Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Το πίτμπουλ κατασπάραξε τους διαρρήκτες στο Ηράκλειο!



Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού βρήκαν το δάπεδο και τους τοίχους γεμάτα αίματα, ενώ ο σκύλος τους... αναπαυόταν μετά την επιτυχία του.

«Χτενίζουν» τα νοσοκομεία του Ηρακλείου και άλλων πόλεων της Κρήτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, για να εντοπίσουν τον ή τους επίδοξους διαρρήκτες που εισέβαλαν σε ένα σπίτι του οποίου οι ένοικοι απουσίαζαν, αλλά βρέθηκαν στα... σαγόνια του πιτμπουλ της οικογένειας!

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού βρήκαν το δάπεδο και τους τοίχους γεμάτα αίματα, ενώ ο σκύλος τους... αναπαυόταν μετά την επιτυχία του να τρέψει σε άτακτη φυγή τους εισβολείς, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι βρισκόταν μέσα! Αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία που έκανε επιτόπια έρευνα στο σπίτι στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά του Ηρακλείου και εκτίμησαν ότι οι δράστες έχουν υποστεί πολλαπλά και βαθιά τραύματα από τα δόντια του πιτμπουλ.

Έτσι, προσπαθούν να μάθουν σε ποιο νοσοκομείο κατέφυγαν, ενώ πήραν δείγματα από το αίμα για να γίνει εξέταση DNA και να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η επέμβαση του σκύλου- φύλακα ήταν αποτελεσματική και οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι πολύτιμο από το σπίτι.


Πηγή : protothema.gr


12χρονος αλλοδαπός, μαθητής συνελήφθη για οπλοκατοχή στην Κυπαρισσία



Ένας 12χρονος αλλοδαπός, μαθητής του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, συνελήφθη για οπλοκατοχή από αστυνομικούς του ΑΤ Τριφυλίας, καθώς στην κατοχή του, στο χώρο του σχολείου είχε ένα μαχαίρι (σουγιά) με λάμα μήκους 7 εκατοστών.

Μαζί με το μαθητή συνελήφθη και η 38χρονη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας μητέρα και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο σουγιάς παραδόθηκε στο ΑΤ Τριφυλίας από τη διεύθυνση του σχολείου, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταφέρει να τον αποσπάσει από το μαθητή, ενημερώνοντας παράλληλα τις αστυνομικές αρχές.

Από εκεί και πέρα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον μαθητή και τη μητέρα του, τους οποίους συνέλαβαν και οδήγησαν στο Τμήμα.



Πηγή: eleftheriaonline.gr


Βασίλης Σπανάκης : «Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό»



Σπανάκης: «Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό»

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, εξέφρασε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» του τηλεοπτικού σταθμού Open.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα. Θέλουμε, επιτέλους, να παραδώσουμε τα Πανεπιστήμια πίσω στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο προσωπικό», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην πρόσφατη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας  στους χώρους της ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υλικά και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις, ο κ. Σπανάκης επισήμανε:

« Η ΑΣΟΕΕ είναι ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά Οικονομικά Πανεπιστήμια. Η κατάσταση που είδαμε ήταν απαράδεκτη και λυπάμαι πάρα πολύ που κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκαν με αυτήν. Έχω τελειώσει την ΑΣΟΕΕ, γνωρίζω πολύ καλά το υπόγειο που είχαμε το Αμφιθέατρο, εκεί που είχαμε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις και σήμερα έχουμε αποθήκες και γιάφκες. Τέτοια φαινόμενα δεν επιτρέπονται γι αυτό και θα τελειώσουν, με τρόπο τον οποίο ήδη νομοθετήσαμε και σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές. Εκτιμώ ότι και η κοινή γνώμη θέλει αυτήν την αλλαγή, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα που υπήρχαν μέσα στα Πανεπιστήμιά μας. Δεν αξίζει στις Ελληνικές οικογένειες, να μεγαλώνουν ένα παιδί, να το στέλνουν στο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και να έχουν τον φόβο ότι θα αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Είναι θέμα σεβασμού στον Έλληνα φορολογούμενο».

Για τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα ενόψει της 46ης Επετείου του Πολυτεχνείου ο Βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι «τη δεκαετία του ’90 οι φοιτητικές οργανώσεις μπορούσαμε να περιφρουρήσουμε τις εκδηλώσεις για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Σήμερα που η κατάσταση έχει πάρει άλλη τροπή, πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια και βανδαλισμοί και καταστάσεις που δεν αξίζουν στην Ελλάδα του 2019».


