Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Στη φυλακή η σύζυγος του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

 


Η σύζυγος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», Έμα Κορονέλ Αϊσπούρο, καταδικάστηκε σήμερα από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης τριών ετών, αφού παραδέχθηκε τη συμμετοχή της στη διακίνηση ναρκωτικών από το πανίσχυρο καρτέλ Σιναλόα.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης τεσσάρων ετών. Ο δικαστής Ρούντολφ Κοντρέρας είπε πως η Αμερικανομεξικανή, ηλικίας 32 ετών σήμερα, ήταν πολύ νέα όταν παντρεύτηκε τον «Ελ Τσάπο» κι ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές μετά τη σύλληψή της τον Φεβρουάριο.

Η νεαρή γυναίκα, που φορούσε ένα σκούρου χρώματος κοστούμι και το πρόσωπο της οποίας μόλις που φαινόταν πίσω από μια μαύρη μάσκα, δεν αντέδρασε στην ανακοίνωση της ποινής της.

Η Έμα Κορονέλ είχε δηλώσει ένοχη τον Ιούνιο σε τρεις κατηγορίες: συμμετοχή στη διακίνηση ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συναλλαγές με έναν ξένο έμπορο ναρκωτικών.

Πέραν των 48 μηνών κράτησης, η ομάδα των εισαγγελέων που έχει αναλάβει την υπόθεση είχε ζητήσει στις 18 Νοεμβρίου να καταδικαστεί σε πέντε χρόνια αστυνομικής επιτήρησης και καταβολή ποσού ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων.

Η δικηγόρος της, Μάριελ Κόλον, διέψευσε πως η πελάτισσά της συνεργάστηκε με τους εισαγγελείς για να τύχει μειωμένης ποινής. Αρνήθηκε επίσης ότι επωφελήθηκε από το καθεστώς προστατευόμενης μάρτυρος.

«Οι κόρες της βρίσκονται στο Μεξικό και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει σε εκείνους που συνεργάζονται και την οικογένειά τους» εξήγησε η ίδια στο τηλεοπτικό δίκτυο Univision, αναφερόμενη στα αντίποινα των καρτέλ.

Η πρώην βασίλισσα της ομορφιάς κατηγορήθηκε ότι λειτούργησε ως «μεσάζων» μεταξύ του Χοακίν Γκουζμάν, δηλαδή του Ελ Τσάπο, και των συνεργατών του, και ότι συμμετείχε στη διεύθυνση του καρτέλ της Σιναλόα, μόλις ο Ελ Τσάπο φυλακίστηκε στο Μεξικό.


iefimerida



40.000€ για ένα νέο όνομα – Αλβανοί βαρυποινίτες γίνονταν… Έλληνες ομογενείς

 


Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως για τη δράση του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες, στο οποίο συμμετείχαν επίορκοι αστυνομικοί, προκαλεί σοκ. Αλβανοί κακοποιοί γίνονταν έναντι αδράς αμοιβής… Έλληνες ομογενείς από τη Ρωσία.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες είναι ένας αξιωματικός, με μεγάλη πείρα και προϋπηρεσία. Ένας άνθρωπος που υπηρετεί σε τμήμα της Δυτικής Αττικής, πριν από πέντε χρόνια υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική και έχει κάνει πολλές μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό με το FBI.

Είναι ο άνθρωπος, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που αντιστάθηκε σθεναρά όταν χθες (30.11.2021) έγινε έρευνα στο γραφείο του, αρνήθηκε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και όταν κλήθηκε κλειδαράς σε αυτό βρέθηκαν 320.000 ευρώ! Ισχυρίστηκε ότι είναι συγγενικού του προσώπου και τα κρατούσε στο τμήμα…

Εκτός από τις παράνομες ελληνοποιήσεις, το κύκλωμα είχε κάνει… φάμπρικα και το να «καθαρίσει» τα ονόματα βαρυποινιτών. Στο πελατολόγιο βρίσκει κανείς πολλούς Αλβανούς κακοποιούς, ανθρώπους που είχαν απασχολήσει τις αρχές για κακουργήματα, ορισμένοι εκ των οποίων καταζητούνταν.

Οι άνθρωποι αυτοί απευθύνονταν στο κύκλωμα και ζητούσαν ταυτότητες με νέο όνομα για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς να τους… «ακολουθεί» το αμαρτωλό παρελθόν τους.

Σε τουλάχιστον μια περίπτωση, για την έκδοση μιας νέας ταυτότητας σε ποινικό που ήθελε να αλλάξει στοιχεία, το κύκλωμα ζήτησε και πήρε από τον ενδιαφερόμενο 40.000 ευρώ, ανέφερε στο newsit.gr πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συνήθως, οι κακοποιοί που άλλαζαν ταυτότητα με τη βοήθεια των μελών του κυκλώματος, έπαιρναν τα στοιχεία Ελλήνων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 20 συλλήψεις, με τους αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται να υπηρετούν σε τμήματα στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τα Λιόσια, τη Γλυφάδα, την Ελευσίνα και την Ομόνοια.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια γυναίκα η οποία φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα και υπηρετούσε σε τμήμα στην Ελευσίνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (01.12.2021) στην έδρα του Εσωτερικών Υποθέσεων για να ενημερωθεί για την υπόθεση και στις 16:00 αναμένεται να κάνει δηλώσεις.


Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

newsit



Δανία: Θετικός στη μετάλλαξη Όμικρον άνθρωπος που βρέθηκε σε συναυλία με 1.600 άτομα


 

Σε μια μεγάλη συναυλία βρέθηκε το Σάββατο (27.11.2021) ένας άνθρωπος που μολύνθηκε με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Αρχή Ασφαλείας των Ασθενών της Δανίας.

Το άτομο που μολύνθηκε με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ένας από τους 1.600 ανθρώπους που παρακολούθησαν μια συναυλία με τον Δανό DJ, Μάρτιν Γιένσεν, η οποία διοργανώθηκε το Σάββατο στην βόρεια πόλη Άαλμποργκ της Δανίας.

Σημειώνεται πως στη Δανία έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον, όλα εκ των οποίων είχαν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική. Ένας εκπρόσωπος της Αρχής επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος που μολύνθηκε είχε ταξιδέψει, χωρίς να διευκρινίσει που.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



10.000 νέα ραντεβού εμβολιασμών- Η κυβέρνηση σώζει κόσμο και δεν αρέσει σε ψέκες και ΣΥΡΙΖΑ

 


Μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό, ψεκασμένοι και Σύριζα άρχισαν να γράφουν και να λένε διάφορα εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού των 60+.

Οι ψεκασμένοι - αρνητές έχουν την δικιά τους ρητορική, θεωρίες συνομωσίας και επικίνδυνους τσαρλατάνους που τους καθοδηγούν. 

Ο Σύριζα έχει τον βρώμικο ρόλο να το παίζει διπλό ταμπλό, μέσα στην υποκρισία και την φαιδρότητα που τον διακρίνει, προσπαθεί εργαλειοποιώντας την πανδημία, να κερδίσει ψήφους. Η αλήθεια είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενδιαφέρει κανένα στην Κουμουνδούρου ποιος θα ζήσει, ποιος θα πεθάνει, αντίθετα τους ενδιαφέρει πολύ, ποιος θα εξαπατηθεί και ποιος θα παραπλανηθεί για να κερδίσουν μια ψήφο, αυτό τους ενδιαφέρει.

Το καλό που κάνει αυτή η κυβέρνηση, και η προσπάθεια που γίνεται για να σωθούν ζωές θα αναγνωριστεί μετά το τέλος των δύσκολων ημερών.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα αλλά και τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών τα ραντεβού τετραπλασιάστηκαν χθες για την πρώτη δόση του εμβολίου σε άνω των 60 ετών.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, έχουν κλειστεί 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση από πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, όταν το προηγούμενο διάστημα ο μέσος όρος των ραντεβού δεν ξεπερνούσε τα 2.600.

Ενώ αριθμός-ρεκόρ με 153.000 πολίτες προγραμμάτισαν χθες να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση. 

Ο κ. Κοντογεώργης διευκρίνισε ότι θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον η πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου για να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ.



Ανευθυνότητα, δημαγωγία, διγλωσσία – Ο Τσίπρας συνεχίζει στην ίδια τακτική

 


Τη συνήθη καιροσκοπική και ανεύθυνη στάση της διαφωνίας με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού άνω των 60 με πρόστιμο 100 ευρώ, από τις 16 Ιανουαρίου, σε όσους παραμείνουν ανεμβολίαστοι υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια υγεία αλλά για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος και ότι έχει πάρει διαζύγιο με τις πολιτικές που απαιτούν ανάληψη ευθύνης. Ακόμα και την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το παιχνίδι άλλωστε του ΣΥΡΙΖΑ με την υποχρεωτικότητα κρατάει μήνες. Το καλοκαίρι ήταν εναντίον, λέγοντας ότι το εμβόλιο πρέπει να είναι προσωπική απόφαση κ.λπ. Κατά τον Σεπτέμβριο, που ο κ. Τσίπρας είδε ότι η πολιτική του κλεισίματος του ματιού στους αρνητές και στους ανεμβολίαστους ναι μεν διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με το γνωστό «αντισυστημικό λούμπεν» ακροατήριο αλλά τον απομακρύνει από το Κέντρο, άρχισε να διορθώνει τη γραμμή του. Στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, είπε για πρώτη φορά ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να είναι το τελευταίο στάδιο, αν πρόκειται με αυτόν να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας».

Τα πάντα όλα

Λίγες ημέρες πριν από το Πολιτικό Συμβούλιο είχε πάρει κατηγορηματική θέση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, ενώ το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει σαφή θέση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων του μετώπου της λογικής.

Λίγες ημέρες πριν, την ημέρα που προανήγγειλε ότι θα κάνει κόντρα δήλωση στη δήλωση του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας μίλησε υπέρ της υποχρεωτικότητας, αλλά όχι με ποινές. Είπε μάλιστα ότι πρέπει να επιβληθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς, αποδεικνύοντας ότι δεν μιλάει με επιδημιολογικούς αλλά με δημαγωγικούς όρους.

Τώρα, που πριν κυριαρχήσει η μετάλλαξη «Ομικρον» ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προλάβει την εξάπλωσή της σε αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο, αποφασίζοντας την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60, ο κ. Τσίπρας λέει πάλι «όχι». Και μαζί του όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τον κ. Πολάκη μέχρι τον κ. Φίλη.

Στοιχεία

Η απόφαση της κυβέρνησης στηρίζεται σε στοιχεία. Σε στοιχεία που λένε ότι στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, που είναι εμβολιασμένο το 98% των ανθρώπων πάνω από 60 ετών, οι άνθρωποι νοσούν αλλά δεν γεμίζουν ούτε τα νοσοκομεία ούτε τις ΜΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν με υπευθυνότητα έναντι της κατάστασης, αλλά με την εξαίρεση του Κινήματος Αλλαγής -μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ΚΚΕ ακόμα δεν είχε αντιδράσει- έπεσε σε τοίχο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που από το καλοκαίρι κάνει κωλοτούμπες σχετικά με την υποχρεωτικότητα και το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν απλά να την αποδέχεται, έκανε άλλη μια κωλοτούμπα, σίγουρα όχι την τελευταία.

«Είναι “πινοσετικό μέτρο” και ο ΣΥΡΙΖΑ θα το καταψηφίσει», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89. Δανείστηκε τον όρο από τον καθηγητή Γεροτζιάφα, ο οποίος μίλησε και εκείνος για «πινοσετικό μέτρο», κάνοντας τη δική του κωλοτούμπα και διαφωνώντας με την υποχρεωτικότητα, που επί πολλές ημέρες επίμονα ζητούσε. Φαίνεται ότι το μήνυμα που έλαβε από την Κουμουνδούρου μετά τη δήλωσή του εναντίον όσων λένε ότι τα εμβόλια προκαλούν θρομβώσεις, δηλαδή εναντίον του ιδίου του κ. Τσίπρα, έπιασε τόπο.

Διαζύγιο με την υπευθυνότητα

Η Κουμουνδούρου είπε πάλι «παχιά λόγια». Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αυτουργό υγειονομικής κρίσης και αποτυχημένο.

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες. Αυτή τη φορά στοχοποιεί τους άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί. Αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης». Αυτό το «σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχει εφαρμοστεί» αφενός δεν ισχύει, αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ το είπε άλλη μία φορά και δεν του βγήκε σε καλό. Στην αρχή της πανδημικής κρίσης, όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε το πρώτο lockdown, ενώ πολλές χώρες ακόμα αμφιταλαντεύονταν.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του, εκεί που κατηγορούσε τον πρωθυπουργό ότι είχε ρίξει λευκή πετσέτα έναντι του κορονοϊού, τώρα τον χαρακτήρισε «σαμποτέρ του εμβολιασμού» και ζήτησε να δοθούν οικονομικά κίνητρα. Σαν αυτά που είχαν δοθεί στους εφήβους και τα είχε χαρακτηρίσει εξαγορά συνείδησης…

Απάντηση

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί τριών θεμάτων:

– Αφού δεν συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνει ώστε οι 520.000 συμπολίτες μας που αποφεύγουν συστηματικά να εμβολιαστούν -αποτελώντας την ηλικιακή ομάδα που κυρίως νοσηλεύεται και στην οποία σημειώνονται οι μεγαλύτερες απώλειες- να σπεύσουν να εμβολιαστούν;

– Είναι στοχοποίηση η συγκεκριμένη απόφαση ή κατάφαση στη ζωή και πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους; Απέναντι σε εκείνους που στερούνται τις υπηρεσίες του ΕΣΥ ενώ τις έχουν ανάγκη, επειδή κάποιοι αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν;

– Πώς εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα, την οποία ψελλίζει κατά καιρούς, δίχως να προβλέπονται κυρώσεις γι’ αυτούς που παραβαίνουν το νόμο και επιδεικνύουν έλλειψη κοινωνικής ευθύνης; Εκτός και αν επιμείνει στο χωρίς νόημα εφεύρημα της «προαιρετικής υποχρεωτικότητας».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση. Το Κίνημα Αλλαγής έκανε μεν λόγο για «αναποτελεσματικότητα που οδηγεί στην υποχρεωτικότητα», επί της ουσίας όμως συμφώνησε με το μέτρο, το οποίο σωστά υπενθύμισε ότι είχε προτείνει. Την ίδια ώρα, και ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν μπορεί να διαφωνήσει με οποιοδήποτε μέτρο ωθεί τον κόσμο στον εμβολιασμό.

Ολα τα κόμματα γνωρίζουν ότι ακόμα και χωρίς την απειλή της «Ομικρον» η απόφαση αυτή ήταν επιβεβλημένη όσο παρέμεναν ανεμβολίαστοι 520.000 συμπολίτες μας άνω των 60, ενώ εννέα στους δέκα θανάτους στις ΜΕΘ και επτά στους δέκα διασωληνωμένους αφορούν αυτήν την κατηγορία.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Γεροτζιάφας τον Νοέμβριο ζητούσε υποχρεωτικό εμβολιασμό, τώρα τον καταγγέλλει

 


Όποιος εντάσσεται στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, χάνει κάθε σοβαρότητα, όπως κάθε γνήσιος Συριζαίος.

Από τη στιγμή που έγινε μέλος του think tank του ΣΥΡΙΖΑ ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας είπε να γελοιποιηθεί να ανατρέψει τα πιστεύω του.

Αρχές Νοεμβρίου, πρίν λίγες ημέρες δηλαδή, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καλούσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Αν δεν υπάρξει άμεσος και μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας, δυστυχώς, πριν από τα Χριστούγεννα, θα πάμε για σκληρό lockdown γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει το ηθικό κόστος χιλιάδων νεκρών», δήλωνε στο iefimerida ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, στις 8 Νοεμβρίου, και τασσόταν, τότε, ανοιχτά υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης έπρεπε, σύμφωνα με τον Καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, να υπάρξει υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. «Υπάρχει το ατομικό δικαίωμα αλλά και η υποχρέωση προστασίας των συνανθρώπων μας. Στη Γαλλία δε συμμετέχει κανείς σε απεργιακά κινήματα αν δεν είναι εμβολιασμένος. Δεν κάθεται για καφέ αν δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όλα αυτά είναι μια μορφή υποχρεωτικότητας και τα εφάρμοσαν οι Γάλλοι ήδη από το καλοκαίρι. Η πανδημία είναι μείζον υγειονομική κρίση με οικονομικές συνέπειες. Το να μείνουμε ζωντανοί είναι καθήκον μας», έλεγε, σε δηλώσεις του στο iefimerida.

Τώρα που έγινε νούμερο του θιάσου της υποκρισίας, καταγγέλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ξεχνώντας, η απλά αδιαφορώντας,όπως όλοι οι Συριζαίοι ,για το τι έχει πεί στο παρελθόν, μόλις ο Αλέξης Τσίπρας τον έκανε νούμερο του θιάσου, στο think tank των επιστημόνων, που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, άλλαξε απόψεις, εγκατέλειψε την επιστημονική του ταυτότητα και συμμορφώθηκε με την κομματική γραμμή της φαιδρότητας και γελοιότητας ΣΥΡΙΖΑ.

Έγραψε :  «Ακου 100€ τον μηνα προστιμο! Για αυτο εγραφε ο σκερτσος για τους ηλικιωμενους χθες Αυτο δεν ειναι υποχρεωτικος εμβολιασμος Αυτο ειμαι πινοσετικης εμπνευσης χαράτσι και ατομικη ευθυνη μεχρι να δυσει ο ήλιος. Μπλεξαμε».



 



Παραλαμβάνουμε 1200 τεθωρακισμένα Μ1117 Guardian δωρεάν από τις ΗΠΑ


 

Τα πρώτα 44 θωρακισμένα οχήματα M1117 Guardian παραλήφθηκαν και βρίσκονται στην Αθήνα, όπου θα παρουσιαστούν επίσημα την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η παρουσίαση θα γίνει στο 301 ΕΒ, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Το σύνολο των οχημάτων που θα παραλάβουμε είναι 1.200 και θα τα έχουμε όλα μέχρι το επόμενο έτος, δωρεάν από τις ΗΠΑ, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού θα επωμιστεί τη συντήρησή τους.



Ο συγκεκριμένος τύπος οχημάτων θα συμβάλει στη φύλαξη των συνόρων τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά τους έγινε από τις ΗΠΑ στη Γερμανία, όπου και έγινε η εκπαίδευση των στελεχών του ελληνικού στρατού (σε αμερικανική βάση), ενώ στη συνέχεια τα πρώτα οχήματα κατέφθασαν στην Αθήνα μέσω σιδηροδρόμου. 

Τα υπόλοιπα οχήματα αναμένεται να παραληφθούν μέσα στο 2022 με πλοία από τις ΗΠΑ.

Τα Μ1117 έχουν επιχειρήσει με επιτυχία σε θέατρα συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και αλλού. Τα Μ1117 Guardian αντικαθιστούν τα υπάρχοντα, αλλά πλέον παρωχημένα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.





Νέο καραγκιοζιλίκι του ψεκασμένου Πετράκου - Η επανάσταση ξεκινάει από τα παγκάκια

 



Έξαλλος έγινε ο γνωστός γραφικός, προκλητικός, "ψεκασμένος", Γρηγόρης Πετράκος, με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό των άνω των 60 ετών.

Μόλις έμαθε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ σε όποιον ηλικιωμένο δεν θα εμβολιαστεί, ξύπνησε ο ψεκασμένος Τσε Γκεβάρα μέσα του και αποφάσισε να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά νομίζοντας ότι κάνει "επανάσταση". 

Βγήκε λοιπόν στην πλατεία του Γέρακα και έπιασε ένα... παγκάκι, καλώντας μέσω facebook τους φίλους και "ομοϊδεάτες" του να τον ακολουθήσουν με ειρηνικό τρόπο σε αυτή τη διαμαρτυρία.

Φυσικά και δεν κατάφερε τίποτα με αυτό το καραγκιοζιλίκι αφού μόνο ένας τον ακολούθησε.



Έγραψε ο ψεκασμένος :  «Μόλις διάβασα το αδιανόητο μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ότι θα έχει πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα, όποιος άνω των 60 ετών δεν δέχεται να εμβολιαστεί. Έχουμε ανεχτεί πάρα πολλά. Να εκβιάζεται ο πατέρας μας και η μάνα μας, εμένα η ψυχή μου δεν το δέχεται. Tους εύπορους δεν θα τους νοιάξει. Μιλάμε, όμως, για τους απλούς συνταξιούχους. Αυτούς που μια ζωή δουλεύουν και η πενιχρή σύνταξη δεν τους φτάνει ούτε για καφέ. Έχουμε επίσημα δικτατορία. Για μένα προσωπικά. Τώρα το σπίτι μου δεν με χώρεσε. Είμαι ένας βαθιά ειρηνικός άνθρωπος. Δεν έχω ασκήσει βία ούτε σε μυρμήγκι», ανέφερε ο Γρηγόρης Πετράκος στο νέο του παραλήρημα στο Facebook και συμπλήρωσε:

«Βγήκα στην πλατεία του Γέρακα ολομόναχος και εδώ θα κάτσω μέχρι το βράδυ. Επειδή δεν το αντέχει η συνείδησή μου να αφήσω αυτούς τους ανθρώπους στη μοίρα κάθε δικτάτορα. Θα κάτσω εδώ και όποιος θέλει ας έρθει να μου κάνει παρέα. Ειρηνικά ας κάτσει όποιος θέλει στο παγκάκι και να δείξει τη βαθιά του θλίψη για αυτό που συμβαίνει. Αυτό δεν θα περάσει. Τους γέρους μας δεν θα τους εκβιάσετε. Θα τους βοηθήσουμε όλοι μαζί».




Ο νέος ρόλος της Ντόρας

 



Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Αντώνη Αντζολέτο,  νέο ρόλο αναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Η έμπειρη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα σε Μαξίμου και βουλευτές Ν.Δ. Στενή συνεργασία θα έχει με τον γραμματέα της «γαλάζιας» Κ.Ο., Γ. Μπούγα, και τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μ. Μπεκίρη.  

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα συζητάει με τους βουλευτές και θα μεταφέρει ιδέες και προβληματισμούς στον Κυρ. Μητσοτάκη. 

Με την εμπειρία της και τις καλές σχέσεις με τους βουλευτές θα βοηθήσει να απορροφηθούν πολλοί κραδασμοί.



Συλλήψεις αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. για κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς

 


Στο Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν οδηγηθεί αστυνομικοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα και σχηματίζεται σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος κατάρτισης και διακίνησης πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικών ποσών, στο οποίοι συμμετείχαν ιδιώτες και αστυνομικοί.

Οι επίορκοι αστυνομικοί υπηρετούν σε Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων αστυνομικών τμημάτων της Αττικής. Συγκεκριμένα, έχουν κάνει έρευνα σε τμήματα Ασφάλειας Καλλιθέας, Ομόνοιας, Γλυφάδας και Ασπροπύργου.

Από το Εσωτερικών Υποθέσεων, έχουν γίνει έρευνες σε οικίες και στις Υπηρεσίες των εμπλεκομένων και έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συλλήψεις, ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος των εμπλεκομένων, με την έρευνα και την εξέταση των κατηγορουμένων να συνεχίζεται.

Με το πέρας των ερευνών και των συλλήψεων αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από το Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφορικά με την υπόθεση.



Υποχρεωτικό εμβολιασμό επιβάλλουν κράτη της Ευρώπης για να προστατέψουν ζωές πολιτών

 


Προσπάθεια Ευρωπαικών κρατών να ανεβάσουν το εθνικό ποσοστό της εμβολιαστικής τους επίδοσης, προκειμένου να φρενάρουν την επέλαση της παραλλαγής «Όμικρον».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέστησε σαφές, πώς πρώτο ευρωπαϊκό μέλημα αναδεικνύεται η προστασία των πλέον ευάλωτων, δηλαδή των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Πρώτη η Γαλλία πήρε μέτρα υποχρεωτικού εμβολιασμού για να προστατέψει τις ζωές των πολιτών της χώρας. Ο κ. Μακρόν προανήγγειλε ότι «για τους άνω των 65 ετών, από τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δικαιολογήσετε με μια αναμνηστική δόση του εμβολίου την παράταση ισχύος του υγειονομικού σας πάσου» και αυτό ίσχυε πρίν εμφανιστεί η μετάλλαξη «Όμικρον». Το μήνυμα του Μακρόν είναι χαρακτηριστικό: «αντέξαμε όλοι μαζί, συνεχίζουμε να μένουμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και υπεύθυνοι».

Η Αυστρία, κάλεσε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών και τους μόνιμους κατοίκους της χώρας να προσέλθουν από την 1η Φεβρουαρίου στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στις 6 Δεκεμβρίου, οι αρνητές του εμβολιασμού θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικά πρόστιμα μέχρι και ποινές φυλάκισης.

«Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια», δήλωσε ο Καγκελάριος Σάλενμπεργκ, ανακοινώνοντας το σχετικό μέτρο, καθώς «παρά τους μήνες της εφαρμογής της πειθούς, δεν κατορθώσαμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιασθούν», πρόσθεσε, στη σκιά της υπερφόρτωσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας.

Ο εθνικός μέσος όρος εμβολιασμού στην Αυστρία δεν υπερβαίνει το 66%, στα μέτρα που κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες περιλαμβάνονται δύο κλήσεις από τις τοπικές αρχές σε προγραμματισμένο ραντεβού, που στην περίπτωση που αγνοηθούν, έπεται πρόστιμο 3.600 ευρώ ή φυλάκιση τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στην εφημερίδα Die Presse. Ακολούθως, το πρόστιμο θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 7.200 ευρώ σε όσους βρέθηκαν δύο φορές με παράβαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Από το μέτρο θα εξαιρούνται όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω «κίνδυνου για τη ζωή ή την υγεία», οι έγκυες και τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται και στην Γερμανία, ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς, με τον Υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν, έχοντας υπερβεί το φράγμα των 100.000 θανάτων, εξετάζουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καθώς σε συνάντησή του με τους τοπικούς ηγέτες των κρατιδίων, ο κ. Σόλτς υπεραμύνθηκε μιας διακομματικής πρωτοβουλίας για υποχρεωτικό εμβολιασμό, τοποθετώντας την εφαρμογή του μέτρου σε ισχύ ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Σχεδόν υποχρεωτικός έχει καταστεί και ο εμβολιασμός στη Ιταλία, καθώς στο πακέτο μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα ενάντια στην πανδημία, προβλέπεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός (περιλαμβάνοντας και την τρίτη, «αναμνηστική» δόση) για το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και τους εργαζόμενους που έχουν πρόσβαση σε οίκους ευγηρίας, το υγειονομικό διοικητικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και τη διοίκηση των σχολείων, τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και τις Αστυνομικές και Σωφρονιστικές δυνάμεις. Όπως ανακοινώθηκε, από 15 Δεκεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

