Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Επεισόδιο πιθανής ασύμμετρης απειλής από αέρος – Τι συνέβη στην άσκηση «Παρμενίων-23»

 


Σκοπός του επεισοδίου η εξοικείωση και εξάσκηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αεροσκάφους σε κατάσταση «Renegade».

Επεισόδιο πιθανής ασύμμετρης απειλής από αέρος (Renegade), που δεν τηρεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ούτε το σχέδιο πτήσης του, και οι ενέργειές του τείνουν να εξελιχθούν σε εναέρια απειλή εναντίον αστικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων της χώρας εξετάστηκε, χθες, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων-23».

Παρμενίων 23: Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σκοπός του επεισοδίου ήταν αφενός η εξοικείωση και εξάσκηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των πολιτικών φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση αεροσκάφους σε κατάσταση «Renegade» αφετέρου η εκπαίδευση επί των διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου κατά την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Η εφαρμογή του σχετικού σχεδίου εκτελέστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων υπό τη διεύθυνση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, παρουσία των αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, του διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη, του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχου Φραγκίσκου Λελούδα ΠΝ και του υπαρχηγού ΓΕΑ υποπτέραρχου (Ι) Αντώνιου Πανίδη ως εκπροσώπου του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Το αεροσκάφος Renegade προσομοίωνε μεταφορικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με το σενάριο, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το αεροσκάφος δεν είχε επαφή με τις αρμόδιες αρχές Ελέγχου Εναερίου Κυκλοφορίας (απώλεια επικοινωνίας), διέκοψε το σήμα ηλεκτρονικής αναγνώρισης (Identification Friend or Foe IFF) και σταδιακά παρουσίαζε απόκλιση από το εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης.

Ακολούθησε η άμεση ενημέρωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ όπως προβλέπεται από τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και το αεροσκάφος χαρακτηρίστηκε ως ύποπτο Renegade.

Δόθηκε εντολή απογείωσης σε δύο αεροσκάφη επιφυλακής F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, ενώ παράλληλα το ίχνος του αεροσκάφους Renegade παρακολουθείτο από το 2ο ΑΚΕ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα μαχητικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και αναχαίτισαν το αεροσκάφος Renegade, το οποίο ακολουθώντας τα οπτικά σήματά τους κινήθηκε για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, που του υποδείχθηκε για προσγείωση.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ψηφίστηκαν στη Βουλή τα τρία μέτρα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών

 


Η ακρίβεια είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Ένα πρόβλημα παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό απέναντι στο οποίο, η μάχη είναι συνεχής και σκληρή. Τους τελευταίους μήνες είναι γεγονός ότι πληθωρισμός έχει αποκλιμακωθει, όμως σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και κυρίως στα τρόφιμα οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν επίμονες Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό την στήριξη των καταναλωτών και την ανάσχεση της ακρίβειας, η κυβέρνηση επιστρατεύει τα εξής νέα μέτρα, που χθες πήραν την έγκριση της Βουλής.

  1. Αυστηροί έλεγχοι στους προμηθευτές και την εφοδιαστική αλυσίδα. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 90.000.000 ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους και τις μεταβολές αυτών, προκειμένου να εντοπίζονται αμέσως τα προϊόντα στα οποία προωθούνται αυξήσεις και τα οποία είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση ή παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση. Πρόστιμο 50.000 ευρώ θα επιβάλλεται κάθε φορά που η ελεγχόμενη εταιρεία αποκρύπτει, παραποιεί ή δεν  προσκομίζει τις ανακοινώσεις στο Υπουργείο ή τα στοιχεία που αποδεικνύουν ορθότητά τους.
  2. Μόνιμη μείωση τιμής στο ράφι με ειδική σήμανση- Πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωση Τιμής”. Με ειδική πινακίδα αναδεικνύονται στο ράφι των σούπερ μάρκετ τα προϊόντα, στα οποία οι εταιρείες σουπερ μαρκετ θα προχωρούν σε μείωση κατά τουλάχιστον 5% στην τιμή, για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον 6 μηνών εφόσον δεσμευτούν εγγράφως προς το Υπουργείο Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δεν τηρήσει την έγγραφη δέσμευση για την έκπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ανά κωδικό προϊόντος. Η χρήση του ειδικού σήματος της έκπτωσης σε προϊόντα που δεν συμμετέχουν στη πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής τιμωρείται πρόστιμο ύψους χιλιάδων (2.000)μευρώ ανά κατάστημα και ανά κωδικό προϊόντος. Η αντιποίηση πρωτοβουλίας “Μόνιμη Μείωση Τιμής” και η απομίμηση του ειδικού σήματος τιμωρείται με πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ανά κωδικό προϊόντος και ανά κατάστημα.
  3. Διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά.  Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 90.000.000  υποχρεούνται να κοινοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τις τιμές λιανικής στα βασικότερα φρούτα και λαχανικά. Οι τιμές θα αναρτώνται στον ιστότοπο e-katanalotis και θα δημοσιοποιούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις επικρατούσες τιμές στα οπωροκηπευτικά.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της EUROSTAT για τον Αύγουστο, η Ελλάδα με 3,5% βρίσκεται σταθερά στις χώρες με τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό, κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (5,9%), ενώ στα τρόφιμα, καταγράφεται ήπια αλλά σταθερή αποκλιμάκωση καθώς τον Αύγουστο ανήλθε στο 10,8%, έναντι 13% τον Ιούλιο (σε ετήσια βάση).



Απόλυτη η προσήλωσή μας στις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών

 



Από την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

  • Ωστόσο, θα ξαναπώ το αυτονόητο, ότι η πυκνότητα των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης είναι κάτι το οποίο επιβάλλει πλέον να εντάξουμε την Πολιτική Προστασία και τα ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική κρίση ως οριζόντια προτεραιότητα όλων των πολιτικών μας. Στο πνεύμα αυτό θα υπάρξουν και σύντομα κάποιες ανακοινώσεις.
  • Παράλληλα, όμως, με την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Ο προγραμματισμός μας είναι πολύ ευρύς και γι’ αυτό η συζήτηση θα συνεχιστεί σε δεύτερη συνεδρίαση, γιατί έχουμε πολύ πυκνό έργο σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο πρέπει να συζητήσουμε. Από τη σημερινή ατζέντα θέλω να ξεχωρίσω δύο μεταρρυθμίσεις, που αφορούν τη βελτίωση του κράτους αφενός, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με έμφαση στα θέματα της υγείας.
    • Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να μας παρουσιάσει η Υπουργός, το οποίο πιστεύουμε ότι θα δώσει πια μια οριστική απάντηση στη διαχρονική παθογένεια της ποιότητας των διορισμένων διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου.
      • Έχουμε επεξεργαστεί ένα καινοτόμο, αδιάβλητο σύστημα με κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία, προσαρμοσμένο όμως και στις ανάγκες του κάθε φορέα, έτσι ώστε να σταματήσουν όλες οι υποψίες ότι μπορεί κάποιος, παραδείγματος χάρη, να γίνει διοικητής ενός νοσοκομείου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει κάποιες κομματικές περγαμηνές ή κομματικές γνωριμίες.
      • Θέλω να σταθώ στη διαρκή αξιολόγηση των επιλογών που θα κάνουμε. Στην αξιολόγηση βάσει στόχων, στα κίνητρα εφόσον επιτυγχάνονται αποτελέσματα, αλλά και στις επιβεβλημένες διαδικασίες αντικατάστασης όταν αυτοί οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Είναι, θα τονίσω, μία σημαντική τομή στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
    • Δεύτερο σημαντικό θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου, μια ακόμα πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, που μετά τη δρομολόγηση του εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ, τις σημαντικές δράσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, την επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, τώρα στρέφεται σε έναν αθόρυβο αλλά εξαιρετικά οδυνηρό κίνδυνο. Αυτός δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων στη χώρα μας.
      • Δυστυχώς, έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων και αναπηριών από αυτή την αιτία και ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά τις πρώτες ώρες από τη στιγμή της διάγνωσής του, εφόσον αυτό μπορέσει να αντιμετωπιστεί σε ένα κέντρο το οποίο έχει την υποδομή να το κάνει. Αν περάσει αυτό το κρίσιμο διάστημα, μετά ο κίνδυνος για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και για μία πολύ βαριά αναπηρία, αυξάνεται εκθετικά.
      • Θα μας μιλήσει, λοιπόν, ο Υπουργός για το σχέδιό του, το οποίο στον πυρήνα του έχει την ίδρυση 17 ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης των Εγκεφαλικών, με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκεκριμένη απειλή.
      • Νομίζω ότι άπαξ και μπορέσουμε να δρομολογήσουμε αυτό το δίκτυο, θα σώσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές, αλλά θα αποφύγουμε και ακόμα περισσότερα περιστατικά χρόνιας παράλυσης, τα οποία ταλαιπωρούν αφόρητα τους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά προφανώς συνιστούν και μια πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο. Έχουμε πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Να επαναλάβω την απόλυτη προσήλωσή μας στις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.



Στις Σπέτσες Κασσελάκης - Τάιλερ θα τρέξουν στο Spetses Mini Marathon - Ρώτησαν εάν θα τρέξει και το σκυλάκι αλλά μόνο κολυμπάει



Νέο επεισόδιο στην κωμωδία "Στέφανος Κασσελάκης σε ένα πήρα τον ΣΥΡΙΖΑ"

Στις Σπέτσες βρίσκεται από την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τον σύντροφο του Τάιλερ Μακμπέθ και μάλιστα άδραξαν την ευκαιρία και δήλωσαν συμμετοχή σε αγώνα δρόμου που γίνεται στο νησί, στο πλαίσιο του Spetses Mini Marathon.

Οπως αποκάλυψε η επικεφαλής της διοργάνωσης, Μαρίνα Κουταρέλλη, μιλώντας στην εκπομπή μεσημεριανού gossip «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, συνάντησε την Πέμπτη το βράδυ στις Σπέτσες, τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την ρώτησε εάν είναι ανοιχτές οι εγγραφές για συμμετοχή στους αγώνες δρόμου και όταν έμαθε ότι μπορεί να λάβει μέρος, αμέσως δήλωσε συμμετοχή για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, όπως και ο σύντροφος του.

«Είναι η 12η χρονιά που διοργανώνεται το Spetses Mini Marathon. Εχουν δηλώσει συμμετοχή 10.000 άτομα από 42 χώρες. Χθες το βράδυ, ενώ κάναμε τη βόλτα με τους χορηγούς, ήταν και ο Στέφανος εδώ και μας ρώτησε αν είναι ακόμα ανοιχτές οι συμμετοχές. Εμείς τους παραπέμψαμε να κάνουν τα 5 χλμ. Είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση», είπε η Κουταρέλη. 

Οπως είπε στην εκπομπή, ρώτησε τον κ. Κασσελάκη αν θα τρέξει και το σκυλάκι τους μαζί, ωστόσο της είπε «ότι γενικά δεν τρέχει, γιατί είναι μεγάλο σκυλάκι, αλλά κολυμπάει».

Ευτυχώς και τώρα ηρεμήσαμε!!!





16.000 νέοι μεγαλοοφειλέτες σε 1 χρόνο

 


Τα «κανόνια» της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης άρχισαν να «σκάνε» στην εφορία. Και κυρίως «μεγάλα κανόνια» με χρέη από πάνω από 10.000 ευρώ, μέχρι και πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Και σε αυτούς περιλαμβάνονται και χιλιάδες επιχειρηματίες που δεν επέστρεψαν στο Κράτος, την Επιστρεπτέα Προκαταβολή που έλαβαν την περίοδο του lockdown και της πανδημίας.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως τα επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, δείχνουν ότι:

αρκετοί μικροφειλέτες με χρέη κάτω από 10.000 ευρώ, δείχνουν να προσπαθούν και να τα καταφέρνουν «να τα φέρουν βόλτα» και πάλι με τα χρέη τους. Εν σχέσει με ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο φέτος ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 262.000 ΑΦΜ.

ενώ οι οφειλέτες οφειλών συνολικά μειώθηκαν κατά 246.000, μέσα σε ένα χρόνο προστέθηκαν 16.000 οφειλέτες σε αυτούς που χρωστούν περισσότερα από 10.001 ευρώ, έως και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ο καθένας τους.

Δανεικά αλλά… μη επιστρεπτέα

Το νέο και ίσως πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, παρά την τάση μείωσης των οφειλετών, 13.600 οφειλέτες περισσότεροι βρέθηκαν για πρώτη φορά, να χρωστούν ξαφνικά φέτος πάνω από 10.000 έως 100.000 ευρώ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση σε όλες τις κατηγορίες οφειλών, μέσα σε ένα χρόνο. Και αυτό συνδέεται, ενδεχομένως, με μια άλλη πτυχή, την οποία αποκαλύπτουν άλλα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, την οποία παρουσίασε χθες η ίδια η ΑΑΔΕ.


protothema.gr



Φωτεινή Βάκη: φάρσα, ριάλιτι και... Μπριμέρ η εκλογή Κασσελάκη

 


Δεν μπορεί να πιστέψει την  εκλογή Κασσελάκη, η τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και γράφει στα social ότι η διαδικασία της εσωκομματικής εκλογής ήταν «μια κακόγουστη φάρσα με κομπάρσους» εννοώντας μάλλον τον ναύαρχο που έχει ξεφτιλιστεί, και ότι επρόκειτο για μια «μεταμοντέρνα 18η Μπριμέρ, ακόμη πιο γκροτέσκα από αυτή που περιέγραφε ο Μαρξ, που παρακολουθήσαμε ως τηλεριάλιτι».

Να θυμίσω για τους μη γνωστές ότι η «18η Μπριμέρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» είναι ένα εκ των πλέον επιδραστικών έργων του Μαρξ και καταπιάνεται με το ότι ο Λουδοβίκος Βοναπάρτης, ανιψιός του Μεγάλου Ναπολέοντα, επέστρεψε στη Γαλλία και, παρόλο που ήταν ανίκανος, ηλίθιος και χωρίς εμπειρία ή όπως τον χαρακτηρίζει ο Μαρξ «μια μέτρια και γελοία προσωπικότητα», κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές έναντι του στρατηγού Ευγένιου Καβενιάκ με συντριπτική πλειοψηφία. Στην εισαγωγή της «18ης Μπριμέρ» υπάρχει και η διάσημη έκφραση του Μαρξ «τα μεγάλα γεγονότα επισυμβαίνουν δύο φορές· τη μία φορά ως τραγωδία, την άλλη φορά ως φάρσα».



Εγκρίθηκαν οι νέες συνθέσεις για ΑΔΑΕ και ΕΣΡ

 


Με αυξημένη πλειοψηφία μεγαλύτερη της κυβερνητικής, σύμφωνα με τη σαφή σχετική συνταγματική πρόβλεψη για πλειοψηφία τουλάχιστον 3/5, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής έλαβε χθες απόφαση για την αντικατάσταση των μελών δύο ανεξάρτητων αρχών, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η θητεία των οποίων είχε προ πολλών μηνών λήξει. 

Την πρόταση είχε εισηγηθεί, όπως προβλέπεται, ο πρόεδρος της Βουλής, Κων. Τασούλας.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η πλειοψηφία, αθροίστηκαν σε εκείνες των βουλευτών της Ν.Δ. και των δύο βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, φθάνοντας έτσι στα 16 «υπέρ». Υπήρξαν δύο «παρών» από πλευράς του ΚΚΕ.

Τα συνολικά οκτώ «κατά» ανήκαν σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.

Οι διαδοχικές πολύωρες δύο συνεδριάσεις της διάσκεψης (αρχικά για ΕΣΡ και μετά για ΑΔΑΕ) χαρακτηρίστηκαν, όπως αναμενόταν, από μεγάλη ένταση. Η πρώτη σύγκρουση είχε ως επίκεντρο την ένσταση που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των 16 δεν αντιστοιχεί στο αναγκαίο ποσοστό των 3/5. Ειδικότερα, ελέχθη με έμφαση ότι τα τρία πέμπτα στην 27μελή διάσκεψη των προέδρων είναι 6,2 και συνεπώς, απαιτούνταν 17 και όχι 16 θετικές ψήφοι. 

Ο κ. Τασούλας και η «γαλάζια» πλειοψηφία απέρριψαν την ένσταση λέγοντας ότι πάντα, σε ανάλογες περιπτώσεις, επικρατεί η λογική της «στρογγυλοποίησης»: όταν είναι κάτω της μισής μονάδας, η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα κάτω, και το αντίστροφο. Με την προσέγγιση αυτή συμφώνησε ο Αθ. Παφίλης (ΚΚΕ). Η δεύτερη μεγάλη σύγκρουση ξέσπασε για την υπόθεση της ΑΔΑΕ, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζήτησαν αναβολή της απόφασης για την αντικατάσταση των μελών με τη ληγμένη θητεία, επικαλούμενα το γεγονός ότι είχε δρομολογηθεί για σήμερα κρίσιμη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ για την υπόθεση των υποκλοπών και την ΕΥΠ. Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως η δρομολόγηση, εκ μέρους του, της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ανακοινώθηκε πριν αποφασίσει η ΑΔΑΕ την επίμαχη σημερινή συνεδρίασή της.

Ενταση προκλήθηκε, επίσης, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ελλ. Λύσης, καθώς διά των βουλευτών της η Χαριλάου Τρικούπη ισχυρίστηκε ότι υπήρξε υπόγεια συναλλαγή με τον κ. Κυρ. Βελόπουλο, με στόχο το ΕΣΡ, με τη νέα του σύνθεση, να διαγράψει πρόστιμο ύψους 2.000.000 ευρώ στην Ελλ. Λύση.

Τελικώς, στο ΕΣΡ, πρόεδρος τοποθετείται η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Γ. Πολίτης και μέλη οι δημοσιογράφοι Δημ. Σταυρόπουλος, Ευτ. Παλλήκαρης, Γ. Βλαβιανός, Γ. Μιχελάκης, ο δικηγόρος Σπ. Χρυσοφώτης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Στ. Δέτσης. Στην ΑΔΑΕ, τοποθετείται αντιπρόεδρος της Αρχής ο Γ. Μπακάλης, με αναπληρωτή τον Αθ. Παλιάτσο, οι Κ. Οικονόμου και Δημ. Ασημακόπουλος τακτικά μέλη, με αναπληρωματικά τους Στ. Κωστόπουλο, Π. Τρακάδα και Χαρ. Τσιλιώτη.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση παράνομης παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης

 



Εξαρθρώθηκε, μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν σε περιοχές της Πάτρας και της Αττικής δέκα άνδρες (εννέα ημεδαπούς – έναν αλλοδαπό), μεταξύ των οποίων ο αρχηγός και ο υπαρχηγός, ο ταμίας και οι ενδιάμεσοι πωλητές (dealers).

Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί οργάνωσης και λειτουργίας των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας και ρυθμίσεις για τον ευρύτερο τομέα των μέσων ενημέρωσης και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία 8 χρόνια, διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο 13.000 ατόμων στην Ελλάδα, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους άνω των 25.000.000 ευρώ, προκαλώντας ταυτόχρονα  οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους 100.000.000 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη λειτουργούσαν παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα (portal), στην οποία ανάλογα με την ηγετική θέση και τον ρόλο που κατείχαν, λειτουργούσαν ως διαχειριστές ή ως μεταπωλητές (dealers) των παρεχόμενων υπηρεσιών και των συσκευών αναμετάδοσης.

Για την είσπραξη των κερδών, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν είσπραξη δια χειρός, είσπραξη μέσω ψηφιακών τραπεζών, που εδρεύουν στο εξωτερικό, καθώς και μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικών τους και των μελών των οικογενειών τους.

Επιπλέον, προκειμένου να έχουν πλήρη επίγνωση και έλεγχο του πελατολόγιου τους, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για κάθε διαδικτυακή πύλη (portal)  χρησιμοποιούσαν ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης συνδρομητών (panel), το οποίο εγκαθιστούσαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή  ή σε κινητό τους τηλέφωνο.

Στα συνδρομητικά πακέτα τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ταινιοθήκη (videoondemand) με κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, χωρίς να καταβάλλονται τα ανάλογα πνευματικά δικαιώματα στις εταιρείες παραγωγής και διανομής.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποιούσαν τα έσοδα από τις εγκληματικές τους πράξεις, μέσω της αγοράς ακινήτων, ίδρυσης ατομικών εταιρειών και μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες, σε καταστήματα και σε αποθήκες, καθώς και στα οχήματα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

-93.500- ευρώ,

-6.400- λίρες Αγγλίας,

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών IPTV Βoxes,

κινητά τηλέφωνα,

αποθηκευτικούς δίσκους,

ηλεκτρονικούς υπολογιστές,

-6- πολυτελή αυτοκίνητα,

-6- μοτοσικλέτες και

πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, στις οποίες αναγράφονταν λίστες με τους πελάτες, τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις αυτών, καθώς και τα χρηματικά ποσά που λάμβαναν από τον καθένα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Εξαρθρώθηκε συμμορία πληρωμένων δολοφόνων στην Αλβανία με δράση στην Ελλάδα

 


Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση επικίνδυνης συμμορίας δολοφόνων, που εκτελούσαν κατά παραγγελία συμβόλαια θανάτου, στην Αλβανία αλλά και την Ελλάδα.

Οι Αλβανικές αρχές αποδίδουν στα μέλη της τουλάχιστον έξι πληρωμένες δολοφονίες, δύο εκ των οποίων στην Ελλάδα. 

Οι εκτελέσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, αφορούν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών διακίνησης κοκαΐνης.

Η συμμορία δρούσε επί δέκα χρόνια και είχε διασυνδέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στην πολιτική αλλά και με τα πιο επικίνδυνα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα. 

Ως αρχηγός της συμμορίας φέρεται ο θεωρούμενος ως σκληρός κακοποιός Λαέρτ Χατζία, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στην Ελλάδα.

Ο Χατζία συνελήφθη έπειτα από σκληρή αστυνομική δίωξη στα Ιωάννινα, τον προηγούμενο Μάιο και συμφωνά με τις αλβανικές αρχές, κυκλοφορούσε με ελληνικό διαβατήριο.

Στα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρεται πως η ελληνική πλευρά αρνείται την έκδοση στην Αλβανία.



Πεθάναμε στα γέλια μέχρι και η Αυλωνίτου διώχνει κόσμο απο τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Όλα τα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με την εικόνα του νέου αρχηγού, η Αυλωνίτου του έλειπε! 

Καλοδεχούμενες δείχνουν να είναι οι αποχωρήσεις ορισμένων στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δήλωση της Ελένης Αυλωνίτου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. 

Η ξεχασμένη και απο τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ Αυλωνίτου είπε, οι περισσότερες από τις διχαστικές δηλώσεις των συνιστωσών οφείλονται σε «ξέσπασμα από το ΣΟΚ» για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία του κόμματος.



Η δήλωση της Αυλωνίτου

Άννα Λιβαθυνού: «Εσείς βλέπετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος; Ότι όλοι μπορούν να συμπορευτούν και να πάνε μαζί στο συνέδριο;»

Ελένη Αυλωνίτου: «Πιστεύω ότι θα είναι ενωμένος. Έχουμε μόλις τελειώσει από τις εκλογές - υπάρχουν πάντα ξεσπάσματα ξέρετε, από το σοκ, την παρουσία του κυρίου Κασσελάκη που ήταν νέα για το κόμμα, οπότε υπάρχει ένα ξέσπασμα των μελών, αυτά σιγά-σιγά θα καταλαγιάσουν».

Άννα Λιβαθυνού: «Δηλαδή τις δηλώσεις του κυρίου Φίλη, τις θεωρείτε απλά ένα ξέσπασμα;»

Ελένη Αυλωνίτου: «Νομίζω επαφίεται πολύ στον νέο αρχηγό να είναι ενωτικός. Από κει και πέρα κάποιοι μετά από μια πάροδο του χρόνου δεν θα βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα στο κόμμα, μπορούν να αποχωρήσουν. Από εκεί και πέρα, το κόμμα θα προχωρήσει ενωμένο, δεν πρέπει να υπάρχει πια αντιπολίτευση μέσα στο κόμμα, η αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία. Δεν πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση - γιατί υπήρχε αντιπολίτευση στον Αλέξη τον Τσίπρα».




Η Σουηδία στο έλεος συμμοριών λαθρομεταναστών - Βγήκε ο στρατός στους δρόμους

 


Καμπανάκι για την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών απο την Σουηδία.

Προ των πυλών ιστορικών αποφάσεων βρίσκεται σήμερα η Σουηδία, της οποίας η κυβέρνηση ετοιμάζει να βγάλει τον στρατό στην μάχη κατά των συμμοριών οι οποίες ορμώμενες από περιοχές με μεγάλους μεταναστευτικούς πληθυσμούς έχουν εκτοξεύσει την εγκληματικότητα στη χώρα στα ύψη.

Η αστυνομία έχει συνδέσει τη βία με την κακή ενσωμάτωση των μεταναστών, τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών και τη χρήση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, συνάντηση με τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, με αντικείμενο τον καθορισμό του ρόλου του στρατού στην αντιμετώπιση της έξαρσης βίας συμμοριών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Στη συνάντηση που θα έχει ο Ουλφ Κρίστερσον με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Μίκαελ Μπάιντεν θα παρευρεθεί και ο αρχηγός της Αστυνομίας, σύμφωνα με το BBC.

Η συνάντηση πραγματοποιείται εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για το κύμα βίας που μαστίζει τη Σουηδία και προκαλεί πλέον καθημερινά θύματα.

Το πρωτοφανές αυτό κύμα βίας συνδέεται με τον πόλεμο μεταξύ των εγκληματικών συμμοριών για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών. Συγκλονίζει εδώ και εβδομάδες τη χώρα, η οποία αγωνίζεται να σταματήσει αυτές τις εκρήξεις - που τις περισσότερες φορές στοχεύουν στον εκφοβισμό των μελών αντίπαλων συμμοριών και των συγγενών τους - και τους σχεδόν καθημερινούς θανατηφόρους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι συμμορίες αυτές συχνά επιστρατεύουν εφήβους από φτωχές γειτονιές λαθρομεταναστών για να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους.



Υπενθυμίζεται ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν πρόσφατα σε πυροβολισμούς και εκρήξεις μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο στη χώρα, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται πρωτοφανής από τις Αρχές αλλά και τον ίδιο τον Κρίστερσον. Σύμφωνα με τους απολογισμούς του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου SVT, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυροβολισμούς και εκρήξεις τον Σεπτέμβριο, που ήταν ο πιο φονικός μήνας σε τέσσερα χρόνια.

Ένα από τα θύματα ήταν μια γυναίκα γύρω στα 20 που έχασε τη ζωή της σε έκρηξη στην Ουψάλα, βόρεια της Στοκχόλμης. Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πιθανότατα δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης. Ένας 18χρονος ράπερ σκοτώθηκε αργά την Τετάρτη σε πυροβολισμούς έξω από αθλητικό συγκρότημα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δύο ισχυρές εκρήξεις διέλυσαν κατοικίες σε πόλεις στην κεντρική Σουηδία, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές. Οι εγκληματικές συμμορίες συχνά στρατολογούν εφήβους από υποβαθμισμένες γειτονιές μεταναστών για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος θα είναι ο ρόλος του στρατού στο πλαίσιο των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, όμως παλαιότερα είχε τεθεί στο τραπέζι η πρόταση να αναλάβουν οι ένοπλες δυνάμεις κάποια καθήκοντα επιτήρησης, ώστε να είναι περισσότεροι αστυνομικοί διαθέσιμοι για τις επιχειρήσεις κατά των συμμοριών.

«Θα κυνηγήσουμε τις συμμορίες και θα τις νικήσουμε» είπε ο Σουηδός πρωθυπουργός σε σπάνιο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Σε ομιλία του την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει τον στρατό. «Η Σουηδία δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι τέτοιο», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Ο Κρίστερσον προανήγγειλε επίσης εχθές αυστηρότερη επιτήρηση στους δρόμους, πιο σκληρές ποινές για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων απέλασης. «Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κρίστερσον ανέλαβε πέρυσι την εξουσία με την υπόσχεση να αντιμετωπίσει το έγκλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αναχαιτίσει τη βία.

Για πολλά χρόνια, η Σουηδία διέθετε από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές μετανάστευσης στην Ευρώπη και υποδεχόταν εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες ασύλου από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο. Στη συνέχεια ωστόσο περιόρισε σημαντικά τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται, επικαλούμενη αύξηση της εγκληματικότητας και άλλα κοινωνικά προβλήματα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι σχεδόν 30.000 άνθρωποι στη Σουηδία εμπλέκονται άμεσα ή έχουν δεσμούς με εγκλήματα συμμοριών. Η βία έχει επίσης εξαπλωθεί από τις μεγάλες αστικές περιοχές στις μικρότερες πόλεις όπου το βίαιο έγκλημα αποτελούσε κατά το παρελθόν σπάνιο φαινόμενο. Το 2022, η Σουηδία κατέγραψε 391 περιστατικά με πυροβολισμούς, από τα οποία τα 62 ήταν θανατηφόρα.

Η κατάσταση στην Σουηδία χτυπάει καμπανάκι και για άλλες ευρωπαικές χώρες που έχουν ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες όπως και η Ελλάδα.




Άρχισε την παραγωγή νόμων... μέσω TikTok το νούμερο Κασσελάκης

 


Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές με τον νέο νούμερο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Δείχνοντας να μην έχει καταλάβει ότι τον φωνάζουν όλοι νούμερο με αυτά που κάνει, και μέσα από την πλατφόρμα Tik Tok, ανέβασε νέο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ξεναγεί στο γραφείο του στη Βουλή, στο γραφείο όπως εξηγεί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να το εμπεδώσουν όσοι δεν μπορούν να το πιστέψουν πώς κατάφερε άλλο ένα νούμερο να μπεί στην βουλή, και αναφέρει πως ενεργοποιεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος, ώστε να «τρελάνουν» το πολιτικό σύστημα με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις.

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι η πολιτική» αναφέρει και συνεχίζει λεγοντας ότι «σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό; Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν τις εκλογές, αλλά από σήμερα. Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγή πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: Εσένα. Γίνε μέλος στο isyriza.gr».




Νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη βόρεια Εύβοια

 


Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες του Λιμενικού πραγματοποίησαν την ανάσυρσή του από τη θάλασσα νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε αγνοείτο.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων Jutta Urpilainen

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Επίτροπο αρμόδια για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις Jutta Urpilainen.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες βίωσε με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές η χώρα μας, καθώς και το μεταναστευτικό, με έμφαση στην εξωτερική του διάσταση και στις χώρες της Αφρικής.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, τόσο ως προς την ευελιξία σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο και ως προς την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες της στρατηγικής «Global Gateway» που έχει ως στόχο την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων για υποδομές σε τομείς προτεραιότητας, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το κλίμα και η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, η εκπαίδευση και η έρευνα, καθώς και οι πρωτοβουλίες «Team Europe».



Στημένη συνέντευξη Κασσελάκη μαγνητοσκοπημένη και όχι ζωντανή

 


Αδύναμο και ασαφές πολιτικό στίγμα, και τυχερός γιατί ήταν μια στημένη 100% συνέτευξη και δεν δέχθηκε δύσκολα ερωτήματα, οπότε δεν έκανε το λάθος που φοβόταν, αλλά έδειξε ότι δεν ξέρει τι του γίνεται.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα,  δεν κατάφερε ούτε να πείσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν πειστεί ούτε και τον κόσμο έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, και φάνηκε ότι κάθισαν να τον ακούσουν προσφέροντας μόνο απογοήτευση.

Προσπάθησε να μην απαντήσει στα εσωκομματικά πυρά και να στρέψει τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, λες και μπορεί να το κάνει, αλλά και σε αυτόν τον τομέα δεν έπεισε ούτε για τα επιχειρήματά του ούτε για τις θέσεις του, ούτε και για το ότι μπορεί να τα βάλει με ένα σοβαρό πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του.

Γενικολογώντας, εκανε λόγο για μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια στην Αυτοδιοίκηση και στην κυβέρνηση. Είπε ότι η χώρα δεν έχει επενδύσει στην πρόληψη και ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο, με λίγα λόγια να είχαμε να λέγαμε.

Έκανε το λάθος να πεί «υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο., ο Σωκράτης Φάμελλος, που απαντά στον κ. Μητσοτάκη», και ο ίδιος ο Κασσελάκης είναι ένας ενεργός influencer που ασχολείται μόνο με εκπομπές μαγειρικής και lifestyle.

«Δεν είναι πρόβλημα η απουσία μου από τη Βουλή», υποστήριξε χωρίς ίχνος ευθύνης, ενώ είπε ότι δεν είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων τα οποία ο ίδιος τελείωσε (!), αλλά θέλει τις συμπράξεις με τα ξένα πανεπιστήμια.

Οταν ερωτήθηκε αν είναι αριστερός, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής, αξιακός κώδικας. Για μένα και πολιτική. Πρέπει να έχουμε πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο, όχι την πολιτική που έχει η κυβέρνηση και είναι ο καθένας στη μοίρα του. Πρέπει να έχουμε ένα κοινωνικό κράτος. Βεβαίως και είμαι αριστερός, και όταν πήγα στη Μακρόνησο ερωτήθηκα για ποιο λόγο τόσα παιδιά της ηλικίας μου και μικρότερα δεν έχουν δει αυτό το νησί».

Χωρίς να ξέρει τι λέει και χωρίς να έχει αίσθηση πώς λειτουργεί το κράτος και η ελληνική οικονομία, πρότεινε μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, εμφανίστηκε κατά των Pass και τάχθηκε υπέρ της στέγης, της αποκέντρωσης, της πράσινης μετάβασης και του κοινωνικού κράτους, μιλώντας συνεχώς με ένα ύφος σαν να μην αντιλαμβάνεται απολύτως τις έννοιες που χρησιμοποιεί, και να μιλάει να είχαμε να λέγαμε, μην με πάρουν όλοι χαμπάρι.

Είπε πως θα πάει στο στρατό και πως είναι τιμή του, τονίζοντας ότι θα ήθελε να πάει και σε ένα ακριτικό νησί ή στην παραμεθόριο, λες και μπορεί να κάνει κράτηση στο Booking για διαμονή 20 ημερών.

Δασκαλεμένος και έχοντας μελετήσει για να μην κάνει νέα γκάφα στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε, ευπρόσδεκτο το διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας, είπε ότι είναι καλό που έχουν μειωθεί δραστικά οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τάχθηκε υπέρ της συζήτησης στη Χάγη «μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, για κανένα άλλο ζήτημα». Υπάρχουν ξεκάθαρες «κόκκινες γραμμές»: η εθνική κυριαρχία, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.



Το Luben έκανε νέο video για Κασσελάκη : Ο περιοδεύων θίασος Κασσελάκη συνεχίζεται με ΠΑΡΚΟΥΡ, ΓΑΛΛΙΚΑ και το αγαπημένο του ΦΑΓΗΤΟ


 

Νέο «χτύπημα» από το Luben για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και γελάει ο κόσμος μαζί του.

Ο περιοδεύων θίασος Κασσελάκη συνεχίζεται με ΠΑΡΚΟΥΡ, ΓΑΛΛΙΚΑ και το αγαπημένο του ΦΑΓΗΤΟ 

Το μεσημέρι της Πέμπτης 28/9 ανέβασε νέο χιουμοριστικό βίντεο με ατάκες και σκηνές από τις επισκέψεις Κασσελάκη μετά την εκλογή του.

Δείτε το βίντεο:









Σοκαρισμένη η κοινωνία με την απόφαση δικαστικών να αφήσουν ελεύθερους επικίνδινους κακοποιούς Ρομά

 


Δεν το χωράει ο νους, ότι ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί αδιαφορούν για την ασφάλεια των πολιτών, και αφήνουν ελεύθερους σκληρούς κακοποιούς, που είναι έξω με περιοριστικούς όρους και συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα και απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Επίσης απαράδεκτο είναι ότι καλύπτουν τα πρόσωπα των επικίνδυνων κακοποιών, που θα έπρεπε να φαίνονται για να προφυλάσσεται ο κόσμος.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι ακόμα έξω. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να τους δούμε μέσα;» λέει και ξεσπά η κόρη του θύματος που είναι καρκινοπαθής και έπεσε θύμα ληστών σε πρατήριο βενζίνης, στην είσοδο της Λαμίας.

Η άγρια ληστεία έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (21/9) σε πρατήριο. Το θύμα της επίθεσης είναι ο πατέρας της ιδιοκτήτριας του βενζινάδικου. Οι δράστες είναι νεαροί Ρομά και επιτέθηκαν στον άνδρα όταν αυτός αρνήθηκε να τους βάλει δωρεάν καύσιμα, αφού είχαν ξαναβάλει και ποτέ δεν είχαν δώσει τα χρήματα, σύμφωνα με ό,τι είχαν... υποσχεθεί, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Ένας από τους Ρομά πήρε την αντλία να βάλει μόνος του και όταν ο άνθρωπος του πρατηρίου πήγε να τον εμποδίσει, κατέβηκαν όλοι μαζί και του επιτέθηκαν με απίστευτη αγριότητα. Η κάμερα δεν κατέγραψε όλα τα χτυπήματα που δέχτηκε ο άτυχος άνδρας, ωστόσο η επίθεση ήταν τέτοια που χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο για να του γίνουν ράμματα σε πρόσωπο και κεφάλι.

Επίσης, οι δράστες προσπάθησαν να τον πατήσουν και να τον σκοτώσουν με το αυτοκίνητο, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρουν. Να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος που υπέστη τον ξυλοδαρμό ειναι καρκινοπαθής, ενώ όπως κατήγγειλε του πήραν και ένα φάκελο με ένα σεβαστό ποσό που είχε στο πρατήριο. 

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για τη ληστεία εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο από τους δράστες, ηλικίας 19 και 16 ετών, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Παράλληλα, αναζητούνται οι δύο ανήλικοι συνεργοί τους που είναι αδέλφια, ηλικίας 17 και 16 ετών.

Στο μεταξύ, εισαγγελέας και ανακριτής εάν είναι δυνατόν διαφώνησαν για την προφυλάκισή τους. Την τελική Απόφαση καλείται να την πάρει μέσα σε 10 ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, και έχουν να κάνουν με σκληρούς Ρομά κακοποιούς που έχουν συλληφθεί ακόμα δύο φορές και είναι έξω με περιοριστικούς όρους.

Η Τζουλιάνα Μπαλάν, κόρη του θύματος, μίλησε στο Mega και την εκπομπή Live News για ό,τι συνέβη. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι ακόμα έξω. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να τους δούμε μέσα; Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν καταδικαστεί δύο φορές για ληστεία και καταστροφή περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή. Ήταν με αναστολή έξω. Όλη η γειτονιά έχει πρόβλημα μαζί τους. Κανείς δεν τους κάνει τίποτα. Πού είναι η δικαιοσύνη εδώ; Ο πατέρας μου έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και δεν έπρεπε να χτυπηθεί καθόλου το κεφάλι του λόγω της υγείας του και έτσι μπορεί να επιδεινωθεί» είπε.

«Τις προάλλες είχαμε περιστατικό που είχαν έρθει και είχαν βάλει το αυτοκίνητό τους μπροστά στις αντλίες και αν δεν τους βάζαμε δωρεάν καύσιμο δε θα το έπαιρναν από εκεί. Τον έβριζαν και φώναζαν ότι θα τον σκοτώσουν» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «κατεβαίνουν τέσσερα άτομα και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν. Αυτό που ένοιαζε τον πατέρα μου ήταν να μην τον χτυπήσουν στο πρόσωπο γιατί ήταν καρκινοπαθής. Έκαναν στροφή, πήγαν από την άλλη πλευρά και έβριζαν και έκαναν την πρώτη απόπειρα να τον πατήσουν με το αμάξι. Γκαζώνει πάρα πολύ και ευτυχώς ο πατέρας μου πρόλαβε και πήδηξε πάνω στο αυτοκίνητο», ενώ, όπως ανέφερε, οι συγκεκριμένοι είχαν κάνει «σύστημα» το τελευταίο διάστημα τις επισκέψεις στο βενζινάδικο όποτε τους τελείωνε η βενζίνη.



Η Μιχαηλίδου αποκαλύπτει την αθλιότητα των ανθρώπων Κασσελάκη : Με έσπρωχναν για να μην φανώ στην κάμερα

 



Μετά την αντιπαράθεση που έγινε μέσω των social media, καθώς η πλευρά Κασσελάκη αποφάσισε να «σβήσει» Σταλινικά κάθε πλάνο της κυρίας Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Παιδείας επέκρινε με δηλώσεις της τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι δεν της άρεσε το γεγονός ότι «κόπηκε» στο μοντάζ του βίντεο του κ. Κασσελάκη, ενώ ορισμένοι συνεργάτες του δείχνοντας την κατάντια της αυλής του Κασσελάκη, την έσπρωχναν για να πάρουν τα πλάνα που ήθελαν.

«Έχω την θεσμική υποχρέωση να είμαι παρούσα όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέπτεται ένα σχολείο της χώρας. Ένας θεσμός έρχεται σε ένα σχολείο μας να συνομιλήσει με γονείς και εκπαιδευτικούς, έχω χρέος να είμαι εκεί, να ακούσω, να πω τι έχει γίνει» είπε στον ΑΝΤ1. Όπως πρόσθεσε, «πριν τρία χρόνια είχε κάνει μια αντίστοιχη παρουσία στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ο Αλέξης Τσίπρας. Πήγα να τον υποδεχτώ και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα». 

Κριτική άσκησε η κυρία Μιχαηλίδου και στη στάση του κυρίου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για «εξαγγελίες με μεγάλη ελαφρότητα».

«Ένας άνθρωπος της δικής μου γενιάς, έρχεται σε ένα σχολείο με παιδιά με αναπηρία και κάνει εξαγγελίες με μεγάλη ελαφρότητα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί η δική μας γενιά έχει χρέος να βρει λύσεις, όχι να επικοινωνήσει. Ο υπουργός μου, ο κ. Πιερρακάκης, πήγε σε 30 σχολεία στη Θεσσαλία, χωρίς κάμερες. Το ίδιο κι εγώ. Το θέμα είναι πως θα κάνουμε την χώρα μας καλύτερη», ανέφερε.

«Δεν με νοιάζει που με έκοψαν από τα πλάνα, έχουμε να λύσουμε άλλα προβλήματα»

«Το εργαστήρι που επισκέφθηκε, άνοιξε πριν πέντε χρόνια από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να αλλάξουμε εκεί τα πράγματα. Το να αλλάξει η τοποθεσία… Εξ αρχής δεν έπρεπε να είναι εκεί. Πρέπει ο Δήμος που είναι αρμόδιος να κάνει ορισμένα πράγματα. Το θέμα είναι να συζητήσουμε όλοι μαζί και να βρούμε λύσεις. Όχι για επικοινωνιακά τεχνάσματα», είπε.

Και αποκάλυψε ότι οπερατέρ του κ. Κασσελάκη την έσπρωχναν για να βγάλουν το βίντεο, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν συμμαθητές. «Ήμασταν συμμαθητές. Γνωριζόμαστε από 8 χρονών. Το θέμα δεν είναι για μένα ότι με έσβησε από το βίντεο ή ότι με έσπρωξαν για να βγάλουν αυτό το βίντεο. Έχουμε σοβαρότερα ζητήματα να λύσουμε και να συζητήσουμε. Με επιχειρήματα τύπου “θα βάλω air condition, θα σας βρω ακίνητο”, δεν λύνονται. Μακάρι να είχαμε ένα μαγικό ραβδί όλοι και να βρίσκαμε γρήγορα λύση. Ένα ακίνητο προσβάσιμο με σωστές προδιαγραφές δεν βρίσκεται σε μία εβδομάδα. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα», ανέφερε με νόημα.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε νωρίτερα ότι η ίδια έκανε «απρόσκλητη εμφάνιση» στη χθεσινή επίσκεψή του στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας.

Δόμνα Μιχαηλίδου - Domna Michailidou
18 ώρες πριν

Yποδέχθηκα τον κ. Κασσελάκη στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας ως όφειλα βάσει του θεσμικού μου ρόλου. Δεν πήγα στο σχολείο ως Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά ως η καθόλα αρμόδια Υφυπουργός για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Άρα; «Απρόσκλητη» η αρμόδια Υφυπουργός; Δεν ήμουν καλεσμένη του κύριου Κασσελάκη, ούτε πήγα για να λάβω μέρος σε κάποιο βίντεοκλιπ. Είχα την εντύπωση ότι ήθελε να ενημερωθεί επί της ουσίας. Ήταν όμως πολύ δυσάρεστη έκπληξη για 'μένα να βλέπω έναν πολιτικό της γενιά...

See more
2.9K
433
369

Αναλυτικά η ανάρτηση της κυρίας Μιχαηλίδου:


Yποδέχθηκα τον κ. Κασσελάκη στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας ως όφειλα βάσει του θεσμικού μου ρόλου. Δεν πήγα στο σχολείο ως Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά ως η καθόλα αρμόδια Υφυπουργός για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Άρα; «Απρόσκλητη» η αρμόδια Υφυπουργός; Δεν ήμουν καλεσμένη του κύριου Κασσελάκη, ούτε πήγα για να λάβω μέρος σε κάποιο βίντεοκλιπ. Είχα την εντύπωση ότι ήθελε να ενημερωθεί επί της ουσίας. Ήταν όμως πολύ δυσάρεστη έκπληξη για 'μένα να βλέπω έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται νέο ακίνητο σε μία εβδομάδα. Έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται κλιματιστικά από την τσέπη του σαν να είναι πολιτικάντης του προηγούμενου αιώνα. Αναρωτιέμαι, αυτή είναι η ανανέωση της πολιτικής που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ; Εμείς πάντως στο Υπουργείο Παιδείας επιμένουμε. Δουλειά της γενιάς μας είναι να λύνει τα προβλήματα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πείσμα και προσήλωση.








Ανύπαρκτα τα δημοσκοπικά οφέλη για ΣΥΡΙΖΑ-Κασσελάκη σε όλες τις δημοσκοπήσεις - Χαμηλή δημοτικότητα Κασσελάκη

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε χάνει ποσοστά είτε ανεβαίνει κατά 1,5-2 μονάδες, όταν η κυβέρνηση -με τόσες κρίσεις- κατορθώνει να αντέχει με απώλειες 2 μονάδων.

Για την δημοσκοπική κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φταίει μόνο το νούμερο Στέφανος Κασσελάκης που τον ενδιαφέρει να απαντάει για το τι φαγητό τρώει, και να πηδάει κάγκελα, αλλά και αυτοί που τον περιβάλλουν όπως ο καταδικασμένος απο το ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς, και ο ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης.

Αυτό που πρέπει να ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι 6 στους 10 (ακόμη και στους ψηφοφόρους του κόμματος) πιστεύουν ότι είναι ορατή η διάσπαση, καθώς και ότι η εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι χειρότερη με Κασσελάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν εξελέγη αρχηγός της ΝΔ το 2016 είχε 58% δημοτικότητα, ο Αλέξης Τσίπρας (το 2008) ήταν στο 65%, ο Νίκος Ανδρουλάκης (Δεκέμβριος 2021) συγκέντρωνε 55% θετικές γνώμες, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης είναι μόλις στο 31%.

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ : Με 38% κυρίαρχη η ΝΔ -«Υπάρχει θέμα διάσπασης» λένε 6 στους 10 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ





Η ΝΔ έχει διαφορά 19 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (38%, έναντι μόλις 19%) στην εκτίμηση ψήφου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην κορυφή της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται τρίτος σε δημοτικότητα.

Επίσης, σχεδόν 6 στους 10 ερωτηθέντες -τόσο στο γενικό κοινό όσο και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ- εκτιμούν ότι υπάρχει θέμα διάσπασης του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην πρώτη θέση στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τρίτος με 28% θετικές γνώμες και 49% αρνητικές. Τέταρτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28% θετικές γνώμες και 59% αρνητικές.

Εξάλλου, το 39% πιστεύει ότι τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε χειρότερα με την εκλογή Κασσελάκη, έναντι 29 που εκτιμά το αντίθετο.

Δημοσκόπηση Metron Analysis, για το Mega : Στο 19,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ







Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε μεγάλη διαφορά, στις 16 μονάδες στην πρόθεση ψήφου (29,7% έναντι 13,7%) και εκτινάσσεται στο 19,6% στην εκτίμηση ψήφου (ΝΔ 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,8%).

Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ με 12,5% (από 11,8%), το ΚΚΕ που ανεβαίνει στο 9,5% (από 7,7%) με ισχυρή συσπείρωση και εισροές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από 4 χρόνια στην πρωθυπουργία, είναι πρώτος με 45% θετικές γνώμες, έναντι 53% αρνητικών, και ο κ. Κασσελάκης μόλις πέμπτος με 54% αρνητικές-31% θετικές ψήφους πίσω από Κουτσούμπα, Ανδρουλάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δημοσκόπηση Alco για τον Alpha : Στο 32,3% η ΝΔ, 15,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 




Στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, η ΝΔ διατηρεί διαφορά 17 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%, έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,8% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, η Ελληνική Λύση με 5% και οι «Σπαρτιάτες» με 4,5%.

Στην έρευνα της Alco οι πολίτες κλήθηκαν, επίσης, να απαντήσουν στο ερώτημα για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη.

Το 40% απαντά ότι είναι χειρότερη, το 17% «το ίδιο κακή» (σύνολο 57% ή 6 στους 10). «Καλύτερη» απαντά το 14%, ενώ το 12% απαντά «το ίδιο καλή» (σύνολο 26%) στο γενικό κοινό.

Στο ίδιο ερώτημα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά ότι η εικόνα είναι καλύτερη, το ίδιο καλή αποκρίνεται το 29%, χειρότερη λέει το 23%, το ίδιο κακή μόλις το 2%. Δεν απάντησε το 9%.