Διαβάζουμε στο protothema.gr στο ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τσιμπούκη, ότι μέλη οργάνωσης ενοικίαζαν νεαρή Ρουμάνα σε έμπορους της λευκής σάρκας προκειμένου να την εκμεταλλεύονται σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα έναντι 120 ευρώ την συνεύρεση και ο νέος ποινικός κώδικας τους ευνόησε αφήνοντας τους ελεύθερους.
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσιμπούκη, ο νέος Ποινικός Κώδικας ευνόησε δυο μέλη οργάνωσης τα οποία έχουν καταδικαστεί για σωματεμπορία, καθώς ενοικίαζαν νεαρή Ρουμάνα σε έμπορους της λευκής σάρκας προκειμένου να την εκμεταλλεύονται σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα έναντι 120 ευρώ την συνεύρεση με άγνωστο αριθμό ανδρών.
Ειδικότερα, το 2007 μέλη οργάνωσης υποσχόμενα ότι θα της βρουν εργασία παρέσυραν νεαρή Ρουμάνα η οποία βρισκόταν σε κατάσταση ένδειας στην χώρας της και είχε απόλυτη ανάγκη για εργασία, να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί ως λαντσέρισα.
Όμως, όταν ήρθε στην Ελλάδα αντιμετώπισε μια άλλη διαφορετική κατάσταση από αυτήν που τους είχαν υποσχεθεί τα μέλη της οργάνωσης.
Έτσι, δύο από τα βασικά μέλη της οργάνωσης η Μ. Π. και ο Σ. Δ., τον Ιανουάριο του 2007, μόλις ήρθε η νεαρή Ρουμάνα στην Ελλάδα, για να κάμψουν το ηθικό της, έβαλαν ένα άλλο μέλος της οργάνωσης να την βιάσει 3 φορές, υπό την απειλή ότι εάν αρνηθεί «θα την παραδώσει σε βίαιους Αλβανούς και θα σκοτώσει την ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της».
Παράλληλα, της αφαίρεσαν το διαβατήριο και το κινητό τηλέφωνό της και την εγκατέστησαν στο διαμέρισμα που διέμεναν, απαγορεύοντας της κάθε έξοδο και επικοινωνία με τρίτα πρόσωπα.
Παράλληλα, κάτω από αυτό το εκβιαστικό καθεστώς, την εξανάγκασαν να αποδεχθεί την πρότασή τους να εκδίδεται έναντι αμοιβής, είτε κατ' εντολή τους είτε κατ' εντολή άλλων, τους οποίους θα υποδείκνυαν η Μ. Π. και ο Σ. Δ.
Στο πλαίσιο αυτό την νεαρή Ρουμάνα την ενοικίαζαν σε τρίτα πρόσωπα, τα οποία την εγκατέστησαν διαδοχικά σε ξενοδοχείο και σε μισθωμένο διαμέρισμα, όπου, επί δεκαπενθήμερο περίπου, την κρατούσαν χωρίς τη θέλησή της με σκοπό να την εκδίδουν, έναντι του ποσού των 120 ευρώ κάθε φορά, σε απροσδιόριστο αριθμό ανδρών.
Καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αναγκαστικά εκδιδόταν τα μέλη της οργάνωσης δεν της έδιναν χρήματα από αυτά που κέρδιζε από τις επ' αμοιβή συνευρέσεις της με άνδρες.
Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το δικαστήριο η νεαρή Ρουμάνα δεν εκδίδονταν στην πατρίδα της.
Κάποια στιγμή, η νεαρή κοπέλα μπόρεσε και διέφυγε από τα μέλη της οργάνωσης και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί κατήγγειλε τα διαδραματιζόμενα και από το σημείο εκείνο και μετά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της σωματεμπορίας.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης κήρυξε την Μ.Π. ένοχη για σωματεμπορία κατ' επάγγελμα από κοινού με τον Σ.Δ. και την καταδίκασε με ελαφρυντικά σε φυλάκισης 5 ετών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή.
Η Μ.Π. άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, παρά την ελαφρά ποινή που της επιβλήθηκε από το Εφετείο της συμπρωτεύουσας, υποστηρίζοντας ότι η καταδικαστική απόφαση πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.
Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της, όπως απέρριψαν και τον πρόσθετο ισχυρισμό της, ότι δεν διέπραξε το αδίκημα της σωματεμπορίας, αλλά αυτό της μαστροπείας.
Αντίθετα, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου μετά την ισχύει του νέου Ποινικού Κώδικα επισημαίνει στην απόφασή του, ότι για την Μ.Π. πρέπει να εφαρμοστούν οι επιεικέστερες διατάξεις του άρθρου 323 του Π.Κ. που προβλέπουν μικρότερες ποινές.
Για το λόγο αυτό ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για νέα επιμέτρηση της ποινής της Μ. Π. ως προς την πράξη για την οποία καταδικάστηκε, ενώ παράλληλα οι αρεοπαγίτες λόγω του επεκτατικού αποτελέσματος της απόφασής τους, ζήτησαν από το Εφετείο και στον συγκατηγορούμενό της Σ. Δ., ως συναυτουργό (απλή συνέργεια) να γίνει νέα επιμέτρηση της ποινής του, υπό το καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα.