Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Η ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων με την κωδική ονομασία «MOBILE 6»

 



Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων με την κωδική ονομασία «MOBILE 6»

H επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 με την συμμετοχή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων «Empact»

Υλοποιήθηκε από την Εuropol σε συνεργασία με τον Frontex και την Interpol καθώς και την συμμετοχή -31- χωρών

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε, μέσω της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε αστυνομική επιχείρηση πανευρωπαϊκής κλίμακας με την κωδική ονομασία «MOBILE 6», για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων και τμημάτων αυτών που διακινούνται ως ανταλλακτικά.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προτεραιότητας «Empact» και υλοποιήθηκε από 9 έως 20 Οκτωβρίου 2023 υπό τον συντονισμό του FRONTEX με την υποστήριξη της Europol και της Interpol.

Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά -400- αστυνομικοί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν ο εντοπισμός 505 κλεμμένων οχημάτων, 2.000 κλεμμένων εξαρτημάτων, 16 βαρκών θαλάσσης, 32 εξωλέμβιων μηχανών και 248 πλαστών εγγράφων, ενώ ταυτοποιήθηκαν και 209 διακινητές μεταναστών.

Από ελληνικής πλευράς, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι οχημάτων και ατόμων σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου καθώς και στα συνοριακά σημεία διέλευσης της χώρας, για τη διακρίβωση υποθέσεων παράνομης διακίνησης μεταναστών, κλαπέντων οχημάτων, μέσων και ανταλλακτικών.




Στη διάρκεια των ελέγχων εντοπίσθηκαν συνολικά:

-153- κλεμμένα οχήματα,

-4- πλαστογραφημένα κλεμμένα οχήματα,

-16- διακινητές μεταναστών,

-73- μη νόμιμοι μετανάστες,

πυροβόλο όπλο και

-85- γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένη σε -119- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Europol:

https://www.europol.europa.eu/media-press/newsroom/news/operation-mobile-6-puts-brakes-car-thieves





Οι επιστολές αποχώρησης Σκουρλέτη και Βούτση

 


Την επιστολή με την οποία ανακοινώνει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ το ίδιο έκανε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Η επιστολή Σκουρλέτη έχει ως εξής: 

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Οι τελευταίες βαριές εκλογικές ήττες είναι η κατάληξη μιας σειράς λανθασμένων επιλογών που έγιναν μετά το 2019. Οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης.

Το αφήγημα που υιοθετήθηκε μετά το 2019 απαξίωσε την κυβερνητική περίοδο αφού δεν μπόρεσε να αναδείξει τις οποίες επιτυχίες της ενώ ταυτόχρονα δεν έγινε κατανοητό, πως οι μεγάλες αντιφάσεις ανάμεσα στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές, ως αποτέλεσμα καταναγκασμών, ήταν ανυπέρβλητες. Το σχέδιο της διεύρυνσης αντί να πάρει χαρακτηριστικά κοινωνικής γείωσης, έγινε μια υπόθεση κινήσεων κορυφής παρήγαγε εσωστρέφεια, διχασμό και τοξικότητα. Στάθηκε δε εμπόδιο στο να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα αναγκαία εκείνα βήματα που θα τον έθεταν ξανά σε τροχιά διεκδίκησης της κυβέρνησης. Ποια ήταν αυτά; Απολογισμός σε βάθος και αυτοκριτική, προγραμματικές ιεραρχήσεις, διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου. Με δυο λόγια η διαμόρφωση μιας ελκτικής ταυτότητας. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε συνώνυμο μιας αντιφατικής και θολής αντιπολιτευτικής παρουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα μεγάλα γεγονότα και τις κρίσεις όλης της προηγούμενης περιόδου που εκ των πραγμάτων μπορούσαν να αναδείξουν την ηγεμονία των απόψεων της Αριστεράς έναντι της νεοφιλελεύθερων αδιεξόδων. Χαρακτηριστικά αναφέρομαι στην υγειονομική κρίση που αντικειμενικά ανέδειξε την αξία του δημοσίου συστήματος υγείας, στην ενεργειακή κρίση που ανέδειξε την αξία των δημοσίων κοινών αγαθών, την κλιματική κρίση που σήμερα γίνεται ευρύτερα κατανοητή μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων. Δεν μπόρεσε να εκφράσει τον παλμό της κοινωνίας όταν αυτή βρέθηκε αντιμέτωπη με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπων. Δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια συνεκτική κριτική για τα αδιέξοδα του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου που αναπαράγει χρονιές παθογένειες. Αρκέστηκε σε μια επιδερμική κριτική που τα είχε όλα και τίποτα.

Μετά το 2019 έγιναν επιλογές που τελικώς οδήγησαν στην ήττα του 2023 και μας έφεραν στο σημείο η ΝΔ να παίζει χωρίς αντίπαλο και κατέστησαν το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συνείδηση των πολιτών, συνώνυμο της αναξιοπιστίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να μην κατανοεί τα μηνύματα της κοινωνίας και δεν αντιλήφθηκε αυτό που ερχόταν ή έκανε πως δεν το έβλεπε.

Στο ερώτημα μα καλά τώρα τα ανακαλύψατε όλα αυτά; Απαντώ ασφαλώς όχι. Κατ επανάληψη τα είχα θέσει εντός των οργάνων του κόμματος μαζί με άλλα στελέχη χωρίς ποτέ να πάρουμε απάντηση και να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση. Άλλωστε η αναιμική συλλογική λειτουργία και ο προσωποπαγής χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια ήταν ένα μια αρνητική πραγματικότητα. Όσο με αφορά διαπιστώνω πως τελικώς ίσως ήταν λάθος που δεν παραιτήθηκα από την θέση του γραμματέα του κόμματος μετά το 2019 . Δεν το έκανα με τον φόβο πως θα έβλαπτε την εικόνα του κόμματος. Αποκορύφωμα της απόλυτης ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν το συνέδριο το 2022 καθώς και η ψήφιση του τελευταίου καταστατικού του κόμματος που άνοιξε τον δρόμο στην εκλογή του Στ. Κασσελάκη.

Σήμερα για άλλη μια φορά αντί της αναγκαίας συζήτησης και της προσφυγής άμεσα σε συνέδριο επιλέγεται ένας ανορθόδοξος τοξικός πόλεμος στοχεύοντας τις διαφορετικές απόψεις.

Τώρα πλέον το σχέδιο είναι απολύτως ξεκάθαρο με προτάσεις περί κοινής καθόδου με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές αλλά κα « μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ,μέσα από τη διάχυση του σε μια έννοια δημοκρατική παράταξη. Ενδεικτικές δε είναι οι δηλώσεις περί της υποχρέωσης μας να «ζητήσουμε συγνώμη για την περίοδο 2011-2015», που διατυπώνονται από την σημερινή ηγετική ομάδα.

Είναι φανερό πως πρόκειται για ένα σχέδιο αποαριστεροποίησης που θα οδηγήσει στο τέλος της παρουσίας στην Ελλάδα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς μετά από πάνω από μισό αιώνα παρουσίας. Θα το καταφέρουν όσοι το επιλέγουν; Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορεί να χαθεί έτσι εύκολα μια ιστορία αγώνων και καταλυτικής πολιτικής παρουσίας που μπόλιασε την ελληνική κοινωνία με καινοτόμες ιδέες. Δεν μπορεί η Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά να μεταλλαχθεί σε μια άνευρη μικρομεσαία συναινετική - διαχειριστική και αδιάφορη από μεριάς της Αριστεράς πολιτική δύναμη. Όμως η αναγκαιότητα η δίκη μας Αριστερά να είναι παρούσα ως μια δύναμη διεξόδου απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις της σύγχρονης εποχής θα βρει τρόπο έκφρασης. Σε αυτή την υπόθεση θα συστρατευθούν πολλοί και πολλές παλιοί και κυρίως νέοι.

Συνιστά θράσος και ασέβεια η αναφορά ότι «επί πέντε χρόνια υπονομεύατε το κόμμα». Αν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλαν καθοριστικά στο να ανατρέψει τους συσχετισμούς και τον οδήγησαν στην κυβέρνηση το 2015 να κατηγορούνται για υπονόμευση Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται σήμερα από αντιΣΥΡΙΖΑ, λαϊκίστικες και κεντροδεξιές απόψεις.

Ο δρόμος που έχει επιλέγει είναι αδιέξοδος, καταστροφικός και οδηγεί έξω από το πλαίσιο των ιδεών, των αξιών και των θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν είμαι διατεθειμένος να τον ακολουθήσω. Επιλέγω να συνταχτώ με τις δεκάδες των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά αποχωρούν υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους αξιοπρέπεια και αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο.

Η επιστολή αποχώρησης του Νίκου Βούτση


Αγαπητή και αγαπητέ, γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σ. Ράνια Σβίγγου και σ. Γιώργο Βασιλειάδη,

Δεν θα παραστώ στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εφόσον με την παρούσα επιστολή μου δεν θα είμαι πλέον μέλος του κόμματος, του οποίου υπήρξα συνιδρυτής και συνδιαμορφωτής της ταυτότητας και των πολιτικών του μέχρι και σήμερα.

Εκτιμώ ότι το κόμμα μας, αντί της αναγκαίας ανασύνταξης με πανστρατιά όλων των δυνάμεων του, υφίσταται πλέον δυστυχώς μια κατάσταση που προσομοιάζει σε πολιτική ανήκεστο βλάβη. Διαμορφώνεται, με αποκλειστική ευθύνη του νέου προέδρου και της περί αυτόν νέας ηγετικής ομάδας ένα κόμμα, που ανομολόγητα προσώρας απομακρύνεται από την Αριστερά και θα διαγκωνίζεται συν τω χρόνω στο χώρο του πολιτικού Κέντρου. Με προφανή αλλοίωση ιδεολογικών, ταυτοτικών αλλά και προγραμματικών ζητημάτων, τα οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό αποτελούσαν το συλλογικό πλαίσιο αποφάσεων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανοικτού και αυτονόητα δημοκρατικού κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, διακυβέρνησης και κοινωνικών αγώνων, ικανό να υπερασπιστεί και να ανασυνθέσει τις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς.

Είναι ώρα ευθύνης για όλες και όλους μας και είμαι σίγουρος ότι καθένας με αγωνία θέλει να ασκήσει αυτήν την ευθύνη. Σε ότι με αφορά λαμβάνω την απόφασή μου με βάση τις αξίες της «ηθικής της ευθύνης» με την οποία προσπάθησα να συμπορευθούμε και να συμβάλω με απόψεις, πάντοτε μέσα στα όργανα του κόμματος. Όπως βεβαίως και με την υπεράσπισή τους στο δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα μέσα στη Βουλή, εφ’ όλης της ύλης των κορυφαίων ζητημάτων, που προέκυψαν και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική και το καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη.

Προφανώς, όλα τα παραπάνω είτε ως κινδύνους μετάλλαξης του κόμματος, είτε ως στοιχεία απολογιστικών στην πορεία μας και στη συζήτηση για τον αναγκαίο αναστοχασμό, θα έπρεπε και το έχουμε κάνει στο παρελθόν να τα συζητήσουμε συλλογικά και συντροφικά μέσα στο κόμμα μας. Επ’ αυτού μάλιστα νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς να μου υποδείξει ότι λειτούργησα διαφορετικά και από ηγετικές θέσεις επί δεκαετίες.

Η παραπάνω όμως διαδικασία συλλογικής συζήτησης και σύνθεσης έχει καταστεί απαγορευτική με όρους πολιτικής ενσυναίσθησης και αξιοπρέπειας για πολλούς από εμάς.

Μέρα με τη μέρα τείνει να ηγεμονεύσει η κουλτούρα, αν είναι δυνατόν στο κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς, για αναζήτηση ευθυνών σε διαχρονικούς δήθεν «υπονομευτές» που στοχοποιούνται ανοικτά με τα ονοματεπώνυμα δεκάδων βασικών στελεχών του κόμματος. Εξάλλου συντηρείται κλίμα για κυνήγι μαγισσών, κλίμα εχθροπάθειας και συνακόλουθα αναζήτησης του «αδιαμεσολάβητου Μεσσία», για τη συνεχή φυγή προς τα μπρος με την αποδοχή ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Τα παραπάνω είναι γνωστά διότι και ιστορικά στην «εποχή των τεράτων» διαμόρφωναν το σχετικό «αφήγημα», που και στους χώρους της Αριστεράς αποτυπώθηκε σε καταδικασμένες εκ των υστέρων, γκρίζες και μαύρες σελίδες.

Ουδέποτε σιώπησα και στις σωστές και στις λάθος αποφάσεις ή και στις κριτικές ή ριζικές αντιπαραθέσεις, στις οποίες κατά καιρούς συμμετείχα.

Όλοι και όλες κρινόμαστε.

Νικόλαος Βούτσης

Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ



Με ύφος ακροαριστερού δικτάτορα ο Κασσελάκης ζήτησε δημοψήφισμα για τις διαγραφές ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

 


Δασκαλεμένος ξεκάθαρα από τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης με ύφος ακροαριστερού δικτάτορα και κολλημένος στο auto queue, προκαλεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να ξανά σκεφτούν ποιον ψήφισαν για αρχηγό. Παράλληλα χωρίς ίχνος ντροπής και σοβαρότητας, επιτέθηκε στην οικογένεια Μητσοτάκη.



Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη


Απευθύνομαι στον ελληνικό λαό.

Απευθύνομαι σε εσάς, τη μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία αυτού του τόπου, που θέλετε μία εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη-Βορίδη-Βελόπουλου.

Απευθύνομαι σε εσάς, τους 150.000 πολίτες που περιμένατε υπομονετικά στις ουρές για ώρες επί δύο συνεχόμενες Κυριακές. Και απευθύνομαι στην καθεμία και στον καθένα από εσάς που έχω γνωρίσει, ακούσει, αγκαλιάσει, από τα Σφακιά μέχρι τη Δαδιά, από τη Ρόδο μέχρι τα Γιάννενα.

Έχω μάθει μερικά πράγματα από μέσα πλέον. Και όσοι πιστεύετε ότι το σύστημα είναι βαριά άρρωστο, δυστυχώς έχετε δίκιο. Είναι - και μάλιστα πολύ.

Και ο Πρωθυπουργός και η οικογένεια του είναι βολικά καθισμένοι στο επίκεντρο αυτού του συστήματος.

Ήρθα από μακριά, στα 35 μου, να προσφέρω ό,τι μπορούσα για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Εμπνευσμένος από έναν σεμνό και ταπεινό άνθρωπο: Τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με κράτησε για ώρες στο γραφείο του τον Ιανουάριο -μπροστά στους συνεργάτες του- όσο εγώ αισθανόμουν άβολα.

Τελικά, το γραφείο του έγινε γραφείο μου, με εντολή από τη βάση, με εντολή από την κοινωνία την ίδια.

Και μαζί με αυτό το γραφείο κληρονόμησα έναν άδειο όροφο. Μία λαβωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μία Πολιτική Γραμματεία, στην οποία σύντροφοι μισούν συντρόφους σε παράλληλους μονολόγους που διαρκούν 8 ώρες. Φιλοδοξίες στην πλάτη του 18% που ήταν ψήφος προς τον Αλέξη.

Απέναντι σε αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, η κοινωνία με αγκάλιασε και μου έδωσε μία ξεκάθαρη εντολή: «Άλλαξε τα όλα». Και θα τα αλλάξω όλα. Καθαρά και στο φως!

Θα φτιάξουμε μαζί μια Ελλάδα:

- Χωρίς ασυλίες για τους τραπεζίτες και προνόμια για τους βουλευτές.

- Χωρίς ατιμωρησία για όσους καταχρώνται το βιός του πολίτη.

- Χωρίς ολιγοπώλια στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό.

-Χωρίς τη μάστιγα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

-Με διαύγεια παντού.

-Με κανόνες στην εργασία, με συλλογικές συμβάσεις όπως προβλέπονται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες, με προστασία για τον εργαζόμενο.

-Με ένα μεγάλο κοινωνικό κράτος, που θα ενισχύσει το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ, που θα βάλει τέλος στην Παιδεία δύο ταχυτήτων.

-Με πολύ μεγάλες επενδύσεις για τη στέγη, για τους νέους, για την κλιματική αλλαγή.

-Με σεβασμό στη θρησκευτική πίστη αλλά σαφή διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, όπως ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

-Με ένα στράτευμα ριζικά εκσυγχρονισμένο, ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά και την άμυνα της χώρας αλλά και τις κοινωνικές υποδομές.

-Με μία χώρα που θα έχει ξανά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που δε θα είναι «yes man» κανενός, που δε θα φοβάται να υπερψηφίσει την κατάπαυση του πυρός στον ΟΗΕ.

-Με ένα κράτος που θα απελευθερώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες να υλοποιήσουν το όνειρό τους. Αυτό είναι το Ελληνικό Όνειρο!

Τίποτα από αυτά δε θα γίνει εάν δεν το θέλουμε όλοι και εάν δεν υπάρχει αλήθεια μεταξύ μας. Και γι' αυτόν τον λόγο δικαιούστε την αλήθεια λοιπόν, χωρίς καμία υπεκφυγή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άρρωστη. Δεν είναι διεφθαρμένη όπως η κορυφή της ΝΔ, αλλά είναι άρρωστη. Με στελέχη που προσβάλλουν το ίδιο τους το κόμμα, τους συντρόφους τους, τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρό τους, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που με τέτοιες συμπεριφορές ντρέπονται να πουν ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Στο όνομα αυτών των ανθρώπων, των αγωνιστών της καθημερινότητας και όχι των κομματικών γραφείων, σας λέω ξεκάθαρα:

Δε θα κάνω πίσω! Θα τιμήσω την εντολή που έλαβα πλήρως. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατία από τη βάση.

Η λειτουργία ενός κόμματος, και πόσω μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων.

Γι’ αυτόν τον λόγο αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας.

Τη νύχτα της εκλογής μου επανέλαβα τρεις φορές μία φράση: Δε θα σας προδώσω ποτέ.

Και αυτό το επαναλαμβάνω και τώρα, πιο αποφασιστικά από κάθε άλλη φορά.

Θα κάνουμε την Ελλάδα σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Μαζί. Και δε θα μας σταματήσει κανείς.




Πέθανε ο Σπύρος Φωκάς στα 86 του

 


Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Φωκάς.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν, με ανάρτησή της στο Facebook στην οποία έγραψε «καλή αντάμωση Σπύρο μου».

Λίγες μέρες πριν, η Λίλιαν Φωκά ανάρτησε φωτογραφία του ηθοποιού, ο οποίος ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος. Ο Δημήτρης Κολλάτος τον επισκέφτηκε στο κέντρο αποκατάσταση και η εμφάνιση του Σπύρου Φωκά «μαρτυρά» τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

 


Ο Σπύρος Φωκάς ήταν Έλληνας ηθοποιός με αξιοσημείωτη καριέρα και στο εξωτερικό όπου συμμετείχε μέχρι και σε μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ. Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου το 1937 και το πραγματικό του όνομα ήταν Ανδρουτσόπουλος Σπύρος. Ο πατέρας του ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας και η μητέρα του καταγόταν από την Κέρκυρα. Η οικογένεια Φωκά ήρθε στην Αθήνα όταν ο ηθοποιός ήταν 9 ετών.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη. Έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Αμερική, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα. Ο Σπύρος Φωκάς έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1959 στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού, «Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα» και «Τσάι στη Σαχάρα», «Το διαμάντι του Νείλου». Η ταινία προβλήθηκε τότε στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η σταθμός για την διεθνή καριέρα του.





Είχε συμμετάσχει σε διεθνείς παραγωγές, όπως στις ταινίες «Όταν θέλει η γυναίκα» του Βιντσέντε Μινέλι πλάι στην μεγάλη Λάιζα Μινέλι και «Ο Ρόκο και τα Αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι, πλάι στην αξέχαστη Κατίνα Παξινού. Η μεγάλη διάκριση ήρθε με την εμφάνιση του στην ταινία του Φράνκο Ρόσι «Ο Θάνατος ενός Φίλου», όπου κέρδισε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρντο.

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές με τον πρώτο του γάμο να πραγματοποιείται όταν ήταν 21 χρονών και τον τελευταίο όταν ήταν 76. Σύμφωνα με δηλώσεις του δεν απέκτησε ποτέ παιδιά γιατί δεν του αρέσει ο κόσμος που ζει ο ίδιος και γι΄αυτό δεν θέλησε να υποχρεώσει κανένα παιδί να ζήσει σε αυτό τον κόσμο.




Νέα ξεφτίλα απο τον φαιδρό νούμερο Κασσελάκη επιτίθεται στην οικογένεια Μητσοτάκη

 


Υποχείριο μιας ομάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό ένα ακροαριστερό φασίστα τον Παύλο Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης λέει ότι του γράψουν και ξεφτιλίζεται εξοργίζοντας κάθε σοβαρό άνθρωπο.

Πρώτα ξεφτιλίζεται ζητώντας η Κεντρική Επιτροπή να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την διαγραφή των 4 αναφέροντας, μάλιστα, ότι «εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας».

Και θέλοντας το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει επιτίθεται στην οικογένεια Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η κορυφή της Ν.Δ. είναι διεφθαρμένη, εξαπολύοντας επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός και η οικογένεια του είναι βολικά καθισμένοι στο επίκεντρο του συστήματος» το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «βαριά άρρωστο».

Αυτό λοιπόν το υποχείριο ορισμένων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τον. πρωθυπουργό της χώρας, και νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα αυτή που γνωρίζουν να αποκαλύψουν τα έργα και της ημέρες της οικογένειας Κασσελάκη και προσωπικά του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη για να μάθει ο κόσμος.




Όλα τα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ο αποτυχημένος μελλοντολόγος του έλειπε που δηλώνει : Η «αριστερίλα» με ενοχλεί


 

Ο ακούσω φωνές νεοδημοκρατών, χτυπάνε δήθεν τηλέφωνα υπουργών της Ν.Δ., δεν έχω εκλεγεί ποτέ μου από τον ελληνικό λαό, και πετάω και μια πρόβλεψη που ποτέ δεν πέφτω μέσα, εμφανίστηκε για να προκαλέσει ο χθεσινός ιστορικά στελέχη της αριστεράς που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πυρά του εναντίον όσων αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη έριξε ο Ευάγγελος Αντώναρος, με δηλώσεις του το πρωί στον ΣΚΑΪ, καλώντας τους «να μετρούν τα λόγια τους», καθώς, όπως είπε, από την πρώτη μέρα της εκλογής του υπήρξαν υπερβολικές αντιδράσεις, και πετάγετε αυτός που προέρχεται απο την δεξιά και κάνει υποδείξεις στην αριστερά

Ερωτηθείς δε για τις διαγραφές που είχε προαναγγείλει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Kαλά έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και τους παρέπεμψε με το ερώτημα της διαγραφής», είπε ο χθεσινός που μετράει μέρες ιστορίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε επίσης ότι «άνθρωποι στο παρασκήνιο ασκούσαν περισσότερο έλεγχο και επιρροή πολιτικά από όσο τους αναλογούσε. Μιλάμε για 1.300 ανθρώπους, ενώ είναι 170.000 μέλη. Έχουμε να κάνουμε με μία αμφισβήτηση με υπερβολικούς όρους. Αυτά τα άτομα είχαν μάθει να κάνουν κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ». «Αν κάποιος μου έλεγε ότι είμαι φυτευτός θα είχα προσφύγει στη δικαιοσύνη, αυτά τα λόγια δείχνουν μία απελπισία για μένα», συνέχισε.

Η στάση της εν λόγω ομάδας είπε ότι αποτελεί «περιφρόνηση προς τους 150.000 που πήγαν να ψηφίσουν. Χίλιοι άνθρωποι αμφισβητούν την άποψη των 150.000; Αυτό είναι δημοκρατικό;» «Όσοι έχουν υπογράψει αποτελούν το 1% των μελών, δεν μπορούν οι 150.000 να σέρνονται από τα θέλω τους. Περίμεναν από την πρώτη ημέρα να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του ο κασσελάκης, αυτό γίνεται σιγά σιγά», είπε για να συμπληρώσει: «Αν τα άτομα αυτά αποδεχθούν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας τότε κανείς δεν περισσεύει».

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη και την απόφασή του να αποχωρήσει, ο ίδιος απάντησε χωρίς ίχνος ντροπής : «O καθένας κρίνεται από αυτά που λέει, εμένα ονομαστικά με έβαλε στην τάση των εισελθόντων, δεν έκρυψα ότι ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή αλλα προσβάλλομαι όταν κάποιος προσπαθεί να μου βάλει την στάμπα του Δεξιού, εγώ πιστεύω ότι η Αριστερά έχει προσφέρει, αλλά η ''αριστερίλα'' με ενοχλεί, κάνουν τις ιδέες τους επάγγελμα». Με λίγα λόγια του αρέσει η ακροαριστερά του Παύλου Πολάκη, αλλά όχι η αριστερίλα των άλλων, μαζί με το ανάλογο γλύψιμο.

«Η προσπάθεια να συνδέσουν δύο πρόσωπα και να δημιουργήσουν ένα δίδυμο παραγνωρίζει το γεγονός ότι υπάρχει ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη, η Θεοδώρα Τζάκρη , ο Γιώργος Τσίπρας και η κ. Αυγέρη», είπε για την σχέση του Παύλου Πολάκη και του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ παράλληλα πρόσθεσε για να προκαλέσει περισσότερο: «Πιο συχνά από όλους αντιδρά ο υποφαινόμενος, εγώ διεκδικώ καμία θέση υπαρχηγού; Ασφαλώς και όχι, επομένως δεν είναι η πυκνότητα των δημόσιων τοποθετήσεων αυτή που καθορίζει την επιρροή. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει έλεγχο των πραγμάτων».

Ερωτηθείς για την στάση του Στέφανου Κασσελάκη να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και την αιχμηρή δήλωσή του, ο ίδιος είπε: «Και εγώ θα προχωρούσα στην ίδια δήλωση, είχα πει ότι ''ο Σημίτης είναι ο αρχιερέας της διαπλοκής'', ο Σημίτης κάλυπτε άλλους που έκαναν υποπτες συναλαγές δια της παρουσίας του και έλεγε το γνωστό ''να πάνε στα δικαστήρια''».



συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Διάσκεψης για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και η ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων και αποκατάστασης συνεχούς ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Συζητήθηκε ακόμη η πρόταση για τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης, αναγνωρίζοντας τις επιχειρησιακές δυσκολίες του εγχειρήματος.

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν ακόμη σε μια συνολική επισκόπηση των ελληνογαλλικών σχέσεων.



Πέταξαν χειροβομβίδες σε μονοκατοικία

 



Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν ενημερώθηκε για χειροβομβίδες που πέταξαν άγνωστοι σε μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2:30 στη συμβολή των οδών Ανδρονίκου και Ανδριανουπόλεως, στα Άνω Λιόσια, όταν οι δύο άγνωστοι δράστες πέταξαν τις χειροβομβίδες και τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη που ακολούθησε δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που περισυνέλλεξε υπολείμματα από τις χειροβομβίδες.



Έπεσε μονοκινητήριο αεροσκάφος στα Χανιά - Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες


 

Τραγικό θάνατο βρήκαν οι δύο επιβαίνοντες στο μικρό διθέσιο αεροσκάφος που βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.

Tο βράδυ της Πέμπτης (9/11) οι επιβαίνοντες εντοπίστηκαν νεκροί, δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε, λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης. Οι επιβαίνοντες ήταν 61 και 66 ετών.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, πρόκειται για τον πιλότο Θεόδωρο Πάντο (πρόεδρο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής) και τον συνεπιβάτη, οι οποίοι βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους μετά την πτώση. Οι δύο άτυχοι άνδρες δεν κατάφεραν να βγουν από το αεροσκάφος πριν την πτώση.

«Ήταν βράδυ, επικρατούσε σκοτάδι, το οποίο δημιουργεί παραίσθηση, βέρτιγκο (σ.σ. ίλιγγος) και φέρνει τέτοιες καταστάσεις. Αυτό ίσως είναι η αιτία της βίαιας πρόσκρουσης του αεροσκάφους με το νερό», είπε ο Κοσμάς Κιμιωνής, πρώην Πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για το περιστατικό.

Τα λεπτά λίγο πριν από τη μοιραία πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους στη θάλασσα του Μάλεμε, στην Κρήτη, καταγράφονται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος στην περιοχή του Ταυρωνίτη.



Τους δύο άνδρες, πιλότο και συνεπιβάτη του μικρού αεροσκάφους ελαφρύ τύπου, εντόπισαν και ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους, ιδιώτες δύτες ναυαγοσώστες.

Το μικρό αεροσκάφος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή περίπου μισό μίλι δυτικά της παραλίας του Μάλεμε στο δήμο Πλατανιά Χανίων, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης (9/11).

Ιδιωτικό σκάφος όπου επέβαινε και μέλος του Λιμενικού εντόπισε το αεροσκάφους, μετά τον συναγερμό που σήμανε. «Ένα σκάφος, αυτά τα ελαφρά σκάφη αερολέσχης, δικινητήριο, δόθηκε στίγμα ότι έπεσε περίπου μισό μίλι από την ακτή στο Μάλεμε, στο ύψος του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε στην θάλασσα», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Πλατανιά Χανίων, Γιάννης Μαλανδράκης.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους, σε βάθος περίπου δυόμισι μέτρων. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 2 μποφόρ. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Κωπαΐδα, ενώ ο αρχικός του προορισμός ήταν το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης.

Άμεσα παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στη ξηρά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων. ΈΈνας φίλος του χειριστή του αεροσκάφους και ο πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων που βρίσκονταν στην στεριά στο Μάλεμε, όπου εδρεύει και η αερολέσχη Χανίων, είδε το αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα.

«Ενδεχομένως ο πιλότος να έχασε τον προσανατολισμό του. Ο λόγος που εντοπίστηκε άμεσα το αεροσκάφος ήταν ένα φως που παρέμεινε αναμμένο μετά από την πρόσκρουση», είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων, Παναγιώτης Τζαράκης.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο συντόνισε τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου συμμετείχαν, ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα όχημα του λιμενικού από τη ξηρά, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη τα οποία φώτιζαν τη θαλάσσια περιοχή διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των αρχών στις έρευνες.


Η ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας

«Ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα (9/11), το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για πτώση εναέριου μέσου στη θαλάσσια περιοχή Μάλεμε Χανίων ν. Κρήτης, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του εναέριου μέσου και των επιβαινόντων του, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεσμεύτηκαν και δύο (02) παραπλέοντα Κρουαζιερόπλοια.

Ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων, ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Οι επιβάτες του, ηλικίας 61 και 66 ετών απεγκλωβίστηκαν από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων».




Παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Διάσκεψης για τους Αμάχους στη Γάζα

 



Παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Διάσκεψης για τους Αμάχους στη Γάζα.


Επιτρέψτε μου καταρχάς να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Macron για τη διοργάνωση της σημερινής διάσκεψης, η οποία δυστυχώς πραγματοποιείται με φόντο την κλιμακούμενη ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή. Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια αθώων πολιτών. Οι πρώτες μας σκέψεις είναι με τις οικογένειες των θυμάτων καθώς και με τις οικογένειες των ομήρων. Και, βέβαια, ανησυχούμε βαθύτατα για την κλιμάκωση στο πεδίο τις τελευταίες ημέρες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στο πεδίο και να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια όσων έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να σώσουν άλλους.

Η Ελλάδα -μαζί με την Κύπρο- είναι μια χώρα στην κοντινή γειτονιά και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της δυστυχίας των ανθρώπων. Έχουμε ήδη στείλει αεροπορικώς ένα πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, στο αεροδρόμιο El Arish. Δεδομένης της εγγύτητας της Ελλάδας με το Σινά, θα ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον νεοσύστατο αεροδιάδρομο που θα μπορούσε να παράσχει βοήθεια πολύ γρήγορα, προκειμένου αυτή η αρωγή να εισέλθει στη Γάζα από το νότο.

Έχουμε επίσης συζητήσει εκτενώς με την Κύπρο τη συμβολή μας στην ιδέα ενός θαλάσσιου διαδρόμου. Υποστηρίζουμε ένθερμα αυτό που είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης όσον αφορά την παροχή αυξημένης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, που μόνο ένα πλοίο μπορεί να μεταφέρει. Η κυπριακή πρόταση είναι καλά μελετημένη. Θεωρώ ότι η πιο δύσκολη πτυχή είναι να προσδιοριστεί μια κατάλληλη ζώνη αποβίβασης στη νότια Γάζα, να δημιουργηθούν οι απαραίτητες λιμενικές υποδομές και, φυσικά, να διασφαλιστεί η ασφάλεια της διαδρομής, κάτι που θα απαιτήσει τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων.

Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να παράσχει ακτοπλοϊκά μέσα για να συνδράμει σε αυτό το σχέδιο και θα προσβλέπει σε παροχή βοήθειας σε θέματα logistics από όλους τους εμπλεκόμενους, ιδίως εκείνους που γνωρίζουν τη γεωγραφία της περιοχής με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Δεν θα επαναλάβω τις θέσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στη σύγκρουση συνολικά. Δεν είναι ούτε ο κατάλληλος τόπος ούτε ο κατάλληλος χρόνος για να το κάνω. Επιτρέψτε μου να κλείσω, κ. Πρόεδρε, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπατε, την ανάγκη να αρχίσουμε να συζητάμε τώρα για μία πιθανή πολιτική λύση σε αυτή τη σύγκρουση, η οποία τελικά θα είναι ο μόνος δυνατός τρόπος για να εξασφαλίσουμε ειρήνη που θα έχει διάρκεια στην περιοχή.

Η ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους αποτελεί προϋπόθεση για μακροχρόνια ειρήνη στην περιοχή και η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη δυνατή οδός που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ πολύ.