Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Στενεύουν και πάλι τα πράγματα στην Ελλάδα;




Όπως επισημαίνεται στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας «λόγω της σχεδιαζόμενης νέας μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό, η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται μπροστά σε μία εβδομάδα διαμαρτυριών, οι οποίες κορυφώνονται με την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης.

Εδώ και πολλές μέρες απεργεί μεγάλο μέρος των ναυτικών, με αποτέλεσμα 7.000 πρόσφυγες στη Λέσβο να μην μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Οι αγρότες μπλοκάρουν σημαντικά τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, όπως είναι οι προσβάσεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί απεργίες στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς».

Η FAZ κάνει λόγο για προειδοποιήσεις των δανειστών προς την Αθήνα με στόχο να μην αμβλυνθούν οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού. «Οι συμφωνίες με τους δανειστές προβλέπουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται κρατικές επιδοτήσεις για να επιβιώσει. Για το 2016 προβλέπεται μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν προτείνει γενική μείωση συντάξεων κατά 6%, καθώς και μείωση 15 με 20% για συντάξεις που υπερβαίνουν τα 800 ευρώ. Λέγεται ότι οι Ευρωπαίοι (αντι)προτείνουν μείωση 6% σε συνδυασμό με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5%».

Στο «στόχαστρο» το ΕΚΑΣ

Όλοι οι δανειστές πάντως, επισημαίνει η FAZ, συμφωνούν στην εκτίμηση ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) στη σημερινή του μορφή. Και αυτό γιατί στο εξής δεν θα καταβάλλεται κανενός είδους σύνταξη, εάν δεν έχει προηγηθεί η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διαμεσολαβήσει και να αφήσει τη σφραγίδα της στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Μέχρι στιγμής έχει λάβει τη διαβεβαίωση των εργοδοτών ότι θα συναινούσαν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% (μία απόφαση που, κατά τους δανειστές, θα είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας). Επιπλέον, επιμένει να μην αγγίξει τις απολαβές του μέσου συνταξιούχου και να διατηρήσει, εν μέρει έστω, το κοινωνικό επίδομα ΕΚΑΣ. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει πόρους μειώνοντας υψηλότερες ή πολλαπλές συντάξεις και επιπλέον αυξάνοντας τις ασφαλιστικες εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, όπως οι δικηγόροι και οι αγρότες».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι λόγω βελτίωσης των δημοσίων εσόδων για το 2015, θα μπορούσε να διαθέσει ένα μέρος αυτών των χρημάτων για τις συντάξεις, ωστόσο οι δανειστές εκφράζουν τη δυσπιστία τους απέναντι στους υπολογισμούς της Αθήνας. Μάλιστα η FAZ κάνει λόγο για «πειρασμό» της ελληνικής κυβέρνησης να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις μέχρι την άνοιξη, γεγονός για το οποίο έχουν εκφράσει την ενόχλησή τους τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ. Σημειώνεται μάλιστα η πρόσφατη δήλωση-προειδοποίηση του Ρέγκλινγκ, ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει στους δανειστές δόσεις συνολικού ύψους 4 δις ευρώ και ως εκ τούτου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και πάλι σύντομα έλλειψη ρευστότητας. Μέχρι στιγμής, αναφέρει η εφημερίδα, «η κυβέρνηση τα φέρνει βόλτα γιατί δεν πληρώνει τους προμηθευτές της, αλλά αυτό είναι επιβλαβές για την οικονομική ανάπτυξη».



Πηγή: iefimerida.gr 


ΑΔΕΔΥ: Μειώσεις έως και 35% στις συντάξεις



Μεγάλο ψαλίδι στις συντάξεις φέρνει το νέο ασφαλιστικό τόσο σε νέους, όσο και σε παλιούς ασφαλισμένους, ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

Μείωση εως και 35% στις συντάξεις τόσο σε νέους όσο και σε παλιούς ασφαλισμένους φέρνει το νέο ασφαλιστικό για ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας παράλληλα αναλυτικά παραδείγματα συντάξεων.

Η εθνική σύνταξη υπολογίζεται σήμερα στα 384 ευρώ και θα δίνεται σε όποιον έχει τουλάχιστον 15 έτη εργασίας αλλά από εκεί και πέρα χειροτερεύει τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης που στο άθροισμά της με την εθνική καταλήγει σε ψίχουλα, πολύ λιγότερα και από αυτά που έδιναν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Στη συνέχεια, παραθέτει παράδειγμα για το τι θα έπαιρναν με τον ισχύοντα αντιασφαλιστικό νόμο (πρόκειται για το νόμο 3029/2002, καθώς ο νόμος 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά να εφαρμοστεί) και τι θα πάρουν με το ακόμα χειρότερο σχέδιο της συγκυβέρνησης οι υπάλληλοι και των τεσσάρων κατηγοριών εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας, Υποχρεωτικής, στο εξής ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, αντίστοιχα), που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου.

Το παράδειγμα με την 35ετία

Το παράδειγμα αφορά σε υπαλλήλους με 35 χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο και ως βάση υπολογισμού λαμβάνονται οι αποδοχές που είχαν διαμορφωθεί τον Οκτώβρη του 2011, «παγωμένες» ήδη τότε μέχρι σήμερα.

Υπάλληλος ΠΕ:
· Με το ισχύον καθεστώς (νόμος 3029/2002) θα έπαιρνε σύνταξη 1.334,39 ευρώ μεικτά.
· Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 882,09 ευρώ μεικτά. Μείωση 34,39%!

Υπάλληλος ΤΕ:
· Με το καθεστώς που ισχύει θα έπαιρνε σύνταξη 1.288,31 ευρώ μεικτά.
· Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 859,28 ευρώ μεικτά. Μείωση 33,3%!

Υπάλληλος ΔΕ:
· Με το καθεστώς που ισχύει θα έπαιρνε σύνταξη 1.155,88 ευρώ μεικτά.
· Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 805,3 ευρώ μεικτά. Μείωση 30,33%!

Υπάλληλος ΥΕ:
· Με το καθεστώς που ισχύει θα έπαιρνε σύνταξη 1.005,53 ευρώ μεικτά.
· Με το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η σύνταξη (ανταποδοτική και εθνική) θα είναι 744,76 ευρώ μεικτά. Μείωση 25,93%!


Πηγή : newmoney.gr



«Σοκ και δέος» στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει ο Μητσοτάκης με περικοπές και… λιτότητα




Από τις προεκλογικές του ομιλίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με τα χρέη και τα κόστη που έχει τα οποία μάλιστα λειτουργούν σωρευτικά, κάνοντας λόγο για ένα πιο μικρό και συμμαζεμένο κόμμα και ευέλικτο σχήμα.

Ενδεικτικό είναι ότι τα χρέη του κόμματος αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ και με την παρούσα δομή και λειτουργία του δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να τακτοποιηθούν, ενώ ακόμα και ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αδυνατούν να εξυπηρετηθουν.

Πρώτο μέλημα της νέας ηγεσίας είναι η μεταφορά της έδρας της Νέας Δημοκρατίας, με τους αρμόδιους να αναζητούν μία πολύ οικονομικότερη νέα στέγη. Ενδεικτικό είναι ότι για τα γραφεία στη Συγγρού η ΝΔ πληρώνει μηνιαίως 55.000 ευρώ, ποσό που εδώ και τρία χρόνια δεν μπορεί να καταβάλει με αποτέλεσμα να έχει συσωρρευθεί ένα χρέος που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Στα γραφεία του κομματικού επιτελείου έχουν φτάσει πολλές προτάσεις, με την εντολή ωστόσο για «ταβάνι ενοικίου» στα 10.000 ευρώ να δυσχεραίνει το έργο της εύρεσης νέας στέγης. Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζεται σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες είναι η μετακόμιση στα παλιά γραφεία της Νομαρχίας Αθηνών, δίπλα από το Γηροκομείο επί της λεωφόρου Κηφισίας. Ωστόσο, τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα.

Την ίδια ώρα δραστικές θα είναι οι περικοπές στα μηνιαία έξοδα μισθοδοσίας του κόμματος που σήμερα απασχολεί κάτι περισσότερους από 200 εργαζόμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος για περισσότερους από έξι μήνες. Στόχος της νέας ηγεσίας είναι ένα μικρό σχήμα 70 – 80 εργαζομένων, με τα κενά που θα δημιουργηθούν να καλύπτονται από τον αριθμό των αποσπασμένων υπαλλήλων που δικαιούται η Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, το θέμα των απολύσεων – έχει πέσει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο εθελουσίας εξόδου – έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος και ενέχει και πολιτική σημασία, καθώς εκφράζονται φόβοι για ρεβανσιστικές απομακρύνσεις με κριτήριο τη στάση των εργαζομένων στις εσωκομματικές εκλογές.

Επιπλέον, στο επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζουν μεγάλη καμπάνια συγκέντρωσης κεφαλαίων από κουπόνια του κόμματος, τα οποία θα αναλάβουν να πουλήσουν στελέχη της παράταξης. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν λίγα από πολλούς, τονίζουν στη Συγγρού.


Πηγή : tribune.gr


FBI: επαναστατική βάση δεδομένων συνδέει την κακοποίηση ζώων με άλλα εγκλήματα



Οι φιλοζωικές οργανώσεις στις ΗΠΑ χαιρέτισαν την κίνηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (πιο γνωστού ως FBI) να παρουσιάσει μια εθνική βάση περιπτώσεων κακοποίησης ζώων, την πρώτη του είδους στη χώρα.

Η κακοποίηση ζώων προστέθηκε πρόσφατα ως ξεχωριστό αδίκημα στο σύστημα αναφορών εγκλημάτων της υπηρεσίας, όπου προηγουμένως το αρχειοθετούσαν ως «άλλο έγκλημα».

Επίσης, η βαναυσότητα κατά των ζώων αναβαθμίστηκε σε «κακούργημα» όπως ο εμπρησμός και χαρακτηρίστηκε ως «έγκλημα κατά της κοινωνίας» μαζί με τον τζόγο και την πορνεία.

Θα διακριθεί σε τέσσερις υποκατηγορίες: βαριά/ελαφριά παραμέληση, βασανισμός και κακοποίηση από πρόθεση, κακοποίηση με δόλο (κυνομαχίες, κοκορομαχίες) και σεξουαλική κακοποίηση.

