Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για διακίνηση ναρκωτικών στις περιοχές της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα

 



Συνελήφθησαν χθες (7-12-2020) το βράδυ στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και ηρωίνης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών και ειδικότερα στις περιοχές της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω καθώς και ο χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Σε έρευνα σε οικία στην Κυψέλη, που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζα), κατελήφθησαν να κατέχουν, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



κοκαΐνη βάρους -4- κιλών και -67- γραμμαρίων

 ηρωίνη βάρους -73- γραμμ.

 άγνωστη λευκή σκόνη βάρους -467- γραμμαρίων

 άγνωστη καφέ σκόνη βάρους -75- γραμμαρίων

 το χρηματικό ποσό των -6.100- ευρώ

 -3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

 -4- συσκευές κινητών τηλεφώνων

 -7- διαβατήρια τρίτων προσώπων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Έτοιμοι οι Γερμανοί με 5 εταίρους να ξεπουλήσουν Ευρώπη - Ελλάδα για χάρη του δικτάτορα Ερντογάν

 


Η συντριπτική πλειονότητα των χωρών-μελών της ΕΕ συντάσσονται με τις ελληνικές θέσεις και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου ότι οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων θα λάβουν αποφάσεις δρομολογώντας συνέπειες για την Τουρκία. 

Υπάρχουν όμως και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτη την γερμανική που τάσσονται υπέρ μιας απλής επανεξέτασης της τουρκικής συμπεριφοράς και όχι της δρομολόγησης κυρώσεων. 

Στο προσχέδιο συμπερασμάτων που έχει συντάξει η γερμανική προεδρία έτοιμη να πουλήσει Ευρώπη και Ελλάδα δεν γίνεται αναφορά σε ενεργοποίηση κυρώσεων τις οποίες θα πρέπει να λάβει εντολή ώστε να προσδιορίσει στη συνέχεια η ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικών υποθέσεων. «Σε αυτά τα συμβούλια γίνονται πολύ ζωντανές συζητήσεις και καταλήγουμε τελικά με πολύ διαφορετικά συμπεράσματα από αυτά με τα οποία ξεκινάμε» επιχειρηματολόγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επιδιώκει να μετακινήσει την Άνγκελα Μέρκελ και το Βερολίνο από την γραμμή του επιτήδειου ουδέτερου στην απόφαση για ενεργοποίηση συγκεκριμένων μέτρων.

Η γερμανική προεδρία δεν είναι απομονωμένη στην επιλογή της απλής φραστικής καταδίκης των κινήσεων του Ταγίπ Ερντογάν. Ως «επιτήδειοι ουδέτεροι» πρακτικά όμως υπέρ της Τουρκίας λειτουργούν η Ισπανία με την Ιταλία αλλά και μικρότερες χώρες όπως η Μάλτα που ζητούν από την ΕΕ να μην διαρρήξει τις ευρωτουρκικές σχέσεις.





H Βουλή των Αντιπροσώπων είπε ΝΑΙ στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400

 



Παρά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ να ασκήσει βέτο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το αμυντικό νομοσχέδιο δαπανών, στο οποίο προβλέπονται και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 335 ψήφους υπέρ και 78 κατά –κάτι που διασφαλίζει ότι το νομοθετικό σώμα έχει αρκετές ψήφους για να παρακάμψει ένα πιθανό βέτο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, ύψους 731 δισ. δολαρίων, διότι περιέχει ορισμένες διατάξεις για τις οποίες έχει εκφράσει την αντίθεσή του ενώ απουσιάζουν κάποια πράγματα που έχει ζητήσει.

Φαίνεται, όμως, ότι και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν τις απειλές του και ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Το εν λόγω νομοσχέδιο τονίζει πως η απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων από την Τουρκία αποτελεί μια «σημαντική συναλλαγή» και έτσι ζητά να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του νόμου CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) και να επιβληθούν τουλάχιστον πέντε κυρώσεις μέσα σε 30 μέρες από την υπογραφή του.

Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος αντιτίθεται στην αλλαγή της ονομασίας στρατιωτικών εγκαταστάσεων που φέρουν ονόματα στρατηγών της Συνομοσπονδίας.

Η ομοσπονδία ήταν ένα αυτονομιστικό κίνημα που πολέμησε στα μέσα του 1800 για να διατηρήσει το δικαίωμα κατοχής των μαύρων ως σκλάβων.

Παράλληλα, ο Τραμπ έχει απειλήσει να ασκήσει βέτο εάν το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει διάταξη για την κατάργηση του καταστατικού γνωστού ως τμήμα 230, το οποίο προστατεύει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη νομική δράση για περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες.

Τον Μάιο, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε εκτελεστική εντολή ζητώντας την κατάργηση νομικών προστασιών, οι οποίες αποτελούν μέρος ενός σε μεγάλο βαθμό ανενεργού νόμου του 1996 που έχει χρησιμοποιηθεί για την προστασία των διαδικτυακών εταιρειών από αγωγές.

Σε περίπτωση που η Γερουσία ακολουθήσει στο δρόμο που «χάραξε» η Βουλή των Αντιπροσώπων και το νομοσχέδιο εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία, τότε παραμένει ασαφές εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα ασκήσει βέτο όταν το νομοσχέδιο θα φτάσει στον Λευκό Οίκο.


Πηγή



ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη

 


Έτοιμη να τον περιλάβει η δικαιοσύνη είναι ο Παύλος Πολάκης.

Εισήγηση υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη αναμένεται να απευθύνει προς την Ολομέλεια η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Τα μέλη της επιτροπής συνεδρίασαν το πρωί της Τετάρτης και αποφάσισαν με ευρύτερη πλειοψηφία να γνωμοδοτήσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκειμένου να εκδικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει εναντίον του ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης. Υπερ της άρσης ψήφισαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση.





Ο Τσίπρας τρομοκρατεί με εξώδικα δημοσιογράφους για να σταματήσουν τις αποκαλύψεις

 


Εξώδικα του Τσίπρα δημοσιοποιήθηκαν μέσω της Αυγής με σκοπό να τους φιμώσει για να σταματήσουν τις αποκαλύψεις.

Εξώδικα προς τον δημοσιογράφο-σύμβουλο έκδοσης των ΝΕΩΝ Γιώργο Παπαχρήστο και τον εκδότη της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννη Κουρτάκη απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να έχει δώσει επαρκής εξηγήσεις για την βίλα στο Σούνιο καλεί τους δημοσιογράφους να ανακαλέσουν τις πληροφορίες που μετέδωσαν για το σπίτι που μισθώνει, «προς αποκατάσταση της αλήθειας» όπως λέει, λέξη με την οποία έχει τσακωθεί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία όπως όλη η Ελλάδα, διερωτάται πώς «κάποιος νοικιάζει βίλα 140 τετραγωνικών σε 1 στρέμμα οικόπεδο πάνω στη θάλασσα, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής έναντι 500 ευρώ τον μήνα;». Και καλεί τον Τσίπρα να απαντήσει αντί να «προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους μοιράζοντας εξώδικα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει την αλήθεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας :

Αντί να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους μοιράζοντας εξώδικα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει την αλήθεια, ας απαντήσει:

1. Πως γίνεται να νοικιάζει κάποιος βίλα 142 τετραγωνικών σε 1 στρέμμα οικόπεδο πάνω στη θάλασσα, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής έναντι 500 ευρώ τον μήνα;

2. Πως γίνεται ο ιδιοκτήτης ενός περιουσιακού στοιχείου που είχε βγει προς πώληση για 1,200.000 ευρώ να πληρώνει 20.000(;) + ΦΠΑ σήμερα για να πάρει 18.000 σε τρία χρόνια, «μπαίνοντας μέσα» για τα καλά, αν συνυπολογίσει κανείς την εφορία και τον ΕΝΦΙΑ;

3. Την Κυριακή που διέψευδε κάθε αναφορά σε νέα βίλα και υποστήριζε ότι όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο πόθεν εσχες του, δεν ήξερε όσα «ανακάλυψε» χθες;

Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;





Σεισμός στην Εύβοια έγινε αισθητός και στην Αττική

 



Σεισμός 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα έγινε πριν από λίγο στην Εύβοια.

Το επίκεντρο είναι 24 χιλιόμετρα νότια της Κύμης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές στην Αττική. 



Χειροπέδες σε 34χρονη για κράτηση ανηλίκου

 



Σε βάρος της γυναίκας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές Κύπρου, σε συνέχεια του οποίου εκδόθηκε παραγγελία σύλληψης – προσαγωγής της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η 34χρονη εντοπίστηκε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και κατηγορείται για παράνομη κατακράτηση ανηλίκου εκτός των ορίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πράξη που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2020 σε περιοχή της Κύπρου.

Η σύλληψη έγινε έπειτα από συνεργασία αστυνομικών υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και τις επισταμένες έρευνες και την οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Γερμανικός Τύπος: Κοντά σε κυρώσεις στην Τουρκία – Ο Ερντογάν ξεχείλισε το ποτήρι

 



Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ στην Τουρκία σχολιάζει η FAZ, ενώ ρεπορτάζ της ΤΑΖ εστιάζει στα προσφυγόπουλα που έφτασαν στη Γερμανία από τα προσφυγικά κέντρα των νησιών.

Ενόψει της επικείμενης -κρίσιμης για την Τουρκία- Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Η Τουρκία δεν χρειάζεται άλλα άσχημα νέα. Η οικονομία δεινοπαθεί από την ραγδαία υποτίμηση της λίρας και η πανδημία κατέστησε την Τουρκία μία εκ των χωρών που επλήγησαν εκτεταμένα από τον κορωνοϊό. Αν σε όλα αυτά, έρχονταν να προστεθούν ενδεχόμενες κυρώσεις της ΕΕ, η χώρα θα αποδυναμωνόταν ακόμη περισσότερο. Το ενδεχόμενο κυρώσεων όμως φαίνεται να πλησιάζει. Δυνατές καθίστανται οι κυρώσεις εξαιτίας των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πιο πιθανές γίνονται λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο».

Όπως παρατηρεί η FAZ: «Η γερμανική κυβέρνηση αντιτάχθηκε στη σκληρότερη οδό – δικαιολογημένα. Κι αυτό διότι στο παρελθόν παρόμοιες απειλές και συμβολικές κυρώσεις έπεφταν συνεχώς στο κενό. Ο Ερντογάν δεν απέκλινε από τις σταθερές πολιτικές θέσεις του. Αντιθέτως τα μέτρα οδήγησαν εσωπολιτικά σε σύμπνοια. Για τη γερμανική κυβέρνηση καθίσταται όμως όλο και πιο δύσκολο να αποτρέψει τις κυρώσεις που απαιτούν Γαλλία και Ελλάδα. Παρά τις διαβεβαιώσεις,  η Τουρκία δεν έκανε τίποτα ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις στη Μεσόγειο και για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, που θα συντελούσαν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο δικαστικό σύστημα της χώρας. Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει: Προκειμένου να παραμείνει αξιόπιστη η ΕΕ, δεν θα αποφύγει τις κυρώσεις. Το τραγικό είναι όμως, ότι ακόμη κι αυτές δεν θα αλλάξουν τη στάση της Άγκυρας»

Ουγγαρία και Πολωνία και απέναντί τους η Μέρκελ

Από την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung εστιάζει στο άλλο μεγάλο θέμα της Συνόδου Κορυφής, το σχεδιαζόμενο βέτο Ουγγαρίας και Πολωνίας για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό λόγω της σύνδεσής του με κριτήρια που αφορούν την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου. Η SZ σχολιάζει: «(…) Πολωνία και Ουγγαρία ανήγαγαν την διαμάχη (με την ΕΕ)  σε θεμελιώδες επίπεδο. Και οι δύο θεωρούν ότι ο εν λόγω μηχανισμός πλήττει την κυριαρχία τους – με τον τρόπο τους έχουν δίκιο. Τα κυβερνητικά μοντέλα του υπερσυντηρητικού PiS στην Πολωνία και του εθνολαϊκιστικού Fidesz στην Ουγγαρία έχουν ως βάση τον ακρωτηριασμό της ΕΕ. Αυτή περιορίζεται σε έναν οικονομικό χώρο και ρόλο χρηματοδότη. Κατά συνέπεια μία κοινή κατανόηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου καθίσταται περιττή. Για αυτά τα θέματα κάθε χώρα πρέπει να αποφασίζει "κυρίαρχα" μόνη της».

Σε άλλο σημείο το σχόλιο παρατηρεί: « (…) Σε αυτή τη μάχη ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι θα είχαν πλεονέκτημα αν οι υπόλοιποι έχαναν την υπομονή τους. Η ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης είναι δυνατή και χωρίς την Πολωνία και την Ουγγαρία. Προ πάντων η Πολωνία θα υποφέρει. Και οι δύο χώρες θα δεινοπαθήσουν από έναν προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, χωρίς να έχουν μπορέσει να αποτρέψουν τον μηχανισμό για την προάσπιση του κράτους δικαίου (…) Η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να τελειώσει την ευρωπαϊκή της πολιτική καριέρα με έναν τέτοιο συμβιβασμό. Η Μέρκελ πρέπει να δείξει στους Όρμπαν και Κατσίνσκι ότι η ΕΕ διαθέτει περισσότερη δύναμη».

Τι ακριβώς συμβαίνει με τα προσφυγόπουλα που δέχτηκε η Γερμανία;

Εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Tageszeitung διερευνά τι συμβαίνει με τα προσφυγόπουλα που έχουν φτάσει στη Γερμανία από προσφυγικά κέντρα νησιών του Αιγαίου μετά από συμφωνία υποδοχής. «Όποιος φτάνει από τα ελληνικά προσφυγικά κέντρα στο Βερολίνο μέσω ομοσπονδιακού προγράμματος υποδοχής δεν είναι ασφαλής. Η Γερμανία στέλνει απειλές απέλασης» αναφέρει η TAZ. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περίπτωση 9χρονου Αφγανoύ που έλαβε «εντολή εξόδου από τη χώρα με απειλή απέλασης» από την Τοπική Υπηρεσία Μετανάστευσης του Βερολίνου (LEA), η οποία προφανώς δεν γνώριζε ότι το παιδί είχε φτάσει στη Γερμανία μέσω προγράμματος υποδοχής της γερμανικής κυβέρνησης. Το περιστατικό, γράφει η ΤAZ, αποκαλύπτει «μια τρομακτική έλλειψη συντονισμού μεταξύ των γερμανικών αρχών». Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή του Βερολίνου το προσφυγόπουλο δεν διέθετε βίζα.

Όπως σημειώνει η TAZ, σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου Προσφύγων που δημοσιοποίησε την υπόθεση «συμβαίνει συχνά ασυνόδευτα ανήλικα να λαμβάνουν τέτοιες επιστολές από τη LEA με εντολή εξόδου από τη χώρα και απειλή απέλασης ακόμη κι αν η χώρα -όπως στην περίπτωση του μικρού αγοριού- δεν έχει ως σκοπό την απέλαση». Η αρμόδια υπηρεσία από την πλευρά της προβάλει νομικούς ισχυρισμούς, λέγοντας ότι οι απαιτήσεις αυτές έχουν να κάνουν με το ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί άσυλο» αναφέρει η ΤΑZ και συμπληρώνει: «Οργανώσεις αρωγής προσφύγων λένε ότι η Υπηρεσία Μετανάστευσης διαθέτει περιθώριο νομικών κινήσεων. Τα γράμματα αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν άσκοπα φόβο στους παραλήπτες στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συμβουλίου Προσφύγων, τα προσφυγόπουλα που έρχονται μέσω τέτοιων προγραμμάτων από την Ελλάδα στη Γερμανία λαμβάνουν σχετικά έγγραφα που τους επιτρέπουν το ταξίδι. O ίδιος αναφέρει επίσης στην ΤΑZ, ότι στις επίμαχες επιστολές υπάρχουν ασάφειες και λείπουν διευκρινίσεις που θα ξεκαθάριζαν την κατάσταση. Προβληματικός επίσης είναι ο όρος «ανοχή», που αναφέρεται σε νομική διάταξη που ενσωματώνεται στις επίμαχες επιστολές και υποτίθεται ότι λύνει το πρόβλημα. Αλλά το «καθεστώς ανοχής» για ένα πρόσφυγα δεν αποτελεί από μόνο του «θεμελιώδες εμπόδιο στην απέλαση», παρατηρεί η TAZ και κλείνοντας σημειώνει: «Το ερώτημα γιατί οι πρόσφυγες που έχουν επιλεγεί να έρθουν στη Γερμανία αποκτούν μόνο καθεστώς ανοχής, παραμένει αναπάντητο».



Πηγή: DW - Δήμητρα Κυρανούδη

skai.gr



ΝΔ για το μισθωτήριο των 500 ευρώ στο Σούνιο: Κύριε Τσίπρα, ποιον κοροϊδεύετε;

 



Γνωστός ο Αλέξης Τσίπρας για τις αλλεπάλληλες προσπάθειες εξαπάτησης, και για τα ασύστολα ψέματα, προσπάθησε για ακόμα μία φορά να εξαπατήσει τους πολίτες, δείχνοντας ένα μισθωτήριο που μπορεί να το καταθέσει ο καθένας και να γράψει το τίμημα που θέλει μακριά από την αλήθεια.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας σε όσα υποστηρίζει για να εξαπατήσει ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την ενοικίαση σπιτιού στο Σούνιο ήταν καυστική.

Η ΝΔ σημειώνει ειρωνικά: «Αυτές είναι ευκαιρίες», αμφισβητώντας τα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το κόστος της ενοικίασης αλλά και της ανακαίνισης που έγινε.

«Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε, κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.