Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζει τα καραγκιοζιλίκια ο βουλευτής του ΝΙΚΗ Παπαδόπουλος, μετά τους Καλικάτζαρους τώρα νές θεωρίες συνομωσίας


Κάποια στιγμή όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια που βρίσκονται στην βουλή, πρέπει να αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες για όσα γελοία λένε, μήπως τυχόν και συνετιστούν, γιατί όσο παραμένουν ανεξέλεγκτοι τόσο θάρρος στην γελοιότητα θα έχουν.

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της Νίκης με τους Καλικάτζαρους, Νίκου Παπαδόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την διάρκεια των επίκαιρων ερωτήσεων με αφορμή το θέμα των εμβολιασμών. 

Το καραγκιοζιλίκι με τους καλικάτζαρους χωρίς ίχνος ντροπής και ευθύνης, ο οποίος πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων είχε πει πως βγαίνουν από τις πύλες της κολάσεως δαιμόνια -«καλικάντζαροι» και επιτίθενται στον λαό του Θεού, αναφέρθηκε χωρίς ίχνος σοβαρότητας στον θάνατο του 29χρονου αθλητή Σόν Μπάρμπερ υπονοώντας ότι συνδέεται με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, παρότι δεν είναι γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Στην απάντηση του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε από τον βουλευτή τη μελέτη από την οποία προκύπτει ο ισχυρισμός του, λέγοντας ότι διαφορετικά είναι λαϊκιστής, ενώ θα έπρεπε να προτείνει και την ποινική του δίωξη γιατί αυτό είναι το σωστό. 

«Εγώ είμαι ένας ταπεινός βιβλιοπώλης και όχι γιατρός χειρουργός όπως εσείς. Έχετε διαβάσει εσείς κάποια μελέτη ότι ο θάνατος του αθλητού συνδέεται με το εμβόλιο κατά του covid; Όχι τι πιστεύετε, αλλά αν έχετε μελέτη. Αν δεν έχετε, α, δεν έχετε, Τότε λαϊκίσατε! », τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Επιτιθέμενος προς τον Παπαδόπουλο είπε, «όταν έρχεστε στη Βουλή, θα αφήνετε έξω τα συνωμοσιολογικά σας σενάρια και τους λαϊκισμούς».

Στη δευτερολογία του το καραγκιοζιλίκι του βουλευτή της Νίκης συνεχίστηκε, επέμεινε σε αβάσιμους ισχυρισμούς πυροδοτώντας νέα ένταση ενώ προκάλεσε ακόμα και την δυσφορία και του αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Μπούρα. Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Είναι ντροπή, θα έπρεπε να σας πάρουν πίσω το πτυχίο. Να έρχεσαι στη Βουλή και να αποδίδεις αίτιο θανάτου, αποδεικνύει ότι η σχέση σας με την επιστήμη είναι μηδενική. Και το κάνατε για τον πιο χυδαίο λογο, για ψήφους. Ένας απλός δημαγωγός είστε!». Πρόσθεσε επίσης ότι «καλό να κάνει πλάκα η ΝΙΚΗ, να πάρετε και καμιά ψήφο, γιατί όπως βλέπω τις δημοσκοπήσεις, πάτε για φούντο».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος σε στοιχεία από μελέτες, είπε πως οι αιφνίδιοι θάνατοι έχουν μειωθεί ενώ εξήγησε πως «το εμβόλιο προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση. Συνιστάται ως ετήσιος εμβολιασμός στους ευάλωτους... για να μειώνονται οι θάνατοι και οι σοβαρές επιπλοκές».



Σταρ του hollywood νομίζει ότι είναι ο Κασσελάκης έγινε ολόκληρο σχέδιο για να μην τον δούν να φτάνει Σπέτσες


 

Ποιος Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ποιος Μπραντ Πίτ, ποιος σταρ του hollywood; Στέφανος Κασσελάκης και πολύ τους είναι!!!!

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στη μία μετά τα μεσάνυχτα στις Σπέτσες για την τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σήμερα το μεσημέρι, στο σπίτι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και μάλιστα έγινε ολόκληρο σχέδιο για να μην πάρουν χαμπάρι τον σταρ της αριστεράς.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία, που είχαν έρθει ήδη από την Πέμπτη στις Σπέτσες, δεν κατάφεραν να καταγράψουν την άφιξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι αστυνομικοί του σταρ φρόντισαν, με τη συνεργασία λιμενικών και αστυνομικών του νησιού, να περάσουν κάτω από το «ραντάρ».

Κι ενώ οι κάμερες ανέμεναν τον κ. Κασσελάκη να αποβιβαστεί με το θαλάσσιο ταξί σε προβλήτα κοντά στο σπίτι του, εκείνος τελικά έφτασε στο κεντρικό λιμάνι, προκαλώντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Στον μόλο δίπλα από το σπίτι του έφτασαν τα ταξί με τις βαλίτσες του κ. Κασσελάκη γιατί ένας σταρ της αριστεράς του Βελουχιώτη τέτοια θέλει.

Το μόνο πλάνο που κατάφεραν τελικά να καταγράψουν τα δύο τηλεοπτικά συνεργεία ήταν όταν ο Κασσελάκης έβγαλε τον σκύλο για τη βραδινή του βόλτα.

Γελάει ο κόσμος μαζί του, και με τον ΣΥΡΙΖΑ!!



Δημοψήφισμα για τον γάμο των ομόφυλων προτείνει ο Ιερώνυμος! Και ποιος θα το πληρώσει η εκκλησία;


 

Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τους πολίτες οι οποίοι είναι αυτοί που θα πάρουν θέση, επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα»., αλλά δεν μας είπε ποιος θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός; Η εκκλησία που το προτείνει;

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε σχολείο της Νέας Μάκρης, ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η επίσημη θέση της Εκκλησίας θα ακουστεί την Τρίτη μετά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας και πρόσθεσε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Επισήμανε ωστόσο ότι σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο αρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, αλλά οι ίδιοι οι πολίτες. «Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Να δει ο κόσμος πώς θα ζήσουν τα παιδιά που θα έρθουν σε μα οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του. Μια καινούργια κοινωνία που δημιουργείται δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε», συμπλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε; «Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα αλλά ποια οικογένεια θέλουμε». 



Συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» Ravi Agrawal

 


Συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» Ravi Agrawal, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.



Ravi Agrawal: Έχω τη χαρά σήμερα να συζητώ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Καλώς ήρθατε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ravi Agrawal: Χαίρομαι που είστε εδώ. Λοιπόν, πρώτα απ’ όλα, θέλω να σας συγχαρώ, επειδή κερδίσατε μια ηχηρή επανεκλογή πέρυσι και το κάνατε σε μια εποχή μεγάλων δυσκολιών για πολλούς εν ενεργεία ηγέτες σε όλο τον κόσμο. Και το περιοδικό Economist έφτασε στο σημείο να κατατάξει την Ελλάδα χώρα της χρονιάς για τον τρόπο με τον οποίο τη βοηθήσατε να μετατραπεί από τον «ασθενή» της Ευρώπης σε μια χώρα που αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλες χώρες της ευρωζώνης. Θέλω να μιλήσω γι’ αυτό και ίσως να αντλήσουμε κάποια διδάγματα, αλλά αυτό θα το κάνω σ’ ένα λεπτό. Σκέφτηκα να ξεκινήσω με τη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ναυτιλιακή βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα. Ένα ελληνικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από αντάρτες Χούθι, αλλά αυτή η κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό. Πόσο ανησυχείτε για μια κλιμάκωση;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλοι μας ανησυχούμε αρκετά για το ενδεχόμενο μιας περιφερειακής κλιμάκωσης. Και, βέβαια, αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, όχι μόνο για την ελληνική ναυτιλία αλλά και για το διεθνές εμπόριο γενικότερα, σε μια περίοδο που προσπαθούμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό. Οποιαδήποτε διαταραχή στις γραμμές εφοδιασμού, φυσικά, μπορεί μόνο να κάνει αυτή την προσπάθεια, αυτή την παγκόσμια προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών, πολύ πιο περίπλοκη.

Εμείς, ως Ελλάδα, θεωρώ ότι έχουμε λάβει μια πολύ μετρημένη στάση όσον αφορά την κρίση στη Μέση Ανατολή. Προφανώς, αρχικά υποστηρίξαμε ξεκάθαρα το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, επιμείναμε στην απελευθέρωση των ομήρων, αλλά ταυτόχρονα κάναμε και έναν πολύ σαφή διαχωρισμό μεταξύ της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης και του παλαιστινιακού λαού. Και όσο και αν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ανησυχούμε όλο και περισσότερο για τα δεινά αθώων ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ως χώρα που βρίσκεται σχετικά κοντά στην περιοχή των συγκρούσεων, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, κάτι που, όπως γνωρίζετε, εξακολουθεί να αποτελεί μια πολύ δύσκολη πρόκληση.

Ταυτόχρονα, πιστεύω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι μας θεωρούν έντιμους διαμεσολαβητές. Μιλάμε σε όλους. Και μόλις αυτή η σύγκρουση λήξει, πιστεύω ότι θα έρθει η ώρα για μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με την πολιτική λύση αυτού του προβλήματος, το οποίο υφίσταται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ravi Agrawal: Είπατε πρόσφατα ότι αναγνωρίζετε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το κάνει αυτό έχει σημασία. Ως φίλος και σύμμαχος του Ισραήλ- πήγατε εκεί αμέσως μετά τις επιθέσεις ως έντιμος διαμεσολαβητής- πιστεύετε ότι η αντίδραση του Ισραήλ ήταν δυσανάλογη;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλοι θα πρέπει να ανησυχούν για το γεγονός ότι έχουμε περισσότερους από 10.000 θανάτους παιδιών ως αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης. Και δεν πιστεύω ότι είναι προς το στρατηγικό συμφέρον του Ισραήλ να δημιουργήσει μια νέα γενιά ορφανών ή γονέων που έχασαν τα παιδιά τους. Επομένως, η φύση της απάντησης, ναι, είναι σημαντική. Πιστεύω ότι δεν λέω κάτι που είναι τόσο διαφορετικό από αυτό που λένε οι Ηνωμένες Πολιτείες. Και ειλικρινά, έχω επίσης εκφράσει την ανησυχία μου ότι ως Ευρωπαϊκή Ένωση από κοινού δεν ήμασταν σε θέση να καταλήξουμε σε ένα πιο μετρημένο αλλά και σταθερό συμπέρασμα όσον αφορά την εξισορρόπηση της υποστήριξής μας στο Ισραήλ, με την έκκλησή μας προς το Ισραήλ να είναι προσεκτικό στον τρόπο με τον οποίο έχει αντιδράσει σε αυτή τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση.

Ravi Agrawal: Η Ελλάδα ιστορικά ήταν περισσότερο υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά πιστεύω ότι τη δεκαετία του ’90, όταν ο πατέρας σας ήταν Πρωθυπουργός, αναγνώρισε το Ισραήλ. Και κατά κάποιο τρόπο ο προσανατολισμός της χώρας έχει αλλάξει λίγο. Μπορείτε να μιλήσετε γι’ αυτό;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έλεγα ότι έχει αλλάξει σημαντικά. Η Ελλάδα ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ. Αυτό συνέβη μόλις το 1990 για την ακρίβεια, από τον πατέρα μου, όπως επισημάνατε. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση με το Ισραήλ, η οποία υπερβαίνει την ασφάλεια και την άμυνα. Έχουμε μια ισχυρή οικονομική εταιρική σχέση. Έχουμε σημαντικές ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα, για παράδειγμα σε ακίνητα. Και γι’ αυτό υπάρχουν οι φίλοι. Οι φίλοι είναι για να λένε στους φίλους τους ποια είναι η γνώμη τους. Επομένως, υπό αυτή την έννοια, η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τις ανισορροπίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80. Αυτά ήταν τα χρόνια της πρώτης φάσης του ελληνικού λαϊκισμού υπό τους σοσιαλιστές. Και αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι τα περισσότερα κόμματα αναγνωρίζουν ότι αποτελούμε έναν πυλώνα σταθερότητας σε ένα ασταθές μέρος του κόσμου. Και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον ρόλο για να προσφέρουμε κάτι καλό.

Ravi Agrawal: Όταν λέτε ότι “γι’ αυτό είναι οι φίλοι”, θα μπορούσε η Ελλάδα ή η ΕΕ να κάνουν περισσότερα για να διαμεσολαβήσουν ώστε να φέρουν τις δύο πλευρές κοντά;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ίσως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί όταν τελειώσει αυτή η φάση της σύγκρουσης. Και ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί το συντομότερο δυνατό. Διότι, στο τέλος της ημέρας, αν δεν αντιμετωπιστεί η βασική αιτία του προβλήματος, μια πολιτική λύση στη δυσχερή θέση των Παλαιστινίων που θα βασίζεται σε δύο κράτη, τα οποία θα ζουν ειρηνικά δίπλα-δίπλα, τότε όλες οι περιφερειακές συμμαχίες που έχουν σχηματιστεί, των οποίων ο λόγος ύπαρξης είναι ή ισχυρίζονται ότι είναι -γιατί μερικές φορές δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι όλα τα μέρη είναι απολύτως ειλικρινή σε αυτά που λένε-, η υποστήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης… εννοώ ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η βασική αιτία του προβλήματος. Και θα ήθελα η Ευρώπη να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο μόλις τελειώσει αυτή η φάση της σύγκρουσης.

Ravi Agrawal: Αφήστε με να το λάβω αυτό ως αφορμή για να πάμε στην Ευρώπη, η οποία έχει τον δικό της πόλεμο. Και ξέρετε, το κύριο θέμα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αυτή την εβδομάδα είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Και βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου η εμπιστοσύνη στους παγκόσμιους θεσμούς είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο χάσμα βορρά-νότου και στις δύο αυτές συγκρούσεις, όπου φαίνεται σχεδόν σαν να υπάρχει ένα μέρος του κόσμου που προβάλλει ένα συγκεκριμένο σύνολο επιχειρημάτων και ένα άλλο μέρος του κόσμου που έχει διαφορετικές συμπάθειες και συχνά αισθάνεται παραμερισμένο. Με βάση αυτό, πώς βλέπετε να εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ, ειδικά δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λοιπόν, επιτρέψτε μου πρώτα απ’ όλα να μιλήσω εκ μέρους της χώρας μου. Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει απερίφραστα την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή. Έχουμε προσφέρει στήριξη, όχι μόνο διπλωματική αλλά και στρατιωτική. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε, διότι αυτός ο αγώνας έχει πραγματικά σημασία. Και για την Ελλάδα, πρέπει να επισημάνω ότι αυτή δεν ήταν μια τόσο αυτονόητη απόφαση, δεδομένων των ισχυρών ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών με τον ρωσικό λαό. Και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον ρωσικό λαό. Το πρόβλημα δεν είναι ο ρωσικός λαός, είναι η ρωσική ηγεσία και οι φρικτές αποφάσεις που πήρε, να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Θα έλεγα ότι υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για την Ελλάδα να στηρίξει την Ουκρανία: έχει να κάνει με το γεγονός πως ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία θα έχει αντίκτυπο και πέρα από την Ουκρανία. Ζούμε σε μια γειτονιά όπου στο παρελθόν, και κάνω διάκριση μεταξύ της προηγούμενης συμπεριφοράς και της σημερινής συμπεριφοράς, έχουμε υποστεί επιθετική συμπεριφορά από τον μεγάλο μας γείτονα στα ανατολικά. Και αν κάποιος που πιστεύει ότι η διεθνής τάξη μπορεί να αμφισβητηθεί με τη βία τα καταφέρει, τότε αυτό δημιουργεί ένα πολύ, πολύ επικίνδυνο προηγούμενο. Και δεν είναι μόνο η Ταϊβάν, υπάρχουν και άλλα μέρη στον κόσμο που εμπίπτουν σε παρόμοια κατηγορία.

Τώρα, θεωρώ ότι η Ευρώπη συνολικά υπήρξε εξαιρετικά ενωμένη όσον αφορά στην Ουκρανία. Ναι, αν κοιτάξετε, το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής υποστήριξης εξακολουθεί να προέρχεται από τις ΗΠΑ. Αλλά ακόμη και η επίτευξη αυτής της πολιτικής συμμαχίας δεν ήταν αυτονόητη. Ήμασταν σε θέση να το κάνουμε. Πιστεύω ότι μέχρι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συμφωνήσουμε για την οικονομική στήριξη στην Ουκρανία, η οποία θα είναι σημαντική. Μιλάμε για 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια εκ μέρους μιας χώρας που δεν κατέστησαν δυνατή την επίτευξη αυτής της συμφωνίας στο προηγούμενο Συμβούλιο. Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία παρά την καταπόνηση και παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ίσως δεν καταλαμβάνει τον ίδιο χρόνο κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης.

Ravi Agrawal: Πώς κρίνετε το καθεστώς κυρώσεων που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής στη Ρωσία; Επειδή η Ρωσία φαίνεται να έχει καταφέρει, ξέρετε, από τη μία πλευρά έχει πληγεί από τις κυρώσεις, αλλά από την άλλη πλευρά, κατά κάποιο τρόπο να μετατραπεί σε μια οικονομία πολέμου. Και υπάρχει επίσης μια ελληνική σύνδεση εδώ. Πιστεύω ότι ελληνόκτητα πλοία έχουν εμπλακεί στη μεταφορά ρωσικών καυσίμων, για παράδειγμα, γεγονός που έχει καταστήσει λίγο πιο δύσκολη τη διαχείριση του πλαφόν στην τιμή.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσον αφορά την ελληνική ναυτιλία, ήμασταν πολύ προσεκτικοί στο να επικοινωνήσουμε στους πλοιοκτήτες μας ότι πρέπει να συμμορφωθούν με το διεθνές καθεστώς κυρώσεων. Και το έκαναν, φυσικά, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων, σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν και τι όχι. Τώρα, όσον αφορά τις κυρώσεις, ναι, νομίζω ότι έχετε δίκιο ότι η ρωσική οικονομία έχει αποδειχθεί πιο ανθεκτική από ό,τι πιστεύαμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία δεν πληρώνει ένα πολύ βαρύ τίμημα όσον αφορά στην οικονομία της. Και θεωρώ ότι μια οικονομία πολέμου ουσιαστικά καταστρέφει τη δυνατότητα της Ρωσίας μακροπρόθεσμα να επιστρέψει σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Ρωσία πλήττεται και γι’ αυτό επιμένουμε στις κυρώσεις. Είναι ένα οικονομικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας και γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει παράκαμψη των κυρώσεων, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι αυτό που επισημάνατε, ότι αυτή η αφήγηση για το τι είναι σωστό και τι λάθος δεν φαίνεται να βρίσκει τόση απήχηση όσο νομίζαμε ότι θα είχε σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, ιδίως στον παγκόσμιο Νότο, όπου τα επιχειρήματά μας, όσο σωστά και αν είναι, μερικές φορές φαίνονται μάλλον κενά.

Ravi Agrawal: Και γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχουν ιστορικές κληρονομιές, υπάρχει αποικιακό παρελθόν για πολλές χώρες. Η Ελλάδα δεν έχει αποικιακό παρελθόν. Επομένως, υπό αυτή την έννοια, όταν μιλάμε σε χώρες του παγκόσμιου Νότου, νομίζω ότι μερικές φορές έχουμε μεγαλύτερη αξιοπιστία. Είναι ίσως πιο εύκολο για εμάς να επιχειρηματολογήσουμε από ό,τι είναι για άλλες χώρες που μπορεί να κατηγορηθούν για υποκρισία λόγω της ιστορικής τους συμπεριφοράς.

Ravi Agrawal: Ξέρω ότι θα είστε στην Ινδία τον επόμενο μήνα, για παράδειγμα. Ωστόσο, ξέρετε, στις χώρες του παγκόσμιου Νότου, όπως η Ινδία, δεν είναι μόνο ένας ανταγωνισμός προς τις πρώην αποικιοκρατικές δυνάμεις, αλλά είναι επίσης μια γενική συλλογική αίσθηση ότι οι δικοί τους πόλεμοι, τα δικά τους προβλήματα, δεν λαμβάνουν αρκετή προσοχή από τη Δύση. Και εφόσον γνωρίζετε όλα αυτά τα πράγματα, πώς τα αντιμετωπίζετε; Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα μαζί τους γι’ αυτό;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς, πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “αλαζονεία του Νταβός”, οι άνθρωποι που συγκεντρώνονται εδώ, οι εκπρόσωποι των “φιλελεύθερων ελίτ”, κυρίως από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι δήθεν εμείς είμαστε αυτοί που ξέρουμε πώς να λύσουμε όλα τα προβλήματα του κόσμου. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που κατά καιρούς ενοχλεί ιδιαίτερα τις χώρες του παγκόσμιου Νότου που αναδύονται ως παγκόσμιες δυνάμεις. Και, φυσικά, αν κοιτάξετε τους διεθνείς διακανονισμούς, τους διεθνείς θεσμούς, την παγκόσμια τάξη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του σημερινού κόσμου. Επομένως, η αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας είναι μια πολύ καλή αρχή για να μπορέσουμε τουλάχιστον να συνομιλήσουμε με αυτές τις χώρες, επικοινωνώντας επίσης ότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες, τις δυσαρέσκειες και τις ιδιαιτερότητές τους, το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, τον δικό τους αναπτυξιακό κύκλο.

Ravi Agrawal: Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα μιας χώρας που βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης: την Τουρκία, μια χώρα με την οποία η Ελλάδα, φυσικά, έχει έρθει σε αντιπαράθεση σε διάφορα fora, αλλά και στο ΝΑΤΟ. Πιστεύετε ότι η Τουρκία θα επηρεάσει αρνητικά στους επόμενους μήνες, καθώς οι συζητήσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία κερδίζουν έδαφος;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς, πρέπει να ξεπεράσουμε το «εμπόδιο» στην υπόθεση της Σουηδίας, και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να συμβεί σχετικά σύντομα.

Ravi Agrawal: Γιατί έτσι;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η σχετική απόφαση έχει κατατεθεί στο τουρκικό κοινοβούλιο, στην Εθνοσυνέλευση, και θα ήθελα να ελπίζω ότι αυτό θα ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν. Όσο περισσότερες χώρες -ειδικά χώρες όπως η Σουηδία, χώρες με τις οποίες έχουμε κοινές αξίες- ενταχθούν στη συμμαχία, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η συμμαχία. Και είχαμε μια περίπλοκη σχέση με την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μου θητείας υπήρξαν πολύ δύσκολες στιγμές. Αλλά μετά τον σεισμό στην Τουρκία, κάναμε μια ειλικρινή προσπάθεια να χτίσουμε γέφυρες.

Ravi Agrawal: Τους στείλατε πολλή βοήθεια στην πιο σκοτεινή τους ώρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, τους στείλαμε. Ήμασταν οι πρώτοι που πετάξαμε στις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό. Έχω συναντηθεί με τον Πρόεδρο Erdoğan τρεις φορές από τότε που κέρδισα την επανεκλογή μου και εκείνος τη δική του και έχουμε θέσει έναν οδικό χάρτη που, πρώτα απ’ όλα, αντιμετωπίζει, πιστεύω, τις εύλογες ανησυχίες της Ελλάδας. Αυτό το είδος της επιθετικής ρητορικής που είχε υιοθετήσει η Τουρκία στο παρελθόν δεν μας οδηγεί πουθενά. Πρέπει λοιπόν να ρίξουμε τους τόνους και την ένταση. Και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε την κύρια διαφωνία μας με την Τουρκία, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όμως, ακόμη και αν δεν καταφέρουμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο αποτελεί εκκρεμότητα για περισσότερα από 40 χρόνια, μπορούμε να συμφωνήσουμε να ζούμε ειρηνικά δίπλα-δίπλα και να οικοδομήσουμε μια θετική ατζέντα. Για παράδειγμα, λάβαμε τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να επιτρέψουμε σε Τούρκους πολίτες να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε δέκα ελληνικά νησιά για επτά ημέρες. Πρόκειται για νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Τουρκία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νησιά μας, διότι ουσιαστικά μπορούν να συντηρήσουν την τουριστική βιομηχανία δώδεκα μήνες το χρόνο, καθώς προφανώς οι τουρκικές ακτές είναι πολύ κοντά στα ελληνικά νησιά.

Μπορούμε να συνεργαστούμε. Πρέπει να συνεργαστούμε στη μετανάστευση. Η Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα επιτυχής στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, σε αντίθεση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επιβάλλοντας και εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Αλλά πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία, διότι πρέπει να σταματάμε τις βάρκες πριν φύγουν από τις τουρκικές ακτές. Και είχαμε ενδείξεις ότι η Τουρκία ήταν πολύ πιο συνεργάσιμη τους τελευταίους μήνες. Ξαναλέω, δεν είμαι αφελής, είδαμε μερικές αρκετά δραματικές αλλαγές στην τουρκική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Αλλά θα ήθελα να είμαι αισιόδοξος και θα ήθελα να βασιστώ στα θετικά βήματα που έχουν κάνει και οι δύο χώρες μας τους τελευταίους μήνες.

