Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Οριστικό καμία πορεία δεν θα γίνει για το πολυτεχνείο

 



Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη :

Δεν είναι ώρες ανέμελες. Η ζωή μας έχει αλλάξει.

Ζούμε την πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τον πόλεμο. Δίνουμε μάχες με έναν αόρατο εχθρό, που έχει κάνει παγκόσμια εισβολή. Χρειάζεται να αντέξουμε πρώτα απ’ όλα ψυχικά, με σθένος.  Να υποστούμε ευλαβικά τα μέτρα, να βάλουμε στην πάντα συνήθειες, διασκέδαση, συναναστροφές. Χρειάζεται να πολεμήσουμε συλλογικά. Να ζήσουμε μέσα, οι τελετές οι γιορτές να περιμένουν τον άλλο χρόνο.

Κυρίως χρειάζεται να μη διχαστούμε να μη χωριστούμε. Ζούμε σπίτι, αλλά από αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση, όχι από αδιαφορία ή αντικοινωνικότητα.

Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω.

Έτσι και τώρα, με την ίδια ευλάβεια, με την ίδια πειθαρχία, με την ίδια ευθύνη. Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας  στη στάση έναντι των άλλων εορτών.

Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει  περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου.

Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται.

Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο  ζωές.

Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια.

Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού.

Απευθύνω έκκληση σε όλους: κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες.

Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας. Ζητάμε αλληλεγγύη, ευθύνη, νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο, προστασία για τον διπλανό.

Να ζήσουμε φέτος για να γιορτάσουμε του χρόνου.



Στον «πάγο» οφειλές σε εφορία, τράπεζες, δικαιοσύνη μετά το τριπλό ρεκόρ της πανδημίας

 


Η κλιμακούμενη εξάπλωση της πανδημίας τα τελευταία 24ωρα αναγκάζει την κυβέρνηση να βάλει στον «πάγο» την υποχρέωση καταβολής πληρωμών για βασικές εκκρεμότητες που συνδέονται με εφορία, τράπεζες, και δικαιοσύνη. Δίμηνη παράταση μέχρι και το Φεβρουάριο παίρνει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ενώ «παγώνουν» ενδεχομένως για 75 ημέρες οι πληρωμές επιταγών αλλά και οι πλειστηριασμοί, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, πιθανότητα έως το τέλος του χρόνου.

Λίγα 24ωρα πριν ενεργοποιηθεί το δεύτερο lockdown υπήρχε η ελπίδα ότι αυτή τη φορά τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν πιο «χαλαρά» χωρίς να έχουμε ανάλογες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα. Άλλωστε, η ζημιά της πρώτης «καραντίνας» είναι ήδη μετρημένες: μόνο τον Απρίλιο, «χάθηκε» το 22% του μηνιαίου ΑΕΠ. Οι ελπίδες δεν επιβεβαιώνονται.

Όπως προκύπτει και από το χθεσινό τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους, ο κορονοϊός δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο αναγκάζοντας την κυβέρνηση να βάλει «πάγο» σε βασικές εκκρεμότητες που συνδέονται με την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τη δικαιοσύνη και τις τράπεζες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, ο κατάλογος με τις εκκρεμότητες που θα ανασταλούν ή θα αναβληθούν αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερος ειδικά αν υπάρξει μεγάλη παράταση του lockdown. Τι ισχύει μέχρι τώρα;

1. Μόλις χθες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το «πάγωμα» των πλειστηριασμών. Μένει να αποσαφηνιστεί η διάρκεια του παγώματος. Αυτό θα προκύψει από την νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το «πάγωμα» μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ αυτή τη φορά είναι πιθανό οι τράπεζες να δηλώσουν «αποχή» από κάθε αναγκαστικό μέτρο και όχι μόνο εις βάρος των ευπαθών ομάδων όπως είχε ανακοινωθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

2. Η πληρωμή των επιταγών αναμένεται ότι θα «παγώσει» τελικώς για 60 ή για 75 ημέρες. Η διάταξη θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Προς επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του liberal.gr ανέφερε ότι το μέτρο θα ισχύσει κατά κύριο λόγο για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει υποχρεωτικά με κρατική εντολή.

3.  Δεδομένου ότι για τους κατόχους των επιταγών θα «παγώσει» η είσπραξη, αντίστοιχα θα «παγώσει» και η πληρωμή των δικών τους φορολογικών υποχρεώσεων σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία στη ρευστότητά τους. Ούτως ή άλλως, είναι έτοιμο το «πάγωμα» των φορολογικών υποχρεώσεων και για τον μήνα Δεκέμβριο για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει υποχρεωτικά με κρατική εντολή.

4. Οι δανειολήπτες –επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα- είναι ήδη σε επαφή με τις τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσουν το «πάγωμα» της αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων. Ήδη, χιλιάδες έχουν συμφωνήσει «πάγωμα» έως το τέλος του χρόνου και πλέον ξεκινά η συζήτηση για επέκταση του μέτρου και για τους πρώτους μήνες του 2021 καθώς πολύ δύσκολα θα υπάρχει ομαλοποίηση των συνθηκών της αγοράς με την αλλαγή του χρόνου.

5. «Πάγος» και στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα στείλει τα ειδοποιητήρια αλλά είναι πολύ πιθανό να δοθεί δίμηνη παράταση στην προθεσμία πληρωμής. Δηλαδή, αντί να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας έως το τέλος του χρόνου, να πληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις καθώς το οικονομικό επιτελείο θα καταλήξει στις σχετικές αποφάσεις τον Δεκέμβριο.

Μόλις χθες, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος να «παγώσει» και η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». Είναι πολύ πιθανό ότι το αίτημα θα γίνει δεκτό καθώς με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, οι αιτήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν να υποβάλλονται μέσα στον Νοέμβριο. Η παράταση για το νέο έτος, θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή. 


Νίκος Ζαργάνης

liberal.gr




Γερμανικός Τύπος: Ήττα για ΕΕ και Γερμανία ο Καύκασος και η ανατολική Μεσόγειος

 



H εφημερίδα taz σχολιάζει με τίτλο «Η γλώσσα της αδυναμίας» την εκεχειρία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο για τον έλεγχο της αμφιλεγόμενης περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Μπροστά στα μάτια της βραβευθείσας με Νομπέλ Ειρήνης ΕΕ και της εκ περιτροπής προεδρεύουσας Γερμανίας εκτυλίχθηκε ένας πόλεμος, ο οποίος από ό,τι φαίνεται, τελείωσε με μετατόπιση συνόρων και εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων Αρμενίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ αποτυγχάνει κατά τη διάρκεια του εξαμήνου της γερμανικής προεδρίας. Το καλοκαίρι παραλίγο να ξεσπάσει πόλεμος όταν η Τουρκία προκαλούσε με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Ελλάδα, Κύπρος και Γαλλία είχαν ζητήσει τότε μια γρήγορη και σκληρή απάντηση, όμως η καγκελάριος Μέρκελ στηρίχθηκε στη μυστική διπλωματία και την πολιτική κατευνασμού. Η στάση αυτή εκδικείται τώρα. Την στιγμή που η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο έχει σχετικά ηρεμήσει, χωρίς ωστόσο να έχει επιλυθεί, ο πρόεδρος Ερντογάν στέλνει σύριους μισθοφόρους στον Καύκασο. Σήμερα γιορτάζει μια νίκη στο Αζερμπαϊτζάν και το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Γερμανία οδήγησε την ΕΕ σε μια ήττα, αυτό το συμπέρασμα εξάγουμε ήδη από τώρα».

Σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με τίτλο «Ο Πούτιν στον καλύτερο ρόλο του» η Frankfurter Allgemeine Zeitung φωτίζει το ρόλο του ρώσου προέδρου Πούτιν στον πόλεμο στον Καύκασο: «Ο πρόεδρος Πούτιν μπορεί τώρα να ισχυρίζεται ότι σταμάτησε την αιματοχυσία. Η εκεχειρία λίγο πριν την συντριπτική ήττα της Αρμενίας παραπέμπει σε συμφωνία της Μόσχας με το Μπακού και την Άγκυρα. Ο αρμένιος πρωθυπουργός Πασινγιάν είναι πλέον για τους Αρμένιους ο ηττημένος ή ακόμα και ο προδότης. Η Ρωσία παίρνει αυτό που ήθελε εδώ και καιρό. Μια στρατιωτική παρουσία στο Αζερμπαϊτζάν. Και σε όλες αυτές τις εξελίξεις η Δύση έχει απλά ρόλο θεατή».

Φερέφωνα του Ερντογάν το 90% των ΜΜΕ

«Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τη παραίτηση του τούρκου υπ. Οικονομικών και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ δείχνει πόσο χαμηλά έχουν πέσει τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα», γράφει η Tageszeitung: «Τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες δεν τόλμησαν να μεταδώσουν την είδηση της παραίτησης μέχρι να πάρουν το πράσινο φως από την τουρκική προεδρία. Ούτε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ούτε εφημερίδες όμως όπως η Hürriyet ή τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως το CNN-Türk, μετέδωσαν ότι ο Αλμπαϊράκ παραιτήθηκε. Η τουρκική κοινή γνώμη παρέμεινε ανενημέρωτη την ώρα που διεθνείς σταθμοί μετέδιδαν τις λεπτομέρειες της παραίτησης. Μόνο όταν 24 ώρες αργότερα ο πρόεδρος Ερντογάν αποδέχονταν τη παραίτηση, το πρακτορείο Anadolu και άλλα μέσα ενημέρωσαν τους Τούρκους για ό,τι συνέβη.

Στο μεταξύ ακόμα και μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τον Ερντογάν άρχισαν να κάνουν την αυτοκριτική τους παρά το γεγονός ότι με τη γραμμή που ακολουθούν εξασφαλίζουν την εύνοια του τούρκου προέδρου. Υπολογίζεται ότι το 90% των μέσων ενημέρωσης είναι πλέον φερέφωνα της τουρκικής προεδρίας. Λόγω αυτής της κατάστασης όλα και περισσότεροι Τούρκοι στρέφονται σε εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης όπως το Youtube κανάλι του δημοσιογράφου Κουνιέτ Εζντεμίρ. Παρά τις προσπάθειες του τούρκου προέδρου να φιμώσει και αυτές τις πηγές ενημέρωσης με νέο νόμο για τον έλεγχο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιογράφοι όπως ο Ρούσεν Τσακίρ, ο οποίος διατηρεί το διαδικτυακό κανάλι Medyascope, θεωρεί ότι η Άγκυρα δεν θα κερδίσει αυτή τη μάχη, διότι όπως λέει ο δημοσιογράφος, η τεχνολογική εξέλιξη διασφαλίζει ολοένα και περισσότερους τρόπους για να ξεφύγεις».