Επιπλέον, το υγειονομικό «πράσινο πάσο» (Green Pass) θα ισχύει για 9 αντί για 12 μήνες, ενώ από τις 6 Δεκεμβρίου σε όποιον θα μπαίνει σε μέσα αστικής μεταφοράς χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή πράσινο πάσο, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 600 μέχρι 1.000 ευρώ, μετά από σαρωτικούς ελέγχους που θα πραγματοποιούνται από αστυνομικούς, καραμπινιέρους και αστυφύλακες και άνδρες και γυναίκες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.



89 ΔΟΥ έχουν συνδεθεί με την ψηφιακή πλατφόρμα «Τα Αιτήματά Μου»


 

Στην περαιτέρω επέκταση της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας «Τα Αιτήματά Μου» προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Προστέθηκαν ακόμα 19 ΔΟΥ (συνολικά 89) ενώ, το αμέσως προσεχές διάστημα, θα έχουν ενταχθεί και οι υπόλοιπες 13 ΔΟΥ, που απομένουν.

Μέσω της πλατφόρμας, ο φορολογούμενος ή ο εκπρόσωπός του μπορεί να υποβάλει το αίτημά του προς συγκεκριμένη υπηρεσία της ΑΑΔΕ και για περισσότερες από 250 διαδικασίες, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία μπορεί να επισυνάψει ηλεκτρονικά.

Επίσης, μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης του αιτήματος από την προσωπική του «θυρίδα» λαμβάνοντας σε αυτή και την απάντηση της Υπηρεσίας.



Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου

 


Ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα μας -για την αναπτυξιακή της πορεία, την αναβάθμιση του γεωπολιτικού αποτυπώματός της και την επανατοποθέτησή της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη- αποτελεί η συνεχής διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας με την  Αίγυπτο. Η στρατηγική αυτή είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου το Νοέμβριο του 2020, και έκτοτε έχουν γίνει πολύ καθοριστικά και συγκεκριμένα βήματα.

Μετά τη συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο, υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου.

Προβλέπει την επέκταση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας στους τομείς της εμπορίας LNG, της εξερεύνησης και παραγωγής φυσικού αερίου και της προοπτικής διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου των δύο χωρών, με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού.

Πέρα από την ενεργειακή τους σημασία, οι σχέσεις αμοιβαίας ειλικρινούς συνεργασίας, στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, συμβάλλουν στην ευημερία και την ασφάλεια των λαών της Μεσογείου.



e-ΕΦΚΑ: Διπλό ρεκόρ στην έκδοση νέων συντάξεων

 


Ρεκόρ μήνα, αλλά και ρεκόρ έτους από τον e-ΕΦΚΑ, στην έκδοση συντάξεων καταγράφεται στην έκθεση «ΑΤΛΑΣ» για τον μήνα Οκτώβριο 2021. Συγκεκριμένα:

Μέσα σε έναν μήνα, εκδόθηκαν 21.339 συνταξιοδοτικές αποφάσεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ τριετίας.

Παράλληλα, οι συνολικές εκδόσεις νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων από την αρχή του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο υπολογίζονται σε 176.167 και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Οι δύο αυτές επιδόσεις δικαιολογούν και τη σημαντική αποκλιμάκωση που παρατηρείται στο στοκ των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων, καθώς αυτές, κατά τον ίδιο μήνα, υπολογίζονται σε 92.180 από 141.509 που ήταν έναν χρόνο πριν.

Από τις 92.180 περιπτώσεις ασφαλισμένων που αναμένουν την έκδοση της σύνταξής τους, οι περίπου 50.000 λαμβάνουν είτε προσωρινή είτε προκαταβολή σύνταξης. Οι υπόλοιποι περίπου 42.000 ασφαλισμένοι είναι περιπτώσεις που είτε δεν έχουν αιτηθεί προσωρινή ή προκαταβολή σύνταξης ή που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές πάνω από το όριο των 6.000 ευρώ για αγρότες ή 20.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και οι αιτήσεις τους δεν μπορούν να προχωρήσουν ή έχουν κάποιον άλλο λόγο.

Οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις που δεν έχουν καταστεί ακόμη ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, δηλαδή καθυστερεί η έκδοσή τους από μια ημέρα έως 90 ημέρες, υπολογίζονται σε 30.348 από 33.874 που ήταν έναν χρόνο πριν.

