Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Η άμεση δράση έσωσε 57χρονο από αυτοκτονία

 


Σύμφωνα με ανάρτηση του αμεσοδρασίτη Χρήστου Μπαλάσκα στο facebbok, χθές το μεσημέρι περιπολικό της άμεσης δράσης, έλαβε σήμα από το κέντρο να μεταβεί στην περιοχή του Χαλανδρίου για άνδρα 57 ετών, ο οποίος είχε αφήσει στα παιδιά του σημείωμα ότι θα αυτοκτονήσει και είχε φύγει από το σπίτι του.



Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας, ζήτησαν από τα παιδιά του και την σύζυγο μία φωτογραφία του, και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις. Σε λιγότερο από 45 λεπτά και μετά από επισταμένες αναζητήσεις περιπολικό της άμεσης δράσης, εντόπισε τον άνδρα λίγο πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα. 

Ο άνδρας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου τον παρέλαβαν τα δύο του παιδιά. Τα ευχαριστήρια λόγια των δύο παιδιών του πάρα λίγο αυτόχειρα συγκίνησαν πολύ το πλήρωμα του περιπολικού το οποίο αν και πολύ έμπειρο λύγισε μπροστά στα λόγια ευγνωμοσύνης των δύο γιων του και της γυναίκας του.




Η λίστα με τα προϊόντα που αποσύρονται από τα ράφια των super market μέχρι 11 Ιανουαρίου

 


Επανέρχεται η απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο lockdown, από σήμερα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, έως τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, συγκεκριμένα προϊόντα όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έπιπλα, παιχνίδια, υποδήματα και δερμάτινα είδη.

Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα καταστήματα τροφίμων (super market) απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

- Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

- Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,

- Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,

- Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο ειδών ύπνου (ΚΑΔ 47.51.51.08), το λιανικό εμπόριο κουβερτών και κλινοσκεπασμάτων ταξιδιού (εκτός από ηλεκτρικές κουβέρτες) (ΚΑΔ 47.51.51.17) και το λιανικό εμπόριο παπλωμάτων (ΚΑΔ 47.51.51.29)/ΚΑΔ 47.51,

- Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53,

- Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο βυσμάτων, πριζών και άλλων συσκευών για τη διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων που δεν καταχωρούνται αλλού (π.δ.κ.α.)(ΚΑΔ 47.54.54.07), το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών θερμαντικών αντιστάσεων (ΚΑΔ 47.54.54.12), το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών κουβερτών (ΚΑΔ 47.54.54.13), το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης κλειστών χώρων και εδάφους (ΚΑΔ 47.54.54.16)/ΚΑΔ 47.54,

- Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, του λιανικού εμπορίου ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37), καθώς και του λιανικού εμπορίου συσκευών υγραερίου οικιακής χρήσεως (ΚΑΔ 47.59.58.38)/ΚΑΔ 47.59,

- Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,

- Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων του λιανικού εμπορίου εορταστικών ειδών γενικά (ΚΑΔ 47.65.67.02), λιανικού εμπορίου εορταστικών ειδών γενικά (ΚΑΔ 47.65.67.06), καθώς και λιανικού εμπορίου εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κ.λπ. (ΚΑΔ 47.65.67.07)/ΚΑΔ 47.65,

- Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων του λιανικού εμπορίου καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43), του λιανικού εμπορίου ανδρικών ή αγορίστικων παλτών, ημίπαλτων, καπών, επενδυτών, άνορακ, αδιάβροχων, αντιανεμικών και παρόμοιων ειδών (ΚΑΔ 47.71.71.08), του λιανικού εμπορίου γυναικείων ή κοριτσίστικων παλτών, ημίπαλτων, καπών, επενδυτών, άνορακ, αδιάβροχων, αντιανεμικών και παρόμοιων ειδών (ΚΑΔ 47.71.71.22) και του λιανικού εμπορίου ομπρελών (ΚΑΔ 47.71.71.48)/ΚΑΔ 47.71, και

- Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο ειδών υποδηματοποιίας (ΚΑΔ 47.72.72.02)/ΚΑΔ 47.72.

Όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων, θα λειτουργούν καθημερινά έως τις 20:30 (καθώς από τις 21:00 έως τις 05:00 θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας), με την εξαίρεση της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 01:00.


Πηγή



Ο Αντετοκούνμπο στην λίστα με τα κορυφαία καρφώματα του 2020 στο NBA

 


Το NBA δημιούργησε ένα νέο video με τα 100 καλύτερα καρφώματα του 2020, και πρωταγωνιστής σε αυτό είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Μαζί του και πολλοί σούπερ σταρ του αθλήματος, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς κι ο Άντονι Ντέιβις, αλλά και η νέα γενιά με τους Ζάιον Γουίλιαμσον και Τζα Μοράντ.

Απολαύστε : 





Ξυλοδαρμός 60χρονου, που κακοποίησε νεαρή κοπέλα

 


Ξυλοδαρμός 60χρονου, που κακοποίησε 18χρονη

18χρονη πήγε χθες στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου και κατήγγειλε πως φωτογράφος, περίπου 60 ετών, της επιτέθηκε σεξουαλικά, ενώ υπέβαλε και σχετική μήνυση.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η 20χρονη, η ίδια πήγε στην επιχείρηση του φωτογράφου για να φτιάξει ένα άλμπουμ. Η νεαρή ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας την έπεισε να την βγάλει κάποιες επιπλέον φωτογραφίες και με αυτή την πρόφαση κατάφερε να την πλησιάσει και να την κακοποιήσει σεξουαλικά.

Η ίδια, όπως καταγγέλλει, σε κατάσταση σοκ έφυγε από την επιχείρηση και τηλεφώνησε στον σύντροφό της, ενώ στη συνέχεια μαζί έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα.

Το ζευγάρι κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές, ενώ ανέφερε πως ο σύντροφος της 18χρονης αμέσως μετά το τηλεφώνημα βρέθηκε στο φωτογραφείο, ξυλοκόπησε τον φωτογράφο και στην συνέχεια τον κλείδωσε στην επιχείρηση.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν τον άνδρα κλειδωμένο και αφού ξεκλείδωσαν την πόρτα τον προσήγαγαν στο αστυνομικό μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φωτογράφος εξακολουθεί να κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, ενώ οι αρχές διερευνούν την υπόθεση.


creta24.gr



Έρχεται το ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο - Τρέμουν στον ΣΥΡΙΖΑ για αποκαλύψεις του πρώην υπουργού

 


Η δικογραφία με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της ανάκρισης, που διεξάγεται σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο από την ανακρίτρια-αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. 

Το Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να συσταθεί εντός του 2021, εφόσον έτσι αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο και οι αποκαλύψεις που θα κάνει ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα έχουν γίνει εφιάλτες για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Εχει προηγηθεί η απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου για οκτώ αδικήματα (μεταξύ αυτών και κακουργήματα), με το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας να του αποδίδει σωρεία αθέμιτων παρεμβάσεων για να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκατηγορούμενη του Παπαγγελόπουλου θα είναι και η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ειδικά μετά το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και θα καθίσει στο εδώλιο δίπλα στον Δημ. Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο.

Βασικοί κατηγορούμενοι αναμένεται να είναι και οι τρεις δημοσιογράφοι που αναφέρονται στην δικογραφία ως «βραχίονες» της σκευωρίας.




Λίζα Μοντγκόμερι: Θα εκτελεστεί η τελευταία θανατοποινίτισσα των ΗΠΑ

 



Οδεύει προς τη θανάτωσή της η 52χρονη Λίζα Μοντγκόμερι, καθώς η έφεση περί αναβολής εκτέλεσης της εσχάτης των ποινών απερρίφθη από το αρμόδιο Εφετείο. Η Μοντγκόμερι είναι η τελευταία θανατοποινίτισσα στις ΗΠΑ και η εκτέλεσή της θα είναι αποτελέσει ιστορικό ορόσημο, καθώς θα είναι η πρώτη ύστερα από 70 χρόνια για κατάδικο με τον χαρακτηρισμό «ομοσπονδιακή». Η προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση ήταν αυτή της Μπόνι Χέντι, το 1953. Ενδιαμέσως, υπήρξαν πολλές άλλες εκτελέσεις γυναικών, οι οποίες όμως, λόγω του ποινικού συστήματος των ΗΠΑ το οποίο διαφοροποιείται μεταξύ πολιτειών, καταχωρίστηκαν σαν τοπικές.

Η Λίζα Μοντγκόμερι καταδικάστηκε σε θάνατο το 2007 όταν κρίθηκε ένοχη άνευ ελαφρυντικών για ένα αδιανόητα ειδεχθές και βάρβαρο έγκλημα. Το Δεκέμβριο του 2004 η Μοντγκόμερι στραγγάλισε την 23χρονη Μπόμπι Τζο Στίνετ στο Μιζούρι. Η Στίνετ βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Η Μοντγκόμερι άνοιξε την κοιλιά της Στίνετ με ένα μαχαίρι κουζίνας και απέσπασε το έμβρυο. Σκόπευε να το πάρει μαζί της και να το παρουσιάσει σαν καρπό της δικής της κοιλίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν σταμάτησαν να υποστηρίζουν ότι η Λίζα Μοντγκόμερι πάσχει από βαριάς μορφής ψυχοπνευματική διαταραχή και, άρα, θα πρέπει να τύχει της επιείκειας εκ μέρους της δικαιοσύνης. Οι δικηγόροι έχουν παρουσιάσει εκτενώς το πώς διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας της Μοντγκόμερι ύστερα από τη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση την οποίαν υφίστατο ως παιδί.

Ένας ψυχίατρος επικαλέστηκε μια σπάνια ψυχική νόσο, την οποίαν ονόμασε «παραίσθηση ψευδοκύησης». Σύμφωνα με τη διάγνωση, η Μοντγκόμερι ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι εγκυμονούσε η ίδια, ένιωθε όλα τις παρενέργειες στο σώμα της και φερόταν σαν να ήταν πραγματικά έγκυος. Συνεπώς, όταν διέπραττε το έγκλημα, δεν είχε καμία συναίσθηση της πράξης και των συνεπειών της. Το δικαστήριο απέρριψε τη θεωρία του ψυχιάτρου, χαρακτηρίζοντάς της σαν «επιστήμη βουντού».

Από τη δική του πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίον αποτάθηκε η υπεράσπιση σε μια ύστατη απόπειρα ματαίωσης της εκτέλεσης, αρνήθηκε να εισηγηθεί την παραχώρηση χάρης στην Λίζα Μονγκόμερι. Και έτσι, ο Τραμπ θα μείνει και αυτός στην ιστορία ως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με τις περισσότερες εκτελέσεις θανατοποινιτών επί της θητείας του.

Η Λίζα Μοντγκόμερι επρόκειτο να θανατωθεί δι' ενέσεως δηλητηρίου σε σωφρονιστικό κατάστημα της Ιντιάνα τον περασμένο Δεκέμβριο. Επί του παρόντος είναι άγνωστη η νέα -και τελική, όπως όλα δείχνουν- ημερομηνία εκτέλεσής της.


Βασίλης Τσακίρογλου

Πηγή : protothema.gr



Συνεχίζουν ανεύθυνα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν κριτική για την πανδημία χωρίς προτάσεις και επιχειρήματα

 


Αντί να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, κάνοντας παράλληλα τις δικές τους προτάσεις, τα ανεύθυνα κόμματα της αντιπολίτευσης για να δείξουν ότι υπάρχουν κάνουν μόνο κριτική.

Δεν άρεσαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης η ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για αυστηροποίηση του lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθηθούν οι επιπτώσεις των γιορτών και να ανοίξουν τα σχολεία. 

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αποδεδειγμένα ανεύθυνος και ανεπαρκής ΣΥΡΙΖΑ στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έπειτα από δύο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου. Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία. Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν».

Ακολούθησε η άλλη ανευθυνότητα χωρίς προτάσεις και μόνο με κριτική ΚΙΝΑΛ αναφέροντας : Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, μπερδεύοντας τους πολίτες, οδηγώντας σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου το ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. «Για ακόμη μια φορά, δείχνει έλλειψη στρατηγικής και ανεπάρκεια. Η επίμονη της, δε, στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος. Μόνη λύση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα, μετά από μαζικά τεστ», ανέφερε ακόμη. 

Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού λοκντάουν» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του να είχαμε να λέγαμε ΚΚΕ, που επισημαίνει: «Αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας».

Από το κάδρο ανευθυνότητας δεν έλειψε και η Ελληνική λύση που ηγείται ο άρχοντας της κηραλοιφής για τον κορονοιό Βελόπουλος λέγοντας  «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε νέα οριζόντια απαγόρευση θρησκευτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, παρά τα εμβόλια και την υποτιθέμενη μείωση των κρουσμάτων. Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα είναι εκκωφαντική. Η απαγόρευση όμως του Αγιασμού των Υδάτων, μίας υπαίθριας τελετής με μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο, δείχνει μια πρωτοφανή “Χριστιανοφοβία”. Η Ελληνική Λύση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους, που κράτησαν όρθιους τους Έλληνες ακόμα και μέσα στην Οθωμανική σκλαβιά».

Και ο θίασος ΜέΡΑ25 λέγοντας «Τα μπρος – πίσω και οι παλινωδίες της Κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας δεν έχουν τελειωμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης. «Τη στιγμή που ο Υπουργός Ανάπτυξης διαρρέει στα μέσα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοινώνει αυστηροποίηση των μέτρων για μία εβδομάδα με κλείσιμο ακόμα και όσων είχαν ανοίξει και σταματημό του click away», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 και συμπληρώνει: «Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει “ποδαρικό” τη νέα χρονιά με την γνωστή, παλιά της τακτική του “βλέποντας και κάνοντας”, χωρίς καμία πραγματική προετοιμασία και κανένα σχέδιο. Επειδή όμως αυτή τη δολιότητα -γιατί δεν συνιστά απλώς ανευθυνότητα- την πληρώσαμε πολύ ακριβά τη χρονιά που μας πέρασε, απαιτούμε από την Κυβέρνηση έστω και τώρα να σταματήσει να απασχολείται μόνο για την ολιγαρχία και τους παρατρεχάμενους της και να ενσκήψει με πρόγραμμα και πραγματικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των καταστροφικών συνεπειών της για τον λαό».



Οι ανήθικοι Γερμανοί πουλάνε όπλα σε Λιβύη, Υεμένη, Τουρκία κτλπ

 


Αυτή είναι η Γερμανία και ο βρώμικος ρόλος της.

Η ανήθικη γερμανική κυβέρνηση της Μέρκελ, ενέκρινε το 2020 εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας μεγαλύτερης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις στην Υεμένη και τη Λιβύη.

Εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Αίγυπτο αξίας 752 εκατομμυρίων ευρώ είχαν εγκριθεί ως τις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας στο ερώτημα του βουλευτή των "Πράσινων" Ομίντ Νουριπούρ.

Το Κατάρ σύμμαχος της Τουρκίας, έλαβε από τη Γερμανία όπλα και εξοπλισμό αξίας 305,1 εκατομμυρίων ευρώ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 51,3 εκατομμυρίων, το Κουβέιτ 23,4 εκατομμυρίων και η Τουρκία 22,9 εκατομμυρίων. Ο Λίβανος αγόρασε εξοπλισμό και όπλα αξίας 1,7 εκατομμυρίου ευρώ και το Μπαχρέιν 1,5 εκατομμυρίου.

Όλες οι προαναφερθείσες χώρες εμπλέκονται είτε σε μία είτε και στις δύο μακροχρόνιες συγκρούσεις που μαίνονται στη Λιβύη και την Υεμένη.

Στην Υεμένη ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία στηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι. Στον συνασπισμό συμμετέχουν τα Εμιράτα, η Αίγυπτος, το Κουβέιτ, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Στη σύγκρουση στη Λιβύη, το Κατάρ και η Τουρκία στηρίζουν την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φαγέζ αλ Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη. Από την άλλη πλευρά ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ έχει τη στήριξη των Εμιράτων και της Αιγύπτου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Βερολίνο να σταματήσει να εξοπλίζει την Τουρκία λόγω της επιθετικής στάσης της, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανατροπής των ισορροπιών στο Αιγαίο, ωστόσο το αίτημα αυτό βρίσκει τη σθεναρή αντίσταση της ανήθικης Άνγκελας Μέρκελ. 




Στην Μύκονο κάνει πάρτι ο κορονοϊος με τους εγκληματικά ανεύθυνους

 



Ο κορονοϊός κάνει πάρτι μαζί με τους εγκληματικά ανεύθυνους στην Μύκονο και το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου δεν μπορεί να τους βρεί.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε βίλες στο νησί της Μυκόνου, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ειδικών προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τα βίντεο του mykonoslivenews.gr, μάρτυρας της εγκληματικής ανευθυνότητας με δεκάδες νεαρά άτομα να συγκεντρώνονται σε απομακρυσμένες οικίες στο νησί και διοργανώνουν ξέφρενα πάρτι με αλκοόλ και μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η τοποθεσία των πάρτι γνωστοποιείται λίγες μόνο ώρες πριν τη διεξαγωγή τους με αποτέλεσμα να μην τους εντοπίζει η αστυνομία στο νησί.







Τι αλλάζει από σήμερα με τα νέα περιοριστικά μέτρα

 



Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα Κυριακή 6 το πρωί, σκληρότερα περιοριστικά μέτρα, διάρκειας οκτώ ημερών, όπως αυτά ανακοινώθηκε το Σάββατο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στόχος του σκληρότερου lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου είναι να ελεγχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά την περίοδο των εορτών, προκειμένου την επόμενη Δευτέρα να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Από σήμερα, συνεπώς, βάσει όσων ανακοινώθηκαν:

Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα.

Κλείνουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ.

Απαγορεύονται εκ νέου οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Απαγόρευση μετακινήσεων από τις 21:00 μέχρι τις 05:00, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Κλειστές εκκλησίες για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.



Λόγω περιοριστικών μέτρων Covid δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος στη Μητρόπολη Αθηνών

 



Για την αποκατάσταση της αλήθειας που ορισμένες ιστοσελίδες προσπάθησαν να κρύψουν με fake news για να προκαλέσουν εντυπώσεις κατά της προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19, που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.

Το γεγονός αυτό, σημειώνεται, επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.