Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Προκαλεί την Ελλάδα ο Ερντογάν για να δημιουργήσει επεισόδιο και να γλιτώσεις τις εκλογές

 



Το καθεστώς Ερντογάν, έχει σχέδιο να γλιτώσει τις εκλογές στην χώρα του τις οποίες χάνει, και εάν χάσει, τότε η δικαιοσύνη εναντίον του ίδιου και των μελών της οικογένειας του θα είναι αμείλικτη.

Το σχέδιο του Ερντογάν περιλαμβάνει την Ελλάδα, την οποία προσπαθεί να φτάσει στα όρια της για να δημιουργηθεί επεισόδιο που θα του δώσει την αφορμή να αναβάλει τις εκλογές στην χώρα του.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο καθεστωτικός Ταγίπ Ερντογάν μετά το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο είχε θέμα τη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Αθήνα «πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλητικές πολιτικές της» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «παρακολουθεί τις προκλητικές ενέργειες και τις παραβιάσεις της Ελλάδας», ενώ έκανε λόγο για ελληνική «προβοκάτσια».

«Οι Έλληνες αξιωματούχοι, που τις εκμεταλλεύονται για πολιτικά οφέλη, θα λογοδοτήσουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας τις προκλητικές του θέσεις, ότι η Ελλάδα δεν είναι «ούτε πολιτικός, ούτε στρατιωτικός, ούτε οικονομικός συνομιλητής μας, ούτε όμοιός μας μπορεί να είναι».

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ένα «επικίνδυνο παιχνίδι τόσο για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν σαν μαριονέτες».

«Ενώ ειλικρινά προσπαθούμε να τερματίσουμε τους πολέμους, τις εντάσεις και τις κρίσεις στον κόσμο, ακολουθούμε τα βήματα της γειτονικής μας Ελλάδας που μυρίζουν πρόκληση. Η Ελλάδα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ισότιμος συνομιλητής μας. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια για όσους κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων», είπε ο Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που υποκινούν τους Έλληνες πολιτικούς είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για μία ισχυρή Τουρκία», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Η ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλεί τους Έλληνες και όχι την Τουρκία», είπε επίσης ο προκλητικός Ερντογάν.

«Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που άφησε να πεθάνουν στη Μεσόγειο», είπε ακόμα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό είναι γνωστό. Δηλώνουμε ότι δεν θα συμβιβαστούμε στο ελάχιστο».





Η Αθήνα απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις για τα νησιά

 


Έχει σιχαθεί η υφήλιος τους προκλητικούς Τούρκους με τα αισχρά fake news.

Απαντώντας σε σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η προκλητική τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο Πρέσβης μας στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Προσέθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από τουρκικά δημοσιεύματα ότι η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών «για την ανάπτυξη αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων στη Λέσβο και τη Χίο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε «να βάλει τέλος η Ελλάδα στις παραβιάσεις της στα νησιά».



Ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ κάνει παράπονα για την ακροδεξιά στην Ιταλία

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ακροαριστερό κόμμα που κυβέρνησε μαζί με ένα ακροδεξιό κόμμα τους ΑΝΕΛ, και συνήργησε με την Χρυσή Αυγή για να κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, κάνει παράπονα για την ακροδεξιά στην Ιταλία.

Θα μας πείτε και συμφωνούμε, εντάξει ρε παιδιά για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε, φαιδροί χωρίς να τους ενδιαφέρει εάν οι πολίτες θυμούνται και μάλιστα πάρα πολύ καλά την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα.

Για να υπενθυμίσουμε, ακροαριστερά και ακροδεξιά είναι το ίδιο και το αυτό!!!

«Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών συνιστούν είναι ένα μεγάλο σοκ για την Ευρώπη και τη δημοκρατική της παράδοση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ.

«Η άνοδος της Ακροδεξιάς, σε συνεργασία με τη παραδοσιακή Δεξιά, στην εξουσία μιας χώρας που βίωσε τα αδιέξοδα του φασισμού αποτελεί ιστορικό πισωγύρισμα στις πιο σκοτεινές ημέρες του ευρωπαϊκού 20ού αιώνα», τονίζει το ακροαριστερό κόμμα της Ελλάδας που έχει κυβερνήσει με την ακροδεξιά.

Ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», σημειώνοντας ότι «αποτελεί συνέπεια της διεύρυνσης των ανισοτήτων και της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, ως αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων επιλογών από συντηρητικές ή τεχνοκρατικές κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την αδυναμία των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην ανασφάλεια και το φόβο των λαϊκών στρωμάτων. «Και εκεί όπου βασιλεύει ο φόβος και η ανασφάλεια, συνήθως ανθίζει η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο ακροδεξιός λαϊκισμός».

Και υπογραμμίζει ότι ωστόσο «η ευθύνη των προοδευτικών δυνάμεων μετά τη χθεσινή εξέλιξη είναι ακόμη μεγαλύτερη». Αναφέρει ειδικότερα επ' αυτού ότι «στη γειτονική Ιταλία έβλεπαν τη συμπόρευση Δεξιάς - Ακροδεξιάς και το κίνδυνο τις Ακροδεξιάς κυβέρνησης να έρχεται. Εντούτοις οι υπαρκτές διάφορες των δυνάμεων της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου, δεν παραμερίστηκαν». Ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης «όχι μόνο δεν παραμέρισαν τις διαφορές τους, αλλά φοβήθηκαν να απαντήσουν ουσιαστικά στο τεράστιο κύμα ακρίβειας και να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών» και «αυτή είναι μια ιστορική ευθύνη».

Η Ελληνική ακροαριστερά καλεί «τους δημοκρατικούς πολίτες και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από τις εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία, προκειμένου ο ακροδεξιός λαϊκισμός των δυνάμεων που πορεύτηκαν χέρι-χέρι στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, να μην αποτελέσουν εναλλακτική λύση διακυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές στη χώρα μας». «Η απάντηση στα νεοφιλελεύθερα αδιέξοδα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει να πάρει προοδευτικό πρόσημο. Για να νικήσει η ελπίδα. Για Δικαιοσύνη παντού».



Πήραν χαμπάρι τον Ανδρουλάκη και παραιτούνται - Παραίτηση του Σωτήρη Σέρμπου συμβούλου του Ανδρουλάκη

 


Ήταν θέμα χρόνου τα σοβαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να παίρνουν χαμπάρι τον Νίκο Ανδρουλάκη και να αρχίσουν να παραιτούνται.

Παραιτήθηκε ο έμπειρος διεθνολόγος, Σωτήρης Σέρμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρώην Επιστημονικός Διευθυντής Σχεδιασμού Πολιτικής στο Υπουργείο Εξωτερικών, από το επιτελείο συμβούλων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η παραίτηση του σοβαρού στελέχους, επισημοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με την επιστολή που απέστειλε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε διάσταση απόψεων ανάμεσα στον ακατάλληλο όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές Νίκο Ανδρουλάκη και τον πρώην σύμβουλο, για τα διεθνή θέματα.

Η ανάρτηση του Σωτήρη Σέρμπου το facebook που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο :

«Όσοι στην πορεία κατάπιαν τη ρωσική εισβολή ή μίλησαν για γέφυρες, ας ακούσουν ξανά την ομιλία του ΠΘ. Καμιά αξιοπιστία για να είσαι διεκδικητικός στο εξωτερικό αν παραμένεις δειλός στο εσωτερικό».

Sotiris Serbos
το Σάββατο

Όσοι στην πορεία κατάπιαν τη ρωσική εισβολή ή μίλησαν για γέφυρες, ας ακούσουν ξανά την ομιλία του ΠΘ. Καμιά αξιοπιστία για να είσαι διεκδικητικός στο εξωτερικό αν παραμένεις δειλός στο εσωτερικό.



Τι κοινό έχουν ο Σύριζα και ο Ερντογάν;

 



Ευκολάκι! Και οι δύο ισχυρίζονται ότι για όλα τα κακά του κόσμου φταίει ο… Μητσοτάκης. Δεν αστειεύομαι. Σκοπεύω να το τεκμηριώσω. Δεν γνωρίζω τι έχουν πάθει και οι δύο, αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι τους ενοχλεί τόσο πολύ ο Μητσοτάκης, που δεν διστάζουν να το φωνάζουν συνεχώς και αδιαλείπτως. Ο Ερντογάν, εκτός από το περίφημο «Μητσοτάκης γιοκ», μας υπέδειξε και ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος για να τον ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι άλλος από τον «λεγάμενο», ο οποίος σύμφωνα με ατυχή διαπίστωση σοφού καθηγητή «πιάνει πουλιά στον αέρα».

Ας ξεκινήσουμε από τα εγχώρια λιβανιστήρια. Υπάρχει ένας δημοσιογράφος ο οποίος καθημερινά λιβανίζει τον «λεγάμενο», ενώ παράλληλα στέλνει τον Μητσοτάκη στα… αζήτητα. Ειλικρινά, διασκεδάζω με την ανάγνωση τέτοιων κειμένων γιατί μου θυμίζουν ιστορίες του Γκούφυ και του Μίκυ. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα υμνολογίας και υβρεολογίας για να διαπιστώσετε μόνοι σας τον φανατισμό του γράφοντος.

– «Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακυρος (26/7/2022): Καλά νέα για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Μητσοτάκης θα πάει στις εκλογές με την ίδια κομπανία: Μενδώνη, Μηταράκης, Αδωνις, Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Κεραμέως, Σκρέκας…

Βέβαια υπήρχαν και καλύτερα. Σαν αυτά που του επιφύλαξε ο Σαμαράς το θέρος του 2014, όταν του έβαλε απέναντι Βούλτεψη, Ντινόπουλο, Τασούλα και τον θρυλικό Χαρδούβελη – για τον οποίο ακόμη πολλοί νομίζουν ότι ήταν e-mail.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός οριστικοποιεί τη θέση του στο βιβλίο Γκίνες ως ο μόνος επικεφαλής υπουργικού συμβουλίου στην Ιστορία του κοινοβουλευτισμού που δεν μπορεί να το αλλάξει. […]».

Τι να σχολιάσει κανείς; Υπερβαίνει και τη λογική του Καραγκιόζη. Ο Πρωθυπουργός, αφού ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, δήλωσε ξεκάθαρα ότι το διάστημα που μένει είναι πολύ μικρό για να αλλάξει υπουργούς και να περιμένει αποτελέσματα. Ουσιαστικά μας μένουν το πολύ 7-8 μήνες μέχρι τις επόμενες εκλογές. Οποιοσδήποτε ανασχηματισμός θα ήταν απώλεια πολύτιμου χρόνου. Αυτή η απλή αλήθεια ερμηνεύεται σαν αδυναμία του πρωθυπουργού! Ελεος. Αξιος ο μισθός του.

– «Αλέξης Τσίπρας: Μπίνγκο (8/7/2022): Από την αρχή της θητείας Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε έναν φόβο: μην καταφύγει ο αντίπαλός του σε πρόωρες εκλογές και ακυρώσει ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του: την απλή αναλογική. Την είχε ψηφίσει ως στρατηγικό πλεονέκτημα, αν έχανε τις εκλογές του 2019, όπως συνέβη. […]

Κατέφυγε σε μια κλασική κίνηση, υπολογίζοντας στην αφασία του Μεγάρου Μαξίμου να την αξιολογήσει: ζήτησε άμεσες εκλογές – και δεν σταμάτησε να ανανεώνει την πρόκληση. Ο Μητσοτάκης έπεσε στην παγίδα: καταφεύγοντας σε εκλογική αναμέτρηση, θα ήταν σαν να τον σύρει στην κάλπη η αντιπολίτευση.

Ετσι άρχισε αγωνιώδη προσπάθεια να ανακτήσει το προνόμιο της πρωτοβουλίας, που του στέρησε ο Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας ότι “οι εκλογές θα γίνουν το τέλος της τετραετίας”. […]

Αλλαξε πάλι γραμμή και αναδιπλώθηκε στην παλαιά –αμφισβητούμενης αξιοπιστίας πάλι– θέση: εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Παραζάλη.

Ο Τσίπρας τον παίζει κομπολόι και είναι πλέον ο πωλών τοις μετρητοίς.

Πήρε κι άλλο χρόνο για να ολοκληρώνει το σχέδιο για το πρόγραμμα και το κόμμα, με τα οποία θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών. Μπίνγκο!

Κέρδισε πάντως πιο εύκολα από όσο νόμιζε».

Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σοβαρότερα. Παρακαλώ προσέξτε. Ο Τσίπρας ψήφισε την Απλή Αναλογική (ΑΑ) σαν «στρατηγικό πλεονέκτημα». Είναι η πλέον ωμή παραδοχή ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Τσίπρα είναι η εξουσία και για άλλη μία φορά είναι διατεθειμένος να παίξει τις τύχες της χώρας στα ζάρια. Εχω επανειλημμένα διατυπώσει την άποψη ότι και μόνο για την περιπέτεια της ΑΑ ο κόσμος πρέπει να καταψηφίσει τον Σύριζα.

Ο Μητσοτάκης από την αρχή δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Ποτέ δεν άλλαξε θέση. Τώρα ποιος παίζει τον άλλο «κομπολόι» είναι ολοφάνερο. Τρικυμία στο κρανίο. Φαίνεται όμως ότι είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των υποστηρικτών του λεγάμενου. Βλέπε Βερναρδάκης! Ο Θεός να του δίνει χρόνια (δίπλα στον λεγάμενο)!

– «Κυριάκος Μητσοτάκης: Τοξικότητα (20/1/2022): […] Αμήχανος, εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα και πιασμένος σε δόκανα ηθικής σήψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίσθηκε στη Βουλή χωρίς φραγμούς και όρια.

Αδύναμος να ζητήσει εξηγήσεις από συνεργάτες του για την εμφανή εμπλοκή τους στον βόρβορο, ευτέλιζε τη Βουλή ως πεδίο ασκήσεων μικροπρέπειας.

Αν η πολιτική έχει και μια παιδαγωγική πλευρά, εμφανίσθηκε ως παράδειγμα αρνητικής παιδαγωγικής.

Θα ήταν πρόβλημα μόνο της ΝΔ –για όσους αξιοθρήνητους έκαναν την “κλάκα” από τα έδρανά της– αν δεν ήταν ανατριχιαστικό δείγμα για την τοξικότητα της προεκλογικής ατμόσφαιρας που ετοίμαζε».

Ποιος μιλάει για τοξικότητα! Την εγκυκλοπαίδεια της τοξικότητας την έγραψαν ο Πολάκης και μερικοί άλλοι από το κόμμα του.

-– Ταύτιση απόψεων Ερντογάν – Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά βλέπει η «Daily Sabah» (23/6/2022) (Τουρκική εφημερίδα): «Πώς η αντίδραση του Ερντογάν ταυτίζεται με την προειδοποίηση του Τσίπρα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Daily Sabah», στο οποίο γίνεται λόγος για «”δικαιολογημένες” αντιδράσεις από τον Τούρκο πρόεδρο απέναντι σε κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που χαρακτηρίζονται προκλητικές» […] «Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ηγείται του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα, επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του Ερντογάν, κατηγορώντας τον Μητσοτάκη ότι μετέτρεψε τη χώρα “από το κέντρο σταθερότητας και εμπιστοσύνης σε ένα δύσκολο τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου σε φερέφωνο της Δύσης”» (πηγή: iefhmerida.gr).

– «Ο Τσίπρας σεβόταν τον Ερντογάν», λέει Τούρκος δημοσιογράφος (26/5/2022): «Τα προβλήματα από το 2019 με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά οδεύουν σε αδιέξοδο. Νωρίτερα στην περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον είχαν παγώσει. Διότι υπήρχε ένας ιδιαίτερος δεσμός του κυρίου προέδρου μας με τον Τσίπρα», σχολίασε ο Γιακιντζά –μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου A Haber– συνεχίζοντας: «Διότι εξ όσων είχα αντιληφθεί ο Τσίπρας είχε έναν ιδιαίτερο σεβασμό προς τον κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γι’ αυτόν τον λόγο υπήρχε και ατμόσφαιρα εξομάλυνσης» (πηγή: protothema.gr).

– Ποιος ενοχλήθηκε από την Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία; Ευκολάκι! Ο Σύριζα που την καταψήφισε και ο Ερντογάν που βγήκε έξω από τα ρούχα του.

– Ποιος ενοχλήθηκε από την πρόσφατη συμφωνία για την επέκταση των Αμερικανικών Βάσεων στην Ελλάδα; Ευκολάκι! Ο Σύριζα που την καταψήφισε και ο Ερντογάν που τη θεωρεί επιθετική ενέργεια.

– Ομιλία Μητσοτάκη στην Αμερικανική Βουλή. Εδώ πλέον έχουμε ένα νέο Συριζαϊκό παράδοξο. Ο Ερντογάν το φυσάει και δεν κρυώνει και είπε το περίφημο «Μητσοτάκης γιοκ» και οι δικοί μας αριστεροί φωστήρες (Σκουρλέτης, Παπαδημούλης κ.ά.) παραπονιούνται γιατί υποτίθεται στην ομιλία του ο Μητσοτάκης δεν είπε τη λέξη «Τουρκία»! Τόσο τους κόβει, τόσο καταλαβαίνουν. Η μη αναφορά του Μητσοτάκη ήταν σκόπιμη. Κάθε φορά που αναφέρεις το όνομα του αντιπάλου σου, του δίνεις αξία. Η τέχνη είναι να τον «φωτογραφίσεις» χωρίς να πεις το όνομά του. Ακριβώς αυτό έκανε ο Μητσοτάκης και κέρδισε το ακροατήριό του.

– Παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά μας (1/7/2022): «Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονάς μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει τη θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες, οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».

Για σκεφτείτε μια τέτοια παρέμβαση από τη Γερμανία την περίοδο της διακυβέρνησης του Σύριζα; Θα είχε καεί η μισή Αθήνα από τις διαδηλώσεις για την «ωμή παρέμβαση εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης». Στην περίπτωση όμως της Τουρκίας, ο Σύριζα και οι άλλες αριστερές δυνάμεις που «δεν σηκώνουν μύγα στο δημοκρατικό σπαθί τους» την έκαναν γαργάρα με ξυλόπροκες και δεν έβγαλαν τσιμουδιά. Βλέπετε, τα έχουν τόσο χαμένα που αναζητούν καλά λόγια και παρηγοριά από όπου και αν προέρχονται.

Θεέ μου, από πού γλιτώσαμε!


Ανδρέας Δρυμιώτης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.




Ουκρανία: «Πώς πάει αυτό;» – Με βίντεο το Κίεβο χλευάζει τη ρωσική επιστράτευση

 


Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας χλεύασε σήμερα τη μερική επιστράτευση στην οποία προχωρούν οι ρωσικές Αρχές με σκοπό την ενίσχυση των δυνάμεών τους στην Ουκρανία, αναρτώντας στο twitter ένα μονταρισμένο βίντεο με πλάνα που εμφανίζουν, μεταξύ άλλων, μεθυσμένους Ρώσους στρατιώτες και τη ρωσική αστυνομία να χτυπά και να συλλαμβάνει άνδρες που διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσης.



Το χλευαστικό βίντεο αναρτήθηκε έπειτα από τις ανησυχίες που εξέφρασαν δύο βουλευτές της Ρωσίας για την εφαρμογή του διατάγματος επιστράτευσης, δίνοντας εντολή στους περιφερειακούς αξιωματούχους να επιλύσουν «υπερβολές» που έχουν πυροδοτήσει την οργή του κοινού, έχουν προκαλέσει διαδηλώσεις και έχουν ωθήσει άνδρες σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη χώρα περνώντας τα σύνορα.

Σε μια ασυνήθιστη παραδοχή των «δυσλειτουργιών», η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, επέκρινε τις περιφερειακές Αρχές που επιβλέπουν την επιστράτευση. «Ορισμένοι πιστεύουν, φαίνεται, ότι είναι σημαντικότερο να δώσουν γρήγορα αναφορά παρά να υλοποιήσουν σωστά μια σημαντική κρατική αποστολή. Τέτοιες υπερβολές είναι απολύτως απαράδεκτες», σχολίασε. «Φροντίστε η μερική επιστράτευση να ολοκληρωθεί με πλήρη σεβασμό των κριτηρίων. Και χωρίς να διαπράξετε ούτε ένα λάθος», διέταξε.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιεί στο βίντεο που ανάρτησε στο twitter αποσπάσματα από βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζουν Ρώσους εφέδρους να λιποθυμούν από υπερβολική κατανάλωση βότκας. «Ξέρουμε ότι σύντομα αυτοί οι “στρατιώτες” θα είναι στο μέτωπο και με τέτοια αγάπη για αλκοόλ, θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να πεθάνουν στη γη μας», σημειώνει η ουκρανική πλευρά ειρωνευόμενοι τους Ρώσους που επιστρατεύονται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Στο βίντεο εμφανίζονται επίσης τάφοι Ρώσων στρατιωτών, ένας χάρτης με εδάφη έκτασης άνω των 8.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων που ανακτήθηκαν, ουκρανικά στρατεύματα εν κινήσει και κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης.

«Τώρα άρχισαν τη “μερική επιστράτευση”. Πώς πάει αυτό;», συνεχίζει το βίντεο προτού δείξει: έναν Ρώσο στρατιώτη να χτυπά το κεφάλι του σε ένα καπό αυτοκινήτου, τη ρωσική αστυνομία να χτυπά Ρώσους που διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσης, Ρώσους εφέδρους να μοιράζονται ποτά και να πέφτουν λιπόθυμοι στο έδαφος.

«Φαίνεται ότι θα “αποστρατεύσουμε” αυτούς τους Ρώσους πριν από το χρονοδιάγραμμα», καταλήγει το ουκρανικό βίντεο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Παύλος Μπακογιάννης: 33 χρόνια από τη δολοφονία του

 


Σαν σήμερα, το πρωί (07:58) της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989, ο Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γαμπρός του προέδρου του κόμματος, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δολοφονείται από την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν».

Πολιτικός με όραμα και αντιστασιακό παρελθόν, ο Παύλος Μπακογιάννης μετά την πτώση της χούντας εργάστηκε σκληρά για την εθνική συμφιλίωση, την πολιτική συναίνεση και την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών. 

Ηπιων τόνων και από τις πιο ενωτικές φωνές στον πολιτικό στίβο υπήρξε εισηγητής του νομοσχεδίου για την απάλειψη των συνεπειών του Εμφυλίου, ώστε η χώρα να περάσει μπροστά, χωρίς διχαστικούς λόγους.

Η δολοφονία του η πρώτη και μοναδική Ελληνα πολιτικού από τους τρομοκράτες της «17Ν»- προκάλεσε την οργή της κοινωνίας. 

Ο Παύλος Μπακογιάννης εκτελείται εν ψυχρώ από τρεις ενόπλους με πρώτο τον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εκεί βρισκόταν μόνος του (είχε πει στον αστυνομικό συνοδό του να μείνει στο σπίτι του για να ξεκουραστεί), καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε συναντηθεί με στελέχη του Συνασπισμού στα γραφεία του εν λόγω κόμματος.

Οι εκτελεστές της 17Ν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν μεταμφιεσμένοι, εμφανίστηκαν μπροστά του και τον πυροβόλησαν, ένα από τα όπλα ήταν το περίφημο 45άρι «σφραγίδα» της οργάνωσης, που είχε χρησιμοποιηθεί, επίσης, σε άλλες έξι δολοφονίες.

Ο Παύλος Μπακογιάννης μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» και λίγη ώρα μετά κατέληξε.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η «17Ν» με μια δωδεκασέλιδη προκήρυξη με τίτλο «Αρχισε η κάθαρση».

Ο άδικος χαμός του Μπακογιάννη συγκλόνισε το ελληνικό Κοινοβούλιο. Συναισθηματικά φορτισμένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τα έδρανα της Βουλής σε μια ιστορική ομιλία, είπε: «Είναι μία πολιτική δολοφονία που προστίθεται σε μια μακρά αλυσίδα δολοφονιών που προηγήθηκαν. Αποτελεί σκληρό πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία. Και αποτελεί δεινή δοκιμασία για μένα και την οικογένειά μου. Πρέπει όμως αυτήν την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας να σταθούμε όλοι μας όρθιοι. Να προστατέψουμε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Σε ό,τι με αφορά, εγώ μία ευχή έχω να εκφράσω. Να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο αίμα που χύνεται άδικα σε αυτόν τον τόπο».

Ο Παύλος Μπακογιάννης γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1935 στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας.



Πέντε κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του, το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, στην είσοδο του πολιτικού του γραφείου, στην οδό Ομήρου. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ως ηθικό αυτουργό και «ενορχηστρωτή» της δολοφονίας, ενώ η ποινή των ισοβίων επιβλήθηκε, επίσης, στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στον Ηρακλή Κωστάρη, ως φυσικούς αυτουργούς. Ως απλοί συνεργοί καταδικάστηκαν οι Σάββας Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος.

Από τους πέντε καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, στη φυλακή παραμένουν οι τέσσερις – όλοι τους, ωστόσο, ετοιμάζουν αίτηση αποφυλάκισης, έχοντας συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια κράτησης που απαιτεί ο νόμος. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος εκτίει ποινή 17 φορών ισόβιας κάθειρξης, ως ο αρχηγός της οργάνωσης και ηθικός αυτουργός όλων των δολοφονιών που πραγματοποίησε η «17 Νοέμβρη», εκτός από αυτές που είχαν παραγραφεί.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτίει ποινή εντεκάκις ισόβιας κάθειρξης και έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα, αρχικά με το ζήτημα των αδειών που είχε λάβει με τις ευχές των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ από τις φυλακές, και πιο πρόσφατα με την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποίησε, ζητώντας να μεταχθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού, αντί για τον Δομοκό.

Ο Σάββας Ξηρός παραμένει, επίσης, κρατούμενος, εκτίοντας ποινή πέντε φορές ισοβίων: Οι δικαστικές Αρχές τού είχαν δώσει εδώ και χρόνια το δικαίωμα να αποφυλακιστεί φορώντας συσκευή γεωεντοπισμού (το λεγόμενο «βραχιολάκι»), λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, κάτι όμως που ο ίδιος είχε αρνηθεί.

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος, επίσης, κρατείται στις φυλακές, με τα δικαστήρια να έχουν επιβάλει ποινή τετράκις ισόβια: Τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για τη δολοφονία Μπακογιάννη ετοιμάζονται να ζητήσουν την αποφυλάκισή τους, μετά τη συμπλήρωση 19 ετών κράτησης.

Ο μοναδικός που έχει αποφυλακιστεί από τους καταδικασθέντες για τη δολοφονία Μπακογιάννη είναι ο Ηρακλής Κωστάρης: Οι Αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του τον περασμένο Ιούλιο. Ο Ηρ. Κωστάρης, κατά την απόφαση του δικαστηρίου, ήταν ο ένας από τους δύο συναυτουργούς της δολοφονίας Μπακογιάννη. Ταυτόχρονα, όμως, αυτή ήταν η μόνη δολοφονία στην οποία ενεπλάκη. Το δικαστήριο του επέβαλε τη μικρότερη ποινή από όλους τους εμπλεκομένους (1 φορά ισόβια) και έτσι η πόρτα της φυλακής άνοιξε πρώτη για αυτόν…




Fake news από το Anadolu με φωτογραφίες πολεμικών πλοίων σε Λέσβο και Σάμο

 



Την τακτική ΣΥΡΙΖΑ των fake news συνεχίζει η Τουρκία χρησιμοποιώντας δήθεν στρατιωτικές πηγές που κάνουν διαρροές στο πρακτορείο Anadolu με φωτογραφίες προϊόν κατασκοπείας από UAV λέγοντας ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09), μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο.

Με το fake news ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που επιβάλουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας σημειώνεται ότι «οι δραστηριότητες αυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι πηγές που επικαλείται το Anadolu κάνουν λόγο για πτήση του UAV που είναι και παράνομη, που κατέγραψε τα δύο ελληνικά μεταγωγικά πλοία να ταξιδεύουν προς Λέσβο και Σάμο.




Σύμφωνα με την δήθεν «αποκάλυψη» του Anadolu από τα δύο επίμαχα πλοία αποβιβάστηκαν 23 θωρακισμένα οχήματα στη Λέσβο και 18 θωρακισμένα οχήματα στην Σάμο. «Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα οχήματα αυτά ήταν ανάμεσα σε αυτά που έχουν σταλεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ» προστίθεται στο τηλεγράφημα για να δείξει ότι δήθεν γνωρίζει.

«Οι ενέργειες αυτές δεν είναι αποδεκτές» μετέφεραν στο Anadolu οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζοντας τες ως «επιθετικές» από την Ελλάδα, μια χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του πνεύματος της βορειοατλαντικής συμμαχίας» και «αντίθετα με τις εκκλήσεις (σ.σ. από την Τουρκία) για διάλογο και σχέσεις καλής γειτονίας».

Επιμένοντας στην παραβίαση του κατά την Τουρκία καθεστώτος των αποστρατικοποιημένων νησιών, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι με τα φορτία αυτά «τα θωρακισμένα οχήματα που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, αντικατέστησαν άλλα οχήματα που βρίσκονταν στα δύο νησιά»

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται κάθε πρόσκληση για διαπραγματεύσεις και κάνει αυτές τις προκλητικές κινήσεις αυξάνει την ένταση με επιθετικές και παράνομες κινήσεις» κατέληγαν οι ίδιες δήθεν πηγές.



Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται κακοποιημένο βρέφος στο «Αγία Σοφία»


 

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ένα 4μηνος κακοποιημένο βρέφος από τη Μεσσηνία. 

Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι γονείς του το μετέφεραν, από χωριό του δήμου Τριφυλίας στο οποίο διαμένουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καθώς το παιδί είχε σπασμούς, από εκεί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χθες το βράδυ.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έκριναν ότι το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί και να φύγει άμεσα για Νοσοκομείο της Αττικής, όπως και έγινε. Παράλληλα, ειδοποίησαν και τις αστυνομικές αρχές καθώς διαπίστωσαν πως το παιδί έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης και έφερε μώλωπες στο σώμα του.

Ο 20χρονος Αλβανός πατέρας του παιδιού, ταξίδεψε μαζί με το βρέφος στην Αθήνα ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη από τις αρχές, ενώ αναμένεται να συλληφθεί και η μητέρα του για την κακοποίηση του βρέφους.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων των εισαγγελικών αρχών της Κυπαρισσίας. 

Παράλληλα σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ένα πιστόλι και φυσίγγια.




Ακροαριστεροί δημιούργησαν επεισόδια το βράδυ στα Εξάρχεια

 


Η  ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, που βρισκόντουσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, σημειώθηκαν από ομάδες ατόμων βραδινές ώρες χθες (24-9-2022) στην περιοχή των Εξαρχείων.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 20:00-21:00 εκδηλώθηκαν τέσσερις (4) επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων από άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους συνοδευόμενες από ρίψη βομβών μολότοφ, πετρών, γυάλινων μπουκαλιών, μαρμάρων, λοιπών αντικειμένων και χρήση σωματικής βίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν τις επιθέσεις έκαναν περιορισμένη χρήση των ενδεδειγμένων μέσων. Από τις ανωτέρω επιθέσεις επήλθε τραυματισμός αστυνομικού, ο οποίος μετέβη σε νοσοκομείο καθώς επίσης και φθορές σε δύο υπηρεσιακές ασπίδες.

Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη της κοινής ειρήνης και του νόμου περί όπλων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) βόμβες μολότοφ, Αυτοσχέδιος Εμπρηστικός Εκρηκτικός Μηχανισμός και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».



Ο τραγουδιστής των System of a Down αποθέωσε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

 



Μια ανάρτηση με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο τραγουδιστής των System of a Down, Σερτζ Τανκιάν επικροτώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για την ομιλία του στον ΟΗΕ

Ο διάσημος τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος, με τον χαρακτηριστικό ανατρεπτικό του στίχο, προχώρησε σε μια ανάρτηση με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία καταδίκαζε την τουρκική προκλητικότητα.

O Σερτζ Τανκιάν είναι Αρμενο-Αμερικάνος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων, ποιητής, πολιτικός ακτιβιστής και πολέμιος Ερντογάν και τουρκικού επεκτατισμού. Tο απαρτιζόμενο από επίσης Αρμένιους στη καταγωγή, συγκρότημα από τη νότια Καλιφόρνια σχηματίστηκε το 1994 και έφτασε στην κορυφή της ροκ και μέταλ σκηνής με πολλές μουσικές επιτυχίες.







Στο εδώλιο το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Κρέτσος και άλλοι 6 για τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

 


Κατηγορούμενος για ψευδή βεβαίωση θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Ο στενός συνεργάτης του υπόδικου στο ειδικό δικαστήριο Νίκου Παππά κατά την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 δικάζεται μαζί με ακόμα πέντε μέλη της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού επειδή, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, φέρονται ότι έκαναν τα «στραβά μάτια» αναφορικά με τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας συμφερόντων Καλογρίτσα, ώστε να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Ως ηθικός αυτουργός έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο ο Ιωάννης Καλογρίτσας, γιος του «κόκκινου» εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

Η υπόθεση είχε προκλητικά αρχειοθετηθεί, όμως το 2019 ο τότε Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αθανασίου την ανέσυρε και κατέληξε σε ένα πόρισμα – «κόλαφο». 

Ο Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής προχώρησαν στην έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

« Η Ειδική Πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού που συστάθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τη χορήγηση 4 αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας δεν διενήργησε, όπως όφειλε, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης τον απαιτούμενο έλεγχο επάρκειας προελεύσεως και τρόπου αποκτήσεως των οικονομικών μέσων της προσωρινής υπερθεματίστριας εταιρείας «Καλογρίτσας ΑΕ» γράφει ο εισαγγελικό πόρισμα.



Δολοφόνησαν στο Ιράν με 6 σφαίρες το «κορίτσι με την αλογοουρά»

 



Η 20χρονη Χαντίς Νατζαφί, βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς από τις ταραχώδεις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Η διαδηλώτρια με την αλογοουρά είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες μέρες σε βίντεο που έγινε viral και την απεικόνιζε να στέκεται με θάρρος απέναντι στους άνδρες της ιρανικής αστυνομίας, χωρίς να φορά την υποχρεωτική από την «Αστυνομία Ηθών» χιτζάμπ. Παράλληλα έπιανε τα μαλλιά της σε αλογοουρά και είχε γίνει γνωστή ως «το κορίτσι με την αλογοουρά, σύμβολο των διαδηλώσεων».



Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαντίς Νατζαφί, έπεσε νεκρή με έξι σφαίρες στο λαιμό, το πρόσωπο και την καρδιά, διαδηλώνοντας στην Τεχεράνη. Η νεαρή Ιρανή, τουρκικής καταγωγής, δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Καράτζ, 36 χλμ. δυτικά της Τεχεράνης.

Η είδηση της δολοφονίας της Νατζαφί έγινε γνωστή χθες Κυριακή από την Ιρανή δημοσιογράφο Μασίχ Αλινετζάντ, που ανάρτησε στο Twitter την κηδεία της 20χρονης διαδηλώτριας και έγραψε: «Αυτή είναι η κηδεία της 20χρονης #HadisNajafi, η οποία έπεσε νεκρή στο δρόμο από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των διαδηλωτών. Η Χαντίς ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι και αγαπούσε τον χορό. Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της #MahsaAmini. Το έγκλημά τους: ήθελαν ελευθερία». Η αδελφή της Χαντίς μίλησε στη δημοσιογράφο λέγοντας πως η 20χρονη δεν μπορούσε να παραμείνει σιωπηλή μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν από το Ιράν ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο της Αμινί «Μετά την Μαχσά Αμινί, ο θάνατος της Χαντίς Νατζαφί σοκάρει το Ιράν», γράφει το γαλλικό περιοδικό le Point.

«Μέσα στο δρόμο, με τα μαλλιά λυμένα: οι τελευταίες φωτογραφίες της Ιρανής Χαντίς Νατζαφί, που πυροβολήθηκε με έξι σφαίρες», μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο TF INFO σημειώνοντας ότι μετά από 10 μέρες διαδηλώσεων, τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια των βίαιων επεισοδίων, σύμφωνα με την οργάνωση Iran Human Rights.

Η 22χρονη Μαχσά Αμινί συνελήφθη από την «Αστυνομία Ηθών» την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη επειδή δεν φορούσε σωστά την μουσουλμανική μαντίλα (χιτζάμπ) που καλύπτει το κεφάλι και μέρος του προσώπου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι άνδρες που την συνέλαβαν την χτύπησαν βάναυσα, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου έπεσε σε κώμα και τελικά απεβίωσε. Οι Αρχές υποστήριξαν πως η Αμινί έπασχε από καρδιολογικό πρόβλημα, ωστόσο, η οικογένειά της τονίζει πως η 22χρονη ήταν υγιέστατη.




Ακροδεξιά κυβέρνηση στην Ιταλία

 



Ξεκάθαρη νικητής στις χθεσινές εκλογές είναι η Τζόρτζια Μελόνι, το κόμμα της οποίας απέσπασε πάνω από το ένα τέταρτο των ψήφων, ενώ ο μεγάλος χαμένος της βραδιάς είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, που εξασφάλισε γύρω στο 18%, λιγότερο απ’ όσο προέβλεπαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Έτσι η Δεξιά συμμαχία των ακροδεξιών με τις νεοφασιστικές ρίζες «Αδελφών της Ιταλίας» της Μελόνι, της επίσης ακροδεξιάς Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και της δεξιάς Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ετοιμάζεται να σχηματίσει την πιο δεξιά κυβέρνηση από την εποχή του Μουσολίνι με την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στο τιμόνι της.

Το κόμμα της, που παρέμεινε στην αντιπολίτευση, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που διαδέχθηκαν η μια την άλλη μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2018, επιβλήθηκε ως η βασική εναλλακτική και είδε το ποσοστό του να απογειώνεται από το 4,3% πριν από τέσσερα χρόνια σχεδόν στο 26% και να αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη του ιταλικού κοινοβουλίου.

Η συμμαχία υπό τη Μελόνι αναμένεται να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία κι ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, αναμένεται να δώσει στην Μελόνι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που θα μπορούσε να αναλάβει περί τα τέλη Οκτωβρίου, αν όλα πάνε καλά.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μια παρέμβασή της, που εκλήφθηκε στη Ρώμη ως προειδοποίηση, υπενθύμισε προ ημερών πως η ΕΕ διαθέτει «εργαλεία» για να τιμωρεί κράτη που καταπατούν το κράτος Δικαίου και τις κοινές αξίες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τη Μελόνι. Μέσω του πολιτικού συμβούλου του και βουλευτή Μπάλας Όρμπαν, πρόσθεσε: «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειαζόμαστε όσο ποτέ φίλους που έχουν κοινό όραμα και κοινή προσέγγιση για τις προκλήσεις στην Ευρώπη».