Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ζητούν για μία ακόμη φορά οι εισαγγελείς, προκειμένου να ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος μετά τη γνωστή ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2011.

Τότε, ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε καλέσει τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» μετά τις αιματηρές βιαιοπραγίες στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 15/5/2011 ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε μιλήσει στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, λέγοντας, μεταξύ των άλλων: «Αν θέλετε να ξεβρομίσει η περιοχή πρέπει να είστε μια γροθιά και να δώσετε αγώνα, η επόμενη συγκέντρωσή σας να μην είναι στην πλατεία, αλλά να κλείσει κεντρικούς δρόμους. Στην Κερατέα έγινε πόλεμος κυριολεκτικά, στον Άγιο Παντελεήμονα ήμασταν παρόντες όταν σπάσανε τα ΜΑΤ την εκκλησία και έριξαν δακρυγόνα. Στην Κερατέα ξεφορτωθήκαμε τα σκουπίδια, εσείς εδώ θα ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν φορτώσει, που ληστεύουν, δολοφονούν, που εγκληματούνε. Δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη, ούτε κανείς για να σας καλύψει, βγείτε στους δρόμους».

Εξάλλου, οι εισαγγελικές Αρχές έθεσαν στο αρχείο τις καταγγελίες για ναζιστικό χαιρετισμό που είχε κάνει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τις καταγγελίες σε βάρος των βουλευτών του κόμματος, Κώστα Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρου για προσβλητικές φράσεις ή ενέργειες.



Πηγή : ethnos.gr


Καυγάς Βενιζέλου - Φώφης για τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου




«Αν δεν σκοπεύεις να φύγεις να μας το πεις» - « Αυτό που λες είναι πολύ προσβλητικό. Αν θέλετε παραιτούμαι τώρα»

Ανοίγει περπατησιά η Φώφη Γεννηματά στην κούρσα για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠαΣοΚ. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, την Παρασκευή, η πρώην υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι το συνέδριο του κόμματος θα πρέπει να γίνει πριν από τον Μάιο που έχει πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφότου έχει εκλεγεί  νέος πρόεδρος. Την γνώμη αυτή την επανάλεβε πολλές φορές χωρίς να γίνεται αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΣ οπότε απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ ρώτησε σε έντονο ύφος: «Αν άλλαξες απόφαση και θέλεις να μείνεις να μας το πεις να το ξέρουμε».

Η φράση της πυροδότησε μεγάλη ένταση, ο κ. Βενιζέλος της απάντησε αμέσως: «Αυτό που λες είναι πολύ προσβλητικό και δεν έχει ηθική βάση. Αν το Πολιτικό Συμβούλιο συμφωνεί με την άποψη σου παραιτούμαι τώρα και ας δούμε το διαμέτρημα του καθενός».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ πρόσθεσε ότι η πρόθεση του είναι να διασφαλίσει τις διαδικασίες. «Δεν θα επιτρέψω να φέρεις πίσω τον Παπανδρέου και όσους τον ακολούθησαν», της απάντησε εξίσου έντονα.

Η πρόταση του κ. Βενιζέλου για τις διαδικασίες ήταν η ακόλουθη: Συνέδριο στις 15 Μαίου, επειδή το προσεχές διάστημα υπάρχουν πολλές αργίες και ελάχιστος πρόσφορος χρόνος. Στις 27 - 28 Φεβρουαρίου συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να καθοριστεί η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου. Στις 15 - 20 Μαρτίου, συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη της ΚΕ, οι βουλευτές, η γραμματεία της Δημοκρατικής Παράταξης, οι 10 πρώτοι του ευρωψηφοδελτίου, ολόκληρο το ψηφοδέλτιο Επικρατέιας, οι γραμματείς των  νομαρχιακών επιτροπών, οι υποψήφιοι βουλευτές ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής περιφέρειας τους (ο πρώτος στις τριεδρικές, οι δύο πρώτοι στις περιφέρειες με 4 - 7 έδρες, οι τρεις πρώτοι στις περιφέρειες από 8 - 12 έδρες, οι τέσσερις πρώτοι από 13 έδρες και πάνω). Το μητρώο μελών θα φτιαχθεί από μηδενική βάση, θα ανοίξει μετά την ΚΕ και θα ολοκληρωθεί ως τις 30 Απριλίου. Μετά το συνέδριο σε εύλογο χρόνο θα εκλεγείη νέα ηγεσία.

Η κυρία Γεννηματά πρότεινε να γίνει πρώτα η συνδιάσκεψη, να ακολουθήσει η εκλογή προέδρου και έπειτα να διεξαχθεί το συνέδριο.  

Η πρόταση αυτή δεν βρήκε ευήκοα ώτα στα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Κώστας Σκανδαλίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιάννης Κουτσούκος, Τόνια Αντωνίου, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Νίκος Ανδρουλάκης -ο Βασίλης Κεγκέρογλου
εμφανίστηκε πιο κοντά στην κυρία Γεννηματά - είπαν ότι στην κατάσταση που βρίσκεται το ΠαΣοΚ πρέπει να προηγηθεί το συνέδριο ώστε να επαναπροσδιοριστεί η πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία του, η πολιτική συμμαχιών του, και μετά η βάση να εκλέξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Αυτή η διαδικασία, είπαν, θα φέρει ξανά το ΠαΣοΚ σε τροχιά ανάκαμψης και όχι η εσπευσμένη εκλογή προέδρου.

Η κυρία Γεννηματά, στο τέλος της συζήτησης, επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι «δεν εννοούσα αυτό». Αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση της με τίτλο «Η τελευταία ευκαιρία του ΠαΣοΚ. Ας μην την χάσουμε!», στην οποία επισημαίνει ότι το ΠαΣοΚ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε πολιτικές διαδικασίες επαναπροσδιορισμού και ριζικών αλλαγών και θέτει ζήτημα δημοκρατικών διαδικασιών και τήρησης του καταστατικού.

Η πρώην υπουργός θεωρεί ότι με τη διαδικασία που προτείνει ο κ. Βενιζέλος δεν υπάρχουν οι όροι για την ανασυγκρότηση του ΠαΣοΚ αλλά αντιθέτως το κόμμα θα μπει σε εσωστρέφεια, θα διεξαχθεί μια μάχη μηχανισμών και όποιος εκλεγεί θα έχει δεμένα τα χέρια από τις αποφάσεις που θα έχει δρομολογήσει ο απερχόμενος πρόεδρος.

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Γεννηματά έχει ως εξής:

«Η  χώρα βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι με δύσκολες επιλογές μπροστά της. Είναι προς όφελος όλων των πολιτών, όλων των πολιτικών δυνάμεων, να φέρει καρπούς η συζήτηση με τους εταίρους που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση και είναι υποχρέωση μας να  συνδράμουμε στην προσπάθεια αυτή.

Το  ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση πολιτικά και οργανωτικά εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρόσφατη εκλογική μας καταγραφή ως 7ο κόμμα του 4.7% δεν είναι παρά το  αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.

Η εκλογική συρρίκνωση δεν μας απαλλάσσει  όμως από την ευθύνη ουσιαστικής παρέμβασης μας στην πολιτική ζωή του τόπου.

Για να μπορέσει όμως το αποδυναμωμένο  από το εκλογικό αποτέλεσμα ΠΑΣΟΚ, να συμβάλει γόνιμα στην προσπάθεια που κάνει η χώρα, θα πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε πολιτικές διαδικασίες επαναπροσδιορισμού και ριζικών αλλαγών.

Δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο να μην δούμε ούτε αυτή τη φορά κατάματα την πραγματικότητα και να μην αναλάβουμε συλλογικά πρωτοβουλίες υπέρβασης της.



Σε αυτές τις συνθήκες δεν επιτρέπεται να υιοθετηθούν διαδικασίες που οδηγούν  σε εκπτώσεις αρχών που συνδέονται με σημαντικές κατακτήσεις στην δημοκρατική λειτουργία του Κινήματος μας.



Αντιθέτως, τώρα περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία που θα χαρακτηρίζεται από ήθος, αξιοπρέπεια, αυτοεπίγνωση, ειλικρίνεια, ευθύνη, συνεννόηση και σεβασμό στις θεμελιώδεις καταστατικές μας αρχές.



Πρέπει να διανύσουμε γρήγορα μεν, αλλά με τρόπο πολιτικά ουσιαστικό και αποτελεσματικό δε, την πορεία προς μια συντεταγμένη θεσμική επανίδρυση, ώστε να επιστρέψουμε ανανεωμένοι στο καθήκον που μας όρισαν οι πολίτες.


Στο πλαίσιο αυτό με αίσθημα ευθύνης καταθέτω την πρόταση μου για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε :

Οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, για να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο πρέπει να γίνουν στη βάση του καταστατικού και της απαίτησης για πολιτικό διάλογο σε βάθος.


Πρώτη ανάγκη, λοιπόν, να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ διαδικασία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου για τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, την ταυτότητα, την θεσμική ανανέωση, τις συμμαχίες και την οργανωτική ανασύνταξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.  Η διαδικασία αυτή κορυφώνεται με τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης Θέσεων, με την προβλεπόμενη από το καταστατικό σύνθεση, πριν από το Πάσχα. Σε αυτή τη διαδικασία  οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους  και το σχέδιο τους, βάση του οποίου θα ζητήσουν τη στήριξη των πολιτών.

Αμέσως μετά τη Συνδιάσκεψη θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκλογή του Προέδρου από τη βάση, σεβόμενοι μία διαδικασία, που πλέον αποτελεί πρακτική πολλών κομμάτων και που το ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε σεβόμενο τη βούληση των πολιτών.

Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος θα ακολουθήσει ένα θεσμικά καταστατικό Συνέδριο  με επανιδρυτικά χαρακτηριστικά  και εκλογής των νέων οργάνων του κόμματος.


Με την πρόταση αυτή μπορούμε :

Να πούμε όχι σε μια εικόνα εσωστρέφειας που βγαίνει προς τα έξω και μάλιστα επί της διαδικασίας.

Να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, κωλυσιεργία, μεθοδεύσεις, "βυζαντινισμοί" χωρίς Βυζάντιο, παρά μόνο καθαρές σχέσεις, καθαρές θέσεις, καθαρές διαδικασίες, καθαρές λύσεις.

Η τήρηση του καταστατικού, η πολιτική ενεργοποίηση του κόμματος, η ανάδειξη των θέσεων και των στόχων για την επόμενη ημέρα, είναι οι στοιχειώδεις και απολύτως αναγκαίοι παράγοντες που θα διασφαλίσουν την αφετηρία μίας νέας πορείας.

Μόνο με τις μεγαλύτερες δυνατές  συναινέσεις  και συνεννοήσεις μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες και όχι με συγκυριακές τεχνητές πλειοψηφίες οργάνων.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ας μην την χάσουμε!»


Πηγή : tovima.gr


Οι Ουκρανία τραβάει το σκοινί με νέους βομβαρδισμούς αγνοώντας την εκεχειρία καταγγέλλει η Ρωσία


Η Μόσχα δήλωσε ότι  επιθυμεί την άμεση εφαρμογή της εκεχειρίας αλλά η Ουκρανία παίζει το το δικό της παιχνίδι όπως δήλωσε η πλευρά της Ρωσίας.

Αποτέλεσμα των νέων συγκρούσεων ήταν οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες και τρεις πολίτες να σκοτωθούν, και 34 να τραυματιστούν , το τελευταίο 24ωρο, σε συγκρούσεις στην περιοχή του Ντονμπάς, παρά τη συμφωνία στο Μινσκ για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν ξεχωριστά οι ουκρανικές αρχές και οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Σήμερα Παρασκευή, οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα μιλήσουν σχετικά με την ουκρανική κρίση.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant, δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί την άμεση εφαρμογή της εκεχειρίας, αλλά οι φιλορώσοι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι θα ήταν δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο πριν από την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.


James Bond: Τα πρώτα πλάνα από τη νέα ταινία (video)




Όλα είναι έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα για την 24η ταινία του James Bond, με τίτλο Spectre! Μία πρώτη γεύση διάρκειας δύο λεπτών μας δόθηκε μέσα από ένα βίντεο το οποίο δημοσίευσε η παραγωγή!





Ούτε το χέρι του δεν έδωσε στον Τσίπρα ο Ραχόι!



Στην ιδιαίτερα τεταμένη σχέση που διαπιστώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Ισπανού ομολόγου του Μαριάνο Ραχόι κατά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αναφέρονται τα σημερινά δημοσιεύματα στον Ισπανικό Τύπο, υπογραμμίζοντας επίσης την πιθανή προοπτική για την επίτευξη μίας τελικής συμφωνίας μεταξύ των Αθηνών και των Βρυξελλών.
Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ισπανίας, η El País, τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της για τη χθεσινή σύνοδο «Με ισχνά ερείσματα παρέμεινε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο», προσθέτοντας στο εσωτερικό του άρθρου πως «όλη η Ευρώπη επιζητεί μία συμφωνία με την Ελλάδα, κανείς δεν επιθυμεί κάποιο ατύχημα».

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «έπειτα από ένα ιδιαζόντως τεταμένο Eurogroup, οι ηγέτες της ΕΕ υποδέχθηκαν τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, με κάποια ανησυχία λόγω της επιθετικής ρητορικής από την πλευρά της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες, αλλά επίσης με βούληση να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας. Την προηγούμενη ημέρα, κατά την σύνοδο των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης, μόνον η Γαλλία κι η Κύπρος υποστήριξαν -σε γενικές γραμμές--την Ελλάδα».
Στο πλαίσιο αυτό, η εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και στην αναφορά του στην αρνητική απέναντι στην κυβέρνησή του στάση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

«Ο Ραχόι δεν μπόρεσε να του απαντήσει (στον Αλ. Τσίπρα) γιατί όταν μιλούσε ο Έλληνας ηγέτης αυτός ήδη βρισκόταν στο αεροπλάνο για την Ισπανία. Όμως νωρίτερα, υπήρξε ο πλέον επικριτικός κατά του Τσίπρα».

«Η ισπανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας της. Οι δημόσιες δηλώσεις, αλλά προπαντός τα προσωπικά κι ιδιαίτερα σχόλια, το κάνουν σαφές», προσθέτει η El País, διαπιστώνοντας πως «ο Ραχόι κι η ομάδα του γνωρίζουν σαφώς πως ό,τι κερδίσει ο Τσίπρας θα κεφαλαιοποιηθεί αμέσως από το Podemos, εν είδει 'φαινομένου-καθρέπτης'. Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει 'πολιτική μεταδοτικότητα' μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας, αλλά γνωρίζει πως ο Πάβλο Ιγλέσιας θα επωφεληθεί από όποια επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα. Για παράδειγμα, εάν καταφέρει να εγκριθεί η προεκλογική του εξαγγελία για κατώτατο μισθό 751 ευρώ, όταν στην Ισπανία ο Ραχόι έχει παγώσει έως το 2015 το αντίστοιχο ποσόν στα 648,6 ευρώ, με ελάχιστη αύξηση κατά μόνον 3 ευρώ, αυτή η επιτυχία αυτομάτως θα χρησιμοποιηθεί κατά του ΡΡ».

Από την πλευρά της, η άλλη μεγάλη εφημερίδα της χώρας, η δεξιών αποκλίσεων El Mundo, δανείζεται για τίτλο στο άρθρο της μία αποστροφή από την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα: «Ο Τσίπρας στη σύνοδο κορυφής: Ο Ραχόι σφάλλει εξωτερικεύοντας τις εσωτερικές του, εθνικές, πολιτικές ανησυχίες» και κάνει εκτενή αναφορά σε αποσπάσματα της συνέντευξης του Έλληνα πρωθυπουργού αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τον «Έλληνα πρωθυπουργό, το Μνημόνιο κι η Τρόικα, όπως τη γνωρίσαμε είναι πλέον παρελθόν».

Η αριστερών αποκλίσεων και φίλα προσκείμενη στο κίνημα Podemos ηλεκτρονική εφημερίδα El Público, αναφέρεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι Ραχόι και Τσίπρας δεν αντάλλαξαν ούτε μία χειραψία.

«Ο Ραχόι, που δεν χαιρέτισε τον Τσίπρα, καλεί την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είναι ο τίτλος της εφημερίδας, που τονίζει στο εσωτερικό του άρθρου πως ο Ραχόι, «ερωτηθείς να εξηγήσει στους δημοσιογράφους τι εντύπωση του άφησε ο Έλληνας ομόλογός του υπογράμμισε πως ρόλος του δεν είναι να κρίνει πρόσωπα κι επανέλαβε πως η ΕΕ έχει βοηθήσει πολύ την Ελλάδα» κι υπενθυμίζοντας πως «η Ισπανία έχει συνεισφέρει 26 δισεκ. ευρώ για την διάσωση της Ελλάδας», δηλώνει πως «θεωρεί ότι οι συνθήκες αποπληρωμής των δανείων είναι 'θαυμάσιες'». «Για τον Ισπανό πρωθυπουργό το τρέχον πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανάπτυξη κι η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Από την πλευρά του, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργάλιο, σε χθεσινή συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση TVE, δήλωσε πως «τα ποσά που δανείσθηκαν στην Ελλάδα από την Ισπανία δεν είναι μόνον αυτά (26 δισεκ), αλλά 32,744 δισεκ.» και πως εάν δεν είχαν δοθεί για τη 'διάσωση' της ελληνικής οικονομίας, η Μαδρίτη θα μπορούσε να «είχε αυξήσει κατά 50% τις κρατικές επιχορηγήσεις για το επίδομα ανεργίας και να αυξήσουμε κατά 38% τις συντάξεις. Κι αυτό είναι κάτι εξωφρενικό».

Οι πορτογαλικές εφημερίδες
Όσον αφορά τον πορτογαλικό Τύπο, η εφημερίδα "Público" τονίζει στο πρωτοσέλιδό της ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Πάσους Κουέλιου δήλωσε πως «βάσει τεχνικών όρων, η Πορτογαλία είναι εκείνη που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα βοήθησε την Ελλάδα». Η εφημερίδα προσθέτει ωστόσο, πως 32 προσωπικότητες της χώρας πρόκειται «να αποστείλουν επιστολή στον Πάσους Κουέλιου για να διαμαρτυρηθούν για τον αντιπαραγωγικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή σύνοδο κορυφής». Παράλληλα, αναφέρεται στις δηλώσεις του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιου Κόστα, ο οποίος δήλωσε πως «η δαιμονοποίηση της Ελλάδας είναι μία εσφαλμένη κι επικίνδυνη ιδέα».

Η άλλη μεγάλης κυκλοφορίας "Diario de Noticias", στον τίτλο της αναφέρει πως «η Ελλάδα δέχθηκε να συνομιλήσει με τους δανειστές της, αλλά επιμένει πως η Τρόικα τελείωσε».

Παράλληλα, η εφημερίδα "Correio da manha" τονίζει στον τίτλο του ότι «Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ήδη με τους δανειστές», και υπογραμμίζει πως η Αθήνα αποδίδει την «αρνητική στάση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στα εσωτερικά τους προβλήματα». Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ίδιας εφημερίδας είναι σε εξέλιξη δημοσκόπηση μεταξύ των αναγνωστών της για το εάν πιστεύουν ότι «θα υπάρξει, ή όχι, συμφωνία με την Ελλάδα».



Πηγή : newsit.gr


Θρίλερ! Το έσκασε ο τραυματίας που προκάλεσε το τροχαίο στην παραλιακή - Νεκρός ένας αστυνομικός



Σε θρίλερ εξελίσσεται το τροχαίο που έγινε το πρωί στην παραλιακή στο ύψος του Αγίου Κοσμά με νεκρό έναν 49χρονο αστυνομικό, πατέρα δύο παιδιών. Ο 35χρονος που προκάλεσε το δυστύχημα αν και τραυματίστηκε, το έσκασε μέσα από το νοσοκομείο οταν του είπαν οτι θα κάνει αλκοτέστ.
Ο 35χρονος τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο "Γεννηματάς". Μεταφέρθηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ στα εξωτερικά ιατρεία για να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων.

Το έσκασε ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο αν και ήταν τραυματισμένος

Όταν είπαν στον 35χρονο οτι θα υποβληθεί και σε αλκοτέστ, εκείνος το έσκασε τη στιγμή που δεν τον έβλεπε κανείς. Εμβρόντητοι οι διασώστες τον αναζητούσαν αλλά μάταια.

Πως συνέβη το τροχαίο

Το κακό έγινε στην παραλιακή, στο ύψος του Αγίου Κοσμά προς Γλυφάδα. Το ένα αυτοκίνητο το οδηγεί ενας 49χρονος αστυνομικός.

Το άλλο αυτοκίνητο το οποίο το οδηγεί ο 35χρονος με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέφτει πίσω από το αυτοκίνητο του αστυνομικού. Τα δύο οχήματα ντελαπάρουν και σκοτώνεται ακαρίαια ο αστυνομικός, ενώ τραυματίζεται ο 35χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο 35χρονος, ο οποίος είναι σωματώδης και με ξυρισμένο κεφάλι δε φορούσε ζώνη. 

Πατέρας δύο παιδιών ο νεκρός αστυνομικός

Θρήνος για τον 49χρονο αστυνομικό, ο οποίος υπηρετούσε στη Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής. Είναι πατέρας δύο παιδιών και σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε νεκρός με την στολή του καθώς επέστρεφε από την εργασία του μετά από νυχτερινή βάρδια. 

Δείτε τι είπε για το τροχαίο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 




Aυτή τη στιγμή η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 35χρονου. 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 


Πηγή : newsit.gr



Ο ΠΑΟ οριστικά στον ημιτελικό Κυπέλλου με απόφαση του ΑΣΕΑΔ


Απίστευτο και όμως, ελληνικό! Ο πολυαναμενόμενος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και… κάποιον από τους δύο «αιώνιους», ζει μία ακόμη ανατροπή δεδομένων, καθώς την Παρασκευή το ΑΣΕΑΔ ενημέρωσε επίσημα την ΕΟΚ, πως έκανε δεκτή την προσφυγή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δικαιώνοντας στην ουσία τους πράσινους έναντι του Ολυμπιακού. Ετσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στις 22/2.

Σχετικά με την απόφαση, που επί της ουσίας… ακυρώνει τη νίκη του Ολυμπιακού στα «χαρτιά», ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρείται με 50.000 ευρώ πρόστιμο. Θυμίζουμε πως οι Πράσινοι στον αγώνα που είχε γίνει στις 9 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, είχαν επικρατήσει 77-76, αλλά οι Πειραιώτες είχαν κάνει ένσταση για παράνομη παρουσία του τιμωρημένου από την ΕΦΙΠ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο.

Αρχικά ο αθλητικός δικαστής είχε απορρίψει την ένσταση δηλώνοντας αναρμόδιος, ωστόσο μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, υποχρεώθηκε να δικάσει την υπόθεση και τελικά δικαίωσε τους Πειραιώτες.

Τότε ήρθε η σειρά των Πράσινων να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο σήμερα ανέτρεψε ξανά τα δεδομένα, «ακυρώνοντας» τον αθλητικό δικαστή και αυτή η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Πλέον, η ΕΟΚ καλείται να ορίσει τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Στον τελικό έχει ήδη προκριθεί ο Απόλλωνας Πατρών (αποκλείοντας το Δεκέμβριο τη Νέα Κηφισιά).


Πηγή : tanea.gr


Π. Μοσκοβισί : Θα υπάρξει συμφωνία


Αισιόδοξος όσον αφορά τις προοπτικές για συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη την ερχόμενη Δευτέρα, εμφανίστηκε ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε πρωινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο Europe1.

"Η συνάντηση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη αλλά αποφασιστική, διότι αφορά την εξασφάλιση των μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας. Θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία και δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή μη", δήλωσε ο κ Μοσκοβισί.

Σε ερώτηση εάν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες στην περίπτωση χρήσης άλλης γλώσσας εντός και άλλης εκτός Ελλάδας, ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που θα βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. "Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Είναι μια πρόκληση αποφασιστική, κεντρική και κρίσιμη που θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Δευτέρας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μοσκοβισί.

Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της ευρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.


Πηγή : mega.gr



Μητσοτάκης: Δεν ανοίγω θέμα ηγεσίας στη ΝΔ - Θα είμαι υποψήφιος αν...



«Αν κάποιοι άλλοι θέλουν να το ανοίξουν, θα το κάνουν στα όργανα»

«Eγώ δεν ανοίγω θέμα ηγεσίας... Αν κάποιοι άλλοι θέλουν να το ανοίξουν, θα το κάνουν στα όργανα» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για το εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, καθώς όπως είπε, «θα το συζητήσουμε αν γίνει».

Κληθείς να σχολιάσει το προχθεσινό δείπνο που διοργάνωσε η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, ο βουλευτής της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι εκτός από τα θέματα της χώρας συζήτησαν και τα εσωκομματικά.

«Δεν είναι κακό αυτό» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από τη θέση κύκλων προσκείμενων στον πρόεδρο της ΝΔ ότι η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί «αριστερή παρένθεση».



Πηγή : protothema.gr


Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε συγνώμη για το πάρτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο



Συγνώμη από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για το πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε λίγες ώρες μετά τη συντριβή από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-0.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της «βασίλισσας» μέσω της ισπανικής εφημερίδας «Marca» επέλεξε να απολογηθεί στους φίλους της ομάδας, που έσπευσαν να τον αποδοκιμάσουν μέσω του διαδικτύου (σ.σ. όπως και τους συμπαίκτες του που έδωσαν το παρόν στο γλέντι) για την απόφασή του.

Με τον τίτλο «μετανιωμένος» κυκλοφόρησε σήμερα η γνωστή αθλητική εφημερίδα, ενώ στο ρεπορτάζ που παραθέτει αναφέρει ότι ο Ρονάλντο αναγνωρίζει το λάθος του, όπως επίσης και το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Επίσης αναφέρεται στο κείμενο ότι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2014 έχει την αμμέριστη συμπαράσταση του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος εκτιμάει ότι πολύ σύντομα ο συμπαίκτης του θα βρει ξανά τον καλό του εαυτό.

Πριν από μερικά 24ωρα, μάλιστα, ο CR7 δήλωσε στα ισπανικά ΜΜΕ ότι παρά την ήττα από την Ατλέτικο η Ρεάλ θα είναι αυτή που στο τέλος της περιόδου θα πανηγυρίσει τον τίτλο στην πριμέρα ντιβιζιόν.


Πηγή : naftemporiki.gr


«Μυστικό δείπνο» Καραμανλή - Μεϊμαράκη με μενού τον Σαμαρά αλλά σε μερίδες γιατί έγινα και άλλα τραπέζια



Άλλο ένα δείπνο με μενού τον... Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης εκ παραλλήλου με τον λεγόμενο «μυστικό δείπνο» της Μαριέττας Γιαννάκου κατά τον οποίο πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ συμφώνησαν ότι ο πρόεδρος είναι ώρα να αρχίσει να κινείται προς την έξοδο.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έφαγαν επίσης μαζί και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την αρχή του τέλους της ηγεσίας Σαμαρά.
Η συνάντηση των κκ. Καραμανλή και Μεϊμαράκη ήταν άκρως ενδιαφέρουσα για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, καθώς, σύμφωνα με το Βήμα, οι δυο πολιτικοί έθεσαν τα πάντα επί τάπητος. Η «διανδρία» - τρώγωντας ψάρι - συμφώνησε ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει και σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού καθώς εκτιμήθηκε ότι ο κίνδυνος μιας ανάλογης με αυτήν του ΠΑΣΟΚ πορείας είναι φανερός μετά τους νέους πολιτικούς συσχετιμούς που φέρνει η εκλογική νίκης της Αριστεράς.

Πάντως οι όποιες κινήσεις φαίνεται πως δεν θα γίνουν «βιαστικά και σπασμωδικά» προκειμένου «να διαφυλαχτεί η ενότητα της παράταξης». Ο Κώστας Καραμανλής επέμεινε στο να υπάρξει προσήλωση στις καταστατικές διαδικασίες γιατί «δεν προτίθεται» να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αντώνη Σαμαρά. Προκρίνει πάντως την στροφή της ΝΔ προς το κέντρο.

Στο άλλο «μυστικό δείπνο» των γαλάζιων στελεχών στην Αθηναΐδα που έγινε με πρωτοβουλία της Μαριέτας Γιαννάκου συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι πρώην βουλευτές, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγελος Αντώναρος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Το κεντρικό μήνυμα ήταν ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει σελίδα ενώ από πολλούς εκφράστηκε η άποψη ότι «ο Αντώνης Σαμαράς έχει τελειώσει πολιτικά» και ετέθη θέμα ηγεσίας. Επίσης οι κορυφαίοι γαλάζιοι εκτίμησαν ότι πρέπει άμεσα να πάει μια αντιπροσωπεία στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ώστε να εκδηλώσει τις προθέσεις του και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια ορισμένα προβλήματα. Εμείς δεν συζητήσαμε αυτό» υποστήριξε από την πλευρά της η Μαριέττα Γιαννάκου στο Βήμα fm. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να στέιλει το μήνυμα. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι ζωντανό κεφάλαιο και ακόμη και μη μιλώντας παραμένει».


Πηγή : imerisia.gr


Αλλάζει τακτική το υπουργείο Πολιτισμού : Τέλος η Αμάλ από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα




Γιατί η νέα κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να διακόψει τη συνεργασία της με τη διάσημη Βρετανίδα δικηγόρο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Μια νέα τακτική για τη διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα επιθυμεί να ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου δείχνουν να μη συμφωνούν με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η συνεργασία με το πανίσχυρο δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers, αλλά και η ανάθεση ρόλου-κλειδί στη σύζυγο του Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, την κυρία Αμάλ Αλαμουντίν, είναι ένα από τα σημεία για τα οποία είχε εκφραστεί αρνητικά ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση. Στο νέο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης  δείχνουν πάντως να βρίσκονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο πρώτος, με δηλώσεις του στον ξένο Τύπο, αναφέρεται «σε αναζήτηση νέας στρατηγικής από την κυβέρνηση», ενώ ο δεύτερος, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», κάνει λόγο για επωφελή δημοσιότητα που κέρδισε η χώρα εξαιτίας της κυρίας Κλούνεϊ. Το θέμα ανέκυψε από ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Times» του Λονδίνου. Στο επίμαχο ρεπορτάζ η ανταποκρίτριά της στη χώρα μας επικοινώνησε με τον κ. Μπαλτά προκειμένου να τον ρωτήσει αν η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στο σχέδιο της προηγούμενης για την επιστροφή των Γλυπτών.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε ότι η νέα κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση στρατηγικής πάνω στην οποία θα στηριχτούν οι προσπάθειες της χώρας να επαναπατρίσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα ο κ. Μπαλτάς φαίνεται να είναι πρόθυμος ακόμη και να «την αλλάξει τελείως», αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Επόμενο ήταν οι δηλώσεις του να θέσουν ζήτημα για το μέλλον της συνεργασίας της κυβέρνησης με το βρετανικό δικηγορικό γραφείο. «Αυλαία για τη νέα κυρία Κλούνεϊ; Η δικηγορική εταιρεία της Αμάλ μπορεί να απομακρυνθεί από σύμβουλος, αναφορικά με τα Ελγίνεια, από τη στιγμή που η αριστερή νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναθεωρεί τις συμφωνίες», έγραψε ο βρετανικός Τύπος υπενθυμίζοντας ότι τα στελέχη του Doughty Street Chambers ευελπιστούσαν να έχουν τον ρόλο συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης, χαράζοντας από κοινού μια στρατηγική που θα μπορούσε να οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η «Daily Mail» επισημαίνει ότι οι δηλώσεις Μπαλτά έρχονται λίγες μόλις ημέρες μετά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και ότι η αριστερή κυβέρνηση ψάχνει πηγές από τις οποίες θα κάνει οικονομία σε σχέση με την προηγούμενη.


Η προθεσμία της UNESCO

Αλλα βρετανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι, παρά την υψηλή αμοιβή της κυρίας Αλαμουντίν και των συνεργατών της, η ίδια και ο σύζυγός της προσθέτουν στη χώρα κύρος και δόξα. Υπενθυμίζουν μάλιστα στο βρετανικό κοινό τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ο Μάρτιος είναι εξαιρετικά κρίσιμος μήνας για το θέμα, καθώς τότε λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η UNESCO στη βρετανική κυβέρνηση να απαντήσει στην πρότασή της για διαιτησία του οργανισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Βρετανίας ως προς το θέμα των Γλυπτών.

Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον κ. Μπαλτά όσο και με τον κ. Ξυδάκη. Σε μια πρώτη ανάγνωση των όσων είπαν στην εφημερίδα μας, γίνεται αντιληπτό ότι οι απόψεις στη νέα κυβέρνηση διίστανται για τον αν πρέπει ή όχι να λυθεί η συνεργασία της κυβέρνησης με το πανίσχυρο δικηγορικό γραφείο. «Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων», λέει ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει τα όσα δήλωσε στους «Times». Συστήνει δε υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση της ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων. «Είμαστε σε αναμονή για να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά», συμπληρώνει.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τάσσεται υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας με το δικηγορικό γραφείο. «Εγώ είδα ότι υπήρχε μια δημοσιότητα που μάλλον ήταν επωφελής για την ελληνική υπόθεση», λέει στο «ΘΕΜΑ» και προσθέτει ότι «η εθνική στρατηγική για την επιστροφή των Μαρμάρων παραμένει, ωστόσο μπορεί να αλλάξουν οι τακτικές. Δεν έχω ενημερωθεί μέχρι τέλους, δηλαδή πώς το δικηγορικό γραφείο συνέπραξε με το ελληνικό κράτος, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες».

Πάντως, ο κ. Τασούλας μιλώντας με τη σειρά του στο «ΘΕΜΑ» σημειώνει ότι το ελληνικό κράτος μόνο να κερδίσει έχει από τη συνεργασία του με το βρετανικό δικηγορικό γραφείο. «Αν κάτι άξιζε σε αυτή την υπόθεση, δεν είναι τόσο μια γνωμάτευση που θα λάβουμε από τους δικηγόρους, όσο η παρουσία της κυρίας Αλαμουντίν, εξαιτίας της οποίας το θέμα των Μαρμάρων έγινε γνωστό παγκοσμίως. Και δέκα νομπελίστες να μίλαγαν για τα Μάρμαρα δεν θα είχαν την απήχηση που είχε η παρουσία της κυρίας Αλαμουντίν. Να προσθέσω ότι δεν υπάρχει κάποια σύμβαση που να ορίζει αμοιβή για το δικηγορικό γραφείο, οπότε το ελληνικό κράτος δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει από αυτή την ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή : protothema.gr


Παρασκευή και 13: Μύθοι και πραγματικότητα για τη σημερινή ημέρα



Οι ρίζες της εν λόγω κακοδαιμονίας βρίσκονται στη χριστιανικές γραφές και τον μύθο που θέλει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, ως τον 13ο μαθητή του Ιησού

Σε όλο τον κόσμο, η σημερινή ημέρα, Παρασκευή και 13, έχει ταυτιστεί με σκοτεινούς μύθους, δεισιδαιμονίες και κακοτυχία. Τι συμβαίνει με αυτή την παράξενη ημέρα και πού βρίσκονται οι ρίζες της;

Χαρακτηριστικό της προκατάληψης, η οποία είναι ιδιαιτέρως ισχυρή στις αγγλοσαξωνικές και τις ισπανόφωνες χώρες, είναι το γεγονός πως πολλά κτήρια δεν διαθέτουν 13ο όροφο ή ακόμα ο αριθμός απαλείφεται από τις οδούς.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη οι ρίζες της εν λόγω κακοδαιμονίας βρίσκονται στη χριστιανικές γραφές και τον μύθο που θέλει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, ως τον 13ο μαθητή του Ιησού ενώ σύμφωνα με άλλους μελετητές η εν λόγω ημέρα ταυτίζεται με τη Σταύρωση. Ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν πως οι ρίζες του 13 ως ατελούς αριθμού απαντούν στη διδασκαλία του Πυθαγόρα, ο οποίος θεωρούσε τον αριθμό 12 ως τον τέλειο αριθμό, δοξασία που μεταφέρθηκε κατά του επόμενους αιώνες τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στον ρωμαϊκό κόσμο.

Μέσω της Βίβλου, η δεισιδαιμονία έφτασε και στις διδασκαλίες του Ισλάμ, όπου για τους μουσουλμάνους η ημέρα της Παρασκευής ταυτίζεται με τη βρώση του απαγορευμένου καρπού από τον Αδάμ και την Εύα.

Ωστόσο άλλοι μελετητές εκτιμούν πως η ιδρυτική πράξη του μύθου για την Παρασκευή και 13 βρίσκεται στη μεσαιωνική Ευρώπη και συγκεκριμένα την ημερομηνία που ο Πάπας σε συνεννόηση με τον βασιλιά Φίλιππο Δ' της Γαλλίας αποφασίζει να εκδόσει διάταγμα σύλληψης των Ναϊτών Ιπποτών, του μυστικού θρησκευτικού τάγματος που είχε τεράστια οικονομική και πνευματική ακτινοβολία την εποχή των Σταυροφοριών. Το διάταγμα εκδόθηκε Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307.

Βεβαίως, οι σύγχρονοι αστικοί μύθοι έχουν εμπλουτίσει την κακή τύχη της ημέρας καθώς ο αριθμός 13 ταυτίζεται με τη μοιραία αποστολή του Απόλλων 13 της NASA. η οποία εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, διακόπηκε στις 13 Απριλίου.


Πηγή : protothema,gr


Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν 3.900 δημόσιοι υπάλληλοι


Με μια σειρά νομοσχεδίων που θα κατατεθούν μέσα στο προσεχές διάστημα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δρομολογηθούν αλλαγές και βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα, κυρίως όμως θα ανακοπούν το κύμα των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και των διαρθρωτικών αλλαγών που είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Επιστροφή των απολυμένων και των διαθεσίμων του δημόσιου τομέα, συνέχιση των ελέγχων για πλαστά πιστοποιητικά, διακοπή του ελέγχου για την μετατροπή των συμβάσεων δημοσίων υπαλλήλων, απορρόφηση 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου, αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και διατήρηση της μονιμότητας είναι μερικές μόνο από τις βελτιωτικές αλλαγές στη λειτουργία του δημοσίου τομέα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως, τόνισε μέσα στον επόμενο μήνα θα καταθέσει νομοσχέδιο για την άμεση αποκατάσταση όσων απολύθηκαν σε εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, καθώς και ένα πρόγραμμα «μίνι εθελοντικής κινητικότητας» για την επανατοποθέτησή τους.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό και αναμορφωτικό έργο του δημόσιου τομέα, αλλά με θετικό πρόσημο, δίχως απολύσεις, κυνήγι μαγισσών, απορρύθμιση των αναγκών του Δημοσίου και πέρασμα δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

Σταματά ο έλεγχος των συμβάσεων

Ο έλεγχος της νομιμότητας τίτλων που κατείχαν δημόσιοι υπάλληλοι είχε αποτελέσει σημείο τριβής δημάρχων με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο ο «υποκριτικός» έλεγχος της μετατροπής συμβάσεων σταματά. Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών, χωρίς να είναι άμεσης προτεραιότητας.

Ποιοι επιστρέφουν

Για την κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου, που αφορά την επαναφορά στην εργασία όσων απολύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ο υπουργός ανέφερε ότι θα επιστρέψουν περίπου 3.900 υπάλληλοι, εκ των οποίων 1.030 είναι αυτοί που έχουν απολυθεί, περισσότεροι από 1.800 βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και περίπου 1.040 που εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι το κόστος της επαναπρόσληψής τους περιορίζεται στα 22.832.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη «μίνι εθελοντική κινητικότητα» όσων επιστρέψουν, διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ένας κατάλογος από θέσεις που θα μπορούν να μετακινηθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις ανάγκες υπουργείων, αλλά στην περίπτωση που δεν το επιλέξουν τότε θα επιστρέψουν στη θέση από την οποία απολύθηκαν.

Προσλαμβάνονται οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Σταδιακά, θα διοριστούν οι 6.000 αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις ανάγκες της κρατικής μηχανής, το παλιό σύστημα αξιολόγησης «παγώνει» και θα προωθήσει τα ψηφιακά ΚΕΠ, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το Δημόσιο «στέρεψε»

Σύμφωνα με τον Γ.Κατρούγκαλο η επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων θα ανακόψει την απομείωση του δημόσιου τομέα από ανθρώπινο δυναμικό, που μετά από πέντε χρόνια μνημονίων έχει μειωθεί πάνω από 350.000 και έχει περιοριστεί στις 570.000, συνυπολογιζόμενων των αιρετών και άλλων κυβερνητικών στελεχών, που αμείβονται από αυτό.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε κάθετα αντίθετος με την άρση της μονιμότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει στην Ολλανδία, αλλά στην Ελλάδα θα ήταν μία μεταρρύθμιση καρικατούρα, καθώς θα ενδυνάμωνε το πελατειακό κράτος και την ομηρία των υπαλλήλων.

Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου

Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου, κόβοντας τις τιμωρητικές διατάξεις, αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, στο οποίο θα καταργηθούν οι γραπτές εξετάσεις, ενώ θα διατηρηθούν η συνέντευξη (με μειωμένο ποσοστό στο σύνολο της αξιολόγησης) και τα τυπικά προσόντα.

Για το επόμενο εξάμηνο προγραμματίζονται οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, με την κατάθεση νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των αναγκών και των αρμοδιοτήτων ανά υπουργείο, τα περιγράμματα θέσης, που ποτέ δεν έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού, που θα επιβραβεύει τους καλύτερους.

Σημειώνεται, ότι για τη διαπίστωση των πραγματικών αναγκών θα δημιουργήσει μία ομάδα από τελειόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, που θα καταγράψει τις ανάγκες, ενώ θα ακούσει και τις προτάσεις της task force, που πλέον έχει μετατραπεί σε μία υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και ξένων κρατών που έχουν την εμπειρία ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης.


Πηγή : real.gr


Μέρκελ: Η Ευρώπη στοχεύει πάντα σε συμβιβασμό, αλλά υπάρχουν και κανόνες



Στόχος της ΕΕ είναι να αναζητά μια συμβιβαστική λύση στα προβλήματα, δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι καρίας σημασίας να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες και σημείωσε ότι ανυπομονεί για την σημερινή πρώτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

H καγκελάριος προειδοποίησε ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης βασίζεται στον σεβασμό των κανόνων από τα κράτη-μέλη, αναφερόμενη προφανώς στις εξαγγελίες Τσίπρα περί τερματισμού του μνημονίου και κατάργηση της λιτότητας.
«Θα έλεγα απλώς ότι η Ευρώπη πάντα στοχεύει στον συμβιβασμό και αυτή είναι η επιτυχία της…Η Γερμανία είναι έτοιμη για αυτό. Ωστόσο θα πρέπει να ειπωθεί ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης εξαρτάται από τον σεβασμό των κανόνων (από εμάς τα κράτη μέλη) καθώς και την μεταξύ μας αξιοπιστία» τόνισε η Α. Μέρκελ, προσθέτοντας:
«Θα δούμε τι προτάσεις θα κάνουν οι Έλληνες. Αυτές θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Eurogroup της Δευτέρας. Οπότε έχουμε μερικές ημέρες καιρό».
Για κοινά αποδεκτή, βιώσιμη λύση που θα επουλώσει τις πληγές της λιτότητας και θα επαναφέρει την Ευρώπη στον δρόμο της ανάπτυξης, έκανε λόγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο.


Πηγή : ethnos.gr


Ενας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο στον Αγιο Κοσμά



Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε περίπου στις 6:15 π.μ την Παρασκευή στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Αγίου Κοσμά.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ένα αυτοκίνητο που κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τη Γλυφάδα κλείστηκε από άλλο όχημα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο, να συγκρουστούν μεταξύ τους και να αναποδογυρίσουν στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκρός ανασύρθηκε από το ένα όχημα ένας νεαρός, ενώ ένας ακόμη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται από τη μια μόνο λωρίδα και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσκεκτικοί. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγει το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας.


Πηγή : tanea.gr


Ολυμπιακός: Από τον Σπανούλη με αγάπη!



Ο Ολυμπιακός υπέφερε για 35 λεπτά από τη Νίζνι στη Ρωσία αλλά στο τέλος βρήκε τις λύσεις για να φτάσει σε μία ακόμη νίκη με 91-82. Πρίντεζης, Πέτγουεϊ και στο τέλος ο Σπανούλης κράτησαν στις πλάτες τους τους Πειραιώτες.

Η εξέλιξη

Ανεξήγητο, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, αλλά ο Ολυμπιακός χόρεψε στο ρυθμό της Νίζνι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στην άμυνα, κυρίως στις...εξορμήσεις των ψηλών της ρωσικής ομάδας στη ρακέτα του (ο Παραχούσκι έφτασε εύκολα στους 13 πόντους).

Στην επίθεση, παρά το γεγονός ότι ο Σπανούλης έμεινε άποντος στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα και τις λύσεις τις έβρισκε. Πότε ο Λαφαγέτ, πότε ο Πρίντεζης, πότε ο Ντάνστον απειλούσαν με συνέπεια το αντίπαλο καλάθι, αλλά το πρόβλημα εντοπιζόταν στην άλλη πλευρά του παρκέ.  Κάπως έτσι καμία από τις δύο ομάδες δεν ξέφυγε με περισσότερους από τρεις πόντους (16-14, 19-16, 24-24, 36-37, 38-39, 42-41).

Οι βόλτες των αντιπάλων ψηλών συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και στο τρίτο δεκάλεπτο και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε σταθερή αναφορά στο σκοράρισμα (ο Σπανούλης δεν μπορούσε να βρει ρυθμό)η Νίζνι ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς (61-53, 64-57).

Οταν όμως, προς το τέλος, οι καταστάσεις άρχισαν να γίνονται οριακές, οι μεγάλες προσωπικότητες του Ολυμπιακού ανέλαβαν δράση. Ο Σπανούλης με τρίποντο έβαλε τους "ερυθρόλευκους" μπροστά με 78-79 και λίγο αργότερα ένα πεταχτάρι του Πρίντεζη διαμόρφωσε το 78-81 (37').  Μία ασίστ τέλος του Λαρισαίου, μετά από ένα καταπληκτικό κλέψιμο του ιδίου, έδωσε το δικαίωμα στον Χάντερ να κάνει το 80-84, καλάθι που εν τέλει σφράγισε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-41, 66-63, 82-91

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 12, Χάντερ 10 (6ρ), Ντάνστον 4, Σπανούλης 13 (6ασ), Σλούκας 7, Πρίντεζης 20 (5ρ), Μάντζαρης 2, Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγέτ 5, Ντάρντεν 10, Λοτσέσκι 6.

Νίζνι: Μπαμπούριν, Παραχούσκι 25, Αντόνοφ 13, Πατσάτσια 1, Χοστόφ 5, Κίνσεϊ 11, Ρότσεστι 18, Κριβοσέεφ, Τόμπκινς 9, Γκολόβιν.


Πηγή : sigmalive.com