Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Εντοπίστηκε ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη, 179 ετών!



Ένας Ινδός, ο Μαχάστα Μουράσι όχι μόνον υποστηρίζει αλλά και έχει επίσημα χαρτιά που αναγράφουν ως ημερομηνία γέννησής του την 6η Ιανουαρίου του 1835.

Αυτό εφόσον είναι αληθές δεν τον καθιστά μόνον το γηραιότερο άνθρωπο στη Γη αλλά και αυτόν που έζησε περισσότερα χρόνια, μετά τον Μαθουσάλα που έφτασε σύμφωνα με τον θρύλο τα 969 χρόνια και τον Νώε στα 950.

Ζει στην πόλη Βαρανάσι, καταγεγραμμένα από το 1903, ηταν τσαγκάρης στο επάγγελμα, και έχει βγει στη σύνταξη από 1957, σε ηλικία 122 ετών.

Ο ίδιος, φέρεται να αναφέρει στον ιστότοπο worldnewsdailyreport.com: «Έχω περάσει τόσο καιρό ζωντανός, τα εγγόνια μου έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια. Κάπως ο θάνατος με ξέχασε… και τώρα είναι σαν να μην υπάρχει σχεδόν καμιά ελπίδα. Κοιτάξτε τα στατιστικά στοιχεία. Σχεδόν κανείς δεν πεθαίνει στα 150 πόσο μάλλον στα 170! Σ” αυτό το σημείο υποθέτω είμαι αθάνατος ή κάτι τέτοιο.»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πιστοποιητικό γέννησης του Μουράσι επιβεβαιώνει την εκδοχή του, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ιατρική εξέταση η οποία να μπορεί να την επαληθεύσει. Παράλληλα σημειώνεται ότι ο τελευταίος γιατρός που επισκέφτηκε ο Μουράσι πέθανε το 1971, οπότε υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες ιατρικές εξετάσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ίσως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την υιοθέτηση μιας τέτοιας πληροφορίας, γιατί το συγκεκριμένο σάιτ μεταξύ άλλων παίζει πολλές φορές με τα… αντανακλαστικά των αναγνωστών του…



Πηγή : press-news.gr


Παιδιά κρεμάνε τα ρούχα τους στις κολόνες για τους αστέγους!



Τα παιδιά είναι ευαίσθητα, τρυφερά και προπάντων άδολα… Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα κάτι παράξενο συμβαίνει στον καναδά καθώς όλες οι κολόνες των δρόμων έχουν γεμίσει με ρούχα! Μπουφάν, κασκόλ και πουλόβερ ντύνουν τις μεταλλικές κολόνες στους δρόμους και παραμένουν εκεί μέχρι κάποιος να τα χρειαστεί. Ο λόγος;

Τα παιδιά της πόλης Χάλιφαξ σκέφτονται τους αστέγους αυτό τον χειμώνα και αποφάσισαν να δράσουν, χαρίζοντάς τους ζεστά ρούχα που θα τπυς χρειαστούν για να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο. Γονείς με τα παιδιά τους σκέφτηκαν να κάνουν ένα δώρο σε όσους βρίσκονται στον δρόμο και ζουν σε δύσκολες συνθήκες… Μάλιστα πολλές φορές τα ρούχα συνοδεύονται από μηνύματα αγάπης που τα κάνουν ακόμα πιο πολύτιμα…







Πηγή 


Ο καταλυτικός ρόλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη



Ανοιχτή γραμμή με Καραμανλή, Μεϊμαράκη, Πλακιωτάκη 

Παρών στις εξελίξεις και μάλιστα με ενεργό ρόλο είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης προ της σύσκεψης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τον επισκέφτηκε και συνομίλησε επί μακρόν μαζί του ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Λέγεται μάλιστα ότι ο Μητσοτάκης ήταν εκείνος που του ανέλυσε διεξοδικά το δημοσιονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα αναφερόμενος σε συγκεκριμένους τομείς της κυβερνητικής ανεπάρκειας. Χθες το βράδυ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απεκάλυψε ότι ο Μητσοτάκης μετά το φιάσκο των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου του ζήτησε να μην παραιτηθεί, όπως άλλωστε και ο Καραμανλής ο οποίος επικοινωνεί τακτικά με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο μόνος που ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου ήταν ο Σαμαράς και το έλαβα πολύ σοβαρά υπόψη μου. Ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής δεν ήθελαν να φύγω. Όμως δεν μπορούσα να αγνοήσω τη διαφωνία Σαμαρά. Είναι κι αυτός πρώην πρωθυπουργός…» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ εννοώντας προφανώς ότι ως πρώην πρωθυπουργός ο Σαμαράς αναλαμβάνει και το βάρος της ιστορικής ευθύνης για το σημερινό χάλι του κόμματος.


Πηγή : parapolitika.gr


Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης




Δηλώσεις που προκαλούν ανησυχία από το στόμα του Αλέξη Τσίπρα και όλοι εύχονται να ήθελε να πει κάτι άλλο και να είπε άλλο για άλλο αντί άλλου και όπως σωστά αναφέρει το άρθρο προκαλεί ανησυχία ότι δεν γίνονται πολιτικά παιχνίδια μόνο με τις λέξεις αλλά και με τους θεσμούς!! Το δεύτερο ειδικά είναι μεγάλο ατόπημα.

Διαβάζουμε το άρθρο στα nea.gr


Η διάκριση των εξουσιών αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας. Ενώ το κράτος δικαίου προϋποθέτει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Μάλλον αυτό ήθελε να πει χθες και ο Πρωθυπουργός, αλλά παρασύρθηκε είτε από την ανάγκη να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του είτε από τον οίστρο της αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση πέραν της φραστικής αστοχίας. Διότι, με τη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ευρέως την εντύπωση ότι προεξοφλεί διώξεις. 

Ότι δηλαδή προαναγγέλλει την κρίση της Δικαιοσύνης για υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις οποίες ουδείς, σε μια δημοκρατία, εκφέρει γνώμη – πόσο μάλλον αυτός που έχει την εξουσία – και μάλιστα δημοσίως. 

Ουδείς πέραν των δικαστικών λειτουργών όπως και όταν ο νόμος ορίζει. 
Η Δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της. Αυτό ούτε σκιαγραφείται ούτε δραματοποιείται ούτε εξειδικεύεται ούτε και οριοθετείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. 

Το καθήκον της κυβέρνησης είναι να απέχει από κάθε ενέργεια που έχει χαρακτήρα παρέμβασης. Σε αντίθετη περίπτωση, παραβιάζεται το δημοκρατικό κεκτημένο. 

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, σε δύο μήνες, που η κυβέρνηση προαναγγέλλει διώξεις. Την πρώτη φορά η πρόβλεψη είχε επιβεβαιωθεί μέσα σε λίγες ώρες. 

Είναι μια παρατήρηση που προκαλεί ανησυχία ότι δεν γίνονται πολιτικά παιχνίδια μόνο με τις λέξεις αλλά και με τους θεσμούς.



Η στρατηγική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πού ποντάρει για τη νίκη



Την πιο σταθερή τακτική η οποία παραμένει αμετάβλητη παρά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων συνεχίζει να ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον δρόμο προς τις εκλογές της ΝΔ .

Ο κ. Μεϊμαράκης λειτουργεί μέχρι στιγμής «θεσμικά» και τηρεί κατά γράμμα το καταστατικό του κόμματος το οποίο άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. «Και αυτή η στάση θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» δηλώνει στο newpost στενός του συνεργάτης .

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να παραμείνει σταθερός στα εξής ζητήματα:


  • Δεν θα προτάξει την «σπουδή» να γίνουν οι εκλογές χωρίς να έχει διασφαλιστεί απόλυτα το αδιάβλητο της διαδικασίας , ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους.


  • Θα παραμείνει θετικός στην δημιουργία μιας συγκεκριμένης εκλογικής βάσης που θα προκύψει από εγγραφές μελών σε τοπικές οργανώσεις και ΝΟΔΕ. «Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τους περαστικούς» υποστηρίζουν συνεργάτες του .


  • Βασικός προσανατολισμός είναι η αντιπολίτευση και οι επιθέσεις στην καταστροφική πολιτική του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης και όχι οι αντεγκλήσεις με τους συνυποψήφιους.


  • Καμία συμμετοχή σε τηλεμαχία που θα οδηγήσει σε προσωπικό πόλεμο τους τέσσερις και θα στερείται πολιτικής συζήτησης για το μέλλον της ΝΔ


  • Καμία προσωπική επίθεση σε κανέναν, παρά μόνο απαντήσεις όταν οι συνυποψήφιοι του πράττουν κάτι ανάλογο . Το μότο «παιδιά είναι θα πουν και μια κουβέντα παραπάνω» ισχύει μέχρι ένα όριο .


  • Ο κ. Μεϊμαράκης θα επιμείνει στην θέση του την διαδικασία εκλογής να την αναλάβει ανεμπόδιστα η ΚΕΦΕ με την συνδρομή ωστόσο και των συνεργατών των υποψηφίων προέδρων


  • Η επαφή με την βάση συνεχίζεται και μάλιστα από την ημέρα που θα οριστικοποιηθεί η νέα ημερομηνία εκλογών θα έχει ομιλίες σε αμιγώς κομματικά ακροατήρια


  • Σταθερός παραμένει ο κ. Μεϊμαράκης και σε ότι αφορά τα μέλη της ΚΟ του κόμματος. Οι βουλευτές που δεν έχουν εκφραστεί μπορεί να αποτελούν πόλο έλξης ωστόσο στο στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη δεν επιλέγουν τα γεύματα πίσω από κλειστές πόρτες για να τους πείσουν . «Τον λόγο έχει μόνο η βάση», λένε στενοί του συνεργάτες .


του Γιάννη Ντσούνου
Πηγή : newpost.gr


Ο Διαβήτης και η ψυχολογία του ασθενούς με χρόνιο νόσημα



Τα συναισθήματα που δημιουργούνται σε άτομα που ανακαλύπτουν ότι πάσχουν από χρόνια ασθένεια.

Οι χρόνιες ασθένειες, ως γεγονός είναι ιδιαίτερα ψυχοπιεστικό και μπορεί να προκαλέσει έντονα αρνητικά συναισθήματα στον ασθενή έτσι ώστε να καταστεί ανίκανος να χειρισθεί την κατάσταση. Συναισθήματα όπως η άρνηση (δεν το πιστεύω πως αυτό συμβαίνει σε μένα), ο θυμός (γιατί εγώ;) η κατάθλιψη (νιώθω λυπημένη και αβοήθητη) , η ενοχή (πρέπει να έκανα κάτι λάθος), το αίσθημα του αβοήθητου (δεν μπορώ να χειριστώ την κατάσταση), και το αίσθημα της χαμηλής αυτοπεποίθησης (κάτι δεν πάει καλά με μένα).

Όλα τα παραπάνω συναισθήματα είναι φυσιολογικά και λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια της προσαρμογής του ατόμου στην νέα, γι αυτόν, πραγματικότητα. Με την αποδοχή του προβλήματος το άτομο συνειδητοποιεί το παράλογο των σκέψεων του, κάνει ρεαλιστικές σκέψεις γύρω από την ασθένεια και τον χειρισμό την κατάστασης και αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του ώστε να διατηρήσει την υγεία του προσέχοντας συστηματικά τον τρόπο ζωής του χωρίς ακρότητες και υπερβολές αυστηρότητας αλλά ούτε και απερισκεψίας. Ακόμη και μετά την αποδοχή του προβλήματος από τον ασθενή και την ρεαλιστική αντιμετώπιση της πραγματικότητας, τα συναισθήματα αυτά δεν φεύγουν ποτέ εντελώς αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς να τα χειρίζεται.

Άρνηση

Όλοι οι ασθενείς όταν μαθαίνουν για πρώτη φορά ότι πάσχουν από μια χρόνια ασθένεια περνάνε μέσα από την άρνηση. Είναι μια αμυντική στάση του εαυτού μας για την αντιμετώπιση ενός στρεσογόνου γεγονότος. Σιγά σιγά βέβαια αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και φεύγουμε από το στάδιο της άρνησης. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ο ασθενής παραμένει για περισσότερο χρόνο στο στάδιο αυτό και καθυστερεί να περάσει στο επόμενο στάδιο που χαρακτηρίζεται από μια πιο ώριμη συμπεριφορά. Με το να εξακολουθεί κανείς να αρνείται να δεχθεί το πρόβλημα, καθυστερεί την διαδικασία εκμάθησης του σωστού τρόπου συμπεριφοράς (όσον αφορά τη ζωή αλλά και την διατροφή ενός ατόμου με διαβήτη), και βάζει την υγεία του σε κίνδυνο.


Μήπως αρνούμαι το πρόβλημα;

Εάν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να σκέφτεται ή να λέει μια από τις ακόλουθες προτάσεις ίσως θα έπρεπε να προβληματιστείτε με το γεγονός ότι είναι πιθανόν να αρνείστε ένα κομμάτι που αφορά την φροντίδα του εαυτού σας ως προς την ασθένεια του διαβήτη.
Μια δαγκωνιά δε θα με βλάψει.
Αυτό το πρόβλημα θα αυτοθεραπευτεί.
Θα πάω αργότερα στον γιατρό.
Δεν έχω τον χρόνο να το κάνω.
Ο διαβήτης μου δεν είναι σοβαρός.



Πώς να ξεφύγουμε από την άρνηση.

Ρωτήστε τον θεράποντα ιατρό σας για ότι απορίες έχετε όσον αφορά τον διαβήτη.
Μιλήστε στην οικογένεια και στους φίλους σας για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν.
Απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο ώστε να βοηθηθείτε για να ξεπεράσετε το πρόβλημα της άρνησης.
Θυμός
Συνήθως ο διαβήτης και ο θυμός πάνε παρέα.
Μπορεί κανείς να νιώθει θυμό γιατί ο διαβήτης απειλεί την υγεία του και έχει φέρει αλλαγές στη ζωή του. Είναι πιθανόν επίσης να είναι κανείς θυμωμένος με τα πράγματα που πρέπει να κάνει για να ελέγχει τον διαβήτη του. Το τι προκαλεί τον θυμό είναι λιγότερο σημαντικό από το τι τον κάνουμε τον θυμό μας γιατί εάν δεν ελέγχουμε τον θυμό μας θα μας ελέγχει αυτός.


Πώς να ελέγξουμε τον θυμό μας.

Μάθετε περισσότερα γι αυτόν. Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο θυμού στο οποίο θα πρέπει να γράφετε πότε νιώσατε θυμό, που βρισκόσασταν και με ποιους ανθρώπους μαζί, γιατί νιώσατε θυμό και τι κάνατε. Όσο καλύτερα καταλαβαίνει κανείς τον θυμό του, τόσο ευκολότερα τον ελέγχει.
Διώξτε τον θυμό. Εάν νιώθετε ότι ξεκινάτε να θυμώνετε, αρχίστε να μιλάτε αργά, πάρτε βαθιές ανάσες, πιείτε ένα ποτήρι νερό, καθίστε κάτω, χαλαρώστε καθισμένοι άνετα, τοποθετήστε τα χέρια σας στο πλάι.
Εκτονωθείτε. Ξεκινήστε μια φυσική δραστηριότητα όπως τζόκιν, γυμναστική.
Δείτε μια θλιβερή ταινία και αφήστε τον εαυτό σας να συγκινηθεί και να κλάψει.
Κάνε τον θυμό σας να φαίνεται ασήμαντο. Ρωτήστε τον εαυτό σας πόσο σημαντικός ήταν ο λόγος που σας έκανε να θυμώσετε. Μερικές φορές κάποια πράγματα είναι τόσο ασήμαντα που δεν αξίζουν ούτε καν τον θυμό μας.
Γελάστε με τον θυμό σας. Βρείτε κάτι αστείο σχετικά με το γεγονός που σας έκανε να θυμώσετε. Πολλές φορές το γέλιο μπορεί να διώξει τον θυμό μακριά.
Πάρτε δύναμη από τον θυμό σας. Ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε την ενέργεια του θυμού σας, εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από εσάς. Σχεδιάστε, την επόμενη φορά, να χρησιμοποιήσετε τον θυμό σας σωστά. Ο θυμός μπορεί να μας δώσει το κουράγιο να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας ή να προστατέψουμε ένα άλλο άτομο.

Κατάθλιψη

Η καταθλιπτική διάθεση πολλές φορές συνοδεύει τους ασθενείς που πάσχουν από μια χρόνια ασθένεια όπως ο διαβήτης. Μπορεί κανείς να νιώθει μόνος του λόγω της επιπλέον φροντίδας που πρέπει να δίνει στον εαυτό του ώστε να ελέγχει το πρόβλημα του διαβήτη. Είναι επίσης πιθανόν επιπλοκές στην θεραπευτική διαδικασία ή αδυναμία ελέγχου της κατάστασης, να προκαλούν το αίσθημα της θλίψης. Το να νιώθει κανείς κάποιες φορές θλίψη, είναι τελείως φυσιολογικό. Εάν όμως κανείς αισθάνεται πολύ θλιμμένος και χωρίς ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ρπος το καλύτερο για περισσότερο από 2 εβδομάδες τότε θα πρέπει να ελέγξουμε εάν πρόκειται για σημάδια κατάθλιψης.

Έχετε κατάθλιψη;

Κλαίτε συχνά;
Δεν έχετε σεξουαλικό ενδιαφέρον;
Δεν έχετε ενέργεια και όρεξη να δραστηριοποιηθείτε;
Νιώθετε συχνά νευριασμένοι;
Έχετε πρόβλημα συγκέντρωσης της προσοχής σας σε μία ασχολία;
Τρώτε περισσότερο ή λιγότερο απ’ ότι συνήθως και έχετε παρατηρήσει αισθητή αλλαγή του σωματικού βάρους;
Ξυπνάτε νωρίς το πρωί και μετά δυσκολεύεστε να ξανακοιμηθείτε;
Έχετε πρόβλημα με το να καταφέρετε να κοιμηθείτε το βράδυ και ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλές φορές ή κοιμόσαστε πολλές ώρες και με δυσκολία ξυπνάτε;
Υπάρχουν πράγματα που παλαιότερα σας έδιναν ευχαρίστηση με το να ασχολείστε μαζί τους , ενώ τώρα τα βρίσκετε αδιάφορα;
Νιώθετε ότι τίποτε δεν κάνετε σωστά και ότι είστε βάρος στους συνανθρώπους σας;
Νιώθετε περισσότερο στεναχωρημένοι το πρωί απ’ ότι αργότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας;
Έχετε σκεφτεί ότι θα ήταν καλύτερα να μη ζούσατε; Έχετε σκέψεις σχετικά με το να κάνετε κακό στον εαυτό σας; Είχατε ποτέ σκέψεις αυτοκτονίας;
Εάν απαντήσατε ‘’όχι’’ σε λιγότερο από 3 ερωτήσεις, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό. Εάν απαντήσατε ‘’ναι’’ στην τελευταία ερώτηση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό άμεσα ή το συντομότερο δυνατό.

Ενοχή

Η ενοχή είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να νιώσουμε για πράγματα που έχουμε κάνει ή για πράγματα που δεν έχουμε κάνει. Εάν δεν προσέχετε την διατροφή σας, έχετε καιρό να επισκεφτείτε τον ιατρό σας, δεν μετράτε τα επίπεδα γλυκόζης συστηματικά τότε είναι πιθανόν να νιώθετε ενοχές γιατί παραιτηθήκατε από την προσωπική σας φροντίδα σε σχέση με τον διαβήτη.
Η ενοχή μπορεί να μας επαναφέρει στο πρόγραμμα φροντίδας του εαυτού μας και να γίνει η αιτία για θετικές αλλαγές. Ως συναίσθημα γίνεται επίπονο όταν κανείς μπαίνει στην διαδικασία να κριτικάρει συνεχώς τον εαυτό του. Όταν αυτό συμβαίνει, τότε επηρεάζετε αρνητικά η αυτοπεποίθηση του ατόμου και παραιτείται από κάθε προσπάθεια. Θα πρέπει κανείς να δίνει το δικαίωμα στον εαυτό του, κάποιες φορές να είναι πιο κοντά στους στόχους του ενώ κάποιες άλλες φορές να ξεφεύγει από το πρόγραμμα. Μια υγιής σχέση με τον εαυτό μας προϋποθέτει σεβασμό στο ενεργειακό μας δυναμικό αλλά ταυτόχρονα και στους στόχους μας.


Πώς να ξεφύγουμε από τις ενοχές.

Κάντε μία αλλαγή κάθε φορά. Συγκεντρώστε τη σκέψη σας σε ένα μόνο πεδίο και οργανωθείτε όσο καλύτερα γίνετε. Μη ξεκινάτε πολλά πράγματα μαζί. Λόγου χάρη, μη ξεκινήσετε την ίδια εβδομάδα ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστήριο.
Κάντε σταδιακές αλλαγές. Χωρίστε τους μακροχρόνιους στόχους σε πολλά και βραχυχρόνια βήματα. Για παράδειγμα μη προσπαθήσετε να περπατήσετε από την πρώτη κι όλας ημέρα 6 χιλιόμετρα. Θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσετε με 15 λεπτά περπάτημα την ημέρα και σταδιακά να αυξάνετε τον χρόνο άθλησης ώστε να φτάσετε στον τελικό σας στόχο.
Δώστε την άδεια στον εαυτό σας να παρεκτραπεί κάποιες φορές.


Χωρίς ελπίδα

Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη όσον αφορά την αντιμετώπιση της ασθένειας τους. Τα άτομα αυτά, έχουν συνήθως την στάση ‘’δεν μπορώ’’. Τα άτομα αυτά είναι συνήθως εξαρτημένα από τις οικογένειες τους και από τους θεράποντες ιατρούς τους στους οποίους έχουν εναποθέσει την υπόθεση της θεραπείας τους. Θέλουν από τους ιατρούς τους να παίρνουν όλες τις αποφάσεις για την ζωή τους και αυτοί το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να ακολουθούν τις ‘’συμβουλές του ιατρού’’. Υπάρχουν κάποια άτομα τα οποία θεωρούν τον εαυτό τους θύματα και εκμεταλλεύονται τον ρόλο αυτό, για να αποκτούν αυτά που θέλουν από τους άλλους. Αν και νιώθουν ότι έχουν και μια προσωπική ευθύνη, δεν ψάχνουν μόνοι τους να βρουν την λύση των προβλημάτων τους παρά αρκούνται στο να κατηγορούν τους άλλους (οικογένεια, εργασία, ιατροί, φάρμακα) όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αν και τα άτομα αυτά παραπονιούνται συνεχώς, παρ’ όλα αυτά, δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια για να αλλάξουν κάτι από την ζωή τους.

Μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, ψάχνουν κάποιο άτομο για να μοιραστούν μαζί τους την ευθύνη της καταστάσεως τους. Τέτοια άτομα θα τα ακούσουμε να λένε ‘’Πραγματικά τρώω πολύ και πρέπει να χάσω κάποια κιλά, αλλά τι να κάνω που η γυναίκα μου μαγειρεύει πολλά τηγανητά φαγητά!’’ Τα άτομα αυτά, βρίσκοντας λάθη στην συμπεριφορά των άλλων, αποφεύγουν να υιοθετήσουν οι ίδιοι νέους ρόλους και να επωμισθούν ευθύνες. Για παράδειγμα ο παραπάνω άνδρας θα μπορούσε κάλλιστα να πει ‘’θα προσπαθήσω να διαλέξω μαζί με την γυναίκα μου, τα φαγητά εκείνα που μου αρέσουν και μπορώ να φάω ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την διατροφή μου’’. Με τον τρόπο αυτό τα άτομα αναλαμβάνουν την ευθύνη του ελέγχου της ασθένειας τους. Αναλαμβάνοντας ενεργητικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ασθένειας τους είναι πιθανόν να ακούσουμε τα άτομα να λένε ‘’Πρέπει να χάσω βάρος και γνωρίζω ότι είναι στο χέρι μου’’ ή ‘’Νομίζω ότι έχασα τον έλεγχο και θα πρέπει να τον επανακτήσω’’.


Αναλάβετε την ευθύνη της ασθενείας σας.

Θέτουμε τους λογικούς και εφικτούς στόχους.
Αξιολόγησε την πρόοδο σου σε σχέση με τον στόχο σου.
Ζήτησε ανταμοιβή για την κατάκτηση του στόχου σου, από τον ιατρό σου ή από το οικογενειακό σου περιβάλλον.
Βρες δυναμικές και δομημένες λύσεις στα προβλήματα που σου παρουσιάζονται και μη μένεις μόνο στο να τα κατανοείς.
Οργάνωσε έτσι τους στόχους σου ώστε η πραγματοποίηση τους να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου.
Αντάμειψε τον εαυτό σου για τις επιτυχίες σου.
Όταν κανείς αναλάβει την ευθύνη για την προσωπική του φροντίδα σε σχέση με τον διαβήτη, είναι πιθανόν να τον ακούσουμε να λέει, ‘’Από τότε που ανακάλυψα ότι πάσχω από διαβήτη, έχω μια διαφορετική αντίληψη σχετικά με τον τρόπο που το σώμα μου χρησιμοποιεί το φαγητό’’ ή Ο διαβήτης με έκανε να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι να νιώθει κανείς καλά’’.


Αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση του καθενός έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ζωή του καθένα μας. Αποδίδουμε καλύτερα στην δουλειά, στην μελέτη στις προσωπικές μας σχέσεις όταν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Είναι ευκολότερο για ένα άτομο με υψηλή αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει πράγματα από την ζωή του και να τα καταφέρει καθώς επίσης και οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν θετικά. Ο τρόπος με τον οποίο οι ‘’ σημαντικοί άλλοι’’ (γονείς, φίλοι) μας συμπεριφέρονται από την παιδική μας ηλικία, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε εμείς τον εαυτό μας. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, αλλάζει κατά την διάρκεια της ζωής μας ανάλογα με τις δεξιότητες που αποκτάμε και αυτά που καταφέρνουμε. Στην πραγματικότητα αλλάζει από μέρα σε μέρα ανάλογα με τα παρακάτω γεγονότα.

Πως πιστεύουμε ότι είμαστε εξωτερικά την ημέρα αυτή.
Πως αντιδρούν οι άλλοι σε μας.
Πόσο καλά είμαστε στην υγεία μας.
Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για τις υποχρεώσεις της ημέρας.
Εάν νιώθουμε ευχάριστα ή δυσάρεστα για το μέλλον μας.

Η αυτοεκτίμηση σας μπορεί να έχει υποστεί ένα σοβαρό πλήγμα λόγω του σακχαρώδη διαβήτη. Μπορεί να αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας ως ασθενή ή εξαρτημένο άτομο. Μπορεί επίσης να σκεφτόσαστε ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς.

Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση σας και με θετικό τρόπο. Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρετε μπορεί να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση σας καθώς βλέπετε ότι μπορείτε να ελέγχετε τον εαυτό σας και ανακαλύπτετε ότι έχετε ικανότητες που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν σε σας. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε υψηλή αυτοπεποίθηση έχει να κάνει με τα δικά σας πιστεύω για τον ίδιο σας εαυτό.



Πώς να βελτιώσετε την αυτοεκτίμηση σας.

Βρείτε τι σας κάνει να νιώθετε καλύτερα για τον εαυτό σας.
Σκεφτείτε τρόπους που θα μπορέσουν να προκαλούν τις καταστάσεις εκείνες που σας κάνουν να νιώθετε καλά.
Αναγνωρίστε, κάθε μέρα κάτι που σας αρέσει στον εαυτό σας. Μπορεί να σας αρέσει ο τρόπος που ντύνεστε, ότι μαγειρεύετε καλά ή ότι είστε καλός/η σε κάποια σπορ.
Να συναναστρέφεστε με άτομα που σας φέρονται καλά.
Αντιμετωπίστε τα άτομα που συνηθίζουν να σας κριτικάρουν. Δείξτε τους ότι δεν πρόκειται να το ανεχτείτε άλλο.
Εκφράστε στους συνανθρώπους σας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Μην περιμένετε να κατανοήσουν τι θέλετε από την συμπεριφορά σας.
Κάνετε κομπλιμέντα στον εαυτό σας κάθε μέρα.
Κάνετε κομπλιμέντα στους άλλους, μπορεί να το ανταποδώσουν.
Προσπαθήστε να έχετε κάποιες στιγμές ευχάριστες για τον εαυτό σας, σε καθημερινή βάση.
Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν βοηθά, επικοινωνήστε με ένα ψυχολόγο.



Βιβλιογραφία
Barbara J. Anderson PhD, Richard R. Rubin PhD.
Practical Psychology for diabetes clinicians. 2nd 
Edition American Diabetes Association 2001


Μαρία Δούραλη Ψυχολόγος
Πηγή : sec-aftoektimisi.gr


Ο σκύλος της Βουλής -Ενα κατάλευκο λαμπραντόρ στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ! [εικόνες]



Χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν κάποιος ή κάποια βουλευτής που έκλεψε την παράσταση, αλλά ένας σκύλος!

Πρόκειται για το κατάλευκο λαμπραντόρ της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας κατά την έναρξη της συνεδρίασης προκειμένου να ερευνήσει το χώρο για τυχόν εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Ο σκύλος της ελληνικής αστυνομίας έκανε τη βόλτα του ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μύρισε το χώρο και αποχώρησε από το κτίριο της Βουλής.





Πηγή: iefimerida.gr 


Θρίλερ στην Αίγινα: Σκηνοθετημένη ληστεία ή όχι; Σκότωσαν την «αγία» της Αίγινας



Στο περιβάλλον των θυμάτων στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη στυγερή δολοφονία ενός 44χρονου και της 71χρονης θείας του στο σπίτι τους στην Αίγινα.

Το απύθμενο μίσος που έδειξαν οι δράστες απέναντί τους κάνει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να υποψιάζονται ότι θύματα (Λάμπρος και Ειρήνη) και θύτες μπορεί να γνωρίζονταν προσωπικά. Η 71χρονη Ειρήνη ήταν συνταξιούχος και πολύ αγαπητή στην περιοχή. Συνήθιζε να ασχολείται με την εκκλησία των Αγίων Ασωμάτων και μάλιστα είχε ενεργό συμμετοχή σε εράνους που γίνονταν για την ενίσχυση αστέγων και φτωχών ανθρώπων της Αίγινας. Ο 44χρονος Λάμπρος ήταν άνεργος οικοδόμος. Από μικρή ηλικία είχε μείνει ορφανός και έτσι ζούσε με τα αδέλφια του πατέρα του.
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έπεφταν θύματα δολοφονικής ενέργειας. Ο τρόπος που λειτούργησαν οι δολοφόνοι, οι οποίοι δεν δίστασαν να δέσουν και να βάλουν φωτιά στον άνδρα και τη γυναίκα, δείχνει συναισθηματική φόρτιση και ερασιτεχνισμό.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί έκαψαν τα θύματά τους. Με τον τρόπο αυτόν δεν έσβησαν τα ίχνη τους. Αν ήθελαν να καλυφθούν θα έπρεπε να βάλουν φωτιά σε ολόκληρο το σπίτι. Στους υπόλοιπους χώρους βρέθηκαν ίχνη, καθώς πριν το έγκλημα τους είχαν αναστατώσει είτε ψάχνοντας για μετρητά είτε γιατί ήθελαν να σκηνοθετήσουν ληστεία», λέει αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι δράστες να έδεσαν τον 44χρονο και τη θεία του σε καρέκλες, να τους βασάνισαν και στη συνέχεια να τους έβαλαν φωτιά.

Τα πτώματα βρέθηκαν από την Πυροσβεστική το βράδυ της Δευτέρας όταν κάτοικοι της περιοχής Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα αντιλήφθηκαν τις φλόγες και τους καπνούς που έβγαιναν από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, με τους πυροσβέστες απλά να εντοπίζουν τις σορούς των δύο ενοίκων στον χώρο του υπνοδωματίου, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Κάποια ευρήματα απομάκρυναν την εκδοχή του ατυχήματος από κάποιο θερμαντικό μέσο. Το σπίτι ήταν αναστατωμένο με ίχνη πάλης στο εσωτερικό του. Ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί του νησιού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπήρχε και διάρρηξη στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού με πέτρα που εκτοξεύτηκε από έξω προς τα μέσα.

Κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίδεψε στο νησί, όπου προέβη σε αυτοψία του χώρου, ενώ οι σοροί θα μεταφέρονταν στο νεκροτομείο Αθηνών, για την νεκροτομή που θα γίνει σήμερα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα θύματα είχαν μεταφερθεί στον χώρο του υπνοδωματίου, χωρίς προς το παρόν να είναι σε θέση να πουν αν ήταν εν ζωή κατά την μεταφορά, αν είχαν δολοφονηθεί πριν με κάποιο μαχαίρι ή με στραγγαλισμό.



Πηγή 


Ποτάμι : Ψέμα - κουτοπονηριά - αφερεγγυότητα στη νοοτροπία της κυβέρνησης



Κουτοπόνηροι υπουργοί

Ψέμα - κουτοπονηριά - αφερεγγυότητα στη νοοτροπία της κυβέρνησης, σημειώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο περαιτέρω κάνει λόγο για προσπάθεια συνενοχής, με αναφορά ειδικά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου και όσα διημείφθησαν χθες με την τροπολογία για τις αγροτικές επιδοτήσεις που ναι μεν ανακοίνωσε αλλά διευκρινίζοντας ότι δεν προτίθεται να υπογράψει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις

Στο θέμα της τροπολογίας για την επιστροφή των αγροτικών επιδοτήσεων και την ιδιαίτερη προσέγγιση του θέματος από τον αρμόδιο υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου αναφέρεται με σημερινή ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:«Αυτή είναι η νοοτροπία της κυβέρνησης: Ψέμα, κουτοπονηριά και αφερεγγυότητα».

«Παραμένει ακόμη υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Αποστόλου;», διερωτάται το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και συνεχίζει:

«Αυτός που χτες κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή λέγοντας ότι τις επιστροφές αγροτικών επιδοτήσεων τις νομοθετούμε διότι έχουμε καταδικαστεί και θα πληρώνουμε υπέρογκα πρόστιμα. Αλλά να μην ανησυχεί η Βουλή διότι -είπε- η κυβέρνηση στην πράξη δεν θα τις εισπράξει! Και ο ίδιος δε θα βάλει την υπογραφή του σε επιστροφές!»

«Και είχε το θράσος  - προστίθεται στην ανακοίνωση - να ζητήσει από το Κοινοβούλιο τη συνενοχή σε αυτή την απατεωνιά. Λες και οι εταίροι μας στην Ευρώπη δεν "μεταφράζουν" τα φτηνά κόλπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η καταρρακωμένη αξιοπιστία της χώρας δεν αντέχει άλλα φτηνά κόλπα».

«Δυστυχώς το Ποτάμι δικαιώνεται: Η πρόσκληση για συναίνεση δεν είναι παρά πρόσκληση σε συνενοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.




Πηγή: skai.gr


Σύμβουλος του Ερντογάν: Απειλήσαμε ότι θα πλημμυρίσουμε την ΕΕ με πρόσφυγες και το κόλπο έπιασε



Ο Μπουρχάν Κουζού αποκάλυψε το «μυστικό όπλο» της Τουρκίας, που έπεισε τους Ευρωπαίους να της παραδώσουν «γη και ύδωρ»

Στον απόηχο της συμφωνίας που επετεύχθη την περασμένη Κυριακή κατά τη Σύσκεψη Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, η οποία εξασφάλισε στην γείτονα χώρα επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισ. ευρώ αλλά και πολιτική στήριξη σε μία δύσκολη για αυτή συγκυρία (λόγω των τεταμένων σχέσεων με τη Ρωσία) ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του Ερντογάν αποκάλυψε σήμερα το «μυστικό όπλο» της Τουρκίας, που έπεισε τους Ευρωπαίους να της παραδώσουν «γη και ύδωρ».

Σύμφωνα με μία ανάρτηση του Μπουρχάν Κουζού, έμπιστου συνεργάτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ευρώπη υποχώρησε την περασμένη Κυριακή μπροστά στην ανοιχτή απειλή της Τουρκίας να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με Σύρους πρόσφυγες.

«Η ΕΕ "έπιασε" επιτέλους το μήνυμα της Τουρκίας και έβαλε το χέρι στην τσέπη. Τι τους είπαμε; Ότι θα ανοίξουμε τα σύνορά μας, αφήνοντας του Σύρους πρόσφυγες να ξεχυθούν στις δικές τους χώρες», έγραφε ο Κουζού σε ένα tweet που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Αρκετοί χρήστες των social media κατέκριναν τον Σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, λέγοντας πως είναι ανήθικο να μιλάει κανείς για τα πλήθη των προσφύγων λες και είναι κοπάδι με «μαντρωμένα ζώα», που «ξεχύνονται» προκαλώντας καταστροφές στο πέρασμά τους.





Πηγή : protothema.gr


Ο κυνισμός ως κυβερνητική ιδεολογία


Του Γιώργου Λακόπουλου 

Η συνέντευξη στην ΕΡΤ του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη απέπνεε το  χαρακτηριστικό που είναι διάχυτο στις μεθόδους διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, του οποίου άλλωστε προβάλει ως μέντορας: κυνισμό. Το μήνυμα αυτών των μεθόδων είναι: εξουσία για την εξουσία. Εξουσία όπως να είναι και με όποιον να είναι...
Το πρώτο στάδιο αυτής της επιλογής ολοκληρώθηκε ήδη με τον ευτελισμό κάθε άνοιας προοδευτικής και αριστερής κουλτούρας, αισθητικής, πολιτικής αντίληψης και ιστορικής συναίσθησης, που αναδείχθηκε μέσα από την προσχεδιασμένη ωμά συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του.

Επικυρώνοντας τον χαρακτηρισμό του πολιτικού αναλυτή Λευτέρη Κουσούλη "νεοδημαγωγός" ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε κανένα δισταγμό -μετά τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με το κόμμα πέραν της ΝΔ και τους δημοσίους επαίνους για την "αντιμνημονιακής συνέπεια" του αρχηγού του- να εναγκαλιστεί τον Καμμένο δημοσίως το βράδυ των εκλογών. Εκείνη τη στιγμή η διαφορά της σωματικής τους διάπλασης δεν διαμόρφωνε απλώς μια καρικατούρα. Στιγμάτιζε αναλόγως την πολιτική τους συμπόρευση.

Το δεύτερο στάδιο αυτής της επιλογής εξουσίας περνάει από την γελοιοποίηση, που αναδύεται από το φλερτ με τον Βασίλη Λεβέντη. Από προηγούμενες δραστηριότητες του Φλαμπουράρη στη Βουλή προκύπτει ότι ανέλαβε να προωθήσει αυτή τη συνεργασία, για την οποία δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση πέρα από την ασβέστη επιθυμία για εξουσία. Μετά τη θυσία στον εθνικισμό και τις ακραίες απόψεις και πρακτικές η κυβέρνηση της υποκλίνεται στο καλτ και το γραφικό.
Εφόσον Τσίπας - Καμένος - Λεβέντης σχηματίζουν κυβερνητική τριπλέτα η έννοια της πολιτικής θα εκπέσει στα τάρταρα. Θεωρητικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να διαφέρει από τους άλλους δυο. Αλλά είναι τόσο ίδιοι -με τον Λεβέντη μάλιστα να είναι ο αθώος της παρέας.
Ο κυνισμός διαπερνούσε και την ομιλία του Πρωθυπουργού προς τους βουλευτές του. Βάφτισε επιτυχία την διολίσθηση στο τρίτο Μνημόνιο, από τις αντιμνημονιακές κραυγές και τις υποσχέσεις για κατάργηση της μνημονιακής νομοθεσίας σε μια νύχτα. Προέβαλε ως θετική εξέλιξη τη διάλυση του τραπεζικού συστήματος με το Δημοψήφισμα που έφερε τα capital controls και τον αφελληνισμό της ανακεφαλαίωσης. Παρέβλεψε την αρνητική εξέλιξη  όλων των δεικτών της οικονομίας και της κοινωνίας.

Με άλλα λόγια έπνιξε τους ακροατές του σε μια αλληλουχία ανακριβειών, άγνοιας και παραπληροφόρησης στην καλύτερη περίπτωση και σε συνειδητή ψευδολογία καθεστωτικού τύπου στη χειρότερη. Ούτε ένα στοιχείο από όσα παρέθεσε δεν αντιστοιχεί την πραγματικότητα.
Η κυνική επιδίωξη της εξουσίας χωρίς αρχές κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση χειρότερο από ό,τι ήταν στην αντιπολίτευση. Γιατί; Ο στρατηγός Πάτον θα έλεγε: "Πρόσεξε αυτό για το οποίο οι άνθρωποι είναι κυνικοί, και συχνά θα ανακαλύψεις αυτό που τους λείπει".



capital.gr


Η Αθήνα γέμισε πράσινους παπαγάλους!



Και έτσι ξαφνικά η Αθήνα, ακόμα και το κέντρο της, απέκτησε αποικία παπαγάλων! Όλοι τους, έχουν ένα εκπληκτικό πράσινο χρώμα αλλά και  ένα εξαιρετικά περίεργο κρώξιμο που τους κάνει αν και είναι πανέμορφοι να θυμίζουν Κακοφωνίξ.

Η συμμορία των ελεύθερων πράσινων παπαγάλων αριθμεί περισσότερα από 2000 μέλη και πλέον έχει κατακτήσει, σχεδόν, όλα τα πάρκα της Αθήνας αφού κυκλοφορούν στα Πατήσια, την Κυψέλη και τα πέριξ.

 Οι ιδανικοί δραπέτες βρίσκονται παντού. Από το Πάρκο Τρίτση μέχρι το Πεδίον του Άρεως. Από το πάρκο της Ευελπίδων μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων. Από τη Γλυφάδα μέχρι το Γουδή.

Και μιλάμε για ιδανικούς δραπέτες γιατί όπως μας είπαν από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πρόκειται για ασιατικούς παπαγάλους, που πωλούνται σχεδόν σε όλα τα pet shop που έχουν πτηνά, παπαγάλοι που έχουν την εκπληκτική ικανότητα να δραπετεύουν από το κλουβί για να ζήσουν ελεύθεροι και όχι σαν κορόϊδα που λέει και το λαϊκό άσμα.

Το καλό για τους ασιάτες πράσινους παπαγάλους είναι ότι το κλίμα της Αττικής είναι ιδανικό για την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους. Και ίσως είναι το μοναδικό είδος που μπορεί να ζήσει σε θερμές περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνει η Ορνιθολογική Εταιρεία η οικογένεια των παπαγάλων δεν εκπροσωπείτο τα τελευταία χιλιάδες χρόνια στον ευρωπαϊκό χώρο, μέχρι που μερικά είδη εισέβαλαν ως δραπέτες και έχουν, πλέον, δημιουργήσει ακόμη και αναπαραγωγικές αποικίες.

Το είδος που φαίνεται να προτιμά και τη χώρα μας είναι ο πράσινος παπαγάλος ή Δαχτυλιδολαίμης Ψιττακίσκος που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες η εξάπλωσή του περιοριζόταν στα νότια της Ασιατικής ηπείρου και στην υποσαχάρια Αφρική.

Βέβαια για να τους συναντήσετε θα πρέπει να συνδεθείτε και πάλι με τα πάρκα της πόλης, προνόμιο που έχουν πια μόνο οι περιπατητές, οι λάτρεις τουjogging και των σκυλιών. Όλοι οι άλλοι μπορείτε να δέιτε τους ιδανικούς δραπέτες μόνο σε φωτογραφίες…



Πηγή : topontiki.gr


Απίστευτη δήλωση υπουργού: Φέρνουμε την τροπολογία για να ξεγελάσουμε τους ξένους



Γκάφα ή σχέδιο κοροϊδίας και προς ποίους; Στους αγρότες ή στην ΕΕ και τους Θεσμούς; Ότι κι αν συνέβη, όποιος και εάν είναι τελικά ο αποδέκτης του «εμπαιγμού» σε καμία περίπτωση δεν τιμά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου που με μια λογική «κουτόφραγκου…» θέλησε να δικαιολογήσει την τροπολογία που έφερε αιφνιδιαστικά για ψήφιση σήμερα στην Ολομέλεια και θα επιβάλει από το 2016 την σταδιακή επιστροφή των 320 εκατ. ευρώ από 725.000 αγρότες για τις ενισχύσεις που είχαν λάβει από τον ΕΛΓΑ το 2008 και 2009 και κρίθηκαν από την ΕΕ ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είπε από το βήμα της Ολομέλειας «εάν δεν κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό το θέμα θα έχουμε ημερήσιο πρόστιμο και η ΕΕ θα μας πάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο… αλλά όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ ο υπουργός δεν θα εισπραχθούν αυτές οι ανακτήσεις… « και συμπλήρωσε συνωμοτικά… « Καταλαβαίνετε τι σας λέω…»!!!

Ο κ. Ευάγγελος Αποστόλου προχώρησε στην «αποκάλυψη»αυτή θέλωντας να απαντήσει στις επιθέσεις της Αντιπολίτευσης για αυτή την δυσβάσταχτη τροπολογία για τους αγρότες που έφερε λέγοντας πως «θα πρέπει να καταλάβετε ότι είμαστε στο απόσπασμα της ΕΕ και θα πρέπει να το θεραπεύσουμε… Το ημερήσιο πρόστιμο εάν δεν τους δείξουμε ότι κάνουμε θα είναι πολύ μεγάλο…» αλλά μην στεναχωριέστε... « αυτές οι ανακτήσεις δεν θα γίνουν όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και κυβέρνηση και εγώ υπουργός…».

Σε συνομιλίες που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου και οι συνεργάτες του μετά το τέλος της συνεδρίασης με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριζαν, ότι με την τροπολογία αυτή γίνεται ηπιότερη η εφαρμογή του ισχύοντα νόμου περί εισπράξεων και σε κάθε περίπτωση αυτές οι ανακτήσεις για να γίνουν θα πρέπει να εκδοθεί μια κοινή υπουργική απόφαση που θα συνυπογράφει ο ίδιο και ο υπουργός Οικονομικών …

Πάντως, ακόμα και εάν τα όσα αναφέρονται στην τροπολογία είναι υπουργικές γραφές του «αέρα» για τους «ξένους» είναι απορίας άξιον πως αποκάλυψε με τέτοια ευκολία και με επίσημα πρακτικά της ΒτΕ, ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου το «μεγαλοφυές» σχέδιο «κοροϊδίας» των κουτών ευρωπαίων και δεν πιστεύει πως δεν θα το πληροφορηθούν…



Πηγή : newsit.gr


Δεν έχουν τέλος οι ασύστολοι διορισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στο διαλυμένο δημόσιο που υπολειτουργεί



Όλα υπολειτουργούν και ο ιδιωτικός τομέας έχει αφεθεί στην τύχη του από τις ¨διάνυες¨του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι ικανοί να εκκινήσουν ότι θα μπορούσε να έχει όφελος για την οποιαδήποτε ανάπτυξη στην χώρα. Και αντί αυτών διορίζουν ασύστολα και προκλητικά προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα καθεστωτικό κράτος νομίζοντας ότι  θα τους κρατήσει στην εξουσία και αγνοώντας, αδιαφορώντας για το εάν τους σηκώνει να τους πληρώνει αυτή η ταλαίπωρη χώρα χωρίς την στήριξη του ιδιωτικού τομέα που βουλιάζει γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Διαβάζουμε στο parapolitika.gr

Η υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου διόρισε και τα δύο παιδιά της αδελφής της στο Δημόσιο

Της Σοφίας Σπίγγου 

Με… βιομηχανία μοιάζουν πλέον οι διορισμοί συγγενών και φίλων υπουργών και πολιτικών στον κρατικό μηχανισμό, καθώς από τον Ιανουάριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία, άτομα από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον των προαναφερθέντων τοποθετούνται σε κρατικές θέσεις. «Σόι πάει το βασίλειο», λοιπόν, με όλους όσοι συνωστίζονται στην αυλή της Κουμουνδούρου ζητώντας μια θέση στο Δημόσιο να ικανοποιούνται πλήρως και σταδιακά. Ξαδέρφια, ανίψια, σύντροφοι, συγγενείς κάθε βαθμού και, φυσικά, κομματικοί φίλοι έχουν ήδη βρει τη θέση τους σε κρατικά πόστα.

Οπως φαίνεται, και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, παραδειγματίστηκε από τους συναδέλφους της και φρόντισε από την πρώτη στιγμή να «τακτοποιήσει» τα δύο ανίψια της σε υπουργεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπερισχύει συνήθως η δύναμη του αίματος… αφού πρόκειται για τα παιδιά της αδελφής της, τα οποία βρήκαν «καταφύγιο» στα γραφεία των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή της κ. Αναγνωστοπούλου, στις 25 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά ως βουλευτή Αχαΐας, αποφασίστηκε ο διορισμός της νεαρής ανιψιάς της, Ελισάβετ Σίσκου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, η θέση της στο κόμμα ισχυροποιήθηκε, καθώς στις 17 Ιουλίου, κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε, ορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ οι εκλογές του Σεπτεμβρίου την «καλωσόρισαν» ως αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας. Και αυτή τη φορά, πάνω στο τριήμερο, η ίδια πλέον ζήτησε στις 23 Σεπτεμβρίου τον διορισμό του ανιψιού της και αδελφού της Ελισάβετ, Στέφανου Σίσκου, σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας.

«ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ»

Γεννημένη στις 11 Απριλίου 1990 στην Πάτρα, η όμορφη ανιψιά της κ. Αναγνωστοπούλου σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στα 25 της χρόνια βρέθηκε στο πλευρό του Νίκου Παρασκευόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πριν από τον διορισμό της, η εντυπωσιακή Ελισάβετ εργάστηκε για ένα χρονικό διάστημα σε γνωστό καφέ-μπαρ του Κολωνακίου, το οποίο ανήκει στον σύζυγο της Κατερίνας Λάσπα -ένα στέκι που ακόμη το επισκέπτεται συχνά με τις παρέες της. Το «ντεμπούτο» της στα μέσα ενημέρωσης το έκανε κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουλίου, όταν έκλεψε την παράσταση σε μια μάλλον βαρετή διαδικασία. Εκείνη την ημέρα, η νεαρή καλλονή κέντρισε το ενδιαφέρον των φωτογράφων με την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μαγνήτισε όλα τα βλέμματα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου απαθανατίστηκε να συνοδεύει τη μητέρα της και αδελφή της Σίας Αναγνωστοπούλου. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, οι φίλοι της πόσταραν τα δημοσιεύματα των σάιτ στη σελίδα της στο facebook, καμαρώνοντας για τη φίλη τους.


Κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από την αδελφή του, Ελισάβετ, ο Στέφανος Σίσκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΑΤΕΙ Πατρών, ενώ μερικά χρόνια αργότερα πήρε πτυχίο από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα τα έκανε στο TVXS.gr του Στέλιου Κούλογλου και στη συνέχεια βρέθηκε στο πλευρό του επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρου Θεοδωράκη, αφού εργάστηκε για ένα διάστημα στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές».


Η περσινή χρονιά τον βρήκε στο Star, όπου εργάστηκε για την εκπομπή «LiveU» της Πόπης Τσαπανίδου. Μάλιστα, στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο με την παρουσιάστρια να ξεκαρδίζεται στα γέλια με τις ατάκες του νεαρού δημοσιογράφου, λέγοντάς του: «Αν συνεχίσεις σε αυτό τον ρυθμό, κόβω το κεφάλι μου ότι θα κάνεις λαμπρή καριέρα στην τηλεόραση». Βέβαια, η όμορφη Πόπη έπεσε μάλλον έξω στις προβλέψεις της, αφού ο Στέφανος Σίσκος επέλεξε καριέρα στο πλευρό της θείας του στο υπουργείο Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στάθηκε δίπλα της και στο «επεισόδιο» με τους φοιτητές που είχαν πραγματοποιήσει πριν από 20 ημέρες συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας.


Εδω η Ελλάδα διαλύεται 10 και 17 Ιανουαρίου οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία;



Είναι τρομερά αυτά που παρακολουθεί να συμβαίνουν στην Ν.Δ. ο άμοιρος Έλληνας πολίτης, που περιμένει να ενεργοποιηθεί επιτέλους η αξιωματική αντιπολίτευση μήπως και σώσει κάτι από την λαίλαπα που καταστρέφει τα πάντα και να τους σταματήσει τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαπραγματεύονται γιατί τα κάνουν χειρότερα για την χώρα.

Με αυτή την τρίμηνη εμπλοκή και ασυνεννοησία που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόνο σιγουριά και υπευθυνότητα δεν δείχνει στον απογοητεύμενο Έλληνα που παρακολουθεί άφωνος και περιμένει.

Ακούγεται λοιπόν ότι η κατάντια και η ανικανότητα αυτών που έχουν επιφορτιστεί με τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία οδηγεί εκ νέου σε νέας εμπλοκής στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Η αποτυχία της ΚΕΦΕ να βρει την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο φέρνει νέες καθυστερήσεις. Ήδη η διαδικασία έχει πάει τουλάχιστον μια εβδομάδα πίσω και όλα δείχνουν ότι η διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου θα πρέπει να θεωρείται αδύνατη. Τουλάχιστον αυτό λένε πολλοί ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Ειδικά οι δυο υποψήφιοι για την προεδρία Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης δεν θέλουν ούτε να ακούν για αναβολή της διαδικασίας, όμως φαίνεται ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης έχουν άλλη άποψη, αν αυτό, όπως λένε άτομα από το περιβάλλον τους, διασφαλίσει τη διαδικασία. Έτσι έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι νέες ημερομηνίες. Ως πλέον πιθανή φαίνεται αυτή της 10ης Ιανουαρίου με τον επαναληπτικό γύρο, αν χρειαστεί, στις 17 του μήνα.

Δεν είναι όμως μόνο οι υποψήφιοι που αντιδρούν, αλλά και πολλοί βουλευτές, που βλέπουν ότι δίνεται η ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να “παίζει” μόνος του την ώρα που η Νέα Δημοκρατία βυθίζεται στην εσωκομματική αντιπαράθεση.


Κώστας Βουκελάτος


Πούτιν και Ομπάμα τελειώνουν το ISIS – Χτυπούν ανελέητα τις εγκαταστάσεις πετρελαίου



- Στο χορό που ξεκίνησαν τα βομβαρδιστικά της Ρωσίας μπήκαν και οι Αμερικανοί
- Στριμωγμένη στη γωνία η Τουρκία που εμπορευόταν πετρέλαιο με τους τζιχαντιστές
- Αλλάζει ο “χάρτης” της περιοχής μετά την παρέμβαση Πούτιν
- Η “νευρικότητα” των Τούρκων πιλότων γύρισε μπούμερανγκ για την Τουρκία
- Προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο στέλνοντας τα F-16 πάνω από ελληνικά νησιά

Η Ρωσία άνοιξε τον κύκλο του βομβαρδισμού των εγκαταστάσεων πετρελαίου που εκμεταλλεύεται το Ισλαμικό Κράτος και τώρα οι ΗΠΑ έρχονται να τον συνεχίσουν.
Μια μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ομπάμα οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό συγκεκριμένων στόχων για να “στραγγαλίσουν” οικονομικά το ISIS.


"Αυτό που βλέπετε τις τελευταίες εβδομάδες είναι μια εντεινόμενη προσέγγιση που δεν αφορά απλώς περισσότερους βομβαρδισμούς, αλλά διαφορετικούς βομβαρδισμούς," είπε ο υποψήφιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας Έϊμος Χόχστιν χθες στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας.
Περίπου 43% του εισοδήματος του Ισλαμικού Κράτους από το πετρέλαιο έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο στρατηγός Τζο Ντάνφορντ, επικεφαλής των επιτελείων άμυνας των ΗΠΑ, σε διαφορετική ομάδα του Κογκρέσου.


Ήταν οι Ρώσοι, αμέσως μετά την κατάρριψη του Su -24 από τα τουρκικά F-16 που ξεκίνησαν να χτυπούν κινητούς στόχους που έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο. Οι Τούρκοι τότε είχαν μιλήσει για κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια, όμως η αλήθεια ήταν άλλη. όπως φαίνεται τώρα από τα στοιχεία των Αμερικανών γίνεται βομβαρδισμός πετρελαιοφόρων φορτηγών καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος από το πετρέλαιο το παίρνει το ΙΚ από τα πρώτα στάδια ανεφοδιασμού.
Η “κοινή γραμμή” Ρώσων και Αμερικανών στην περιοχή και ο διορισμός του Χόχστιν που προτάθηκε από τον ίδιο τον Ομπάμα δείχνει ότι η κατάσταση στην περιοχή αλλάζει. Οι δυο υπερδυνάμεις πήραν επιτέλους απόφαση να τελειώνουν με το Ισλαμικό Κράτος και αυτό ξεκινάει με τον Οικονομικό πόλεμο.


Την ίδια ώρα η Τουρκία βλέπει να χάνει το ρόλο της στην περιοχή, παράλληλα βλέπει τους Ρώσους να κάνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε περιοχές όπου οι ίδιοι ήθελαν να αποκτήσουν επιρροή.
Η... απάντηση είναι τουλάχιστον “νευρική”. Μπορεί να δείχνουν στην Ε.Ε. Ότι σταματούν τη ροή μεταναστών προς τα ελληνικά παράλια, όμως δεν χαμηλώνουν την ένταση με την Ελλάδα.
Έξι τουρκικά μαχητικά πέταξαν για περίπου μισή ώρα πάνω από Ικαρία και Φούρνους προκαλώντας για ακόμη μια φορά. Μάλιστα αυτή τη φορά οι Τούρκοι έδειξαν ιδιαίτερη προκλητικότητα.
Ίσως με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν να... τσεκάρουν την ψυχραιμία των Ελλήνων πιλότων όπως έγραψε, πριν το σβήσει απ' τον αγγλόφωνο λογαριασμό στο twitter, στον Αχμετ Νταβούτογλου ο Α. Τσίπρας.




Πηγή : newsit.gr



Στα άδυτα των εργοστασίων του Μπαγκλαντές: Εκεί όπου παιδιά, για 0,28 ευρώ την ημέρα, ράβουν τα τζιν που φοράμε εμείς στη Δύση [εικόνες]



Από το πρωί μέχρι το βράδυ, μέσα σε χώρους εργοστασίων, ανάμεσα σε ρούχα και ραπτομηχανές, παιδιά εργάζονται σκληρά, ράβοντας ετικέτες για τα ρούχα της Δύσης, παίρνοντας το ελάχιστο

 μεροκάματο. Αυτή είναι η ζωή των παιδιών του Μπαγκλαντές, που δουλεύουν σκληρά για 0,28 ευρώ την ημέρα.

Παρά τις βελτιωμένες προδιαγραφές ασφαλείας στα εργοστάσια, τα μη κατοχυρωμένα κάτεργα δεν έχουν επιθεωρηθεί. Τα εργοστάσια κατασκευάζουν κυρίως ρούχα για την τοπική και ινδική αγορά, αλλά και γνωστών διεθνών ετικετών, μέσω υπεργολαβιών, κάτι που καθιστά δύσκολο για τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν από πού προέρχονται.

Ο φωτογράφος Κλαούντιο Μοντεσάνο Κασίγιας μέσα από τη δουλειά του αποκαλύπτει τόσο τη συγκλονιστική έλλειψη ελέγχων ασφαλείας μέσα σε μερικά άναρχα εργοστάσια όσο και τις εξαντλητικές ώρες που εργάζονται τα παιδιά εκεί.


Σύμφωνα με τη UNICEF, υπάρχουν περίπου ένα εκατ. παιδιά ηλικίας 10-14, που δουλεύουν ως εργάτες στο Μπαγκλαντές.
Βγάζουν τα προς το ζην και γι' αυτά δεν υπάρχει ζωή έξω από τη δουλειά. Σε μια φωτογραφία του Κασίγιας φαίνεται ένα αγόρι να κάνει μπάνιο μέσα στο εργοστάσιο, στο οποίο τρώει, πλένεται και κοιμάται.


Η βιομηχανία ενδυμάτων στο Μπαγκλαντές είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, μετά την Κίνα και έχει ένα αρνητικό ρεκόρ όσον αφορά την πυρασφάλεια.
Περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εργοστάσιο έξω από τη Ντάκα εξαιτίας πυρκαγιάς. Ηταν ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά ατυχήματα στη χώρα.














Πηγή : iefimerida.gr


Ελεύθεροι λόγω 18μηνου οι κατηγορούμενοι για την ηρωίνη του «Noor 1»



Ελεύθεροι αφήνονται σε λίγες ημέρες σχεδόν όλοι οι έλληνες και αλλοδαποί κατηγορούμενοι για την περιώνυμη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» και ενώ η δίκη της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού αλλά και δικαστικοί λειτουργοί μιλούν για «κίνδυνο εξαφάνισης» ορισμένων εξ αυτών και για πρόκληση σημαντικών προβλημάτων. Όλα αυτά ενώ έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο πέντε νέοι μάρτυρες.

Την ίδια ώρα σημαντικές εξελίξεις φέρεται να υπάρχουν στα ζητήματα εντοπισμού των χρηματοδοτών της μεταφοράς του φορτίου ηρωίνης, με μυστικές έρευνες των ελληνικών και διεθνών διωκτικών αρχών να είναι σε «ιδιαίτερα καλό σημείο». Παράλληλα εξαιρετικά κρίσιμη για την υπόθεση με τους δύο τόνους ηρωίνης θεωρείται μία δίκη που πραγματοποιήθηκε προ μερικών ημερών στην Αίγυπτο, με Έλληνες και αλλοδαπούς στο εδώλιο, οι οποίοι κατηγορούντο για μεταφορά ναρκωτικών και όπλων με το πλοίο «Callisto» που είχε παρουσιασθεί στις αρχές του 2014. Μια υπόθεση που φέρεται να είχε ειδικό ενδιαφέρον και για την ελληνική δίκη, αφού το «Callisto» είχε «κοινή ιδιοκτήτρια εταιρεία» με το «Noor 1». To «Callisto» βυθίστηκε στη διάρκεια επέμβασης των αιγυπτίων λιμενικών λίγο πριν από τη διώρυγα του Σουέζ και οι κατηγορούμενοι γι' αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση απηλλάγησαν των κατηγοριών.

Παρέλευση δεκαοκταμήνου

Στις 12 Δεκεμβρίου παρέρχεται ένα 18μηνο από την αποκάλυψη της υπόθεσης του «Noor 1» και της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα. Έτσι, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα αφεθούν ελεύθεροι περίπου 30 από τους αρχικά συλληφθέντες για την υπόθεση. Ανάμεσα σε αυτούς οι τούρκοι κατηγορούμενοι για διακίνηση, τα ινδικής καταγωγής μέλη του πληρώματος αλλά και έλληνες ιδιώτες που κατηγορούνται για συμμετοχή στη μεταφορά των ναρκωτικών και στο ταξίδι του εν λόγω πλοίου.

Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης κατοικίας στη Φιλοθέη όπου είχε βρεθεί ο ένας τόνος ηρωίνης (σ.σ. είχε επιπρόσθετη ποινή για άλλο μικρότερο αδίκημα) αλλά και δύο επιχειρηματίες (ένας εκ των οποίων πρώην αθλητικός παράγοντας) που φυλακίστηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι αρμόδιες αρχές είναι σε συναγερμό, με τον φόβο κάποιοι από τους κατηγορουμένους -κυρίως δύο-τρεις αλλοδαποί- να σπεύσουν να εξαφανισθούν.

Πέντε νέοι μάρτυρες και η δίκη του «Callisto»

Την ίδια ώρα αναμένεται να καταθέσουν πέντε νέοι μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους ένας οδηγός ταξί που μετέφερε «άφαντο» κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, ένας έμπορος χρυσού που είχε μεταβεί στο Ντουμπάι, ένας λιμενικός, ένας ιδιώτης αλλά και αξιωματούχος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς σχετικά με τον ελλιμενισμό του «Noor 1» και άλλες πτυχές της υπόθεσης.

Τέλος, οι ερευνητές της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης στρέφουν την προσοχή τους στο τι συνέβη στο δικαστήριο της Αιγύπτου όπου εξελίχθηκε η δίκη για το πλοίο «Callisto» το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Μέση Ανατολή με προορισμό την Κύπρο. Είχε ιδιοκτήτη την εταιρεία G-Tankers, η οποία έχει συσχετισθεί και με το «Noor 1».

Οι αιγυπτιακές αρχές φέρεται να παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα ενός ατόμου αραβικής καταγωγής που εικάζεται ότι είχε τοποθετήσει επιπρόσθετες δεξαμενές στο «Callisto» και είχαν υπόνοιες ότι αυτός σχετιζόταν με μεταφορά ναρκωτικών και όπλων. Έτσι προχώρησαν σε επιχείρηση ελέγχου εν πλω του πλοίου.

Φαίνεται όμως ότι εκείνη την ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην κουζίνα του «Callisto» που οδήγησε στη βύθισή του, ενώ ήδη οι αιγύπτιοι αστυνομικοί και λιμενικοί είχαν αρχίσει να προχωρούν σε έλεγχο του φορτίου του. Όμως δεν επιβεβαιώθηκε η μεταφορά «ύποπτου φορτίου», με το πλοίο να βυθίζεται στον Περσικό Κόλπο. Έτσι όλοι οι κατηγορούμενοι -ανάμεσά τους και Έλληνες- αθωώθηκαν.


του Βασίλη Λαμπρόπουλου
tovima.gr



Στα στενά του Βοσπόρου μεταφέρεται ο «ψυχρός πόλεμος» Ρωσίας-Τουρκίας



Οι Τούρκοι πρώτα έκλεισαν τα Στενά απαγορεύοντας στα ρωσικά πλοία τη διέλευσή τους και λίγο αργότερα απέδωσαν την καθυστέρηση στον «φόρτο εργασίας» και τις κακές καιρικές συνθήκες» - Τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε δίπλα σε πλοίο του ρωσικού ναυτικού χωρίς όμως να συμβεί κάτι

Κλιμακώνεται ο «ψυχρός πόλεμος» Ρωσίας και Τουρκίας, ο οποίος σύμφωνα με όσα υποστηριζόυν οι Ρώσοι επεκτάθηκε μετά τον αέρα και στη θάλασσα, με τον αποκλεισμό των ρωσικών πλοίων να διέλθουν από τα Στενά του Βοσπόρου.



Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, δεκάδες πλοία περίμεναν για ώρες τη Δευτέρα στη θάλασσα, προκειμένου να τους επιτρέψει η Τουρκία να περάσουν από το Βόσπορο, σε μια σαφή παραβίαση διεθνών κανόνων.

Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο ΡIA Novosti ότι μια ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου, θα ήταν δυσανάλογη σε σχέση με το διεθνές δίκαιο. «Η Τουρκία δεν θα κλείσει τα Στενά με τα ρωσικά σκάφη εν πλω προς τη Συρία, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του Montreux» τόνισε ο Κραβσένκο.

Τα πλάνα από το θαλάσσιο «μπλόκο» στα ρωσικά πλοία στο Βόσπορο


Λίγη ώρα αργότερα πάντως, ρωσική ανώνυμη στρατιωτική πηγή έσπευσε να διευκρινίσει στο ίδιο πρακτορείο, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την διέλευση των ρωσικών πλοίων και απέδωσε την καθυστέρηση τόσο στον φόρτο εργασίας όσο και στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Παράλληλα, η ίδια πηγή που μίλησε ανωνύμως στο ρωσικό πρακτορείο αναφέρει ότι δεν υπήρξε κάτι το ασυνήθιστο στη «συνάντηση» του ρωσικού πλοίου Yauza με τουρκικό υποβρύχιο στα Δαρδανέλια, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Sputink επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Το πλοίο πιστεύεται ότι βρισκόταν εν πλω προς τη Μαύρη Θάλασσα και το τουρκικό υποβρύχιο φέρεται να συνόδευσε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Βίντεο του περιστατικού μετέδωσε το πρακτορείο Dogan από τα Δαρδανέλια.

Η Σύμβαση του Montreux του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, ρυθμίζει τη διέλευση των στρατιωτικών και πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Σύμφωνα με το άρθρο 2, «εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, μέρα- νύχτα, με οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος του φορτίου, χωρίς διατυπώσεις».

Για τα πολεμικά πλοία σε περιόδους ειρήνης, προβλέπει ότι η Τουρκία οφείλει να επιτρέπει τη διέλευση μικρών και μεσαίων πλοίων, όλων των εθνικοτήτων. Σε καιρό πολέμου, η διέλευση των πολεμικών πλοίων θα πρέπει να αφεθεί εξ ολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο.

Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της πρώην ΕΣΣΔ και της Ρωσίας, μπορούν να πλοηγούν πολεμικά πλοία οποιασδήποτε κατηγορίας, μέσω των Στενών, «υπό τον όρο ότι τα σκάφη αυτά περνούν μέσα από τα Στενά μεμονωμένα, συνοδευόμενα από όχι περισσότερα από δύο αντιτορπιλικά».

Τον Δεκέμβριο του 1982, ο ΟΗΕ επεξεργάστηκε τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει και η Σύμβαση του Μοντρέ παρέμεινε σε ισχύ.

Το 1994, η Τουρκία εξέδωσε μονομερώς κανονισμούς νέας θαλάσσιας κυκλοφορίας για τα Στενά, και περιελάμβανε μια σειρά περιορισμών για τη διέλευση των ξένων πλοίων.

Στο μεταξύ, είχε αναφερθεί ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ και ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα λάβει επιμελητειακή υποστήριξη στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας.


Μεντβέντεφ: Θα επεκτείνουμε τις κυρώσεις στην Τουρκία εάν χρειαστεί


Στόχο την επιθετική συμπεριφορά των τουρκικών αρχών και όχι τον λαό της Τουρκίας έχουν τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η Ρωσία εναντίον της Τουρκίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας για άλλη μια φορά στο γεγονός ότι η ανταπόκριση και οι αναγκαίες ενέργειες έγιναν με γνώμονα την παροχή ασφάλειας στους πολίτες μας και ως αντίδραση στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα ειδικά μέτρα κατά της Τουρκίας θα γίνουν αισθητά στη χώρα αλλά δεν θα βλάψουν  καθόλου τα οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας, πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

«Τα ειδικά μέτρα θα αγγίξουν πραγματικά ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών σχέσεων και έτσι θα ενεργήσουμε με ρεαλισμό, όπως έγινε κατανοητό από το διάταγμα του προέδρου. Ειδικότερα θα ενεργήσουμε προκειμένου οι αποφάσεις που λαμβάνουμε να γίνουν αισθητές στο μέγιστο από την τουρκική πλευρά και να αγγίξει ελάχιστα τα οικονομικά συμφέροντα μας», δήλωσε οΜεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο κατάλογος των περιοριστικών μέτρων της Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας μπορεί να επεκταθεί εάν είναι απαραίτητο.

«Τα μέτρα που περιλαμβάνονται σήμερα στο σχέδιο διατάγματος είναι μόνο το πρώτο βήμα. Θα δούμε πώς θα πάει. Έχουμε τη δυνατότητα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας για την κατάρτιση εντολών για την επέκταση του καταλόγου των προϊόντων που μπορεί να απαγορευθεί η εισαγωγή τους στην Ρωσική Ομοσπονδία. (Έχουμε τη δυνατότητα) να διευρύνουμε τον κατάλογο των υπαλλήλων που τους απαγορεύθηκε η είσοδος στην Ρωσική Ομοσπονδία, και τη λήψη άλλων μέτρων στον περιορισμό ή το τέλος της συνεργασίας με την Τουρκική Δημοκρατία», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Όλα αυτά θα γίνουν εάν κριθεί απαραίτητο», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Επιπλέον έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να επικοινωνήσει με τους εταίρους της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης όσον αφορά τον περιορισμό της μεταφοράς από την Τουρκία στη Ρωσία.

«Θα ήθελα να σας ζητήσω να έρθετε σε επαφή με τους εταίρους μας από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση και να συζητήσετε μαζί τους θέματα που συνδέονται με την απαγόρευση ή τον περιορισμό των οχημάτων μεταφοράς των οποίων το σημείο προορισμού, είναι η Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και τη διαμετακόμιση μέσω της Ρωσίας, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα όπως χειραγώγηση, την οποία, δυστυχώς, συναντήσαμε με τις απαγορεύσεις που επιβάλλονται στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Μεντβέντεφ στον πρώτο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ιγκόρ Σουβάλοφ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.



Πηγή


«Λουκέτο» στους δήμους για τον προϋπολογισμό



Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι δήμαρχοι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι θα κλιμακώσουν τις δράσεις τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα των ΟΤΑ που οδηγούνται -όπως υποστήριξαν- με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέλευση, δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί το σύνολο των ΚΑΠ στους ΟΤΑ -περίπου 320 εκατ. ευρώ- μέχρι και την 1η Ιανουαρίου 2016.

Οι εκπρόσωποι των δήμων, στο πλαίσιο των άμεσων κινητοποιήσεων, αποφάσισαν συμβολικό κλείσιμο όλων των δήμων την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού και πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας αιρετών και εργαζομένων στους δήμους προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων και ενημέρωση βουλευτών και πολιτικών αρχηγών, καθώς και των ευρωπαϊκών οργάνων για την κατάσταση στην ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ΚΕΔΕ διεκδικεί την καταβολή του 30% των κεντρικών αυτοτελών πόρων που έχει καθυστερήσει και οδηγεί τους δήμους σε δυσκολία για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεών τους σε συνδυασμό με την αφαίρεση πόρων, όπως ο φόρος βοσκήσιμων περιοχών που μεταφέρθηκε στις περιφέρειες.
Οι δήμαρχοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν να μπει τέλος στη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων, να αποδοθούν οι πόροι που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία και να υπάρξει σαφής νομοθετική πρόβλεψη για απόδοση σε ετήσια βάση ποσοστού 8,5% του ΑΕΠ για την Αυτοδιοίκηση.
Προειδοποίηση

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δήμων, θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, στις οποίες θα περιληφθούν πιο δυναμικές δράσεις.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, μιλώντας στην έκτακτη συνέλευση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού, σημείωσε ότι «ήδη υπάρχουν δήμοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ σύντομα ακολουθούν και άλλοι. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το 2016, αφού στον προϋπολογισμό προβλέπεται και νέα μείωση των πόρων των δήμων, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν και πάλι πλεονάσματα, όταν το υπόλοιπο κράτος θα εξακολουθήσει να δημιουργεί ελλείμματα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στην κεντρική εξουσία. Προειδοποιούμε ότι η κεντρική εξουσία δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια με την Αυτοδιοίκηση και εύχομαι ο διάλογος να δώσει λύσεις», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.


ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
ethnos.gr


Αναστέλλονται για δύο μήνες οι κατασχέσεις για χρέη στην Εφορία με νέα τροπολογία



Παράταση κατά 2 μήνες για την έναρξη της εφαρμογής των κατασχέσεων και δεσμεύσεων που θα ξεκινούσαν την Τρίτη, με σκοπό την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, έφερε το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή.

Η υπουργική τροπολογία μεταθέτει την έναρξη των σχετικών διατάξεων στην 1.2.2016 αντί 1.12.2015 . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ρύθμιση, η μετάθεση αφορά την έναρξη ισχύος των διατάξεων της παρ. 2 και της περ. α της παρ. 4 του άρθρου 3 του νόμου 4337/2015 σχετικά με την επιβολή διασφαλιστικών μέτρων του δημόσιου συμφέροντος και καταργείται η παρ. 1 του άρθ. 55 του ίδιου Κώδικα σχετικά με τις παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα από 1.2.2016 θα ισχύσουν: «2. α. Η παρ. 5 του άρθρου 46 του ν. 4174/2013 αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Εφόσον η Φορολογική Διοίκηση διαπιστώνει μη απόδοση, ανακριβή απόδοση, συμψηφισμό, έκπτωση ή διακράτηση Φ. Π. Α., Φ. Κ. Ε., φόρου ασφαλίστρων, παρακρατούμενων, επιρριπτόμενων φόρων, τελών και εισφορών με σκοπό τη μη πληρωμή συνολικά στο Δημόσιο ποσού πάνω από εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ, καθώς και είσπραξη επιστροφής των παραπάνω φόρων κατόπιν παραπλάνησης της Φορολογικής Διοίκησης με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με την αθέμιτη παρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων, μπορεί, βάσει ειδικής έκθεσης ελέγχου, να επιβάλλει σε βάρος του υπόχρεου παραβάτη προληπτικά ή διασφαλιστικά του δημοσίου συμφέροντος μέτρα άμεσου και επείγοντος χαρακτήρα. Ειδικότερα η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να μην παραλαμβάνει και να μην χορηγεί έγγραφα που απαιτούνται για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων. Στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου παραβάτη. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες, δεσμεύονται στο σύνολό τους.»

β. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 46 του ν. 4174/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
«6. Τα μέτρα της παραγράφου 5 επιβάλλονται σωρευτικά σε βάρος των ομορρύθμων εταίρων προσωπικών εταιριών, καθώς και σε βάρος κάθε προσώπου εντεταλμένου από οποιαδήποτε αιτία στη διοίκηση ή διαχείριση ή εκπροσώπηση οποιουδήποτε νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας από τη γένεση της υποχρέωσης απόδοσης ή από το χρόνο της διάπραξης, κατά περίπτωση, και μέχρι την ενεργοποίηση των μέτρων, ανεξάρτητα αν έχουν αποβάλει την ιδιότητα αυτή με οποιονδήποτε τρόπο ή για οποιαδήποτε αιτία.»»


Καθώς επίσης και η κατάργηση της παράγραφου 1 του άρθρου 55 του ν. 4174/2013 που λέει ότι «1. Εάν, με βάση την οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, συντρέχει περίπτωση τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης εγκλήματος φοροδιαφυγής, όπως ορίζεται στο άρθρο 66 υποβάλλεται αμελλητί μηνυτήρια αναφορά από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως».



Πηγή : tanea.gr



Ραχήλ για Τσίπρα! "Καραγκιόζης που μυξοκλαίει και βγάζει έρπη!"



Το παρακάτω είναι ακόμα ένα δείγμα αυτών που είχε στο παρελθόν και συνεχίζει να επιλέγει και σήμερα να  ο ελληνικός λαός για να τον εκπροσωπήσουν στην Βουλή και έχει αφήσει την τύχη της χώρας του και την δικιά του στα χέρια τους και στην ακαταλληλότητα τους και  εάν συνεχίσουμε έτσι μόνο μέλλον δεν θα έχουμε σε αυτή την άμοιρη χώρα.




Από τα «απομεινάρια» του πολιτικού συστήματος στην «Εποχή των τεράτων»




Το γρήγορο σχέδιο Τσίπρα για αναβίωση του διπολισμού, η επερχόμενη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας και η «φτώχεια» του Κέντρου

Το σχέδιο του κ.Τσίπρα είναι απλό, έως απλοϊκό και εξελίσσεται από καιρό.

Η ιδέα είναι συγκεκριμένη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται την ανασύσταση ενός διπολικού συστήματος, ένα δίπολο δηλαδή μεταξύ Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς. Όπου αυτός θα ηγείται και θα ηγεμονεύει της Κεντροαριστεράς και απέναντι θα στηθεί ένα σχήμα της λεγόμενης συντηρητικής παράταξης, του οποίου, κατά προτίμηση, θα ήθελε να ηγείται ένας Καραμανλής.

Στην αρχή, μετά την εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου, το θεωρούσε σχεδόν δεδομένο. Υπολόγιζε ότι τα ενδιάμεσα «φτωχά» κόμματα, που σήμερα κινούνται στο χώρο του Κέντρου, θα παρέδιδαν το πνεύμα τους και θα εντάσσονταν στο δικό του σχήμα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, όταν ετέθη ζήτημα προσέγγισης με την Φώφη Γεννήματα και εκείνη αρνήθηκε, ο Πρωθυπουργός είχε μεταδώσει ότι «η κ.Γεννήματα έχει εσωκομματικά προβλήματα και δεν μπορεί να συμμετάσχει τώρα στην κυβέρνηση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει αργότερα.

Περίπου το ίδιο είχε συμβεί και με την Ένωση Κεντρώων του κ.Λεβέντη. Το σημείωμα του κ.Φλαμπουράρη που φανερώθηκε από τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας της Βουλής, δήλωνε αντίστοιχες προθέσεις.

Το σχέδιο σκάλωσε απλούστατα επειδή ανεδείχθησαν, ταχύτερα του αναμενόμενου, τα προβλήματα διακυβέρνησης και εμφανίσθηκαν γρηγορότερα μεγάλα κύματα φθοράς.

Επιπλέον η κρίση της Νέας Δημοκρατίας απεδείχθη σφοδρότερη και των πιο απαισιόδοξων προβλέψεων. Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο της διάλυσης και επιβάλλει στην καραμανλική πτέρυγα ταχεία δράση.

Αν δεν κινηθεί γρήγορα ο Κώστας Καραμανλής θα χάσει το κόμμα που γέννησε ο θείος του και άλλοι θα είναι εκείνοι που θα επιχειρήσουν την αναγέννηση της Δεξιάς παράταξης.

Ο συνδυασμός δηλαδή αποσυντονισμού της κυβερνητικής παράταξης και διαλυτικών φαινομένων στη Νέα Δημοκρατία επέβαλαν στον κ.Τσίπρα να επιταχύνει τις διαδικασίες διεύρυνσης.

Το Ασφαλιστικό απειλεί ευθέως τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και έτσι ο Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να αναζητήσει και άλλους συμμάχους, πέραν του κ.Καμμένου.

Γι' αυτό και εκδηλώθηκε πριν την ώρα της η επιχείρηση της διεύρυνσης, η οποία όπως όλοι διαπιστώνουμε δεν είναι αμφίπλευρη, αφορά μόνο τις συγγενείς προς την Αριστερά ασθενείς κεντρογενείς δυνάμεις και αποκλείει εκείνες της Δεξιάς.

Τις αφήνει αυτές στη διάθεση των καραμανλικών, προς χάριν του ιδανικού δίπολου που θέλει στρατηγικά να χτίσει ο κ.Τσίπρας και ονειρεύεται επίσης ο ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου, ο οποίος κατά βάθος φιλοδοξεί να είναι αυτός που σε επόμενο στάδιο θα ορκίσει πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Ωστόσο, η πραγματική ζωή αποδεικνύεται πιο περίπλοκη και υπονομευτική ακόμη και των καλύτερων σεναρίων.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση καίγεται, οι πολλοί εκπρόσωποι του Κέντρου είναι πονηρεμένοι και ενθαρρυμένοι από τα αδιέξοδα του κ.Τσίπρα και στη Δεξιά παράταξη έχει χαθεί στην κυριολεξία η μπάλα.

Η δεύτερη κυβέρνηση της Αριστεράς απειλείται με γρήγορη φθορά και κατάρρευση και η Δεξιά κινδυνεύει είτε να διαλυθεί, είτε να πέσει σε «ξένα» χέρια.

Υπό αυτές τις συνθήκες όλα μπορούν να συμβούν και όντως τα «απομεινάρια» του πολιτικού συστήματος να μην καταφέρουν το παραμικρό από αυτά που σχεδιάζουν και απλώς να ανοίξουν το δρόμο στην «Εποχή των τεράτων».




Καρακούσης Αντώνης
tovima.gr


Βόμβα που θα διαλύσει την παιδεία : Εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις προτείνει ο Λιάκος



«Βόμβα» που θα διαλύσει το εκπαιδευτικό σύστημα πέταξε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία

Ποιος άλλος από τον καθηγητή Λιάκο που χαρακτήρισε "Τζιχαντιστές" τους Μακεδονομάχους και το θέμα που εγείρεται σοβαρά είναι με ποια κριτήρια και με ποια αξιολόγηση ποιότητας και ικανότητας επιλέγονται αυτοί οι άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Διαβάζουμε στο protothema.gr



Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

«Δεν χρειάζονται σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ εξετάσεις, για να εισαχθούν οι υποψήφιοι σε αυτά» δήλωσε ο καθηγητής που χαρακτήρισε «Τζιχαντιστές» τους Μακεδονομάχους - Πρότεινε λίστα προτεραιότητας για εκείνα τα ΑΕΙ, για τα οποία θα χρειαστούν εξετάσεις

O πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, έριξε τη «βόμβα» με την υπό συζήτηση πρότασή του για εισαγωγή σε κάποια τμήματα των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις.

Μιλώντας στο «Κόκκινο», ο κ. Λιάκος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση, λέγοντας: «Δεν χρειάζονται σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ εξετάσεις, για να εισαχθούν οι υποψήφιοι σε αυτά». Τόνισε, δε: «Σήμερα όσοι θέλουν να πάνε σε ΑΕΙ πηγαίνουν, γι' αυτό άλλωστε η βάση εισαγωγής είναι κάτω του 10. Λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις».

Ο κ. Λιάκος εξήγησε: «Σ' αυτές τις λίγες σχολές θα υπάρξει μια λίστα προτεραιότητας με κριτήρια, τα οποία θα διαμορφωθούν και με τη συμμετοχή των ΑΕΙ. Όλα αυτά τα κριτήρια δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση. Δεν είναι απαραίτητο, αυτός που θα πάει να σπουδάσει Ιατρική, να έχει τελειώσει πρακτικής Κατεύθυνσης Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτε αυτός που θα πάει Φιλοσοφική ή στο Ιστορικό τμήμα να έχει τελειώσει Κλασικό τμήμα Σπουδών».

Αναφερόμενος στο Λύκειο, υπογράμμισε: «Το Λύκειο πρέπει να είναι ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές και μεγάλες σφαίρες: την ανθρωπιστική παιδεία, τη φιλοσοφία και την πολιτική, τη μελέτη της επιστήμης, του περιβάλλοντος και του σώματος, την τέχνη και τον πολιτισμό».

Την ίδια ώρα, με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ιδρύεται για πρώτη φορά Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων» και με διεθνή ονομασία National Exams Organisation, με στόχο τη σύσταση επίσημου φορέα για τις εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο υπουργός κατέθεσε πακέτο τροπολογιών, εκτός από αυτό για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, με τις οποίες  ρυθμίζονται  θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών  Με αυτές καταργούνται οι υποχρεωτικές μετατάξεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και υπολογίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το 2010.

Οι τροπολογίες, παρ' ότι κρίθηκαν εκπρόθεσμες διότι δεν κατατέθηκαν στη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου για τα βοσκοτόπια, έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης σήμερα ψηφίζονται τροπολογίες που αφορούν σε θέματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θέματα ομογενών εκπαιδευτικών σχολείων εξωτερικού, θέματα απόλυσης μαθητών και απολυτήριοι τίτλοι ιδιωτικών σχολείων ισότιμων προς τα δημόσια.


Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην απεργία της Πέμπτης



Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.



Πηγή : prismanews.gr