Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ιερά Σύνοδος: Χωρίς κηδεία και μνημόσυνο όσοι επιλέγουν αποτέφρωση



Χωρίς νεκρώσιμο ακολουθία και μνημόσυνα θα μένουν όσοι αυτοβούλως έχουν επιλέξει την αποτέφρωση.Τη «συνέπεια» αυτή επιβάλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Με εγκύκλιο που έστειλε στις Ιερές Μητροπόλεις η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώνει πως όσοι επιλέγουν μετά τον θάνατό τους την αποτέφρωση αντί της ταφής, δεν μπορούν να έχουν ούτε νεκρώσιμη ακολουθία ούτε μνημόσυνα.

Ομως αφήνει στην « ποιμαντική σύνεση και τη διακριτική ευχέρεια του οικείου μητροπολίτου» την τέλεση «απλώς τρισαγίου».

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως «η Εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος» και ότι « δεν είναι είναι σύμφωνη προς την πράξη και παράδοση της Εκκλησίας για θεολογικούς, κανονικούς και ανθρωπολογικούς λόγους».

Ωστόσο η Σύνοδος αναφέρει πως για να αποφευχθεί οποιαδήποτε, θεολογική, κανονική, ανθρωπολογική εκτροπή, «απαραίτητος είναι ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων και η διακρίβωση της οικείας βουλήσεως του κεκοιμημένου και όχι η βούληση ή η δήλωση των οικείων του».

Η ΔΙΣ επισημαίνει ότι με τα άρθρα 48 και 49 του Νόμου 4277/2014 «ο νομοθετης δεν λαμβάνει υπ' όψιν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του νεκρού».

Εάν ο θανών δεν είχε εκφραστεί εν ζωή περί της μετά θάνατον επιθυμίας ταφής ή αποτρεφρώσεως του σώματός του, «η αποτέφρωση δύναται να λάβει χώρα με μόνη τη δήλωση του/της συζύγου ή 'συντρόφου', μετά του/της οποίου έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τη δήλωση των συγγενών πρώτου ή δεύτερου βαθμού».

Το παραπάνω η Σύνοδος το χαρακτηρίζει «καταστρατήγηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων του κεκοιμημένου μέλους της Εκκλησίας».


Πηγή : thetoc.gr


Στη δημοσιότητα τα μέλη της εγκληματικής σπείρας που εξαπατούσε εταιρείες [photos]




Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής σπείρας που ενέχεται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης σε βάρος εταιρειών και... προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για τους:

Billing – Fountoukidis Jeannine του Selms Peter Joerg Wilhelm και της Carola, γεννηθείσα το 1979 στη Γερμανία.



Ζαρδαλίδης Γεώργιος του Αθανασίου και της Βασιλικής, γεννηθείς το 1983 στη Θεσσαλονίκη.





Τουμανίδης Ιωάννης του Χρήστου και της Μαρίας, γεννηθείς το 1971 στη Θεσσαλονίκη.




Gogoladze – Μουζαλιώτη Ιrina του Nikolai και της Fegina, γεννηθείσα το 1976 στη Γεωργία.



Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποιούνται και οι επωνυμίες των εταιρειών, τις οποίες είχαν ιδρύσει για να εξυπηρετήσουν τους παράνομους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης:

Οι εταιρείες είναι η «MOUZALIOTIS CONTAINER» (www.mouzaliotis.gr) και η «BMG» (www.bmg.gr).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πολυμελής εγκληματική οργάνωση ενεχόταν σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης σε βάρος εταιρειών και προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του «εγκεφάλου», λειτουργούσε ως «βιτρίνα» για την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος μία εταιρεία πώλησης/ενοικίασης containers και μία εταιρεία με δραστηριότητα το γενικό εμπόριο

Από την εμπορική δραστηριότητα των νομιμοφανών εταιρειών της οργάνωσης, εξαπατήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 17 επιχειρήσεις, οι οποίες υπέστησαν οικονομική ζημία που προσεγγίζει το 1 εκ. ευρώ.

Η εξαπάτηση των επιχειρήσεων, οι οποίες υπέστησαν οικονομική ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, υλοποιούνταν μέσω της αθέτησης των εμπορικών συμφωνιών που συνέπρατταν με νομιμοφανείς εταιρείες, τις οποίες είχαν ιδρύσει τα μέλη του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από τις ενδελεχείς αστυνομικές έρευνες, η εγκληματική οργάνωση, η οποία διέθετε σαφή ιεραρχία, δομή, διαρκή δράση και συνολικό σχεδιασμό ίδρυσε δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία είχε ως αντικείμενο την πώληση/ενοικίαση containers και η άλλη το γενικό εμπόριο (εμπόριο ζάχαρης, μπανανών, κ.α).

Αποσκοπώντας σε «αλίευση» πελατών, τα μέλη του κυκλώματος, παρουσίαζαν τις ιδρυθείσες εταιρείες, ως εξαιρετικά φερέγγυες, αξιόπιστες, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα και σημαντικό πελατολόγιο, τη στιγμή όμως που, η μεν πρώτη εταιρεία, από τον Οκτώβριο του 2012 ως τον Μάρτιο του 2014, εξαπάτησε 9 επιχειρήσεις, από τις οποίες απέσπασε χρηματικό ποσό άνω των 235.000 ευρώ, καθώς είτε εσκεμμένα δεν παρέδιδε τα παραγγελθέντα containers , είτε παρέδιδε μέρος μόνο της παραγγελίας, είτε παρέδιδε παραγγελία που δεν πληρούσε τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές.

Η δε δεύτερη εταιρεία, η οποία είχε ως αντικείμενο κυρίως την εμπορία ζάχαρης, από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Ιούλιο του 2012, ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, εξαπάτησε οκτώ 8 επιχειρήσεις, προκαλώντας τους οικονομική ζημία άνω των 695.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο ιθύνων νους της οργάνωσης, λόγω φυσικής του απουσίας στο εξωτερικό και προκειμένου να διατηρεί τον έλεγχο των εταιρειών και επομένως και του κυκλώματος, είχε εγκαταστήσει στους χώρους που χρησιμοποιούνταν ως γραφεία των επιχειρήσεων του, κάμερες παρακολούθησης και μικρόφωνα, μέσω των οποίων παρακολουθούσε ακόμη και συνομιλίες των υπαλλήλων του.

Επίσης, προέκυψε ότι, καθένα από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, είχε επιφορτιστεί με συγκεκριμένα καθήκοντα, τα οποία αφορούσαν στην πλαστογράφηση τιμολογίων, στη λήψη συνεντεύξεων για πρόσληψη υπαλλήλων, στην παροχή πληροφοριών σε ενδιαφερόμενους πελάτες, στη διεκπεραίωση των τραπεζικών συναλλαγών, στη λογιστική κάλυψη παράνομων μεταφορών χρημάτων, στη θεώρηση πλαστών τιμολογίων, κ.α

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία, καθώς εκτιμάται ότι από τον τρόπο δράσης της συμμορίας, την ευρύτητα της δραστηριοποίησής της και τα λοιπά στοιχεία, ο πραγματικός αριθμός των παθόντων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που κατέστη δυνατό μέχρι τώρα να εξακριβωθεί, καθώς και το ύψος της προξενηθείσης ζημίας είναι μεγαλύτερο από το προαναφερθέν.

Επίσης, κρίνεται αναγκαία προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις των κατηγορουμένων, να προσφύγουν στις Αρμόδιες Αρχές προς διερεύνηση των πράξεων.


Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310-388349. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Πηγή : tromaktiko


118 προσλήψεις στη ΔΕΗ ανειδίκευτων εργατών


118 προσλήψεις στη ΔΕΗ ανειδίκευτων εργατών To ΛΚΔΜ της ΔΕΗ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 118 (εκατόν δέκα οκτώ) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων.

περισσότερα : http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/42145/118-proslipseis-sti-dei-aneidikefton-ergaton


Στο 26,4% η ανεργία στην Ελλάδα www.dikaiologitika.gr


Τα επίπεδα της ανεργίας ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014 στο 11,5% στη ζώνη του ευρώ, ενώ στην Ελλάδα, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Ιούλιος 2014), έκλεισε στο 26,4%.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία σημειώνοντας ότι στη ζώνη του ευρώ η ανεργία παρέμεινε στάσιμη σε σχέση με τον Αύγουστο, αλλά σε ετήσια βάση μειώθηκε (12% τον Σεπτέμβριο του 2013).

Στην ΕΕ των 28 η ανεργία έκλεισε τον Σεπτέμβριο στο 10,1%. Τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας στη ζώνη του ευρώ σημειώθηκαν στη Γερμανία (5%) και στην Αυστρία (5,1%), ενώ μετά την Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται στην Ισπανία με 24%.

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 27,8%, ενώ τον Ιούνιο του 2014 ήταν στο 26,7%.

Σε ό,τι αφορά τους νέους κάτω των 25 ετών σχεδόν ο ένας στους δύo είναι άνεργος στην Ελλάδα και ο ένας στους τέσσερις στην ευρωζώνη.

Στην Ελλάδα τέλος η καταγεγραμμένη ανεργία στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο στο 23,1%, ενώ στις γυναίκες ήταν στο 30,5% (στην ευρωζώνη ήταν στο 11,3% και 11,8% αντιστοίχως).




Προφυλακιστέος ένας από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι


Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας από τους οκτώ συλληφθέντες, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έξω από την αστυνομική διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι, αλλά και για τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο Ραδιομέγαρο.

Ειδικότερα, μετά τις απολογίες των συλληφθέντων στον ανακριτή Μεσολογγίου, κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 27χρονος, ενώ σε άλλους δύο, έναν 19χρονο και έναν 20χρονο, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους.



Πηγή : newsbeast.gr


Τετρακίνητες εκδόσεις των νέων Octavia



Η Skoda φέρνει το σύστημα σε συνδυασμό με τρεις κινητήρες ντίζελ και έναν βενζίνης

Η Skoda ανακοίνωσε την προσθήκη συστήματος τετρακίνησης σε επιλεγμένες εκδόσεις της οικογένειας Octavia και Octavia Combi.

Μέχρι πρότινος, το γνωστό σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας (βλ. συμπλέκτης Haldex πέμπτης γενιάς) ήταν διαθέσιμο μόνο στην «περιπετειώδη» έκδοση Scout.

Σήμερα, όμως, η Skoda διευρύνει τις επιλογές προσθέτοντάς το σε συνδυασμό με τρεις κινητήρες ντίζελ και έναν βενζίνης, τόσο στην περίπτωση της hatchback έκδοσης, όσο και της Combi.

Πιο αναλυτικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση των ομόσταυλων VW Golf Alltrack και Seat Leon X-Perience, το σύστημα τετρακίνησης συνδυάζεται με τον 1.8 TSI βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 180 ίππους, όσο και με τους επίσης γνωστούς 1,6 TDi και 2,0 TDi κινητήρες.

Στην πρώτη περίπτωση, η ισχύς ανέρχεται στους 105 ίππους, ενώ στις άλλες δύο η «προσθήκη» αφορά τόσο στην έκδοση των 150 ίππων, όσο και στην αμέσως μεγαλύτερη των 184 ίππων.

Σύμφωνα με την Skoda, το σύστημα τετρακίνησης επιδρά ελάχιστα στον τομέα της κατανάλωσης, με την εν λόγω βενζινοκίνητη έκδοση, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, να απαιτεί μόλις 6,7 λιτ./100 χλμ. ενώ οι πετρελαιοκίνητες 1,6 TDi, αλλά και οι δύο διαθέσιμες παραλλαγές του 2,0 TDi κινητήρα, μόλις 4,5, 4,7 και 4,9 λιτ./100 χλμ. αντίστοιχα.





Πηγή: 4troxoi.gr


Ιρακινοί ετοίμαζαν επίθεση στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους!


Στα χέρια των ελβετικών αρχών βρίσκονται από τον περασμένο Μάρτιο τρεις Ιρακινοί πολίτες οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους!
Η ανακοίνωση της σύλληψης των τριών αντρών έγινε την Παρασκευή, ενώ η ελβετική εισαγγελία διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με πολλές χώρες, κυρίως τις ΗΠΑ, για την υπόθεση.
Ο γερμανόφωνος ελβετικός Τύπος είχε αναφερθεί στην υπόθεση των τριών Ιρακινών τον Σεπτέμβριο, όμως οι ελβετικές αρχές είχαν αρνηθεί να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο τότε. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η επίσημη ανακοίνωση καθυστέρησε προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο τα αποτελέσματα της έρευνας στην Ελβετία και το εξωτερικό.
Οι τρεις Ιρακινοί, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται, εξακολουθούν να κρατούνται σε διαφορετικές φυλακές του καντονιού της Βέρνης, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και δεν τους έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες.
Η Ελβετία έχει ζητήσει τη συνδρομή ευρωπαϊκών αρχών, ενώ έχει επίσης ξεκινήσει μια κοινή έρευνα της ελβετικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και του FBI.
Οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών, αφού ενημερώθηκαν από τις ΗΠΑ οι οποίες διεξήγαγαν παρακολουθήσεις, προειδοποίησαν την αστυνομία ότι οι τρεις αυτοί άνθρωποι φέρονται να υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, να έχουν στην κατοχή τους εκρηκτικά ή τοξικά αέρια και να προετοιμάζονται να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες.


protothema.gr


Βαλερί Τριερβελέρ: «Η τρελή των Ηλυσίων» για τους πρώην συνεργάτες της και όχι μόνο...


Τρελή και υστερική αποκαλούν πίσω από την πλάτη της την πρώην «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, πρώην συνεργάτες της αλλά και έμπιστοι του Γάλλου προέδρου.
Σύμφωνα με το σκανδαλοθηρικό περιοδικό της Γαλλίας «Closer», πρώην συνεργάτες της Γαλλίδας δημοσιογράφου στο Μέγαρο των Ηλυσίων υποστηρίζουν, δεξιά κι αριστερά, πως η Βαλερί ούρλιαζε τις περισσότερες φορές, όταν κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του προεδρικού μεγάρου.
«Οι φωνές της ακούγονταν μέχρι έξω», «έκανε σαν υστερική, σαν τρελή...», λένε οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί της, υπό καθεστώς ανωνυμίας, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό.
Οι διόλου κολακευτικοί αυτοί χαρακτηρισμοί έγιναν και από στενούς συνεργάτες του Φρανσουά Ολάντ με τους οποίους ερχόταν σχεδόν σε καθημερινή επαφή η Βαλερί για όσο διάστημα παρέμεινε στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Οι «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν μάλιστα ότι η Βαλερί δεν υπολόγιζε κανέναν. «Δε σεβόταν όχι μόνο τους συνεργάτες της αλλά και τους έμπιστους του Γάλλου προέδρου. Για τους συμβούλους του Φρανσουά Ολάντ, η Βαλερί Τριερβελέρ δεν είναι παρά μία τρελή, μία υστερική», σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το «Closer».
«Ακόμα και όσοι της κρατούσαν το χέρι στο νοσοκομείο για να την παρηγορήσουν όταν η απιστία του συντρόφου της μαθεύτηκε σε όλη τη Γαλλία, τώρα την αποκαλούν τρελή, όπως η δήθεν φίλη της Μπριζίτ Τέτινγκερ και ο Ζαν Πιερ Ζουιγιέ, γενικός γραμματέας στο Ελιζέ καθώς και ο νέος υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν».
«Υπήρξαν όμως και κάποιοι που της έμειναν πιστοί», αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό. Όπως η Πατρίς Μπαινκόν, πρώην δημοσιογράφος του γραφείου της Βαλερί στο Ελιζέ, η οποία μάλιστα, πρόσφατα έσπευσε να διαψεύσει στον γαλλικό Τύπο ότι, πίσω από τα κατεστραμμένα έπιπλα σ΄ένα από τα σαλόνια του Μεγάρου των Ηλυσίων, η Βαλερί διοχέτευε την οργή της όταν έμαθε για την «ανάρμοστη» σχέση του Ολάντ με την Γαλλίδα ηθοποιό, Ζουλί Γκαγέ.


Πηγή : protothema.gr


Από 4 Νοεμβρίου οι αποζημιώσεις στους Δήμους για τις πλημμύρες



Ξεκινά από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας στους δήμους που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Όπως δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για την Πρόνοια, υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, την ερχόμενη Τρίτη 4 Νοεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των πρώτων έξι δήμων που υπέβαλαν αιτήσεις για αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο υφυπουργός Εργασίας, θα δοθούν συνολικά 304.667 ευρώ στους δήμους, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιά και Αχαρνών.
Ο δήμος Ιλίου θα λάβει 73.368 ευρώ, ο δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού 70.433 ευρώ, ο δήμος Φυλής 63.390 ευρώ, ο δήμος Περιστερίου 44.021 ευρώ, ο δήμος Πειραιώς 20.000 ευρώ και ο δήμος Αχαρνών 33.455.
Το ποσόν αφορά μόνον τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος των 587 ευρώ, καθώς, όπως διευκρίνισε ο κ. Κεγκέρογλου, προς το παρόν δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα για αποζημίωση οικοσκευών ή μικροζημιών σε κατοικίες.
Τέλος, νωρίτερα το μεσημέρι, ακόμη πέντε δήμοι, υπέβαλλαν προς τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας αιτήματα για χορήγηση του εκτάκτου επιδόματος συνολικού ποσού 75.116 ευρώ. Πρόκειται για τους δήμους, Αγίας Βαρβάρας, Ασπροπύργου, Κορυδαλλού, Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Χαϊδαρίου.


Πηγή : ethnos.gr


ΓΣΕΒΕΕ: Υπαρκτός ο κίνδυνος νέας καθίζησης της οικονομίας



«Οι προοπτικές για την πραγματική οικονομία, για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δεν προοιωνίζονται καλύτερες από τα προηγούμενα χρόνια. Και τούτο διότι η αναιμική ανάπτυξη που παρουσίασε η Ελληνική οικονομία φέτος, και που προβλέπεται και για του χρόνου, δεν αποτελεί τον προάγγελο για το αναπτυξιακό άλμα που προσδοκάμε, αλλά την αρχή μιας μακράς περιόδου στασιμότητας, όπου η κατάσταση στις ΜμΕ θα παραμένει ασφυκτική και η ανεργία θα διατηρείται στα σημερινά πρωτοφανή επίπεδα», τόνισε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, στην 4η Πανβορειοελλαδική Συνδιάσκεψη Επαγγελματικών, Εμπορικών και Επιχειρηματικών Στελεχών που έγινε στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Ανάπτυξη – Επενδύσεις – Εμπόδια στην επιχειρηματικότητα».
Ο κ. Καββαθάς πρόσθεσε ότι «ο κίνδυνος μια νέας καθίζησης της ελληνικής οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός διότι ακόμη ως χώρα δεν έχουμε απαντήσει στο ερώτημα τι ανάπτυξη θέλουμε και γιατί. Η ΓΣΕΒΕΕ ήδη από το 2009 είχε δώσει το περίγραμμα ενός εναλλακτικού αναπτυξιακού προτύπου με επίκεντρο τις ΜμΕ. Τις επιχειρήσεις δηλαδή που αντιπροσωπεύουν το 99,9% των επιχειρήσεων και προσφέρουν το 85,8% των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και το 72,1% της προστιθέμενης αξίας. Έχουν χαθεί 6 πολύτιμα χρόνια και πάρα τις πιέσεις μας κανένας σχεδιασμός δεν έχει γίνει, αλλά ούτε και άνοιξε ποτέ κάποιος σοβαρός κύκλος συζήτησης για τα κριτήρια και την επιλογή ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου.»
«Το επιχειρηματικό περιβάλλον που είναι άλλη μια προϋπόθεση ανάπτυξης κάθε άλλο παρά φιλικό προς την επιχειρηματικότητα είναι, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη πρόσφατη θεσμοθέτηση για τις ρυθμίσεις οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς επίσης και το σχέδιο που έχει δει το φως της δημοσιότητας για τα κόκκινα δάνεια τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Ειδικά για τα κόκκινα δάνεια, και ασχέτως εάν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος με τη μια ή την άλλη διάταξη, τίθεται το σύνολο του σχεδίου υπό αίρεση από την στιγμή που δίνονται υπερεξουσίες στις συστημικές τράπεζες καθιστώντας το εκ των πρότερων κενό γράμμα.»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι «στη χώρα μας σήμερα υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας το οποίο τροφοδοτεί και εξυπηρετεί τα οικονομικά ολιγοπωλία. Ο εκδημοκρατισμός της οικονομίας δεν περνά μέσα από τις Πολύ Μεγάλες επιχειρήσεις και τις Πολυεθνικές εταιρείες. Είναι άλλη η επιχειρηματική τους λογική και κουλτούρα. Είναι η λογική της ολιγοπώλησης της αγοράς, της χειραγώγησης των τιμών και των αναγκών των καταναλωτών, των ατομικών συμβάσεων, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η μετατόπιση του κέντρου λήψης αποφάσεων από τους Κοινωνικούς εταίρους προς την Κυβέρνηση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού και η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας αυτή τη λογική εξυπηρετούν. Και δείχνουν μια και μόνο στρατηγική: την πρόθεση αποδυνάμωσης ή και εξαφάνισης του συνδικαλιστικού κινήματος.»
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ότι «η Συνομοσπονδία δεν αυτοεγκλωβίζεται σε έναν ανούσιο καταγγελτικό λόγο αλλά παρουσιάζει προτάσεις τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές σε μια σειρά θεμάτων που θα βοηθούν, τόσο στην επίτευξη τον δημοσιονομικών στόχων της χώρας μας, όσο και στην ανακούφιση των ΜμΕ, εξυπηρετώντας παράλληλα και αναπτυξιακούς στόχους.»
«Στην ΓΣΕΒΕΕ, όλοι οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, διεκδικούμε και επιχειρούμε να γίνει αποδεκτό στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ένα άλλο πρότυπο Ανάπτυξης που θα έχει ως επίκεντρο τις δυνάμεις της Πραγματικής Οικονομίας, που δεν είναι άλλες από τις Μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.»
«Για αυτό προσπαθούμε να συνδιαμορφώνουμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, θέσεις μέσα από την συμμετοχή μας στην UEAPME (Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ΜΜΕ). Παράλληλα είναι ήδη σε εξέλιξη ενέργειες δημιουργίας ενός κοινού τόξου με τις αντίστοιχες Οργανώσεις ΜμΕ των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Η αρχή έγινε στην Ιταλία όπου πριν λίγες μέρες αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ κατέληξε σε διμερή συμφωνία συνεργασίας με την Ιταλική Συνομοσπονδία Βιοτεχνιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (CNA), ώστε ΓΣΕΒΕΕ και CNA να συντονίσουν τη δράση τους, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και διμερές επίπεδο, σε τομείς πολιτικής κοινού ενδιαφέροντος, με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δυο χώρες.»
Τελειώνοντας ο κ. Καββαθάς κάλεσε τους εμπόρους τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους αυτοαπασχολούμενους να είναι όσο ποτέ άλλοτε κοντά στις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία τους.


