Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τηλεφωνικό απόρρητο και κάμερες αναμένεται να ρίξουν "φως" στην εξαφάνιση του φοιτητή




Κορυφωνεται η αγωνία για την τυχη του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, από την Κρήτη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν με μυστηριώδη τροπο.

Ο νεαρός που σπουδάζει στη Γαλακτοκομική Σχολή, στα Ιωάννινα, το βράδυ της Παρασκευής, είχε για τελευταία φορά επικοινωνία με τους δικούς του.

Οι ελπίδες των Αρχών στρέφονται τώρα στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και στο υλικό απο τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στη σχολή του σπουδαστή.

Ο νεαρός φοιτητής όταν εξαφανίστηκε φορούσε μπλούζα φούτερ με μπλε στάμπα, τζιν μπλε παντελόνι και μαύρα δερμάτινα παπούτσια.Έχει ύψος 1,80 και είναι ελαφρώς αξύριστος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός, φεύγοντας, άφησε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα στο δωμάτιο της φοιτητικής εστίας καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.


Πηγή : cretalive.gr


Τη βασάνιζε 12 ώρες πριν τη σκοτώσει! Τι έδειξε η νεκροψία για τη δολοφονία της γυναίκας στη Φθιώτιδα


Η 79χρονη βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του βασανιστή της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως η νεκροψία νεκροτομή που έκανε η ιατροδικαστής της Λαμίας Αποστολία Ακριβούση, η άτυχη γυναίκα βασανίστηκε επί 12 ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.
Η κυρία Ακριβούση δίνει ως αιτία θανάτου την απόφραξη αεροφόρων οδών.
Ο δολοφόνος δηλαδή της έκλεισε το στόμα και τη μύτη οδηγώντας της στο θάνατο. Επίσης είχε μελανιές σε όλο της το σώμα και ηταν γυμνή από τη μέση και κάτω.

Η γυναίκα ζούσε στον Έξαρχο της Αταλάντης μαζί με τον γιο της.
Το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες ανησύχησε μία γειτόνισσα που μαζί με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Όπως έλεγε η γειτόνισσα την είδε το απόγευμα του Σαββάτου, πεσμένη στην αυλή του σπιτιού και την βοήθησε. Την σήκωσε την οδήγησε πάλι μέσα στο σπίτι και την άφησε εκεί. Από τότε δεν τη ξανάδε.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αταλάντης πήγαν στο σπίτι και βρήκαν την γυναίκα νεκρή.

Ο γιος της έμοιαζε να τα έχει χαμένα λέγοντας πως ο ίδιος σκέπασε την μητέρα του με κουβέρτα για να την ζεστάνει.
Αμέσως ενημερώθηκε η Ιατροδικαστής Λαμίας η κυρία Αποστολία Ακριβούση η οποία πήγε στον Έξαρχο και έκανε αυτοψία στο χώρο και από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας.

Η Αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στη σύλληψη του δράστη και τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.
Στο μεταξύ ο τραγικός θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας ήρθε να προστεθεί στην τραγωδία που έχει πλήξει την συγκεκριμένη οικογένεια αφού παλαιότερα, ο άλλος γιος είχε πυροβολήσει και σκοτώσει την πατέρα του και από τότε βρίσκεται στη φυλακή...

Πηγή: LamiaStar, newsit.gr



Λες να τα καταφέρει ο Τσίπρας; Όλοι το θέλουμε εκτός ιδεολογιών και κομμάτων.



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Προέρχομαι από την κεντροδεξιά  αλλά δεν ήμουν ποτέ φιλικός μέσα από τα άρθρα μου στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και στην απαράδεκτη τακτική που ακολουθούσε δίνοντας τα πάντα στους τροικανούς.

Παρακολουθώντας τον Τσίπρα αυτές τις δύο εβδομάδες και έχω μόνο θετικές σκέψεις για τον ίδιο και μου κάνει εντύπωση ο πατριωτισμός που τον έχει καταβάλει προσπαθώντας για μια αποδεκτή  λύση για την λύτρωση των Ελλήνων από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας.

Αισθανόμουν και αισθάνομαι ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά είμαι  και περήφανος που αυτή την φορά υπάρχει αντίδραση και τσαμπουκάς χωρίς να ξέρουμε φυσικά που θα μας οδηγήσει αυτή η στάση, αλλά το χαίρομαι προς το παρών.

Με την προηγούμενη κυβέρνηση δεν έβλεπα πουθενά την πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη και ήμασταν έτοιμοι αρχές τους 2015 για νέο μνημόνιο το οποίο θα οδηγούσε σε περαιτέρω εξαθλίωση τους Έλληνες.

Ανεργία, εργασία, υγεία, μισθοί, πρόνοια, χρέη, υπερφορολόγηση, εμπόριο, είναι ορισμένα από τα θέματα που χρειάζονται άμεση λύση από την νέα κυβέρνηση γιατί είναι φανερό ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας και από τις πρώτες εξαγγελίες των κυβερνώντων φαίνεται ότι αυτά είναι προτεραιότητα και ο λαός τα προσμένει με ανακούφιση.

Και σίγουρα θα πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα ότι εργαζόμενοι δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και οι ιδιωτικοί που μετράνε όχι μόνο 10.000, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες από την υπερφορολόγηση και τα λουκέτα των επιχειρήσεων που εργαζόντουσαν.

Κανένας δεν είχε καταλάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση η το καταλάβαιναν και απλά δεν τους επέτρεπαν οι δανειστές να το διορθώσουν ότι δεν είναι λύση ούτε θα φέρει ποτέ ανάπτυξη το να γίνουμε Μπανγκλαντές, με μισθούς που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζήσουν.

Τα παράλογα μέτρα που πήρε η ευρωπαϊκή ολιγαρχία για τον ελληνικό λαό θεωρώ ότι ήταν ένα άθλιο πείραμα της «Θεραπείας – σοκ» που προσπάθησαν να μας επιβάλουν μετατρέποντας μας σε μια τριτοκοσμική χώρα και περιμένοντας κάνοντας και άλλα πειράματα εξαθλίωσης το πόσο θα αντέξουμε.

Όλα αυτά τα χρόνια της κοινωνικής αδικίας που έχουμε βιώσει, ως λαός δεν είχαμε ποτέ το δικαίωμα λόγου απλά έπρεπε να υπομένουμε και αυτό έφερε δίκαια την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή δεν είναι η νίκη ενός κόμματος, αλλά η νίκη της κοινωνικής οργής κατά των Ευρωπαίων  και Ελλήνων ηγετών που κατέστρεψαν τη χώρα κάνοντας πειραματόζωο ένα ολόκληρο λαό και συνήθως στα πειράματα αυτός που καταλήγει είναι το πειραματόζωο.

Από την άλλη όμως αυτή η συμπεριφορά και η άμυνα υπέρ της Ελλάδας και του ελληνικού λαού από τον Τσίπρα μπορεί να φέρει την έξοδο μας από το Μνημόνιο και αυτό είναι ένα ρίσκο που δεν πρέπει να αψηφήσει κανείς και για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι δίνοντας την θετική μας ενέργεια στις διαπραγματεύσεις.

Τυχόν οικονομικός αποκλεισμός της χώρας θα μπορούσε να κοστίσει τα πάντα στην χώρα μας και αυτό που πρέπει να γίνει σωστά και μεθοδικά είναι μια αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ως η μοναδική διέξοδος από το αδιέξοδο και μια τέτοια λύση είναι για το καλύτερο για όλους τους εμπλεκομένους ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Όπως βλέπουμε όλοι μας από την επίθεση των Ευρωπαίων και των δανειστών είναι πάρα πολύ δύσκολη μια διαπραγμάτευση αλλά το καλό είναι ότι η νέα κυβέρνηση επιμένει με επιχειρήματα και ευχόμαστε όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας και ιδεολογίας να τα καταφέρει.

Αυτό που όλοι μας ευελπιστούμε είναι να υπάρξει σύντομα μια βιώσιμη λύση η οποία  με σταθερά βήματα θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός κρίσης και σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, φτιάχνοντας εξαρχής ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη και πάνω από όλα θα ξαναφέρει στη χώρα την ελπίδα το χαμόγελο και την αξιοπρέπεια.




Το συγκινητικό κείμενο για την Σαρδέλα των Ράδιο Αρβύλα



Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος συμπαρουσιαστής στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, γράφει στην ιστοσελίδα Πόρτα ένα συγκινητικό κείμενο για την γλυκιά Σαρδέλα που εμφανιζόταν μέχρι πέρυσι στο τηλεοπτικό στούντιο της εκπομπής.

Μπορεί τα νέα της Σαρδέλας να μην είναι ούτε ευχάριστα ούτε αισιόδοξα, το σίγουρο είναι όμως ότι της χαρίστηκε απλόχερα η αγάπη και η τρυφερότητα.

<< Επειδή τελευταία ρωτάνε πολλοί άνθρωποι για την υγεία της Σαρδέλας, του σκυλιού με το οποίο συγκατοικώ, κυρίως επειδή δεν τη βλέπουν πια στην τηλεόραση, καταχρώμαι το χώρο εδώ για μια σύντομη ενημέρωση.

 Η Σαρδέλα, σκυλί ημίαιμο που βρέθηκε στο δρόμο και σώθηκε από σχεδόν βέβαιο θάνατο (το προσδόκιμο ζωής των αδέσποτων είναι 2 χρόνια κατά μέσο όρο) διανύει το 15ο έτος της ζωής της. Δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός τρόπος αντιστοίχισης της ηλικίας του σκύλου με αυτήν του ανθρώπου, σε κάθε περίπτωση όμως είναι πολύ γριά, με πολλά προβλήματα. Εχει καταρράκτη στο ένα μάτι, το εσωτερικό βλέφαρο του άλλου ματιού έχει χαλαρώσει φράζοντας το μάτι με συνέπεια να μη βλέπει καθόλου. Εχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά την ακοή της, πάσχει από αρθρίτιδα και προβολή σπονδύλου προς τα πίσω πόδια, επίσης έχει καρκίνο του μαστού, ο οποίος ευτυχώς δεν είναι καθόλου επιθετικός και τα καρκινώματα παραμένουν μικρά.

 Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι έχει υποστεί δύο βαριά εγκεφαλικά επεισόδια και άλλα μικρότερα, με αποτέλεσμα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να μη μπορεί να περπατήσει από τη ζάλη, κι αυτό σε συνδυασμό με την τύφλωση έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί πια να βγει βόλτα παρά μόνο με το λουρί. Ποια, η βασίλισσα της ζούγκλας που δε φόρεσε ποτέ της λουρί...


Οι συνέπειες της δυσκινησίας και των εγκεφαλικών αντιπετωπίζονται με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το γεγονός ότι δεν έχει πια ενέργεια δεν αντιπετωπίζεται, και η μόνη αντίδραση μπορεί να είναι η περισσότερη φροντίδα. Δεν πειράζει, τόσα χρόνια μας έκανε παρέα και μας διασκέδαζε, τώρα ήρθε η σειρά μας να της φανούμε χρήσιμοι και να τη φροντίζουμε κάθε μέρα και περισσότερο.

 Θα την ξαναφέρω στην εκπομπή, είναι καλύτερα τώρα και της αρέσει να συγχρωτίζεται με κόσμο και να παίζει, όσο της επιτρέπουν οι δυνάμεις της.

 Η πρόγνωση φυσικά και δεν είναι καλή, δεν της μένει πολλή ζωή ακόμη. Το καλό με τα εγκεφαλικά είναι ότι το ένα φέρνει το άλλο, κι έτσι υπάρχει ελπίδα να πάθει ένα βαρύ εγκεφαλικό στον ύπνο της και να πεθάνει ήρεμα. Διαφορετικά, αν δεν είναι σε θέση να κουνηθεί και να φάει και υποφέρει, θα την πάω στο γιατρό για τελευταία φορά. Είναι καθήκον του καθενός όταν έρθει εκείνη η ώρα να πάει μαζί με το σκυλί και να ζήσει όλη την πίκρα, όπως έζησε όλη τη χαρά, είναι θέμα ισοζυγίου.

 Αυτά δεν τα γράφω επειδή είχατε καμιά σκασίλα αν ζει η Σαρδέλα ή πέθανε ή για το πως είναι στην υγεία της. Αυτά τα γράφω επειδή είναι λίγο-πολύ αναπόφευκτα για όλα τα σκυλιά, κι αν σκέφτεται κανείς να αποκτήσει σκύλο, καλό είναι να σκεφτεί ότι κάποτε, νομοτελειακά, θα περάσει τα ίδια και ίσως χειρότερα. Αυτά τα γράφω επειδή πολλοί νομίζουν ότι ο σκύλος είναι παιχνίδι ή εργαλείο κι όταν δεν παίζει ή δε δουλεύει τόσο καλά πια, τον πετάμε στα σκουπίδια ή τον παρατάμε στις ερημιές, όπως κάνουν οι κυνηγοί. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.>>

Πηγή : dogw0rld.blogspot.gr


Σε ασφαλές σημείο θα οδηγηθεί το "Μελίνα ΙΙ" που πλέει ακυβέρνητο στην περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου



Σε ασφαλές σημείο, με τη βοήθεια ρυμουλκού, αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ώρες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μελίνα ΙΙ» με επταμελές πλήρωμα, το οποίο, από το πρωί, παραμένει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου.

Ήδη, στη σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο, έχει φθάσει το ρυμουλκό, ενώ υπάρχει και ένα εμπορικό πλοίο, προκειμένου να συνδράμει, εάν χρειαστεί.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 έως 8 μποφόρ.

Το πλοίο, κενό επιβατών, ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει μία από τις προπέλες και να τεθεί εκτός λειτουργίας η μία μηχανή του.

Νωρίτερα:

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μελίνα ΙΙ» με επταμελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, το πλοίο δεν πραγματοποιούσε δρομολόγιο, ήταν κενό επιβατών και αγκυροβολημένο στην περιοχή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έσπασαν οι κάβοι του, με συνέπεια να χτυπήσει μία από τις προπέλες και να τεθεί εκτός λειτουργίας η μία μηχανή.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο, σπεύδουν για βοήθεια δύο εμπορικά πλοία.


Πηγή : e-typos.com



Οι 10 αλλαγές στα εργασιακά


Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ, προστασία από τις απολύσεις και επαναφορά της κυριακάτικης αργίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τόνισε ότι «η διάλυση των εργασιακών σχέσεων αποτέλεσαν τον πυρήνα του ακραίου νεοφιλελεύθερου πειράματος που εφαρμόσθηκε κατα βίαιο τρόπο εις βάρος του λαού μας».

Οι βασικές θέσεις του υπουργείου Εργασίας για όλο το πλέγμα των εργασιακών σχέσεων είναι:

Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων.

Επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες (από τους 3 που είναι τώρα).

Επαναφορά του ρόλου του ΟΜΕΔ.

Κατώτατος μισθός: Επαναφορά στα 751 για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και επαναφορά των 3ετιών.

Με διάλογο η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Καταργούνται οι ενώσεις προσώπων των 3/5. Σήμερα τα 3/5 του συνόλου των εργαζομένων σε μια επιχείρηση σήμερα μπορούν να συνάψουν συλλογική σύμβαση ακόμη κι αν δεν υπάρχει σωματείο.

Φραγμός στις ομαδικές απολύσεις.

Διασφάλιση πενθήμερης εργασίας, επαναφορά κυριακάτικης αργίας.

Κατάργηση του μέτρου της επιστράτευσης.

Αλλαγή των νόμων για την μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ


Πηγή : naftemporiki.gr


ALCO: Το 75% συμφωνεί με τη ελληνική στάση στις διαπραγματεύσεις




Σύμφωνα με τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές της χώρας, δηλώνει το  75% των ερωτώμενων, σύμφωνα με νέα έρευνα της ALCO για την εφημερίδα "Το Ποντίκι".


Ανά κομματική προτίμηση με τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης συμφωνούν σε ποσοστά άνω του 90% οι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ.Α., κατά 73% αυτοί του ΚΚΕ, κατά 69% του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και το 41% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.


Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» το «Ναι» φτάνει το 59%, το «Όχι» στο 34% και δεν απαντά το 7%.


Στο ερώτημα για την αξιολόγηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το 67% τις αξιολογεί θετικά και πολύ θετικά, το 9% αρνητικά και πολύ αρνητικά, το 19% δείχνει αδιάφορο και το 6% δεν απαντά.


Ανά κομματική προτίμηση:


Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική προσέγγιση των προγραμματικών δηλώσεων, ενθουσιασμός και υπερηφάνεια προκλήθηκε στο 47% των ερωτηθέντων, αδιάφορο ήταν το 24%, ανησύχησε το 20% και αρνητικό δηλώνει μόλις το 2%.


Πηγή : capital.gr


Νικολούδης: 3.500 πολίτες διέπραξαν φοροδιαφυγή 7 δισ.




«Η διαφθορά είναι μία από σημαντικότερες αιτίες θεσμικής και οικονομικής κρίσης», υπογράμμισε ο υπουργός

Με όλα τα όπλα θα υπηρετηθεί η προστασία του πολίτη, όπως τόνισε ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα.

Έκανε λόγο για ματαίωση της δραστικότητας φόρου ως εργαλείο της  επίτευξης  μη ταμειακών στόχων. “Η χώρα μας έχει αυξήσει το νομικό οπλοστάσιο. Η διαφθορά είναι μία από σημαντικότερες αιτίες θεσμικής και οικονομικής κρίσης”, υπογράμμισε ο υπουργός  Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθορά και πρόσθεσε ότι ότι “έχετε ενώπιόν σας εκείνον στον οποίο ο πρωθυπουργός ανέθεσε το καθήκον να ηγηθεί του υπουργείου. Έναν άνθρωπο που πριν από λίγες μέρες αιφνιδιαστικά απέβαλε την τίβενο του ανώτατου δικαστικού λειτουργού, χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είχα καμία φιλοδοξία να βάλω κοστούμι υπουργού, αλλά πίστεψα πως όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε γα πάταξη φοροδιαφυγής και διαφθοράς το εννοούσε”.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Νικολούδης “έχω ένα νεοσύστατο υπουργείο που για την ώρα δεν έχει εγκαταστάσεις, γραμματεία, δεν παρέλαβε φακέλους”, ενώ διαβεβαίωσε ότι “έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει το υπουργείο και να παράγει έργο”.  Σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά ο νέος υπουργός περιέγραψε τις δράσεις του, περιγράφοντας την πραγματική κατάσταση.

Υπογράμμισε ότι είναι ένας όρος όπου το οποιοδήποτε κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει με το να μην  εισπράττει τους φόρους που έχει επιβάλει, πάει σε δανεισμό διαφορετικά και απειλείται η ύπαρξή του, όπως τόνισε. Υποστήριξε δε πως όσοι χρημάτισαν υπουργοί Οικονομικών από την Μεταπολίτευση ως σήμερα, έχουν σημαντικές ευθύνες, όχι ποινικές, για το ότι δεν είχαμε έναν αποτελεσματικό φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό μέχρι το τέλος του 2012, οπότε και συστάθηκε μία αρχή της οποίας και ήταν επικεφαλής.

