Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται πωλήσεις «κόκκινων» δανείων και σύμβουλοι εκκαθάρισης



Η πώληση επιχειρηματικών και -ίσως- στεγαστικών δανείων θα είναι τα στάδια που θα ολοκληρώσουν το σχέδιο της «ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης “κόκκινων” δανείων», που ζητούν οι δανειστές έως και τις 15 Δεκεμβρίου.

Το όλο θέμα εισέρχεται στην πιο ευαίσθητη φάση του, αφού μετά τους πλειστηριασμούς, θα πρέπει να παρουσιαστεί και ένας «οδικής χάρτης» για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια που υπολογίζονται σε πάνω από 50 δισ. ευρώ.

Πηγές του ΤΧΣ ομολογούν ότι υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων που ασχολούνται με τις αγορές «κόκκινων» δανείων. Ο στόχος είναι αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια κάποιων επιχειρήσεων να γίνουν έμμεσοι χρηματοδότες και μέτοχοι, υπολογίζοντας σε υψηλότερο κέρδος μετά το πέρασμα των επιχειρήσεων αυτών σε κερδοφορία.

Το σενάριο αυτό είναι επιθυμητό και από το υπουργείο Οικονομίας για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, φτάνει τα επιχειρηματικά δάνεια να είναι μεγαλύτερα από 1 εκατ. ευρώ.

Στα μικρότερα δάνεια που αφορούν κατά κύριο λόγο μικρομεσαίες επιχειρήσεις ετοιμάζεται μια ασπίδα προστασίας ανάλογη με αυτήν που δημιουργήθηκε για τα στεγαστικά δάνεια. Δηλαδή πλήρης προστασία με βάση κάποιο συγκεκριμένο ποσό δανείου και ετήσιο τζίρο (τα όρια αυτά είναι ακόμη αντικείμενο διαπραγμάτευσης) και μια δεύτερη κατηγορία με προστασία υπό προϋποθέσεις.

Οι δανειστές πιέζουν στα προσφερόμενα προς πώληση δάνεια να μπουν και τα ενυπόθηκα στεγαστικά, ώστε η εκκαθάριση τους να γίνει γρηγορότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Nomura, η οποία σε μελέτη της τονίζει ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν κοινές εταιρίες των distress funds με τις ελληνικές τράπεζες, με αντικείμενο τις αγοραπωλησίες των στεγαστικών δανείων, αλλά και των καταναλωτικών μη εξαιρουμένων.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών αντιστέκεται στο ενδεχόμενο πώλησης στεγαστικών δανείων, αφού θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων.

Παράλληλα, όμως, δημιουργούν θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των distress funds, καλύπτοντας έτσι το σχετικό νομικό κενό. Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας σχεδιάζεται οι φορείς αυτοί - οι οποίοι αναμένεται να εμφανιστούν στην Ελλάδα σε περίπου ένα χρόνο - να έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις πιστωτικού ιδρύματος.

Δηλαδή, να υπάρξει πιστοποίηση Χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, ώστε να ελέγχονται από την ΤτΕ. Η διαδικασία αυτή με βάση εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 1ο τρίμηνο του επόμενου χρόνου

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να είναι βέβαιος για την έκταση της εμπλοκής των «επενδυτικών» αυτών οίκων στην Ελλάδα. Εκείνο που είναι βέβαιο, πάντως, είναι ότι μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει όλες τις εναλλακτικές λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

Σύμβουλοι διαχείρισης

Παράλληλα, με όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να θεσμοθετηθεί και το πλαίσιο διαχείρισης των συμβούλων διαχείρισης και εκκαθάρισης «κόκκινων» δανείων, η εμπλοκή των οποίων στην όλη διαδικασία προβλέπεται και από το μνημόνιο.

Οι εταιρείες αυτές, οι οποίες λειτούργησαν στην Ιρλανδία και την Ισπανία, προβλέπεται να έχουν πεδίο δράσης και την Ελλάδα. Συνήθως οι εταιρίες αυτές δημιουργούν θυγατρικές με τις τράπεζες και στόχος τους είναι η καλύτερη και πιο συμφέρουσα εκκαθάριση για το εκάστοτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εύκολα αν οι τράπεζες προχωρήσουν στην δημιουργία κακών τραπεζών «bad banks» για να διαχειριστούν οι κάθε μια το στοκ των «κόκκινων» δανείων της.



του Τάσου Δασόπουλου
Πηγή: enikonomia


Μάζης: «Να τεθεί στην Ουάσινγκτον.Τι θα κάνουν αν η Ελλάδα καταρρίψει τουρκικό μαχητικό;» H ελληνική ευκαιρία για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο




Μάζης: Να θέσει το ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων. Το ΝΑΤΟ δεν παρασύρθηκε από την Τουρκία..

Στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ δεν ενέδωσε στην «προσπάθεια της Τουρκίας να το παρασύρει σε ακραίες ενέργειες εναντίον της Ρωσίας» προέβη ο καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ΕΚΠΑ), μιλώντας στη HuffPost Greece σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.

«Το ΝΑΤΟ κράτησε μία σώφρονα στάση και πιστεύω ότι οι μετέπειτα εξελίξεις δεν θα έχουν εκρηκτικό χαρακτήρα, αλλά αναδιανεμητικό χαρακτήρα- εννοώντας μία τριχοτόμηση της Συρίας σε 2 σφαίρες επιρροής: η μία θα περιλαμβάνει τη Δαμασκό και τη δυτική Συρία, και θα είναι στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, ενώ η δεύτερη ζώνη θα περιλαμβάνει τον κουρδικό θύλακα (Κομπάνι- βόρεια και ανατολική Συρία), θα εφάπτεται με το ιρακινό Κουρδιστάν και θα είναι υπό την επιρροή του ΝΑΤΟ. Επίσης, θα υπάρξει και ένα κρατίδιο στην κεντρική και ανατολική Συρία, που θα είναι σουνιτικού χαρακτήρα, και θα βρίσκεται επίσης υπό ΝΑΤΟϊκή επιρροή».

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του ΝΑΤΟ, επί του θέματος, κάνει λόγο για «διπλή γλώσσα»: «Ο κ. Στόλτενμπεργκ από τη μια λέει ότι θα υπερασπιστούμε την Τουρκία, ως σύμμαχο του ΝΑΤΟ, όμως προωθεί παράλληλα πολιτική λύση του πολέμου στη Συρία, στην οποία βεβαίως θα αναμειχθούν και άλλες χώρες, εκτός ΝΑΤΟ, περιλαμβανομένου του Ιράν και της Ρωσίας. Πρόκειται για διπλή γλώσσα: από τη μια μίλησε ως θεσμικός παράγων του ΝΑΤΟ για να δείξει ότι η συμμαχία είναι συμπαγής, αλλά από την άλλη είπε αυτό που ενδιαφέρει τη διεθνή κοινότητα, το οποίο είναι η πολιτική λύση του προβλήματος στη Συρία με όλους τους παράγοντες μέσα- δηλαδή και το Ιράν και τη Ρωσία. Αν το φανταζόμασταν αυτό πριν 15 μέρες, θα μας έλεγαν ανισόρροπους».

Ο κ. Μάζης εκτιμά πως η διεθνής κοινότητα έχει ρεαλιστική ανάγνωση της κατάστασης, και τονίζει πως πρέπει να διαχωριστεί μεταξύ των σημειολογικά φορτισμένων δηλώσεων και της διπλωματικής ουσίας.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση Ομπάμα, ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία, την χαρακτηρίζει μια «πολύ μετρημένη δήλωση, μια κοινοτοπία που ούτως ή άλλως στηρίζεται από το Διεθνές Δίκαιο- την οποία εγώ ερμηνεύω ως τήρηση ίσων αποστάσεων- Διαφορετικά θα μπορούσε ο ίδιος να εισηγηθεί την ενεργοποίηση του άρθρου 5 της Συμμαχίας».

Ωστόσο, την χαρακτηρίζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσον αφορά στην Ελλάδα, επ'ευκαιρία του γεγονότος: «Θα ήταν απολύτως δόκιμο και σκόπιμο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να αποστείλει τις παραβιάσεις οι οποίες συνέβησαν μόνο την τελευταία εβδομάδα στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας στο Αιγαίο, με την παράκληση και την υπογράμμιση να γίνει σύνδεση του δικαιώματος της Ελλάδας με αυτού της Τουρκίας για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας.

Και να τεθεί το ερώτημα σε περίπτωση κατάρριψης τουρκικού αεροσκάφους πώς θα αντιδρούσε η Ουάσινγκτον, Θα αντιδρούσε αναλόγως;».





Πηγή : huffingtonpost.gr


Ανωμαλία : Η Δανία απαγόρευσε τους οίκους ανοχής για κτηνοβάτες



Η είδηση μάλλον είναι ότι μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου του 2015 στην προηγμένη Δανία, λειτουργούσαν νόμιμα οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες, καθιστώντας τη σκανδιναβική χώρα μάλιστα δημοφιλή προορισμό για αυτόν τον σκοπό από ανθρώπους από όλη την Ευρώπη που αρέσκονται στη σeξουαλική εκμετάλλευση των ζώων.

Μετά από διαμαρτυρίες και αγώνες φιλοζωικών εταιριών, πριν από δύο εβδομάδες η κυβέρνηση της Δανίας έπραξε το αυτονόητο και απαγόρευσε την κτηνοβασία, όπως και τη λειτουργία των «ειδικών» οίκων ανοχής.

Το σκεπτικό του δανικού υπουργείου Τροφίμων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας ήταν η εφαρμογή της κοινής λογικής και των αξιών του ανθρωπισμού, με καθυστέρηση ίσως... εκατονταετιών...

«Τα ζώα θα πρέπει να λαμβάνουν σωστή μεταχείριση και απολαμβάνουν προστασία, ενώ εφόσον δεν είναι δυνατόν να συναινέσουν στη σεξουαλική επαφή με τους ανθρώπους, και είναι αδύνατον να χαρακτηριστεί ο σωματικός ή ψυχικός πόνος που τους προκαλείται από αυτή την επαφή, καθίσταται παράνομη αυτή η δραστηριότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση...



Πηγή: zougla.gr


Σακχαρώδης Διαβήτης: από πού πήρε την ονομασία του



Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αυτή η σημαντική πάθηση καλείται “Σακχαρώδης Διαβήτης”; Βέβαια, είναι προφανής η εξήγηση για το “Σακχαρώδης”, αφού όλοι ξέρουν ότι ανεβάζει το ζάχαρο στο αίμα (στην πραγματικότητα έχουμε αύξηση των τιμών της γλυκόζης αίματος, η γλυκόζη είναι ένα από τα πολλά σάκχαρα της φύσης). Όμως το “Διαβήτης”; Τί σχέση θα μπορούσε να έχει ένα όργανο γεωμετρίας με μία πάθηση;

Η απάντηση είναι απλή: καμία!

Το όνομα της πάθησης αποδίδεται στο Δημήτριο από την Aπαμαία της Bιθυνίας, έναν Aλεξανδρινό γιατρό που έζησε το 2ο πX αιώνα. Έχει σα ρίζα του την ελληνική λέξη “διαβαίνειν” που είναι απαρέμφατο του ρήματος διαβαίνω, το συνώνυμο “ευ διαβάς” και εξ αυτών, παράγωγο η λέξη Διαβήτης που σημαίνει σιφόνι, διαμέσου του οποίου διαβαίνει εύκολα το νερό.

“Kέκληται διαβήτης από της πρός τούς καλούμενους διαβήτας ομοιότητος, οίτινες είδος σιφώνος εισίν”. Σημαίνει δηλαδή Διαβήτης, το εύκολο πέρασμα των υγρών, μετά την λήψη τους από το στόμα, διαμέσου του σώματος (των νεφρών) που λειτουργεί σαν σιφόνι και η εύκολη έξοδός τους, δηλαδή η διάβασή τους στα ούρα. Φυσικά, εδώ καθίσταται οφθαλμοφανές ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση ετυμολογική με το διαβήτη, το γνωστό όργανο της γεωμετρίας.

“O Διαβήτης είναι μια ασθένεια αινιγματική. Δεν είναι πολύ συχνή και ορίζεται ως το λιώσιμο της σάρκας και των μελών του σώματος, και αποβολής αυτών δια των ούρων.” Aυτός είναι ο πρώτος ορισμός της νόσου σε μια κλασσική πραγματεία για το Διαβήτη, τον πρώτο μετά Xριστό αιώνα, από τον Έλληνα γιατρό Aρεταίο από την Kαππαδοκία (81-138 μX). O επιφανής αυτός γιατρός της εποχής, περιέγραψε με ακρίβεια τη συμπτωματολογία της πάθησης, όπως την ακατανίκητη δίψα, την πολυουρία, την απώλεια βάρους κλπ, αλλά μη γνωρίζοντας την αιτία, θεωρούσε ότι είτε αυτή είναι μια οξεία νόσος είτε μια διαταραχή στομάχου, νεφρών και ουροδόχου κύστης. Ως θεραπεία, ο Aρεταίος σύστηνε σα βάση την ελαφριά διατροφή αλλά και μερικές άλλες μεθόδους, όπως τη συχνή κένωση του εντέρου, ατμόλουτρα κλπ. Όμως, όπως και οι άλλοι γιατροί της αρχαιότητας, ο Aρεταίος δεν παρατήρησε τη γλυκύτητα των ούρων των διαβητικών.

Tο 1674 ο Thomas Willis (1621-1675) ανακάλυψε τη γλυκειά γεύση των ούρων των διαβητικών. H επιβεβαίωση ότι τα ούρα των διαβητικών περιέχουν σάκχαρο, για πρώτη φορά έγινε με χημική μέθοδο το 1838 από τους Apollinaire Bouchardat (1806-1886) και Eugene Melchior Peligot (1811-1890). Τότε για πρώτη φορά προστέθηκε το επίθετο σακχαρώδης, που προσδιορίζει και συνοδεύει πια το ουσιαστικό Διαβήτης.




Eυθύμιος Kαπάνταης,MD
Παθολόγος - Διαβητολόγος

Πηγή : kalikardia.gr




Guardian: Εχει δίκιο o Βλαντιμίρ Πούτιν όταν χαρακτηρίζει τους Τούρκους «συνεργούς των τζιχαντιστών»;



Ηταν μόλις λίγη ώρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την Τουρκία, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήριζε τους Τούρκους συνεργούς των τζιχαντιστών. Στο ίδιο κλίμα σήμερα και ο Ρώσος πρωθυπουργός  Ντμίντρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ανέφερε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η χώρα προστατεύει τους τζιχαντιστές.

Τι πραγματικά συμβαίνει;

Ο Guardian επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα για το αν έχουν δίκιο οι Ρώσοι να χαρακτηρίζουν τους Τούρκους συνεργούς των τζιχαντιστών παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία:

«Από την αρχή του συριακού πολέμου η Τουρκία είχε ενεργότερη ανάμειξη και διέτρεχε περισσότερους κινδύνους από καθένα από τα άλλα κράτη που συντάχθηκαν κατά του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Τα τουρκικά σύνορα ήταν η κύρια οδός για τους μαχητές και για όλους όσους ήθελαν να εισέλθουν στη Συρία. Οι στρατιωτικές της βάσεις χρησιμοποιούνταν για τη διανομή όπλων και εργαλείων για τους μαχητές. Και οι πόλεις της στην παραμεθόριο, είχαν υποδεχθεί περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.

Τα διεθνή αεροδρόμια της Τουρκίας ήταν, επίσης... πολυάσχολα. Πολλοί, αν όχι όλοι, από τους 15.000  με 20.000 ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έφθασαν στα συριακά εδάφη είτε μέσω των αεροδρομίων της Κωνσταντινούπολης και των Αδάνων ή μέσω των ακτών της Μεσογείου.

Η εισροή των μαχητών προσέφερε γόνιμο έδαφος στους συμμάχους του Ασαντ, πολύ πριν την κατάρριψη του ρωσικού τζετ, να υποστηρίζουν ότι η Τουρκία υποστηρίζει το ISIS. Η αναφορά του Πούτιν ότι η Τουρκία είναι «σύμμαχος των τρομοκρατών», μπορεί να βρει απήχηση ακόμη και ανάμεσα σε κάποιους τραπεζίτες της Αγκυρας.

Από τα μέσα του 2012, όταν οι τζιχαντιστές άρχισαν να ταξιδεύουν προς τη Συρία, η παρουσία τους ήταν εμφανής σε όλα τα σημεία της διαδρομής προς τα σύνορα: Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στις νότιες πόλεις της Χατάι και του Γκαζιαντέπ, οι οποίες και οι δυο βρίσκονται σε κομβικά σημεία, και σε άλλα χωριά στα σύνορα. Οι ξένοι μαχητές που πήγαιναν να πολεμήσουν ακολουθούσαν αυτές τις διαδρομές μέχρι και τα τέλη του 2014 όταν, μετά από μια συνεχιζόμενη πίεση από τις χώρες μέλη της ΕΕ και τις ΗΠΑ, έγιναν συντονισμένες προσπάθειες για να τους γυρίζει πίσω.

Μέχρι τότε, όμως, το ISIS, είχε καταφέρει να γίνει κυρίαρχη δύναμη σε τμήματα της ανατολικής και της βόρειας Συρίας. Σε αυτό είχαν ενταχθεί θρυμματισμένες φατρίες (χωρίς ιδεολογία) της συριακής αντιπολίτευσης, όπως και ισλαμιστικές ομάδες.Αμφότερες είχαν υποστηριχθεί από την Τουρκία και εξασφάλισαν πως οποιαδήποτε και αν ήταν η σύνθεση της κυβέρνησης που θα προέκυπτε από τα συντρίμμια της Συρίας δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους αρχικούς στόχους της επανάστασης (σ.σ. των τζιχαντιστών).

Για τη σταθερή ροή ξένων μαχητών από το Χατάι και το Γκαγιαντίπ δεν έγινε καμία προσπάθεια να γίνει διακριτικά, καθώς όλοι αυτοί που ετοιμάζονταν να ενταχθούν στο ISIS έμεναν κανονικά στα τοπικά ξενοδοχεία, σύχναζαν στις καφετέριες και περίμεναν στις στάσεις λεωφορείων.

Ολα αυτά, συν τη συμπάθεια που έδειχνε η τουρκική ηγεσία στους συντηρητικούς ισλαμιστές που ταξίδευαν για να πάνε να πολεμήσουν κατά του Ασαντ, σήμαναν συναγερμό στους Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Σημειώνεται ότι μέχρι το 2011 ο Ασαντ ήταν φίλος του Ερντογάν. Μετά έγιναν εχθροί. «Ο Ερντογάν είχε προσπαθήσει να γίνει ο μέντορας του Ασαντ. Αλλά μετά την καταστολή των διαδηλώσεων ένιωθε προσβεβλημένος από εκείνον. Και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε σήμερα», τονίζει δυτικός αξιωματούχος.

Στη συνέχεια, και καθώς η Συρία κατέρρεε, η Τουρκία ενίσχυε τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ την ίδια ώρα παραδεχόταν ότι οι τζιχαντιστές που περνούν από τα εδάφη της ήταν μια σημαντική απειλή.

Η αλλαγή της στάσης της, ενώ συνομιλούσε με δυτικούς αξιωματούχους ήταν εμφανής: Οι αξιωματικοί ασφαλείας δεν επέμεναν πλέον να αποκαλούνται οι εξτρεμιστές «αυτοί που καταχρώνται τη θρησκεία». Το να αποκαλούνται πλέον απλά «τρομοκράτες» δεν αντιμετωπιζόταν ως τόσο σημαντικό πρόβλημα όπως πριν.

Παρόλα αυτά, οι σύνδεσμοι με κάποιες πτυχές του ISIS εξακολούθησαν να αναπτύσσονται. Τούρκοι επιχειρηματίες έκαναν προσοδοφόρες συμφωνίες με τους λαθρέμπορους πετρελαίου του ISIS, βάζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια την εβδομάδα στα ταμεία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τα δύο τελευταία χρόνια, αρκετά ανώτερα στελέχη του ISIS είχαν πει στον Guardian ότι η Τουρκία σπάνια τους αντιμετώπιζε απευθείας.

Ηταν μια «συμμαχία» που είχε γίνει περισσότερο για λόγους ευκολίας. Οι φόβοι μεγάλωσαν το Μάιο, όταν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εισέβαλαν στην ανατολική Συρία σκοτώνοντας τον αξιωματούχο του ISIS που ήταν υπεύθυνος για το εμπόριο πετρελαίου, Αμπού Σαγιάφ. Στους σκληρούς δίσκους που κατείχε ο Σαγιάφ ανακαλύφθηκαν διασυνδέσεις μεταξύ ανώτερων στελεχών του ISIS και κάποιων Τούρκων αξιωματούχων. Ενημερωτικά για τα ευρήματα εστάλησαν σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο προειδοποιώντας τους  ότι όσα ανακαλύφθηκαν θα μπορούσαν να είχαν επείγουσες πολιτικές συνέπειες.

Λίγο αργότερα, η Τουρκία άνοιξε ένα νέο μέτωπο κατά του αυτονομιστικού κινήματος των Κούρδων, του PKK, με το οποίο βρίσκεται σε διαμάχη τα τελευταία 40 χρόνια. Οταν συνέβη αυτό, επέτρεψε στις ΗΠΑ να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τη βάση τους στο Ινκιρλίκ για επιδρομές κατά του ISIS, δεσμευόμενη ότι θα εμπλακεί και αυτή στις επεμβάσεις. Από τότε τα τζετ της Τουρκίας κάνουν επιθέσεις αποκλειστικά κατά στόχων του PKK εντός των συνόρων της αλλά και στη Συρία, όπου το YPG, ο στρατιωτικός σύμμαχος του ΡΚΚ, είναι η μόνη αποτελεσματική δύναμη μάχης κατά του ISIS, αν και επιχειρούν κάτω από την κάλυψη των αμερικανικών μαχητικών.

Ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι οι Κούρδοι, ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Συρία, είναι μεγαλύτερη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας από ότι το ISIS.

«Η Τουρκία πιστεύει ότι μπορεί να τα ελέγχει όλα», είπε ένας ανώτερος δυτικός αξιωματούχος. «Αλλά το ISIS τους χτύπησε στην καρδιά (με τη διπλή βομβιστική επίθεση τον Οκτώβριο). Και αυτό θα τους  στοιχειώνει για πολύ καιρό».



