Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

«H Τουρκία θέλει να μας γυρίσει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία»


Σαφές μήνυμα καταδίκης της συμφωνίας που συνυπέγραψαν η Άγκυρα και η κυβέρνηση της Τρίπολης στέλνει ο πρόεδρος του εκλεγμένου λιβυκού κοινοβουλίου, Ακίλα Σαλέχ Ίσα, μιλώντας αποκλειστικά στην "Καθημερινή", σημειώνοντας πως "η Τουρκία θέλει να μας ξαναγυρίσει στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας".

Μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, κατόπιν της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, τονίζει πως η πρόσφατη συμφωνία του Λίβυου πρωθυπουργού αλ Σάρατζ με τον Ερντογάν αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης και παραβίαση των ΑΟΖ όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον Σαλέχ Ίσα, η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι ανδρείκελο της Άγκυρας και εκβιάζεται από το καθεστώς του Ερντογάν. "Η διοίκηση αλ Σάρατζ είναι μια δοτή κυβέρνηση, που δεν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ελεγχεται από τρομοκρατικές οργανώσεις που καταζητούνται διεθνώς και υποστηρίζονται από την Τουρκία", σχολιάζει χαρακτηριστικά. "Η κυβέρνηση αλ Σάρατζ είναι μη νόμιμη, όπως και η συμφωνία της με τους Τούρκους, η οποία δεν πρόκειται να κυρωθεί από τη νόμιμη Βουλή των Αντιπροσώπων", προσθέτει.


Όσον αφορά το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο πλευρό του αλ Σάρατζ, ο πρόεδρος του εκλεγμένου λιβυκού κοινοβουλίου θεωρεί ότι μια τέτοια δήλωση αντιπροσωπεύει μια απειλή. "Οι ένοπλες δυνάμεις μας, ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ), δήλωσαν ότι είναι έτοιμες και είναι διατεθειμένες να καταστρέψουν οποιαδήποτε στρατιωτική αποστολή επιχειρήσει να διεισδύσει στα χωρικά ύδατα της Λιβύης".

Μετά την απελευθέρωση της Τρίπολης, επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η ενοποίηση των θεσμών του κράτους και η εθνική συμφιλίωση ώστε να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με τον Σαλέχ Ίσα.

Τέλος, ο πρόεδρος του εκλεγμένου λιβυκού κοινοβουλίου ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μεταφέρει στους κόλπους της ΕΕ ότι η κυβέρνηση αλ Σάρατζ είναι παράνομη, δεν εφαρμόζει την πολιτική συμφωνία για την ειρήνευση στη Λιβύη και μοιράζει την περιουσία των Λίβυων με άδικο τρόπο. "Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να αναγνωρίζει αυτή την κυβέρνηση", υπογραμμίζει.





Mε πληροφορίες από «Καθημερινή»

Φωτό: Ευρωκίνηση
thetoc.gr


Λίμνη Πλαστήρα υπέροχα Χριστούγεννα


H Λίμνη Πλαστήρα απέχει 325 χιλιόμετρα από την Αθήνα και λίγο λιγότερα από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν την καθιστά ιδιαιτέρως βολική για μια εξόρμηση σαββατοκύριακου, αλλά είναι ιδανική για μια εκδρομούλα 4-5 ημερών, διάρκεια που ταιριάζει απόλυτα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε κι εμείς και την επισκεφτήκαμε κάποια Χριστούγεννα.



Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται λίγο έξω από την Καρδίτσα, περίπου 20 χιλιόμετρα απόσταση. Από την Αθήνα, ο συντομότερος δρόμος για να την προσεγγίσετε είναι μέσω Δομοκού, και η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 3,5 με 4 ώρες. Ο δρόμος βέβαια είναι αρκετά δύσκολος σε κάποια σημεία πριν το Δομοκό, όπου η ομίχλη είναι καθημερινό φαινόμενο τις χειμωνιάτικες μέρες, και μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολος αν χιονίζει, καλή ώρα όπως τη μέρα που εμείς κάναμε το ταξίδι μας!

Χριστούγεννα στη Λίμνη, λοιπόν, για πολλούς λόγους. Το ρομαντικό χιονισμένο τοπίο και τα παγωμένα νερά είναι μόνο ένας από αυτούς. Οι αμέτρητες χειμερινές δραστηριότητες, ένας ακόμα. Τα πανέμορφα ξενοδοχεία περιμετρικά της λίμνης… το κερασάκι στην τούρτα.

Η περιοχή γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα τα περιλαμβάνει όλα, από βόλτες στη φύση και καταρράκτες, μέχρι μοναστήρια και χιονοδρομικό κέντρο. Και όλα τακτοποιημένα στο δρόμο γύρω από λίμνη. Για τη διαμονή μας επιλέξαμε την περιοχή κοντά στο χωριό Καλύβια, που βρίσκεται στη μέση σχετικά της δυτικής πλευράς της λίμνης. Την μέρα που φτάσαμε κάναμε μια βόλτα στη γύρω περιοχή και πήγαμε και μέχρι τη λίμνη να περπατήσουμε. Τις δύο επόμενες μέρες κάναμε από μισό κύκλο της λίμνης κατευθυνόμενοι την πρώτη μέρα νότια και τη δεύτερη μέρα βόρεια.



Τα Καλύβια είναι το πιο οργανωμένο χωριό της περιοχής, με όλες τις ανέσεις. Με μίνι μάρκετ, φαρμακείο, ταβέρνες αλλά και όλες τις πιθανές δραστηριότητες στην περιοχή της λίμνης (πεζοπορία, ποδηλατάδες, ιππασία, βόλτες με κανό μέχρι και τοξοβολία, ανάλογα την εποχή). Είναι το χωριό με την ευκολότερη πρόσβαση στην όχθη της λίμνης. Βέβαια, τη μέρα που πήγαμε κοντέψαμε να πέσουμε μες στη λίμνη γιατί λόγω της ομίχλης δε βλέπαμε ούτε τη μύτη μας.

Η ιππασία γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα είναι μία ακόμα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους, η οποία μάλιστα πραγματοποιείται κατά κόρον από τους επισκέπτες, χάρη στους πολύ οργανωμένους στάβλους, στο δρόμο από Μορφοβούνι προς Κρυονέρι, βόρεια της λίμνης. Πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με το άλογο δίπλα στη λίμνη;



Ακριβώς πάνω από τα Καλύβια βρίσκονται τρεις ακόμα οικισμοί, η Φυλακτή, η Νεράιδα και η Πεζούλα. Στη Φυλακτή αφήσαμε το αυτοκίνητο στην πολύ όμορφη πλακόστρωτη κεντρική πλατεία, καθώς άλλωστε τα στενά δρομάκια του χωριού δεν ευνοούν τις πολλές μανούβρες. Η θέα προς τη λίμνη από τη μια μεριά και στην ελατόφυτες πλαγιές από την άλλη είναι πολύ όμορφη, τόσο, που ανεβήκαμε μέχρι εκεί πάνω δυο φορές ώστε να πετύχουμε καθαρή ατμόσφαιρα και να απολαύσουμε το τοπίο. Λίγο πιο κάτω από τη Φυλακτή, βρίσκεται η Πεζούλα, ένα χωριουδάκι πάνω στο δρόμο, που κάποτε ήταν το κεφαλοχώρι της περιοχής αλλά πλέον τα Καλύβια έχουν πάρει τα σκήπτρα. Βρίσκεται στα 900μ υψόμετρο, κάτι που μας έμεινε χαραγμένο από τις ταμπέλες που συναντούσαμε στο χωριό. Στη συνέχεια θέλαμε να συνεχίσουμε και μέχρι τη Νεράιδα, αλλά ο δρόμος ήταν πολύ χιονισμένος και το αυτοκίνητό μας δυσκολευόταν αρκετά! Οπότε την αφήσαμε για την επόμενη φορά, που θα πάμε άνοιξη!

