Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Πρώτο κρούσμα κορονοιού στο ΑΠΘ σε φοιτήτρια ιατρικής




Κρούσμα covid-19 σε φοιτήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ διαγνώστηκε τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με εξακριβωμένη πληροφορία της Voria.gr, πρόκειται για φοιτήτρια τρίτου έτους η οποία έκανε την πρακτική της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία, η κοπέλα δεν έχει συμπτώματα και παραμένει στο σπίτι της. Αυτό είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Αστέριος Καραγιάννης. Εξήγησε πως η φοιτήτρια έκανε την πρακτική της άσκηση και ενδεχομένως από εκεί να μολύνθηκε με τον ιό. «Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από που κόλλησε. Πάντως, ήδη γίνεται έλεγχος και στις υπόλοιπες συμφοιτήτριές της με τις οποίες ήταν μαζί στην πρακτική άσκηση», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καθώς όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται εξ αποστάσεως» δήλωσε στη Voria.gr ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό είναι μεμονωμένο, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διασποράς εντός του πανεπιστημίου.




Φρικτές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά



Τι αναφέρει το βούλευμα και σοκάρει

Ο δράστης εντόπισε την Σούζαν Ίτον να κάνει τζόκινγκ στο Κολυμπάρι Χανίων και την ακολούθησε. Η έντονη επιθυμία του να συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ήταν η αρχή του τέλους για την Ίτον. Η πρώτη του κίνηση, σύμφωνα με το STAR, ήταν να την εμβολίσει με το αυτοκίνητό του.

«Την εμβόλισε με την αριστερή πλευρά του οχήματός του. Η γυναίκα έπεσε στα γόνατα και στη συνέχεια την εμβόλισε ξανά και την χτύπησε στο κεφάλι. Έπεσε στο έδαφος και το σώμα της μπήκε κάτω από το αυτοκίνητο. Πέρασε από πάνω της με το όχημα και την εγκλώβισε στους μπροστινούς τροχούς. Την είδε βαριά τραυματισμένη. Της είχε ακρωτηριάσει το αυτί. Βογκούσε και είχε τα μάτια της ανοιχτά» αναφέρει το βούλευμα.

Ήταν όμως αποφασισμένος να την εξαφανίσει. Την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ. Η γυναίκα ήταν ακόμα ζωντανή. Την μετέφερε σε άλλη περιοχή, σε σπήλαιο. Οι περιγραφές του πολλαπλού βιασμού της, σοκάρουν.

Ο φερόμενος βιαστής και δολοφόνος της άτυχης γυναίκας, την πέταξε από ύψος 7 μέτρων στο πολεμικό καταφύγιο. Ήταν αναίσθητη. Ο κατηγορούμενος πιθανολογείται ότι την στραγγάλισε και εκείνη πέθανε από ασφυξία.

«Ο κατηγορούμενος είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του. Ο ισχυρισμός του ότι ασχολήθηκε με τη μαύρη μαγεία και τη σολωμονική και ότι η τελευταία τον ώθησε στις πράξεις, δημιουργεί μια εντύπωση περί της ύπαρξης κάποιας ψυχικής διαταραχής αλλά δεν είναι δυνατή στο να μην αντιλαμβάνεται τι κάνει. Οι κινήσεις του ήταν γρήγορες. Μεθοδικές» σημειώνεται στο βούλευμα.


Επίθεση με τρικάκια και μπογιές κακοποιών ανειεξουσιαστών στο πολιτικό γραφείο της Άννας Ευθυμίου



Επίθεση εξαπέλυσαν κακοποιοί αντιεξουσιαστές στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ευθυμίου.

Οι κακοποιοί σύντροφοι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και μπογιές προκαλώντας ζημιές.




Η Τουρκία κάνει ότι θέλει! Τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου



Σταματήστε τους και μαζέψτε τους δεν μπορεί μια χώρα να ανέχεται ένα φασίστα ισλαμιστή που δεν υπολογίζει τίποτα!!

Τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες ανοιχτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα ανοιχτά της παραλίας Αγράρι και δεν έχει επέμβει το λιμενικό με το πολεμικό ναυτικό να τα γυρίσει πίσω!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το mykonoslive.tv , ανάλογο περιστατικό υπήρξε και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από την Σύρο και δεν τα γύρισε πίσω κανένας.

Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί ήταν ότι οι Τούρκοι πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και έκατσαν λίγο να ξαποστάσουν σε υπήνεμο μέρος και αυτή την δικαιολογία την καταπίνουμε αμάσητη στην Ελλάδα.

Σε διευκρινίσεις για την παρουσία των τουρκικών αλιευτικών σκαφών κοντά στη Μύκονο προχώρησε με ανακοίνωσή του το αρχηγείο του λιμενικού σώματος.

Όπως αναφέρει «με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων».

Το αρχηγείο του λιμενικού σημειώνει ότι «τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια».


«Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ελληνικών Χωρικών υδάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Υποταγή Πούτιν στον δικτάτορα Ερντογάν! Ποιο ξανθό γένος; : Εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η Αγία Σοφία



Μόλις ακούσετε ξανά για το ξανθό γένος που τρέμουν οι Τούρκοι να γελάτε, γιατί αποδείχθηκε ότι είναι πλήρως υποταγμένη η Ρωσία στα συμφέροντα με τους Τούρκους.

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει, δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν.

«Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. Εν γένει, θεωρούμε ότι αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, στην οποία ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος πρέπει να παρέμβει, προφανώς. Ταυτοχρόνως επισημαίνουμε την αξία του κτιρίου ως τόπου που είναι μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Βερσίνιν.




Σε απολύσεις 500 ατόμων προχωρεί η Harley-Davidson



Σε μια πιο ευέλικτη και πιο κερδοφόρο επιχείρηση ευελπιστεί να μετατραπεί η Harley-Davidson, καταργώντας 500 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το 12% του εργατικού δυναμικού της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κόστος αναδιάρθρωσης θα ανέλθει σε περίπου 50 εκατ. δολάρια και ενώ η εταιρεία δαπάνησε επιπλέον 42 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Επίσης, στο πλαίσιο ανασχηματισμού, ο Τζον Ολιν, ο οποίος εργαζόταν επί 17 χρόνια στην εταιρεία, παραιτείται από τα καθήκοντά του ως οικονομικός διευθυντής. Τον Ολιν θα αντικαταστήσει προσωρινά ο Ντέριλ Τόμας, υψηλόβαθμο στέλεχος της Harley-Davidson.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης σχεδιάστηκε από τον Γιόχεν Τζάιτς, ο οποίος τον Απρίλιο είχε παρουσιάσει σχέδια περικοπής κόστους και εστίασης της εταιρείας σε συγκεκριμένους τομείς. Πρόκειται να αλλάξει τις γραμμές παραγωγής, να επικεντρωθεί στα ισχυρά σημεία της και να δώσει προτεραιότητα στις κερδοφόρες αγορές.

Μετά την παρουσίαση, ο Τζάιτς ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου, ενώ προηγουμένως ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Μετά πέντε συναπτά έτη χαμηλών πωλήσεων, ο Τζάιτς υποσχέθηκε πως θα αλλάξει εκ βάθρων την εταιρεία.

Μείωση πωλήσεων

Οι πωλήσεις υποχωρούν διότι το βασικό αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται, δηλαδή τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964 (οι λεγόμενοι baby boomers), δεν ενδιαφέρεται πια για την αγορά μηχανών. Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί και στις ΗΠΑ, οι οποίες είναι η μεγαλύτερη αγορά μηχανών για τη Harley-Davidson. Επιπλέον, η πανδημία έχει καταφέρει σφοδρά πλήγματα στην εταιρεία.

Ο Τζάιτς πρόκειται να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης στο τέλος του μηνός, όταν η εταιρεία δημοσιεύσει τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Harley-Davidson θα παρουσιαστεί στο τέλος του έτους.

«Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προχωράει πολύ καλά και γίνονται αξιοσημείωτες εργασίες, ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία και η Harley-Davidson να στρώσει τον δρόμο προς την επιτυχία», τόνισε ο Τζάιτς αυτή την εβδομάδα. «Το νέο μοντέλο λειτουργίας μας είναι απλούστερο, περισσότερο εστιασμένο, και επιτρέπει την ταχύτερη λήψη αποφάσεων σε ολόκληρη την εταιρεία», συμπλήρωσε ο ίδιος και σημείωσε πως «οι μεγάλες αλλαγές είναι αναγκαίες και πρέπει να κινηθούμε προς νέες κατευθύνσεις». Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα καταργήσει περίπου 140 θέσεις εργασίας στον κλάδο της παραγωγής. Οι περικοπές αφορούν τα εργοστάσια της Harley-Davidson στο Ουισκόνσιν και στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και αποσκοπούν στην προσαρμογή της παραγωγής στη χαμηλή καταναλωτική ζήτηση.

Παρότι τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό επιβλήθηκαν μετά τα μέσα Μαρτίου, ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις των μηχανών Harley υποχώρησαν κατά 16%.

Ο ανασχηματισμός της εταιρείας αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί φέτος, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν και ορισμένες μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια του 2021. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Στον ανακριτή σήμερα με κακουργήματα για τα επεισόδια της Πέμπτης οι 9 κουκουλοφόροι



Οι εισαγγελείς έχουν ασκήσει σε βάρος τους και κατά περίπτωση, κακουργηματική και πλημμέληματικη δίωξη.

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ' εξακολούθηση, έκρηξης κατ' εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και στα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατουμένου και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει δίωξη και σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.Η συγκεκριμένη δίωξη είναι κατ' αγνώστων και σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο και σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσεις δεν έχουν βρεθεί και κυκλοφορούν επικίνδυνοι.


Καρανίκας - Ακρίτα ειρωνεύονται την Άρβερέλ και γελάει και πάλι ο κόσμος μαζί τους


Πρώτη η γνωστή Συριζαία γιαγιά, Έλενα Ακρίτα εάν δεν σας βοηθάει το όνομα σας αναφέρουμε ότι ήταν αυτή η κυρία που έπαιρνε παράνομα από το ελληνικό κράτος την σύνταξη του πατέρα της για χρόνια ενώ είχε πεθάνει. Και μετά ακολούθησε το τέρας μορφώσεως και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Νίκος Καρανίκας.

Εκτός ότι μετά τα σχόλια τους γελάει ο κόσμος μαζί τους, κατάφεραν να ξεφτιλιστούν και να προκαλέσουν και πάλι.

Ποια είναι η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967 και η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976. Είναι Επίτιμη Διδάκτωρ του Αμερικανικού Πανεπιστημίου των Παρισίων (1989), του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, καθώς και των Πανεπιστημίων του Λονδίνου, του Βελιγραδίου, των Αθηνών, της Λίμα, του Νιου Μπράνσγουικ (Καναδάς), της Χάιφα, της Νέας Υόρκης, της Θεσσαλονίκης, του Φραίμπουργκ (Ελβετία), κ.α. Είναι τιμητικό μέλος των Ακαδημιών των Αθηνών, του Βερολίνου, της Βουλγαρίας, καθώς και της Βρετανικής Ακαδημίας. Επίσης, είναι μέλος και συνεργάτιδα της Βασιλικής Ακαδημίας των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών του Βελγίου. Στην τηλεοπτική εκπομπή “Μεγάλοι Έλληνες” του ΣΚΑΪ είχε πάρει την 86η θέση.


Η δήλωση Αρβελέρ : “Για μένα είναι η δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης. Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά της Αγιά Σοφιάς έχουνε δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε θα ρωτήσω για ποιον χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες: Για όλη την Χριστιανοσύνη. Αλλά όταν ένας λαός πανηγυρίζει για αυτό το σκανδαλώδες δυστύχημα, την απόφαση του Ερντογάν, ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με μία βαρβαρότητα”. “Το ξαναλέω, η άλωση η πραγματική της Πόλης έγινε σήμερα”, πρόσθεσε. “Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα”

Και εμφανίστηκε το γνωστό αριστερό τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα για να ειρωνευτεί να ξεφτιλιστεί και πάλι γράφοντας στο Facebook: “Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά: «Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ». Εγώ θα εκπλαγώ”.

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά «Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ».
Εγώ θα εκπλαγώ.

2 χιλ.






Αγία Σοφία: Τα βλέμματα στραμμένα στις Βρυξέλλες – Κυρώσεις κατά της Άγκυρας ζητά η Αθήνα



Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο, στις Βρυξέλλες είναι στραμμένα τα βλέμματα της Αθήνας, στον απόηχο της απόφασης του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή, καθώς και της εν συνόλω παραβατικής συμπεριφοράς της Άγκυρας στην περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει τις κινήσεις της σε διεθνές επίπεδο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την παρέμβαση που πραγματοποίησε σε πολύ υψηλούς τόνους, να ξεκινά γύρο επαφών, με αποκορύφωμα τη Σύνοδο Κορυφής, βάζοντας στο τραπέζι θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός η Σύνοδος θα γίνει με φυσική παρουσία των ηγετών, όπου ο έλληνας πρωθυπουργός είναι πιθανόν να πραγματοποιήσει τετ α τετ με ευρωπαίους ομολόγους του.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέστησε σαφές πως το ζήτημα της Τουρκίας θα συζητηθεί από την Ευρώπη προκειμένου να καταρτιστεί κατάλογος ισχυρότατων κυρώσεων για την έως τώρα παρελκυστική και προκλητική της στάση, βγάζοντας ωστόσο από το κάδρο αυτό την Αγία Σοφία.

«Μαζί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον κύπριο υπουργό, πριν από τη Σύνοδο θα έχουμε συνάντηση – σύσκεψη με τον Ζοζέπ Μπορέλ, τον Ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε και διευκρίνισε πως «αυτές οι κυρώσεις δεν θα αφορούν το θέμα της Αγίας Σοφίας, να είμαστε εξηγημένοι».

Η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως για το θέμα αυτό θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση και παρέμβαση από τα Ηνωμένα Έθνη και την UNESCO, ανεξάρτητα από το πώς θα τοποθετηθούν πλέον οι Βρυξέλλες απέναντι στην Άγκυρα.

Εστιάζοντας στην απόφαση του τούρκου προέδρου, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη θλίψη του, τόνισε πως υπερβαίνει τα εσκαμμένα και διαμήνυσε πως είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και όχι ελληνοτουρκικό. Περαιτέρω ο κ. Δένδιας σημείωσε -μιλώντας στον ΣΚΑΙ- ότι η Τουρκία γυρίζει την πλάτη της στη διεθνή κοινότητα και τους κανόνες της και επισήμανε πως έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικότατων ενεργειών κατά της Ελλάδας και των χωρών της περιοχής.

Στο σημείο αυτό δε, υπογράμμισε τον κίνδυνο «που πρέπει να αποφύγουμε», να θεωρήσουμε ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι ζήτημα ελληνοτουρκικό.

«Δεν είναι ζήτημα ελληνοτουρκικό, δεν είναι καν ζήτημα ευρωτουρκικό. Είναι ένα ζήτημα αναίρεσης κανόνων και μη σεβασμού κανόνων που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα. Η Ελλάδα πρέπει να απευθύνεται στην Τουρκία για το θέμα αυτό, ως φορέας παγκόσμιων αντιλήψεων. Η Αγία Σοφία για τον κάθε Έλληνα είναι ένα κομμάτι της καρδιάς του. Όμως, στην παρούσα συζήτηση αυτό προστίθεται στο γεγονός της παγκόσμιας σημασίας του μνημείου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μικρό καλάθι» για κυρώσεις

Η Αθήνα προσδοκά σε μία ξεκάθαρη και συνολική ευρωπαϊκή καταδίκη της Άγκυρας για τις πρακτικές της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως κρατά «μικρό καλάθι» για κυρώσεις από το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Η μόνη χώρα που αναμένεται να βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου είναι η Γαλλία, καθώς θα κρατήσει σκληρή γραμμή. Το Παρίσι, όπως έχει προαναγγείλει και ο γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Ιβ Λεντριάν, θα απαιτήσει την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στην Αγκυρα.

Αντίθετα, το Βερολίνο δεν είναι διατεθειμένο για ρήξη με την Τουρκία και ως εκ τούτου η γερμανική προεδρία θα επιλέξει την πολιτική του συμβιβασμού, ανοίγοντας ενδεχομένως τη συζήτηση για επιβολή κυρώσεων, χωρίς όμως αποφάσεις.

Στην Ανατολική Μεσόγειο στρέφεται ο Ερντογάν

Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός πως ο Ταγίπ Ερντογάν δέχεται πυρά για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δεν φαίνεται να φρενάρει τα σχέδια του για την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Kriter, μίλησε για τους υδρογονάνθρακες και δήλωσε ανοιχτός «σε κάθε προσφορά που βασίζεται στη συνεργασία και την δίκαιη διανομή».

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε κάθε προσφορά που βασίζεται στη συνεργασία και την δίκαιη διανομή. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους σε αυτή τη βάση» τόνισε, ζητώντας επί της ουσίας ξανά μοιρασιά των φυσικών πόρων.

«Το λέω καθαρά και δυνατά. Δεν θέλουμε την ένταση στη Μεσόγειο, που έχει αποτελέσει λίκνο διαφορετικών πολιτισμών κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων αποτελούν μια ευκαιρία για όλη την περιοχή» πρόσθεσε.


Πηγή : in.gr



Γελάει ο κόσμος με τον αμόρφωτο Καρανίκα που τόλμησε να πιάσει στο στόμα του την Αρβελέρ



Πες τα ρε βιβλιοφάγε, μορφωμένε Καρανίκα!! Δέν σε προβληματίζει ότι είσαι ξύλο απελέκητο; Είσαι μέγας διασκεδαστής. Μας κάνεις καλό, γελάμε πολύ αλλά πρέπει να κλαίει ο Αλέξης Τσίπρας που είχε ένα τέτοιο τέρας μορφώσεως για σύμβουλο.

Το απόλυτο τίποτα και πρώην εάν είναι δυνατόν σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Καρανίκας, τόλμησε να πιάσει στο στόμα του την Άρβελερ λες και ξέρει ποια είναι.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά και να τον γλεντήσουν στο Twitter.

Η ειρωνεία του αμόρφωτου Καρανίκα : «Δάκρυσα με την Αρβελέρ που δάκρυσε με την δεύτερη άλωση της Αγίας Σοφίας. Ευτυχώς που είναι πολυσπούδαστη και λέει καμιά εξυπνάδα για να συγκινήσει τους δεξιούς εθνικιστές ανιστόρητους της ΝΔ», σχολίασε προκλητικά μέσω ανάρτησης στο Twitter.


Δάκρυσα με την Αρβελερ που δάκρυσε με την δεύτερη (○●) άλωση της #ΑγιαςΣοφιας . Ευτυχώς που είναι πολυσπουδαστη και λέει καμια εξυπνάδα για να συγκινήσει τους Δεξιούς εθνικιστες ανιστόρητους της ΝΔ #δεν_παει_αλλο μ


Την αντίδραση των χρηστών του Twitter, προκάλεσε η ειρωνική δήλωση κατά της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ του πρώην σύμβουλου στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Νίκου Καρανικά, στον απόηχο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ορισμένα από τα twitts που ξεφτιλίζουν το απόλυτο τίποτα Νίκο Καρανίκα.


Δάκρυσα με την Αρβελερ που δάκρυσε με την δεύτερη (○●) άλωση της #ΑγιαςΣοφιας . Ευτυχώς που είναι πολυσπουδαστη και λέει καμια εξυπνάδα για να συγκινήσει τους Δεξιούς εθνικιστες ανιστόρητους της ΝΔ #δεν_παει_αλλο μ
Καρανικα είσαι η απόδειξη για τη ξεφτίλα που λέγεται αριστερά. Συνέχισε έτσι μόνο καλο κανείς. Τώρα μεταξύ μας, ξέρεις η Ελένη που θα είναι την επόμενη σεζόν?



Δάκρυσα με την Αρβελερ που δάκρυσε με την δεύτερη (○●) άλωση της #ΑγιαςΣοφιας . Ευτυχώς που είναι πολυσπουδαστη και λέει καμια εξυπνάδα για να συγκινήσει τους Δεξιούς εθνικιστες ανιστόρητους της ΝΔ #δεν_παει_αλλο μ
Ρε καημένε Καρανίκα η Αρβελέρ έχει περισσότερα πτυχία απ'όσες λέξεις διάβασες στην ζωή σου και την πιάνεις στο στόμα σου εσύ; Εσύ; Που εκτός απο μπαχαλάκιας, χασικλής και θαυμαστής της Μενεγάκη, το μόνο που κατάφερες στην ζωή σου είναι να γελάει όλη η Ελλάδα μαζί σου;



Κατάντια είναι κάποιος Καρανίκας να ειρωνεύεται την Αρβελέρ.
Κατάντια φίλε Σάκη και να με συγχωρείς, είναι να ασχολούμαστε με μηδενικά, σαν τον Καρανίκα. Πιστεύεις αλήθεια πως επηρεάζουν κανένα οι ανοησίες που λέει ένα βλαμμένο που η ονείρωξή του ήταν οι κόκκινες γόβες της Μενεγάκη?