Πηγή : euro2day.gr


Πόλεμος…”νονών” στην Πελοπόννησο




Η «επέκταση» του οργανωμένου εγκλήματος στην επαρχία προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. μετά και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων σε ενέδρα θανάτου στο κέντρο της Τρίπολης πριν από πέντε ημέρες. Παρ” ότι οι αξιωματικοί δεν έχουν σαφή εικόνα για τον δράστη (ερασιτεχνική η
μεταμφίεσή του με γυαλιά και ψεύτικο μισοκολλημένο μουστάκι) και τα κίνητρά του, βλέπουν ότι «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» που σημειώνονταν παλαιότερα μόνο στην Αττική, τώρα επεκτείνονται και στην επαρχία.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, την Καβάλα, το Αγρίνιο και αλλού φαίνεται ότι ήλθε η σειρά της αρκαδικής πρωτεύουσας να γίνει «χώρος» σύνθετων εγκληματικών ενεργειών από ανθρώπους και κυκλώματα που σχετίζονται με τον χώρο της νύχτας.

Στελέχη των διωκτικών αρχών υποστηρίζουν ότι «στην Τρίπολη δεν υπήρχαν, παρά την αύξηση των κέντρων διασκέδασης λόγω της εκτεταμένης πεζοδρόμησης, συμμορίες «μπράβων» ούτε ιδιαίτερα οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών. Αλλά και το θύμα είναι βέβαιο ότι δεν σχετιζόταν με κυκλώματα τοκογλυφίας που ίσως θα μπορούσαν να είχαν δράσει.

Ξέρουμε μόνο για τις προστριβές του με άλλους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και τις συνεχείς καταγγελίες που έκανε για παραβίαση του ωραρίου, επειδή θεωρούσε ότι βλάπτονταν τα συμφέροντα ενός κλαμπ που είχε. Ομως αυτό το έγκλημα μας αιφνιδιάζει και μας προβληματίζει. Δείχνει μίσος από αιτία που μόνο ο δράστης και το θύμα γνώριζαν».

Στην περιοχή της Τρίπολης δεν είχε σημειωθεί κανένα δείγμα δράσης οργανωμένου εγκλήματος. Ελάχιστοι θυμούνται ότι τον Ιανουάριο του 1978 δύο επιχειρηματίες από την περιοχή της Τρίπολης είχαν συλληφθεί για την απαγωγή ενός επτάχρονου Λιβανέζου στην Αθήνα. Στις 15 Οκτωβρίου 2010 είχε διαπιστωθεί η δράση κυκλώματος με πρωταγωνιστή δημοτικό αστυνομικό στην Τρίπολη που προχώρησε σε ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρώ αλλά και σε αντίστοιχες ενέργειες στην Αθήνα.
Πόλεμοι «νονών»

Στην Πάτρα εκτιμάται ότι έχουν επεκταθεί τα κυκλώματα της νύχτας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Κομβικό σημείο στην Πάτρα – ύστερα από διάφορες συμπλοκές – ήταν η δολοφονία του 35χρονου λεσχειάρχη Ανδρέα Παΐζη στις 14 Απριλίου 2005. Το 2007 σχηματίστηκε δικογραφία κατά 26 ατόμων και την άνοιξη του 2013 παίχτηκαν δύο ακόμη πράξεις του πολέμου των «νονών»: οι δολοφονίες -αρχικώς έξω από κλαμπ στην οδό Σαχτούρη και ύστερα καταμεσής στην οδό Ανθείας – τριών ατόμων και ο τραυματισμός δύο άλλων.

Ενας εξ αυτών όμως θεωρείται ότι δολοφονήθηκε από ένα μοιραίο λάθος του εκτελεστή: τον «μπέρδεψε» με άλλον κακοποιό επειδή και οι δύο είχαν ίδια σωματοδομή και κοτσιδάκι στα μαλλιά. Στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των «νονών» της Πάτρας θεωρείται ότι είχαν κομβικό ρόλο και ορισμένοι αστυνομικοί.
Στην περιοχή της Καλαμάτας ο πόλεμος των «νονών» μαίνεται την τελευταία εικοσαετία. Κεντρικό πρόσωπο θεωρείται ένας 52χρονος διακινητής ναρκωτικών που φαίνεται να είχε και την εγκληματική συνεργασία συγγενών του. Ασχολούνταν με την πυγμαχία, είχε εργασθεί ως κασκαντέρ του ηθοποιού Τσακ Νόρις στο Χόλιγουντ και είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία στον Καναδά το 1988. Είχε συλληφθεί τον Μάιο του 1997 για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς και ηρωίνης στην Αθήνα και στην Καλαμάτα. Τον Μάιο του 1998 ο 52χρονος, προκειμένου να μη συλληφθεί από την Αστυνομία για άλλη υπόθεση, κρατούσε ομήρους τέσσερα μέλη της οικογενείας του μέσα στο σπίτι τους, στην περιοχή Γιαννιτσάνικα στην Καλαμάτα. Τα τελευταία χρόνια μαζί με πολυμελή ομάδα «μπράβων» φέρονται να «πουλούσαν προστασία» σε νυχτερινά κέντρα της Καλαμάτας και σε διακίνηση ναρκωτικών.
Στις 29 Νοεμβρίου 2011 ο 35χρονος Αλβανός Φιλίπ Μεσάι και ο δίχρονος γιος του Κόρι δολοφονήθηκαν μέσα στο ΙΧ τους. Αγνωστοι είχαν ρίξει το όχημα σε αρδευτικό κανάλι στο χωριό Αρις της Καλαμάτας. Ο ανήλικος έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό και ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένος. Από έρευνες στην περιοχή αλλά και αναλύσεις κλήσεων διαπιστώθηκε ότι δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν ένας 29χρονος Αλβανός, πληρωμένος δολοφόνος, ο οποίος συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη και καταδικάστηκε σε δις ισόβια.

Για τον εκτελεστή εκκρεμούσαν παλαιότερα εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία του 32χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα το 2008 στη Μικρομάνη, ο οποίος έχει πυροβοληθεί με πέντε σφαίρες σε ραντεβού θανάτου. Ο Αλβανός θεωρείται ότι εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» για τον 52χρονο μεσσήνιο κακοποιό εναντίον του οποίου σχηματίστηκε νέα δικογραφία στις 5 Απριλίου 2014, επειδή μέσα από τις φυλακές Κέρκυρας κατηύθυνε συμμορία που εκβίαζε ξανά καταστηματάρχες της Μεσσηνίας.
Σε Ναύπλιο και αλλού
Ανεξιχνίαστη παραμένει η δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων, Γιώργου Κωστάκη, που σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου 2012 στο σπίτι του, έξω από το Ναύπλιο, στην περιοχή Πυργέλα. Το θύμα ήταν και αυτός ιδιοκτήτης πολλών καταστημάτων, υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή της Αργολίδας, ενώ διατηρούσε επαφές με ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, και όχι μόνο, στην Αθήνα. Παρ” ότι η δολοφονία επιχειρήθηκε να συνδεθεί με υποθέσεις ναρκωτικών, πώλησης χρυσού, τοκογλυφίας, αρχαιοκαπηλίας αλλά και οικονομικές εκκρεμότητες με επιχειρηματίες του Ναυπλίου, τελικώς ο φάκελος είναι ανοικτός.
Υπενθυμίζεται ότι στην Καβάλα αναδείχθηκαν από τη δεκαετία του 1990 σχέσεις «μπράβων» της πόλης με το επονομαζόμενο «συνδικάτο εκτελεστών» της Αττικής, ενώ στο Αγρίνιο δρούσε τμήμα της μεγάλης συμμορίας των 205 εκβιαστών που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2011 από την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή : tovima.gr


Ρούσσος: Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη σε όσους επλήγησαν από την κρίση



