Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ν.Δ.: Ανοιχτός εμπαιγμός αν δεν έρθει η συμφωνία στη Βουλή



Κάλεσμα στην κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τους εταίρους απευθύνει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να ψηφίζουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και το ελληνικό να στερείται από αυτό το δικαίωμα, επειδή «ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του».

«Δεν θα τους αφήσουμε να γελοιοποιήσουν τη Δημοκρατία μας. Ούτε να απαξιώσουν τη Βουλή των Ελλήνων», σημειώνει ο κ. Καραγκούνης, συμπληρώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε, αλλά τον καλεί να μην ανησυχεί, καθώς η Ν.Δ. θα την ψηφίσει.

«Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει τη συμφωνία τετράμηνη επέκταση του προγράμματος βοήθειας και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια απόφαση που περιλαμβάνει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο.

Όπως αναφέρει, πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, διότι κάθε προηγούμενη τροποποίηση είχε επίσης εγκριθεί από τη Βουλή, και τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Δεκέμβριο του 2012. Ο κ. Καραγκούντης εκτιμά ότι αν δεν συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά και επιπλοκές στο εξωτερικό.
Ακόμη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, η συμφωνία πρέπει να περάσει από τη Βουλή για δύο ακόμη λόγους:
         
 *  διότι η επέκταση της σύμβασης ψηφίζεται από τα άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια που το προβλέπουν νομικά. Δεν μπορεί να παίρνει νομιμοποίηση από εκείνους και να μην παίρνει αντίστοιχη νομιμοποίηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν την Ελλάδα πρωτίστως ενδιαφέρει και αφορά.
           
* διότι αφορά δεσμεύσεις και της Ελληνικής Πολιτείας και της Τράπεζας Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Δεν μπορεί η έγκρισή της να εξαντλείται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού και των δύο διοικητών (της Τράπεζας Ελλάδας και του ΤΧΣ), χωρίς η Ελληνική Βουλή να την εγκρίνει για λογαριασμό της Ελληνικής Πολιτείας.
Τέλος, ο κ. Καραγκούνης υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ «κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), παρά το γεγονός ότι και οι ΠΝΠ έρχονταν προς κύρωση στη Βουλή μέσα σε 40 μέρες».
«Τώρα στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοιχτός εμπαιγμός», καταλήγει.


Πηγή : naftemporiki.gr


Η πρώτη ενήλικη φωτογραφία του αποκεφαλιστή Τζιχάντι Τζον




Την πρώτη φωτογραφία του αποκεφαλιστή του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον, το όνομα του οποίου είναι Μοχάμεντ Εμουάζι, έδωσε στη δημοσιότητα το δίκτυο Sky News. Πρόκειται για την πρώτη ενήλικη φωτογραφία του τζιχαντιστή που δίδεται στη δημοσιότητα.

Στην φωτογραφία ο Εμουάζι φαίνεται να έχει μικρό μούσι και να φορά ένα καπέλο της ομάδας μπέιζμπολ, Pittsburgh Pirates και σύμφωνα με το Sky News, είναι από την εποχή που ήταν φοιτητής στο University of Westminster.

Μαζί δημοσιεύεται και μια κάρτα του από την εποχή που φοιτούσε στο βρετανικό πανεπιστήμιο, μεταξύ του 2006 και του 2009 και καταγράφει τις επιδόσεις του ως μαθητή.


Ο 27χρονος σήμερα τζιχαντιστής ήταν ο μόνος Μουσουλμάνος φοιτητής στην τάξη του και συχνά έδειχνε στους συμφοιτητές του αραβική γραφή.

Χθες ανακοινώθηκε το όνομα του, αφότου ταυτοποιήθηκε μέσα από πολλά βίντεο στα οποία φαίνεται ο Τζιχάντι Τζον ως ένας από τους τρομερότερους δημίους του Ισλαμικού Κράτους.


Πηγή : news.gr


Χαμός στο παρακμιακό άθλημα της Ελλάδας που λέγεται ποδόσφαιρο!! Έτοιμος για "βόμβες" αύριο ο Αλαφούζος





Η "εγκληματική οργάνωση" και το "ποδοσφαιρικό παρακράτος" είναι οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο Γιάννης Αλαφούζος στην αυριανή συνέντευξη! Τι λένε στην ΠΑΕ για τα περί αποχώρησης...

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου (28/2 12:30) ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να μιλήσει με αφορμή την νέα αυστηρή "καμπάνα" στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στη Λεωφόρο και να καταγγείλει το γεγονός οτι, σύμφωνα με τους πράσινους, η αθλητική δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της στους πράσινους ξεχνώντας συστηματικά τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά στις φήμες που ήθελαν τους "πράσινους" να σκέφτονται ακόμη και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα, δεν φαίνεται να ευσταθούν...

Η αλήθεια είναι πως συζητήθηκε αυτού του είδους η αντίδραση, αλλά καταλαβαίνει κανείς πως θα σήμαινε αυτόματα καταστροφή (υποβιβασμό, ποινές κτλ) και έτσι εγκαταλείφτηκε αμέσως.

Επίσης, στον Παναθηναϊκό ισχυρίζονται πως θέλουν να δώσουν την μάχη τους για να "καθαρίσουν" το ποδόσφαιρο, από τις "παράγκες και τα συστήματα", ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα, θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Τέλος αναμένεται να πιέσει προκειμένου να «τρέξουν» οι εξελίξεις που αφορούν το ποδόσφαιρο. Όπως για παράδειγμα το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνά (έχοντας ήδη αρκετά στοιχεία στα χέρια της) η δικαιοσύνη.


Πηγή : sportdog.gr


Οργή Σόιμπλε για ραντεβού Βαρουφάκη-Ασμουσεν




Για μυστική συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Γεργκ Άσμουσεν, προκαλώντας την οργή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Sächsische Zeitung.

Το δημοσίευμα επισημαίνει την ευρεία πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε στην Bundestag η παράταση της σύμβασης, καθώς επίσης και τη δήλωση του Σόιμπλε, ότι υπάρχουν προβλήματα που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και ότι ίσως χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης υπό τον κίνδυνο αφερεγγυότητας του χρεοκοπημένου κράτους της ευρωζώνης.

«Η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων θα είναι τεταμένες για πολύ καιρό μετά από αυτές της δηλώσεις. Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, ο Σόιμπλε δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι συνέπειες», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για μία συνάντηση μεταξύ του σοσιαλδημοκράτη υφυπουργού Εργασίας, Γεργκ Άσμουσεν και του Γιάνη Βαρουφάκη, στις αρχές Φεβρουαρίου, παραμονές της επίσκεψης του έλληνα υπουργού στο Βερολίνο για το ραντεβού με τον Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σόιμπλε εξοργίστηκε διότι η φερόμενη συνάντηση έγινε χωρίς ο ίδιος να ενημερωθεί, τη στιγμή που οι επαφές με τον έλληνα ομόλογό του εμπίπτουν στη δική του αρμοδιότητα.

Επίσημη επιβεβαιώσει για το εάν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Άσμουσεν-Βαρουφάκη δεν υπάρχει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσμουσεν -προεκλογικά- ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της γερμανικής κυβέρνησης.


Πηγή 


Αγορά μοτοσυκλέτας - Ιανουάριος 2015: Μείωση με αστερίσκο


Δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας την αγορά μοτοσυκλέτας.

Η πτώση κατά την άποψη μας θεωρούνταν δεδομένη, αφού εκτός της πολίτικης αστάθειας, δεν είχαμε αγορά μοτοσυκλετών από το ελληνικό δημόσιο, όπως είχε συμβεί τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Από τις ταξινομήσεις του Ιανουαρίου που σταμάτησαν στις 1.828 μονάδες, μειωμένες σε σχέση με πέρυσι κατά 18,5%, «λείπουν» οι 249 μοτοσυκλέτες που αγόρασαν τον Ιανουάριο του 2014 η ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό σώμα.

Στην ουσία η πτώση είναι αρκετά μικρότερη. Η μοτοσυκλέτα είμαστε σίγουροι πως θα αντέξει και η χρονιά θα κλείσει και πάλι με θετικό πρόσημο.

Η SYM πρωταγωνίστρια

Εκεί που την αφήσαμε τη χρονιά που μας πέρασε, παρέμεινε η SYM, που όχι μόνο κατέλαβε την πρώτη θέση των ταξινομήσεων τον Ιανουάριο αλλά κατάφερε να αυξήσει σημαντικά και το ποσοστό της σε σχέση με πέρυσι. Με 317 ταξινομήσεις (ποσοστό 17,3% έναντι 12,6% τον αντίστοιχο περσινό), άφησε πίσω της Yamaha, Honda, Piaggio και Kymco.

Aναλυτικά η κατάταξη των εταιρειών που κατέλαβαν τις 20 πρώτες θέσεις έχει ως εξής:

1. SYM / 317 / 17,3%
2. YAMAHA / 301 / 16,5%
3. HONDA / 296 / 16,2%
4. PIAGGIO / 215 / 11,8%
5. KYMCO / 135 / 7,4%
6. DAYTONA / 127 / 6,9%
7. MODENAS / 48 / 2,6%
8. APRILIA / 46 / 2,5%
9. KAWASAKI / 42 / 2,3%
10. BMW / 25 / 1,4%
11. XGJAO / 25 / 1,4%
12. SUZUKI / 23 / 1,3%
13. KTM / 18 / 1,0%
14. ZHEJIANG QIANJIANG / 18 / 1,0%
15. VESPA / 15 / 0,8%
16. ZHEJIANG LINGYU / 13 / 0,7%
17. LIFAN / 10 / 0,5%
18. PEUGEOT / 10 / 0,5%
19. LML / 8 / 0,4%
20. SKYTEAM / 8 / 0,41%

Μόνο «παπιά» και scooter

Στην κατάταξη με τα 20 δημοφιλέστερα μοντέλα του Ιανουαρίου συναντάμε μόνο scooter και «παπιά».
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το scooter «φαινόμενο» της Piaggio, Beverly 300, ενώ το πρώτο «παπί» της λίστας είναι το Crypton X της Yamaha. Εντύπωση προκαλεί το πλασάρισμα στην δέκατη 
έκτη θέση του «ακριβού» Yamaha T-MAX 530.

Αυτά είναι τα 20 πιο καλοπουλημένα μοντέλα του μήνα:
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΟΝΤΕΛΑ
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ
1.PIAGGIO
BEVERLY 300
98
2.YAMAHA
CRYPTON X 135
97
3.SYM
SYMPHONY 150
73
4.SYM
CITYCOM 300i
57
5.YAMAHA
T110
55
6.HONDA
ANF 125 INNOVA i
51
7.SYM
HD200
49
8.SYM
GTS300i EVO
41
9.HONDA
PCX 150
40
10.APRILIA
SCARABEO 200 LIGHT
39
11.HONDA
WAVE 110 i
39
12.DAYTONA
DY125A
36
13.HONDA
SH150AD
36
14.DAYTONA
NOVA
29
15.YAMAHA
TMAX 530
29
16.MODENAS
GT135
27
17.YAMAHA
XMAX 250
26
18.DAYTONA
SPRINTER
24
19.SYM
SYMPHONY 125
24
20.KAWASAKI
KAZE 115
23



Πηγή : caranddriver.gr


Βόλος: Πα-τέρας κλείδωσε το αυτιστικό παιδί του σπίτι και εξαφανίστηκε



Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση από τον Αλμυρό Βόλου. Ένας 49χρονος πατέρας κλείδωσε το 14χρονο αυτιστικό παιδί του μέσα στο σπίτι και εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντάς το στην τύχη του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 49χρονος έφυγε στη συνέχεια με προορισμό την Αθήνα...

Το περιστατικό συνέβη χθες, και καταγγέλθηκε από γείτονες της οικογένειας, που άκουσαν το ανήλικο παιδί να φωνάζει, όταν διαπίστωσε τι είχε συμβεί.

Αστυνομικοί του ΑΤ Αλμυρού, μπήκαν στο σπίτι παρουσία εισαγγελέα και πήραν τον 14χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και παραμένει μέχρι τώρα.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου έχει ξεκινήσεις τις διαδικασίες προκειμένου να βρει ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει το παιδί και να του παράσχει τη ζεστασιά που του απαρνήθηκε ο ίδιος του ο πατέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος είναι χωρισμένος και εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος στον Αλμυρό του Βόλου.



Πηγή: magnesianews.gr



Πόσο υγιεινό είναι το… καθαρό νερό;


Η φθορίωση του πόσιμου νερού από τις υπηρεσίες ύδρευσης προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα αλλά μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και αύξηση βάρους, υποστηρίζουν ερευνητές.  

Η προσθήκη φθοριούχου άλατος στο νερό που πίνουμε υποτίθεται ότι κάνει καλό, γι’ αυτό άλλωστε και οι οδοντογιατροί χρησιμοποιούν φθόριο μετά τον καθαρισμό των δοντιών. Ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται τώρα να αμφισβητήσει εκ νέου την φθορίωσης του πόσιμου νερού, μια τεχνική που ακολουθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης πολλών χωρών εδώ και δεκαετίες. Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να αποβεί περισσότερο επιβλαβής απ’ ό,τι νομίζουμε καθώς οδηγεί σε υπολειτουργία του θυρεοειδούς με αποτέλεσμα την εκδήλωση κατάθλιψης, παχυσαρκίας και κόπωσης, υποστηρίζει ο καθηγητής Στήβεν Πέκαμ, ερευνητής του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Βρετανία.

Όπως ανακάλυψε, σε περιοχές με νερό υψηλής περιεκτικότητας στην εν λόγω χημική ουσία όπως στο Γουέστ Μίντλαντς και την βορειοανατολική Αγγλία, οι περιπτώσεις υπολειτουργίας θυρεοειδούς κάνουν θραύση, εμφανίζοντας αύξηση κατά 30% όπου το πόσιμο νερό περιείχε φθοριούχο άλας πάνω από 0,3 mg/1 λίτρο. Μάλιστα οι περιπτώσεις στα Μίντλαντς ήταν διπλάσιες από τις αντίστοιχες στο Μάντσεστερ όπου δεν χρησιμοποιείται φθορίωση. Οι αρχές θα πρέπει να αναθεωρήσουν την χρήση φθορίου στο νερό καθώς υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι για την προστασία της οδοντικής υγιεινής, επισημαίνει ο καθηγητής Πέκαμ.

Η αντιπαράθεση για την τεχνητή φθορίωση του νερού ξεκινά από τότε που πρωτοχρησιμοποιήθηκε. Πρόσφατα, μια άλλη έρευνα ανέφερε ότι η φθορίωση ευθύνεται για σημαντικά προβλήματα υγείας, δυσανάλογα μεγάλα ως προς τα οφέλη που παρέχει η τεχνική στην φροντίδα των δοντιών, την ώρα που περσινή μελέτη συνέδεε το φθόριο με το ενδεχόμενο εκδήλωσης αυτισμού και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ADHD). Η βρετανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ) πάντως δηλώνει ότι πρόβλημα υπάρχει μόνο εάν τα επίπεδα είναι υψηλότερα από τα καθιερωμένα. Ορισμένοι επιστήμονες δε αμφισβητούν την ορθότητα της τελευταίας μελέτης, εκτιμώντας ότι υπήρχαν πιο αυστηρές επιδημιολογικές μέθοδοι για να δοκιμαστεί η διατυπωθείσα θεωρία.


Πηγή : iatropedia.gr


Κλείδωσε μωρό στο συρτάρι γιατί έκλαιγε


Σε μια κουβέρτα τύλιξε μια νοσοκόμα το μωρό που φρόντιζε και το κλείδωσε σ' ένα συρτάρι γιατί έκλαιγε. Αμέσως μετά πήγε να δει τηλεόραση αφήνοντας το μωρό να πεθάνει.

Το περιστατικό συνέβη στη Ζιμπάμπουε και η νοσοκόμα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών. Συγκεκριμένα η Βάιολέτ Μόγιο, είχε αναλάβει να φροντίζει ένα βρέφος 10 μηνών. Το βράδυ εκείνο τάισε το μωρό και το έβαλε να κοιμηθεί. Όμως μετά από πέντε ώρες ξύπνησε και άρχισε να κλαίει. παρά τις προσπάθειές της δεν κατάφερε να το ηρεμήσει και έτσι το κλείδωσε στο συρτάρι και είδε με... την ησυχία της τηλεόραση. Τρεις ώρες αργότερα πήγε στο συρτάρι και ανακάλυψε ότι το μωρό ήταν νεκρό.

Για "σκληρή και βάναυση συμπεριφορά", έκανε λόγο δικαστής και την καταδίκασε για φόνο εκ προθέσεως.


Πηγή : megatv.gr


ΣτΕ: Συνταγματικός ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας




Συνταγματικό είναι το σύστημα επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) όπως απεφάνηθη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως υποστηρίζει το Συμβούλιο, για τον προσδιορισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας λαμβάνονται υπόψη γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, ενώ προβλέπονται απαλλαγές από το φόρο για μη εκμεταλλεύσιμα ακίνητα, αφορολόγητο πόσο μέχρι 200.000 ευρώ, κ.λπ.
Με τα δεδομένα αυτά η επιβολή του ΦΑΠ «δεν υπερβαίνει τα όρια της διακριτικής ευχέρειας του νομοθέτη να διαμορφώνει το φορολογικό σύστημα και να καθορίζει τον ενδεδειγμένο τρόπο φορολογήσεως διαφόρων κατηγοριών φορολογικών στοιχείων και επομένως δεν παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις», αναφέρει η απόφαση.


Πηγή : ethnos.gr


Προέταξαν τα στήθη τους υπέρ της Ελλάδας : Ακτιβίστριες ήπιαν ούζο και χόρεψαν συρτάκι γυμνόστηθες έξω από τη γερμανική Βουλή




Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την παράταση του ελληνικού προγράμματος -Είπαν «όχι» στην ανθελληνική καμπάνια της Bild

Προτάσσοντας τα στήθη τους τρεις ακτιβίστριες, πρώην μέλη της Femen, διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Βερολίνο, υπέρ της Ελλάδας, την ώρα που στη Bundestag ήταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.


Πίνοντας ούζο, η Γιοζεφίν Βιλτ, η Μερτσέντες Ράινσταιν και η Τερέσα Λέχμαν, χόρεψαν συρτάκι στο κεντρικό δρόμο της «Axel Strasse» για να στηρίξουν την Αθήνα την ώρα της ψηφοφορίας στην γερμανική βουλή, γυρνώντας παράλληλα την... πλάτη τους στην ανθελληνική καμπάνια της Bild, που χθες καλούσε τους Γερμανούς πολίτες να πουν «όχι» σε νέα χρηματοδότηση για τους «άπληστες» Έλληνες.


Όπως οι ίδιες εξήγησαν, τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει από την οργάνωση Femen και διαδηλώνουν μόνες τους. Σήμερα, με τα ημίγυμνα κορμιά τους, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην Bundestag: «Ja», δηλαδή «ναι» σε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.


Πάντως, εκτός από τις τρεις κοπέλες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, υπήρξαν και κάποιοι Γερμανοί που άφησαν δίπλα σε μπουκάλια ούζου χαρτονομίσματα του ευρώ, σε μία συμβολική κίνηση για την σημερινή ψηφοφορία.  


Πηγή : protothema.gr


Οι πιλότοι βγάζουν τις καλύτερες selfies












Πηγή : newsbeast.gr


«Συναγερμός» για τον νέο ιό που εξαπλώνεται στο Facebook -Τι συμβουλεύει τους χρήστες η ΕΛ.ΑΣ.




Πανικό έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ένας νέος ιός που διαδίδεται μέσω του Facebook. Ο ιός έχει τη μορφή μηνύματος, το οποίο, εν αγνοία του χρήστη, μπορεί να εκτελέσει παράνομες ενέργειες στον υπολογιστή κάθε χρήστη.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της...



Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχικά ο χρήστης λαμβάνει από έναν άλλο χρήστη του Facebook μήνυμα, το οποίο περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, το οποίο έχοντας φαινομενικά ενδιαφέρουσα περιγραφή προτρέπει τον χρήστη να το «ανοίξει».



Το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου είναι συνήθως αρχείο με ονομασία « Watch This !!!. vbs », το οποίο μόλις εκτελεστεί, εγκαθίσταται μόνιμα ο «ιός» στο σύστημα και αποκτά τη δυνατότητα να εκτελέσει διάφορες παράνομες ενέργειες στον υπολογιστή, εν αγνοία του χρήστη, όπως προβολή διαφημίσεων, υποκλοπή κωδικών, εκτέλεση κακόβουλων προγραμμάτων κ.λπ.

Επίσης, ο ιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό Facebook του χρήστη, προκειμένου να διαδοθεί με τη μορφή μηνύματος σε άλλους χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.



Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου, που έχουν λάβει παρόμοιο μήνυμα και έχουν εκτελέσει το επισυναπτόμενο αρχείο:



να ανανεώσουν το πρόγραμμα αντιικής προστασίας ( antivirus ) που διαθέτουν και να εκτελέσουν μία πλήρη σάρωση του συστήματος ( full scan ),



σε περίπτωση που η σάρωση δεν εντοπίσει/αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό, να εγκαταστήσουν κάποιο άλλο πρόγραμμα αντιικής προστασίας ( antivirus ),



επίσης, σε κάθε περίπτωση να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού ( antimalware ),



για πλήρη και οριστική αφαίρεση του ιού από τον υπολογιστή, να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο) και να επανεγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή,



να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης ( passwords ) σε όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, e – banking κ.λπ.).



Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα για την προστασία τους από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον:



να είναι προσεκτικοί στην αποθήκευση και εκτέλεση επισυναπτόμενων αρχείων που έχουν ληφθεί ακόμα και από γνωστούς/φίλους, ενώ συνίσταται η σάρωση ( scan ) κάθε επισυναπτόμενου με το αντιικό πρόγραμμα ( antivirus ) πριν την εκτέλεσή του,



να φροντίζουν ώστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή να βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις ( updates ),



ομοίως, να φροντίζουν ότι το αντιικό σύστημα ( antivirus ) βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις ( updates ),



να διατηρούν περιοδικά αντίγραφα των δεδομένων τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο),



να εκτελούν περιοδικά πλήρη σάρωση του συστήματος ( full scan ) με εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού ( antimalware ).

-


Ακόμα ένα γονίδιο που διακρίνει τον εγκέφαλο του ανθρώπου απ' των ζώων



Ένα ακόμα γονίδιο που κάνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο να πλεονεκτεί έναντι του εγκεφάλου των ζώων υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν γερμανοί ερευνητές. Το ARHGAP11B παίζει καθοριστικό ρόλο στο μέγεθος και την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου, καθώς ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των νευρώνων στον νεοφλοιό, περιοχή ζωτικής σημασίας για τη λογική, τη γλώσσα και την αισθητηριακή αντίληψη.

Επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ Μοριακής Βιολογίας του Κυττάρου και Γενετικής στη Δρέσδη, με επικεφαλής τον Νευροβιολόγο Βίλαντ Χούτνερ, εξηγεί σε σχετικό δημοσίευμα του
Science, ότι το γονίδιο ARHGAP11B έχει επίσης εντοπιστεί στους Νεάντερταλ, καθώς και στους μυστηριώδεις Ντενίσοβαν, ένα άλλο παρακλάδι των σύγχρονων ανθρώπων από τη Σιβηρία, αλλά δεν υπάρχει στο DNA των χιμπατζήδων ή των τρωκτικών. Έτσι, πιστεύεται ότι εμφανίστηκε στο πρώιμο στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης, λίγο αφ’ ότου οι μακρινοί ανθρωπίδες πρόγονοί μας και οι πίθηκοι ακολούθησαν πλέον διαφορετικά εξελικτικά μονοπάτια.

«Ο στόχος μας ήταν πάντα να εντοπίσουμε τις αλλαγές στο γονιδίωμα που ευθύνονταν, ώστε εμείς οι άνθρωποι να αποκτήσουμε μεγαλύτερους εγκεφάλους από τους άλλους πιθήκους», εξηγεί ο Δρ Χούτνερ.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει σχεδόν τριπλασιαστεί κατά τα τελευταία 7 εκατομμύρια χρόνια, φθάνοντας σήμερα να έχει ένα μέσο όγκο 1.300 κυβικών εκατοστών και περιέχοντας 85 έως 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, οι οποίοι καταναλώνουν το ένα πέμπτο περίπου της συνολικής ενέργειας του ανθρώπινου σώματος. Η επιτάχυνση της μεγέθυνσης και εξέλιξης του εγκεφάλου μας συνέβη μέσα στα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια. Κατά την εμφάνιση του «Όρθιου Ανθρώπου» (Homo erectus) πριν από περίπου 1,8 εκατ. χρόνια, ο ανθρώπινος εγκέφαλος ήταν σχεδόν ο μισός από τον σημερινό.

Τα πειράματα που έκαναν οι γερμανοί ερευνητές με έμβρυα ποντικιών, επιβεβαίωσαν ότι το γονίδιο ARHGAP11B μπορεί να έχει δραστική επίπτωση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Τα έμβρυα, στα οποία εισήχθη το γονίδιο, σύντομα ανέπτυξαν εγκέφαλο μεγαλύτερο και πιο όμοιο εξωτερικά με τον ανθρώπινο, αποκτώντας τις χαρακτηριστικές αύλακες και έλικες.

Οι επιστήμονες θα παρακολουθήσουν την ανάπτυξη αυτών των ποντικιών με το ανθρώπινο γονίδιο για να δουν πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον και κατά πόσο τα πειραματόζωα θα είναι πιο έξυπνα, με καλύτερη μνήμη και ικανότητα μάθησης.

Η Δρ Μάρτα Φλόρι, Νευροβιολόγος σχολιάζοντας την μελέτη εμφανίστηκε επιφυλακτική επισημαίνοντας ότι, «η νόηση είναι ένα πολύπλοκο πράγμα. Δεν πιστεύουμε ότι ένα μόνο γονίδιο μάς κάνει πιο έξυπνους από τα άλλα ζώα». Και εκτιμά όμως ότι είναι απίθανο να καταφέρουν οι επιστήμονες να δημιουργήσουν ποντίκια με ανθρώπινη εξυπνάδα.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Ντιουκ στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατάφερε να διογκώσει το μέγεθος του εγκεφάλου τρωκτικών, εισάγοντας σε αυτά τμήμα ανθρώπινου DNA.

Πάντως, ο ισπανός Νευροβιολόγος Βίκτορ Μπορέλ Φράνκο χαρακτηρίζει την γερμαντική μελέτη «σημαντικό ορόσημο στην κατανόησή μας για την αναπτυξιακή ανάδυση της ανθρώπινης μοναδικότητας».

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εξαρθρώθηκε σπείρα που πλαστογραφούσε και πωλούσε πίνακες




Σπείρα που πλαστογραφούσε πίνακες ζωγραφικής γνωστών Ελλήνων δημιουργών και τους πωλούσε έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Εγκέφαλος της σπείρας φέρεται 62χρονος από νησί του ανατολικού Αιγαίου, ο οποίος δηλώνει δημοσιογράφος.

Ο άνδρας συνελήφθη μαζί με 87χρονο, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άγνωστοι «καλλιτέχνες» και άγνωστοι προμηθευτές συνεργοί τους.

Οι έρευνες της αστυνομίας ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία ατόμου στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων. Ο καταγγέλλων δήλωσε ότι είχε εξαπατηθεί από τον 62χρονο, που του είχε συστήσει ο 87χρονος και είχε αγοράσει από αυτόν 13 έργα τέχνης, αντί του συνολικού χρηματικού ποσού των 308.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ήταν πλαστά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά αγόρασε πίνακα γνωστού Έλληνα ζωγράφου έναντι 27.000 ευρώ.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος ήταν αρχηγικό μέλος ομάδας που, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2014, προέβαινε στην πώληση πλαστών έργων τέχνης (πινάκων ζωγραφικής) πείθοντας τους υποψήφιους αγοραστές ότι αυτά είναι γνήσια και προέρχονται, είτε από τη συλλογή της οικογένειάς του, είτε από αριστοκρατικές οικογένειες και συλλέκτες. Τα πλαστά έργα τέχνης τα προμηθεύονταν από άγνωστους προμηθευτές, ενώ άγνωστοι «καλλιτέχνες» τα ζωγράφιζαν, βασιζόμενοι σε πρωτότυπα έργα γνωστών Ελλήνων δημιουργών.

Ο ρόλος του 87χρονου ήταν να συστήνει υποψήφιους αγοραστές στον 62χρονο, εγγυώμενος προσωπικά για την φερεγγυότητά του, ενώ και ο ίδιος φρόντιζε να τους καθησυχάζει για την γνησιότητα των πωληθέντων έργων τέχνης.

Τα έργα τέχνης που πωλήθηκαν στον καταγγέλλοντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται περί πλαστών.

Έπειτα από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 92 πίνακες ζωγραφικής, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν. Οι κατασχεθέντες πίνακες θα αποσταλούν στην Εθνική Πινακοθήκη, προκειμένου να εξετασθούν για τη γνησιότητά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή : Nooz.gr



Π. Νικολούδης: Eίσπραξη 2,5 δισ. από υποθέσεις φοροδιαφυγής



Στα αποτελέσματα φορολογικών ελέγχων 3.500 υποθέσεων, από τους οποίους προκύπτουν φόροι ύψους 7 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times, προσθέτοντας ότι ελπίζει στην είσπραξη 2,5 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι.

Σύντομα, είπε ο υπουργός, θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και για άλλες 22.000 υποθέσεις, ύψους αρκετών δισ. ευρώ, τα οποία θα αναζητηθούν.

Ο κ. Νικολούδης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλος αφορολόγητος ελληνικός πλούτος εκτός της χώρας.

Αναφέρθηκε σε εκτίμηση για ένα συνολικό ποσό 120 δισ. ευρώ ελληνικών περιουσιών, που βρίσκονται εκτός της χώρας, κυρίως σε επενδυτικούς λογαριασμούς, στους οποίους, όπως είπε, η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ένας από τους τομείς, όπου υπάρχει διαφθορά και θέλει να στοχοποιήσει η κυβέρνηση, είναι ο τομέας της ενέργειας. Μόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων εκτιμάται πως χάνονται ετησίως φορολογικά έσοδα 3 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφέρει το δημοσίευμα, δήλωσε πως το λαθρεμπόριο συχνά αφορά πλαστές εξαγωγές καυσίμων, μέσω παράνομων δικτύων που δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Νικολούδης αναφέρθηκε, επίσης, και στη δίωξη στην οποία είχε συμβάλει, πριν από αρκετά χρόνια, κατά του επιχειρηματία Λαυρ. Λαυρεντιάδη, οποίος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρημάτων από την τράπεζα την οποία έλεγχε στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Ωστόσο, σημείωσε ο υπουργός, ο επιχειρηματίας κατάφερε να αποφύγει προσωρινά τη δίωξη, επιστρέφοντας τα χρήματα, χάρη σε έναν νόμο, που πέρασε αθόρυβα. Ο κ. Λαυρεντιάδης, πρόσθεσε, δεν είναι ο μόνος Έλληνας μεγιστάνας, που εμπλέκεται σε τέτοια σχέδια.

«Δείχνει πως υπάρχει μια πολύ κλειστή κάστα ανθρώπων με πλοκάμια σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο Παν. Νικολούδης. Ο κ. Λαυρεντιάδης τελικά συνελήφθη και μπήκε στη φυλακή το 2012 έπειτα από νέο νόμο που ακύρωσε την ασυλία του και η δίκη του πρόκειται να αρχίσει τον Μάρτιο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρει ότι ενώ η Ελλάδα ενισχύει τις προσπάθειές της στο θέμα της φορολογίας, η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης θα μπορούσε να εμποδίσει την πρόοδο.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε στην εφημερίδα μια υπόθεση για την οποία η ΓΓΔΕ είχε βεβαιώσει πρόστιμο ύψους 5 εκατ. ευρώ σε έναν πλούσιο Έλληνα φοροφυγά. Αυτός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όπου η υπόθεση, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, «θάφτηκε», καθώς ο δημόσιος κατήγορος δεν εμφανίστηκε στη δίκη.

Λέγοντας πως δεν είναι θαυματοποιός, ο κ. Νικολούδης παραδέχεται πως θα ήταν συνετό να παραμείνει ρεαλιστής. Έδωσε, όμως, μία νότα αισιοδοξίας, δηλώνοντας: «Αν ο κόσμος δει ότι είμαι καθαρός και ότι ο πρωθυπουργός είναι καθαρός και πως αυτοί που δεν είναι καθαροί στο τέλος θα πάνε στη φυλακή, θέλω να ελπίζω πως αυτό θα εμπνεύσει μια αλλαγή στην ελληνική κοινωνία».


Πηγή : kathimerini.gr


Διαμαντίδης : "Σε εμένα ήλθαν τα πράγματα εύκολα"




Ο Δημήτρης Διαμαντίδης εμφανίστηκε στην εκπομπή "Εεεε" του MEGA.  Διαβάστε τι θα κάνει αν ο Σειρηνάκης του ζητήσει τα δικαιώματα για το "βάλτο αγόρι μου", ποια η αντιπρόταση που είχε για πιθανά γυρίσματα ταινίας στο ΟΑΚΑ. Μιλά για τη σύζυγο του, τον Σαμαρά, τον Σπανούλη και τη ζωή...

ως μας ενημέρωνε το super "η εκπομπή "Εεεεε" εξασφάλισε, σε παγκόσμια τηλεοπτική αποκλειστικότητα (αλήθεια) συνέντευξη με τον αρχηγό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη".

Η πραγματικότητα είναι πως όντως είδαμε την πιο άνετη και χαλαρή εκδοχή του Διαμαντίδη, σε όσες συνεντεύξεις έχει δώσει μέχρι τη σήμερον ημέρα. Διαβάστε τι λέει για το Eurobasket του 2005, τη σύζυγο του, την οικογένεια του, αλλά και το αν κάνει εκείνος μάγκες του συμπαίκτες του ή... στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο.

Παρουσιαστής: "Δημήτρης Διαμαντίδης. Δεν βγαίνει ποτέ στην τηλεόραση. Είναι τιμή του που σήμερα το Εεεε θα του δώσει τηλεοπτικό χρόνο. Δεν βγαίνεις ποτέ, έτσι;"

Διαμαντίδης: "Τώρα που σε είδα, αποφάσισα να βγω"

Παρουσιαστής: "Με παρακαλούσες"

Διαμαντίδης: "Σε πήρα τηλέφωνο"

Παρουσιαστής: "Γιατί;"

Διαμαντίδης: "Επειδή σε ξέρω από παλιά, είπα ευκαιρία να βγω στην τηλεόραση"

Παρουσιαστής: "Γνωριζόμαστε από παλιά, όταν εγώ έπαιζα στη Φλώρινα και εσύ στην Καστοριά και πάντα σε νικούσα"

Διαμαντίδης: "Καλά, όχι πάντα"

Παρουσιαστής: "Όχι;"

Διαμαντίδης: "Λίγες φορές"

Παρουσιαστής: "Στο κλιμάκιο, ήσουν αλλαγή μου"

Διαμαντίδης: "Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που έπαιξα δίπλα σου"

Παρουσιαστής: "Έμαθες από εμένα;"

Διαμαντίδης: "Μετά πάντα είχα στο μυαλό μου, ό,τι και αν έκανα, όσα είχες κάνει εσύ"

Παρουσιαστής: "Πιστεύεις στην τύχη;"

Διαμαντίδης: "Λίγο"

Παρουσιαστής: "Γιατί το 13 ρε φίλε"

Διαμαντίδης: "Όταν είχα πάει στον Ηρακλή, ήταν το μόνο νούμερο που είχε μείνει και το πήρα"

Παρουσιαστής: "Πες μου λίγο για τον Σπανούλη. Έχετε κόντρα;"

Διαμαντίδης: "Καμία κόντρα. Μόνο στο γήπεδο. Θέλω να κερδίζω, θέλει να κερδίζει"

Παρουσιαστής: "Είστε φίλοι;"

Διαμαντίδης: "Φυσικά και είμαστε. Τόσα χρόνια παίξαμε μαζί".

Παρουσιαστής: "Πηγαίνετε για καφέ;"

Διαμαντίδης: "Όχι τώρα, όταν ήμασταν στην ίδια ομάδα πηγαίναμε"

Παρουσιαστής: "Η άποψη σου για εκείνον;"

Διαμαντίδης: "Το μπάσκετ είναι συνολική προσπάθεια, αλλά είναι στους κορυφαίους της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια"

Παρουσιαστής: "Εσύ είσαι ο κορυφαίος"

Διαμαντίδης: "Άμα το λες εσύ"

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε τον ημιτελικό του Eurobasket 2005 και το ματς Ελλάδα-Γαλλία, με το αλήστου μνήμης σουτ που έμεινε στην ιστορία ως το "βάλτο αγόρι μου" του sportscaster.

Παρουσιαστής: "Τι είχε γίνει; Πες μας λίγο"

Διαμαντίδης: "Τι είχε γίνει;"

Παρουσιαστής: "Είναι από τις μεγαλύτερες ανατροπές; Του παγκοσμίου μπάσκετ;"

Διαμαντίδης: "Ναι, είναι από τις μεγαλύτερες ανατροπές".

Παρουσιαστής: "Ήμασταν 20 πόντους πίσω;"

Διαμαντίδης: "Όχι και 20 πόντους. Τώρα, να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι. Αλλά πρέπει να ήταν στο τελευταίο ένα, ενάμιση λεπτό πρέπει να χάναμε με 10-12 πόντους. Μπορεί να κάνω και λάθος. Καταφέραμε ωστόσο, να νικήσουμε. Μας βοήθησαν και αυτοί φυσικά".

Παρουσιαστής: "Ποιοι;"

Διαμαντίδης: "Ε, οι Γάλλοι! Έκαναν πράγματα τα οποία..."

Παρουσιαστής: "Ό,τι να 'ναι;"

Διαμαντίδης: "Ε, ναι. Ό,τι να 'ναι;;... Εντάξει"

Παρουσιαστής: "Μυρίζουν οι Γάλλοι; Γιατί λένε ότι μυρίζουν"

Διαμαντίδης: "Όχι, όχι. Δεν καταλαβαίνεις. Μέσα στον αγώνα δεν έχει τέτοια.

Παρουσιαστής: "Επειδή είμαστε low budget παραγωγάρα και δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε τα δικαιώματα, να δειξουμε αυτό που έγινε τότε, μπορείς να μας πεις περίπου τι συνέβη με εκείνο το καλάθι;"

Διαμαντίδης: "Πήρε ο Ζήσης την μπάλα"

Παρουσιαστής: "Φίλος σου ο Ζήσης"

Διαμαντίδης: "Ναι... Την κατέβασε, έκανε μια μικρή διείσδυση, πάσαρε στο τρίποντο, σούταρα και έβαλα το τρίποντο. Μετά, έκαναν ένα σουτ αυτοί, στο τέλος του χρόνου και έτσι περάσαμε στον τελικό. Αυτό ήταν".

Παρουσιαστής: "Εκεί ακούστηκε η περίφημη φράση του Σκουντή, "βάλτο αγόρι μου". Μετά, όταν τελείωσε αυτό και γυρίσατε στην Ελλάδα, πήρε ο Σειρηνάκης τηλέφωνο να ζητήσει κανέναν τίτλο, για καμια τσόντα;"

Διαμαντίδης: "Ο Σειρηνάκης δεν ξέρω, αλλά τότε... δεν είχε βγει στην επικαιρότητα. Δεν νομίζω ότι υπήρχε..."

Παρουσιαστής: "Έκανε τότε, έκανε"

Διαμαντίδης: "Ε, δεν το ξέρω αυτό. Το ξέρεις;"

Παρουσιαστής: "Ναι! Εσάς σας έκανε καμια πρόταση για τον τίτλο; Ή είχατε τα δικαιώματα εσείς;"

Διαμαντίδης: "Όχι. Τα δικαιώματα τα έχουμε μόνο εμείς"

Παρουσιαστής: "Μετά την εκπομπάρα;"

Διαμαντίδης: "Μετά την εκπομπάρα, δεν ξέρω. Εσύ θα μου πεις"

Παρουσιαστής: "Γιατί τώρα, θα διαφημιστεί αυτό. Καταλαβαίνεις. Αν πάρει τηλέφωνο τώρα, θα το δώσεις;"

Διαμαντίδης: "Όχι"

Παρουσιαστής: "Τώρα που βλέπω το χώρο (ΟΑΚΑ), θα ήταν πάρα πολύ καλή ιδέα να γίνει κανένα γυρισματάκι, σε πορνό κατάσταση. Μια αισθησιακή ταινία"

Διαμαντίδης: "Για αισθησιακή ταινία, δεν νομίζω. Για ερωτική ταινία, επειδή το μπάσκετ όπως λένε πολλοί είναι και έρωτας, μπορεί να γυριζόταν κάτι".

Παρουσιαστής: "Καλός είσαι, σωστός! Γιατί σας διαλέγουν οι κοπέλες; Για αυτό που είστε ή για αυτά που "βγάζετε";"

Διαμαντίδης: "Δεν ξέρω γιατί διαλέγουν οι κοπέλες. Εγώ διάλεξα τη γυναίκα μου, γιατί μου άρεσε. Ρώτα τη γυναίκα μου".

Παρουσιαστής: "Εσύ τα έχεις με μια ηθοποιό"

Διαμαντίδης: "Ηθοποιό... Εντάξει. Τη γυναίκα μου... (τον διακόπτει)"

Παρουσιαστής: "Στο σπίτι μαγειρεύει;"

Διαμαντίδης: "Φυσικά. Κάνει τα πάντα, όσα κάνει μια νοικοκυρά"

Παρουσιαστής: "Έχεις βρει δηλαδή, το άλλο σου μισό;"

Διαμαντίδης: "Ναι"

Παρουσιαστής: "Το μεγάλο σου ατού είναι τα μεγάλα σου άκρα, έτσι δεν είναι;"

Διαμαντίδης: "Ναι (με επιφύλαξη)"

Παρουσιαστής: "Μεγάλα χέρια, μεγάλα πόδια. Όλα τα άκρα σου είναι μεγάλα;"

Διαμαντίδης: "Τι;;;;;;"

Παρουσιαστής: "Έχεις ασυνήθιστα μεγάλα χέρια. Πόσα κύπελλα μπορούν να κρατήσουν;"

Διαμαντίδης: (κοιτάει τις παλάμες του) "Πόσα; Δεν ξέρω".

Εμφανίζεται κοπέλα με πλαστικά κύπελλα, ο Διαμαντίδης ανοίγει τα χέρια του και ο παρουσιαστής... τα στοιχίζει στις παλάμες και... αντέχει για 8.

Διαμαντίδης: "Σερβιτόρος"

Παρουσιαστής: "Έχεις δουλέψει ποτέ σερβιτόρος;"

Διαμαντίδης: "Για πολύ λίγο. Βάλτα καλά. Άλλο ένα παίρνει"

Παρουσιαστής: "Δημήτρης Διαμαντίδης. Τον κέρδισε το μπάσκετ. Τον έχασε το τσίρκο".

Παρουσιαστής: "Λοιπόν, έχεις βγει πολυτιμότερος παίκτης... Τι να πω; Ξέρω 'γω;" και αρχίζει να διαβάζει τίτλους και φτάνει σε ένα "καλύτερη... Καλύτερη; Δεκάδα; Γιατί δεκάδα;"

Διαμαντίδης: "Ενδεκάδα! Σαν τον Σαμαρά είμαι (γελάει)"

Παρουσιαστής: "Πρόσφατα γράφτηκε το όνομα σου με μεγάλα γράμματα, μεγαλύτερα και από το δικό μου, ότι βγήκες πρώτος στις ασίστ στη Euroleague. Τι φάση; Πώς αισθάνεσαι;"

Διαμαντίδης: "Ωραία αισθάνομαι. Μια χαρά. Όπως σου είπα και πριν, όταν έχεις καλούς συμπαίκτες, όλα είναι πιο εύκολα.

Παρουσιαστής: "Ναι, αλλά στις ασίστ δεν παίζει ρόλο ο συμπαίκτης"

Διαμαντίδης: "Πώς δεν παίζει; Μπορεί να πετάξεις την μπάλα λίγο πάνω λίγο κάτω, αλλά αν ο άλλος έχει την ευχέρεια να την πιάνει..."

Παρουσιαστής: "Όλα εύκολα ήλθαν δηλαδή, στους συμπαίκτες σου"

Διαμαντίδης: "Σε εμένα ήλθαν εύκολα"

Παρουσιαστής: "Και στους συμπαίκτες σου. Με τόσες ασίστ, μάγκες τους έκανες όλους"

Διαμαντίδης: "Λογικό είναι, έτσι; Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις"

Παρουσιαστής: "Εμείς θα παίξουμε κανά μονό; Να με κάνεις μάγκα και εμένα;"

Διαμαντίδης: "Εσένα δεν θα σε κάνω μάγκα. Θα σε τιμωρήσω"

Παρουσιαστής: "Σε πειράζει που θα σε νικήσω, μπροστά σε όλη την Ελλάδα;"

Διαμαντίδης: "Όχι, δεν με πειράζει"

Παρουσιαστής: "Τόσο τα έχεις βρει με τον εαυτό σου;"

Διαμαντίδης: "Ναι, τα έχω βρει μια χαρά"

Ακολουθεί ένα μονό των... πρωταγωνιστών, με το "Eye of the tiger" για μουσικό χαλί".

Παρουσιαστής: "Πέθανα"

Διαμαντίδης: "Έλα, έχουμε ακόμα"

Παρουσιαστής: "Κούραση. Πόσα είδη ιδρώτα μπορείς να μυρίσεις;"

Διαμαντίδης: "Πολλά είδη"

Παρουσιαστής: "Καταλαβαίνεις τι έχει φάει ο καθένας;"

Διαμαντίδης: "Όχι. Πιο πολύ, τι αποσμητικό βάζει"

Παρουσιαστής: "Περιμένεις παιδάκι, ε; Έχεις ένα ήδη"

Διαμαντίδης: "Ναι. Κοριτσάκι".

Παρουσιαστής: "Αν κάνεις αγοράκι, θα ήθελες να γίνει μπασκετμπολίστας;"

Διαμαντίδης: "Θα ήθελα να είναι καλά. Να έχει υγεία και ό,τι θέλει ας γίνει"

Παρουσιαστής: "Να ξέρεις εγώ θα κερδίσω, Αλλά και να μη κερδίσω, θα βάλω στο μοντάζ ότι κέρδισα"

Διαμαντίδης: "Το ξέρω. Ήμουν σίγουρος. Να σουτάρω; Αν το βάλω, στο μοντάζ θα το φτιάξεις ότι το έχασα;"

Παρουσιαστής: "Ναι. (Μετά το σουτ του Διαμαντίδη) Δοκάρι; Θα ξαναέλθω να σε νικήσω σε κάποια φάση"

Διαμαντίδης: "Ξαναέλα. Εδώ θα είμαι"

Παρουσιαστής: "Θα ξαναδώσεις συνέντευξη ποτέ;"

Διαμαντίδης: "Ποτέ".


Πηγή : sport24.gr


Η ΕΡΤ ξανάρχεται αλλά θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός με αυξημένο ανταποδοτικό τέλος στον λογαριασμό της ΔΕΗ




Υπάρχουν οικογένειες που σκέφτονται να βράσουν ένα αυγό για να μην καταναλώσουν ρεύμα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ και μάλιστα αυξημένο επιβαρύνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος των οικογενειών.

Διαβάζουμε στην imerisia.gr :

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 5 Μαρτίου η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχέδιο νόμου για την ίδρυση της ΕΡΤ ΑΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που τονίζουν ότι πρόκειται για μία κίνηση συνεπή προς τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα θέματα ΜΜΕ, Νίκος Παπάς, φέρεται να έχει ξεκινήσει καθημερινή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα, «προκειμένου η ΕΡΤ να λειτουργήσει άμεσα και να αποκατασταθεί η διαρρηγμένη σχέση του κοινού με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό εκτενές σημείωμα, πρόκειται για ένα σχέδιο Νόμου, με το οποίο καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί συνολικά το ζήτημα, δεν αρκείται στην επαναφορά του προηγούμενου πλαισίου, αντιμετωπίζει τις παθογένειες του παρελθόντος χωρίς να «ρίξει μαύρο» και χωρίς τις ανεπίτρεπτες νομικές πρωτοτυπίες που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Ν. Παππάς μιλώντας στον Σκάι ανακοίνωσε δε ότι θα υπάρξει αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος. «Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες», ανέφερε συγκεκριμένα.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο:

- Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν.

- Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος.

- Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.

- Η ντροπή ΔΤ- ΝΕΡΙΤ εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Τα όσα σχολιάζονται και φημολογούνται αποτελούν μέρος της γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης του κυβερνητικού έργου, κυρίως όσων επιθυμούν, με προσωπική ιδιοτέλεια, να παραμένουν εραστές του ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που η κοινωνία τελικά ουδέποτε εμπιστεύθηκε. Το ίδιο το σχέδιο Νόμου θα δώσει την απάντηση της αλήθειας σε όσους συνεχίζουν να μετατρέπουν τον δημόσιο διάλογο σε πολιτικά άναρθρη σπέκουλα.

- Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στον σημερινό φορέα.

- Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.

- Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στον βωμό σκοπιμοτήτων.


Σε 90 ημέρες οι καταθέσεις νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 18 δισ. ευρώ



Στα 118 δισ. ευρώ ανέρχονται πλέον οι καταθέσεις των νοικοκυριών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έναντι 136 δισ. ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου 2014.

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το Δεκέμβριο και κορυφώθηκαν με την συμφωνία για την επέκταση της δανειακής σύμβασης στις 24 Φεβρουαρίου- διάστημα κατά το οποίο τα σενάρια για Grexit δημιουργούσαν μεγάλο «άγος» στους καταθέτες – είχαν ως αποτέλεσμα να εκρεύσουν από τις τράπεζες αποταμιεύσεις νοικοκυριών ύψους 18 δισ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι καταθέσεις των νοικοκυριών ήταν 136,05 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου, στα 134,23 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου και στα 125,46 δισ. ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών οι εκροές καταθέσεων νοικοκυριών ανήλθαν σε 7 δισ. ευρώ εντός του Φεβρουαρίου, προσγειώνοντας στα 118 δισ. ευρώ το συνολικό απόθεμα καταθέσεων των νοικοκυριών.

Είναι ενδεικτικό πως μόνον οι προθεσμιακές καταθέσεις νοικοκυριών μεταξύ Νοεμβρίου – Ιανουαρίου 2014 μειώθηκαν κατά 11,85 δισ. ευρώ. Ήταν 84,75 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου, στα 81,4 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου και στα 72,9 δισ. ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος καταδεικνύουν πως οι καταθέσεις των επιχειρήσεων ήταν 28,239 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου, στα 26,04 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου και στα 22,57 δισ. ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου.

Θ.Κ.


Πηγή : in.gr


Μάρδας: Έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά - Υπάρχει «μαύρο» χρήμα στις θυρίδες! Την πόρτα των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων μην χτυπήσετε γιατί δώσανε! Δώσανε!


Ο υπουργός είπε ότι μνημόνιο και συμφωνία είναι διαφορετικά καθώς οι δύο αυτές λέξεις εμπεριέχουν άλλα μηνύματα

Αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα ρευστότητας είπε ότι το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Ο κ. Μάρδας είπε πως χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα θα χρειαστεί χρήματα.

Είπε ότι χρήματα θα βρεθούν και από το «μαύρο» χρήμα που βρίσκεται στις θυρίδες.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός είπε ότι μνημόνιο και συμφωνία είναι διαφορετικά καθώς οι δύο αυτές λέξεις εμπεριέχουν άλλα μηνύματα. Τόνισε πως το μνημόνιο αντανακλούσε μια κουλτούρα οικονομικής πολιτικής που έχει πλέον τελειώσει και ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία από τη στιγμή που υπάρχει θα τηρηθεί.


Πηγή : protothema.gr


Θάφτηκε κάτω από τη λάσπη η Μάνδρα Αττικής, από την ισχυρή νεροποντή


Πολλά προβλήματα δημιούργησε στη Μάνδρα Αττικής η ισχυρή νεροποντή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τη σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα, ενώ τα ορμητικά νερά ενός χειμμάρου που υπερχείλισε παρέσυραν οχήματα.
Έξι άτομα χρειάστηκε να απομακρύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τα σπίτια τους και δύο από το αυτοκίνητό τους, ενώ αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι αντλήσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Πηγή : imerisia.gr


ΕΣΕΕ: Μειωμένος κατά €930 εκατ. ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων




Στο 17,3% η μεσοσταθμική μείωση το 2015 σε σχέση με το 2014

Απογοητευτική είναι η εικόνα των χειμερινών εκπτώσεων για τις εμπορικές επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), καθώς σε ετήσια βάση απώλεσαν τζίρο εκτιμώμενου ύψους 930 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η μεσοσταθμική μείωση της αγοραστικής κίνησης το 2015 σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2014 κυμαίνεται στα επίπεδα του -17,3%, ενώ ο εκτιμώμενος τζίρος για τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο θα διαμορφωθεί το 2015 περίπου στα 4,44 δισ. ευρώ, καταγράφοντας απώλειες 930 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2014.

Σημειώνεται πως την εκπτωτική περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουάριου 2014 ο τζίρος σε απόλυτα νούμερα ήταν 5,37 δισ. ευρώ και είχε σε ετήσια βάση σημειώσει μείωση 2,37% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους, καθώς και με στοιχεία από μικρομεσαίες και μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα, δεν επιτρέπουν να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις για την πραγματικά επικρατούσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς», αναφέρει η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Πιο αναλυτικά, η συντριπτική πλειοψηφία των μετεχόντων στην έρευνα (70%) δήλωσε ότι οι πωλήσεις ήταν συρρικνωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ δύο στους δέκα (22%) ότι κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα και μετά βίας ένας στους δέκα (8%) λίγο καλύτερα από πέρυσι.

Όσον αφορά στο εύρος της μειούμενης εμπορικής κίνησης οι απαντήσεις ποικίλουν, καθώς το 23% δηλώνει πτώση της τάξης του 11 – 20%, άλλο ένα 23% μείωση πωλήσεων 21% - 30% και μόνο το 10% πτώση της τάξης του 0-10%. Ένας στους πέντε (20%) δηλώνει ποσοστό πτώσης του 30-40% και σχεδόν ένας στους τέσσερις (23%) δηλώνει πως η πτωτική τάση του τζίρου τους ξεπέρασε το 40%.

Η μεγάλη δε πλειοψηφία των ερωτηθέντων (92%) αποτύπωσε την ανύπαρκτη επίδραση που επέφερε το άνοιγμα των καταστημάτων την 1η Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων στην τόνωση της καταναλωτικής δαπάνης, ενώ πρέπει να τονιστεί πως μόνο το 42% των καταστημάτων παρέμειναν ανοικτά τη Κυριακή 18 Ιανουαρίου.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων προέβη σε γενναίες μειώσεις τιμών που ξεκινούσαν από το 30% και στις περισσότερες των περιπτώσεων ξεπερνούσαν το 50%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν και το 80%.

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 5 στους 10 εμπόρους (55%) υποδεικνύουν ως καλύτερη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων το διάστημα από 12/1 έως 31/1, παρά τη διενέργεια των εκλογών. Αντίστοιχα 3 στους 10 υπέδειξαν την περίοδο από 1/2 έως 15/2 ως την πιο αποδοτική και λιγότεροι από 2 στους 10 (15%) εκείνη από 16/2 έως 28/2, παράμετρος η οποία υποδηλώνει την κάμψη της αγοραστικής κίνησης στα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Φεβρουαρίου.


Πηγή : tovima.gr


Να μην πληρώνει ο Έλληνας κύριε Παππά για την ΕΡΤ μαζί με το ρεύμα! Προσλήψεις απολυμένων στην ΕΡΤ και αύξηση του τέλους μέσω ΔΕΗ



Διαβάζουμε στο newsit.gr :

Νομοσχέδιο για την ΕΡΤ προανήγγειλε μαζί με προσλήψεις, αλλά και αύξηση του ανταποδοτικού τέλους ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Δεν γνωρίζουμε εάν η αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος που όλοι πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ συνδέεται με τις νέες προσλήψεις που προανήγγειλε στην ΕΡΤ ο υπουργός, ωστόσο ο κ. Παππάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για μικρή μείωση.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Παππά θα έρθει στη Βουλή της ερχόμενη εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως θα έχουν προτεραιότητα όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ.

Εμείς έχουμε να προτείνουμε για να δουν διαφορά οι Έλληνες πολίτες και να συγκρίνει την νέα κυβέρνηση από τις προηγούμενες να μην μπει μέσα στον λογαριασμό του ρεύματος που πληρώνει χρυσό η ελληνική οικογένεια κανένα τέλος για καμία ΕΡΤ και αυτό είναι το λογικό, το τίμιο και το ηθικό!
Να ανοίξει η ΕΡΤ και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους που τις έχασαν άδικα αλλά να δουλέψουν και να συντηρήσουν τον τομέα εργασίας τους ποντάροντας στην ποιότητα και όχι στον ελληνικό λαό με το να τους τα παίρνει το κράτος από λογαριασμούς κοινής ωφέλειας!!


Ντόρα: Έναν στόχο έχω: Να συνέλθει η ΝΔ



Την πρώτη μετεκλογική συνέντευξή της παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

Το “βαρύ πυροβολικό” της Κεντροδεξιάς ανέπτυξε τις θέσεις της για την πραγματικότητα που διαμορφώνεται σε εθνικό επίπεδο για τη χώρα, μετά τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ μίλησε και για τη Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

“- ‘Εχω έναν στόχο: Να ξανασυνέλθει η Παράταξη.

- Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να κάνει μια καθαρή, εσωκομματική κουβέντα. Η χώρα χρειάζεται μια υγιή, ισχυρή Κεντροδεξιά.

- Να πάμε σε ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης.

- Έχουμε μια παράταση της συμφωνίας, χωρίς χρήματα. Η Παράταξή μου οφείλει να διευκολύνει την κυβέρνηση προς το κλείσιμο της συμφωνίας”.


Πηγή : ysterografa.gr


Όλα τριγύρω αλλάζουνε αλλά για τους βουλευτές να μένουν ίδια! Να μην καταργηθούν τα βουλευτικά ΙΧ ζήτησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κωνσταντοπούλου



Υποστήριξαν πως το βουλευτικό ΙΧ είναι απαραίτητο «εργαλείο δουλειάς» και πως αρκετοί δεν έχουν την οικονομική άνεση να διατηρούν ιδιωτικό - Ζήτησαν να επανλέθει και ο αστυνομικός που απομακρύνθηκε με απόφαση Πανούση

Το θέμα των βουλευτικών προνομίων απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση επί κοινοβουλευτικών ζητημάτων που παρέθεσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με ορισμένους βουλευτές να εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την πρόθεση του πρωθυπουργού να τους τα περιορίσει.

Κάλεσαν δε την κυρία Κωνσταντοπούλου να αγνοήσει την πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου αλλά και αυτή του υπουργού Δημοσίας Τάξης Γιάννη Πανούση να τους πάρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που έχουν για συνοδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι βουλευτές υποστήριξαν πως το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι απαραίτητο «εργαλείο δουλειάς» και πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να τους το στερήσει. Σημείωσαν ότι αρκετοί δεν έχουν την οικονομική άνεση να έχουν ιδιωτικό ΙΧ και πως εάν τους αποστερηθεί το βουλευτικό τότε θα αναγκάζονται να μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς. Αλλοι δε, πρότειναν να μην γίνει «οριζόντια» η κατάργηση των βουλευτικών ΙΧ, αλλά να μπουν οικονομικά κριτήρια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Πρόεδρος τους είπε ότι οι κληρώσεις για τα αυτοκίνητα θα γίνουν κανονικά και άρα δεν θα υπάρξει κατάργηση.

Επιπροσθέτως, έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τους πάρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς καλώντας την Πρόεδρο να μεσολαβήσει προκειμένου να τους επιστραφεί.

Να σημειωθεί ότι στην ενημέρωση προσήλθε η πλειοψηφία των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει υπουργοποιηθεί. Συγκεκριμένα παρέστησαν περι τους εξήντα βουλευτές και κυρίως εκείνοι που ελέγχτηκαν για πρώτη φορά και είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Εκτός των άλλων, η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε την πρόθεσή της να υπάρξει ριζική αναμόρφωση των χώρων του κεντρικού κτηρίου της Βουλής, ώστε οι βουλευτές και υπάλληλοι να μπορούν να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Σε εκείνο το σημείο επανέφερε το ζήτημα των χώρων που καταλαμβάνουν όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο όπως οι πρώην πρωθυπουργοί και  πρόεδροι της Βουλής αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξετάζει το ζήτημα της μεταφοράς τους σε άλλο κτήριο.

Αποκάλυψε δε, ότι τα γραφεία των πρώην πρωθυπουργών Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, που βρίσκονται εντός του Μεγάρου της Βουλής, χωρίς οι ίδιοι να είναι βουλευτές, είναι 200 τ.μ.


Πηγή : protothema.gr



Γερμανία: Να σταματήσει την ανθελληνική εκστρατεία ζητεί από την Bild η Ομοσπονδία Δημοσιογράφων



Να μπει τέλος άμεσα στην «ανθελληνική εκστρατεία» ζητεί από την Bild με ανακοίνωσή της η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV), επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία της «selfie του Όχι» υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας.

Η DJV αναφέρεται στον σημερινό πηχυαίο τίτλο «Όχι» και το κάλεσμα προς τους αναγνώστες να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να αποστείλουν την φωτογραφία στην BILD, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και κάποιοι να την απορρίπτουν. Μια εκστρατεία, όμως, η οποία θέλει να επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις, δεν εμπίπτει στην περιγεγραμμένη αποστολή της δημοσιογραφίας. Το γεγονός ότι τα λαϊκά ΜΜΕ υιοθετούν μια διαφορετική γλώσσα και ένα άλλο δημοσιογραφικό στιλ, είναι φυσικό. Η πρωτοβουλία, όμως, της Bild με την "selfie" ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μίχαελ Κόνκεν.

Προσθέτει δε ότι, με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός δυσφημείται για τις λανθασμένες αποφάσεις των πολιτικών του στα οικονομικά.
«Η ανασφάλεια για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία είναι μεγάλη» συνεχίζει ο κ. Κόνκεν και καταλήγει τονίζοντας ότι σε αυτή την κατάσταση είναι καθήκον όλων των Μέσων η ευρεία και κριτική κάλυψη του θέματος, αλλά όχι η έναρξη μιας πολιτικής εκστρατείας.

Ήδη, πολλοί αναγνώστες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Bild και απέστειλαν φωτογραφίες τους με το σημερινό πρωτοσέλιδο, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της, ενώ έχουν υποβληθεί περίπου 800 σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων εχθρικά προς την στάση της γερμανικής κυβέρνησης.


Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Η γελοιογραφία της ημέρας



Ευχαριστούμε τον φίλο και αναγνώστη μας Θεόδωρο Μακρή


ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίασε υπό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου




Στην ατζέντα θέματα τεχνικής φύσεως και λειτουργίας της Βουλής

Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως για το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ουσιαστικά ώρες μετά το πέρας της προηγούμενης μαραθώνιας συνεδρίασης.

Tην πρωτοβουλία ανέλαβε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές και κυρίως τους πολλούς νεοεκλεγέντες για θέματα τεχνικής φύσης και λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Παράλληλα η Πρόεδρος της Βουλής έθεσε κα θέματα τα οποία αφορούν στα περί ασύλου.

Πλην όμως, όπως σημείωναν κομματικά στελέχη, η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία.

Βάσει αυτού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησε κύκλος επαφών και συνεννοήσεων, και εν συνεχεία
την πρωτοβουλία ανέλαβε ο γραμματέας της ΚΟ Χρ. Μαντάς.

Δεδομένης πάντως της στάσης της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην προηγούμενη συνεδρίαση και της αρνητικής της τοποθέτησης απέναντι στην συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, πολλοί αναμένουν ότι και στην νέα συνάντηση των βουλευτών θα είναι αναπόφευκτη η συζήτηση για το φλέγον θέμα της συμφωνίας και της διαχείρισής της σε νομικό και πολιτικό επίπεδο.

Συνεδρίαση

Στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πήραν μέρος περίπου 70-80 βουλευτές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν νεοεκλεγέντες, ενώ από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κλήρωση των αυτοκινήτων που είναι με χρονομίσθωση της Βουλής η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου και ανήκαν σε βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν (υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου).

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του περιορισμού σε έναν από δυο των αστυνομικών που δικαιούται ο κάθε βουλευτής για λόγους ασφάλειας, όπως και το αν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αποζημίωση οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Πηγή : tovima.gr



«Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό»



Την πικρία τους για την εικόνα του Ολυμπιακού και τον αποκλεισμό απ’ την Ευρώπη εκδήλωσαν οι φίλοι των Πειραιωτών στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης».

Αποδοκιμασίες και συνθήματα για έναν… άλλο Ολυμπιακό περιελάμβανε το «μενού» στο Γ. Καραϊσκάκης, στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Ντνίπρο.

Οι φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδας εξέφρασαν ανοιχτά (και δίχως ακρότητες) την πικρία τους για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα τους, αλλά και για τον αποκλεισμό απ’ τους Ουκρανούς που θεωρείτο του… χεριού τους.

Το γνωστό «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» ήταν αυτό που δόνησε την ατμόσφαιρα και έστειλε το μήνυμα προς παίκτες, τιμ και διοίκηση. Υπήρξε μάλιστα και «γιούχα» προς το φινάλε κάθε φορά που ο Σαντάνα ακουμπούσε την μπάλα.


Πηγή : sport-fm.gr


Εμφαση σε νέα προϊόντα με βάση το ηλεκτρονικό εισιτήριο δίνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών



Με τη διάθεση νέων προϊόντων που θα βασίζονται στη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο αναμένεται να καθιερωθεί μέσα στο 2016, θα επιδιώξουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΣΑ) να αντιστρέψουν την υστέρηση εσόδων που εμφάνισαν τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των ΣΑ, τον φετινό Ιανουάριο καταγράφηκε συνολική μείωση των εσόδων από πωλήσεις της τάξης του 9,44%.

Συγκεκριμένα, η μείωση των εσόδων της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ - λεωφορεία και τρόλει) ανήλθε στο 14,78% και της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ - μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) σε 6,83%.

Η διοίκηση των ΣΑ αποδίδει τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα του Ιανουαρίου, στο γεγονός ότι ήταν προεκλογική περίοδος, ενώ και η τιμή της βενζίνης είχε μειωθεί αισθητά.

Επισημαίνει μάλιστα, ότι αντίστοιχες μειώσεις παρατηρήθηκαν και κατά τη διάρκεια των προεκλογικών μηνών των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Οσον αφορά ολόκληρο το 2014, σε σχέση με τον προϋπολογισμό, παρατηρήθηκε αύξηση των εσόδων (παρά τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων) κατά 9,5 εκατ. ευρώ, καθώς και μείωση των εξόδων λειτουργίας κατά 1,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για εξέλιξη που θεωρείται σημαντική, δεδομένης και της μείωσης της κρατικής επιδότησης του Ομίλου κατά 58 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα του Ομίλου των ΣΑ από τις μηνιαίες πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών, το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου, ανήλθαν σε 81 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,16% (ήταν λιγότερα κατά 128.559 ευρώ).

Η μείωση θεωρείται μικρή αν συνυπολογιστεί και η μείωση του κομίστρου, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι πέρυσι, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια συνεχούς πτώσης, σημειώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 1,4% φθάνοντας τις 651,1 εκατ. επιβιβάσεις.

Οι χρήστες των καρτών απεριορίστων διαδρομών αυξήθηκαν κατά 20,8% το τελευταίο τετράμηνο του έτους με τις κάρτες να συνεισφέρουν πλέον το 40,7% των εσόδων από κόμιστρα, σε σχέση με 29,8% που ήταν το 2013.

Πηγή : tanea.gr


«Βοηθάμε όλοι να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης»


Οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους  το Σάββατο με την οικογένεια του 20χρονου φοιτητή για να βοηθήσουν στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του στον Πειραιά

Δεν έχει τέλος η αγωνία για την τύχη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη που φοιτούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Εχουν περάσει 21 ημέρες από την ημέρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε και τα σενάρια για το τι έχει συμβεί και πού μπορεί να είναι ο 20χρονος φοιτητής ποικίλουν.

Νεώτερες μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι είδαν τον φοιτητή από την Κρήτη στον Πειραιά. Οι μαρτυρίες  δύο γυναικών, που ισχυρίστηκαν πως συνάντησαν και συνομίλησαν με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στον Πειραιά, έχουν στρέψει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, αλλά και του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη, στην ευρύτερη περιοχή.

Ομως, δεν είναι μόνο ο οι αρχές και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, που αναζητούν στον Πειραιά τον 20χρονο φοιτητή. Σε μία συγκινητική και πρωτοφανή προσπάθεια εντοπισμού του, η οικογένεια του το Σάββατο θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, με απώτερο σκοπό να ξεχυθούν όλοι στους δρόμους της πόλης για να αναζητήσουν τον Βαγγέλη.

Η κίνηση αυτή έχει γίνει ευρέως γνωστή από το facebook και μέσω της σελίδας «ΒΟΗΘΑΜΕ όλοι να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης» την οποία διαχειρίζεται η αδερφή του, Ελένη.

Οι δικοί του άνθρωποι γράφουν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 μαζευόμαστε όλοι στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά να βοηθήσουμε να βρούμε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όσοι μπορείτε εκτυπώστε φωτογραφίες του Βαγγέλη ώστε να τις δείχνουμε σε περαστικούς!».

Σημειώνεται πως πάνω από 700 άτομα έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν στη συγκέντρωση. Σημείο συνάντησης είναι ο Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά και ώρα συνάντησης έχει οριστεί στις 11.00. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, Γιώργος Τσούκαλης, που έχει αναλάβει την υπόθεση, θα χωρίσει σε γκρουπ τους παρευρισκόμενους και θα τους καθοδηγήσει.


Πηγή : protothema.gr


Φωτογράφισαν μικρά παιδιά δίπλα σε ... καλάσνικοφ!


Φρίκη από τις φωτογραφίες μικρών κοριτσιών και αγοριών, οπλισμένων με πολεμικά όπλα για το «μάθημα πατριωτισμού» σε νηπιαγωγείο της Αγίας Πετρούπολης. Οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω Διαδικτύου, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες, καθώς. Οι οργανωτές του «εκπαιδευτικού» μαθήματος υποστηρίζουν ότι ο χειρισμός όπλων πρέπει να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα!

Με Καλάσνικοφ στα χέρια και εκτοξευτές ρουκετών, τα παιδάκια, ηλικίας 5-6 χρονών, πόζαραν στο φακό. Οι οργανωτές βέβαια είπαν πως τα όπλα αυτά ήταν αντίγραφα, ενώ ορισμένοι από τους μαθητές φορούσαν μπερέδες και κράνη. Δίπλα τους στέκει άνδρας με στολή του ρωσικού στρατού. Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο.

«Γιατί ένα παιδί να μην έχει το δικαίωμα να φέρει όπλο;», είπε από την πλευρά του ο Γιούρι Ντοροζίνσκι, αναπληρωτής εκπρόσωπος του «Κόκκινου Άστρου», μιας οργάνωσης πολιτών οι οποίοι ασχολούνται με πάθος με την πολεμική ιστορία και βοήθησαν στην οργάνωση αυτού του «πατριωτικού μαθήματος», παρέχοντας τα αντίγραφα των όπλων.

Το «μάθημα» ήταν ενταγμένο στη γιορτή για την «Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας», η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου. «Είναι ηλίθιο να τους μαθαίνεις τον πατριωτισμό χωρίς να τους δείχνεις ποια είναι η πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κ. Ντοροζίνσκι, τονίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών υποστήριξαν την πρωτοβουλία. Στα social medias πάντως το κράξιμο πολλών Ρώσων πολιτών ήταν μεγάλο, κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη» ενέργεια, κυρίως επειδή αφορούσε μικρά παιδιά.



Πηγή : koutipandoras.gr