Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να μειώσει τις παράλογες εισφορές, και να καταστήσει το ασφαλιστικό δίκαιο, ανταποδοτικό και βιώσιμο.



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί να μειώσει δραστικά τις παράλογες αυτές εισφορές, αλλά πρωτίστως να καταστήσει το ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο, ανταποδοτικό και βιώσιμο».

Πλήρης δήλωση

«Η Νέα Δημοκρατία είχε εξ αρχής αναδείξει τον παραλογισμό του νόμου Κατρούγκαλου και δεν είναι τυχαίο ότι οι εξωπραγματικές κρατήσεις απασχολούν πλέον και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δικηγόρος που έχει καθαρές αποδοχές 10.000 ευρώ, μετά τις εισφορές Κατρούγκαλου και τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ, θα του μείνουν 4.836 ευρώ.

Μηχανικός που έχει καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ θα έχει συνολικές κρατήσεις 73% και θα του μείνουν 5.292 ευρώ.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί να μειώσει δραστικά τις παράλογες αυτές εισφορές, αλλά πρωτίστως να καταστήσει το ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο, ανταποδοτικό και βιώσιμο».




Βέττας μάλλον αναφερόμενος στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που δεν έχουν υπηρετήσει : Δεν είναι μπαλαρίνα ο Καμμένος, για αυτό φορά στολή παραλλαγής



Στήριξη στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, με αφορμή το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα , παρείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας μιλώντας στον ΣΚΑΙ και είπε αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο για την τακτική του να φορά στολή παραλλαγής: «Υπουργός Άμυνας είναι, στην παραμεθόριο πάει, στολή παραλλαγής φορά, δεν είναι μπαλαρίνα».

Συνέχισε o Βέττας λέγοντας : «Οι σφαίρες πέσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει… ξύδι. Αρέσει στον ελληνικό λαό. Είναι πατριωτικό! Η χώρα απάντησε με »μαγκιά» στους Τούρκους. Διαχειριστήκαμε το περιστατικό με επιτυχία. Τα προειδοποιητικά πυρά ήταν για να μην υπάρξει παραβίαση του εναέριου χώρου. Κάναμε αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε ούτε να μην απαντάμε, ούτε να μην αντιδρούμε, ούτε να υποχωρούμε. Είναι ένα γεγονός που τελείωσε. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε και έχετε κολλήσει στην επίσημη ενημέρωση».



Πιστεύουμε να πήραν το μήνυμα οι Συριζαίοι που δεν υπηρέτησαν την πατρίδα; Μπα ποιος νοιάζεται!!


Σενάριο για βύθιση ελληνικού πλοίου «βλέπει» τουρκική εφημερίδα




«Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πολεμήσει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα»

Ώρες μετά το περιστατικό στη νήσο Ρω, νέα ύποπτα σενάρια βλέπουν το φως το δημοσιότητας στον τουρκικό Τύπο.

Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ με τίτλο «Τι θα συμβεί αν βυθιστεί ένα ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο». Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην πιθανότητα να βυθιστεί ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σε αυτή την περίπτωση, λέει ο αρθρογράφος Ιμπραήμ Καραγκιύλ όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συμμαχήσουν εναντίον της Τουρκίας. Ο Τούρκος αρθρογράφος εκφράζει τον φόβο του για μια προβοκάτσια (ίσως από γκιουλενιστές) με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση.

Στο άρθρο στην φυλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ γίνεται αναφορά στο περιστατικό με το ρώσικο αεροπλάνο που κατέρριψε η Τουρκία και σημειώνει ότι αυτή τη φορά το φιτίλι θα μπορούσε να ανάψει υπό το πρόσχημα μας ελληνοτουρκικής κρίσης στο Αιγαίο.

Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «χρήση της γλώσσας του πολέμου ενάντια στην Τουρκία από Έλληνες πολιτικούς» και σημειώνει ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έχει ξεκαθαρίσει πως: «Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πολεμήσει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα».


Πηγή : news.gr


Στους 257 οι νεκροί σύμφωνα με την τηλεόραση της Αλγερίας μετά την πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους



Στο αεροσκάφος που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στη στρατιωτική αεροπορική βάση του Μπουφαρίκ, κοντά στο Αλγέρι, επέβαιναν στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος ένα τετρακινητήριο Ιλιούσιν76,  ρωσικής κατασκευής, συνετρίβη σε έναν αγρό, στην περίμετρο του αεροδρομίου, λίγο μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται έναν αξιωματούχο του FLN, του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, μεταξύ των θυμάτων είναι και 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν στην πόλη Μπεσάρ και φέρεται ότι μετέφερε και στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους.






Η Ryanair διακόπτει τις εσωτερικές πτήσεις στην Ελλάδα - Διατηρεί μόνο πτήσεις για Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη



Αιφνιδιαστική απόφαση της low cost εταιρείας που από 1η Ιουνίου μεταφέρει δύο αεροσκάφη στη Γερμανία - Κλείνει η βάση της Ryanair στα Χανιά.

Εσωτερικές πτήσεις στην Ελλάδα διακόπτει λόγω υψηλού κόστους στα αεροδρόμια η Ryanair.  Η εταιρεία ανακοίνωσε την μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα μεταφέροντας αεροσκάφη από την Αθήνα και τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους. 

Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλαος Λάρδης δήλωσε:

«Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ'όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια.» 

Ήδη επιβάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια από τις 31 Μαΐου και μετά ενημερώνονται για να λάβουν επιστροφή των χρημάτων τους.

Μάλιστα, αν κανείς προσπαθήσει να μπει στη φόρμα κρατήσεων εισιτηρίων τις εταιρείας για τις πτήσεις προς και από Χανιά, το ημερολόγιο σταματά στον Μάιο.

Η ακύρωση των δρομολογίων έρχεται σε συνέχεια της αποχώρησης της εταιρείας από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» κατά την περασμένη χειμερινή περίοδο, λόγω των υψηλών τελών και χρεώσεων που έχει επιβάλει η Fraport στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Η νέα ακύρωση δρομολογίων και μάλιστα μέσα στη θερινή περίοδο θεωρείται πλήγμα για την τουριστική αγορά και την τοπική οικονομία.



Πηγή : protothema.gr


Νέα αθλιότητα ξεστόμισε ο Κουρουμπλής : Ο κόσμος στα μαγαζιά μου λέει ότι ηρέμησε και έχει δουλειά



Απαράδεκτος και ανήθικος ο Κουρουμπλής χωρίς αίσθηση των όσων αισχρών ξεστομίζει προπαγανδίζει το παραμύθι της ανήθικης κυβέρνησης που υπηρετεί.

Ακούσαμε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6»,  την νέα αθλιότητα του Παναγιώτη κουρουμπλή που είχε καιρό να εμφανιστεί και είπε να το κάνει μια και καλή για να τον θυμάται ο λαός για καιρό.

Όπως είχε το θράσος να πει ο Κουρουμπλής, «ο ελληνικός λαός, ξέρει, ότι η δική μας κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη στην χώρα. Αυτή η κυβέρνηση δεν παρέλαβε την χώρα το 2009, αλλά το 2015, χρεοκοπημένη». 

«Ο Τσίπρας έχει ευθύνη να βγάλει την χώρα από την κρίση», τόνισε και σημείωσε ότι «μιλάω με κόσμο στα μαγαζιά και μου λέει ότι ηρεμήσαμε και έχουμε δουλειά». 

Κανένα ίχνος ευθιξίας και ηθικής κανένα στέλεχος αυτής της άθλιας κυβέρνησης όλων των εποχών που κυβερνάει την Ελλάδα.




Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που είχαν ρημάξει την Γλυφάδα, ένας από αυτούς κτύπησε αστυνομικό για να αποδράσει



Είκοσι τρεις διαρρήξεις και κλοπές, από οικίες και διαμερίσματα στη Γλυφάδα, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την χθεσινή σύλληψη τριών ημεδαπών ηλικίας 19, 22 και 23 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε διακεκριμένες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι παραπάνω δράστες εντοπίστηκαν, χθες 10 Απριλίου 2018 το πρωί, από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, την στιγμή που είχαν διαρρήξει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στη Γλυφάδα και αφαιρούσαν αντικείμενα.

Οι δράστες, αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς, επιχείρησαν να διαφύγουν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, οι δύο σε αποθήκη παρακείμενης οικίας και ο τρίτος σε πυλωτή πολυκατοικίας, έχοντας στην κατοχή του ένα διαρρηκτικό εργαλείο –κατσαβίδι, με το οποίο είχαν ενεργήσει τη διάρρηξη της παραπάνω οικίας.

Σημειώνεται ότι οι δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την σύλληψη τους ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και ρολόγια καθώς και κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια του παραπάνω διαμερίσματος και της αποδόθηκαν.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, κατάφερε να εξιχνιάσει, μέχρι στιγμής, άλλες 22 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, που είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας με την συμμετοχή των παραπάνω δραστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες ήταν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα και με την ίδια ή διαφορετική - κατά περίπτωση – σύνθεση, από τις αρχές του 2018 προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών και διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους, παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, πατζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν είναι και η διάρρηξη οικίας Αντιδημάρχου του οικείου Δήμου, που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες προχθές 9 Απριλίου 2018.

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αντίστασης και σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, σε βάρος του 19χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, γιατί επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια της παραπάνω Υπηρεσίας, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα και εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και συναφών αδικημάτων.


Καμμένος: Κανείς δεν ενοχλεί την κυρά της Ρω!



Με μια ανάρτηση στο twitter, απάντησε ο Πάνος Καμμένος στη διάψευση της Άγκυρας για το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε retweet, δηλαδή προώθησε σε όσους τον ακολουθούν την ανάρτηση στελέχους των ΑΝΕΛ που έγραψε:  «Την "Κυρά της Ρω" δεν την ενοχλεί κανείς!».


Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να υποβαθμίσει το περιστατικό που σημειώθηκε στη Ρω , περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη με το τουρκικό ελικόπτερο και την ελληνική ΠΑ.

«Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά», υπογραμμίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας όμως ότι «η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα, στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους».

Όπως τονίζεται, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά - αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» σημειώνει το Μαξίμου.

Προσθέτει πως δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν διότι δεν είχαμε παράβαση, «ωστόσο νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων -αν και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας- εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος».

Η Τουρκία, από την πλευρά της, αρνείται ότι υπήρχε περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Χουριέτ επικαλούμενη πηγές του γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένα συμβάν με τουρκικό ελικόπτερο να κάνει χαμηλή πτήση πάνω από τη Ρω.

«Αν έχει κρίση ο Καμμένος να μπει σε κλινική - Αν χρειαστεί μπορούμε να διώξουμε τους 'Ελληνες ξανά στη θάλασσα» είχε δηλώσει νωρίτερα  ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

« Οι ανεύθυνοι πολιτικοί της Ελλάδας μας τρίζουν τα δόντια. Εμείς αν χρειαστεί, ξέρουμε να ξεριζώσουμε και να σπάσουμε αυτά τα δόντια» προσέθεσε.


Πηγή : Nooz.gr


Ν.Δ.: Η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει πίσω της μόνο φόρους και χρέη, αλλά και ένα πλούσιο λεξικό πολιτικής εξαπάτησης.




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τη συνέντευξη Τσακαλώτου

Εμπλουτίζεται το λεξικό της συριζαΐκής διαλέκτου

Τρόικα → Θεσμοί.

Μνημόνιο→ Συμφωνία.

Kolotoumba → Αναγκαίος συμβιβασμός.

Κι από σήμερα, νέο λήμμα που εισήγαγε ο κ. Τσακαλώτος:

Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια → Πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Τελικά αυτή η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει πίσω της μόνο φόρους και χρέη, αλλά και ένα πλούσιο λεξικό πολιτικής εξαπάτησης.



Συνελήφθησαν οι δράστες της διάρρηξης στην αντιδήμαρχο Γλυφάδας Σάσας Πατεράκη



Στην επ' αυτόφωρο σύλληψη των διαρρηκτών που είχαν εισβάλει στο σπίτι της αντιδημάρχου Γλυφάδας, Σάσας Πατεράκη, προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τη στιγμή που επιχειρούσαν και σε άλλο σπίτι στην περιοχή.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις σεσημασμένοι Ρομά που έγιναν αντιληπτοί από ένοικο διπλανού διαμερίσματος, και ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία. 

Ένας από τους συλληφθέντες Ρομά μετά την σύλληψη του επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα στο κρατητήριο του τμήματος ασφαλείας στη Γλυφάδα, αλλά οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν εγκαίρως την πρόθεσή του και τον απέτρεψαν.


Φόβοι για μαζική στάση πληρωμών στον ΕΦΚΑ μετά την απόφαση του ΣτΕ



Ένα μήνα με το… πιστόλι στον κρόταφο θα ζήσει η κυβέρνηση περιμένοντας τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που σύμφωνα με πληροφορίες έκρινε αντισυνταγματικές βασικές προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και επίσημα μέσα σε ένα μήνα, με το οικονομικό επιτελείο να κάνει ήδη σχεδιασμούς για το πώς θα μπορέσει να καλύψει το «Βατερλό» του νόμου.

Οι φόβοι πλέον της κυβέρνησης εστιάζονται στο γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει μαζική «αποχή» από τις πληρωμές εισφορών στον ΕΦΚΑ από χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς και δικηγόρους. Ηδη χθες η ΕΣΕΕ συμβούλευσε τους εμπόρους να συνεχίσουν να πληρώνουν μέχρι την έκδοση της απόφασης, φοβούμενη ακριβώς ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με τα Νέα, συνολικά έγιναν στο ΣτΕ 23 προσφυγές κατά του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 με τον οποίο καθορίστηκαν ο νέος τρόπος ασφάλισης, ο ΕΦΚΑ, καθώς και οι νέες ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο νόμος θα προσαρμοστεί αν υπάρξει επίσημη απόφαση του ΣτΕ. Ο νέος φορέας που σχεδίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος προβλέπει ενιαίους κανόνες ασφάλισης και συνταξιοδότησης για όλους τους κλάδους των ασφαλισμένων. Αν ακυρωθεί η ένταξη μερίδας ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, ουσιαστικά ξηλώνεται όλο το νομοθέτημα, σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση προσπαθεί να σπρώξει χρονικά τη νέα μείωση των συντάξεων και την εφαρμογή του αφορολογήτου για μετά το 2019. Αυτό που μένει να αποφασιστεί, και θα απασχολήσει τους δικαστές σε νέα διάσκεψη, είναι ο κλάδος των συνταξιούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο ακόμη διασκέψεις μέχρι να κρίνει όλα τα θέματα που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.

Οι αντιδράσεις

Η ΕΣΕΕ κρατά στάση αναμονής και καλεί τους εμπόρους να παραμείνουν συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους μέχρι να εκδοθεί επίσημη απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές “ζωτικές” διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σοβαρές αναταράξεις στον νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ την Παρασκευή 30/3/18, οι σύμβουλοι με συντριπτική πλειοψηφία 17 υπέρ, 8 κατά, δικαίωσαν τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική:

– Την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.
– Τον υπολογισμό της εισφοράς με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος)».

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι «το λεγόμενο «χαράτσι» που συνεχώς φουσκώνει με τις εισφορές υπέρ επικούρησης και εφάπαξ, καθώς και τις αναδρομικές κρατήσεις το πρώτο πεντάμηνο του 2018 οδηγεί σε επιπλέον επιβαρύνσεις τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, καταρρίπτοντας, την αρχή της αναλογικότητας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αποδημητικές ροές προς το εξωτερικό ικανών νέων ανθρώπων.» .

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας, υποστηρίζει ότι στο τέλος θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες απόψεις, αφού θα γίνουν άμεσα διορθώσεις σε όσες κατηγορίες έχουν επισημανθεί αδικίες και υπερβολές. Επίσης υποστηρίζει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ο Ενιαίος Φορέας έχουν επιτύχει τον στόχο τους με την αύξηση των εσόδων, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστού του ΑΕΠ και τη βελτίωση των παροχών».

Δικαιωμένος ο ΙΣΑ

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για την ετυμηγορία του ΣτΕ, οι γιατροί της Αθήνας δηλώνουν ικανοποιημένοι, κυρίως όσον αφορά τις εισφορές που φτάνουν με το νόμο Κατρούγκαλου το 26,95% του εισοδήματος. «Δικαιώνεται έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που μαζί με άλλους μεγάλους επιστημονικούς συλλόγους προσέφυγε στο ΣτΕ. Πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα, μία ανάσα για τον μαχόμενο ιατρό που τη δύσκολη αυτή περίοδο δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε σχετικά» αναφέρει ο ΙΣΑ.

Για αδικίες μιλά το ΕΕΑ

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε πως «εφόσον αληθεύουν οι τελευταίες πληροφορίες […] τότε μιλάμε για πλήρη δικαίωση των θέσεων του Ε.Ε.Α. και γενικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών». Αν όντως η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε παράνομη την ένταξη τους όπως και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνδυασμό με τις υπέρογκες εισφορές που βαρύνουν όλους τους παραπάνω, τότε αποδεικνύεται περίτρανα η ορθότητα των απόψεων που είχαμε εκφράσει για τον νόμο Κατρούγκαλου, χαρακτηρίζοντας τον από την πρώτη στιγμή ως ένα ακόμα «χαράτσι» και απόπειρα δήμευσης περιουσιών και σε καμία περίπτωση ως μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Ειδικά με το θέμα του ύψους των εισφορών ήταν ξεκάθαρο ότι πλήττονταν βάναυσα οι έντιμοι επιχειρηματίες και μοιραία οδηγούνταν είτε σε οικονομική δυσπραγία εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν, είτε εξωθούνταν σε παραβατικές συμπεριφορές προκειμένου να διατηρήσουν «ζωντανή» την επιχείρηση τους» είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Δικαίωση των δικηγόρων

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το ζήτημα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, σημείωσε πως «αν η πληροφορία για το ΣτΕ ισχύει, αποτελεί ιστορική δικαίωση για τον κλάδο μας και τις κινητοποιήσεις του 2016… Ήρθε και η Ανάσταση για τους δικηγόρους».

Αντιδράσεις και από ΔΗΣΥ

Για ισοπέδωση στο ασφαλιστικό σύστημα με το νόμο Κατρούγκαλου έκανε λόγο η ΔΗΣΥ. «Είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει την λανθασμένη και ισοπεδωτική αντίληψη, με την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας. Επιλογή -που όπως εδώ και δύο χρόνια επαναλαμβάνουμε- οδηγεί σε αδιέξοδο το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» σχολίασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, οδηγεί σε άδικες και εξοντωτικές επιβαρύνσεις και λειτουργεί ως κίνητρο εισφοροδιαφυγής. Οι διαφαινόμενες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους μας και καθιστούν αναγκαία την εξαρχής σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος», συμπλήρωσε η ΔΗΣΥ.


Πηγή : in.gr


Εύβοια: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε με καραμπίνα



Μια άγρια δολοφονία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα, στην περιοχή Διονυσάτου Ερέτριας. Ένας 65χρονος σκότωσε με καραμπίνα τον 70χρονο αδερφό του.

Η τραγωδία σημειώθηκε στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης (10-04-2018) στο χωριό Μαγούλα Ερέτριας, στη θέση Διονυσάτου...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δράστης είναι ένας 65χρονος, ο οποίος μετέβη στο σπίτι του αδερφού του κρατώντας κυνηγετικό όπλο και μόλις τον είδε, τον πυροβόλησε εξ επαφής, με αποτέλεσμα ο 70χρονος να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο 65χρονος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα απο αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες στη περιοχή καθώς οι λόγοι της δολοφονίας δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.


Πηγή


Ντόρα Μπακογιάννη : Τελευταία η Ελλάδα σε όλη την Ε.Ε. στην ανάπτυξη



Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη,  έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση για την έκθεση της Ε.Κ.Τ. σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας:

«Το 2017  η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αυτή περιορίστηκε στο 1,4% έναντι 2,3% που ήταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης. Ακόμη χειρότερα, η χώρα μας αποκλίνει διαρκώς από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αδυνατώντας να αξιοποιήσει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών στα χρόνια της κρίσης».

Πλήρης Δήλωση

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην ετήσια έκθεσή της επιβεβαιώνει αυτό που η Νέα Δημοκρατία επί μήνες υποστηρίζει: ότι η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλη την Ε.Ε. στην ανάπτυξη, την κατανάλωση και την ευημερία. Ειδικότερα, το 2017 η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αυτή περιορίστηκε στο 1,4% έναντι 2,3% που ήταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης. Ακόμη χειρότερα, η χώρα μας αποκλίνει διαρκώς από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αδυνατώντας να αξιοποιήσει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών στα χρόνια της κρίσης.

Η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί εδώ και δυόμιση χρόνια στην υποχρέωσή της να καταθέσει την ελληνική αναπτυξιακή πρόταση. Η καθυστέρηση αυτή, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, την ελλιπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τη συρρίκνωση καθώς και την αναποτελεσματική αξιοποίηση των δημοσίων επενδύσεων, οδηγούν την Ελλάδα σε απόλυτη στασιμότητα και της στερούν κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που έχει κατατεθεί και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι το  σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».      


Η Αγκυρα δοκιμάζει τις αντοχές



Προχθές το βράδυ, λίγο πριν από τις 10.30, οι άνδρες της μικρής στρατιωτικής φρουράς στη Ρω άκουσαν τον ήχο ενός ελικοπτέρου να προσεγγίζει. Εκείνη τη στιγμή, τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) δεν είχαν αποτυπώσει κάποια κίνηση, καθώς το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που προσέγγιζε τη Ρω πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος και χωρίς φώτα. Επειτα από άμεση συνεννόηση ανάμεσα στον αρχιφύλακα της Ρω και τον διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων Μεγίστης, που εδρεύει στο παρακείμενο Καστελλόριζο, αποφασίστηκε να αποθαρρυνθεί ο χειριστής του ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής, μέσω της ρίψης προειδοποιητικών βολών με τροχιοδεικτικά, ώστε η πορεία του να είναι ορατή στο σκοτάδι. Τα ελληνικά πυρά κατευθύνθηκαν προς την αντίθετη πορεία από εκείνη του τουρκικού ελικοπτέρου, το οποίο εκείνη τη στιγμή βρισκόταν 1,5 μίλι από τη Ρω, δηλαδή περίπου στη μέση της απόστασης των 3 μιλίων που χωρίζουν το ακριτικό νησί από τις ακτές της Ανατολίας. Επειτα από ορισμένες ριπές, το ελικόπτερο πήρε ύψος και άλλαξε κατεύθυνση, επιστρέφοντας προς την Τουρκία. Μόνον τότε έγινε αντιληπτό από τα ραντάρ.

Αυτά είναι, περίπου, όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας, με βάση την ενημέρωση που προέρχεται από διάφορες κατευθύνσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ. Ωστόσο, από την εξέλιξη των πραγμάτων προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:

Πρώτον, ποιος έδωσε την τελική εντολή για τη ρίψη των προειδοποιητικών βολών; Η τελική εντολή ήλθε από τον συνταγματάρχη που διοικεί τις στρατιωτικές δυνάμεις της Μεγίστης. Δεδομένου ότι έχουν δοθεί κανόνες εμπλοκής στους στρατιωτικούς διοικητές των νησιών, είναι απολύτως σαφές ότι αυτοί διατηρούν κάποιο επίπεδο σχετικής ευελιξίας. Ωστόσο, δεν νοείται να γίνει τέτοια κίνηση χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του διοικητή ΑΣΔΕΝ και, βεβαίως, του αρχηγού ΓΕΣ (από τον διοικητή ΑΣΔΕΝ). Εν συνεχεία, βεβαίως, ενημερώνεται το σύνολο της ιεραρχίας, και συγκεκριμένα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Δεύτερον, γιατί οι πληροφορίες παρέμειναν προφορικές και δεν εκδόθηκε ανακοίνωση; Η απάντηση ίσως κρύβεται και στη χαμηλών τόνων αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν υπήρχε συμφωνία για την επικοινωνιακή βαρύτητα που δόθηκε στο περιστατικό. Είναι σαφές ότι ανάμεσα στο Μαξίμου και τον κ. Καμμένο υπήρχε διάσταση απόψεων. Ενώ αναλόγως αποκλίνουσες απόψεις φαίνεται ότι σημειώθηκαν και εντός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ασχέτως αν αυτές δεν εκδηλώθηκαν για ευνόητους λόγους. Σημειώνεται ότι διαφωνίες για την επικοινωνιακή διαχείριση είχαν καταγραφεί στο εσωτερικό του στρατεύματος και μετά τη σύλληψη των δύο αξιωματικών που υπηρετούσαν στον Εβρο.

Τρίτον, για ποιο λόγο αποφασίστηκε η χρήση πυρών, έστω και σε «ασφαλή τομέα», για να αποτραπεί μια παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου, κάτι που δεν θεωρείται σπάνιο; Τους τελευταίους μήνες, οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού και, όπως φάνηκε από την τελευταία άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής ’18», το σενάριο κατάληψης ελληνικής νησίδας παραμένει ο βασικός φόβος της Αθήνας σε περίπτωση μείζονος κρίσης στο αρχιπέλαγος. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι φρουρές των ακριτικών νησιών έχουν πολύ σαφείς εντολές για όλα τα πιθανά σενάρια, περιλαμβανομένης και της από αέρος εχθρικής προσέγγισης, ιδιαίτερα σε στιγμές (όπως τη Δευτέρα) κατά τις οποίες δεν υπάρχει άσκηση ή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


«Θερμό» επεισόδιο στην Αν. Μεσόγειο: Χαμηλή πτήση ρωσικού μαχητικού πάνω από γαλλική φρεγάτα



Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ της Ρωσίας και χωρών της Δύσης μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία την 7η Απριλίου.

Σε χαμηλό ύψος πέταξε το Σαββατοκύριακο πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο ένα ρωσικό αεριωθούμενο σε μια εσκεμμένη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ανέφερε σήμερα μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας.

Το περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε πρώτο το περιοδικό Le Point, σημειώθηκε την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ της Ρωσίας και χωρών της Δύσης μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία την 7η Απριλίου. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με μια συριακή οργάνωση διάσωσης.

Η Γαλλία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συντονισμένης στρατιωτικής απάντησης, αφού κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει η Μόσχα, ότι ευθύνεται για την επίθεση. Η Δαμασκός και η Μόσχα διαψεύδουν ότι διαπράχθηκε επίθεση με χημικά.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό έγραψε ότι το ρωσικό μαχητικό πραγματοποίησε χαμηλή υπερπτήση πάνω από τη φρεγάτα Aquitaine το Σαββατοκύριακο και ήταν πλήρως οπλισμένο.

Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine φέρει 16 πυραύλους κρουζ και 16 πυραύλους εδάφους- αέρος. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μαζί με αμερικανικά πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Η πτήση πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιες ημέρες» σημείωσε μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές για το ζήτημα.

«Οι υπερπτήσεις από στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από πολεμικά πλοία είναι κάτι που συμβαίνει στη θάλασσα. Όταν είναι πολύ χαμηλές, η αντίθετη πλευρά ειδοποιείται» επισήμανε η πηγή.


Πηγή : protothema.gr


Ζούκερμπεργκ: Ήταν δικό μου λάθος και λυπάμαι



Πήρε πάνω του την ευθύνη για τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook.

Tην πλήρη ευθύνη για τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook, ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Κατά την απολογία του στην αμερικανική Γερουσία, ο Ζούκερμπεργκ τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία αυτά για κακό», προσθέτοντας ότι δεν αναπτύχθηκε μια ευρύτερη θεώρηση της ευθύνης και αυτό ήταν μεγάλο λάθος. «Ήταν δικό μου λάθος και λυπάμαι».

«Ξεκίνησα το Facebook, το διοικώ και είμαι υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει εδώ» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν αρκεί απλά να συνδέονται οι άνθρωποι. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι συνδέσεις είναι θετικές. Δεν αρκεί να δώσουμε στους ανθρώπους φωνή. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν το χρησιμοποιούν για να βλάψουν τους άλλους ή να διαδώσουν παραπληροφόρηση».

«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές» για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταθέτει ενώπιoν αμερικανών βουλευτών κατά τη διάρκεια ακροάσεων που άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο. Σκοπός αυτών είναι να καθοριστεί πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.


Πηγή


Με εντολή Μητσοτάκη αποδεσμεύεται στο σύνολο της η Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία στην Πειραιώς



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Διάβασα την Κυριακή το ρεπορτάζ για την επιλογή της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας. Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας.

Η ασφάλεια του πολίτη - θα το λέω διαρκώς - είναι βασική προτεραιότητά μου. Και αυτή προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια.

Για αυτό επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησα να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές. Συγκεκριμένα του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας.

Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι - κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες - επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης, θα αποδεσμεύσουμε ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς».