Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Οι συλληφθέντες τρομοκράτες ευθύνονται και για τον φάκελο στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

 



Ποινικοί, αντιεξουσιαστές καθώς και κρατούμενοι φυλακών περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα άτομα τα οποία έχουν μπει από το πρωί της Τρίτης στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής και έχουν συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που φέρεται να εμπλέκεται σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις.

Δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί διαφορετικών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων (του στρατού και της αεροπορίας) περιλαμβάνονται στους δέκα συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική. Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη» των επτά κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση "Σύμπραξη Εκδίκησης", χωρίς άμεση συμμετοχή στην ίδια την οργάνωση.

Από τους κατηγορούμενους, οι 4 βρίσκονται στη φυλακή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτές, οι συλλήψεις συνδέονται και με τον φάκελο με εκρηκτικά που εστάλη στο εφετείο της Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα παρακάτω:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται -10- ημεδαποί, από τους οποίους -6- συνελήφθησαν ενώ οι -4- είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο,

-3- πιστόλια,

περίστροφο,

καραμπίνα,

εξαρτήματα όπλων,

ποσότητες εκρηκτικής ύλης,

φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),

μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,

-2- αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και

χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.



Δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan στο Μέγαρο Μαξίμου



Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan στο Μέγαρο Μαξίμου.



Υποδέχομαι με ξεχωριστή χαρά σήμερα στην Αθήνα τον φίλο Πρωθυπουργό της Αρμενίας, σε μια επίσκεψη η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας, της Ελλάδας και της Αρμενίας.

Είναι σχέσεις που έρχονται από αιώνες, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμα πιο παραγωγικές ενώπιον των κοινών προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Ιδίως τώρα που η Αρμενία, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκτά σταθερές και διαφανείς δομές, οι οποίες και θα επιτρέψουν την προσέλκυση επενδύσεων.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και στη συνέχεια τη διμερή μας συνεργασία σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η σύγχρονη τεχνολογία, μία συνεργασία η οποία ενισχύεται ολοένα και περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της «Enterprise Greece» και της «Enterprise Armenia».

Συμπράττουμε επίσης και στον αμυντικό τομέα, έχοντας συνάψει ειδική συμφωνία από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ με τον κ. Πρωθυπουργό συζητούμε για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε και ευρύτερα τις εμπορικές μας σχέσεις.

Συζητήσαμε επίσης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, διαπιστώνοντας ότι και εδώ οι θέσεις μας είναι κοινές: και οι δύο χώρες τασσόμαστε σταθερά απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή και οποιαδήποτε χρήση βίας.

Είμαστε πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου, μένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας του κάθε κράτους, πιστεύουμε στον διάλογο και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Η Αρμενία, άλλωστε, μετά τον πόλεμο του 2023 κατανοεί καλύτερα από τον καθένα την αξία της ειρήνης.

Και οι αποφάσεις που καλείστε να λάβετε τώρα, αγαπητέ Nikol, θα διαμορφώσουν εν πολλοίς την πορεία της χώρας σας για τα επόμενα χρόνια. Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ιδέες σας και το όραμά σας για το πώς σκοπεύετε να πορευθείτε στο νέο στρατηγικό περιβάλλον.

Πράγματι, είχαμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε: οι 100.000 και πλέον πρόσφυγες του Ορεινού Καραμπάχ πρέπει να ανακουφιστούν. Θέλω να γνωρίζετε ότι η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα σας σε κάθε διπλωματική προσπάθεια για μία μόνιμη συνθήκη ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν.

Και επιμένω ότι μόνο μία βιώσιμη συμφωνία μεταξύ του Ερεβάν και του Μπακού μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο στον Νότιο Καύκασο. Γι’ αυτό και η Ελλάδα -το συζητήσαμε- υποστηρίζει την πρωτοβουλία «Σταυροδρόμια της Ειρήνης», την οποία ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, ώστε η ευρύτερη περιοχή να μετατραπεί από ένα θέατρο συγκρούσεων σε έναν εμπορικό κόμβο που θα συνδέει τον Εύξεινο Πόντο, τον Περσικό Κόλπο, τη Μεσόγειο θάλασσα. Γιατί τελικά μόνο η κοινή ευημερία κάνει τα όπλα να σιγήσουν και μόνο η πρόοδος των λαών αποκρούει τα σχέδια αυταρχικών ηγετών.

Με τον κ. Πρωθυπουργό συζητήσαμε ακόμη τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί με στόχο, τον οποίο στηρίζουμε απόλυτα, τον προσανατολισμό της Αρμενίας προς τη Δύση. Είναι φυσικό, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η χώρα μας να είναι έτοιμη να συμβάλλει με τεχνογνωσία και εμπειρία στην οικοδόμηση αυτής της νέας φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Όπως δίπλα στην ιστορική Αρμενία θα είμαστε πάντα και στον αγώνα της να προστατευτεί η μεγάλη πολιτιστική της κληρονομιά, σε ζώνες όπως το Ορεινό Καραμπάχ. Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την προώθηση της οποίας δραστηριοποιείται ενεργά και με διεθνείς πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της UNESCO.

Τέλος, υπάρχουν και όλες οι προϋποθέσεις για να καταλήξουμε σύντομα και σε μια διμερή συμφωνία που θα αφορά τη μετανάστευση και την απασχόληση Αρμενίων στην Ελλάδα. Η φίλη χώρα διαθέτει έμψυχο δυναμικό με ξεχωριστές δεξιότητες σε όλα τα πεδία εργασίας. Ενώ, από την άλλη πλευρά, τα πολλά που συνδέουν τους λαούς μας θα κάνουν και πιο εύκολη την ένταξή τους στην ελληνική πραγματικότητα.

Είναι κάτι το οποίο γνωρίζω προσωπικά, έχω πολλούς Αρμενίους φίλους. Και γι’ αυτό, αγαπητέ Nikol, θέλω να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου σήμερα στην Αθήνα, αλλά να τιμήσω και στο πρόσωπό σου τη μεγάλη κοινότητα των Αρμενίων στην Ελλάδα. Όλες και όλους εκείνους που χρόνια τώρα αποτελούν ένα υπόδειγμα προκοπής, αρμονικής συμβίωσης, προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Είναι ίσως ο πιο ισχυρός, ο πιο ζωντανός, ο πιο γόνιμος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας που θα ενώνει πάντα τις χώρες μας αλλά και τους λαούς μας.

Και πάλι, αγαπητέ Nikol, καλωσόρισες στην Ελλάδα.



Απεργία ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ για την τραγωδία των Τεμπών κάτι που δεν έχουν κάνει ποτέ για το Μάτι

 


Δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι τα σωματεία είναι επιλεκτικά ευαίσθητα, αύριο κάνουν γενική απεργία για τον ένα χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών, γιατί έγκλημα είναι.

Η επιλεκτική ενέργεια αυτή για διαμαρτυρία εκτός της διεκδίκησης των εργασιακών, μόνο στις εθνικές τραγωδίες που δεν ακουμπάνε την αριστερά εξ ολοκλήρου δεν γίνεται, και αυτό δείχνει και την υποκρισία αυτών των σωματείων και από ποιους λίγους ελέγχονται.

Από την εθνική τραγωδία στο Μάτι με 104 νεκρούς, έχουν περάσει 5 χρόνια, και δεν είδαμε ποτέ κανένα εργατικό σωματείο να κατεβαίνει σε απεργία διαμαρτυρίας μαζί με τα εργασιακά, ειδικά τους κηφήνες του ΠΑΜΕ που δεν τους αγγίζουν οι 104 νεκροί, και ο λόγος απλός, γιατί η τραγωδία στο Μάτι δεν αφορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά το τσίρκο Αλέξης Τσίπρα και την αριστερά. Αυτή η επιλεκτική ευαισθησία, μόνο προκλητική είναι, και σίγουρα οι πολίτες αυτής της χώρας δεν λαμβάνουν σοβαρά τους επιλεκτικά ευαίσθητους. 

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ και εκατοντάδες σωματεία με αιχμή την τραγική επέτειο από το δυστύχημα των Τεμπών καθώς και διεκδικητικό πλαίσιο για αυξήσεις μισθών προκειμένου τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια.

Για 24 ώρες ακινητοποιούνται μετρό, τραμ και ηλεκτρικός καθώς τα σωματεία των εργαζομένων συμμετέχουν στην κινητοποίηση. την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν, λόγω απεργιακής κινητοποίησης σωματείων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει παράλληλα 48ωρη απεργία που ξεκινά από σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω απεργίας της ΠΕΝΕΝ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τα μέλη της «να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη (28/2). «Κατά την διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία , ασφαλιστικά ταμεία) ενώ την συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία ανακοίνωσαν σήμερα και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι όσο δεν ενισχύονται οι κλαδικές ΣΣΕ και δεν αποκαθίστανται πλήρως τα συλλογικά δικαιώματα, ακόμα και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, δεν αρκούν και βέβαια αφορούν σε περιορισμένο κομμάτι των εργαζομένων.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «Τα κέρδη τους η οι ζωές μας- Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί. Να αποδοθούν ευθύνες».




ΚΤΗΝΟΣ στα Μετέωρα έδεσε με σύρμα ένα σκυλάκι και το πέταξε σε χαντάκι με νερό βάθους 2 μέτρων


 

Επιχείρηση διάσωσης ενός αδέσποτου σκυλιού στήθηκε χθες το απόγευμα από το Δήμο Μετεώρων στους Αγίους Θεοδώρους.

Μετά από κλήση πολίτη, αρμόδιο συνεργείο του Δήμου Μετεώρων επιχείρησε και διέσωσε αδέσποτο σκυλάκι που ένας ΚΤΗΝΟΣ υπάνθρωπος έριξε σε χαντάκι με νερό βάθους δύο μέτρων, αφού πρώτα είχε δέσει με σύρμα το κεφάλι με το αριστερό πίσω πόδι του, για να μην μπορεί να κινηθεί.

Στη συνέχεια το αδέσποτο σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της περιοχής που συνεργάζεται με τον Δήμο Μετεώρων, όπου αφού πρώτα αφαιρέθηκε το σύρμα με το οποίο ήταν δεμένο, έλαβε όλες τις απαραίτητες κτηνιατρικές υπηρεσίες που ορίζονται από το νόμο.

Για το περιστατικό ο Δήμος Μετεώρων ενημέρωσε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων, το οποίο ξεκίνησε προανάκριση για τον εντοπισμό του ΚΤΗΝΟΥΣ. 

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε και φιλοξενείται στο κυνοκομείο του Δήμου Μετεώρων.






Έπιασαν τους τρομοκράτες της βόμβας σε τράπεζα στα Πετράλωνα

 


Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, για την σύλληψη τρομοκρατών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί μετά από επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας καθώς και σε δύο σωφρονιστικά ιδρύματα της επαρχίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συλλήψεις έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαριου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, και παράλληλα η ίδια οργάνωση έχει κάνει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Την ευθύνη είχε αναλάβει τρεις ημέρες μετά την έκρηξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Συμπραξη Εκδίκησης».

Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες και στα σπίτια των συλληφθέντων.

Η έκρηξη στα Πετράλωνα

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εκραγεί λίγα λεπτά μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου.

Από την πυροδότηση της βόμβα είχαν προκληθεί υλικές ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ, αλλά και κρατήρας από την έκρηξη.



Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός αμέσως μετά από διάρρηξη οικίας στην περιοχή του Αλίμου

 



Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 24-2-2024, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 32χρονος αλλοδαπός, για κλοπή.

Κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αστυνομεύουν την περιοχή μετά από σήμα του κέντρου και έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο ο οποίος μόλις είχε διαρρήξει οικία στην περιοχή του Αλίμου και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησε για την ανωτέρω διάρρηξη ενώ σημειώνεται ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



652 συλλήψεις και 11.322 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας

 



Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς, όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -52.544- άτομα και -37.540- οχήματα, ενώ

συνελήφθησαν -652- άτομα για διάφορα αδικήματα,

προσήχθησαν -2.221- άτομα,

βεβαιώθηκαν -11.322- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., –88– για αντικαπνιστική νομοθεσία και –9– για ηχόμετρα,

ακινητοποιήθηκαν -986- οχήματα, ενώ

κατασχέθηκαν –9-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –4.309– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν –48– άτομα και βεβαιώθηκαν -846- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και

στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν –229– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθη –1– άτομο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος και βεβαιώθηκαν -45- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.



Λέκκας: Εξηγεί γιατί είναι δεδομένος ένας μεγάλος σεισμός στην Τουρκία -Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα


 

«Δεν είναι απαραίτητο να επηρεαστεί ο ελλαδικός χώρος από τον μεγάλο σεισμό που αναμένεται στην Τουρκία» επισήμανε ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στον μεγάλο σεισμό του 1999, ο κ. Λέκκας τόνισε «ναι μεν τότε είχαμε την άμεση επίδραση του σεισμού και έγινε στον ελληνικό χώρο σεισμός στην Αθήνα, 20 ημέρες μετά της Τουρκίας, αλλά τώρα δεν είναι πλήρης η αντιστοίχιση και αμφίδρομη, γιατί πρέπει να δούμε πότε θα γίνει σεισμός, τι χαρακτηριστικά δυναμικά, γεωμετρικά θα έχει, ώστε να δούμε αν θα επηρεάσει τον ελληνικό χώρο. Μπορεί και να μην τον επηρεάσει, αλλά αυτό θα το δούμε με βάση τον σεισμό».

Ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξήγησε ότι «δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των κατασκευών στον ελληνικό χώρο και των τουρκικών. Στην Ελλάδα, τα δημόσια κτίρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εξελίσσεται ο πρωτοβάθμιος θεσμικός υποχρεωτικός έλεγχος. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία μερική εικόνα και στη συνέχεια, στο τέλος του χρόνου, θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα».

Ο Ευθύμιος Λέκκας εξηγεί γιατί είναι «εξαιρετικά πιθανός» ένας μεγάλος σεισμός στην Τουρκία

«Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, που αρχίζει από την Κασπία και τελειώνει στο Αιγαίο, με 1.300 χιλιόμετρα μήκος, έχει μόνο ένα τμήμα που δεν έχει σπάσει και δεν έχει δώσει μεγάλο σεισμό και είναι αυτό που βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Κωνσταντινούπολης» είπε ο Ευθύμης Λέκκας, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις ότι αναμένεται ισχυρότατος σεισμός, μέχρι και 7,5 Ρίχτερ, στην Τουρκία.

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για ένα νέο ρήγμα, αλλά «μια μεγάλη τεκτονική δομή που αποτελεί έναν κλάδο του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας. Ένας δεύτερος κλάδος είναι αυτός από τη Νικομήδεια που περνάει από την Προύσα και διαχέεται σε δύο κλάδους, 50 χιλιόμετρα νοτιότερα».

Ερωτηθείς αν η κατεύθυνση είναι προς τη χώρα μας, είπε: «Ναι, και τα δύο ρήγματα αυτά έχουν μία διεύθυνση Ανατολή-Δύση. Άρα, και τα δύο ρήγματα έχουν μία προβολή στο Αιγαίο, όχι στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας».

Ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις δεν είναι μόνο Τούρκων σεισμολόγων, αλλά αντιστοιχούν σε εκτιμήσεις ομάδων από όλο τον κόσμο. Συνεπώς, υπάρχει αυτή τη στιγμή σαν δεδομένο ότι περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.


iefimerida.gr



Απόπλου της φρεγάτας ΥΔΡΑ για την Ερυθρά Θάλασσα και την επιχείρηση «Ασπίδες»

 


Λίγο πριν τις 22:00 της Δευτέρας η φρεγάτα «Ύδρα» απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η φρεγάτα θα φτάσει αρχικά στο ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη, όπου θα μείνει για λίγες ώρες, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες».

Η αποστολή θα διαρκέσει τρεις μήνες, συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα μετά από συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, το ΚΥΣΕΑ έδωσε έγκριση για τον απόπλου της φρεγάτας «Ύδρα», η οποία θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ασπίδα» στην Ερυθρά Θάλασσα.





Δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη διάσκεψη για τη στήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι

 


Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη διάσκεψη για τη στήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι


Δημοσιογράφος: Πέστε μας λοιπόν ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι συζητήσεις με τον Πρόεδρο Macron και με τους ομολόγους μας έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον, πόσω μάλλον όταν συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πιστεύω ότι επαναβεβαιώσαμε την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην ρωσική εισβολή. Νομίζω ότι καταλήξαμε και σε ένα πλαίσιο το οποίο θα σας έλεγα ότι δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πώς μπορεί αυτή η βοήθεια, με πρακτικό τρόπο, να έχει πιο ουσιαστικό και χρήσιμο αποτέλεσμα για την Ουκρανία.

Από εκεί και πέρα, επειδή άκουσα και διάφορα σχόλια από συναδέλφους, ομολόγους μου, για ζητήματα τα οποία ενδεχομένως να συζητήθηκαν εντός της αίθουσας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, εντός της Ουκρανίας. Ένα ζήτημα το οποίο για την Ελλάδα δεν υφίσταται και πιστεύω ότι δεν υφίσταται και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ομολόγων μας.

Δημοσιογράφος: Τέθηκε θέμα ευρωπαϊκού στρατού;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως σας είπα δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και νομίζω ότι αυτή η συζήτηση αποπροσανατολίζει και από την ουσία της προσπάθειάς μας να στηρίξουμε έμπρακτα αυτή τη στιγμή την Ουκρανία. Ευχαριστώ πολύ.



Politico: Σκότωσαν τον Ναβάλνι λίγο πριν απελευθερωθεί με μεσολάβηση Αμπράμοβιτς

 



Σοκ στην Ρωσία του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το βίντεο - βόμβα που ανέβασε στο YouTube η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με το οποίο, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης σκοτώθηκε με εντολή του δικτάτορα Πούτιν, παραμονή της ανταλλαγής κρατουμένων, κατά τη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να απελευθερωθεί. 

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης θα απελευθερωνόταν με αντάλλαγμα έναν δολοφόνο της FSB (της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρώην KGB) που φυλακίστηκε στη Γερμανία, όπως γράφει ο ιστότοπος Politico.



Συνεργάτες του Ναβάλνι υποστηρίζουν ότι ο πάμπλουτος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε μεσολαβήσει για την απελευθέρωσή του στο πλαίσιο ανταλλαγής με πράκτορα της FSB, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου προτιμήσει να τα τινάξει όλα στον αέρα προκειμένου να απαλλαγεί μια για πάντα από τον «υπ' αριθμόν 1» εχθρό του.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, υπό τον τίτλο: «Γιατί ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι τώρα;», η στενή σύμμαχος του πολιτικού της ρωσικής αντιπολίτευσης, Μαρία Πέβτσιχ δήλωσε ότι, ύστερα από μήνες εντατικών συνομιλιών για ανταλλαγή κρατουμένων με τη συμμετοχή του Ναβάλνι, «την άνοιξη του περασμένου έτους το σχέδιό μας εγκρίθηκε». 

Ο Ναβάλνι υποτίθεται ότι θα ήταν ελεύθερος τις επόμενες ημέρες, επειδή είχαμε επιτύχει μια απόφαση για την ανταλλαγή του, είπε η ίδια. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Ρώσος ολιγάρχης, Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε ενεργήσει ως προσωπικός σύνδεσμος μεταξύ των δυτικών αξιωματούχων και του Πούτιν για την επίτευξη συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Η Πέβτσιχ δήλωσε επίσης ότι η συμφωνία περιελάμβανε τον Βαντίμ Κρασίκοβ, έναν πράκτορα της FSB που φυλακίστηκε στη Γερμανία για τη δολοφονία ενός πρώην διοικητή της Τσετσενίας το 2019, και δύο Αμερικανούς πολίτες. Η ίδια τόνισε ότι είχε λάβει επιβεβαίωση στις 15 Φεβρουαρίου ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ανταλλαγή, αλλά κατάλαβε ότι ο Πούτιν άλλαξε γνώμη στη συνέχεια.

«Αφού είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν τον Κρασίκοφ επί της αρχής, τότε πρέπει απλώς να απαλλαγώ από το διαπραγματευτικό χαρτί -τον Ναβάλνι», είπε η Πέβτσιχ, ερμηνεύοντας τις κινήσεις του Πούτιν. «Αργότερα, θα προσφέρω κάποιον άλλον, όταν έρθει η ώρα», υπογράμμισε. «Είναι απολύτως παράλογο, μιλάμε για τη συμπεριφορά ενός τρελού μαφιόζου. Αλλά το θέμα είναι ότι ο Πούτιν έχει τρελαθεί από το μίσος για τον Ναβάλνι», πρόσθεσε η Πέβτσιχ.

Στις 16 Φεβρουαρίου, μία ημέρα αφότου η Πέβτσιχ ισχυρίζεται ότι έλαβε επιβεβαίωση ότι η συμφωνία βρισκόταν στο τελικό της στάδιο, ανακοινώνεται ότι ο Ναβάλνι κατέρρευσε και πέθανε ύστερα από έναν περίπατο σε φυλακή όπου κρατούνταν βόρεια του αρκτικού Κύκλου.

Στο βίντεο, η Πέβτσιχ δεν ανέφερε τα ονόματα των δύο Αμερικανών πολιτών, αλλά αν μια τέτοια συμφωνία υπήρξε ποτέ, πιθανότατα θα περιελάμβανε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους Έβαν Γκέρσκοβιτς και Πολ Γουίλαν, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί στη Ρωσία με κατηγορίες για κατασκοπεία που θεωρούνται ευρέως ως κατασκευασμένες.

Σε συνέντευξή του στον Αμερικανό πρώην παρουσιαστή του δικτύου «Fox News» και φερέφωνο του Τραμπ, Τάκερ Κάρλσον στις αρχές του μήνα, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν απέκλεισε μια συμφωνία για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου της «Wall Street Journal», Έβαν Γκέρσκοβιτς «εάν οι εταίροι μας κάνουν αμοιβαία βήματα». Στη συνέχεια μίλησε για ένα άτομο, λόγω πατριωτικών αισθημάτων, που εξουδετέρωσε έναν ληστή σε μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε μια δήλωση που θεωρήθηκε ευρέως ως επιβεβαίωση ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήθελε να απελευθερώσει τον Κρασίκοφ.

Το βίντεο αυτό δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα την ώρα που η οικογένεια του εκλιπόντα σφοδρού επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, προετοιμάζει την τελετή στη μνήμη του. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης, οι πρώην συνεργάτες του αναζητούν χώρο όπου οι υποστηρικτές του θα μπορέσουν να τον αποχαιρετήσουν δημοσίως.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρια Γιαρμίς, ανέφερε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελετή, η οποία θα είναι διαφορετική από την κηδεία, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία του, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στη Μόσχα, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.



Ο προκλητικός ακροαριστερός Πολάκης στοχοποιεί και πάλι δικαστές και δημοσιογράφους

 


Αμετανήτος και προκλητικά ακροαριστερός, ο τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης εμμένει στη στοχοποίηση δικαστικών και δημοσιογράφων επαναφέροντας την αντίστοιχη ανάρτηση που είχε κάνει ένα χρόνο και ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην διαγραφή κάτι που φοβήθηκε τελευταία στιγμή να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ευχαριστώ του ακροαριστερού Πολάκη στον Τσίπρα που δεν τον τελείωσε πολιτικά, και έτσι τον τρώνε στην μάπα στον ΣΥΡΙΖΑ,  είναι ότι αφήνει συνέχεια αιχμές εναντίον του.

Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης με νέα ανάρτηση επαναφέρει την παλαιότερη, επιμένοντας στην ορθότητα της τότε απόφασής του να στοχοποιήσει δικαστικούς και δημοσιογράφους, δημοσιεύοντας ονόματα και φωτογραφίες με το σχόλιο «να καθαρίσουμε από αυτούς».

Η νέα προκλητική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

 «Μου τα θύμισε το FB …ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2023:Με αιτία και αφορμη την αναρτηση που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία έγινε αυτό που φαίνεται στη δεύτερη ….Ένα χρόνο μετά ,με τις εξελίξεις στο predator,με το έγκλημα των Τεμπων και τη στάση δημοσιογράφων και δικαιοσυνης ,με την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος Δικαίου,με τους πλειστηριασμούς στα λαϊκά σπίτια και τις διαγραφές των δανείων εφοπλιστών ,με τις απευθείας αναθέσεις για τα κτίρια της ΑΑΔΕ από τον Πιτσιλη που μεσολάβησαν…..ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ;;;;

Υγ Γραφω «αιτία και αφορμή» καθως είχε προηγηθεί μια βδομάδα πριν η απόφαση για τη μη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χαιρετακη στα Χανια παρά την ομόφωνη και χωρίς ΚΑΜΙΑ αντιρρηση απόφαση της πολιτικής γραμματειας ,μετά τον εκβιασμό του Σταθακη ο οποίος απαίτησε να βγει!!

Παυλος Πολακης
18 ώρες πριν

Μου τα θύμισε το FB …ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2023:
Με αιτία και αφορμη την αναρτηση που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία έγινε αυτό που φαίνεται στη δεύτερη ….
Ένα χρόνο μετά ,με τις εξελίξεις στο predator,με το έγκλημα των Τεμπων και τη στάση δημοσιογράφων και δικαιοσυνης ,με την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος Δικαίου,με τους πλειστηριασμούς στα λαϊκά σπίτια και τις διαγραφές των δανείων εφοπλιστών ,με τις απευθείας αναθέσεις για τα κτίρια της ΑΑΔΕ από τον ...

Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Παύση του Παύλου Πολάκη ως τομεάρχη και παραπομπή του στα όργανα του κόμματος με απόφαση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ Από euronews with ΑΠΕ-ΜΠΕ Δημοσιεύθηκε 26/02/2023 14:41 20:25 ανανεώθηκε πριν Κοινοποιήστε το άρθρο Σχόλια Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όποιος χαράζει δίκη του πολιτική, θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης- Τη διαγραφή του πρώην υπουργού ζητεί ΝΔ"
559
22
42


Προκλητικός ο παλαιοχριστιανός αρνείται τώρα πως αποκάλυψε τον τρελοΚλεομένη για πατέρα του βρέφους της κόρης του

 


Την ταυτότητα του πατέρα του παιδιού της 22χρονης κόρης του φέρεται να αποκάλυψε κατά τη σύλληψή του ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, αναφέροντας το όνομα του τρελοκαλόγερου Κλεομένη. 

Συγκεκριμένα ο παλαιοχριστιανός από την Ορεινή Κορινθία φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι πατέρας του βρέφους είναι ο τρελός «πατήρ Κλεομένης» γνωστός για τα βίντεο που αναρτούσε στο διαδίκτυο. 

Μάλιστα, όπως είπε δεν ξέρει περισσότερα στοιχεία, καθώς η κόρη του είναι ενήλικη, δεν τον αφορά η προσωπική της ζωή και συνεπώς ο πατέρας του έξι μηνών βρέφους της 22χρονης θυγατέρας του, την οποία στο πλαίσιο των κανόνων του κοινοβιακού βίου, συνηθίζει να αποκαλεί «αδερφή», όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα τέκνα του.

«Η κόρη μου Ευαγγελία – Ελευθερία έχει ένα μωρό ηλικίας 11 μηνών. Η κόρη μου απέκτησε το παιδί με έναν άνθρωπο όποιος το μόνο που ξέρω είναι ότι λέγεται πατήρ Κλεομένης και ανήκει σε μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αρνούνται να έχουν ταυτότητες και άλλα έγγραφα, οπότε δεν έχω άλλα στοιχεία και ούτε θα βρείτε. Δεν θέλω να πω οτιδήποτε άλλο αφορά στην κόρη μου και το παιδί της γιατί δεν με αφορά. Είναι ενήλικη και κάνει ό,τι θέλει», φέρεται να υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.

Τώρα ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης διέψευσε πως έχει καταθέσει κάτι τέτοιο στις Αρχές. «Δεν υπάρχει καμιά τέτοια κατάθεση στην Αστυνομία. Μην τρελαθούμε τώρα. Δεν έχουν βρει καμιά τέτοια κατάθεση στην Αστυνομία. Θα μου τραβήξει μια μήνυση ο κάθε (…) και η κάθε κόρη μου. Θα πω εγώ για άλλους ενήλικους ανθρώπους τι κάνανε; Δεν έχω πει κάτι τέτοιο στην κατάθεση μου» είπε στο Mega και την εκπομπή Live News.



Σύμφωνα με τον δικηγόρο του παλαιοχριστιανού, το βρέφος της κόρης του δεν έχει δηλωθεί στο ληξιαρχείο, ενώ έχει δοθεί εντολή για την λήψη DNA από τον 45χρονο, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο με το ποιος είναι ο πατέρας του βρέφους. «Μπορεί κάποιος να μη δηλώνει τα παιδιά του στα δηματολόγια για λόγους εθνικής ασφάλειας», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Από την άλλη, ο τρελο Κλεομένης, μιλώντας στο Live News, αρνείται κάθε σχέση και γνωριμία με την οικογένεια παλαιοχριστιανών.

«Δεν τον ξέρω, δεν τον γνωρίζω. Ούτε αυτόν ούτε την οικογένειά του. Εμένα με γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι, χιλιάδες άνθρωποι. Δεν έχω φιλοξενήσει κανένα από αυτούς του ανθρώπους, δεν τους γνωρίζω. Είμαι Ορθόδοξος ιερέας από το 2006 και κηρύττω αυτά που κηρύττω, τον λόγο της πίστης μας. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτή την κατηγορία και για τη συκοφαντία εναντίον μου. Αλλά ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Μπορεί να θέλουν οι Αρχές και οι εξουσίες να με πάνε σιδηροδέσμιο. Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτές τις συκοφαντίες. Ο θεός με βλέπει και γνωρίζει. Δεν ξέρω την οικογένειά του, ούτε την κόρη του, ούτε έχω κάνει παιδί με την κόρη του».

Ο τρελό «πατήρ Κλεομένης» έγινε γνωστός στο πανελλήνιο την εποχή του κορωνοϊού αναρτώντας στη σελίδα του στο Facebook βίντεο θρησκευτικού ακτιβισμού κάνοντας κηρύγματα κατά των εμβολίων ενώ είναι και μεγάλος αρνητής των νέων ταυτοτήτων.

Μέσα από το προσωπικό του κανάλι με τίτλο «Χάραγμα» στο YouTube ο παλαιοημερολογίτης Κλεομένης Κεφάλας διακηρύσσει μια ακραία ερμηνεία για τον Χριστιανισμό, η οποία τον οδήγησε και στη φυλακή. Αφορμή για αυτό υπήρξε ο βανδαλισμός σε ένα μηχάνημα ΑΤΜ, τον οποίο και βιντεοσκόπησε.

Ο τρελός αυτός μοναχός έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων στους κόλπους της εκκλησίας και στους πιστούς με τις πράξεις του και κυρίως με αυτή στην οποία απεικονίζεται σε βίντεο να βανδαλίζει μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Λάρισας. Τότε το βίντεο αυτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις από φορείς αλλά και από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος «ουδεμία σχέση» έχει με τον αποκαλούμενο «πατέρα Κλεομένη».




Το καβαλημένο καλάμι Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι θα μείνει αρχηγός θέλουν δεν θέλουν


 

Μόνο σε ακροατήρια που αποτελούνται από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επιβιώσει ένας τέτοιος προκλητικός κλόουν της πολιτικής.

«Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, αν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα ξανακερδίσω», είπε με έπαρση το καβαλημένο καλάμι Στέφανος Κασσελάκης μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, πρώτη μετά το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που υπέστη και το κόμμα και ο ίδιος τέτοιο εξευτελισμό.

Δείχνοντας ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα, το απόλυτο νούμερο της πολιτικής σκηνής της χώρας, εξέφρασε προκλητικά την άποψή του ότι βγήκε «ενισχυμένος» από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, με χαρά να με αμφισβητήσει. Εάν χρειαστεί να ξανακερδίσω, θα ξανακερδίσω», είπε με έπαρση ο Κασσελάκης.

Όπως εξήγησε, και εδώ δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα, νομίζει ότι ο κόσμος του συνεδρίου του έδωσε «ξεκάθαρη εντολή» να προχωρήσει με τον «μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είδατε ένα στάδιο ολόκληρο πραγματικά να σείεται όταν έλεγε 'κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη'. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης, υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης.

Και έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα αδιαφορώντας για την πραγματικότητα και απαξιώνοντας την Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας ότι θα κέρδιζε με 90% : «Είναι ξεκάθαρη εντολή. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν να πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα ‘δείτε'. Και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;»

Αναφερόμενος και στο προκλητικό ανθελληνικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που πήγε να κάνει κακό στην Ελλάδα, υπερασπίστηκε τους ανθέλληνες, σημειώνοντας πως είναι «100% στη σωστή κατεύθυνση» και ότι δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που το προκάλεσε, αλλά «η πρακτική του κυρίου Μητσοτάκη» σχετικά με τη συγκάλυψη των «πολιτικών ευθυνών».

Όλα τα άλλα που είπε να είχαμε να λέγαμε