Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Μεϊμαράκης: Αυτή την Νέα Δημοκρατία θέλουμε




«Αυτή τη ΝΔ θέλουμε», αυτό είναι το σύνθημα στην προσωπική του σελίδα του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημειώνοντας τα τέσσερα στοιχεία μέσω των οποίων η ΝΔ, θα εξασφαλίσει κυβερνητική προοπτική.
Τα τέσσερα στοιχεία είναι τα εξής:
  1. Ολότητα - «Θα μεγαλώσει ένα ευρωπαϊκό πολυσυλλεκτικό κόμμα που θα λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, διασφαλίζοντας την ενότητα αφού θα εκφράζει το όλον της παράταξης», αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης.
  2. Κοινωνική ευαισθησία - «Οι πολιτικές αποφάσεις θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τον κοινωνικό παράγοντα που αποτελεί συγχρόνως και παράγοντα ανάπτυξης», σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ.
  3. Διεύρυνση - «Θα κάνουμε πράξη τις κοινωνικές συμμαχίες οι οποίες θα οδηγήσουν σε άνοιγμα στην κοινωνία και σε διεύρυνση της επιρροής της Ν.Δ. στον κοινωνικό ιστό», συνεχίζει ο κ. Μεϊμαράκης.
  4. Ανασυγκρότηση κόμματος - «Με το ειδικό κομματικό βάρος και την τεχνογνωσία που διαθέτω θα επιβάλλω αλλαγές σε δομές, λειτουργίες και σε πρόσωπα στην παράταξη», καταλήγει ο υποψήφιος πρόδρος της Ν.Δ.


Το ΠΡΩΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ για τη ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ είναι ελληνικό





Με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της ΒΙΑΝΕΞ!

Την ελληνική υπογραφή θα φέρει το πρώτο εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις!

Μια πολυδάπανη προσπάθεια αρκετών ετών, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ συμφερόντων της οικογένειας Γιαννακόπουλου, φαίνεται πως αποδίδει καρπούς!

Ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο, που φιλοδοξεί να θεραπεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο αντίκτυπος της νέας ιατρικής μεθόδου είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή. Τις κλινικές δοκιμές έχει αναλάβει στην Αυστραλία η διεθνής αναγνωρισμένη ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

Η διάθεση του εμβολίου που λειτουργεί θεραπευτικά, εκτιμάται πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου! Για ακόμη μια φορά νιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες, καθώς ακόμα και στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, πρωτοπορούμε και επιτυγχάνουμε παγκόσμιες πρωτιές σε όλους τους τομείς!


Πηγή


Ταραχή στη Γερμανία μετά τις επιθέσεις - Σκληρή γλώσσα από Μέρκελ



Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι οι περισσότεροι δράστες είχαν μεταναστευτικό ή ακόμη και προσφυγικό υπόβαθρο. 

Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί αναγκαία την λήψη μέτρων και διαμηνύει ότι οι δράστες αυτών των επιθέσεων χάνουν το δικαίωμά τους για φιλοξενία στη χώρα. 

Ανάμεσα στους υπόπτους για επιθέσεις, αλλά και για ληστείες σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας είναι και αιτούντες άσυλο στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, από τους 31 δράστες των επιθέσεων που έχουν ταυτοποιηθεί, οι 18 έχουν ζητήσει χορήγηση ασύλου από την Γερμανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δεν κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά για άσκηση σωματικής βίας και ληστεία. 

Περισσότερες από 170 γυναίκες έχουν καταθέσει μηνύσεις για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία. Οι 113 από αυτές είναι για σεξουαλική κακοποίηση. Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει 21 υπόπτους μέσα από κάμερες ασφαλείας, ενώ πολλοί από αυτούς κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. 

Μιλώντας σε εκδήλωση του CDU, η Μέρκελ εξέφρασε την κατανόησή της για όσους διατυπώνουν επιφυλάξεις για κάθε αλλαγή νομοθεσίας, αλλά τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί «πότε χάνει κάποιος το δικαίωμά του στην φιλοξενία μας». Η καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι υπάρχει μια νέα κατάσταση και θα πρέπει κανείς να εξετάσει πώς θα την αντιμετωπίσει με σύνεση. 

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί να ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει την γρήγορη απέλαση αλλοδαπών κακοποιών, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που ζήτησε να εκτίουν οι αλλοδαποί την ποινή στην πατρίδα τους.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολονίας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των επιθέσεων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Ο 60χρονος Βόλφγκανγκ Άλμπερς τέθηκε σε «προσωρινή αργία», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γιέγκερ ότι θα βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Εξάλλου, σοκάρουν τα ευρήματα της αστυνομίας μετά την σύλληψη δύο ατόμων για υποθέσεις επιθέσεων σε βάρος γυναικών. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα σημείωμα, το οποίο περιείχε μεταφράσεις από τα αραβικά στα γερμανικά εκφράσεων όπως: «Όμορφο στήθος», «Θέλω να κάνω σεξ μαζί σου», «Θα σε σκοτώσω». Οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς οι αρχές δεν είχαν στοιχεία για την ενοχοποίησή τους. 



Πηγή : euro2day.gr



Νέα τροπή για το θάνατο της 4χρονης: «Δεν μου είπαν ότι η Μελίνα ξύπνησε» λέει ο πατέρας



Νέα τροπή παίρνει η τραγική υπόθεση του χαμού της 4χρονης Μελίνας, η οποία έσβησε πριν από 12 ημέρες μετά από επέμβαση ρουτίνας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η αναισθησιολόγος δίνει τη δική της εκδοχή, που έρχεται όμως σε αντίθεση με τα όσα λέει στο Mega ο πατέρας του κοριτσιού. Όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος που έκανε την νάρκωση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ακολούθησε τα πρωτόκολλα και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο κατά τη διάρκεια της νάρκωσης του παιδιού όσο και στη διαδικασία ανάνηψης.

«Το παιδί ξύπνησε ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον τραυματιοφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά», τονίζει. Όπως υποστηρίζει η γιατρός, ξαφνικά η πίεση του κοριτσιού έπεσε, εμφάνισε βραδυκαρδία και βρογχόσπασμο, επεισόδιο που η αναισθησιολόγος το αποδίδει σε βαρύ αλλεργικό σοκ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς». «Αρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Την διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν έπρεπε να την ξυπνήσω, άλλα και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο μετά από περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βρογχόσπαμα», προσθέτει.

Η τραγική περιγραφή του πατέρα

Αντίθετη είναι η εικόνα, που δίνει ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, Μανώλης Παρασκάκης. Μιλώντας στο Mega, λέει ότι στην ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς για την απρόσμενη εξέλιξη της υγείας του παιδιού δεν ειπώθηκε ποτέ ότι ξύπνησε μετά την επέμβαση. «Μου είπαν ότι το παιδί σας προσπαθήσαμε να το ξυπνήσουμε έχοντας κάνει δύο προσπάθειες. Παρουσίασε δύσπνοια και βρογχόσπασμα και ουσιαστικά δεν μπορούμε να την ξυπνήσουμε», αναφέρει ο τραγικός πατέρας.

Το 4χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, όπου οι γιατροί αφού κατάφεραν να την σταθεροποιήσουν, ενημέρωσαν τους γονείς ότι το παιδί τους έπαθε τρεις καρδιακές ανακοπές και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Ο Μανώλης Παρασκάκης τονίζει ότι το παιδί του δεν είχε εμφανίσει ποτέ αλλεργία και τα αποτελέσματα του προεγχειρητικού ελέγχου ήταν καλά.

Ήδη για το περιστατικό διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα από την τοξικολογική εξέταση της 4χρονης, ώστε να εξακριβωθούν οι αιτίες θανάτου της.

Σημειώνεται πως η αναισθησιολόγος έχει ήδη παραπεμφθεί σε πειθαρχικό έλεγχο, ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με την κατηγορία ότι έκλεψε οπιούχο αναλγητικό από το φαρμακείο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Η ίδια αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει πως δεν έχει εξάρτηση από κάποια ουσία.

Ισχυρίζεται, δε, πως το περιστατικό με το αναλγητικό πήρε μεγάλη έκταση διότι είναι εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. «Είναι δίκαιο να κατηγορείς τόσο εύκολα έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσει δικαίωμα γιατί έχει συγγενική σχέση με έναν υπουργό» διερωτάται.


Πηγή: Mega


Έγκλημα στη Χαλκιδική: Έκκληση του παππού για τον 4χρονο που απήγαγε ο καταζητούμενος πατέρας του



«Βρείτε τον εγγονό μου, κάντε κατι. Το παιδι κινδυνευει» - Το μήνυμα του τραγικού πατέρα και παππού μέσω ΣΚΑΪ προς όποιον μπορεί να δώσει πληροφορίες

Δραματική έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ για τον εντοπισμό του εγγονού του απηύθυνε ο παππούς του 4χρονου αγοριού που έχει απαγάγει ο Αλβανός πατέρας του και φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της εν διαστάσει συζύγου του, την Τετάρτη στη Χαλκιδική.

Ο κύριος Μαυρομάτης ζήτησε από όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση να επικοινωνήσει με την οικογένεια, η οποία αγωνιά για την τύχη του παιδιού:

«Βρείτε τον εγγονό μου.. κάντε κατι. Το παιδι κινδυνευει», ανέφερε χαρακτηριστικα, τονίζοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή την οικογένεια είναι να σωθεί ο Φοίβος και «τίποτα άλλο».

«Χρησιμοποιεί ένα 4χρονο σαν ασπίδα κι ας είναι το ίδιο του το παιδί», είπε με δάκρυα στα μάτια ο παππούς του αγοριού και πατέρας της 41 ετών δολοφονηθείσας.

Τα στοιχεία ταυτότητας του καταζητούμενου ως δράστη, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ την Παρασκευή. Πρόκειται για τον 33χρονο Τζέιμς Λέζι (LESI James), υπηήκοο Αλβανίας και κάτοικο Ορμυλίας  Χαλκιδικής.

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί στον νομό Χαλκιδικής, και με τη συνδρομή συναδέλφων τους από όμορους νομούς, συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 33χρονου.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 23710-21621, 23710-21642, 23710-21668 του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αξιοποιήσιμη πληροφορία από τις κλήσεις των πολιτών.

Εξάλλου, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αλβανικές, για το ενδεχόμενο ο φερόμενος ως δράστης να διέφυγε ή να προσπαθήσει να διαφύγει στην Αλβανία.


Πηγή: skai.gr


Χριστοφιλοπούλου:Η κυβέρνηση ψεύδεται ότι εγγυάται παλιές συντάξεις





«Να αφήσει ο Κατρούγκαλος το σόου διαπραγμάτευσης»

Να αφήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος «το σόου διαπραγμάτευσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αποσύρει τις απαράδεκτες προτάσεις του, σχολίασε για τη συνέντευξη του κ. Κατρούγκαλου η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Πρόσθεσε ότι με τη συνέντευξη του ο κ. Κατρούγκαλος «δεν σταμάτησε στις κορώνες λαϊκισμού, την επίθεση στην αντιπολίτευση και την αγνόηση του μεταρρυθμιστικού νόμου 3863/2010. Δυστυχώς ακούστηκαν ψέματα ενώ επιβεβαιώθηκαν οι τερατογενέσεις του δικού του... πονήματος».
Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζει ότι μπορεί μεν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δήλωσε ότι η πρόταση του εγγυάται τις παλιές συντάξεις όμως η αλήθεια είναι διαφορετική:
«Σύμφωνα με το αρ. 15 παρ. 2 περ. β, το 2018 εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν οι παλαιοί συνταξιούχοι είναι μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει με το νέο σύστημα, η προσωπική διαφορά 'απομειούται μέχρι την τελική αντιστοίχηση με τις συντάξεις όσων συνταξιοδοτηθούν μετά την θέση σε ισχύ του νόμου αυτού'. Συμπέρασμα: ψεύδονται και μετακυλύουν την ευθύνη περικοπών που οι ίδιοι προτείνουν και θεσμοθετούν, στις επόμενες κυβερνήσεις» τόνισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Επιπλέον, επικαλείται διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες, όπως ισχυρίζεται:
  • Πρώτον, αδικούν κατάφορα αυτούς που με συνέπεια καταβάλλουν για πολλά χρόνια εισφορές στο σύστημα, και γι' αυτούς οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες, δημιουργώντας κίνητρο εισφοροδιαφυγής και μετατρέποντας τίς συντάξεις σε φιλοδώρημα για τις επόμενες γενιές.
  • Δεύτερον, αδικούν κατάφορα όσους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες δηλώνουν με ειλικρίνειατα εισοδήματά τους, καθώς οι αυξήσεις των εισφορών είναι υπέρογκες και οι μειώσεις των συντάξεων αναλογικά μεγαλύτερες και ενισχύουν τη φοροδιαφυγή σε περίοδο που το Δημόσιο έχει ανάγκη από έσοδα.



Πηγή : tovima.gr


Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) για το ασφαλιστικό: Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από Σημίτη-Γιανίτση



«Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του κυβερνώνοντος κόμματος

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής για το ασφαλιστικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, ο οποίος κάλεσε το κυβερνών κόμμα να ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν την απόσυρση του σχεδίου που είχαν προτείνει το 2001 για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού.

«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Αθανασίου που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.


Πηγή : protothema.gr


“Εμφύλιος” στο στρατόπεδο Μητσοτάκη, μετά το “ναι” του Κορκίδη στην αύξηση εργοδοτικών εισφορών





“Εμφύλιος” ξέσπασε στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την πρωτοβουλία του Βασίλη Κορκίδη να δώσει “ψήφο εμπιστοσύνης” στην κυβέρνηση Τσίπρα, και ως πρόεδρος της ΕΣΕΕ να συμφωνήσει με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, που μετ’ επιτάσεως επεδίωκε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είναι από εκείνους που υπέγραψαν την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, και έχει ενεργό ρόλο στην καμπάνια του υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθεια να φέρει στο στρατόπεδο του άλλοτε κορυφαίου υπουργού των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά, την κρίσιμη εκλογική μάζα των μικρομεσαίων.

Τον Βασίλη Κορκίδη… επέπληξε δημόσια ο Άδωνις Γεωργιάδης, που μετά τη “χαμηλή πτήση” του 10% στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, διεκδικώντας ρόλο “υπαρχηγού”.

Το πλήγμα που υπέστη το στρατόπεδο Μητσοτάκη μεγάλωσε από το γεγονός ότι, κατά της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών τάχθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος υποστηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.



Πηγή : ysterografa.gr


Εκλογές Ν.Δ. ο Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος


Αύριο στις 7:00 το πρωί ανοίγουν οι εσωκομματικές κάλπες για να αναδείξουν πρόεδρο έναν εκ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη και επιτέλους η χώρα από 11/1/2016 αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ και η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ κ. Γιάννης Τραγάκης.

Το καλό είναι ότι το πάθημα έγινε μάθημα και επιτέλους η τεχνολογία θα αναλάβει ουσιαστικό έργο για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γιατί αυτή την φορά και κατά τα λεγόμενα Τραγάκη "Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο (ξεπεραστεί) αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail".

 Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και έτσι έχει ένα μεγάλο προβάδισμα αν και ο ίδιος ο Μειμαράκης δεν το έχει κάνει σημαία και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τις οποίες αμφισβητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Μειμαράκης έχει μεγάλο προβάδισμα στον δεύτερο γύρω και πάνω 12%.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και η στάση των ψηφοφόρων που ψήφισαν Τζιτζικώστα και Άδωνι, μπορεί ο δεύτερος να έδωσε γραμμή υπέρ Μητσοτάκη σε αυτούς που τον ψήφισαν  αλλά όπως είπε και ο Τζιτζικώστας στους δικούς του ψηφοφόρους η ψήφος δίνεται κατά συνείδηση και έτσι είναι, γιατί τα μέλη δεν είναι πρόβατα να τα οδηγεί και να τους δίνει κατεύθυνση ο "τσοπάνης".

 Και οι δύο υποψήφιοι έχουν υποσχεθεί την ανασυγκρότηση της ΝΔ και επιτέλους την σκληρή αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα.

 Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμπειρότερος και έχοντας συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα κρατάει μια  πιο συναινετική στάση στα μεγάλα ζητήματα, δηλώνοντας, στη δική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πιστός στις καραμανλικές παρακαταθήκες «του μέτρου της μετριοπάθειας και της συνεννόησης στα μεγάλα εθνικά ζητήματα».Ο Μειμαράκης εκτιμά ότι ούτως η άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα χρόνου να πέσει από μόνος του έχοντας την κατακραυγή της κοινωνίας που βάλετε από φορομπηχτική πολιτική και μείωση εισοδημάτων.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί  ότι είναι ο κατάλληλος για να νικήσει τον Τσίπρα και «να απαλλάξει την χώρα από την ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνησή του» και αυτό το αναφέρει σε όλες τις συνεντεύξεις του, επίσης δηλώνει ότι δεν θα μείνει κανένας στο κόμμα και θα τους αλλάξει όλους αρχίζοντας όπως είπε σήμερα από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Την ίδια κατάληξη θα έχει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα είναι ο πρώτος που θα απομακρυνθεί από την θέση γραμματέα του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει προειδοποιήσει άλλωστε ότι δεν στέργει τις ακραίες φωνές και ότι εφόσον δεν πειθαρχήσουν στις συλλογικές αποφάσεις θα τεθούν εκτός κόμματος. 

Η σημαντικότερη διαφορά για εμένα προσωπικά μεταξύ  Μειμαράκη - Μητσοτάκη είναι ότι ο πρώτος υποψήφιος μπορεί να κρατήσει την ενότητα του κόμματος και να την διευρύνει κάνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπετό ενώ για τον δεύτερο όπως έχει δηλώσει άλλωστε ο ίδιος στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός», αυτό όμως δεν θα δώσει δυναμική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ενότητα σε τέτοιες εποχές είναι ο σκοπός και όχι η διάλυση και όσοι πιστοί παραμείνετε γιατί αυτή η άποψη δεν θα στείλει σπίτι της μια επικίνδυνη κυβέρνηση όπως είναι οι ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Η ενότητα του κόμματος εξαρτάται από εμάς και με την ψήφο μας αποφασίζουμε για το μέλλον της χώρας και του κόμματος.








Ζήτω η τεχνολογία! Γ. Τραγάκης: Θα δεχθούμε αποστολή αποτελεσμάτων με e-mail την Κυριακή



Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης μίλησε στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για την εσωκομματική διαδικασία και την έκδοση αποτελεσμάτων. 

Συνέντευξη Γ. Τραγάκη

Για τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. και τη διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων

«Τι θα κάνουμε αυτή την Κυριακή; Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο (ξεπεραστεί) - παρόλο που ήταν πιστή εφαρμογή του καταστατικού μας, διότι θα σας θυμίσω ότι και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εθνικές εκλογές στέλνουν τηλεγράφημα στη Νομαρχία για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα, που φέρει τις υπογραφές των μελών της εφορευτικής επιτροπής - αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα, που θα έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα. Σημασία έχει όμως η επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Σας έχω ακούσει και το έχετε πει πολλές φορές ότι είμαστε στην εποχή του fax. Το έχετε τρολάρει αρκετά, να σας πω όμως κάτι; Για σκεφτείτε τον γέροντα πρόεδρο - τον εθελοντή γέροντα - της εφορευτικής επιτροπής Δροσοτσάνη, ο οποίος δεν έχει τηλέφωνο για να μπορεί να πάρει 4G ή δεν έχει internet… Κάποιος θα έχει εκεί λοιπόν, αλλά αυτός που θα έχει όμως, κρατήστε το αυτό, πρέπει να είναι επιβεβαιωμένος χρήστης. Διότι δεν μπορεί ο καθένας να μας στείλει οποιοδήποτε αποτέλεσμα από οποιοδήποτε τηλέφωνο και να μας πει «ξέρετε, αυτό είναι το αποτέλεσμα».

Γύρω στις 23.00’ θα έχουμε (εικόνα), εκτός αν παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο κι έχουμε τέτοια προσέλευση, δηλαδή κλείσουν οι κάλπες 22.27’, όπως έκλεισαν την προηγούμενη φορά».



Πηγή : tovima.gr


Απαγορεύεται… η φτώχεια-Πρόστιμο σε 65χρονη καρκινοπαθή που πούλαγε προσωπικά της αντικείμενα



Ρε πάτε καλά; Είναι δυνατόν να βάζετε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε 65 χρονη καρκινοπαθή που πουλούσε τα προσωπικά της αντικείμενα για να ζήσει;

Έλεος πλέον με την αναλγησία σ΄αυτή τη χώρα. 

Μήπως να βάλετε και πινακίδες σε μέρη όπου συχνάζουν συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και να τους λέτε ότι απαγορεύεται να υπάρχουν; 

Έχετε κατανοήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες της; Νοιάζεται κάποιος γι΄αυτούς τους πολίτες; 

΄Η ο στόχος είναι να πεθάνουν για να σας αδειάσουν τη γωνιά...και να τους αλλάξετε με χαμηλού μορφωτικού επίπεδου αλλοδαπούς..που θα τους χειραγωγείτε πιο εύκολα?

«Απαγορεύεται στους φτωχούς να πωλούν προσωπικά τους αντικείμενα για να ζήσουν. Πρόστιμο 10.000 ευρώ». 

Η πινακίδα αυτή θα πρέπει να αναρτηθεί στις λαϊκές αγορές της χώρας όπου καταφεύγουν πένητες και πληττόμενοι από την κρίση συμπολίτες, αντικαθιστώντας παλαιότερες προειδοποιητικές πινακίδες για τους «παραβάτες» του νόμου.

Δεν είναι δυστυχώς αστείο, καθώς στα ήδη γνωστά περιστατικά κρατικής αναλγησίας προστέθηκε άλλο ένα τις παραμονές των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της «δικαιοσύνης» για 65χρονη καρκινοπαθή στη Θεσσαλονίκη, η οποία πιάστηκε να πουλάει προσωπικά της αντικείμενα σε λαϊκή αγορά -για να πληρώσει εξετάσεις που της είναι απαραίτητες ύστερα από μαστεκτομή που έχει υποστεί- και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί εντοπίστηκε σε λαϊκή αγορά να πουλάει προσωπικά της αντικείμενα

Μια 65χρονη γυναίκα, καρκινοπαθής που έχει υποστεί μαστεκτομή, σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί εντοπίστηκε στη λαϊκή αγορά τής Κίμωνος Βόγα να πουλάει ένα κηροπήγιο, μια γυάλινη κανάτα και έναν δίσκο σερβιρίσματος, προσωπικά της αντικείμενα από το λιγοστό βιος της, τα οποία κατασχέθηκαν και… καταστράφηκαν με πρωτόκολλο.

Πικρό γέλιο

Η ίδια δεν είπε τίποτα, δεν διαμαρτυρήθηκε, έντυσε με αξιοθαύμαστη εγκαρτέρηση τις γιορτινές μέρες που πέρασαν κι ακόμη και σήμερα «γελάει», με την πίκρα εκείνη που μόνο οι αληθινά αξιοπρεπείς άνθρωποι γνωρίζουν.

Κι έπρεπε να πληροφορηθεί την ιστορία της μια ομάδα εθελοντών της περιοχής από αυτούς που επίσης μένουν στην ανωνυμία, αλλά συνδράμουν όπως μπορούν αυτούς που έχουν ανάγκη, ακόμη και για ένα καρβέλι ψωμί.

Κι ήταν αυτοί οι εθελοντές που έτρεξαν αρχικά στην περιφέρεια, στην οποία αντιμετώπισαν την ευγενική αδιαφορία «α, αυτά τα θέματα είναι δουλειά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», κι αφού δεν είχαν διάθεση να γίνουν μπαλάκι από υπηρεσία σε υπηρεσία κατέφυγαν σε δικηγόρο που θα είχε τη διάθεση να κάνει δωρεάν τη «βρόμικη» δουλειά.

Η 65χρονη Μ.Ο., με γλώσσα επικοινωνίας βγαλμένη από μυθιστόρημα και με έκδηλη αμηχανία στο τηλεφώνημα της «Εφ.Συν.», διηγήθηκε με μιαν ανάσα -που σου κόβει την ανάσα- την ιστορία:

«Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν.

»Ηρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;

»Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα».

Κι ύστερα; «Γελούσα. Οταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα. Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενδιαφέρονται για μας».

Νομική υποστήριξη

Η εθελόντρια Α.Κ. μιλώντας στην «Εφ.Συν.» λέει ότι «η κ. Μ.Ο. είναι γνωστή φυσιογνωμία στη λαϊκή και την περιπέτειά της την μάθαμε από άλλους, ε, δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε έτσι, αρχίσαμε από την περιφέρεια, αλλά γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι μόνο με κάποιον δικηγόρο που θα προσφερόταν να βοηθήσει χωρίς αμοιβή θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, όλο αυτό δεν είναι μόνο άδικο είναι και παράλογο, ακόμη κι ο Γιάννης Αγιάννης ασημικά και μαχαιροπίρουνα είχε κλέψει, δεν πουλούσε τα προσωπικά του αντικείμενα».

«Τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν την ελληνική πολιτεία» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, Μανώλης Λαμτζίδης, που έχει αναλάβει την υπόθεση και ο οποίος βρήκε ότι «τα στοιχεία του… εγκλήματος καταστράφηκαν με πρωτόκολλο» και ότι εγγράφως «οι αρχές διαπίστωσαν πως η γυναίκα… δεν διέθετε άδεια μικροπωλητή, παραστατικά κ.ά., γι’ αυτό και το πρόστιμο των 10 χιλιάδων».

«Εκτός όλων των άλλων τυπικών νομικών κινήσεων που θα γίνουν», τονίζει ο κ. Λαμτζίδης, «θα κάνω επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό, πρέπει πάντα να γίνεται αξιολόγηση και διαβάθμιση. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει τώρα, να κατασχέσει η Εφορία το σπιτάκι των ανθρώπων που έχουν ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ;»



Πηγή : efsyn


Φρίκη στα Τρίκαλα:Του άφησε η αδερφή του να προσέχει την 4χρονη κόρη της,κι αυτός την έβαλε να του κάνει στoματικό έρωτα



Όλα γίνονταν όταν η 37χρονη μητέρα έλειπε από το διαμέρισμα της και άφηνε τον 23χρονο αδελφό της να προσέχει την 4χρονη ανιψιά του.
                                                                                      
Φρίκη προκαλούν οι καταγγελίες της μητέρας 4χρονου κοριτσιού για φρικιαστικές ενέργειες σeξουαλικής εκμετάλλευσης που προκαλούν αποτροπιασμό.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε χθες το βράδυ στην «καρδιά» της πόλης των Τρικάλων όταν μητέρα 4χρονου κοριτσιού κατήγγειλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, ότι ο 23χρονος αδελφός της, που φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα στο διαμέρισμά της, ασελγούσε στην 4χρονη και την εξανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα.

Σύμφωνα με την 37χρονη μητέρα, όλα γινόντουσαν κατά την διάρκεια απουσία της από το διαμέρισμα της και άφηνε τον 23χρονο αδελφό της να προσέχει την 4χρονη ανιψιά του.

Οι Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο φερόμενο ως δράστη και τον μετέφεραν στα Κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, όπου και …διανυκτέρευσε, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί, ώστε να απολογηθεί για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις του, στην Εισαγγελέα Τρικάλων.



Πηγή : eglimatikotita.gr


Τζιχαντιστής πυροβολεί 11 φορές κατά Αμερικανού αστυνομικού στη Φιλαδέλφεια



O άνδρας που επιχείρησε να σκοτώσει έναν αστυνομικό ενώ επέβαινε στο περιπολικό του στην Φιλαδέλφεια, στις ανατολικές ΗΠΑ, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο ύποπτος, που ονομάζεται Έντουαρντ Άρτσερ από την Φιλαδέλφεια, ηλικίας 30 ετών υποστήριξε ότι «είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος» και είπε ότι ενήργησε «στο όνομα του Ισλάμ» γνωστοποίησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, όπου αναφέρθηκε ότι πυροβόλησε «τουλάχιστον 11 φορές» εναντίον του αστυνομικού.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Ο άνδρας κινούνταν πεζή και στοχοθέτησε το περιπολικό στο οποίο επέβαινε ο αστυνομικός Τζέσε Χάρνετ, ηλικίας 33 ετών. Πυροβολώντας αδιάλειπτα προσέγγιζε σιγά σιγά το όχημα.

«Αυτός ο άνδρας προσπάθησε να εκτελέσει τον αστυνομικό» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας Ρίτσαρντ Ρος σε μια συνέντευξη τύπου.

«Ο αστυνομικός δεν κατάλαβε ότι τον προσέγγιζε. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι είναι ζωντανός» σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ο Τζέσε Χάρτνετ υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι, που επλήγη από τρεις σφαίρες.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από ένα βίντεο όπου καταγράφεται η επίθεση, που έγινε σε μία διασταύρωση στην Φιλαδέλφεια. Στα πλάνα διακρίνεται ο ύποπτος, που φοράει ένα μακρύ λευκό ένδυμα πάνω από τα ρούχα του, ενώ πυροβολεί εναντίον του περιπολικού. Ο αστυνομικός καταφέρνει να βγει από το όχημά του και ανταποδίδει τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον επιτιθέμενο.

Ο δράστης είχε κλέψει το όπλο από έναν αστυνομικό το 2013, σύμφωνα με τον Ρος.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 30χρονος είχε συνεργούς. 


Πηγή : abc, newsit


Ούγγρος πρωθυπουργός: Να φτιάξει η ΕΕ νέα γραμμή άμυνας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας



Νέα γραμμή άμυνας θα πρέπει να δημιουργήσει η ΕΕ στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου να ανακοπεί το άνευ προηγουμένου μεταναστευτικό κύμα, δηλώνει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, εκφράζοντας την άποψη ότι η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ δεν θα είναι αρκετή.

«Πιστεύω ότι η επόμενη γραμμή άμυνας που θα πρέπει να χτίσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας» δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν και τα Σκόπια να ενισχυθούν οικονομικά, αλλά και με άλλους τρόπους, προκειμένου να βελτιώσουν την «άμυνά» τους.
«Δεν πιστεύω ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα είναι από μόνη της αρκετή» για να αποτραπούν οι εκατοντάδες χιλιάδες  μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, πρόσθεσε ο Ορμπάν.

Η Ουγγαρία έχει ήδη φτιάξει φράχτες στα νότια σύνορά της προκειμένου να σταματήσει τη μεταναστευτική ροή.

Κατά των κυρώσεων εις βάρος της Πολωνίας

Ο Ορμπάν επέσεισε επίσης την απειλή ενός βέτο σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Πολωνίας, ενός ισχυρού συμμάχου του στην περιοχή, έπειτα από πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να σκεφθεί να εφαρμόσει οποιεσδήποτε κυρώσεις εναντίον της Πολωνίας, επειδή αυτό θα απαιτούσε ομοφωνία και η Ουγγαρία δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξει οποιουδήποτε είδους κυρώσεις σε βάρος της Πολωνίας» δήλωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη.

Ο Ορμπάν συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτη του κυβερνώντος στην Πολωνία κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).



Πηγή : ethnos.gr


Στο Βέλγιο η γιάφκα των δραστών του Παρισιού




ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Διαμέρισμα των Βρυξελλών χρησιμοποίησαν ως «γιάφκα» οι καμικάζι της επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ενώ στο διαμέρισμα αυτό της βελγικής πρωτεύουσας φέρονται να κρύφτηκαν μετά τις επιθέσεις, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι στο διαμέρισμα βρέθηκε, ύστερα από έρευνα στις 10 Δεκεμβρίου, αποτύπωμα του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει γιατί χρειάσθηκε ένας μήνας για να αποκαλυφθεί το στοιχείο αυτό.

Η έρευνα έφερε επίσης στο φως τρεις ζώνες εκρηκτικών, ίχνη της εκρηκτικής ύλης, που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου με 130 νεκρούς στο Παρίσι και άλλα υλικά για την κατασκευή βομβών, σύμφωνα με τη βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Το κρησφύγετό του

Ο εισαγγελέας Ερίκ Βαν ντερ Σιπτ είπε ότι το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, στη συνοικία Σέρμπεκ των Βρυξελλών, χρησιμοποιήθηκε ως κρησφύγετο του Αμπντεσλάμ, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο Αμπντεσλάμ, που συνεχίζει να διαφεύγει, τηλεφώνησε σε δύο φίλους του, ζητώντας τους να τον πάρουν με το αυτοκίνητό τους και να τον οδηγήσουν πίσω στη βελγική πρωτεύουσα, τη νύχτα του μακελειού.

«Εντοπίσαμε υλικό κατασκευής βομβών, ίχνη εκρηκτικών και τρεις ζώνες. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Σέρλοκ Χολμς για να βγάλει συμπεράσματα» είπε ο Βαν ντερ Σιπτ. Ο Αμπντεσλάμ θεωρείται ότι διαδραμάτισε κεντρικό οργανωτικό ρόλο στις επιθέσεις του Παρισιού. Γάλλος χωροφύλακας σταμάτησε τον Αμπντεσλάμ και τους δύο φίλους του στο αυτοκίνητό τους κοντά στα σύνορα, αλλά τους άφησε να συνεχίσουν. Οι δύο φίλοι του Αμπντεσλάμ ήταν μεταξύ των 10 συλληφθέντων στο Βέλγιο.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Αμπντεσλάμ επέστρεψε στο διαμέρισμα του Σέρμπεκ, το οποίο εγκατέλειψε με τη βοήθεια άλλου συνεργού του. Το διαμέρισμα είχε ενοικιασθεί με πλαστή ταυτότητα, ίσως από κάποιον από τους συλληφθέντες.

Στο μεταξύ, μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την ταυτότητα του άνδρα, ο οποίος επιτέθηκε την Πέμπτη με μπαλτά εναντίον των δύο αστυνομικών φρουρών αστυνομικού τμήματος της συνοικίας Γκουτ Ντ’Ορ του 18ου δημοτικού διαμερίσματος στο Παρίσι.

Ο άνδρας, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, είχε στην τσέπη του ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, κομμάτι χαρτί με δήλωση πίστης στο Ισλάμ και έμβλημα του Ισλαμικού Κράτους. Στο χαρτί, ο δράστης είχε γράψει επίσης το όνομά του και την εθνικότητά του, από την Τυνησία. Το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε πάνω του, είχε κάρτα SIM από τη Γερμανία.

Είχε συλληφθεί ξανά

Το 2013, όμως, ο άνδρας είχε συλληφθεί στη Νότια Γαλλία για μικροκλοπή, δηλώνοντας στην αστυνομία ότι το όνομά του ήταν Αλί Σαλάχ και ότι ήταν Μαροκινός.

«Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι τα στοιχεία ταυτότητας που είχε δηλώσει ήταν αληθινά» ανέφερε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Ο δράστης φέρεται, σύμφωνα με την αστυνομία της Νότιας Γαλλίας, που τον συνέλαβε το 2012, να γεννήθηκε το 1995 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου και να ήταν άστεγος.



Πηγή : kathimerini.gr



Οι Γερμανοί... εκπαιδεύουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών



Εντείνεται η συνεργασία των φορολογικών υπηρεσιών της Ελλάδας με τις αντίστοιχες του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Στην Αθήνα θα βρεθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Βάλτερ Μπόργιανς, προκειμένου να υπογράψει από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, δήλωση προθέσεως συνεργασίας των φορολογικών υπηρεσιών της ΒΡ-Β και της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε με την παράδοση CD με στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία, στελέχη του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών θα εκπαιδευτούν στο γερμανικό κρατίδιο.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε κατά το παρελθόν προτείνει στους Έλληνες συναδέλφους του να στείλει στην Ελλάδα 500 Γερμανούς εφοριακούς, αλλά η πρόταση του κ. Μπόργιανς “σέβεται κάπως περισσότερο την ελληνική υπερηφάνεια: δεν θα πάνε υπάλληλοι της ΒΡ-Β στην Ελλάδα, αλλά Έλληνες συνάδελφοί τους θα εκπαιδευτούν σε επισκέψεις στην Γερμανία”. Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, ότι αυτό θα περιλαμβάνει εργαστήρια, πρακτική εξάσκηση κλπ, αναφέρει το περιοδικό, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών στο Ντίσελντορφ.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ακόμη -συνεχίζει το περιοδικό- σε βοήθεια στην χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας πληροφορικής. Σημαντικός στόχος είναι η ταυτοποίηση και η εξέταση αδήλωτων περιουσιών.

Η αγορά τέτοιων CD έχει κριθεί ήδη νόμιμη από το Ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο. Η σχεδιασμένη συνεργασία με την Ελλάδα, βρίσκεται σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, διευκρινίζει η κυβέρνηση της ΒΡ-Β στο περιοδικό.

“Τα στοιχεία που δόθηκαν τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, αποκαλούνται από κάποιους ‘Λίστα Μέρκελ'. Όταν το Spiegel χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση, ήρθε άμεσα από το Ντίσελντορφ η παρατήρηση ότι η καγκελάριος δεν έχει καμία σχέση με την απόκτηση των στοιχείων”, καταλήγει το δημοσίευμα.


Πηγή : news.gr


Τα ΜΑΤ κτύπησαν και κακοποίησαν συνταξιούχο




Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Μαξίμου, έχοντας σκοπό να συναντήσουν τους 100 περίπου διαδηλωτές που βρίσκονταν από το πρωί εκεί.

Ωστόσο, όταν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, προκειμένου ανακόψουν την πορεία τους. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, άντρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε συνταξιούχους.

Όμως, οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Λουλουδάδικα και στη συνέχεια πήγαν στο ύψος της Βασ. Σοφίας, κοντά στην Ηρώδου Αττικού, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες των ΜΑΤ. Λίγο πριν από τις 2, τα 100 μέλη του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο Μαξίμου έφτασαν στο σημείο για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους.

Η πορεία διαλύθηκε λίγη ώρα αργότερα και όλοι οι δρόμοι στο κέντρο άνοιξαν. 








Σύρε κι έλα με Βαγγέλα




Εδώ τα προγνωστικά για τη μάχη της ΝΔ

Κυρίες, δεσποινίδες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά, το έχω χίλιες φορές και θα το πω χίλιες μία: Άμα μπει στη μέση το χρήμα, ο μπρεντές, τα μπικικίνια, δεν παίζουμε. Δεν εθελοτυφλούμε, δεν χαζολογάμε, δεν αναρωτιόμαστε πώς ακριβώς θα γίνουμε φτωχότεροι. Αντιθέτως, εμπιστευόμαστε την τύχη της πορτοφόλας και του περιεχομένου της στους ειδικούς. Και οι ειδικοί στην Ελλάδα όταν πρόκειται για κάθε είδους εκλογικές αναμετρήσεις δεν είναι πλέον οι δημοσκόποι (εδώ γελάμε…), είναι οι στοιχηματζήδες. Οι οποίοι στοιχηματζήδες το έχουν από τώρα λήξει το νεοδημοκρατικό ματσάκι της Κυριακής. Με νικητή σίγουρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη!

Έτσι είναι αυτά, να τα λέμε. Να μην τα κρύβουμε, να ξέρει ο κοσμάκης, να ξέρει το φανταράκι, να γνωρίζει η νοικοκυρά τι μέλλει γενέσθαι. Διότι άλλο είναι μια μονομαχία να παίζεται ως την τελευταία στιγμή με κομμένη την ανάσα και σπασμένα τα φρένα και τον ιδρώτα να τρέχει (μπορώ να συνεχίσω αν θέλετε) και άλλο να κοντεύουν να το «φράξουν» οι στοιχηματζήδες. Εκεί είμαστε αυτή την ώρα, εκεί έκατσε η μπίλια. Όταν δίνουν 1,30 απόδοση σε νίκη Μεϊμαράκη και κοντά στο 3 για νίκη Κυριάκου, καταλαβαίνουμε που πάνε τα «έξυπνα λεφτά» που λένε και οι Αμερικάνοι. Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το μαντέψει κανείς ή καμιά. Βαγγέλα τόνε λένε κι όλα τα παιδάκια κλαίνε.

Προς τα εκεί το βλέπω κι εγώ να κλείνει το αποτέλεσμα της Κυριακής, έστω κι αν δεν διαθέτω τα «εργαλεία» των στοιχηματικών ναών. Είχα κάποιες αμφιβολίες για το αποτέλεσμα μέχρι πριν από λίγες ημέρες, καθώς ανέμενα τι θα βγάλει επιτέλους ο στόμας του Τζίτζι. Κι όταν μας προέκυψε επιτέλους η ανακοίνωση και δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα πελώριο κο-κο-κο (παρά τις «αδιόρατες αποχρώσεις» υπέρ Κυριάκου…), τότε βεβαιώθηκα ότι το ποτάμι (το νορμάλ, όχι το τσίγκινο του Σταύρου…) δεν γυρίζει πίσω. Αν είχε ο Μακεδονάρχης την παραμικρή υποψία ότι μπορούσε να το φέρει τούμπα το στόρι, θα το έκανε δίχως τον παραμικρό δισταγμό. Όταν όμως τον βλέπεις μπροστά στις κάμερες να στριφογυρίζει σαν τις γαλιάντρες μπας και σώσει τα άσωστα, καταλαβαίνεις ότι πάει και τελείωσε. Το σφύριξε ο Χαρλαβάνης, όπως αναφωνούν στις κερκίδες οι αγνοί και αθώοι φίλαθλοι.

Και τώρα που το σφύριξε, τι παίζει; Από πολιτικής απόψεως, παίζει αντιπολίτευση στοχευμένη σε συγκεκριμένα πράγματα. Ο Μεϊμαράκης καταλαβαίνει καλύτερα απ’ όλους το long game (εκεί βασίστηκε άλλωστε όλη του η καριέρα) και δεν πρόκειται να κινηθεί με λογική πυροτεχνημάτων. Θα βγάλει το πριόνι από τη θήκη, θα το γυαλίσει, θα το σενιάρει και θα στρωθεί στη δουλειά. Δεν λέω ότι το αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει σώνει και καλά, αλλά κάποια στιγμή ένα αποτέλεσμα θα προκύψει. Και μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο η εξουσία που τον απασχολεί. Είναι και τι θα κάνει με το κόμμα του που κόντεψε να χάσει πάσα φυσιογνωμία με την επιδρομή των σαμαρικών και των φιλελέδων. Ο Τσίπρας το κατάφερε χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του (δούλεψε η ΛΑΕ για πάρτη του…), ο Βαγγέλης θα χρειαστεί να προσπαθήσει λίγο παραπάνω.

Αλλά και για τον Κυριάκο, καλά θα είναι τα νέα. Από εκεί που ήταν απλώς στην πρώτη εικοσάδα την κομματική, από τη ζώνη του λυκόφωτος, πλασάρεται τώρα πια σε ντε φάκτο θέση νούμερο τρία. Νούμερο ένα ο Καραμανλής, νούμερο δύο ο Μεϊμαράκης, νούμερο τρία ο Μητσοτάκης. Λίγο το έχετε τέτοιο άλμα, σε τόσο μικρό, σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα; Προσωπικώς του το πιστώνω και αναμένω με ενδιαφέρον τις μελλοντικές του κινήσεις. Και ιδίως πως θα ξεφορτωθεί όλα τα τζιμερόπουλα, τα δρασόπουλα, τα μανόπουλα που αποπειράθηκαν να του φορτωθούν στην πλάτη.
Y.Γ.: Εντάξει, υπάρχει και ένα ποσοστό αποτυχία των στοιχηματζήδων. Αλλά είναι κάτω από 2 τοις εκατό. Αν θέλετε να το ποντάρετε, ο δρόμος ανοιχτός…


του Χρήστου Ξανθάκη
Πηγή : newpost.gr


Προκλητικό Διόρισαν διευθύνοντα σύμβουλο σε ΔΕΚΟ φάντασμα, τον σύζυγο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη




Εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Βουλής με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ η τοποθέτηση των τριών νέων μελών του ΔΣ της νέας «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.). Διευθύνων Σύμβουλος διορίσθηκε ο Αργύρης Αργυρίου που είναι σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαράς Καφαντάρη.

Οι αναφορές του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη ότι δεν πρόκειται για την δημιουργία μιας νέας ΔΕΚΟ για την τακτοποίηση ημετέρων αλλά για τις ανάγκες ενός Ρωσικου αγωγού που η κατασκευή του έχει «παγώσει» κατέπεσαν όταν ο υπό διορισμό Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που ακόμα δεν έχει ούτε καν Καταστατικό, μετά από την επίμονη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, παραδέχθηκε ότι «η σύζυγός μου είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, κάτι όμως που πιστεύω ότι αυτό δεν συνιστά κώλυμα…».

Δυσφορία και από τους ΑΝΕΛ

Την δυσφορία του, πάντως, αναγκάστηκε να εκφράσει για αυτό το νέο συγγενικό διορισμό και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος λέγοντας πως «δεν πιστεύω ότι δημιουργείται μια εταιρεία για να βολέψει ημετέρους. Είμαι σε δύσκολη θέση που ένας από τους προτεινόμενος είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ την Χαρά Καφαντάρη την εκτιμώ και είναι φίλη μου. Και πιστεύω ότι το ίδιο εξαίρετος είναι και ο κ. Αργύρης Αργυρίου. Σε αυτό όμως το κομμάτι θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Και εδώ υπάρχει ένα μικρό θέμα και δεν θέλω να το κρύψω... παρά το γεγονός ότι θα ψηφίσω θετικά στα προτεινόμενα πρόσωπα».

Χατζηδάκης: Δημιούργησαν μία εταιρεία που δεν έχει έργο

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε αντιρρήσεις επί της πολιτικής επιλογής της Κυβέρνησης να δημιουργήσει μια ακόμα εταιρεία ΔΕΚΟ, η οποία όπως είπε «δεν θα προσφέρει τίποτα καθώς όπως όλοι ξέρουμε αφορά ένα έργο, τον Ρωσικό αγωγό, που είναι παγωμένος». Επίσης αναρωτήθηκε «ποιο θα είναι το έργο που θα έχουν τα στελέχη αυτής της εταιρείας τους επόμενους μήνες. Θα ασχολούνται με νομικά ζητήματα ενδεχόμενως για έναν αγωγό που δεν ξέρουμε εάν θα γίνει. Ένα όποιο έργο που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει μέσα από υφιστάμενες δομές και εταιρείες» και ζήτησε «να ανασταλεί από τον υπουργό η δημιουργία της νέας αυτής ΔΕΚΟ καθώς η χώρα μας αυτή την ώρα δεν έχει ανάγκη να δημιουργήσει μια ακόμα κρατική εταιρεία.»

Μανιάτης: Η νέα εταιρεία δεν έχει ακόμα ούτε Καταστατικό λειτουργίας

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, καταψήφισε τους διορισμούς, λέγοντας πως το έργο αυτό θα μπορούσε να γίνει από την ΔΕΠΑ και επεσήμανε ότι τα διοριζόμενα μέλη θα πάνε αύριο το πρωί στην νέα εταιρεία που όμως δεν έχει ακόμα ούτε Καταστατικό λειτουργίας; «Ποια θα είναι η αποστολή που αναλαμβάνουν;» είπε.

Αναρωτήθηκε γιατί 7μελές Δ.Σ και όχι 4μελές για να υπάρχουν εξοικονομήσεις. «Ποιες θα είναι οι αμοιβές του ΔΣ; Και γιατί αλλάξαμε το θεσμικό πλαίσιο και αντί το Καταστατικό της νέας εταιρείας να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα θα γίνει με υπουργική απόφαση». διερωτήθηκε. Και ήταν εκείνος που έθεσε το ερώτημα – βόμβα, εάν «κανένα από τα υπο διορισμό πρόσωπα έχουν συγγενική, πολιτική ή άλλη ασυμβίβαστη σχέση».

Σκουρλέτης: Η αμετροέπεια είναι κακώς σύμβουλος για τον οποιοδήποτε

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης από την πλευρά του θέλησε να αντικρούσει τις κατηγορίες της Αντιπολίτευσης λέγοντας πως «κάποιοι μπορεί να θεωρούν ανάλογα με το πολιτικό τους σκεπτικό άστοχη την δημιουργία αυτής της εταιρίας όμως επειδή πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες θα ήθελα να πως πολλά από αυτά ήταν άστοχα και υπερβολικά και θεωρώ ότι η αμετροέπεια είναι κακός σύμβουλος για τον οποιοδήποτε…»

Υποστήριξε πως στο πλαίσιο του πολυδιάστατου ρόλου που αποκτά η χώρα μας στον ενεργειακό τομέα η εταιρεία αυτή είναι αναγκαία και τόνισε ότι δημιουργείται με πολύ συνετά βήματα. «Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο προβλέπεται να είναι στο 1 εκατ. ευρώ και το οποίο θα δοθεί τμηματικά στο βάθος της τριετίας. Θα κινηθούμε –είπε- με περιστολή και το ποσό είναι μικρό σε σχέση με τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει όταν γίνει αυτός ο αγωγός».

Αναφορικά με τους διοριζόμενους στις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ. της «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.) κ. Αντώνη Γεωργόπουλο, της Αντιπροέδρου κυρίας Ελένης Ζαφειροπούλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αργύρη Αργυρίου, ο υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «είναι ένας συνδυασμός στελεχών που ο ένας συμπληρώνει το άλλο καθώς διαθέτουν επιστημονικό υπόβαθρο αλλά και επαγγελματική εμπειρία όπου μαζί με την βούληση της Κυβέρνησης θα βοηθήσουν σημαντικά τις ενεργειακές επενδύσεις της χώρας». Και, στην δευτερολογία του πρόσθεσε ότι «δεν μιλάμε για μια εταιρεία και μια επένδυση εν κενώ. Από τότε που έγινε η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους, ακόμα και ο Πούτιν έχει κάνει δηλώσεις για την εξεύρεση λύσεων για την προώθηση και αυτού του αγωγού".

Το Καταστατικό της εταιρείας είπε πως "θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες», οι δαπάνες της θα είναι μηδαμινές «καθώς θα στεγάζεται στα γραφεία του υπουργείου» και υποστήριξε ότι «εδώ δεν υπάρχουν σκάνδαλα όπως γινόταν στο παρελθόν με άλλες εταιρείες που συστήνονταν…» Μετά πάντως την αποκάλυψη στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για την συγγενική σχέση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο υπουργός κράτησε σιγήν ιχθύος. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, του Ποταμιού, της Ενωσης Κεντρώων πάντως ψήφισαν πολιτικά «παρών» στους διορισμούς των τριών μελών.


Δήλωση του Γιάννη Μανιάτη, ΠΑΣΟΚ:

Ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με το διορισμό της νέας Διοίκησης της Ανώνυμης Εταιρείας «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο ο σημερινός διορισμός από την κυβέρνηση της νέας Διοίκησης της ανύπαρκτης Εταιρείας - φάντασμα Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε., η οποία υποτίθεται θα υλοποιήσει τον ανύπαρκτο ελληνορωσικό αγωγό φυσικού αερίου, που θα είναι η συνέχεια του επίσης ανύπαρκτου ρωσοτουρκικού αγωγού.

Σκάνδαλο η ίδρυση και λειτουργία μιας Εταιρείας χωρίς αντικείμενο και χωρίς Καταστατικό, για θέμα το οποίο μπορεί να υλοποιήσει άλλη Εταιρεία, π.χ. ΔΕΠΑ, όπως αυτό γίνεται ήδη σε άλλους 3 Διεθνείς αγωγούς εθνικού ενδιαφέροντος (EASTMED, IGB, IGI).

Σκάνδαλο η έναρξη λειτουργίας Εταιρείας για την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνείται να καταθέσει Έκθεση Κόστους Λειτουργίας.

Σκάνδαλο η προικοδότησή της με 1.000.000 ευρώ δημόσιο χρήμα όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις.

Σκάνδαλο η μη υποχρέωση δημοσιοποίησης στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σκάνδαλο ο διορισμός ΚΑΙ Προέδρου ΚΑΙ Αντιπροέδρου ΚΑΙ Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σκάνδαλο οι αμοιβές του Δ.Σ. που βρίσκονται έξω από τα όρια που ορίζονται για όλες τις άλλες Εταιρείες του Δημοσίου.

Σκάνδαλο η λειτουργία Εταιρείας που διαχειρίζεται κρατικό χρήμα με αποφάσεις Υπουργών και όχι Προεδρικό Διάταγμα για έλεγχο νομιμότητας από το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ).

Σκάνδαλο τέλος, η προσπάθεια απόκρυψης από τη Βουλή της συγγενικής σχέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηφόρα χωρίς τέλος. Κατηφόρα ηθική, διαχειριστική, οικονομική, αισθητική....".

Αντίδραση από το Ποτάμι

"To Ποτάμι συγχαίρει τη βουλευτή του Σύριζα κυρία Χαρά Καφαντάρη για το διορισμό του συζύγου της κ. Α. Αργυρίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων. Παραλλήλως, συγχαίρει τον υπουργό κ. Σκουρλέτη για την τολμηρή αξιοκρατική επιλογή του" αναφέρει σε δήλωσή του το Ποτάμι.



Πηγή: iefimerida.gr