Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αμολάει η Τουρκία 38.000 κακοποιούς για να βάλει φυλακή τους πραξικοπηματίες αθώους και ενόχους!




Αυτό είναι τρέλα και θα πρέπει να το δει σοβαρά ο σουλτάνος Ερντογάν

Ανακοίνωση μέσω Twitter έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ  ότι απελευθερώνονται 38.000 κρατούμενοι με ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που θα προβλέπει «απελευθέρωση υπό εποπτεία» και αναφέρεται σε ένα κυβερνητικό διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα.

Η μεταρρύθμιση, θα επιτρέψει σε πολλούς κρατούμενους κακοποιούς κάθε είδους να αποφυλακιστούν πρόωρα ή υπό αστυνομική επιτήρηση και αυτό θα πρέπει να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν συλληφθεί για διασυνδέσεις με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι το κράτος της Τουρκίας έχει διαλυθεί υπό του καθεστώτος του Σουλτάνου Ερντογάν.


Ξεκινά σήμερα η δίκη των Σακκά - Σεϊσίδη



Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της κλοπής, της πλαστογραφίας και της αντίστασης κατά της αρχής.

Ενώπιον του Β’ Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα βρεθούν την Τετάρτη, οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης έπειτα από αναβολή που είχε πάρει η δίκη τους στις 8 Αυγούστου. 

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της κλοπής, της πλαστογραφίας και της αντίστασης κατά της αρχής. Σακκάς και Σεϊσίδης είχαν συλληφθεί στις 5 Αυγούστου, στην περιοχή της Σπάρτης, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας από την ΕΛΑΣ. 

Ο δικηγόρος του Μάριου Σεϊσίδη Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλει ότι Σακκάς και Σεϊσίδης έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς μετά τη σύλληψη τους. Η υπεράσπιση αναφέρει ακόμη ότι δεν έχει λάβει ακόμα γνώση της δικογραφίας. Ο Σάκκας φέρεται να συμμετείχε στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ ο Σεϊσίδης στους «ληστές με τα μαύρα».



Πηγή : thetoc.gr




Νέες μειώσεις και σε φτωχοποίηση οδηγεί η κυβέρνηση τους συνταξιούχους



Στον απόηχο του ¨Όποιος θέλει τώρα εκλογές είναι ανόητος" που ξεστόμισε ο Τσίπρας έρχεται νέο σοκ από τον Οκτώβριο όταν θα αφαιρεθούν και τα αναδρομικά καθώς οι μειώσεις ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου

Έως και 38% θα δουν οι συνταξιούχοι  μειωμένες τον Σεπτέμβριο τις επικουρικές τους συντάξεις λόγω του δεύτερου κύματος επανυπολογισμού.

Οι συνταξιούχοι που θα θιγούν είναι πάνω από 800.000 συνταξιούχοι.

Οι πρώτες μειώσεις τον Αύγουστο, ήταν σε περίπου 66.900 συντάξεις από τις 320.000 που επανυπολογίστηκαν.

Στην πληρωμή του Σεπτεμβρίου θα έχουν υπολογιστεί με βάση τον νέο τρόπο που προβλέπει το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου πάνω από 805.000 συντάξεις.

Ο νέος συντελεστής βάσει του οποίου γίνεται ο επανυπολογισμός διαφέρει από ταμείο σε ταμείο και κυμαίνεται μεταξύ 0,5 και 0,6 για τη μεγάλη πλειονότητα, πράγμα που σημαίνει πως το μεικτό καταβαλλόμενο ποσό των επικουρικών πέφτει κατα 40%-50%. 

Κατά τα άλλα είναι ανόητος όποιος ζητάει εκλογές!!


Μητροπολίτης Χίου: Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες!



Επιτέθηκε και κατά των πολιτικών για τους οποίους είπε ότι «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν»

Επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr.

Σε ένα από τα τελευταία «ξεσπάσματά» του στο Πυργί, ο κ. Μάρκος υποστήριξε πως «οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν», σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν παραδώσει τη χώρα, ενώ κάλεσε τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους.

Την ίδια ώρα, «ξεσπάθωσε» εναντίον των προσφύγων, του συμφώνου συμβίωσης και των ομοφυλόφιλων!

«Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες», είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους ότι «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

Σοκαρισμένοι πολλοί πιστοί μίλησαν στο Politichios.gr, τονίζοντας πως «ένας πνευματικός ηγέτης πρέπει να ενώνει το ποίμνιο του όχι να το χωρίζει να το διχάζει και να στρέφεται με μίσος ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό».



Πηγή : protothema.gr


Κύριε Τσίπρα είναι τουλάχιστον ανόητος όποιος δεν ζητάει εκλογές σήμερα με αυτά τα χάλια





Κώστας Βουκελάτος

Ο Τσίπρας τόλμησε  να πει ότι είναι ανόητος όποιος σκέφτεται τώρα εκλογές, φυσικά ότι λέει ο Τσίπρας μας έχει μάθει ότι είναι "συμβόλαιο" ο λόγος του, οπότε μάλλον θα διαψεύσει σύντομα και πάλι τον εαυτό του.

Ποιος τρελός και ανόητος δεν θέλει εκλογές;
Ποιος ανόητος δεν θέλει να πάει η χώρα μπροστά;
Ποιος ανόητος δεν βλέπει ότι με κυβέρνηση Τσίπρα καταστρέφεται η χώρα;

Άρα απλά κύριε Τσίπρα ο ανόητος είναι αυτός που δεν θέλει να δει την χώρα να πηγαίνει κάποτε μπροστά και όχι αυτός που θέλει κάποια στιγμή να βγεί από την ύφεση γιατί αυτό θα συμβεί μόνο χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ δεν μπορεί, δεν έχει τα στελέχη, έχει τα ακροαριστερά της κόμπλεξ και κανένας νοήμων δεν την θέλει στο τιμόνι της χώρας, τα χειρότερα έρχονται τον Σεπτέμβρη και εκεί θα φανεί εάν είναι ανόητοι όσοι ζητούν εκλογές η είναι ανόητοι αυτοί που κάνουν ότι δεν τις θέλουν.

Ο Ελληνικός λαός είναι στα κάγκελα, ξεπέρασε τα όρια του με αυτή την άθλια κυβέρνηση, είναι έτοιμος για εκλογές και ο λαός μπορεί να εξαπατήθηκε και να παραπλανήθηκε από τον Τσίπρα αλλά δεν είναι ανόητος πλέον.


Ipsos - Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Κλίντον κατά 6%



Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον διατηρεί προβάδισμα έξι εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και μεταδόθηκε την Τρίτη.

Το ποσοστό της Κλίντον κυμαίνεται από 41% ως 44% από τα τέλη του Ιουλίου. Στη δημοσκόπηση που μεταδόθηκε σήμερα και διεξήχθη από την 11η ως τη 15η Αυγούστου ανήλθε σε 41%.

Το ποσοστό του Τραμπ έχει παρουσιάσει μεγαλύτερες διακυμάνσεις, από το 33% ως ένα 39%, εν μέσω διενέξεων και περισπασμών τις τελευταίες εβδομάδες. Υπέρ του υποψήφιου του GOP για την προεδρία τάσσεται ένα 35% των πιθανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos.

Ο Τραμπ έχει προκαλέσει διχασμούς στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων λόγω της σφοδρής ρητορικής του εναντίον των μεταναστών κι εναντίον των μουσουλμάνων. Δέχθηκε επικρίσεις κι από τα δύο μεγάλα κόμματα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λόγω της πολυήμερης διένεξης στην οποία ενεπλάκη με τους γονείς ενός αμερικανού μουσουλμάνου λοχαγού ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Ιράκ. Την περασμένη εβδομάδα 70 Ρεπουμπλικάνοι, ανάμεσά τους πρώην μέλη του Κογκρέσου και της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων (RNC), κάλεσαν με επιστολή τους την Επιτροπή να πάψει να στηρίζει τον Τραμπ χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές του «διχαστικές και επικίνδυνες».

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που δεν τάχθηκαν ούτε υπέρ της Κλίντον ούτε υπέρ του Τραμπ σε αυτή τη δημοσκόπηση ανήλθε σε 24%.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2012, ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείτο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ με σχεδόν το ίδιο ποσοστό στο αντίστοιχο χρονικό σημείο. Υπέρ του Ομπάμα τασσόταν ένα 46% και υπέρ του Ρόμνεϊ το 41%, ενώ το 13% δεν τασσόταν υπέρ κανενός από τους δύο, όπως υπενθυμίζει το Ρόιτερς. Το προβάδισμα είχε αλλάξει χέρια αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι αλλά ο Ομπάμα το ανέκτησε και το διατήρησε ως το τέλος μετά τον Οκτώβριο.

Η δημοσκόπηση της Ipsos από την 11η ως τη 15η Αυγούστου έγινε σε δείγμα 1.132 ψηφοφόρων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±3%.




Πηγή : kathimerini.gr


Γελούσαν λίγο πριν πεθάνουν! Φωτογραφίες ανθρώπων σε πεδία μαχών που σοκάρουν



Βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον θάνατο σε πεδίο μάχης ή απέναντι σε εκτελεστικό απόσπασμα. Λίγα δευτερόλεπτα τους χώριζαν από το θάνατό τους. Η αντίδρασή τους ξενίζει . Χαμογελούν σαν να μην έχουν συνειδητοποιήσει το τέλος της ζωής τους. 

5 φωτογραφίες ανθρώπων που αντιμετώπισαν τον θάνατό του γελώντας στο βίντεο που ακολουθεί.




Πηγή : onalert.gr


Χαράτσια παντού – Μειώσεις μισθών, συντάξεων, φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ είναι μόνο η αρχή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Οι επικείμενες μειώσεις των συντάξεων, αλλά και η πρόβλεψη για νέες μειώσεις στους μισθούς λόγω παγώματος ή περικοπών των επιδομάτων σε συνδυασμό με τους φόρους για εισόδημα και ακίνητα αναμένεται να κάνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο... μαύρο. Δυστυχώς όμως όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά η αρχή της... καταιγίδας των φόρων!.

Από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε για τα καλά την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των αγορών μας καθώς θα έχει ενταχθεί η μικρή κατά τα άλλα αύξηση σε όλα τα στάδια, ενώ από τον αμέσως επόμενο μήνα αναμένονται και νέες αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης μιας οικογένειας.

Αυτό καθώς έρχεται αύξηση από 15 Οκτωβρίου του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και του φωτιστικού πετρελαίου (κηροζίνη) θέρμανσης από 230 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο.
Αμέσως μετά ακολουθούν τα τέλη κυκλοφορίας που για φέτος έρχονται αυξημένα κατά πολύ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ αφού κλείσει ο χρόνος, με τους φορολογούμενους να πληρώνουν κάθε μήνα κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ σε φόρους, έρχονται και νέες αυξήσεις.

Βροχή οι φόροι από τον Ιανουάριο:

Αύξηση του φόρου μερισμάτων από 10% σε 15%
Επιβολή τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%
Επιβολή φόρου κατανάλωσης στα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου
Επιβολή φόρου κατανάλωσης στον καφέ
Αύξηση σε 26% από 20% του συντελεστή του αναλογικού φόρου των τσιγάρων
Αύξηση του ΕΦΚ αμόλυβδης βενζίνης από 670 σε 700 ευρώ ανά 1.000 λίτρα
Αύξηση του ΕΦΚ πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κινητήρων από 330 σε 410 ευρώ ανά 1.000 λίτρα
Αύξηση του ΕΦΚ υγραερίων (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων από 330 σε 430 ευρώ ανά 1.000 χιλιόγραμμα.


Με πληροφορίες από τη Ναυτεμπορική, newsit.gr


Κόλαση φωτιάς στην Καλιφόρνια




Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Η πυρκαγιά Blue Cut που μαίνεται ανατολικά του Λος Άντζελες εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την απομάκρυνση σχεδόν 83.000 ανθρώπων, ενώ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περίπου 34.500 κτίρια απειλούνται από τη φωτιά, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα για τις πυρκαγιές, Inciweb. 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τον κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν και αφορά την κομητεία Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 100χλμ ανατολικά του Λος Άντζελες.

Έχει σκοπό να κινητοποιήσει όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες της Καλιφόρνιας ώστε να καταπολεμηθεί η πυρκαγιά.


Πηγή : tovima.gr


Γερμανική κυβέρνηση: Η Τουρκία στηρίζει ισλαμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις



Η γερμανική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έγγραφο, συνδέει για πρώτη φορά επισήμως τον Ερντογάν με τρομοκρατική οργάνωση – διότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Χαμάς, πρόκειται για οργάνωση η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια από την ΕΕ ήδη από το 2003

Ως «πλατφόρμα δράσης» για ισλαμιστές περιγράφει την Τουρκία η γερμανική κυβέρνηση σε απόρρητο έγγραφό της και επισημαίνει ότι η Άγκυρα στηρίζει ενεργά ισλαμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο έχει στην κατοχή του το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε κεντρική πλατφόρμα δράσης για ισλαμιστικές και τρομοκρατικές ομάδες, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει τέτοιες οργανώσεις σε όλη την Εγγύς και Μέση Ανατολή. Το έγγραφο αποτελεί απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση της Αριστεράς (Die Linke), η οποία έχει διαβαθμιστεί ως απόρρητη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Άγκυρα συνεργάζεται εδώ και χρόνια με ισλαμιστές. «Ως αποτέλεσμα της ειδικά από το 2011 βήμα-βήμα ισλαμοποιημένης εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, η Τουρκία εξελίχθηκε σε κεντρική πλατφόρμα δράσης για ισλαμιστικές ομάδες της περιοχής της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Οι πολυάριθμες εκφράσεις αλληλεγγύης και δράσεις υποστήριξης από το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ και τον πρόεδρο Ερντογάν για την αιγυπτιακή "Μουσουλμανική Αδελφότητα", τη Χαμάς και ομάδες της ένοπλης ισλαμιστικής αντιπολίτευσης στην Συρία υπογραμμίζουν την ιδεολογική συγγένειά τους με τους αδελφούς μουσουλμάνους», αναφέρεται στο κυβερνητικό έγγραφο που επικαλείται το ARD, όπου επισημαίνεται ακόμη ότι αυτές οι εκτιμήσεις δεν μπορούν, «για το καλό του κράτους», να συμπεριληφθούν στο ανοιχτό, για δημόσια χρήση, μέρος της απάντησης.

Η γερμανική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το έγγραφο, συνδέει, σύμφωνα με το ARD, για πρώτη φορά επισήμως τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν με μια τρομοκρατική οργάνωση – διότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Χαμάς, πρόκειται για οργάνωση η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη από το 2003, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία. Αυτή η τοποθέτηση της γερμανικής κυβέρνησης βασίζεται σε εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

«Με την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, ιδιαίτερα η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ τήρησαν επιφυλακτική στάση όσον αφορά την κριτική απέναντι στην τουρκική πολιτική. Κατά την επεξεργασία της απάντησης της κοινοβουλευτικής ερώτησης, το υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε συντονιστεί με το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κανονικά είναι αρμόδιο για τέτοιες ερωτήσεις», ανέφερε στο ρεπορτάζ του το γερμανικό κανάλι και επισήμανε ότι το κείμενο απάντησης το οποίο εστάλη στην Αριστερά δεν βρισκόταν ως τώρα σε γνώση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Λόγω μιας γραφειοκρατικής παράλειψης στο υπουργείο Εσωτερικών, δεν υπήρξε συμμετοχή του υπουργείου Εξωτερικών στην τελική εκδοχή του κειμένου», διευκρίνισε νωρίτερα απόψε το υπουργείο Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι, επειδή τα συγκεκριμένα αποσπάσματα της απάντησης έχουν χαρακτηριστεί «απόρρητα», δεν μπορεί να πάρει θέση δημοσίως για τα ζητήματα ουσίας.