Το FBI περιγράφει την κακομεταχείριση των ζώων ως «κάθε πράξη που συνεπάγεται κακοποίηση ή θανάτωση όπως ο βασανισμός, ο ακρωτηριασμός, η πρόκληση ανηκέστου βλάβης, ο δηλητηρίαση ή η εγκατάλειψη. Συμπεριλαμβάνονται το καθήκον φροντίδας (στέγη, τροφή, νερό, περίθαλψη) ή μεταφορά ή φύλαξη του ζώου σε ακατάλληλο μέρος, η διοργάνωση βίαιων θεαμάτων με ζώα» και άλλα.

Δεν συμπεριλαμβάνεται όμως η χρήση ζώων σε θεάματα όπως αυτά των τσίρκων και των δελφιναρίων, το κυνήγι, το ψάρεμα κλπ.

«Όταν η βάση δεδομένων ενημερωθεί και ξεκινήσει η λειτουργία της θα προκληθεί κοσμογονική αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την προστασία των ζώων» δήλωσε στο Yahoo News ο ψυχολόγος Ράνταλ Λόκγουντ, αντιπρόεδρος των προγραμμάτων αντιμετώπισης της κακοποίησης ζώων της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων και εμβληματική φυσιογνωμία του φιλοζωικού κινήματος στις ΗΠΑ.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, ο Λόκγουντ συνέβαλε τα μέγιστα στη συγκέντρωση εμπειρικών δεδομένων που αποδεικνύουν μια ισχυρή διασύνδεση ανάμεσα στην κακοποίηση ζώων και τη βία μεταξύ ανθρώπων.

Η κακομεταχείριση ζώων συχνά συνδέεται με επαχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής.

Η νέα βάση δεδομένων θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των αστυνομικών αρχών και δείχνει στην κοινωνία ότι η βία κατά των ζώων δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πράξη ήσσονος σημασίας και συνεπειών.


Πηγή : econews


Αδ. Γεωργιάδης: Ο κ. Παππάς να βγάλει τη στολή της χούντας



Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη – Νίκου Παππά με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας να «βγάλει τη στολή της χούντας τώρα και να γίνει ένας κανονικός ευρωπαίος πολιτικός». Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά Fm ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι θέλει πάρα πολύ να αδειοδοτηθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί «και να μπουν καθαροί κανόνες και να μπει και μια τάξη».

«Είμαι πολύ υπέρ σε όλο αυτό, απλώς δεν είμαι καθόλου υπέρ ότι αυτό πρέπει να το κάνει ο κ. Παππάς. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς άδεια αυτή τη στιγμή γιατί ο κ. Παππάς δεν έκανε αυτό που ‘κάναν όλοι οι προηγούμενοι. Ένας λόγος παραπάνω για να μην εμπιστευόμαστε τον κ. Παππά», συμπλήρωσε.

«Δεν σημαίνει ότι ο υπουργός κάνει ό,τι γουστάρει γιατί αν έχουμε ένα καθεστώς στη χώρα -δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας λέγοντας στην κα Κωνσταντοπούλου ότι μόνο μια χούντα μας σώζει αν στο μυαλό του είχε μια χούντα με τον Παππά και τον ίδιο επικεφαλής», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε: «Εάν στο μυαλό τους είχαν μια τέτοιου τύπου δικτατορία ευτυχώς η συμμετοχή μας στην ΕΕ μας προστατεύει από αυτούς τους ανθρώπους . Άρα ναι μεν τυπικά δεν έχουν ανανεωθεί οι άδειες γιατί δεν το έκανε ο κ. Παππάς επειδή όμως η διοίκηση έχει συνέχεια να πούμε στους εργαζομένους στα Μέσα να μην ανησυχούν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, δεν κινδυνεύουν, ένα δικαστήριο θα έκρινε ως αβλεψία του υπουργού γιατί για να καταργήσεις τις προηγούμενες άδειες πρέπει να  φτιάξεις τις επόμενες αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή γιατί δεν υπάρχει ΕΣΡ άρα όλη η ιστορία του κ. Παππά πάει περίπατο». 

Ο υπουργός Επικρατείας αντέδρασε έντονα καλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις απόψεις του κ. Γεωργιάδη.

Μάλιστα, τόνισε ότι «είναι γνωστό στο πανελλήνιο πως ο κ. Γεωργιάδης έχει εκφραστεί υπέρ της δικτατορίας, γεγονός που τον καθιστά ενδεχομένως τον πιο γνωστό υποστηρικτή αυτών των απόψεων».

«Προφανώς», συνέχισε, «τον έχει αποθρασύνει το γεγονός ότι μετακινήθηκε από την προθήκη στη διοίκηση της Ν.Δ.. Δεν περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη να βάλει φρένο στη γλώσσα του. Δεν περιμένουμε να γνωρίζει την ιστορία αυτών στους οποίους απευθύνεται»


Πηγή


Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» Ιρακινός με διαβατήριο που είχε κλαπεί από τον ISIS



Ένας 37χρονος υπήκοος Ιράκ, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ελλάδα, συνελήφθη χθες, 31 Ιανουαρίου, στο «Ελ.Βενιζέλος», επειδή, όπως διαπιστώθηκε, μετά την άφιξή του από την Κωνσταντινούπολη, το διαβατήριο που κατείχε ήταν καταχωρημένο ως κλεμμένο και είχε ακυρωθεί από τις αρχές του Ιράκ. Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνεται στα κενά ιρακινά διαβατήρια, τα οποία είχαν κλαπεί από μέλη της ISIS, από κέντρο πολιτών στην ιρακινή επαρχία Nineveh.

Ο 37χρονος υποστήριξε ότι το διαβατήριο του το έστειλε ένας συγγενής του από το Ιράκ, μέσω ταχυδρομείου, αφού του έχει απαγορευθεί η έξοδός του από τη χώρα, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες - Κλειστά έως τις 8:00 το βράδυ τα Τέμπη



Κλείνουν τα τελεωνεία Κήπων, Καστανέων και Εξοχής - Αποκλείονται δρόμοι - Κινητοποιήσεις και στην Αθήνα

Κλειστό επ' αόριστον από τις 11:00 είναι το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, καθώς οι αγρότες εντείνουν την πίεση και ενισχύουν τα μπλόκα τους. Από τις 11:00 έκλεισαν, επίσης, τα τελωνεία των Καστανέων και της Εξοχής στον βόρειο Έβρο και τη Δράμα αντίστοιχα.

Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 12:00 έως και τις 20:00, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου προκειμένου να αποφασίσουν από την Τρίτη για πόσες ώρες θα ισχύει ο αποκλεισμός στην Κοιλάδα. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγρότες προσανατολίζονται σε 12ωρο αποκλεισμό.

Στο μεταξύ, επίσης στη Θεσσαλία, από τις 5 το απόγευμα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το μπλόκο της Νίκαιας, τρακτέρ από το συγκεκριμένο μπλόκο -όπου ο ΠΑΘΕ είναι μόνιμα κλειστός από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του αριθμού των τρακτέρ- θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Πλατύκαμπου προκειμένου να αποκλείσουν τουλάχιστον επί δίωρο και τη διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία.

Το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στην Τρίπολη για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Στην Κορινθία, το μπλόκο του Ισθμού για έκτη ημέρα κρατά κλειστή τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων, ενώ κατά διαστήματα οι αγρότες κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, ενώ ελέγχουν όλα τα αγροτικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά απαγορεύοντας να περάσουν στην Αττική αγροτικά προϊόντα. Η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου εκτρέπεται προς την Παλαιά Εθνική από τους κόμβους Αγίων Θεοδώρων και Επιδαύρου

Στην Αρκαδία οι αγρότες στο μπλόκο της Νεστάνης έχουν αποφασίσει να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Επίσης, σε συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων στις Αφίδνες, από 12:00-14:00, έχουν προχωρήσει παραγωγοί της περιοχής. Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι παραγωγοί δεν έχουν ακόμη ενημερώσει εάν θα προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό των διοδίων αργότερα εντός της ημέρας.

Στην Ήπειρο, στην Ηγουμενίτσα τα τρακτέρ θα κλείσουν από τις 7 το απόγευμα το λιμάνι εξωτερικού, χωρίς να έχει ακόμη αποφασιστεί για πόσες ώρες, καθώς υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για επ΄αόριστον.

Στην Πρέβεζα, στο μπλόκο του Λούρου οι αποκλεισμοί του δρόμου με τρακτέρ γίνονται από 12:00-14:00 και από 19:00-21:00. Επίσης, τρακτέρ παρατάχθηκαν και στο κέντρο της Πρέβεζας, ενώ θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο Κομπότι της 'Αρτας, στην εθνική οδό 'Αρτας-Αντιρρίου, τα τρακτέρ θα κλείσουν τον δρόμο από 19:00-23:00, ενώ στην παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης της 'Αρτας, από 15:00-19:00.

Καθημερινά, από 19:00-22:00, τα τρακτέρ κλείνουν τον δρόμο στο μπλόκο των κτηνοτρόφων στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς.

Αγρότες από όλη τη χώρα θα δώσουν το «παρών» στα συλλαλητήρια της ερχόμενης Πέμπτης στην Αθήνα. Θα ναυλωθούν, μάλιστα, λεωφορεία, ενώ και τρακτέρ από τον Μαραθώνα θα μετακινηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η εικόνα στα μπλόκα κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας

Σκληραίνουν τη στάσης τους οι συμμετέχοντες στο μπλόκο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι οποίοι και προχωρούν σε επ'αόριστον κλείσιμο.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, το «μπλοκάρισμα» αποφασίστηκε για το χρονικό διάστημα 13:00-19:00. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας θα κλείσει 12:00-14:00 και 18:00-21:00.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ από σήμερα, Δευτέρα, θα κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι για περισσότερο από μία ώρα.

Σε τρία ανέρχονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Και στα τρία μπλόκα συνεχίζεται το κλείσιμο 12:00-14:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ.

Στον νομό του Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και θα γίνουν αποκλεισμοί 12:00-14.00 και 18.00-21.00 στο πρώτο και 10.00-15.00 το μεσημέρι και 19.00-21.00 το βράδυ στο δεύτερο. Τονίζεται ότι δύναμη από τα μπλόκα της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών, μεταβαίνουν από νωρίς το πρωί στο τελωνείο των Ευζώνων, προκειμένου να το ενισχύσουν και από Τρίτη θα ισχύσει νέο ωράριο αποκλεισμού του τελωνείου. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11:00-12:00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10:00-12:00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείνουν 17:30-20:00 το βράδυ.

Στον νομό Πιερίας προβλέπεται αποκλεισμός το μεσημέρι 13:00-14:00. Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.

Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία,-μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών- δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες συμπλέουν με τη στάση στα άλλα μπλόκα και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 12:00-13:00.

Στο μπλόκο που βρίσκεται πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, αποφασίστηκε ο επ΄αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12-18:00 κλείνει), στην αερογέφυρα Θέρμης, στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και ένα μπλόκο επί της διασταύρωσης στον κρατικό αερολιμένα.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Από νωρίς το πρωί συσκέπτονται για τη μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Στον χορό των κινητοποιήσεων κινούνται ολοένα και πιο δυναμικά οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 10:00-12:00 το πρωί και 18:30-20:30 το βράδυ και 12:00-14:00 και 19:00-21;00 αντίστοιχα, Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.



Πηγή : tovima.gr


Τσίπρας για μεταναστευτικό: Θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας




Ο έλληνας επίτροπος από την πλευρά του, αναγνώρισε ότι οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί και έχουν γίνει πράγματα προς το καλύτερο από τον περασμένο Νοέμβριο

"Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και διεκδικεί και από τους άλλους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν", ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε  τον έλληνα επίτροπο για τις αποφάσεις που έλαβε η διυπουργική επιτροπή το περασμένο Σάββατο για την επιτάχυνση των δράσεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η έκθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα αφορούσε το Νοέμβριο, αλλά από τότε έχει συντελεστεί πολύ μεγάλη πρόοδος και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα.

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του, αναγνώρισε ότι οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί και έχουν γίνει πράγματα προς το καλύτερο από τον περασμένο Νοέμβριο. Παράλληλα, εξήρε την απόφαση της κυβέρνησης για συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων για την κατασκευή των hotspots. "Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, η Ελλάδα είναι υπό ασφυκτική πίεση" προειδοποίησε δε ο επίτροπος. 

Εξάλλου, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή "ως τις 15 Φεβρουαρίου, θα είναι έτοιμα τα hot spots", βρέξει- χιονίσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τη δέσμευσή του να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για να μην απομονωθεί η Ελλάδα λόγω του προσφυγικού επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων ατόμων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μουζάλας.




Πηγή: skai.gr


Σώτη Τριανταφύλλου: Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανώς ασταθή, νευρωτικά, εν εξάλλω καταστάσει



Με τίτλο «Ο,τι να'ναι» η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου καταγράφει την πολιτική επικαιρότητα και περιγράφει τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο της είναι από το athnesvoice:

Δανείζομαι τον τίτλο από μια ραδιοφωνική εκπομπή που με κάνει να γελάω κάθε πρωί. Την έχω ανάγκη αυτή την εκπομπή: τα τελευταία χρόνια γελάω όλο και σπανιότερα, ενώ όλο και συχνότερα με καταλαμβάνει κλαυσίγελος. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, μιλάω με φίλους και γνωστούς (ζήτω τα πακέτα των δωρεάν υπεραστικών κλήσεων) – με πολλούς φίλους και πολλούς γνωστούς. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια: αχ, βαχ, τι θα ψηφίσουμε, τι θα απογίνουμε. Αν και δεν διαθέτω επιστημονικώς έγκυρο στατιστικό δείγμα, καταγράφω την εντύπωσή μου: νομίζω πως έχουμε τρελαθεί. Ή ήμασταν ανέκαθεν τρελοί και δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Γι’ αυτό γελούσα σαν χαζή ενώ τώρα δεν γελάω.

Πρώτο θέμα: πολλοί από τους συνομιλητές μου έχουν επιφυλάξεις για τα όρια της ελευθερίας του λόγου ή δεν ξέρουν τι σημαίνει το κεκτημένο αυτό δικαίωμα. Η υπόθεση Charlie-Hebdo έχει γίνει μια ακόμα ευκαιρία όχι μόνον για να διατυπωθούν οι κουρασμένες και κουραστικές ιδέες περί καθολικής ενοχής της Δύσης, αλλά και οι συνωμοσιολογικές περί σιωνιστικού δακτύλου. Ακούω λοιπόν, από κατά τα άλλα σοβαρούς ανθρώπους, εξωφρενικές θεωρίες για το Χαλιφάτο και το πόσο «νεωτερικό» είναι: πόσο έχει τα δίκια του, πόσο έξυπνα χρησιμοποιεί την τεχνολογία· καλά να πάθουμε εμείς οι κακοί άνθρωποι στη Δύση. Επαναλαμβάνεται η φιλολογία της 11ης Σεπτεμβρίου: ας προσέχαμε! Στο μεταξύ, στη Σαουδική Αραβία αποκεφαλίζουν γυναίκες καταμεσής στο δρόμο – το ζήτημα περνάει στα ψιλά. Για όλα φταίνε οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Μοσάντ.

Δεύτερο θέμα: πρέπει να δώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ μια ευκαιρία. Τι είδους ευκαιρία; Ευκαιρία να γίνουμε μπανανία; Παρακολουθώ με κρυφή ελπίδα τις δηλώσεις και τις απαντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να εντοπίσω τη σωφροσύνη και την εξυπνάδα που απαιτούνται ώστε να δικαιολογηθεί αυτή η ευκαιρία. Προς το παρόν, δεν τα καταφέρνω: ο ΣΥΡΙΖΑ μου φαίνεται ένα σύμφυρμα –μια σαλάτα– από θεοπάλαβες ιδέες που εκφράζονται χονδροειδώς και θορυβωδώς. Επιπλέον, πολλά από τα στελέχη του είναι εμφανώς ασταθή, νευρωτικά, εν εξάλλω καταστάσει.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, η προοπτική της εξουσίας τούς έχει προκαλέσει ένα είδος μέθης με αποτέλεσμα συγκεχυμένο λόγο, υπερβολικό κέφι, ψεύτικη σιγουριά, άρση των αναστολών που υπαγορεύουν οι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Λένε ό,τι να ’ναι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από απωθημένο εξουσίας. Επιδεικνύει τη συμπλεγματική συμπεριφορά του loser που δεν ανέβηκε ποτέ ψηλά στην κοινωνική κλίμακα με αποτέλεσμα να κακολογεί αυτή την κλίμακα και να θέλει να την καταστρέψει. Κι όμως ούτε αυτό είναι δίκαιο: ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το αριστερό κατεστημένο και το αριστερό παρακράτος – αντίθετα από όσα διατείνεται, αποτελεί μέρος της εξουσίας και έχει συμμετάσχει σε όλες τις φρικαλεότητες που έχουν συμβεί στην Ελλάδα. 

Παρότι πολλοί φίλοι συμφωνούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του δεν ξέρουν τι τους γίνεται, διατελούντες στην προαναφερθείσα κατάσταση μέθης, επιμένουν ότι θα είναι ωραίο να αποκτήσουμε μια αριστερή κυβέρνηση. Αυτό μου θυμίζει μια παλιά πλάνη: όλες οι εμπειρίες είναι χρήσιμες.

Αλλά δεν είναι. Είναι «χρήσιμη» η εμπειρία μιας αρρώστιας που μας αφήνει ανάπηρους; Είναι χρήσιμη η τοξικομανία, ο αλκοολισμός, τα ατυχήματα, το να κάνεις και να λες βλακείες; Όχι δεν είναι. Γιατί να είναι χρήσιμη μια ευκαιρία σε κόμμα που πάσχει από τρέλα του μεγαλείου και που, επιπλέον, μοιάζει με ανάσταση νεκρών; Πολλοί φίλοι είναι ενθουσιασμένοι από αυτή την τρέλα του μεγαλείου, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι τους φαίνεται «σοβαρότερο» και «συμπαθητικότερο» το άλλο αριστερό κόμμα, το ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας ποζάρει μπροστά στη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια (μια φασιστοειδή έκδοση για την οποία είναι υπερήφανος) και στην προτομή του Λένιν: τι σοβαρό και συμπαθητικό υπάρχει; Αντιθέτως, ακούω πρωτόγονες αναλύσεις (μπουρδολογία), κοινωνικές περιγραφές 190υ αιώνα, προσωπολατρία, δογματισμό, απομονωτισμό, μεσιανισμό. Πάντως, ένας αγαπημένος μου εξάδελφος, που είναι πιο φιλελεύθερος ακόμα κι από μένα (αλλά δεν το συνειδητοποιεί), σχεδιάζει να ψηφίσει ΚΚΕ «για χάρη του θείου μας του Νίκου που σκοτώθηκε στον εμφύλιο» – τον οποίον, σπεύδω να προσθέσω, καθάρισε ο Νίκος Ζαχαριάδης. True story.

Αυτά είναι τα πολιτικά μας κριτήρια. Πολλοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ επειδή «δεν θα κάνει όσα εξαγγέλλει», άλλοι διότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, άλλοι διότι θα ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. (Να τη η τρέλα του μεγαλείου: από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει η διεθνής επανάσταση· θα βοηθήσουν λιγουλάκι και οι Podemos). Μερικοί διστάζουν με παράδοξο τρόπο ανάμεσα στο Ποτάμι και στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι δεν ενημερώνονται για τίποτα και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τα κόμματα, τα πρόσωπα και για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. 

Αυτή η τελευταία κατηγορία πολιτών δηλώνει ότι «παθαίνει κατάθλιψη» ακούγοντας ειδήσεις. Προς θεού, μη στενοχωρηθούν οι καλομαθημένες γενιές... Οι οποίες πιστεύουν στην ιδεολογική συνέπεια – θα ψηφίσουν ό,τι ψήφιζαν το 1980: αυτή η συμπεριφορά αυτόματου πιλότου θεωρείται ηθικώς ορθή. Τέλος, δεν λείπουν οι φίλοι που θεωρούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει «όραμα» και ότι χρειάζεται τη στήριξή μας. Ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αδικημένο, για παρεξηγημένο πρόσωπο – αλλά, δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Το τρίτο ζήτημα που συζητάμε είναι τι πάθαμε από το 2009. Οι περισσότεροι φτωχύναμε – ωστόσο, πολλοί παραπονιούνται για πράγματα που δεν σηκώνουν παράπονα: διότι περικόπηκαν συντάξεις που δεν έπρεπε να παίρνουν, διότι μειώθηκαν έσοδα από περιουσίες που υπερβαίνουν τη λογική (γιατί κάποιος να διαθέτει π.χ. δεκαέξι ακίνητα; Γιατί να είναι ραντιέρης και να μην κάνει τίποτα ολημερίς;) ή διότι καταργήθηκαν γελοία επιδόματα. Οι βολεμένοι διαμαρτύρονται περισσότερο από όσους ζουν επισφαλώς. Και συχνά, σε αυτές τις συζητήσεις αποκαλύπτονται τρόποι ζωής, τρόποι σκέψης, τρόποι συμπεριφοράς απαράδεκτοι για σύγχρονες κοινωνίες. Αν κάνουμε, για παράδειγμα, έναν απολογισμό του πώς εμείς οι δημοσιογράφοι διαχειριστήκαμε το ασφαλιστικό μας ταμείο, πώς το εκμεταλλευτήκαμε, πώς το απομυζήσαμε, βγαίνει στην επιφάνεια αυτό το «ό,τι να ’ναι» – ο παραλογισμός και ο εγωκεντρισμός τους οποίους ενθαρρύνουν οι λαϊκιστές.

Από τις συζητήσεις βγάζω τα εξής συμπεράσματα: οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το χρήμα πέφτει, σαν μάννα, από τον ουρανό· ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει· ότι η Ευρώπη μάς έβλαψε και εξακολουθεί να μας υπονομεύει (αλλά αφού η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει θα τους δείξουμε εμείς!)· ότι η δεξιά είναι ηγεμονική δύναμη εν αντιθέσει προς την αριστερά που στενάζει κάτω από τη δυναστευτική της εξουσία· ότι σκοτεινές δυνάμεις εξυφαίνουν περίπλοκες και φονικές μηχανορραφίες εναντίον των λαϊκών τάξεων· ότι η ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι, στην πραγματικότητα, δικτατορία· ότι είμαστε θύματα των πολυεθνικών και δεν έχουμε καμία ευθύνη· ότι το σπουδαιότερο πράγμα στον κόσμο είναι η τσέπη μας.





Πηγή:  iefimerida.gr


Γαβριήλ Σακελλαρίδης: "Σπάει" τη σιωπή του και ξεσπά για τα δημοσιεύματα πως... παντρεύτηκε


Με μηνύσεις απειλεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης να "απαντήσει" στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει παντρευτεί στο εξωτερικό ή να δουλεύει σε εταιρία στο Λονδίνο. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, με ένα post στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την παραίτηση του οποίου πριν μερικούς μήνες είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού ο άλλοτε στενός του συνεργάτης ήταν έτοιμος να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα τον περασμένο Νοέμβριο, διαψεύδει πως δουλεύει στο Λονδίνο αλλά και ότι παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη.

«Ενώ έχω επιλέξει να παραιτηθώ από βουλευτής και να μην βγαίνω στα ΜΜΕ, διαβάζω ότι δουλεύω στο Λονδίνο, ότι κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ και μία σειρά από άλλα μυθεύματα. Έπειτα βέβαια μαθαίνω ότι παντρεύομαι στη Νέα Υόρκη. Μεγαλεία! Και ενώ δεν αναφέρονται ονόματα, γίνονται περιγραφές με αμφίσημο τρόπο και από δίπλα αναλαμβάνουν εργασία μπλογκς και πλήθος "περίεργων" για τους οποίους είναι και αυτό μια κάποια ενασχόληση», γράφει ο κ. Σακελλαρίδης.

«Δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα σε κανέναν και καμία αναφορικά με την προσωπική μου ζωή», επισημαίνει και σημειώνει πως «δεν ανέχομαι όμως τη στοχοποίηση. Και περισσότερο όταν γίνεται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να εξάπτει τα ένστικτα του "φιλοθεάμονος κοινού". Βορά στα θηρία της αρένας δεν έγινα και ούτε θα γίνω».

Και καταλήγει: «Δεν θεωρώ ότι ο Τύπος πρέπει να αντιμετωπίζεται με αγωγές, αφού η βιομηχανία αγωγών είναι πλήγμα στην ελευθεροτυπία. Όμως ο επινοημένος κιτρινισμός δεν είναι δημοσιογραφία, οπότε ενίοτε τα όρια μπορεί να τα θέτει και η δικαιοσύνη».

Όσα έγραψε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κόσμο, όμως υπάρχουν φορές που διαβάζεις πράγματα για τον εαυτό σου και ενώ στην αρχή γελάς, μετά αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει στραβά. Ενώ έχω επιλέξει να παραιτηθώ από βουλευτής και να μην βγαίνω στα ΜΜΕ, διαβάζω ότι δουλεύω στο Λονδίνο, ότι κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ και μία σειρά από άλλα μυθεύματα. Έπειτα βέβαια μαθαίνω ότι παντρεύομαι στη Νέα Υόρκη. Μεγαλεία! Και ενώ δεν αναφέρονται ονόματα, γίνονται περιγραφές με αμφίσημο τρόπο και από δίπλα αναλαμβάνουν εργασία μπλογκς και πλήθος "περίεργων" για τους οποίους είναι και αυτό μια κάποια ενασχόληση.

O viral κιτρινισμός με ενοχλεί πιο πολύ για τους γύρω μου. Ακόμα και για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχω συναντήσει ποτέ μου. Δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα σε κανέναν και καμία -αναφορικά με την προσωπική μου ζωή- και για αυτό δεν μπαίνω στην ουσία των "κίτρινων" δημοσιευμάτων.

Δεν ανέχομαι όμως τη στοχοποίηση. Και περισσότερο όταν γίνεται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να εξάπτει τα ένστικτα του "φιλοθεάμονος κοινού". Βορά στα θηρία της αρένας δεν έγινα και ούτε θα γίνω προς τέρψη όσων επικροτούν και όσων αποδοκιμάζουν. Όμως αλήθεια ποια είναι τα όρια κάποιων και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν; Δεν θεωρώ ότι ο Τύπος πρέπει να αντιμετωπίζεται με αγωγές, αφού η βιομηχανία αγωγών είναι πλήγμα στην ελευθεροτυπία. Όμως ο επινοημένος κιτρινισμός δεν είναι δημοσιογραφία, οπότε ενίοτε τα όρια μπορεί να τα θέτει και η δικαιοσύνη.


Πηγή : newsit.gr


Αφησαν την «πόρτα» του σχολείου ανοιχτή για να... επιστρέψει ο παιδεραστής δάσκαλος



ΝΕΑ ΠΟΙΝΗ-ΧΑΔΙ ΑΠΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μία απόφαση Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για δημόσιο υπάλληλο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών προκάλεσε την αντίδραση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, ο οποίος υπέβαλε ένσταση στην ετυμηγορία του οργάνου.

Η υπόθεση αφορούσε εκπαιδευτικό στον νομό Τρικάλων εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για σεξουαλική παρενόχληση 10χρονων μαθητριών μετά από καταγγελία γονέων. Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη τον Μάιο του 2015 και επτά μήνες αργότερα συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο επέβαλε ποινή 12μηνης παύσης και περικοπής των αποδοχών του κατηγορουμένου υπαλλήλου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην υπηρεσία του μετά την πάροδο της ποινής. Ο Λ. Ρακιντζής άσκησε ένσταση στην απόφαση του πειθαρχικού οργάνου και παρέπεμψε την υπόθεση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών.

Με την πάροδο του χρόνου μειώνονται οι περιπτώσεις κακοδικίας και ατιμωρησίας στο Δημόσιο, αλλά ακόμα καταγράφονται αποφάσεις που ρίχνουν στα... μαλακά τους δημοσίους υπαλλήλους που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το δικαίωμα της ένστασης που έχει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης λειτουργεί στην κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης από τα πειθαρχικά όργανα του Δημοσίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά δάσκαλο σε δημοτικό σχολείο του νομού Τρικάλων ο οποίος κατηγορείται ότι υπέπεσε στο «πειθαρχικό παράπτωμα χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας», όπως αναφέρεται στο πειθαρχικό δίκαιο. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τον φάκελο που σχηματίστηκε και εξετάστηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Μάιο του 2015 «εκμεταλλευόμενος την αθωότητα και τη μειωμένη ικανότητα για αντίσταση» οκτώ 10χρονων μαθητριών -όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου- «ενήργησε ασελγείς πράξεις με αυτές», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Ο εκπαιδευτικός που δίδασκε στην τετάρτη τάξη του δημοτικού κατηγορείται, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ότι «προσέγγιζε στα θρανία των μαθητριών κατά την ώρα του μαθήματος και, αφού έσκυβε ή γονάτιζε δίπλα τους, έθετε το χέρι του εξωτερικά των ενδυμάτων τους στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων, τις θώπευε και τις έψαυε (άγγιζε).



Το ίδιο έκανε και όταν καλούσε τις μαθήτριες στην έδρα της τάξης προκειμένου να τις εξετάσει για το μάθημά τους», αναφέρει ο πειθαρχικός φάκελος του εκπαιδευτικού που αξιολογήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Επισημαίνεται δε ότι δύο συγκεκριμένες μαθήτριες τις «θώπευε και τις έψαυε και στο στήθος είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά των ενδυμάτων τους».

Εκμεταλλεύτηκε την αθωότητα



Στον πειθαρχικό φάκελο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι πράξεις στοιχειοθετούν το αδίκημα της «αποπλάνησης ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη». Ο εκπαιδευτικός κατηγορείται ότι προέβη σε αυτές τις πράξεις «για να ικανοποιήσει και να διεγείρει τη γενετήσια ορμή και επιθυμία του» γνωρίζοντας την ηλικία των κοριτσιών. Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι προέβη σε αυτές τις πράξεις «έχοντας την ιδιότητα του προσώπου που του είχαν εμπιστευτεί να επιβλέπει τις μαθήτριες... εκμεταλλευόμενος την αθωότητα, την εμπιστοσύνη, που του έδειχναν οι μαθήτριες λόγω της ιδιότητάς του ως δασκάλου του και τη μειωμένη ικανότητά τους προς αντίσταση λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και προσβάλλοντας την αγνότητα της παιδικής τους ηλικίας», όπως αναφέρεται στο εισηγητικό.

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για την τιμωρία του εκπαιδευτικού στις 12 Ιανουαρίου του 2016 με βάση το παραπάνω ιστορικό ήταν η επιβολή πειθαρχικής ποινής παύσης 12 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην υπηρεσία του μετά την πάροδο της ετήσιας ποινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από καταγγελία των γονέων των οκτώ μαθητριών τον Μάιο του 2015, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων άσκησε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών και την κατηγορία για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Κατόπιν παραγγέλθηκε διενέργεια ανάκρισης από την ανακρίτρια Τρικάλων και μετά την απολογία του κατηγορούμενου εκπαιδευτικού εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας ένταλμα προσωρινής κράτησης του εκπαιδευτικούς στις φυλακές Τρικάλων.

Στη γραπτή απολογία που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αρνήθηκε τις κατηγορίες και εξηγεί ότι «παρεξηγήθηκαν» κάποιες κινήσεις του απέναντι στις μαθήτριες γιατί -όπως αναφέρει- «είναι πολύ κινητικός άνθρωπος και την ώρα του μαθήματος δεν κάθεται στην έδρα, αλλά κινείται ανάμεσα στους μαθητές του, τους οποίους παροτρύνει με διάφορους τρόπους και κινήσεις να συμμετέχουν στο μάθημα όπως σκύβοντας κοντά τους, χτυπώντας τους στην πλάτη ή στους μηρούς, μιλώντας τους χαμηλόφωνα κ.τ.λ.» (!!!). Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αν και έκρινε ότι οι ισχυρισμοί του εκπαιδευτικού δεν ήταν βάσιμοι καθώς και ότι οι καταγγελίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι δεν υποκινήθηκαν από ταπεινά κίνητρα κάποιων προσώπων εναντίον του δασκάλου τους, επέβαλε την ποινή-χάδι της 12μηνης παύσης. Nα σημειωθεί ότι οι μαθήτριες «πέρασαν» από τη βάσανο της παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, όπου διαπιστώθηκε ότι «τόσο η αντιληπτική ικανότητα όσο και η μνήμη βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ ο δείκτης ευφυΐας τους ήταν φυσιολογικός όπως και η ψυχική και σωματική τους κατάσταση».

Στην ένσταση που κατέθεσε ο γενικός επιθεωρητής Λ. Ρακιντζής στις 21 Ιανουαρίου ζητά την παραπομπή του θέματος στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό με το αίτημα της απόλυσης, καθώς εκτιμά ότι θα έπρεπε να ληφθούν περαιτέρω υπόψη η προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και ανηλικότητας όπως αυτή γίνεται φανερή από την ποινική διαδικασία και την απόφαση για προσωρινή κράτηση.

Προκλητικές αποφάσεις
Εκπαιδευτικοί που έπεσαν στα μαλακά

Στο παρελθόν υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις όπου επιβλήθηκαν ποινές-χάδια σε δημοσίους υπάλληλους που κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων, με αποτέλεσμα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης να καταθέτει ενστάσεις στις αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων ζητώντας την αποπομπή των κατηγορουμένων από το Δημόσιο. Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω υποθέσεις στις οποίες ο Λ. Ρακιντζής άσκησε το δικαίωμα της ένστασης ζητώντας την απόλυση των κατηγορουμένων:

• Εκπαιδευτικός έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθήτρια του δημοτικού τα σχολικά έτη 2004-2005 και 2005-2006 και είχε αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση με την οικογένειά της. Η σχέση αυτή συνεχίστηκε και όταν η μαθήτρια αποφοίτησε από το Δημοτικό και φοίτησε στο Γυμνάσιο. Στις 15-9-2009 συναντήθηκε με τη μαθήτρια στην είσοδο της κατοικίας της και γνωρίζοντας ότι απουσίαζαν οι γονείς της άρχισε ασελγείς χειρονομίες και την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε για αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή, καταδικάστηκε από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση δέκα (10) μηνών με αναστολή για μία τριετία. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του επέβαλε ποινή εξάμηνης παύσης με πλήρη στέρηση των αποδοχών
• Καθηγητής Πληροφορικής σε λύκειο της Αττικής κατά τη διάρκεια του μαθήματος επισκεπτόταν το facebook και ομάδες group του facebook του τύπου «sex in Athens», καθώς και ένα βίντεο στο YouTube με άσεμνο τίτλο και περιεχόμενο. Συνομιλούσε μέσω facebook με δύο μαθήτριες με τρόπο ανάρμοστο για εκπαιδευτικό και συγκεκριμένα τις προσκάλεσε για καφέ και για συζήτηση με θέμα τις σχέσεις ανδρών και γυναικών, τους έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του για να επικοινωνήσουν μαζί του και προέβαλλε τον εαυτό του ως γυμνασμένο άνδρα με μεγάλες αντοχές. Από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του επιβλήθηκε η ποινή του προστίμου αποδοχών σαράντα ημερών.
• Από το 2008 έως και το 2009 εκπαιδευτικός στη Δυτική Ελλάδα κατηγορήθηκε ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες μαθήτριες έως 12 ετών στο σχολείο και στη φιλαρμονική στην οποία συμμετείχε. Στις καταγγελίες αναφερόταν ότι χάιδευε τις μικρές μαθήτριες πάνω από τα ρούχα τους και τις φιλούσε στους μηρούς και στο μάγουλο. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος και προφυλακίστηκε. Με απόφαση Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παύθηκε η ποινική δίωξη και τέθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης συναναστροφής του με ανηλίκους, στο πλαίσιο του κύριου επαγγέλματός του. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών.

Απόλυση αντί για χάδια
Για τρεις υποθέσεις στο παρελθόν που αφορούσαν σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων από τους καθηγητές τους ο ΓΕΔΔ είχε ζητήσει την απόλυση των κατηγορουμένων από το Δημόσιο.


Νίκος Β. Τσίτσας
Πηγή : ethnos.gr



Αυτοκτόνησε ο κορυφαίος σεφ του πλανήτη!



Ένας από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο, ο γαλλο-ελβετός Μπενουά Βιολιέ, ο οποίος διηύθυνε στα 44 χρόνια του το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier στην Eλβετία, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο της γαστρονομίας.

"Ο πλανήτης είναι ορφανός από αυτόν τον διακεκριμένο σεφ, τον Μπενουά Βιολιέ", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος σεφ Mαρκ Βερά. Το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε χθες το βράδυ στο σπίτι του το άψυχο σώμα του διακεκριμένου σεφ, ο οποίος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτοπυροβολήθηκε. "Από σεβασμό για την οικογένεια" οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι δεν θα κάνουν κανένα άλλο σχόλιο για την υπόθεση.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Μπενουά Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στην "La Liste", θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των "50 Best".

Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάννη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin. "Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντέυξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit


Διαβόητος τρομοκράτης, στέλεχος της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια ο "Μάξιμος"



Ο 29χρονος ονομάζεται Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς, κατάγεται από τη Σερβία, φυλακίστηκε για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων και το 2011 έφυγε για να πολεμήσει στη Σύρια

Το 2007, ο Μπεκτάσεβιτς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων 

Ο "Μάξιμος" -  ένας από τους δύο συλληφθέντες για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη και θα οδηγηθούν στον ανακριτή αύριο Τρίτη - κατάγεται από τη Σερβία, ονομάζεται Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς και είναι στέλεχος της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια, όπως αναφέρουν τα βοσνιακά και τα σερβικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, η βοσνιακή δημόσια τηλεόραση (FTV) αναφέρει ότι έχει ήδη πολεμήσει στη Σύρια.

Διαβόητος τρομοκράτης

Ο "Μάξιμος" θεωρείται πως έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση πυρήνων τζιχαντιστών στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη,  ενώ η ζωή του έχει γίνει και ντοκιμαντέρ στη Σουηδία. Επίσης είχε εμφανιστεί σε βίντεο με κουκούλα να προαγγέλλει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο.

 Ο Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς συνελήφθη το 2005 στο Σεράγεβο, ύστερα από επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι όπου διέμενε και όπου βρέθηκε εκρηκτική ύλη 20 κιλών, μία αυτοσχέδια ζώνη εκρηκτικών, πυροκροτητές και βιντεοκασέτα με οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιας βόμβας.

Το 2007, ο Μπεκτάσεβιτς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων. Έκανε ένσταση και η ποινή του μειώθηκε στα οχτώ χρόνια. Το 2009 ικανοποιήθηκε το αίτημά του να έκτιση την ποινή του στη Σουηδία, χώρα της οποίας ήταν υπήκοος, και αφού εξέτισε τα 2/3 της ποινής το 2011 αποφυλακίστηκε.

Τότε, μετέβη στην Συρία και πολέμησε στο πλευρό των ανταρτών.     

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των βοσνιακών αρχών ασφαλείας ο Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς μέσα στο 2015 προσπάθησε τρεις φορές να εισέλθει από τη Σερβία στην Βοσνία, αλλά δεν τού επιτράπηκε η είσοδος. Στην τρίτη προσπάθεια, αναφέρει η βοσνιακή δημόσια τηλεόραση, τού επιβλήθηκε ποινή οριστικής απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ο 29χρονος, κάτοχος διαβατηρίου Σουηδίας, φαίνεται πως πέρασε νόμιμα στην Ελλάδα, από τη Δανία. Συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη άνδρα, φίλο του, 20 ετών, που κατάγεται από την Υεμένη και είχε επίσης σουηδικό διαβατήριο. 

Και οι δύο υποστηρίζουν ότι είναι τουρίστες και ότι κρατούνται άδικα ενώ τα Σουδικά διαβατήρια τους είναι γνήσια, σύμφωνα με απάντηση των Σουηδών.

Έφθασαν στην Αθήνα, μέσω Μονάχου στις 23/1 έμειναν 2-3 ημέρες στην Αθήνα και από εδώ προμηθεύθηκαν τα μαχαίρια, τα ρούχα παραλλαγής και τον εξοπλισμο επιβίωσης τα οποία έβαλαν σ ΄ ένα σακ βουαγιάζ.

Αναχώρησαν για Αλεξανδρουπολη 26 του μήνα και συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ.



Πηγή : news.gr


Περπάτημα και θερμίδες: Πόσο χρειάζεται για να χάσετε 1 κιλό


Το περπάτημα είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους άσκησης. Ανάλογα με το πόσο συχνά περπατάτε, μπορείτε να καταφέρετε να χάσετε εύκολα ακόμα και μισό κιλό ανά εβδομάδα ή περισσότερο. Σκεφτείτε το, σε λιγότερο από πέντε μήνες, μπορείτε να είστε 10 κιλά ελαφρύτεροι χωρίς να ξοδέψετε ώρες στο γυμναστήριο και χωρίς να κάνετε κάποια εξαντλητική δίαιτα.

Με το περπάτημα, ταυτόχρονα με την απώλεια των περιττών κιλών θα τονώσετε τους μυς σας και θα βελτιώσετε την καρδιαγγειακή υγείας σας.

Ο αριθμός των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε με το περπάτημα καθορίζεται από το αρχικό σας σωματικό βάρος και τον ρυθμό με τον οποίο θα περπατάτε. Κατά μέσο όρο, αν διατηρήσετε μια ταχύτητα βαδίσματος στα 6,4 χλμ/ώρα μπορείτε να κάψετε περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα!

Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να διατηρείτε διαρκώς αυτόν το ρυθμό. Για παράδειγμα, αν πάρετε απόφαση να διανύετε 5 χλμ παραπάνω κάθε ημέρα, τότε θα καίτε επιπλέον 300 θερμίδες την ημέρα. Μπορείτε να περπατήσετε ακόμα μικρότερη απόσταση από εκείνη και να το συνδυάσετε με το καθημερινό σας πρόγραμμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονες εφαρμογές για τα smartphones και να έχετε ένα δικό σας “βηματόμετρο” που θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον θερμίδες, καθώς θα μετράτε εύκολα το πόσα βήματα κάνετε.

Πόσα βήματα πρέπει να κάνετε για να χάνετε 0,5 κιλά/εβδομάδα

Για να χάσει βάρος ο μέσος άνθρωπος πρέπει να κάνει περίπου 2.000 βήματα σε κάθε 1,6 χλμ που βαδίζει. Σε αυτή την απόσταση θα κάψετε περίπου 100 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι το βηματόμετρο θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τα βήματά σας, το πόσα χιλιόμετρα διανύετε κάθε μέρα και πόσες θερμίδες καίτε. Θα σας βοηθήσει, επίσης, αν δεν έχετε χρόνο για άσκηση, αφού μπορείτε απλά να προσθέσετε βήματα στην καθημερινή σας ρουτίνα.

1,5 χλμ = 2.000 βήματα και 100 θερμίδες που καίγονται

0,5 κιλά = 3.500 θερμίδες

Απώλεια βάρους 0,5 κιλών την εβδομάδα = 500 θερμίδες ανά ημέρα

Για να χάσετε λοιπόν 0,5 κιλό ανά εβδομάδα, θα πρέπει να προσθέσετε 10.000 βήματα στην ημέρα σας.



Πηγή : healthyandnaturalworld.com, iatropedia.gr


Δημόσιο: Αποσπάσεις εξπρές με νομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης





Έτοιμες για προώθηση έχει η κυβέρνηση μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Οι πληροφορίες θέλουν διαδικασίες εξπρές για τη μετακίνηση υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, παράταση της αξιολόγησης ως το τέλος του έτους χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ αλλά και αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας ο οποίος μάλιστα θα μετράει και στη μισθολογική εξέλιξη του εργαζόμενου.

Ποια είναι η διαδικασία:

- Η διαδικασία θα ξεκινάει είτε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, είτε μετά από αίτηση του εργαζόμενου.
- Οι τακτικές αποδοχές του υπαλλήλου θα βαρύνουν τον φορέα απ' όπου προέρχεται ενώ τα επιπλέον επιδόματα και οι αποδοχές θα επιβαρύνουν τη νέα υπηρεσία.
- Παρατείνεται μέχρι και 31/12/2016 η διαδικασία αξιολόγησης και παράλληλα καταργείται η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.
- Θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας η περίοδος διαθεσιμότητας (και για τους εκπαιδευτικούς).


Πηγή : newsit.gr


Ζωή: Ο Τσίπρας μου είπε «ή Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή Δικτατορία» μπορεί να ανταπεξέλθει στην κατάσταση


«Μας διαχειρίστηκε αριστοτεχνικά και εκμεταλλεύθηκε την εμπιστοσύνη μας» λέει για τον πρωθυπουργό - «Επίδοξος πλαστογράφος» ο Βούτσης

Με ένα μακροσκελές κείμενο σχεδόν 3.000 λέξεων απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει «επίδοξο πλαστογράφο» τον κ. Βούτση, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μας διαχειρίσθηκε όλους αριστοτεχνικά και καθ’ όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης διαπραγματευόταν με εμάς και όχι με τους δανειστές, εξερευνώντας τα όρια ή τις αδυναμίες του καθενός, ρίχνοντας δολώματα ή συσκοτίζοντας την κατάσταση, και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας και το αίσθημα καθήκοντος» και αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στις 9 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα και λίγες ώρες πριν φέρει το Μνημόνιο στη Βουλή.

«Θεωρούσα ότι είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο καταβεβλημένο και πανικόβλητο, ενώ η πραγματικότητα απέδειξε ότι ο Τσίπρας προσπαθούσε με έμμεσους τρόπους να προετοιμάσει το έδαφος για αυτό που είχε προσυμφωνήσει και, ταυτόχρονα, να δικαιολογηθεί ενώπιόν μας με πειστικές αφηγήσεις» συνεχίζει τις αποκαλύψεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αφήνει, τέλος, βαρύτατες αιχμές για τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής κάνοντας λόγο για «την μοχθηρία και την υποκρισία με την οποία συμπεριφέρθηκε, αντιμετωπίζοντας συντρόφους του ως αντιπάλους και όχι ως συνοδοιπόρους». «Μπορεί ο καθένας να φανταστεί πώς λειτούργησε αυτός ο άνθρωπος ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Μπορεί ο καθένας και η κάθε μια να αντιληφθεί γιατί ο κ. Βούτσης είναι ο κατάλληλος για να ξαναφτιάξει «τη Βουλή που ξέρανε», κατά την ρήση Παυλόπουλου» συμπληρώνει.

Ολόκληρη η απάντηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Ποιος φοβάται την αλήθεια;» έχει ως εξής:

Οι επίδοξοι πλαστογράφοι της ιστορίας δεν μιλούν για τα πραγματικά περιστατικά. Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία γιατί γνωρίζουν την ευθύνη τους. Και προφασίζονται, όπως ο κ. Βούτσης, ότι «παρακαλούν να μην έχουν ενοχές μετά από ένα, δύο χρόνια», ενώ γνωρίζουν ότι συμπράττουν σε ένα προμελετημένο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού. Γνωρίζουν την ενοχή τους, ανεξαρτήτως αν δεν έχουν ενοχές.

Διάβασα τη σημερινή συνέντευξη του νέου Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση στην Καθημερινή. Αντιπαρέρχομαι το ιταμό ύφος, την παραληρηματική διατύπωση, τον έκδηλο σεξισμό, την προχειρολογία, την ακατάσχετη λασπολογία, το έλλειμμα εαυτού, και μπαίνω στην ουσία:

Ο κ. Βούτσης προσπαθεί να θεωρητικοποιήσει την πολιτική υποκρισία, την πολιτική διπροσωπία, την πολιτική απάτη, την προδοσία του λαού και των συντρόφων, την ένδεια επιχειρημάτων του ιδίου και των συνεργών του και το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο οι ίδιοι έχουν οδηγήσει τα πράγματα, με το εφεύρημα ότι υπάρχει δήθεν ένα «καθήκον σιωπής» εκείνων που έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές. «Οφείλουμε να μην μιλάμε», λέει, και νομίζει ότι έτσι εύκολα ξεμπερδεύει με το καθήκον αληθείας, διαφάνειας, λογοδοσίας που η δημοκρατική κοινωνία διεκδικεί να υπηρετείται από τους εκπροσώπους της.
Ως άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στην δημοκρατία, στην ισότητα και στη δικαιοσύνη, υποστηρίζω το εντελώς αντίθετο από τον ισχυρισμό Βούτση, που άτσαλα προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το ποδοπατημένο από τον ίδιο και τους λοιπούς παραχαράκτες της ιστορίας φύλλο συκής: οφείλουμε να μιλάμε και να λέμε την αλήθεια. Όχι μετά από δεκαετίες, ως μετά Χριστόν προφήτες. Αλλά την ώρα που γράφεται η Ιστορία. Αυτό το καθήκον αληθείας υπηρέτησα, υπηρετώ και θα υπηρετήσω, από κάθε θέση και με οποιοδήποτε κόστος. Γιατί η πολιτική έχει αξία και σημασία εάν παραμένεις αληθινός. Και χάνει την αξία της όταν μετατρέπεσαι σε κάλπικη δεκάρα (ή κάλπικο ευρώ), που σε παίζουν στα δάκτυλα οι εκπρόσωποι των πάσης φύσεως συμφερόντων.

Σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου 2015- Σεπτεμβρίου 2015, οι Βούτσης, Τσίπρας και λοιποί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ξαναγράψουν την ιστορία. Το προσπαθούν απαξιώνοντας συστηματικά τους συντρόφους τους απέναντι στους οποίους στάθηκαν λίγοι. Το προσπαθούν και διοχετεύοντας δηλητηριώδη παραπολιτικά σχόλια ή υπαινιγμούς, προκειμένου έτσι να εξευτελίσουν και να εξουδετερώσουν όλους κι όλες εμάς που με τη στάση και τις επιλογές μας αποδείξαμε ότι υπήρχε, όχι μία, αλλά πολλές εναλλακτικές. Και ότι, αντίθετα, ο δρόμος της αχαλίνωτης παράδοσης στην εξουσία και της άνευ όρων υποταγής, που ακολούθησε ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του, παλιό ή όψιμο, φανερό ή άδηλο, δεν ήταν ούτε αποτέλεσε ποτέ εναλλακτική, αφού οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή της κοινωνίας: αυτό αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα, που ξεδιπλώνονται όσα εκτρωματικά ψηφίσθηκαν το καλοκαίρι του 2015, όσα δηλαδή αρνηθήκαμε εμείς να νομιμοποιήσουμε και προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε.

Πάει πολύ εκείνοι που πρόδωσαν και ποδοπάτησαν την Αριστερά και τους αγώνες αυτού του λαού, για να διατηρηθούν στην εξουσία και να συντηρηθούν ή να αναβαθμισθούν σε θέσεις και οφίκια, να εμφανίζονται ως τιμητές έναντι εκείνων που υπήρξαν συνεπείς και προσπάθησαν με κάθε ρανίδα της ύπαρξής τους να υπηρετήσουν την κοινωνία και τη δημοκρατία.
Πάει πολύ ο κ. Βούτσης να πιάνει στο στόμα του τον Μανώλη Γλέζο, για να «εξομολογηθεί» ότι «δεν τα γνώριζαν οι απέξω, τα κρατάγαμε μέσα μας». Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται στον κ. Βούτση, αλλά στο ότι πρόσωπα-σύμβολα, όπως ο Γλέζος, κάλεσαν το λαό να συμπράξει σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης και ανατροπής και ότι σε αυτήν την προσπάθεια συνέπραξαν και συμπράξαμε αμέτρητοι που γνήσια πιστέψαμε στην ειλικρίνεια του εγχειρήματος και θελήσαμε να δώσουμε τον εαυτό μας για την επιτυχία του.

«Στην αρχή η Ζωή συμφωνούσε, τυπικά έστω, με την Κυβερνητική γραμμή. Μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές ήταν το δραματικό διάστημα. Δηλαδή για 2,5 γεμάτους μήνες η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία.»

Α. «Στην αρχή η Ζωή συμφωνούσε, τυπικά έστω, με την Κυβερνητική γραμμή»
«Ξεχνά», μάλλον, ο κ. Βούτσης, ότι ουδεμία «κυβερνητική γραμμή» μου γνωστοποιήθηκε ποτέ, ούτε άλλωστε έγινε γνωστή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τα πάντα γίνονταν γνωστά από διαρροές και δημοσιεύματα, χωρίς ποτέ να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η όποια ενημέρωση είχα, προερχόταν από τον Α. Τσίπρα, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, μας διαχειρίσθηκε όλους αριστοτεχνικά και καθ’ όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης διαπραγματευόταν με εμάς και όχι με τους δανειστές, εξερευνώντας τα όρια ή τις αδυναμίες του καθενός, ρίχνοντας δολώματα ή συσκοτίζοντας την κατάσταση, και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας και το αίσθημα καθήκοντος.

«Ξεχνά» ο κ. Βούτσης ότι στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 25 Φεβρουαρίου 2015 καταψήφισα τη λεγόμενη «συμφωνία» της 20ής Φλεβάρη, εκθέτοντας αναλυτικά τους λόγους της διαφωνίας μου και προτείνοντας μία άλλη στρατηγική, στην οποία συμπεριλαμβανόταν ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, η ενεργοποίηση των ελληνικών αξιώσεων για υποθέσεις διαφθοράς, όπως τα σκάνδαλα Siemens και Λίστας Lagarde - πράγματα, δηλαδή, που αμέσως έθεσα σε έμπρακτη εφαρμογή στον τομέα της αρμοδιότητάς μου, με τον κ. Τσίπρα να προσποιείται ότι στήριζε αυτές τις επιλογές, ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, είχε ήδη πουλήσει την υπόθεση της Ελλάδας.

«Ξεχνά» ο κ. Βούτσης ότι στις 25/2/2015 μίλησα από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξηγώντας σημείο προς σημείο τις παγίδες και τα προβλήματα της «συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου» και περιγράφοντας ότι, αν δεν ενεργήσουμε εγκαίρως, θα βρεθούμε τον Ιούνιο με άδεια τα ταμεία και χωρίς επιλογές, ανάλυση που είχα κάνει στον ίδιο τον κ. Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου 2015 (και στον Γιάνη Βαρουφάκη τηλεφωνικά στις 23 Φεβρουαρίου 2015). Ξεχνά ότι στην ίδια συνεδρίαση, ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν του έθεσα το ερώτημα για ποιο λόγο επιστράφηκαν τα 11,5 δις του ΤΧΣ, από όπου θα χρηματοδοτούνταν μέρος του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (που καταρτίσθηκε υπ’ ευθύνη του Γ. Δραγασάκη) ήταν ανεφάρμοστο και, όταν ζήτησα εξηγήσεις από το Γιάννη Δραγασάκη, εκείνος αποχώρησε από την αίθουσα.

«Ξεχνά» ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε έρθει στη συνεδρίαση της 25/2/2015 ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία επί της «συμφωνίας», προφανώς έχοντας προδρομολογήσει την προδοσία, κάτι που δυστυχώς δεν το διαγνώσαμε εγκαίρως όσοι δεν συμμετείχαμε σε αυτήν την προδοσία. Ξεχνά, τέλος, ότι διαρκούσης αυτής της συνεδρίασης, ξεκίνησε από την Εφημερίδα των Συντακτών και την Αυγή η ανάρτηση στο διαδίκτυο ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή, δηλαδή η διαδικασία αποδόμησής μου. Διευθυντής της Αυγής ήταν τότε ακόμη ο τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, ο οποίος επικαλέσθηκε δημοσιογραφικό καθήκον όταν του ζήτησα εξηγήσεις και στη συνέχεια ανέλαβε να εκφωνεί ομιλίες στη γραμμή «Ζωή Κασιδιάρη» του Γ. Πρετεντέρη, χωρίς ποτέ να ανακληθεί στην τάξη από τους υπευθύνους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χ. Μαντά και Κ. Αθανασίου, αν και κατ’ επανάληψη τους το είχα ζητήσει.

«Ξεχνά» ο κ. Βούτσης ότι διαφώνησα με την ένταξη της ΠνΠ Λαφαζάνη στο Νομοσχέδιο για την ΈΡΤ και εντεύθεν αποσύρθηκε το αρχικό νομοσχέδιο Παππά και κατατέθηκε χωριστό νομοσχέδιο. «Ξεχνά» ότι διαφώνησα με τη βροχή τροπολογιών σε δικά του νομοσχέδια και αρνήθηκα να ψηφίσω τις τροπολογίες που εισήχθησαν με καταδήλως αντισυνταγματικό τρόπο. «Ξεχνά» ότι διαφώνησα με την τοποθέτηση Ταγματάρχη στην ΕΡΤ και δεν τον ψήφισα. «Ξεχνά» ότι διαφώνησα και δεν ψήφισα τη διάταξη που επιτρέπει στην ΕΠΟ να διαλέγει εκείνη τους αθλητικούς δικαστές.

Για όλες αυτές τις επιλογές μου, επικαλούμαι τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, αλλά και τις πράξεις μου, οι οποίες είχαν πάντοτε πολιτική αιτιολόγηση. Ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, ουδέποτε συμπεριφέρθηκα διπρόσωπα και υποκριτικά (ή, όπως προσπαθεί να με εμφανίσει ο Ν. Βούτσης να «συμφωνώ τυπικά και εν συνεχεία να επιδίδομαι σε τέρατα και σημεία») και μπορώ ανά πάσα στιγμή να αιτιολογήσω κάθε μου επιλογή, ακριβώς γιατί οι επιλογές μου δεν υπαγορεύονταν από κανένα άλλο κίνητρο παρά μόνο το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και την υπηρέτηση της λαϊκής εντολής, όπως μου υπαγόρευε η συνείδησή μου και όπως επιβάλλεται από το Σύνταγμα.

Γιατί, για κάποιους από εμάς δεν υπήρχαν «δύο διαστήματα, ένα που δεν ήμασταν στην εξουσία κι ένα που ήμασταν στην εξουσία και κάναμε τα αντίθετα από αυτά που λέγαμε προηγουμένως», σύμφωνα με την αντίληψη Βούτση, αλλά ένας ενιαίος αγώνας, από κάθε μετερίζι, από τη θέση της Αντιπολίτευσης όπως από τη θέση της διακυβέρνησης ή της Προεδρίας της Βουλής, ένας αγώνας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στον τόπο μας, την αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού, την οικοδόμηση κοινωνικής δικαιοσύνης και την λογοδοσία των υπευθύνων για την καταστροφή της χώρας.

Β. «Μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές ήταν το δραματικό διάστημα. Δηλαδή για 2,5 γεμάτους μήνες η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία. Συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, μπούλινγκ, απίστευτα πράγματα που δεν είναι κι αυτά γνωστά…», επικαλείται ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και νυν Πρόεδρος της Βουλής, που δεν παραλείπει να με περιγράφει κατ’ επανάληψη ως «τη γυναίκα που είχε απασφαλίσει», σε αντιδιαστολή με τους ώριμους και έμπειρους άνδρες, του Old Boys’ School, τον Παυλόπουλο, τον ίδιο το Βούτση, αλλά και τον Τσίπρα, που «είναι νεότερος από εμάς, αλλά έχει πλέον ψηθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι κάναμε και οι τρεις το ίδιο. Η γυναίκα είχε απασφαλίσει…».

Ας μιλήσουμε με παραδείγματα
Ο κ. Βούτσης επιλέγει να μη μιλήσει για τα πραγματικά περιστατικά, γιατί αυτά αποκαλύπτουν τον ρόλο και τον δόλο του καθενός και αποδεικνύουν ποιος έκανε πράγματι bullying, ποιοι είχαν απασφαλίσει, ποιοι βρίσκονταν σε συνεννοημένη υπηρεσία εναντίον της υπηρέτησης της λαϊκής εντολής.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, από τη θέση της Προέδρου της Βουλής, υλοποίησα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να διεξαχθεί η σχετική συνεδρίαση και να ληφθεί απόφαση, μέσα σε δημόσια συνεδρίαση, στην οποία εκφράσθηκαν και τοποθετήθηκαν όλοι. Ήταν η περίφημη συνεδρίαση στην οποία αποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. πρωτοστατούντος το τότε αρχηγού της Α. Σαμαρά ζητώντας να κατέβω από την έδρα της Προέδρου, έχοντας προετοιμάσει στημένο επεισόδιο.
Στην εβδομάδα προ του δημοψηφίσματος, με δημόσιο τρόπο και θεσμικές παρεμβάσεις, έκανα αυτά που επέβαλλε το καθήκον μου ώστε να διαφυλαχθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει κυρίαρχα για τη μοίρα του, την ώρα που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργοί, βουλευτές ή Ευρωβουλευτές κρύβονταν ή κατήγγελλαν τον Τσίπρα ή τορπίλιζαν το δημοψήφισμα με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους.

Μετά το θριαμβευτικό «ΌΧΙ» του Ελληνικού λαού, έκανα και πάλι το καθήκον μου για να υπηρετηθεί αυτό το ΟΧΙ, που είναι δεσμευτικό για όποιον πιστεύει στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.

Στις 9 Ιουλίου 2015 αργά το απόγευμα προς βράδυ, όταν ο Τσίπρας με κάλεσε στο γραφείο του, με την παρουσία Βούτση-Φλαμπουράρη, για να μου ανακοινώσει ότι θα φέρει με διαδικασία κατεπείγοντος «εξουσιοδότηση συμφωνίας» στα αγγλικά, την οποία μου επέδειξε, του δήλωσα τη διαφωνία μου και προσπάθησα επί 2ωρο να του εξηγήσω ότι αυτό αποτελούσε ευθεία παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και καίρια αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Εμβρόντητη άκουσα τον Τσίπρα να λέει, ενώπιον των Βούτση και Φλαμπουράρη, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ότι «μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί αντεπεξέλθει στην κατάσταση.

Ζήτησα τότε από τον Α. Τσίπρα να μιλήσουμε οι δυο μας, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε, αλλά στο οποίο οι Βούτσης-Φλαμπουράρης συγκατένευσαν και αποχώρησαν. Εις μάτην προσπάθησα να τον αποτρέψω από το να φέρει το προσχέδιο συμφωνίας, που αποτέλεσε και ταφόπλακα, την επόμενη ημέρα. Εις μάτην προσπάθησα να του εμφυσήσω αυτοπεποίθηση και δημοκρατικό φρόνημα, την ώρα που ο ίδιος μου ανέλυε ότι «δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία, αλλά θέλει, με την εξουσιοδότηση, να εξαντλήσει τη δυνατότητα να δείξει καλή θέληση, ώστε να είναι σαφές ότι φταίνε οι δανειστές που δεν υπήρξε συμφωνία». Θεωρούσα ότι είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο καταβεβλημένο και πανικόβλητο, ενώ η πραγματικότητα απέδειξε ότι ο Τσίπρας προσπαθούσε με έμμεσους τρόπους να προετοιμάσει το έδαφος για αυτό που είχε προσυμφωνήσει και, ταυτόχρονα, να δικαιολογηθεί ενώπιόν μας με πειστικές αφηγήσεις.
Μου ζήτησε να συγκληθούν οι Επιτροπές της Βουλής την ίδια ώρα που θα συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το αρνήθηκα και του δήλωσα ότι οφείλει να αφήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αποφασίσει ποια στάση θα τηρήσει και οι Επιτροπές προγραμματίσθηκαν μετά το πέρας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Του ζήτησα επίσης να φροντίσει να υπάρχει το κείμενο στα Ελληνικά, διότι δεν θα μπορούσε να εισαχθεί αμετάφραστο στις Επιτροπές.

Όταν τελείωσε η συνεδρίαση των Επιτροπών, το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2015, βρισκόμουν στο γραφείο μου, αναμένοντας να συνταχθεί και δημοσιευθεί η έκθεση των Επιτροπών, προκειμένου να συγκαλέσω τη Διάσκεψη των Προέδρων, ώστε να ορισθεί η Ολομέλεια. Είχα ενημερώσει τις Υπηρεσίες της Βουλής ότι θα συγκαλείτο κανονικά η Διάσκεψη και δεν θα παρακάμπτονταν, όπως έκαναν οι προκάτοχοί μου στα κατεπείγοντα- την ίδια διαδικασία είχα εξάλλου εφαρμόσει απαρεγκλίτως επί θητείας μου.

Την ώρα που έβγαιναν από το γραφείο οι συνεργάτες μου, εφόρμησαν μέσα στο γραφείο ο Ν. Βούτσης, τότε Υπουργός Εσωτερικών, ο Ν. Φίλης, τότε Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Χ. Μαντάς, τότε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Δ. Τζανακόπουλος, τότε και τώρα Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού και ο Γ. Μπαλάφας, τότε Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Βούτσης και Φίλης ωρύονταν: «τι νομίζεις ότι κάνεις; Κάνεις πραξικόπημα»! φώναζε ο Ν. Βούτσης. «Θα σε τελειώσουμε, το κατάλαβες; Στο ξανάπα και θα γίνει», φώναζε ο Ν. Φίλης, χτυπώντας και οι δύο τα χέρια τους στο γραφείο μου. Είπα στον Ν. Βούτση να προσέχει πώς μου μιλάει και να μην μου ξανα-απευθύνει τη λέξη «πραξικόπημα», να αντιλαμβάνεται πού απευθύνεται και να συμπεριφέρεται αναλόγως. Ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι παίρνει πίσω την λέξη «πραξικόπημα» και ότι μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά. Ζήτησα από το Ν. Φίλη να περάσει έξω από το γραφείο μου (ήταν η δεύτερη φορά που με απειλούσε ότι «θα με τελειώσουν»), πράγμα που δεν έκανε και συνέχισε να απειλεί, να χτυπάει τα χέρια του στο γραφείο μου και να φωνάζει ότι θα με τελειώσουν και θα φύγω εγώ από το γραφείο αυτό. Ο Χ. Μαντάς ψέλλιζε «Όχι έτσι, Νίκο», ενώ Γ. Μπαλάφας και Δ. Τζανακόπουλος παρέμεναν σιωπηλοί.

Τους ρώτησα τι ακριβώς είναι αυτό που συμβαίνει και ο Ν. Βούτσης μου απάντησε «Διάβημα της Κυβέρνησης στην Πρόεδρο της Βουλής». Του απάντησα ότι αυτή δεν ήταν κυβερνητική σύνθεση ούτε θεσμική συμπεριφορά και τον ρώτησα ποιο ήταν το αντικείμενο του διαβήματος. Μου απάντησε «η επιθυμία του Πρωθυπουργού να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία». Τους είπα ότι με τον Πρωθυπουργό μιλάω απ’ ευθείας και ρώτησα τον Δ. Τζανακόπουλο εάν ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργού αυτή η εφόρμηση. Απέφυγε να μου απαντήσει. Εγώ τότε συμπέρανα ότι ο Τσίπρας δεν γνώριζε. Και προφανώς έκανα λάθος.

Σε όλους είπα ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία, με σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων και τους γνωστοποίησα ότι πρόθεση και πρότασή μου προς τη Διάσκεψη θα ήταν να μην συντμηθεί περαιτέρω η διαδικασία γιατί ήδη περνούσαμε σε αντικοινοβουλευτική λειτουργία. Μη έχοντας ουσιαστικό αντίλογο, αποχώρησαν.
Δεν ψήφισα την εξουσιοδότηση, όπως είχα άλλωστε ενημερώσει και τον Τσίπρα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Έκανα ό,τι περνούσε απ’ το χέρι μου για να μην υπάρξει αυτή η άθλια συνθηκολόγηση. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποτραπεί αυτή η συμφωνία- λαιμητόμος. Το έκανα λειτουργώντας δημόσια, ανοιχτά και θεσμικά. Δεν είχα ούτε δεύτερη ατζέντα, ούτε άλλες στοχεύσεις ούτε άλλες συνεννοήσεις, ούτε υπόγειες διαδρομές. Συναντήθηκα με τον Τσίπρα στις 23 Ιουλίου, ενώ ζητούσα να τον δω από τις 15 Ιουλίου. Μετά το πέρας της συνάντησής μας, όταν τον ρώτησα πώς θέλει να τοποθετηθούμε δημόσια, μου είπε: «Αυτοί θέλουν αίμα, το ζήτημα είναι να μην τους το δώσουμε». Βγαίνοντας απ’ το Μαξίμου, δήλωσα ότι «ο Πρωθυπουργός και εγώ είμαστε εγγυητές της συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ». Την ίδια ώρα, απ’ το γραφείο Τσίπρα στο Μαξίμου έφευγε προς όλα τα ΜΜΕ non paper που μιλούσε για «θεσμική δυσαρμονία».

Έδωσα τη μάχη για την δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία δεχόμενη διαρκή πόλεμο, υπονόμευση, επιθέσεις που έφθασαν μέχρι τις φοβερές δηλώσεις Φλαμπουράρη περί «Φρόυντ και Μάρξ», την ίδια ημέρα που περνούσε το 3ο Μνημόνιο και ο «Αυγ-ιανιστής» Κουρής καλούσε με πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους τους γονείς μου «να με πάνε στον ψυχίατρο» και τον σύζυγό μου «να με μαζέψει». Στην δημόσια συνεδρίαση της Βουλής εγκάλεσα την Κυβέρνηση για αυτήν την στοχοποίηση και ο Ν. Βούτσης σήμερα με επιβεβαιώνει με τον πιο ευανάγνωστο τρόπο.

«Εμείς κάναμε εκλογές και η Ζωή έκανε μόνη της Βουλή», λέει ο κ. Βούτσης.
Και έτσι, υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο, πώς έπαιξαν με τους θεσμούς και με την εκλογική διαδικασία οι σημερινοί κυβερνώντες, ως αδίστακτοι πολιτικοί τυχοδιώκτες. Μεθόδευαν εκλογές την ίδια ώρα που κορόιδευαν την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει συνέδριο και δεν θα υπάρξουν εκλογές. Συμφωνούσαν με Παυλόπουλο και δανειστές για αντισυνταγματική σύντμηση των χρόνων και κρύβονταν από την Πρόεδρο της Βουλής, αφού την παραίτηση της Κυβέρνησης την πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ. Θέλησαν να αποκλείσουν την οποιαδήποτε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής μετά τις 20 Αυγούστου και για αυτό μεθόδευσαν, σε συνεργασία με ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα Κόμματα, και τη Χρυσή Αυγή, την έλλειψη απαρτίας σε Επιτροπές και Ολομέλεια, ώστε να μην συζητηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και η υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών, όπως είχε αποφασισθεί από τον Ιούνιο. Κάποιοι κάναμε το καθήκον μας και κάποιοι υπηρετούσαν συμφέροντα, δικά τους και αλλότρια.

Τα παραπάνω αποτελούν μία απλή υπενθύμιση ορισμένων ενδεικτικών γεγονότων. Φυσικά, θα υπάρξει και συνολική καταγραφή και αποτύπωση, όπως μου επιβάλλει η ευθύνη μου. Ο λόγος, όμως, που ο κ. Βούτσης δεν μιλά για αυτά, δεν είναι, βέβαια, για να μην «φτύνει ο κόσμος την Αριστερά», αλλά για να μην φτύνει τους ίδιους ο κόσμος.

Χαίρομαι που μέσα από αυτή τη συνέντευξη, ο κ. Βούτσης εκθέτει στο πανελλήνιο το πραγματικό του πρόσωπο, την μοχθηρία και την υποκρισία με την οποία συμπεριφέρθηκε, αντιμετωπίζοντας συντρόφους του ως αντιπάλους και όχι ως συνοδοιπόρους. Μπορεί ο καθένας να φανταστεί πώς λειτούργησε αυτός ο άνθρωπος ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Μπορεί ο καθένας και η κάθε μια να αντιληφθεί γιατί ο κ. Βούτσης είναι ο κατάλληλος για να ξαναφτιάξει «τη Βουλή που ξέρανε», κατά την ρήση Παυλόπουλου.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι. Δεν ξέραμε τι σημαίνει», λέει ο κ. Βούτσης. Προφανώς. Και εξακολουθείτε να μην αντιλαμβάνεσθε με ποιον τρόπο η εξουσία αποκάλυψε κι αποκαλύπτει το πραγματικό σας πρόσωπο.



Πηγή : protothema.gr