Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός - Μελέτη: Αν νοσήσει το 43% θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης


Λιγότερο από το μισό του πληθυσμού, ίσως μόνο το 43%, αρκεί πιθανώς να μολυνθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, προκειμένου να επιτευχθεί συλλογική ανοσία («αγέλης»), σύμφωνα με μια μάλλον υπεραισιόδοξη νέα μελέτη μαθηματικής-επιδημιολογικής μοντελοποίησης επιστημόνων στη Σουηδία.

Η έως τώρα κυρίαρχη άποψη είναι ότι η λοίμωξη πρέπει να καλύψει τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού (αν όχι το 70%) για να προστατευθούν έμμεσα επαρκώς και οι υπόλοιποι άνθρωποι από τη νόσο Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, με βάση τις ενδείξεις από τις έως τώρα μελέτες αντισωμάτων στον πληθυσμό, όλες οι χώρες του κόσμου απέχουν ακόμη πολύ από τη συλλογική ανοσία, ακόμη κι αν υποθέσει κανείς ότι όντως ισχύει το «κατώφλι» του 43%.

Οι ερευνητές από τη Σουηδία και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον καθηγητή μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης Τομ Μπρίτον, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο "Science", επεσήμαναν ότι η μελέτη τους δεν αποτελεί κατ' ανάγκη κάποια ακριβή εκτίμηση, αλλά αντανακλά την άποψη τους πως ένα μικρότερο του αναμενομένου ποσοστό του πληθυσμού χρειάζεται να αρρωστήσει και να αποκτήσει ανοσία για να επιτευχθεί ευρύτερη ανοσία έναντι του νέου ιού.

Ξεκινώντας από την υπόθεση ότι ένα μολυσμένο άτομο μεταδίδει τον κορονοϊό κατά μέσο όρο σε άλλα δυόμισι άτομα και λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση της ηλικίας και της κοινωνικής συμπεριφοράς στην πιθανότητα να αρρωστήσει κανείς (αντίθετα με άλλα απλούστερα μοντέλα που υποθέτουν ότι όλα τα μέλη του πληθυσμού είναι εξίσου ευάλωτα), το νέο μοντέλο προβλέπει τελικά ότι μια ανοσία «αγέλης» με ποσοστό λοιμώξεων μόνο στο 43% του πληθυσμού θα είναι αρκετή για να αποτρέψει ένα δεύτερο μεγάλο επιδημικό κύμα, εφόσον όμως παράλληλα η άρση των περιορισμών συνεχίσει να γίνεται σταδιακά και όχι απότομα. Θα πρέπει να διατηρηθεί επίσης η τήρηση μέτρων προστασίας (πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, παραμονή στο σπίτι σε περίπτωση συμπτωμάτων κ.α.) και να γίνονται τεστ στον πληθυσμό, ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων, καθαρισμός επιφανειών κ.α.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι ο επικεφαλής της νέας μελέτης Τομ Μπρίτον υπήρξε μέλος της επιστημονικής ομάδας, η οποία, υπό τον δρα 'Αντερς Τέγκνελ, χάραξε την χαλαρή -και εκ των υστέρων επικρινόμενη- επιδημιολογική στρατηγική της Σουηδίας, η οποία απέφυγε μεν το ευρύ lockdown, αλλά με τίμημα αυξημένους θανάτους σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. Η ομάδα αυτή είχε προβλέψει ότι ο μισός σουηδικός πληθυσμός θα είχε αποκτήσει συλλογική ανοσία έως το τέλος Απριλίου, κάτι που ούτε κατά διάνοια δεν συνέβη. Μια σουηδική μελέτη τον Μάιο βρήκε ότι μόνο το 7,3% ενός δείγματος 1.100 ανθρώπων είχε αποκτήσει αντισώματα έναντι του κορονοϊού.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

https://science.sciencemag.org/content/early/2020/06/22/science.abc6810

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Νίκο Παππά! Προκαταρκτική ζήτησε η εισαγγελία



Την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Οι κατευθύνσεις της έρευνας, σε πρώτη φάση, φαίνεται να είναι θέματα που αφορούν αμιγώς νομικά ζητήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει ο εισαγγελικός λειτουργός που θα κληθεί να χειριστεί την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα ζητούμενα που θέτει η Εισαγγελία είναι αυτό που αφορά τον καθαυτό χαρακτήρα του υλικού ως νόμιμου ή παράνομου, με κρίσιμο θέμα αν η συνομιλία κρίνεται δημόσια ή ιδιωτική. Δηλαδή, αν ήταν μπροστά και άλλα άτομα.
Ακόμη ένα θέμα που θα απασχολήσει την έρευνα είναι ο τόπος διεξαγωγής της επίμαχης συζήτησης, που -όπως προκύπτει- είναι η Κύπρος, όπου η πράξη της καταγραφής διέπεται από άλλο δίκαιο.

Η έρευνα, επίσης, θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για το υλικό ως αποδεικτικό μέσο καταγγελλόμενης πράξης. Εν προκειμένω, εάν νομιμοποιείται η χρήση του, με βάση τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο άρθρο 14 του νόμου 4637/2019, που αποδέχεται χρήση αποδεικτικού μέσου εφόσον με αυτό καταγγέλλεται κακουργηματική δράση που αφορά οικονομικό έγκλημα και περιπτώσεις διαφθοράς.

Τέλος, στις επόμενες κινήσεις της Εισαγγελίας δεν αποκλείεται να είναι η εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης με στόχο να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού και αν έχει ή όχι υποστεί επεξεργασία.



Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στην Γερανίου



Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Πάνοπλοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ εισέβαλαν σε κτήριο που βρίσκεται υπό κατάληψη στην οδό Γερανίου, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες γινόταν και εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.

Το κτίριο ήταν γεμάτο κακοποιούς και λαθρομετανάστες και όσοι εντοπίστηκαν στο κτήριο μεταφέρονται αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.


Οι σύντροφοι του παρακράτους έκαψαν αυτοκίνητα αθώων πολιτών στην Κυψέλη




Ασταμάτητοι και ατιμώρητοι παραμένουν οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές που καίνε περιουσίες εδώ και πολλούς μήνες.

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 05:00 σήμερα το πρωί της Τετάρτης (24/6) στην περιοχή της Κυψέλης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μια μοτοσικλέτα, επεκτάθηκε στα παρακείμενα οχήματα και προκλήθηκε ζημιές στο παράθυρο γειτονικού σπιτιού. Στο σημείο κλήθηκαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά πριν λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.


ΝΔ για Παππά : Έπεισε για την ενοχή του με τη θλιβερή του εμφάνιση



Σε μεγάλο λάθος υπέπεσε ο Νίκος Παππάς που τόλμησε να εμφανιστεί για να θολώσει τα νερά και να απολογηθεί όπως αυτός ήθελε στο MEGA.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να πει ψέματα, και να έχει μια θλιβερή ένοχη εμφάνιση που δικαιολόγησε τις κατηγορίες εναντίον του.

Η Νέα Δημοκρατία βλέποντας την θλιβερή εμφάνιση του Νίκου Παππά σχολίασε ότι προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να «πουλήσει» φύκια για μεταξωτές κορδέλες» 

«Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του. Λέει ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ. Το περιεχόμενο της συνομιλίας, όμως, άλλα λέει» τονίζει η Νέα Δημοκρατία για κάτι που όσοι έβλεπαν τον Νίκο Παππά συμφωνούσαν με την Πειραιώς.

«Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του Ισραήλ με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά, τα «μαγαζιά» και την στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη; Ο κ. Παππάς είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο….
Οσο για το «μαγαζί»; Κατάπιε τη γλώσσα του ψελλίζοντας κάτι ακαταλαβίστικα. Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους» καταλήγει η ανακοίνωση.


Ολοκληρωτισμός και ΣΥΡΙΖΑ



Ολοκληρωτισμός, κάτι που επεδίωξε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε την χώρα, δεν τα κατάφερε και του έμεινε διακαής πόθος.

Το καθεστώς ελέγχει και κατευθύνει άμεσα ή έμμεσα τις κοινωνικές δραστηριότητες των ατόμων και ένα παρατηρήσετε την διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4,5 χρόνια θα δείτε ότι το προσπάθησε με πολλούς τρόπους. 

Βασικό διακριτικό και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεισδύσει στην κεντρική εξουσία σε κάθε πτυχή της ατομικής ύπαρξης και δημιουργίας. Είχε κάνει το κοινοβούλιο απλά διακοσμητικό, έκανε πολλές προσπάθειές να φιμώσει και να ελέγξει τον τύπο και επέβαλλε αυστηρή λογοκρισία για να φιμώσει τους αντιπάλους του ακόμα και με απειλές παρακολουθήσεις, φυλακίσεις. Δεν δίσταζε να στήσει μάρτυρες κατηγορίας με κουκούλες για να εξοντώσει πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ολοκληρωτισμός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από ορισμένους πολιτικούς επιστήμονες για να περιγράψει ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο το κράτος κατέχει το σύνολο των εξουσιών πάνω από την κοινωνία και επιδιώκει να ελέγχει όλες τις πτυχές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Πολλοί μελετητές ποικίλων ιδεολογικών θέσεων και ακαδημαϊκού υπόβαθρου έχουν εξετάσει προσεκτικά τον ολοκληρωτισμό. Όλοι συμφωνούν, πάντως, ότι ο ολοκληρωτισμός επιδιώκει να κινητοποιήσει ολόκληρους πληθυσμούς στην υποστήριξη μιας επίσημης κρατικής ιδεολογίας, δεν ανέχεται δραστηριότητες που δεν στρέφονται προς τους κρατικούς στόχους, συνεπάγεται την καταστολή ή τον κρατικό έλεγχο των επιχειρήσεων, εργατικών συνδικάτων, εκκλησίας ή των πολιτικών κόμματων. Διατηρούνται στην εξουσία με τη βοήθεια της μυστικής αστυνομίας, του παρακράτους, της προπαγάνδας και με τον περιορισμό της ελεύθερης συζήτησης, του διαλόγου και της κριτικής.

Σε αυτές τις λίγες γραμμές αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο Τσίπρας και η ομάδα του και ευτυχώς που βγαίνουν όλα στο φως και φαίνεται από ποιους γλιτώσαμε.


Γεράσιμος Στρατάκης
Απόστρατος Στρατιωτικός


Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοιού στις φυλακές Κορυδαλλού



Το κρούσμα εντοπίστηκε στη δεύτερη πτέρυγα του καταστήματος κράτησης στον Κορυδαλλού και πρόκειται για 33χρονο Λίβυο κρατούμενο , ο οποίος διακομίσθηκε από τα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκρατείου στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Στο κελί του αλλοδαπού βρίσκονταν και άλλοι τρεις κρατούμενοι και έχουν μπει ήδη στην απομόνωση.

Το εργαστήριο που ανέλυσε το δείγμα του κρατούμενου έβγαλε ότι ο 33χρονος είναι «οριακά θετικός», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση, που θα δείξει αν πράγματι νοσεί από COVID-19.

Έχουν ενεργοποιηθεί τα σχετικά πρωτόκολλα, και έχει μεπί σε καραντίνα όλη η Β΄ πτέρυγα των φυλακών και ταυτόχρονα ξεκίνησε ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί με ποιους έχει έλθει σε επαφή ο 33χρονος.

Σήμερα  αναμένεται στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο και ιχνηλάτηση.




Δεν τολμάει ο Τσίπρας να διαγράψει τον μαφιόζο σύντροφο και βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να τον καλύψει




Η ομερτά ανάμεσα σε μαφιόζους και γενικά σκληρούς κακοποιούς είναι νόμος!!

Να διαγράψει το Νίκο Παππά έπειτα από τη δημοσιοποίηση του ηχητικού με τη συνομιλία του ίδιου με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ζήτησε η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της κ. Στέλιου Πέτσα : «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει φροντίσει να εξαφανιστεί κάνοντας περιοδείες, και έτσι αποφεύγει να αντιμετωπίσει τις αποκαλύψεις στις οποίες είναι και ο ίδιος μπλεγμένος και βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τον μαφιόζο σύντροφο χωρίς να απαντάει : «Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για “παρακράτος” και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός. Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα. Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει»