Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Απίστευτο μετακινήθηκε 3 εκατοστά η Ζάκυνθος από τον σεισμό των 6,6, ρίχτερ


Η Ζάκυνθος μετακινήθηκε ολόκληρη προς τα νοτιοδυτικά, όπως λένε οι επιστήμονες και επισημαίνουν ότι αυτό δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες που έχουν στη διάθεσή τους.

Η εφημερίδα “Τα Νέα” αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, Αθανάσιος Γκανάς, λέει ότι το νησί μετακινήθηκε κατά τρία εκατοστά μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ.



Προκλητική η ΕΡΤ3 σε αγώνα χάντμπολ αναφέρει τα Σκόπια Μακεδονία




Πήρε γραμμή φαίνεται η ΕΡΤ3 από το Μαξίμου και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει τα Σκόπια, Μακεδονία σκέτο, ούτε καν Βόρεια Μακεδονία όπως είναι το όνομα του ξεπουλήματος.

Σε αγώνα χάντμπολ που έγινε στην Κοζάνη μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Σκοπίων, για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος , η προκλητική και αντρόπιαστη καθεστωτική ΕΡΤ3, εμφανίζει την γειτονική χώρα ως... MKD, δηλαδή απλά και στεγνά «Μακεδονία». 

Το σωστό είναι να αναφέρεται FYROM κάτι που η καθεστωτική ελεγχόμενη από την κυβέρνηση και απευθείας από το Μαξίμου ΕΡΤ3 αγνόησε προκλητικά, προκαλώντας αντιδράσεις και μετά το πανελλαδικό κράξιμο επανέφερε το  FYROM (FYR).



Η δικαιολογία της ΕΡΤ

Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία. Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομάδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Αλβανός δημοσιογράφος με το όνομα Χότζα προκαλεί τους Έλληνες



Χωρίς ίχνος ντροπής και με μόνο σκοπό να προκαλέσουν ορισμένα αλβανικά ΜΜΕ εκμεταλλεύονται αισχρά την εκτέλεση του Έλληνα ομογενή από αλβανούς αστυνομικούς.

Η ανάρτηση του Αλβανού δημοσιογράφου Αρτάν Χότζα στο facebook, δείχνει το πόσο ξεφτίλα προκλητικοί είναι οι Αλβανοί γείτονες, εκθειάζοντας τους εκτελεστές των αλβανικών ειδικών δυνάμεων και προειδοποιώντας τους Έλληνες : “Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρες μαντίλες οι μητέρες μας” έγραψε προκλητικά, καταλήγοντας : “Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά (...) Εάν έχουν αμφιβολία, μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν…”.






Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στον Γέρακα



Σοβαρό αιματηρό επεισόδιο έγινε εχθές την νύχτα ανάμεσα σε Έλληνες και Αλβανούς στον Γέρακα. 

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν 6 άτομα (3 Έλληνες και 3 Αλβανοί) και μεταφέρθηκαν σε Σισμανόγλειο και Ερυθρό.

Ο ένας από τους τραυματίες Έλληνας έχει σοβαρό τραύμα από σφαίρα στο λαιμό και μάλιστα το όπλο όπως λένε οι πληροφορίες έχει βρεθεί στο σημείο της συμπλοκής. Ο τραυματίας από όπλο βρίσκεται στην εντατική διασωληνωμένος και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Ερευνώνται τα αίτια του αιματηρού ραντεβού μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών.

Η συμπλοκή έγινε στο πάρκο στην οδό Δομοκού στον Γέρακα και συμμετείχαν σύμφωνα τις πληροφορίες 25 με 30 άτομα.


Συνετρίβη αεροσκάφος με 189 επιβάτες στην Ινδονησία



Τραγωδία στην Ινδονησία μετά την πτώση αεροσκάφους Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες που έπεσε στη θάλασσα λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του. 

Σύμφωνα με το Reuters από τους 189 επιβαίνοντας οι 178 ήταν ενήλικες επιβάτες, ένα ήταν παιδί, δύο ήταν βρέφη, δύο ήταν οι πιλότοι και έξι οι αεροσυνοδοί.



Στο αεροπλάνο επέβαιναν και 20 αξιωματούχοι του υπουργείου οικονομικών της Ινδονησίας.

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του είχαν μαζί περίπου 11.000 ώρες πτήσης όπως είπε εκπρόσωπος της Lion Air στο Reuters.

Τα στοιχεία από το Flightradar24 δείχνουν ότι το αεροσκάφος ανέβηκε στα 5.000 πόδια πριν να αρχίσει να χάνει ύψος το οποίο αρχικά ανέκτησε πριν τελικά να καταλήξει στη θάλασσα. Το τελευταίο του στίγμα ήταν στα 3.650 πόδια με ταχύτητα 345 κόμβων.







«Πιάτσα» ναρκωτικών δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο


Με συμβολικά «λουκέτα»,  με συλλογή υπογραφών και με εκκλήσεις, η πανεπιστημιακή κοινότητα προσπαθεί να πιέσει την πολιτεία, και συγκεκριμένα τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τις υπόλοιπες αρμόδιες θεσμικές αρχές, να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκονται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) και το ΑΠΘ, στα οποία γίνεται εμπορία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και η Φιλοσοφική Αθηνών. Η αθηναϊκή εμβληματική σχολή έχει τον πονοκέφαλο της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», μέλη της οποίας έχουν καταλάβει χώρο εντός της σχολής και αρνούνται να αποχωρήσουν. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ηγεσία του ΟΠΑ είχε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ., για τη λήψη μέτρων για το πρόβλημα των εμπόρων, διακινητών και χρηστών ναρκωτικών, που από το Πεδίον του Αρεως μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο δρόμο του ΟΠΑ και έχουν κάνει «πιάτσα» εκεί. Η Σύγκλητος του ΟΠΑ αποφάσισε, για την περασμένη Τετάρτη, συμβολικό «λουκέτο» του ιδρύματος ως προειδοποιητική πράξη, καθώς, όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρύτανής του Εμμανουήλ Γιακουμάκης, «θέλουμε να προστατεύσουμε την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων στο ΟΠΑ». Ωστόσο, μέτρα που να αντιμετωπίζουν σφαιρικά το ζήτημα των «μεταφερόμενων», από οδό σε οδό στο κέντρο της Αθήνας, τοξικομανών και διακινητών δεν έχουν ληφθεί.

Το ίδιο συμβαίνει και στο ΑΠΘ, που βιώνει ανάλογο πρόβλημα στην πανεπιστημιούπολή του. Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. πέριξ του ΑΠΘ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας μάλλον αντιμετωπίζονται σαν... ασπιρίνη. «Ζούμε τη θλιβερή καθημερινότητα της πανεπιστημιούπολης, που λυμαίνονται οι οργανωμένοι διακινητές ναρκωτικών. Κανένας άνθρωπος δεν αγνοεί την περιπλοκότητα του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών, αλλά και κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θα αρκούνταν σε εκθέσεις ιδεών και ευχολόγια, όταν το αίσθημα ανασφάλειας είναι δικαιολογημένα διάχυτο μέσα στο σπίτι του», λένε πανεπιστημιακοί και φοιτητές που υπογράφουν σχετικά κείμενα διαμαρτυρίας. Τα δύο κείμενα έχουν συγκεντρώσει πάω από 1.500 υπογραφές έως τώρα.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, εκτός από το εκπαιδευτικό και ερευνητικό της έργο, αποτελεί πλέον και στέκι του «Ρουβίκωνα». Παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας της σχολής και του ιδρύματος για αποτροπή της αναρχικής ομάδας να μπει στη σχολή, τίποτε δεν έχει τελεσφορήσει.

Εκκληση

Βεβαίως, το Πανεπιστήμιο Αθηνών καλεί τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης». Πρόκειται για την κατακλείδα της ανακοίνωσης του ΕΚΠΑ μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής αλυσίδας που σχημάτισαν την Τετάρτη η ηγεσία του ιδρύματος μαζί με καθηγητές και φοιτητές της σχολής, με στόχο να αποτρέψουν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» να εισέλθουν στο κτίριο, όπου έχουν καταλάβει την αίθουσα 516. Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να είναι ενήμερος για την κινητοποίηση και σε αυτή να μετέχουν και φιλικά προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ φοιτητές. Ωστόσο, όταν έληξε η συμβολική αλυσίδα, μέλη του «Ρουβίκωνα» επανακατέλαβαν την αίθουσα...


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αποδοκιμάστηκε έντονα η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στις Σέρρες και η Συριζαία βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiloges.tv έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα δέχθηκε η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά κατά την κατάθεση στεφάνων στις Σέρρες για την 28η Οκτωβρίου. Εκτός της κ. Τσαρουχά αποδοκιμασίες δέχθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, με το πλήθος να φωνάζει το σύνθημα “η Μακεδονία είναι ελληνική”.








Μητσοτάκης για την προκλητική νέα άδεια Κουφοντίνα: Αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή



Στην νέα προκλητική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, 6 ημερών αναφέρθηκε με μήνυμά του στο Twitter, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανήμερα της εθνικής εορτής δόθηκε νέα 6ημερη άδεια στον τρομοκράτη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνω για να το γνωρίζουν όλοι: Το καθεστώς των αδειών θα αλλάξει και αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή», έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ανήμερα της εθνικής εορτής δόθηκε νέα 6ημερη άδεια στον τρομοκράτη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνω για να το γνωρίζουν όλοι: Το καθεστώς των αδειών θα αλλάξει και αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή.


Πολίτες φώναζαν στον Καμμένο : «Καμμένε παραιτήσου να σωθεί η Μακεδονία»



H αδρανή στάση του Πάνου Καμμένου, στη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας δεν συγχωρείται από τους πολίτες που αποδοκίμασαν τον υπουργό άμυνας προβληματίζοντας τον περισσότερο για την στάση που κρατάει.

«Καμμένε παραιτήσου, να σωθεί η Μακεδονία! Παραιτήσου να σωθεί η Μακεδονία!», φώναζαν αγανακτισμένοι στο Πάνο Καμμένο την ώρα που έκανε δηλώσεις για την εθνική επέτειο.

 βίντεο:




Προκλητικός ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα: Σκοτώθηκε ένας εξτρεμιστής . Eυτυχώς δεν θρηνήσαμε αθώες ζωές



Εξτρεμιστή που έθεσε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς χαρακτήρισε προκλητικά ο Αλβανός πρωθυπουργός ‘Εντι Ράμα, τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που σκότωσαν Αλβανοί αστυνομικοί γιατί ύψωσε την ελληνική σημαία.

Ο Ράμα υπεραμύνεται της στάσης που τήρησαν οι αστυνομικοί στο περιστατικό. 

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο twitter. 

Fqinj të dashur! Në vend ta quani të papranueshme humbjen e jetës së një të fandaksuri që qëlloi me plumba luftarakë mbi policinë tonë, e cila bëri vetëm detyrën e saj, bashkohuni me ne në falenderimin e Zotit që asnjë jetë e pafajshme nuk humbi sot nga marrëzia ekstremiste🇦🇱🙏🇬🇷


Ν.Δ.: Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Έλληνα ομογενή



Δήλωση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκου για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία.

«Την ημέρα που οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουν το ηρωικό ΟΧΙ, το αλβανικό έπος και τους νεκρούς μας, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να βαρύνει την ψυχή μας.

Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε και αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Έπους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας.

Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους».


Αλβανοί αστυνομικοί σκότωσαν Έλληνα ομογενή




Αλβανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν  Έλληνα ομογενή που ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στους Βουλιαράτες της Αλβανίας. 



Ο Έλληνας ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων σε μια συμβολική κίνηση με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η αλβανική αστυνομία, με προκλητικό τρόπο την κατέβασε με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ εναντίον τους. 


Εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Η αλβανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, φωτογραφίες με ένα αστυνομικό τζιπ να είναι διάτρητο από σφαίρες, που σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, προέρχονταν από το όπλο του Έλληνα ομογενή.