Το ARD ωστόσο επισήμανε από την πλευρά του ότι τυπικά η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών προς την Ομοσπονδιακή Βουλή ισχύει ως επίσημη θέση της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Το έγγραφο προκάλεσε αντιδράσεις των κομμάτων: ο αρμόδιος του SPD για την εξωτερική πολιτική Ρολφ Μούτσενιχ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο επιπτώσεων της δημοσιοποίησης του εγγράφου στις σχέσεις με την Τουρκία: «Σε μια τόσο ευαίσθητη και ευρεία αξιολόγηση, έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί και το υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται άλλωστε για ένα μέλος του ΝΑΤΟ και αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί Γερμανοί στρατιώτες», δήλωσε στο ARD ο κ. Μούτσενιχ και πρόσθεσε ότι η ηγεσία του ΑΚΡ προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να αναδειχθεί ως πρότυπο των μουσουλμανικών αδελφοτήτων, αλλά με μέτρια επιτυχία.

Από την πλευρά της η Αριστερά θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται στην κριτική που εκφράζει για την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας. «Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει. Δεν μπορεί δημοσίως να αποκαλεί εταίρο τον νονό της τρομοκρατίας Ερντογάν, όταν εσωτερικά προειδοποιεί ότι η Τουρκία είναι επίκεντρο του ένοπλου ισλαμισμού. Είναι ακατανόητο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να συμπεριφέρεται στον Ερντογάν σαν εύθραυστο αυγό, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία του φέρεται να είναι η κεντρική πλατφόρμα δράσης του ισλαμισμού και ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων», δήλωσε η αρμόδια της «Die Linke» για την εξωτερική πολιτική Σεβίν Νταγκντελέν, η οποία είχε και την πρωτοβουλία της ερώτησης.

Η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ δήλωσε προς την εφημερίδα Die Welt ότι «το αργότερο τώρα είναι πλέον σαφές ότι η προσφυγική συμφωνία με την Τουρκία έχει αποτύχει οριστικά» και πρόσθεσε ότι αναμένει από την κυβέρνηση και την ΕΕ να θέσει την προσφυγική πολιτική της σε εντελώς νέα βάση.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ (FDP) δήλωσε στην ίδια εφημερίδα: «Το γεγονός ότι το τουρκικό κυβερνητικό κόμμα έχει τις ίδιες πολιτικοφιλοσοφικές ρίζες με την Χαμάς και τους Αιγύπτιους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" ήταν γνωστό από καιρό. Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι σε θέση να βασίζεται στο ότι η Άγκυρα θα εκπληρώσει τις συμμαχικές της υποχρεώσεις και στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας».

Η εφημερίδα, η οποία έχει επίσης στην κατοχή της αποσπάσματα από την απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση, κάνει λόγο για «ενδιαφέρουσες πληροφορίες» σχετικά και με τις διασυνδέσεις με αμφισβητούμενες μουσουλμανικές οργανώσεις της Γερμανίας. «Μεμονωμένες ενδείξεις συνηγορούν στο ότι κατά το παρελθόν πρώην μέλη και στελέχη της ισλαμικής κοινότητας "Μίλι Γκερούς"(IGMG) μετακινήθηκαν στην "Ένωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών" (UETD)», η οποία στηρίζεται από τον Ερντογάν και προωθεί τα συμφέροντα του ΑΚΡ στην Γερμανία και οργάνωσε την πρόσφατη συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Κολωνία, αναφέρει.

Η IGMG, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αρχή για την Προστασία του Συντάγματος, στηρίζει μια αντιδημοκρατική αντίληψη του κράτους και απορρίπτει τις δυτικές δημοκρατίες, ενώ υπουργεία Εσωτερικών κάποιων γερμανικών κρατιδίων χαρακτηρίζουν την οργάνωση «αντισημιτική». Σύμφωνα με αξιολογήσεις των αρχών ασφαλείας, περίπου το ένα τέταρτο των 760 Γερμανών Ισλαμιστών οι οποίοι έως το τέλος του 2015 είχαν ταξιδέψει προς την Συρία και το Ιράκ είχε τουρκική υπηκοότητα ή ήταν τουρκικής καταγωγής.



Πηγή : protothema.gr