‘Οπως τόνισε  ζήτησαν από τις τράπεζες καταλόγους με καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ, με στοιχεία όσων έστειλαν κεφάλαια στο εξωτερικό κα, ενώ χαρακτήρισε “πρόκληση” και “παράλογο το γεγονός ότι  κάποιος που δηλώνει 25.000 ευρώ να πληρώνει ασφάλιστρο 17.000 ευρώ. Τόνισε ότι εξετάζοντας τις φορολογικές δηλώσεις από το 2.000 και εντεύθεν, έκανε λόγο για 3.500 περιπτώσεις των οποίων έχουν πλήρη εικόνα της δυσαναλογίας μεταξύ εισοδημάτων που κατείχε κανείς και στοιχείων που δήλωνε.

Κάνοντας έναν προσδιορισμό για το συνολικό ποσό της ύλης που φοροδιαφεύγει έκανε λόγο για 7 δισ ευρώ, που κατ’ ελάχιστον  θα απέδιδε 2,5 εκατ. ευρώ στο κράτος, αλλά αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να τα εισπράξει, αφού εφορίες και ΣΔΟΕ δεν έχουν ικανούς ελεγκτές να ανταποκριθούν σε αυτό.

Άμεσα μέτρα :

Θα ζητήσουμε από όλους τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να αφήσουν στην άκρη ότι άλλο κάνουν και να ασχοληθούν με αυτό.

Θα μεριμνήσουμε για μία νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει στο ΣΔΟΕ την αρμοδιότητα να βεβαιώνει τον φόρο.

Υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς του θα απορροφήσει η διαφθορά.. “Ο δρόμος θα κλείσει, ο έλεγχος της διακίνησης καπνικών προϊόντων που γίνεται με τρόπους απαράδεκτους, αποφέρει σε κάποιους ποσά που έχουν υπολογιστεί σε ένα δισ», τόνισε και πρόσθεσε ότι  “αυτή η κυβέρνηση δεν θα κάνει ότι μπορεί, αλλά ότι πρέπει, ο,τι χρειάζεται, ό,τι απαιτείται ώστε το κράτος να γίνει φυσιολογικό, και να διέπεται από νομιμότητα σε μεγάλο ποσοστό”.


Πηγή : protothema.gr


Λαφαζάνης εναντίον Βαρουφάκη : Ο Λαφαζάνης ανατινάζει ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις



Αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πήρε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων, αφού έβαλε «φρένο» στις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στο πεδίο της ενέργειας. Παράλληλα, άνοιξε τον φάκελο του Ελληνικού, αλλά και των μεταβιβάσεων της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Τράπεζα Πειραιώς και στη Eurobank αντιστοίχως.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι οι αποκρατικοποιήσεις που δεν έχουν ξεκινήσει θα εξεταστούν μία προς μία και θα ληφθούν αποφάσεις κατά περίπτωση, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έσπευσε να βγάλει από το κάδρο όλες τις εταιρείες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό του. Συγκεκριμένα:

Δεν πρόκειται να προχωρήσει η πώληση του ΑΔΜΗΕ
Αναστρέφεται το σπάσιμο της ΔΕΗ («μικρή ΔΕΗ») και σταματάει η διαδικασία αποκρατικοποίησης
Ανασυγκροτείται η ΔΕΠΑ και παύει η διαδικασία αποκρατικοποίησης
Μπαίνει «φρένο» στην πώληση των ΕΛΠΕ
Η πώληση του ΔΕΣΦΑ θα εξεταστεί με βάση την απόφαση της Κομισιόν
Δημιουργείται Δημόσιος Φορέας Έρευνας και Εκμετάλλευσης των Υδρογονανθράκων, ενώ θα επανεξεταστούν οι διαγωνισμοί για τα θαλάσσια οικόπεδα
Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε σκάνδαλο την πώληση του Ελληνικού, ξεκαθαρίζοντας ότι ο σχετικός φάκελος θα επανεξεταστεί, με πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρωθεί. «Κόκκινη κάρτα» έβγαλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στην Επένδυση Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, συμπληρώνοντας ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, ενώ ανάλογη στήριξη θα δοθεί στους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, η οποία θα παραμείνει εν ζωή, με στόχο και τη στήριξη των τευτλοπαραγωγών.

Αίσθηση προκάλεσε η ειδική αναφορά του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ΑΤΕ και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι συνθήκες πώλησης των οποίων θα εξεταστούν, όπως επίσης και η προαναγγελία για δημιουργία ειδικής τράπεζας για τους αγρότες, που θα καλύψει -όπως φαίνεται- το «κενό» της ΑΤΕ.

Αιχμές κατά Βαρουφάκη

«Αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι μήπως εφαρμόσουμε μέρους του Μνημονίου σε ποσοστό  50-60% ή 70%, τους διαβεβαιώνουμε ότι: Κύριοι, μην ανησυχείτε. Τα Μνημόνια και η Τρόικα τέλος! Το πρόγραμμά μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα. Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας ώστε να το περιφέρουμε  στα ευρωπαϊκά όργανα και να το αλλάζουμε όπως τα πουκάμισα. Το πρόγραμμά μας δεν τεμαχίζεται, δεν διαιρείται, δεν χωρίζεται», είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κ. Λαφαζάνης, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες εξαγγελίες της αρμοδιότητας του υπουργείου του, διαβεβαίωσε:

Δεσμευόμαστε για παροχή δωρεάν ρεύματος 300 KW ανά μήνα σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
Θα αναβαθμίσουμε τον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας
Θα αναπτύξουμε ειδικά σχέδια για την αναζωογόνηση τομέων και κλάδων της βιομηχανίας όπως η ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, η οποία έχει καταρρεύσει, παρ' ότι διαθέτουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα
Η κυβέρνησή μας θα κάνει μια μεγάλη στροφή προς την πρωτογενή παραγωγή
Προτεραιότητά μας είναι πιστοποιημένα αγροτικά και αλιευτικά προϊόντα με εξαγωγικό προσανατολισμό
Η κυβέρνηση θα στηρίξει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για να επιβιώσει


Πηγή: iefimerida.gr


Η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, βασικό θέμα συζήτησης Κοντόνη-Μποροβήλου



Με βασικό θέμα συζήτησης την αντιμετωπίση της βίας αλλά και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος συζήτησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο.

«Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον Υπουργό για τα ζητήματα βίας. Συζητήσαμε για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με το οποίο θα μπορούμε να ελέγξουμε περισσότερο τη βία. Συζητήσαμε για να γίνει ένα νέο νομοσχέδιο για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και σε συνεργασία με ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα να αρχίσουμε τη νέα σεζόν από άλλη βάση», ανέφερε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού μετά τη συνάντηση.

«Η μείωση των ομάδων και άλλες παράπλευρες ενέργειες πρέπει να γίνουν για να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα με τις καλύτερες συνθήκες για να μην έχουμε αποχωρήσεις ομάδων, όπως συνέβη φέτος, αλλά και για να υπάρχει υγιής ανταγωνιστικότητα», πρόσθεσε.


Newsroom ΔΟΛ


Αρ. Μπαλτάς: Απόλυτη καταστροφή για τα ΑΕΙ ο νόμος Διαμαντοπούλου



Με μια αναφορά στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα που απηύθυνε σήμερα, Δευτέρα, έκκληση στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ να καταθέσει προτάσεις για ανάπτυξη της Ελλάδας στο ευρώ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο κ. Μπαλτάς μίλησε για μια πολιτιστική άνοιξη στη χώρα με τη στενή σύνδεση Παιδείας και πολιτισμού, είπε ότι η Παιδεία είναι ο μεγάλος ασθενής στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια, επανέλαβε ότι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα δεν θα γίνουν εφέτος, αλλά καταργείται μόνο η Τράπεζα Θεμάτων και οι πανελλαδικού τύπου προαγωγικοί διαγωνισμοί στην Α' και τη Β' Λυκείου, προβληματίστηκε με την έννοια των πειραματικών σχολείων που επίσης είπε για εφέτος θα δεχτούν μαθητές με εξετάσεις.

Την πιο «ξεχωριστή» μεταχείριση όμως ο κ. Μπαλτάς την επιφύλαξε σε μία από τις προκατόχους του, την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

«Ο νόμος Διαμαντοπούλου υπήρξε η απόλυτη καταστροφή για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας» είπε ο κ. Μπαλτάς. «Κάποιος, κάποτε, πέρασε από την Αμερική, κάτι νόμιζε ότι κατάλαβε με τα Συμβούλια Ιδρυμάτων και ήρθε να τα επιβάλει εδώ, χωρίς να έχει καταλάβει γιατί τα συμβούλια αυτά μπορούν με ποιο σύστημα λειτουργούν άριστα στην Αμερική» είπε ο κ. Μπαλτάς.

«"Οδοστρωτήρας" ο νόμος Διαμαντοπούλου»

«Ο νόμος αυτός κατεδάφισε ό,τι είχε γίνει στα πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια, κάτι που σε συνδυασμό με την κατασυκοφάντηση των ΑΕΙ δημιούργησε την αίσθηση ότι για όλα φταίνε οι πανεπιστημιακοί. Να θυμίσω όμως ότι η κυβέρνηση έχει πολλούς πανεπιστημιακούς» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «"Κρεμάστηκαν στα μανταλάκια" ο Μυλόπουλος και ο Πελεγρίνης για λόγους που δεν είχαν σχέση με τη δουλειά τους».