Παράλληλα, παρατηρείται σημαντική αποκλιμάκωση και στο ύψος των ληξιπρόθεσμων ποσών που οφείλει ο e-ΕΦΚΑ για συντάξεις. Συγκεκριμένα, από 679,9 εκατομμύρια ευρώ που όφειλε πέρυσι τον Οκτώβριο, εφέτος οι οφειλές έχουν μειωθεί στα 306,1 εκατομμύρια ευρώ. Η σημαντική αυτή μείωση έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δίνεται έμφαση στην εκκαθάριση των παλαιών συνταξιοδοτικών περιπτώσεων, για τις οποίες έχουν συσσωρευτεί και τα μεγαλύτερα οφειλόμενα ποσά.

Η σημαντική αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων καταγράφεται, παρά τη σημαντική αύξηση των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης. Ειδικότερα:

Τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 20.948 αιτήματα συνταξιοδότησης, εκ των οποίων τα 10.070 αφορούν νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης με ημερομηνία αίτησης τον ίδιο μήνα και 10.878 αφορούν νέες αιτήσεις με ημερομηνία αίτησης προγενέστερο μήνα.

Δηλαδή, οι 10.878 αιτήσεις αφορούν συνταξιοδοτικούς φακέλους που βρίσκονταν για μήνες ή και χρόνια εκτός συστήματος καταγραφής και ενσωματώθηκαν αυτόν τον μήνα.

Τα στοιχεία της έκθεσης "ΑΤΛΑΣ" για τον μήνα Οκτώβριο αποτυπώνουν πλήρως την πραγματικότητα που είναι η σημαντική αποκλιμάκωση του στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των υπαλλήλων και της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, αλλά και των δράσεων που υλοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα στον Οργανισμό, όπως:

Η τοποθέτηση ομάδας έργου με project manager,

η δημιουργία ειδικής ομάδας για τις διαδοχικές συντάξεις στο "Πράσινο Κτίριο",

η λειτουργία του ηλεκτρονικού "Πύργου Ελέγχου" για την παρακολούθηση της αποδοτικότητας των διευθύνσεων και των εισηγητών,

η εγκατάσταση 3.000 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.ά..

Παράλληλα, προς αυτήν την κατεύθυνση, παρουσιάζεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, που θα βάλει τον Οργανισμό σε "σύγχρονες ράγες" και θα αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων και γενικότερα στη λήψη αποφάσεων.



Υπογραφή σύμβασης μεταξύ Ταμείου Ανάκαμψης και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

 



Υπεγράφη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στην Αθήνα, η σύμβαση της Τράπεζας και του Ταμείου Ανάκαμψης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η σύμβαση αφορά στο σκέλος των δανείων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή έως σήμερα εννέα τραπεζικά ιδρύματα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πέραν της EBRD, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας, καθώς και τρεις μη συστημικές.

Η σύμβαση που υπεγράφη αφορά στην αξιοποίηση ποσού που μπορεί να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και συνεπάγεται, παράλληλα, αντίστοιχου ύψους χρηματοδοτήσεις από την EBRD και ίδια κεφάλαια των ιδιωτών επενδυτών.




Η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολυμέτωπη προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας

 


Η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολυμέτωπη προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να στηριχθεί  το Σύστημα Υγείας και να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία, η εκπαίδευση και η κοινωνία μας. Η Κυβέρνηση:

Παρακολουθεί στενά τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις και συνεχίζει την εφαρμογή της δυναμικής στρατηγικής που έχει χαράξει.

Εστιάζει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην εφαρμογή των μέτρων που ήδη ισχύουν και στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση.

Ήδη, μετά τα πρόσφατα μέτρα, υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών. Ήδη  μέσα σε 16 μέρες υπάρχει αύξηση κατά  4 ποσοστιαίες μονάδες, από το 71% στο 75%, των ατόμων άνω των 12 ετών που είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση. 

Σημειώνεται ότι πέρα από τα στοιχεία των νοσοκομείων, που επισημαίνουν  ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι διασωληνωμένοι στις Μ.Ε.Θ. είναι ανεμβολίαστοι, πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέδειξε ότι χάρη στους εμβολιασμούς αποφεύχθηκαν στη χώρα μας, στο διάστημα Δεκεμβρίου 2020- Νοεμβρίου 2021, πάνω από 12 χιλ.  θάνατοι.

Σε ό,τι αφορά στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού «Όμικρον», που εντοπίστηκε σε χώρες της Νότιας Αφρικής και  προκαλεί ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποφασίστηκαν ήδη  -ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής- και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από αυτές τις περιοχές. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει απευθείας πτήσεις από τις χώρες αυτές.