Ravi Agrawal: Μια τελευταία ερώτηση σχετικά με την Ουκρανία και την Ευρώπη. Ο Πρόεδρος Zelenskyy ήταν εδώ αυτή την εβδομάδα. Προτείνει ένα ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο έχουν υπογράψει δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, στο οποίο η Ρωσία ουσιαστικά εγκαταλείπει τα εδάφη που έχει καταλάβει στην Ουκρανία και πληρώνει για αποζημιώσεις. Η Ρωσία, φυσικά, δεν είναι καν κοντά στο να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε από αυτές τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις. Αλλά αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι, όταν ακούτε την Ουκρανία να συζητάει ένα ειρηνευτικό σχέδιο, αισθάνεστε ότι αυτή είναι η χρονιά που υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει κάποιου είδους διευθέτηση με διαπραγματεύσεις ή αυτό θα εξακολουθήσει να γίνεται στο πεδίο της μάχης;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν νομίζω ότι θα δούμε το τέλος της σύγκρουσης, δυστυχώς, σύντομα.

Ravi Agrawal: Μόλις είπατε ότι είστε αισιόδοξος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος όσον αφορά τη γενική προοπτική. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω ότι έχουμε ακόμη αρκετό χρόνο μπροστά μας μέχρι να συζητηθεί μια σοβαρή λύση με διαπραγμάτευση. Και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό βραχυπρόθεσμα να συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη στην Ουκρανία, τόσο στρατιωτική όσο και οικονομική. Διότι, στο τέλος της ημέρας, έχουμε πει από την αρχή ότι αν πρόκειται να επιτευχθεί ειρήνη, πρέπει να επιτευχθεί με τους όρους της Ουκρανίας ή τουλάχιστον με την Ουκρανία σε ισχυρή θέση να διαπραγματευτεί την ειρήνη που θεωρεί κατάλληλη. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε.

Ravi Agrawal: Ας μιλήσουμε για τις εκλογές. Αυτή είναι μια χρονιά μεγάλων εκλογών σε όλο τον κόσμο. Περίπου 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα προσέλθουν στις κάλπες. Νομίζω ότι πέντε από τις έξι μεγαλύτερες δημοκρατίες έχουν εκλογές και εσείς μόλις είχατε τις δικές σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το έχουμε βγάλει αυτό από τη μέση. Είχαμε τις εκλογές μας το 2023.

Ravi Agrawal: Ναι, ακριβώς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν και έχουμε ευρωεκλογές το 2024.

Ravi Agrawal: Σωστά. Ωστόσο, μπορείτε να παρακολουθήσετε φέτος με λίγη περισσότερη ηρεμία, καθώς όλοι οι άλλοι αγωνιούν για τις εκλογικές αναμετρήσεις τους. Ποια είναι όμως η αίσθηση που έχετε για την παγκόσμια διάθεση για εθνικισμό και λαϊκισμό; Και είστε ένας κεντροδεξιός ηγέτης που φαίνεται να έχει αντισταθεί στην παγκόσμια τάση, καθώς καταφέρατε να επανεκλεγείτε στην εξουσία. Οι εν ενεργεία ηγέτες δεν επιστρέφουν συχνά στην εξουσία, εκτός αν μιλάμε για την Ινδία ή το Μπαγκλαντές. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μήνυμα που αυτό στέλνει στον κόσμο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταρχάς, θυμάμαι ότι καθόμουν σε ένα παρόμοιο πάνελ πέρυσι. Όλοι τότε ήταν πολύ αισιόδοξοι για την ελληνική οικονομία. Υπήρχε, βέβαια, η εκκρεμότητα των ελληνικών εκλογών. Και τότε υποστήριζα ότι έχουμε βάσιμες πιθανότητες να κερδίσουμε ξανά. Και τα καταφέραμε, πράγμα που σημαίνει ότι στην Ελλάδα έχουμε τώρα τέσσερα χρόνια μπροστά μας. Έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, μια πολύ ισχυρή εντολή να εφαρμόσουμε φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, να συνεχίσουμε και να διατηρήσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να αλλάξουμε πραγματικά τον ιστό της χώρας και να την κάνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.

Έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο ιστορικά προσπαθώντας να γίνουμε μέρος της Ευρώπης. Στη συνέχεια, ξοδέψαμε μια δεκαετία προσπαθώντας να παραμείνουμε στην Ευρώπη, και τώρα ήρθε πράγματι η ώρα να γίνουμε Ευρώπη. Και με το να γίνουμε Ευρώπη εννοώ πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλες τις σημαντικές συνιστώσες που εξετάζουμε. Επομένως, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, βρίσκεται σε καλή θέση υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει σημαντικός πολιτικός ή γεωπολιτικός κίνδυνος για το ορατό μέλλον.

Ωστόσο, νομίζω ότι έχετε δίκιο να επισημαίνετε ότι η ελληνική ιστορία κρύβει κάποια ενδιαφέροντα… Ίσως μπορεί κανείς να βγάλει κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα από αυτό που συνέβη στην Ελλάδα. Γιατί κερδίσαμε ξανά; Καταφέραμε να αυξήσουμε το μερίδιο των ψήφων μας και, όπως επισημάνατε, σε δύσκολους καιρούς. Αυτό δεν είναι αυτονόητο για τις εν ενεργεία κυβερνήσεις. Ουσιαστικά τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη. To Νταβός, έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη. Τι είναι πραγματικά η εμπιστοσύνη; Στον πυρήνα της, η εμπιστοσύνη είναι η τήρηση του συμβολαίου που υπογράφεις με τους πολίτες όταν σε εκλέγουν στην εξουσία. Εκλέγεσαι στην εξουσία επειδή λες ότι θα κάνεις συγκεκριμένα πράγματα. Και αν τηρήσεις αυτά που είπες ότι θα κάνεις, τότε οι πιθανότητες είναι ότι θα ανταμειφθείς. Επομένως, επί τέσσερα χρόνια και οι δύο τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και, φυσικά, διαχειριστήκαμε, μάλλον με επιτυχία, πολλαπλές κρίσεις.

Ταυτόχρονα όμως, πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτό το περιβάλλον όπου όλοι δείχνουν με το δάχτυλο τους λαϊκιστές, να μην αποξενώσει τους ανθρώπους που τους ψηφίζουν, επειδή ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρονται είναι πραγματικοί. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν μείνει πίσω λόγω της παγκοσμιοποίησης. Το γεγονός ότι οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί πραγματικά, ο πληθωρισμός πλήττει ιδιαίτερα τα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα, αυτά είναι λόγοι διαμαρτυρίας.

Αυτό που πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες είναι ότι δεν υπάρχουν προφανείς λύσεις και ότι αυτό που παρουσιάζεται ως εύκολη λύση είναι συνήθως μια λύση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Έτσι, όσον αφορά τη δική μας ιστορία, τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, επικεντρωθήκαμε στην οικονομία. Στο τέλος της ημέρας, η οικονομία είναι αυτή που καθορίζει, νομίζω, το αποτέλεσμα των εκλογών. Και η Ελλάδα το 2023, παρά τις δυσκολίες, βρέθηκε σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2019, είτε εξετάζετε τους ρυθμούς ανάπτυξης, είτε εξετάζετε την ανεργία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις επενδύσεις.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθα στο Νταβός, το 2020, ως Πρωθυπουργός. Δυσκολεύτηκα πολύ να πείσω γιατί οι ξένοι επενδυτές θα έπρεπε να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κάποιοι ήταν αρκετά τολμηροί για να το κάνουν και πιστεύω ότι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή τους. Τώρα η απόφαση είναι πολύ πιο εύκολη, επειδή έχουμε φέρει αποτελέσματα. Και, τελικά, πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι κατά βάση λογικοί. Κοιτάζουν τι είναι καλό για τους ίδιους και για την οικογένειά τους. Υπό αυτή την έννοια, μας επιβράβευσαν με την εντολή για δεύτερη θητεία.

Ravi Agrawal: Ακούγεται πολύ εύκολο όταν το θέτετε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αλλά ακόμη και στην Ελλάδα, δεν είναι ότι δεν υπάρχει ακροδεξιά και ότι δεν υπάρχει άκρα αριστερά. Αυτές είναι δυνάμεις που υπάρχουν και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις πείθοντας τους πολίτες ότι ένα κεντρώο κόμμα αποτελεί μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Ποια είναι τα διδάγματα για άλλες χώρες στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο; Επειδή και φέτος είναι μια χρονιά που οι άνθρωποι ανησυχούν πολύ για την άνοδο είτε της ακροδεξιάς είτε της άκρας αριστεράς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην πολιτική επιστήμη χρησιμοποιούμε συχνά τον όρο «τριγωνοποίηση». Πιστεύω ότι αυτό που έχουμε πετύχει στην Ελλάδα είναι μια νέα μορφή «τριγωνοποίησης», στο πλαίσιο της οποίας είμαστε αρκετά φιλελεύθεροι στην οικονομία. Μειώσαμε τους φόρους, προχωρήσαμε σε απλοποιήσαμε νομοθετικά το ρυθμιστικό πλαίσιο και αναπτύξαμε την οικονομία απελευθερώνοντας τις δυνάμεις της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας. Ταυτόχρονα, ήμασταν παρόντες όταν ήταν απαραίτητο, ειδικά κατά την περίοδο του Covid. Επομένως, πιστεύω ότι ακολουθήσαμε μια επιτυχημένη οικονομική πολιτική. Πιστεύω ότι ήμασταν υπεύθυνοι πατριώτες με την έννοια ότι προστατεύσαμε τα σύνορά μας όταν η Τουρκία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τη μετανάστευση τον Μάρτιο του 2020. Ήμασταν επίσης αρκετά αποτελεσματικοί στη διαχείριση της μετανάστευσης.

Συνεπώς, για εκείνους τους πολίτες που έχουν κατά κάποιο τρόπο μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτά τα θέματα, πετύχαμε τους στόχους μας, ενώ ταυτόχρονα ήμασταν αρκετά φιλελεύθεροι και προοδευτικοί όσον αφορά στις κοινωνικές πολιτικές μας, καθώς εστιάσαμε στα θέματα εισοδηματικής ανισότητας και στηρίξαμε τους συμπολίτες μας μέσω αποτελεσματικών πολιτικών με επίκεντρο εκείνους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Προωθήσαμε δηλαδή πολιτικές που δεν συνδέονται πάντα με τα κεντροδεξιά κόμματα. Για παράδειγμα, τώρα συζητάμε στην Ελλάδα την ισότητα στον γάμο. Δεν θα περιμένατε απαραίτητα ένα κεντροδεξιό κόμμα να είναι πρωτοπόρο σε αυτή τη μεταρρύθμιση.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι αυτή η μορφή «τριγωνοποίησης», να εστιάζουμε στην οικονομική ανάπτυξη, να είμαστε υπεύθυνοι πατριώτες, ενώ ταυτόχρονα να είμαστε προοδευτικοί όταν πρόκειται για θέματα στα οποία πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τον τρόπο με τον οποίο η ίδια η κοινωνία προοδεύει, λειτούργησε καλά για την Ελλάδα.

Αλλά, το ξαναλέω, δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Και κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Τα πολιτικά συστήματα είναι διαφορετικά, τα εκλογικά συστήματα είναι διαφορετικά. Αλλά αυτή είναι σίγουρα μια στρατηγική που έχει λειτουργήσει καλά για εμάς. Και θα υποστηρίξω ότι αυτό είναι επίσης ένα είδος στρατηγικής που πρέπει να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όταν θα δώσουμε τη μάχη στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, σε λίγους μήνες από τώρα. Και ελπίζουμε ότι θα είμαστε και πάλι το μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ravi Agrawal: Επιτρέψτε μου να προσθέσω μια ακόμη γωνία στο τρίγωνο, και αυτή είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έχει εμφανιστεί σε συζητήσεις όλη την εβδομάδα με διάφορες μορφές. Όταν πρόκειται για τις εκλογές, προφανώς υπάρχουν έντονοι φόβοι σχετικά με τα «deepfakes» και την παραπληροφόρηση, την παρέμβαση στις εκλογές, τα κυβερνο-εγκλήματα. Προφανώς η Ελλάδα μόλις πέρασε από εκλογές, οπότε αυτό δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας για εσάς, αλλά τι σκέφτεστε σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι χώρες και πώς πρέπει να συνεργαστούν με τις εταιρείες για να προστατεύσουν τους πολίτες και τις δημοκρατίες τους;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θίγετε ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο. Φυσικά δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε μια συμμαχία που θα περιλαμβάνει τις εταιρείες τεχνολογίας και την κοινωνία των πολιτών ώστε πρώτα απ’ όλα να εκπαιδεύσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με τον κίνδυνο του τι μπορεί να συμβεί μέσω αυτών των «deepfakes» και, στη συνέχεια, να βρούμε τρόπους για τον εντοπισμό τους. Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που συζητήθηκαν επίσης στο Νταβός σχετικά με το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Αλλά η απειλή είναι απολύτως πραγματική όταν πρόκειται για παρεμβάσεις στις εκλογές. Και, δυστυχώς, η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς.

Ανησυχώ για αυτή τη διαφορά μεταξύ του επιπέδου κατανόησης της τεχνολογίας από τους ηγέτες και εκείνων που αναπτύσσουν αυτούς τους πολύπλοκους αλγορίθμους και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής που είναι αρμόδιοι για τη ρύθμιση αυτής της τεχνολογίας. Επειδή αυτά τα τεχνολογικά ζητήματα είναι τόσο πολύπλοκα, φοβάμαι ότι αυτό το χάσμα δεν μειώνεται, αλλά διευρύνεται. Επομένως, ένα από τα θετικά του Νταβός είναι ότι καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι αναπτύσσοντας τους προβληματισμούς μας, αλλά ουσιαστικά χρειαζόμαστε μια νέα συμμαχία μεταξύ των κυβερνήσεων και των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος.

Και, αν μου επιτρέπετε να προσθέσω, αυτό δεν είναι μόνο για να παίξουμε άμυνα, που είναι η προστασία της ακεραιότητας της δημοκρατικής μας διαδικασίας, μπορεί επίσης να έχει να κάνει με το να παίξουμε επίθεση. Δηλαδή, πώς θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουμε τη συμμετοχική δημοκρατία πιο αποτελεσματική και να βρούμε άλλους τρόπους για να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες, προκειμένου ο δημόσιος διάλογος να γίνει πιο σχετικός και να λαμβάνουμε περισσότερο υπόψιν τις απόψεις των πολιτών. Με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη στις τεχνολογίες και θα μας βοηθήσει να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα εμπιστοσύνης, το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό. Αν κοιτάξετε μόνο τον αριθμό των ανθρώπων που ψηφίζουν στις εκλογές, αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί όλους.

Αυτή τη στιγμή εισάγουμε νέα νομοθεσία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είμαστε σε θέση να το κάνουμε επειδή ξεπεράσαμε το εμπόδιο εξασφάλισης ευρείας πλειοψηφίας. Έτσι θα καταστεί δυνατό για τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και να χρησιμοποιήσουν επιστολική ψήφο, ουσιαστικά να επεκτείνουμε την ίδια δυνατότητα και στους Έλληνες εντός της χώρας. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο που έχουμε εκλογές ένας νέος ή μία νέα που εργάζεται σε ένα από τα νησιά μας, δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές, δεν μπορεί να φύγει για το Σαββατοκύριακο και να πάει να ψηφίσει. Θέλω να τους δώσω τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου για να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο.

Επομένως, πρέπει να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε πραγματικά τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να μη συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, διότι όσο λιγότεροι ψηφίζουν, τόσο μικρότερη η νομιμοποίηση. Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να εφαρμόσουμε τις πολιτικές για τις οποίες εκλεγήκαμε.

Ravi Agrawal: Μιλώντας για εκλογές και νομιμοποίηση, νομίζω ότι ένα πρόσωπο που δεν είναι στο Νταβός αυτή την εβδομάδα έχει απασχολήσει πολύ τις ειδήσεις, και αυτό είναι ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump στην Αμερική. Πώς σκέφτεστε, όχι μόνο από την ελληνική, αλλά και από την ευρωπαϊκή σκοπιά, πώς σκέφτεστε την πιθανότητα επανεκλογής του και τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει σε μια σειρά άλλων ζητημάτων στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα, είτε πρόκειται για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ είτε για τη Μέση Ανατολή;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω ότι τελείωσε ο χρόνος.

Ravi Agrawal: Δεν μπορώ να δω την ώρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, έχω συνεργαστεί τόσο με τον Πρόεδρο Trump όσο και με τον Πρόεδρο Biden, και στο τέλος της ημέρας, θα ήταν, νομίζω, μάλλον ανάρμοστο για οποιονδήποτε ξένο ηγέτη να εκφράσει τις απόψεις του για αυτό που είναι κατά βάση μια δημοκρατική διαδικασία. Και εμείς, ως Ευρώπη, θα πρέπει να συνεργαστούμε με όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός να εκλέξει ως τον επόμενο Πρόεδρό του. Νομίζω ότι μερικές φορές η έκφραση απόψεων ή η παρουσίαση σεναρίων καταστροφής ή πολύ αισιόδοξων σεναρίων καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Στους πολίτες δεν αρέσει να τους κάνουν κήρυγμα ούτε να τους υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουν. Μπορεί όλοι να έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά πιστεύω ότι είναι μάλλον καλύτερο να τις κρατάμε για τον εαυτό μας.

Ravi Agrawal: Είστε πιο διπλωματικός από τον Jamie Dimon, κύριε Πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία.



Πού τοποθετήθηκαν οι υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας


 


Στη θέση του νέου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής τοποθετήθηκε ο Υποστράτηγος Σκούρας Ιωάννης, που πριν κατείχε την θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αναλυτικά, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστράτηγων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:


ΜΑΝΟΥΡΑΣ Χρήστος, στο Γραφείο κ. Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Βοηθός

ΜΠΑΚΟΛΑΣ Δημήτριος, από Δ/νση Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιος, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, από Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ Χαράλαμπος, από Αστυνομική Ακαδημία στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, ως Γενικός Διευθυντής

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ιωάννης, από Δ/νση Αστυνομίας Καβάλας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής

ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ Παναγιώτης, από Σχολή Εθνικής Ασφάλειας Ελληνικής Αστυνομίας στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος

ΣΚΟΥΡΑΣ Ιωάννης, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Θωμάς, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Νικόλαος, από Δ/νση Αστυνομίας Ηρακλείου στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής

ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ Αριστείδης, στη Δ/νση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής

ΣΤΑΓΑΚΗΣ Μαρίνος, στον Κλάδο Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος

ΚΩΣΤΑΖΟΣ Πρωτοσίλαος, από Γ.Α.Δ. Αττικής στη Δ/νση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος, στην Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Κυβέρνησης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής

ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ Ανδρέας, από Δ/νση Αστυνομίας Ζακύνθου στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής

ΜΑΝΩΛΗΣ Ευάγγελος, στο Ταμείο Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας, όπου υπηρετεί

ΑΞΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής

ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗ Παναγιώτα, από Γραφείο κ. Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α. στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διοικητής, ληγομένης αποσπάσεώς της στη Δ/νση Προμηθειών της Γενικής Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Επιτελικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος, από Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος

ΝΤΟΥΪΤΣΗΣ Φώτιος, από Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Διευθυντής

ΤΖΗΜΑΣ Γεώργιος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής

ΛΑΣΚΟΣ Σπυρίδων, από Γ.Α.Δ. Αττικής στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής

ΘΑΝΟΣ Λουκάς, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής

ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ Μιχαήλ, από Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής

[ΥΓ] ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος, στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής



Τα όπλα των μελών της οργάνωσης που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου

 



Φωτογραφίες και βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία μετά τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν εχθές για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, γνωστή ως Greek Mafia, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Όπως σημειώθηκε από την Αστυνομία, η πλειοψηφία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφία, ναρκωτικά, όπλα κ.α.

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





•3 πιστόλια,


•1 περίστροφο,


•πλήθος γεμιστήρων,


•πλήθος κινητών τηλεφώνων και


•σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.


Δείτε βίντεο με τα πιστόλια που βρήκαν:





Συνελήφθη ο 24χρονος Ρομά πατριός που ξυλοκόπησε άγρια τον 4χρονο


 

Στη σύλληψη του 24χρονου κακοποιού Ρομά ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια τον 4χρονο γιο της συζύγου του στα Μέγαρα, και κακοποιούσε και τα υπόλοιπα παιδιά, προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της ομάδας ΟΠΚΕ Κ-215 μετά από πληροφορίες που έλαβε η ΕΛΑΣ για το πού κρυβόταν ο 24χρονος Ρομά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι για το οποίο είχαν πληροφορίες ότι κρυβόταν ο 24χρονος.

Υπενθυμίζετια ότι σε βάρος του 24χρονου πατριό του 4χρονου παιδιού έχουν αποδοθεί μεταξύ άλλων οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.



Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον εξορθολογισμό και τη διαφάνεια των τιμών




Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης η τροπολογία για τον εξορθολογισμό και τη διαφάνεια των τιμών, τα μέτρα για τον εξορθολογισμό των τιμών βρεφικού γάλακτος και για την αναβάθμιση της πλατφόρμας «e-katanalotis». 

Σε ό,τι αφορά στον εξορθολογισμό και τη διαφάνεια τιμών:

  • Από τη 10η Ιανουαρίου 2024, για τα καταναλωτικά προϊόντα των επιχειρήσεων για τα οποία ανακοινώνεται αύξηση τιμής, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια κατά τη διάθεσή τους στους καταναλωτές για 3 μήνες από την ημερομηνία κατά την οποία εψαρμόζεται η αύξηση τιμής.
  • Προβλέπεται η μείωση των αρχικών τιμών των προϊόντων, όπως αυτές διαμορφώνονται πριν από κάθε έκπτωση, προσφορά ή άλλη προωθητική ενέργεια. Η μείωση αυτή ισούται, κατ' ελάχιστον, με το 30% του αθροίσματος των πιστώσεων, εκπτώσεων άλλων παροχών που χορηγήθηκαν στο λιανεμπόριο το έτος 2023, επί της αρχικής τιμής της 31ης Δεκεμβρίου 2023.
  • Οι επιχειρήσεις που παράγουν ή εμπορεύονται νωπά κρέατα, ψάρια, φρούτα και λαχανικά, πωλούν τα προϊόντα αυτά σε καθαρές τιμές, ήτοι χωρίς να χορηγούν εκπτώσεις, πιστώσεις ή άλλες παροχές σε άλλες επιχειρήσεις, που υπερβαίνουν, αθροιστικά, το 3% επί της τιμής πώλησης προ εκπτώσεων, πιστώσεων ή άλλων παροχών.
  • Αρμόδιες αρχές για τη λήψη καταγγελιών και τη διαπίστωση παράβασης είναι η γενική γραμματεία Εμπορίου και η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Για τον εξορθολογισμό των τιμών βρεφικού γάλακτος προβλέπεται αναλυτικά ότι:

  • Οι εταιρείες που εισάγουν, παράγουν και διανέμουν σε άλλες επιχειρήσεις τα παρασκευάσματα για βρέφη και τα παρασκευάσματα δεύτερης βρεφικής ηλικίας, των περ. γ' και δ' της παρ. 2 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 609/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 12ης Ιουνίου 2013 «για τα τρόφιμα τα οποία προορίζονται για βρέφη και μικρά παιδιά και για τα τρόφιμα που προορίζονται για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς, και ως υποκατάστατα του συνόλου του διαιτολογίου για τον έλεγχο του σωματικού βάρους και για την κατάργηση της οδηγίας 92/52/ΕΟΚ του Συμβουλίου, των οδηγιών της Επιτροπής 96/8/ΕΚ, 1999/21/ΕΚ, 2006/125/ΕΚ και 2006/141/ΕΚ, της οδηγίας 2009/39/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των κανονισμών της Επιτροπής (ΕΚ) αριθ. 41/2009 και (ΕΚ) αριθ. 953/2009» (L 181), επανακαθορίζουν τις τιμές πώλησης των ως άνω προϊόντων, από την 1η Μαρτίου 2024, ώστε να προκύπτει για την επιχείρηση μικτό κέρδος που δεν είναι μεγαλύτερο από το λειτουργικό της κόστος, στην οικεία κατηγορία προϊόντων, βάσει των οικονομικών καταστάσεων της αμέσως προηγούμενης, από την έναρξη ισχύος του παρόντος, διαχειριστικής περιόδου, προσαυξημένο κατά 7% επί των καθαρών πωλήσεων, αφαιρουμένων των εκπτώσεων, των πιστώσεων ή άλλων παροχών.
  • Τα πρόστιμα ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης, σωρευτικά ή διαζευκτικά, μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις ως εξής:
    • σύσταση με σκοπό την παύση της παράνομης πρακτικής και τη συμμόρφωση εντός της οριζόμενης με την απόφαση αποκλειστικής προθεσμίας, καθώς και την παράλειψή της στο μέλλον,
    • πρόστιμο από 5.000 έως 2.000.000 ευρώ και ανακοίνωση της επωνυμίας του παραβάτη και του επιβληθέντος προστίμου με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπονται.
    • Επιπλέον, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου της Αρχής Ελέγχου, επιβάλλονται σε βάρος του ελεγχόμενου προσώπου πρόστιμο από 5.000 έως 1.000.000 ευρώ, εάν αυτό αποκρύψει, παραποιήσει ή δεν προσκομίσει τα στοιχεία που ζητούνται από τις αρμόδιες αρχές ή παρεμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο την άσκηση των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων.

Τέλος προβλέπεται η δυνατότητα απευθείας ανάθεση της σύμβασης για την αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis.



Συνεχώς αυξανόμενη από το 2019 η χρηματοδότηση των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

 



Από το 2019 η χρηματοδότηση των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων έχει ως ακολούθως:

  • Σύνολα επιχορήγησης λειτουργικών (τακτική και έκτακτη χρηματοδότηση) από το 2018 μέχρι και σήμερα:
    • 2018: 92.000.000
    • 2019: 98.577.659
    • 2020: 109.432.866
    • 2021: 114.900.686
    • 2022: 113.223.668  (επιπλέον 23.963.686€ για ενεργειακές δαπάνες-σύνολο 137.187.354)
    • 2023: 133.525.000
  • Το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι η ναυαρχίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα. Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατευθύνει χρηματοδοτικούς πόρους ύψους άνω του 1 δις. ευρώ στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα για την ενίσχυση των υποδομών, την ανάπτυξη της έρευνας, την κάλυψη αναγκών και για τη διεθνοποίησή τους.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πιστή  στην εφαρμογή ενός προγράμματος που ενισχύει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων και  την αυτονομία τους,  αποδεσμεύει  τα Πανεπιστήμια από την περιττή γραφειοκρατία και υποστηρίζει την περαιτέρω εξωστρέφειά τους ώστε εκείνα να καταστούν ακόμα πιο  ανταγωνιστικά στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη.




Τα fake news καταρρίπτονται σε Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα


 

Για 6η φορά μέσα σε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο, με πρωτοβουλία μιας εμμονικής μειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητήθηκε στην ολομέλεια χθες «το κράτος δικαίου και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα». Στη συζήτηση συμμετείχαν οι γνωστοί συνάδελφοι, που συστηματικά συκοφαντούν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κάθε ευκαιρία, (Sophie in 't Veld, Γιώργος Κύρτσος, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, κλπ) ενώ την Ελλάδα υπερασπίστηκαν και Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές, για το κράτος Δικαίου σε κάθε Κράτος – Μέλος αποτυπώνονται στην ετήσια Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ανακοινώνεται κάθε Ιούλιο, μετά από ποιοτική αξιολόγηση που διενεργεί η ίδια η Επιτροπή, όπου αναλύονται οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν, απέναντι στις προκλήσεις και στις συμμορφώσεις που εντοπίστηκαν και υποδείχθηκαν στην προηγούμενη αντίστοιχη έκθεση, σε βασικούς τομείς για το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο πλουραλισμός και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

H τελευταία Έκθεση για το Κράτος Δικαίου, του 2023, για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, αναφέρει

  • Έχει λάβει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των μέσων μαζικής επικοινωνίας μέσω νέας νομοθεσίας 
  • Έχει κάνει σημαντικά βήματα για την προστασία και την ενίσχυση της θέσης των δημοσιογράφων με τη δημιουργία ομάδας εργασίας συντονισμού (Task force) 
  • Υπάρχουν εγγυήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας των δημοσίων μέσων μαζικής επικοινωνίας 
  • Ενώ σε θέματα βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου που θέτει, αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής της διοίκησης της ΕΡΤ, ήδη με τον Ν5062/2023 - «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου» διασφαλίζεται η ανεξαρτησία και αποκλείεται η όποια δυνατότητα πολιτικής επιρροής.

Η επόμενη Έκθεση για το Κράτος Δικαίου, του 2024, είναι αυτή που θα καταγράψει την πραγματική εικόνα της χώρας μας, για άλλη μια χρονιά, εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα εντέχνως σε επίπεδο εντυπώσεων καλλιεργούνται.




Συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο Νταβός με τον CEO της Intel Pat Gelsinger και την Πρόεδρο, CIO και CFO της Alphabet Ruth Porat και τον Πρόεδρο της Google

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε εχθές Πέμπτη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel, Pat Gelsinger, και στη συνέχεια με την Πρόεδρο και επικεφαλής επενδυτικών και οικονομικών υποθέσεων (President, Chief Investment Officer, Chief Financial Officer) της Alphabet, μητρικής της Google, Ruth Porat, και τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Matt Brittin, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας μας, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που σταθερά υπερβαίνουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς και οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, τομέας στον οποίο οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού τον συνεχάρησαν για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην ανάδυση του ελληνικού οικοσυστήματος εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, τις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση για τη χαρτογράφηση των ευκαιριών και των προκλήσεων που απορρέουν από τις εξελίξεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, και στο υψηλό επίπεδο ειδίκευσης και εκπαίδευσης που προσφέρει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα στελέχη της Google συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στη χρήση υψηλής τεχνολογίας για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Συζητήθηκαν ακόμη τρόποι χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Gelsinger, η κα Porat και ο κ. Brittin συνεχάρησαν τον Πρωθυπουργό για την επανεκλογή του, ενώ τονίστηκε η σημασία της πολιτικής σταθερότητας, σε ένα περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας και περιορισμένης ορατότητας για το μέλλον.



Νέα αθλιότητα Κασσελάκη υιοθετεί ανθελληνικά fake news ξένων ευρωβουλευτών κατά της Ελλάδας

 


Μετά την ανεύθυνη πρόταση να βάλει Αλβανικά να διδάσκονται στα σχολεία, ο Κασσελάκης προκαλεί και πάλι την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Την ανθελληνική αθλιότητα μειοψηφίας μετρημένης στα δάχτυλα ευρωβουλευτών, υιοθετεί ο επικίνδυνος και ανεύθυνος Στέφανος Κασσελάκης για να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο τουρίστας του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υιοθετώντας την ακραία ανθελληνική προσβλητική ρητορική για την Ελλάδα που επιστρατεύει μερίδα ευρωβουλευτών, νομίζει ότι θα κάνει κακό στην κυβέρνηση, και δείχνει το πόσο επικίνδυνος είναι για την χώρα.

Στο προκλητικό και ανθελληνικό βίντεο διάρκειας 2.14" που έχει αναρτήσει ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις από την Ευρωβουλή ανάμεσα στις οποίες είναι και οι χθεσινές προσβλητικές αναφορές της ανθέλληνα Ολλανδής ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελτ για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, και μάλιστα την ξεφτίλισαν στο ευρωκοινοβούλιο.

«Ξέρω ότι ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ξέρω ότι σας απασχολούν πιο πολύ η ακρίβεια και τα ρημαγμένα νοσοκομεία από ότι οι θεσμοί. Διότι η καθημερινότητα είναι δύσκολη» αναφέρει ο ανεύθυνος Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του και με ανθελληνική ρητορική προσθέτει:

«Αλλά οι θεσμοί είναι η Δημοκρατία μας. Οι θεσμοί είναι η Ηθική της πατρίδας μας.

Δείτε μαζί μου τι λένε στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για τους Ελληνικούς θεσμούς.

Δείτε ποια είναι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν είναι απλή απαξίωση.

Είναι εξευτελισμός.

Είναι η αλήθεια που σας κρύβει το πέπλο της προπαγάνδας.

Σήμερα σηκώνουμε το πέπλο λοιπόν.

Και λέμε στους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η Ελλάδα δεν είναι έτσι. Οι Έλληνες δεν είμαστε έτσι.

Οι θεσμοί θα αναπνεύσουν και πάλι. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα».



Προκάλεσε οργή η συνέντευξη της κόρης του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν

 


Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στο YouTube μια συνέντευξη διάρκειας 42 λεπτών με τη Μαρία Βοροντσόβα, τη μεγαλύτερη κόρη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Μόλις τώρα την πρόσεξαν στο διαδύκτιο και προκάλεσε αντιδράσεις.

Η 38χρονη Βοροντσόβα απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις στο podcast #ProNauku (Υπέρ της Επιστήμης), το οποίο απευθύνεται σε νεαρούς επιστήμονες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Τα ερωτήματα έθετε ο Βγιάτσεσλαβ Σουλένιν, επικεφαλής του Κέντρου για Καινοτόμες Τεχνολογίες της Μόσχας, ο οποίος είχε εντολή να παρουσιάσει την κόρη του καταζητούμενου δικτάτορα Βοροντσόβα ως κορυφαία ερευνήτρια στο Εθνικό Ερευνητικό Ιατρικό Κέντρο για την Ενδοκρινολογία του ρωσικού Υπουργείου Υγείας και ως αναπληρώτρια κοσμήτορα του Τμήματος Βασικής Ιατρικής σε ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας.

Από τη στιγμή πάντως που τα μέσα πήραν είδηση τη συνέντευξη, το βίντεο μέτρησε εκατοντάδες χιλιάδες προβολές. Η Βοροντσόβα μίλησε για θέματα που άπτονται των επιστημών, της ιατρικής, όπως και για έρευνά της στον τομέα της γενετικής – επισημαίνοντας επί τη ευκαιρία πως στη Ρωσία «η ανθρώπινη ζωή εξακολουθεί να αποτελεί για εμάς την ύψιστη αξία».

Η Βοροντσόβα ίδρυσε το 2019 στη Μόσχα την εταιρεία Nomeco, η οποία επενδύει δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη τεχνολογιών στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομάδας του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι η Βοροντσόβα έβγαλε 232 εκατομμύρια ρούβλια από μερίσματα ως μέτοχος της Nomeco – μόνο το 2020. Πιο πρόσφατα στοιχεία δεν υπάρχουν. Πέραν αυτών παίρνει από τη Nomeco και έναν μισθό που φτάνει τα 700.000 ρούβλια τον μήνα.

Σύμφωνα πάντα με την ομάδα του Ναβάλνι όλα τα χρήματα που έχει στη διάθεσή της η Nomeco προήλθαν από τη SOGAZ Medizina – μία εταιρεία στις κλινικές της οποίας έχουν νοσηλευτεί επιφανείς Ρώσοι πολιτικοί και επιχειρηματίες από τον στενότερο κύκλο του Πούτιν. Τον Αύγουστο του 2022 κορυφαία στελέχη της Nomeco αγόρασαν τις κλινικές.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής η Ε.Ε., η Μεγάλη Βρετανία και οι Η.Π.Α. επέβαλαν κυρώσεις και στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου, παγώνοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και απαγορεύοντάς τους την είσοδο στις χώρες αυτές, με αποτέλεσμα η κόρη του δικτάτορα να κρυφτεί στην χώρα της και μόνο.

Η συνέντευξη προκάλεσε αρκετές οργισμένες αντιδράσεις στη Ρωσία. Ο δημοσιογράφος Αντρέι Σαχάροβ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η Βοροντσόβα «κάνει πως ανησυχεί, μιλάει με κλισέ. Ρωτήστε τους ειδικούς να μάθετε πόσο κοστίζει το δαχτυλίδι που φοράει».

Παρόμοιες ήταν οι αντιδράσεις και των γερμανικών μέσων. «Η κόρη του Πούτιν δίνει μία περίεργη συνέντευξη σχετικά με την ‘αξία της ανθρώπινης ζωής’» τιτλοφορούνταν άρθρο του Der Spiegel, με τους Γερμανούς δημοσιογράφους να επικρίνουν την Βοροντσόβα που δεν έθιξε καθόλου τον πόλεμο στην Ουκρανία.




Οι νέοι ταξίαρχοι της ΕΛ.ΑΣ


 

Μετά την κρίση των υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων του Σώματος Πασχάλη Συριτούδη και Γεώργιου Μιχαλόπουλου.

Κρίθηκαν προακτέοι στον βαθμό του υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, 19 ταξίαρχοι Γενικών Καθηκόντων, ενώ 18 ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων αποστρατεύονται. Στον βαθμό του υποστράτηγου προήχθησαν οι:


•ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ιωάννης


•ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ Παναγιώτης


•ΣΚΟΥΡΑΣ Ιωάννης


•ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Θωμάς


•ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Νικόλαος


•ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ Αριστείδης


•ΣΤΑΓΑΚΗΣ Μαρίνος


•ΚΩΣΤΑΖΟΣ Πρωτοσίλαος



•ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος


•ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ Ανδρέας


•ΜΑΝΩΛΗΣ Ευάγγελος


•ΑΞΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας


•ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗ Παναγιώτα


•ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος


•ΝΤΟΥΪΤΣΗΣ Φώτιος


•ΤΖΗΜΑΣ Γεώργιος


•ΛΑΣΚΟΣ Σπυρίδων


•ΘΑΝΟΣ Λουκάς


•ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ Μιχαήλ


Οι ταξίαρχοι που αποστρατεύονται 

Ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κρίθηκαν οι παρακάτω 18 Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες, με άλλο ΠΔ:


•ΚΕΣΕΛΙΔΗΣ Σταύρος


•ΔΑΒΑΛΟΣ Δημήτριος


•ΚΕΒΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος


•ΑΔΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος


•ΜΑΝΔΑΛΟΣ Παναγιώτης


•ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ Βασίλειος


•ΑΛΕΞΑΚΗΣ Μιλτιάδης


•ΜΗΛΙΩΤΗΣ Χρήστος


•ΝΙΚΟΛΑΟΥ Νικόλαος


•ΤΕΤΡΑΔΗΣ Χαράλαμπος


•ΚΑΡΤΑΛΗΣ Παναγιώτης


•ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ Βασίλειος


•ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ Βασίλειος


•ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ Ιωάννης


•ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ Γεώργιος


•ΧΑΒΔΟΥΛΑΣ Απόστολος


•ΧΑΛΚΙΑΣ Κωνσταντίνος


•ΤΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος (Υγειονομικός)


Οι κρίσεις αστυνομικών διευθυντών στη συνέχεια 

Κρίθηκαν διατηρητέοι οι παρακάτω Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων:


•ΣΟΥΡΜΕΛΗΣ Κωνσταντίνος


•ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Γεώργιος


•ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ Δημήτριος


•ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ Θεόδωρος


•ΚΩΣΤΗΣ Διονύσιος


•ΚΑΜΠΡΑΣ Αθανάσιος


•ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΣ Αθανάσιος


•ΜΑΓΓΑΣ Γεώργιος


•ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης


•ΜΑΝΩΛΗΣ Νικόλαος


•ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Γεώργιος


•ΔΟΥΚΗΣ Γεώργιος


•ΔΗΜΑΚΑΡΕΑΣ Παναγιώτης


•ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ 'Αγγελος


•ΚΥΠΡΑΚΗΣ Σωτήριος


•ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ Λάμπρος


•ΔΙΟΓΚΑΡΗΣ Σπυρίδων


•ΠΙΠΕΡΗΣ Ευάγγελος


•ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ Ιωάννης


•ΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Ιωάννης


•ΜΠΑΣΜΠΑΝΑΣ Γεώργιος


•ΒΑΖΟΥΡΑΣ Ηλίας


•ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ Χρήστος


•ΚΑΚΟΥΣΗΣ Κωνσταντίνος


•ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ


•ΜΠΙΤΣΑΚΑΚΗΣ Λυκούργος


•ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ Βασίλειος


•ΠΛΑΤΙΑΣ Κωνσταντίνος


•ΤΣΑΜΠΗΡΑΣ Δημήτριος


•ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος (Υγειονομικός)


•ΜΩΡΑΪΤΗΣ Ιωάννης (Υγειονομικός)


•ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος (Υγειονομικός)


•ΚΑΛΥΒΑΣ Χρήστος (Υγειονομικός)


•ΛΑΓΙΟΣ Μιχαήλ (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων)


Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών.