Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

ΚΤΗΝΗ στην Αυστραλία εγκατέλειψαν την σκυλίτσα τους που τους περίμενε υπομονετικά για εβδομάδες στο κατώφλι του σπιτιού


 

Οι σκύλοι φημίζονται για την άνευ όρων αφοσίωσή τους στους ανθρώπους, όπως φημίζονται και οι άνθρωποι για το πόσο ΚΤΗΝΗ είναι και κακομεταχειρίζονται τα ζώα.

Ένας Αυστραλιανός Ποιμενικός ονόματι Λούσι έδειξε την αφοσίωση της σε λάθος ανθρώπους που αποδείχθηκαν ΚΤΗΝΗ. 

Η σκυλίτσα εγκαταλείφθηκε από τα ΚΤΗΝΗ κηδεμόνες της μετά τη μετακόμισή τους, που δεν δίστασαν να την αφήσουν να περιμένει μάταια στο κατώφλι, στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Δύο εβδομάδες αργότερα η Λούσι ήταν ακόμα εκεί. Ευτυχώς τράβηξε την προσοχή μίας γυναίκας που αποφάσισε να τη σώσει. Αρχικά προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της – και τα κατάφερε, καθώς σύντομα έτρωγε λιχουδιές από τα χέρια της και δεχόταν να ξαπλώσει ανάσκελα και να τη χαϊδέψει στην κοιλιά.

Πλησιάζοντάς τη η γυναίκα κατάλαβε πόσο παραμελημένη ήταν, καθώς διαπίστωσε ότι ήταν γεμάτη με ψύλλους και τσιμπούρια. Έτσι, τη μετέφερε στον κτηνίατρο για περίθαλψη και, κατόπιν, στο κομμωτήριο σκύλων.

Τώρα η σωτήρας της προσπαθεί να βρει ένα σπίτι γεμάτο αγάπη. 

Δυστυχώς, οι προηγούμενοι κηδεμόνες της Λούσι δεν θα υποστούν καμία νομική συνέπεια για την εγκατάλειψή της, όπως θα αντιμετώπιζαν στην Ελλάδα και σε άλλες σοβαρές χώρες, καθώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την Πολιτεία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:





Τρίτη σύλληψη για την καταδίωξη των Ρομά κακοποιών με τον νεκρό αστυνομικό


 

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, ένας 18χρονος κακοποιός Ρομά, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς Ρομά, μαζί με τους Ρομά συνεργούς του, διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής. Για να διαφύγει τη σύλληψη ο συνεργός του ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Συνεπεία αυτού αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσέκρουσαν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 28χρονου οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια αρχή.



Τρόμος στο Μενίδι από τις αδέσποτες σφαίρες που έριξαν ΚΤΗΝΗ Ρομά σε σπίτι την Πρωτοχρονιά


 

Βροχή από σφαίρες έπεσε, κατά την αλλαγή του χρόνου, στην περιοχή του Μενιδίου από τα ΚΤΗΝΗ Ρομά της περιοχής, με μια οικογένεια να ζει τον τρόμο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «STAR», σφαίρες έπεσαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της οικογένειας με αποτέλεσμα να σπάσει σε κάποια σημεία, ενώ παράλληλα δύο ακόμη προσγειώθηκαν στην αυλή του σπιτιού τους.

Μητέρα μίλησε για το τρομακτικό περιστατικό: «Ακούγαμε όπλα, ο γιος μου πήρε το παιδί και μπήκε γρήγορα μέσα στο σπίτι. Αν έβγαινα λίγο νωρίτερα και έψαχνα τον σκύλο μου, θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει, αντί για το αυτοκίνητο».




Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι

 


Διαρρήκτες  εισέβαλαν τα ξημερώματα στην οικία του καταξιωμένου Νίκου Αλιάγα, με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε πέντε συλλήψεις. Σύμφωνα με τη Le Parisien πέντε άτομα στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο σπίτι του Νίκου Αλιάγα προκάλεσαν φθορές με την κινητοποίηση των αρχών να είναι άμεση. 

  Η γαλλική εφημερίδα ανέφερε ότι το σπίτι του παρουσιαστή του γαλλικού δικτύου «TF1» βρίσκεται στο Fontenay-sous-Bois (Val-de-Marne) ενώ την ώρα της απόπειρας τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του απουσίαζαν ενώ η πόρτα του σπιτιού έχει υποστεί ζημιές. 

  «Γύρω στις 3:30 π.μ., (σήμερα το πρωί),οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαύρο «Citroën DS», σταθμευμένο κατά μήκος ενός δρόμου, στην περιοχή Bois de Vincennes. Ωστόσο, μόλις οι αρχές προσέγγισαν το όχημα, οι πέντε άνδρες προσπάθησαν να διαφύγουν αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Ακολούθησε καταδίωξη στους παρακείμενους δρόμους μέχρι το Nogent-sur-Marne, όπου το Citroën DS ακινητοποιήθηκε όταν προσέκρουσε σε κράσπεδο και σε ένα δέντρο. Τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τελικά τέθηκαν υπό κράτηση.

Στο αυτοκίνητό τους, η αστυνομία ανακάλυψε εξοπλισμό που δεν άφηνε αμφιβολίες για τις προθέσεις των υπόπτων: μπαλακλάβες, γάντια, χοντρή αυτοκόλλητη ταινία και flex-bands.

Επιστρέφοντας στο Fontenay-sous-Bois, η αστυνομία εξέτασε την περιοχή γύρω από το σπίτι μπροστά από το οποίο είχε σταθμεύσει το DS. Σύμφωνα με μια αναφορά, η πύλη της κατοικίας είχε παραβιαστεί και η μπροστινή πόρτα είχε υποστεί ζημιές, με μια τρύπα που είχε ανοίξει πάνω από την κλειδαριά. Ωστόσο, οι εισβολείς δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο σπίτι, επειδή είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Σημειώνεται ότι το όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού αποκαλύφθηκε από ασφαλιστικό έγγραφο που εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο ίδιος κλήθηκε από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει.





Θαύμα η άμεση απομάκρυνση των 379 επιβατών από το Airbus της Japan Airlines


 

Η Ιαπωνία έζησε άλλο ένα τραγικό περιστατικό, τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών - ενός Airbus Α350 της Japan Airlines με ένα μικρότερο της ιαπωνικής ακτοφυλακής - σε διάδρομο του αεροδρομίου Χανέντα στο Τόκιο, η οποία είχε σαν συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστεί σοβαρά άλλος ένας.

Το ευτύχημα ήταν πως όλοι οι επιβαίνοντες - 379 - στο αεροσκάφος Airbus A350 της Japan Airlines που ενεπλάκη στο συμβάν, λιγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα) απομακρύνθηκαν... με συνοπτικές διαδικασίες από αυτό, την ώρα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και λίγο πριν αυτό καταστραφεί ολοσχερώς.

Μάλιστα, οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με το αεροσκάφος να κόβεται στα δύο και την ουρά να πέφτει στον διάδρομο, την ώρα που επιχειρούν οι πυροσβέστες, αποτυπώνει πλήρως το μέγεθος της καταστροφής. «Στην προσγείωση άκουσα ένα μπουμ, σα να χτυπήσαμε κάτι», είπε ένας από τους επιβάτες τού αεροσκάφους της Japan Airlines - για να προσθέσει ότι αμέσως μετά η άτρακτος γέμισε καπνό. 

Αυτό που απασχολεί, πλέον, τις Αρχές είναι να εξακριβώσουν τα αίτια που προκάλεσαν το συγκεκριμένο δυστύχημα, ώστε να προχωρήσουν και στην ανάλογη απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτκής αεροπορίας, δεν έχει σταθεί ακόμα δυνατό να προσδιοριστεί πώς ξεκίνησε η φωτιά στο αεροσκάφος, ενώ τελούν υπό εξέταση οι επικοινωνίες με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής ξεκαθάρισε πως το αερολάνο της υπηρεσίας - που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους - δεν είχε αναφέρει το παραμικρό πρόβλημα προηγουμένως, ενώ παρέθεσε και μια μαρτυρία από τον 39χρονο διασωθέντα κυβερνήτη, ο οποίος ανέφερε πως «είδε το αεροπλάνο της Japan Airlines να βρίσκεται στον διάδρομο και να έχει πιάσει φωτιά, ενώ ο ίδιος πρόλαβε να βγει και να σώσει τη ζωή του». Σημειώνεται πως τα αλλα πέντε άτομα, ηλικίας από 27 ως 56 ετών, που βρίσκονταν στο αεροσκάφος, έχασαν ακαριαία τη ζωή τους.



Βόμβα με τον Μπιλ Κλίντον στη λίστα με τους πελάτες του Τζέφρι Έπσταϊν

 


Σχεδόν 200 ονόματα που συνδέονται με την υπόθεση σεξουαλικού trafficking στην οποία εμπλέκονται ο Τζέφρι Επστάιν και η Γκισλέιν Μάξγουελ θα μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα δικαστής της Νέας Υόρκης αποκαλύπτοντας ή επιβεβαιώνοντας τις ταυτότητες δεκάδων συνεργατών του χρηματοδότη που μέχρι τώρα ήταν γνωστοί μόνο ως John και Jane Does στα δικαστικά έγγραφα.

Πολλοί από τη λίστα θα είναι ήδη δημόσια γνωστοί ως συνεργάτες, υπάλληλοι του Επστάιν και της Μάξγουελ ή άνθρωποι που είχαν πετάξει με τα αεροπλάνα του. Μπορεί επίσης να κατονομάσει τα φερόμενα ως θύματα του Επστάιν που είχαν μεταφερθεί σε σπίτια, όπως μια έπαυλη στη Νέα Υόρκη, μια βίλα στο Παλμ Μπιτς, ένα ιδιωτικό νησί στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και ένα ράντσο έξω από τη Σάντα Φε.

Τα ονόματα των John Does θα εξεταστούν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιλαμβάνουν έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ηθοποιούς, ακαδημαϊκούς και, ως γνωστόν, τον απομονωμένο πλέον Βρετανό πρίγκιπα όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian.

Ο Κλίντον αναγνωρίστηκε ως «Doe 36»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αναγνωρίστηκε από το AΒC News ως "Doe 36" και αναφέρεται σε περισσότερες από 50 από τις επεξεργασμένες καταθέσεις, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Η Giuffre δεν προέβη σε ισχυρισμούς για αδικήματα του Κλίντον, αλλά υποστηρίζει ότι τον συνάντησε στο νησί - το οποίο ο Κλίντον έχει πει ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ.



Αλλά τα προσωπικά αρχεία καταγραφής πτήσεων που κρατούσε ένας από τους πιλότους του Επστάιν έδειξαν ότι ο Κλίντον πετούσε εκτενώς με το αεροπλάνο του Επστάιν, μεταξύ άλλων σε ταξίδια στο Παρίσι, την Μπανγκόκ και το Μπρουνέι τα χρόνια μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, το 2001.

Ο Κλίντον δήλωσε ότι διέκοψε τις σχέσεις του με τον Επστάιν το 2005, αφού ο Επστάιν κατηγορήθηκε ότι έφερνε ανήλικα κορίτσια στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς για σεξουαλικά μασάζ. Η ομοσπονδιακή έρευνα σταμάτησε και ο Επστάιν δήλωσε ένοχος στις πολιτειακές κατηγορίες για προμήθεια ανηλίκου και προσέλκυση πορνείας, του επιβλήθηκε ελαφριά ποινή και υποχρεώθηκε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης.

Ποια ονόματα πιθανολογείται ότι βρίσκονται στην ατζέντα Επστάιν

Τα ημερολόγια του Επστάιν που βρέθηκαν φέτος από την Wall Street Journal κατά τη διάρκεια των αγωγών που σχετίζονται με τον Επστάιν μεταξύ των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων και δύο αμερικανικών τραπεζών, αποκάλυψαν την έκταση του δικτύου του Επστάιν.

Στα ονόματα που αναδείχθηκαν περιλαμβάνονταν ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμς Μπερνς, και η Κάθριν Ρούμλερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με λιγότερο σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ριντ Χόφμαν και ο Λόρενς Σάμερς, πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου επί Ομπάμα.

Άλλοι ήταν ο Woody Allen, ο Bill Gates, ο Thorbjørn Jagland, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Barak και ο πρώην πρόεδρος της Barclays Jes Staley.

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των ονομάτων

Η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων κατά της αποσφράγισης των ονομάτων λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ώρα Νέας Υόρκης, σχεδόν εννέα χρόνια αφότου το θύμα, Βιρτζίνια Τζιούφρε, κατέθεσε το 2015 αγωγή δυσφήμισης κατά της Μάξγουελ, κόρης του εκλιπόντος Βρετανού βαρόνου του Τύπου, Ρόμπερτ Μάξγουελ, η οποία με τη σειρά της παρήγαγε τα ονόματα σε νομικές καταθέσεις.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2016, ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Σουίτ απέρριψε την αίτηση του Μάξγουελ να απορρίψει την υπόθεση, διαπιστώνοντας ότι «η αλήθεια ενός κόσμου συμφραζομένων γεγονότων είναι ευρύτερη από τις φερόμενες ως δυσφημιστικές δηλώσεις» και ότι η Γκίφρε «ήταν θύμα διαρκούς σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μεταξύ 1999 και 2002». Τα μέρη συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά το 2017.

Σύμφωνα με το ABC News τη Δευτέρα, η "Jane Doe 162" είναι μάρτυρας που κατέθεσε ότι ήταν 17 ετών όταν βρισκόταν μαζί με τους Andrew, Maxwell και Giuffre στο σπίτι του Επστάιν στο αρχοντικό της Νέας Υόρκης.

Ένας γνωστός της Μάξγουελ και του Επστάιν δήλωσε πέρυσι στον Guardian ότι τα πρότυπα συμπεριφοράς του Επστάιν δεν διέφεραν σημαντικά πριν και μετά την καταδίκη. «Δεν ήταν ένας αλλαγμένος άνθρωπος», είπαν. «Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι στο μυαλό του πίστευε ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό και ότι είχε το δικαίωμα να συμπεριφέρεται όπως ήθελε, αν είχε τα χρήματα για να το κάνει».


protothema.gr



Washington Post: «Σχέδιο» του εγκληματία πολέμου Πούτιν με Λεπέν για αποσταθεροποίηση της Ευρώπης

 


 Σύμφωνα με δημοσίευμα, της Washington Post η ακροδεξιά πολιτικός επιμένει να διατηρεί σχέσεις με τον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου και δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, επιδιώκοντας να μειώσει τον βαθμό στήριξης του Παρισιού προς το Κίεβο.

Σύμφωνα με την έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας, η Ρωσία διεξάγει μια επιχείρηση ανατροπής στη Γαλλία, στην οποία σημαντικό ρόλο φέρεται να διαδραματίζει το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Η εφημερίδα επικαλείται «έγγραφα του Κρεμλίνου, που απέκτησε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφαλείας» και τα οποία εμπλέκουν το περιβάλλον του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μέθοδοι του οποίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνδυάζουν την επιρροή μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την υποστήριξη κομμάτων της άκρας δεξιάς.

Ο ευρύτερος στόχος είναι να αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη, σύμφωνα με την Washington Post.

«Όλες οι κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης θα αλλάξουν», διαβεβαιώνει ο Ζαν-Λικ Σαφοζέ, πρώην ευρωβουλευτής συνδεόμενος με το δίκτυο της Λεπέν, τον οποίο επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Η Washington Post, σε έρευνά της που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, αναφέρει επίσης πως ο Σαφοζέ «εκμισθώνει έναν όροφο της κατοικίας του» στο Στρασβούργο στον δεύτερο στην ιεραρχία της πρεσβείας του καθεστώτος της Ρωσίας στη Γαλλία ο οποίος ήταν στο Συμβούλιο της Ευρώπης μέχρι τον αποκλεισμό της Ρωσίας απ' αυτό το Μάρτιο του 2022.

Τον περασμένο Ιούνιο, η εισηγήτρια της κυβέρνησης Μακρόν σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή είχε χαρακτηρίσει το κόμμα της Λεπέν «ιμάντα μετάδοσης» των θέσεων της Ρωσίας και επέμεινε στα περί «ευθυγράμμισης» του κόμματος με το «ρωσικό λόγο», δηλαδή με τον λόγο ενός καταζητούμενου δικτάτορα.

«Το κόμμα της Λεπέν είναι πράγματι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στη Γαλλία» και «παίζει πρωταρχικό ρόλο στην αναμετάδοση της προπαγάνδας του Πούτιν», ανέφερε, με μήνυμά του στην πλατφόρμα X, το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν.




Νέα πρόκληση απο τον ακροαριστερό Πολάκη κατηγορεί τους Έλληνες που σπούδασαν στο εξωτερικό

 



Ο προκλητικός ακροαριστερός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη Παύλος Πολάκης, συνεχίζει να οργανώνει την τοξικότητα που έχει ρήξη στα τάρταρα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετος ο προκλητικός ακροαριστερός Πολάκης στα μη κρατικά πανεπιστήμια στρέφεται κατά όλων των Ελλήνων που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή σε αναγνωρισμένα κολέγια στο εσωτερικό. Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Κασσελάκης αλλά αυτό δεν τον αγγίζει.

Ο ακροαριστερός συνεργάτης του Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αυγή που κυκλοφόρησε πριν από την αλλαγή του χρόνου, αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει υποχρέωση να αντισταθεί με κάθε τρόπο σ’ αυτό το νομοσχέδιο» και ότι πρέπει «να πείσει τον κόσμο ότι ιδιωτικά πανεπιστήμια σημαίνει πτυχίο επί πληρωμή και πως ο νέος νόμος νομοτελειακά θα οδηγήσει στη σταδιακή υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων».

Κοινός για τον ακροαριστερό τραμπούκο του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος Έλληνας έχει αποκτήσει πτυχίο από ιδιωτικά πανεπιστήμια το έχει κάνει επί πληρωμή, και δεν είναι σοβαρό πτυχίο, δεν αξίζει. Το «επί πληρωμή» πτυχίο που τέτοιο έχει και ο Στέφανος Κασσελάκης γιατί κάποιος πλήρωσε για να το πάρει, ο οποιοσδήποτε είναι αυτός, δεν αξίζει για τον ακροαριστερό συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια όσο αφήνουν τον ακροαριστερό Πολάκη να αλωνίζει με τις ακραίες τριτοκοσμικές, και οπισθοδρομικές θέσεις του, το 5% σε μελοντικές δημοσκοπήσεις είναι κοντά.