Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Δεν είδε ούτε ένα λάθος στο Μάτι ο θρασύτατος Τόσκας και τώρα είδε πολλά λάθη!!


Ο προκλητικός και θρασύτατος Νίκος Τόσκας μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», υποστήριξε ότι στη διαχείριση του θέματος του κορωνοϊού έγιναν πολλά λάθη εκ μέρους της κυβέρνησης καθώς και καθυστερήσεις, όμως πρόσθεσε ότι αυτή η στιγμή δεν είναι η στιγμή του ξεμπροστιάσματος των λαθών.

Ο θρασύτατος και εγκληματικά ανεύθυνος Νίκος Τόσκας, που με θράσος είχε ξεστομίσει χωρίς να ντρέπεται, ότι δεν είδε κανένα λάθος στην διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι, τολμάει να κάνει κριτική στην κυβέρνηση.

Διαβάζουμε στο omadaalithias.gr για το θράσος του εγκληματικά ανεύθυνου Νίκου Τόσκα

«Θα έρθει η στιγμή της κριτικής. Εμείς δεν πράττουμε όπως συστηματικά και πολύ άσχημο έκανε η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Εμείς λέμε ότι έχουμε να πούμε. Τώρα είναι η ώρα της μετωπικής αντιπαράθεσης για την αναχαίτιση του ιού. Με σοβαρές προτάσεις συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι η ώρα της ενίσχυσης του μετώπου κι εκεί θα συμβάλουμε όσο μπορούμε», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών ο κ. Τόσκας σημείωσε: «Οι κίνδυνοι μπορεί να προέλθουν στο μέλλον εάν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν υπό άλλες συνθήκες, εάν για το παραμικρό αρχίσουν εφαρμόζονται καθώς είναι μέτρα αντίθετα με το Σύνταγμα και τις Αρχές Δικαίου. Τώρα είμαστε ανεκτικοί σε αυτό γιατί είναι η ανάγκη της στιγμής, αλλά όχι να γίνει «σχοινί-κορδόνι» και να δούμε αύριο τέτοια μέτρα, στον όνομα της προστασίας των πολλών ή του κοινού καλού, να επεκταθούν σε διαμαρτυρίες εργαζομένων ή άλλου. Νομίζω κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν θέλει κάτι τέτοιο».

Αναφορικά με την στάση που θα πρέπει να τηρήσει η Αριστερά ο κ. Τόσκας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι άνθρωποι της Αριστεράς πρέπει να δούμε τι προέχει σε κάθε περίπτωση το ατομικό ή το συλλογικό και πώς πρέπει να παντρεύονται αυτά τα δύο. Για την ώρα η προτεραιότητα στο ατομικό είχε μεγαλύτερη σημασία… χωρίς να καταπατώνται ατομικά δικαιώματα, πρέπει να συνδυαστούν. Είναι κοινή αντίληψη ότι το κοινό καλό βρίσκεται στη δημόσια υγεία, στην προστασία της εργασίας, στην επιβίωση. Η θεοποίηση της αγοράς κατέρρευσε».    

Ως προς τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην οικονομία και όσα πρέπει να γίνουν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση με πολύ διστακτικό τρόπο προχώρησε στην επιλογή αυτών των μέτρων ενώ άλλες χώρες έπαιρναν γενναία μέτρα. Η Σουηδία π.χ. καλύπτει το 95% της απώλειας των μισθών. Στην χώρα μας άγγιξαν περίπου το 1% του ΑΕΠ. Πάρθηκαν αυτά τα μέτρα αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν και με άλλα. Έχει τη δυνατότητα, έχει στο πουγκί της τα 37 δισεκατομμύρια που άφησε η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ). Να που ήρθε η ώρα να αρχίσει να δίνεται ένα μέρος από αυτά τα χρήματα. Με προτεραιότητες, όχι λεφτά από το ελικόπτερο, να σκορπιόνται χωρίς λόγο. Με προτεραιότητες την υγεία, το δημόσιο καλό κ.α.

Ειδικότερα για την στήριξη της δημόσια υγείας τόσο στην παρούσα συγκυρία όσο και συνολικά, ο κ. Τόσκας είπε μεταξύ άλλων:

«Κάποιοι καμάρωναν ότι θα κλείσουν νοσοκομεία, τα οποία ήταν «βρώμικα» και δούλευαν σε αυτά «τεμπέληδες» και όλα αυτά τα γραφικά. Τώρα παρακαλάνε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους «τεμπέληδες», που «δεν παρήγαγαν έργο». Τώρα κρέμονται από αυτούς τους ανθρώπους και το έργο που παράγουν και καλά κάνουν, γιατί δεν είναι ούτε «τεμπέληδες», ούτε είχαν ευθύνες που δεν δίδονταν περισσότερα χρήματα για την υγεία.

Στην περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν στην υγείας 19.000 προσλήψεις εκ των οποίων 8.500 νόμιμο προσωπικό. Τώρα το μήνυμα έχει περάσει, η λύση δεν είναι το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν μπορούν να έχουν το κύριο βάρος στην προστασία της υγείας. Θα έπρεπε να γίνουν κινήσεις υποχρεωτικής συμμετοχής των ιδιωτικών νοσοκομείων στην προσπάθεια που γίνεται. Έστω και τώρα πρέπει να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, πρέπει να ληφθούν προστατευτικά μέτρα για τους ανθρώπους που με ηρωικό τρόπο συμβάλουν στη νοσηλεία και περιθάλπουν ασθενείς.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε έτσι αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι αυτό το σύστημα που ήθελαν να το γκρεμίσουν που όμως είναι απαραίτητα αναγκαίο. Αλλά δεν είναι μόνοι η υγεία. Σε λίγο θα προκύψουν προβλήματα με το περιβάλλον, το νερό, το ρεύμα κ.α.. Έτσι θα αφήσουμε τον κόσμο που θα μείνει χωρίς μεροκάματο; Πρέπει να ληφθούν συλλογικά μέτρα».


Επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας και στις δομές προσφύγων - λαθρομεταναστών


Περιμένοντας τις ενέργειες του κράτους για τους ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες που κυκλοφορούν ειδικά στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας και στις δομές προσφύγων. 

Ειδικότερα στο ΦΕΚ προβλέπεται:

Άρθρο μόνο

1. Τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 21.03.2020 έως και τις 21.04.2020 των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όλης της Επικράτειας, αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.

2. Καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο.

Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

3. Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και η Διοίκηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης οφείλουν να ενημερώνουν τους πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μέσω γραπτών και ακουστικών (μεγαφωνικά) μηνυμάτων σε όλες τις γλώσσες που κατανοούν, καθώς και όλους τους δραστηριοποιούμενους φορείς εντός και πέριξ της δομής, για τους λόγους εφαρμογής του ανωτέρου περιορισμού κυκλοφορίας και για την ανάγκη πιστής τήρησής του. Κατόπιν επικοινωνίας με τους αντίστοιχους φορείς και τα τοπικά τμήματα των διεθνών οργανισμών, είναι δυνατή η έκδοση ονομαστικής λίστας προσωπικού των διεθνών οργανισμών, καθώς και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, η οποία δίνει το δικαίωμα εισόδου στα ΚΥΤ. Για το χρονικό διάστημα της παρ. 1, επισκέψεις ή δραστηριότητες που δεν άπτονται της στέγασης, της σίτισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των επωφελούμενων και απαιτούν μετακίνηση εντός της περιμέτρου του περιορισμού επιτρέπονται κατόπιν άδειας της Διοίκησης του ΚΥΤ.

4. Για την παροχή νομικών υπηρεσιών στους διαμένοντες στα ΚΥΤ, πρόσβαση δίδεται κατόπιν έγκρισης της Διοίκησης του ΚΥΤ και σε ειδικό χώρο, όπου αυτό είναι εφικτό. Οι εργαζόμενοι εντός του ΚΥΤ καλούνται να τηρούν αυστηρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και τα ατομικά μέτρα προστασίας της υγείας τους, όπως αυτά αναφέρονται σε σχετικές ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της Γενικής
Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

5. Εντός της περιμέτρου των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των ΚΥΤ.

6. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι υπεύθυνη για την τήρηση του ανωτέρω περιορισμού κυκλοφορίας και δύναται να προβαίνει σε σχετικές αποφάσεις ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης ζωνών αστυνομικών ελέγχων και χρήσης τεχνικών φραγμών.

7. Η παρούσα δεν εφαρμόζεται ως προς μετακινήσεις των αιτούντων άσυλο υπηκόων τρίτων χωρών και ανιθαγενών που πραγματοποιούνται με ειδικά ναυλωμένα μέσα (όπως πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία) για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

8. Η παρούσα απόφαση κοινοποιείται προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και τους αντίστοιχους Δήμους Μυτιλήνης, Χίου, Αν. Σάμου, Κω και Λέρου καθώς και προς τις διοικήσεις των κατά τόπους ΚΥΤ (Μόριας, Βιάλ, Σάμου, Κω και Λέρου) προς υλοποίηση των σχετικών ενεργειών της.




Η Μαντόνα ανησυχεί για τον κορωνοϊό μέσα από την μπανιέρα της



Η Μαντόνα που αποφάσισε να μιλήσει για τον κορωνοϊό με τον δικό της τρόπο μέσα από την μπανιέρα της, που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε η ίδια στα social media εμφανίστηκε γυμνή, καθισμένη σε μια μπανιέρα γεμάτη νερό με ροδοπέταλα και περιτριγυρισμένη από αναμμένα κεριά για να προβληματιστεί.

«Δεν νοιάζεται πόσο πλούσιος είσαι, πόσο διάσημος είσαι, πόσο αστείος είσαι, πόσο έξυπνος είσαι, πού μένεις, πόσων χρονών είσαι, πόσο εκπληκτικές είναι οι ιστορίες που μπορείς να διηγηθείς. Είμαστε όλοι επιβάτες στην ίδια βάρκα, κι αν βουλιάξει θα βυθιστούμε μαζί», τόνισε στο τέλος του μηνύματός της.

No-Discrimination- Covid-19!!


Στους 17 ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα


Συγκεκριμένα την τελευταία του πνοή άφησε χθες βράδυ ένας 64χρονος, που νοσηλευόταν έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο άνδρας ήταν διασωληνωμένος εδώ και μία εβδομάδα και υποστηριζόταν μηχανικά, κατέληξε αργά χθες βράδυ.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό ότι έχασε την μάχη για την ζωή του και ένας 78χρονος που νοσηλεύονταν στο «Σωτηρία»




Νεαρός έφτυνε αστυνομικούς και φώναζε πως είχε… κορονοϊό!


Νεαρός Αλβανικής καταγωγής, στην περιοχή της Βούλας άρχισε να σπάει καθρέφτες αυτοκινήτων και να φωνάζει «φέρτε φάρμακα να πιώ, έχω κορονοϊό».

Ειδοποιήθηκε από κατοίκους η αστυνομία και στο σημείο βρέθηκε ομάδα ΔΙΑΣ, με τους αστυνομικούς να προσπαθούσαν να σταματήσουν τον ψυχικά διαταραγμένο νεαρό μάταια.

Εκείνος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και τους έφτυνε, συνεχίζοντας να φωνάζει πως έχει κορονοϊό! 

Ο νεαρός Αλβανός, είπε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε από το Λονδίνο και δεν είχε μπει σε αναγκαστική καραντίνα, προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του και ότι έφτυσε προκλητικά τους αστυνομικούς στο πρόσωπο.  

Το ίδιο έκανε και όταν τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής έφτυνε συνέχεια.

Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του νεαρού σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ενώ ενημερώθηκε για το περιστατικό και ο ΕΟΔΥ, ο οποίος συνέστησε σε 14 αστυνομικούς να μείνουν σε καραντίνα επτά ημερών. 








Σταματούν από το βράδυ οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία



Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση σχετικής NOTAM που θα προβλέπει την απαγόρευση των πτήσεων από την Αγγλία αλλά και την Τουρκία.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό που λαμβάνεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού θα ισχύσει έως τις 15 Απριλίου. 

Διαβάστε την ΚΥΑ

Η λήψη του συγκεκριμένου μέτρου έγινε με εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ύστερα από την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων της εμφάνισης και της κατ’αναλογία προοδευτικής αύξησης, κατά τις τελευταίες μέρες, των κρουσμάτων στην Τουρκία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, το μέτρο αφορά στον «προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,
β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,
γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από σήμερα το πρωί και έως τις 15 Απριλίου εφαρμόζεται ο «προσωρινός περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο». Το παραπάνω μέτρο δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών, που βρίσκονται στην Τουρκία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Εξέγερση σε φυλακές στην Κολομβία εν μέσω κορωνοϊού- 23 νεκροί, 83 τραυματίες



Από τα βίαια επεισόδια σκοτώθηκαν 23 κρατούμενοι και άλλοι 83 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι έγκλειστοι, διαμαρτύρονται για τις ανθυγιεινές συνθήκες εν μέσω των μέτρων αποκλεισμού της πρωτεύουσας της καραντίνας για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Τριάντα δύο από τους φυλακισμένους που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Μαργαρίτα Καμπέγιο, διευκρινίζοντας ότι τραυματίστηκαν επίσης επτά φύλακες, δύο από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Καμπέγιο έκανε λόγο για απόπειρα «απόδρασης» στη φυλακή Ελ Μοδέλο και «εξεγέρσεις σε διάφορα κέντρα κράτησης» σε όλη τη χώρα, απορρίπτοντας το ότι οι ταραχές στην πρώτη φυλακή σχετίζονταν με τις συνθήκες υγιεινής. Πολλοί έγκλειστοι καταγγέλλουν πως ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι τεράστιος στις φυλακές, στις περισσότερες από τις οποίες κρατούνται πολλοί περισσότεροι από ό,τι προβλέπει η θεωρητική χωρητικότητά τους. Στην Κολομβία των 48 εκατ. κατοίκων θα τεθεί σε ισχύ καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ τα μεσάνυχτα αύριο Τρίτη ως τη 12η Απριλίου για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Μέχρι χθες, οι υγειονομικές αρχές της χώρας των Άνδεων είχαν καταγράψει 231 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και δύο θανάτους από την ασθένεια COVID-19.


Πηγή: iefimerida.gr



Στις Καστανιές το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ»



«Δουλειά» έπιασε στις Καστανιές του Έβρου, το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ», αποτρέποντας λαθρομετανάστες να προσεγγίσουν τον φράκτη για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Πρόκειται για διασκευασμένο, από το προσωπικό του 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιος Βάσης) στο Βελεστίνο, άρμα Leopard-1A5 μάχης, με χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «κανόνι» του, τα 35 μέτρα.




Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι Τούρκοι παίζουν στα σύνορα με τους λαθρομετανάστες



Αντί να προβληματίζονται στο καθεστώς για την πανδημία, και να βοηθάνε την Ευρώπη συνεχίζουν να προκαλούν δείχνοντας παγκοσμίως πόσο Τούρκοι είναι.

Όργανα του καθεστώτος Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, παρότρυναν τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα πάση θυσία 

Η ρίψη καπνογόνων από την τουρκική πλευρά ήταν μαζική αλλά αποτελεσματική ήταν η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων αποτροπής στα σύνορα που έκαναν Τούρκους και λαθρομετανάστες να μαζευτούν.

Η εκτόξευση αντικειμένων και καπνογόνων και από τους λαθρομετανάστες προς τις ελληνικές δυνάμεις έχει καταγραφεί σε video






Στην Ιταλία ο «στρατός με τις λευκές ρόμπες» από την Κούβα



Στο αεροδρόμιο Μαλπένσα της Ιταλίας έφτασε το βράδυ της Κυριακής ο «στρατός με τις λευκές ρόμπες», μια ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών που έχει αναλάβει την αποστολή να συνδράμει τις ιταλικές αρχές στη μάχη κατά του κορωνοϊού, έπειτα από αίτημα της επαρχίας της Λομβαρδίας. 

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και «προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας» στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Το νησί της Καραϊβικής έχει στείλει πολλές φορές αντίστοιχες ομάδες σε φτωχές χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφές από το 1959 οπότε έγινε η κουβανική επανάσταση που οδήγησε στην άνοδο του Φιντέλ Κάστρο στην εξουσία. Οι γιατροί βρίσκονταν μάλιστα στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της χολέρας στην Αϊτή και κατά του έμπολα στη Δυτική Αφρική.


Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που γιατροί και νοσηλευτές αποστέλλονται στην Ιταλία, μια από τις πλούσιες χώρες παγκοσμίως.

«Ολοι μας φοβόμαστε αλλά έχουμε ένα καθήκον να εκπληρώσουμε, συνεπώς βάζουμε τον φόβο μας στην άκρη», δήλωσε ο 68χρονος Λεονάρντο Φερνάντες, που έχει εξειδικευτεί σε θέματα εντατικής θεραπείας.

«Αυτός που λέει ότι δεν φοβάται είναι υπερήρωας, εμείς όμως δεν είμαστε υπερήρωες αλλά επαναστατικοί γιατροί», πρόσθεσε.

Η εξαγωγή ιατρικών υπηρεσιών, η οποία απέφερε το 2018 έσοδα άνω των 6,3 δισ. δολαρίων (περίπου 5,8 δισ. ευρώ), επιπλέον του τουρισμού, αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς της κουβανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Κούβα δημιούργησε ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που πολλοί στον αναπτυσσόμενο κόσμο ζήλευαν, με οικονομική βοήθεια από την πρώην σύμμαχο Σοβιετική Ένωση, αν και κάποιες από αυτές τις προόδους έχουν χαθεί από την κατάρρευση του κομμουνιστικού μπλοκ. Πολλά νοσοκομεία της Κούβας έχουν περιέλθει σε κακή κατάσταση. Ωστόσο, η Κούβα έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την αναλογία γιατρών ανά κάτοικο, ακόμη κι όταν δεν προσμετρώνται οι γιατροί που βρίσκονται στο εξωτερικό. 

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 651 ασθενείς, καταγράφηκαν 5.560 νέα κρούσματα, ενώ 952 ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία ανέρχονται σε 59.138. Οι νεκροί έφτασαν τους 5.476. Παράλληλα, 7.024 άνθρωποι έχουν ιαθεί.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ξεκίνησαν οι έλεγχοι κατεβάστε τα απαραίτητα έγγραφα



Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις 6 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί, δημοτικοί αστυνομικοί, λιμενικοί σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι πολίτες συμμόρφωνονται με το νέο μέτρο. 

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς και τους πεζούς είχαν μαζί τους, χειρόγραφες δηλώσεις για την κίνησή τους κάτι που δείχνει ότι ήταν προετοιμασμένοι και λειτούργησαν ευτυχώς υπεύθυνα. 

Τα έγγραφα κατά περίπτωση που θα πρέπει να έχετε μαζί σας


• Άδεια Ελεύθερης Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (PDF)
• Άδεια Ελεύθερης Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (MS-Word)

• Δήλωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

• Δήλωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (MS-Word)

Δίνεται επίσης η δυνατότητα και για τη συμπλήρωση χειρόγραφης φόρμας σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή