Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Προκλητικός ο Σάββας Ξηρός: Έχω εκτίσει τρεις φορές τον χρόνο που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου για αποφυλάκιση



Κάθε μέρα αποδεικνύεται το κόλπο Παρασκευόπουλου με τον νόμο έγκλημα κατά της κοινωνίας που φτιάχτηκε και ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με μοναδικό σκοπό να ευνοήσει τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ  τρομοκράτες εκτελεστές της 17Ν και ποιος νοιάζεται για την κοινωνία.

 Ο Σάββας Ξηρός προκλητικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» και είπε :

Ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του και εννοεί το 2003 όταν είχε ζητήσει συγνώμη κατά την διάρκεια της δίκης της 17Ν. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη» ανέφερε ο Σάββας Ξηρός.

Βάζοντας μπροστά τον νόμο έγκλημα Παρασκευόπουλου που τώρα φαίνεται γιατί φτιάχτηκε, και για ποιους τρομοκράτες φωτογραφικά φτιάχτηκε, και γιατί συντηρήθηκε και συντηρείται από Κοντονή και Κολογήρου, χωρίς να ντρέπονται που κυκλοφορούν στην κοινωνία.

Τρομοκράτης εκτελεστής της 17Ν Σάββας Ξηρός :

Έχω εκτίσει τρεις φορές τον χρόνο που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου για αποφυλάκιση

«Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη, τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα», ανέφερε. 

«Δικαιοσύνη α λα καρτ, αν είχα λεφτά θα με αντιμετώπιζαν αλλιώς»

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ο έγκλειστος-καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν είπε, «δεν αισθάνομαι αδικημένος, ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της. Ξέρω ότι τον εφαρμόζει α λα καρτ. Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση».

«Δεν θα δεχτώ να αποφυλακιστώ με βραχιολάκι»

«Αν μου πουν να  βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω», ξεκαθάρισε ο Σάββας Ξηρός. 

«Mε το βραχιολάκι δεν βγαίνεις, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρείας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν; Ας βάλουν περιορισμό κατ' οίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι», ανέφερε.

Όπως είπε το βραχιολάκι, είναι ο τρόπος που σκλαβώνουν σιγά – σιγά την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι «όταν κάποιος κρατούμενος δεν μπορεί να βάλει βραχιολάκι για λόγους υγείας, ο νόμος κάτι πρέπει να προβλέψει».

«Η 17Ν δεν υπάρχει, αν υπήρχε έξω οργάνωση δεν θα μας είχα συμπεριφερθεί έτσι»

«Η 17 Νοέμβρη δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση, δεν υπάρχει οργάνωση. Αν υπήρχε έξω οργάνωση δεν θα μας είχαν συμπεριφερθεί έτσι», τόνισε. 

Σχολιάζοντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις άδειες που έχει λάβει είπε, «ο κάθε ένας έχει τον δρόμο του, κάνει τις επιλογές του, πως θα εκτίσει την ποινή του». Στο αν έχει σχέσεις σήμερα με τον πρώην σύντροφό του ανέφερε «οι σχέσεις αλλάζουν, τα συναισθήματα παραμένουν». 

«Αν δεν έλεγα για τα βασανιστήρια στον Ευαγγελισμό θα παρακολουθούσα τα δικαστήρια από το σπίτι μου»

Αναφερόμενος στην φυλάκισή του, είπε «υπάρχει μια ανομία, αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα συγγνώμη, όχι πολιτική. Το έχω αποδεχτεί για αυτό είμαι εδώ αδιαμαρτύρητα, ξέρω γιατί είμαι εδώ μέσα.. δικαιούμουν εδώ και 13 χρόνια να κάνω αίτηση και δεν έκανα. Αν δεν έλεγα για τα βασανιστήρια στον Ευαγγελισμό θα παρακολουθούσα τα δικαστήρια από το σπίτι μου». 

Μιλώντας για την ζωή στο κελί, ανέφερε ότι έχει τον μεγάλο αδερφό του Χριστόδουλο εκεί και τον βοηθά.

Ο Σάββας Ξηρός, χαρακτήρισε «ανθρωποφαγία», την αντιμετώπιση που είχε αυτός και η οικογένειά του το 2002 από τα Μέσα Ενημέρωσης. 

Όπως είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του: «άμα ήθελα να κάνω καριέρα, θα είχα κάνει καριέρα. Ήταν ''χρυσή'' εποχή για την Αγιογραφία».

Για το τι θα κάνει εάν βγει από την φυλακή, ανέφερε: «Η ζωή είναι μπροστά και η επιβίωση είναι μπροστά. Αν βγω, θα πάω στο χωριό».

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Αν δεν βρεθεί κάποιος πολιτικός φορέας αξιόπιστος, θα πάμε στον γκρεμό», σχολίασε. 

Τέλος, για το αν δικαιολογεί την χρήση βίας ως αντίδραση, είπε: «όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, η βία προπορεύεται της βούλησης του ανθρώπου».






Ο Τσίπρας φοβάται Κοτζιά - Καμμένο, φοβάται τις εκλογές δεν δημοσιοποιεί την επιστολή Κοτζιά



Ένας πρωθυπουργός ντροπή για την χώρα, φοβισμένος και εκβιαζόμενος προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι τέλους αδιαφορώντας για τον κακό που κάνει στην χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ένα τελειωμένος πρωθυπουργός που έκανε και κάνει ακόμα μεγάλο κακό στην χώρα, έδωσε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες και αναφέρθηκε στην υπόθεση Κοτζιά.

Στο ερώτημα για το αν θα ικανοποιήσει το αίτημα του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και θα δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησης του απάντησε γεμάτος φόβο για την ξεφτίλα που πάθαινε εάν το τολμούσε: «Ενημερώθηκα με μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου  με την ένδειξη αυστήρα προσωπικό Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως αυστηρά προσωπικές .Το θέμα  για μένα έχει λήξει και δεν θα δώσω καμία συνέχεια. Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο. Εχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη να συνεχίσουμε».

Μιλώντας για τον Πάνο Καμμένο  έδειξε πόσο τον φοβάται μην τον ρίξει και χάσει για λίγους μήνες ακόμα την καρέκλα : «Ήμουν απόλυτα σαφής. Στις συμμαχικές κυβερνήσεις υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Άλλο, όμως, η έκφραση διαφορετικής άποψης, άλλο η εθνική γραμμή που διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα. Από εδώ και πέρα όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται με το καπέλο της εθνικής γραμμής«.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή την πιθανότητα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο τελειωμένος Τσίπρας έδειξε το πόσο της φοβάται: «Δημοσιεύματα για εκλογές εντός διμήνου υπάρχουν εδώ και δυόμιση χρόνια. Θα συμβούλευα όσοι προβλέπουν εκλογές να παίξουν και κανένα λόττο, γιατί  οι προβλέψεις τους δεν έχουν επαληθευτεί, μπορεί να είναι πιο τυχεροί στον τζόγο».




Σε πανικό του Μαξίμου για την σκιά που αφορά διαχείριση των μυστικών κονδυλίων στο ΥΠΕΞ



Ο Καμμένος κατήγγειλε τον Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ, και η Νέα Δημοκρατία μαζί με τον ελληνικό λαό θέλει εύλογα απαντήσεις από την κυβέρνηση για το εάν αληθεύουν οι κατηγορίες.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα. 

Ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠ.ΕΞ. οφείλει σήμερα κι όλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει. Όπως και ο κ. Κοτζιάς που προφανώς δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας. 

Η διαχείριση  των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις».

Το Μαξίμου μην έχοντας κάτι και μέσα στον πανικό των νέων αποκαλύψεων της διακυβένησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβγαλε ανακοίνωση χωρίς να απαντάει στην ουσία.

Η ανακοίνωση πανικού του Μαξίμου :

«Από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ΝΔ λοιπόν, αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι.

Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον Πρωθυπουργό«.


Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνας: Ηρθαμε για να μείνουμε



Ανοίγει και πάλι σήμερα η  Φιλοσοφική σχολή, η οποία παρέμεινε κλειστή την Πέμπτη λόγω  Ρουβίκωνα, ενώ ερωτηματικά σε πανεπιστημιακούς  για το πανεπιστημιακό άσυλο  προκάλεσε η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το « στέκι» του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική.

Χθες  έγινε παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκειμένου να  ερευνηθεί η δράση του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική και  να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα.  Μέχρι στιγμής καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελική αρχή από τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες είναι αρμόδιες να καταγγείλουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, σχετικά με την παρουσία της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” στο Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η παραγγελία της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Σε ανάρτησή της στο Facebook πάντως η φοιτητικής ομάδα Ρουβίκωνας ξεκαθαρίζει ότι έχουν έρθει για να μείνουν. Γράφουν αναλυτικά:

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

Χθες, 17 Οκτωβρίου , καθώς προσεγγίζαμε τη Φιλοσοφική για να ανοίξουμε το στέκι μας και να κάνουμε πολιτική απεύθυνση στους φοιτητές, με έκπληξη είδαμε έξω από το χώρο μια κωμική κουστωδία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων της σχολής , με πρωτεργάτη την κα. Καραμαλέγκου. Αυτό το περίεργο μείγμα πήρε την απόφαση να εμποδίσει την πολιτική μας παρουσία . Σε μία σχολή όπου φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν τα συγγράματά τους, οι καθαρίστριες είναι υπό την δουλεία της εργολαβίας , τμήματα διασπώνται ή κλείνουν και όπου διάφοροι καθηγητές απολαμβάνοντας την εξουσία που τους δίνει το αξίωμα τους, ζητούν από φοιτήτριες σεξουαλικά ανταλλάγματα για να περάσουν τα μαθήματα. Μια σχολή όπου ορισμένοι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καλά κάνουν τα ΜΑΤ και χτυπούν φοιτητές ''μπας και αρχίσει να λειτουργεί ο εγκέφαλος τους'' , όπου σπάνε καταλήψεις χτυπώντας φοιτήτριες και δηλώνουν χουντικοί στα μαθήματά τους. Για όλα αυτά η κα. Καραμαλέγκου δεν είπε τίποτα. ‌

Εμείς, όπως είπαμε ήρθαμε για να μείνουμε ! Είμαστε η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα και όντας φοιτητές έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε πολιτικό χώρο , ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός χώρος μας παραχωρήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ομάδα (Ε.Π.Φ.) ‌που τον διαχειριζόταν. Έτσι επιλέξαμε μαζί με δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ήρθαν να μας στηρίξουν να προσπεράσουμε αυτή τη γελοία αλυσίδα και να ανοίξουμε το στέκι μας. Δεν ασκήσαμε σωματική βία, παρ'ότι υπήρχαν καλεσμένοι μπράβοι στον χώρο για την προστασία της ομάδας που είχε επιλέξει να μας αποκλείσει από τον χώρο μας. Το στέκι άνοιξε και θα παραμείνει ανοιχτό ! Σκοπός μας είναι να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα του πανεπιστημίου. Εμείς χαιρόμαστε που ο κόσμος των σχολών ξεκινάει να δραστηριοποιείται και να συζητάει για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό και ενεργό. Να παίρνει θέση για ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία. Θέλουμε το φοιτητικό κίνημα να αρχίσει να διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους αυτά που του έχουν κλαπεί και στερηθεί . Κάποιοι φοβούνται ότι αυτό θα γίνει πράξη . Εμείς πάλι δηλώνουμε ότι τώρα ξεκινάμε.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ‌

Για επικοινωνία με την ομάδα καθέ Τετάρτη 10.00 - 13.30 στο στέκι μας στην αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Υ.Γ.: Ξεκάθαρα η πολιτική ευθύνη βαραίνει την κα. Καραμαλέγκου , η οποία επέλεξε μπροστά μας να απειλήσει μέλη του διοικητικού προσωπικού , τα οποία υποστήριζαν το δικαίωμα της έκφρασης πολιτικού λόγου στα πανεπιστήμια. Ας θυμηθούμε ότι στην φιλοσοφική υπήρχε φασιστικό στέκι ( νέοι ορίζοντες) και αυτή δεν έκανε τίποτα.

Υ.Γ. 2: Σήμερα, 18 Οκτωβρίου οι πρυτανικές αρχές μαζί με την Κοσμητεία αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία της σχολής (λουκέτα στις εισόδους, διακοπή μαθημάτων και υπηρεσιών). Αιτία για αυτό ήταν η παρουσία και το άνοιγμα του στεκιού της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα με τη δικαιολογία ότι προσβάλουμε και παραβιάζουμε την ''εύρυθμη'' λειτουργία και τις ακαδημαϊκές αρχές και παρεμποδίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Και όλα αυτά με τη χρήση βίας! Εμείς αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι δεν εμποδίσαμε ούτε και θα εμποδίσουμε την ομαλή λειτουργία της σχολής και τη διεξαγωγή μαθημάτων. Τέτοιες γελοίες κινήσεις δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη λειτουργία του φοιτητικού μας στεκιού και την πολιτική μας παρουσία στο χώρο του πανεπιστημίου.

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα


Χθες οι  Πρυτανικές Αρχές και η Κοσμητεία της Σχολής του ΕΚΠΑ είχαν λάβει την απόφαση να ανασταλεί συμβολικά η λειτουργία της Φιλοσοφικής σχολής, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε  όταν μέλη του Ρουβίκωνα ανακατέλαβαν το γραφείο 516 της Σχολής, όπου νωρίτερα είχαν απωθηθεί από καθηγητές.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο μέλημα των Πρυτανικών Αρχών και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ υπογραμμίζουν «για άλλη μια φορά τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας».«Τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής», προσθέτει η ανακοίνωση. Ο “Ρουβίκωνας” έχει ανακοινώσει ότι κάθε Τετάρτη, μέλη του θα βρίσκεται στη Φιλοσοφική σχολή προκειμένου να ενημερώνει όποιον φοιτητή ενδιαφέρεται.Από την πλευρά της η   πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της.Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής “ανακοίνωσε  η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών σχετικά με την κατάληψη ενός μικρού χώρου της Σχολής από μέλη της οργάνωσης “Ρουβίκωνας”.
Με ανάρτηση στο Facebook σχολίασε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα όσα έγιναν στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών .Συγκριμένα, καθηγητές επιχείρησαν να σταματήσουν την είσοδο των μελών της συλλογικότητας στο γραφείο που έχει καταληφθεί, πετυχαίνοντας προσωρινά την απομάκρυνση της.Στη συνέχεια ο Ρουβίκωνας, ανακατέλαβε το χώρο και ηγετικό στέλεχος του απάντησε στους καθηγητές που αντιτάχθηκαν αναφέροντας στο facebook: «Με την κυρία Φουντοπούλου ήταν 15 καθηγητές και διοικητικοί και 3 μπράβοι απο το Μενίδι.Με την συλλογικότητα μας περίπου 100 φοιτητές και διοικητικοί. Αυτό για να ξέρουμε τους συσχετισμούς που υπήρξαν σήμερα. Επι σειρά ετών η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ πηγαίνουν σε καθηγητές λίστα με φοιτητές των παρατάξεων τους για να τους περάσουν στα μαθήματα.Το ρουσφέτι καλά κρατεί. Αυτά( και πολλά άλλα) θα προσπαθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις να τα πολεμήσουμε. Την ανομία που έχουν επιβάλλει η νεολαία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστήμια θα την ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ”.


Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
Πηγή : protothema.gr


Κοτζιάς προς Μαξίμου: Δημοσιοποιήστε την επιστολή παραίτησής μου



Κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ζήτησε χθες από το Μαξίμου να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησής του.

Ο κ. Κοτζιάς που προήδρευσε της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης «Πράττω», η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, απάντησε τόσο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο που είχε χαρακτηρίσει «ακατανόητη» την παραίτησή του, λέγοντας ότι «αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι» ενώ παρακίνησε τους δημοσιογράφους να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παράιτησής του:

«Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε 9 σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του Υπουργού Αμυνας, ο κ. Κοτζιάςσημείωσε ότι ο υπουργός Άμυνας δεν έχει κανέναν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους.

«Ο πρώτος ρόλος σε αυτά τα θέματα ανήκει στον πρωθυπουργό και ο δεύτερος στον υπουργό Εξωτερικών, είπε ο κ. Κοτζιάς».

Προανήγγειλε μάλιστα την ανάληψη πρωτοβουλιών μαζί με άλλους βουλευτές ή και κόμματα ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία.

Στην ερώτηση για τις απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς απάντησε ως εξής: «Δεν υπάρχει θέμα με τις απόρρητες (δαπάνες) […] το ξεκαθάρισε πάρα πολύ καλά ο πρόεδρος της Βουλής». Επικαλούμενος το νόμο που κατέθεσε για τον έλεγχο των σχετικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ από το Κοινοβούλιο, είπε πως ζήτησε να επεκταθεί ο έλεγχος και στα υπόλοιπα Υπουργεία που έχουν απόρρητες δαπάνες. «Η χώρα έχει ανάγκη σοβαρότητας, νηφαλιότητας, ηθικής και στρατηγικής μακρόχρονης σκέψης», παρατήρησε επίσης.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την ελπίδα του, «η Συμφωνία να πάει καλά (γιατί) αν δεν πάει θα δουν πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα», επαναλαμβάνοντας ότι την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εξωτερικών. Το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας δεν είναι ΥΠΕΞ νο2, είπε ακόμη και υποστήριξε ότι οι σχετικές αποφάσεις είχαν ληφθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις, δύο Υπουργικά Συμβούλια και σε δύο κυβερνητικές επιτροπές. Επικαλούμενος δε, τη «δύσκολη διεθνή συγκυρία», επεσήμανε ότι απαιτείται προσοχή στις κινήσεις, μακριά από τυχοδιωκτισμούς.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς μίλησε και για τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΡΑΤΤΩ, με την προετοιμασία πανελλαδικής διάσκεψης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας πως το ΠΡΑΤΤΩ έχει 130 δημοτικές κινήσεις και θα συμμετάσχει σε συμμαχικά σχήματα στις επικείμενες εκλογές


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εκθεση-σοκ για το δημογραφικό: 2.5 εκατ. λιγότεροι θα είναι οι Ελληνες το 2050



Στοιχεία σοκ για την συρρίκνωση του πληθυσμού στην Ελλάδα προκύπτουν από την έκθεση των ειδικών επιστημόνων που όρισε η επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό.

Τα βασικά σημεία της έκθεσης είναι τα ακόλουθα:

Το 2017 οι γεννήσεις προσεγγίζουν τις  88.500 ενώ οι θάνατοι τις 124.500.


Αυξάνονται οι ηλικιωμένοι μειώνονται οι νέοι  ειδικότερα, η μέση ηλικία του πληθυσμού αναμένεται να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 50 έτη  έως το 2050 από 43,45 που ήταν το 2015.

Η μείωσή του μόνιμου πληθυσμού μέχρι το 2050 δεν αναμένεται – ανεξαρτήτως σεναρίων- να ανακοπεί.


Συγκεκριμένα:

Στο τέλος της επόμενης εικοσαετίας (2035) ο πληθυσμός στην Ελλάδα θα είναι 10,4 έως 9,5 εκατ. έναντι 10,9 εκατ. το 2015, ήτοι μειώσεις από 0,45 έως και 1,4 εκατ. σε απόλυτες τιμές (4,1 -12,4% σε σχέση με το 2015).

Στο τέλος του 2050 η πρόβλεψη για τον πληθυσμό κυμαίνεται από 10,0 έως 8,3 εκατ. έναντι 10,9 εκατομ. το 2015, ήτοι μειώσεις σε απόλυτες τιμές από 0,8 έως και 2,5 εκατ. (7,3 έως 23,4 % σε σχέση πάντα με το 2015 ).

Σύμφωνα με την έρευνα η γήρανση του πληθυσμού είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία και  ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου είναι ο μετριασμός των συνεπειών και η εφαρμογή μέτρων, ώστε να σταθεροποιηθεί το ποσοστό εργαζομένων προς συνταξιούχους.

Διαβάστε όλη την έκθεση για το δημογραφικό εδώ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Χαιρετισμός του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη κατά τη τελετή ονοματοδοσίας της οδού "Κωνσταντίνου Μητσοτάκη"


Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας της οδού «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:


Κύριε Δήμαρχε, φίλες και φίλοι,

πριν από ακριβώς 100 χρόνια, λίγο πιο κάτω από εδώ, από την ιστορική Γαλαρία, γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Όλοι μας, εγώ, οι αδερφές μου, η θεία μου η Αρτεμισία, η Σάκη, όλοι αυτοί που τον αγάπησαν ελπίζαμε και κάναμε σχέδια ότι θα ήταν κοντά μας τη σημερινή ημέρα για να γιορτάσει τα εκατοστά του γενέθλια. Εξάλλου, μας είχε πείσει ο ίδιος με τη διαδρομή του και με την δυνατότητα που είχε να αψηφά τον χρόνο ότι ίσως και να τα κατάφερνε.

Δεν είναι μαζί μας σήμερα, αλλά είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι -και εγώ και η οικογένεια μου- στον δήμο, το δημοτικό συμβούλιο για αυτή την πολύ μεγάλη τιμή, να δώσετε στη Λεωφόρο Ακρωτηρίου το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι αυτό θα ήθελε και ο ίδιος, όπως τον ξέρετε καλά, γιατί βλέπω σήμερα ανάμεσα μας πολλούς παλιούς και καλούς φίλους του. Ήταν ένας άνθρωπος σεμνός, δεν αναζητούσε την αναγνώριση. Του αρκούσε μια καλή κουβέντα των φίλων του κάθε φορά που κατέβαινε στα Χανιά και συναντούσε τους παλιούς συναγωνιστές του. Αυτή, όμως, η αναγνώριση θα τον ικανοποιούσε ιδιαίτερα, διότι εδώ ήταν η γειτονιά του, εδώ πήγαινε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου για να εκκλησιαστεί. Από εδώ ξεκίνησε την πολυτάραχη πολιτική του διαδρομή η οποία τον οδήγησε από την κρητική αντίσταση στον θώκο της πρωθυπουργίας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με τον τρόπο του, ήταν ο ίδιος ένας δρόμος. Και δρόμος σημαίνει να πατάς καλά στο έδαφος. Να είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα, να είσαι ρεαλιστής, να λες την αλήθεια. Δρόμος σημαίνει ότι πρέπει να απολαμβάνεις τις κατηφόρες αλλά να αντέχεις και στις ανηφόρες. Ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης πέρασε από πάρα πολλές ανηφόρες της ζωής. Από την εποχή που -μικρός, 25 χρονών- καταδικασμένος σε θάνατο, στις φυλακές της Αγιάς, έπρεπε να σηκώνεται κάθε μέρα και να ντύνεται μήπως τυχόν έρθει η ώρα του να τον εκτελέσουν και άκουγε τους πυροβολισμούς επειδή είχαν εκτελέσει κάποιον συναγωνιστή του στην αντίσταση. Ήταν αγωνιστής στα χρόνια της αντίστασης, ήταν αγωνιστής, όταν κόντρα σε πολύ μεγάλες δυσκολίες και όταν πολλοί είχα προδιαγράψει το πολιτικό του τέλος, εδώ στα Χανιά το 1977, στηριζόμενος σε πολλούς καλούς φίλους, έκανε την δική του μεγάλη πολιτική ανάσταση.

Ο δρόμος, όμως, σημαίνει να μπορείς κυρίως να φτάνεις στον προορισμό σου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε στον προορισμό του. Όχι μόνο στον τελικό στόχο τον οποίο είχε θέσει, να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος. Αλλά έφτασε, κυρίως, στον προορισμό της μεγάλης, της σχεδόν καθολικής αναγνώρισης του έργου του από φίλους αλλά και από πολιτικούς αντιπάλους. Και αυτή ήταν ίσως και η μεγαλύτερη χαρά την οποία ο ίδιος έπαιρνε, ειδικά στα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Σκέφτομαι πόσο επίκαιρη είναι σήμερα η δική του ξεχωριστή πολιτική παρακαταθήκη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας άνθρωπος βαθιά δημοκράτης. Γνώριζε πολύ καλά, όμως, ότι το δέντρο της Δημοκρατίας πρέπει να ποτίζεται συνεχώς και ότι το μίσος, ο λαϊκισμός, η μισαλλοδοξία, ο διχασμός, είναι χαρακτηριστικά της φυλής μας τα οποία μας συνοδεύουν, δυστυχώς, διαρκώς στην ιστορική μας διαδρομή και πρέπει να πολεμιούνται. Πρέπει να πολεμιούνται όχι με τα ίδια όπλα, αλλά με τη λογική, την πειθώ και με τα επιχειρήματα.  

Αυτό έκανε πράξη και στην κοινοβουλευτική του διαδρομή, διότι υπήρξε ο μεγαλύτερος -κατά την άποψή μου- κοινοβουλευτικός άνδρας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί αγαπούσε ο ίδιος τη Βουλή. Γιατί αγαπούσε τα επιχειρήματα, ήθελε να πείθει τους αντιπάλους του με τη δύναμη της λογικής του. Αλλά ήταν ανοιχτός στο να πειστεί και ο ίδιος από τα επιχειρήματα της άλλης μεριάς όταν ήταν πιο ισχυρά. Αυτή η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ.

Ήταν ο πατέρας μας, ένας άνθρωπος που μπορούσε να βλέπει μακριά, ένας άνθρωπος μπροστά από την εποχή του. Ένας άνθρωπος που αναγνώρισε σημαντικές προκλήσεις πριν ενδεχομένως πολλοί άλλοι τις αντιληφθούν. Σήμερα είχαμε τη μεγάλη χαρά, στον κήπο του σπιτιού μας, να φυτέψουμε στην μνήμη του μια αμπελιτσιά. Το μοναδικό ενδημικό δέντρο της Κρήτης. Το κάναμε ως ελάχιστη αναγνώριση σε έναν άνθρωπο που έβαλε την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  του νησιού μας σε πρώτη προτεραιότητα. Αναγνώρισε τις μεγάλες προκλήσεις της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, πριν αυτές αναγνωριστούν από τους πολλούς. Αλλά έτσι ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έβλεπε πολύ μακριά και ήταν μπροστά από την εποχή του. Τον τιμούμε σήμερα σε αυτήν την σεμνή τελετή με τον τρόπο που του αξίζει και όπως θα το ήθελε. Με καλούς φίλους που τον συνόδευσαν στα δύσκολα χρόνια της πολυτάραχης πολιτικής του διαδρομής. Και αυτή η ονοματοδοσία θα είναι μια ευκαιρία και για τις νεότερες γενιές να αναζητήσουν και να μάθουν για το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και να γνωρίσουν, με αυτόν τον τρόπο, έναν φλογερό πατριώτη, έναν υπερασπιστή της Δημοκρατίας, αλλά πάνω από όλα, έναν αθεράπευτα  Κρητικό. Έναν άνθρωπο που αγάπησε με πάθος τον τόπο του, έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε ποτέ να διανοηθεί τη ζωή του μακριά από την Κρήτη.

Σε εμάς λοιπόν, στις επόμενες γενιές, εναπόκειται να ενστερνιστούμε αυτά τα μαθήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τον δρόμο τον οποίο χάραξε. Να τον κάνουμε λεωφόρο, όχι μόνο για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας. Θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη σημαντική ιστορική του παρακαταθήκη.  




Χριστοδουλοπούλου υπέρ αποφυλάκισης του συντρόφου τρομοκράτη Σάββα Ξηρού



Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο νόμος έγκλημα Παρασκευόπουλου κατά της κοινωνία, ο οποίος έχει απελευθερώσει με κάθε τρόπο σκληρούς κακοποιούς και έχοντας κάνει τις φυλακές παραθεριστικά κέντρα λίγων μηνών, έγινε για δύο συντρόφους τρομοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό.

Το πάθος των Συριζαίων υπουργών δικαιοσύνης να συντηρήσουν ένα νόμο έγκλημα που έχει δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία είχε και έχει μοναδικό σκοπό να βελτιώσει, τις συνθήκες κράτησης του Δημήτρη Κουφοντίνα καταδικασμένου εκτελεστή τρομοκράτη σε 11 φορές ισόβια, και να απελευθερώσει τον Σάββα Ξηρό καταδικασμένο βομβιστή τρομοκράτη σε 5 φορές ισόβια.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου αντί να απολογείται για τους λαθρομετανάστες που γέμισαν την χώρα καθώς και για τις ΜΚΟ που πήραν τον έλεγχο επί των ημερών της, κάνει τον συνήγορο του συντρόφου Σάββα Ξηρού.

Με θράσος λοιπόν προκαλώντας την κοινωνία,  τάχθηκε υπέρ του αιτήματος του πολυισοβίτη της 17Ν για απόλυση υπό όρους και κατηγόρησε εάν είναι δυνατόν τη ΝΔ ότι διαλέγει κατηγορίες κρατουμένων «που δεν αξίζει να ζουν»

Υπέρ της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μάλιστα προέβαλε τον ισχυρισμό ότι είναι 90% ανάπηρος και δεν θα βλάψει την κοινωνία κατά την γνώμη της προκαλώντας τους συγγενείς των θυμάτων του τρομοκράτη.

«Πρέπει να πάνε σε λευκά κελιά αυτοί και να εξοντωθούν; Αυτές οι κατηγορίες βαριάς εγκληματικότητας δεν έχουν ελπίδα να επανενταχθούν και πρέπει να εξοντωθούν;», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου δείχνοντας την αγωνία της να απελευθερωθεί ο σύντροφος τρομοκράτης δολοφόνος.




11 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση




Μεγάλο προβάδισμα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση δείχνει πεντακομματική βουλή βάζοντας εκτός τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.


Η ΝΔ να αποσπά το 33%, 
ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 11 μονάδες πιο κάτω, σημειώνοντας 22%,
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8%, 
το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% 
και τέλος το ΚΚΕ με 6,5%.



Στην ερώτηση «Ποιόν από τους δύο θεωρείτε καταλληλότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεγαλώνει το προβάδισμά του κατά τρεις μονάδες σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του 35% των πολιτών, έναντι 22% για τον σημερινό πρωθυπουργό.