Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με 31 εκατ. ευρώ



Προκαταβάλλεται αναλογικά σε όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία ποσό 31 εκατ. ευρώ, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Με την χρηματοδότηση αυτή θα ενισχυθούν τις προσεχείς εβδομάδες απευθείας όσα ερασιτεχνικά σωματεία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και είναι ισόποση με την αντίστοιχη προκαταβολή που είχε καταβληθεί προ μηνών στον επαγγελματικό αθλητισμό (Λίγκες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ).

Ειδικότερα με το ποσό αυτό θα ενισχυθούν περίπου 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων σε όλη τη χώρα, τα ερασιτεχνικά σωματεία που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,  για τις  εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όλων των Ομοσπονδιών (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών Αθλημάτων), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και για τις προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές ομάδες μας.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν δοθεί για τον ελληνικό αθλητισμό  100 εκατ. ευρώ.



Ίδρυση ερευνητικής δομής «Αρχιμήδης»

 




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση για την ίδρυση της ερευνητικής δομής «Αρχιμήδης» που διοργάνωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη, την επιστήμη δεδομένων και τους αλγόριθμους:

«Η πρωτοβουλία του κέντρου «Αρχιμήδης» ξεκίνησε ως μια σκέψη και σήμερα είναι πραγματικό project το οποίο έχει εγγυημένη χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης ώστε να συγκεντρώσουμε στην Ελλάδα λαμπρά μυαλά τα οποία ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο. Σε αυτό προσβλέπω και εγώ».

«Η τεχνητή νοημοσύνη μας επιτρέπει να βλέπουμε διασυνδέσεις εκεί που το μυαλό δεν μπορεί να δει εύκολα και να επεξεργαστεί. Θα αναφέρω τρία παραδείγματα.

Το περασμένο καλοκαίρι χρησιμοποιήσαμε αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης ώστε να μπορούμε να κάνουμε τεστ εισόδου στην Ελλάδα με μεγαλύτερη ακρίβεια απ' ότι αν τα κάναμε τυχαία.

Σκεφτείτε τις δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα της συλλογής φορολογικών εσόδων ώστε να κάνουμε στοχευμένους ελέγχους.

Φαντάζομαι ότι υπάρχουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης ώστε να ρυθμίζουμε τη λειτουργία των φαναριών στους δρόμους και να αντιμετωπίζουμε την κίνηση στην Αθήνα. Πάρα πολλά πεδία υπάρχουν».

«Έχουμε στην Ελλάδα οικοσύστημα εταιρειών που αναπτύσσουν προϊόντα και εφαρμογές για την παγκόσμια αγορά. Ελληνικές δουλειές, ελληνικές προοπτικές για τους Έλληνες αποφοίτους από τα εξαιρετικά πανεπιστήμιά μας».



Αξιοποίηση των δωρεών για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19

 



Την άνοιξη του 2020, με το πρώτο κύμα της πανδημίας, το Υπουργείο Οικονομικών, άνοιξε, στην Τράπεζα της Ελλάδος, ειδικό λογαριασμό για την κατάθεση δωρεών, όσων επιθυμούσαν να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού. Σήμερα, παρουσιάζουμε στην κοινωνία τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας, αλλά και την απόλυτα διαφανή διανομή των συγκεντρωθέντων χρηματικών πόρων.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά, 2.503.250 ευρώ ως δωρεές, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Τώρα, μετά τη συγκέντρωση των προαναφερθέντων πόρων, προχωρούμε στη χρηματοδότηση τεσσάρων σημαντικών, στοχευμένων και πολυεπίπεδων δράσεων:

1.230.000 ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια 17 ασθενοφόρων οχημάτων.

Τα οχήματα θα αγοραστούν από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει διαβιβάσει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), και θα παραδοθούν από τον Υπουργό Οικονομικών στον Υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθούν δύο ασθενοφόρα, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ - Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας - θα λάβουν από τρία ασθενοφόρα η καθεμία.

395.926 ευρώ θα διατεθούν σε προγράμματα που θα υλοποιήσει Το «Χαμόγελο του Παιδιού», χρηματοδοτώντας:

Την αγορά και τον εξοπλισμό ρυμουλκούμενης ιατρικής μονάδας, με δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες τόσο σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας όσο και σε ευάλωτους πληθυσμούς, με προϋπολογισμό 352.036 ευρώ. Η μονάδα θα πληροί τις προδιαγραφές πιστοποίησης και θα λειτουργεί ως πολυ-ιατρείο αντί-COVID, προκειμένου να συνδράμει στην αποφόρτιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ένα ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, το οποίο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα υλοποιηθεί μέσω της κινητής ιατρικής μονάδας που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού», με προϋπολογισμό 43.890 ευρώ.

104.250 ευρώ θα διατεθούν στους «Γιατρούς του Κόσμου», για προγράμματα διάρκειας 6 μηνών, που θα αφορούν:

Την προώθηση της αναγκαιότητας εμβολιασμού και ανοσοποίησης έναντι του κορονοϊού, με προϋπολογισμό 24.245 ευρώ.

Την παροχή φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία πλήττονται ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πανδημίας, με προϋπολογισμό 46.505 ευρώ.

Την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της χώρας, παρέχοντας υποστήριξη τόσο στους ωφελούμενους πολίτες όσο και στο προσωπικό πρώτης γραμμής που υπηρετεί σε αυτές, με προϋπολογισμό 33.500 ευρώ.

151.000 ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων διαμονής, μετακίνησης και υπερωριακής αποζημίωσης νοσηλευτικού προσωπικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο συνδρομής τους στην Επιχείρηση «Ελευθερία», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ν. 4790/2021.

Ειδικότερα, 50 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες προβλέπεται να συνδράμουν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, μετακινούμενοι από περιφερειακές υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να υποστηρίξουν τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, στο Μαρούσι και τη Γλυφάδα.

Τη χρηματοδότηση των τεσσάρων αυτών δράσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.881.176 ευρώ, θα ακολουθήσει η διάθεση των υπόλοιπων δωρεών, ύψους - αυτή τη στιγμή - 622.074 ευρώ, σε επιπρόσθετες, στοχευμένες δράσεις άσκησης κοινωνικής πολιτικής, οι οποίες δημόσια θα ανακοινωθούν.



Παρατείνεται η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

 



Στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας που ψηφίστηκε χθες προβλέπεται  επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.  Όπως δήλωσε ο υπουργός υγείας:

«Μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Με τα δεδομένα της πανδημίας, είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο θα παραμείνει όχι μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο.

Συνεπώς όσοι θέλουν να είναι στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ. Εξετάζεται να μη δοθεί άλλη παράταση αναμονής.

Η μονιμοποίηση του μέτρου του εμβολιασμού είναι υπό εξέταση».



Τροπολογία-ασπίδα για τους υγειονομικούς απέναντι σε «αρνητές»

 


Την αστική και ποινική προστασία των γιατρών, έναντι προδήλως αβάσιμων μηνύσεων, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους σε ασθενείς που πάσχουν αποκλειστικά από την Covid-19, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που ψηφίστηκε με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας. Με την τροπολογία ορίζεται ότι:

«Η αμέλεια του ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευόμενων ασθενών πασχόντων από τον κορωνοϊό περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών Covid-19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19».



Συνελήφθη στην Πάτρα 47χρονος προπονητής μποξ που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης


 

Συνελήφθη 47χρονος προπονητής μποξ στην Πάτρα που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 14χρονης αθλήτριας του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, η σεξουαλική παρενόχληση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/12) τη στιγμή που η κοπέλα είχε μείνει μόνη της με τον προπονητή της και ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου στο γυμναστήριο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 14χρονης αθλήτριας, την θώπευσε και τις έκανε άσεμνες χειρονομίες. Όταν πήγε η μητέρα της να την πάρει από τον αθλητικό σύλλογο κικ μπόξινγκ, της είπε για την επίθεση που δέχθηκε από τον προπονητή της και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.

Χθες το βράδυ η Αστυνομία μετά από αναζητήσεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πέρασε χειροπέδες στον 47χρονο γνωστή προπονητή. Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα στον ανακριτή, και μέχρι τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών.



Απειλεί ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης : Δώστε μονοκλωνικά σε ασθενή στη Ρόδο αλλιώς τη βάψατε όλοι


 

Απειλεί θεούς και δαίμονες ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook ζητάει να χορηγηθούν κατά παράβαση του πρωτοκόλλου μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου με κορωνοιό.

Με το γνωστό του ύφος, ακροαριστερού τραμπούκου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αισχρό πρωτόκολλο που αποκλείει» το συγκεκριμένο ασθενή.

Όπως λέει ο τραμπούκος, είναι πατέρας φίλης του και γνωρίζει το ιστορικό του και στην ανάρτησή του απειλεί τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας πως αν δεν χορηγηθούν στον ασθενή μέχρι αύριο το πρωί τα μονοκλωνικά «ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ ΟΛΟΙ».

Η ανάρτησή του τραμπούκου :

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ ΚΟΒΙΝΤ-19 , με 88% κορεσμό στον ατμοσφαιρικό αέρα,76 ετών με νόσο κινητικού νευρώνα ο οποιος ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ!!

Το ΑΙΣΧΡΟ πρωτόκολλο που έχετε βγάλει,αυτόν τον ασθενή τον ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ !!

Ο Ασθενης είναι δις εμβολιασμενος και έκανε και την τριτη δόση πριν 4 μέρες και είναι στην τριτη μερα από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Είναι πατερας φίλης μου γι αυτό ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ!!!

Αύριο το πρωί αν δεν είναι τα μονοκλωνικά στη Ρόδο για να του δοθεί η ευκαιρία να επιβιώσει ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!!!

Περιμενω μέχρι το μεσημέρι αύριο να τα έχει παρει!

ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ ΟΛΟΙ, από την επιτροπή των λοιμωξιολογων μεχρι τον ΠΛΕΥΡΗ και το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!

Παυλος Πολακης

Πρ αναπλ Υπ Υγειας Χειρουργος εντατικολόγος .






Στο αρχείο η έρευνα για «διπλά βιβλία κρουσμάτων» στον ΕΟΔΥ

 


Στο αρχείο οδηγείται η εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει για ύπαρξη διπλών βιβλίων για τα κρούσματα.

Η έρευνα της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών δεν εντόπισε καμία ανακρίβεια, σφάλμα ή σύγχυση στο ημερήσιο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων εκ μέρους του ΕΟΔΥ.

Η εισαγγελική διάταξη, μετά από εξέταση μαρτύρων που κλήθηκαν για την υπόθεση, κατέληξε επισης πως δεν διαπιστώθηκε ούτε ανεπάρκεια, καθυστέρηση ή δυσλειτουργία εκ μέρους των υπηρεσιών που θα μπορούσε να στοχειοθετήσει αδίκημα παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη προς αρχειοθέτηση της υπόθεσης που εγκρίθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών, αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και καταγραφής κρουσμάτων , επισημαίνοντας πως ο ΕΟΔΥ είχε υπογράψει μια σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για την καταγραφή και διαχείριση κρουσμάτων των κινητών μονάδων υγείας, τα οποία στοιχεία των οποίων μεταφέρονταν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών:

«Δεν εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ των αμελλητί χορηγούμενων στατιστικών στοιχείων του Εθνικού Μητρώου Ασθενών και της επιδημιολογικής αναφοράς που εκάστοτε έθετε ο ΕΟΔΥ υπόψη της επιστημονικής επιτροπής λοιμοξιολόγων , που εισηγείτο την εφαρμογή των ενδεδειγμένων κάθε φορά υγειονομικών μέτρων».



Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκότωσαν 14χρονη κατά λάθος σε δοκιμαστήρια καταστήματος!

 


Οι αστυνομικές Αρχές του Λος Άντζελες πυροβόλησαν θανάσιμα ένα 14χρονο κορίτσι που βρισκόταν στο καμαρίνι ενός καταστήματος ρούχων.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον ενός υπόπτου  και μια σφαίρα πέρασε από τον τοίχο, χτυπώντας το κορίτσι, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αρχές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο κατάστημα Μπέρλινγκτον στην περιοχή του βόρειου Χόλιγουντ (San Fernando Valley), την ώρα που το κατάστημα ήταν γεμάτο από πελάτες, που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, ο ύποπτος άντρας απείλησε μια γυναίκα με κλειδαριά ποδηλάτου, ενώ πετούσε αντικείμενα από τον πρώτο όροφο.

Αστυνομικοί του LAPD φτάνοντας στο κατάστημα εντόπισαν έναν ένοπλο άνδρα ο οποίος επιτίθετο σε μια γυναίκα, ωστόσο δεν ήταν σαφές από την αρχή τι είδους όπλο είχε στην κατοχή του.

Κατά τις ίδιες πηγές, νεκρός έπεσε από τα πυρά των αστυνομικών και ο δράστης. 

Οι Αρχές απάντησαν σε κλήση για περιστατικό με πυροβολισμούς, ωστόσο στην περιοχή δεν έχει ακόμα βρεθεί όπλο.

«Το τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αθώου παιδιού έχει ''συντρίψει'' για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, το βράδυ της Πέμπτης. «Λυπάμαι βαθιά για την απώλεια της ζωής αυτού του νεαρού κοριτσιού και ξέρω ότι δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να ανακουφίσουν τον αφάνταστο πόνο για την οικογένεια».

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι τα κίνητρα του άντρα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.  Ασαφές παραμένει το γεγονός, εάν ο δράστης γνώριζε τη γυναίκα στην οποία επιτέθηκε.