Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Λάρισα: Πατέρας καταγγέλει την δασκάλα για bullying στην κόρη του!



Λαρισαίος πατέρας ισχυρίζεται και καταγγέλει επώνυμα πως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας άσκησε bullying στην 9χρονη κόρη του για τον… τρόπο που απήγγειλε το ποιήμα στις πρόβες που έκαναν στο σχολείο!

Ένα κοριτσάκι 4ης δημοτικού στη Λάρισα δεν πήγε σήμερα στη γιορτή του σχολείου του για την 28η Οκτωβρίου… Και ο πατέρας της μιλά ξεκάθαρα για bullying!

Η καταγγελία αφορά δημοτικό σχολείο σε συνοικία της Λάρισας. Όπως ισχυρίζεται ο Κ.Ξ. (σ.σ. τα πλήρη στοιχεία του καταγγέλοντα είναι στην κατοχή μας και εφόσον ζητηθούν στη διάθεση οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής) η κόρη του, μαθήτρια 4ης δημοτικού, λόγω ενός μικρού, ανεπαίσθητου προβλήματος που έχει στην ομιλία της και συγκεκριμένα στην εκφορά του «σ», μπήκε στο στόχαστρο δασκάλας που ήταν εκ των υπευθύνων στις πρόβες για τη σχολική γιορτή.

Ακραίο bullying καταγγέλει ο πατέρας!

Σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλει ο πατέρας, η δασκάλα φέρεται να μιλούσε άσχημα έως και υποτιμητικά στο παιδί του μπροστά στους συμμαθητές του την ώρα που απήγγειλε το ποιήμα, (σ.σ. λέγοντας στην μικρή μαθήτρια μεταξύ άλλων «είτε το λες είτε δεν το λες, ένα και το αυτό. Δεν ακούω τίποτα»!) με αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι το 9χρονο κοριτσάκι να γυρίσει κλαίγοντας στο σπίτι.

Έκπληκτοι και εξοργισμένοι οι γονείς άκουσαν το παιδί τους να τους εξιστορεί τα όσα είχαν συμβεί και στο τέλος τους ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να πάει στο σχολείο την επομένη (σ.σ. σήμερα) για τη σχολική γιορτή. Όπερ και εγένετο. Στο σχολείο εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο πατέρας της μαθήτριας για να καταγγείλει στον διευθυντή το περιστατικό και την συμπεριφορά της δασκάλας, η οποία δεν κάνει μάθημα στην τάξη του παιδιού τους (γι’ αυτό και δεν ήξεραν οι γονείς ποια εκπαιδευτικός είναι) αλλά ήταν υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητών για τη σχολική γιορτή.

Τώρα ο πατέρας μετά τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου, είναι αποφασισμένος τη Δευτέρα να απευθυνθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας για να καταγγείλει την εν λόγω δασκάλα για τη συμπεριφορά της έναντι του παιδιού του…



Πηγή: tinealarissa.gr, newsit.gr


Στα χαρτιά οι 120 δόσεις! Προορίζονται για τους… μη έχοντες



Μεγάλη ανατροπή βγάζουν οι 120 δόσεις για τη ρύθμιση χρεών άνω των 50 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία από ένα και πλέον εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Το σχέδιο για τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών τους συνδέει τις μηνιαίες δόσεις με το εισόδημα και την περιουσία (καταθέσεις και ακίνητα) και μόνο οι μη έχοντες, βάσει του τι δηλώνουν στην εφορία, θα έχουν το «προνόμιο» να ενταχθούν σε ρύθμιση 120 δόσεων.

Για παράδειγμα, όποιος δηλώνει 3.000 ευρώ και χρωστά 50.000 ευρώ θα έχει ρύθμιση 120 δόσεων, ενώ όποιος δηλώνει 50.000 και χρωστά 50.000 ευρώ θα έχει 46 δόσεις και αν χρωστά 3.500 ευρώ θα έχει 3 δόσεις.

Το σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής, είναι οι δόσεις να καθορίζονται σε ποσό ίσο με το 25% του ετήσιου εισοδήματος (σ.σ.: υπάρχει ενδεχόμενο να ανέβει στο 30%), σύμφωνα με το σχέδιο που συζητούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα.

Το υπουργείο Εργασίας είχε δώσει ένα σχέδιο ρύθμισης με δόσεις στο 15% του ετήσιου εισοδήματος, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από την τρόικα.

Οι οφειλές ως 3.000 ευρώ έχουν ως 36 δόσεις ανάλογα με το εισόδημα και χωρίς κούρεμα προσαυξήσεων.

Οι οφειλές από 3.000 ευρώ ως και 50.000 ευρώ, που ρυθμίζονται μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, θα έχουν κούρεμα προσαυξήσεων ως 85%, αλλά στις δόσεις ρύθμισης μπαίνει επιτόκιο 5%.

Τα ίδια κριτήρια θα ισχύσουν και για όσους θα ρυθμίσουν οφειλές εκτός του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Από το εισόδημα θα αφαιρούνται τα έξοδα του επαγγελματία ή εργοδότη και προτού καθοριστούν οι δόσεις, θα λαμβάνεται υπόψη ένα ποσό για πάγιες δαπάνες διαβίωσης. Εδώ μπαίνουν και τα περιουσιακά κριτήρια, όπως ακίνητα και καταθέσεις, ώστε όσοι δηλώνουν ελάχιστα (π.χ. 2.000 ή 3.000 ευρώ) και παράλληλα φορολογούνται με τεκμήρια διαβίωσης που «βγάζουν» εισόδημα 30.000 ή 40.000 ευρώ, να αναγκαστούν να πληρώνουν την οφειλή τους με δέσμευση της περιουσίας τους!

Στον αποκαλυπτικό πίνακα που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής φαίνεται ότι ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα και το ύψος της οφειλής η ρύθμιση βγαίνει σε 120 δόσεις, σε 96 δόσεις, σε 70 δόσεις, σε 60, σε 48, σε 25, σε 10, ακόμη και σε 5 ή 3 δόσεις.


Παραδείγματα για χρέη, εισόδημα και δόσεις:

1.  Εισόδημα 3.000 ευρώ και οφειλή 3.500 ευρώ σε ΟΑΕΕ. Ρυθμίζεται εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού. Με ένα 25% του εισοδήματος, η μηνιαία δόση βγαίνει στα 63 ευρώ και ο αριθμός δόσεων σε 56 και όχι 120.

2.  Εισόδημα 3.000 ευρώ και οφειλή 6.000 ευρώ σε ΟΑΕΕ και εφορία. Ρυθμίζεται εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού. Με ένα 25% του εισοδήματος, η μηνιαία δόση βγαίνει στα 63 ευρώ και ο αριθμός δόσεων σε 96.

3.  Εισόδημα 3.000 ευρώ και οφειλή 8.500 ευρώ σε ΙΚΑ και εφορία. Ρυθμίζεται εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού. Με ένα 25% του εισοδήματος, η μηνιαία δόση βγαίνει στα 63 ευρώ αλλά ο αριθμός δόσεων ξεπερνά τις 120. Σε αυτή την περίπτωση οι δόσεις μειώνονται σε 120 και το ποσό ανεβαίνει στα 71 ευρώ το μήνα.

4.  Εισόδημα 3.000 ευρώ και οφειλή 15.000 ευρώ σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και εφορία. Ρυθμίζεται εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού. Με ένα 25% του εισοδήματος η μηνιαία δόση βγαίνει στα 63 ευρώ αλλά ο αριθμός δόσεων ξεπερνά τις 120. Σε αυτή την περίπτωση οι δόσεις μειώνονται σε 120 και το ποσό της κάθε δόσης ανεβαίνει στα 125 ευρώ το μήνα.

5.  Εισόδημα 8.500 ευρώ και οφειλή 3.500 ευρώ. Ρυθμίζεται εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού. Με ένα 25% του εισοδήματος η μηνιαία δόση βγαίνει στα 177 ευρώ και το χρέος θα πρέπει να εξοφληθεί σε 20 δόσεις!

6.  Εισόδημα 8.500 ευρώ και οφειλή 30.000 ευρώ σε ταμεία και εφορία. Ρυθμίζεται εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού. Με ένα 25% του εισοδήματος η μηνιαία δόση βγαίνει στα 177 ευρώ αλλά οι δόσεις ξεπερνούν τις 120. Επομένως οι δόσεις μειώνονται σε 120 και το ποσό ανεβαίνει στα 250 ευρώ το μήνα.

7.  Εισόδημα 19.500 ευρώ και οφειλή 3.500 ευρώ σε ταμεία και εφορία. Με ένα 25% του εισοδήματος η μηνιαία δόση βγαίνει στα 406 ευρώ και το χρέος εξοφλείται σε 9 μήνες.

8.  Εισόδημα 30.500 ευρώ και οφειλή 15.000 ευρώ σε ταμεία και εφορία. Ρυθμίζεται εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού. Με ένα 25% του εισοδήματος η μηνιαία δόση βγαίνει στα 635 ευρώ και το χρέος πρέπει να εξοφληθεί σε 24 δόσεις και όχι σε 120.

9.  Εισόδημα 41.500 ευρώ και οφειλή 35.000 ευρώ σε ταμεία και εφορία. Ρυθμίζεται εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού. Με ένα 25% του εισοδήματος η μηνιαία δόση βγαίνει στα 865 ευρώ το μήνα και το χρέος πρέπει να εξοφληθεί σε 40 δόσεις και όχι σε 120.

10. Εισόδημα 52.500 ευρώ και οφειλή 3.500 ευρώ σε ταμεία και εφορία. Ρυθμίζεται σε τρεις δόσεις των 1.094 ευρώ έκαστη!

11. Εισόδημα 52.500 ευρώ και οφειλή 50.000 ευρώ σε ταμεία και εφορία. Ρυθμίζεται σε 46 δόσεις των 1.094 ευρώ έκαστη!

Η τρόικα θέλει τη θέσπιση περιουσιακών κριτηρίων ακόμη και για μικρές οφειλές των 2.000 και 3.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει ακίνητη ή και κινητή περιουσία στο όνομα του οφειλέτη και η αξία της είναι από ένα ύψος και πάνω.



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές των βορείων προαστίων


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 25-10-2017 στον Άγιο Στέφανο, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, πέντε (5) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις άνδρες ηλικίας 22, 24, 26 και 30 ετών και μία 57χρονη γυναίκα. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, κατά την διάρκεια της οποία αξιοποιήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, οι δράστες είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο, εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ο 24χρονος από κοινού με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία τα οποία προωθούσε στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας για περαιτέρω διακίνηση.

Ο 30χρονος, υποβοηθούμενος από τον 26χρονο αδελφό του, αποτελούσαν τον ενδιάμεσο κρίκο με τα χαμηλότερα στελέχη της σπείρας και κατείχε τον κεντρικό ρόλο στην διανομή. Συγκεκριμένα, αυτός κανόνιζε τα ραντεβού και καθόριζε τις τιμές πώλησης ενώ ακόμη χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες για τον χαρακτηρισμό των ναρκωτικών.

Η 57χρονη μητέρα των ανωτέρω, παρείχε τα μέσα για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, όπως μεταφορικό μέσο και την κατοικία της για την απόκρυψη των ναρκωτικών.

Περαιτέρω εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος συλληφθείς, που συμμετείχε στη διακίνηση, διέθετε τα ναρκωτικά ακόμα και σε ανήλικους.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -2.580- γραμμαρίων
Ποσότητα αμφεταμίνης βάρους -11,8- γραμμαρίων
Τρείς (3) ζυγαριές ακριβείας
Το χρηματικό ποσό των -6.530- ευρώ
Δώδεκα (12) τρίφτες κάνναβης
Διακόσια (200) πλαστά χαρτονομίσματα
(546) κενές νάιλον μικροσυσκευασίες
Μία (1) κλεμμένη πινακίδα δίκυκλης μοτοσυκλέτας
Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα
Τρείς (3) ράβδοι (κλομπ)
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας



Ελάχιστο ποσό σύνταξης ύψους 384 ευρώ σύνταξη χηρείας και επιπλέον 384 ευρώ για τα τέκνα, εφόσον ο θανών ή η θανούσα είχε συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις θα τεθούν προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος ώστε να τους ενημερώσουν για τις ρυθμίσεις.

Για τις συντάξεις χηρείας προβλέπονται τα εξής:

- Ελάχιστο ποσό σύνταξης ύψους €384 για τον/την χήρο/χήρα και επιπλέον €384 για τα τέκνα, εφόσον ο θανών είχε συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης.

- Τα ως άνω ποσά μειώνονται κατά 1,25% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20, με κατώτατο όριο τα €360.

- Για τέκνα που έχουν χάσει και τους δύο γονείς, δίνονται τα ως άνω ποσά ως ελάχιστα σε κάθε τέκνο ξεχωριστά.

Ακόμη δίνεται η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε τέκνα, σε περιπτώσεις που ο θάνατος επήλθε μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους και κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΙΕΚ και ΚΕΚ. Η σύνταξη χορηγείται κατά τη διάρκεια της φοίτησης έως το 24ο έτος της ηλικίας. Σε περίπτωση διακοπής χορήγησης της σύνταξης λόγω συμπλήρωσης του 18ου έτους, δίνεται η δυνατότητα επαναχορήγησης της σύνταξης κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΙΕΚ και ΚΕΚ. Η σύνταξη χορηγείται κατά τη διάρκεια της φοίτησης έως το 24ο έτος της ηλικίας.

Επίσης, άμεσα θα υλοποιηθούν και τα εξής μέτρα ενίσχυσης:

Ειδική μοριοδότηση σε όλα τα κοινωφελή προγράμματα. Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, ασφαλισμένου και εργοδότη, για πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα του ανέργου επιζώντα ή διαζευγμένου συζύγου, εφόσον προβλέπεται η καταβολή εργοδοτικής εισφοράς, για χρονικό διάστημα συνολικά δύο (2) ετών, για το σύνολο των κλάδων ασφάλισης στους οποίους έχει υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ο δικαιούχος. Ωφελούμενοι: ο άνεργος επιζών ή διαζευγμένος σύζυγος, εφόσον προσληφθεί ως μισθωτός ή προχωρήσει σε έναρξη οικονομικής δραστηριότητας εντός χρονικού διαστήματος πέντε ετών από την πρώτη καταβολή της σύνταξης. Διευκολύνσεις για τα δάνεια του τ. ΟΕΚ με εκπτώσεις, διαγραφή τόκων και τόκων υπερημερίας και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.


Καθημερινή


Νέα επεισόδια στα Εξάρχεια με τραυματίες δύο αστυνομικούς


Νέες καταδρομικές δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές που αυτή την φορά είχαν δύο αστυνομικούς τραυματίες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν 22:00 και κράτησαν έως τα μεσάνυχτα όταν κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ έξω από το Πολυτεχνείο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα της Πατησίων προς την Κυψέλη. 

Επίθεση έγινε και στην οδό Διδότου κατά των ανδρών των ΜΑΤ, όπως και στην Χαριλάου Τρικούπη 
έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Από τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ευτυχώς ελαφρά και πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία συλλήψεις τριών νεαρών.


28 Οκτωβρίου 1940 - Το τελεσίγραφο που έφερε τον πόλεμο



Μια από τις επίσημες αργίες του ελληνικού κράτους είναι και η 28η Οκτωβρίου. Αλήθεια, όμως, τι γιορτάζουμε; Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι η μέρα αυτή σημάδεψε την Ελλάδα από τον πόλεμο του 1940 και έμεινε γνωστή ως επέτειος του «ΟΧΙ», αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που γιορτάζουμε;

Οι περισσότερες χώρες συνηθίζουν να γιορτάζουν την λήξη ενός πολέμου, και την έλευση της ειρήνης. Στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα γιορτάζει την είσοδο της στον πόλεμο του 1940.


Η απόφαση για την επίθεση κατά της Ελλάδας ελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 1940 από το Ιταλικό Πολεμικό Συμβούλιο, παρουσία του Μουσολίνι και παρά τις αντιρρήσεις πολλών από τους παριστάμενους για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν η επιχείρηση. Ο «Ντούτσε» ήθελε μία νίκη για να μπει στο μάτι του Χίτλερ, που είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις για μία επίθεση κατά της Ελλάδας. Πίστευε ότι η χώρα μας ήταν ο εύκολος στόχος. «Το μόνο μας εμπόδιο είναι οι λασπωμένοι δρόμοι» τον είχαν διαβεβαιώσει οι επιτελείς του. Ως ημέρα της επίθεσης ορίσθηκε η 26η Οκτωβρίου, αλλά ο Μουσολίνι τη μετέθεσε για τις 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμπέσει με τη 18η επέτειο της Πορείας προς τη Ρώμη, που έφερε τους φασίστες στην εξουσία.

Στην Αθήνα έφθαναν σωρηδόν οι πληροφορίες για επικείμενη ιταλική επίθεση. Στο Υπουργικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου ο Μεταξάς ενημέρωσε τους υπουργούς του για την κατάσταση και τους διαβεβαίωσε ότι η στρατιωτική προπαρασκευή της χώρας είχε προχωρήσει ικανοποιητικά. Η αλήθεια ήταν ότι η χώρα μας ήταν σχεδόν ανοχύρωτη προς την πλευρά της Αλβανίας και με ελλιπείς στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς το βάρος είχε δοθεί στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Η ζωή, εν τω μεταξύ, στην πρωτεύουσα κυλούσε στους δικούς της ρυθμούς. Το κοσμικό και πολιτιστικό γεγονός των ημερών ήταν η πρεμιέρα της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι «Μαντάμ Μπατερφλάι» από τη νεοσύστατη Λυρική Σκηνή. Την παράσταση θα τιμούσε ο γιος του συνθέτη, γεγονός που είχε κινητοποιήσει την κοσμική Αθήνα. Ο πρεσβευτής της Ιταλίας Εμμανουέλε Γκράτσι είχε καλέσει τον Μεταξά σε γεύμα μετά την παράσταση. Ο δικτάτορας αρνήθηκε («είναι δυσάρεστο για τον καθένας μας να δεχθεί το φιλί του Ιούδα» σημείωνε στο ημερολόγιό του») και έδωσε την εντολή σε μόνο δύο υπουργούς να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Αναχώρηση για το μέτωπο

Το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου ο Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Στέφανι» εξαπολύει επίθεση εναντίον της Ελλάδας, στην οποία απαντά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ελληνική ηγεσία πιστεύει ότι η ιταλική επίθεση είναι ζήτημα ωρών. Ο αρχηγός του ΓΕΣ Αλέξανδρος Παπάγος επικοινωνεί με τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ ενημερώνεται και ο Μεταξάς.

Τα άσχημα μαντάτα δεν θα αργήσουν. Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου, ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Αθήνα, Γκράτσι θα συναντηθεί τελικά με τον Μεταξά, αλλά για να του επιδώσει στο σπίτι του στην Κηφισιά τελεσίγραφο, με το οποίο ο Μουσολίνι απαιτούσε από την Ελλάδα να μην εμποδίσει το στρατό του να καταλάβει ορισμένες στρατηγικές θέσεις στη χώρα μας. Η κυβέρνηση των Αθηνών είχε διορία τρεις ώρες για να δώσει την απάντησή της. Ωστόσο, αυτή ήταν αυτονόητη για τον δικτάτορα: «Donc, Monsieur c'est la guerre» («Λοιπόν, Κύριέ μου έχουμε πόλεμο!»). Με αυτές τις φράσεις στα Γαλλικά ειπώθηκε το ΟΧΙ από τον Μεταξά, που απηχούσε τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Αμέσως μετά, ο Μεταξάς ενημέρωσε τον άγγλο πρέσβη Πάλερετ και ζήτησε τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Ιταλοί δεν περίμεναν την εκπνοή του τελεσιγράφου. Ο αρχιστράτηγος Βισκόντι Πράσκα έδωσε την εντολή για προσβολή των ελληνικών θέσεων από τις 5 το πρωί. Την ώρα αυτή σημειώθηκε και η πρώτη ελληνική απώλεια. Ο 27χρονος πεζικάριος Βασίλειος Τσιαβαλιάρης από τα Τρίκαλα, που υπηρετούσε σε φυλάκιο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, σκοτώθηκε από θραύσμα ιταλικού όλμου. Η ιταλική επίθεση εκδηλώθηκε με εισβολή ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στους τομείς της Πίνδου και της Ηπείρου (από το Γράμμο μέχρι το Ιόνιο) και με τοπικές συμπλοκές στην περιοχή της ΒΔ Μακεδονίας. Ο ιταλός αρχιστράτηγος Βισκόντι Πράσκα είχε στη διάθεσή του 135.000 άνδρες και ο έλληνας ομόλογός του Αλέξανδρος Παπάγος μόλις 35.000.

Στις 9:30 το πρωί πραγματοποιούνται και οι πρώτοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στον Πειραιά και το Τατόι δίχως συνέπειες, ενώ στην Πάτρα θα υπάρξουν νεκροί. Βομβαρδίστηκαν, ακόμη, η Διώρυγα της Κορίνθου και η ναυτική βάση της Πρέβεζας. Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου ο Μουσολίνι γεμάτος καμάρι ανακοίνωνε στο Χίτλερ, με τον οποίον συναντήθηκε στη Φλωρεντία, την επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ελληνοαλβανικά σύνορα

Το ΟΧΙ γίνεται δεκτό με πρωτοφανή ενθουσιασμό απ' όλο τον ελληνικό λαό, που ξυπνά στις 6 το πρωί από τους συριγμούς των σειρήνων και ξεχύνεται στους δρόμους, κρατώντας τη γαλανόλευκη. Οι στρατεύσιμοι ετοιμάζονταν για το μέτωπο «με το χαμόγελο στα χείλη» και το ραδιόφωνο μετέδιδε διαρκώς το περίφημο πρώτο ανακοινωθέν του Γενικού Στρατηγείου: «Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλουν από της 5:30 πρωινής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους».

Η απόφαση της Ελλάδας να αντισταθεί προκαλεί αυθημερόν εκδηλώσεις θαυμασμού, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας. Σταδιακά αρχίζουν να καταφθάνουν δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης, με πρώτο αυτό του βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιου ΣΤ', που τονίζει: «Η υπόθεσίς σας είναι και ιδική μας υπόθεσις». Στο ίδιο μήκος κύματος και το τηλεγράφημα του Τσόρτσιλ: «Θα σας παράσχομεν όλην την δυνατήν βοήθειαν μαχόμενοι εναντίον του κοινού εχθρού και θα μοιρασθώμεν την κοινήν νίκην».

Οι ΗΠΑ, που ήταν εκτός πολέμου, εξέφρασαν απλώς τη λύπη τους δια του Προέδρου Ρούζβελτ, ενώ η Σοβιετική Ένωση παρέμεινε «άφωνη», αφού δεσμευόταν από το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ. Σε αντίθεση, ο Τουρκικός Τύπος δεν φείσθηκε διθυραμβικών επαίνων για το «ΟΧΙ». Η «Ικδάμ» έγραφε στις 29 Οκτωβρίου «Ζήτω η Ελλάς! Είμαστε υπερήφανοι, που έχουμε σύμμαχο ένα τέτοιο έθνος», ενώ η «Βακίτ» ανέφερε την Ελλάδα ως «αλησμόνητο για όλο τον κόσμο παράδειγμα γενναιότητας».



Πηγή : ekriti.gr


Δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας 43χρονου ημεδαπού που διέπραττε κλοπές κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 43χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 27-9-2017 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου για διακεκριμένες κλοπές από Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως Υπουργεία, Δημαρχεία, Δικαστήρια, Νοσοκομεία καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες. 

Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άνδρα, ο οποίος από αρχές Σεπτέμβρη διέπραττε επανειλημμένα κλοπές σε Δημόσιες Υπηρεσίες καθώς και εταιρείες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 43χρονος προέβαινε στην διάπραξη συρρεόντων εγκληματικών πράξεων και συγκεκριμένα κλοπών, ακολούθως πλαστογραφιών και μετέπειτα απατών, με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση των κλοπιμαίων και την μεγιστοποίηση του κέρδους του. Συγκατηγορούμενη του ανωτέρω για τη χρήση των πλαστών εγγράφων και για απάτες, είναι μία 32χρονη ημεδαπή που αναζητείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβαινε σε Δημόσιες Υπηρεσίες (Υπουργεία, Δημαρχεία, Δικαστικές Αρχές και Νοσοκομεία) και Ιδιωτικές εταιρείες και εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απουσία ή έλλειψη προσοχής των υπαλλήλων, αφαιρούσε προσωπικά και υπηρεσιακά αντικείμενα όπως χαρτοφύλακες, laptop , σφραγίδες, κλειδιά οικιών και οχημάτων κλπ. Ακολούθως, απέκρυπτε τα κλοπιμαία σε οικία στο Μαρούσι, ενώ στον ίδιο χώρο είχε εγκαταστήσει πλήρη εξοπλισμό κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Στη συνέχεια και με βάση τα αφαιρεθέντα που είχε στην κατοχή του, ενεργούσε με τους παρακάτω τρόπους:

Στις περιπτώσεις ανεύρεσης Τραπεζικών λογαριασμών πολιτών-θυμάτων, κατάρτιζε πλαστές εξουσιοδοτήσεις των θυμάτων προς την 32χρονη συνεργό του, η οποία με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων-τροποποιημένων ταυτοτήτων, μετέβαινε σε τραπεζικά καταστήματα και πραγματοποιούσε αναλήψεις χρηματικών ποσών.
Στις περιπτώσεις ανεύρεσης Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, Αδειών Ικανότητας Οδήγησης ή άλλων εγγράφων που προέκυπταν τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων, προέβαινε είτε σε τροποποίηση των κλεμμένων ταυτοτήτων προσαρμόζοντας την φωτογραφία του είτε με πλαστές εξουσιοδοτήσεις και λοιπά πλαστά έγγραφα προέβαινε σε αγορές υλικών αγαθών ή σε αναλήψεις χρηματικών ποσών.
Στις περιπτώσεις ανεύρεσης κλειδιών οικιών και ταυτόχρονης ταυτοποίησης της διεύθυνσης αυτών, δεν δίσταζε να εισέρχεται σε αυτές και να αφαιρεί κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Στις περιπτώσεις ανεύρεσης κλειδιών οχημάτων αφαιρούσε αυτά και τα χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των κλοπών.
Στις περιπτώσεις ανεύρεσης σφραγίδων Υπηρεσιών, τις χρησιμοποιούσε για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες στο Γαλάτσι και στο Μαρούσι, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Πλήθος σφραγίδων, διαβατηρίων, δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, δελτίων δικηγορικής ταυτότητας, δελτίων μελών Ιατρικού Συλλόγου, δελτίο ταυτότητας Υπαξιωματικού Αεροπορίας, δελτίο ελευθέρας εισόδου σε Νοσοκομείο, μία έγχρωμη εκτύπωση υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που φέρει φωτογραφία του δράστη, δελτίο Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δικαστηρίου, δελτίο Υπουργείου και άδειες ικανότητας οδήγησης
Πλήθος καρτών από διάφορες τράπεζες
Πλήθος φωτογραφικών μηχανών
Είκοσι δύο (22) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Μαχαίρια, σουγιάδες, θήκες ξιφιδίου
Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, usb stick και σκληροί δίσκοι
Πλήθος κινητών τηλεφώνων Πλήθος κοσμημάτων
Πλήθος κλειδιών οχημάτων, οικιών και λοιπών χώρων
Ένας (1) ασύρματος, ένας (1) φάρος και ένα (1) σπρέι πιπεριού
Δύο αυτοκόλλητα εκ των οποίων το ένα με την ένδειξη POLICE και το άλλο με το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας
Πλαστικές μεμβράνες οι οποίες αναγράφουν «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου καθώς και από την ταυτοποίηση των κατασχεθέντων αντικειμένων εξιχνιάσθηκαν:

Δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών από Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως Υπουργεία, Δημαρχεία, Δικαστήρια, Νοσοκομεία κλπ
Δύο (2) κλοπές από Γραφεία Ιδιωτικών Εταιρειών
Τρεις (3) κλοπές από Γραφεία Ιδιωτικών Εταιρειών με ταυτόχρονη αφαίρεση και οχημάτων
Μία (1) κλοπή από οικία
Δύο (2) κλοπές από οχήματα


Εκτιμάται ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος, με την εν λόγω μεθοδολογία και με βάση τα ευρήματα στις κατ' οίκον έρευνες, έχει διαπράξει πάνω από εκατό (100) περιπτώσεις κλοπών.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινικής δίωξη για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστη που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση επιπλέον περιπτώσεων κλοπών, συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ΜΑΝΕΤΑΚΗ Ιωάννη του Βασιλείου και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 29-10-1974 στην Αθήνα




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας (6) μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην πληρέστερη διερεύνηση των εκκρεμών υποθέσεων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875115, 210-6875116 του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Διασώθηκαν μετά από 5 μήνες στον ωκεανό



Μια απίστευτη περιπέτεια έμελλε να ζήσουν δύο γυναίκες από τη Χονολουλού όταν τον Μάιο αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι με το μικρό τους σκάφος από τη Χαβάη στην Ταϊτή.

Η Jennifer Appel και η Tasha Fuiaba ξεκίνησαν το ταξίδι τους θεωρώντας πως θα κατάφερναν να κινηθούν χρησιμοποιώντας μόνο τον αέρα και τα πανιά τους.

Ωστόσο, η μηχανή του σκάφους χάλασε, με αποτέλεσμα οι δύο γυναίκες να παρασυρθούν περίπου 1.500 χλμ νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας.

Δύο μήνες μετά την αναχώρησή τους και αφού διεπίστωναν πως δεν πλησίαζαν την Ταϊτή, άρχισαν να εκπέμπουν SOS, αλλά ί δεν βρίσκονταν αρκετά κοντά σε κανένα σκάφος ούτε σε παραθαλάσσιους σταθμούς και κανείς δεν λάμβανε το SOS.

Ευτυχώς στις 24 Οκτωβρίου, ένα αλιευτικό από την Ταϊβάν εντόπισε το σκάφος και επικοινώνησε με τις αμερικανικές αρχές στη νήσο Γκουάμ και τελικά έσωσε τις δύο γυναίκες.

Όπως ανέφεραν οι δύο γυναίκες, κατάφεραν να επιβιώσουν μαζί με τα δύο σκυλιά τους χάρη σε μια συσκευή για τον καθαρισμό του νερού και τα μεγάλα αποθέματα ξηράς τροφής που είχαν μαζί τους.


Πηγή : Nooz.gr


Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκθέτει την χώρα με την σιωπή της



Η Κυπριακή Δημοκρατία τάχθηκε κατά της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας της Καταλονίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών.

"Η Κύπρος καταδικάζει την παραβίαση του κράτους δικαίου και υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη για πλήρη σεβασμό της ενότητας και διατήρηση της συνταγματικής τάξης του Βασιλείου της Ισπανίας", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ισπανία με μεγάλη ανησυχία. Η Κύπρος καταδικάζει την παραβίαση του κράτους δικαίου και υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη για πλήρη σεβασμό της ενότητας και διατήρηση της συνταγματικής τάξης του Βασιλείου της Ισπανίας».

Αντίθετα με την άμεση απάντηση της Κυπριακής Δημοκρατίας η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα σφυρίζει αδιάφορα για αυτή την σοβαρή Ευρωπαϊκή κρίση.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχει ή δεν έχει άποψη η Κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην Ισπανία; 

Αναγνωρίζει ή καταδικάζει τις μονομερείς αποσχίσεις;

Η σιωπή της εκθέτει ήδη τη χώρα».


Πλήρης δήλωση

«Οι εξελίξεις στο ζήτημα της Καταλονίας είναι ιδιαιτέρως σοβαρές. 

Η σημασία τους υπερβαίνει τα σύνορα της Ισπανίας και αποκτά ευρωπαϊκές διαστάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία έχει από την αρχή τοποθετηθεί με σαφήνεια: 

- υπέρ της αρχής του αμετάβλητου και της σταθερότητας των συνόρων 
- υπέρ του σεβασμού της εσωτερικής συνταγματικής και έννομης τάξης στην Ισπανία
- υπέρ της επίλυσης της κρίσης με ειλικρινή διάλογο καθώς η βία δεν δίνει λύσεις και
- κατά των μονομερών αποσχηστικών ενεργειών. 

Ο σεβασμός της συνταγματικής τάξης στην Ισπανία δεν είναι μόνο θέση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά σύσσωμης της Ε.Ε. Η Κυβέρνηση που παραδόξως σιωπά, οφείλει επιτέλους να τοποθετηθεί. 

Έχει ή δεν έχει άποψη η Κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην Ισπανία; 

Αναγνωρίζει ή καταδικάζει τις μονομερείς αποσχίσεις;

Η σιωπή της εκθέτει ήδη τη χώρα».


Εγκλωβισμένο από τους πωλητές το Χρηματιστήριο, αδυνατεί να αντιδράσει



Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι πωλητές… περίμεναν το φίνις της συνεδρίασης για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οδηγώντας τελικά σε αρνητικά εδάφη το χρηματιστήριο Αθηνών, η τελική εικόνα του οποίου επηρεάστηκε από τις ισχυρές απώλειες σε επιλεγμένες μετοχές. 

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,08% στις 739,22 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 739,22 μονάδων (-0,08%) και 747,45 μον. (+1,03%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 37,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 35,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,6 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,36%, στις 1.942,05 μονάδες, ενώ στο +0,38% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.007,24 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1% στις 737,21 μονάδες.

 Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 1,34%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 1,69%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε 4,93%.

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το ΧΑ δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, με τους πωλητές να δηλώνουν και πάλι το παρόν στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 750 μονάδων. Σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, οι 739 μονάδες είναι κοντινή στήριξη, ενώ η διάσπαση αυτών μπορεί να μας φέρει και πάλι στην ζώνη των 725-732 μονάδων. Οι 751 μονάδες στην παρούσα είναι η αντίσταση μας.

Η εβδομάδα της κύριας διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, έκλεισε με απώλειες (-1,34% για τον γ.δ.), με τον γενικό δείκτη να προσπαθεί επί τέσσερις ημέρες να ισορροπήσει κοντά στις 740 μονάδες, μετά τη βουτιά του 1,96% της Δευτέρας. 

Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αναχωρήσουν, για να επιστρέψουν σε τέσσερις εβδομάδες, αφού πρώτα υπήρξε συμφωνία για τους στόχους του προύπολογισμού για το 2017. Μέχρι την επιστροφή η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, με την αγορά να αναμένεται να στρέψει το βλέμμα της στην αποτελεσματικότητά της. 

Στο μεταξύ η πίεση των θεσμών θα κλιμακωθεί προκειμένου να μειωθούν οι εκκρεμότητες  στα προαπαιτούμενα και  να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στο 2017. Σύμφωνα με το Capital.gr, όπως φάνηκε από τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών, παραμένουν αγκάθια στο θέμα των επιδομάτων και ειδικά στον τρόπο διανομής του οικογενειακού επιδόματος, ενώ συγκλίσεις φαίνεται να υπάρχουν στην ρύθμιση των 120 δόσεων. 

Οι επόμενοι μεγάλοι σταθμοί είναι το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου (σ.σ. στο οποίο η Ελλάδα πιθανότατα να μην είναι επισήμως στην ατζέντα αλλά στο περιθώριο του θα υπάρχουν συζητήσεις για την διαπραγμάτευση), και η 9η Νοεμβρίου. Τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις νέες εκτιμήσεις της για την πορεία του ΑΕΠ αλλά και για τα δημοσιονομικά μεγέθη των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Πάντως, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr, η απουσία χαρτοφυλακίων που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τη σταθερότητα (τουλάχιστον) της αγοράς είναι εμφανής, με το κλίμα να παραμένει εύθραυστο. Η αγορά δεν μπορεί να "ξεχάσει" την κακή παράδοση που έχει η Ελλάδα στις αξιολογήσεις. Παρά το γεγονός ότι όλα τα μέρη δηλώνουν την πρόθεσή τους να κλείσει η αξιολόγηση, η εμπιστοσύνη της αγοράς δεν συνάδει με τις προσδοκίες που επιχειρείται να καλλιεργηθούν.

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική υποχώρησε κατά 2,59%, η Eurobank έχασε 2,48% και η Grivalia ολοκλήρωσε στο -2,47%, ενώ οι Attica Bank και ο Σαράντης έκλεισαν με απώλειες 1,89% και 1,62% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και ΕΕΕ, με τις περισσότερες εξ αυτών να σημειώνουν κέρδη στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. 

Στον αντίποδα, τρεις μετοχές του FTSE 25, οι Motor Oil, Βιοχαλκο και Ελλάκτωρ έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, ενώ η Πειραιώς έκλεισε στο +1,73% και ο Μυτιληναίος στο +1,38%. Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Jumbo, με τις ΔΕΗ, Folli Follie, Aegean, Alpha Bank και Λάμδα να κλείνουν χωρίς μεταβολή.


Πηγή : capital.gr


470.000 άφησαν τη Βενεζουέλα για την Κολομβία λόγω της πολιτικής κρίσης



Η Κολομβία φέρει το βάρος της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που μαίνεται στην Βενεζουέλα, φιλοξενώντας περίπου 470.000 Βενεζουελάνους που διέσχισαν τα σύνορα των δύο χωρών, δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι «καταστρέφει τη δημοκρατία».

Πριν τρεις μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών μετανάστευσης της Κολομβίας, ο αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας που είχαν εισέλθει στην χώρα ανερχόταν σε 340.000.

Σήμερα, «εκτιμάται ότι περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι έχουν εισέλθει στη χώρα μας, 202.000 νομότυπα και 267.000 παράτυπα», τόνισε ο Σάντος σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Μπογοτά.

Οι αρχές δεν προσδιόρισαν πότε ξεκίνησε η αύξηση της ροής μεταναστών από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία, που μοιράζονται σύνορα μήκους 2.200 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον Σάντος, η Κολομβία είναι η χώρα που «πλήττεται περισσότερο» από τις παρενέργειες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της Βενεζουέλας.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος κάλεσε για λήψη «πρωτοβουλιών που θα επιτρέψουν μια μετάβαση στην δημοκρατία» στη χώρα αυτή.

«Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για να εκτονώσουμε αυτήν την κρίση, ώστε να επιτύχουμε μια είδους δημοκρατική και ειρηνική λύση», συμπλήρωσε.


Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο χώρος της υγείας πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Επισκέφθηκε την Ογκολογική Κλινική και συνομίλησε με ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση στο νοσοκομείο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Δεν μας ενδιαφέρει», τόνισε, «να κάνουμε τη συνηθισμένη αντιπολίτευση του κλασικού εντοπισμού των προβλημάτων. Μας ενδιαφέρει τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής. Και, κυρίως, να δούμε πως νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστικά κεντρικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν να επιτελέσουν καλύτερα τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο λόγος της δικής μας παρουσίας».



Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Μητσοτάκη, το νοσοκομείο «Μεταξά» είναι το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο των Βαλκανίων. Διαθέτει 410 κρεβάτια και πραγματοποιεί περίπου  3.500 χειρουργεία το χρόνο. Σήμερα, το 30% των κρεβατιών είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης, προσωπικού, από τα 6 συνολικά χειρουργεία λειτουργούν τα 4, ενώ τα 6 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν με δυσκολίες. Μεγάλο αγκάθι για το νοσοκομείο αποτελεί το γεγονός ότι 5 κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας παραμένουν εκτός λειτουργίας. Οι γιατροί τόνισαν την έλλειψη μηχανημάτων και εξιδεικευμένου προσωπικού.

Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «επιτελούν το καθήκον τους σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες». Για τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία σημείωσε ότι «οι προσλήψεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει». Και πρόσθεσε: «Σε ένα στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, με αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση προσλήψεων και αποχωρήσεων, το Κράτος πρέπει να θέτει προτεραιότητες στις προσλήψεις. Και για εμάς οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε αυτήν την κατεύθυνση ελπίζω να κινηθεί και η Κυβέρνηση και σίγουρα θα κινηθούμε εμείς την επόμενη μέρα. Να θυμίσω ότι υπήρχε προγραμματισμός προσλήψεων από το 2015 όταν αποχώρησα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο χώρος της Υγείας, ήταν πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες».


Καταλωνία: Άμεσος έλεγχος και δίωξη κατά Πουτζντεμόν από Μαδρίτη


«Παράνομη» χαρακτήρισε την κήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινoβούλιο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι σε διάγγελμά του προς τον ισπανικό λαό, ενώ υπογράμμισε ότι «διαλύει» το κοινοβούλιο της Καταλωνίας.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προκήρυξε εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου και αποφάσισε να αποπέμψει τον πρόεδρο και την κυβέρνηση της Καταλωνίας, τονίζοντας ότι οι υπουργοί της κεντρικής κυβέρνησης θα αναλάβουν τα καθήκοντα της καταλανικής διοίκησης. Παράλληλα, ανακοίνωσε την απόλυση του αρχηγού της καταλανικής αστυνομίας.«Είναι τα πρώτα μέτρα που εφαρμόζουμε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκείνοι που ήταν έως σήμερα επικεφαλής (της καταλανικής διοίκησης) να μπορέσουν να συνεχίσουν την κλιμάκωση της ανυπακοής», είπε και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι επείγει να ακούσουμε τους πολίτες της Καταλονίας, όλους ανεξαιρέτως, ώστε να μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους και κανείς να μην μπορεί να ενεργεί εκτός του νόμου για λογαριασμό τους».

Επίσης, ανακοίνωσε την αποπομπή των εκπροσώπων της κυβέρνησης της Καταλωνίας στη Μαδρίτη και στις Βρυξέλλες και το κλείσιμο των καταλανικών «αντιπροσωπειών» σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός των Βρυξελλών.

Νωρίτερα, η γενική εισαγγελία της Ισπανίας ανακοίνωσε - δια του εκπροσώπου Τύπου της - ότι θα κινηθεί την επόμενη εβδομάδα δικαστικά σε βάρος του προέδρου της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν με την κατηγορία της «εξέγερσης». «Η εισαγγελία θα καταθέσει μήνυση την επόμενη εβδομάδα κατά του Κάρλες Πουτζντεμόν με την κατηγορία της εξέγερσης», μια κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 30 έτη, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου.

Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε «ενδεχομένως να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα μέλη της καταλανικής κυβέρνησης και το γραφείο των προέδρων» του καταλανικού κοινοβουλίου, τονίζεται από την ίδια πηγή.

Λίγες ώρες μετά από την αμφιλεγόμενη διπλή ψηφοφορία, όπου το καταλανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της έναρξης της «διαδικασίας» απόσχισης της περιφέρειας από την Ισπανία, κηρύσσοντας παράλληλα την ανεξαρτησία της από το ισπανικό κράτος, η Ισπανική Γερουσία (Άνω Βουλή του ισπανικού κοινοβουλίου) αποφάσισε με 214 ψήφους υπέρ και 47 κατά, την ανάκληση της αυτονομίας της Καταλωνίας, δίνοντας το πράσινο φως στην κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι να αναλάβει τον έλεγχο της βόρειας περιφέρειας της χώρας.

Παράλληλα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ξεκινά τις διαδικασίες κατά της κήρυξης ανεξαρτησίας από την Καταλωνία.

Ποιοι ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας

Το κοινοβούλιο της Καταλωνίας ενέκρινε ψήφισμα που ανακηρύσσει την περιφέρεια «ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή Δημοκρατίας», ζητώντας παράλληλα από την καταλανική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί την αναγνώρισή της στο εξωτερικό. Η πρόταση για ανεξαρτησία εγκρίθηκε με 70 ψήφους υπέρ και 10 κατά, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια σε σύνολο 135 βουλευτών, δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου. 

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (Junts pel Si και CUP), καθώς λίγο πριν την έναρξη της, δεκάδες βουλευτές των κομμάτων της καταλανικής αντιπολίτευσης (Σοσιαλιστικό Κόμμα, Λαϊκό Κόμμα, Ciudadanos) αποχώρησαν από την καταλανική Βουλή, εκφράζοντας έτσι την αντίθεση τους στην επίμαχη ψηφοφορία. Tα συγκεκριμένα κομμάτα είχαν ήδη γνωστοποιήσει ότι θα μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία για την απόσχιση της περιφέρειας από την Ισπανία και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου καταλανικού κράτους.

Στο άκουσμα της είδησης, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, μόλις λίγο μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο. «Ζητώ ηρεμία για όλους τους Ισπανούς. Η κυριαρχία του νόμου θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην Καταλωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μετά την απόφαση της Γερουσίας, ο Ραχόι αναμένετα τώρα να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα εγκρίνει τα πρώτα μέτρα για την παύση της αυτονομίας και την έναρξη της ανάληψης του ελέγχου της Καταλωνίας. Αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνουν την ανάληψη της άμεσης εποπτείας της καταλανικής αστυνομίας, καθώς και τη διάλυση της παρούσας τοπικής κυβέρνησης. 

Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση της ανάκλησης της καταλανικής αυτονομίας ήρθε από την αποσχιστική οργάνωση Καταλανική Εθνοσυνέλευση (ANC), η οποία κάλεσε σε «ειρηνική αντίσταση» τους Καταλανούς που εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες της περιφέρειας, ζητώντας τους να μην υπακούσουν στις εντολές της Μαδρίτης. Για διατήρηση της ειρήνης έκανε λόγο και ο Καταλανός πρόεδρος, ζητώντας από τον καταλανικό λαό να μείνει πιστός στις αρχές «της ειρήνης και της αξιοπρέπειας», τονίζοντας ότι είναι στα χέρια του να «χτίσει τη νέα καταλανική δημοκρατία». 

Η κρίσιμη συνεδρίαση στο καταλανικό κοινοβούλιο ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, με σκοπό να εξετάσει ένα σχέδιο ψηφίσματος που καλεί την περιφερειακή κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία της απόσχισης της περιφέρειας από την Ισπανία.

«Άρχεται η συνεδρίασις», δήλωσε η πρόεδρος Κάρμε Φορκαδέλ, προτού δώσει τον λόγο σε εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, τον Κάρλος Καριθόσα. Ο τελευταίος, ανεμίζοντας το σχέδιο ψηφίσματος, είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζδεμόν: «Αυτό το έγγραφο το οποίο συντάξατε καταστρέφει ό,τι πιο ιερό, τη συνύπαρξη» στην Καταλωνία.

Κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας κατέθεσαν νωρίτερα πρόταση στο περιφερειακό κοινοβούλιο να κηρύξει την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία και να ανακηρύξει τη Δημοκρατία της Καταλωνίας, σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia. Η πρόταση κατατέθηκε από βουλευτές των κομμάτων Junts pel Si και CUP που διαθέτουν μαζί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.


Με πληροφορίες από REUTERS, BBC, ΑΠΕ
Καθημερινή


Επικίνδυνοι! Ρουβίκωνας απειλεί δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ: «Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα»



Τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα για την κοινωνία.

Σε προκλητική και απειλητική ανάρτησης τους οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων, έγραψαν απευθυνόμενοι στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ: 
«Προς τους »αγαπημενους »μας δημοσιογραφους του ΣΚΑΙ που σημερα (σαν καλοι απεργοσπαστες) ξεσαλωσαν εναντιον της ομαδας μας στο κεντρικο δελτιο: Δεν εχετε δει τιποτα ακομα.Τωρα »ζεσταθηκαν οι μηχανες». Θα σταματησουμε να τεμπελιαζουμε και θα αρχισουμε κανονικα τις δρασεις. Και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ για συλληψεις, ποινες, προσαγωγες και δικαστηρια. Η ομαδα συνεχως ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ».


Απίστευτο! Ματαιώθηκε ο εορτασμός της 28ης στο Υπουργείο Παιδείας λόγω πένθους


Τι δουλειά έχει η Εθνική εορτή με τον θάνατο ενός άτυχου στελέχους του Υπουργείου Παιδείας;

Αλλά τόσο σοβαρά παίρνει τα εθνικά θέματα ο υπουργός παιδείας που προκαλεί τους υπαλλήλους του υπουργείου και την Ελλάδα ολόκληρη.

Την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η ματαίωση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, σε ένδειξη πένθους και παρά τις διαμαρτυρίες τους ο Γαβρόγλου δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου.

«Σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γ. Παντή, ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο υπουργείο, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος» αναφέρει το υπηρεσιακό σημείωμα του υπουργείου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Όπως είναι γνωστό, μετά την είδηση του θανάτου του Γ.Γ. Γιάννη Παντή, με το υπ΄αριθμ. ΥΣ.191/ΓΔ3 έγγραφο, αναβλήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση προκάλεσε την αμηχανία των εργαζομένων και πυροδότησε πολλές συζητήσεις. 
Ο Σύλλογος μετέφερε το κλίμα στην Πολιτική Ηγεσία, ζητώντας με το υπ΄ αριθμ. 180/16-10-2017 έγγραφο μας την επανεξέταση του θέματος, όπως φαίνεται παρακάτω:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 
   
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε με το ΥΣ. 191/ΓΔ3/11-10-2017 ότι «σε ένδειξη πένθους, ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος».

Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του αείμνηστου Γ.Γ. Γ. Παντή βύθισε σε θλίψη όλους τους εργαζομένους του Υπουργείου μας, που θεσμικά εξέφρασαν δημοσίως τα συλλυπητήρια και τη συμπάθειά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς αυτό το αναπάντεχο γεγονός μπορεί καθ' οιονδήποτε τρόπο να συνδέεται με την εθνική μας επέτειο, που τιμάται 16 μέρες μετά.

Βαθιά πεποίθηση όλων μας είναι ότι ακριβώς η έκφραση σεβασμού, τιμής και συλλογικής μνήμης στο πρόσωπο του εκλιπόντος επιβάλλει ακόμη πιο εμφατικά τον εορτασμό  της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, μιας επετείου που συνδέεται με αγώνες αντιφασιστικούς, ανεξαρτησίας, ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιών που υπηρέτησε όσο ζούσε ο Γιάννης Παντής.

Κατανοώντας, επομένως, -σε ανθρώπινο επίπεδο- την ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση που υποκίνησε αυτή την εν θερμώ απόφαση, ζητούμε αυτή να επανεξεταστεί, εκφράζοντας την πεποίθησή μας ότι η χρονική απόσταση από το δυσάρεστο γεγονός θα επιτρέψει την επανεκτίμηση αυτής της πρώτης αντίδρασης και θα αποκαταστήσει την εθιμική εκδήλωση, που θα μπορούσε ίσως να είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα.

Παρά την έλευση 10 ημερών από την αποστολή του αιτήματος και παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις του Συλλόγου μας προς το Γραφείο Υπουργού, δεν έχουμε λάβει ακόμη γραπτή ή προφορική, θετική ή αρνητική απάντηση σε αυτό.

Καταγγέλλουμε την απαξιωτική στάση της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στις εύλογες και συνετές αιτιάσεις των εργαζομένων !!

Δηλώνουμε με τη σειρά μας πως δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν πολιτικό το «δικαίωμα» να είναι υπεράνω κριτικής !!!

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου δεν είναι μια παροχή προς τους πολίτες ενός ευαρεστούμενου «ηγέτη», αλλά υποχρέωση μνήμης και τιμής όλων μας σε αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών, για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και πανανθρώπινα αγαθά !!!!

Αυτό είναι δικαίωμά μας και δεν το επαιτούμε από ΚΑΝΕΝΑ ….»


Δημοσκόπηση: Με 11,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ 30,3% έναντι μόλις 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ




Με μεγάλη διαφορά σχεδόν 12% προηγείται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Στην έρευνα της εταιρείας Marc που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει 30,3% με πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ποσοστό μόλις 18,4%.

Ακολουθούν στην τρίτη θέση  η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,1%, στην τέταρτη θέση πλέον η Χρυσή Αυγή με 6,7%. 
στην Πέμπτη θέση το ΚΚΕ με 6,7%, και στην έκτη θέση οριακά η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3%. 

Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.  

Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 17,7% των ερωτηθέντων.

Ενδιαφέρον στην έρευνα είναι ότι το  65%, εκτιμούν ότι το πλεόνασμα των 800 εκατ. ευρώ πρέπει να κατευθυνθεί σε μείωση φόρων, όπως προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  αντί μικρών παροχών σε στοχευμένες ομάδες.

Το 75,6%, (σχεδόν 8 στους 10) κρίνει ως «αρνητική» την πορεία κυβέρνησης, και το πλέον ανησυχητικό για τον Τσίπρα είναι ότι ένας στους δύο 52,8% ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του.




Επανήλθε ο Σώρρας: «Συνομιλεί» με αστυνομικούς, καταγγέλλει συνεργάτες



Μένω ανάμεσα Μαξίμου και Προεδρικό Μέγαρο - Κατηγορεί για προδοσία τους άλλοτε συνοδοιπόρους του

Νέα εμφάνιση με ηχητικό κάλεσμα έκανε ο Αρτέμης Σώρρας, αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλλευσις» που αναζητείται εδώ και μήνες από τις Αρχές. Mε ένα ακόμη ηχητικό μήνυμα, εμφανίζεται και πάλι ως "σωτήρας", αλλά και ως ο μόνος άξιος συνομιλητής του Ντόναλντ Τραμπ! Ο Σώρρας, ειρωνεύεται τους αστυνομικούς που δεν μπορούν να τον συλλάβουν, λέγοντας ότι μένει κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, και πολλές φόρες... τους χαιρετάει.

«Εν τω μεταξύ, μένω ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, εκεί που οι μπάτσοι, δεν ψάχνει κανένας, και είμαι μια χαρά. Πηγαίνω κάθε δεύτερη, τρίτη μέρα βόλτα στο Βασιλικό κήπο, χαιρετάω και τους αστυνομικούς, «καλημέρα» μου λένε, έχω αλλάξει λίγο και την όψη μου, όχι με πλαστική χειρουργική, οπότε με χαιρετάνε οι άνθρωποι, μια χαρά είμαι, οπότε γι' αυτό δεν βάζω και βίντεο. Γιατί άμα βγάλω και βίντεο θα είμαι πρωτοσέλιδο στα κανάλια και τις εφημερίδες, θα τους δώσω τροφή», λέει στο μήνυμά του ο Σώρρας και προσθέτει:

«Κάποιοι λέτε: "Ποιο πουλάκι του πάει ακόμα και τώρα;" Μετά τα μηνύματά μου τα ηχητικά που τα λέτε ψεύτικα και βεβαίως δεν είναι ψεύτικα και μιλάω σιγά, πολύ σιγά γιατί δεν μπορώ να φωνάξω. Η φωνή μου έχει πολύ περίεργο μέταλλο και ακούγεται παντού». 

Σε προηγούμενο μήνυμά του μήνυμά του ο Αρτέμης Σώρρας, καλεί τους πολίτες να μην πληρώνουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο και να στέλνουν εξώδικα. 

«Να γίνουν πολλά εξώδικα, να φύγουν όλοι από το άγχος αυτό της ΔΕΗ και όλης αυτής της ληστρικής διαδικασίας, που έχουν βρει τόσους τρόπους μέσα στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, να κλέβουν τους συνέλληνες, την ένέργεια τη ζωή μας», αναφέρει ο Σώρρας.

«Να κάνουν όλοι τα εξώδικα του νερού, ειδικά του νερού, που μας το νερώνουν. Και ιδιαίτερα αυτού του σημαντικού αγαθού, που δεν μπορεί κανείς ούτε να το πουλήσει ούτε να το κόψει, με πολύ συγκεκριμένους νόμους, όπου είναι μέσα τα εξώδικα», συνέχισε ο Σώρρας.

Ο φυγόδικος Σώρρας, ο οποίος παραμένει άφαντος εδώ και οκτώ μήνες, επιτίθεται και στους άλλοτε στενούς συνεργάτες του, κατηγορώντας τους για προδοσία. 



Πηγή : protothema.gr