Η 13/11 του 2015 δεν έγινε μέρα-σύμβολο της ισλαμιστικής απειλής

«Σχεδιάζοντας τις δολοφονίες οι τρομοκράτες μελέτησαν κατ΄ αρχήν τη ζωή. Αναζήτησαν τους δρόμους όπου με βεβαιότητα ο κόσμος γελούσε, χόρευε και πανηγύριζε, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με 130 θύματα, στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, στο στάδιο Stade de France και διάφορα μπαρ στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης. Οι τρομοκράτες δεν πέτυχαν τους στόχους τους, ούτε τότε, ούτε τώρα. Η 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι δεν έγινε ημέρα σύμβολο για την ισλαμιστική απειλή, αλλά για την ικανότητα της πόλης να αντιστέκεται. Μόλις μια μέρα μετά τις επιθέσεις οι Παριζιάνοι ξαναβγήκαν στις ταράτσες των καφέ. Είτε από πείσμα είτε απελπισία είτε επειδή δεν ήθελαν εκτός από το πόνο και το φόβο να αισθάνονται και μόνοι».

 

Πηγή: DW - Στέφανος Γεωργακόπουλος

skai.gr



Παραμένουν 50 αναρχοφασίστες παράνομα στον χώρο του Πολυτεχνείου

 



Το πρωί περίπου 50 αναρχοφασίστες πλήρως ελεγχόμενοι από ακροαριστερά φασιστικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρου του ιστορικού κτηρίου, στην κεντρική είσοδο.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν ανεύθυνα και εγκληματικά για την απόφαση για την ακύρωση των εκδηλώσεων και της πορείας για το Πολυτεχνείο, έτοιμοι να διαπράξουν οποιοδήποτε έγκλημα τους δωθεί εντολή για να επικρατήσει η άποψη τους. 

Στην Πατησίων έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ και των YΜΕΤ, ενώ είναι κλειστή η οδός Στουρνάρη.

Στο ενημερωτικό κείμενο που δημοσίευσαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουασιαστικού χώρου υπογράφουν οι αναρχοφασίστες  ως δήθεν «Φοιτητές/ριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, αγωνιστές/τριες».

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους ο λόγος της δράσης τους έχει στόχο ένα ανοιχτό πολυτεχνείο όπου «θα πραγματοποιηθούν οι τρίημερες εκδηλώσεις μνήμης».

Ακόμα προσθέτουν ότι «ο λόγος που μπήκαμε σήμερα στο Πολυτεχνείο ήταν επειδή γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη».


Λουκέτο και στα δημοτικά σχολεία από τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

 



Το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων στην Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων και θα έχει άμεση ισχύ, δηλαδή από τη Δευτέρα.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσει η κινητικότητα στους δρόμους από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Επίσης θα μειωθούν οι κωδικοί που μπορεί να στείλει κανείς για έξοδο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υποστήριξε ότι πρέπει να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία της πόλης, για να περιοριστούν οι μετακινήσεις ακόμα περισσότερο.

«Ξεκινήσαμε με ανοιχτά όλα τα σχολεία, μετά έκλεισαν τα Λύκεια, έκλεισαν τα Γυμνάσια και έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά. Αυτό ξέρετε ότι δεν είναι δική μου εισήγηση. Ο Δήμαρχος έχει μία εικόνα της πόλης συνολική. Δέχομαι τις πληροφορίες ότι κάθε μέρα δημοτικά σχολεία πρέπει να απολυμανθούν, υπάρχουν κρούσματα, συνωστισμός γονέων στις σχολικές αυλές. Άρα από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, και από τη στιγμή που πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί, θα πρέπει να επέμβουμε και σε αυτό», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.



Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα λάβει πάνω από 25 εκατ. δόσεις εμβολίων και θα είναι δωρεάν για όλους

 



Η Ελλάδα θα λάβει πάνω από 25 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, επισήμανε ο Πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη για τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Είμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε τον προγραμματισμό της στρατηγικής μας για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19. Όπως ξέρετε, τα πρώτα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι άκρως ενθαρρυντικά. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας φέρνει πιο κοντά στη δυνατότητα ενός μαζικού και ασφαλούς εμβολιασμού.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για ένα σχέδιο εφαρμογής το οποίο θα είναι ολιστικό, από την προμήθεια, την αποθήκευση, την ασφαλή διανομή των εμβολίων μέχρι την οργανωμένη διενέργεια των εμβολιασμών σε όλους, ξεκινώντας προφανώς με αυτούς οι οποίοι θα μπουν σε απόλυτα πρώτη προτεραιότητα, με βάση τις κατευθύνσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Η αγορά και η κατανομή των εμβολίων έχει ήδη συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εξασφαλίσει -αν δεν κάνω λάθος- 1,1 δισεκατομμύρια δόσεις από τα σκευάσματα τα οποία βρίσκονται στην τελική φάση. Στην Ελλάδα αναλογούν παραπάνω από 25 εκατομμύρια τεμάχια, κάποια από αυτά είναι διπλές δόσεις που πρέπει να γίνουν, έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε ενδεχομένως και περισσότερα. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται από τις αρχές του 2021.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες, θα καθορίσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού. Χθες, μάλιστα, στη Βουλή κάλεσα όλα τα κόμματα να αποστείλουν έναν εκπρόσωπο στην Εθνική Επιτροπή, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση στον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο δεν θα είναι απλά αποτελεσματικό, αλλά και ασφαλές.

Και όπως οι συμπολίτες μας εμβολιάστηκαν μαζικά και επιτυχημένα φέτος κατά της γρίπης -θέλω να συγχαρώ το Υπουργείο για τον τρόπο με τον οποίο οργάνωσε τον εμβολιασμό κατά της γρίπης- το ίδιο ακριβώς πρέπει να συμβεί και με το εμβόλιο κατά του Covid. Γνωρίζουμε ότι κάποια από τα εμβόλια απαιτούν ειδικές συνθήκες συντήρησης, ορισμένα απαιτούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και από τη στιγμή που θα φύγουν από αυτές τις θερμοκρασίες πρέπει να χορηγούνται εντός λίγων ωρών.

Θέλω να τονίσω ότι αυτός ο εμβολιασμός δεν θα μπορεί να γίνει μέσω του παραδοσιακού τρόπου, μέσω ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους. Θα αναπτυχθούν -και θα μας μιλήσει στη συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους- σε όλη την επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς, οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν. Και εννοείται ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα πλαισιωθεί και με μία εκστρατεία ενημέρωσης από τους ειδικούς, τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπέρ αυτού του εμβολιασμού.

Κλείνω, όμως, με μία απαραίτητη παρατήρηση -επαναλαμβάνοντας κάτι το οποίο είπα και χθες στη Βουλή- το εμβόλιο δεν δίνει τη λύση σήμερα. Μας δείχνει, όμως, το δρόμο προς τη λύση αύριο. Και θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας.

Και κυρίως -θα το ξαναπώ- να περιορίσουμε την κινητικότητά μας μόνο στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις. Όταν ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας να το κάνουν -και το έκαναν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο- το έκαναν χωρίς να γνωρίζουμε τότε ποιο θα ήταν το τέλος αυτής της περιπέτειας. Τώρα το γνωρίζουμε πια, με αρκετά μεγάλο βαθμό σιγουριάς.

Κατά συνέπεια, επαναλαμβάνω και σήμερα την έκκλησή μου, πέρα και πάνω από τα μέτρα τα οποία έχει ήδη πάρει η Πολιτεία, ο καθένας μας να αναλογιστεί την υπευθυνότητά του απέναντι στον εαυτό του, στην οικογένειά του, στο κοινωνικό του σύνολο και να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο απολύτως απαραίτητο. Έτσι ώστε να μπορέσουμε, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να διευκολύνουμε τους υγειονομικούς μας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, που δίνουν μια τιτάνια μάχη αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά να στηρίξουμε και τους συμπολίτες μας εκείνους οι οποίοι μπορεί να χρειαστούν τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να περάσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα μέχρις ότου να μπορούμε να έχουμε επίπεδα εμβολιασμού τέτοια που θα αφήσουμε για τα καλά πίσω μας αυτή την πανδημία.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.



Ιερέας για γέλια και για κλάματα : Ο Αστερίξ είχε προβλέψει από το 2017 την πανδημία!

 



Γέλια, κλάματα αλλά και προβληματισμό πρέπει να δημιουργούν ορισμένοι ψεκασμένοι ιεράρχες που παραπληροφορούν και εξευτελίζουν με δηλώσεις τους την εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ανακάλυψε ότι ο κορωνοϊός έχει σχέση με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ!!

Ο ψεκασμένος μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, κραδαίνοντας ένα τεύχος του Αστερίξ στο χέρι, διάβασε το απόσπασμα από το κόμικ, που αναφερόταν σε έναν μασκοφόρο πρωταθλητή πάνω σε άρμα, ονόματι… Κορωνοϊούς, ο οποίος προερχόταν από τη Ρώμη και πετύχαινε τη μία νίκη μετά την άλλη, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

Αποτελεί όπως είπε, απόδειξη ότι κάποιοι ετοιμάζουν αυτά που ζούμε και δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο ίδιος για διασπορά θεωριών συνωμοσίας.


«Για να δείτε πώς προετοιμάζουν τις μάζες, για αυτά που ζούμε σήμερα. Το 2017, γράφει για μία αρρώστια, η οποία θα έρθει εις τους κατοίκους της Ρώμης, της Ρώμης που δοκιμάστηκε περισσότερο απ’ όλους και τώρα πάλι επέστρεψε, αφού τον γράφει με μία μάσκα να είναι πάνω σε ένα άρμα, λέει: Ιδού ο μεγάλος πρωταθλητής, ο αποκαλούμενος μασκοφόρος Ηνίοχος, ο μεγάλος Κορωνοϊούς, και ο πιστός του ο Βακχύλους. Τα ακούτε; Το ’17 παρακαλώ. Μιλά για τον κορωνοϊό, ο οποίος έρχεται και θα βάλει σε όλους τις μάσκες. Και φωνάζει ο κόσμος όλος, αφού νικά ο κορωνοϊός… “Κορωνοϊούς, Κορωνοϊούς”. Πρέπει να έχουμε και λίγη υποψία, ότι κάποιοι εργάζονται για εμάς, χωρίς εμάς. Πριν από εμάς, για εμάς. Αυτό είναι μία απόδειξη ότι δεν είμαστε συνομωσιολόγοι», είπε στην γελοία αναφορά του.



Αντιεξουσιαστές αναρχοφασίστες μπήκαν παράνομα μέσα στο Πολυτεχνείο

 



Αντιεξουσιαστές αναρχοφασίστες  κατάφεραν να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο και αυτή την ώρα είναι σε  εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή για αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης.

Γύρω από το Πολυτεχνείο, τόσο επί της οδού Πατησίων αλλά και επί της οδού Στουρνάρη έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ έτοιμες να επέμβουν.




Νέο σώου Πολάκη στο Σωτηρία χωρίς μάσκα για να στήσει fake news

 



O Κωνσταντίνος Τασούλας παρουσίασε στοιχεία για τη λειτουργία των ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία», αλλά αυτό δεν αρκούσε για τον Παύλο Πολάκη ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο χωρίς μάσκα, στήνοντας fake news και δίνοντας το στον Αλέξη Τσίπρα για να παραπληροφορήσει την βουλή.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, αφού κάνει λόγο για ψέματα του κ. Πολάκη, τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη.

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας.

Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του.

Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του.

Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς».

Στήνοντας ολόκληρο επικοινωνιακό σόου, για να πληροφορήσει και να πει ψέματα ο Πολάκης πήγε στο «Σωτηρία» και έκανε την αυτοψία του, σύμφωνα με την οποία από τις 4 υπομονάδες του τμήματος ΜΕΘ άμεσα λειτουργικές είναι μόνο οι δύο: η πρώτη με 12 ασθενείς και η δεύτερη με 13 κρεβάτια άνοιξε αυτήν την εβδομάδα και υποδέχτηκε τους πρώτους της ασθενείς.

Και όλα αυτά, φυσικά, τα ανακοίνωσε με βίντεο ο κ. Πολάκης στο κοινό του στα social media, αφού φρόντισε ολοφάνερα να βγάλει τη μάσκα του. «Περιμένω τη δημόσια συγγνώμη μας», λέει απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα και στο τέλος εμφανίζεται να ξαναβάζει τη μάσκα του.

-1:58
Click to watch on Facebook
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100007004708966%2Fvideos%2F2741603016083162%2F&show_text=0&width=267" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Copy
Learn more about embedding Facebook videos on our developer site.
Embed Code
Share

Επειδή εγώ ο,τι λέω το κάνω !
Κύριε Τασούλα για σας !!
Ο,τι έγραψα ισχύει μέχρι κεραίας! Μίλησα με γιατρους (που ορισμένοι ήρθαν και χτες με μετακίνηση) και τα επιβεβαίωσαν !
ΥΓ .Ααα και να μην το ξεχάσω ,Κυριακο Μητσοτακη ΔΙΩΞΕ το διοικητή,όπως είπες το μεσημέρι,πως θα κάνεις αν λέει ψέμματα .ΛΕΕΙ!!

1.9K
153
594


Ο  Αλ. Τσίπρας που δεν νιώθει και δεν τον νοιάζει να ξεφτιλιστεί, στην πρωτολογία του στη Βουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκληματικό εφησυχασμό και ισχυρίστηκε ότι η πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μετά την έναρξη της πανδημίας είναι περίπου στα 200 κρεβάτια.

«Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι από τις 50 ΜΕΘ που έδωσε η Βουλή στο »Σωτηρία» λειτουργούν οι 9. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Υπάρχει υποστελέχωση στο ΕΣΥ επειδή αρνείστε κατηγορηματικά να κάνετε μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στηριζόμενος στα ψεύτικα στοιχεία που του έδωσαν οι συνεργάτες του.

Ο πρωθυπουργός καλά πληροφορημένος απάντησε στην δευτερολογία του: «Εμείς πληροφορηθήκαμε από τον διοικητή του Νοσοκομείου »Σωτηρία» ότι λειτουργούν όλες οι ΜΕΘ. Εσείς λέτε μόνο 9. Ή ο διοικητής μας ενημέρωσε λάθος και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και κάτι πρέπει να κάνετε με αυτό»

Ο Αλ. Τσίπρας ανίκανος να αντιληφθεί την αλήθεια από το ψέμα επανήλθε, λέγοντας: «Μας κατηγορήσατε για τις ΜΕΘ στο »Σωτηρία». Είπα ακριβώς ό,τι ο κ. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του είπε, ότι από τις 50 λειτουργούν οι 9. Αυτό είπα. Εμείς αφήσαμε 38 κλίνες. Όλες είναι γεμάτες. Από τις 50 λειτουργούν σήμερα οι 9. Τα υπόλοιπα είναι λειτουργικά. Εχει δίκαιο ο κ. Τασούλας. Για να το καταλάβουν όλοι, αυτό που έχετε κάνει είναι ότι προκειμένου να καταστήσετε λειτουργικά τα κρεβάτια που έδωσε η Βουλή, αποψιλώνετε άλλες υπηρεσίες. Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη στελέχωσης και μόνιμου προσωπικού», είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι «οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο »Σωτηρία» είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες, ανά πάσα στιγμή».

«Επειδή υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τις 50 θέσεις ΜΕΘ, που με ομόφωνη απόφασή μας χρηματοδοτήσαμε στο νοσοκομείο »Σωτηρία», θέλω να ξέρετε ότι κάθε μέρα παρακολουθούμε τη λειτουργία τους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Είχαμε και εξιτήρια, είχαμε και απώλειες, γιατί λειτουργούν εδώ και καιρό. Δεκαπέντε ασθενείς σημαίνει ότι αξιοποιούνται, αυτή τη στιγμή, οι δύο πρώτοι θάλαμοι. Όλοι όμως οι θάλαμοι, και οι τέσσερις, που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή να γίνουν εισαγωγές, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι. Μην μπερδεύουμε το πόσοι νοσηλεύονται με το πόσες θέσεις είναι διαθέσιμες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς επειδή υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν ενδεχομένως σε άλλα, κενά. Αλλά αν, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή χρειάζονταν και οι 50, θα γινόταν νοσηλεία και στις 50 κλίνες ΜΕΘ. Έγινε μια επιτάχυνση, από το νοσοκομείο, για την αξιοποίηση αυτών των 50 θέσεων και είναι αυτή τη στιγμή και οι 50 στο σύστημα εγγεγραμμένες και διαθέσιμες. Μη συγχέουμε τον αριθμό των νοσηλευομένων με τον αριθμό των κλινών που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Επαναλαμβάνω, ήταν μια ομόφωνη απόφασή μας και μια σημαντική προσφορά της Βουλής στο ΕΣΥ».

Ο Παύλος Πολάκης ανήθικος και αισχρός όπως πάντα και επειδή αποκαλύφθηκε το σώου και το ψέμα επιτέθηκε στον πρόεδρο της βουλής με χυδαιότητα.

Παυλος Πολακης
17 ώρες πριν

ΚΥΡΙΕ Τασουλα ,σας λέω ΕΥΘΕΩΣ ΨΕΥΤΗ για αυτά που είπατε στη Βουλή πριν λίγο!!
Η σημερινή κατάσταση στο Σωτηρία είναι η εξης και ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ:
Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 38 κρεββατια ΜΕΘ-ΜΑΦ ,κατανεμημένα σε τρεις μονάδες (18 παραπάνω από αυτά που παραλάβαμε από εσάς το 2015):
-ΜΕΘ-Πανεπ Πνευμον(Διευθυντρια κυρία Κουτσούκος):12 κρεββατια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ
-ΜΑΦ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας(ΚΑΑ):16 κρεββατια ,γεμάτα ...

See More
Image may contain: 1 person, suit, text that says 'capital.gr K. Τασούλας: Εάν χρειαστούν, είναι διαθέσιμες και οι 50 νέες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή o Πέμπτη, 12-Noe-202014:12 f in'
Image may contain: text that says 'Δημοσίευση του χρήστη Παυλος 1ω Μου αρέσει! Απάντηση Nikos Batakis Ψεύτες άθλιοι, υποκριτές, δολοπλόκοι. Αυτούς τους άθλιους ψηφίσανε. 1ω Μου αρέσει! Απάντηση 3 Aggeliki Kousidou Έτσι ακριβώς είναι. Είμαι με μετακίνηση στο Σωτηρία σε μοναδα covid. Ας σταματησει η κυβέρνηση να παίζει παιχνίδια στην πλάτη μας. Με ψέματα κυβερνάται κύριοι της κυβέρνησης. Και δεν έχετε λίγη τσίπα να παραδεχτείτε τα αυτονόητα Απάντηση 1ω Μου αρέσει! 6 Ntina Nikou Λαμογια όλοι τους!!!! 1ω Μου αρέσει! Απάντηση 2'
1.1K
54
252


Ο Τασούλας απάντησε, διαβάζοντας επιστολή από τον διοικητή του νοσοκομείου «Σωτηρία», ώστε να ξεφτιλιστεί ολοκληρωτικά ο Παύλος Πολάκης, όχι πώς θα τον αγγίξει αλλά για να καταλαβαίνει η κοινωνία με ποιόν έχει να κάνει.

Ο κ. Τασούλας, μάλιστα, παρουσίασε στοιχεία από επιστολή που του έστειλε ο διοικητής του νοσοκομείου Σωτηρία σχετικά με τις ΜΕΘ.

«Δέχθηκα ανελέητη επίθεση από κ. Πολάκη» είπε αρχικά ο κ. Τασούλας. «Στην εποχή μας είναι δύσκολο να λες ανερυθρίαστα αλήθειες» τόνισε και συμπλήρωσε πως «πήρα επιστολή από διοικητή νοσοκομείου Σωτηρία που λέει για δηλώσεις Πολάκη: σας γνωρίζουμε ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ έχουν: 12 κλίνες, πανεπιστημιακής πνευμονολογικές που νοσηλεύονται 11 ασθενείς, 8 κλίνες ΚΚΑ νοσηλεύονται 7 ασθενείς. 9 κλίνες Μονάδες Αυξημένης Φρονίδας, νοσηλεύονται 7 και 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15. Το καταθέτω στα πρακτικά» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

























Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε πλέον ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός

 



Ήταν σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει και πάλι δύσκολα στην βουλή αντιμετωπίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα φαινόταν και πάλι πόσο λίγος είναι και ότι έχει έρθει η ώρα για το πολιτικό του τέλος.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε ακόμα μία φορά την ανικανότητα και την ανεπάρκεια του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και το νέο ατόπημα του Παύλου Πολάκη με fake news, που το έδωσε μάλιστα στον Τσίπρα για να το ανακοινώσει από το βήμα της βουλής.

Μητσοτάκης :

Πριν καν ανεβείτε στο βήμα έχετε ήδη διανείμει το κείμενο στους δημοσιογράφους. Την ομιλία που θα εκφωνήσετε απαντώντας σε αυτά που έχω πει. Ξεκινήσατε και είπατε για το πόσο αυτάρεσκος και αυταρχικός ήμουν στην ομιλία μου. Αυτά τα γράψατε πριν με ακούσετε.

Ασχολήθηκα λίγο με την αντιπολίτευση και με εσάς προσωπικά και πολύ με το να απαντήσω σε ερωτήματα πολιτών. Δεν μπορώ να μην ασχοληθώ με μία αντιπαράθεση σχετικά με μία αναφοράς σας σχετικά με το πόσες ΜΕΘ λειτουργούν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Εσείς είπατε 9. Η δική μας ενημέρωση είναι ότι λειτουργούν όλες, σύμφωνα με τον Διοικητή.

Και μετά, ο απών κος Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του προέδρου της βουλής, κατά ημών δηλαδή. Τότε ή η πληροφόρηση δεν είναι ακριβής, οπότε θα απομακρυνθεί ο Διοικητής ή ο κος Πολάκης λέει ψέματα και πρέπει να απομακρυνθεί.

Ο Πολακισμός είναι ένα μείγμα αλαζονίας, ψεμάτων, ψευτομαγκιάς. Τέτοια χαρακτηριστικά διέκρινα και στη δική σας ομιλία. Ο κος Πολάκης ήταν απών αλλά το πνεύμα του εκφράστηκε και μέσα από τα δικά σας λεγόμενα.

Έχετε ψευδαίσθηση ότι έχετε πολιτικό κεφάλαιο να καταναλώσετε. Είστε πλέον ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός. Όσο πιο δύσκολα είναι τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, τόσο αποκαλύπτεται και η ρηχότητα των θέσεών σας.



Μητσοτάκης: "Δεν ήταν μόνο αριστεροί στο Πολυτεχνείο- Απαγορεύεται η πορεία για όλους"

 



"Αντε να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα" είπε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος ότι στο Πολυτεχνείο δεν ήταν μόνο αριστεροί. Τόνισε ότι η απαγόρευση πορείας ισχύει και προσωπικά για Κουτσούμπα- Βαρουφάκη. 

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου εν μέσω lockdown όπως και οι άλλες εθνικές εορτές που δεν έγιναν, αποτέλεσε ένα δεύτερο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στη συζήτηση στη Βουλή για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίγει το ζήτημα στην πρωτολογία του και να επανέρχεται στη δευτερολογία, βάζοντας στο στόχαστρο προσωπικά τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε πολύ σωστά σαχλαμάρες όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης πως τάχα το Πολυτεχνείο είναι ταυτισμένο με το ακροδεξιό DNA της ΝΔ και πρόσθεσε: "Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων. Απλά κάποιοι έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο, ενώ κάποιοι κράτησαν την αντίσταση που έκαναν".

Στο σημείο αυτό τον διέκοψαν οι έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ο πρωθυπουργός συνέχισε: "Πάλι θα μας πείτε ότι μόνο αριστερά ήταν στο Πολυτεχνείο. Απλά κάποιοι δεν έφτιαξαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο, Άντε να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα. Σας τα είπα για την αντίσταση θα τα ακούσετε για το Πολυτεχνείο".

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι: "Επειδή εδώ υπάρχει κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή οι νόμοι ισχύουν για όλους θέλω να ενημερώσω και τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Βαρουφάκη ότι δεν εξαιρούνται από τη συνολική εφαρμογή των νόμων. Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, ισχύει και για το ΚΚΕ και για σας και για τον κ. Βαρουφάκη".

Στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός είχε ανοίξει το θέμα, δηλώνοντας ότι: "Όπως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην εορταστεί η 28η Οκτωβρίου, έτσι παίρνει και την απόφαση να μη γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου" και προσθέτοντας"Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση". Φράση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ.Κουτσούμπα, ο οποιος διέκοψε τον πρωθυπουργό. "Δεν ντρέπεστε" φώναξε ο γγ του ΚΚΕ στον κ. Μητσοτάκη, ο οποιος απάντησε: "Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε".



Νέα γελοιότητα ξεστόμισε ο Τσίπρα: Τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας η απαγόρευση της πορείας

 



Μέσα σε όλα τα να είχαμε να λέγαμε, του τελειωμένου πολιτικά, και απόλυτα ξεφτιλισμένου πολιτικού στην ιστορία της χώρας Αλέξη Τσίπρα, ήταν και η γελοία αναφορά που έκανε για την απαγόρευση της πορείας στο Πολυτεχνείο.

Στον πρωθυπουργό απάντησε στη δευτερολογία του και ο ανεύθυνος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι κάθε πολιτική παράταξη και κάθε κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πόσο τιμά το Πολυτεχνείο. Κατήγγειλε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη από τη Μεταπολίτευση και μετά που έφερε ένα νόμο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και πρόσθεσε: “Εδώ τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας. Η καραντίνα είναι κατανόητη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εδώ που φτάσαμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στο όνομα των μέτρων προστασίας πρέπει να πάψουν να λειτουργούν οι θεσμοί και να υπάρχει ένα καθεστώς επιτήρησης της καθημερινότητας των ανθρώπων”.



Ανεύθυνος Κουτσούμπας αντιδρά στην απαγόρευση της πορείας στο Πολυτεχνείο

 



Θράσος Κουτσούμπα: Βάλατε τα παπαγαλάκια σας στα ΜΜΕ να στοχοποιήσουν το Πολυτεχνείο

Ανίκανος να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάσταση λες και μόνο η αριστερά συμμετείχε στο Πολυτεχνείο, ο Κουτσούμπας στη δική του πρωτολογία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι: “Εχετε στοχοποιήσει όλους όσους λένε τα αυτονόητα. Το ίδιο κάνετε όλες αυτές τις μέρες και με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και είχατε βάλει υπουργούς, τα στελέχη σας και ορισμένα παπαγαλάκια σας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να επιδίδονται σε ένα παραλήρημα ενάντια στην πορεία του Πολυτεχνείου. Και σήμερα το απόγευμα το κάνατε και εσείς ο ίδιος και αυτό δείχνει από που κατευθύνεται αυτή η εσκεμμένη αυταρχικότητα, η προπαγάνδα, όλη αυτή η λάσπη”.

Η ανευθυνότητα και επικινδυνότητα του συνεχίστηκε και δήλωσε ότι: “Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια Υγεία. Δεν είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται με μέτρα προστασίας”, ενώ εκτίμησε ότι ο κ.Μητσοτάκης άνοιξε μόνος του το θέμα στην πρωτολογία του, γιατί θέλει να ξεμπερδέψει με την ουσία του Πολυτεχνείου, των μηνυμάτων και του περιεχομένου του.

“Δεν μπορείτε λοιπόν να κοροϊδέψετε κανέναν, ούτε εδώ μέσα ούτε έξω από την αίθουσα. Η απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο δεν έχει ως αφετηρία την προστασία της Δημόσιας Υγείας, Αλλά αυτό που χρόνια τώρα ενοχλεί την κυβέρνησή σας, αλλά και το DNA σας, το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της πορείας” είπε στο αριστερό ανεύθυνο παραλήρημα του

Κλείνοντας ο κ. Κουτσούμπας είπε στον κ. Μητσοτάκη: “Όσο για τις απαγορεύσεις, αυτές να τις απευθύνετε στα κόμματα που πειθαρχούν στις αδικαιολόγητες, αντιδημοκρατικές και αυταρχικές απαγορεύσεις χωρίς λόγο, προσβάλλοντας και τον ηρωικό αγώνα των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, μάτωσαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν ή έζησαν εκείνες τις ημέρες του Πολυτεχνείου εκεί αυτόν τον αγώνα. Το ΚΚΕ και το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα έχουν αποδείξει ότι και φωνή έχουν και να αγωνίζονται μπορούν και να τηρούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα”.



Προκλητικός ο Βαρουφάκης είπε θα πάει στην πορεία και κάλεσε να τον χτυπήσουν

 



Τον Βαρουφάκη δεν χρειάζεται να τον κτυπήσει κανένας, τον έχει κτυπήσει η................. χρόνια τώρα!!

Την ώρα που η χώρα ανακοίνωνε 3.316 κρούσματα, 50 νεκρούς σε μία ημέρα και 300 διασωληνωμένους, ο ανεγκέφαλος, ανεύθυνος και επικίνδυνος Γιάνης με ένα ν Βαρουφάκης προκαλεί και πάλι με την συμπεριφορά του.

Ο ακατάλληλος για την θέση που του έδωσαν κάποιοι ανεγκέφαλοι στην βουλή Βαρουφάκης, μέσα στις μπούρδες που είπε εχθές στην βουλή, αναφέρθηκε και στον θέμα της πανδημίας καλώντας την κυβέρνηση να επιτάξει άμεσα τον ιδιωτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη όπου -όπως είπε- η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Ζήτησε επιτακτικά να γίνουν μαζικά τεστ με ευθύνη του δημοσίου, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος να βγει η χώρα από την καραντίνα είναι τα μαζικά τεστ, κάτι που είχε ζητήσει από τον περασμένο Μάρτιο, όπως υπενθύμισε. 

Και εκεί που όσοι τον άκουγαν είπαν έχει αίσθηση της κατάστασης, ήρθε η ηλιθιότητα δείχνοντας και πάλι ποιος είναι πραγματικά, μιλώντας για «αυταρχισμό» της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στην απόφαση να απαγορευθεί η πορεία την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα είναι “παρών” στην πορεία τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να μας χτυπήσει».