Συνέντευξη στην Βασιλική Σιούτη  newpost.gr
Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος και «κόκκινος» δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.
Στη σημερινή του συνέντευξη στο Newpost απαντά ότι  το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προεκλογικές του δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες του Δήμου καιπροαναγγέλλει ότι θα προβεί άμεσα, εντός των επόμενων ημερών, σε μείωση των δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που έπληξε η κρίση. 
Τον περασμένο μήνα, είχε πει σε μια ομιλία του: «Διαβάζω ότι δεν τηρούμε τη νομιμότητα. Το ερώτημα αν κάποιος υπακούει στο νόμο και το δίκαιο είναι αρχέγονο. Από την εποχή του Κρέοντα και της Αντιγόνης. Ο καθένας υπακούει ανάλογα με τη συνείδησή του. Εμείς κάνουμε αυτό που είναι δίκαιο.» Η δήλωση του αυτή είχε προκαλέσει πολλά σχόλια. Σήμερα τον ρωτάμε και πάλι τι θα κάνει με τους «άδικους νόμους», όπως θεωρεί αυτούς του μνημονίου, και απαντά ότι θα συνεχίσει να είναι εναντίον τους. 
-Είστε ο δήμαρχος με τον οποίο ασχολούνται  περισσότερο από κάθε άλλον τελευταία, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα ΜΜΕ.  Γιατί συμβαίνει αυτό κατά τη γνώμη σας; 
«Δεν είναι δική μου επιλογή. Εμείς προσπαθούμε απλώς να τηρήσουμε όσα είπαμε προεκλογικά στον κόσμο που μας στήριξε.  Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δήμο και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρουμε στους πολίτες». 
-Η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας για το θέμα που δημιουργήθηκε με  το τραγούδι του ΕΑΜ που ακούστηκε στην παρέλαση του Δήμου σας,  είπε ότι «Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγούδια, τους αγώνες, τις ζωές και τους βασανισμούς άλλων» και ότι αυτό το στηλιτεύει. 
«Αυτά είναι αστεία πράγματα. Εμείς ασχοληθήκαμε μόνο με το νόημα αυτής της ημέρας.  Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι δωσίλογοι στελέχωσαν το κράτος και οι αγωνιστές σέρνονταν στις φυλακές και στις εξορίες.  Αναγνωρίσαμε την Εθνική Αντίσταση με 40 χρόνια καθυστέρηση και σήμερα, 30 χρόνια μετά, αμφισβητείται το δικαίωμα να ακούγεται μια μελωδία στην παρέλαση. Απομόνωσαν μία μελωδία ανάμεσα σε 25-26 άλλες.  Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν αυτά τα τραγούδια.  Θυμάμαι τον πατέρα μου, ως  πρόεδρο του παραρτήματος της Εθνικής Αντίστασης στο Χαλάνδρι,  να καταθέτει στεφάνι υπό τους ήχους της φιλαρμονικής που έπαιζε τα τραγούδια του ΕΑΜ. Και τα προηγούμενα χρόνια ακούγονταν στο Χαλάνδρι, όταν ήταν δεξιοί οι δήμαρχοι. Γιατί αυτή η ευαισθησία τώρα, ας αναρωτηθούν κάποιοι». 
-Στην παρέλαση επίσης δεν καθίσατε στην εξέδρα των επισήμων, όπως συνηθίζεται να κάθονται οι δήμαρχοι. Γιατί; 
«Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής προτιμήσαμε να είμαστε στο πεζοδρόμιο μαζί με όλους τους άλλους πολίτες. Στην εξέδρα ανεβάσαμε την φιλαρμονική. Αυτός ήταν ένας συμβολισμός γιατί θέλαμε ο πολιτισμός να είναι στο επίκεντρο». 
-Κατηγορείστε από την κυβέρνηση ότι αρνείστε να παραδώσετε τα στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των  συμβάσεων και ελέγχεστε ως « ύποπτος για τέλεση των αδικημάτων της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος». 
«Απλώς εφαρμόζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας,  την ίδια απόφαση που είχε πάρει και με την  προηγούμενη δεξιά δημοτική αρχή.   Ο νόμος είναι εντελώς παράλογος και αντισυνταγματικός και γίνεται επιλεκτική εφαρμογή των ελέγχων. Μόνο 10 δήμοι στους 325 ελέγχονται, ενώ υπάρχουν άλλοι που έχουν διπλάσιους νομιμοποιημένους  από το νόμο Παυλόπουλου υπαλλήλους». 
-Και τι θα κάνετε με αυτό το θέμα; 
«Δεν θα τους δώσουμε το άλλοθι για να απολύσουν 6.500 ανθρώπους  από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί περί αυτού πρόκειται.  Το 15% προς απόλυση είναι εντελώς παράλογο. Πρόκειται για προκρούστια κλίνη. Δεν ανταποκρίνεται σε κανένα αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησης». 
-Τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών τον αρνείστε; 
«Όχι, ο έλεγχος για τα πλαστά πιστοποιητικά συνεχίζεται. Είναι μία αυτοτελής διαδικασία. Δεν εμποδίστηκε. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί κάποιο πλαστό πιστοποιητικό». 
-Τον άλλον έλεγχο γιατί τον εμποδίζετε; 
«Επιχειρείται αλλαγή των κριτηρίων του νόμου Παυλόπουλου.  Πάνε να ρίξουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους που έκαναν ότι έλεγε ο νόμος. Δεν μπορεί να μην έχει ευθύνες ο δήμαρχος που τους προσέλαβε, το δημοτικό συμβούλιο, το υπηρεσιακό που ενέκρινε τους φακέλους, το ΑΣΕΠ που τους εξέτασε, η Βουλή, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΣΤΕ και να ρίχνουν  την ευθύνη μόνο στους εργαζόμενους». 
-Με την καθαριότητα τι κάνετε; Προσλάβατε καθαρίστριες ή πήρατε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού; 
«Εμείς θα υπερασπιστούμε τις δημόσιες υπηρεσίες.  Ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουμε,  ούτε θα πάρουμε. Δεν μας αφήνουν να κάνουμε προσλήψεις,  μόνο συμβασιούχους μπορούμε να πάρουμε. Σήμερα ο Δήμος έχει 200 εργαζόμενους λιγότερους  από  ότι είχε το 2009. Συνταξιοδοτήθηκαν 150 και  άλλοι 50 απολύθηκαν   (φύλακες, καθαρίστριες, δημοτική αστυνομία). Είχαμε 9 παιδικούς σταθμούς και τώρα έχουμε 4 γιατί δεν έχουμε προσωπικό. Από 790 παιδιά που είχαν οι παιδικοί σταθμοί το 2009 σήμερα έχουμε 365 γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλα παιδιά, αφού δεν έχουμε προσωπικό να τα φροντίσει. Η καθαριότητα του Δήμου δουλεύει με το 1/3 του προβλεπόμενου προσωπικού». 
-Τι περιθώρια έχετε για την άσκηση μιας άλλης πολιτικής στο δήμο; 
«Δεν έχουμε αυταπάτες. Υπάρχουν όρια. Μπορούμε όμως να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες.  Στο Χαλάνδρι θα προχωρήσουμε άμεσα σε μειώσεις δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση , ώστε να πέσει μεγαλύτερο βάρος σε αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν». 
-Πότε θα το κάνετε αυτό; 
«Στα μέσα του Νοεμβρίου που θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του 2015».
-Με τους άδικους νόμους, όπως θεωρείτε ότι είναι αυτοί του μνημονίου, τι θα κάνετε; 
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενάντιά τους».


Απειλούν με κατάσχεση άνεργο οικοδόμο για χρέος 290 ευρώ στο ΙΚΑ που είχε πριν από 26 χρόνια


H υπόθεση του 50χρονου οικοδόμου κάνει τον γύρο της Ελλάδας και προκαλεί συναισθήματα οργής και αγανάκτησης στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.
Ο Σωτήρης Γιαννόπουλος, άνεργος οικοδόμος, που πασχίζει να συμπληρώσει τα 50 ένσημα τον χρόνο που ορίζει ο νόμος προκειμένου να έχει ασφαλιστική κάλυψη τώρα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.
Πριν από λίγες μέρες, ο ίδιος, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή», πήρε στα χέρια του κατασχετήριο που του κοινοποίησε δικαστικός κλητήρας, σύμφωνα με το οποίο αν δεν τακτοποιήσει χρέος προς το ΙΚΑ που είχε πριν από 26 ολόκληρα χρόνια(!) τότε θα εφαρμοστεί σε βάρος του η διαδικασία των κατασχέσεων της ακίνητης και κινητής του περιουσίας!

Ο ίδιος ενημέρωσε το σωματείο στο οποίο ανήκει (οικοδόμων Ρόδου) και ζήτησε την ενεργή συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος του ίδιου και χιλιάδων άλλων ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα.
«Το χρέος που ανακάλυψαν, λένε ότι προέρχεται από ένα μικρό ποσό οφειλής σε εισφορές, που είχα ως βιοτέχνης, πριν από 26 χρόνια εδώ στη Ρόδο. Είναι απίστευτο όμως αληθινό, να ζητούν από έναν άνθρωπο άνεργο, έναν οικοδόμο που πασχίζει να κάνει 50 μεροκάματα τον χρόνο να τους καλύψει όλα αυτά τα χρέη.
Για μένα το ποσό είναι απαγορευτικό. Γιατί το ανακάλυψαν τώρα μετά τόσα χρόνια; Γιατί αφού είχα μαζί τους συναλλαγές εδώ και 26 χρόνια ως οικοδόμος πλέον δεν μου το ζήτησαν ποτέ; Δεν μπορώ να το καλύψω, να το ξέρουν, αλλά ούτε και θα τους επιτρέψω να μου κατάσχουν τα πράγματα μέσα από το σπίτι μου όπως λένε στα χαρτιά που μου έστειλαν. Έκλεισα τις υποχρεώσεις μου με τη Δ.Ο.Υ ως επαγγελματίας το 1993. Τι θέλουν τώρα; Είναι στα καλά τους; – είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος.
Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία της Ρόδου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ξεπερνούν τα 260 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επικαλούμενος στοιχεία και δημοσιεύματα σημείωσε ότι το 80% αυτών των χρεών, ανήκει σε μια κατηγορία ελαχίστων (λιγότερους από 50) επιχειρηματιών που επί σειρά ετών καταφέρνουν να φεσώνουν το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και την τοπική αγορά, χωρίς κανείς να μπορεί να τους ακουμπήσει και να εισπράξει τα ιλιγγιώδη ποσά που χρωστούν.
Πηγή  : usay.gr


Μικρο-oμολογιούχοι κρέμασαν ένα γουρούνι έξω από το υπουργείο Οικονομικών [εικόνες]


Εναν απίστευτο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν επέλεξαν οι μικρο-ομολογιούχοι που έχασαν τα χρήματά τους μετά το PSI. Συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και κρέμασαν ένα γουρούνι.

Μαζί τους είχαν και διάφορα πανό και πλακάτ με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.









Πηγή : iefimerida.gr


Ζήγρας: «Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήξεραν για τις μίζες του Άκη»


«Έδινε χρήματα σε βουλευτές όποτε είχαν ανάγκη» υποστηρίζει ο εξάδελφος του πρώην υπουργού και ισχυρίζεται ότι είχε δει ιδίοις όμμασι συναλλαγή με πολιτικό

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήξεραν για τις μίζες του Ακη», σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος έχει μετατραπεί πλέον σε βασικό μάρτυρα κατηγορίας του πρώην υπουργού. Ειδικότερα, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Ν. Ζήγρας σε συνέντευξή του στον Alpha, υπογράμμισε πως οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν την οικονομική ευχερεια του Τσοχατζόπουλου.

«Είναι γνωστά τοις πάσι αυτά, ακόμη και στο υπουργείο που ήταν. Εδινε χρήματα σε βουλευτές όποτε είχαν ανάγκη» υποστηρίζει και ισχυρίζεται ότι είχε δει ιδίοις όμμασι συναλλαγή με πολιτικό.

Ο Νίκος Ζήγρας μίλησε για τα τελευταία χρήματα που είχε αναλάβει να μεταφέρει από μια ελβετική θυρίδα σε μια άλλη. Επρόκειτο για το ποσό των 400.000 δολαρίων τα οποία εντόπισαν οι ελβετικές αρχές σε θυρίδα της Credit Suisse. Υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την πρώτη σύζυγο Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν ενώ ανέφερε ότι οι αρχές βρήκαν ακόμη και ένα ιδιόχειρο σημείωμα της κόρης τους, Αρετής, που έγραφε «άνοιξα τη θυρίδα και πήρα 40.000 δολάρια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, παραλήπτες των χρημάτων αυτών ήταν οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος. «Εκεί γινόταν η μοιρασιά μεταξύ τους» ισχυρίστηκε προσθέτοντας ότι ο πρώην υπουργός ζητούσε εναγωνίως τα χρήματά του από τον Σμπώκο. Στη διήγησή του, ο Ζήγρας υποστηρίζει ότι ο Τσοχατζόπουλος εμπλέκει τον επιχειρηματία Γ. Σαχπασίδη (στο όνομα του οποίου ήταν η off shore στην οποία ανήκε το σπίτι στην Δ. Αρεοπαγίτου) και τον στέλνει στην Ελβετία για να εντοπίσει τα χρήματα από τις μίζες. «Μου είπε ο Άκης ότι ο έστειλε τον Σαχπασίδη στην Ελβετία και ότι επιτέλους εντόπισε τα χρήματα. Είναι στη Γενέυη στη UBS. Εχω την εντύπωση ότι αυτά κοιμούνται ακόμη εκεί...».




Αφροδίτη της Μήλου. Πώς την άρπαξαν οι Γάλλοι πριν από την επανάσταση του 1821 για λίγα φράγκα


Την περίοδο της Τουρκοκρατίας δεν βρήκαν την ευκαιρία μόνο οι Βρετανοί για να αρπάξουν από την υποδουλωμένη Ελλάδα αρχαιολογικούς θησαυρούς, αλλά και οι Γάλλοι. Το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, που κοσμεί σήμερα το Μουσείο του Λούβρου, το άρπαξαν από το νησί Γάλλοι αξιωματούχοι το 1821. Εικοσιτέσσερις μέρες πριν από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης παρουσίαζαν το απόκτημά τους με καμάρι στα Ηλύσια Πεδία. Ήταν το δώρο του πρεσβευτή της Γαλλίας στην Πόλη, Μαρκησίου Ντε Ριβιέρ, στον βασιλιά Λουδοβίκο το ΙΗ


Η ανασκαφή του αγάλματος  

Τον Απρίλιο του 1820 στο Κλήμα της Μήλου, ο αγρότης Γεώργιος ή Θεόδωρος Κεντρωτάς, καθώς  έσκαβε το χωράφι του, βρήκε ένα γυναικείο άγαλμα, που σήμερα είναι γνωστό ως η «Αφροδίτη της Μήλου». Το άγαλμα ήταν σπασμένο στα δύο και έλειπαν τα χέρια του. Ο αγράμματος γεωργός δεν κατάλαβε την αξία του ευρήματος. Ένας Γάλλος αξιωματικός, ο Ολιβιέ Βουτιέ, που βρισκόταν με το πολεμικό του πλοίο “ Εσταφέτ” για να ξεχειμωνιάσει στο λιμάνι του νησιού, προσφέρθηκε – με το αζημίωτο φυσικά- να βοηθήσει. Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι το γαλλικό πλήρωμα βρισκόταν ήδη στον χώρο της ανασκαφής, ψάχνοντας για αρχαία....

Οι επίδοξοι αγοραστές

 Ο νεαρός Βουτιέ είναι αυτός που πρωτοδιαβάζει την επιγραφή στη βάση του αγάλματος. “Αφροδίτη” ήταν τη λέξη που έκανε το πρόσωπο του να λάμψει, ενώ αντιλαμβάνεται την αξία του γλυπτού. Ενημερώνει τον πρόξενο της Γαλλίας στη Μήλο, ο οποίος σπεύδει να το αγοράσει, σαν να είναι απλό εμπόρευμα. Τότε όμως δεν υπάρχει ελληνικό κράτος και οι Οθωμανοί περιφρονούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Το νέο διαδίδεται πολύ γρήγορα και στο νησί καταφθάνουν και άλλοι επίδοξοι αγοραστές από την Αθήνα για να το μεταφέρουν στον Πειραιά. Ένας καλόγερος από τη Μήλο που είχε κατηγορηθεί για ιερατικές ατασθαλίες, σκέφθηκε να το κάνει δώρο στον διερμηνέα του στόλου που θα τον πήγαινε στην Πόλη για να απολογηθεί. Η Αφροδίτη παραλίγο να βρεθεί στη Μολδαβία, καθώς ο διερμηνέας ήταν ο πρίγκιπας της Μολδαβίας, Νικόλας Μουρούζης.

Ο Βουτιέ σπεύδει στον Γάλλο πρεσβευτή στην Κωνσταντινούπολη για να μη χάσουν τον πολύτιμο αρχαιολογικό θησαυρό, ενώ ο Κεντρωτάς κατακλύζεται από προτάσεις και αμοιβές


Το σκληρό παζάρι των Γάλλων

Στις 20 Μαίου του 1820, οι Γάλλοι αξιωματικοί επιστρέφουν στη Μήλο με φιρμάνια από τον Σουλτάνο. Το άγαλμα βρίσκεται πακεταρισμένο στο κατάστρωμα ενός καϊκιού, έτοιμο να ταξιδέψει για τη Μολδαβία. Αμέσως ξεκινούν τα παζάρια και οι δωροδοκίες. Κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς πέρασε στα χέρια των Γάλλων η Αφροδίτη. Άλλοι λένε ότι αναγκάστηκαν να την παραδώσουν οι Τούρκοι αξιωματικοί του νησιού και άλλοι ότι οι Γάλλοι ναύτες έκαναν γιουρούσι στο πλοίο και την άρπαξαν. Ο φτωχός και πολύτεκνος αγρότης που κάτω από συνεχείς πιέσεις παρέδωσε το άγαλμα, πήρε ως αντάλλαγμα 400 γρόσια, ένα σχετικά καλό ποσό για την εποχή, αν λάβουμε υπόψη πως 1000 γρόσια ήταν ο ετήσιος μισθός των δημογερόντων. Κερδισμένοι βγήκαν οι Γάλλοι που ξόδεψαν μόνο χίλια φράγκα για να πάρουν στα χέρια τους την Αφροδίτη της Μήλου και να τη μεταφέρουν στην πατρίδα τους. Στη Μήλο βρίσκεται πλέον μόνο ένα αντίγραφο που εκτίθεται στο μουσείο του νησιού, καθώς το Λούβρο μας “έκανε την τιμή” να το στείλ...

Διαμαρτυρία των femen μπροστά από την Αφροδίτη της Μήλου. Καταγγέλουν τον βιασμό... 


Το μυστήριο με τα “χέρια” της Αφροδίτης της Μήλου 

Η «Αφροδίτη της Μήλου» είναι ένα από τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά αγάλματα της ελληνιστικής περιόδου. Η κατασκευή του χρονολογείται μεταξύ των ετών 150 και 100 π.Χ. Είναι φτιαγμένο από παριανό μάρμαρο και έχει ύψος πάνω από 2 μέτρα. Δημιουργός του είναι πιθανότατα ο Σκόπας, μαθητής του Φειδία, ή κατά άλλες πληροφορίες, ο Αλέξανδρος της Αντιόχειας, για τους οποίους όμως δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία. Το άγαλμα αν και βρέθηκε χωρίς χέρια, πιθανολογείται πως στο αριστερό της χέρι κρατούσε ένα μήλο, ενώ το δεξί ακουμπούσε στο ύφασμα που είναι τυλιγμένο γύρω από τους γοητευτικούς γοφούς της «Αφροδίτης»....



Πηγή : mixanitouxronou.gr



Τα βρήκαν Ρωσία - Ουκρανία για το φυσικό αέριο



Η Ουκρανία, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ενωση έφθασαν χθες το βράδυ σε προσωρινή λύση της διένεξης για το ρωσικό φυσικό αέριο, υπογράφοντας συμφωνία η οποία εξασφαλίζει την τροφοδοσία της Ουκρανίας, αλλά και της Ευρώπης, για τον φετινό χειμώνα.

"Η πολιτική υπευθυνότητα, η λογική της συνεργασίας και η απλή οικονομική λογική πρυτάνευσαν", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενεργειακή μας ασφάλεια", είπε προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος οι άνθρωποι να κρυώσουν τον φετινό χειμώνα στην Ευρώπη".

Επειτα από διήμερες εντατικές διαπραγματεύσεις, η συμφωνία για την επανάληψη των παραδόσεων του ρωσικού φυσικού αερίου, που είχαν διακοπεί τον Ιούνιο, υπεγράφη από τους υπουργούς Ενέργειας των δύο χωρών, τον Αλεξάντερ Νόβακ για τη Ρωσία, και τον Γιούρι Πρόνταν για την Ουκρανία, καθώς και από τον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ. Στη συνέχεια οι επικεφαλής της ρωσικής Gazprom και της ουκρανικής Naftogaz υπέγραψαν το "addendum" στο συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Οι συμφωνίες αφορούν το ποσόν των οφειλών της Ουκρανίας και τον τρόπο πληρωμής του φυσικού αερίου μέχρι τον Μάρτιο 2015.

Η διευθέτηση του χρέους ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα γίνει σε δύο δόσεις. Η αποπληρωμή της πρώτης δόσης του 1,45 δισκετομμυρίου δολαρίων θα είναι άμεση, ενώ η δεύτερη δόση ύψους 1,65 δισεκατομμυρίου δολαρίων θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Η ρωσική πλευρά αποτιμά το σύνολο των οφειλομένων από την Ουκρανία σε 5,3 δικσετομμύρια δολάρια, αλλά για τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια που απομένουν θα αποδεχθεί την απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου.

Σημαντικό σημείο της συμφωνίας είναι ο καθορισμός μίας τιμής "κάτω από τα 385 δολάρια ανά 1.000 κυβ.μ." κατά τη διάρκεια της ισχύος της προσωρινής συμφωνίας. Η πληρωμή θα γίνεται προκαταβολικά κάθε μήνα.

Ο Γκίντερ Ετινγκερ δήλωσε ότι η Naftogaz έχει τη δυνατότητα να πληρώσει με ίδιους πόρους τις μελλοντικές εισαγωγές φυσικού αερίου. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι επισήμως εγγυήτρια των οικονομικών δεσμεύσεων του Κιέβου. Ωστόσο, η οικονομική βοήθεια της ΕΕ - με τα δύο προγράμματα μακροοικονομικής ενίσχυσης ύψους 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ που αποφάσισε την άνοιξη, 600 εκατομμύρια από τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί - και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που υποσχέθηκε τον Απρίλιο δανειοδότηση ύψους 17 δισκεατομμυρίων δολαρίων- θα βοηθήσουν το Κίεβο στην αποπληρωμή του χρέους του, σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο Ενέργείας, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να εγγυηθεί μία συμφωνία που θα εξασφάλιζε την τροφοδοσία της Ευρώπης σε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας πριν παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του στην νέα Επιτροπή Γιούνκερ.


Πηγή : onalert.gr


Οι Ελληνες έγιναν φτωχότεροι κατά 1,38 δις. το δεύτερο τρίμηνο του 2014



Φτωχότερα κατά 1,38 δισεκατομμύρια έγιναν τα νοικοκυριά στο δεύτερο τρίμηνο του 2014. Στο ποσό αυτό εκτιμάται η απώλεια του εισοδήματος σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το δελτίο «7 ημέρες οικονομία» της Eurobank.
Όμως, αν συνυπολογιστεί και η πτώση της αξίας των ακινήτων (το 84% των Ελλήνων ιδιοκατοικεί), τότε γίνεται αντιληπτό ότι οι Ελληνες έγιναν πολύ φτωχότεροι, αφού η μείωση της αξίας των διαμερισμάτων ήταν 7,3%.

Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι η κατάσταση αυτή δυσκολεύει την ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης στη χώρας μας και κατ΄ επέκταση την ανάκαμψη της οικονομίας και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σωρευτικά από το δεύτερο τρίμηνο του 2008 η πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης, του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και των τιμών των διαμερισμάτων ήταν της τάξης του 21,36%, 28,73% και 35,84% αντίστοιχα.


Πηγή : newsit.gr


Μελετάται η ένταξη των ειδικών μαθημάτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα



Την ελάφρυνση των μαθητών της Γ' Λυκείου σκέφτεται το υπ. Παιδείας

Μελετάται από το υπουργείο Παιδείας η ένταξη των ειδικών μαθημάτων, όπως του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ' Λυκείου αν και στο νομοθετικό πλαίσιο του Νέου Λυκείου και συγκεκριμένα στο άρθρο 2, παράγραφος 5 αναφέρεται ότι «για την άσκηση των υποψηφίων για την εισαγωγή σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που απαιτείται και εξέταση σε ειδικά μαθήματα δύνανται να λειτουργούν σε επίπεδο διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε ώρες εκτός πρωινής λειτουργίας σχολείων τμήματα ενίσχυσης στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, στα Ισπανικά και στα Ιταλικά».

Ήδη επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής εργάζεται ώστε να προτείνει μια ρύθμιση στο υπουργείο Παιδείας και στο αρχικό σχέδιο περιλαμβάνεται η ένταξη των ειδικών μαθημάτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα και πιθανόν οι μαθητές που θα ακολουθήσουν σχολές με ειδικό μάθημα να έχουν περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας κ. Στύλιος απαντώντας σε ερώτηση για τα ειδικά μαθήματα του γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου:

«Το αρχικό σχέδιο περιλαμβάνει για τη Γ’ λυκείου ένταξη στο ωρολόγιο πρόγραμμα που δεν ίσχυε μέχρι τώρα καθόλου όσον αφορά το γραμμικό και το ελεύθερο σχέδιο και πιθανόν σε αυτούς τους μαθητές να έχουμε 35 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, ενώ στους υπόλοιπους που δεν ακολουθούν σχολές που χρειάζεται ειδικό μάθημα 33 ώρες διδασκαλίας», ανέφερε ο υφυπουργός επισημαίνοντας ότι «η πρόθεση είναι να ενταχθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα και προς την κατεύθυνση αυτή πιθανόν να υπάρξει μείωση των ωρών διδασκαλίας από κάποιο άλλο μάθημα για τα παιδιά που ακολουθούν αυτές τις σχολές, ούτως ώστε μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα να διδάσκονται τα συγκεκριμένα μαθήματα».

Το υπουργείο θα δει την τελική θέση που θα διατυπώσει το ΙΕΠ και ακολούθως θα υπάρξει επί του θέματος εκτενής συζήτηση και διάλογος στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στύλιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι δεν υπάρχει πλέον η οικονομική δυνατότητα να προσλαμβάνονται καθηγητές «για να τους βάλουμε σε σχολεία χωρίς μαθητές» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «και ως εκ τούτου οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μία κανονικοποίηση, σε έναν εξορθολογισμό από τη ζήτηση που θα υπάρχει από τους μαθητές για τα συγκεκριμένα μαθήματα, το γραμμικό σχέδιο και το ελεύθερο σχέδιο, να προκύψουν και οι αντίστοιχες προσλήψεις ωρομισθίων είτε αναπληρωτών είτε μονίμων καθηγητών. Διότι με πολύ μεγάλη σύνεση οφείλουμε να διαχειριζόμαστε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και με αυτήν τη φιλοσοφία και με αυτήν τη λογική προχωρούμε πλέον στην παρέμβαση που θα έρθει το επόμενο διάστημα. Έχει εξαγγελθεί ήδη και από τον υπουργό Παιδείας, αλλά και από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Παιδείας στη ρύθμιση και για την πληροφορική και για τα καλλιτεχνικά μαθήματα».


Πηγή : newsbeast.gr


Πόσο κουρεύτηκαν οι δαπάνες στα νοσοκομεία από την αρχή της κρίσης;



Τελειωμό δεν έχουν τα κουρέματα στις δαπάνες για υλικά και προμήθειες στο ΕΣΥ από τη μέρα που μπήκε το μνημόνιο στη ζωή μας.

Την ώρα που στο παρελθόν γινόταν απίστευτες σπατάλες ειδικά στις προμήθειες των νοσοκομείων, φθάσαμε να μην υπάρχουν ούτε τα βασικά υλικά στα ράφια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

 Γι αυτό άλλωστε και οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία καθημερινά είναι τραγικές, φαινόμενο που εντείνεται καθώς υλικά δεν αγοράζονται.
Και όχι τυχαία βέβαια αφού χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την Υγεία τσεκουρώνονται. Είναι ενδεικτικό ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ είναι 60% κάτω σε σχέση με το έτος 2009.
Και σα να μην έφθανε αυτό, δε λιγοστεύουν μόνο τα υλικά αλλά και το …προσωπικό.

Τα κενά είναι αμέτρητα με συνέπεια οι ασθενείς να ψάχνουν στους διαδρόμους για έναν νοσηλευτή να εξυπηρετηθούν. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

Και αυτό επειδή η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή σε οργανισμούς που συστήθηκαν την τελευταία τετραετία. Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις.


Πηγή : iatropedia.gr


Συνελήφθη μετά από 48 μέρες ανθρωποκυνηγητού για τη δολοφονία αστυνομικού

Συνελήφθη στην Πενσυλβάνια μετά από 48 ημέρες ανθρωποκυνηγητού, ύποπτος για δολοφονία αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Κρυβόταν σε νεκροταφείο αεροσκαφών.

Συνελήφθη στην Πενσυλβάνια μετά από 48 ημέρες ανθρωποκυνηγητού, ύποπτος για τη δολοφονία ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός ακόμα.

Ο 31 ετών Ερικ Μάθιου Φρέιν διέφυγε της σύλληψης στις 12 Σεπτεμβρίου οπότε και είχε στήσει ενέδρα σε αστυνομικούς έξω από ένα χώρο κατασκήνωσης της αστυνομίας στην περιοχή Μπλούμινγκ Γκρόουβ. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο αστυνομικός Μπράιον Ντίκσον 38 ετών, ενώ

τραυματίστηκε σοβαρά ο συνάδελφός του Άλεξ Ντάγκλας 31 ετών.

Οι αρχές ευελπιστούν ότι η σύλληψη του Φρέιν θα ρίξει φως στα ερωτήματα που έχουν προκύψει στην υπόθεση, όπως τα κίνητρα που οδήγησαν τον δράστη να ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών καθώς και πως ήταν σε θέση να αποφύγει τη σύλληψη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και ενώ στην υπόθεση είχαν ανατεθεί εκατοντάδες αστυνομικοί.Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη σε ένα «νεκροταφείο» αεροσκαφών στην περιοχή Μπίρτσγουντ Ριζόρτ στο Τάνερσβιλ της Πενσυλβάνια. Ο Φρέιν, ο οποίος ήταν στη λίστα καταζητούμενων του FBI, παραδόθηκε στις αρχές χωρίς να προβάλει αντίσταση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Στο υπόστεγο όπου είχε βρει κατάλυμα ο δράστης, οι αρχές εντόπισαν ένα τουφέκι και ένα περίστροφο.

Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, οι αρχές θεωρούσαν ότι ο Φρέιν κρυβόταν στην κοντινή περιοχή, ενώ υπήρχαν αρκετές μαρτυρίες ανθρώπων που τον είχαν δει. Ωστόσο η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να τον εντοπίσει νωρίτερα.

Ο Φρέιν αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και άλλα αδικήματα.

Η ανακοίνωση της σύλληψης από τον κυβερνήτη της Πενσυλβάνια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

bloko.gr