Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ο φαιδρός Τσίπρας, έμπλεξε την πανδημία με την νεολαία και τις πυρκαγιές

 


Ένας φαιδρός, αντρόπιαστος άνθρωπος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αντέχει που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε απόλυτο πανικό ο Αλέξης Τσίπρας μην μπορώντας να ανεχτεί την σοβαρότητα Μητσοτάκη που έδωσε απάντηση και όλα και υποστήριξε την συγνώμη που είπε στους πυρόπληκτους, προσπαθησε να διαστρευλώσει όσα είπε ο πρωθυπουργός.

Ο προκλητικός και φαιδρός Τσίπρας ξεκίνησε λέγοντας «Ήταν προκλητικό επί 55 λεπτά σ’ αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση, την τοποθέτηση και το ύφος του να δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Προκαλεί θλίψη για μια ακόμη φορά, μπροστά σε μια τραγωδία που όλους μας έχει συνταράξει, έχει επιλέξει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, της υποκρισίας, της απόσεισης, και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του» δείχνοντας ότι δεν έχει καταλάβει την σοβαρότητα απο την γελοιότητα.

«Μας ζήτησε να του υποδείξουμε πού έγινε το λάθος κι έτσι πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες της καταστροφής. Αν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από 15 μέρες έρχεται στο βήμα της Βουλής και αναρωτιέται αν έγινε κάποιο λάθος και μας ζητά να του το υποδείξουμε, τότε γιατί ζήτησε συγγνώμη;»

Έμπλεξε ο φαιδρός την πανδημία με την νεολαία και τις πυρκαγιές, εξοργίζοντας περισσότερο τους σοβαρούς ανθρώπους λέγοντας χωρίς ίχνος σοβαρότητας : Εκφράζω τον «βαθύτατο σεβασμό» του στους ανθρώπους της πρώτη γραμμής, πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους, ανθρώπους του μόχθου και της αγάπης για τον τόπο τους, που δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να σταθούν απέναντι στο θηρίο της πυρκαγιάς, τους 18αρηδες και τους 20αρηδες στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, «που για μήνες ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του, και η προπαγάνδα του, βάφτιζαν ανεύθυνους και στιγμάτιζαν ως υπαίτιους για το ξέσπασμα της πανδημίας».

Χωρίς να έχει ζητήσει μέχρι συγνώμη για τα 103 θύματα στο Μάτι, και για την ανικανότητα του, που σε 12.000 στρέμματα σκότωσε τόσους ανθρώπους, ζητάει απαντήσεις απο τον Μητσοτάκη και λέει ότι πρέπει να απαντηθεί τι και ποιος φταίει που πάνω από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ζωές, ζώα, σπίτια, περιουσίες, έγιναν κάρβουνο.

Τόνισε ότι δεν απαντήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, όμως πρέπει να απαντηθεί, «γιατί χωρίς αυτό το πολιτικό μας σύστημα απλώς θα προετοιμάζει την επόμενη τραγωδία», και αυτό μόνο απειλεί του Τσίπρα μοιάζει, ότι κάτι ετοιμάζει χειρότερο απο τους εμπρησμούς που δεν πέτυχαν απόλυτα τον σκοπό τους, και θα έχουμε και συνέχεια.

Για όλα είναι ικανός ένας τελειωμένος πολιτικά ακροαριστερός ανίκανος και επικίνδυνος πολιτικός όπως ο Αλέξης Τσίπρας.



Μεσαίωνας : KTHNH Ταλιμπάν κτυπούν όσους φοράνε τζιν και κοντομάνικα

 


Βυθισμένο στον μεσαίωνα και την αβεβαιότητα το Αφγανιστάν μετά την απόλυτη επικράτηση των Ταλιμπάν στη χώρα. 

Κάθε μέρα διαπράττονται βίαιες συμπεριφορές από τα μεσαιωνικά κτήνη του Ταλιπάν σε βάρος των Αφγανών, και έχουν ήδη αρχίσει τους ελέγχους στα σπίτια.

Οι Ταλιμπάν εκφοβίζουν τους νεαρούς Αφγανούς που επιλέγουν ρούχα με δυτικές μάρκες, χτυπώντας τους.



Νέοι Αφγανοί δέχονται καθημερινά απο κτήνη Ταλιπάν απειλές και χτυπήματα για τα ρούχα τους.

Οι Ταλιμπάν, μάλιστα, κατηγόρησαν τους νέους ότι δείχνουν έλλειψη σεβασμού απέναντι στο Ισλάμ με το ντύσιμό τους.

Αφγανός δημοσιογράφος της εφημερίδας Etilaatroz είπε, επίσης, ότι δέχθηκε επίθεση από τους Ταλιμπάν λόγω του ρουχισμού του.

Στοχοποιούν ακόμη και τα κοντομάνικα.



Παρά την συμπεριφορά των Ταλιμπάν, στρατιώτες τους ντύνονται καραγκιόζηδες φορώντας ρούχα των χίπις που θυμίζουν δεκαετία του 70, αλλά σε αυτούς δεν υπάρχει εκφοβισμός.




Nirvana: Το μωρό από το εξώφυλλο άλμπουμ μεγάλωσε τους μηνύει ζητώντας πονηρή αποζημίωση!

 


Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του Nevermind το μωρό του από το εξώφυλλο του άλμπουμ, θέλει να βγάλει λεφτά και κάνει μήνυση στα εναπομείναντα μέλη της μπάντας, στους κληρονόμους του Kurt Cobain, τον φωτογράφο και τη δισκογραφική εταιρεία.

Το μωρό έχει μεγαλώσει πλέον και είναι τριάντα χρονών και αυτό και βρήκε ένα τρόπο να ζήσει παίρνοντας λεφτά.



Ο Spencer Elden το όνομα του πονηρού πρώην παιδιού στην αγωγή του κάνει λόγο για αδικήματα που εμπίπτουν στους νόμους για παιδική πoρνoγραφία και εκμετάλλευση ανηλίκου, τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι γονείς του είχαν δώσει ποτέ άδεια για να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία που αποτέλεσε τη βάση για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα όλων των εποχών.

Ο Elden για να ενισχύσει το σχέδιο αποζημίωσης, αναφέρει ότι το εξώφυλλο του έχει προκαλέσει προβλήματα συναισθηματικής και ψυχολογικής φύσης που έπαιξαν ρόλο σε δυσκολίες της ζωής του, έχει υποστεί απώλεια εισοδήματος και ζητάει οικονομική αποζημίωση.

«Η μόνιμη βλάβη που έχει υποστεί περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε ακραία και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία με σωματικές εκδηλώσεις, παρεμβολές στη φυσιολογική ανάπτυξη και εκπαίδευση, ισόβια απώλεια εισοδηματικής ικανότητας, απώλεια προηγούμενων και μελλοντικών μισθών, παλαιότερα και μελλοντικά έξοδα για ιατρική και ψυχολογική θεραπεία, απώλεια της απόλαυσης της ζωής και άλλα που θα αποδειχθούν»

Στα χρόνια που προηγήθηκαν ο Spencer Elden έχει μιλήσει πολλές φορές για το εξώφυλλο, έχει φωτογραφηθεί σε παρόμοια πόζα, αλλά για πρώτη φορά το 2016 άρχισε να δείχνει σημάδια δυσαρέσκειας για την κατάσταση λέγοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένος από αυτό.

Με λίγα λόγια βρήκαμε τον μήνα που θρέφει τους έντεκα και πάμε να πάρουμε ότι μπορούμε!!



Ένας σοβαρός πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές: Παρακαταθήκη η κουλτούρα των εκκενώσεων

 


Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του σοβαρού Πρωθυπουργού στην Βουλή, που ξέρει τι λέει και τι κάνει :

Fake news ότι τα δάση καίγονται για να μπουν ανεμογεννήτριες - «Να διδαχθούμε από μια αρνητική εμπειρία για να γίνουμε καλύτεροι»

 Ο Πρωθυπουργός άνοιξε την συζήτηση λέγοντας : «Καθώς στην πατρίδα μας εξακολουθεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος μεγάλων πυρκαγιών η σκέψη όλων μας στρέφεται σε εκείνους και εκείνες που ακόμα μάχονται. Στην Πολιτική Προστασία, στην Πυροσβεστική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εθελοντές. Προσδοκώ η σημερινή συζήτηση να διαφέρει, γιατί το θέμα της είναι ένα πρόβλημα παγκοσμίων διαστάσεων και με κοινό ζητούμενο τις απαντήσεις σε τέσσερα ερωτήματα»

«Πρώτον, είχαμε προετοιμαστεί όπως έπρεπε; 

Δεύτερον, τι πήγε καλά και τι πήγε λάθος. 

Τρίτον πώς θα στηριχθούν οι πληγέντες. 

Και τέταρτο με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε μεσομακροπρόθεσμα τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Πόσο είχαμε προετοιμαστεί; Εδώ η εικόνα είναι αρκετά σαφής με τα θετικά και αρνητικά της. Σε μια πύρινη επίθεση που η χωρά είχε να βιώσει πολλά χρόνια κατορθώσαμε να μη θρηνήσουμε θύματα, αν και χάσαμε το Βασίλη, έναν ηρωικό εθελοντή» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας «Όμως καταστράφηκαν περιουσίες και ένα μεγάλο κομμάτι δασικού πλούτου. Αυτό είναι το πικρό κόστος της περιβαλλοντικής αλλαγής που φέτος συνδυάστηκε με έναν επίπονο καύσωνα. Αυτός ο παρατεταμένος καύσωνας μετέτρεψε όλα μας τα δάση σε πυριτιδαποθήκες. Ακριβώς γι' αυτό και επειδή είχαμε προνοήσει να επενδύσουμε στην Πολιτική Προστασία την μετατρέψαμε εκ θεμελίων σε μια αξιόμαχη κρατική οντότητα. Όσοι αμφιβάλλουν για αυτό ας προσπαθήσουν να θυμηθούν το όνομα και το έργο του προκατόχου του κ. Χαρδαλιά. Εγώ δεν το θυμάμαι. Ενεργοποιήθηκε το 112 κάτι που αποτελούσε προσωπική μου δέσμευση. Το 112 απέδειξε την αξία του. Η Πυροσβεστική ενισχύθηκε με οχήματα και ναι, και με εναέρια μέσα, συγκεκριμένα με 74 εναέρια

«Είχαμε προνοήσει να καθαρίσουμε, να παρέμβουμε σε 21 επικίνδυνες περιοχές που προσομοίαζαν με την περίπτωση του Ματιού. Μάλιστα εγώ ο ίδιος συμμετείχα σε μία τηλεδιάσκεψη με 18 δημάρχους στις 24 Μαΐου 2021 όπου κατέστησα απολύτως σαφές ότι πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για να εξασφαλίσουμε ότι με παρεμβάσεις θα μειώσουμε την ποσότητα καύσιμης ύλης αλλά και να έχουμε σχέδια διαφυγής για την περίπτωση εκκένωσης ενός οικισμού» ανέφερε στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πράγματι, αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν. Αναφέρω ενδεικτικά την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η φωτιά έπιασε αλλά δεν μπήκε στον οικισμό και για πρώτη φορά υπήρχε καινούρια οδός διαφυγής. Η δεύτερη περιοχή που και αυτή απειλήθηκε, σας είναι πολύ οικεία κ. Τσίπρα. Αναφέρομαι στο Σούνιο. Υπάρχουν δίοδοι διαφυγής που υποδεικνύουν πως οι πολίτες θα φτάσουν στη θάλασσα. Αυτά όλα έγιναν και είχαν το αποτέλεσμα να περιορίσουν σχετικά την καταστροφή της περιουσίας σε σπίτια τα οποία βρέθηκαν εντός του δάσους είτε πέριξ των οικισμών. Κανείς οικισμός δεν κάηκε ολοσχερώς. Πετύχαμε να προστατεύσουμε ανθρώπινη ζωή, τους οικισμούς, τις κρίσιμες υποδομές» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα μας και τα μέτρα αποκατάστασης. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε 1.279 πυρκαγιές τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Σχεδόν 60 την ημέρα. Πολλές ήταν προϊόν εμπρησμού. Αυτές οι φωτιές είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το εξηγεί και η ΕΜΥ και οι επιστήμονες. Το βέβαιο όμως είναι ότι αυτό που βλέπαμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες το αντιμετώπιζαν και οι πυροσβέστες στο πεδίο. Το καλύτερο παράδειγμα αυτής της πραγματικότητας ήταν η τελευταία φωτιά στα Βίλια. Ενεργοποιήθηκε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, όλες οι δυνάμεις πυροσβεστικής του Λεκανοπεδίου συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων από το εξωτερικό. Πάρα ταύτα χρειαστήκαμε τρεις ημέρες να σβήσουμε τη φωτιά. Πείτε μας που ακριβώς έγινε το λάθος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι φωτιές όταν ξεφεύγουν από τη δυνατότητα παρέμβασης της πρώτης προσβολής γίνονται εξαιρετικά δύσκολες στη διαχείριση τους. Επειδή έχω ακούσει πολλά υποτιμητικά σχόλια για την πυροσβεστική, αυτή η Πυροσβεστική κατάφερε να ελέγξει εν τη γενέσει τους την πλειοψηφία των πυρκαγιών».

Συνέχισε λέγοντας : «Είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα από άλλες χρονιές. Αυτή η προετοιμασία δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Μας υποχρεώνει να δούμε σε λεπτομέρεια τι πήγε λάθος. Η αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών υπήρξαν ανεπανάληπτη. Δεν έλειψαν τα λάθη. Μόνο η φύση δεν κάνει λάθη. Απόλυτη προτεραιότητα ως προς τη διαχείριση της πυρκαγιάς είναι ότι η πρώτη επέμβαση είναι απολύτως κρίσιμη. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε δυστυχώς από την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς της Βαρυμπόμπης», 

«Όσους καθαρισμούς και να κάνει κανείς, όσα εναέρια μέσα και να έχει στη διάθεσή του, είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί η επέκταση μιας φωτιάς σε συνθήκες όπως αυτές που βιώσαμε, αν δεν καταφέρει να τη σβήσει κανείς στην αρχή», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Για πρώτη φορά φέτος εντός των βασιλικών κτημάτων, εντός του δρυμού της Πάρνηθας, είχαν γίνει συστηματικοί καθαρισμοί. Επί δύο μήνες δούλευαν στον Τατόι υλοτόμοι από τη Χαλκιδική. Όπως γνωρίζετε στην περιοχή υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες. Δεν στάθηκαν αρκετές να σταματήσουν τη φωτιά η οποία δεν σταμάτησε στην εθνική οδό. Και στον τομέα της πρόληψης αναδείχθηκαν κενά. Αν και διατέθηκαν φέτος 51 εκατ. ευρώ τα αποτελέσματα δεν ήταν δυστυχώς αυτά που έπρεπε. Τώρα η ευθύνη περνά στην Πολιτική Προστασία. Διαπιστώσαμε ότι ναι χρειαζόμαστε και περισσότερα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, που προβλέπονται από το πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός. «Θα επενδύσουμε σε καινούργια αεροσκάφη. Θα κινηθούμε ταχύτατα για απόκτηση και ενοικίασή τους και θα προχωρήσουμε στη σύσταση ειδικής μονάδος η οποία θα μπορεί να επιχειρεί πιο αποτελεσματικά μέσα στα δάση. Αυτή η νέα μονάδα η οποία θα απαρτίζεται από δασολόγους και δασοπυροσβέστες θα δρα καλύτερα μέσα στο δάσος» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η μεταβίβαση από τη δασική υπηρεσία στην πυροσβεστική έγινε το 1998 επί ΠΑΣΟΚ. «Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να εξοικειωθεί με αυτό η πυροσβεστική», είπε ο Πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι με βάση των προγραμματισμό που γίνεται, οι κάτοικοι θα μπορούν πλέον να καθαρίζουν τους δρόμους. «Τα εύφλεκτα πεύκα δίπλα στα σπίτια θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα δέντρα. Δεν αναφέρομαι σε όλα τα πεύκα. Τα πευκοδάση θα ξαναγίνουν πευκοδάση» είπε και συμπλήρωσε: «Να δημιουργηθεί ζώνη μεταξύ πευκοδάσους και οικισμού όπου θα έχουμε διαφορετικά είδη δέντρων. Τα δάση μας θα αναγεννηθούν σε μεγάλο βαθμό και τεχνητή αναδάσωση θα γίνει όπου πρέπει. Θα πρέπει να μας απασχολήσει συνολικά η ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών. Η δημόσια συγνώμη μου ήταν προσωπική ηθική στάση αλλά πριν από όλα μια πολιτική πράξη με μήνυμα» τόνισε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή. «Δεν είναι μόνο αναγνώριση ευθύνης αλλά και κάλεσμα για δράση. Να διδαχθούμε για να γίνουμε καλύτεροι. Με αυτή την αφετηρία θα αλλάξουν πολλά» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην επόμενη ημέρα των πυρκαγιών.

«Λίγα 24ωρα μετά το πέρασμα της φωτιάς ξεκινάμε ήδη να επουλώνουμε τις πληγές μας. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών. Στην πλατφόρμα arogi.gov.gr κατατέθηκαν 1.735 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 10.5 εκ ευρώ αποζημιώσεων. Ποτέ το ελληνικό κράτος δεν έχει κινηθεί ταχύτερα. Δίνουμε ειδική πρόνοια στις αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων» επισήμανε στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός. «Θα υπάρξουν στην Εύβοια ειδικές δράσεις για τους ριτινοπαραγωγους και τους μελισσοπαραγωγούς» εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «ειδικά για τη Βόρεια Εύβοια, τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει αφορούν όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο εκείνες που επλήγησαν. Εκεί καταρτίζεται συνολικό πρόγραμμα ανάταξης. Αντίστοιχο μοντέλο αναπτυξιακών προγραμμάτων θα ακολουθήσει και για την Ηλεία».

Και συμπλήρωσε: «Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στις ιδιωτικές δωρέες που θα υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Για πρώτη φορά μέσα από διαφανή διαδικασία, οι προσφορές ιδιωτών θα συναντώνται με τις ανάγκες του δημοσίου και ο κάθε δωρητής θα μπορεί να παρακολουθεί που κατευθύνονται τα χρήματά του».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσες χώρες έσπευσαν να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. «Το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον επίτροπο αρμόδιο για τη διαχείριση κρίσεων ώστε να δούμε πως θα εξασφαλίσουμε πρόσθετη συνδρομή. Η συνδρομή ήταν πρωτοφανής. Εικοσιτρείς χώρες έσπευσαν. Τους ευχαριστώ που ήρθαν να μας στηρίξουν» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στα όσα θα ακολουθήσουν για την επιχείρηση αποκατάστασης των πληγέντων σημείωσε πως «επικεφαλής αυτής της προσπάθειας ανασυγκρότησης θα είναι ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από την διαχείριση αντίστοιχων προγραμμάτων κρατικής αρωγής».

«Όπως στηρίξαμε τους συμπολίτες μας στην Καρδίτσα και στη Σάμο, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα» είπε ο πρωθυπουργός. «Έχω αναθέσει το σχεδιασμό της μεθεπόμενης ημέρας στη Βόρεια Εύβοια στον Σταύρο Μπένο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία μετά τους σεισμούς της Καλαμάτας. Προφανώς και θα αναζητήσει τις απόψεις της αντιπολίτευσης και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κάθε καλή ιδέα θα είναι καλοδεχούμενη. Η προσπάθεια θα είναι εθνική. Θα είναι κατάκτηση αν συμμετείχαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις» είπε και συμπλήρωσε με νόημα: «Για να συμβεί αυτό απαιτείται συναντίληψη στις προτεραιότητες και αναγνώριση της αλήθειας. Απαντήσεις στις απορίες που γέννησε η εύλογη αγανάκτηση όσων πολιορκήθηκαν στη φωτιά, έγιναν συχνά μύθοι μέσα στη σύγχυση. Αλλά και δεδομένα που διαστρεβλώθηκαν συνειδητά».

«Το είχα πει και στη συνέντευξη που είχα δώσει στις 18 Μαίου. Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπήρξε συνειδητή προσπάθεια αμφισβήτησης που προσβάλλει τη μνήμη θυμάτων από προηγούμενες τραγωδίες. Ναι, τα σπίτια και τα δέντρα ξαναγίνονται. Οι άνθρωποι όμως δεν γυρίζουν πίσω. Και είναι η ζωή που ξαναδίνει ζωή σε όλα. Αυτή η κριτική δεν έχει καν επιχειρησιακή ισχύ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το 112 δεν υπάρχει σήμερα ούτε στη Γερμανία, ούτε στη Γαλλία, ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο» τόνισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει πως στη Γερμανία αναζητούνται ευθύνες γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα εκκενώσεων μετά τις πλημμύρες.

«Το 112 και η κουλτούρα εκκενώσεων είναι κατάκτηση για τη χώρα»,  και τόνισε ότι η κριτική για τις εκκενώσεις είναι μικρόψυχη.

«Δεν θα μιλήσω αναλυτικά για το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας το οποίο έχει εγκριθεί ύψους 1,76 δισ. Θα πω μόνο ότι αποτελεί ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για να αποκτήσει η χώρα την πολιτική προστασία που απαιτείται να έχει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι «Η πρόταση αυτή λαμβάνει υπόψη της επιστημονικά δεδομένα αλλά και πορίσματα που είχαν εκπονηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Από το 2008 είχαμε αναδείξει κάποια από τα σημαντικά προβλήματα όσον αφορά έλλειψη πρόληψης. Θα παρακαλούσα όταν κάποιος επικαλείται το πόρισμα Γκολντάμερ, αυτό να μην το επικαλείται επιλεκτικά αλλά συνολικά. Το ίδιο αναγνωρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει θεοποίηση των εναέριων μέσων. Να απομονώσουμε την καλόπιστη κριτική από εύκολους αφορισμούς οι οποίοι απευθύνονται στο θυμικό οργισμένων πολιτών οι οποίοι είναι λογικό τη στιγμή της έντασης να είναι αγανακτισμένοι, θυμωμένοι» τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και την κα Γεννηματά είπε: ««Επειδή θα σπεύσετε να ασκήσετε κριτική στο επιτελικό κράτος, είναι αυτό που μέχρι σήμερα απάντησε επιτυχημένα σε παράλληλες κρίσεις στον Έβρο, στον εμβολιασμό, εξασφάλισε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πιστώνεται και τις επιτυχίες και τις αποτυχίες αυτής της κυβέρνησης. Το επιτελικό κράτος υπήρξε ανέκαθεν. Και άλλοτε υπήρξε, δεν το ανακαλύψαμε εμείς. Μόνο που, άλλοτε, είχε άλλες επιδόσεις και άλλους εκπροσώπους. Σήμερα το εκπροσωπεί ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Σκέρτσος, ο κ. Πιερρακάκης. Παλαιότερα το αντιπροσώπευαν ο κ. Φλαμπουράρης, ο κ. Παππάς, ο κ. Βερναρδάκης».

«Δεν μπορούν ορισμένοι να θολώνουν την αλήθεια για τις καμένες περιοχές όταν το Σύνταγμα και ειδική πράξη νομοθετικού περιεχομένου κηρύσσει όλες τις εκτάσεις αναδασωτέες» τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια, ενώ «απαντώντας» στις συζητήσεις περί πυρκαγιών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, είπε: «Ανεμογεννήτριες γνωρίζετε ότι μπορούν να συνυπάρχουν με τα δάση. Δεν είναι οι πιο καθαρές μορφές ενέργειες εχθροί του δάσους».

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τον ορθό λόγο, την κοινή λογική, τη δύναμη της επιστημονικής ανάλυσης, να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Η λεωφόρος της επιστήμης είναι αυτή που πρέπει να κυριαρχήσει, όχι ο παράδρομος του ψέματος».

«Ειδικά η συζήτηση για τον κλιματικό νόμο θα δώσει ευκαιρία για ενσωμάτωση πολλών θετικών ιδεών στις οποίες η κυβέρνηση είναι ανοιχτή» είπε ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την ομιλία του και κατέληξε: «Έφτασε η ώρα να διαψεύσουμε τον Βίκτωρα Ουγκό που προειδοποιούσε ότι η φύση μιλά αλλά ο άνθρωπος δεν την ακούει. Ε, λοιπόν η Ελλάδα την ακούει αλλάζοντας τη στάση της απέναντι της, με οργανωμένο σχέδιο και με τολμηρά μέτρα».




Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κρύψει την πραγματική δήλωση του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας


 


Για απόκρυψη των δηλώσεων του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο Ζαχαριάδης χωρίς ίχνος σοβαρότητας, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους πολίτες, όπως κάνουν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε πονηρά να αποκρύψει τις δηλώσεις του περιφερειάρχη.

«Ο κ. Ζαχαριάδης σε πρωινή εκπομπή σκοπίμως απέκρυψε την παρακάτω δήλωση Σπανού, προκειμένου να στρώσει το χαλί στον κ. Τσίπρα για να συνεχίσει και σήμερα την αναζήτηση ψήφων πάνω στις στάχτες», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπανός σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «καμία Πυροσβεστική και καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει τη βούληση να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά».



Μόνο βλάκας κάνει τέτοια ερώτηση Ηλιόπουλε! Και για πες μας έχει σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πυρκαγιές;



Η γνώμη του blog μας είναι, και θα είναι, ότι ο Ηλιόπουλος είναι ακατάλληλος για την θέση που του έχει εμπιστευτεί ο επίσης ακατάλληλος Αλέξης Τσίπρας, και οι δύο μαζί κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλο κακό.

Ηλιόπουλος ερώτηση για να παραπλανήσει τους πολίτες : "Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια;" 

Αυτό το ρωτάει μόνο ΒΛΑΚΑΣ που ξέρει ότι είναι στημένο και ψέμα, και δεν το ρωτάει κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ που ευθύνεται για 103 θανάτους, σε μόλις 12.000 στρέμματα, που δεν κατάφερε να σβήσει, να οργανώσει, και να εκκενώσει! Και για να καλύψει την ανικανότητα του έπαιζε και θέατρο "πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα"!!

Κρύβοντας την πραγματική δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Σπανού για τις φωτιές, και στήνοντας για να παραπλανήσει κόσμο ένα ακόμα ψέμα, νόμιζε ο Ηλιόπουλος ότι θα  δημιουργήσει θέμα.

Με τους στοχευμένους εμπρησμούς να ερευνώνται απο κλιμάκια της πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., θα έπρεπε ο Ηλιόπουλος να είναι προσεκτικός σε όσα λέει, και να ρωτάει σοβαρά πράγματα, και όχι ΗΛΙΘΙΕΣ ερωτήσεις, που μόνο προκλητικές  μπορούν να χαρακτηριστούν.

Θα μπορούσαν να ρωτήσουν και οι Έλληνες πολίτες τον Ηλιόπουλο, αυτό που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, " Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με τους εμπρησμούς; Έχει σχέση με το οργανωμένο και βρώμικο σχέδιο εμπρησμών;"

Και κάποια στιγμή θα πρέπει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να ειπωθεί και ένα συγνώμη για τα θύματα στον Μάτι και την ανικανότητα τους να σβήσουν την φωτιά και να τους προστατέψουν.

Η πλάκα είναι ότι θα βάλει ο Ηλιόπουλος τον "ότι θέλετε να πω γράψτε το μου δεν με ενδιαφέρει η ξεφτίλα" Αλέξη Τσίπρα, να ξεστομίσει την ηλιθιότητα και το στημένο ψέμα με μορφή ερώτησης σήμερα στον πρωθυπουργό, για να ξεφτιλιστούν και οι δύο και μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ που έγραψε ο προκλητικός Ηλιόπουλος :


Ο Φάνης Σπανός, απάντησε στους ισχυρισμούς του Νάσου Ηλιόπουλου, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι υπήρχε εντολή να μη σβήσει η φωτιά στην Εύβοια.

Ξεκάθαρη απάντηση στον Νάσο Ηλιόπουλο έδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε αν υπήρχε εντολή να μη σβήσει η φωτιά στην Εύβοια και παρέθεσε μια τοποθέτηση που την απέδωσε στον κ. Σπανό.

Ο Περιφερειάρχης με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε άφησε αιχμές για την κυβέρνηση και την πυροσβεστική και έκανε λόγο για διαστρέβλωση όσων είπε.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στη δήλωσή του

Προς τον κύριο Ηλιόπουλο και κάθε αποδέκτη.

Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής.

Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας



Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

 


Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός συναισθάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος και των ζημιών από τις πυρκαγιές. Ο αγώνας που δίνουμε στο μέτωπο αυτό είναι τριπλός:

κατάσβεση των πυρκαγιών,

αποτροπή ξεσπάσματος νέων,

αποκατάσταση ζημιών και αποζημίωση πληγέντων.

Καταλαβαίνουμε ότι οι επιδόσεις μας σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα είχαν δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες. Και όλοι θα ευχόντουσαν να μην είχαμε καμία πυρκαγιά και καμία απώλεια σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το ζητούμενο όμως για την Κυβέρνηση δεν είναι το ευκταίο, αλλά η διαχείριση μιας δυναμικής κατάστασης. Η Κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δεν παρέμειναν θεατές, δεν αναλώθηκαν σε επικοινωνιακούς χειρισμούς. Όλοι μάχονται, καθένας από το πόστο του.

Όποιος δρα κάνει και λάθη. Τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια. Αυτή την ώρα πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Πρέπει να στηρίξουμε τους πυροσβέστες, όλους όσους μάχονται για εβδομάδες με τις φλόγες..

Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχει μεριμνήσει ώστε να καλυφθεί κάθε περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική και ψυχολογική πληγή που άνοιξε. Πράγμα που στο πρόσφατο παρελθόν άλλοι απέτυχαν οικτρά να πράξουν σε ανάλογες περιπτώσεις. Γιατί μπορεί η υποχρέωση της πολιτείας να σταθεί στο πλευρό όσων επλήγησαν να είναι αυτονόητη εκείνο όμως που δεν ήταν αυτονόητο στο παρελθόν ήταν η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα των μέτρων ανακούφισης και των πολιτικών ανασυγκρότησης. Και στο κομμάτι αυτό τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στο τομέα αυτό μιλούν από μόνα τους.

Τέθηκε σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr, μέσω της οποίας οι πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου και του Αυγούστου μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ώστε να λάβουν αποζημιώσεις για τις φθορές που έχουν υποστεί σπίτια, η οικοσκευή των νοικοκυριών, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Μετά την υποβολή της αίτησης, η πρώτη αρωγή προς τους πληγέντες περιλαμβάνει την προκαταβολή η οποία θα μπορεί να φθάσει μέχρι και 20.000 ευρώ για τα κατεστραμμένα σπίτια μαζί με την οικοσκευή, 8.000 ευρώ για τους επιχειρηματικούς χώρους και 1.000, 2.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα για γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ήδη καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις ύψους 3,74 εκατ. ευρώ σε 528 δικαιούχους. Πληρωμές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με βάση τους υπολογισμούς του Υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον, η πρώτη στήριξη προβλέπει απαλλαγή των πληγέντων ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ για την τριετία 2021, 2022 και 2023, ενώ προβλέπεται και δυνατότητα επιδότησης προσωρινής στέγασης.

Σε ό,τι αφορά μέτρα στήριξης πέραν της λειτουργίας της πλατφόρμας θα πρέπει να προσθέσουμε:

Τις αποζημιώσεις που θα δώσει ο ΕΛΓΑ για το ζωικό κεφάλαιο που καταστράφηκε,

Την διαγραφή τόσο των ληξιπρόθεσμων όσο και των ενεργών οφειλών προς την Δ.Ε.Η. συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Τα αντιπλημμυρικά έργα και τις ενέργειες για την απομάκρυνση της καμένης ύλης. Ήδη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Υπουργείου Εσωτερικών ένα αντιπλημμυρικό έργο ύψους 11 εκατ. ευρώ για τη δημοτική κοινότητα Ιστιαίας στην Εύβοια, μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Την πραγματοποίηση υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού της πρώτης σύσκεψης για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας με τη συμμετοχή του επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, Σταύρου Μπένου. Ανάμεσα στα άλλα όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός όλες οι επιχειρήσεις του νησιού θα απαλλαχθούν από την υποχρέωση επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Τη λειτουργία της πλατφόρμας e-dorees.gov.gr όπου ιδιώτες και νομικά πρόσωπα μπορούν να κάνουν δωρεές είτε με τη μορφή χρηματικής προσφοράς, είτε με τη μορφή στήριξης κάποιου έργου.



Ο ΟΑΕΔ δίπλα στους πυρόπληκτους

 


Αμέσως μετά τις πρωτόγνωρες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα, ο ΟΑΕΔ, με γρήγορα αντανακλαστικά, ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο και υψηλό αίσθημα ευθύνης, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, ενεργοποιώντας την ευρεία εργαλειοθήκη του, για να στηρίξει άμεσα το εργατικό δυναμικό και τις επιχειρήσεις των πληγεισών περιοχών. Η δέσμη των 9 μέτρων που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμπεριλάμβανε 5 μέτρα που υλοποιήθηκαν από τον ΟΑΕΔ μέσα σε λίγες μέρες και τα οποία προσφέρουν άμεση ανακούφιση, στήριξη και ενίσχυση των περιοχών που χτυπήθηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές και ιδιαίτερα τη Βόρεια Εύβοια. Συγκεκριμένα:

Χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 718,65 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 45 βασικά επιδόματα ανεργίας (45 x 15,97 = 718,65€), σε κάθε έναν από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Χορήγηση του ελάχιστου τακτικού επιδόματος ανεργίας 5 μηνών (1.996,25 ευρώ), με προσαύξηση 10% για κάθε εξαρτώμενο μέλος, καθώς και αναλογία δώρου Χριστουγέννων, σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά, εξαιτίας των πυρκαγιών, κατά το διάστημα 27 Ιουλίου-13 Αυγούστου και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Επιπλέον, για τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας, ολοκληρώθηκε η αυτόματη ανανέωση:

Των δελτίων ανεργίας των ήδη εγγεγραμμένων ανέργων ΟΑΕΔ, τα οποία έληξαν ή λήγουν εντός του Αυγούστου 2021.

Της δήλωσης παρουσίας για τους ήδη επιδοτούμενους ανέργους ΟΑΕΔ, οι οποίοι έπρεπε ή πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους εντός Αυγούστου 2021.

Διπλασιάστηκε από 6 σε 12 βράδια η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων για τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας.

Τα παραπάνω μέτρα στήριξης αποδεικνύουν την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να συνδράμει τους πληγέντες και το καθήκον του ΟΑΕΔ να είναι δίπλα σε όλο το εργατικό δυναμικό και στις επιχειρήσεις, θέτοντας όλες τις δυνάμεις και τα εργαλεία που διαθέτει στην υπηρεσία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.



Με την πανδημία δεν τελειώσαμε


 

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι με την πανδημία δεν τελειώσαμε. Η Κυβέρνηση προσφέρει στην κοινωνία όλα τα όπλα που είναι διαθέσιμα για την αναχαίτιση του ιού και την αποκατάσταση της καθημερινότητας σε ένα καλό επίπεδο το φθινόπωρο και το χειμώνα. Απαιτείται όμως η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα, να περιοριστούν οι νοσηλείες και οι απώλειες.

Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στις απόψεις όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Και η πραγματικότητα αυτή δείχνει ότι για όσους επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν δύο ενδεχόμενα υπάρχουν είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και ανθρώπους στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον τους, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ζωές. Και αυτό δεν θα είναι απλά ένα λάθος. Θα είναι άδικο. Θα είναι ηθικά απαράδεκτο. Γι’ αυτό ακριβώς η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κατά τα άλλα ισχύουν απολύτως τα όσα έχουμε πει και θεσμοθετήσει το προηγούμενο διάστημα τόσο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων όσο και για την πρόθεση μας να μην ξανακλείσει η οικονομία.

Αυτήν την εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο και μετά.



Rolling Stones: Πέθανε ο ντράμερ, Τσάρλι Γουάτς

 


Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο ντράμερ των Rolling Stones Τσάρλι Γουάτς.

Ο Γουάτς γεννήθηκε στο Λονδίνο κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ξεκίνησε να ακούει τζαζ μουσική από τα παιδικά του χρόνια, με κύριες επιρροές τους Μάιλς Ντέιβις και Τζον Κολτρέιν.

Μετατρέποντας ένα μπάντζο σε ταμπούρο, έπαιξε για πρώτη φορά τύμπανα, ενώ στα δεκαέξι του χρόνια έφυγε από το σχολείο του και εγγράφηκε στην σχολείο τεχνών του Χάροου.

Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο 80χρονος μουσικός «έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο του Λονδίνου σήμερα, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του». «Ο Τσάρλι ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και καθώς ήταν μέλος των Rolling Stones, ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της γενιάς του» όπως πρόσθεσε.





Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού η συζήτηση σήμερα για τις πυρκαγιές στην Βουλή

 



Η συζήτηση θα αρχίσει λίγο μετά τις 10.30 το πρωί σήμερα Τετάρτη.

Τις προηγούμενες ημέρες σύσσωμη η αντιπολίτευση, από τις διακοπές τους, η από τον καναπέ τους έθεσε ζήτημα για τη διαχείριση των πυρκαγιών και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Η κυβέρνηση ωστόσο χάραξε ήδη το αποτύπωμα για το πλαίσιο στο οποίο επιθυμεί να επικεντρωθεί ο διάλογος των πολιτικών αρχηγών.

Στο αίτημα της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο τη διαχείριση των πυρκαγιών, απάντησε με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συζήτηση στη Βουλή η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την επόμενη μέρα. 

Βάσει της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρωθυπουργός αντικείμενο της σημερινής συζήτησης είναι η διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και τα μέτρα αποκατάστασης.



Προκλητικός και πάλι ο Τσίπρας, από τις διακοπές του κουνάει το δάχτυλο για πυρκαγιές και ΑΕΙ

 


Πριν ακόμα ανακοινωθούν οι βάσεις, ο Αλέξης Τσίπρας έστησε νέο ψέμα για να παραπληροφορήσει και να προκαλέσει.

Το ότι δεν έχει ντροπή, το έχει αποδείξει πολλές φορές και παρά τα όσα έχει ακούσει από την κοινωνία για τους νεκρούς στο Μάτι, αντί να σιωπά αφού δεν θέλει να ζητήσει συγνώμη, κάνει κριτική για τις πυρκαγιές.

Μεταξύ παραλίας και ταβέρνας, ο Τσίπρας είπε να γράψει και ένα ψέμα για να μην ξεχνάει η κοινωνία με ποιόν έχει να κάνει.

«30.000 εισακτέοι λιγότεροι στα ΑΕΙ. 120.000 εκτός μαζικού αθλητισμού. 83.000 παιδιά -ένα στα τρία!- εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες και να υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών»

Έγραψε ο προκλητικός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου : «Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς για το πόσα παιδιά δεν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο. Και την ίδια στιγμή απαξιώνει ευθέως τα Δημόσια ΙΕΚ στα οποία θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επίπεδου όσοι το επιθυμούν. Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι αριθμοί ξανά τον διαψεύδουν. Από 155.684 vouchers το 2019 έχουμε 167.031 το 2021».

«ο κ.Τσίπρας ή δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει ότι καμία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και δομές για παιδιά με αναπηρία δεν απορρίφθηκε. Αδιαφορεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με κανόνες και διαφάνεια για να μπορούν ακόμη περισσότεροι να συμμετέχουν και κυρίως να αθλούνται πραγματικά» συνέχισε ο κ. Οικονόμου.

Καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου, σημείωσε: «Για την κυβέρνηση το δημόσιο υπάρχει για να προάγει το καλό των πολιτών για αυτό και με στοχευμένες πολιτικές εκπληρώνουμε την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε κάθε παιδί, σε κάθε νέα και νέο που το επιθυμεί ό,τι χρειάζονται για την ευημερία και την προκοπή τους».



ΝΔ: O ορισμός των fake news η νέα ανάρτηση Πολάκη για τα εμβόλια -Εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ;


 

Αφορμή η ανάρτηση του ψεύτη Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα εμβόλια, και η προκλητική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει Πολάκη χωρίς ίχνος ντροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Πολάκης, στο νέο του διαδικτυακό αντιεμβολιαστικό κρεσέντο δηλώνει μεταξύ άλλων ότι "η παραλλαγή δέλτα πρακτικά δεν καλύπτεται καθόλου από τα εμβόλια Astra και Johnson". Αγνοώντας πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες, την ώρα που όλη η κοινωνία και ο επιστημονικός κόσμος δίνουν συντονισμένα τη μάχη υπέρ του εμβολιασμού που είναι το μοναδικό εργαλείο ανάσχεσης της πανδημίας και ανάκτησης της ελευθερίας μας, ο γιατρός και πρώην αναπλ. υπουργός Υγείας συνεχίζει το επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news. Η εν λόγω ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του; Με βάση ποια επιστημονικά στοιχεία μιλάει; Το ερώτημα είναι απλό: Ο πρώην αναπλ. υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν».