Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Αμετανόητος συνεχίζει να ξεφτιλίζεται ο Κουτσούμπας δείχνοντας αγγελίες του εξωτερικού

 


Χωρίς ούτε μία συγνώμη, Σταλινικά και ακροαριστερά, ο πρώην συμπαθής στην πλειοψηφία των Ελλήνων Δημητρης Κουτσούμπας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.

Και αφού μας είπε τα κορίτσια μας πορνες συνέχισε να προκαλεί, ένα 24ωρο μετά τα όσα είπε και μετά από σωρεία αντιδράσεων τόσο στα social media όσο και από τα κόμματα, μιλώντας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διερωτήθηκε «γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;». Συνεχίζοντας είπε χωρίς ίχνος σοβαρότητας πως «αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλήστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια».

Για να δικαιολογήσει την χυδαιότητα του είπε και καλά ότι μιλούσε για τους εμπόρους και όχι γενικά, «γιατί δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους στις χώρες τις αναπτυγμένες Ευρώπης;», ενώ αναφέρθηκε σε διαφημίσεις που αποδεικνύουν, κατά τον ίδιο, τα λεγόμενα του στα πρακτικά.

«Αυτούς τους αλιτήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης. Αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε στους αγώνες. Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση των γυναικών, την εκμετάλλευση», τόνισε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΚΚΕ για να ξεφτιλιστεί ο αμετανόητος περισσότερο, δείχνοντας μάλιστα και δημοσιεύματα του εξωτερικού χωρίς να ντρέπεται για την αθλιότητα του.



Σύλληψη 31χρονου και 18χρονου από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

 



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τον Οργανισμό National Center for Missing and Exploited Children «NCMEC» των Η.Π.Α., εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου εντός ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι κάνοντας χρήση διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Ανωτέρω στοιχεία και πληροφορικά δεδομένα, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψαν τα στοιχεία καθώς ο τόπος κατοικίας των δύο εμπλεκομένων.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα, -2- σκληρούς δίσκους και -1- κάρτα SIM.

Μάλιστα, από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια στην κατοχή του 31χρονου, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ για τον 18χρονο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


Κούλογλου σε σοκαριστικές ομολογίες : «Πολιτική απόφαση, εν γνώση του Τσίπρα, να εμπλακούν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis»



Σωστή αποκάλεσε την προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Καθημερινής, αναφορικά με την αυτοκριτική του για την σκευωρία Novartis και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά. 

Ο Στέλιος Κούλογλου είπε ξεκάθαρα ότι ο Τσίπρας θα έπρεπε να αποκαλύψει ποιος αποφάσισε να μετατραπεί η υπόθεση της Novartis με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από ιατρούς, σε μια πολιτική σκευωρία σε βάρος πολιτικών αντιπάλων, λέγοντας ότι τα έκαναν θάλασσα και χαρακτηρίζοντας τον χειρισμό ως ένα πρωτοφανές φιάσκο.

Ομολογώντας ότι είναι ξεκάθαρη πολιτική απόφαση, η οποία ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «η απόφαση να μπούνε μέσα στο Κάδρο ο Πικραμένος, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία, πρώτον ήταν μια πολιτική απόφαση και δεύτερον ήταν λάθος», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε τι γινόταν, είπε ότι «σίγουρα ήξερε». 

Για τον Νίκο Παππά, ο Κούλογλου είπε σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν αδικείται που είναι και ο μοναδικός που καταδικάστηκε για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας χαρακτηριστικά «όχι, δε νομίζω ότι αδικείται. Διότι ήταν και με δικές του πρωτοβουλίες όλο αυτό. Ο Παππάς ό,τι πήρε στα χέρια του, τα έκανε θάλασσα». Βέβαια, το «τα έκανε θάλασσα» δίνει στον κ. Παππά την δικαιολογία του σφάλματος. Η όλη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, δεν ήταν ένα σφάλμα. Ήταν μια μεθόδευση, που απλώς «δεν τους βγήκε».

Η ερωτήσεις και απαντήσεις στον Στέλιο Κούλογλου


Παναγιώτης Στάθης: «Αυτό που είπε ο Τσίπρας για την Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες, πώς το ακούτε;»


Στέλιος Κούλογλου: «Ήταν σωστές προσεγγίσεις. Δεν το έθιξε στην ολότητά του το θέμα, αλλά νομίζω ότι-»


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Ποια θα ήταν ολότητα δηλαδή, που δεν έθιξε;»


Στέλιος Κούλογλου: «Ποιος αποφάσισε π.χ. στην περίπτωση της Novartis - τα κάνανε θάλασσα. H Novartis είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο. Οι ΗΠΑ έχουν κερδίσει πάρα πολλά χρήματα λόγω του σκανδάλου στην Ελλάδα και στην Ελλάδα δεν έχει - όχι μόνο δεν έχει διωχτεί κανένας, αλλά διώκουν την εισαγγελέα που το ερευνούσε. Αυτό είναι ένας χειρισμός και ο χειρισμός που έγινε, ήταν λάθος».


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Δεν δίωξαν την εισαγγελέα που το ερευνούσε. Δίωξαν την εισαγγελέα που άλλαξε την πολιτική. Η προηγούμενη εισαγγελέας ερευνούσε τους γιατρούς, ήρθε η επόμενη εισαγγελέας, η οποία σταμάτησε να ερευνά τους γιατρούς και άρχισε να ερευνά τους πολιτικούς».



Στέλιος Κούλογλου: «Όλο αυτό, είναι πρωτοφανές φιάσκο. Η Novartis είναι ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο δεν ακούμπησε τίποτα. Το ελληνικό δημόσιο έχασε χρήματα, εκατομμύρια. Ακούω τον κ. Γεωργιάδη που λέει για τα προβλήματα υγείας, 350 εκατομμύρια δολάρια πήραν οι ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλα τόσα και να φτιάξουμε το σύστημα υγείας;»


Παναγιώτης Στάθης: «Υπήρξε πολιτική στόχευση εμπλοκής πολιτικών αντιπάλων, σε αυτή την υπόθεση;»


Στέλιος Κούλογλου: «Νομίζω ότι είναι λάθος στόχευση. Νομίζω ότι η απόφαση να μπούνε μέσα στο Κάδρο ο Πικραμένος, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία, πρώτον ήταν μια πολιτική απόφαση και δεύτερον ήταν λάθος».


Παναγιώτης Στάθης: «Ο Κοντονής λέει για παρά-υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου».


Στέλιος Κούλογλου: «Δεν το ξέρω αυτό. Εγώ λέω ότι αυτή η απόφαση, ήταν πολιτική απόφαση και ήταν λάθος».


Παναγιώτης Στάθης: «Πολιτική, όχι δικαιοσύνης; Πολιτική; Άρα σε πρόσωπα που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή;»


Στέλιος Κούλογλου: «Όχι, στη λογική ότι "πάμε τώρα να καθαρίσουμε το τοπίο όλο". Και το ίδιο έγινε ακριβώς - αυτή η λογική επικράτησε και στο θέμα των αδειών των τηλεοπτικών και τα κάναμε θάλασσα και εκεί πέρα».


Γιάννης Κολοκυθάς: «Πολιτική απόφαση, από ψηλά εννοείτε; Δηλαδή του Τσίπρα στην ουσία; Γιατί δεν μπορεί να μην ήξερε ο Τσίπρας».


Στέλιος Κούλογλου: «Σίγουρα ήξερε. Πιστεύω ότι ήταν μια λάθος πολιτική απόφαση - και το ίδιο λάθος πολιτική απόφαση, ήταν η κατά μέτωπο επίθεση στα κανάλια, χωρίς κανένα λόγο, με αυτό το κλείσιμο τρεις ημέρες που εξευτέλισε τους ανθρώπους, αντί να υπάρξει μια ρύθμιση. Γιατί όλοι θέλανε να πληρώνουν και να είναι νόμιμοι. Και οι καναλάρχες θέλανε. Αν τους έλεγες ένα λογικό ποσό να δίνουνε -θα το ήθελαν γιατί ήταν σε μια φάση συνέχεια "ανανεώνουμε τις προσωρινές (άδειες)" και τα λοιπά, που δεν το ήθελαν, γιατί τους είχε η εκάστοτε κυβέρνηση στο χέρι- αλλά όχι να βάλεις 60 εκατομμύρια να πληρώσουν και να τους κλείσεις κιόλας. Έπρεπε να πεις "πόσα κανάλια, 8, 10;" να υπάρχουν κανάλια έτσι ώστε να υπάρχει μια πολυφωνία».


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Δεν τα λέγατε τότε, όμως».


Στέλιος Κούλογλου: «Τα έχω πει».


Παναγιώτης Στάθης: «Στον Τσίπρα;»


Στέλιος Κούλογλου: «Ναι».


Μανώλης Αναγνωστάκης: «Όλοι έτσι μας λένε τώρα».


Στέλιος Κούλογλου: «Κάτσε να δεις: αν έλεγα το παραμικρό τότε, που ήταν το κλίμα - μόνο να έλεγα ότι "μήπως να μην το δούμε για τέσσερα κανάλια, να είναι έξι", θα γινόταν "η κόλαση του Δάντη". Κατάλαβες; Ζεις και σε ένα περιβάλλον, που ό,τι και να πεις γίνεται πολύ μεγάλο».


Παναγιώτης Στάθης: «Ο Παππάς αδικείται τελικά, ενώ προφανώς δεν είναι απόφαση μόνο του Παππά, όλο αυτό;»


Στέλιος Κούλογλου: «Όχι, δε νομίζω ότι αδικείται. Διότι ήταν και με δικές του πρωτοβουλίες όλο αυτό. Ο Παππάς ό,τι πήρε στα χέρια του, τα έκανε θάλασσα. Αυτή είναι η αλήθεια».




Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα : «Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά»


 

Με κριτική για την χθεσινή αθλιότητα του Δημήτρη Κουτσούμπα για φοιτήτριες «που αναζητούν sugar daddies» για να καλύψουν τις σπουδές τους ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς την σεξιστική και απαράδεκτη.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι αυτή την στιγμή ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν έχει ζητήσει συγνώμη για την αθλιότητα του.

Ο κ. Μητσοτάκης υπέθεσε ότι πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, ο Κουτσούμπας θα είχε λάβει το λόγο, θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που δεν έκανε, δείχνοντας τελικά την χυδαιότητα που τον διακρίνει. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η στάση αυτή του ΚΚΕ αποδεικνύει ότι παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη αυτής της αίθουσας. «Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα», όταν μιλάτε για γυναίκες που εκδίδονται, «γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία του πρωθυπουργού






Από τα δάκρυα δεν άναψαν τα κάρβουνα του Φάμελλου για να κάνει Τσικνοπέμπτη - Ενώ ο Κασσελάκης τρώει και πίνει

 



Φάμελλος : Δεν μπορούμε να κάνουμε Τσικνοπέμπτη γιατί έχουμε μεγάλη στεναχώρια με την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ.

Έτσι είπε ο Φάμελλος μπερδεύοντας την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστήμιων με την ιδιωτικοποίηση, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συμμερίστηκε την στεναχώρια του Φάμελλου και πλακώθηκε στα κοψίδια και τις μπύρες.

Και την ώρα που από τα δάκρυα του Φάμελλου τον δυσκόλεψαν για να ανάψει τα κάρβουνα, ο τουρίστας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γλεντούσε από την πίκρα και την στεναχώρια του.

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τσικνοπέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στην Αρκαδία, ξεκινώντας το ταξίδι του από τα Μαγούλιανα, και επισκέφθηκε τη Στεμνίτσα, στο γλέντι στην πλατεία του χωριού.





Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα arcadiaportal, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε το μεσημέρι στην Τρίπολη, όπου περπάτησε στο κέντρο της πόλης και πήγε στα μαγαζιά για να συναντήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, για να γλεντήσει την Τσικνοπέμπτη, χωρίς να συμμερίζεται την στεναχώρια του συντρόφου Φάμελλου.

Φανερά ευδιάθετος, ο Στέφανος Κασσελάκης και κρύβοντας την στεναχώρια του για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστήμιων, περπάτησε στους δρόμους, μίλησε με κόσμο, τσούγκρισε με κρασί και διασκέδασε με τον σύζυγό του, πίνοντας μπίρες και τρώγοντας από τα ψητά κρέατα που του προσέφεραν.




Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Marcel Ciolacu

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Marcel Ciolacu, στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, τόσο μέσω του κάθετου διαδρόμου ενέργειας όσο και μέσω του FSRU ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

Συζητήθηκαν ακόμα τα επόμενα βήματα στα έργα κοινού ενδιαφέροντος του σχήματος τριμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας, Nicolae Ciucă.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis, στο Μέγαρο Cotroceni.



Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης

 


Κατατέθηκε στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο υλοποιείται μια σειρά τροποποιήσεων στον Αστικό Κώδικα και στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με στόχο την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μέσω της μεταφοράς ύλης στους Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους, η οποία μέχρι σήμερα απασχολεί αποκλειστικώς τους Δικαστές.

Βάσει των εισηγούμενων διατάξεων, προβλέπεται να πραγματοποιούνται από Δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου του κατά τόπον αρμόδιου Πρωτοδικείου:

  1. η εγγραφή και τροποποίηση καταστατικού μεγάλης μερίδας των σωματείων - επαγγελματικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων σωματειακής μορφής, καθώς και αθλητικών σωματείων.
  2. η έκδοση πράξης χορήγησης κληρονομητηρίου. Για την προστασία δικαιωμάτων τρίτων που ενδεχομένως θίγονται προβλέπεται η δυνατότητα παροχής έννομης προστασίας μετά από άσκηση ανακοπής.
  3. η σύνταξη πράξης αποδοχής κληρονομιάς, η οποία για να προσλάβει τη μορφή δημοσίου εγγράφου θα προσκομίζεται μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα στον αρμόδιο γραμματέα του Δικαστηρίου της κληρονομιάς, προκειμένου να συνταχθεί η σχετική έκθεση αποδοχής και να καταχωρηθεί στα ειδικά βιβλία του Ειρηνοδικείου.
  4. Οι εγγραφές και οι εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης.

Ακόμη, επιχειρείται περαιτέρω αποφόρτιση των γραμματειών των Δικαστηρίων, με την πρόβλεψη λήψης ένορκης βεβαίωσης αποκλειστικώς από Συμβολαιογράφους ή/και Δικηγόρους.

Σκοπός των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι η απαλλαγή δικαστών από μη αμιγώς δικαιοδοτικά καθήκοντα ώστε να αξιοποιούν τον χρόνο, που σήμερα διαθέτουν σε αυτά για την μελέτη δικογραφιών και ταχύτερη έκδοση αποφάσεων και την γρήγορη και με λιγότερο κόστος για τον πολίτη διεκπεραίωση των παραπάνω νομικών διαδικασιών.



Νέα μεγάλη αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών με το Δημόσιο

 



Νέα μεγάλη αύξηση κατά 18,5% σε σχέση με το 2022 κατέγραψαν οι ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο για το 2023.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, τα συστήματα του Δημοσίου είτε παρείχαν ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, είτε «μίλησαν μεταξύ τους» 1,453,680,496 φορές, καταγράφοντας αύξηση κατά 226 εκατομμύρια. Το 2022 οι ψηφιακές συναλλαγές είχαν ανέλθει σε 1,227 δισεκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις ψηφιακές συναλλαγές αθροίζονται:

  • Οι ψηφιακές υπηρεσίες, δηλαδή η ταυτοποίηση των πολιτών σε ένα πληροφοριακό σύστημα με τη χρήση των κωδικών TaxisΝet ή web banking
  • Οι διαλειτουργικότητες, η ανταλλαγή, δηλαδή, πληροφοριών μεταξύ υπηρεσιών και μητρώων του Δημοσίου, χωρίς άλλη ενέργεια από πλευράς του πολίτη πέρα από τη χορήγηση της συγκατάθεσής του.


Ηλεκτροκίνηση: Έφτασαν τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

 



Αντίστροφα άρχισε να μετράει ο χρόνος για την κυκλοφορία των πρώτων 140 Ytong ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αττική, τα οποία βρίσκονται πλέον στην Αθήνα και σύντομα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

  • Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, μπαίνουν αμέσως στο στάδιο του προβλεπόμενου μακροσκοπικού ελέγχου και στη συνέχεια 38 εξ αυτών στο στάδιο της δοκιμαστικής-χωρίς επιβάτες- λειτουργίας.
  • Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή έφθασαν στη Θεσσαλονίκη και τα 110 ηλεκτρικά οχήματα της κινεζικής Yutong.

Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, για πρώτη φορά στην χώρα μας, υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.



Δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή στάβλων σε Θεσσαλία, Έβρο, Β. Φθιώτιδα

 



Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ένταξη στο Μέτρο 5.2, ύψους 45 εκατ. ευρώ, που αφορά:

  • την πλήρη και δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και
  • την εξολοκλήρου ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων και αποκατάσταση εξοπλισμού, για όσους κτηνοτρόφους αλλά και μελισσοκόμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου του 2023.

Το ποσοστό στήριξης ανέρχεται έως το 100% του ποσού των επιλέξιμων δαπανών.

Στόχος του εν λόγω Μέτρου, είναι να στηριχθεί η οικονομία των παραγωγών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις δαπάνες επανόρθωσης των ζημιών, που προκλήθηκαν στην κτηνοτροφία και μελισσοκομία από δυσμενή καιρικά φαινόμενα και να μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Το Μέτρο 5.2 θα εφαρμόζεται στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την περιοχή του Δήμου Δομοκού της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, καθώς και στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.




Εξάμηνη παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία

 


Παρατείνεται για έξι επιπλέον μήνες η αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις του Σεπτεμβρίου 2023 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

  • Με την απόφαση αυτή συνεχίζεται έως την 4η Σεπτεμβρίου 2024 η αναστολή της διενέργειας πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων, καθώς και των προθεσμιών άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών και νομικών προσώπων, εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή που όριζε προηγούμενη απόφαση (ΦΕΚ B' 6444/10.11.2023). Σημειώνεται ότι προ της τροποποίησης της απόφασης η αναστολή ίσχυε έως και την 4η Μαρτίου 2024.
  • Δικαιούχοι της αναστολής είναι επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες από βεβαίωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληττόμενες επιχειρήσεις, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημίες στις κατοικίες τους, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα παροχής στεγαστικής συνδρομής και αποζημίωσης οικοσκευής.


Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες, αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες


 

Στο νέο νομοσχέδιο για τις παραλίες, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Tik Tok. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο νέος νόμος:

  • Διασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες, εξασφαλίζει χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας για τους ελέγχους και προβλέπει την επιβολή αυστηρότερων προστίμων σε όσους παραβιάζουν το νόμο και καταπατούν τις παραλίες.
  • Δεν ασχολείται με πολεοδομικά ζητήματα , υπάρχει η απόσταση 50 μέτρων από την γραμμή του αιγιαλού για να κτίσει κανείς και αυτή η απόσταση δεν αλλάζει . Άρα δεν επηρεάζει καμία διάταξη που αφορούν τους όρους δόμησης. Εκεί που δεν επιτρεπόταν δεν θα επιτρέπεται και τώρα η δόμηση.
  • Διασφαλίζει ότι το 70 % της έκτασης της παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο και σε ελάχιστη απόσταση 4 μέτρων από τον αιγιαλό.
  • Για παραλίες σε περιοχές natura το 70% γίνεται 85% δηλαδή μπαίνουν ξαπλώστρες μόνο στο 15% της παραλίας.
  • Δημιουργούνται για πρώτη φορά «απάτητες παραλίες»ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας όπου δεν επιτρέπονται καθόλου ξαπλώστρες ή καμία απολύτως εκμετάλλευση.
  • Προβλέπει την εισαγωγή των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για να αποκτήσει κάποιος άδεια χρήσης παραλίας για να σταματήσουν οι εικόνες στα δημοτικά συμβούλια να μπουκάρουν κάποιοι φουσκωτοί και να εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο την άδεια εκμετάλλευσης της παραλίας, είπε ο πρωθυπουργός.


Άραβες λαθρομετανάστες προκάλεσαν Ισραηλίτες οπαδούς της Μακάμπι στο Σύνταγμα


 

Οπαδοί της Μακάμπι, που βρίσκονται στην Ελλάδα για τον αγώνα ποδοσφαίρου της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, συνεπλάκησαν με αλλοδαπό λαθρομετανάστη που τους πέταξε μπουκάλι.

Οι οπαδοί της Μακάμπι ενώ κινούνταν στην πλατεία Συντάγματος δέχθηκαν λεκτική επίθεση από δύο αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, υπηκόους Ιράκ και Αλγερίας, οι οποίοι προέβησαν και στη ρίψη αντικειμένου σε βάρος τους.

Ακολούθησε επεισόδιο μεταξύ οπαδού της Μακάμπι και του υπηκόου Ιράκ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τελευταίου, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.



Υπήρξε άμεση παρέμβαση από τις αστυνομικές δυνάμεις που απέτρεψε περαιτέρω επεισόδια και πραγματοποιήθηκε προσαγωγή δύο ατόμων. Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ έφτασαν στην Αθήνα οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας. Η Ελληνική Αστυνομία υλοποιώντας ειδικό σχέδιο για την αποτροπή επεισοδίων και εμπλοκής τους με οπαδούς ελληνικών ομάδων τους οδήγησε, κατόπιν σχετικής πλαισίωσης, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και μετά από νέο έλεγχο στο Γήπεδο Καραϊσκάκης.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα έλαβε χώρα μεμονωμένο περιστατικό, όταν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας ενώ κινούνταν στην πλατεία Συντάγματος δέχθηκαν λεκτική επίθεση από δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι προέβησαν και στη ρίψη αντικειμένου σε βάρος τους. Ακολούθησε επεισόδιο μεταξύ οπαδού της φιλοξενούμενης ομάδας και του ενός εκ των δύο αλλοδαπών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Υπήρξε άμεση παρέμβαση από τις αστυνομικές δυνάμεις που απέτρεψε περαιτέρω επεισόδια και πραγματοποιήθηκε προσαγωγή δύο ατόμων. Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.



Ακροαριστερή αλητεία του Ρουβίκωνα με επίθεση στο σπίτι του Πιερρακάκη

 


Την επίθεση στο σπίτι του από ομάδα περίπου 30 ακροαριστερών αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα κατήγγειλε εχθές το βράδυ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το σχόλιο το είναι μας ότι : Τύποι που κινούνται όπως οι κακοποιοί χωρίς να σέβονται την οικογένεια των ανθρώπων και τα ανήλικα παιδιά του, δείχνουν το πόσο αδίστακτη είναι η ακροαριστερά, και κάποια στιγμή πρέπει η πολιτεία να τους δει στα σοβαρά όπως την Χρυσή Αυγή και να τους μαζέψει όλους μαζί με τα ηγετικά τους στελέχη.



«Ενημερώθηκα προ ολίγου από την οικογένειά μου ότι περίπου 30 άτομα μπροστά από το σπίτι μας άφησαν μια σειρά από φυλλάδια τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι. Αυτό επέλεξαν να το κάνουν όχι στο υπουργείο μου, όχι στο πολιτικό γραφείο μου, αλλά στο σπίτι μου. Και θα έλεγα ότι υπ' αυτή την έννοια αντανακλά το ποιοι είναι θιασώτες της πολιτικής βίας και εχθροί της Δημοκρατίας».

Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε: «Είναι ένα το μήνυμα: δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα. Δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν, δεν εκβιάζομαι από κανέναν. Και είναι αυτονόητο ότι σας καλώ να καταδικάσετε».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X διεμήνυσε πως «δεν εκβιαζόμαστε».



Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σχολιάζοντας το περιστατικό, που κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Πιερρακάκης από του βήματος της Βουλής, έκανε λόγο για «γνωστούς θρασύδειλους» οι οποίοι επιτέθηκαν στο σπίτι του υπ. Παιδείας εκεί που μένει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά, του, μία ημέρα πριν την ψήφιση ενός εμβληματικού νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Δεν εκβιαζόμαστε. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, όσο και αν θλιβερές μειοψηφίες προσπαθούν να την κρατήσουν πίσω» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Η ανάρτηση Μαρινάκη για την επίθεση στο σπίτι Πιερρακάκη

«Μια ημέρα πριν την ψήφιση ενός εμβληματικού νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γνωστοί θρασύδειλοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Υπουργού Παιδείας @pierrakakis, εκεί δηλαδή που μένει η οικογένειά του, η σύζυγός του, τα ανήλικα παιδιά του. Δεν εκβιαζόμαστε. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, όσο και αν θλιβερές μειοψηφίες προσπαθούν να την κρατήσουν πίσω».

Σε καταδίκη του συμβάντος στην οικία του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη προχώρησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

«Η οικογένεια δεν μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής αντιπαράθεσης» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

«Αλίμονο εάν η πολιτική αντιπαράθεση μεταφερθεί στο επίπεδο της βίας και μάλιστα με την εμπλοκή του οικογενειακού περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Μάντζος.

«Τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν το οργανωμένο λαϊκό εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Δεν το βοηθάνε, αντίθετα θεωρούμε ότι αξιοποιούνται για την συκοφάντησή του», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και εάν προέρχεται», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας.

«Δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό από κανένα τέτοιες πράξεις που στρέφονται εναντίον των οικογενειών οποιουδήποτε εδώ μέσα», ανέφερε ο βουλευτής της ΚΟ Σπαρτιάτες, Αθ. Χαλκιάς.

«Καταδικάζω απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια βίας, πολλώ δε μάλλον, όταν αφορά την οικογενειακή εστία,» είπε ο βουλευτής της ΚΟ Νίκη, Σπ. Τσιρώνης.

Την καταδίκη του συμβάντος, «εν ομονοία», ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Παναγιωτόπουλος.



Η Mafia αλωνίζει και αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ζωές - Μεγάλη έκρηξη στον Πειραιά σε πρατήριο καυσίμων


 

Μεγάλη έκρηξη σημειώηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (03:20)  σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Παλαιό Φάληρο.



Η πυροσβεστική κλήθηκε να στείλει όχημα στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά. 



Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στο μαντρότοιχο που χωρίζει το οικόπεδο με το βενζινάδικο από την πλευρά του οικοπέδου. Στο οικόπεδο αυτό είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές.

Την ώρα της έκρηξης το πρατήριο ήταν ανοιχτό, είχε μέσα υπαλλήλους και ευτυχώς όχι πελάτες.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Στο σημείο πήγαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).