Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Ισλαμοφασίστες στο ΙΡΑΝ πυροβόλησαν αθώο πολίτη εξ επαφής

 


Το ισλαμοφασιστικό καθεστώς στο ΙΡΑΝ, σύμμαχο του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν και το καθεστωτικού Ταγίπ Ερντογάν σε όλο του το μεγαλείο.

Την συμπεριφορά των Ισλαμοφασιστών επιβεβαιώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter και αναδημοσιεύθηκε και από την ιρανική υπηρεσία του BBC.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την καταγγελία, Ιρανοί αστυνομικοί του καθεστώτος με πολιτικά αρχικά να σταματούν έναν άνδρα και μια γυναίκα που επέβαιναν σε μηχανάκι και στη συνέχεια να ξυλοκοπούν άγρια τον άνδρα με έναν εξ αυτών να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο οι αστυνομικοί καταδίωκαν με μηχανές τον άνδρα και τη γυναίκα, η οποία κρατούσε κινητό τηλέφωνο στα χέρια, γεγονός που φέρεται να «πυροδότησε» την καταδίωξη.

Ο βάναυσος ξυλοδαρμός του άνδρα ξεκίνησε τη στιγμή που προσπάθησε να αντιδράσει για την συμπεριφορά προς τη γυναίκα συνεπιβάτη του με τους αστυνομικούς να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές στο κορμί και το κεφάλι του.

Μετά τον πυροβολισμό που κάποια στιγμή ρίχνει ένας εκ των αστυνομικών, ο άνδρας φαίνεται να τρέμει από τον πόνο και από τις πληγές που έχουν προκληθεί, σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες επέζησε του άγριου ξυλοδαρμού του. Συγκλονιστική είναι και η αντίδραση της γυναίκας που βρίσκεται από πάνω του και τον βλέπει να σπαρταράει στο έδαφος.



Το μάθαμε πριν λίγο αν και δεν ενδιαφέρει κανένα - Γύρισε ο Κουρουμπλής στον ΣΥΡΙΖΑ

 


Σίγουρα δεν ενδιαφέρει κανένα ότι επέστρεψε χωρίς να έχει φύγει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στον θίασο του Αλέξη Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποιεί την επιστροφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να θυμίσουμε και συγνώμη που σας κουράζουμε, τον Δεκέμβριο του 2021, ο Τσίπρας και καλά, είχε διαγράψει τον βουλευτή επειδή είχε κάνει κάποιες ακραίες αναφορές εντός της βουλής υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική της κυβέρνησης «δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αφορμή την επιστημονική μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα.

Ο Κουρουμπλής έδινε συχνά συχνά το «παρών» στις κομματικές εργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έδειχνε ότι μόνο διαγραφεί δεν υπήρχε αλλά κορόιδευαν τον κόσμο. Μάλιστα, στο φετινό συνέδριο είχε ιδιαίτερη θερμή υποδοχή από συναδέλφους του, αποδεικνύοντας ότι κοροιδία και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο και το αυτό.



Ο εκπρόσωπος του φασίστα δικτάτορα Πούτιν, Μεντβέντεφ απειλεί


 

Έχουν περάσει 80 χρόνια από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο που κήρυξε ο φασίστας δικτάτορας Χίτλερ, και ένας νέος φασίστας ο δικτάτορας ο Βλαντιμίρ Πούτιν απειλεί την υφήλιο με πυρηνικά και Γ' παγκόσμιο πόλεμο.

Φαίνεται ότι ο δικτάτορας Πούτιν δεν έμαθε από την ιστορία, γιατί εάν είχε σοβαρότητα θα θυμόταν ότι η φασιστική Γερμανία ισοπεδώθηκε μέχρι να γίνει μια δημοκρατική χώρα.

Νέες απειλές και εμπρηστικές δηλώσεις εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν συνεργάτης του φασίστα δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν και  αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ο Ζελένσκι θέλει να ενταχθεί γρήγορα στο ΝΑΤΟ. Υπέροχη ιδέα. Απλώς παρακαλά τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να επισπεύσει την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου» ανέφερε στο Telegram ο εκπρόσωπος του δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη μη αναγνώριση της προσάρτησης νέων εδαφών στη Ρωσία. Είναι μάλιστα περίεργο που μας θυμήθηκε. Ωστόσο, είναι κρίμα. Θα μπορούσαμε να βρούμε ένα καλό μέρος για να ανοίξουμε ένα αμερικανικό προξενείο στις νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας» σχολίασε χλευαστικά ο φασίστας εκπρόσωπος του δικτάτορα.

Ο εκπρόσωπος του δικτάτορα Μεντβέντεφ σχολίασε και δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ: «Στόλτενμπεργκ: Εάν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά, θα εξαφανιστεί ως κράτος. Τι κυνικό αγόρι – τελικά, αν δεν σταματήσει, τότε ένα σημαντικό μέρος των Ουκρανών θα εξαφανιστεί» απείλησε ο φασίστας.




ΚΤΗΝΟΣ γυναίκα πέρασε με αυτοκίνητο πάνω από σκυλί και το εγκατέλειψε αιμόφυρτο


 

Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου, με θύμα αυτήν την φορά ένα σκυλάκι μόλις πέντε μηνών, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αποδεικνύει ότι τα ΚΤΗΝΗ που κυκλοφορούν ανάμεσα μας είναι πολλά.

Την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, μία ασυνείδητη, ανεύθυνη και επικίνδυνη οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε σοβαρά έναν σκύλο και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στην άσφαλτο.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το protothema.gr, ο οδηγός πατάει γκάζι και απομακρύνεται από το σημείο, χωρίς να σταματήσει ούτε μία στιγμή για να βοηθήσει το άτυχο ζώο ή να καλέσει για βοήθεια.



Όπως λέει στο protothema.gr η ιδιοκτήτρια του Μπρούνο, Γεωργία Λάσπα, το σκυλάκι ήταν αδέσποτο και η οικογένεια το εντόπισε στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής πριν από έναν μήνα, όταν πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να τον υιοθετήσουν. «Ο μικρός δάγκωσε το πλέγμα από την περίφραξη και βγήκε στον δρόμο για να μας ψάξει. Στεκόταν στην άκρη του σπιτιού, σε έναν ανοιχτό δρόμο όπου υπάρχει ορατότητα από χιλιόμετρο μακριά», αναφέρει η κα. Λάσπα.

«Ο οδηγός πέρασε με το αυτοκίνητό του πάνω από το σκυλί, ενώ αυτό στέκονταν στην άκρη του δρόμου και σε καμία περίπτωση δεν πετάχτηκε στην μέση. Πέρασε από επάνω του και το εγκατέλειψε, έπειτα δεν επικοινώνησε ποτέ με καμία υπηρεσία. Μισή ώρα αργότερα, η γυναίκα που μένει στο διπλανό σπίτι, άκουσε το σκυλί να κλαίει και κάλεσε στην κοινότητα. Στο σημείο έφτασαν δύο μέλη της φιλοζωικής, πήραν το σκυλί και το πήγαν στον τοπικό κτηνίατρο», εξηγεί η ιδιοκτήτρια του Μπρούνο, περιγράφοντας όσα έγιναν την Παρασκευή.



«Το σκυλί έχει κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Τον μεταφέραμε σε έναν κτηνίατρο στην Καλαμαριά, καθώς έχει κλινική και θα μπορεί να έχει φροντίδα από όλες τις ειδικότητες», αναφέρει η κα. Λάσπη.



Η ιδιοκτήτρια του σκύλου κατέθεσε μήνυση στο ΤΑ Κουφαλίων και, όπως λέει, ο άνθρωπος που χτύπησε και εγκατέλειψε το ζώο μένει μόλις 300 μέτρα μακριά από το σημείο του συμβάντος. «Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να μας πάρει ένα τηλέφωνο και να ζητήσει μία συγνώμη. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα τετράποδα ως δίποδα», σημειώνει η κα. Λάσπη.

Στην άμεση εξιχνίαση υπόθεσης που αφορά σε τραυματισμό και εγκατάλειψησκύλου από όχημα, πρωινές ώρες της 30-09-2022, στην περιοχή Γέφυρας Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Χαλκηδόνας.

Προηγήθηκε έγκληση που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του οδηγού του εμπλεκόμενου οχήματος.

Πρόκειται για 58χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί δεσποζόμενων ζώων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Απόπειρα απόδρασης στην Καλλιθέα απείλησε αστυνομικό ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του

 


Σύμφωνα με το newsit.gr, απόπειρα απόδρασης από το Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (02.10.2022). 

Ένας 22χρονος κακοποιός επιχείρησε να διαφύγει αφού επιτέθηκε στον Διοικητή Υπηρεσίας, απειλώντας τον μάλιστα ότι «θα μάθει που μένει και θα την πληρώσει και η οικογένεια του». 

Ο 22χρονος επικίνδυνος κακοποιός, προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής περίπου στις 13:50 το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς πρέπει να δίνει το παρών στις Αρχές δύο φορές το μηνά μετά από δικαστική απόφαση. Κατά την τυπική διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, ο 22χρονος ενημερώθηκε ότι με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είχε ποινή κάθειρξης πέντε ετών. 

Μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών άρχισε να είναι νευρικός και να κινείται προς την πόρτα του αξιωματικού υπηρεσίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρχικά στον 22χρονο έγινε παρατήρηση να καθίσει στην καρέκλα που υπήρχε στον χώρο για να συνεχιστεί η διαδικασία, αλλά εκείνος εξακολουθούσε να κινείται νευρικά προς το παράθυρο και παρέμεινε εκεί, κοιτώντας τον χώρο που οδηγεί στην αυλή του ισογείου. 

Αφού του έγινε σωματική έρευνα, ο 22χρονος οδηγήθηκε στο χώρο προσωρινής κράτησης και λίγο αργότερα βγήκε από τον αξιωματικό υπηρεσίας για να τηλεφωνήσει σε συγγενικό του πρόσωπο. Μόλις τελείωσε το τηλεφώνημα, κινήθηκε με ταχύτητα προς πόρτα και προσπάθησε να διαφύγει. Γεγονός που αντιλήφθηκε ο Διοικητής Υπηρεσίας, που βρίσκονταν στον χώρο και τον απέτρεψε, μπαίνοντας μπροστά του και φράζοντας του τον δρόμο. 

Ο 22χρονος απώθησε τον αξιωματικό για να μπορέσει να μπορέσει να διαφύγει. Ο αστυνομικός όμως κατάφερε να τον συγκρατήσει. Ο 22χρονος προσπάθησε να ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο του Διοικητή Υπηρεσίας, την οποία όμως ο αστυνομικός απέφυγε με τον αγκώνα του. Και μαζί με άλλον αστυνομικό που αντιλήφθηκε το περιστατικό κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 22χρονο.  

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, ο 22χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο χώρο προσωρινής κράτησης, όπου άρχισε να κλωτσάει αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο (κρεβάτι ,καρέκλες), να χτυπάει με τα χέρια του, τους τοίχους καθώς και τα κάγκελα του κρατητηρίου.

Στη συνέχεια άρχισε να βρίζει και να απειλεί τόσο τον αξιωματικό που εμπόδισε την απόδρασή του, όσο και γενικότερα τις Αρχές. Μάλιστα, κάποια στιγμή όταν ο εν λόγω αξιωματικός κατευθυνόταν προς τα γραφείο του, ο προκλητικός και επικίνδυνος κακοποιός του επέδειξε τα γεννητικά του όργανα, τον έφτυσε και άρχισε να τον απειλεί, λέγοντάς του: «Όταν τελειώσω με αυτό θα σε βρω έξω και ορκίζομαι θα σε σκοτώσω» και συνέχισε «Θα έρθει και η σειρά σου, το καλό πράμα αργεί να γίνει, θα μάθω και που μένεις θα την πληρώσει και η οικογένεια σου». 

Σε βάρος του 22χρονου, κατοίκου Καλλιθέας, έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας απόδρασης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων , κακόβουλης βλασφημίας, απειλής και εξύβρισης.

Ο 22χρονος κακοποιός έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τις αρχές για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, απείθεια και περί όπλων ,βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παραμένει ελεύθερος. Σε σχετική έρευνα στο σπίτι που είχε πραγματοποιηθεί το 2020 είχε βρεθεί οπλισμός και πλήθος φυσιγγίων. Ήταν επίσης σε δικογραφία παλαιότερα για εγκληματική οργάνωση με άτομο που συνελήφθη και φέτος από την Ομάδα ΔΙΑΣ με Καλάσνικοφ στη Νέα Σμύρνη. 

Είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2021, είχε όμως εάν είναι δυνατόν αφεθεί ελεύθερος μέχρι να δικασθεί. Δικάστηκε και η ποινή κάθειρξης των πέντε ετών που του είχε επιβληθεί αφορούσε κλοπές σε περιοχή Νέας Σμύρνης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.



Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ευρώπη μπορεί να πολεμήσει τον Πούτιν με πλαφόν στο αέριο


 

Άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg


Ύστερα από μήνες διαβουλεύσεων και εκτροπών, ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να θέσει πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου. Η Ρωσία έχει εργαλειοποιήσει την ενέργεια, με σαφή στόχο την αποσταθεροποίηση των κοινωνιών μας. Δεκαπέντε κράτη μέλη έχουν εκφράσει καθαρά την υποστήριξή τους για την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές. Η Ευρώπη πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο της αγοράς φυσικού αερίου.

Σε κανονικές εποχές, οι κυβερνήσεις πρέπει να αφήνουν τις αγορές να λειτουργούν ελεύθερα. Αλλά αυτοί δεν είναι φυσιολογικοί καιροί. Η Ρωσία αθετεί τα συμβόλαια και περιορίζει σκόπιμα την προσφορά. Όταν ένας παίκτης μπορεί να μεταβάλει τις τιμές κατά βούληση, δεν έχει νόημα να «αφήνουμε ελεύθερες τις αγορές». Οι κυβερνήσεις υποτίθεται ότι δομούν και ελέγχουν τις αγορές. Όντας αντιμέτωποι με σαφή χειραγώγηση της αγοράς, η κρατική παρέμβαση όχι μόνο δικαιολογείται, αλλά απαιτείται.

Καθώς οι τιμές αυξάνονται σε πρωτοφανή επίπεδα, η αγορά έχει πάψει να λειτουργεί. Η ρευστότητα έχει στερέψει και η μεταβλητότητα έχει κορυφωθεί, δημιουργώντας τεράστιες ευκαιρίες για προμηθευτές και κερδοσκόπους να επωφεληθούν από τις απότομες μεταβολές των τιμών. Μεγάλες ενεργειακές εταιρείες βρίσκονται υπό πίεση, ζητώντας κρατική υποστήριξη. Κανένα νοικοκυριό, εταιρεία ή κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί ή να σχεδιάσει γύρω από μία αγορά όπου οι τιμές κινούνται εντελώς απρογραμμάτιστα προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση πλήρωσε επιπλέον 62 δισεκατομμύρια ευρώ για την εισαγωγή φυσικού αερίου σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ο τελικός απολογισμός για το 2022 θα ανέλθει σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια, ίσως τρισεκατομμύρια αν συνυπολογίσει κανείς τις επιπτώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και στην οικονομία γενικότερα. Εν τω μεταξύ, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ρωσίας είχε τριπλασιαστεί, σε πάνω από 180 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Οι τιμές αυτές συνέβαλαν στην προσέλκυση προσφοράς στην Ευρώπη, αλλά με υπερβολικό κόστος – εξασφαλίσαμε την προσφορά, αλλά παραμελήσαμε το κόστος. Η Ευρώπη πληρώνει δύο έως τρεις φορές περισσότερο για το φυσικό αέριο σε σχέση με τα ασιατικά κράτη. Μια κάποια αύξηση των τιμών ήταν αναπόφευκτη, αλλά η επιτυχία της Ευρώπης στην προμήθεια φυσικού αερίου οφείλεται εν μέρει και στην οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα. Κατά μέσο όρο, σε ένα έτος, οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα αυξάνονται κατά 25 τοις εκατό. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν μειωθεί κατά 20 τοις εκατό. Αυτή η μετατόπιση, περισσότερο από τις υψηλές τιμές, επέτρεψε στην Ευρώπη να εισάγει το φυσικό αέριο που χρειάζεται.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια ανισορροπία που οι τιμές από μόνες τους δεν μπορούν να διορθώσουν. Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι σταθερές από τις αρχές του 2022, παρά τη συνεχή άνοδο των τιμών. Η δυνατότητα της Ευρώπης να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο είναι εξίσου αποτέλεσμα της φυσικής όσο και των οικονομικών: όσο ψηλά κι αν ανέβουν οι τιμές, η Ευρώπη στο σύνολό της δεν μπορεί, βραχυπρόθεσμα, να αντικαταστήσει πλήρως τις ποσότητες που έχει χάσει από τη Ρωσία. Όταν η προσφορά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τιμές, το να αφήνεις τις τιμές να αυξάνονται επ’ αόριστον είναι πράξη απερισκεψίας, όχι σύνεσης.

Αντιμέτωποι με τεράστιο κόστος, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά πρέπει να εξοικονομήσουν ενέργεια και να στραφούν σε εναλλακτικά καύσιμα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα. Αλλά πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ της «εξοικονόμησης» και της καταστροφής, μεταξύ της συνετής μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και των ανεξέλεγκτων τιμών που κλείνουν τις βιομηχανίες μας και οδηγούν στη χρεοκοπία τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Αργά ή γρήγορα, οι αγορές θα ισορροπήσουν – αλλά χωρίς ανώτατο όριο στις τιμές, το κόστος αυτής της εξισορρόπησης θα μετρηθεί σε ζωές που θα καταστραφούν και θέσεις εργασίας που θα χαθούν. Γι’ αυτό πρότεινα τον Ιούλιο ένα πανευρωπαϊκό σύστημα αποζημίωσης των μεγάλων καταναλωτών ενέργειας για τη μείωση στην κατανάλωσή τους, φέρνοντας την αγορά σε ισορροπία χωρίς να καταφεύγουμε σε ακραίες τιμές.

Η επιδιωκόμενη συναίνεση συγκλίνει προς ένα μικρό σύνολο επιλογών. Ο κοινός παρονομαστής είναι η επιθυμία να επιβληθεί ανώτατο όριο στο φυσικό αέριο εν συνόλω, όχι μόνο στις μικρές ποσότητες που εξακολουθούν να έρχονται από τη Ρωσία. Το ανώτατο όριο θα πρέπει να είναι τόσο υψηλό ώστε να λειτουργεί ως «αυτόματος διακόπτης» αλλά να επιτρέπει τη συνέχιση της δραστηριότητας της αγοράς σε λογικά επίπεδα. Έχω κατά νου ένα συγκεκριμένο ανώτατο όριο, αλλά το ποσό αυτό αποτελεί αντικείμενο εμπιστευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κρατών μελών τις οποίες θέλω να σεβαστώ – γι’ αυτό και δεν θα το αποκαλύψω εδώ. Στο μεταξύ, με αρκετά υψηλές τιμές, οι προμηθευτές θα εξακολουθούν να στέλνουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη και οι καταναλωτές θα εξακολουθούν να έχουν λόγους να μειώσουν τη ζήτησή τους. Ένα πλαφόν θα πρέπει να είναι ένα όριο σχετικά με το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν οι τιμές, όχι ένας τεχνητά χαμηλός αριθμός που θα αποσταθεροποιήσει τις αγορές.

Η επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές ενέχει φυσικά κινδύνους. Αλλά καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα, οι κίνδυνοι της αδράνειας επιτείνονται. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθούμε τη Ρωσία να χρησιμοποιεί τους θεσμούς της αγοράς εναντίον μας. Είναι πράξη κοινής λογικής, και κυριαρχίας, να παρέμβουμε και να σχεδιάσουμε κανόνες που θα ανταποκρίνονται στην πρωτοφανή πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Η επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές του φυσικού αερίου είναι ένα αναπόφευκτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία.



Σε απόγνωση ο απαξιωμένος Τσίπρας ετοιμάζεται να καταγγείλει όλες τις δημοσκοπήσεις

 


Το «κίνημα κατά των δημοσκόπων» επανέρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε πανικό γιατί οτιδήποτε να στήσει, οτιδήποτε και να κάνει για να διαβάλλει την κυβέρνηση δεν του βγαίνει.

Ψέμα, στημένα, παραπληροφόρηση, δεν έχουν καταφέρει τίποτα, αντίθετα απαξιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο στους πολίτες. 

Αυτή την στιγμή στήνεται και πάλι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουμε τους δημοσκόπους για ψεύτες, όπως είχε κάνει το 2019 πριν από τις εκλογές του Ιουλίου ξεχνώντας τι έπαθε μετά με το αποτέλεσμα που έβγαλαν οι κάλπες.

Το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προσανατολίζεται στο να σπρώξουν τον Τσίπρα να απειλήσει και να εκβιάσει τις δημοσκοπικές εταιρίες, στέλνοντας προειδοποιητική ως και απειλητική επιστολή στον ΣΕΔΕΑ, με την οποία να καταγγέλλει δήθεν συνειδητή παραπλάνηση της κοινής γνώμης, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και εμπέδωση εικόνας αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει δημοσκοπικά, που όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ δήθεν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το ανησυχητικό είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν ένα παιχνίδι, αγνοώντας την βούληση του Ελληνικού λαού, που δεν θέλει αποδεδειγμένα ένα πολιτικό απατεώνα, ένα ψεύτη κατά συνείδηση και κατά επάγγελμα, να ξανά έρθει στην εξουσία και να γυρίσει η Ελλάδα πίσω.

Όπως μαθαίνουμε απειλητική επιστολή ετοιμάζει ο Τσίπρας και για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, για τους οποίους επίσης θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι στηρίζουν Μητσοτάκη, σε τέτοια απόγνωση βρίσκονται.

Οι σύμβουλοι του απαξιωμένου Αλέξη Τσίπρα του λένε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες, δεν εμφανίζουν την εικόνα που έχει η κοινή γνώμη για την κυβέρνηση και τον ίδιο, και δεν θέλει κανένας να του πει την αλήθεια, ότι έχει χαραχτεί στην μνήμη των πολιτών ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας παθολογικός ψεύτης, πολιτικός απατεώνας και ανεπαρκής για την θέση του πρωθυπουργού. Εάν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ακριβώς την εικόνα που υπάρχει στην κοινή γνώμη, η διαφορά μεταξύ Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μεγαλύτερη, όπως και η διαφορά στην καταλληλότητα μεταξύ Μητσοτάκη - Τσίπρα.

Μια καλή συμβουλή για τον Τσίπρα, είναι να μην ακούει κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ, να ρωτήσει την άποψη της Δανάη Κολτσίδα για τις δημοσκοπήσεις που είναι και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θεωρεί ότι οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν μία ψεύτικη εικόνα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, αλλά την αλήθεια.



Ποια η σχέση του ναρκέμπορου Εσκο με την βομβιστική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

 



Ο διχαστικός λόγος,  η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, αποτελούσαν και αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή.

Η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιγάντωσαν και έδωσαν θάρρος σε ομάδες συντρόφων κακοποιών και τρομοκρατών.

Γιατί ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε στόχος συντρόφων κακοποιών; Ποιος έδωσε την διαταγή το 2017 για να βάλουν βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό; Ποιοι θεωρούσαν εχθρό και μισούσαν τον Λουκά Παπαδήμο; Ποιο κόμμα κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και υπερασπίζεται φαιδρά κακοποιούς;

Μέχρι τον αποστολέα του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, φτάνουν οι επαφές και οι διασυνδέσεις των σκληρών ποινικών που χρησιμοποιούσαν ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες. 

Χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς συνδέουν τον ναρκέμπορο Έσκο από την Αλβανία, τόσο με έγκλειστους κακοποιούς όσο και με τον κατηγορούμενο αντιεξουσιαστή βομβιστή του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου το 2019. 

Ο σύντροφος αντιεξουσιαστής φέρεται να λειτούργησε ως ενδιάμεσος σε χρηματική συνδιαλλαγή για προμήθεια ναρκωτικών μέσα στις φυλακές. Ο «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα στη μαφία της Πολυτεχνειούπολης, τον κατηγορούμενο αντιεξουσιαστή και τους φυλακισμένους κακοποιούς, φαίνεται ότι είχε και στις δύο περιπτώσεις αναλάβει την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών με το αζημίωτο.

Οι Αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες για το παρελθόν και τις επαφές των συλληφθέντων κακοποιών της Πολυτεχνειούπολης επιχειρούν να διαπιστώσουν αν υπήρχαν διασυνδέσεις με τον 34χρονο κατηγορούμενο αποστολέα του τρομοδέματος ή αν το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε επαφές μόνο με τον προμηθευτή της συμμορίας και σίγουρα θα υπάρξουν αποκαλύψεις με διευθύνσεις και ονόματα συντρόφων.

Για την ιστορία, ο Λουκάς Παπαδήμος βρισκόταν καθ’ οδόν για το σπίτι του όταν άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο που είχε αποστείλει ο 29χρονος τότε σύντροφος αντιεξουσιαστής, στις 25 Μαΐου του 2017. 

«Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα από την πίεσή τους…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός που γλίτωσε από τη δολοφονική επίθεση με σοβαρά μεν, αλλά μόνο με τραύματα, στο πόδι, στην κοιλιά, στο στήθος και τα μάτια. Ο τρομοφάκελος έσκασε στα χέρια του σαν «χαρτοπόλεμος» στο εσωτερικό του οχήματος που κινούταν στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν και εδώ αποκαλύψεις.




Σε έρευνα από την Αρχή Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες βρίσκεται η (ΜΚΟ) Human Rights 360.

 


Κατεπείγουσα έρευνα έχει διαταχθεί από την Αρχή Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για τη ΜΚΟ που διακινεί μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ, μέρες τώρα τις φωτογραφίες που έδειξε ο Ερντογάν.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ερευνά εδώ και περίπου 1 εβδομάδα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Human Rights 360.

Διερευνάτε ο ρόλος που παίζει η εν λόγω ΜΚΟ γίνεται έρευνα για τα οικονομικά της από πού τα παίρνει, σε ποιους τα δίνει, ποιοι κρύβονται από πίσω.



Η ΜΚΟ Human Rights 360, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε την ιστορία με τους 38 μετανάστες του Έβρου τον Δεκαπενταύγουστο, που υποτίθεται ότι οι ελληνικές αρχές δεν τους έσωζαν ενώ βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να πεθάνει δήθεν και ένα παιδάκι.

Η ΜΚΟ μετά τις αποκαλύψεις για απάτη, και όπως αποδείχθηκε προσπάθεια της ίδιας με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίξουν την προπαγάνδα της Τουρκίας, κάνοντας κακό στην Ελλάδα και διαβάλλοντας την κυβέρνηση στο εξωτερικό, αναγκάστηκε να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι και σήμερα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας.

Ο ιδρυτής της Human Rights 360 Επαμεινώνδας Φαρμάκης ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση».

Η υπόθεση χρηματοδότησης σίγουρα βρωμάει, τα λεφτά είναι πολλά, ποιος τα δίνει, ποιοι τα παίρνουν και ποιος ο ρόλος τους.

Είναι βέβαιο ότι και στοιχεία θα βρεθούν, και ένοχοι θα βρεθούν και στην δικαιοσύνη θα οδηγηθούν.

Το κλιμάκιο της Αρχής έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της οργάνωσης. Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχονται οι κινήσεις των λογαριασμών της οργάνωσης αλλά και των μελών της, ενώ γίνεται ενδελεχής έρευνα γύρω από τις οργανώσεις, εταιρίες, ιδρύματα αλλά και πρεσβείες με τις οποίες συναλλάσσεται προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία του χρήματος και τον ρόλο που παίζουν.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει στις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης, τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων-κονδυλίων που λαμβάνει, εάν δαπανώνται για τον σκοπό που δόθηκαν στη ΜΚΟ, με ποια ξένα ιδρύματα συνεργάζεται.

Η Αρχή ερευνά το ενδεχόμενο τέλεσης βαρύτατων αδικημάτων που περιγράφονται στα άρθρα 138 και 139 του Ποινικού Κώδικα και αφορούν στην επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας, αλλά και στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες το οποίο προήλθε από την τέλεση των προηγούμενων παράνομων πράξεων.

Με λίγα λόγια έρχονται αποκαλύψεις και ονόματα εμπλεκομένων.