Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Σε αργία οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων που εκβίαζαν καταστηματάρχες

 


Σε αργία τέθηκαν οι δημοτικοί υπάλληλοι που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για υπόθεση χρηματισμού κι εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αθήνα. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων.

Η ενημέρωση της Αστυνομίας

Eξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά, για την αποφυγή βεβαίωσης διοικητικών παραβάσεων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -14- άτομα, εκ των οποίων -9- δημόσιοι υπάλληλοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου και συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, περί όπλων καθώς και του κώδικα μετανάστευσης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -9- υπάλληλοι, που δεν είχαν ρόλο ως μέλη της οργάνωσης, αλλά υποβοηθούσαν το έργο της, χωρίς διαρκή συμμετοχή.

Η ύπαρξη της εγκληματικής οργάνωσης προέκυψε μετά από διερεύνηση καταγγελίας, σχετικά με ιδιώτιδα, που σε συνεργασία με υπαλλήλους δημοτικής Αρχής, προέβαινε στις εκβιάσεις καταστηματαρχών, με σκοπό το οικονομικό τους όφελος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και προανακριτικά δεδομένα, ενώ έγινε εφαρμογή ειδικών ανακριτικών ενεργειών από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, επιχειρησιακά δομημένης και με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, προέβαιναν στην προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα.

Στην εν λόγω οργάνωση, αρχηγικά μέλη της οποίας ήταν ιδιώτιδα και ιδιώτης, είχαν στρατολογηθεί και ενταχθεί ως μέλη Προϊστάμενος δημοτικής Αρχής αλλά και υπάλληλοι έτερων δημόσιων υπηρεσιών του νομού Αττικής, αρμόδιοι για ελέγχους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συμμετείχαν και άλλοι ιδιώτες, οι οποίοι είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, και συγκεκριμένα:


- 43χρονη και 64χρονος (ιδιώτες), αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, συντόνιζαν τη δράση όλων των μελών, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων,

- 41χρονος ιδιώτης, συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης, είχε αναλάβει τον ρόλο του εισπράκτορα – ταμία παραλαμβάνοντας τα χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες, τα οποία αποθήκευε και εν συνεχεία, κατ’ εντολή των αρχηγικών μελών, διαμοίραζε στα υπόλοιπα μέλη. Επίσης, εκτελούσε χρέη οδηγού και συνοδού της 43χρονης,

- 75χρονη, συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης και του 41χρονου, είχε παραχωρήσει χώρο στην οικία της για την αποθήκευση των χρημάτων,

- 55χρονος, είχε αναλάβει χρέη οδηγού της 43χρονης, καθώς και ρόλο εισπράκτορα,

- οι υπόλοιποι κατέχοντας θέση στον δημόσιο τομέα, ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχείων και οικοδομικών εργασιών (Δήμοι, Δημοτική Αστυνομία, Υπηρεσίες Δόμησης, Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου, Υπουργείο Πολιτισμού κ.λπ.) και διαδραμάτιζαν κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης, καθώς ήταν αδύνατο να αναπτύξει την παράνομη δραστηριότητα της, χωρίς τη συνδρομή τους.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) της οργάνωσης:


- τα αρχηγικά μέλη προσέγγιζαν καταστηματάρχες, κυρίως στην περιοχή της Αθήνας, στους οποίους προσέφεραν και παρείχαν προστασία με σκοπό να αποφύγουν βλάβη της επιχείρησης, μέσω της αποτροπής βεβαίωσης διοικητικών παραβάσεων,

κατ’ εντολή των αρχηγικών μελών, οι υπάλληλοι διενεργούσαν στοχευμένους ελέγχους στα εν λόγω καταστήματα, προκειμένου να εξαναγκαστούν να υποκύψουν στις εκβιάσεις,

- οι υπάλληλοι παρείχαν πληροφορίες σχετικά με επικείμενους ελέγχους καταστημάτων, που γνώριζαν μέσω των υπηρεσιών τους, στα αρχηγικά μέλη, οι οποίοι στη συνέχεια ενημέρωναν τους καταστηματάρχες προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι,

- οι υπάλληλοι λάμβαναν χρηματικά ποσά προκειμένου να παραβλέπουν διαπιστωθείσες παραβάσεις, καθώς και για να βεβαιώνουν ψευδή γεγονότα σε δημόσια έγγραφα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μετέβαιναν για τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων και συνέτασσαν ψευδή έγγραφα.


Για την επίτευξη του παράνομου σκοπού τους, τα αρχηγικά μέλη κατηύθυναν τους υπαλλήλους για στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα, καθώς και για τη βεβαίωση συγκεκριμένων παραβάσεων σε αυτά. Με αυτό τον τρόπο οι καταστηματάρχες εξαναγκάζονταν να απευθυνθούν στην οργάνωση, προκειμένου να προστατευτούν, καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο.


Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν δέχονταν την προστασία που τους παρείχε η οργάνωση, δέχονταν απειλές ότι θα υπόκεινται σε ελέγχους δημοτικών Αρχών και θα τους βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα.


Τα μέλη, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η δράση τους, λάμβαναν μέτρα προστασίας, με τις συναντήσεις τους (μεταξύ τους ή με τους καταστηματάρχες) και τις δωροληψίες να πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένους χώρους και εν συντομία, ενώ οι επικοινωνίες τους πραγματοποιούνταν και μέσω διαδικτυακών εφαρμογών με αυστηρά μέτρα προστασίας.


Τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από -6.000- έως -16.000- ευρώ ανά έτος, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, -1.500- ανά έτος από περίπτερα, ενώ διακριβώθηκαν και περιπτώσεις που έλαβαν αμοιβές από -1.000- έως -35.000- ευρώ για μια παράνομη ενέργεια ή παράλειψη.


Τα ανωτέρω ποσά στη συνέχεια διαμοιράζονταν μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και ειδικότερα για την παράνομη δράση τους ενδεικτικά λάμβαναν:


υπάλληλος Δημοτικής Αστυνομίας: από 3.000 έως και 6.000 ευρώ ανά κατάστημα, ανά έτος.

υπάλληλος Υπηρεσιών Δόμησης: από 1.000 έως και 2.500 ευρώ ανά περίπτωση.

υπάλληλοι Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου: από 250 έως και 2.000 ευρώ ανά περίπτωση.

υπάλληλοι Υπουργείου Πολιτισμού: από 6.000 έως και 10.000 ευρώ ανά περίπτωση.


Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν διακριβωθεί -47- περιπτώσεις, ενώ το συνολικό όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνάει το ποσό των -700.000- ευρώ ανά έτος.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


-439.140- ευρώ,

-26- ρολόγια,

χρυσή λίρα,

-19- κινητά,

-3- φορητοί υπολογιστές,

-3- σκληροί δίσκοι,

-7- φυσίγγια,

σπρέι πιπεριού,

-96- δισκία αναβολικής ουσίας και

πλήθος σφραγίδων, υπεύθυνων δηλώσεων και εγγράφων.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Κώστας Βουκελάτος



ΚΤΗΝΗ σκότωσαν γατάκια και τα πέταξαν σε κάδο -Τα βρήκε 8χρονος, έβαλε τα κλάματα

 


Σοκ προκαλεί νέο περιστατικό κακοποίησης ζώων από ΚΤΗΝΗ που σημειώθηκε στην Εύβοια, καθώς κάποιοι σκότωσαν γατάκια και τα πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών.

Σύμφωνα με το evima, όλα έγιναν στον δήμο Ερέτριας, με ένα αγοράκι οκτώ ετών να εντοπίζει τα τρία νεκρά γατιά. Μάλιστα, μόλις αντίκρισε τη σοκαριστική εικόνα, άρχισε να φωνάζει και να κλαίει.

Τα γατάκια ήταν περίπου τριών μηνών, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε αναρτησή του ο παππούς του 8χρονου αγοριού. Οι δύο τους βρισκόντουσαν εκεί καθώς λίγα μέτρα πιο πέρα είχε εκδήλωση.

Η ανάρτηση του παππού του 8χρονου

«ΑΙΣΧΟΣ – ΝΤΡΟΠΗ.


ΕΡΕΤΡΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ 8 ΕΤΩΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ,


ΕΤΡΕΞΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΕΟ ΑΥΤΟ ΘΕΑΜΑ .

ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΝΕΚΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ .


ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΜΗΝΩΝ.


ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΓΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ.


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΤΙ , ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ Η ΜΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΙΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ” Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ” ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΛΟΓΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑΚΙΑ , ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ…..ΘΑΥΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ.


ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΑΚΑΚΑ ΓΑΤΑΚΙΑ , ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ…..ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».



2 Έλληνες και ένας Αλβανός είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα λουόμενων στην Πρέβεζα

 


Άλλες τρεις διαρρήξεις οχημάτων με πλούσια λεία, αυτή τη φορά σε παραλίες της Πρέβεζας, προστέθηκαν στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν δύο Έλληνες ηλικίας 31 και 45 χρόνων και ένας 23χρονος Αλβανός, οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί για άλλες τρεις κλοπές σε οχήματα λουόμενων στην Θεσπρωτία.

Οι τρεις νέες κλοπές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στις παραλίες Καστροσυκιά και Λύχνο της Πρέβεζας, είχαν γίνει την ίδια ημέρα με τις προηγούμενες τρεις που είχαν διαπράξει οι δράστες στις παραλίες Κόκκινος Βράχος, Καραβοστάσι και Ελιά της Θεσπρωτίας, το πρωί και το μεσημέρι της 22ας Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι, πιθανότατα, έχουν διαπράξει πολύ περισσότερες και σε άλλες παραλιακές περιοχές κι έτσι η προανάκριση συνεχίζεται.

Από τα τρία οχήματα λουόμενων που διέρρηξαν στην Πρέβεζα, οι δράστες είχαν αρπάξει συνολικά μετρητά ύψους 6.250 ευρώ και τιμαλφή αξίας 700 ευρώ. Όπως είχε προκύψει από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, από τα τρία οχήματα παραθεριστών που ήταν σταθμευμένα σε παραλίες της Θεσπρωτίας, είχαν κλέψει μετρητά ύψους 615 ευρώ, ένα ρολόι και μια χρυσή αλυσίδα αξίας 4.000 ευρώ και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες έκαναν ανάληψη 500 ευρώ από ένα ΑΤΜ.

Μετά τις νέες περιπτώσεις διάρρηξης οχημάτων που εξιχνιάστηκαν, σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε νέα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. Ωστόσο, πιθανότατα θα ενσωματωθεί με αυτήν που έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Και επειδή το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει, μην εκπλαγείτε εάν τους αφήσουν ελεύθερους να συνεχίσουν την δράση τους!!




Στο Gov.gr Wallet η ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

 



Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ μπορούν πλέον να προσθέτουν στο Gov.gr Wallet εύκολα και άμεσα την ασφαλιστική ικανότητά τους. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν στο ψηφιακό τους πορτοφόλι την ασφαλιστική ικανότητα των μελών της οικογένειας τους, τα οποία είναι έμμεσα ασφαλισμένα σε αυτούς, όπως, για παράδειγμα, τα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, ο πολίτης:

  • Αρχικά, επιλέγει από τη λίστα με τα διαθέσιμα έγγραφα του Gov.gr Wallet την «Ασφαλιστική Ικανότητα».
  • Στη συνέχεια, καταχωρίζει τον ΑΜΚΑ του. Αν επιθυμεί να προσθέσει την ασφαλιστική ικανότητα έμμεσου μέλους, καταχωρίζει και τον ΑΜΚΑ του μέλους.
  • Ακολούθως, του αποστέλλεται κωδικός μιας χρήσης (OTP-One Time Password) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου, που έχει καταχωρίσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), στο emep.gov.gr, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με τον τρόπο αυτό, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών, που ασφαλίζονται από αυτούς, καθώς και την ημερομηνία λήξης αυτής, ώστε να προβαίνουν εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωσή της. Για κάθε ασφαλιστική ικανότητα που έχει προσθέσει ο χρήστης στην εφαρμογή λαμβάνει σχετική ειδοποίηση οκτώ ημέρες, πριν από τη λήξη της. Επιπλέον, ο πολίτης έχει πρόσβαση σε στοιχεία της ασφαλιστικής του κάλυψης, όπως ποιος είναι ο ασφαλιστικός φορέας και αν είναι άμεσο ή έμμεσο μέλος.

Οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet απευθείας στο κινητό τους, μέσω του App Store ή του Google Play, καθώς και μέσω του wallet.gov.gr.

Η ασφαλιστική ικανότητα αποτελεί το όγδοο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη διαθέσιμα τα εξής έγγραφα: το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το δίπλωμα οδήγησης, η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το σήμα δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας, τα στοιχεία οχήματος (MyAuto) και η ακαδημαϊκή ταυτότητα.




Ενεργοποιούνται οι «Γεωργικές Συμβουλές»

 



Στην ενεργοποίηση του μέτρου των Γεωργικών Συμβούλων προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται τα 90,5 εκατ. ευρώ, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 100%.

  • Με βάση τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του Μέτρου, ήδη περισσότεροι από 50.000 αγρότες έχουν συνάψει συμφωνητικό με Φορείς για να λάβουν συμβουλές, με περισσότερους από 40.000 να έχουν ήδη ξεκινήσει την 1η συμβουλή.
  • Προκειμένου να επιταχυνθούν οι πληρωμές των φορέων στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων πληρωμής από τον Δεκέμβριο του 2023, γίνονται σήμερα μια σειρά ενεργειών και ειδικότερα:
    • Αλλαγές στο πληροφοριακό σύστημα, που αφορούν λεπτομέρειες διευκόλυνσης της διαδικασίας αλλά και των απαιτήσεων ελέγχου.
    • Συνδρομή επιπλέον στελεχών της αρμόδιας Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης στον διοικητικό έλεγχο των αιτήσεων πληρωμής.
    • Διαφοροποίηση του τρόπου αξιολόγησης των αιτήσεων πληρωμής για την ελαχιστοποίηση του χρόνου εκκαθάρισης τους σε περίπτωση μη ύπαρξης ευρημάτων.
    • Συνδρομή Αναδόχου εταιρείας στην αξιολόγηση και εκκαθάριση των αιτημάτων πληρωμής.
    • Απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου του Υπομέτρου αναφορικά με την διαδικασία χορήγησης και καταχώρησης των Συμβουλών.

Το Σύστημα Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εκ νέου κατά την περίοδο 2014-2022, μετά από αρκετά χρόνια μη λειτουργίας του. Μέσω της πιστοποίησης φυσικών προσώπων και Φορέων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, δόθηκε η δυνατότητα σε πάνω από 3.000 Γεωργικούς Συμβούλους να υποστηρίξουν τον Έλληνα αγρότη στη διαχείριση της γεωργικής του εκμετάλλευσης, παρέχοντας συμβουλές στα θεματικά πεδία που πιστοποιήθηκαν, με αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία. Με την προκήρυξη του υπο-Μέτρου 2.1 το 2022 και την ένταξη 83 συνολικά Φορέων από τον Μάιο 2023 και έπειτα, έγινε δυνατή η παροχή συμβουλών χωρίς οικονομική επιβάρυνση των αγροτών. 




Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκαν εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Στο Υπουργείο αυτό έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά ολόκληρη αυτή την πενταετία. Μια δουλειά η οποία αποτυπώνεται καταρχάς στην εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας,στη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας αλλά και στη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, έχοντας πάντα ως πρώτο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

  • Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην ψηφιακή κάρτα, η οποία αποτελεί πράγματι μια πολύ τολμηρή μεταρρύθμιση, η οποία έχει έναν και βασικό σκοπό: να καταγράφεται και κατά συνέπεια να  αμείβεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας… Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση της κυβέρνησής μας η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Και νομίζω ότι ήδη τα οφέλη ως προς την αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής εργασίας, προς όφελος των εργαζόμενων, είναι ήδη αισθητά.
  • Για τα ζητήματα του κατώτατου μισθού εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Αλλά βέβαια δεν είναι το μόνο ζήτημα αυτό το οποίο αφορά την αγορά εργασίας.
  • Θέλω να κάνω ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να βελτιώσουμε τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας, πρωτίστως των γυναικών, των νέων μας, των ατόμων με αναπηρία, αλλά και των συνταξιούχων. Και να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η τολμηρή μεταρρύθμιση της κυβέρνησής μας, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να εργάζονται χωρίς περικοπή της σύνταξής τους και μόνο με φορολόγηση του πραγματικού χρόνου εργασίας τους, έχει ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ενημερώθηκα ότι 170.000 συμπολίτες μας συνταξιούχοι έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο εργασίας…
  • Και βέβαια, να επισημάνω και πάλι την πολύ μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στις ενεργητικές πολιτικές εργασίας και στη δουλειά την οποία κάνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, με πολλά νέα προγράμματα τα οποία βγαίνουν συνέχεια “στον αέρα”, χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς πόρους, τα οποία νομίζω ότι μας δίνουν πρόσθετα “πολεμοφόδια” για να γεφυρώσουμε αυτή την, θα έλεγα, κατάσταση στην αγορά εργασίας όπου αρχίζουμε να βλέπουμε πια μία σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ της προσφοράς του εργατικού δυναμικού και της ζήτησης εργαζόμενων από την πλευρά των επιχειρήσεων. Και βέβαια, εκεί εντάσσεται και το ζήτημα του εξορθολογισμού του πλαισίου των μετακλήσεων εργαζομένων από το εξωτερικό. Θέλω να το τονίσω, αυτή είναι μία λύση ανάγκης, απαραίτητη όμως για συγκεκριμένους κλάδους, η οποία πρέπει να διεκπεραιώνεται πρώτα και πάνω απ’ όλα με ταχύτητα.
  • Για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, να τονίσω πόσο σημαντική δουλειά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση ενός πολύ μεγάλου χρόνιου προβλήματος, που ήταν ο χρόνος απονομής των συντάξεων. Δεν έχει λυθεί πλήρως το ζήτημα, αλλά έχει λυθεί στον μεγαλύτερο βαθμό. Εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν.
  • Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία, κα Υπουργέ, στην επικοινωνία του πολίτη με το κράτος, γι’ αυτό και η περαιτέρω ενίσχυση του “1555” νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητη.
  • Και βέβαια, μεριμνούμε πάντα για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Όλες οι πολιτικές που έχουν να κάνουν με τα ΚΕ.Π.Α. και την επικοινωνία των ανάπηρων συμπολιτών μας με το κράτος πρέπει να είναι πάντα στην πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου, διότι εκεί δίνουμε πραγματικά διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας.
  • Τέλος, θέλω να επαναλάβω ότι όπως πέρυσι έτσι και φέτος θα υπάρχει μία έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων οι οποίοι δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς. Και θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι αυτή η έκτακτη ενίσχυση προέρχεται από την έκτακτη φορολόγηση των πολύ υψηλών κερδών των ελληνικών διυλιστηρίων για τη χρήση του 2023.


10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια Παιδεία

 



Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας Παιδείας και της ενίσχυσης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, ανακοινώνουν 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025. Οι 10.000 νέες θέσεις μόνιμων διορισμών από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ διαρθρώνονται ως ακολούθως:

  • 4.451 θέσεις προς κάλυψη με βάση τον δημοσιονομικό κανόνα μία πρόσληψη για μία αποχώρηση (4.050 αποχωρήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού μετά το πέρας του σχολικού έτους 2023-2024, και 401 ήδη υφιστάμενα κενά λόγω αποχωρήσεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού κατά το σχολικό έτος 2022-2023).
  • 5.549 επιπλέον θέσεις, καθώς μετά από μελέτη των στοιχείων προκύπτει ανάγκη κάλυψης  κενών. Η συνολική δαπάνη κάλυψης των νέων θέσεων, ύψους 110 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί αποκλειστικά από εθνικούς πόρους που μέχρι τώρα διατίθενται για προσλήψεις αναπληρωτών.

Η μόνιμη κάλυψη 10.000 θέσεων συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός σταθερού πυρήνα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και αποτελεί βασική προϋπόθεση για περαιτέρω επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο μέσω στοχευμένων επιμορφώσεων. Η αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας Παιδείας απαιτεί συνεκτικό πλαίσιο και ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών που εντοπίζονται οριζόντια σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης. Στην κατεύθυνση αυτή θα διενεργηθούν διορισμοί με έμφαση:

  • στην ειδική αγωγή όπου θα καλυφθούν περισσότερες από τετραπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος θέσεις ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οκταπλάσιες θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά οι διορισμοί αφορούσαν αποκλειστικά ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς,
  • στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού σε υπάρχουσες και νεοσυσταθείσες θέσεις ειδικοτήτων τοποθετούνται πενταπλάσιοι σε σχέση με πέρσι εκπαιδευτικοί, ενώ συνολικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι διορισμοί θα ξεπεράσουν τους 2.800.
  • στην κάλυψη αναγκών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου θα γίνουν άνω των 5.000 προσλήψεων σε όλες τις ειδικότητες.

Ο ακριβής αριθμός των διορισμών ανά ειδικότητα θα προσδιοριστεί το αμέσως προσεχές διάστημα, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.




14 συλλήψεις στον δήμο Αθηναίων εκβίαζαν καταστηματάρχες για να σβήνουν παραβάσεις

 



Σε 14 συλλήψεις έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για υπόθεση χρηματισμού κι εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αθήνα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε ιδιώτες και εννέα υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που συνελήφθησαν φέρονται να έρχονταν σε επαφή με ιδιοκτήτες καφέ κι εστιατορίων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Οι συλληφθέντες ζητούσαν ανταλλάγματα από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων για να έχουν οι τελευταίοι ευνοϊκή μεταχείριση όπως αποφυγή ελέγχων και σβήσιμο παραβάσεων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων για εκβιασμό, έχουν βρεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά.



ΚΤΗΝΟΣ ταξιτζής κτύπησε 66χρονο με στέρηση ομιλίας επειδή του έδειξε γραπτό σημείωμα

 



Ο 66χρονος Σταμάτης Κουτσούπης καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από ΚΤΗΝΟΣ οδηγό ταξί στο κέντρο της Αθήνας.

Βγαίνοντας από νοσοκομείο επί της οδού Πειραιώς, κατευθύνθηκε στην Ομόνοια για να πάρει ταξί και να επιστρέψει στο σπίτι του. Η λαρυγγεκτομή στην οποία έχει υποβληθεί, του έχει στερήσει την ομιλία και έδειξε σε οδηγό ταξί γραπτό σημείωμα που ανέφερε: «ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων σας παρακαλώ».

Το ΚΤΗΝΟΣ οδηγός επιχείρησε να τον αποφύγει, νομίζοντας πως είναι τουρίστας και του απάντησε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Τότε ο 66χρονος άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού για να του δείξει το δεύτερο σημείωμα, το οποίο έγραφε: «Σας παρακαλώ, δεν είμαι καλά, θα σας δείξω εγώ πώς θα πάμε».

Τότε, όπως καταγγέλλει στο Mega ο 66χρονος, ο ταξιτζής του επιτέθηκε και τον χτύπησε. Ο κ. Κουτσούπης σηκώθηκε αβοήθητος από το έδαφος κι έσπευσε στο ΑΤ Ομονοίας, με σκοπό να υποβάλλει μήνυση κατά του ταξιτζή.

Με γραπτό σημείωμα εξήγησε στους αστυνομικούς βάρδιας τι είχε υποστεί 10 λεπτά πριν σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα, δίνοντας μάλιστα και τον αριθμό της πινακίδας του ταξί. Σύμφωνα με την σύντροφό του 66χρονου, οι αστυνομικοί τον συμβούλευσαν να μην καταθέσει μήνυση, και αυτό δείχνει ότι βαριόντουσαν να ασχοληθούν θέμα για το οποίο πρέπει να επιληφθεί το εσωτερικών υποθέσεων.

Η σύντροφός του, βλέποντας την κατάστασή του όταν επέστρεψε σπίτι, κάλεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου της είπαν να επιμείνουν και να καταθέσουν μήνυση, κάτι που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ενημέρωσαν και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί για το περιστατικό.

«Αυτό το ταξί ανήκει σε δύο ιδιοκτήτες, υπάρχει μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τους 2 ιδιοκτήτες και να προχωρήσουμε κι εμείς να κάνουμε ότι μπορούμε», είπε ο Θεόδωρος Μάζης, ταμίας ΣΑΤΑ.

Ο 66χρονος αναμένει την τιμωρία του επαγγελματία που βιαιοπράγησε εις βάρος του. Όπως αναφέρει, μπορεί να αναγνωρίσει αν είναι κάποιος από τους δυο ιδιοκτήτες του ταξί εφόσον εντοπιστούν και κληθεί να καταθέσει ενώπιον των αρχών.

Όπως επίσης και την τιμωρία των αστυνομικών του ΑΤ Ομονοίας που δεν ασχολήθηκαν μαζί του.


Κώστας Βουκελάτος



Ο Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα είναι δικό του και απείλησε με διαγραφές


 

Με μόλις ένα χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία πολιτική διαδρομή, ήρθε είδε φως και μπήκε, θεωρώντας ότι το κόμμα είναι δικό του, και μόνο δικό του.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης απείλησε του πάντες και τα πάντα, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός είναι και κανένας άλλος, θέλουν δεν θέλουν.

Με μια καθεστωτική νοοτροπία, είπε στους διαφωνούντες ότι θα τους ταράξει στην... συλλογικότητα, καθώς θα επαναδραστηριοποιήσει τα όργανα του κόμματος, ώστε να εκφράζουν τις διαφωνίες και τις απόψεις τους αποκλειστικά μέσα σε αυτά, απαγορεύοντας τους το οτιδήποτε άλλο : «Δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε όργανα να συνεδριάζουμε όλη την ώρα, αλλά και Αύγουστο αν χρειαστεί» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. «Αλλά να συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ότι θέλετε».

Ο τυχοδιώκτης που μυαλό δεν βάζει, απείλησε ανοιχτά με διαγραφές τα στελέχη που δεν συμφωνούν μαζί του, αναφέροντας ότι αν οι διαφωνίες εκφράζονται εκτός οργάνων, δηλαδή στα μέσα ενημέρωσης, τότε αυτό ίσως επιφέρει ακόμα και διαγραφές, με λίγα λόγια εάν δεν συμφωνείς με οτιδήποτε καραγκιοζιλίκι κάνει και λέει ο Κασσελάκης, τίθεσαι εκτός κόμματος. 

Ουσιαστικά ο καθεστωτικός Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να φιμώσει όσους τον αμφισβητούν και απαγορεύει στα στελέχη να εκφράζουν δημόσια διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος: «Αν όμως την επόμενη ημέρα είστε σε δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων χωρίς να τηρούμε το Καταστατικό που διαχωρίζει την προσωπική θέση από την κομματική θέση, τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο Πρόεδρός του να πάρουν θέση. Αυτό να ξέρετε δεν είναι απειλή είναι κοινή λογική».

Με λίγα λόγια λίγες ημέρες του Κασσελάκη; Η του ΣΥΡΙΖΑ;



Με τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ αλώνιζε ελεύθερος ο δολοφόνος του τοπογράφου παρά τις βαριές καταδίκες του

 


Το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ - Παρασκευόπουλου σε όλο του το μεγαλείο.

Επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχαν «σπάσει» τα ισόβια για τον συγκεκριμένο σκληρό και επικίνδυνο κακοποιό, λόγω των αλλαγών στον ποινικό κώδικα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για να τακτοποιήσει κακοποιούς συντρόφους.

Διαβάζουμε στο prorothema.gr και μένουμε άφωνοι ακόμα μία φορά, για τα αποτελέσματα που είχε το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ με τον ποινικό κώδικα, που ευννόησε πολλούς σκληρούς κακοποιούς σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Καταδικασμένος σε ισόβια για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, καθώς και για μια άλλη ανθρωποκτονία ήταν ο 44χρονος «Γιώργος» που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, και όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Παρά την βαριά καταδίκη του, όμως, παρέμενε, σκανδαλωδώς, στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, από όπου, μάλιστα, διέφευγε τα βράδια, διέπραττε ληστείες και επέστρεφε στη φυλακή χωρίς κανέναν έλεγχο, όπως είχε αποκαλυφθεί το 2019.

Στις αγροτικές φυλακές είχε τακτοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στον σύντροφο εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, λές και είχε καταδικαστεί για ζωοκλοπές.

Η υπόθεση είχε αποκαλύφθεί ύστερα από ελέγχους στο χώρο κράτησής του στις φυλακές της Τίρυνθας όπου ανακάλυψαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κινητό για τα οποία υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις ότι σχετίζονταν με ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

Την ίδια χρονιά, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχαν «σπάσει» τα ισόβια για τον συγκεκριμένο κακοποιό, λόγω των αλλαγών στον ποινικό κώδικα και μπαινόβγαινε ανενόχλητος στη φυλακή.

Το Νοέμβριο του 2018, μάλιστα ο εν λόγω κρατούμενος εάν είναι δυνατόν,  είχε μιλήσει στις 21 Νοεμβρίου 2018 σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα τις αγροτικές φυλακές και την «κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των κρατουμένων τους», μαζί με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα της εκδήλωσης(φωτογραφία κάτω) ο «Κρατούμενος Γεώργιος» είχε μιλήσει για την «Έκτιση της ποινής του εγκλεισμού σε αγροτική φυλακή - Προσωπική μαρτυρία». 


Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προταθεί να μιλήσει στην ημερίδα από τους τότε διευθυντές της φυλακής οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την ασυδοσία στο σωφρονιστικό κατάστημα.


Κώστας Βουκελάτος