Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Γελάει η διεθνής κοινότητα με τον Αμανατίδη του ΣΥΡΙΖΑ


Είναι τραγική η κατάσταση των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και φταίνε όσοι τους έδωσαν ποσοστό που τους επιτρέπει και σαν αντιπολίτευση να λένε ότι βλακεία θέλουν προκαλώντας τους Έλληνες και τα νησιά που δέχονται λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

«Το 2015 παραλάβαμε μια κατάσταση στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό, με πέντε βαθμούς εξέτασης ασύλου και 200 υπαλλήλους στην υπηρεσία ασύλου και καταδίκες της Ελλάδας. Μειώσαμε τη διαδικασία στους τρεις βαθμούς, με τελεσίδικη την απόφαση σto δεύτερο βαθμό έφεσης και 600 άτομα στην υπηρεσία ασύλου, ενώ η χώρα μας και οι πολίτες της έλαβαν διεθνή εύσημα για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, με ιδιαίτερη αναφορά στις εκατοντάδες χιλιάδες διασώσεις, που πραγματοποιήθηκαν», είπε χωρίς ίχνος ντροπής και αυτοκριτικής ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Η κατάργηση του δευτέρου βαθμού έφεσης θα έχει ως αποτέλεσμα την  περαιτέρω καθυστέρηση, αφού θα υπάρχει κύμα προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια, και ταυτόχρονα παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, με αποτέλεσμα νέες καταδίκες για τη χώρα μας» σημείωσε ως έμπειρος αποτυχημένος στο μεταναστευτικό.

Ρίχνει χωρίς αξιοπρέπεια και ντροπή ευθύνες και σε μία κυβέρνηση δύο μηνών λέγοντας : «Η αναποτελεσματικότητα της ΝΔ είχε φανεί τότε και φαίνεται και τώρα, που δεν προχώρησε άμεσα στην δρομολογημένη μετεγκατάσταση, για τις αρχές Ιουλίου, πλέον των χιλίων ατόμων  από τα νησιά. Τον Ιούλιο παραδώσαμε 25.000 πρόσφυγες σε διαμερίσματα, 8.000 σε ξενοδοχεία και 28 δομές σε όλη την Ελλάδα με 60.000 αιτήσεις να εξετάζονται κάθε χρόνο από την υπηρεσία ασύλου. Δημιουργήθηκαν κέντρα φιλοξενίας εκεί όπου δεν υπήρχε τίποτα».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα δήθεν επιτυχίας είπε o αποτυχημένος: «Στο διάστημα που κυβερνήσαμε, υπήρξαν 17.500 οικειοθελείς επιστροφές κι αυτό το πρόγραμμα πρέπει να συνεχιστεί και είναι αρνητική εξέλιξη η ιδεοληπτική κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».



FT: Οι ΗΠΑ προσέφεραν εκατομμύρια δολάρια στον πλοίαρχο του ιρανικού τάνκερ για να το παραδώσει



Τέσσερις ημέρες πριν την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στο ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1, το οποίο φέρεται πως μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία - κατά παραβίαση των διεθνών κυρώσεων-, ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ φέρεται να προσέφερε εκατομμύρια δολάρια στον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου, προκειμένου να το οδηγήσει σε συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως αποκάλυψαν σε χθεσινό τους δημοσίευμα οι Financial Times. 

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μπράιαν Χουκ, ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το Ιράν, έστειλε στις 26 Αυγούστου email στον Ινδό κυβερνήτη του Adrian Darya 1, Αχιλές Κουμάρ, στο οποίο ανέφερε ότι εργάζεται με τον Μάικ Πομπέο ως εκπρόσωπος του Ιράν στις ΗΠΑ. «Σας γράφω με καλά νέα. Η κυβέρνηση Τραμπ είναι πρόθυμη να πληρώσει πολλά εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να οδηγηθεί το πλοίο κάπου όπου μπορεί να κατασχεθεί από τις αμερικανικές αρχές», αναφερόταν στο email, όπου αναγράφονταν επίσης αριθμοί τηλεφώνου, ώστε να διαβεβαιωθεί για την ακεραιότητα του email ο πλοίαρχος.

«Με αυτά το χρήματα μπορείς να έχεις τη ζωή που επθυμείς και καλά γεράματα», φέρεται να έγραψε ο Χουκ σε δεύτερο email του προς τον Ινδό πλοίαρχο, το οποίο περιελάμβανε και μια προειδοποίηση. Αν δεν επιλέξεις να πάρεις τον εύκολο δρόμο, η ζωή θα είναι πολύ πιο δύσκολη για εσένα». 

Ο Κουμάρ, ωστόσο, αγνόησε τα emails και στη συνέχεια οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις και σε εκείνον προσωπικά, όταν περιέλαβαν το Adrian Darya 1 στη μαύρη λίστα.

Οπως σημειώνουν οι FT, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός, καθώς ο Χουκ έχει στείλει παρόμοια μηνύματα σε περίπου δώδεκα καπετάνιους τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να «τρομάξει» τους ναυτικούς ώστε να καταλάβουν πως ενδεχόμενη παροχή βοήθειας στο Ιράν θα έχει ως συνέπεια την επιβολή σημαντικών κυρώσεων. 

«Το Ιράν γνωρίζει ότι η επιτυχία της εκστρατείας πίεσης εξαρτάται από την αυστηρή επιβολή των κυρώσεων για πετρέλαιο», σχολίασε ο Χουκ στην οικονομική εφημερίδα και πρόσθεσε: «Καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταρρεύσουν οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου».

«Η προσφορά στον Κουμάρ σηματοδοτεί ένα νέο μέτωπο στην εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» των ΗΠΑ που αποσκοπεί στο να πληγεί το Ιράν από έλλειψη ρευστότητας ώστε να αναγκαστεί η Τεχεράνη να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μιας ευρύτερης συμφωνίας για τα πυρηνικά σε σχέση με αυτή που υπέγραψε το Ιράν με τη διοίκηση του Ομπάμα και διεθνείς δυνάμεις το 2015.

Σε απάντησή του προς τους FT, o Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, υπογράμμισε: «Έχοντας αποτύχει στην πειρατεία, οι ΗΠΑ καταφεύγουν σε οριστικό εκβιασμό - παραδώστε το πετρέλαιο του Ιράν και λάβετε αρκετά εκατομμύρια δολάρια ή τιμωρείτε τον εαυτό σας».

Να σημειωθεί ότι το μήνυμα του Χουκ εστάλη στον Κουμάρ 11 ημέρες αφότου το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται στο επίκεντρο διπλωματικής διαμάχης ΗΠΑ – Ιράν ,είχε αναχωρήσει από το Γιβραλτάρ. 

Το πλοίο συνελήφθη στα ανοικτά του εδάφους του Γιβραλτάρ στις αρχές Ιουλίου και αφέθηκε ελεύθερο στις 15 Αυγούστου, αφού το Γιβραλτάρ έλαβε επίσημες γραπτές διαβεβαιώσεις από τη Τεχεράνη ότι το πλοίο δεν θα ξεφορτώσει τα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που μεταφέρει στη Συρία.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο προσπάθησε να φρενάρει την απελευθέρωση του πλοίου, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο τρελοΕρντογάν εξελίσσεται σε πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια όλων



Είναι πολύ επικίνδυνος και αδίστακτος ο τρελοΕρντογάν και αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους όλοι και όχι μόνο η Ελλάδα.

Ο  Ταγίπ Ερντογάν εκβιάζει Ελλάδα και Ευρώπη! Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να αναγκασθεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, εάν η Άγκυρα δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των σύρων προσφύγων.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία σε σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά είναι έτοιμη να ενεργήσει και μόνη της αν είναι αναγκαίο.




Τους έδωσε κανονικά ο σύντροφος Σακελαρίδης για το προσφυγικό


Καρφιά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού εξαπολύει ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα και σημερινός επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απαιτείται ψυχραιμία, συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού και προσφυγικού δικαίου. Η οποιαδήποτε διαχείριση αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καταδικασμένη να αποτύχει και να επιδεινώσει την κατάσταση», αναφέρει στο Newpost ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλάει για κίνδυνο κυρώσεων στη χώρα μας μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό.  «Η ανακοίνωση της δέσμης μέτρων της κυβέρνησης για το προσφυγικό μετά το πρόσφατο ΚΥΣΕΑ δείχνει να αγνοεί τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της χώρας και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους κυρώσεων, παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και μεγαλύτερης δυσλειτουργίας στο επίπεδο της διαδικασίας ασύλου».

 « διαμορφώνεται μία άθλια πραγματικότητα που αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη» αναφέρει ο Σακελαρίδης: «Οι καταυλισμοί στα νησιά είναι τόποι τραγικών και σπαρακτικών προσωπικών ιστοριών.  Όμως, με τη σημερινή πολιτική που εκπορεύεται από τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τα νησιά γίνονται τόποι φυλακής για τους ανθρώπους αυτούς, με τις τοπικές κοινωνίες να σηκώνουν, ταυτόχρονα, ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Τσίπρα, «έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, οι οποίες δεν παραγράφονται, ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσει η σημερινή κυβέρνηση. Η αθλιότητα των συνθηκών στα ΚΥΤ των νησιών, οι καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις στον Έβρο, η αβεβαιότητα για την συνέχιση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για την στέγαση είναι λίγες από τις παρακαταθήκες».

Κάνει και αντιπολίτευση χωρίς ουσία γιατί η τωρινή κυβέρνηση είναι ενεργή μόλις δύο μήνες «Όμως η σημερινή κυβέρνηση σε επίπεδο πολιτικής και ρητορικής δημιουργεί έντονη ανησυχία για τις προθέσεις της. Η κατάργηση της δυνατότητας απόδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες, ο αποκλεισμός τους από δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες, οι «κινηματογραφικού τύπου» εξώσεις από χώρους στέγασης και καταλήψεις και κυρίως η δέσμη μέτρων του ΚΥΣΕΑ έχουν σημάνει συναγερμό σε οργανώσεις και κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα».


Βίντεο ντοκουμέντο από το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Νέα Μάκρη



Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, και είναι πλέον σε ύφεση, αλλά παραμένει επικίνδυνη. 

Η φωτιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση.

Η πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα σκόπιμης ενέργειας, καθώς έκαναν λόγο για ύποπτα άτομα πάνω σε μοτοσικλέτα να κινούνται στο Λιβίσι την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά, κρίνοντας πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως και τα μέτωπα από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά ήταν σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.






Ποιός "έφαγε" και πόσα στο προσφυγικό επί υπουργίας Καμμένου;



Μετά τα όσα αποκάλυψε ο Χάρης Καρανίκας στο Protagon, ξέρουμε επίσημα ότι στον υπολογισμό των μερίδων υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις ανάμεσα στον αριθμό των φιλοξενουμένων που μετρούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και τον αριθμό των μερίδων που προμηθεύονταν. Ο δεύτερος ήταν σημαντικά μεγαλύτερος…

Με λίγα λόγια το ποσό των σχετικών προμηθειών εκτοξευόταν και γινόταν διασπάθιση των σχετικών κονδυλίων και μιλάμε για μεγάλη μάσα.  

Την ευθύνη είχε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με υπουργό άμυνας τον Πάνο Καμμένο που φέρει την ευθύνη του ελέγχου του υπουργείου του, και όπως φαίνεται θα αρχίσει έλεγχος στις συμβάσεις και τους όρους των συμβάσεων.

Ο Πάνος Καμμένος θα κληθεί από την δικαιοσύνη να δώσει όλες τις σχετικές απαντήσεις και απο εκεί θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι για το πάρτι εκατομμυρίων στις πλάτες τελικά των μεταναστών..




Άγριος ξυλοδαρμός καθηγητή Πανεπιστημίου στα Εξάρχεια



Η άγρια επίθεση έγινε το βράδυ της Τρίτης όταν ο 50χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Μαυρομιχάλη και Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια, όταν του επιτέθηκαν έξι άτομα που τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον λήστεψαν.

Στη συνέχεια, οι έξι δράστες διέφυγαν ανενόχλητοι, από το σημείο της επίθεσης, παρά το ότι το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά.

Ο άτυχος καθηγητής είπε : «Με κλωτσούσαν και τα έξι άτομα μαζί. Δεν αντιστάθηκα καθόλου και όμως εκείνοι συνέχιζαν να με χτυπούν», δήλωσε στον Alpha το θύμα της επίθεσης. «Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα. Τα Εξάρχεια ήταν και θα παραμείνουν άβατο. Κανείς δεν με βοήθησε και αυτοί δεν φοβούνται τίποτα».


Mεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη



Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε σε μικρή απόσταση και δεύτερο πύρινο μέτωπο. Η πυρκαγιά πέρασε κοντά από σπίτια και αυτή την ώρα κατευθύνεται πάνω από το λόφο στην Αγία Μαρίνα προς Νταού Πεντέλης.

«Έχουμε βάσιμες υποψίες για εμπρησμό γιατί ήταν δύο τα μέτωπα που ξεκίνησαν σε απόσταση 500 μέτρων. Το μέτωπο αυτή την ώρα (σ.σ. 6:15 το πρωί) εκτείνεται σε μήκος 1,5 χλμ» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαραθώνα.

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, είπε ότι υπάρχει σχέδιο εκκένωσης περιοχών σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί. Από νωρίς οι επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής με ντουντούκες προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύονται ώρα με την ώρα. Αυτή την ώρα συνδράμουν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα καθώς και εθελοντικές ομάδες ενώ περίπου από τις 6:30 το πρωί  επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.