Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Δεν άρεσε στην ΑΥΓΗ ότι θα γίνουν τελικά παρελάσεις το είχε σχεδιάσει αλλιώς το αφήγημα

 


Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σήμερα στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι οι εορτασμοί για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου αλλά και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση μάσκας.

Αυτό δεν άρεσε στην ΑΥΓΗ που εκπροσωπεί την ακροαριστερά και την αριστερά, γιατί είχε στήσει αφήγημα κατά της απόφασης του να μην γίνουν οι παρελάσεις.

Οι δηλώσεις του υπουργού δεν άρεσαν στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, Αυγή, η οποία  μετέδωσε την είδηση με αυτόν τον τίτλο: 

Μάκης Βορίδης: Πράσινο φως στις παρελάσεις παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων.

Με λίγα λόγια ακροαριστεροί και αριστεροί που ανατριχιάζουν με οτιδήποτε εθνικό, αντιδρούν σε μια εθνική κίνηση που είναι η παρέλαση.



 

Την Αυγή με λίγα λόγια την έπιασε ο πόνος της πανδημίας, όταν η ίδια καλούσε σε συγκεντρώσεις μέχρι για τον τρομοκράτη Κουφοντίνα χωρίς μέτρα κατά την περίοδο της πανδημίας.


 

 

 

  

 


 



Με ψυχολογικά προβλήματα ο 58χρονος αγρότης που ήθελε να ανατιναχτεί στο Σύνταγμα


 

Ο 58χρονος αγρότης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο αγρότης είναι ο οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου που στάθμευσε το όχημα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και συνελήφθη.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, εντόπισε πάνω στο αγροτικό αυτοκίνητο μία φιάλη υγραερίου και μπιτόνια με λίγο νερό.

Πάνω στο όχημα ο αγρότης είχε γράψει, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο», «ιαματικές πηγές», « Οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα ».

Ο 58χρονος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.





Έχουν περάσει τρία 24ωρα αφωνίας ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα μετά τις απίστευτες καταγγελίες του Καμμένου


 

«Έχουν περάσει τρία εικοσιτετράωρα αφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα μετά τις απίστευτες καταγγελίες του κ. Καμμένου περί εξαγοράς βουλευτών του. Ο λαλίστατος κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμα βρει μια κουβέντα για να απαντήσει στις βαρύτατες καταγγελίες του πρώην συγκυβερνήτη του», αναφέρει η ΝΔ σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Καμμένου.

«Επαναλαμβάνουμε λοιπόν το ερώτημα: Θα απαντήσει ο κ. Τσίπρας; Θα διαψεύσει τον πρώην συγκυβερνήτη του;», καταλήγει η ΝΔ.

Ο Πάνος Καμμένος είπε πως στη Συμφωνία των Πρεσπών οι βουλευτές του είχαν εξαγοραστεί και πέρασαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κανένας δεν έχει τολμήσει να τον διαψεύσει, η να απαντήσει.



Μητσοτάκης για Γαλλία : Χωρίς προηγούμενο η συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα

 


Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Καλημέρα σας. Σας καλωσορίζω στην τακτική μας συνεδρίαση. Την πρώτη η οποία γίνεται μετά από μία Συμφωνία πολυσήμαντη -και τολμώ να πω, χωρίς προηγούμενο για τη χώρα- την υπογραφή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – Γαλλίας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία προφανώς και θωρακίζει τις Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς συνοδεύεται και από την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων φρεγατών για το στόλο μας, σε συνέχεια μάλιστα των 24 μαχητικών Rafale που ενισχύουν την Πολεμική Αεροπορία μας.

Ωστόσο, τα ποιοτικά και στρατηγικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης επιλογής την καθιστούν -πιστεύω- πολύ βαθύτερη μίας συνηθισμένης διμερούς συνεργασίας. Όπως και πολύ ευρύτερη μίας υπερεθνικής σύμπλευσης. Γιατί από τη μία πλευρά αυτή η νέα εταιρική σχέση των δύο χωρών προβλέπει σαφώς ρήτρα αμυντικής συνδρομής αν μία από αυτές δεχθεί επίθεση από τρίτο παράγοντα. Ενώ από την άλλη, διαμορφώνει στην πράξη ένα αναβαθμισμένο συμμαχικό τετελεσμένο στα πλαίσια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ΝΑΤΟ.

Με άλλα λόγια, αποτελεί μία δυναμική Συμφωνία υπέρ του εθνικού συμφέροντος στο παρόν, αλλά και υπέρ της αυτόνομης ευρωπαϊκής προοπτικής στο μέλλον. Ένα μεγάλο άλμα για μία πιο ισχυρή Ελλάδα και ένα πρώτο βήμα για μία πιο ανεξάρτητη και δυνατή Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και μια πρωτοβουλία που κάνει ακόμα πιο ισχυρή, ακόμα πιο αποτελεσματική, την μεσογειακή πτέρυγα της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Συνεπώς, μιλάμε για μία εξέλιξη η οποία υπηρετεί πολυεπίπεδα την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας. Περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και την Πέμπτη, στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση και κύρωση την ελληνογαλλική εταιρική σχέση.

Σήμερα πιστεύω ότι αξίζει να συγκρατήσουμε σύντομα δύο ακόμα στοιχεία αυτής της νέας Συμφωνίας: Πρώτον, ότι εκτός από το αμυντικό έχει και ένα θετικό οικονομικό αποτύπωμα, γιατί ενώ στοίχισε πολύ λιγότερο από τα ποσά της αρχικής προσφοράς, η προμήθεια αυτή μπορεί να υπηρετηθεί από τον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο διαθέτουμε. Δηλαδή περισσότερο αξίζει και λιγότερο κοστίζει.


Και δεύτερον, φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο μίας μεγάλης πρωτοβουλίας της Ευρώπης του αύριο. Δίπλα στη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της ηπείρου θέτει το πρώτο θεμέλιο ώστε η αμυντική δυνατότητα της Ένωσης να αντιστοιχηθεί με την οικονομική της ισχύ. Ενώ παράλληλα απλώνει και την επιρροή του ΝΑΤΟ. Έτσι, η πατρίδα μας γίνεται στο εξής όχι μόνο δέκτης συμμαχικών εγγυήσεων αλλά και δυναμικός πάροχος ασφάλειας με προβολή στη Μεσόγειο και πέραν αυτής.

Η σημερινή ημέρα ωστόσο είναι διπλά σημαντική, καθώς συμπίπτει με την 47η επέτειο της ιδρυτικής διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας. Την τιμούμε, λοιπόν, θωρακίζοντας την άμυνα και τις συμμαχίες μας, φροντίζοντας όμως πάντα για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας.

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε και να μας παρουσιάσει το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2022. Θα μιλήσουμε όμως και για τα κίνητρα για την ενίσχυση, τη συνένωση, τη μεγέθυνση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αλλά και για τις προοπτικές της οικονομίας την επόμενη διετία.

Αυτή και μόνο η ατζέντα προοπτικής νομίζω ότι απαντά και στους ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών. Γιατί, όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας. Τώρα όμως κλείνει μία γόνιμη διετία εγκαινιάζοντας μία νέα, ακόμα πιο αισιόδοξη για όλους. Και αυτή μάλιστα θα έχει και έναν ευρύτερο ορίζοντα.

Η σχετική παραφιλολογία, λοιπόν, είναι και άκαιρη και άκυρη. Θα έλεγα ότι μερικές φορές είναι και διαβρωτική για τη δουλειά την οποία πρέπει να κάνουμε. Γι’ αυτό και σε όλη αυτή την κενολογία εμείς απαντάμε με εργασία.

Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, όχι μόνο γιατί το έργο μας αντανακλάται ήδη στη συνολική ανάπτυξη. Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να αναθεωρήσουμε στο 6,1% την πρόβλεψή μας για την ανάπτυξη του 2021. Αντανακλάται η δουλειά που κάνουμε, όμως, και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλους, στις περισσότερες δουλειές, στις νέες  επενδύσεις. Αλλά γιατί ξέρουμε πια ότι μπορούμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε έναν τόπο που θα ευημερεί, με πολίτες οι οποίοι θα προκόβουν. Αυτό σημαίνει για εμάς ανάπτυξη για όλους. Και αυτές τις πρωτοβουλίες ανά τομέα θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε αμέσως μετά.

Είναι δράσεις που καλούμαστε όχι απλά να υλοποιούμε, καλούμαστε και να αναδεικνύουμε. Γιατί πράγματι, μέσα στα πάρα πολλά τα οποία γίνονται, υπάρχουν πολύ σοβαρές τομές οι οποίες χάνονται στη ροή της επικαιρότητας. Για παράδειγμα, οι πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας για τον Προσωπικό Βοηθό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η «Νταντά της Γειτονιάς» για την εργαζόμενη μητέρα, πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τα δικαιώματα του καταναλωτή στις ηλεκτρονικές αγορές που θα εξετάσουμε σήμερα.  Είναι μέτρα τα οποία πρέπει να γίνονται γνωστά, δίπλα στις κεντρικές μας μεταρρυθμίσεις.

Κλείνω επαναλαμβάνοντας ότι βρισκόμαστε σήμερα μετά από μία συμφωνία εθνικής σημασίας η οποία ξεπερνά τον τρέχοντα χρόνο. Και έχουμε μπροστά μας μία πρόκληση οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης που επίσης διαπερνά τις συνταγματικές θητείες.

Από σήμερα, συνεπώς, όλοι μιλάμε λιγότερο δουλεύοντας περισσότερο.





Η Ηρώδου Αττικού μετά από πολλά χρόνια ανοίγει ξανά για όλους



Από αύριο θα γίνεται ανεμποδίαστα η διέλευση οχημάτων από την Ηρώδου Αττικού. Με απόφαση του ο πρωθυπουργός και σε συνεννόηση με τον δήμο Αθηναίων και της Τροχαίας, ανακοίνωσε την εξέλιξη αυτήν με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα χρόνια των μνημονίων και της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο δρόμος που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου, έκλεινε συχνά ύστερα από τις επεισοδιακές συγκεντρώσεις. Για χρόνια οι Αθηναίοι διαμαρτύρονταν για αυτή την κατάσταση που δημιουργούσε αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή. 

Η κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα ήταν σφοδρή καθώς για χρόνια, ειδικότερα τις βραδινές ώρες, ο δρόμος εκεί έκλεινε με κλούβες της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού :

Η Αθήνα υποδέχεται το φθινόπωρο με κινήσεις που διευκολύνουν τη ζωή στην πόλη. Από αύριο ενεργοποιείται νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Τροχαίας για την παράνομη στάθμευση στο κέντρο. Και, με πρωτοβουλία μου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, η οδός Ηρώδου Αττικού αποδίδεται στους Αθηναίους. Η διέλευση για τα οχήματα θα είναι πλέον ανεμπόδιστη, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια.

Αυτονόητες ενέργειες. Που δεν παύουν, ωστόσο, να είναι χρήσιμες και αναγκαίες.






«Με πρωτοβουλία μου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, η οδός Ηρώδου Αττικού αποδίδεται στους Αθηναίους. Η διέλευση για τα οχήματα θα είναι πλέον ανεμπόδιστη, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια. Αυτονόητες ενέργειες. Που δεν παύουν, ωστόσο, να είναι χρήσιμες και αναγκαίες», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι από αύριο, «η Αθήνα υποδέχεται το φθινόπωρο με κινήσεις που διευκολύνουν τη ζωή στην πόλη. Από αύριο ενεργοποιείται νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Τροχαίας για την παράνομη στάθμευση στο κέντρο»



Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εμποδίσει φορολογικό έλεγχο στον Κώστα Βαξεβάνη - Απάντηση Νέας Δημοκρατίας

 


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου στον εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη εξαπολύει σε δική του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι πρωτοφανές: ζητάει δημόσια παρέμβαση από την Κυβέρνηση στις ανεξάρτητες φορολογικές αρχές προκειμένου να είναι υπεράνω ελέγχων η επιχείρηση του εκλεκτού τους εκδότη! Ζητούν δηλαδή να έχει ειδική μεταχείριση και να εξαιρεθεί από αυτό που ισχύει για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Γιατί άραγε; Υπάρχει κάτι που θέλουν να αποφύγουν;

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους δίχως κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως γίνεται σε όλες τις δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες.

Ας υποδείξουν από την Κουμουνδούρου σε ποιες επιχειρήσεις επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να κάνουν ελέγχους και σε ποιες όχι. Βοηθούν έτσι στο να μην ξεχνάμε πως αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία των θεσμών, τον ρόλο του κράτους και των “αρμών της εξουσίας”.




Νεκρός είναι ο άντρας που πυροβολήθηκε στο κεφάλι


 

Νεκρός είναι ο άνδρας τον οποίο άγνωστος πυροβόλησε σε ενέδρα θανάτου το βράδυ της Κυριακής, σε καφετέρια επί της οδού Λιοσίων 104 κοντά στην Πλατεία Αττικής και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο αλλοδαπός άντρας που δέχθηκε σφαίρες στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. Πρόκειται για άνδρα, αλβανικής καταγωγής, γεννηθέντα το 1983.

 Το θύμα ήταν γνώριμος στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.




Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με την συμμετοχή όλων, όχι μόνο εμβολιασμένων

 


Κανονικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Οι εορτασμοί στην Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο θα γίνουν κανονικά, όπως και η παρέλαση προσθέτοντας μάλιστα πως αυτή πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η παρέλαση θα γίνει «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας». «Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.



Λαρς Βιλκς: Νεκρός σε τροχαίο ο δημιουργός του σκίτσου με τον Μωάμεθ σε σώμα σκύλου

 


Τραγικός θάνατος σε τροχαίο για τον Σουηδό σκιτσογράφο Λαρς Βιλκς χθες Κυριακή στη Σουηδία, όπως και για δύο αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με την προστασία του.



Ο Λάρς Βιλκς είχε γίνει στόχος επίθεσης από ισλαμιστές στην Κοπεγχάγη το 2015, μόνιμα φυλασσόμενος από την αστυνομία αφότου ζωγράφισε τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου το 2007.

Η σουηδική αστυνομία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο του 75άρη σουηδού σκιτσογράφου και των δύο αστυνομικών στο τροχαίο δυστύχημα στο νότιο τμήμα της βορειοευρωπαϊκής χώρας.

«Διενεργείται έρευνα, όπως σε οποιοδήποτε τροχαίο. Καθώς ενεπλάκησαν δύο αστυνομικοί, διενεργείται επίσης έρευνα από ειδική διεύθυνση της εισαγγελίας», διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν κάποιο άλλο σενάριο, πέραν αυτού του δυστυχήματος, ο εκπρόσωπος έδωσε αρνητική απάντηση. «Η έρευνα θα είχε πάρει διαφορετική κατεύθυνση σε αυτή την περίπτωση», διαβεβαίωσε.

Το δυστύχημα έγινε χθες το απόγευμα της Κυριακής στον αυτοκινητόδρομο E4, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο σκιτσογράφος και οι αστυνομικοί συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα. Και τα δύο οχήματα πήραν φωτιά «μετά τη σύγκρουση».

Το αυτοκίνητο της αστυνομίας χωρίς διακριτικά, που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, πέρασε τη διαχωριστική μπάρα των δύο ρευμάτων για ακόμη άγνωστο λόγο προτού συγκρουστεί με το φορτηγό. Ο οδηγός του φορτηγού έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μετά τον σάλο εξαιτίας των σκίτσων του, που ακολούθησαν αυτά του προφήτη Μωάμεθ τα οποία είχαν δημοσιευθεί στη Δανία το 2005, ο Λαρς Βιλκς ζούσε με σχεδόν μόνιμη αστυνομική φύλαξη, εξαιτίας απειλών από ισλαμιστές.

Τη 14η Φεβρουαρίου 2015, νεαρός Δανός παλαιστινιακής καταγωγής άνοιξε πυρ εν μέσω εκδήλωσης για την ελευθερία της έκφρασης στην Κοπεγχάγη, που οργανώθηκε μετά την πολυαίμακτη επίθεση εναντίον της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. Ο Λαρς Βιλκς, βγήκε σώος και αβλαβής αφού τον απομάκρυναν οι αστυνομικοί σωματοφύλακές του.

Εκείνη την ημέρα ένας Δανός σκηνοθέτης 55 ετών που βρισκόταν στο κοινό έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη, ο οποίος αργότερα το ίδιο βράδυ σκότωσε φύλακα συναγωγής στην Κοπεγχάγη. 

Ο ένοπλος δράστης έπεσε νεκρός την επομένη το πρωί κατά τη διάρκεια αναμέτρησης με τη δανική αστυνομία.



Ποιοι απατεώνες γνωστά πρόσωπα ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ για εξαπάτηση αντιεμβολιαστών

 



Το δεύτερο πόρισμα της αστυνομίας για τους αρνητές του εμβολίου αλλά και τα άτομα που καλούν τους πολίτες σε ανυπακοή αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ.

Αναλυτικότερα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ατόμων που βρίσκονται πίσω από την ιστοσελίδα για τους «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» και ελέγχονται για την κατηγορία της απάτης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον διαχειριστή του σάιτ ο οποίος φέρεται να είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός , πρώην συνομιλητής του Αρτέμη Σώρρα και πρόεδρος φορέα.

Ο δεύτερος εμπλεκόμενος είναι ο πρώην εκπρόσωπος του Αρτέμη Σώρρα, υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης με την Ελλήνων Συνέλευσις.

Έχει συλληφθεί για επεισόδια στην Βόρεια Ελλάδα με τον Αρτέμη Σώρρα.

Οι προαναφερθέντες είχαν στήσει μια «φάμπρικα» μηνύσεων και καλούσαν τους πολίτες σε ανυπακοή, παρουσιάζοντας μάλιστα ευφάνταστα και νομικά ανυπόστατες συμβάσεις προκειμένου να τις επιδεικνύουν στα αρμόδια όργανα του κράτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στοιχεία οικονομικής συναλλαγής με πολίτες.

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει πως οι προαναφερθέντες έδιναν νομικές συμβουλές σε αρνητές του εμβολίου έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο δεύτερος συμπληρωματικός νέος φάκελος θα κατατεθεί στον εισαγγελέα.





Metron Analysis προηγείται η Ν.Δ., απαξιωμένος ο Τσίπρας, καμπανάκια για την κυβέρνηση

 


Δημοσκόπηση καμπανάκι για την κυβέρνηση, που προηγείται σταθερά αν και με μικρή μείωση των ποσοστών της, στην πρόθεση ψήφου, αλλά αύξηση στην εκτίμηση ψήφου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να κερδίζει από την μικρή φθορά της κυβέρνησης αντίθετα χάνει ποσοστά, και στην πρόθεση ψήφου και στην εκτίμηση ψήφου. 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με απαξιωμένο στην τρίτη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από τον ΚΑΝΕΝΑ που έρχεται και πάλι δεύτερος.

Την δημοσκόπηση της Meton Analysis δημοσιεύσε το Βήμα της Κυριακής και τα αποτελέσματα παρά την πρωτιά είναι καμπανάκι για την κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :













Πυροβόλησαν άντρα στο κεφάλι και στην κοιλιά στον Άγιο Παντελεήμονα


 

Ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό συνέβη σε καφετέρια, με τον άνδρα να δέχεται δύο σφαίρες, μία στο κεφάλι και μία στην κοιλιακή χώρα, και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Πιθανότατα τα άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό είναι αλλοδαποί, με το θύμα της επίθεσης να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δράστες φέρονται να επέβαιναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο Toyota Yaris και διέφυγαν.



Pandora Papers: «Στο φως» ο κρυφός πλούτος των ισχυρών

 


Η δημοσιογραφική έρευνα Pandora Papers αποκαλύπτει τις δραστηριότητες του σκιώδους κόσμου των υπεράκτιων εταιρειών που δίνουν την δυνατότητα σε ορισμένους από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη να κρύψουν τον πλούτο τους και να φοροδιαφύγουν.

Τα 11,9 εκατομμύρια έγγραφα που δίδονται σήμερα στην δημοσιότητα μέσω της έρευνας της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) προέρχονται από εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών στις οποίες καταφεύγουν οι ισχυροί του κόσμου για να δημιουργήσουν υπεράκτιες εταιρείες ή trust σε φορολογικούς παραδείσους.

Αποκαλύπτουν τις κρυφές οικονομικές δραστηριότητες 35 ηγετών του κόσμου, στους οποίους περιλαμβάνονται εν ενεργεία και πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών, περισσότεροι από 300 κρατικοί λειτουργοί όπως υπουργοί, δικαστές, δήμαρχοι και στρατιωτικοί από περισσότερες από 90 χώρες, καθώς και επιχειρηματίες και ροκ σταρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο βασιλιάς Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας έχει δημιουργήσει τουλάχιστον τριάντα υπεράκτιες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους. Μέσω αυτών των εταιρειών, αγόρασε 14 ακίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο αξίας άνω των 106 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις έχει τοποθετήσει 22 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες βιτρίνα που χρησίμευσαν στην αγορά του πύργου Μπιγκό στο Μουζέν της νότιας Γαλλίας.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγέρμο Λάσο έχει καταθέσει περιουσιακά στοιχεία σε δύο trust στην Νότια Ντακότα των ΗΠΑ.

Συνολικά, η Διεθνής Κοινοπραξία έχει εντοπίσει συνδέσμους μεταξύ περιουσιακών στοιχείων τοποθετημένων σε υπεράκτιες εταιρείες 336 ηγετών και πολιτικών προσωπικοτήτων πρώτης γραμμής. Εχουν δημιουργήσει περί τις 1.000 υπεράκτιες εταιρείες, περισσότερο από τα δύο τρίτα των οποίων βρίσκονται στις βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που φέρνει στο φως η έρευνα, η κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, η γερμανίδα μοντέλο Κλόντια Σίφερ, ο ινδός σταρ του κρίκετ Σαχίν Τεντουλκαρ.

Εμφανίζονται επίσης τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο οποίος πραγματοποίησε αγορά ακινήτου στο Λονδίνο μέσω ξένης εταιρείας, και του πρώην υπουργού της Γαλλίας Ντομινίκ Στρος- Καν.

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαβίβασε πολλά εκατομμύρια δολάρια αμοιβών του ως συμβούλου επιχειρήσεων μέσω μαροκινής εταιρείας που είναι απαλλαγμένη από φορολογία.

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα έχει διατυπώσει επανειλημμένως την αποφασιστικότητά του να καταπολεμήσει την διαφθορά στην χώρα του και να επιβάλει την διαφάνεια στους κενυάτες δημόσιους λειτουργούς ως προς την περιουσία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα Pandora Papers, ο πρόεδρος της Κένυας έχει στην κατοχή του ίδρυμα στον Παναμά και πολλά μέλη της άμεσης οικογένειάς του κατέχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια σε υπεράκτιους λογαριασμούς.

Στις περισσότερες χώρες, οι δραστηριότητες αυτές δεν διώκονται. Αλλά στις περιπτώσεις των ηγετών και των πολιτικών προσωπικοτήτων, η Διεθνής Κοινοπραξία φέρνει σε αντιπαράθεση την ρητορική κατά της διαφθοράς που έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς και τις περιουσίες που έχουν κρύψει σε φορολογικούς παραδείσους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr