Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Με το έτσι θέλω το ΕΑΠ καταργεί τις δόσεις στα δίδακτρα και απειλεί με διαγραφές



Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειες τους η ξαφνική και ανάλγητη απόφαση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου να αλλάξει το σύστημα με το οποίο οι φοιτητές εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους και αν τους υποχρεώσει να πληρώσουν άμεσα και σε δύο δόσεις.

Αυτό έγινε, χωρίς καμία προειδοποίηση, και ενώ οι φοιτητές είχαν προγραμματίσει όπως γινόταν τα τελευταία τρία χρόνια να πληρώσουν σε δόσεις της θεματικές ενότητες των σπουδών τους.

Το ΕΑΠ ξαφνικά με αποφασίζουμε και διατάζουμε, άλλαξε το σύστημα εξόφλησης ζητώντας από τους φοιτητές μπροστά τα μισά χρήματα μπροστά μέχρι τις 20 Αυγούστου και τα υπόλοιπα, πάλι, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αλλιώς θα διαγραφούν οι φοιτητές που δεν έχουν εκ των πραγμάτων και της κατάστασης να πληρώσουν.

Από τέλος Ιουλίου τρέχουν όλες οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών με τους υπέρογκους φόρους που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάτι που γνωρίζει η διοίκηση του ΕΑΠ αλλά πράττει ανάλγητα και χωρίς καμία ανθρωπιά οδηγώντας εκατοντάδες φοιτητές στην διαγραφεί με το έτσι θέλω.

Οι δόσεις αποπληρωμής, των διδάκτρων με τις οποίες κάθε φοιτητής μπορούσε να υπολογίσει τις υποχρεώσεις του, ξεκινούσαν με προκαταβολή στη δήλωση θεματικών ενοτήτων τον Ιούλιο και εξοφλούνταν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Η απόφαση αυτή να καταβληθούν σε δύο δόσεις τα δίδακτρα, είναι απόφαση ντροπής και δείχνει ότι η διεύθυνση του ΕΑΠ δεν έχει καμία κοινωνική ευαισθησία για τους φοιτητές του ειδικά σε χρόνια οικονομικής κρίσης. 

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης ειδικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση να σταματήσει αυτή την ανάλγητη απόφαση ντροπής.


Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που άνδρας απαγάγει κοριτσάκι με δέλεαρ ένα κέρασμα



Συνέβη στην Κίνα

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να απαγάγει ένα μικρό κορίτσι στην Κίνα αφού πρώτα το δελέασε με ένα κέρασμα που κρατούσε στο χέρι του.

Στο βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας το απόγευμα της 6ης Ιουλίου φαίνεται η στιγμή που το μικρό κορίτσι πλησιάζει τον άνδρα, ο οποίος αναγνωρίστηκε με το όνομα Ζανγκ.

«Κρατούσε το χέρι της κόρης μου ενώ περνούσε το δρόμο για να της αγοράσει κάποιο σνακ. Η ίδια στην αρχή ήταν διστακτική αλλά μετά ο άνδρας την έβαλε στο μηχανάκι του και έφυγε» περιέγραψε τις σκηνές ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

Μετά την καταγγελία που υπέβαλε άμεσα στην αστυνομία, ακολούθησε έρευνα που διήρκησε 18 ώρες και ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη του Ζανγκ στο σπίτι του το επόμενο πρωί.

Ευτυχώς το κορίτσι δεν είχε πάθει το παραμικρό.

Ο Ζανγκ υποστήριξε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι ήθελε απλά να μεγαλώσει το μικρό κορίτσι «σαν να είναι κόρη μου».


Πηγή : protothema.gr



Οι 4 απατεώνες που έταζαν ρυθμίσεις οφειλών σε Δημόσιο και τράπεζες



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες, υποσχόμενοι την διαμεσολάβηση τους για τη ρύθμιση οικονομικών οφειλών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες και η οποία εξαρθρώθηκε την 2-7-2018, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Ειδικότερα :

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες υποσχόμενοι την διαμεσολάβηση τους για τη ρύθμιση οικονομικών οφειλών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

Συνελήφθησαν στις 2-7-2018, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη και στην Ημαθία, τέσσερις ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης εκ των οποίων η 46χρονη διευθύνουσα την σπείρα. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για δύο γυναίκες, ηλικίας 46 και 50 ετών και δύο  άνδρες, ηλικίας 44 και 50 ετών. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω, για διάπραξη απατών, είναι δύο  επιπλέον ημεδαποί, μία 48χρονη γυναίκα και ένας 82χρονος άνδρας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με υπόθεση απάτης, το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Σχέσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατάφερε έπειτα από συστηματική έρευνα, συνδυαστική μελέτη στοιχείων, συνεργασία με άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες και συσχετισμό συναφών δικογραφιών ανά την Ελλάδα, να εντοπίσει τους εμπλεκόμενους και να πιστοποιήσει την εγκληματική τους δράση.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η εγκληματική οργάνωση, μέσω του κοινωνικού κύκλου που είχαν αναπτύξει τα μέλη της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνέλεγε πληροφορίες για άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, είτε λόγω χρεών στα Δημόσια Ταμεία είτε λόγω Τραπεζικών οφειλών και τα προσέγγιζε. Σε άλλες περιπτώσεις, τα ίδια τα θύματά τους, που δεν είχαν αντιληφθεί τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, τους σύστηναν σε τρίτα πρόσωπα που επίσης αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η 46χρονη, η οποία συστηνόμενη ως δικηγόρος/οικονομολόγος και ιδιοκτήτης μεγάλου δικηγορικού γραφείου με συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, υποσχόταν:

(α) Ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο με άμεση εκδίκαση των υποθέσεων

(β) Λύσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσω διακανονισμού με τις τράπεζες.

(γ) Ρυθμίσεις ταμειακών οφειλών, ακόμα και σε εξαιρετικά πολύπλοκες περιπτώσεις που «φάνταζαν αδύνατες» μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Επιπλέον, για να γίνει πιο πειστική και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της, επικαλούνταν υποτιθέμενες «στενές σχέσεις» με δημοσίους υπαλλήλους σε καίριες θέσεις, καθώς και με υπαλλήλους σε μυστικές υπηρεσίες που τις παρείχαν "πληροφορίες", ενώ ακόμη εμφανιζόταν ως κάτοχος μεγάλης περιουσίας, μη έχουσα ανάγκη από αμοιβή για τις υπηρεσίες που θα τους παρείχε.

Ακολούθως και αφότου έπειθε τα θύματα της, τους ζητούσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα της υπόθεσης, επικαλούμενη τη δημιουργία φακέλου, με σκοπό στην πραγματικότητα την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και την δημιουργία οικονομικού προφίλ για τον εκάστοτε, ώστε να επιλέξει τελικά άτομα με οικονομικό υπόβαθρο.

Αξιοσημείωτο του τρόπου δράσης της ήταν το γεγονός ότι απέφευγε τεχνηέντως τη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών συνεργασίας.

Σε ότι αφορά τις συναντήσεις των θυμάτων με την 46χρονη, αυτή φρόντιζε να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους και κυρίως σε καταστήματα εστίασης, καφετέριες, ξενοδοχεία ή ακόμη και στις οικίες των θυμάτων, ενώ εμφανίζονταν είτε μόνη της είτε με τους άλλους συλληφθέντες, ως ακολούθως:

(α) Με τον 44χρονο (σύζυγος της), ο οποίος ψευδώς συστηνόταν ως Αξιωματικός και πιλότος της Αεροπορίας Στρατού ή της Πολεμικής Αεροπορίας, θεωρώντας ότι η επαγγελματική του ιδιότητα προσδίδει κύρος στη σύζυγο του και αληθοφάνεια στους ισχυρισμούς της.

(β) Με τον 55χρονο, ο οποίος συστηνόταν ως καθηγητής Πανεπιστημίου καθώς και ως βοηθός και γραμματέας της.

(γ) Με την 50χρονη, η οποία συστηνόταν ως οδηγός και «σωματοφύλακας» της.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων και των επικοινωνιών, τα μέλη της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενα την δυσχερή θέση των θυμάτων απαιτούσαν την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ή άλλων ανταλλαγμάτων (τιμαλφή ή ακίνητη περιουσία) τα οποία υποτίθεται πως ήταν απαραίτητα για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών (κάλυψη δικαστικών εξόδων, κάλυψη εξόδων που αφορούσαν τις τραπεζικές διαδικασίες, ρύθμιση οφειλών και χρεών κ.λπ.) και την εξασφάλιση της επιτυχούς έκβασης των υποθέσεων.

Τελικώς, μετά την αποκόμιση του παράνομου οφέλους, η επικοινωνία με τα θύματα διακόπτονταν ενώ η 46χρονη, προκειμένου να δικαιολογήσει τη διακοπή, προφασιζόταν σοβαρούς λόγους υγείας που την ανάγκαζαν να βρίσκεται είτε κλινήρης, είτε νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, το κύκλωμα από το έτος 2013, με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης, κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον είκοσι (20) άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τα -2.280.000- ευρώ (μετρητά, τραπεζικές μεταφορές, τραπεζικές επιταγές, συναλλαγματικές, ακίνητη περιουσία, δικαστικές αξιώσεις από εικονική χορήγηση δανείων κ.λ.π.).

Επιπρόσθετα, στην κατοχή τους καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος εγγράφων σχετιζόμενων με υποθέσεις θυμάτων
στρογγυλή σφραγίδα Δήμου
κινητά τηλέφωνα
ηλεκτρονικοί υπολογιστές
εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
κοσμήματα και τιμαλφή
το χρηματικό ποσό των -2.150- ευρώ

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Χαρίκλεια του Γεωργίου και της Σταυρούλας, γεννηθείσα την 12-7-1972 στην Κομοτηνή




2. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Γρηγορίου και της Δήμητρας, γεννηθέντα την 1-7-1974 στο Κιλκίς



3. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ Αβραάμ του Γεωργίου και της Ευγενίας, γεννηθέντα την 5-9-1968 στη Θεσσαλονίκη



4. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ Λαμπρινή του Χρήστου και της Πανάγιους, γεννηθείσα την 6-2-1968 στη Στουτγάρδη Γερμανίας




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί α) στην πρόοδο της προανάκρισης, β) στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, γ) στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωση της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και δ) στη βεβαίωση εγκλημάτων που τιμωρούνται ως κακουργήματα ή πλημμελήματα με δόλο και συγκεκριμένα στον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων τα οποία είχαν πεισθεί να καταβάλουν χρηματικά ποσά χωρίς να αντιληφθούν ότι είναι θύματα απάτης, διαδικασία η οποία σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται απολύτως δυσχερής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476823 της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Κωλοτούμπα Σκουρλέτη μετά το κράξιμο που αφήνει παράθυρο για ψήφο στους Έλληνες του Εξωτερικού




Εντός του 2018 θα ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, δεσμεύθηκε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης.

«Έχουν δικαίωμα οι Έλληνες του εξωτερικού και ιδιαίτερα αυτοί που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης, να βρεθεί ένας τρόπος, μια ασφαλής και σύννομη μέθοδος να εκφράζονται», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

«Θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή μέσα στο 2018. Και Δεν πρέπει να συσχετίζεται με το θέμα της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών», είπε, για το οποίο κάλεσε την αντιπολίτευση «να καταλάβει κάτι που είναι υπερώριμο να το υποστηρίξει και να πάμε με πάνω από 200 ψήφους ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές». 


Απάντηση Ντόρας σε Τσίπρα : Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής



Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τους νέους πανηγυρισμούς του για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη έδωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για την σημερινή αναφορά στο όνομά μου. Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα. Όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Έλληνες. Λυπάμαι γιατί ο χθεσινός Καμμένος και ο σημερινός Τσίπρας επιβεβαιώνουν ότι η αποτυχία έχει όνομα και διεύθυνση».

«Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει η δήλωση της κ. Μπακογιάννη. 




Γ. Βρούτσης : Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν 21 άδικες και αχρείαστες περικοπές συντάξεων και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, σε απάντηση προς τους απολύτως ψευδείς κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι δεν έγιναν, δήθεν, περικοπές συντάξεων από την παρούσα Κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει προχωρήσει σε 21 άδικες και αχρείαστες περικοπές συντάξεων -και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών- ύψους 10 δις ευρώ!».

Πλήρης Δήλωση:

«Επειδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίζουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους, επειδή αλλοιώνουν συνεχώς την αλήθεια με ασύστολα ψέματα, και επειδή μόνοι τους έχουν ψηφίσει όλες τις μειώσεις των συντάξεων μετά το 2015 -έχοντας μάλιστα συμπεριλάβει τις μειώσεις αυτές στο Ολιστικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, στο ΜΠΔΣ 2019-2022 και στην πρόσφατη Αναλογιστική Μελέτη για το Ασφαλιστικό:

Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση ποιες είναι οι 21 άδικες και αχρείαστες περικοπές συντάξεων καθώς και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που πραγματοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ύψους 10 δις ευρώ! 

Μειώσεις που οδήγησαν –συγκριτικά με το 2014- σε περικοπή των κύριων συντάξεων από 35% έως 40% και τις επικουρικές κατά 44%! (σχήμα 1). 

Πιο συγκεκριμένα:


1.  Αύξηση του ποσοστού εισφοράς υπέρ υγείας από 4% σε 6% για το σύνολο των κύριων συντάξεων που λαμβάνει ο συνταξιούχος  και -για πρώτη φορά- επιβολή εισφοράς υπέρ υγείας στις επικουρικές συντάξεις 6%

2.  Σταδιακή αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι την 1/1/2022. Τα νέα όρια 62 ετών για πλήρη σύνταξη με 40 έτη ασφάλισης και 67 έτη με 15 έτη (Ν.4336/2015)

3.  Κατάργηση του ορίου κατώτατης σύνταξης (Υπουργική Απόφαση Χαϊκάλη 8/2015)

4.  Επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων από 1/6/2016 και περικοπές σε συνταξιούχους με άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης στα 1.170 ευρώ καθαρά (1.300€ μικτά).

5.  Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επικουρική σύνταξη (ETEA) κατά 1 ποσοστιαία μονάδα συνολικά (από 3% για ασφαλισμένο και 3% για εργοδότη, σε 3,5% και 3,5% αντίστοιχα) για 2016-2018 και κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες για 2019-2022, επιβολή ρήτρας βιωσιμότητας στο ταμείο επικουρικής ασφάλισης

6.  Μειώσεις -από 1/1/2016- στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών υπαλλήλων μεσοσταθμικά κατά 35% ,αύξηση μηνιαίας εισφοράς  κατά 12,5% από 4% σε 4,5% και επιβολή ρήτρας βιωσιμότητας

7.  Μειώσεις στα εφάπαξ -μέχρι 31/12/2013- κατά τουλάχιστον 20%. Για τα εφάπαξ από 1/1/2014 ο υπολογισμός τους θα γίνεται σύμφωνα με το μοντέλο Νοητής Κεφαλαιοποίησης και μέχρι σήμερα επιστρέφονται μόνο οι καταβληθείσες εισφορές ατόκως

8.  Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και αλλαγή των κριτηρίων υπαγωγής μέχρι τις 31/12/2019. Οι μειώσεις από 1/1/2016 μέχρι 31/12/2019 θα ανέλθουν σε περίπου 900εκ.€. Το 2018 η δαπάνη περιορίζεται σε 108 εκ.€ και το 2020 μηδενίζεται

9.  “Ψαλίδισμα” των συντάξεων χηρείας σύμφωνα με το ν.4387/2016 μετά 13/5/2016  τουλάχιστον κατά 42% σε σχέση με το 2014, με τη θέσπιση τόσο  ηλικιακού ορίου όσο και περιορισμό της καταβαλλόμενης σύνταξης - Πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μετά από τον επανυπολογισμό της σύνταξης θανούντος -  στον επιζώντα με μείωση στο 50% της σύνταξης ή στο 25% εάν ο επιζών εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή.

10. Κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος συζύγου στις κύριες συντάξεις, καθώς και πλήρης κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων στις επικουρικές συντάξεις

11. Επιβολή πλαφόν στα 2.000 ευρώ για τις κύριες συντάξεις και στα 3.000 ευρώ (καθαρά προ φόρου) για κάθε συνταξιούχο που δικαιούται σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία Δημόσιο, ΝΠΔΔ ή οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα κύριας ή επικουρικής μέχρι 31/12/2018

12. Μειώσεις μεσοσταθμικά κατά 44% των επικουρικών από 1/1/2015. Συγκεκριμένα για το μέρος των νέων επικουρικών συντάξεων με ασφαλιστικό χρόνο μέχρι 31/12/2014 , με συντελεστή 0,45 ανά έτος  και υπολογισμός της σύνταξης με ασφαλιστικό χρόνο και  από 1/1/2015 βάσει ατομικού λογαριασμού, με την μοντέλο νοητής κεφαλαιοποίησης που πολέμησε φανατικά ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά

13. Μείωση της Εθνικής Σύνταξης για τις συντάξεις αναπηρίας. Τα 384 ευρώ θα λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,99% χορηγείται το 75% της Εθνικής Σύνταξης, ενώ με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 66,99% χορηγείται το 50%.

14. Αύξηση του κόστους εξαγοράς αναγνώρισης πλασματικών ετών. Μέχρι 13/5/2016 με το μηνιαίο κόστος εξαγοράς ήταν στο 25πλάσιο ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη που είχε ορισθεί στις 31/12/2011, με το ν.4387/2016  το κόστος εξαγοράς υπολογίζεται με το μισθό ή εισόδημα του τελευταίου μήνα πριν την εξαγορά( δηλ. με τα όρια  586€ έως 5860€ μηνιαίως)

15. Μείωση σε ποσοστό 60% του ποσού της σύνταξης κύριας και επικουρικής των δικαιούχων, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ και 100% στους δικαιούχους που απασχολούνται στο Δημόσιο ή ΝΠΔΔ.

16. Αλλαγή στη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών- αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

        α. Τα ασφάλιστρα υπολογίζονται από 1/1/2017 με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα( μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών), το 2018 στο μικτό εισόδημα με έκπτωση 15% και από 1/1/2019 στο μικτό εισόδημα(χωρίς την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών), ενώ οι μελλοντικές παροχές θα είναι μειωμένες.

        β. Σταδιακή προσαρμογή του ποσοστού 20% για κύρια σύνταξη  στους αγρότες μέχρι το 2022, ενώ η πλήρη εθνική σύνταξη 384€ θα την λαμβάνουν από το 2031.

        γ. Επιβολή εισφορών υπέρ Υγείας στους αγρότες και επιστήμονες 6,95% από το 2017. Η 1η αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016 που κατήργησε τη σταδιακή προσαρμογή.


17.  Δημιουργία αντικινήτρων για ασφάλιση μετά τα 25 έτη και με αμοιβές πάνω από 1.300 ευρώ.

18.  Η “προστασία” που προέβλεπε ο ν.4387/2016 στις περιπτώσεις που η νέα σύνταξη- σύμφωνα με ν.4387/2016- υπολείπεται τουλάχιστον 20% της σύνταξης με τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού, καταργείται στις 31/12/2018 και οι συντάξεις επανέρχονται στα επίπεδα πριν την προστασία

19.  Πάγωμα συντάξεων και το 2022 περιορισμό των μελλοντικών αυξήσεων ανάλογα με την ανάπτυξη (50%)και πληθωρισμό ( 50%) με ανώτερο τον εκάστοτε πληθωρισμό.

20.  Οι συντάξεις που εκδίδονται από τις 12.5.2016 και μετά, σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016, είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά τουλάχιστον 35%-40% σε σχέση με το 2014.

21.  Περικοπή τμήματος της προσωπικής διαφοράς κυρίων και επικουρικών καταβαλλόμενων συντάξεων μέχρι 18%  και επιπλέον περικοπή οικογενειακών επιδομάτων από 1/1/2019, η δε οποιαδήποτε αύξηση μετά το 2022 θα συμψηφίζεται με το υπόλοιπο της προσωπικής διαφοράς (μεγαλύτερο του 18%) μέχρι πλήρης εξάλειψή του!!!».




Νέα Δημοκρατία : O Τσίπρας ξέχασε να αναφερθεί στα μακεδονικά προϊόντα της Βορείου Ελλάδας



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση απάντηση στην ομιλία Τσίπρα στο ΣΒΒΕ:

«Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να ισχυριστεί και πάλι ότι τάχα δεν εκχώρησε τη “μακεδονική” εθνότητα και τη “μακεδονική” γλώσσα, όταν κάθε μέρα τον διαψεύδει ακόμη και ο Σκοπιανός ομόλογός του.

Παραδόξως ο κ. Τσίπρας ξέχασε να αναφερθεί στα μακεδονικά προϊόντα της Βορείου Ελλάδας τα οποία η συμφωνία του τα έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους. Δεν μας εκπλήσσει. Αν είχε το θάρρος, άλλωστε, να υποστηρίξει τη συμφωνία του, δεν θα αναγκαζόταν να μιλήσει σε ένα σιδερόφρακτο και προστατευόμενο από ΜΑΤ ξενοδοχείο, δίπλα ακριβώς από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης».


ΙΟΒΕ : Πτυχία για... ανέργους


Ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες είναι οι τομείς με την υψηλότερη ανεργία. Μάλιστα, ευρύτερα οι άνεργοι πτυχιούχοι αυξήθηκαν κατά 179,1% εν μέσω της οξείας οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στους ίδιους τομείς των ΑΕΙ προωθεί την αύξηση του αριθμού των εισακτέων, με κύριο στόχο του να «προσφέρει» σε όσο δυνατόν περισσότερους αποφοίτους λυκείου πρόσβαση στα ΑΕΙ. Οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας και τα συναρμόδιων υπουργείων αποδεικνύεται πως δεν λαμβάνουν επίσης υπόψη ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση «κόλλησε» την ασθένεια της δευτεροβάθμιας. Το βασικό σύμπτωμα είναι η αναντιστοιχία μεταξύ εκπαίδευσης και αναγκών της αγοράς εργασίας. Στον στόχο οι πτυχιούχοι να μην προσανατολίζονται για εργασία στον δημόσιο τομέα αλλά σε σπουδές που οδηγούν σε θέσεις εργασίας σε εξαγωγικούς τομείς εστιάζει το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Τις επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση αναδεικνύει έρευνα του ΙΟΒΕ με θέμα «Εκπαίδευση και αγορά εργασίας». Από την έρευνα προκύπτουν τα εξής:

• Τα ποσοστά ανεργίας των πτυχιούχων υπερδιπλασιάστηκαν από 7% το 2009 σε 17,1% το 2017, παραμένουν ωστόσο χαμηλότερα από τα ποσοστά αποφοίτων λυκείου και δημοτικού.

• Βέβαια, η μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού ανεργίας σημειώθηκε μεταξύ των αποφοίτων ΑΕΙ (179,1%) και ακολούθησαν εκείνοι με εκπαίδευση λυκείου (138,4%) και δημοτικού (55,6%).

• Ενας στους τέσσερις (24%) πτυχιούχους ανθρωπιστικών επιστημών είναι άνεργος. Ακολουθούν οι πτυχιούχοι των κλάδων κοινωνικών και οικονομικών επιστημών και των φυσικών επιστημών, με 19% έκαστος. Ο τομέας της βιομηχανίας-κατασκευών έχει 18,6% ανεργία και των υπηρεσιών, 12%. Οι πτυχιούχοι επιστημών υγείας έχουν ανεργία 5%.

• Η αξία των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών αποτυπώνεται και στην αγορά εργασίας, καθώς το ποσοστό ανεργίας έχει διαμορφωθεί στο 10%. Γι’ αυτό άλλωστε παρατηρείται και εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για μεταπτυχιακές σπουδές.

• Ο μέσος μισθός για άτομα με διδακτορικό κυμαίνεται στα 1.486 ευρώ, για κατόχους μεταπτυχιακού στα 1.420 ευρώ, για αποφοίτους πανεπιστημίου 1.074 ευρώ και ΤΕΙ 1.045 ευρώ.

«Η μεγαλύτερη διαρθρωτική αδυναμία συνεχίζεται στη μέση εκπαίδευση, προστέθηκε όμως η αυξημένη αναντιστοιχία της ανώτατης εκπαίδευσης», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, προσθέτοντας ότι «η αναντιστοιχία μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας υπήρχε και πριν από την κρίση και γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη της αναπροσαρμογής. Η εικόνα του εκπαιδευτικού συστήματος δεν “κουμπώνει” με το αναπτυξιακό αφήγημα της χώρας». Το ΙΟΒΕ προτείνει αναπροσανατολισμό των ΑΕΙ, από την προετοιμασία των αποφοίτων για τον δημόσιο τομέα στην απασχόληση στον ιδιωτικό, και ιδιαίτερα σε τομείς με εξαγωγικό προσανατολισμό. Επίσης, κρίνεται αναγκαίος ο αναπροσανατολισμός της λυκειακής εκπαίδευσης, από τη γενική στην τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση, που οφείλει να εναρμονισθεί με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο εθνικός μας ξεφτίλας! Ο Τσίπρας πανηγυρίζει καθημερινά για το ξεπούλημα της Μακεδονίας



Ανήθικος και επικίνδυνος ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να προκαλεί τον Ελληνικό λαό αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις του κόσμου για την προδοσία που διέπραξε μαζί με τον Πάνο Καμμένο ξεπουλώντας την Μακεδονία στα Σκόπια.

Δεν ιδρώνει το αυτί του Αλέξη Τσίπρα ίσως γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και τις συνέπειες των πράξεων του, ειδικά μετά τις εκλογές που όπως δείχνουν όλα θα καταποντιστεί και μάλλον θα αντιμετωπίσει και ποινικές ευθύνες μαζί με τον Κοτζιά και τον Καμμένο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να πανηγυρίζει για αυτά που υπέγραψε με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ και εχθές  μιλώντας στην Θεσσαλονίκη στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και χωρίς ντροπή προσπάθησε να πείσει όσους αναγκαστικά τον άκουγαν ότι αυτή η συμφωνία ήταν ότι καλύτερο είχε η Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια λέγοντας πάλι ότι οι αντιδρώντες  υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον.

Τι είπε ακριβώς ο ανεκδιήγητος και επικίνδυνος για την χώρα Αλέξης Τσίπρας :  «Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ευαισθησίες των πολιτών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω πάνω σε αυτές τις ευαισθησίες, να γίνονται σκόπιμες παραποιήσεις και μια άθλια πολιτική προπαγάνδα πολιτικής και μικροκομματικής σκοπιμότητας που σε τελική ανάλυση υπονομεύει το εθνικό συμφέρον.

Με τη συμφωνία αυτή, και χωρίς να παρεκκλίνουμε από την εθνική γραμμή, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί εδώ και παραπάνω από δύο δεκαετίες, αδράξαμε την ιστορική ευκαιρία να επιλύσουμε ένα ζήτημα που δυσχέραινε τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε πολλά επίπεδα.

Όσοι λοιπόν κατανοούν το ότι η Θεσσαλονίκη δε μπορεί ποτέ να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων χωρίς λύση στο Μακεδονικό, όσοι γνωρίζουν από κοντά τις θέσεις και των δυο πλευρών στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τα τελευταία 25 χρόνια, γνωρίζουν, και εσείς είστε μεταξύ αυτών που γνωρίζετε, ότι η συμφωνία είναι σε θετική κατεύθυνση, ότι καλύτερο έχει βρεθεί στα χέρια ελληνικής κυβέρνησης τα 25 αυτά χρόνια».




Το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στην Καραϊβική, στα ΜΜΕ της Βενεζουέλας!



Νέα στοιχεία για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενεζουέλας αλλά και τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ και τις σχέσεις με τον Αρτέμη Αρτεμίου, που είχε αποκαλύψει πριν από έναν χρόνο ο Ελεύθερος Τύπος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Βενεζουέλας, Armando Info, σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Το νησί Μαργαρίτα είναι η Ιθάκη για τις σχέσεις ανάμεσα στον τσαβισμό και το κυβερνητικό κόμμα της Ελλάδας», αποκαλύπτει τις στενές και προνομιακές σχέσεις του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, λιβανο – βενεζουελάνικης καταγωγής, με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ενώ αναδεικνύει τις επαφές που είχε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, το καλοκαίρι του 2013. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ε.Τ.», ο κ. Νίκος Παππάς μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στη διαχείριση offshore εταιρειών, Αρτέμη Αρτεμίου, είχαν ταξιδέψει μαζί με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής. Το ταξίδι αυτό δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Μαχέντ Χαλίλ μαζί με τον μεγαλύτερό του αδελφό, Χαλέντ, έχουν στήσει στη Βενεζουέλα έναν οικονομικό κολοσσό επιχειρηματικών και βιομηχανικών συμφερόντων, υπό τη σκέπη του μπολιβαριανού καθεστώτος που ασκεί την εξουσία στη χώρα από το 1999», αναφέρει η ιστοσελίδα και προσθέτει: «Το ταξίδι του Αυγούστου του 2013 των Παππά και Αρτεμίου είχε ως προορισμό του την τουριστική νήσο Μαργαρίτα της Βενεζουέλας, στη θάλασσα της Καραϊβικής, όπου οι εν λόγω ταξιδιώτες έφτασαν με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Μαχέντ Χαλίλ Μαζούμπ, ενός λιβανο-βενεζουελάνου επιχειρηματία που διατηρούσε στενές σχέσεις με υψηλά ιστάμενα στελέχη της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο. Οι ταξιδιώτες κατέλυσαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Ikin Margarita, στο ανατολικό τμήμα του νησιού, στην ακτή Καρδόν».

Η βενεζουελάνικη ιστοσελίδα, δημοσιογράφοι της οποίας υφίστανται διώξεις από το καθεστώς της Βενεζουέλας για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τους, επικαλείται και το πρόσφατο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protagon.gr, το οποίο αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις offshore που διαχειρίζεται ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου. Το 2017, μετά από την αποκάλυψη του «Ε.Τ.» ότι ο Κύπριος δικηγόρος μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι το όνομά του εμφανίζεται στα Panama Papers, ο κ. Αρτεμίου είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος σχετίζεται μόνο με τρεις offshore εταιρείες, που «συστάθηκαν και λειτουργούσαν για λογαριασμό πελατών του».

Ομως, όπως αναφέρει το protagon.gr, από μια νέα «συγκομιδή» σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων εγγράφων προκύπτει ότι «η Mossack Fonseca, το παναμέζικο δικηγορικό γραφείο απ’ όπου διέρρευσαν τα Panama Papers, είχε καταγεγραμμένο τον ίδιο ως ιδιοκτήτη για δύο από τις τρεις offshore. Οι δύο υπεράκτιες εταιρείες που εμφανίζονται στα εσωτερικά αρχεία της Mossack Fonseca να έχουν πραγματικό δικαιούχο τον κ. Αρτεμίου είναι η Pizzazz Limited με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και η Alicium Limited με έδρα τις Σεϋχέλλες. Και οι δύο φαίνεται ότι πέρασαν στη διαχείριση του δικηγορικού γραφείου του το 2015». Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Για ποιον λόγο ο Κύπριος δικηγόρος δεν είχε παραδεχθεί ότι ήταν ιδιοκτήτης αυτών των offshore εταιρειών;

Σοβαρά ερωτήματα, όμως, προκύπτουν και από το γεγονός ότι, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του στο protagon ο Χάρης Καρανίκας, η τρίτη offshore Elazzoulian, με την οποία συνδεόταν το δικηγορικό γραφείο του Αρτεμίου, έχει δραστηριότητες και στην Ελλάδα. «Τον Δεκέμβριο του 2016 αγόρασε μετοχές του Λάμπρου Πιερή, συνιδρυτή του δικηγορικού γραφείου του Αρτεμίου, σε διαφημιστική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα στην οποία μεγάλος πελάτης είναι η ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα, η διαφημιστική εταιρεία που συστάθηκε αρχές καλοκαιριού του 2015 φέρεται να έχει πάρει αναθέσεις για την παραγωγή εντύπων καθώς και κάποια δημιουργικά πρότζεκτ όσον αφορά τις ηλεκτρονικές σελίδες και τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ».

Ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι τον Απρίλιο του 2017, όταν δηλαδή ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε τις επαφές του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου και το ταξίδι τους στην Καραϊβική, η Pizzazz έκλεισε τον τραπεζικό λογαριασμό που κατείχε στη Συνεργατική Τράπεζα Κύπρου, όταν η δικηγορική εταιρεία του κ. Αρτεμίου υπέγραψε έγγραφα για τη λύση της συγκεκριμένης offshore εταιρείας.


ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Επιστολή Γλέζου στον ακροαριστερό δικτάτορα Μαδούρο για το θέμα των 2 στρατιωτικών

INTIME NEWS /ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



Το ζήσαμε και αυτό!!

Την παρέμβαση του ακροαριστερού δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο, στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ζητά ο Μανώλης Γλέζος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και μάλιστα στο τέλος υπογράφει και συντροφικά.

Η επιστολή Γλέζου, στον ακροαριστερό δικτάτορα που παραδόθηκε μέσω του πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα:

«Πρόεδρε της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουελας Νικολας Μαδουρο,

Αγαπητέ Πρόεδρε

Σας απευθύνω έκκληση ώστε να παρέμβετε προσωπικά στον Πρόεδρο Ερντογάν στα πλαίσια των διακρατικών σχέσεων που διατηρεί η χώρα σας με την Τουρκία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταχύτερη δυνατή απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές .

Είμαι στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε επί του θέματος αυτού, ώστε να σταματήσει η αδικία που βιώνουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί.

Συντροφικά
Μανώλης Γλέζος».