Πρόσθεσε ότι τα Συμβούλια στα ΑΕΙ χρησιμοποιήθηκαν τελικά για να αποκλείουν όσους δεν ήταν αρεστοί στην κυβέρνηση, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν αφορά την πλειονότητα των μελών τους που στήριξαν τον θεσμό με ανιδιοτέλεια επειδή πίστευαν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι ή τους ξένους πανεπιστημιακούς που ήρθαν στη χώρα πιστεύοντας ότι τα Συμβούλια λειτουργούν όπως στο εξωτερικό. «Έτσι, θα τους ζητήσουμε συγνώμη γιατί βρέθηκαν, αφελώς ίσως, εκεί που βρέθηκαν και θα τους ευχαριστήσουμε για όσα προσέφεραν» είπε ο κ. Μπαλτάς και επανέλαβε ότι ο θεσμός των Συμβουλίων θα καταργηθεί.

Η επιστροφή των σχολικών φυλάκων και η αξιολόγηση

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι οι σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στη δουλειά τους και θα βοηθήσουν στη συγκρότηση σχολείου που θα αποτελεί πολιτιστικό κέντρο της γειτονιάς, αποσύρεται ο «βραχνάς» της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών όπως γινόταν, παραμένει ο μέσος όρος του 9,5 για την προαγωγή των μαθητών.

«Στην εποχή μου τα καλά σχολεία ήταν τα δημόσια σχολεία, ενώ σήμερα καλά σχολεία θεωρούνται τα ιδιωτικά σχολεία» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς. «Αυτό είναι τραγικό και αυτή η σχέση πρέπει να αντιστραφεί, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσω διαταγμάτων και εσωστρέφειας» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Πρότυπα - πειραματικά: Η αριστεία και τα προικισμένα παιδιά

Για τα πρότυπα - πειραματικά σχολεία είπε ότι η αριστεία μοιάζει με «ρετσινιά» καθώς εάν αν αριστεύσεις είσαι αναγκασμένος να είσαι αντάξιος αυτής της έννοιας διαρκώς, ενώ αν αποτύχεις σε κυνηγάει η αποτυχία. Σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει η έννοια της αριστείας, θεωρεί ο νέος υπουργός Παιδείας, που δήλωσε ότι «κρατάμε δυστυχώς τις εξετάσεις και για αυτή τη χρονιά, γιατί κάποια παιδιά έχουν επενδύσει σε αυτό και δεν θέλουμε να βάλουμε πάγο σε αυτή την έστω στρεβλή φιλοδοξία τους».

Πρόσθεσε όμως ότι θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν πειραματικά σχολεία, καθώς η μια πλευρά είναι το δημοκρατικό σχολείο το οποίο παρακολουθούν όλα τα παιδιά, οικειοθελώς, αλλά υπάρχει και το λεγόμενο «συμβολικό κεφάλαιο» και κάποια παιδιά που είναι προικισμένα με περισσότερες δυνατότητες.

Ο κ. Μπαλτάς είπε ακόμη ότι οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης «που εκδιώχθηκαν υπέρ των ιδιωτικών ΙΕΚ που προσέφεραν αυτές τις ειδικότητες» επιστρέφουν, ενώ οι περιφερειακοί και νομαρχιακοί διευθυντές εκπαίδευσης θα κρίνονται με αδιάβλητη, ανοικτή προκήρυξη και επιτροπές αξιολόγησης και απόλυτη πολιτική ανεξιθρησκεία.

«Ανθρωπιστική κρίση» και οικονομική στήριξη

Ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην «ανθρωπιστική κρίση» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση όπου «παιδιά πεινούν και γονείς αυτοκτονούν, σχολεία δεν έχουν θέρμανση και οι δάσκαλοι λείπουν», ενώ τόνισε ότι θα είναι απόλυτη προτεραιότητά του τα θέματα οικονομικής στήριξης των σχολείων.

«Τόσο η Παιδεία όσο και ο πολιτισμός έχουν γίνει εργαλεία και όχι αυτοσκοπός. Σπουδάζουμε για το χαρτί, όχι για τη γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς.

Τέλος, είπε ότι «παραλάβαμε ρητές και ασαφείς προσπάθειες διαμεσολάβησης και προσπάθειας να εγκατασταθούν δίκτυα ρουσφετιών, πληροφοριών, βοηθημάτων». Απάντησε σε αυτό λέγοντας: «Όταν γίνουμε ΠαΣοΚ θα σας ενημερώσουμε».


Πηγή : tovima.gr



Ο Ιορδανός πιλότος ήταν σε καταστολή!


Σύμφωνα με νέα στοιχεία ο Ιορδανός πιλότος που έκαψαν οι τζιχαντιστές ηταν σε καταστολή κατα την διάρκεια του μαρτρίου του. Τα νέα στοιχεία αφήνουν να εννοηθεί οτι ο νεαρός πιλότος δεν ειχε ιδέα τι συνέβαινε γύρω του και δεν ένοιωθε το φρικτό μαρτύριο που του επέβαλαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την έκθεση στην σαουδαραβική ιστοσελίδα burnews.com, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραδέχθηκαν οτι έδωσαν στον πιλότο Moaz al-Kasasbeh φάρμακα ετσι ώστε οταν οι φλόγες τύλιγαν το σωμα του, κατα την διάρκεια της φρικτής του εκτέλεσης, να μη ουρλιάζει.

Η Ιορδανία εκδικήθηκε τον θάνατο του πιλότου την προηγούμενη βδομάδα άμεσα εκτελώντας 2 τζιχαντιστές κρατούμενους και χτυπώντας στόχους του Ισλαμικού Κράτους με 56 αεροπορικές επιδρομές σε τρείς μέρες.

Η Burnews.com αναφέρει ότι η φαινομενική παραίτηση του Kasasbeh στη μοίρα του, όπως και η ηρωική στωικότητα καθώς η εμποτισμένη με βενζίνη στολή του ξέσπασε σε φλόγες, οφειλόταν σε βαριά νάρκωση.


Η εκθεση αναφέρει επίσης οτι μετα απο λεπτομερή μελέτη του βίντεο απο ειδικούς, τα αισθητικά νεύρα του ιορδανού πιλότου επηρεάστηκαν πολύ γρήγορα απο τις φλόγες αφήνοντας τον ανίκανο να νοιώσει τον πόνο της φρικτής κόλασης που τον περιτύλιγε.

Μετα την δημοσιοποιήση του βιντεο Ιορδανοί αξιωματούχοι υποσχέθηκαν σκληρή αντίποινα και εκτέλεσαν δυο ιρακινούς μαχητές που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος. Διαβάστε: Η Ιορδανία εκτέλεσε δύο τζιχαντιστές σε αντίποινα για τη δολοφονία του πιλότου
Ο βασιλιάς Αμπντάλα δήλωσε αργότερα οτι η απάντηση της Ιορδανίας “θα είναι σκληρή, διότι αυτή η τρομοκρατική οργάνωση δεν ειναι σε πόλεμο μόνο μ'εμας, αλλά και με το Ισλάμ και τις ανόθευτες αξίες του”.

Σε δήλωσή του, ο ίδιος δεσμεύτηκε να χτυπήσει τους μαχητές “σκληρά στο επίκεντρο των εγκαταστάσεων τους”. Διαβάστε: Η εκδίκηση της Ιορδανίας για τον θάνατο του Ιορδανού πιλότου - ΒΙΝΤΕΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και αραβικοί συμμάχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, χτυπάνε την ISIS στη Συρία από τις 23 Σεπτεμβρίου, αφού η τρομοκρατική οργάνωση απέκτησε τον έλεγχο μεγάλων περιοχών του Ιράκ και της Συρίας πέρυσι και κήρυξε “χαλιφάτο”.Τι είναι το χαλιφάτο;
Πολεμικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες έχουν διεξάγει αεροπορική εκστρατεία εναντίον των εξτρεμιστών στο Ιράκ για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πηγή - Daily Mail
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert.gr


Φύλα πορείας σε δεκάδες "βύσματα"! Φεύγουν από Αττική και Πελοπόννησο και πάνε στον Έβρο



Φαίνεται ότι η “μάχη” κατά των “βυσμάτων” και του “ρουσφετιού” έχει αρχίσει αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος ότι θα κερδηθεί και ο “πόλεμος”.

Την ώρα που ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος τον “κήρυσσε” από το βήμα της Βουλής , ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε μιλήσει με τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά και του είχε δώσει πράσινο φως για να προχωρήσει σε μαζικές μεταθέσεις από μονάδες της Αττικής αλλά και της Πελοποννήσου.

Τα ποσοστά επάνδρωσης σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι εξαιρετικά υψηλά την ίδια ώρα που οι ακριτικές μονάδες ψάχνουν στρατιώτη με το …φανάρι!

Ο Καμμένος είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει εκτός από τα χαρτιά και στην πραγματικότητα όταν επισκέφθηκε τον Έβρο.

Οι μαζικές μεταθέσεις που είχε ανακοινώσει απο το ποτάμι ο Καμμένος φαίνεται ότι θα υλοποιηθούν και στο ΓΕΣ έχουν αρχισει ήδη να φτιάχνουν τα φύλλα πορείας, σύμφωνα με τον onalert.gr

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας διέλυσαν τα γραφεία - “ρουσφετομαγειρία” που παραδοσιακά λειτουργούσαν. Μένει να κάνει το ίδιο και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποδεσμεύοντας το προσωπικό που είχε αυτή την “αποστολή”.


Πηγή : thrakitoday.com


Τρίκαλα : Εκκενώθηκε Δημοτικό Σχολείο εξαιτίας φωτιάς



Στις φλόγες «τυλίχτηκε» σήμερα το πρωί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα οι Δάσκαλοι να προχωρήσουν στην εκκένωση του κτιρίου.

