Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Δέν ντρέπεσαι Κατρούγκαλε; Κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης




Ανεξέλεγκτοι λένε ότι θέλουν τα περνάνε όπως θέλουν και δεν έχουν κανένα εμπόδιο στην πολιτική εξόντωσης και φωτοχοποίησης των Ελλήνων καθώς και καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Αυτό είναι το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας - Τι είπε για κύριες και επικουρικές συντάξεις

Στα 384 ευρώ έθεσε το όριο της φτώχειας ο Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνοντας την Τρίτη ότι «στο μέλλον όλοι οι Ελληνες θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχεια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η εθνική σύνταξη είναι πιο αποτελεσματικό μέτρο από το ΕΚΑΣ που ήταν ένα προνοιακό επίδομα που κάθε χρόνο δινόταν ανάλογα με τα εισοδήματα που είχε ο καθένας. 

Παράλληλα επανέλαβε ότι καμία κύρια σύνταξη δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά και ότι θα υπάρξει ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις.

Είπε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM: 

-  Στο μέλλον όλοι οι Ελληνες θα παίρνουν συντάξεις με τους ίδιους κανόνες και όλοι οι Ελληνες θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχεια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης που από αυτή την άποψη είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από το ΕΚΑΣ που ήταν ένα προνοιακό επίδομα που κάθε χρόνο δινόταν ανάλογα με τα εισοδήματα που είχε ο καθένας.

- Η ρύθμιση προβλέπει μια ανακούφιση όσων έχασαν το ΕΚΑΣ που συνίσταται σε μέτρα γενικής εφαρμογής, όπως δεν θα πληρώνουν στο εξής καμιά συμμετοχή για τα φάρμακα τους, δεν θα πληρώνουν το 6% της σύνταξης υπέρ υγείας. Επιπλέον για το 2016 όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ θα πάρουν μια κάρτα αλληλεγγύης με το ισόποσο του 30% της απώλειας του εισοδήματος που είχαν. Επιπλέον εάν έχουμε ζευγάρια συνταξιούχων που έχουν χάσει και οι δύο το ΕΚΑΣ ο ένας από τους δύο θα συνεχίσει να το παίρνει, όπως θα συνεχίσει να το παίρνει και όποιος είναι ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 80%. Ορισμένα από αυτά τα μέτρα όπως η φαρμακευτική δαπάνη θα εφαρμοστούν άμεσα από το Σεπτέμβριο. Ορισμένα άλλα, όπως αυτά που αφορούν την κάρτα αλληλεγγύης θα εφαρμοστούν τον Οκτώβριο αλλά αναδρομικά από 1η Αυγούστου

- Ξαναϋπολογίζουμε όλες τις συντάξεις με βάση τους κανόνες υπολογισμού, ώστε αυτή η ισονομία να μην ισχύει μεταξύ των νυν εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων. Θέλουμε όμως ταυτόχρονα να προστατεύσουμε και το εισόδημα των νυν συνταξιούχων γιατί έχουν φάει 12 συνεχόμενα χαστούκια, 12 μειώσεις τα χρόνια του Μνημονίου. Γι' αυτό είπαμε καμιά κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί. Για τις κύριες συντάξεις δεν υπάρχει όριο. Όλες οι κύριες συντάξεις. Ακόμα και εκείνες που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ δεν πρόκειται να μειωθούν. Εχουμε βάλει μόνο δύο ανώτατα πλαφόν. Ένα ότι κανείς δεν μπορεί να παίρνει ως άθροισμα συντάξεων παραπάνω από 3.000 το μήνα (καθαρό ποσό) και κανείς δεν μπορεί να παίρνει μια κύρια σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ. Αυτό το ποσό είναι μικτό και αντιστοιχεί περίπου σε 1.800 ευρώ καθαρό ποσό.

- Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές ισχύει ότι όποιος έχει άθροισμα συντάξεων πάνω από 1.300 ευρώ, σε αυτόν ο επαναϋπολογισμός της επικουρική σε όποιο ποσό καταλήξει να είναι η επικουρική σύνταξη, αυτό θα πάρει. Δεν εφαρμόζουμε όπως στο παρελθόν οριζόντιες μειώσεις γιατί είναι άδικες. Εμείς απλώς ξαναϋπολογίζουμε με το νέο κανόνα υπολογισμού τις επικουρικές. Εκεί που το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης είναι κάτω από 1.300 ευρώ αυτός ο επαναϋπολογισμός δεν έχει νόημα για τον συνταξιούχο γιατί ακόμα κι αν θα έπαιρνε μικρότερη σύνταξη συνεχίζουμε να του καταβάλλουμε την παλιά επικουρική ως προσωπική διαφορά. Όταν όμως ένας συνταξιούχος έχει εισόδημα πάνω από 1.300 ευρώ -κύρια και επικουρική- και με τον νέο υπολογισμό η επικουρική του έχει βγει μικρότερη από ό,τι στο παρελθόν, θα του καταβληθεί μικρότερη επικουρική. Και πάλι όμως με όριο τα 1.300 ευρώ. Δηλαδή όποιος πέσει κάτω από 1.300 ευρώ μέχρι τα 1.300 ευρώ θα του τα εγγυηθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρουν όλοι 1.300 ευρώ. Ένας συνταξιούχος για παράδειγμα που έχει 1.200 κύρια σύνταξη και 300 ευρώ επικουρική, παίρνει δηλαδή 1.500 ευρώ ως συνολικό εισόδημα, η σύνταξη η επικουρική των 300 ευρώ μπορεί να του βγει με το νέο σύστημα 200 ευρώ. Αυτός θα πάρει, επομένως, 1.400 ευρώ άθροισμα κύριας και επικουρικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ένας απόλυτος κόφτης στα 1.300. Είναι απλώς μια εγγύηση ότι κανείς που παίρνει κάτω από 1.300 ευρώ δεν θα υποστεί μείωση και επιπλέον εγγύηση ότι και αυτοί που ξεπερνούν τα 1.300 δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από αυτό το όριο μετά τον επαναϋπολογισμό. Για τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει και μια δεύτερη αλλαγή. Υπολογίζουμε για πρώτη φορά την εισφορά υπέρ υγείας το 6% στο σύνολο του πραγματικά καταβαλλόμενου ποσού στον συνταξιούχο. Μέχρι ώρα υπολογιζόταν στο εικονικό ποσό στο οποίο αντιστοιχούσε η σύνταξη πριν τις περικοπές του Μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι για το 90% των συνταξιούχων που παίρνουν μια κύρια σύνταξη θα οδηγηθεί το καταβαλλόμενο ποσό σε μια μικρή αύξηση μια που η εισφορά θα είναι μικρότερη. Για το 10% των συνταξιούχων που παίρνουν και μια δεύτερη σύνταξη μια που τώρα το 6% υπολογίζεται και στη δεύτερη σύνταξη θα υπάρξει μια μικρή μείωση.



ΣΟΚ στην Αυστραλία: Άγνωστοι άφησαν ελεύθερους τρεις κροκόδειλους σε σχολείο



Τα στόματα των κροκοδείλων ήταν δεμένα και προφανώς οι άγνωστοι τους είχαν πάρει από γειτονική φάρμα εκτροφής.

Η αστυνομία της Αυστραλίας διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων αντρών, οι οποίοι άφησαν ελεύθερους τρεις υποσιτισμένους κροκόδειλους αλμυρού νερού μέσα σε σχολείο, κλέβοντας εξοπλισμό υπολογιστών.

Η εισβολή των αγνώστων στο σχολείο έγινε το πρωί της Κυριακής, ενώ το σχολείο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ., νοτίως του Ντάρβιν.



Οι άγνωστοι έβαλαν τους κροκόδειλους στο σχολείο μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο. Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, οι τέσσερις άντρες εμφανίζονται να κλέβουν μία οθόνη υπολογιστών πριν φύγουν από το σχολείο.



Τα στόματα των κροκοδείλων ήταν δεμένα και προφανώς οι άγνωστοι τους είχαν πάρει από γειτονική φάρμα εκτροφής.

Ωστόσο, θεωρείται απίθανο ότι θα κατορθώσουν να επιζήσουν, εξαιτίας των συνεπειών του υποσιτισμού που έχουν υποστεί.




Πηγή : news.gr


Η Νέα Δημοκρατία απαντά στα δήθεν σενάρια προστριβών μεταξύ στελεχών του κόμματος



Του Δημήτρη Γκάτσιου 

Εμφατικές απαντήσεις σε όσους επιχειρούν με... νύχια και με δόντια να παρουσιάσουν και να συντηρήσουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα κλίμα ρήξης στις σχέσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, με αφορμή την εξαγγελθείσα δίκη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δίνει τις τελευταίες ώρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγές της οδού Πειραιώς βάζουν στο στόχαστρό τους δημοσιεύματα, αλλά και τοποθετήσεις ακόμα και πρώην στελεχών της παράταξης, επισημαίνοντας πως οι όποιες προσπάθειες να δημιουργηθεί πρόβλημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θα πέσουν στο κενό.

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν άριστες τις σχέσεις του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Καραμανλή και αφήνουν να εννοηθεί πως πίσω από τη σεναριολογία περί "ρήξης” στις σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκεται η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία βλέποντας την απήχησή της στην κοινωνία να καταρρέει, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες με κάθε τρόπο από τα αποτελέσματα της αδιέξοδης πολιτικής της. "Στο πλαίσιο αυτό επιχειρεί να δημιουργήσει εντύπωση δήθεν εσωτερικών τριβών στη Νέας Δημοκρατίας γύρω από την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου. Αυτό ομολόγησε ο κ. Παππάς με τη δήλωσή του στις 2 Αυγούστου ότι "το αφήγημα του πρόσφατου παρελθόντος για τη χώρα, θα αποτελέσει και το επόμενο διάστημα επίδικο του πολιτικού ανταγωνισμού"”, αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Capital.gr, η παράταξη δεν πρόκειται να μπει στο... παιχνίδι της Κουμουνδούρου. "Είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε, όταν κάποιοι έλεγαν το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν". Δε θα.... τσιμπήσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Οι σχέσεις Μητσοτάκη-Καραμανλή είναι άριστες”, επισημαίνουν, την ώρα που πηγές της οδού Πειραιώς χαρακτηρίζουν τις όποιες προσπάθειες για καλλιέργεια κλίματος τριβών στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης "ανόητες” και αναφέρουν πως είναι καταδικασμένες να αποτύχουν με πάταγο.

"Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως συμπαγής. Σε όλες τις μετρήσεις η συσπείρωσή της είναι της τάξεως του 90%. Κανένα σύννεφο δεν υπάρχει στον ουρανό της Νέας Δημοκρατίας”, σημειώνουν και διαμηνύουν ότι, ανεξάρτητα από επιμέρους στοιχεία, η πραγματικότητα είναι ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα και οι εσφαλμένοι χειρισμοί μετά τις εκλογές του 2009 οδήγησαν στο Μνημόνια και όχι το αντίθετο. 

"Κάτι το οποίο έχει τονίσει επανειλημμένως στη Βουλή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν για την πορεία της οικονομίας. Δεν πρόκειται όμως να αναλάβει και ευθύνες άλλων. Γεγονός είναι επίσης, ότι ο Κώστας Καραμανλής πριν από τις εκλογές του 2009 είχε αναφερθεί με ειλικρίνεια στο πρόβλημα της οικονομίας και την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου, έδινε μια τελείως λανθασμένη εικόνα και ψεύτικες υποσχέσεις για παροχές, που έχουν μείνει στη μνήμη και στο δημόσιο λόγο ως "Λεφτά υπάρχουν". Δηλαδή, εκείνος που υπόσχονταν παροχές, εκείνος τελικά υπέγραψε το Μνημόνιο. Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ακριβούς αποτύπωσης του ελλείμματος εκείνης της χρονιάς, αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας του διεξάγεται. Η Νέα Δημοκρατία σέβεται την δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση και τις παρεμβάσεις της. Δεν πρόκειται να σχολιάζει επιμέρους αξιολογήσεις των δικαστικών οργάνων”, επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, σημειώνουν πως όσοι επενδύουν σε αυτήν την υπόθεση, νομίζοντας ότι έτσι θα δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, είναι... μακριά νυχτωμένοι. "Η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρό πολιτικό προβάδισμα και όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία. Διότι είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της χώρας. Για αυτό η δυναμική της αυξάνεται καθημερινά”, τονίζουν οι γαλάζιες πηγές. 

Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, εκτόξευσε πυρά κατά του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, με αφορμή άρθρο του στην "Εφημερίδα των Συντακτών” γύρω από το ζήτημα ΕΛΣΤΑΤ και Γεωργίου. Ο κ. Αυγενάκης, κινούμενος σε ιδιαίτερα υψηλούς και συνάμα αιχμηρούς τόνους, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια από ασήμαντα και μικρού μεγέθους πρόσωπα να δημιουργήσουν προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία, βάζοντας με τον τρόπο αυτό στο στόχαστρό του όχι μόνο τον πρώην βουλευτή και υπουργό, αλλά και όσα πρώην στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να παραμείνουν στην επιφάνεια, ανασύροντας σενάρια επί σεναρίων περί δήθεν ρήξη στις σχέσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή. "Βλέποντας τον αινιγματικό τίτλο του άρθρου (Ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος ο σκορπιός στη Νέα Δημοκρατία, είναι ο τίτλος του άρθρου) θυμήθηκα την ιστορική ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: "Ποιος το είπε αυτό;" "Εγώ!", ... "Α, εσείς; Ε, τότε δεν πειράζει!'”, επεσήμανε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, σημείωσε ότι η συσπείρωση της παράταξης βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, σε αντίθεση με την Κουμουνδούρου που πορεύεται αποσυσπειρωμένη, ενώ διεμήνυσε ότι όσοι προσπαθούν να προκαλέσουν πρόβλημα, προσπαθούν μάταια, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως η διαφύλαξη της ενότητας αποτελεί κύριο μέλημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην πορεία του κόμματος προς τη διακυβέρνηση της χώρας. 


Πηγή : capital.gr


Δέν βάζουν μυαλό στην Αυγή και τα βάζουν τώρα με την Κατερίνα Στεφανίδη






Άμα δεν είσαι με αυτούς και έχεις το θράσος να τους πας κόντρα είσαι εχθρός τους!!

Διαβάζουμε στο iefimerida.gr

Με τους Ολυμπιονίκες εξακολουθεί να τα βάζει η Αυγή. Αφού η εν λόγω εφημερίδα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Πύρρο Δήμα, τώρα... νουθετεί, «τη λέει», και στην χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη. 

Η 26χρονη Ολυμπιονίκης σε δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, ώρες αφότου έκανε περήφανους για μια ακόμη φορά όλους τους Ελληνας πετυχαίνοντας αυτή τη σπουδαία διάκριση, απάντησε ουσιαστικά στο πρώτο άρθρο της Αυγής που επιτίθετο στον Πύρρο Δήμα, λέγοντας ότι «δεν πηδάμε κάθε τέσσερα χρόνια». Σημειώνεται ότι η Αυγή σε άρθρο της είχε υποστηρίξει τι«τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας;».

Ετσι, ο αρθρογράφος της Αυγής απάντησε σήμερα στην χρυσή Κατερίνα επιχειρώντας να τη... νουθετήσει, λέγοντά της «Να διαβάζεις Κατερίνα». Συγκεκριμένα γράφει σήμερα η Αυγή: «Μια συμβουλή μόνο Κατερίνα τώρα που έχεις και τον σπουδαίο τίτλο της ολυμπιονίκη. Όταν απαντάς σε κάτι, να έχεις διαβάσει καλά αυτό το κάτι για να μην γίνεσαι θύμα εκμετάλλευσης. Δεν έγινε κανένα σχόλιο για την αθλητική σου συμπεριφορά και κανενός άλλου αθλητή πλην των αρσιβαριστών. Το αντίθετο μάλιστα σημειώθηκε ποσο σπουδαίο είναι εκεί στις ΗΠΑ να μπορέσεις να συνδυάσεις πρωταθλητισμό με υψηλό επίπεδο σπουδών κάτι που δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατο στην Ελλάδα. Καλή επιτυχία λοιπόν στις προσπάθειές σου».


Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει: Πατέρας και κόρη, μέλη της Νομαρχιακής, πήραν έργο σίτισης μεταναστών ύψους 750.000 ευρώ

Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Σε σοβαρές καταγγελίες κατά κομματικών στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, που αφορούν στην υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις περιοχή, προέβη η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Σταμπουλή.

Η βουλευτής εξαπέλυσε τα «πυρά» της προς το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.

«Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Σταμπουλή.

Αναλυτικά η δήλωσή της, σύμφωνα με το trustpress.gr:

«Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που εκλεχθεί εγώ έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.

Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγώ τώρα άκουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγώ τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Γιατί αυτή η χειρονομία μπορεί να κοστίσει τη ζωή του αργυρού ολυμπιονίκη Feyisa Lilesa;




Η λέξη «γενναίος» ακούγεται πολύ συχνά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στην περίπτωση του Αιθίοπα δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Feyisa Lilesa, παίρνει εντελώς άλλη διάσταση.

Καθώς ο δρομέας περνούσε την γραμμή του τερματισμού και κέρδιζε το αργυρό μετάλλιο, πολλοί νόμιζαν ότι απλά σήκωνε τα χέρια του για να γιορτάσει την δεύτερη θέση. Δεν ήταν, όμως, αυτός ο λόγος. Ο Lilesa ήθελε να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αιθιοπίας από τον Νοέμβριο του 2015 έχει σκοτώσει περίπου 400 και έχει τραυματίσει χιλιάδες ανθρώπους που έχουν λάβει μέρος στις διαμαρτυρίες των Oromo, την φυλή που ανήκει και ο ίδιος ο αθλητής.

Οι διαμαρτυρίες των Oromo ξεκίνησαν ως μία προσπάθεια να σταματήσει η κυβέρνηση να επεκτείνει τα σύνορα της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας στις γύρω πόλεις και χωριά που μένουν κυρίως οι Oromo.

Το «x» που σχημάτισε με τα χέρια του είναι και το σύμβολο που χρησιμοποιεί η φυλή για να διαμαρτυρηθεί για τα βασανιστήρια και τους θανάτους που έχουν υποστεί από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας.

Αυτή του η κίνηση αναμένεται να έχει επιπτώσεις κατά την επιστροφή του οι οποίες έχουν να κάνουν με την τιμωρία που θα του επιβληθεί από την χώρα του και κινδυνεύει ακόμα και με την ίδια του την ζωή.


με πληροφορίες απο την huffingtonpost.gr


CNBC: Γιατί η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει



Στη συνεχιζόμενη Οδύσσεια των Ελλήνων έκανε εκτενή αναφορά ρεπορτάζ του αμερικανικού CNBC, παρότι " είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι η πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα το περασμένο καλοκαίρι" καθώς τώρα η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις.

Το CNBC αναφέρεται σε έρευνα του ΔιαΝΕΟσις τον Ιούνιο σύμφωνα με την οποία η φτώχεια άγγιξε το 2015 το 15% από 2,2% το 2009, με 1,6 εκατομμύρια άτομα να ζουν κάτω από το όριό της.

Κοιτώντας πίσω στο 2015, ο αρθρογράφος σημειώνει την αντιμνημονιακή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην οποία εκλέχτηκε αλλά και την ήττα του κυρίου Τσίπρα μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, τονίζει πως "ο δισταγμός του κ. Τσίπρα για το τρίτο μνημόνιο έκανε χειρότερη την κατάσταση καθώς οι δανειστές επέβαλαν σκληρότερες μεταρρυθμίσεις και περικοπές". Επιπλέον, σημειώνει πως το χρέος έχει ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ, κάνοντας την Ελλάδα μία από τις πιο χρεωμένες χώρες στον κόσμο -τόσο που είναι αμφίβολη πλέον η συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωσή της καθώς το Ταμείο βρίσκεται σε κόντρα με τις Βρυξέλλες ζητώντας τη μείωση του χρέους σε βιώσιμο επίπεδο.

Ωστόσο, υπάρχει λόγος για αισιοδοξία, όπως αναφέρει το άρθρο του CNBC, στηριζόμενο στην ανακοίνωση-έκπληξη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο αλλά και στην αναθεώρηση του πρώτου τριμήνου με πτώση του ΑΕΠ κατά 0,1%, λιγότερο από τον αρχικό υπολογισμό του -0,5%. Πάντως, υπενθυμίζει πως η μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παραμένει στο 0,7%.



Πηγή : capital.gr


Αιχμές Ρέντσι για τη λιτότητα-Συνεργασία για το προσφυγικό ζήτησε η Μέρκελ

Η ατζέντα των συνομιλιών των τριών ισχυρών της Ευρώπης κινήθηκε γύρω από την οικονομία και τη λιτότητα, το Brexit, την προσφυγική κρίση, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Πορεία για τον κοινό βηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εδώ και στο εξής μέσα από τη συνεργασία επιχειρούν να χαράξουν οι ηγέτες της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, μετά την πρωτοβουλία του Ματέο Ρέντσι να καλέσει την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στο αεροπλανοφόρο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, στα ανοικτά της ιταλικής νήσου Βεντοτένε.

Η ατζέντα των συνομιλιών των τριών ισχυρών της Ευρώπης κινήθηκε γύρω από την οικονομία και τη λιτότητα, το Brexit, την προσφυγική κρίση, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή. 

Ρέντσι, Μέρκελ και Ολάντ με τις δηλώσεις τους έστειλαν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση δείχνοντας ότι υπάρχει -ενόψει του «θερμού» ευρωπαϊκά φθινοπώρου- διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης. 

Το μέρος της τριμερούς συνάντησης ήταν αρκετά συμβολικό με τον Ματέο Ρέντσι να επιλέγει τη νήσο Βεντοτένε, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αλτιέρο Σπινέλι, του «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης». Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρεται συχνά στο έργο του άνδρα που θεωρείται ως ένας εκ των μεγάλων εμπνευστών του ευρωπαϊκού σχεδίου, τον οποίο ο Μπενίτο Μουσολίνι φυλάκισε το 1941 σε αυτή τη νήσο, μεταξύ της Ρώμης και της Νάπολης.

Οι δηλώσεις Ρέντσι για την ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει μπροστά με πνεύμα συνεργασίας εγκαταλείποντας τη λογική των πολιτικών λιτότητας έγινε δεκτή με ικανοποίηση καταδεικνύοντας -την ίδια ώρα- ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλει να αναλάβει σημαίνοντα ρόλο στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Ο Ματέο Ρέντσι διαβεβαίωσε ότι το μέλλον της Ένωσης δεν σταματά στο Brexit σημειώνοντας ότι η Ευρώπη «δεν έχει τελειώσει» μετά το Brexit.

Μήνυμα Ρέντσι κατά της λιτότητας

«Πολλοί πίστεψαν μετά το Brexit ότι η Ευρώπη τελείωσε. Αυτό δεν ισχύει», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Παράλληλα έστειλε μήνυμα και προς τις λαϊκιστικές πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν να ενισχύονται σημειώνοντας ότι «οι λαϊκιστές πιστεύουν ότι η Ευρώπη είναι η αιτία όλων των κακών. Δεν είναι έτσι. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι η λύση στα σοβαρά προβλήματα της εποχής μας».

Ο Ρέντσι ζήτησε, παράλληλα, «ισχυρά μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη και για την καταπολέμηση της ανεργίας, επενδύσεις ποιότητας και δομικές μεταρρυθμίσεις».

Συνεργασία για τρομοκρατία και προσφυγικό

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την συνάντηση στην Ιταλία συζήτησαν τις εξελίξεις στο προσφυγικό και έθεσαν επί τάπητος την ανάγκη στενότερης συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εντός της Ένωσης. 

Η Άγκελα Μέρκελ έστειλε μήνυμα εντός και εκτός της Ευρώπης για τη συνεργασία της Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό είναι σωστή, διαφορετικά δεν μπορούμε να κερδίσουμε την αναμέτρηση με τους διακινητές». 

Η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνεργασίας με τα κράτη προέλευσης και διέλευσης μεταναστών «ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν στις χώρες στις οποίες διαμένουν» και σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εμβαθύνει την συνεργασία των 27 κρατών-μελών στην ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος συμφώνησε, τέλος, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι χρειάζεται στενότερη συνεργασία των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών, για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Η χθεσινή συνάντηση των τριών ηγετών στη Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε τρεις εβδομάδες πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την 16η Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα κι η οποία συγκλήθηκε στον απόηχο του Brexit.



Πηγή : euro2day.gr