Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ρωσία: Εκτοξεύθηκαν σε πάνω από 2.000 τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού



Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 στη Ρωσία φθάνει τους 15.770.

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αυξήθηκε κατά 24 στους 130, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.


Προειδοποιεί τους Ευρωπαίους η φον ντερ Λάιεν: Μην κλείσετε καλοκαιρινές διακοπές



Να μην κλείσουν ακόμη τις θερινές διακοπές τους, συνιστά στους Ευρωπαίους η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει, παράλληλα, ότι οι καταναλωτές που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δικαιούνται πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλει.

«Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», επισημαίνει η κυρία φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στην «Bild am Sonntag» και εμφανίζεται επιφυλακτική σε ό,τι αφορά την σύσταση της γερμανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες να λάβουν ένα κουπόνι έναντι του ποσού που έχουν ήδη διαθέσει για τις κρατήσεις τους και όχι τα αντίστοιχα χρήματα.

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι άνθρωποι, από καθαρά νομική άποψη, έχουν την επιλογή μεταξύ των χρημάτων και ενός κουπονιού», επισημαίνει η Πρόεδρος της Επιτροπής, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους πελάτες οι οποίοι μπορούν, να μην επιλέξουν την επιστροφή των χρημάτων τους. «Σε αυτή την κρίση απαιτείται η αλληλεγγύη όλων. Όποιος οικονομικά μπορεί να το αντέξει, δεν θα πρέπει να επιμείνει για χρήματα, αλλά να βοηθήσει με το κουπόνι τις ταξιδιωτικές εταιρίες να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. «Οι αξιώσεις των πελατών θα πρέπει όμως να παραμείνουν διασφαλισμένες», διευκρινίζει.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σε καραντίνα οι ηλικιωμένοι μέχρι το τέλος του χρόνου

Την ίδια ώρα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξή της στην Bild, υποστηρίζει ότι οι επαφές των ηλικιωμένων με το περιβάλλον τους θα πρέπει να παραμείνουν περιορισμένες τουλάχιστον έως τα τέλη του χρόνου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Χωρίς εμβόλιο θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές των ηλικιωμένων», ιδίως όσων φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας, τονίζει η φον ντερ Λάιεν στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild. «Το γνωρίζω πως είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι βαριά, όμως είναι ένα ζήτημα ζωής, ή θανάτου. Θα πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί», προσθέτει. «Τα παιδιά κι οι νέοι θα χαρούν αργότερα περισσότερη ελευθερία κίνησης απ' όσο οι πιο ηλικιωμένοι κι εκείνοι με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα», επεξηγεί η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας πως «ευελπιστεί» για την ανάπτυξη ενός εμβολίου από ευρωπαϊκό εργαστήριο «περί τα τέλη του έτους».

«Προκειμένου να μπορέσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα να εμβολιασθούμε, είμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με φαρμακοβιομηχανίες για τις δυνατότητες μίας παγκόσμιας παραγωγής», καταλήγει η φον ντερ Λάιεν.


Πηγή: iefimerida.gr


Κοσμοσυρροή στον Φλοίσβο έρχονται από όλη την Αθήνα παράνομα για βόλτα



«Μύρισε» άνοιξη και οι Αθηναίοι χωρίς κανένα έλεγχο και από περιοχές εκτός Παλαιού Φαλήρου ξεχύθηκαν στον Φλοίσβο, παρά τις αυστηρές συστάσεις λόγω κοροναϊού.

Ο Φλοίσβος έχει γεμίσει πολίτες, γέμισε με μαθητές, οικογένειες, παρέες νέων και αθλούμενους οι οποίοι βγήκαν για περπάτημα πλάι στη θάλασσα χωρίς να είναι δημότες Παλαιού Φαλήρου.


Οι  έλεγχοι της Αστυνομίας και του Λιμενικού στον Φλοίσβο και το Έδεμ είναι συνεχείς και δεν έχουν λείψει και τα πρόστιμα σε δημότες εκτός Παλαιού Φαλήρου. Οι δημότες Παλαιού Φαλήρου μπορούν να αθλούνται, να βγάζουν βόλτα τον σκύλο του στην παραλία του δήμου τους χωρίς κανένα πρόβλημα αρκεί να μην κάνουν κατάχρηση των μέτρων.




Καλλιτέχνες, μουσικοί και ηθοποιοί στα 800 ευρώ



Ακόμα περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων εντάσσονται στα μέτρα προστασίας από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Αναλυτικά νέες εντάξεις στα 800 ευρώ :

Καλλιτέχνες
Ξεναγοί 
Τουριστικοί συνοδοί 
Οικοδόμοι
Ωρομίσθιοι 
Ιεροψάλτες
Φορτοεκφορτωτες
Εργαζόμενοι Helexpo
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Ταξιθέτες
Εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες
Εργαζόμενοι σε επίσχεση






Χτύπησε την γυναίκα που τον κατέδωσε ότι πυροβόλησε σκυλιά και εξαφανίστηκε ο θρασύδειλος!



Διαβάσαμε στο protothema.gr για ένα θρασύδειλο κακοποιό στον Βόλο, που πυροβολεί σκυλιά και κτυπάει και όσους τολμάνε να καταγγείλουν το έγκλημα του, στην συνέχεια τρέχει να κρυφτεί.

Εκδίκηση αναζητούσε ένας 56χρονος από μια γυναίκα που τον είχε δει να πυροβολεί τους πέντε σκύλους μιας γειτόνισσάς του στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας και οδήγησε αυτό το έγκλημα στην καταδίκη του. 

Έτσι, δεν δίστασε να τρακάρει το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια να την χτυπήσει!

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου του 2019, όταν ο 56χρονος είχε πυροβολήσει με αεροβόλο όπλο εναντίον πέντε σκυλιών που βρίσκονταν στην αυλή της γειτόνισσάς του. Η αυτόπτης μάρτυρας ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια των ζώων, η οποία υπέβαλε μήνυση σε βάρος του και, στις αρχές Μαρτίου, ο δράστης καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κακοποίηση ζώου και οπλοχρησία με τριετή αναστολή.

Η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη, καθώς το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον 56χρονο. Ωστόσο, εκείνος το κράτησε… «μανιάτικο» στη μάρτυρα και, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης την είδε να κινείται με το Ι.Χ. της στον περιφερειακό δρόμο του Βόλου. Αμέσως, τράκαρε το αυτοκίνητό της με το δικό του και έπειτα της επιτέθηκε και την χτύπησε!

Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να μεταφερθεί ελαφρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο του Βόλου! Ο 56χρονος έσπευσε να εξαφανιστεί, ωστόσο η γυναίκα υπέβαλε καταγγελία για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης εναντίον του και αναζητείται από την Αστυνομία.




Επιτέλους από φαγώσιμα, κατοικίδια οι σκύλοι στην Κίνα


Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η κυβέρνηση της Κίνας το προσχέδιο του νόμου αναφορικά με το ποια ζώα μπορούν να εκτραφούν με σκοπό την κατανάλωση, με την απουσία των σκύλων από την λίστα να αποτελεί μια απόφαση-τομή αλλά και μια μεγάλη νίκη για τον μακροχρόνιο αγώνα των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Όπως επισημαίνει το CNN η επικαιροποίηση του σχετικού νόμου περί ειδών προς κατανάλωση στην χώρα, έρχεται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία εικάζεται ότι προήλθε από την αγορά άγριων ζώων στην πόλη Γουχάν. 

Η λίστα που αναφέρεται στο προσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας καταγράφει ως κατάλληλα προς εκτροφή ζώα όπως είναι οι χοίροι, οι αγελάδες, τα κοτόπουλα και τα πρόβατα αλλά ακόμη και ορισμένα είδη ελαφιών, τα αλπακά και τις στρουθοκαμήλους.

Από τον κατάλογο των ζώων προς κατανάλωση, όπως προαναφέρθηκε, απουσιάζουν οι σκύλοι. 

Αν η απαγόρευση της κατανάλωσης του κρέατός τους οριστικοποιηθεί θα πρόκειται για μια τεράστια νίκη για τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων, καθώς θα είναι η πρώτη τέτοια απαγόρευση στην ιστορία της Κίνας.

«Με την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού και την ανησυχία του κοινού για την προστασία των ζώων, τα σκυλιά έχουν εξελιχθεί από παραδοσιακά ζώα εκτροφής σε ζώα συντροφιάς», ανέφερε συνοδευτική επεξήγηση. «Γενικά, δεν θεωρούνται πλέον ζώα εκτροφής στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν συστήνεται λοιπόν να τα κατατάξουμε στα κτηνοτροφικά είδη στην Κίνα».

Σχολιάζοντας τις παραπάνω εξελίξεις, η Humane Society International δήλωσε ότι το σχέδιο πρότασης θα μπορούσε να αποτελέσει έναν «μεταρρυθμιστή» αναφορικά με την προστασία των ζώων στην Κίνα.

Στο προσχέδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα είδη ζώων που είναι ύποπτα κατά τους επιστήμονες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στους ανθρώπους, όπως οι παγκολίνοι, οι νυχτερίδες και οι γάτες σιβέτ.

Την ίδια ώρα, κάποια είδη αλεπούς, ρακούν και μινκ μπορούν, όπως αναγράφεται να εκτραφούν, αλλά όχι για το κρέας τους.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας, το Πεκίνο είχε απαγορεύσει το εμπόριο κάθε είδους άγριου ζώου, ωστόσο ο νέος νόμος μένει να οριστικοποιηθεί. Το προσχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα κρατήσει μέχρι τις 8 Μαΐου.


Πηγή: cnn.com
skai.gr


96 οι νεκροί στην χώρα μας



Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 96.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, έχασε τη ζωή του ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών, ο οποίος  νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και δύο ακόμα άνδρες, ηλικίας 60 και 61 ετών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».


Ναρκωτικά, μαχαίρια, τσεκούρια και κινητά βρέθηκαν σε 639 έρευνες φυλακών τον Μάρτιο



Φονικά όπλα,  ναρκωτικά αλλά και προϊόντα τεχνολογίας βρέθηκαν σε 639 ελέγχους που διενεργήθηκαν σε φυλακές όλης της χώρας, τον Μάρτιο 2020 σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 747 γραμμάρια κάνναβης, 8 γραμμάρια ηρωίνης, 34 ναρκωτικά δισκία, 23 μαχαίρια και 15 σουβλιά, 14 σιδερολοστοί και 7 σιδερολίμες, 7 σιδερογροθιές, 2 αυτοσχέδια τσεκούρια, 84 κινητά τηλέφωνα και 35 φορτιστές, 17 hands free-bluetooth-ακουστικά και 12 κάρτες sim, 2 μπαταρίες και 3 usb, 43 λίτρα αλκοολούχου παρασκευάσματος και 5 διάφορα μη επιτρεπόμενα αντικείμενα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Επίθεση του προκλητικού Κωνσταντίνου σε δημοσιογράφο επειδή τον ρώτησε τι δουλειά κάνει



Τόλμησε ο δημοσιογράφος να ρωτήσει τον Πέτρο Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι δουλειά κάνει; 

Τόλμησε ο δημοσιογράφος να ρωτήσει τον για πολλά περίεργα ελεγχόμενο, που αναρωτιέται όλη η Ελλάδα, τι δουλειά κάνει;  Πώς βιοπορίζεται; 

Δεν τον ρώτησε πόσα λεφτά βγάζει!! 

Φυσικά και ο Κωνσταντίνου θίχτηκε που τόλμησε ο δημοσιογράφος να τον ρωτήσει που δουλεύει; Και άρχισε την επίθεση λέγοντας ότι είναι αριστερός και να μην παίζει μαζί του, αντί να απαντήσει στην εύλογη ερώτηση που περιμένει την απάντηση όλη η Ελλάδα.

Τελικά ακόμα μείναμε όλοι οι Έλληνες την απορία αυτός ο περίεργος και προκλητικός τύπος ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;




Ο Βαρουφάκης μόλις είδε τον δήμαρχο Αίγινας σε εκπομπή έφυγε για να μην ξεφτιλιστεί περισσότερο



Ως καλεσμένος στην εκπομπή "Μαζί σου" στον ΣΚΑΙ, ο Βαρουφάκης χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και ηθικής, έκανε δηλώσεις μέσω Skype για το ταξίδι του στην Αίγινα και τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να πηγαίνει στο νησί για διακοπές παρά την απαγόρευση, και να αρνείται, μάλιστα, τον έλεγχο από το λιμενικό.

Και αφού άρχισε χωρίς αντιπαράθεση ένα μονόλογο λέγοντας τα γεγονότα όπως θέλει αυτός να τα πει για να μετριάσει την ξεφτίλα, μόλις είδε ότι η εκπομπή είχε καλέσει και τον δήμαρχο Αίγινας που ήταν παρών και θα έλεγε την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά, έφυγε δείχνοντας το πόσο τζάμπα μάγκας είναι.

Ο δήμαρχος Αίγινας είναι αυτός που αποκάλυψε την αθλιότητα Βαρουφάκη όταν δήλωσε στο λιμενικό ότι είναι βουλευτής και έφυγε χωρίς να επιδείξει ως όφειλε για λόγους ηθικής τα δικαιολογητικά για την μετακίνηση του.

Ο πρόεδρος του θιάσου ΜεΡΑ25,αρνήθηκε να παραμείνει στην εκπομπή μόλις είδε τον δήμαρχο γιατί θα ξεφτιλιζόταν και πάλι αυτή την φορά δημοσίως και έτσι χαιρέτησε.

Το θέμα είναι ότι κάποιοι έδωσαν το δικαίωμα στον ακατάλληλο τίποτα, που δεν προσφέρει κανένα καλό στην Ελλάδα, αντίθετα έχει κάνει μεγάλο κακό,  να λέει Ξέρεις Ποιος Είμαι Εγώ και να φεύγει.


Νέο έγκλημα της Τουρκίας! Προωθεί μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά! Σε επιφυλακή η Ελλάδα



Οι εντολές είναι σαφείς, δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία βάρκα να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας διαπιστώνουν οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί από κέντρα διαμονής μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας για να εκδικηθεί. Οι κινήσεις των μεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνται σε απόλυτη τάξη υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της Αστυνομίας. 

Εκατοντάδες μετανάστες και βάρκες έχουν εντοπιστεί σε σημεία απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο. Οι πληροφορίες που υπάρχουν ως αυτή τη στιγμή είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από το Παζαρκουλέ και την Οσμανίγιε (είναι χώρος φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία στην ανατολική Τουρκία). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είχαν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών λόγω υπόπτων κρουσμάτων που είχαν αφεθεί στους χώρους φιλοξενίας. Στη συνέχεια, οι πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να μεταβούν σε άλλες τουρκικές πόλεις ωστόσο, όπως είναι γνωστό, αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν έχει επιβάλει lockdown σε 31 από αυτούς. Εν συνεχεία, αντί να τους επιτραπεί η παραμονή στην Τουρκία, προωθήθηκαν με λεωφορεία στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Εκτιμάται ότι τις αμέσως επόμενες ώρες οι μετανάστες αυτοί θα επιχειρήσουν να περάσουν απέναντι και για αυτόν τον λόγο έχει τεθεί σε συναγερμό το ΓΕΕΘΑ, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα. Στην περιοχή, εκτός από τα πλωτά του Λιμενικού επιχειρούν ήδη δύο πολεμικά ενώ έχει ήδη δοθεί η εντολή για άμεση ενίσχυση των δυνάμεων και με άλλα πλοία (πυραυλάκατοι και κανονιοφόροι). Οι εντολές είναι σαφείς, δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία βάρκα να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος με ότι αυτό συνεπάγεται. 




Πάνω από 20.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ



Πάνω από 500.000 τα κρούσματα

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το Σάββατο (11/4) την Ιταλία ως η χώρα με τον υψηλότερα αριθμό θανάτων λόγω του κορονοϊού, καταγράφοντας πάνω από 20.000 νεκρούς από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Μόνο στην Νέα Υόρκη μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 783 θάνατοι στην Πολιτεία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 8.627.

Οι υπηρεσίες υγείας προειδοποιούν ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 200.000 αν αρθούν πρόωρα τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και κλεισίματος των επιχειρήσεων που έχουν επιβληθεί σε 42 από τις 50 πολιτείες.