Στο νοτιότερο άκρο της διαδρομής (η οποία για όποιον δε γνωρίζει είναι τεχνητή λίμνη) βρίσκεται το φράγμα της λίμνης. Στην ανατολική πλευρά, ο δρόμος είναι γεμάτος με μαγαζάκια και πάγκους στους οποίους μπορείτε να βρείτε ό,τι αναμνηστικό μπορείτε να φανταστείτε και φυσικά παραδοσιακά προϊόντα. 

Στη βόλτα μας στη βόρεια πλευρά της λίμνης οι στάσεις ήταν λιγότερες. Πρώτη στάση στην Κερασιά, ένα μικρό χωριουδάκι, από την πλατεία του οποίου έχετε όλη τη λίμνη στο πιάτο. Συνεχίζοντας ανατολικά, συναντάτε τα χωριά Μορφοβούνι και Μεσενικόλα με τα όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια και πλατείες. Το πρώτο από τα δύο αποτελεί τη γενέτειρα του Νικόλαου Πλαστήρα, από τον οποίο πήρε την ονομασία της και η λίμνη, αλλά και του Αντώνη Σαμαράκη. Το δεύτερο είναι πιο γνωστό για το σκούρο κόκκινο κρασί του! Τελευταία μας στάση στη βόρεια βόλτα, η Μονή Κορώνης, ένα πολύ επιβλητικό και εντυπωσιακό μοναστήρι με θέα όλο το θεσσαλικό κάμπο, στο οποίο λειτουργούσε και κρυφό σχολειό στα χρόνια της τουρκικής κατοχής.

Επιστρέφοντας στην Κερασιά, κάναμε μια παράκαμψη από τον κεντρικό δρόμο και κινηθήκαμε προς το Ανθοχώρι. Περιπλανηθήκαμε λίγο στα δρομάκια του, χαζέψαμε το μεγάλο νερόμυλο και στη συνέχεια περπατήσαμε στο μονοπάτι, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, και οδηγεί στον ομώνυμο καταρράκτη.

Φαγητό

Στην περιοχή υπάρχουν άφθονες ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν όλες τις τοπικές λιχουδιές, από ψάρια της λίμνης μέχρι αγριογούρουνο και ελάφι από τα δάση. 


Ευρυδίκη Γεωργιάδη




Σαλέχ Ισά στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση Σαράζ εκβιάζεται από την Τουρκία 


Την πλήρη αντίθεση του με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ Ισά με συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επισκέφθηκε χθες την Αθήνα και μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις τουρκικές παρεμβάσεις στη χώρα του και την υπό κατάρρευση κυβέρνηση της Τρίπολης. 

«Επισκέπτομαι την Ελλάδα κατόπιν μιας ευγενικής πρόσκλησης του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Συζητήσαμε για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη, για την κρίση στη Λιβύη και για όσα έκανε πρόσφατα ο Αλ Σαράτζ με την σύναψη συμφωνία με τους Τούρκους, η οποία θεωρείται παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης και είναι παραβίαση της ΑΟΖ όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου», είπε για το μνημόνιο που υπέγραψαν Τρίπολη και Άγκυρα ο Ακίλα Σαλέχ Ισά, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός, Φαγιέζ αλ Σαράζ δεν έχει καμία ιδιότητα και εκβιάζεται από την Τουρκία.  

«Ο υπογράφων τη συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει καμία ιδιότητα και δεν έχει λάβει εξουσιοδότηση από κανέναν. Ο κ. αλ Σαράζ ελέγχεται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις των οποίων οι ηγέτες είναι τρομοκράτες που καταζητούνται διεθνώς. Μισθώνουν μισθοφόρους και μοιράζουν τα χρήματα στους τρομοκράτες και όταν κινήθηκε ο στρατός προς την πρωτεύουσα, για την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους εγκληματίες, έσπευσε στους υποστηρικτές της τρομοκρατίας της Λιβύης, που είναι οι Τούρκοι, την έχουν εκβιάσει επί του παρόντος, εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του κ τη μη εκπροσώπησή του από τον λιβυκό λαό, οπότε υπέγραψε αυτή την συμφωνία που δεν κυρώθηκε και δεν πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων», υπογράμμισε ο Ακίλα Σαλέχ Ισά.

Στην ερώτηση τι ενώνει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν με τον αλ Σαράζ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απάντησε: «Βεβαιότατα είναι η μουσουλμανική αδελφότητα, όλοι οι αδελφοί μουσουλμάνοι είναι στην Τουρκία. Είναι ο υποστηρικτής αυτών των οργανώσεων με όπλα και όλοι ξέρουμε πως αυτά τα όπλα φτάνουν μέχρι τη Λιβύη».

Παράλληλα χαρακτήρισε το μνημόνιο με την Τουρκία «προδοσία». «Αναμφίβολα θεωρείται προδοσία, διότι δεν έχει κυρωθεί, δεν έχει διαβουλευθεί καν με τη νόμιμη νομοθετική εξουσία, τη Βουλή που εκπροσωπεί το λιβυκό λαό. Μετά την απελευθέρωση εμείς θα εφαρμόσουμε τους νόμους, δεν πρόκειται να μπούμε σε μια εκδικητική διαδικασία στη Λιβύη. Θα συγκροτήσουμε μια εθνική κυβέρνηση, θα γίνει ενοποίηση όλων των θεσμών του κράτους και θα επικρατήσει μια συμφιλίωση», είπε ο Ακίλα Σαλέχ Ισά.

Και συνέχισε: «Από τη στιγμή που απορρίπτουμε αυτή τη συμφωνία, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρέμβει στην ΑΟΖ μας, στα χωρικά μας ύδατα. Επισημαίνω ότι ήδη έχουμε αποστείλει επιστολές στα Ηνωμένα Έθνη και θα προσφύγουμε στα δικαστήρια και εν τέλει αν χρειαστεί θα αντισταθούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμφανιστεί στη δικιά μας εδαφική κυριαρχία».
Για την δήλωση Ερντογάν ότι είναι έτοιμος να στείλει στρατό στη Λιβύη ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επανέλαβε ότι ο στρατός θα αποτρέψει οποιαδήποτε στρατιωτική παρουσία. «Πιστεύω ότι τα λεγόμενά του είναι μια απειλή, όσο για τη στάση μας είναι ξεκάθαρη: οι ένοπλες δυνάμεις είπαν ότι είναι έτοιμες και είναι διατεθειμένες να καταστρέψουν οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική παρουσία μπει στα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Ο λιβυκός λαός είναι ενωμένος σχετικά με την ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας», είπε ο Ακίλα Σαλέχ Ισά.


Πηγή: skai.gr




Ασπρόπυργος: Βρήκαν την κλεμμένη αγωνιστική BMW M4 στα Α.Λιόσια



Το συλλεκτικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από τον οδηγό αγώνων Αντρέα Κεχαγιά εντόπισαν οι Αστυνομικοί σε σπίτι στα Άνω Λιόσια.

Η συλλεκτικής BMW M4 Performance Edition που ανήκει στον οδηγό αγώνων Αντρέα Κεχαγιά, είχε κλαπέι έξω από το σπίτι του στην Αργουρούπολη. Μόλις διαπίστωσε την κλοπή ο ιδιοκτήτης προχώρησε σε  καταγγελία.


Με ενεργοποίηση της BMW AGInterpol και της BMW AG, (26/11) Αστυνομικού του ΤΑ Ασπροπύργου, εντόπισαν σε σημείο της αυλής οικίας στα Ανω Λιόσια, κάτω από αυτοσχέδιο «κλειστό πάρκινγκ» καλυμμένη με μουσαμάδες την BMW M4 Performance Edition.

Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του οικήματος, συνελήφθη, ενώ όπως προέκυψε κατά την έρευνα των Αστυνομικών συγγενής του, ο οποίος διέμενε στο σπίτι είναι σεσημασμένος και γνώριμος στις Αρχές για κλοπές και άλλα αδικήματα.

Έκρυβαν το αυτοκίνητο 15 ημέρες

Η έρευνα από το προσωπικό του  Τ.Α. Ασπροπύργου διευρύνεται ώστε να διακριβωθούν οι ρόλοι και όλοι όσοι εχουν άμεση εμπλοκή με την κλοπή στο ενδεχόμενο να προκύψει διασύνδεσή τους με κυκλωμα που κλέβει αυτοκίνητα, τα «διαλύει» και τα προωθεί στην αγορά για ανταλλακτικά.



Το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε ακέραιο καθώς εκτιμάται ότι οι δράστες της κλοπής έπειτα από τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η αναζήτηση του BMW M4 Performance Edition από τον ιδιοκτήτη, δεν μπορούσαν να την «εξαφανίσουν» και απέκρυψαν στο χώρο της αυλής μέχρι να μπορέσουν να το αποσυναρμολογήσουν σε τμήματα και να τα προωθήσουν στην παράνομη αγορά.



Πηγή : nantiareport.gr


Από δις ισόβια σε έναν χρόνο έξω ο δράστης άγριας δολοφονίας


Ο Αλβανός κακοποιός με τον συνεργό του εισέβαλαν σε σπίτι στην Δραπετσώνα  τον Σεπτέμβρη του 2015 και σκότωσαν με ωμότητα τον 66χρονο οικιακό βοηθό μπροστά στα μάτια του κατάκοιτου 97χρονου που φρόντιζε.

Κατηγορήθηκε για την άγρια και μαρτυρική δολοφονία ενός 66χρονου οικιακού βοηθού μπροστά στα μάτια του κατάκοιτου 97χρονου που φρόντιζε σε ένα φτωχό σπιτάκι της Δραπετσώνας για να του αρπάξει 200 ευρώ και ένα τάμπλετ.

Αρχικά, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δις ισόβια και την περασμένη Δευτέρα η ποινή «έσπασε» και η βαριά καταδίκη μετατράπηκε σε 18 χρόνια και με δεδομένο ότι έχει ήδη εκτίσει ένα μέρος, ο Αλβανός κακοποιός θα βρίσκεται σύντομα εκτός φυλακής. Την ίδια ώρα που ο τσιλιαδόρος της συμμορίας οδεύει προς την ελευθερία και ο τρίτος συνεργός που μπούκαρε στο σπίτι και έδεσε χειροπόδαρα το θύμα του πριν του προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο για να του «πάρουν» τη ζωή για μια χούφτα ευρώ, είναι καταζητούμενος.

Τον έγδυσαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον έσπασαν στο ξύλο και τον έπνιξαν

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης έκαναν λόγο για ένα έγκλημα που χαρακτηρίζεται από ωμότητα και ιδιαίτερη αγριότητα. Και αυτό γιατί, λένε, οι κακοποιοί που εισέβαλαν στο φτωχικό σπιτάκι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Δραπετσώνα τα ξημερώματα της 8ης Σεπτεμβρίου του 2015, ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν...

Όπως αναφέρεται και στη δικογραφία της υπόθεσης που έχει στη διάθεση της το protothema.gr, οι τρεις Αλβανοί πλησιάζουν τη μονοκατοικία και οι δύο γλιστρούν μέσα και κατευθύνονται στο υπνοδωμάτιο που κοιμόταν ο 97χρονος και αφού τον προσπερνούν χρησιμοποιώντας βία μπαίνουν στο διπλανό όπου κοιμόταν ο 66χρονος Γεωργιανός οικιακός βοηθός. Ο άτυχος άνδρας, ήταν παντρεμένος με τη σύζυγο και τα παιδιά να μένουν στη Γεωργία, βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2005 και εργαζόταν ως οικιακός βοηθός σε ηλικιωμένους για να στέλνει χρήματα στην οικογένεια του.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι, αποφάσισαν από κοινού να μεταβούν στην ευρισκόμενη στην οδό Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα Αττικής ισόγεια οικία του (σ.σ αναφέρεται το όνομα του 97χρονου ηλικιωμένου) και οι δύο εξ αυτών να εισέλθουν εντός αυτής και να αφαιρέσουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που είχαν την πληροφορία ότι φύλασσε ο κύριος εντός αυτής ενώ ο α΄ εξ αυτών θα παρέμενε στο πεζοδρόμιο εκτός αυτής ώστε να τους ειδοποιήσει εάν αντιληφθεί Αστυνομία ή κάποια άλλη ύποπτη κίνηση. Έτσι οι κατηγορούμενοι μετέβησαν με αυτοκίνητο στη Δραπετσώνα, αποβιβάστηκαν από αυτό σε απόσταση λίγων μέτρων από την οικία και προσέγγισαν σε απόσταση αρκετών μέτρων και όταν προσέγγισαν μετέβησαν πεζοί εκεί».



Οι δύο Αλβανοί ληστές μπαίνουν μέσα και τότε αρχίζει να ξεδιπλώνεται το σκηνικό της φρίκης. «Συνάντησαν πρώτο τον 97χρονο, ο οποίος ήταν κατάκοιτος και υπερήλικας και εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας είχε μειωμένη αντίληψη και ικανότητα λόγου και με άσκηση σωματικής βίας τον προσπέρασαν και μετέβησαν στο έτερο υπνοδωμάτιο που κοιμόταν ο Muradian Albert που εκτελούσε χρέη νοσοκόμου και οικιακού βοηθού. Ο β΄και ο γ΄κατηγορούμενος ενεργώντας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον του, αφαίρεσαν τα ρούχα και τον άφησαν με το εσώρουχο, τον ακινητοποίησαν στο κρεβάτι καθόσον του έδεσαν τα χέρια του πίσω από την πλάτη στο ύψος των καρπών με αθλητική φόρμα μπλε χρώματος με λευκές ρίγες ενώ του έδεσαν και τα πόδια του στο ύψος των αστραγάλων με αθλητική φόρμα μπλε χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο σώμα προκαλώντας του εκχύμωση στην πρόσθια μετωπιαία χώρα εκχύμωση στον άνω βραχίονα του δεξιού χεριού, κάταγμα αριστερού κάτω κυνόδοντα, στη συνέχεια του απόφραξαν τις αεροφόρους οδούς προκαλώντας του ασφυκτικού τύπου κηλίδες σε στίχους του επικρανίου απονευρώσεως στα μαλακά μόρια της κεφαλής και ασφυκτικού τύπου κηλίδες στην εξωτερική επιφάνεια των πνευμόνων με αποτέλεσμα να επέλθει εξαιτίας των ανωτέρω ενεργειών τους συμπίεση και απόφραξη της στοματικής κοιλότητας αυτού και ασφυξία του εγκεφάλου αυτού συνεπεία της απόφραξης των άνω αεροφόρων οδών εξαιτίας της οποίας επήλθε ο θάνατος του όπως επεδίωκαν ο β΄και ο γ΄κατηγορούμενοι. Ακολούθως επειδή ο 97χρονος δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή τάμπλετ και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή μαζί με τον πρώτο κατηγορούμενο στον οποίο παρέδωσαν το μερίδιο του που ανερχόταν σε 100 ευρώ...».

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και σε λιγότερο από πέντε μήνες να περάσουν χειροπέδες στους δύο από αυτούς. Τον ένα ληστή και τον τσιλιαδόρο. Μάλιστα ο τσιλιαδόρος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του κατονόμασε τους υπόλοιπους της συμμορίας είπε ότι κίνητρο ήταν η ληστεία, ότι οι άλλοι δύο Αλβανοί ήταν αυτοί που μπήκαν μέσα και αφού χτύπησαν το θύμα και το λήστεψαν του έδωσαν 100 ευρώ μερίδιο.