Πηγή: iefimerida.gr


Γενική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ



Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν τα συνδικάτα στην ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Ανάλογη κινητοποίηση και από το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται:

«Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

» Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

» Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.»

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό.

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.

» Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας ακονίζουν τα νύχια τους.

» Καμιά συναίνεση στη σφαγή. Ξεσηκωμός τώρα για: Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας, να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.»




Newsroom ΔΟΛ


Θολό τοπίο στο ασφαλιστικό από Κατρούγκαλο



Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) πρόκειται να παρουσιασθεί σήμερα και να συζητηθεί η πρόταση για το νέο ασφαλιστικό, με πηγές του Μαξίμου να αναφέρουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει το σχετικό νομοσχέδιο να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα. Η συζήτηση για το θέμα άνοιξε χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε ένα γενικό περίγραμμα των κυβερνητικών προθέσεων, χωρίς ωστόσο να εισέλθει σε λεπτομέρειες, ενδεχομένως και προς αποφυγήν εσωκομματικής γκρίνιας. Τα βασικά σημεία του σχεδίου που παρουσίασε χθες ο κ. Κατρούγκαλος περιλαμβάνουν την καθιέρωση μιας εθνικής σύνταξης, η οποία θα συνδέεται με ρήτρα ανάπτυξης, και η οποία θα χορηγείται σε όλους όσοι έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια ασφάλισης. Από εκεί και πέρα, για κάθε νέο συνταξιοδοτούμενο θα προστίθεται μια αναλογική σύνταξη, για την οποία θα ισχύουν ενιαίοι κανόνες υπολογισμού και ενιαίος συντελεστής αναπλήρωσης, με βάση τα επιπλέον χρόνια ασφάλισης του κάθε δικαιούχου. Αναφορικά με το θέμα της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε (STAR) ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν όπως είναι, αλλά εάν κριθεί απολύτως αναγκαίο να υπάρξει αύξηση, δεν θα είναι μεγαλύτερη από μία ποσοστιαία μονάδα.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε ένα νέο σύστημα, το οποίο θα διαμορφωθεί με βάση την ανάγκη να επιτευχθεί βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, να επιτευχθεί εξορθολογισμός με δικαιοσύνη και διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα. Από την πλευρά των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ζητήθηκε να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου να προστατευθούν τα χαμηλότερα εισοδήματα και οι μικρές συντάξεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε καμιά αναφορά από τον κ. Κατρούγκαλο σε επανυπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται. Πάντως, η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα, καθώς, όπως παρατηρούσαν στελέχη της, δεν υπάρχει συνολική εικόνα για τις αλλαγές που θα εισαχθούν με το νέο ασφαλιστικό και η μέχρι τώρα ενημέρωση είναι πολύ γενική, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αξιολόγηση και να ασκηθεί κριτική επί συγκεκριμένων ζητημάτων. Αναμένεται ότι καλύτερη εικόνα θα διαμορφωθεί μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ενώ για το ασφαλιστικό αναμένεται να συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο προσεχώς.

Εκτενής διάλογος

Επιπλέον, τα μέλη της Γραμματείας ζήτησαν, πριν οριστικοποιηθούν οι όποιοι σχεδιασμοί, να γίνει εκτενής διάλογος και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς, ενώ για το ασφαλιστικό αναμένονται οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς είναι ένα από τα ζητήματα που ο ίδιος έθεσε στο αίτημά του για εθνική συνεννόηση και συναίνεση. Στην κατεύθυνση αυτή, αναμένονται οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα απουσιάσει σήμερα και αύριο, επισκεπτόμενος Ισραήλ και Παλαιστίνη, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα απουσιάσει αύριο και την Παρασκευή, λόγω επίσκεψης στην Ιταλία.

Πέραν του ασφαλιστικού, στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα ενόψει του συνεδρίου του κόμματος και αποφασίσθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 12 Δεκεμβρίου.



Πηγή : kathimerini.gr


Βόμβα δεν έσκασε, αλλά…



Σε επιφυλακή -παρόλο που δεν σημειώθηκε έκρηξη στο χρόνο που ανέφερε το απειλητικό τηλεφώνημα νωρίτερα- βρίσκεται η ΕΠΟ. Αποφασίστηκε το κτίριο να μείνει κενό για δυο ώρες, πριν μπουν πυροτεχνουργοί.

Έκρηξη δεν σημειώθηκε, αλλά ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμα στην ΕΠΟ.

Παρόλο που το απειλητικό τηλεφώνημα που έγινε νωρίτερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μιλούσε για τοποθέτηση βόμβας που θα εκρήγνυτο στη 13:00, κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν συνέβη.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα θεωρείται λήξαν, καθώς δεν έχει αποδειχθεί ακόμα αν επρόκειτο περί φάρσας.

Εξάλλου, αποφασίστηκε το κτίριο να μείνει κενό για δυο ώρες (ώστε να φανεί αν θα συμβεί οτιδήποτε), πριν μπουν τελικά οι πυροτεχνουργοί στις 15:00 για να διερευνήσουν την κατάσταση.




Πηγή : sport-fm.gr


Ένταση στη δίκη της ΧΑ: Κατηγορούμενος απείλησε μάρτυρα μέσα στην αίθουσα



Aκόμη και μέσα στη δικαστική αίθουσα δέχτηκε απειλές από κατηγορούμενο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής νεαρή, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και αναγνώρισε στο σωματότυπο του Ιωάννη Καζατζόγλου το συνοδηγό του Γιώργου Ρουπακιά, τη μοιραία νύχτα.

«Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ», ήταν η αντίδραση του κατηγορούμενου, οποίος δεν κατάφερε να συγκρατηθεί όταν η μάρτυρας Δήμητρα Ζωρζου τον αναγνώρισε ως συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά.

Οι απειλητικές διαθέσεις του κατηγορούμενου Καζατζόγλου έγιναν αιτία να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο και να διακοπεί προσωρινά η διαδικασία, ενώ η η μάρτυρας βγήκε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Ήταν ένα από τα πολλά επεισόδια έντασης, που όσο προχωράει η δίκη κορυφώνονται και ξεκίνησε όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ρώτησε τη μάρτυρα, εάν αναγνωρίζει μέσα στους κατηγορούμενους κάποιον ως τον τον συνοδηγό του Γιώργου Ρουπακιά, στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε, όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας. Η νεαρή κοπέλα γύρισε και κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους και δείχνοντας τον Ιωάννη Καζατζόγλου είπε:
«Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά».

Πρόεδρος: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;

Μάρτυρας: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι, αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.

Εκείνη τη στιγμή ο κατηγορούμενος Καζαντζόγλου, καθ΄ υπόδειξη της προέδρου, σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στη μάρτυρα είπε: «Κοίταξε με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;»

Μάρτυρας: Ναι.

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του, ενώ μην μπορώντας να συγκρατήσει τις απειλητικές του διαθέσεις, πετάχτηκε πάνω και προσπάθησε να βγει από το εδώλιο, ενώ τον συγκρατούσε συγκατηγορούμενος του.

«Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ», φώναζε ο κατηγορούμενος Καζαντζόγλου.

Η μάρτυρας έφυγε κλαίγοντας, ενώ ακολούθησε έκρηξη και από το ακροατήριο, με τον κόσμο να φωνάζει «Φασίστες δεν θα την τρομοκρατήσετε».

Μετά από τη διακοπή συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν να εξεταστεί η μάρτυρας κατ΄ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που συνέλαβαν τον Γιώργο Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της

Στις 2 Δεκέμβρη θα συνεχιστεί η κατάθεση

Στο μεταξύ, συγκλόνισε για μία ακόμη φορά η μάρτυρας Δήμητρα Ζώργου στη συνέχεια της κατάθεσης της, όταν ανέφερε ότι, τρεις είχαν κάνει κλοιό στον Παύλο Φύσσα, για να τον μαχαιρώσει ο Ρουπακιάς!

Είπε: «Όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο και δύο φίλους του, που είχαν μείνει πίσω, έκαναν κλοιό γύρω του κι αυτός αγκάλιασε τον Φύσσα. Είδα δύο κινήσεις του χεριού του. Μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει».

Η φοιτήτρια, η οποία νωρίτερα είχε δεχτεί απειλές μέσα στο δικαστήριο από τον κατηγορούμενο Καζατζόγλου, τον οποίον είχε αναγνωρίσει ως συνοδηγό του Ρουπακιά, ήταν κατηγορηματική σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των δραστών της επίθεσης.

«Τρεις χτυπούσαν έναν», είπε περιγράφοντας την επίθεση, που δέχτηκαν ο Παύλος Φύσσας και δύο φίλοι του από τουλάχιστον δώδεκα χρυσαυγίτες.

«Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, συνέχισε την κατάθεση της, ήμουνα στην Τσαλδάρη και κάποια στιγμή αρχίσαμε να ακούμε φωνές. Βλέπουμε 20 άτομα να κάνουν βόλτα. Οι μισοί από αυτούς,  φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού. Ήταν δύο ξεχωριστές παρέες. Αρχίζουν και βγαίνουν 20-30 άτομα από την Κεφαλληνίας. Οι φωνές έγιναν πιο έντονες, αυτοί που ήταν πιο μπροστά με τις φανέλες του Ολυμπιακού άρχισαν να φωνάζουν και να κοροϊδεύουν, η δεύτερη ομάδα ήταν με ρούχα παραλλαγής, μαύρες μπλούζες και ήταν αρκετά σωματώδεις. Δύο -τρεις κρατούσαν σίγουρα ρόπαλα. Μου πήγε στο μυαλό ότι ήταν χρυσαυγίτες. Έβριζαν "θα σας γαμ..., γ... τη μάνα σας". Αυτοί που φόραγαν μπλούζες του Ολυμπιακού έφυγαν αμέσως. Από μια παρέα με δύο γυναίκες, περίπου δέκα άτομα σύνολο, ακούσαμε να φωνάζουν "μαλάκες, τρέξτε"».

Και συμπλήρωσε: «Σοκαριστήκαμε από τις δυνατές φωνές και τα πολλά άτομα που άρχισαν να τρέχουν».

Πρόεδρος: Εξακολουθήσατε να κάθεστε στο παγκάκι;

Μάρτυρας: Ναι, κοκαλώσαμε. Ένιωσα βέβαια ότι δεν κινδύνευα εγώ εκείνη τη στιγμή, αλλά κάποιοι άλλοι. Η παρέα των δέκα πέρασε από μπροστά μας. Ο  Φύσσας είχε μείνει πίσω από τους 20-30, οι οποίοι  ήταν στην  Τσαλδαρη. Eχουν περάσει περίπου οι μισοί, κι άρχισαν να χτυπάνε τα παιδιά. Τους χτυπούσαν με κράνη, με χέρια κι ένας σίγουρα με ρόπαλο.

Πρόεδρος: Διήρκεσε πολύ αυτό;

Μάρτυρας: Τίποτε δεν διήρκεσε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Τρεις χτυπούσαν έναν. Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν. Τους φώναζαν "φύγετε ρε φασίστες". Σηκώθηκα όρθια, έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν από τους δύο τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν, γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι άλλοι δέκα και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε όλοι.

Δεν κινούνταν αμάξια. Το αυτοκίνητο σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά. Γύρισαν προς το αυτοκίνητο και άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί, που χτυπούσαν. Έμειναν δύο τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους. Δύο τρεις στάθηκαν πίσω από τον Παύλο. Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο.

Πρόεδρος: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο;

Μάρτυρας: Ακόμα δεν είχα δει. Βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει και ο οδηγός, που βγήκε κάνει 2-3 βήματα. Πλησιάζει πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος, ήταν πολύ κοντά, είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου. Οι άλλοι τρεις είχαν κάνει γύρω του έναν κλοιό. Ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο. Εκείνη την στιγμή φωνάζει ο Παύλος “με μαχαίρωσε”.  Τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει. Τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ”.

Δακρυσμένη η μάρτυρας απάντησε στις ερωτήσεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Πολιτική αγωγή: Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ήταν οργανωμένη επίθεση;

Μάρτυρας: Ότι υπήρχαν δύο ειδών επιθέσεις αλλά και το αυτοκίνητο που ήρθε ξαφνικά ανάποδα.

Πολιτική αγωγή: Όταν βγήκε ο Ρουπακιάς από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε αμέσως στον Παύλο ή συνομίλησε με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες;

Μάρτυρας: Κατευθείαν στον Παύλο.

Πολιτική αγωγή: Η  παρέα του Παύλου με την εμφάνιση της προκαλούσε τρόμο;

Μάρτυρας: Όχι , σε αντίθεση με τους άλλους.

Πολιτική αγωγή: Το σύνθημα " αίμα, τιμή  «Χρυσή Αυγή» τι σας λέει;

Μάρτυρας: Τους εκφράζει και ξεχωρίζει όπως πιστεύουν τη φυλή από τους άλλους.

Πολιτική αγωγή: Πριν τη διακοπή της συνεδρίασης φοβηθήκατε.

Μάρτυρας: Βέβαια.

Πολιτική αγωγή: Από τις απειλές του κου Καζαντζόγλου.

Υπεράσπιση: Αυτό είναι λάσπη, αν έχει γίνει  κάποιο αδίκημα να το καταγγείλει ο  παθών.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου βλέποντας τη μάρτυρα δακρυσμένη διέκοψε εκ νέου τη συνεδρίαση και της είπε:

«Εάν δεν μπορείτε να συνεχίσετε πείτε μας, γιατί βλέπω το πρόσωπο σας κάπως... Βλέπω δάκρυα στα μάτια. Ο μάρτυρας πρέπει αβίαστα και ανεπηρέαστα να καταθέτει, για να μας βοηθήσει να φτάσουμε στην αλήθεια. Θα κάνουμε διακοπή μισής ώρας κι αν είναι σε θέση η μάρτυρας συνεχίζουμε, αλλιώς πάμε για την επόμενη συνεδρίαση».

Στη συνέχεια όμως η δίκη διακόπηκε για τις 2 Δεκεμβρίου, επειδή η μάρτυρας ήταν πολύ ταραγμένη.



Μαίρη Μπενέα
Πηγή : huffingtonpost.gr


Συμβασιούχοι Βουλής: Εντοπίστηκαν ένας «διπλοθεσίτης» και ένας με πλαστό πτυχίο



Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 43 υπαλλήλων που βρίσκονταν σε καθεστώς «ομηρείας»

Ένας «διπλοθεσίτης» συμβασιούχος υπάλληλος της Βουλής και ένας με πλαστό πτυχίο, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με αρμοδίους κύκλους του κοινοβουλίου, κατά την διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων που είχε αφήσει «στον αέρα» η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Το σύνολο των συμβασιούχων υπαλλήλων της Βουλής είναι 71 εκ των οποίων οι 45 συμβάσεις είχαν λήξει. Από αυτές ανανεώθηκαν κανονικά οι 43 και μάλιστα θα τους αποδοθούν αναδρομικά οι μισθοί των μηνών που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα καθώς όλο αυτό το διάστημα παρέμεναν στις θέσεις τους και παρείχαν υπηρεσίες.


Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις με τους συμβασιούχους να καταγγέλλουν την στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία παρά τις διαβεβαιώσεις της προς τους ίδιους ότι θα τους ανανεώσει τις συμβάσεις, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να παραμείνουν επί μήνες απλήρωτοι αντιμετωπίζοντας κάποιοι από αυτούς οριακά οικονομικά προβλήματα.




Πηγή : tovima.gr


Πιλότος : «Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση από την Τουρκία πριν από την κατάρριψη του αεροσκάφους»,



«Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση από την Τουρκία πριν από την κατάρριψη του αεροσκάφους», δήλωσε ο πιλότος που επέζησε της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.  «Δεν υπήρξε προειδοποίηση ούτε μέσω συχνοτήτων, ούτε οπτικά. Δεν υπήρξε καμία απολύτως επικοινωνία», δήλωσε ο Κονσταντίν Μουρακτιν σε Ρώσους δημοσιογράφους στη βάση της Μόσχας στη Συρία έπειτα από την διάσωσή του από τις ειδικές δυνάμεις.

«Προσχεδιασμένη πρόκληση» θεωρεί η Ρωσία την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικό F-16 κοντά στα σύνορα με την Συρία, παρόλα αυτά «δεν ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Δριμύ κατηγορώ κατά της Άγκυρας έχουν εξαπολύσει τόσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν, όσο και ο πρωθυπουργός Ντ. Μεντβέντεφ, κατηγορώντας την ότι συνδράμει και οικονομικά τους τζιχαντιστές. Από την πλευρά της η Τουρκία επιμένει ότι απλώς προάσπισε την ασφάλειά της.

«Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο (η κατάρριψη) δεν ήταν σκόπιμη, μοιάζει με προμελετημένη πρόκληση» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι καλύπτει την τουρκική αεροπορία.

Ο Λαβρόφ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι «η Τουρκία, η οποία τώρα ζητά διάλογο» θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να επικοινωνήσει με την Ρωσία πριν και αμέσως μετά το συμβάν, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι παραδόξως υπάρχει άφθονο βιντεοσκοπημένο υλικό από την πτώση του αεροσκάφους.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κατάρριψη συνέβη «λίγο μετά από μια σειρά ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε πετρελαϊκά κομβόι και μονάδες των τρομοκρατών» και κατέκρινε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για την στάση που κράτησαν, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν εξέφρασε συλλυπητήρια προς την Ρωσία για την απώλεια μελών των ένοπλων δυνάμεών της, παρέχοντας στην ουσία κάλυψη στις ενέργειες της Άγκυρας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι συζήτησε τηλεφωνικά για «περίπου μια ώρα» με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος «προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας» λέγοντας πως το ρωσικό αεροσκάφος «παραβίασε συνολικά για 17 δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο».
Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε αυτή την επίθεση «εντελώς απαράδεκτη», επισημαίνοντας πως οι σχέσεις με την Τουρκία θα αλλάξουν μετά την κατάρριψη του μαχητικού,

«Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε σε αυτό που συνέβη. Όχι επειδή πρέπει να προχωρήσουμε σε αντίποινα. Απλώς υπάρχουν παρά πολλά ζητήματα στο τουρκικό έδαφος που συνιστούν ευθεία απειλή προς τους πολίτες μας. Και όχι μόνο τους δικούς μας πολίτες».

Τα ρωσικά μέσα επικαλούμενα ειδικούς και αναλυτές έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για προσχεδιασμένη κατάρριψη.
«Το εν λόγω (ρωσικό) αεροσκάφος δεν έκανε μανούβρες για επιθέσεις στο έδαφος. Προφανώς είχε φθάσει στα όρια, δεκτό. Αλλά δεν το καταρρίπτεις απλώς για κάτι τέτοιο. Δεν εμπιστεύομαι τον πρόεδρο Ερντογάν σε αυτά που κάνει. Πιστεύω ότι αυτή ήταν μια υπερβολικά επιθετική κίνηση και στη NORAD δεν χρησιμοποιούμε αυτούς τους κανόνες εμπλοκής. Αυτό πρέπει να ήταν προσχεδιασμένο» υπογραμμίζει πρώην ηγετικό στέλεχος της αεροπορίας των ΗΠΑ, Τομ Μακλέρνεϊ.

Το Russia Today επικαλείται και άλλες παραμέτρους που μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι η κατάρριψη ήταν προμελετημένη από την Άγκυρα, όπως το γεγονός ότι τουλάχιστον 4 διαφορετικοί άνθρωποι κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους από διαφορετικά σημεία, παρότι η πτώση διήρκεσε περίπου ένα λεπτό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι όσοι βιντεοσκόπησαν το γεγονός είχαν ενημερωθεί από πριν, σημειώνει το RT.

«Φαίνεται ότι τα τουρκικά μέσα ήξεραν εκ των προτέρων για την κατάρριψη…οι κάμερες ήταν ήδη εκεί για να αποτυπώσουν την πτώση» λέει ο πολιτικός αναλυτής Βλαντιμίρ Αβάτκοφ στο σάιτ Lenta.ru.




Πηγή :  Reuters


Ο Πούτιν στέλνει στη Συρία αντιαεροπορικά συστήματα S-400




Καλεί τους Ρώσους να μην επισκέπτονται την Τουρκία - «Οι πολίτες μας ίσως κινδυνεύουν», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος - Μεντβέντεφ: Οι Τούρκοι προστατεύουν τους τζιχαντιστές

Να μην επισκέπτονται την Τουρκία κάλεσε σήμερα τους Ρώσους πολίτες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας από τουρκικά F-16.

Όπως είπε σε νέες του δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης, «έπειτα από όσα έγιναν χθες δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα άλλων περιστατικών. Αν συμβεί, θα πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιον τρόπο».

«Οι πολίτες μας στην Τουρκία ίσως κινδυνεύουν, κάτι για το οποίο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οφείλει να προειδοποιήσει», υπογράμμισε, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους Ρώσους να μην επισκέπτονται την Τουρκία.

«Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της», είπε.

Μάλιστα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνέστησε στους συμπατριώτες του να μην μεταβαίνουν πλέον στην Τουρκία, έναν από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς τους.

«Τι κάνει κανείς έπειτα από γεγονότα τόσο τραγικά, την καταστροφή του αεροσκάφους μας και τον θάνατο ενός πιλότου; Είναι ένα απαραίτητο μέτρο και το υπουργείο Εξωτερικών έκανε καλά που προειδοποίησε του πολίτες μας για τον κίνδυνοπαραμονής στην Τουρκία», ανέφερε ο Πούτιν σε δηλώσεις που αναμεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Παράλληλα, δήλωσε ότι αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα σταλούν σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, ενώ μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η ηγεσία της Τουρκίας υποστηρίζει σκόπιμα τον εξισλαμισμό της χώρας, όλα αυτά λίγη μόνο ώρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης.

Ερντογάν: «Όχι» σε κλιμάκωση της έντασης

Σε νέες του δηλώσεις ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν χθες το ρωσικό μαχητικό δέκα φορές μέσα σε πέντε λεπτά και υπογράμμισε ότι στην περιοχή στην οποία πετούσε το μαχητικό δεν υπάρχουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε στον τουρκικό εναέριο χώρο και κατέπεσε στη Συρία.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε αυτό το περιστατικό, απλά προστατεύουμε την ασφάλειά μας και τα δικαιώματα των αδερφών μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως δεν θέλει κλιμάκωση της έντασης μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Μεντβέντεφ: Στηρίζουν τους τζιχαντιστές

Όμως, καταπέλτης κατά της Τουρκίας ήταν σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος υποστήριξε πως οι Τούρκοι στηρίζουν τους τζιχαντιστές.

«Η απερίσκεπτη εγκληματική πράξη των τουρκικών αρχών έχει τρεις βασικές συνέπειες», είπε και εξήγησε αναλυτικά πώς επιδεινώνονται οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ, πώς γίνεται εμφανής η σχέση της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος και πώς θα επηρεαστούν άμεσα οι «καλές σχέσεις και συνεργασίες» Μόσχας-Άγκυρας.

«Πρώτη συνέπεια είναι η επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας-ΝΑΤΟ, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί υπό οποιοδήποτε συμφέρον, συμπεριλαμβανομένης και της προστασίας των συνόρων», τόνισε και στην συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Τουρκίας αναφορικά με τις σχέσεις της με το Ισλαμικό Κράτος: «Δεύτερον, η Τουρκία έχει αποδείξει πλέον με τις ενέργειές της ότι προστατεύει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έχουμε για άμεσα οικονομικά συμφέροντα αρκετών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι ασχολούνται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου που παράγεται στις υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών περιοχές».

Ως τρίτη συνέπεια, ο Μεντβέντεφ επισήμανε την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας: «Τρίτον, η υποβάθμιση των μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών αλλά και ανθρωπιστικών παραμέτρων. Η ζημιά αυτή θα είναι πολύ δύσκολο να επουλωθεί, και οι άμεσες συνέπειές της θα έχουν ως αποτέλεσμα την άρνησης μιας σειράς σημαντικών κοινών σχεδίων και την απώλεια των θέσεων εργασίας από τουρκικές εταιρείες στη ρωσική αγορά».

Μέρκελ σε Ερντογάν: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για την αποκλιμάκωση της έντασης

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση στην Τουρκία να κάνει ό,τι μπορεί για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Η κυρία Μέρκελ είπε πως η κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία περιέπλεξε τη διαδικασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία και όπως τόνισε, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Μιλώντας ενώπιον της γερμανικής Βουλής η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία και πως «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση».

«Φυσικά κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται το έδαφός της, αλλά, από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε πόση ένταση υπάρχει στην κατάσταση στη Συρία και στη γύρω περιοχή», είπε, σημειώνοντας ότι χθες μίλησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας και του ζήτησε να κάνει τα πάντα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Στηρίζει Τουρκία ο Ομπάμα, αλλά ζητεί «αποκλιμάκωση»

Όλα αυτά ενώ τη νύχτα της Τρίτης μίλησαν τηλεφωνικά για το ζήτημα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας: «Συμφωνούν ότι είναι σημαντική η αποκλιμάκωση της έντασης και η προσπάθεια για την αποφυγή νέων παρόμοιων περιστατικών».

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε κατά την επικοινωνία αυτή ότι το δικαίωμα της Τουρκίας στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας διατυπώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Οι δύο ηγέτες διατύπωσαν επίσης τη δέσμευσή τους υπέρ μίας διαδικασίας πολιτικής μεταβατικής προς την ειρήνευση στη Συρία, καθώς και την αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Είχε προηγηθεί διπλωματικός πυρετός και στα δύο στρατόπεδα, καθώς συνεδρίασε το συμβούλιο ασφαλείας της Ρωσίας, ενώ στην Τουρκία έγινε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας υπό τον Ερντογάν, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι στρατηγοί της χώρας και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ερμηνεύουν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού σαν «εχθρική πράξη», σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης της χώρας, το οποίο ανακοίνωσε πως η Ρωσία εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία στο τουρκικό υπουργείο Αμύνης. Από την άλλη, η Τουρκία επιμένει πως το αεροσκάφος είχε ειδοποιηθεί πολλές φορές καθώς παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, ωστόσο, ο χειριστής δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις.


Πηγή 


11.500 μηνύσεις για χρέη και «μαύρο» χρήμα απο ΣΔΟΕ και εφορία



11.500 μηνύσεις για χρέη και «μαύρο» χρήμα απο ΣΔΟΕ και εφορία Αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» ή «βρόμικου» χρήματος κινδυνεύουν να βρεθούν 11.569 φορολογούμενοι, που οφείλουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 18,36 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες ΔΟΥ για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική» οι εν λόγω φορολογούμενοι εντοπίστηκαν εντός του πρώτου δεκαμήνου του 2015 να μην έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά.

Εκτός από τις ποινικές διώξεις για τη μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο, υπάρχει πιθανότητα να κατηγορηθούν και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ξέπλυμα «μαύρου» ή «βρόμικου» χρήματος. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 3691/2008), οι ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και το ΣΔΟΕ κάθε φορά που διαπιστώνουν φορολογικά αδικήματα που διώκονται ποινικά υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ελέγχονται και για το εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «βρόμικου» ή «μαύρου» χρήματος.

Το γεγονός ότι 11.569 φορολογούμενοι που διώκονται ποινικά, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν. 1882/1990, για το αδίκημα της μη καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο ύψους άνω των 50.000 ευρώ θα ελεγχθούν και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, για να διαπιστωθεί εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «βρόμικου» ή «μαύρου» χρήματος, αποκαλύπτεται από τα στατιστικά στοιχεία για την αποδοτικότητα των υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ΓΓΔΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2015 υποβλήθηκαν προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες:     11.569 αναφορές για υποθέσεις μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο άνω των 50.000 ευρώ. Τα ποσά των μη καταβληθέντων χρεών προς το Δημόσιο τα οποία σχετίζονται με τις αναφορές αυτές ανέρχονται σε 18,367 δισ. ευρώ.     278 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ. Τα ποσά που αναλογούν στα διαπραχθέντα αδικήματα φοροδιαφυγής φτάνουν συνολικά τα 851,05 εκατ. ευρώ.

Κατασχέσεις Εν τω μεταξύ, η άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες ΔΟΥ προς τις τράπεζες.

Ετσι, λοιπόν, όσα χρηματικά ποσά κατατίθενται από την 1/11/2015 σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται πλέον αυτόματα από τις τράπεζες και κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου, εκτός εάν οι λογαριασμοί στους οποίους πιστώνονται τα ποσά έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους τους ως ακατάσχετοι στο σύστημα ΤΑΧΙSnet.

Προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να γνωρίζουν επακριβώς τι μπορούν πλέον να περιμένουν, υπενθυμίζουμε ότι οι ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) προβλέπουν τα εξής για το μέτρο των κατασχέσεων:     Για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση μπορεί να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή άλλης υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής.

Τα μέτρα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και είναι:

α) κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων στα χέρια του οφειλέτη, δηλαδή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής κ.λπ.,

β) κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων και χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ.,

γ) κατάσχεση ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.  

 Σε περίπτωση κατά την οποία επιλέγεται να ληφθεί το μέτρο της κατάσχεσης ακινήτου ή κινητού περιουσιακού στοιχείου, η φορολογική διοίκηση πριν από τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης πρέπει να κοινοποιήσει στον οφειλέτη ατομική ειδοποίηση με την οποία του υπενθυμίζει την υποχρέωση καταβολής της οφειλής και των συσσωρευμένων τόκων υπερημερίας και προστίμων και του δίνει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για την ολοσχερή εξόφληση του χρέους ή την υπαγωγή του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής.     Η κατάσχεση χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων, δηλαδή η κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ., γίνεται χωρίς καμία προειδοποίηση του οφειλέτη.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Στα κάγκελα η Κωνσταντοπούλου για το γεύμα Τσίπρα-Στουρνάρα



«Ο υπογράψας τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Γ. Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ, τραπέζωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, γράφει στο Facebook.

Στα κάγκελα η Κωνσταντοπούλου για το γεύμα Τσίπρα-Στουρνάρα

Ένα αιχμηρό σχόλιο έκανε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για το γεύμα που παρέθεσε στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στοfacebook:

«Ο υπογράψας τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Γ. Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ ΕΛΛ -0,66%, τραπέζωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη.

Προφανώς για να τους ευχαριστήσει που τον αφήνουν στο απυρόβλητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.

Και, βέβαια, για να τους επαινέσει για την πιστή εφαρμογή του πιο σκληρού Μνημονίου, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανακεφαλαιοποίηση.

Στο επόμενο γεύμα, να προσκαλέσει και τον Αλ. Φλαμπουράρη, να συζητήσουν πώς την ώρα που η κοινωνία αφαιμάσσεται, το φαγοπότι συνεχίζεται».





Πηγή : euro2day.gr


Λίστα 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων στην Ελβετία έδωσε η Γερμανία



Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών από τη φορολογική διοίκηση Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας - Στις 14:30 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης  κάνει δηλώσεις για το τι περιλαμβάνουν τα «σημαντικότατα στοιχεία»

Δεδομένα 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, διαβίβασε η φορολογική διοίκηση Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία αφορούν λογαριασμούς Ελλήνων στην Ελβατία για τα έτη 2006 και 2008. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

Οι συγκεκριμένες λίστες θεωρούνται από το υπουργείο Οικονομικών ως ένα ισχυρό όπλο για τον εντοπισμό πιθανών φοροφυγάδων. Τα «σημαντικότατα στοιχεία για θέματα φοροδιαφυγής» διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

«Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές στον αγώνα του Ελληνικού Δημοσίου για την αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Για το θέμα αναμένεται να κάνει δηλώσεις, σήμερα στις 14:30 το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.



Πηγή : protothema.gr


Σικάγο: 16 σφαίρες αστυνομικού για έφηβο αφροαμερικανό - το βίντεο που εξοργίζει


Λακουάν ΜακΝτόναλτ, 17 ετών: Αυτό είναι το νέο όνομα που προστίθεται στη μακρά λίστα των αφροαμερικανών που σκοτώθηκαν από αστυνομικές σφαίρες και τροφοδοτούν το κύμα οργής για αστυνομική βία με φυλετική διάσταση. Ο έφηβος σκοτώθηκε στο Σικάγο τον περυσινό Οκτώβριο με 16 πυροβολισμούς και οι τοπικές Αρχές έδωσαν, με δικαστική εντολή, το απόγευμα της Τρίτης το βίντεο στη δημοσιότητα, με επακόλουθο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σε βάρος του αστυνομικού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. H εισαγγελία υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της στην υπόθεση, λέγοντας πως χρειάστηκαν 13 μήνες για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού, του Τζέισον βαν Ντάικ, λέγοντας πως θάνατοι από αστυνομικά πυρά «εγείρουν περίπλοκα νομικά ζητήματα».

Η εισαγγελέας, Ανίτα Αλβάρεζ, ανέφερε πως η δημοσιοποίηση του βίντεο την ανάγκασε να επισπεύσει την ανακοίνωσή πως απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Το βίντεο «είναι ωμό, βίαιο, ανατριχιαστικό, και το να βλέπεις έναν 17χρονο να πεθαίνει με τέτοιο βίαιο τρόπο σε συνταράσσει» είπε.

Το βράδυ της Τρίτης (ξημερώματα Δευτέρας, ώρα Αθήνας) δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο μετά από δικαστική εντολή και οι δημοτικές αρχές είχαν προετοιμαστεί για οργισμένες διαδηλώσεις, όπως ανάλογες στη Βαλτιμόρη και το Φέργκιουσον.

«Ο κόσμος δικαιούται να είναι οργισμένος, δικαιούται να διαμαρτύρειται, έχει δικαίωμα στην ελευθερία λόγου, αλλά δεν έχει δικαίωμα στο να διαπράξει αδικήματα» είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Γκάρι ΜακΚάρθι στο Σικάγο πριν την δημοσίευση του βίντεο, καλώντας τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που αναμενόταν να πυροδοτήσει το βίντεο να μείνουν ειρηνικές.

Από το εξάπλεπτο βίντεο, χωρίς ήχο από την κάμερα του περιπολικού, το σημείο που αφορά το περιστατικό διαρκεί περίπου 40 δευτερόλεπτα.

Ο 17χρονος εμφανίζεται σε τροχάδην σε άδεια λωρίδα του δρόμου, στη μέση του οποίου έχουν σταματήσει περιπολικά. Σε κάποιο σημείο, αρχίζει να επιβραδύνει και απομακρύνεται από δύο αστυνομικούς που βγαίνουν με τα όπλα παρατεταμένα από ένα από τα περιπολικά.

Σχεδόν αμέσως, ένας απός τους αστυνομικούς πυροβολεί τον ΜακΝτόναλντ από μικρή απόσταση. Ο 17χρονος πέφτει στο πεζοδρόμιο. Το περιπολικό με την κάμερα πλησιάζει κι άλλο, βγάζοντας τους αστυνομικούς από το πλάνο, και ο 17χρονος φαίνεται πεσμένος στο πεζοδρόμιο να κάνει μικρές κινήσεις.

Ο έφηβος φαίνεται να ανασαίνει στο βίντεο ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να πυροβολούν. Στο τέλος, οι αστυνομικοί πλησιάζουν τον έφηβο και κλωτσούν κάτι από το χέρι του - στη συνέχεια, διαπιστώθηκε πως ο 17χρονος κουβαλούσε μαχαίρι.

Στο σημείο βρέθηκε μαχαίρι 7,5 εκατοστών, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε αμέσως πορείες διαμαρτυρίας στο Σικάγο, με μεγάλη ομάδα να μπλοκάρει την κίνηση κοντά στο Ουέστ Σάιντ. Σε άλλο σημείο, διαδηλωτές περικύκλωσαν περιπολικά φωνάζοντας «16 σφαίρες».

Οι διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρο και τα κεντρικά της αστυνομίας της 1ης περιφέρειας, γύρω από την οποία είχε νωρίτερα αναπτυχθεί κλοιός αστυνομικών.





Πηγή : tanea.gr


«Βουτιά» 5% στα έσοδα το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου



Σε φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ η μεγαλύτερη υστέρηση - Στα 793 εκατ. το έλλειμμα - Στα 4,5 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα

«Βουτιά» κατά 5% κατέγραψαν τα έσοδα το πρώτο δεκάμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα «το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 39.755 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 2.106 εκατ. ευρώ ή 5,0 %  έναντι του αναθεωρημένου στόχου».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ οι πέντε τομείς στους οποίους καταγράφηκε μείωση εσόδων έναντι του στόχου είναι:

Α) Στον Φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 243 εκατ. ευρώ ή 3,6%,
Β) Στον Φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 84 εκατ. ευρώ ή  4,1%,
Γ) Στον ΦΠΑ λοιπών κατά 185 εκατ. ευρώ ή 2,0%,
Δ) Στους λοιπούς φόρους κατανάλωσης κατά 51 εκατ. ευρώ ή 18,3%, και
Ε) Στο σύνολο των λοιπών μη φορολογικών εσόδων κατά 73 εκατ. ευρώ ή 2,3%.

Αντίθετα αύξηση, σε σχέση με το στόχο, καταγράφηκε στα έσοδα:
Α) Άμεσων φόρων ειδικών κατηγοριών κατά 20 εκατ. ευρώ ή 1,8%,
Β) Φόρων στην περιουσία κατά 222 εκατ. ευρώ ή 12%,
Γ) Λοιπών άμεσων φόρων κατά 39 εκατ. ευρώ ή 1,7%,
Δ) ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 46 εκατ. ευρώ ή 1,4%.

Όσον αφορά το έλλειμμα αυτό έφτασε στα 793 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2.448 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και αναθεωρημένου στόχου του Προσχεδίου Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 2.881 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα «το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 4.532 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.654 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2.424 εκατ. ευρώ».

Μειωμένες ήταν επίσης, για το ίδιο διάστημα, οι επιστροφές εσόδων που ανήλθαν σε 2.277 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας  μείωση κατά 344 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου στόχου (2.621 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθαν σε 3.095 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 208 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου στόχου.

Μειωση κατά 4.194 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου  (44.742 εκατ. ευρώ) καταγράφηκε στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 40.548 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 4.194 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (44.742 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 37.727 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 3.165 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 2.822 εκατ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 395 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 1.923 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 4,9%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 33 εκατ. ευρώ για εφημερίες ιατρών ΕΣΥ, 101 εκατ. ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 68 εκατ. ευρώ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, 92 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις Γεωργίας, 24 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, 22 εκατ. ευρώ για επιχορηγήσεις συγκοινωνιακών φορέων και 19 εκατ. ευρώ για εκλογικές δαπάνες.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 2.821 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 1.029 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (3.850 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 1.297 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η εικόνα του Οκτωβρίου

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο 2015 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.464 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 57 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αναθεωρημένο μηνιαίο στόχο.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 4.438 εκατ. ευρώ αυξημένα έναντι του αναθεωρημένου μηναίου στόχου κατά 150 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση των εσόδων Οκτωβρίου 2015 οφείλεται κυρίως:
Α) στους φόρους στην περιουσία (πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ) κατά 201 εκατ. ευρώ,
Β) στους λοιπούς άμεσους φόρους κατά 40 εκατ. ευρώ,
Γ) στον ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 42 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, μειωμένα έναντι του στόχου ήταν τα έσοδα:
Α) του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 49 εκατ. ευρώ,
Β) του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 100 εκατ. ευρώ,
Γ) του ΦΠΑ λοιπών κατά 105 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων για την περίοδο Οκτωβρίου 2015 ανήλθαν σε 255 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 121 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου μηνιαίου στόχου (377 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες τον Οκτώβριο ανήλθαν σε 4.352 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 312 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.702 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 523 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 651 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 211 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, κυρίως λόγω του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους.



Πηγή



Η κομματοκρατία επιστρέφει στα ΑΕΙ



Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και οι ακροαριστερές μειοψηφίες θα πίνουν... νερό στο όνομα της Σίας Αναγνωστοπούλου, καθώς η κομματοκρατία επιστρέφει στα πανεπιστήμια! Οι παροικούντες την πανεπιστημιακή Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η συμμετοχή των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές, όπως επιθυμεί η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, θα ενισχύσει τη θέση των ισχυρών φοιτητικών παρατάξεων, ενώ δεν θα περιορίσει καθόλου τον τσαμπουκά των μικρών, αριστερών ομάδων που δεν ενδιαφέρονται διόλου για τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αντίθετα, στις επόμενες πρυτανικές εκλογές θα πληροφορηθούμε ξανά για υπόγειες συναλλαγές μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων και υποψήφιων πρυτάνεων (όπως έγινε από το 1982 και έκτοτε) αλλά και κλοπές καλπών (το 2008 και το 2012) και έκτροπα κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων, όπως η Σύγκλητος. Η κ. Αναγνωστοπούλου, αρμόδια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, «ζει με την ψευδαίσθηση ότι κάνοντας τα χατίρια των φοιτητών θα διατηρηθεί η ηρεμία στα πανεπιστήμια», σχολίασε χθες στην «Κ» έμπειρος πανεπιστημιακός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κ. Αναγνωστοπούλου προτίθεται να παρουσιάσει έως τις 15 Δεκεμβρίου νομοσχέδιο, με το οποίο θα ρυθμίζονται βασικά θέματα της λειτουργίας των πανεπιστημίων, αφού προηγήθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ψαλιδίστηκαν οι αρμοδιότητες των Συμβουλίων. Ενδεικτικά, το νομοσχέδιο Αναγνωστοπούλου, που θα αντικαταστήσει αυτό του Αριστείδη Μπαλτά σύμφωνα με:

– Επιστρέφει η φοιτητική συμμετοχή στις εκλογές για όλα τα μονοπρόσωπα όργανα των ΑΕΙ, δηλαδή για τον πρύτανη, τον κοσμήτορα κάθε σχολής και τον πρόεδρο κάθε τμήματος. Η βαρύτητα του αποτελέσματος της ψήφου των φοιτητών στο συνολικό αποτέλεσμα θα εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στις πρυτανικές εκλογές.

– Επιστρέφει η φοιτητική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων, όπως η Σύγκλητος. Με τις διατάξεις αυτές ουσιαστικά πριμοδοτούνται οι παρατάξεις με μεγάλη εκλογική δύναμη, όπως είναι η ΔΑΠ που πρωτεύει στις φοιτητικές εκλογές τα τελευταία 28 χρόνια. Βέβαια, στο κάδρο εισέρχονται και οι υπόλοιπες παρατάξεις, τα μέλη των οποίων θα έχουν πλέον κάθε λόγο να ψηφοθηρούν.

– Αλλάζει το σύστημα ανάδειξης αντιπρυτάνεων. Με το ισχύον σύστημα, ο πρύτανης επιλέγει τους αναπληρωτές του. Με τον νόμο-πλαίσιο του 1982, στις πρυτανικές εκλογές την ψήφο των εκλεκτόρων-ψηφοφόρων διεκδικούσαν πρυτανικά σχήματα αποτελούμενα από τον υποψήφιο πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις του. Με το σύστημα Αναγνωστοπούλου θα οργανώνονται ξεχωριστές εκλογές για τους αντιπρυτάνεις.

– Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα είναι η τελική λύση διαφυγής για τις εκλογές των μονοπρόσωπων οργάνων. Το νομοσχέδιο θα την προβλέπει μόνο εάν δεν τελεσφορήσουν δις οι εκλογές με κάλπη. Γιατί να μην τελεσφορήσουν; Διότι μειοψηφικές ομάδες που θα αντιδρούν στο σύστημα θα κλέψουν τις κάλπες. Τα ΑΕΙ έχουν δει το ... ίδιο έργο στις εκλογές για πρύτανη και Συμβούλιο από το 2008 και έκτοτε.

– Για την ανάδειξη ή προαγωγή των πανεπιστημιακών, το εκλεκτορικό σώμα θα συγκροτείται από 15 μόνιμα μέλη ΔΕΠ ίδιας ή ανώτερης βαθμίδας, ιδίου ή συναφούς αντικειμένου. Βέβαια, το νομοσχέδιο Μπαλτά όριζε ότι 5 μέλη του εκλεκτορικού θα είναι από το Τμήμα, 5 από τη Σχολή και 5 από άλλο ΑΕΙ. Η εκδοχή Αναγνωστοπούλου προβλέπει το 15μελές να έχει 8 μέλη από Τμήμα και Σχολή και 7 μέλη από άλλο ΑΕΙ.

Η κ. Αναγνωστοπούλου φέρεται να έχει πρόθεση να ικανοποιηθούν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, ανακόπτοντας ταυτόχρονα το κύμα φυγής τους προς την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Η επίσημη δικαιολογία της κ. Αναγνωστοπούλου για τις ρυθμίσεις; «Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια», όπως λέει. Δημοκρατία στα ΑΕΙ σημαίνει για κάποιους κομματικοποίηση, τσαμπουκάδες, δυσλειτουργίες και... ένδοξες μέρες του ’80!



Πηγή : kathimerini.gr


Ασύστολες κατασχέσεις καταθέσεων μισθωτών- συνταξιούχων από τις τράπεζες για λογαριασμό της εφορίας!



Μορφή τσουνάμι έχουν πάρει οι κατασχέσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών. Οι κατασχέσεις καταθέσεων ουσιαστικά “άνοιξαν” από την 1/11/2015 και ουσιαστικά κινδυνεύουν όλοι.

Μόνο οι λογαριασμοί που ήδη έχουν δηλωθεί στο taxisnet για το ακατάσχετο όριο των 1.000 ευρώ θα τη γλιτώσουν. Αλλά και πάλι μόνο μέχρι αυτό το ποσό. Για καταθέσεις από 1.001 ως και 1.500 ευρώ το κράτος μπορεί να κάνει κατάσχεση ως και του 50%, ενώ για καταθέσεις άνω των 1.500 επιτρέπεται η κατάσχεση του συνόλου του ποσού.

Επί της ουσίας έχουν πλέον ενεργοποιηθεί όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ως τώρα από τις αρμόδιες ΔΟΥ και έτσι όσα χρηματικά ποσά κατατίθενται από 1/11 και μετά αυτόματα κατάσχονται από τις τράπεζες υπέρ του Δημοσίου.



Πηγή : newsit.gr


Με Πλακιωτάκη στις εκλογές της 13ης Δεκεμβρίου η ΝΔ - Επεσαν οι τόνοι αλλά ο κίνδυνος διάσπασης παραμένει



Την παραίτησή του από την μεταβατική προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε δηλώσεις του είπε πως παραδίδει στον Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να εκτονώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί και να διασφαλίσει την ενότητα. Την παραίτησή του από την ΚΕΦΕ ανακοίνωσε και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στον οποίο χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό το «φιάσκο» της εκλογικής διαδικασίας.
Λίγες ώρες αργότερα, και με την απουσία των Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά και Β. Μεϊμαράκη, έγινε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος όπου ο κ. Πλακιωτάκης χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές. Εγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μην προκληθεί νέος γύρος συγκρούσεων ενώ φαίνεται να οδηγείται το κόμμα στις εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου με πρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη.
Είχε προηγηθεί ένα θρίλερ με την επιλογή του τελευταίου ως μεταβατικού καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι ο Αν. Παπαμιμίκος αμφισβήτησε την επιλογή του κ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι είναι αντικαταστατική.
"Αποδέχομαι με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών μου την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη", είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο νέο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.
Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη για τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο σημειώνοντας πως "προέρχεται από ιστορικό στέλεχος της παράταξης με σημαντική προσφορά που δεν δίστασε να αναλάβει το κόμμα σε μια δύσκολη συγκυρία και να το κρατήσει όρθιο".
Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την Κυριακή ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του κόμματος και της εταιρείας, "ζήσαμε οργανωτικό φιάσκο που έπληξε την εικόνα της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ".
"Αντί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι και να συμβάλουμε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξής μας", τόνισε και καταλόγισε ευθύνες σε όλους.
"Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο.
Ζητώ αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας", επισήμανε και κάλεσε τους πάντες άλλα κυρίως τους τέσσερις υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους.

Η ΚΕΦΕ
Με τη συμμετοχή του πρύτανη του Χαροκοπείου Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου συνεδρίασε η ΚΕΦΕ της ΝΔ η οποία ολοκληρώθηκε προ ολίγου. Μεταξύ των συμπερασμάτων είναι ότι δεν θα υπάρξει ανακοίνωση ημερομηνίας πριν διασφαλιστεί η ομαλή διενέργεια των εκλογών από τη νέα εταιρεία. Ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει αναλάβει τις προκαταρκτικές επαφές με τις εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν το έργο. Η Ν.Δ. συναντά αρκετές αντιστάσεις από εταιρείες, μετά και τα όσα προηγήθηκαν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από αξιόπιστους παρόχους. Επίσης υπήρξε πρόταση ανάληψης της προεδρίας του οργάνου από τον Φίλιππο Ταυρή.

Οι δηλώσεις Μεϊμαράκη:
  • Eπειδή αντιλαμβάνομαι ότι σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου πολλές φορές χυδαία, ανήθικη που πάντως δε συνάδει με το νεοδημοκρατικό ύφος και ήθος και επειδή έχει δημιουργηθεί πάρα πολύ μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πολύ στεναχωρημένοι για να αποκλιμακώσω αυτή την ένταση, όρισα τον Γ. Πλακιωτάκη αντιπρόεδρο. Και παραδίδω την έδρα μου στην μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον κ. Πλακιωτάκη συνεχίζοντας την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος του κόμματος.
  • Δημοσιογράφος: Από ποιον εκπορεύονται οι επιθέσεις;
  • Μεϊμαράκης: Νομίζω το έχετε όλοι καταλάβει.
  • Δημοσιογράφος: Ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνη;
  • Μεϊμαράκης: Επειδή υπηρετώ την ενότητα και τα έχω πει, δεν συμβάλλουν αυτές οι ερωτήσεις
  • Θα τα συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή
  • Δημοσιογράφος: Θα πάτε στην ΚΟ;
  • Μεϊμαράκης: Θα το εκτιμήσω ανάλογα με το τι υπηρετεί ενότητα του κόμματος
  • Δημοσιογράφος: Μα είναι σε μια ώρα!
  • Μεϊμαράκης: Μια ώρα είναι πάρα πολύ για να σκεφθείς
  • Δημοσιογράφος: Υπάρχει θέμα διάσπασης;
  • Μεϊμαράκης: Διαβεβαιώνω ότι αυτό το κάνω για την ενότητα. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει, δικαίωμά του.
  • Δημοσιογράφος: Κάποιοι λένε για δημιουργία νέου κόμματος
  • Μεϊμαράκης: Ποιοι; Εχετε ακούσει κάτι και δεν ξέρω;
Λίγο νωρίτερα είχε ορίσει αντιπρόεδρο του κόμματος τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος βεβαίως θα αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού προέδρου.
«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ορίζεται Αντιπρόεδρος του Κόμματος, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (24.11.2015) το γραφείο Τύπου του κόμματος.
Η τοποθέτηση του νέου αντιπροέδρου της ΝΔ έρχεται λίγες ώρες πριν από την κρισιμότατη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, στις 19:00 το απόγευμα, όπου όλοι περιμένουν να δουν αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή αν θα παραμείνει στην ηγεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, μεταβατικός πρόεδρος θα οριστεί ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος και θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές στις 13 και 20 Δεκεμβρίου, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.
Εν τω μεταξύ, το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διαψεύδει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να ζητά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
«Εμείς έχουμε διευκρινίσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει τέτοια δήλωση» ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό, σύμφωνα με το real.gr.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες στην εκπομπή «στον ενικό», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τo να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτησή μου, εγώ εξεπλάγην γιατί το λέει, δεν του έκανα επίθεση. Εγώ παραιτούμαι γιατί παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί το ζητάει ο κ. Σαμαράς, όχι γιατί έχω ευθύνη ή γιατί το ζητάει ο κ. Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση (αύριο) και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ».
«Παρελθόν» από την ΚΕΦΕ και ο Παπαμιμίκος
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρεί πως με την κίνησή του αυτή θα διευκολύνει το έργο της επιτροπής καθώς μετά την αποτυχία των εκλογών της Κυριακής είχαν εκφραστεί ενστάσεις από τους υποψηφίους προς το πρόσωπό του.
Σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας τη θέση του κ. Παπαμιμίκου παίρνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Πλακιωτάκης ο οποίος όμως ήδη διαδέχεται στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.



Πηγή : imerisia.gr


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τυνησία



Έπειτα από έκρηξη βόμβας με 12 νεκρούς και 16 τραυματίες

Τουλάχιστον 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο που μετέφερε μέλη της προεδρικής φρουράς στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα. Στους 16 οι τραυματίες από την επίθεση, την οποία η κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατική.

Ο τυνήσιος πρόεδρος Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, ο οποίος δεν επέβαινε στο όχημα, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας για τη νύχτα στην Τύνιδα.

Επίσης, συγκάλεσε έκτακτη συσκεψη των υπηρεσιών ασφαλείας για το πρωί της Τετάρτης.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση τόνισε ότι η Τυνησία βρίσκεται σε πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και κάλεσε σε διεθνή συνεργασία εναντίον των των εξτρεμιστών.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους Τυνήσιους ότι θα νικήσουμε την τρομοκρατία» είπε.

Ακόμη δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η έκρηξη σημειώθηκε στην πλευρά του οδηγού.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο συναγερμού στην Τύνιδα και ανέπτυξε ασυνήθιστα μεγάλο δυνάμεων ασφαλείας. Πολύ καλά φυλασσόμενη μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι είναι η πρεσβεία της Γαλλίας, καθώς η Τυνησία είναι πρώην γαλλική αποικία.



Πηγή : tovima.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Σήμερα στις ψευδοδημοκρατίες μας, η άνοδος στην εξουσία προϋποθέτει
να κολακεύει κανείς την κοινή γνώμη ή να έχει τηλεοπτική φωτογένεια !
Κ. Καστοριάδης .

Αγαπημένοι μου πόση χαριτομενιά να βάλεις στην εβδομάδα που πέρασε και πόσο αλλιώς να δείς τα γεγονότα.... ΟΕΟ ! Που έρχονται και σκάνε πάνω απο το κεφάλι μας και τελειωμό δεν έχουν ...
Εκεί που λές να δούμε τι θα κάνουμε ,  ξαφνικά έρχεται ο σεισμός στην Λευκάδα με δύο νεκρούς και πολλές υλικές καταστροφές. Κουράγιο Έλληνες κι αυτόν το σεισμό θα τον περάσουμε  , τους άλλους σεισμούς  πρέπει να κουμαντάρουμε ...

Έτσι με εκείνα  και με τ 'άλλα ψηφιστηκε με 153 Βουλευτές το πολυνομοσχέδιο  με δύο απώλειες
απο το ΣΥΡΙΖΑ κι μια απο τους ΑΝΕΛ .  Ο Γ. Σακελαρίδης ο παιδικός και κολλητός φίλος του Πρωθυπουργού παραιτήθηκε ή τον << Παραιτήσανε ; >>  Κι αν παραιτήθηκε ..τίποτα δεν έκανε  γιατί παρέδωσε την έδρα του σε άλλον να συνεχίσει το πούλημα της πατρίδας μας !
Απο τους ΑΝΕΛ Ο Ν. Νικολόπουλος είπε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του όσο κι αν επιμένει ο
Π.Καμένος . Μήπως φλερτάρει με την Ν.Δημοκρατία ;

Πρώτη φορά αριστερά μόνο για κλάματα και όχι ..γέλια . Όποιος δεν εξαγοράζεται κόβεται !
Εκεί που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ  << Κανενα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη  >> τώρα θα λέμε << Κανένα σπίτι σε χέρια πρώην..... κνίτη !  >> Δεν έχω λόγια ...Τι να πω...Τι τρελά γυρίσματα έχει ο καιρός !
Που θα πάει θα γυρίσει ....πάλι .

Είχαμε και  τον Πρωθυπουργό να πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητάει εθνική συνεννόηση γιατί δεν του βγαίνουν τα ...κουκιά αλλά... δεν την βλέπω .
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και περιμένουμε μία δυνατή αντιπολήτευση ..λέω εγω τώρα ...Την Κυριακη που μας πέρασε που ήταν η ψηφοφορία για τον νέο Πρόεδρο του κόμματος  δεν λειτούργησε ποτέ το ηλεκτρονικό σύστημα ! Οι ψηφοφόροι στα κάγκελα ! Η Ν.Δημοκρατία να πηγαίνει σε διάσπαση είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα !

Σοβαρευτείτε Κύριοι αφήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλάει τα πάντα .

Μετά απο λίγες μέρες μετά απο ενα μπάχαλο παραιτήθηκε ο Β.Μεϊμαράκης απο Πρόεδρος του κόμματος,
και την θέση του πήρε ο Κ.Πλακιώτης . Τι θα γίνει...Έχουν πάρει φωτιά τα μπαζτάκια μας  κι εσείς......

Το βαρέλι που μας καλούν να γεμίσουμε με τον ιδρώτα μας , το αίμα μας , τα όνειρά μας και την ζωή μας δεν έχει πάτο δεν θα αποκτήσει ποτέ ετσι όπως κατασκευάστηκε .. Οι λίστες θανάτου για χιλιάδες Έλληνες η κυβέρνηση τις έχει έτοιμες και οτι άλλο...μας περιμένει !
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε ...

Στη Γαλλία συνεχίζεται η τρομοκρατία και ο φόβος , όπως στις Βρυξέλλες με κλειστό μετρό και μαγαζιά το περασμένο Σαββατοκύριακο με φόβο για τρομοκρατική επίθεση !
Όπως και στο Μάλι ( πρώην γαλλική αποικία ) που δέχθηκε και αυτή τρομοκρατική επίθεση .
Κατά τ'άλλα οι μετανάστες συνεχίζουν να έρχονται , οι Βαλκανικές χώρες κλείσανε τα σύνορα και θα  μείνουν  σε εμάς ...μποναμάς για τα Χριστούγεννα !

Μαζί με αυτά  Πρωθυπουργός πήγε στην Τουρκία πάντα χαμογελαστός και μάλλον τα έδωσε όλα...
Στον παμπόνηρο Σουλτάνο Ερντογάν  και στον Νταβούτογλου !
Μάλλον Α.Τσίπρας ζεί σε παράλληλο σύμπαν μαζί με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ .
Ίσως εκεί έβγαλε την Ελλάδα απο τα μνημόνεια και έχει επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη .
Έκλεισε στην φυλακή τους ολιγάρχες και κατήργησε και τον ΕΝΦΙΑ .
Θέλουμε πολύ να πάμε κι εμείς εκεί !

Κάπως έτσι ήρεμα γιορτάσαμε και την επέτειο του πολυτεχνείου . Έγιναν κάτι μικρό συμπλοκές
στα εξάρχεια απο τους αναρχικούς ..έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ...
Όχι ότι ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια . Σας λέει κάτι αυτό....;
Κι όμως δεν τελειώσαμε είχαμε και ισχυρή εκρηξη βόμβας στο ΣΕΒ στο Σύνταγμα ! Όχι απο τους τζιχαντιστές αλλά απο τους εγχώριους τρομοκράτες ! Ακόμα ..δεν έχει κάποιος αναλάβει την ευθύνη !
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2010 η οργάνωση << Μηδενική ανοχή >> είχε χτυπήσει με εμπρηστική επίθεση τα γραφεία του ΣΕΒ .
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι γιατί τα γεγονότα τρέχουν ...Η Τουρκία έριξε μαχητικό ρώσικο αεροπλάνο .
και λέγεται ότι σκότωσε τους πιλότους που έπεσαν με αλεξίπτωτο ! Αλήθεια ξέρουν με ποιόν τα βάλανε..?
Αχ ! Τα έλεγε ο Π. Παϊσιος !....Τώρα αρχίζουν τα γλέντια  και εμείς στην μέση ! Να πω περαστικά μας ?
Ή να πω ο Θεός μαζί μας !
Κλείνοντας θα πω αγαπημένοι μου οτι η μεγαλειώδης απεργία των 5.000 αγροτών πέρα απο τα συνθήματα και τα επεισόδια , είδαμε και τον όμορφο Κρητικό αγρότη που έριξε το διαδίκτυο .
Δεν θα μείνω σε αυτό. Αλλά στο καθαρό γαλάζιο των ματιών του που εκεί στα νειάτα βρίσκεται
όλη η Ελλάδα ! Στα νειάτα της Ελλάδας είναι η ελπίδα .
Αυτοί Κύριοι δεν σκοτώνεται , και δεν εξαγοράζεται !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου πάμε μια βολτα στην γειτονιά των τηλεαστέρων .
Στην εκπομπή λοιπόν του Γ.Αρναούτογλου << The 2 nihtSwoo >> καλεσμένος ήταν ο Β.Περής .
Δύο άσπονδοι εχθροί συναντήθηκαν .Το αστείο είναι ότι μόνο << Βουντού >> δεν έκανε ο ένας στον άλλον  και τώρα μόνο κολλητοί δεν μας προέκυψαν .
Είδατε που σας λέω έχει ο καιρός ..γυρίσματα !

Μάθαμε ότι ο ΣΚΑΙ πήρε το X Factor . Πως ένα ενημερωτικό κανάλι παίρνει ένα Swoo ;
Μεγάλο το ρίσκο .Παρουσιάστρια λέγεται θα είναι η Δ. Βανδή .
Θα συμφωνήσει ; Θα δείξει..

Πάμε πάλι στον όμορφο Κρητικό που λυσάξανε όλες οι πανελίστριες και οι παρουσιάστριες .
Δεν φτάνει που δέχθηκε χιλιάδες αιτήματα φιλίας στο Facebook  , τον καλούνε συνέχεια σε εκπομπές
   για να πεί οτι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει μοντέλο.
Μακάρι να το κρατήσει ! Γιατί ...δεν τον αφήνουν στην  ησυχία  του ; Μ. Ηλιάκη και Ν.Παπαδημητριου
Λυσάξανε .....!

Η παρέα του Mega  << Καλημερούδια >> δεν δένει με τίποτα .
Χαμηλά τα νούμερα τηλεθέασης και μεγάλη ανησυχία στο μεγάλο κανάλι .
Ο ΑΝΤ1  και αυτή τη εβδομάδα ήρθε πρώτο το πρωινό της Φ.Σκορδά και του Γ. Λιάγκα  σε τηλεθέαση .
Το Tip της Εβδομάδας !
Αν σας κουράζει η ρουτίνα η πρόταση λοιπόν είναι να βρείτε  ένα καινούργιο χόμπι.
Η ανανέωση θα σας κάνει καλό !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα
την άλλν εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Βέλγιο: Ένταλμα σύλληψης για τον Μοχάμεντ Αμπρινί




Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μοχάμεντ Αμπρινί, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι κυκλοφορούσε μαζί με τον ύποπτο-κλειδί Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εξέδωσε την Τρίτη η βελγική δικαιοσύνη.

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε την 11η Νοεμβρίου γύρω στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) σε ένα πρατήριο καυσίμων στο Ρεσόν (στο Ουάζ, βόρειο Παρίσι), να οδηγεί το αυτοκίνητο μάρκας Clio που χρησιμοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα στις επιθέσεις, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Στο υλικό αυτό τον Αμπρινί συνοδεύει ο Σαλά Αμπντεσλάμ.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον άνδρα «επικίνδυνο και ενδεχομένως οπλισμένο», ενώ «αναζητείται αυτή τη στιγμή από τη βελγική και τη γαλλική αστυνομία» σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε ταυτόχρονα κι από την ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου. Ένα διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί σε βάρος του.

Γεννηθείς την 27η Δεκεμβρίου του 1984, ο Μοχάμεντ Αμπρινί, «έχει ύψος 1.75 μέτρα και αθλητικό παράστημα. Έχει σκούρο χρώμα δέρματός, σκούρα μαλλιά και λεπτό πρόσωπο» σύμφωνα με την περιγραφή της αστυνομίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με μια έκκληση προς όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να ειδοποιήσει τις αρχές (http://www.police.be/fed/fr/avis-de-recherche/recherches).

Η αστυνομία μάλιστα συστήνει στους πολίτες εάν τον εντοπίσουν να μην επέμβουν, αλλά να ειδοποιήσουν αμέσως τις αρχές.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr


ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



Μέσα σε ένα χρόνο 13.000.000 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέστησαν σωματική βία, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα 3.700.000 έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
       
Σύμφωνα με πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα, μία στις τρεις από αυτές τις γυναίκες (ποσοστό 33%) είχε υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία μέχρι την ηλικία των 15 ετών.
       
Στη χώρα μας σύμφωνα με το τελευταίο ευρωβαρόμετρο, το 34% των Ελλήνων γνωρίζει στον περίγυρο ή στην γειτονιά κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με προηγούμενη μελέτη κατά 12%, ενώ είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη.
       
Τον Οκτώβριο του 2006 ψηφίστηκε ο νόμος 3500/2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι προστατευτικές διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται και σε περιπτώσεις σταθερής συμβίωσης χωρίς γάμο, όπως επίσης και στους τέως συζύγους. Οι σωματικές βλάβες ανάλογα με τη βαρύτητά τους εμπίπτουν σε συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ενώ εισήχθησαν και στο άρθρο 6 του προαναφερόμενου νόμου. Ο ιατρός που είναι ειδικός στην καταγραφή, εκτίμηση και πιστοποίηση των σωματικών βλαβών είναι ο ιατροδικαστής.
       
Η 25η Νοέμβρη έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία προσφέρει για μία εβδομάδα δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλες τις γυναίκες που αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, από 25 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου 2015 τα, συνεργαζόμενα με την ΕΙΕ, νόμιμα ιατροδικαστικά ιατρεία της χώρας θα δέχονται δωρεάν όλες τις κακοποιημένες γυναίκες.
       
Τέλος σχετικά με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο πρόεδρος της ΕΙΕ, Γρηγόρης Λέων, δήλωσε: «Όπως δείχνουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και στη χώρα μας η βία κατά των γυναικών είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Η ΕΙΕ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα μας. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας. Ελπίζουμε ότι η ενημέρωση που θα προσφέρουμε θα αποτελέσει για αυτές μία ασπίδα προστασίας».
       
Για την πλήρη λίστα των συνεργαζόμενων ιατρείων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΕΙΕ: www.hsfm.gr


Πηγή :ygeiaonline.gr