14χρονη κατήγγειλε ότι τη νάρκωσαν και τη βίασαν


Σοκάρει η καταγγελία μιας 14χρονης από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια, άγνωστος τη νάρκωσε με αναισθητική ουσία και την οδήγησε σε υπό ανέγερση κτίριο όπου και τη βίασε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival.gr, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, μια παρέα νεαρών μαθητών είδε τη 14χρονη να περνά έξω από το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού, επί της οδού Μακεδονομάχων. Η 14χρονη περπατούσε με δυσκολία μέχρι που έπεσε. Οι νεαροί έτρεξαν να τη βοηθήσουν. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ και πρόσφεραν στο κορίτσι καφέ, επειδή θεώρησαν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Τότε την άκουσαν να λέει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Της κάλυψε το στόμα και τη μύτη με βαμβάκι

Σύμφωνα με την 14χρονη, ο δράστης ήταν ένας εύσωμος νεαρός, τον οποίο δεν γνώριζε. Την πλησίασε και κάλυψε το στόμα και τη μύτη της με βαμβάκι. Εκείνη ζαλίστηκε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της βρισκόταν σε ένα υπό ανέγερση κτίριο περικυκλωμένη από ομάδα νεαρών. Ξεκίνησε να περπατά για να φύγει από εκεί. Δεν την εμπόδισε κανείς.

Λίγα λεπτά μετά την κλήση των νεαρών στο 166, στην οδό Μακεδονομάχων έφτασε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και δύο περιπολικά της Αστυνομίας. Η 14χρονη δέχτηκε να μιλήσει μόνο στη διασώστρια του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, ζητούσε επιτακτικά να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί. Επίσης ζήτησε να μην το μάθουν οι γονείς της. Οι γονείς της ενημερώθηκαν και σε λίγα λεπτά έσπευσαν στο σημείο.

Η ανήλικη διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Βίντεο του thestival.gr με τη μαρτυρία ενός εκ των τεσσάρων νεαρών που την βοήθησαν:






Συνελήφθησαν αλλοδαποί ληστές που είχαν συλληφθεί πάνω από 200 φόρες τα τελευταία 9 χρόνια!



Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μετά από συστηματική έρευνα, κατάφερε να βάλει τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνέλαβε προχθές 14-11-2019, δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς, μέλη της οργάνωσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά (38) άτομα, από τα οποία πέντε (5) είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Την επιχείρηση συνέδραμαν τα Τμήματα Ασφαλείας Ακροπόλεως και Καλλιθέας και η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα και την ανάλυση όλων των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, έχει ταυτοποιηθεί ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει:

(65) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
(29) κλοπές σε διερχόμενους πεζούς,
(2) κλοπές σε γραφεία και
(5) ληστείες με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού σε πεζούς.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πλήρης «χαρτογράφηση» της δραστηριότητας των μελών της και του τρόπου δράσης τους ( modus operandi ).

Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2019 και δραστηριοποιούνταν κυρίως στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης, των Εξαρχείων, της Ομόνοιας και του Νέου Κόσμου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τα μέλη της οργάνωσης «στόχευαν» κυρίως διερχόμενους πεζούς, τουρίστες-επισκέπτες και σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τις ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών, λειτουργούσαν με «ομάδες κρούσης», από τουλάχιστον τρία άτομα με συγκεκριμένους ρόλους.

Το πρώτο και πιο έμπειρο άτομο ήταν επιφορτισμένο να εντοπίσει τον «στόχο», συνήθως άτομα προχωρημένης ηλικίας, γυναίκες καθώς και άτομα νεαρότερης ηλικίας με μειωμένη σωματική διάπλαση, ενώ προτιμούσαν να δρουν σε απομονωμένα-απόμερα σημεία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκμεταλλεύονταν το συνωστισμό και με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν όλα τα αντικείμενα ή μέρος αυτών, δίχως να γίνουν αντιληπτοί.

Σε ό,τι αφορά στις κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα μέλη της οργάνωσης τα επέλεγαν με ιδιαίτερη προσοχή, ανάλογα με το βαθμό παλαιότητας και τα αντικλεπτικά συστήματα που έφεραν, ενώ προτιμούσαν οχήματα που ήταν παρκαρισμένα σε απόμερα σημεία. Αφού επέλεγαν το «όχημα-στόχο», παραβίαζαν τις κλειδαριές ή έσπαζαν τα φινιστρίνια και αφαιρούσαν όλα τα πολύτιμα αντικείμενα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, λάμβαναν προληπτικά μέτρα αντιπαρακολούθησης και έχοντας άριστη γνώση της γεωγραφικής διαμόρφωσης των περιοχών όπου δρούσαν, φρόντιζαν να ενσωματώνονται στο πλήθος παραμένοντας αθέατοι. Παράλληλα, ένα μέλος από κάθε ομάδα αναλάμβανε ρόλο «τσιλιαδόρου», προκειμένου να ενημερώνει τους υπόλοιπους για ενδεχόμενη αστυνομική παρουσία.

Μετά την αφαίρεση των αντικειμένων, απομακρύνονταν από το σημείο με γρήγορες κινήσεις και παρέδιδαν αμέσως τα κλοπιμαία σε συνεργό τους, που δεν είχε εμπλακεί στην κλοπή ή τη ληστεία.

Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων, το οποίο είχαν αναπτύξει, επτά (7) από τους οποίους περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε πλήρως η διαδικασία διοχέτευσης των κλοπιμαίων από τους φυσικούς αυτουργούς στους κλεπταποδόχους, σε συγκεκριμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(169) κινητά τηλέφωνα,
(53) ηλεκτρονικές συσκευές tablet,
(228) εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων,
(16) μαχαίρια, πτυσσόμενα στιλέτα και σουγιάδες,
(115) κάρτες SIM,
χρηματικό ποσό (1.790) ευρώ,
(2) τηλεοράσεις και
πλήθος κοσμημάτων.






Η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων και χρηματικών ποσών υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις (180.000) ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010 τα μέλη της οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα και έχουν συλληφθεί συνολικά πάνω από (200) φορές.

Κατά τις συλλήψεις τους δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας, με προφανή σκοπό την απόκρυψη της διαμονής τους και τη δυσχέρεια εντοπισμού των ιδίων και των κλοπιμαίων.

Επίσης, δήλωναν συνεχώς διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, αλλά και διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, επικαλούμενοι παράλληλα και διάφορες εθνικότητες.

Η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης φέρεται να μην εργάζεται ή να μην έχει εργαστεί ποτέ, γεγονός το οποίο οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι είχαν ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού τους τη διάπραξη ληστειών, κλοπών κ.λπ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και σύλληψη συνεργών τους συνεχίζεται.


Δεν άφησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘ να καταθέσει στεφάνι!



Φοιτητές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, είχαν αποκλείσει φασιστικά την είσοδο της Σχολής, και δεν επέτρεπαν σε κανένα αμαυρώνοντας την γιορτή του Πολυτεχνείου.

Πρώτη την πλήρωσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν την άφησαν να περάσει προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Όταν τελικά τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν να καταθέσουν το στεφάνι, οι φοιτητές το πήραν και το κατέστρεψαν.

Αυτή η φασιστική νοοτροπία των φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που κάνουν ότι θέλουν κάθε χρόνο στην γιορτή του Πολυτεχνείου πρέπει να σταματήσει γιατί η συμπεριφορά τους δεν τιμά το Πολυτεχνείο και την ιστορία του.




Συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με Οινοπαραγωγούς της Ημαθίας


«Είμαι μεγάλος οπαδός του ελληνικού κρασιού» και στόχος είναι να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που πραγματοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδεθεί ο αγρο-διατροφικός τομέας, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ξεκινώντας τη συζήτησή του με Οινοπαραγωγούς της Ημαθίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους οινοπαραγωγούς για όσα σπουδαία έχουν πετύχει ως κλάδος και ότι επισκέφτηκε την περιοχή ώστε να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός σημείωσε:

«Έχουμε και στο παρελθόν συζητήσει τα ζητήματα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε έτσι ώστε το ελληνικό κρασί να αναπτυχθεί περισσότερο, να αποκτήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, να διεκδικήσει επάξια τη θέση που του αξίζει. Όχι μόνο στην αγορά της Ελλάδας, προφανώς, αλλά και στην αγορά του εξωτερικού, και κυρίως πώς μπορεί να συνδεθεί το ελληνικό κρασί με μία συνολική προσπάθεια την οποία κάνουμε για να αναδείξουμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να συνδέσουμε τον αγρο-διατροφικό τομέα, με τον τουριστικό τομέα, με τον τομέα του πολιτισμού ώστε να προτάξουμε ένα συνολικό, πειστικό αφήγημα για το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την βιώσιμη ανάπτυξη.

Είχα την ευκαιρία, πριν από λίγες μέρες, να βρεθώ στην Κίνα. Να κάνουμε συζητήσεις για το πόσο σημαντική είναι η αγορά της Κίνας, η οποία ανοίγει με γρήγορους ρυθμούς για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα. Όταν όμως αναζήτησα τα σχετικά στοιχεία διαπίστωσα ότι, δυστυχώς, οι εξαγωγές μας στην Κίνα σε σχέση με την εμβληματική χρονιά του 2011 -αν δεν κάνω λάθος- έχουν μειωθεί σημαντικά.

Πρέπει να δούμε, λοιπόν, τι θα κάνουμε -αυτό είναι ένα παράδειγμα μόνο- για να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία. Ξέρω ότι υπάρχουν προγράμματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλω να ακούσω όμως και από εσάς ποιες είναι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Και βέβαια να δούμε πώς, συγκροτημένα, μπορούμε να βοηθήσουμε, να προβάλλουμε το ελληνικό κρασί οργανωμένα και μεθοδικά -σε συνεργασία με τον κλάδο- στις αγορές του εξωτερικού.

Τέλος, όπως είδατε, χθες, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μαζί με τους επαγγελματικούς φορείς της βόρειας Ελλάδος το σήμα, το συλλογικό σήμα των Μακεδονικών προϊόντων το οποίο πιστεύω ότι θα συνοδεύει όλα τα Μακεδονικά προϊόντα, κυρίως στις αγορές του εξωτερικού. Ήταν μια δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει ως κυβέρνηση, να προστατεύσουμε το brand «Μακεδονία». Θα το κάνουμε αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας και ξεπερνώντας τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό το οποίο προσφέρει συνολικά η Μακεδονία δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει καλύτερη έκφραση από αυτόν εδώ πέρα τον τόπο. Ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, μοναδικά θα έλεγα στον κόσμο, μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, ένα φυσικό τοπίο απίθανο το οποίο μπορεί να προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο και κυρίως -και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα- προκομένους ανθρώπους, άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε τον τόπο τους, πιστεύουν, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην δουλειά τους και να δημιουργήσουν με αυτόν τον τρόπο προστιθέμενη αξία.

Σταματώ εδώ, γιατί ο λόγος κυρίως σήμερα, ανήκει σε εσάς. Να σας ακούσουμε, να καταγράψουμε τους προβληματισμούς σας και να μπορέσουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα.

Θα κλείσω λέγοντάς σας ότι δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά σε όλα τα επίπεδα, να αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα και ταυτόχρονα να μπορούμε να σχεδιάζουμε μεσομακροπρόθεσμα. Δεν είμαστε μία κυβέρνηση η οποία αρέσκεται στην ανούσια επικοινωνία. Η καλύτερη επικοινωνία είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και θέλουμε αυτό το αποτέλεσμα να μιλάει από μόνο του.

Τελικά αυτό θα είναι και η καλύτερη διαφήμιση της προσπάθειας την οποία κάνουμε. Το κλίμα συνολικά στη χώρα είναι πολύ καλύτερο. Υπάρχει μία αισιοδοξία ότι η χώρα αφήνει πίσω της την κρίση. Ένα καλό ποτήρι κρασί, το οποίο ούτως ή άλλως ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου, μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε ακόμα καλύτερα για τις προοπτικές της χώρας μας. Επομένως σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και ο λόγος σε εσάς».

Συζήτηση με παραγωγούς

Ακολούθησε συζήτηση του Πρωθυπουργού με οινοπαραγωγούς, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη προώθησης των προϊόντων τους σε αγορές όπου υπάρχουν περιθώρια διείσδυσης αλλά και για την ενίσχυση του νομικού πλαισίου για προστατευόμενα προϊόντα με ονομασία προέλευσης και γεωγραφικές ενδείξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις φορολογικές και ασφαλιστικές παρεμβάσεις που ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει επιβάρυνση για τους αγρότες. «Συνειδητή πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, όχι τις μεγάλες, αλλά κυρίως εσάς, τις μικρομεσαίες», είπε. Προσέθεσε πως ήδη το Invest in Greece έχει γραμμή να υποστηρίζει την εξωστρέφεια.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στο νόημα της οικοδόμησης ενός πλαισίου για προστασία των προϊόντων, ειδικά για μικρές παραγωγές, ενώ υπενθύμισε ότι πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε συμφωνία ΕΕ – Κίνας για την προστασία και ελληνικών προϊόντων. «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε πρόσβαση στις μεγάλες αγορές, όμως χρειαζόμαστε το προϊόν, οι αγορές ζητούν σταθερό ποιοτικό προϊόν», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην σύνδεση ενός ποιοτικού πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και δραστηριότητες που ταιριάζουν στα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. «Αλλού θα παιχτεί το παιχνίδι, στη δυνατότητα μας να παραγωγούμε τα καλύτερα κρασιά, και να τα συνδυάζουμε με επισκέψεις στην περιοχή».

Τόνισε επίσης ότι κρίσιμο μέγεθος είναι η εμπιστοσύνη και η συνεργασία ανάμεσα στους παραγωγούς, καθώς επιτρέπει ακόμα και σε μικρές μονάδες να έχουν καλό εισόδημα.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία παροχής χαμηλότοκων δανείων προς τους αγρότες, που έρχονται να καλύψουν το πιστοληπτικό κενό.

Στάση στην Αγία Βαρβάρα

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε σύντομη στάση στο καφενείο του χωριού Αγία Βαρβάρα όπου τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι και συζήτησαν μαζί του ενώ οι παραγωγοί τσίπουρου του έδωσαν τα αιτήματά τους ζητώντας στήριξη και μόνιμες λύσεις για τους μικρούς παραγωγούς.

«Κάθε μέρα αγωνιζόμαστε να λύνουμε προβλήματα. Έχουμε κάνει μια καλή αρχή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «θα έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε και νέο φορολογικό νομοσχέδιο που υλοποιεί δεσμεύσεις μας για μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και για φυσικά πρόσωπα. Θα συζητήσουμε και μετά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και για τα ροδάκινα. Κάνουμε ότι μπορούμε να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αναφερόμενος στο παράδειγμα της επενδυτικής πρωτοβουλίας που είχε επισκεφτεί λίγο νωρίτερα, τόνισε πως είναι ένα μικρό παράδειγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε όλη την επικράτεια. «Κάθε μέρα γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει πως: «Θα είμαστε κυβέρνηση όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν, αλλά όλων των Ελλήνων».




Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Οπλισμένο UAV ελληνικής κατασκευής με jet κινητήρα



Μάχη με το χρόνο ώστε να αξιοποιηθούν οι Έλληνες επιστήμονες και να πάρει μπροστά η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί και απομένει η απόφαση της Ελληνικής πολιτείας ώστε να προχωρήσει σε πρώτη φάση η κατασκευή του «πιλοτικού» μοντέλου και στη συνέχεια η μαζική παραγωγή. Τα απαραίτητα κονδύλια μπορούν να εξασφαλιστούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας. Το μη επανδρωμένο με δυνατότητα να φέρει όπλα  μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα  και να καλύψει το έδαφος που κέρδισαν οι γείτονες την τελευταία δεκαετία.

Πίσω από το  πρότυπο UCAV κρύβεται η ομάδα επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η οποία κατασκεύασε και το MPU RX-4,το μη επανδρωμένο το οποίο παρουσιάστηκε  στην τελευταία ΔΕΘ.

Η ομάδα διπλωματούχων μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΑΠΘ εργάζεται εντατικά αλλά και αθόρυβα τα τελευταία χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο project. Το σχέδιο έχει ολοκληρωθεί και έχει ελεγχθεί μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια.

Το Ελληνικό μη επανδρωμένο δεν θα είναι ελικοφόρο αλλά θα χρησιμοποιεί κινητήρα jet ο οποίος θα του δίνει τη δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητα που θα φτάνει έως και τα 0,7 mach ενώ τα Τουρκικά μη επανδρωμένα αναπτύσσουν ταχύτητες το πολύ έως 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Περνά από τα UAV στα UCAV σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία αφού οι κατασκευαστές του χρησιμοποιούν τεχνολογία η οποία το καθιστά ικανό να μεταφέρει και να χρησιμοποιεί όπλα, από απλές βόμβες έως κατευθυνόμενα βλήματα .


Το Ελληνικό UCAV πέρα από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά πλοήγησης υψηλού επιπέδου έχει σχεδιαστεί ώστε να ενσωματώνει τις πλέον σύγχρονες  τεχνολογίες και σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνιών, παρατήρησης, καταγραφής και στοχοποίησης. Κάμερες και αισθητήρες για επιχειρήσεις ημέρα και νύχτα, δορυφορικά συστήματα και δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόταση των επιστημόνων του ΑΠΘ για το Ελληνικό UCAV έχει ήδη κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τη  σύμφωνη γνώμη τόσο της στρατιωτικής ηγεσίας όσο και των εξειδικευμένων επιτελών είναι έτοιμη σύμφωνα με πληροφορίες να δώσει άμεσα το  «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η  κατασκευή σε πρώτη φάση του πιλοτικού Ελληνικού UCAV και στη συνέχεια να μπει στη γραμμή μαζικής παραγωγής. Το κόστος κατασκευής του πρώτου μη επανδρωμένου υπολογίζεται να φτάνει τα 7 εκ ευρώ. Ποσό ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με ανάλογα project σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Ελληνικό εγχείρημα  μπορεί να στηριχτεί σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στόχος είναι να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Ταμείου (EDA) το οποίο διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 26 δισ. ευρώ. Στην κατασκευή θα συμμετάσχουν και Ελληνικές εταιρίες αμυντικού υλικού. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χρηματοδότηση του προγράμματος είναι όλα τα απαιτούμενα εξαρτήματα μηχανικά και ηλεκτρονικά να κατασκευάζονται από αμιγώς Ευρωπαϊκές εταιρίες. Η έρευνα αγοράς την οποία έχουν κάνει οι επιστήμονες που «τρέχουν» το project δείχνει ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μέσα στο 2020 να υπάρχει ήδη ο «οδικός χάρτης», όπως τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει στην κατασκευή του «Εθνικού» μη επανδρωμένου UAV.

Να περάσουμε δηλαδή από το ερευνητικό στάδιο στην κατασκευή πιλοτικών μη επανδρωμένων για τις πρώτες δοκιμές και να προχωρήσουμε γρήγορα σε μαζική παραγωγή. Για το ζήτημα έχει ενημερωθεί σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει δώσει το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του προγράμματος.

Αυτή τη στιγμή η Τουρκία επιχειρεί ήδη με δύο τύπους UAV, τα Bayraktar και τα Anka. Ενώ τις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη επίσημη πτήση και του τρίτου της μη επανδρωμένου, του Akinci, το οποίο εντάσσεται στα UCAV, αφού θα έχει τη δυνατότητα να φέρει όπλα και μάλιστα Τουρκικής κατασκευής.


του Κώστα Σαρικά
Πηγή : newpost.gr


Γονείς υπέβαλαν σε vegan διατροφή 18 μηνών μωρό και πέθανε



Κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παραμέληση των παιδιών του αντιμετωπίζουν δύο γονείς στη Φλόριντα των ΗΠΑ μετά το θάνατο ενός παιδιού τους.

Η αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα που εφάρμοζαν στα τέσσερα παιδιά τους φαίνεται πως είχε χείριστες συνέπειες για το μικρότερο μέλος της οικογένειας. Το τέταρτο παιδί τους, 18 μηνών, πέθανε από υποσιτισμό, καθώς η διατροφή περιελάμβανε μόνο φρούτα και λαχανικά.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, η 35χρονη Σέιλα Ο′ Λίρι και 30χρονος Ράιαν Ο′ Λίρι συνελήφθησαν μετά το περιστατικό, όταν και διαπιστώθηκε ότι το παιδί ζύγιζε όσο ένα μωρό 7 μηνών.

Οι Αρχές βρήκαν τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 3 και 5 ετών, να φαίνονται εξίσου υποσιτισμένα και με μικρή σωματική διάπλαση, σε σχέση με την ηλικία τους. Το τρίτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, βρισκόταν κι εκείνο στο σπίτι, ωστόσο ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα αδέρφια του.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του, ενώ θεωρούσε πως δεν πεινούσε, επειδή έβγαζε δόντια.

Τα δυο παιδιά που κατάφεραν να επιβιώσουν μεταφέρθηκαν σε υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, ενώ η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή τους πήγε να ζήσει με τον βιολογικό της πατέρα στη Βιρτζίνια.


Πηγή : in.gr


Η κλιματική αλλαγή απειλεί την παιδική υγεία


Η κλιματική κρίση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της υγείας των σημερινών παιδιών που θα διαρκέσει για ολόκληρη τη ζωή τους, προειδοποιούν 120 ειδικοί από 35 οργανισμούς, μεταξύ των οποίων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Παγκόσμια Τράπεζα, το πανεπιστήμιο Γέιλ κ.ά. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη ήδη προκαλεί βλάβες.

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και η διεθνής ομάδα ειδικών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι η παγκόσμια άνοδος της θερμοκρασίας θα προκαλέσει αύξηση των βακτηρίων που προξενούν θανατηφόρο διάρροια, ενώ οι χειρότερες αποδόσεις των καλλιεργειών θα προκαλέσουν υποσιτισμό.

Η ετήσια έκθεση «Αντίστροφη μέτρηση για την υγεία και την κλιματική αλλαγή» (Countdown on Health and Climate Change), που δημοσιεύει το ιατρικό περιοδικό Lance, αναλύει τις συνέπειες που έχει η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στην ανθρώπινη υγεία. Ευάλωτοι, εκτός από τα παιδιά, είναι και οι ηλικιωμένοι, ιδιαίτερα όσον αφορά τους καύσωνες, καθώς αδυνατούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία τους αλλά και την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό τους.

Οι συντάκτες της μελέτης διαπίστωσαν ότι, το 2018, 220 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι, μεγαλύτεροι των 65 ετών, έζησαν περιόδους καύσωνα, συγκριτικά με το 2000. Σε ιδιαίτερα επισφαλή θέση, αναφέρει η έκθεση, βρέθηκε η Ευρώπη, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού της, αλλά κι επειδή οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ζουν σε μεγάλα και ζεστά αστικά κέντρα.

Η έκθεση του Lancet για το 2019, που συμπίπτει με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, διαπίστωσε ότι η ανθρώπινη έκθεση στις φωτιές διπλασιάστηκε συγκριτικά με το 2000. Οι δασικές πυρκαγιές δεν προκαλούν μόνον οικολογική καταστροφή και θανάτους, αλλά έχουν κι εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Ο Χιου Μοντγκόμερι, καθηγητής στο University College London και πρόεδρος της επιτροπής του Countdown on Health and Climate Change, δήλωσε ότι «τα παιδιά μας αναγνωρίζουν την κλιματική κρίση και απαιτούν να δράσουμε προκειμένου να τα προστατεύσουμε. Οφείλουμε να τα ακούσουμε και να ανταποκριθούμε. Φέτος, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που διαρκώς επιταχύνονται, έγιναν σαφέστερες από ποτέ. Οι υψηλότερες καταγεγραμμένες θερμοκρασίες στη δυτική Ευρώπη και οι τρομακτικές φωτιές σε Σιβηρία, Κουίνσλαντ και Καλιφόρνια προκάλεσαν ασθματικές κρίσεις, αναπνευστικές λοιμώξεις και θερμοπληξία».

Ο Νικ Ουάτς, διευθύνων σύμβουλος του Lancet Countdown, επισημαίνει πως «το ανοσοποιητικό σύστημα και το σώμα των παιδιών ακόμη αναπτύσσονται, γεγονός που τα καθιστά πιο ευάλωτα στις ασθένειες και στους περιβαλλοντικούς ρύπους. Οι βλάβες που προκαλούνται στα πρώτα έτη της παιδικής ηλικίας διαρκούν μια ολόκληρη ζωή. Χωρίς την άμεση δράση όλων των κρατών, η κλιματική αλλαγή θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας της υγείας μιας ολόκληρης γενιάς».

Προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα, οι ειδικοί παρακολούθησαν 41 δείκτες, μεταξύ των οποίων και η μετάδοση των λοιμωδών νόσων. Ετσι διαπίστωσαν ότι, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η ικανότητα του δάγκειου πυρετού να μεταδίδεται με τα κουνούπια το 2017 ήταν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε από το 1950 έως σήμερα. Τα εννιά από τα δέκα ευνοϊκότερα χρόνια για τη μετάδοση της επώδυνης λοίμωξης καταγράφηκαν μετά το 2000.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι το 2018 ήταν η δεύτερη «ευνοϊκότερη» χρονιά για τη μετάδοση των βακτηρίων της χολέρας, που προκαλούν θανατηφόρες διάρροιες, αλλά και μολύνσεις τραυμάτων σε όλο τον κόσμο. Επίσης, ο Ουάτς επισήμανε ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο καταγράφηκε το πρώτο εγχώριο κρούσμα εγκεφαλίτιδας από κρότωνες (τσιμπούρια) στη Βρετανία. Επιπλέον, η έκθεση διαπιστώνει πως πολλές καλλιέργειες σιτηρών έχουν ελάχιστη απόδοση, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα άνθρωποι να υποσιτίζονται, κυρίως τα βρέφη.

Αυτή τη χρονιά οι ερευνητές, για πρώτη φορά, εξέτασαν και τις συνέπειες της έκθεσης στις δασικές πυρκαγιές. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή η έκθεση αυξάνεται», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ρόμπινσον, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ και μεταξύ των συντακτών της έκθεσης, τονίζοντας ταυτόχρονα πως είναι άμεση ανάγκη να περιοριστούν οι γεωργικές εκπομπές αερίων που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, κάτι που είναι εφικτό εφόσον οι άνθρωποι επιλέξουν διατροφή με βάση τα εποχιακά φυτικά προϊόντα. Τέλος, η Βρετανίδα καθηγήτρια τόνισε ότι η υπάρχουσα τεχνολογία μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και ότι αυτή η προσέγγιση έχει νόημα κυρίως από οικονομικής άποψης, έστω και αν γίνει μόνο για λόγους υγείας, ιδίως καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση από την καύση ορυκτών καυσίμων κοστίζει τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι σημερινές επιλογές είναι «ολοκληρωτικά πολιτικές», δήλωσε.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος


Την Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος (HELLENIC STEEL Co), στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης αλλά πρόκειται να επαναλειτουργήσει σύντομα. «Είναι η ζωντανή ιστορία της αποβιομηχάνισης και της επαναβιομηχάνισης», σημείωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες και επεσήμανε πως η εν λόγω επένδυση που σηματοδοτεί την άμεση επανεκκίνηση του εργοστασίου προσδίδει σημαντικά οφέλη στην Ελληνική Οικονομία, δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας και έχει πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.

Σε συνάντηση που είχε στη συνέχεια με τους επενδυτές στο κτίριο διοίκησης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο της διαδικασίας επαναλειτουργίας της βιομηχανίας, ώστε να δημιουργηθούν γρήγορα οι θέσεις εργασίας, σημειώνοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο μπορεί να λύσει τα όποια προβλήματα υπάρξουν στην πορεία.

«Δείτε πως είναι σήμερα και πως θα είναι σε λίγους μήνες», ανέφεραν από την πλευρά τους οι επενδυτές.

Η Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος είναι μια εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 με σημαντική συμβολή στην οικονομία της χώρας καθώς κάλυπτε σχεδόν το σύνολο των αναγκών της Ελλάδας σε χάλυβα ψυχρής έλασης για 50 χρόνια περίπου, έχοντας σοβαρό μερίδιο στις εξαγωγές για το προϊόν. Τον Νοέμβριο του 2014 η εταιρεία τέθηκε σε εκκαθάριση και έπαψε η λειτουργία της με αποτέλεσμα να μην περιμένει κανείς έκτοτε να αναβιώσει.

Αφού έμεινε πέντε ολόκληρα χρόνια κλειστό, το εργοστάσιο ζωντανεύει ξανά.

Οι νέοι επενδυτές διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον Χάλυβα, με πρόσβαση στην πρώτη ύλη στις αγορές -κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών- και στις διεθνείς μεταφορές.

Τον Πρωθυπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκο Παπαθανάση υποδέχτηκαν οι κ.κ. Σπύρος Κωνσταντινίδης, CEO και μέτοχος της νέας εταιρείας, Νταν Μιλικόφσκι, επενδυτής, Νίκος Μαράντος, Δημήτρης Αντωνίου, εκκαθαριστές και Κωνσταντίνος Στάθης, Γενικός Διευθυντής, ο οποίος και ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη στον χώρο καθώς εργάζεται εκεί πολλά χρόνια.


Ο Τσίπρας στηρίζει Μοράλες και μιλάει για πραξικόπημα στην Βολιβία



Σε μεγάλη στεναχώρια ο Αλέξης Τσίπρας που χάνει έναν ακροαριστερό φίλο και γλιτώνει η υφήλιος από ένα καθεστωτικό ηγέτη. Θα είναι μεγάλο το κτύπημα για τον Αλέξη Τσίπρα εάν έρθει που έρχεται και η σειρά του Μαδούρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έβο Μοράλες, εκφράζοντας μάλιστα την στήριξή του και μιλώντας για πραξικόπημα : “Πριν από λίγο επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Έβο Μοράλες Evo Morales Ayma που βρίσκεται στο Μεξικό, μετά το πραξικόπημα στη χώρα του.

Του εξέφρασα την αμέριστη συμπαράστασή μου, εκ μέρους κάθε δημοκρατικού Έλληνα πολίτη, στον αγώνα για την ειρήνη, τη Δημοκρατία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του.

Μου επεσήμανε ότι τούτη την ώρα η πρώτη του έγνοια είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και τόνισε τη σημασία να αναδειχθεί διεθνώς η ανάγκη αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη Βολιβία.

Ο αγώνας για την Δημοκρατία στη Βολιβία και στην Λατινική Αμερική είναι αγώνας που μας αφορά όλες και όλους, όσο μακριά και αν βρισκόμαστε”.

Πριν από λίγο επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Έβο Μοράλες Evo Morales Ayma που βρίσκεται στο Μεξικό, μετά το πραξικόπημα στη χώρα του. Του εξέφρασα την αμέριστη συμπαράστασή μου, εκ μέρους κάθε δημοκρατικού Έλληνα πολίτη, στον αγώνα για την ειρήνη, τη Δημοκρατία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του.
Μου επεσήμανε ότι τούτη την ώρα η πρώτη του έγνοια είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και τόνισε τη σημασία να αναδειχθεί διεθνώς η ανάγκη αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη Βολιβία.
Ο αγώνας για την Δημοκρατία στη Βολιβία και στην Λατινική Αμερική είναι αγώνας που μας αφορά όλες και όλους, όσο μακριά και αν βρισκόμαστε.
3 χιλ.
141
216


Νέα βίντεο από τη ληστεία των τρομοκρατών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»



Δύο νέα βίντεο, που καταγράφουν καρέ-καρέ τις κινήσεις των δραστών της μοιραίας για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ληστείας στο κατάστημα του ΟΠΑΠ στον Χολαργό, βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Τα δύο νέα βίντεο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα bloko.gr





Σεισμός 4,1 ρίχτερ, έγινε αισθητός στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής



Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην αναθεωρημένη Λύση δίνει το σεισμό στα 4,1 ρίχτερ, το εστιακό βάθος είναι στα 13,1 χιλιόμετρα και το επίκεντρο βρίσκεται 91 χιλιόμετρα νότια από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών τις κλίμακας Ρίχτερ.