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος του Αλβανού κ. Γιάννης Γλύκας μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως «ένας κατηγορούμενος που διέφυγε ένας απλός συνεργός και ένας αυτουργός που πρωτοδίκως του επεβλήθη δις ισόβια κάθειρξη συνθέτουν την τριάδα των υπαιτίων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος του άτυχου οικιακού βοηθού! Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραια εκλογίκευσε την ποινική μεταχείριση του εντολέα μου επιβάλλοντας ποινή 18 ετών δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία ζωής».



Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Έκθεση ντροπή για την Ελλάδα: Αυξήθηκαν οι νεκροί από πλημμύρες


Αυξάνονται στην Ελλάδα τα ποσοστά θνησιμότητας από πλημμύρες, τόσο στους ετήσιους θανάτους, όσο και στο πλήθος των θανάτων ανά περιστατικό πλημμύρας, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική έρευνα με τη συμμετοχή επιστημόνων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ).

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε αρχικά στο περιοδικό “Water” και την Τετάρτη στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης (AGU), βασίζεται στη βάση δεδομένων EUFF (EUropean Flood Fatalities), η οποία περιλαμβάνει πολύ αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το προφίλ κάθε θύματος που έχασε τη ζωή του κατά την περίοδο 1980-2018 σε πλημμυρικά επεισόδια λόγω βροχοπτώσεων, τα οποία συνέβησαν σε οκτώ χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ισραήλ και Τουρκία). Συνολικά αφορά 812 πλημμυρικά επεισόδια που προκάλεσαν 2.466 θανάτους, δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου τρία θύματα ανά πλημμύρα.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων EUFF, στην Ελλάδα από το 1980 έως το 2018 έχασαν τη ζωή τους 156 άνθρωποι σε 56 πλημμυρικά επεισόδια. Η αναλογία στη χώρα μας είναι 2,8 νεκροί ανά πλημμύρα κατά μέσο όρο (και τέσσερις ανά έτος) έναντι 3,8 στην Τουρκία που έχει το υψηλότερο ποσοστό και 2,1 στην Τσεχία που έχει το χαμηλότερο. Η πιο θανατηφόρα εποχή στη χώρα μας είναι το φθινόπωρο και κυρίως ο Νοέμβριος (40% των θυμάτων). Συνολικά στις οκτώ χώρες ο μήνας με τις περισσότερες πλημμύρες είναι ο Οκτώβριος (15% του συνόλου) και πιο φονικός ο Νοέμβριος (16% των συνολικών θυμάτων).

Ο αριθμός των θυμάτων ανά πλημμύρα εμφανίζει ανοδική τάση ιδίως μεταξύ 2000-2018, εκτός από την Ελλάδα, στην Ιταλία και στη νότια Γαλλία. Από άποψη επιπτώσεων των πλημμυρών, ο μεγαλύτερος δείκτης είναι στη νότια Γαλλία και ο μικρότερος στην Πορτογαλία.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Δρ. Βασιλική Κοτρώνη, διευθύντρια ερευνών του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ, η οποία συμμετείχε στην έρευνα, «οι φθινοπωρινές βροχοπτώσεις στην Ελλάδα είναι συχνότερες και μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης, ικανές να προκαλέσουν αιφνιδιαστικές υπερχειλίσεις των ποταμών και των ρεμάτων που συχνά είναι ήδη κορεσμένα».

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, εννέα στους δέκα θανάτους λόγω πλημμύρας στην Ελλάδα (90%) προήλθαν από πνιγμό, ενώ άλλες αιτίες θανάτου είναι η υποθερμία (1,3%), ο τραυματισμός που καταλήγει σε θάνατο (1,9%) και η ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του περιστατικού (1,9%).

Όσον αφορά στις συνθήκες θανάτου στην Ελλάδα:
– Τα περισσότερα θύματα, σχεδόν τρία στα τέσσερα (72%), παρασύρθηκαν από χείμαρρο υδάτων ή/και φερτών υλικών: Τα μισά από αυτά (48%) οδηγούσαν προς το χώρο εργασίας τους ή επέστρεφαν από αυτόν, το 15% βρίσκονταν πεζή σε εξωτερικό χώρο εν ώρα εργασίας, το 20% βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο για άλλους λόγους (π.χ. κυνήγι, αναψυχή κ.α.), ενώ υπάρχει κι ένα ακόμη ποσοστό 15% για το οποίο δεν υπάρχουν εξακριβωμένες πληροφορίες. Το 13% των θυμάτων βρέθηκε εγκλωβισμένο σε πλημμυρισμένο δωμάτιο, συνήθως στο κτήριο της μόνιμης κατοικίας του θύματος.

– Το υπόλοιπο 15% των θυμάτων πέθανε, όταν κατέρρευσε το κτήριο ή η γέφυρα όπου βρίσκονταν την ώρα του περιστατικού.

– Τα 38 θύματα πέθαναν μέρα (ποσοστό 24%), οι 47 το βράδυ (30%) και οι υπόλοιποι το σούρουπο. Το 5% (οκτώ άτομα) πέθαναν την ώρα του ύπνου.

– Από άποψη ηλικίας, υπήρξαν πέντε θύματα κάτω των 15 ετών (ποσοστό 3,2%), 15 μεταξύ 15-29 ετών (9,6%), 41 μεταξύ 30-49 ετών (26,3%), 46 μεταξύ 50-64 ετών (29,5%), 33 μεταξύ 65-84 ετών (21,2%) και δύο άνω των 85 ετών (1,3%), ενώ για 14 θύματα (9%) δεν προσδιορίστηκε η ηλικία.

Επίσης:

– Τα επτά στα δέκα θανατηφόρα περιστατικά έλαβαν χώρα στην περιοχή κατοικίας των θυμάτων, ενώ το 16% των θυμάτων ήσαν τουρίστες (έναντι μέσου ποσοστού μόνο 3,7% των τουριστών στις οκτώ χώρες συνολικά). Το 4% ήσαν κάτοικοι άλλης περιοχής, ενώ για το υπόλοιπο 11% δεν υπάρχουν εξακριβωμένα στοιχεία.

– Η πλειονότητα των θυμάτων στην Ελλάδα ήταν άντρες, σχεδόν οι επτά στους δέκα (69%), κυρίως ενήλικες άνω των 50 ετών. Από τους 2.466 νεκρούς στις οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, οι περισσότεροι ήσαν άνδρες ηλικίας 30 έως 49 ετών, που παρασύρθηκαν από τα νερά ή τη λάσπη καθώς οδηγούσαν και πνίγηκαν.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δρ. Κατερίνα Παπαγιαννάκη, ερευνήτρια ΕΛΕ Β’ του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ, «το μοτίβο αυτό μπορεί να συσχετιστεί με το χαμηλότερο επίπεδο αντίληψης του πλημμυρικού κινδύνου που αποδίδεται στους άνδρες, σύμφωνα και με πρόσφατες έρευνες που εστιάζουν στον ελληνικό πληθυσμό».

* Οι γυναίκες είναι περισσότερες μεταξύ των θυμάτων στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 29 και άνω των 65 ετών. Στο σύνολο των θυμάτων και των δύο φύλων μόνο ένα 2% είναι άνω των 65 ετών, κυρίως άτομα που παγιδεύτηκαν στο σπίτι τους την ώρα που κοιμόταν.

* Για το μέρος του συνόλου των θυμάτων στην Ελλάδα (20%) για το οποίο υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες για την αντίδρασή τους κατά τη διάρκεια του περιστατικού, παρατηρούνται συμπεριφορές που μπορούν να χαρακτηριστούν επικίνδυνες, ικανές δηλαδή να ευθύνονται σε ένα βαθμό για το θανατηφόρο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επικίνδυνες συμπεριφορές διαπιστώθηκαν σε τουλάχιστον μία στις δέκα περιπτώσεις πνιγμού (11%. Ως συνηθέστερες καταγράφονται η προσπάθεια του θύματος να διασχίσει πλημμυρισμένο ρέμα και η παραμονή του πάνω σε γέφυρα ή σε όχθη υπερχειλισμένου ποταμού. Αυτό αφορά κυρίως άνδρες 30-64 ετών. Συχνά άνθρωποι άνω των 50 ετών αρνούνται να υπακούσουν στις προειδοποιήσεις και να εγκαταλείψουν μια πλημμυρισμένη περιοχή. Ένα μικρό ποσοστό των θυμάτων (2,2%) αφορά άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όπως επεσήμανε η κ. Παπαγιαννάκη, «η έρευνα που διεξάγουμε εδώ και τέσσερα χρόνια με σειρά ερωτηματολογίων, με σκοπό την αξιολόγηση της ετοιμότητας των Ελλήνων πολιτών έναντι του πλημμυρικού κινδύνου, υποδεικνύει χαμηλά επίπεδα ευαισθητοποίησης, πρόσβασης στην ενημέρωση και εμπιστοσύνης στα υφιστάμενα μέτρα προστασίας, καθώς και ανεπαρκή προληπτική συμπεριφορά».

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: https://www.mdpi.com/2073-4441/11/8/1682


Πηγή : newsit.gr


Ο Πάσσαρης είχε μαζί του το όπλο με το οποίο σκότωσε τους δύο αστυνομικούς από τον Κορυδαλλό


«O εντολέας μου αποδέχεται και τις τέσσερις δολοφονίες» είπε για λογαριασμό του Κώστα Πάσσαρη ο πληρεξούσιος δικηγόρος του απευθυνόμενος στους εφέτες λίγο πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, για την αφαίρεση εν ψυχρώ τεσσάρων ανθρώπινων ζωών την εποχή που ο «σκληρός» κακοποιός ζούσε στο απόγειο της εγκληματικής του δράσης στην Ελλάδα.

Πριν κλειστεί στα έγκατα των Ρουμανικών φυλακών για τα εκεί εγκλήματα του, όπου κατέφυγε μετά την αιματηρή μεταγωγή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, και την εν ψυχρώ δολοφονία των αστυνομικών του Μεταγωγών Θανάση Δρακόπουλου και Διονύση Αλεβιζόπουλου, πατέρες και οι δύο ανήλικων παιδιών.

Από τα πυρά του Πάσσαρη τραυματίστηκε σοβαρά ο τρίτος αστυνομικός φρουρός Ανδρέας Φυσέκης ο οποίος γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια, και σήμερα η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την δική του μαρτυρική κατάθεση. Ο εξωτερικός φρουρός του Υπουργείου Δικαιοσύνης (τότε, τώρα Προστασίας του Πολίτη), συμμετείχε μαζί με τους δύο αδικοχαμένους
συναδέρφους του στη μοιραία μεταγωγή.

«Δεν ήξερα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με τον Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω. Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον 1ο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε, είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει «Ωχ, με έφαγε», να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα 2 πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει 3 φορές και είχε σκοτώσει το Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε» είπε στο δικαστήριο περιγράφοντας την στιγμή του διπλού φονικού και του τραυματισμού του.

Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας αν οι χειροπέδες έπρεπε να τοποθετηθούν μπροστά ή με τα χέρια πίσω ο μάρτυρας είπε πίσω αλλά του Πάσσαρη έβαλαν τις χειροπέδες μπροστά.

Πρόεδρος: Μάθατε μετά πού βρήκε το όπλο;

Μάρτυρας: Απ΄ότι έμαθα μετά, το όπλο το είχε μέσα στη φυλακή.

Μετά έμαθα ότι βγήκε από το νοσοκομείο, πήρε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα.

Ακολούθησε η κατάθεση του οδηγού της κλούβας με την οποία έγινε η μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στο νοσοκομείο ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πάσσαρης δεν ελέγχθηκε στην κλούβα, «έπρεπε να έχει ελεγχθεί πριν αναχωρήσει από τον Κορυδαλλό». «Τότε, δε γνώριζα ποιος είναι, δεν είδα κάποιον να τον πλησιάζει και να του δίνει κάτι» ανέφερε στο δικαστήριο, αν και η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφο της μεταγωγής με την ένδειξη «Προσοχή: Άκρως επικίνδυνος κρατούμενος προς απόδραση».

Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια και η οικογένεια της γυναίκας που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα στο φαρμακείο της οδό Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001. Σύμφωνα με την κατάθεση του συζύγου της και της κόρης της, η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικώς έμεινε ανάπηρη μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον Πάσσαρη από τα οποία δολοφονήθηκε η αδερφή της.

Μάρτυρας (σύζυγος): Ο Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. Η αδερφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και είπε στη γυναίκα μου «Πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης», αυτός έβγαλε πιστόλι, τη σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου. Για πολύ καιρό δε γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη».

Η δίκη διεκόπη για τις 22 Ιανουαρίου.

Πηγή:  dikastiko.gr


Γελάει όλη η Ελλάδα με το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Μπαλάφα! Είναι τραγική φυσιογνωμία ο τύπος!!



Εάν πληκτρολογήσεις στο google ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ βγάζει φωτογραφίες του νούμερου Μπαλάφα!!

Ξεφτιλίζονται συνειδητά και μάλιστα έχουν μάλιστα σκληρό συναγωνισμό τα παρτάλια του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, κλήθηκε να πει την γνώμη του αναφορικά με το σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη, «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», για την αστυνομία, ξεφτιλίζοντας τον ευατό του και κάνοντας τα πράγματα χειρότερα.

Ο Μπαλάφας είπε πως «το σύνθημα ‘’μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι’’ δεν με εκφράζει, καθαρά πράγματα και στην συνέχεια κατέφυγε σε... αστείες δικαιολογίες και ξεφτιλισμένα στιχάκια που χαρακτηρίζουν το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ όπως «Τα… τέτοια της Πάολα δεν είναι από σιλικόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», αφήνοντας άφωνους όσους έκαναν τον λάθος να τον ακούσουν.

Σχόλιο κύκλων της ΝΔ : «Ο κ. Μπαλάφας χειριζόταν το Μεταναστευτικό. Υφυπουργός από σιλικόνη! Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαγωνισμό γελοιότητας. Και πολιτική από σιλικόνη»




Γιατί η Harley είναι τρόπος ζωής! Γάμος με… harley davidson στη Λάρισα


Σίγουρα δεν το φανταζόταν το 1901, ο 21χρονος τότε Γουίλιαμ Χάρλεϊ και ο κατά ένα χρόνο μικρότερος φίλος του, Άρθουρ Ντέιβιντσον πως κατασκευάζοντας μια μηχανή πάνω σε σκελετό ενός ποδηλάτου στο Μιλγουόκι θα κατάφερναν στο μέλλον να ενώσουν όχι μόνο τα επώνυμά τους αλλά ολόκληρες ζωές με φόντο την έμπνευσή τους.

Ο Ηλίας Αμπελαργάς «κουβαλάει» στην πλάτη του την Αθανασία Πλα εδώ και 11 χρόνια. Μην παρεξηγείτε τη θέση όμως, καθώς πρόκειται για συνεπιβάτες πάντα πάνω σε μια Harley Davidson. Εκείνος ξεκίνησε από νεαρός την ενασχόλησή του με τις εν λόγω τύπου μηχανές. Βρήκε τη συνήθεια από τον πατέρα του που ξεκίνησε από το 1955 και μόλις έφυγε για σπουδές στην Αμερική άρχισε να δικτυώνεται ακόμα περισσότερο. Από 25 ετών «καβαλάει» τη δίτροχη τούτη ιστορία. Εκείνη υπήρξε και μέλος των Ladies of Harley.


Μαζί έκαναν ουκ ολίγα χιλιόμετρα με τους ράθυμους ρυθμούς κίνησης και τον χαρακτηριστικό περιοδικό ήχο. Πήραν δρόμους, άφησαν στροφές και πριν λίγες ημέρες έχοντας ως συνοδεία αρκετές πανέμορφες Harley Davidson, βρέθηκαν στην εκκλησία όπου και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Δεσμά σαν την αλυσίδα μιας Harley, που δίνει κίνηση από τον χειροποίητο μερακλίδικο κινητήρα στους εντυπωσιακούς τροχούς.

Οι δρόμοι της Λάρισας γέμισαν «στολίδια» με τις εντυπωσιακές κινούμενες φιγούρες να μαγνητίζουν τα βλέμματα των περαστικών, ενώ ο θόρυβος που έβγαινε από τις λαμπερές εξατμίσεις ήταν πέρα για πέρα γνήσιος και «αρσενικός».


«Ήταν κάτι που δεν είχαμε σχεδιάσει από την αρχή αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Η παρέα μας και τα ενδιαφέροντά μας κινούνται γύρω από τη Harley και δεν μπορούσαμε να παντρευτούμε με διαφορετικό τρόπο. Ξεκίνησε ως λιτός αλλά εξελίχθηκε σε έναν πολύ εντυπωσιακό γάμο», λέει ο Ηλίας στην «Ε» ιδιαίτερα χαρούμενος.

Παλιότερα υπήρξε μέλος της Harley Owners Group και έφτασε στο αξίωμα του Activity Officer. Η Λάρισα δεν έχει κλαμπ καθώς δεν έχει επίσημη αντιπροσωπεία, όμως εδώ και λίγο διάστημα υπάρχει μια σκέψη για να γίνονται κάποιες συναντήσεις στην πόλη. Ίσως να το καταφέρει ο Ηλίας και η παρέα του. Εκείνο όμως που έχει καταφέρει σίγουρα είναι πως έβαλε και την… κουμπάρα στο παιχνίδι των Harley αφού η τραγουδίστρια στο επάγγελμα, Μαρία Φλώρου κάνει δοκιμαστικές φωτογραφίσεις στις μηχανές και ποιος ξέρει, ίσως επιλεχθεί ως αντίστοιχο μοντέλο.


Το ζευγάρι έκλεψε την παράσταση καθώς ήταν πάνω σε μια Electra Glide. «Σαν να λέμε η πόρσε της Χάρλεϊ» εξηγεί ο Ηλίας που τον ρωτάμε τι ιδιαίτερο έχουν αυτές οι μηχανές.

«Είναι μοναδικές. Δεν έχει αλλάξει τον τρόπο παραγωγής από τότε που ξεκίνησε. Όλα γίνονται όπως τότε».

Και εννοεί μια παλιά αποθήκη στο Μιλγουόκι, που το 1906 μετατράπηκε σε εργοστάσιο συναρμολόγησης και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να φιλοξενεί κάποια από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Όλα όμως κινούνται γύρω από το χρήμα. Γι’ αυτό και ρωτάμε τι γίνεται με τα λεφτά γιατί δεν είναι εύκολο να αγοράσεις μια Harley. Πόσο μάλιστα στις μέρες μας. «Πλέον υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. Το θέμα δεν είναι πώς θα την αγοράσεις. Είναι το πώς θα τη συντηρήσεις…».




Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Κώστας Γκιάστας


Κακοποιός επικίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών κρέμασε αλεπού από δέντρο



Φρίκη προκαλούν οι εικόνες που ανήρτησε την Παρασκευή στο προφίλ της στο facebook η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου, Βούλα Αναγνωστοπούλου, με μία αλεπού η οποία είναι κρεμασμένη σε δέντρο στη Σπολάιτα του Δήμου Αγρινίου.

Το άτυχο ζώο φαίνεται ότι έχασε τη ζωή του με φρικιαστικό τρόπο και παρέμεινε κρεμασμένο στο δέντρο, αποτελώντας ένα αποτρόπαιο θέαμα.





Η ανάρτηση της κυρίας Αναγνωστοπούλου που καταγγέλλει το περιστατικό:


Βούλα Αναγνωστοπούλου Στεροδήμα
16 ώρες πριν
ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑ ΣΠΟΛΑΙΤΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ .Η ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΩΜΑΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΝΟΣ ΨΥΧΑΚΙΑ .ΘΑΥΜΑΣΤΕ
Image may contain: grass, outdoor and nature
Image may contain: grass, tree, sky, plant, outdoor and nature
Image may contain: grass, plant, outdoor and nature


Hells Angels: Η σκοτεινή ιστορία των "Αγγέλων της Κολάσεως"


Η γνωστή οργάνωση μηχανόβιων "γεννήθηκε" σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 71 χρόνια στην Καλιφόρνια και το παρελθόν της είναι γεμάτο με καυγάδες, μαχαιρώματα, εμπόριο ναρκωτικών και πολλά άλλα.

Οι «Άγγελοι της Κολάσεως» («Hells Angels») είναι η πιο γνωστή οργάνωση μηχανόβιων, που ξεκίνησε από την Καλιφόρνια το 1948 και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε διεθνή εμβέλεια. Δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά του κόσμου, καθώς ουκ ολίγες φορές έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με την εγκληματική τους συμπεριφορά, κυρίως τσαμπουκάδες σε μπαρ, μαχαιρώματα και εμπόριο ναρκωτικών. Μάλιστα το ευρωπαϊκό τους τμήμα έχει εμπλακεί σε αιματηρές μάχες με αντίπαλες συμμορίες την δεκαετία του ενενήντα στις σκανδιναβικές χώρες, προκαλώντας ταραχή στους φιλήσυχους κατοίκους.


Τα περισσότερα μέλη των Hells Angels είναι λευκοί άνδρες με τα χαρακτηριστικά πέτσινα μπουφάν τους που οδηγούν μοτοσικλέτες Harley-Davidson, συχνά «πειραγμένες». Ο καθένας είναι ενταγμένος σε ένα παράρτημα και είναι γνωστός μ’ ένα παρατσούκλι. Η ιδιότητα του μέλους είναι αυστηρά ελεγχόμενη και ο κάθε υποψήφιος περνάει μια σειρά από δοκιμασίες ώσπου να γίνει δεκτός. Όποιος θέλει να αποχωρήσει από την οργάνωση πρέπει να παραδώσει τα διάσημά του και ιδιαίτερα το σήμα με την νεκροκεφαλή. Οι συγκεντρώσεις τους γίνονται τις περισσότερες φορές σε μπαρ ή σε ανοιχτούς χώρους.

Το Hells Angels Motorcycle Club ιδρύθηκε στις 17 Μαρτίου 1948 στην πόλη Φοντάνα της Καλιφόρνιας από μια ομάδα νεαρών απομάχων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίοι επιζητούσαν ακόμη την περιπέτεια και δεν ήθελαν να επιστρέψουν στην πρότερη φιλήσυχη ζωή. Πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη ταινία του 1930, που σκηνοθέτησε ο Χάουαρντ Χιουζ και αναφερόταν στους Αμερικανούς αεροπόρους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ίδιο όνομα χρησιμοποιούσαν και τα πληρώματα των αμερικανικών βομβαρδιστικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Hells Angels στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2016

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’60 η παρουσία τους είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη, όταν χάρη σ’ ένα εισαγγελέα και ένα συγγραφέα γνώρισαν παναμερικανική δημοσιότητα. Το 1965, ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας Τόμας Λιντς σε μια αναφορά του για τις συμμορίες των μηχανόβιων που δρούσαν στην πολιτεία του, συμπεριέλαβε και τους «Αγγέλους της Κολάσεως», αποδίδοντάς σ’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς «κλεφτρόνια και τραμπούκοι». Τον επόμενο χρόνο ο δημοσιογράφος και μετέπειτα διάσημος συγγραφέας Χάντερ Τόμσον («Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» το πιο γνωστό του έργο) έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Hell’s Angels: A Strange and Terrible Saga», που αναφέρεται στο παράρτημα των «Αγγέλων της Κολάσεως» του Σαν Φρανσίσκο και συνδυάζει, όπως και τα μετέπειτα βιβλία του, την μυθοπλασία και την δημοσιογραφική έρευνα. Αν και ο Χάντερ ήταν φίλος με πολλά μέλη της τοπικής οργάνωσης, δεν τούς χαρίστηκε με αποτέλεσμα αυτοί να στραφούν εναντίον του και να τον ξυλοφορτώσουν με την πρώτη ευκαιρία.

Σε μια εποχή ανόδου της αντικουλτούρας και της ροκ μουσικής, πολλοί από τους Hells Angels, βρήκαν επαγγελματική διέξοδο πουλώντας προστασία στα μεγάλα αστέρια του ροκ. Στις 6 Δεκεμβρίου 1969, μέλη του κλαμπ είχαν αναλάβει την ασφάλεια του Φεστιβάλ του Άλταμοντ, στην Βόρεια Καλιφόρνια, που φιλοδοξούσε να γίνει το Γούντστοκ της Δύσης. Κατά την διάρκεια της συναυλίας των Rolling Stones, που ήταν το μεγάλο όνομα της βραδιάς, ένα μέλος των «Αγγέλων της Κολάσεως» μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 18χρονο αφροαμερικανό Μέρεντιθ Χάντερ, που καθόταν στην πρώτη σειρά και κρατούσε ένα πιστόλι την ώρα που ο Μικ Τζάγκερ τραγουδούσε το «Under My Thumb». Παρότι ο δράστης της ανθρωποκτονίας αθωώθηκε η ζημιά για τους «Hells Angels» είχε γίνει και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβαν ήταν μεγάλη και τους ακολουθεί μέχρι σήμερα. Εικόνες από τα επεισόδια στο Άλταμοντ περιέχονται στο μουσικό ντοκιμαντέρ των αδελφών Μέιζελς «Gimme Shelter»(1970), που παρακολουθεί τους Rolling Stones στην αμερικανική περιοδεία του 1969.


Μέλη των Hells Angels στη σκηνή την ώρα που τραγουδάει ο Μικ Τζάγκερ στο φεστιβάλ του Άλταμοντ, τον Δκέμβριο του 1969  ASSOCIATED PRESS

Η φήμη των Hells Angels, έστω και αρνητική, προσέλκυσε πολλούς κινηματογραφιστές ταινιών χαμηλού κόστους (b-movies), οι οποίοι δημιούργησαν ένα νέο είδος κινηματογραφικό είδος («bike movies»). Κάποιες από τις ταινίες αυτές αναφέρονται στους «Αγγέλους της Κολάσεως». με τίτλου, όπως «The Wild Angels» (1966), «Hells Angels on Wheels» (1967), «Hell’s Angels ’69» (1969) και «Angels: Hard as They Come» (1971).

Οι «Άγγελοι της Κολάσεως» από την αρχή σχεδόν της δραστηριότητάς τους ήταν γνωστοί στις αρχές για τους καυγάδες και τα αιματηρά επεισόδια που προκαλούσαν σε μπαρ, αλλά αργότερα τους ενέπλεξαν στο εμπόριο ναρκωτικών. Μια προσπάθεια των αρχών να τούς διαλύσουν την δεκαετία του ’80, κατέληξε σε αποτυχία, καθώς οι σχετικές δίκες δεν ευδοκίμησαν. Πάντως το FBI, εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τους Hells Angels «παράνομη συμμορία μηχανόβιων».



Πηγή: sansimera


ΚΕΠ ενημέρωσε πωλητή ΙΧ στην Αιτωλοακαρνανία ότι η μεταβίβαση ακυρώθηκε μετά από 6 μήνες!



Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου το πούλησε ΙΧ και έκανε την μεταβίβαση σε ΚΕΠ αλλά μετά από μήνες αντιλήφθηκαν ότι ο αγοραστής ήταν ανήλικος!

Απίστευτο και όμως Ελληνικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου το πούλησε σε άλλο καταναλωτή, έκαναν την μεταβίβαση κανονικά σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην επαρχία και μετά από 6 μήνες κάλεσαν από το ΚΕΠ τον πωλητή και τον ενημέρωσαν ότι η μεταβίβαση ήταν άκυρη καθώς ο αγοραστής ήταν ανήλικος! Ειδικότερα η μεταβίβαση ενός οχήματος είναι μια τυπική διαδικασία η οποία για λόγους εξυπηρέτησης των πολιτών μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα των υπαλλήλων του ΚΕΠ στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας μάλλον ήταν ανύπαρκτη καθώς ο αγοραστής του οχήματος δεν είχε κλείσει ακόμη τα 18 έτη με αποτέλεσμα να είναι ανήλικος αλλά παρόλα αυτά κινούνταν κανονικά με το αυτοκίνητο ασχέτως αν δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ή δεν είχε αποκτήσει ακόμη δίπλωμα οδήγησης! Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας όπου ο πωλητής ενός Peugeot Rally μετέβη μαζί με τον αγοραστή στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για να ολοκληρώσει τη διαδικασία πώλησης του οχήματος με τον υποψήφιο αγοραστή.

Αφού είχαν προμηθευτεί όλα τα δικαιολογητικά και τα παράβολα για την μεταβίβαση τα προσκόμισαν στο ΚΕΠ και ο αγοραστής έφυγε από εκεί με το νέο του μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Ωστόσο 6 μήνες αργότερα από το ΚΕΠ κάλεσαν τον πωλητή του Peugeot 106 Rallye και τον ενημέρωσαν πως η διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς ο αγοραστής ήταν ανήλικος και το όχημα παραμένει στο όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη!

Ο κάτοχος του Peugeot 106 Rallye έπαθε κυριολεκτικά σοκ καθώς τα χρήματα που είχε πάρει από τον αγοραστή του αυτοκινήτου τα χρησιμοποίησε για την απόκτηση άλλου αυτοκινήτου και βέβαια αμέσως σκέφθηκε πως ότι και αν είχε συμβεί σε αυτούς τους 6 μήνες θα ήταν υπόλογος εκείνος ως νόμιμος ιδιοκτήτης του οχήματος. Αμέσως κάλεσε τον αγοραστή του Peugeot 106 Rallye και τον ενημέρωσε για την εξέλιξη όλης υπόθεσης για την μεταβίβαση του οχήματος ωστόσο ο νεαρός του αποκάλυψε πως οι γονείς του δεν του επέτρεπαν να έχει αυτοκίνητο και πως έπρεπε να δεχθεί να το πουλήσουν ώστε να πάρει και εκείνος τα χρήματα που είχε δώσει!

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το Peugeot 106 Rallye να επιστρέψει στην αυλή του πρώην ιδιοκτήτη του μέχρι να βρεθεί ο επόμενος… ενήλικος αγοραστής ώστε να επιστραφούν και τα χρήματα στον ανήλικο. Ωστόσο το γελοίο της υπόθεσης έχει να κάνει με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ οι οποίοι όχι μόνο δεν διαπίστωσαν ότι ο αγοραστής του οχήματος είναι ανήλικος αλλά είχαν το θράσος αλλά και την αδιαφορία να ενημερώσουν τον πωλητή του αυτοκινήτου πως η διαδικασία μεταβίβασης δεν ολοκληρώθηκε μετά από 6 μήνες!

Επίσης όλο αυτό το διάστημα ο ανήλικος κυκλοφορούσε κανονικά το Peugeot 106 Rallye στους επαρχιακούς δρόμους χωρίς βέβαια να τον έχει ελέγξει κανένας και ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει κάποιο ατύχημα ή χειρότερα να έχει κάνει κακό στον εαυτό του ή στους επιβάτες διερχόμενων αυτοκινήτων.


Γιώργος Κ. Ανδρής 
newsauto.gr


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φόβος και τρόμος οι Αλγερινοί κλέφτες σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ)



Δύο ηλικιωμένες κυρίες έπεσαν θύματα μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από δυο Αλγερινούς κλέφτες οι οποίοι είχαν κλέψει τα πορτοφόλια. Έγιναν αντιληπτές από άλλους επιβάτες και άμεση ήταν η αντίδραση του οδηγού ειδοποιώντας την υπηρεσία του ΟΑΣΘ. 

Στο σημείο έφτασε άμεσα η ιδιωτική ασφάλεια του ΟΑΣΘ όπου και τους κράτησε μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Οι Αλγερινοί είχαν επιθετική συμπεριφορά. Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγο στην γραμμή 14 στην στάση Ιασωνίδου. Οι δυο κλέφτες μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.




thinksimple.gr



Παραδόθηκαν οι Ρομά που σκότωσαν την 73χρονη στους Αγίους Θεοδώρους



Παραδόθηκαν οι δύο δράστες της δολοφονίας της 77χρονης στους Αγίους Θεοδώρους.

Οι δράστες, που είναι δύο Ρομά, εμφανίστηκαν σε αστυνομικό τμήμα στα Μέγαρα και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και πλέον αναμένεται να μεταφερθούν στο Ανθρωποκτονιών για τα περαιτέρω και μετά στον ανακριτή.

Ο 30χρονος Ρομά φέρεται να οδηγούσε το μοιραίο όχημα που παρέσυρε και σκότωσε την 73χρονη, ενώ στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένας 35χρονος Ρομά, ο οποίος φέρεται να ήταν και αυτός που φώναξε στην ηλικιωμένη να βγει έξω από το σπίτι της για να την ληστέψουν.


To drone της ΕΛ.ΑΣ τσάκωσε τον «ψυχρό ερωτιάρη» Ρομά που λήστευε ΑΤΜ, πολίτες και βενζινάδικα


Ήταν ο «σκληρός» της συμμορίας… Στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου όλοι τον έτρεμαν… Τι και αν στο προφίλ του στο Facebook εμφανιζόταν σαν «ψυχρός ερωτιάρης». Ο νεαρός ήταν από τα βασικά μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία και δεν είχε αφήσει ΑΤΜ και πρατήριο καύσιμων που να μην ληστέψει στην Δυτική Ελλάδα.

Το astinomiko.gr σκιαγραφεί το προφίλ του νεαρού ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ο οδηγός των κλεμμένων αυτοκίνητων και αυτός που τις περισσότερες φορές τα έριχνε είτε πάνω σε τζαμαρίες τραπεζών είτε τραβούσε τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης για να τα αποκολλήσει και να πάρει το πολύτιμο περιεχόμενο τους. Ήταν ένα από τα μέλη της σπείρας που ξεκινούσαν από την Αττική για να βρουν τους υπόλοιπους συνεργούς τους σε μια παράγκα – ορμητήριο πίσω από το γήπεδο του Αιτωλικού στο Αγρίνιο. «Εκεί γίνονταν όλες οι συνεννοήσεις και από εκεί ξεκινούσαν, πρώτα για να κλέψουν τα οχήματα και στη συνέχεια για να κάνουν το χτύπημα τους» λέει στο astinomiko.gr αστυνομικός που γνωρίζει από πρώτο χέρι λεπτομέρειες της υπόθεσης. Όμως ο «νταής» της σπείρας των Ρομά είχε και θράσος… Μετά τις επιθέσεις που έκανε με τους υπόλοιπους συνεργούς του, απ όπου «αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 240.000 ευρώ» αναρτούσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες με μεγάλα χρηματικά ποσά.


Στενός συνεργάτης του και συνεπιβάτης του στα ταξίδια του για το Αγρίνιο, ήταν ένα ακόμα μέλος της σπείρας, που και αυτός έμενε στον καταυλισμό των Ρομά στην Νέα Ζωη Ασπροπύργου. Τον συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου χωρίς να προλάβει να αντιδράσει αν και στην παρουσία του στο διαδίκτυο ήθελε να δείχνει «έτοιμος για όλα», όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η συμμορία κατηγορείται και για ληστείες με θύματα ενοίκους σπιτιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια από αυτές πήραν περισσότερες από 30 χιλιάδες ευρώ όταν διέρρηξαν το σπίτι ενώ οι ένοικοι έλειπαν. «Ήταν τόσο άπληστοι όμως που την επόμενη μέρα ξαναπήγαν την ώρα που οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα και τους ξαναλήστεψαν, θεωρώντας ότι υπάρχουν και άλλα χρήματα» λέει αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση.


Οι επιχειρήσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου ήταν ταυτόχρονες και σχεδιασμένες με ακρίβεια λεπτού ενώ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το astinomiko.gr, η επέμβαση στον καταυλισμό πίσω από το γήπεδο του Αιτωλικού έχει καταγραφει και από drone της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο η εντυπωσιακή εικόνα που δείχνει πόσο επαγγελματικά λειτούργησαν οι αστυνομικοί δεν δημοσιοποιήθηκε.






Πηγή : astinomiko.gr


Απόλυτη πλειοψηφία για τους Συντηρητικούς με 365 έδρες στην Βρετανία


Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συγκέντρωσε απόλυτη πλειοψηφία 365 εδρών εκ των συνολικά 650 στην κάτω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου, ήτοι 48 έδρες επιπλέον σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση του 2017, καταγράφοντας μια ιστορική νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη χώρα.

Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί έχασαν 59 έδρες, εξασφαλίζοντας 203 έδρες.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) εξέλεξε 48 βουλευτές, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11.

Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 67,3%.

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα με τους αριθμούς στις παρενθέσεις να αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη στον αριθμό των εδρών, σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2017.

Συντηρητικοί 365 έδρες (+48)

Εργατικό Κόμμα 203 (-59)

Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας SNP 48 (+13)

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11 (-1)

Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα DUP 8 (-2)

Σιν Φέιν 7 (0)

Plaid Cymru 4 (0)

Πράσινοι 1 (0)

Εργατικό και Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 2 (+2)

Κόμμα Συμμαχίας 1 (+1)


Τριήμερο πένθος στην Περιφέρεια Αττικής: Αναβάλλεται φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου



Συναγερμός σήμανε στις αρχές το απόγευμα της Παρασκευής λόγω πτώσης ανδρός από όροφο εταιρείας που στεγάζεται η Περιφέρεια Αττικής στο Κουκάκι, στη συμβολή των οδών Φαλήρου και Συγγρού.

Πρόκειται για 46χρονο εργαζόμενο της Περιφέρειας στο Κουκάκι, προς τιμήν του οποίου αναβάλλεται η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Πεδίον του Άρεως, όπως ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Με ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την οδύνη του και τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 46χρονου. "Σήμερα έχασε τη ζωή του ένα μέλος της οικογένειας μας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ ακόμη, με απόφασή του αναβάλλεται και η σημερινή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως και κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Περιφέρεια Αττικής.

Τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του 46χρονου εξέφρασε και η Ρένα Δούρου με μήνυμά της.

Η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου εκφράζουν την οδύνη τους για τον αδόκητο χαμό, σήμερα, ενός συναδέλφου, εργαζόμενου της Περιφέρειας Αττικής. «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.»


Πηγή : news247.gr