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γειτονικό Νηπιαγωγείο, ενώ άμεσα στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, αλλά και κλιμάκια της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Από τη φωτιά κατέρρευσε η στέγη του Σχολείου, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν και αίθουσες.

Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Πηγή : trikalanews.gr


Οικογενειακή τραγωδία το διπλό έγκλημα στον Κορυδαλό


Ο δολοφόνος σύμφωνα με πληροφορίες είναι μάλλον ο αδελφός της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή εντός του διαμερίσματος και το δεύτερο θύμα είναι ο σύζυγος της ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Οι κληρονομικές διαφορές που χώριζαν δύο αδέρφια βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την τραγωδία με τους πυροβολισμούς και τους δύο νεκρούς .

Η οικογενειακή τραγωδία που  σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην οδό Κρέσνας 16 αποκάλυψε μετά από έρευνα της αστυνομίας ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας άντρας -ηλικίας περίπου 50 ετών- ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε την 57χρονη αδερφή του και τον 55χρονο σύζυγό της.

Ο δράστης, αφού σκότωσε το ζευγάρι, άφησε το όπλο στον τραπέζι του διαμερίσματος, εξαφανίστηκε και αναζητείτε από την ασφάλεια.


Είναι πιστός μας φίλος και το αποδεικνύει καθημερινά : Δεν άφηνε το τραυματισμένο αφεντικό του !




Παρακολουθούσε τρομαγμένο τις προσπάθειες των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τον 55χρονο οδηγό και φίλο του, ενώ όταν τον πήρε το ασθενοφόρο έτρεχε από πίσω του

Συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή στο σημείο όπου σημειώθηκε τροχαίο στην εθνική οδό Πρέβεζας- Ιωαννίνων.

Στο τροχαίο, Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του και διαγράφοντας τρελή πορεία κατέληξε με τον ουρανό δίπλα σε αρδευτικό αύλακα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα ο οδηγός.

Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής ήταν σκληρές, αφού έπρεπε να αφαιρέσουν κομμάτια από την λαμαρίνα και πόρτες για να μπορέσουν να βγάλουν τον οδηγό, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας με ελαφριά ευτυχώς τραύματα.


Όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί όμως έγιναν μάρτυρες ενός περιστατικού που πραγματικά συγκινεί.

Όταν οι πυροσβέστες αφαίρεσαν την πόρτα από το αυτοκίνητο εμφανίστηκε ένα σκυλάκι. Το όνομά του Μπούμπης, ο αγαπημένος σκύλος του 55χρονου οδηγού.

Τρομαγμένο περιφερόταν στα πόδια των πυροσβεστών και των διασωστών που προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό και αφεντικό του. Δεν απομακρυνόταν από το σημείο ακόμα και όταν κάποιος το πήρε από εκεί.


Καθόταν από ψηλά και έβλεπε όλη την επιχείρηση έως ότου το αφεντικό του απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο.

Ο Μπούμπης, αρνιόταν να τον πλησιάσει κανείς, ενώ όταν το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το Νοσοκομείο αυτός, άρχισε να τρέχει πίσω του.


Πολίτης μπήκε στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να ακολουθήσει τον σκύλο να τον πιάσει για να μην χαθεί. Ακόμα και περιπολικό της αστυνομίας προσπάθησε να το εντοπίσει αλλά μάταια όμως. Ο μικρός σκυλάκος είχε εξαφανιστεί, τουλάχιστον για λίγο…

Συγγενείς του τραυματία ενημερώθηκαν για το σκυλάκι στο Νοσοκομείο και όπως έγινε γνωστό  μετέβησαν λίγες ώρες αργότερα στο τόπο του ατυχήματος όπου ο Μπούμπης περίμενε εκεί το αφεντικό του…


Μπορεί να μην γύρισε ο ίδιος να τον πάρει αλλά στην θέα γνωστών του προσώπων κουνούσε την ουρά του με ευχαρίστηση. Έτσι θα βρεθεί και πάλι κοντά στο άνθρωπο που το μεγάλωσε, μένοντας πιστός σε αυτόν σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.




Πηγή: pamepreveza.gr, protothema


Θ.Φωτίου: Αμεσα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης



Πρώτος στόχος είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με ένα πλέγμα παρεμβάσεων έκτακτης ανάγκης για προστατευτούν τα θύματα της κρίσης, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κατά την προγραμματική της ομιλία.

Όπως είπε η κ. Φωτίου, άμεσα ξεκινάει η καταγραφή των απόρων ενώ θα αντιμετωπιστούν και ανάγκες στέγασης σε διαμερίσματα για άπορες οικογένειες. Θα υπάρξει ειδική κάρτα μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε μακροχρόνια άνεργους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα μέτρα που συμπληρώνουν τις παρεμβάσεις αυτές είναι η αποκατάσταση του δώρου των Χριστουγέννων, η 13η σύνταξη για όσους λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ανασφάλιστους ανέργους, η κατάργηση της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η επιδότηση της θέρμανσης.

Στην κατεύθυνση αυτή και με το συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων θα ξεκινήσει καταγραφή των αναγκών και των επωφελούμενων.

Η αποτύπωση θα πρέπει να είναι ταχύτατη, να γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Στόχος μας είναι η δημιουργηθεί μια ομπρέλα δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», είπε η κ. .

Ταυτόχρονα, θα προχωρήσει η οικοδόμηση ενός συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, με μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ένα «νέο ΕΣΥ στο χώρο της πρόνοιας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εξάλλου, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας θα γίνει Οργανισμός Κοινωνικής Κατοικίας και θα αξιοποιηθούν άδεια διαμερίσματα και σχολάζουσα δημόσια περιουσία.

Θα υπάρξουν μέτρα για την παιδική φτώχεια, που «αγγίζει το ντροπιαστικό ποσοστό του 36%» και γι΄ αυτό η κα Φωτίου κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων, τους συλλόγους διδασκόντων, τους γονείς να συμπράξουν για να καταγραφούν αυτές οι περιπτώσεις γιατί δεν μπορούμε να δεχόμαστε να λιποθυμούν παιδιά από υποσιτισμό.
Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα άτομα με αναπηρία με εξειδικευμένα μέτρα.

Αμεσα θα προχωρήσει έκδοση κάρτας αναπηρίας εν είδει ταυτότητας η οποία θα χρησιμοποιείται για τη νόμιμη απαίτηση των δικαιωμάτων ενός εκάστου.

Η καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων των Αμεα θα είναι σε σταθερά καθορισμένη μηνιαία ημερομηνία για όλη την Ελλάδα. Θα υπάρξει εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα για όλους τους εργαζόμενους στις προνοιακές δομές. Θα αξιοποιηθούν σχολάζουσες περιουσίες για στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για ΑμεΑ, είπε.

Όπως είπε η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα σχέδιο που θα αποδώσει τα επόμενα χρόνια δυνατότητα εργασίας και θα επανεντάξει τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης ενεργά στην κοινωνία.


Πηγή : tovima.gr


HSBC: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου μετά τα Swiss Leaks



Οι ΗΠΑ ανοίγουν παλιούς φακέλους της HSBC. Έρευνες σε Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο και Αργεντινή. Ο βασικός πληροφοριοδότης Φαλσιανί δηλώνει ότι πρόκειται για την "κορυφή του παγόβουνου" και συνεργάζεται με το Podemos στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την HSBC - Καταιγισμός εξελίξεων μετά τα Swiss Leaks

Μία ημέρα μετά τη διαρροή των εγγράφων για τις «βρώμικες συναλλαγές» της HSBC, ο βασικός πληροφοριοδότης της υπόθεσης, ο Ερβέ Φαλσιανί, δηλώνει ότι πρόκειται για «την κορυφή του παγόβουνου». Tα απόρρητα στοιχεία, γνωστά και ως Swiss Leaks, που παρέδωσε στις γαλλικές αρχές ο ίδιος ως συνεργάτης της HSBC τo 2009, έχουν δοθεί με πρωτοβουλία της Γαλλίας σε μια σειρά χωρών.

Σημειώνεται ότι η Ελβετία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του Φαλσιανί, για παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου. Ο ίδιος πάντως, επιμένει ότι η φορολογική διοίκηση έχει πολλές ακόμη πληροφορίες και προειδοποίησε πως «οι κανονιστικές ρυθμίσεις αφορούν κυρίως τους ιδιώτες πελάτες που δηλώνουν έναν λογαριασμό στο όνομά τους. Αυτοί είναι οι μικροί, στο βάθος του καλαθιού. Το πάνω μέρος του καλαθιού χρησιμοποιεί εταιρείες, που μερικές φορές δημιουργούνται με δόλιο τρόπο».

Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων αποκάλυψε σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν πως  επί χρόνια η ελβετική θυγατρική της HSBC βοηθούσε πελάτες της να φοροδιαφύγουν. Ανάμεσά τους διεφθαρμένοι πολιτικοί, έμποροι όπλων αλλά και διασημότητες.

Η είδηση προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων. To ισπανικό κόμμα Podemos ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει έκθεση σχετικά με την μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής από τον Ερβέ Φαλσιανί.  «Ευχαριστούμε πολύ τον Φαλσιανί που πρότεινε να συνεργαστεί στην κατάρτιση του προγράμματος του Podemos, θα πρόκειται για μία ανεκτίμητη βοήθεια» έγραψε στο Twitter ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο αρχηγός του νεοσυσταθέντος κόμματος.

Στο στόχαστρο ΗΠΑ και Βρετανίας η HSBC

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει να ακυρώσει τον διακανονισμό που προστατεύει την HSBC από απαγγελία κατηγοριών για προηγούμενες παραβιάσεις, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου ερευνούν τις κατηγορίες ότι η τράπεζα βοήθησε πελάτες της να αποφύγουν τη φορολόγηση και να κρύψουν δισεκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι το 2012, η βρετανική τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 1,9 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές αρχές για κατηγορίες ότι βοήθησε στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από χώρες που είχαν υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Όπως μεταδίδουν οι F.T., οι τελευταίες αποκαλύψεις μπορεί να παρακινήσουν αξιωματούχους να ξανανοίξουν το φάκελο της συμφωνίας με την βρετανική τράπεζα ή και να την ακυρώσουν.

Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και στην Βρετανία όπου αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει πως μπορεί να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μπορέσουν οι αρχές να κινηθούν νομικά εναντίον ανώτατων τραπεζικών στελεχών για «συνέργεια» σε φοροδιαφυγή. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ντάνι Αλεξάντερ, δήλωσε πως αυτή την στιγμή υπάρχει κενό στη νομοθεσία. «Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που αποδεδειγμένα συνεργάστηκαν με φοροφυγάδες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πλήρως την ισχύ του νόμου. Εάν αυτό σημαίνει αλλαγή της νομοθεσίας ή νέες εξουσίες για τις ρυθμιστικές αρχές, τότε αυτό θα κανουμε» δήλωσε.

Βρετανοί βουλευτές ανακοίνωσαν παράλληλα, την άμεση έναρξη έρευνας κατά της HSBC. Η Επιτροπή Δημοσίων Λογαριασμών της Βουλής των Κοινοτήτων θα διερευνήσει το σκάνδαλο και όπως αναμένεται θα ζητήσει από την HSBC να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία.

«Οι αποκαλύψεις για την HSBC αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την αδιαφάνεια μιας παγκόσμιας βιομηχανίας που εξυπηρετεί μια πλούσια ελίτ», δήλωσε η Μάργκαρετ Χοντζ πρόεδρος της Επιτροπής, στο BBC. «Η Επιτροπή Δημοσίων Λογαριασμών θα ανοίξει μια επείγουσα έρευνα στην οποία θα ζητήσουμε από την HSBC να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία - και αν είναι απαραίτητο, θα διαταχτεί να το κάνει», πρόσθεσε.

Ήδη πάντως, Γαλλία, Βέλγιο και Αργεντινή έχουν ξεκινήσει επίσημες έρευνες εναντίον της HSBC με την κατηγορία της στήριξης φοροφυγάδων.  Ο δικαστής του Βελγίου που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση του ελβετικού βραχίονα της HSBC εξετάζει την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τους διευθυντές του ομίλου, επειδή αρνούνται να συνεργαστούν, ανέφερε τη Δευτέρα εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι βελγικές αρχές απήγγειλαν τον Νοέμβριο κατηγορίες στην τράπεζα για ξέπλυμα χρήματος και για απάτες εκατομμυρίων, υποστηρίζοντας ότι η τράπεζα με έδρα την Βρετανία προσέφερε σε εύπορους πελάτες στο Βέλγιο τρόπους για να κρύψουν χρήματα και να φοροδιαφύγουν.

«Η τράπεζα δεν δίνει οικειοθελώς τις απαιτούμενες πληροφορίες» σημείωσε η εκπρόσωπος. «Ο δικαστής έχει διαμηνύσει ότι από την στιγμή που είναι τόσο δύσκολο να λάβει τις πληροφορίες, εξετάζει την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους διευθυντές της τράπεζας στο Βέλγιο και στην Ελβετία» πρόσθεσε.


Πηγή : euro2day.gr


ΔΗΛΩΣΕΙΣ Μ. ΠΙΓΚΑΣ ΤΗΣ LAZARD «Η τρόικα έστησε την Ελλάδα στον τοίχο-Να μειωθεί το χρέος κατά 100 δισ.»



H τρόικα που επέβαλε λιτότητα στην Ελλάδα έκανε εντελώς λάθος και έχει οδηγήσει την οικονομία της χώρας στον τοίχο, δηλώνει ο Ματιέ Πιγκάς, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard στο Παρίσι η οποία έχει προσληφθεί ως σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του χρέους και προτείνει «κούρεμα» 100 δισ. ευρώ.

«Πιστεύω πως οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) είναι εσφαλμένες και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σ' έναν τοίχο και μπορεί ακόμη να οδηγήσουν την Ευρώπη σ' έναν τοίχο. Ναι, πιστεύω πως η τρόικα τα έκανε όλα λάθος», δήλωσε ο Πιγκάς στον ραδιοσταθμό France Inter.
Ο Πιγκάς επανέλαβε πως μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και πως το συνολικό χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ ώστε να υπάρξει μια «αποδεκτή» αναλογία χρέους προς Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ).


Πηγή : ethnos.gr


Έκτακτη επικαιρότητα : Πυροβολισμοί σε πολυκατοικία στον Κορυδαλλό



Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί.

Το σημείο της συμπλοκής είναι σε πολυκατοικία στην οδό Κρέσνας 16 στον Κορυδαλό

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πυροβολισμούς έχασε τη ζωή του ένα ζευγάρι, ένας άντρας και μια γυναίκα.




Δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο 600.000 άτομα


Το νέο φορολογικό που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι η καλύτερη είδηση των τελευταίων πέντε ετών για περισσότερους από μισό εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους που θα δουν ότι με βάση το εισόδημά τους δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο καθώς θα καλυφθούν από το αφορολόγητο όριο
Ουσιαστικά 600.000 άτομα θα καλυφθούν με βάση τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το νέο αφορολόγητο όριο που επανέρχεται στις 12.000.

Πρόκειται για άτομα που μέχρι σήμερα δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις περισσότερα από 9.550 ευρώ και οριακά δεν καλύπτονται από το σημερινό όριο.

Επί της ουσίας μαζί με τους πολίτες που δεν πληρώνουν ήδη φόρο στη χώρα μας περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες θα απαλλαγούν από την φορολόγηση εισοδήματος.

Για να συμβεί αυτό βέβαια η χώρα πρέπει να αναζητήσει από αλλού περίπου 2,4 δισ. ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στη φορολογία των ατόμων που αυτή τη στιγμή δεν καλύπτονται από το αφορολόγητο όριο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση η απάντηση σε αυτό είναι απλή καθώς θα αυξηθεί η φορολογία των μεσαίων και πλουσίων στρωμάτων.


Πηγή : newsit.gr


Για να κερδίσει χρήματα όταν πεθάνει ήθελε η 27χρονη να παντρευτεί τον δολοφόνο Τσαρλς Μάνσον!



Ήθελε να βάλει το πτώμα του σε προθήκη και να κερδίζει χρήματα από αυτό, όπως αποκαλύπτεται τώρα

Η είδηση πως ο 80χρονος σήμερα κατά συρροήν δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον παντρεύεται στη φυλακή μια κοπέλα κατά 53 χρόνια νεότερή του, έκανε το γύρο του κόσμου.

Τελικά, αποδείχθηκε πως η «μνηστή» δεν αγαπούσε ειλικρινά τον Μάνσον, αλλά τον ήθελε μόνο για να βγάλει χρήματα.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα αμερικανικά ταμπλόιτς, η 27χρονη Μπάρτον ήθελε να ταριχεύσει το πτώμα του και να το βάλει σε προθήκη! Έτσι θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα, βάζοντας και... εισιτήριο για όσους θα ήθελαν να τον δουν...

Όπως φαίνεται όμως, ο άντρας που έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων φόνων και για την δολοφονία της συζύγου του Ρομάν Πολάνκσι και του αγέννητου παιδιού τους, φαίνεται πως την κατάλαβε και πλέον αρνείται να την παντρευτεί.


Πηγή : protothema.gr


«Ξέρουμε και το τελευταίο ευρώ κατάθεσης που έφυγε στο εξωτερικό»



«Μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος γνωρίζουμε και το τελευταίο ευρώ που έχει φύγει στο εξωτερικό σε οποιαδήποτε τράπεζα εκτός και αν έχει πάει με βαλίτσα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Αλλά μία τράπεζα που ακολουθεί τους κανόνες, δεν μπορεί να δεχθεί χρήματα πάνω από 5.000 ευρώ. Υπάρχουν και τραπεζικά προϊόντα που παράγουν οι εμπορικές τράπεζες και κρύβουν μαύρο χρήμα, αλλά είναι πάλι ένα αντικείμενο διερεύνησης. Δεν είναι μόνο οι καταθέσεις», πρόσθεσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Πηγή : tribune.gr


Μασσαλία: Συμμορίες πίσω από τα πυρά Καλάσνικοφ κατά της αστυνομίας




Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών, χωρίς διάσταση τρομοκρατίας, οφείλεται ο καταιγισμός πυρών από καλάσνικοφ στη συνοικία Λα Καστελάν στη βόρεια Μασσαλία.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Πιέρ-Μαρί Μπουρνικέλ, οι οποίοι έγιναν και οι ίδιοι στόχος πυρών -χωρίς να υπάρχουν τραυματίες.

Το επεισόδιο της ανταλλαγής πυρών σημειώθηκε ακριβώς την ημέρα κατά την οποία αναμένεται στη Μασσαλία ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να κάνει ειδική μνεία στη μείωση της εγκληματικότητας στην πιο βίαιη μητρόπολη της χώρας.

Η αστυνομία έσπευσε και απέκλεισε την ευρύτερη περιοχή αφότου ειδοποιήθηκε από την αστυνομία για την «παρουσία κουκουλοφόρων που πυροβολούν στον αέρα με καλάσνικοφ».

H κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν μεγάλη, καθώς η χώρα παραμένει σε επιφυλακή μετά τον εφιάλτη των τζιχαντιστικών επιθέσεων: Σύμφωνα με το France Info, εκτός από τα περιπολικά που έσπευσαν, άρχισε να πετά πάνω από το σημείο ελικόπτερο της αστυνομίας, ενώ ένα σχολείο και ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή εκκενώθηκαν.

Ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης Πιέρ-Μαρί Μπουρνικέλ έσπευσε στο σημείο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με συνάδελφό του αξιωματικό έγινε επίσης στόχος πυρών από τους κακοποιούς.

Κατά πληροφορίες δεν χτύπησαν σφαίρες το αυτοκίνητο, αλλά βρέθηκαν κάλυκες σε απόσταση λίγων μέτρων.

Η αντιδήμαρχος της πόλης Καρολίν Ποζμεντιέ δήλωσε ότι εκκενώθηκε ένα σχολείο και προσέθεσε: «Αυτή η μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών είναι ένας μακροχρόνιος αγώνας».

Η περιοχή Καστελάν, όπου μεγάλωσε ο ποδοσφαιριστής Ζιντεντίν Ζιντάν, είναι μια από τις πιο φτωχές της πόλης. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια μετά το περιστατικό.

Newsroom ΔΟΛ


Η δραματική επιστολή Αμερικανού γερουσιαστή υπέρ της Ελλάδας



Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας, Μπέρνι Σάντερς, ζητά από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάνετ Γέλεν, «να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι οι αμερικανικές πολιτικές δανεισμού δεν θα κάνουν την τρομακτική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ακόμη χειρότερη».

Σε επιστολή του προς την κυρία Γέλεν ζητά τη συνδρομή των ΗΠΑ ώστε «να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφατα εκλεγμένοι ηγέτες στην Ελλάδα θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να τερματίσουν τα προγράμματα λιτότητας, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλα δεινά στους πολίτες. Τα τελευταία χρόνια», όπως σημειώνει, «η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τέταρτο, η ανεργία βρίσκεται στο 25%, οι μισθοί έχουν μειωθεί αισθητά, οι υπηρεσίες υγείας έχουν καταστραφεί και πολλοί είναι αυτοί που ζουν τώρα σε απόλυτη φτώχεια».
Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν μπορούν να παραμείνουν άπραγες, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπονομεύει τη νέα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας, προκαλώντας αποπληθωρισμό και κινδύνους χρηματοπιστωτικής αστάθειας».

Όπως επίσης τονίζει, «ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο όταν πρόσφατα είπε για την Ελλάδα ότι "δεν μπορείς να συνεχίσεις να ξεζουμίζεις χώρες που βρίσκονται στο μέσο μιας ύφεσης". Σε κάποιο σημείο, θα πρέπει να υπάρχει μια στρατηγική ανάπτυξης για να μπορέσουν (αυτές οι χώρες) να ξεπληρώσουν τα χρέη τους και να εξαλειφθούν ορισμένα από τα ελλείμματά τους».
Ο Αμερικανός γερουσιαστής υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπάθησε να πιέσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την αποδοχή των πολιτικών της λιτότητας που οι Έλληνες απέρριψαν κατηγορηματικά» και ότι «η συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα, θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων που ήδη πάσχουν τρομερά».
Επίσης, κάνει αναφορά και στο γεγονός ότι «το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή ήρθε στην τρίτη θέση στις πρόσφατες εκλογές».

Στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισημαίνει ότι «θα ήταν ένα τρομερό λάθος» να ξεχαστεί η περίπτωση της Ελλάδας, θυμίζοντας παράλληλα τι έγινε με τη Γερμανία τη δεκαετία του 1920 και προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο φασισμό να έρθει στην εξουσία σε μια ευρωπαϊκή χώρα, λόγω της απροθυμίας μας να αντιστρέψουν επιζήμιες πολιτικές λιτότητας».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Σάντερς, έγραψε επιστολή και προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τον περασμένο μήνα, «εκφράζοντας παρόμοιες ανησυχίες» για την οικονομία στην Ελλάδα.


Πηγή : imerisia.gr


Επεισόδιο σε σχολείο της Βέροιας: Γονιός ξυλοκόπησε διευθυντή δημοτικού




Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σε δημοτικό της Βέροιας, όταν πατέρας μαθητή επιτέθηκε στον διευθυντή, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο

Ανθή Κουτσουμπού

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν σε δημοτικό σχολείο της Βέροιας το πρωί της Δευτέρας (09/02), όταν πατέρας μαθητή ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο, τον διευθυντή.
Το κακό έγινε όταν ο πατέρας, συνοδευόμενος από τη μητέρα του, πήγε στο σχολείο για να ζητήσει να ενημερώνεται και αυτός, όπως συμβαίνει με την εν διαστάσει σύζυγό του, για την πορεία του παιδιού του. Για τον λόγο αυτό επισκέφτηκε τον διευθυντή στο γραφείο του.

Κάποια στιγμή όμως, η συζήτηση "άναψε" και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Ο πατέρας άρχισε να πετάει καρέκλες και δεν σταμάτησε εκεί, αφού έφτασε να χτυπήσει τον διευθυντή. Μετά το επεισόδιο αποχώρησε, με την αστυνομία, που ενημερώθηκε για το περιστατικό, να τον αναζητά στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Όσον αφορά τον διευθυντή, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου εισήχθη σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με τις πράξεις του. Σε αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχε διαπληκτιστεί με την πρώην σύζυγό του, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο στο τμήμα.

Πληροφορίες από verianet.gr

Πηγή : news247.gr


«Διαβάζοντας» τον Τσίπρα



Πώς ο αμερικανικός, γερμανικός και ισπανικός Τύπος παρουσίασαν τις προγραμματικές δηλώσεις
Στις διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ελλάδας και τους δανειστές της αναφέρονται οι εφημερίδες, σημειώνοντας τα κύρια σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας το βράδυ της Κυριακής απασχόλησαν, πέραν των ευρωπαϊκών, και τα αμερικανικά ΜΜΕ. Το πρακτορείο Bloomberg έγραψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την απόρριψη του διεθνούς προγράμματος διάσωσης της χώρας, δύο ημέρες πριν από την έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης». Σημείωσε, επίσης, ότι παρουσιάζεται βέβαιος «πως η κυβέρνηση μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία για ένα πρόγραμμα-γέφυρα». Η «Wall Street Journal» ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «παρουσίασε τα σχέδια για την κατάργηση αρκετών μέτρων λιτότητας, τα οποία ήταν προϋπόθεση της διεθνούς διάσωσης της Ελλάδας, θέτοντας την κυβέρνησή του σε τροχιά σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους της».

Η εφημερίδα «New York Times» υπογράμμισε το γεγονός πως «ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνησή του δεν θα ζητήσει παράταση ενός αυστηρού προγράμματος διάσωσης». Σημείωσε, επίσης, ότι διακήρυξε ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του κατά της λιτότητας. Επισημαίνει, δε, ότι «ο κ. Τσίπρας είπε πως η επέκταση του προγράμματος διάσωσης θα ισοδυναμούσε με τη συνέχιση των λαθών και της καταστροφής του παρελθόντος». Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται το σημείο αναφοράς του Πρωθυπουργού, ότι ««έχουμε μόνο μια δέσμευση: να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του λαού μας και το καλό της κοινωνίας».

Ανεβάζει τους παλμούς
Ο ισπανικός Τύπος, που παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στο θέμα. «Ανεβάζει τους παλμούς στην ΕΕ από την ελληνική Βουλή ο αριστερός Τσίπρας», σχολίασε η «El Pais», τονίζοντας ότι από την άλλη μεριά η Ευρώπη αφήνει τον Τσίπρα να «σιγοψήνεται». Το δημοσίευμα διατυπώνει την εκτίμηση ότι ο Ελλαδίτης Πρωθυπουργός έκανε επίδειξη δύναμης προς την Ευρώπη, που θα μπορούσε να του κοστίσει δάκρυα, η οποία όμως φάνηκε η μόνη δυνατή πορεία για τους Έλληνες. Παραθέτοντας τα βασικά σημεία των εξαγγελιών του Έλληνα Πρωθυπουργού, η εφημερίδα αναφέρει τους τρεις πυλώνες του κυβερνητικού προγράμματος και επισημαίνει «τη βόμβα που έσκασε» στο τέλος της ομιλίας του σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, ένα αίτημα για το οποίο «θα βγάλουν φουσκάλες στο Βερολίνο».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η εφημερίδα «El mundo» στις πιέσεις του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα προς την κ. Μέρκελ, την οποία καλεί να υποχωρήσει απέναντι στον Τσίπρα. Οι ΗΠΑ, όπως αναφέρεται, είναι ενοχλημένες με την εξαγωγική εμμονή της Γερμανίας, η οποία έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την Κίνα ως χώρα του βιομηχανικού κόσμου με το υψηλότερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σημερινή κρίση στην Ελλάδα λειτουργεί επίσης υπέρ της πολιτικής αυτής του Βερολίνου, δεδομένου ότι πιέζει προς τα κάτω το ευρώ, βοηθώντας έτσι τις γερμανικές εξαγωγές, σημείωσε.

Υπόσχεται το αδύνατον
Πολύ πιο επικριτικά ανέγνωσε ο γερμανικός Τύπος τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τσίπρας διακινδυνεύει την τελική ρήξη», είναι ο τίτλος σχολίου της οικονομικής «Handelsblatt». Η εφημερίδα «Die Welt» δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Ο Τσίπρας υπόσχεται ακόμη το αδύνατο» και επισημαίνει ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Έλληνας Πρωθυπουργός «δεν ακούστηκε τόσο έντονος όσο τις προηγούμενες ημέρες. Υποσχέθηκε, ωστόσο, πράγματα τα οποία δεν μπορούν να τηρηθούν».

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κινούνται αυτήν την ώρα ανάμεσα σε δύο παράλληλες πραγματικότητες», ανέφερε η «S?ddeutsche Zeitung». Εξήγησε ότι το κλίμα εντός Ελλάδας είναι αισθητά βελτιωμένο, με τους πολίτες να αντλούν και πάλι ελπίδα, ενώ στο εξωτερικό οι ιδέες της ελληνικής κυβέρνησης προκαλούν «σύγχυση, αντιστάσεις και φιλικά εκφρασμένη σκληρότητα». «Ο Τσίπρας ζητά ενδιάμεσο δάνειο για την Αθήνα», ήταν το πρωτοσέλιδο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σημειώνοντας ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρεί εφικτή μία συμφωνία (σ.σ. με τους εταίρους) στο ζήτημα της κρίσης χρέους».


Πηγή : sigmalive.com


Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι διοικητές των νοσοκομείων



Ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής είχε κάνει λόγο για παραιτήσεις απο την πρώτη κιόλας ημέρα, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να παραιτηθούν, αλλά το υπουργείο υποστηρίζει ότι προέχει η αξιολόγησή τους

Σε... σπασμένο τηλέφωνο παραπέμπει το ζήτημα με τις παραιτήσεις των διοικητών του ΕΣΥ που φέρεται να ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι επικεφαλής των νοσοκομείων αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν απο τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ότι στο υπουργείο Υγείας αναμένονται οι παραιτήσεις τους, ωστόσο κύκλοι της νέας ηγεσίας της Αριστοτέλους υποστηρίζουν ότι παραιτήσεις δεν έχουν (συ)ζητηθεί και ότι αυτό που προέχει είναι η αξιολόγηση των διοικητών με βάση και την έκθεση πεπραγμένων που έστειλαν την περασμένη εβδομάδα στον υπουργό.

Σε αντίθεση, πάντως, με τους διοικητές των επτά ΥΠΕ που υπέβαλλαν χθες τις παραιτήσεις τους στον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό, όπως "επέβαλλε" άλλωστε και ο διορισμός τους στις θέσεις αυτές απο την ηγεσία του υπουργείου, οι 134 διοικητές του ΕΣΥ δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να "διευκολύνουν" τους νέους επικεφαλής της Αριστοτέλους.

Για την πλειονότητα, άλλωστε, των αξιωματούχων του ΕΣΥ η τριετής θητεία στο τιμόνι των δημοσιων νοσοκομειών άρχισε πριν απο ένα χρόνο, μετά την επιλογή τους απο την Επιτροπή Αξιολόγησης διοικητών ΕΣΥ και την εγκριση τους απο τον υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με όσα έχουν υπογράψει με το υπουργείο Υγείας η σύμβαση τους ανανεώνεται κάθε 12 μήνες μετά την αξιολογησή τους κι εφόσον φυσικά κριθούν ικανοί να βρίσκονται στις θέσεις τους. Σε περίπτωση που οι διοικητές κριθούν ακατάλληλοι ή ελλιπείς, η σύμβαση τους λύνεται αζημίως για το ελληνικό δημόσιο και η αντικατάσταση τους γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες αλλά μεσα απο τη δεξαμενή των 134 επιλαχόντων που επέλεξε η προαναφερθείσα επιτροπή.

Απολογισμός και παραιτήσεις

Ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε κάνει λόγο για παραιτήσεις απο την ημέρα κιόλας της παραλαβής του υπουργείου απο τον προκατόχο του, κ.Μάκη Βορίδη. Είχε σημειώσει με σαφήνεια ότι προτίθεται να ζητήσει απολογισμό, όπως κι έκανε, και στη συνέχεια, παραιτήσεις αξιωματούχων, και μάλιστα πολλές, όπως είχε προσθέσει. Ελαβε -χωρίς να τις ζητήσει- τις παραιτήσεις των γενικών γραμματέων, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, των διοικητών ΥΠΕ.

Οι περίφημες εκθέσεις πεπραγμένων όντως έφτασαν μεσα στην τριήμερη προθεσμία στον νεο υπουργό, αποτυπώνοντας ελλείψεις, κενά, προβλήματα στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων. Αυτές οι εκθέσεις σε συνδυασμό με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στον υπουργό Υγείας για θεματα διαφθοράς - για την ακρίβεια ανοχή στη Διαφθορά- και για θεματα προμηθειών σε διαφορα νοσοκομεία θα κρίνουν και την τελική επιλογή των διοικητών.

Κομματικές ή αξιοκρατικές οι παραιτήσεις

Πάντως, το θέμα των "αναγκαστικων" παραιτήσεων των διοικητών προκαλεί αντιπαραθέσεις. Η πρόταση της "παραίτησης" των αξιωματούχων που καλλιεργήθηκε απο την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας ηγεσίας θυμίζει κομματικές πρακτικές των προηγούμενων δεκαετιών όπου οι παραιτήσεις των παλαιών και οι διορισμοί των νέων αποτελούσαν τη ρουτίνα της εκάστοτε αλλαγής ηγεσίας.

Στην προκειμένη περίπτωση οι παραιτήσεις δεν εναρμονίζονται με το σαφές νομοθετικό πλαίσιο που υπαγορεύει ότι οι διοικητές αξιολογούνται και απορρίπτονται, ενώ ορίζεται και απο που θα γίνεται η "άντληση" τους - από τη δεξαμενή των γιατρών που υπέβαλαν πιστοποιητικό για να συμμμετασχουν στην αξιολόγηση. Σε μια προσπάθεια, πάντως, να μετριαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις, ο γενικός γραμματέας κ.Γιάννης Μπασκόζος επισήμανε ότι δεν πρόκειται για πραξη εκδίκησης ή τιμωρίας, και ότι παράλληλα με τις παραιτήσεις θα γίνεται και η αξιολόγηση.


Πηγή : protothema.gr


Μέρκελ: Φέρτε βιώσιμη πρόταση και τη συζητάμε


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ -ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Παρά τη φορτωμένη ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, η Ελλάδα ήταν ένα από τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν οι δύο ηγέτες κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στον Λευκό Οίκο. Ο κ. Μπαράκ Ομπάμα έθεσε το ζήτημα δημοσίως κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τα τρία ζητούμενα για την αμερικανική πλευρά:
• Πρώτον, τη συνεργασία της Ελλάδας με το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

• Δεύτερον, την επιστροφή της χώρας σε βιώσιμη ανάπτυξη.

• Τρίτον, την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Οπως τόνισε ο κ. Ομπάμα, το τελευταίο –η παραμονή στην Ευρωζώνη– είναι κρίσιμο όχι μόνο για την ευρωπαϊκή αλλά και για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία. «Προσβλέπω να ακούσω (σ.σ. στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε) πώς αξιολογεί η Αγκελα τη συνεργασία της Ευρώπης και του ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη μέσα στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν πολιτική της Γερμανίας ήδη από το 2010. Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για το πώς σκοπεύει να συνεργασθεί με μια κυβέρνηση που «δεν θέλει πρόγραμμα», η καγκελάριος εκτίμησε ότι «τα προγράμματα της τρόικας είναι η βάση για την όποια συζήτηση».

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι περιμένει να δει «τι θα βάλει στο τραπέζι» η κυβέρνηση στο αυριανό έκτακτο Eurogroup, προσθέτοντας ότι κάθε χώρα κάνει μία προσπάθεια και ως αντάλλαγμα λαμβάνει την αλληλεγγύη της Ευρώπης. «Ας έρθει η Ελλάδα με μια βιώσιμη πρόταση και τότε θα τη συζητήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Καθώς όμως αυξάνονται οι εκτιμήσεις αναλυτών πως η Ελλάδα κινδυνεύει με έξοδο από την Ευρωζώνη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί για τις συνέπειες μιας εξόδου και πιέζει όλες τις πλευρές για συμβιβασμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, κάλεσε από τη συνάντηση του G20 στην Κωνσταντινούπολη όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους και να επιδείξουν «πραγματισμό» για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής λύσης για το χρέος με χαλάρωση της λιτότητας.

Συμβιβασμός

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τη χαλάρωση της λιτότητας, αλλά παράλληλα καλούν την ελληνική κυβέρνηση να φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της για τα μέτρα εκείνα που θα διασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την πρόοδο που έχει επιτύχει η χώρα. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμβιβασθούν.

Στο γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο ηγετών συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος είχε μαζί της τους συμβούλους της επί των οικονομικών και των εξωτερικών θεμάτων.

Νωρίτερα, στην κατάμεστη Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, η παρουσία περίπου 200 δημοσιογράφων κατέδειξε πόσο σημαντική ήταν αυτή η συνάντηση για μια σειρά από διεθνή θέματα. Παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι η συνεργασία τους είναι δεδομένη, ενώ ιδιαίτερα ο Λευκός Οίκος έχει διαμηνύσει ότι εκτιμά πάντα τη γνώμη της Αγκελα Μέρκελ, καθώς η Γερμανία είναι από τους ισχυρότερους συμμάχους των ΗΠΑ. Ενα πράγμα πάντως δεν φάνηκε να πείθει τους δημοσιογράφους: όταν η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι «παρ’ ολίγον να ξεχάσει» την ερώτηση για την Ελλάδα...


Πηγή : kathimerini.gr