Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ντόρα : Η Κυβέρνηση κατάφερε για ακόμη μια φορά να κακοποιήσει και τον όρο “ανάπτυξη” και τον όρο “πρόγραμμα”



Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση κατάφερε για ακόμη μια φορά να κακοποιήσει και τον όρο “ανάπτυξη” και τον όρο “πρόγραμμα”.

Μας παρουσίασε ένα σχέδιο που δεν έχει ίχνος αναπτυξιακής λογικής και προγραμματισμού. 

Αν χρειάστηκε τρία χρόνια για να το καταρτίσει, το μόνο που πέτυχε είναι να αποδείξει περίτρανα ότι η περίφημη διαβούλευση ήταν απλά άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει όραμα και ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική, την οποία θα υλοποιήσει αύριο από θέση ευθύνης. 

Για να βγάλουμε την Κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση, τη διαβεβαιώνουμε για ένα πράγμα: δεν θα προλάβει να εφαρμόσει τίποτε από το δήθεν σχέδιο που παρουσίασε στον ελληνικό λαό».


Η επίθεση στο ΣτΕ σχεδιάστηκε σε συνέδριο αναρχικών


Σε συνάντηση αναρχικών απ’ όλη την Ελλάδα, που φιλοξενήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, σχεδιάστηκε η καταδρομική επίθεση στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, το διήμερο 19 - 20 Μαΐου φιλοξενήθηκε στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» στου Ψυρρή το πρώτο τακτικό συνέδριο της Αναρχικής Ομοσπονδίας. Σ’ αυτό συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη του «Ρουβίκωνα», της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας (ΑΣΥΝΦ) και της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τις τρεις ομάδες αναρχικών, που το βράδυ της Δευτέρας προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο κτίριο του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου στην οδό Πανεπιστημίου.

Το Σάββατο, πρώτη μέρα του συνεδρίου, παρούσες στον διάλογο ήταν οι συλλογικότητες της Αναρχικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένες προσκεκλημένες συλλογικότητες και άτομα, ενώ την Κυριακή η συζήτηση ήταν δημόσια. Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το «ντου» της Δευτέρας αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε στο περιθώριο του συνεδρίου. Προς επίρρωσιν των εκτιμήσεών τους επικαλούνται το γεγονός ότι το κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο ΣτΕ υπογράφουν οι τρεις από τις έξι αναρχικές συλλογικότητες που μετείχαν στο συνέδριο. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης βλέπουν πίσω από την προχθεσινή σύμπραξη αναρχικών την προσπάθεια του «Ρουβίκωνα» να αναζητήσει συμμαχίες προκειμένου να μπορέσει να υποστηρίξει τη δράση του.

Η καταδρομική επιχείρηση έγινε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, με τη συμμετοχή περίπου 70 ατόμων, τη στιγμή που στο εσωτερικό του Αρσάκειου Μεγάρου βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου που προβλέπει περικοπές συντάξεων. Παρά το γεγονός ότι μετά και την παραίτηση του προέδρου του, Νίκου Σακελλαρίου, το ΣτΕ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αρμόδιοι αξιωματικοί έλεγαν χθες στην «Κ» ότι το κτίριο δεν είχε αξιολογηθεί ως πιθανός στόχος και δεν επιτηρούνταν από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Στο εσωτερικό του κτιρίου, αντίθετα, εκτελούσε υπηρεσία ένας ένστολος φρουρός, στον οποίο οι κουκουλοφόροι είπαν «είμαστε από τον Ρουβίκωνα» προτρέποντάς τον να μείνει ακίνητος.

Οι αναρχικοί είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κύκλωσαν το ΣτΕ από διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο κύριος όγκος τους παρέμεινε στα σκαλιά της εισόδου, ενώ μία ομάδα 4 - 5 ατόμων έφτασε στην είσοδο προκαλώντας φθορές στα συστήματα ελέγχου στην πύλη. Η επίθεση διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά οι δράστες αποχώρησαν μαζικά και διέφυγαν από τη στοά δίπλα στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και την οδό Φειδίου στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με μαρτυρία, τη στιγμή της αποχώρησης ένας από τους δράστες φώναξε στους υπολοίπους «όλοι μαζί», προκειμένου οι συμμετέχοντες στην επίθεση να μη διασπαστούν και κινδυνεύσουν με σύλληψη, όπως συνέβη μετά την επίθεση στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας. Σημειώνεται ότι κατά τη διαφυγή τους οι δράστες αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων προκειμένου να δυσκολέψουν την καταδίωξή τους από αστυνομικούς. Τελικά δεν έγιναν προσαγωγές υπόπτων, ενώ οι αστυνομικοί δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το ενδεχόμενο ταυτοποίησης των δραστών σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε για τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ότι «πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά» και χαρακτήρισε τις δράσεις της ομάδας «γραφικές».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αυτός είναι ο 80χρονος παπάς που ασελγούσε σε 11χρονη στον Βόλο και με θράσος φοράει ακόμα ράσα


Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 80χρονου ημεδαπού που συνελήφθη την 11.05.2018 στο Βόλο για το αδίκημα της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, καθώς και η σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη.

Ειδικότερα :

Συνελήφθησαν 11-05-2018 το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, 80χρονος ημεδαπός και 30χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ηλικιωμένος, εν γνώσει της 30χρονης, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Πρόκειται για τον:

α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟ Γεώργιο του Δημητρίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 17-07-1938 στην Καρδίτσα.



Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ασέλγειας με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα δέκα όχι όμως και τα δεκαπέντε έτη έναντι ανταλλαγμάτων και αμοιβής τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 15-11-2018, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση των διωκομένων πράξεων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, στους αριθμούς κλήσης 24210 – 76957 και 24210 – 76951. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Δεν είναι για γέλια, κλαίει ο κόσμος για αυτούς που είναι στο Μαξίμου και έχει σύμβουλους ο Τσίπρας



Δυστυχώς έχουμε νέα γελοία παρέμβαση του σύμβουλου στρατηγικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου Νίκου Καρανίκα που κάνει τους Έλληνες να ντρέπονται για τη κατάντια του Μαξίμου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Καρανίκας βγάζει το δικό του ηλίθιο συμπέρασμα και γράψει «δεν είναι αποτέλεσμα του κινήματος των αγανακτισμένων αλλά αποτέλεσμα των ακροδεξιών». 

Δηλαδή ο ακροαριστερός χαβαλές του Μαξίμου έβγαλε πόρισμα, αγνοώντας την κοινωνία και όσα τραβάει από τους ακροαριστερούς άσχετους και ανίκανους που είναι κυβέρνηση.






Έκρηξη Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008



Ο πρόεδρος της ΝΔ άρχισε την ομιλία του με αλήθειες που πρέπει να ακούει συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του.

Αφορμή για τον ουσιαστικό πρόλογο ήταν η επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη οι βανδαλισμοί του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

«Σήμερα τη συζήτηση σκεπάζει η βία κατά Μπουτάρη και η επίθεση κατά του ΣτΕ. Επίθεση από τη μία σε έναν εκλεγμένο δήμαρχο και από την άλλη σε ένα από τα ανώτατα όργανα της δικαιοσύνης. Με άλλα λόγια διπλό χτύπημα στο δικαίωμα του πολιτη να επιλέγει ποιος τον κυβερνά, να προστατεύεται όταν αδικείται να ζει σε ένα ασφαλές κράτος. Η καταδίκη πρέπει να είναι ρητή και απόλυτη χωρίς αστερίσκους. Αυτό πράξαμε ως ένα εθνικά υπεύθυνο κόμμα από την πρώτη στιγμή.

Είναι καιρός να αναμετρηθείτε με το αμαρτωλό παρελθόν σας κ. Τσίπρα. Να καταδικάσετε και τις κρεμάλες των αγανακτισμένων που νομιμοποιήσατε. Με τις ανεκδιήγγητες φράσεις σας «η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν». Να ζητήσετε συγγνώμη για τον διχαστικό σας λόγο. Είναι αποτέλεσμα της δική σας αριστερής ιδεοληψίας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτή των ακροδεξιών και σε αυτή του συγκεντρωμένου πλήθους.

Δεν σας επιτρέπω κ.Τσίπρα να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδηποτε σχέση με βία. Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους. Σας καλώ από αυτό το βήμα σήμερα κ. Τσίπρα να πράξετε επιτέλους κάτι αυτονόητο για όλους τους πολίτες. Καταδικάστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Κυρίως όμως, δεσμευτείτε να το αποδείξετε στην πράξη.  Εσείς είστε αυτός που 8 χρόνια μετά δεν είπατε μια λέξη να τιμήσετε την μνήμη των δολοφονημένων της Μαρφίν. Μη με κοιτάτε αμήχανα. Εχετε τεράστια ευθύνη για την ανομία. Στα ζητήματα αυτά θα παίρνετε τις απαντήσεις που σας αξίζουν».


Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τιμές της βενζίνης


Παρέμβαση για το θέμα της διακύμανσης των τιμών του πετρελαίου, πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Ο ΣΕΕΠΕ επισημαίνει ότι οι διεθνείς τιμές έχουν αυξηθεί, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους το συνολικό χονδρικό κόστος καταγράφει σημαντική αύξηση.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο ΣΕΕΠΕ είναι εσφαλμένη η σύγκριση των τιμών της Αθήνας με τις τιμές στα νησιά, ιδιαίτερα όταν στην Αττική καταγράφονται εκτεταμένα φαινόμενα παρεμπορίας και λαθρεμπορίας που περιορίζουν τεχνητά τις τιμές. Επίσης υπογραμμίζεται ότι οι αυξήσεις των διεθνών τιμών δεν συμφέρουν τις εταιρείες εμπορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕ αναφέρει:

Το θέμα των τιμών του πετρελαίου, το τελευταίο διάστημα, απασχολεί ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στόχος του Συνδέσμου αποτελεί η σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση του Έλληνα καταναλωτή και για τον σκοπό αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Από τα μέσα του 2017 μέχρι σήμερα, οι διεθνείς τιμές τόσο του αργού όσο και των προϊόντων του ακολουθούν μια ανοδική πορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αργό Μπρέντ από τον Ιούλιο του 2017 έχει αυξηθεί κατά 66-70%, ενώ οι διεθνείς τιμές πετρελαιοειδών και συγκεκριμένα της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, κατά 40-50%.

2. Συνυπολογίζοντας το ότι στο ίδιο διάστημα το ευρώ έχει ανατιμηθεί έναντι του δολαρίου, αλλά και το ότι ο ΦΠΑ ενισχύει την επιβάρυνση, προκύπτει ότι το συνολικό χονδρικό κόστος έχει αυξηθεί σημαντικά.

3. Οι λιανικές τιμές στην αντλία, όπως τις παρακολουθεί το Παρατηρητήριο Τιμών, δεν έχουν ακολουθήσει αυτή την αύξηση του κόστους. Είναι προφανές ότι έχει σημειωθεί μείωση του περιθωρίου κέρδους στο λιανικό επίπεδο, δηλαδή το κέρδος που αφορά το κομμάτι Επιχειρήσεις Εμπορίας, Μεταφορείς, και Πρατηριούχοι.

4. Η σύγκριση των λιανικών τιμών ανά περιοχή χρησιμοποιεί ως βάση την τιμή στην περιοχή Αθήνας. Αυτή η σύγκριση είναι εσφαλμένη. Όπως αναφέρει και το έγκριτο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και όπως προκύπτει από τις αρμόδιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες, η περιοχή Αθήνας και γενικότερα Αττικής χτυπιέται από εκτεταμένα φαινόμενα παραεμπορίας και λαθρεμπορίας. Αυτή η κατάσταση περιμένουμε πάντοτε με την εφαρμογή μέτρων να αμβλυνθεί, αλλά μέχρι τότε ας έχομε όλοι υπ’ όψιν ότι όσο η Αττική έχει αυτές τις τεχνητά χαμηλές τιμές αποτελεί αναξιόπιστη βάση αναφοράς.

5. Οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές δεν συμφέρουν ποτέ τις Εταιρείες Εμπορίας! Κι αυτό για ορισμένους, πολύ απλούς λόγους:

Α. Χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια κίνησης για να αγοράσουν και να εκτελωνίσουν τις ίδιες ποσότητες καυσίμων, μιας και προκαταβάλλουν στο Δημόσιο το σύνολο φόρων και δασμών.

Β. Οι οφειλές των πελατών τους αυξάνονται, χωρίς να αυξάνονται ούτε η κερδοφορία ούτε οι πωλούμενες ποσότητες. Τα μεγαλύτερα αυτά οικονομικά ανοίγματα των πελατών δημιουργούν μεγαλύτερες επισφάλειες.

Γ. Οι πωλήσεις εξασθενούν όπως είναι φυσικό μετά από κάθε αύξηση της τιμής.

6. Τέλος, οι εξάρσεις στην πληροφόρηση περιλαμβάνουν όπως κάθε φορά και τα νησιά της χώρας. Από πλευράς μας έχομε κατ’ επανάληψη καταθέσει στην κοινή γνώμη τα ακόλουθα:

Α. Οι τιμές των νησιών συγκρίνονται με της Αθήνας κάτι εξ αρχής λανθασμένο, όπως αναφέραμε.

Β. Το κόστος μεταφοράς προς τα νησιά, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το κόστος στις χερσαίες περιοχές, πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν σε κάθε υπολογισμό, κάτι το οποίο δεν γίνεται πάντα.

Γ. Για πολλά νησιά υπήρχε κάποτε ένας ειδικός κρατικός λογαριασμός ο οποίος τροφοδοτείτο από μία εισφορά στην τιμή αντλίας και επιδοτούσε τις μεταφορές στα νησιά. Το Δημόσιο εδώ και λίγα χρόνια συνεχίζει να εισπράττει με άλλο όνομα τα χρήματα αυτά, έχοντας όμως καταργήσει την επιδότηση! Δηλαδή εισπράττει χωρίς πλέον να αποδίδει. Αυτό έχει αυξήσει αντίστοιχα το πραγματικό κόστος μεταφοράς, κι η αύξηση έχει περάσει προφανώς στην αντλία. 


Πηγή : capital.gr


Αεροσκάφος συνετρίβη και κόπηκε στη μέση στην Ονδούρα



Το αεροπλάνο, τύπου Gulfstream G200 Galaxy N813WM, έπεσε στο τέλος ενός δρόμου δύο χιλιομέτρων στο διεθνές αεροδρόμιο Toncontin, γνωστό ως ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου.

Ένα ιδιωτικό αεροπλάνο λίγο πριν την προσγείωσή του έφυγε από τον διάδρομο με αποτέλεσμα να κοπεί στην μέση και να τραυματιστούν έξι άνθρωποι.




Ο Ρουβίκωνας απειλή ευθέως τον Κ. Μητσοτάκη και η κυβέρνηση τους χαϊδεύει!



Ο φασισμός της ακροαριστεράς σε όλο το του το μεγαλείο από μία συμμορία ακροαριστερών χαϊδεμένων της κυβέρνησης που κάνουν ότι θέλουν.

Απειλές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ένα εκ των ηγετικών στελεχών του Ρουβίκωνα με ανάρτησή του στο Facebook και δείχνει το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συμμορία κακοποιών.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την τελευταία επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ακροαριστερό ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα αφού τον χαρακτηρίζει «ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο υβρίδιο» στη συνέχεια απειλεί: Ό,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα.


Εννοείται ότι είναι επιτακτική πλέον η σύλληψη των ηγετικών μελών του Ρουβίκωνα γιατί απο τα πλημμελήματα περνάνε στα κακουργήματα.


Κυριάκος Μητσοτάκης : Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ' όπου και αν προέρχεται



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ' όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ. Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει. 

Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση».




Δεν γίνεται 500.000 νέοι που βρίσκονται στο εξωτερικό να μην μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους



Συνέντευξη στο ΕΘΝΟΣ στον δημοσιογράφο Σ. Μουρελάτο 

Η ΝΔ αμφισβητεί το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου από το τρίτο πρόγραμμα. Διαβλέπετε κινδύνους για την μεσοπρόθεσμη προοπτική της ελληνικής οικονομίας και ποιους από μία πρόχειρη έξοδο στις αγορές;

Καταρχήν με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις αγορές κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Η διεθνής κατάσταση είναι τόσο ασταθής που οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Αλλά εν πάση περιπτώσει «καθαρή έξοδος» σημαίνει έξοδος στις αγορές χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις. Η κυβέρνηση όμως έχει δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%  του ΑΕΠ μέχρι το 2023 και μέσα από την υπερφορολόγηση, τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων και τη μη εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, έχει καθηλώσει τη χώρα σε αναιμική ανάπτυξη ενώ ολόκληρη η Ευρώπη έχει υψηλή ανάπτυξη. Ταυτόχρονα έχει δεσμευτεί σε νέες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου ενώ η  προσδοκία για ελάφρυνση του χρέους φαίνεται να εξανεμίζεται. Άρα το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» δεν υφίσταται, υπάρχουν πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις.

Εκτιμάτε πως μετά τις εκλογές στην Τουρκία θα επέλθει μία περίοδος αποκλιμάκωσης των προκλήσεων στο Αιγαίο; Υπάρχει ακόμη ο φόβος ενός θερμού επεισοδίου;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για θερμό επεισόδιο. Όμως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Τουρκία είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Οι πολιτικοί  συναγωνίζονται σε εθνικιστική ρητορική. Πολλές φορές δε η αντιπολίτευση υιοθετεί ακόμα πιο ακραίες θέσεις από αυτές του Ταγίπ Ερντογάν. Θέλω να ελπίζω ότι μετά τις εκλογές και με το αποτέλεσμα που σήμερα διαφαίνεται ότι θα υπάρξει, θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ταυτόχρονα και εμείς πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την Τουρκία με βάση τα νέα δεδομένα στην εξωτερική πολιτική της γείτονος. 

Όπως και στη Συνταγματική Αναθεώρηση, έτσι και στο ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, η ΝΔ αρνείται να μετέχει στη σχετική συζήτηση αξιώνοντας προσφυγή στις κάλπες. Έχουμε την πολυτέλεια της επιπλέον καθυστέρησης για αναγκαίες θεσμικές τομές;

Η ΝΔ ποτέ δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή της στη διαδικασία θεσμικών μεταρρυθμίσεων. Και σήμερα είμαστε υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών αλλά είναι ταυτόχρονα απαραίτητο να θεσμοθετηθεί επιτέλους η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Δεν μπορεί να μην δίνουμε το δικαίωμα ψήφου στα ελληνόπουλα που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα μέσα στην κρίση. Το ερώτημα είναι γιατί σε αυτή την χώρα δεν μπορούμε  να συζητήσουμε τις  απαραίτητες θεσμικές αλλαγές εγκαίρως και όχι παραμονές εκλογών. Να συζητήσουμε επί της ουσίας και όχι για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν γίνεται 500.000 νέοι που βρίσκονται στο εξωτερικό να μην μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους. Οι τεχνικές δυσκολίες τις οποίες επικαλείται η κυβέρνηση δεν έχουν βάση, καθώς θα μπορούσαν να ψηφίσουν  όσοι είναι  εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.  

Νιώθετε πως η στάση της ΝΔ σε ζητήματα δικαιωμάτων, όπως η αλλαγή της ταυτότητας φύλου, και η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια δικαιώνει την κριτική των αντιπάλων σας πως το κόμμα… αλληθωρίζει προς τα δεξιά;

Όχι, καθόλου. Η ΝΔ είναι μια μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Τα θέματα αυτά είναι ζητήματα συνείδησης και ευρύτερης αντίληψης. Ο καθένας έχει τις δίκες του απόψεις για θέματα που αφορούν την κοινωνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κανένας δεν πρέπει  να βάζει ταμπέλες δεξιά ή αριστερά σε ζητήματα συνείδησης.

Ο νέος πολιτικός κύκλος, που έχει ανοίξει για τη ΝΔ εν όψει και των επικείμενων εκλογών μήπως σηματοδοτεί για εσάς νέες πολιτικές προκλήσεις; Θα σας ενδιέφερε η κάθοδος σε άλλη εκλογική περιφέρεια πλην της Α’ Αθηνών η οποία σας χάρισε πολλές πρωτιές στο παρελθόν;

Καταρχήν δεν πιστεύω ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά στην παρούσα φάση τους πολίτες. Προσωπικά με ενδιαφέρει να συμμετάσχω στη μεγάλη προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Θα είμαι παρούσα  στη μάχη που έχουμε μπροστά μας, από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί.

Εκτιμάτε πως υπάρχει πραγματικά παράθυρο ευκαιρίας για επίλυση του Σκοπιανού; Θα αποδεχόσασταν – εσείς, αλλά και το κόμμα σας – μια συμφωνία τμηματικής εφαρμογής; 

Η διγλωσσία της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως η επιλογή της να μην επιδιώξει την εθνική συνεννόηση αλλά να προσπαθήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση, έχουν δυσκολέψει την επίλυση του ζητήματος, σε μια χρονική στιγμή που υπήρχαν αρκετές πιθανότητες λύσης. Η αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού των Σκοπίων, κορύφωση του οποίου είναι το όνομα της χώρας, προϋποθέτει πολύ συγκεκριμένες ενέργειες. Απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, απαλοιφή των συμβόλων και των αναφορών στα βιβλία, με τα οποία καπηλεύονται την ελληνική ιστορία, και μια σειρά άλλων θεμάτων,  που θα δημιουργήσουν συνθήκες για μια κοινά αποδεκτή λύση στο όνομα. Λύση που θα ισχύει erga omnes, δηλαδή τόσο στο εξωτερικό, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όσο και στο εσωτερικό.
Όπως καταλαβαίνετε, μόνο μια λύση πακέτο, μπορεί να λύσει το πρόβλημα και αυτό έχει πει η Νέα Δημοκρατία σε όλους τους τόνους. Η σαλαμοποίηση του ζητήματος ενέχει κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση όλοι επιθυμούμε μια βιώσιμη λύση.


Ο Ρουβίκωνας στρατολογεί ανεξέλεγκτος στελέχη μέσω των social media



Ανεξέλεγκτοι και με την πλήρη κάλυψη και ανοχή της κυβέρνησης γιγαντώνουν την εγκληματική οργάνωση.

Όπως φαίνεται από την ανάρτηση, ηγετικό στέλεχος της ομάδας καλεί τους νέους υποψήφιους στο κέντρο ΒΟΞ, στα Εξάρχεια, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8.

Η στο Facebook :

«ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ.

Για επαφή με την ομάδα κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 στο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων Αραχώβης και Θεμιστοκλέους», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση-κάλεσμα».




Ο ΕΝΦΙΑ μένει, η σφαγή στις συντάξεις συνεχίζεται: Αυτό είναι το «ολιστικό» σχέδιο ανάπτυξης



Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεσμεύεται για έσοδα 2,65 δισ. από το φόρο ακινήτων, προβλέπει αφαίμαξη έως 7 δισ. μέχρι το 2020 - Από το 2025 το κράτος θα εγγυάται μόνο τα 384 ευρώ της σύνταξης - Συντηρητική η πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο ΕΝΦΙΑ μένει, οι περικοπές στις συντάξεις έρχονται. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την επικεφαλίδα όσων περιλαμβάνονται στο ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την μεταμνημονιακή εποχή.

Την ίδια ώρα, δηλαδή, που μέσα στο σχέδιο προαναγγέλεται η μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ με σταθερό μακροπρόθεσμο στόχο την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ, στις ίδιες 106 σελίδες περιγράφεται πώς θα περικοπούν συνολικά 7 δισ. από τους συνταξιούχους μέχρι το 2020. Συγκεκριμένα το σχέδιο προβλέπει ότι από το 2016 έως το 2020 η κυβέρνηση θα έχει πετύχει να πέσουν οι δαπάνες συντάξεων κατά 3,9% (από 17,3% σε 13,4%) πυ σημαίνει ότι με την αξία του ΑΕΠ στα 182 δισ. ευρώ ισοδυναμεί με αφαίμαξη 7 δισ. ευρώ.

Στην εφιαλτική σελίδα 74 προβλέπεται, επίσης, ότι μετά το 2025 το κράτος θα εγγυάται μόνο τα 384 ευρώ της κρατικής σύνταξης.

Όσο για την πολυδιαφημισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού οι συντάκτες του κειμένου εμφανίζονται εξαιρετικά συντηρητικοί και αόριστοι τόσο στο χρόνο όσο και στον τρόπο με τον οποίο θα συμβεί αυτό. Όπως τονίζεται «το νέο επίπεδο του κατώτατου μισθού θα καθοριστεί μέσω του πρόσφατα βελτιωμένου συστήματος, το οποίο απαιτεί μια εκτεταμένη εκτίμηση επιπτώσεων ώστε να προβλεφθούν οι αντιδράσεις των παραγόντων της αγοράς εργασίας και οι επιπτώσεις στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Αυτή η εκτίμηση επιπτώσεων θα διεξαχθεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης. Οι αλλαγές στο επίπεδο του κατώτατου μισθού θα λάβουν υπόψη τις εξελίξεις στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, καθώς και το ποσοστό συνολικής ανεργίας, το ποσοστό ανεργίας των νέων, και τα ισχύοντα μισθολογικά επίπεδα».

«Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το µέλλον» 

Το protothema.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας το περίφημο ολιστικό πρόγραμμα των 106 σελίδων με τίτλο «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το μέλλον» , το οποίο αποτελείται από πέντε κεφάλαια για την

- Δημοσιονομική Βιωσιμότητα

- την Βιώσιμη ανάπτυξη

- Διαρθρωτικές συνθήκες για την ανάπτυξη

- την Δίκαιη και χωρίς αποκλεισµούς ανάπτυξη

- και την Χρηµατοδότηση της ανάπτυξης 80

Αναφορικά με την φορολογική πολιτική οι αναφορές της κυβέρνησης παραπέμπουν μάλλον σε ευχολόγιο καθώς επαναλαμβάνονται οι εξαγγελίες περι καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Στην εισαγωγή του συγκεκριμένου υποκεφαλαίου σημειώνεται: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη, η φορολογική πολιτική θα συμβάλει στην προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων και στην αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της σταδιακής μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την εργασία, καθώς και μέσω της καθιέρωσης σταθερού φορολογικού καθεστώτος για την ενίσχυση των ξένων και των εγχώριων επενδύσεων. Η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα διευκολύνει τις επενδύσεις σε εξαγωγικούς τομείς της οικονομίας και θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης με πολλά μακροοικονομικά και φορολογικά οφέλη. Η μείωση της φορολογίας εταιρειών θα έχει άμεση επίδραση στην κερδοφορία των επιχειρήσεων και θα στοχεύει στην παροχή βοήθειας στις εγχώριες επιχειρήσεις και στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Η σταδιακή μείωση της φορολογίας, η οποία συμπληρώνεται από την παραγωγικότητα και τα επενδυτικά κίνητρα για την εργασία και τις επιχειρήσεις αντιστοίχως, θα συνεισφέρει ανάλογα στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη».

Μείωση της φορολογίας μόνο αν…

Πάντως, η κυβέρνηση αν και επισημαίνει ότι η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων και πολιτών είναι αναγκαία και δίκαιη σπεύδει να διαβεβαιώσει τους δανειστές πως θα γίνει πράξη μόνο εάν τα δημοσιονομικά περιθώρια το επιτρέψουν.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση κατά τα προσεχή έτη είναι να δημιουργηθεί ένα φορολογικό σύστημα σταθερό, φιλικό προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, το οποίο θα είναι δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση για να προστεθεί: «Θα πρέπει να εξασφαλίσει τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, η οποία αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής, υπό τον όρο ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι επαρκή για τη χρηματοδότηση τέτοιων μέτρων».

Η κυβερνητική στρατηγική φορολογικής μεταρρύθμισης, όπως παρουσιάζεται στην σχετική ανάλυση, αποτελείται από τις ακόλουθες βασικές δράσεις:

• Αξιοποίηση του περιουσιολογίου. Το 2018, ελήφθη νομοθετική πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση και την τροποποίηση του νόμου 3842/2010. Το περιουσιολόγιο θα χρησιμεύσει για τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου και θα συμβάλει στη μείωση της φοροδιαφυγής. Θα επιτρέψει την κατανομή του φορολογικού βάρους στη βάση αντικειμενικών εισοδηματικών, ιδιοκτησιακών και κοινωνικών κριτήριων, σε συνδυασμό με τα αφορολόγητα όρια.

• Επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κανονιστικών αποφάσεων και κινήτρων για τους φορολογούμενους (π.χ. λοταρία). Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών αυξάνεται σταθερά. Ο αριθμός των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών αυξήθηκε κατά 35% στα 513 εκατ. το 2016, ενώ η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 40% φτάνοντας τα 55 δισ. Ευρώ. Η χρήση των ψηφιακών πληρωμών αυξάνει τα δημόσια έσοδα (ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος) και βελτιώνει την φορολογική συμμόρφωση.

• Διεύρυνση της φορολογικής βάσης και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για παράδειγμα μέσω της φορολόγησης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων ακινήτων μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών όπως η Airbnb.

• Διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών για την αντιμετώπιση μεγάλων περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

• Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού. Εφαρμόστηκε ο νόμος 4410/2016, καθώς προβλέπει: α) σημαντικές αλλαγές στον τελωνειακό κώδικα για την ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης προϊόντων καπνού

• β) τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Κέντρου για την προώθηση της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των αρχών που καταπολεμούν το λαθρεμπόριο προϊόντων τα οποία υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Η προσπάθεια αυτή θα επεκταθεί στον τομέα των καυσίμων.

• Ενσωμάτωση των μέτρων του ΟΟΣΑ για τη διάβρωση της βάσης και τη μετατόπιση των κερδών (BEPS) στην ελληνική νομοθεσία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μεγάλων επιχειρήσεων.

• Παροχή φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις.

• Εξασφάλιση δίκαιων ρυθμίσεων για τους οφειλέτες του δημοσίου μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού (OCW), ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση βιώσιμων επιχειρήσεων.

• Προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ μέσω της εξίσωσης των εμπορικών αντικειμενικών αξιών. Αυτή η προσαρμογή θα καταστήσει βιώσιμα, μακροπρόθεσμα, τα έσοδα (2,65 δισ. Ευρώ)και θα οδηγήσει σε δίκαιη κατανομή του φόρου επί των ακινήτων. Επιπλέον, η προσαρμογή αυτή θα ευθυγραμμίσει το ελληνικό κράτος με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣΤΕ, εξαλείφοντας τις σχετικές δικαστικές διαφορές. Θα δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αποτίμησης για την τακτική ενημέρωση των φορολογικών αξιών (συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ακινήτων) και για περαιτέρω βελτιώσεις του φόρου ακίνητης περιουσίας ώστε οι αξίες αυτές να συγκλίνουν με τις πραγματικές αγοραίες αξίες των ακινήτων.

Μείωση συντάξεων: από 17,3% του ΑΕΠ το 2016 σε 13,4% το 2020 και 12,9% το 2040

Για την πορεία των συντάξεων η κυβέρνηση επισημαίνει ότι «Από δημοσιονομική άποψη, η μεταρρύθμιση του 2016 ήταν εμπροσθοβαρής. Μαζί με την συμπληρωματική νομοθεσία, οι εξοικονομήσεις πόρων αναμένεται να φτάσουν το 2,8% του ΑΕΠ έως το 2020 και να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα. Οι δαπάνες για τις συντάξεις αναμένεται να μειωθούν από 17,3% του ΑΕΠ το 2016 σε 13,4% έως το 2020 και σε 12,9% το 2040 -λαμβάνοντας υπόψη και την αυξηση του ΑΕΠ-, σε σύγκριση με το 13% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Από το 2025 και μετά, η κρατική χρηματοδότηση θα καλύπτει μόνο την εθνική σύνταξη (4,8% του ΑΕΠ) και δεν θα είναι απαραίτητη πρόσθετη χρηματοδότηση, δεδομένου ότι το έλλειμμα θα έχει εξαλειφθεί. Οι εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλες τις εισφορές του συστήματος από το 2026 και μετά. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή της μεταρρύθμισης διασφαλίζει τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος».

Διαβάστε όλη την έκθεση με το «ολιστικό» σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εδώ:

Πηγή : protothema.gr


Εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου Γεωργιανών, που διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής


Ένα από τα μεγαλύτερα εγκληματικά δίκτυα, που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής αποδομήθηκε πλήρως από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου είναι ότι ήταν δομημένο και κατανεμημένο σε (4) επιμέρους οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά για την επίτευξη του σκοπού τους.

Είκοσι μια  συλλήψεις μελών του κυκλώματος είναι ο απολογισμός της εκτεταμένης και οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες, χθες (21-05-2018), σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πρόκειται για 18 υπηκόους Γεωργίας, ημεδαπό και υπήκοο Ιράκ και Βουλγαρίας, ηλικίας από 24 έως 64 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα -για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της σύστασης σε εγκληματική οργάνωση και συμμετοχής σ’ αυτή, καθώς και της νομοθεσίας που αφορά την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω τυγχάνουν 22 ακόμα άτομα, 5 εκ των οποίων είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της επικράτειας.

Αναλυτικότερα στην επιχείρηση που οργανώθηκε, συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων και του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου Κυκλάδων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, που βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων, προέκυψε ότι τα ανωτέρω άτομα τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2017 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματικό δίκτυο, το οποίο προέβαινε σε κατ’ επάγγελμα κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές, κυρίως της Βορειοανατολικής Αττικής .

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων φαίνεται να ενέχονται σε 70 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων, μιας ένοπλης ληστείας με αρπαγή, καθώς και σε περιπτώσεις αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ ερευνάται ακόμα η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης του δικτύου, καθώς και τη συμπεριφορά των μελών τους, προέκυψε ότι ενεργούσαν άκρως επαγγελματικά, μεθοδικά και οργανωμένα.

Κύρια χαρακτηριστικά των μελών ήταν η διατήρηση διαπροσωπικών σχέσεων και διασυνδέσεων μεταξύ των μελών καθώς και η διαρκή δράση και τήρηση δομής και ιεραρχίας, σύμφωνα με πρότυπα της γεωργιανής μαφίας (Vor V Zakone – Thief in law).

Ειδικότερα κατά την παράνομη δράση τους τα μέλη των οργανώσεων σχημάτιζαν ομάδα 3 έως 5 ατόμων, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα για να προσεγγίζουν τις οικίες, τις οποίες είχαν στοχοποιήσει και αφού ενεργούσαν διερευνητικές διαδρομές σε παρακείμενες οδούς, αποβίβαζαν τα άτομα που θα ενεργούσαν την κλοπή, ενώ οι υπόλοιποι αναλάμβαναν ρόλο παρατηρητή-«τσιλιαδόρου».

Ως προς την επιλογή των οικιών - στόχων συνήθως δρούσαν με κριτήρια το βαθμό δυσκολίας της διάρρηξης και την απουσία ενοίκων εντός των οικιών. Προκειμένου μάλιστα να εξακριβώσουν την απουσία των ενοίκων χτυπούσαν τα κουδούνια των διαμερισμάτων, ενώ για την είσοδο τους σε αρκετές περιπτώσεις προσποιούνταν τους πωλητές ή άλλους εργαζομένους.

Όπως προέκυψε η τέλεση των κλοπών λάμβανε χώρα κυρίως πρωινές-μεσημβρινές ώρες, κατά τις οποίες οι ένοικοι των οικιών βρίσκονταν στις εργασίες τους ή σε καθημερινές ενασχολήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κομβικό ρόλο στην εγκληματική δραστηριότητα των ομάδων, φαίνεται να είχαν οι πληροφοριοδότριες των «επιχειρησιακών» μελών, οι οποίες εκμεταλλευόμενες το γεγονός απασχόλησής τους ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες σε υπερήλικα ή αναξιοπαθούντα άτομα, χορηγούσαν έναντι αμοιβής ευαίσθητες πληροφορίες (όπως για παράδειγμα την ύπαρξη χρηματικών ποσών και τιμαλφών εντός των οικιών κ.λπ.).

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δεν δίσταζαν να προμηθεύουν τα μέλη της οργάνωσής τους με καλούπια κλειδιών (από πλαστελίνη, σαπούνι κ.λπ.) ώστε με την αναπαραγωγή τους, οι δράστες να εισέρχονται άμεσα και χωρίς πρόβλημα στις οικίες που επιθυμούσαν να διαρρήξουν.

Μετά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων τους, οι δράστες συνήθως παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε κατ’ επάγγελμα κλεπταποδόχους, οι οποίοι έχοντας αναπτύξει «κατάλληλο δίκτυο πελατών», τα διέθεταν περαιτέρω, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομα οικονομικά οφέλη.

Μάλιστα, είχαν εκ των προτέρων δημιουργήσει την υποδομή για την διάθεση της «λείας» τους (κοσμήματα, επώνυμα ρολόγια, χρυσές λίρες κ.λπ.), σε συγκεκριμένους κλεπταποδόχους, με τους οποίους είχαν αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης εξ αιτίας της μακρόχρονης «συνεργασίας» τους.

Με τον τρόπο αυτό, οι αυτουργοί των κλοπών κατείχαν για ελάχιστο μόνο χρονικό διάστημα, τα πειστήρια των εγκληματικών τους πράξεων, με συνέπεια σε περίπτωση τυχαίου αστυνομικού ελέγχου ή έρευνας να μην μπορούν να συνδεθούν άμεσα με αυτές και να αποδυναμώνεται δικονομικά η ποινική υπόθεση.

Τονίζεται ακόμα, ότι για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους από τις διωκτικές αρχές, τα μέλη της οργάνωσης άλλαζαν συχνά τα «επιχειρησιακά» τους οχήματα, τις οικίες στις οποίες διέμεναν, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις «ghost phones».

Επιπρόσθετα, προκειμένου να δυσχεραίνεται το έργο των διωκτικών αρχών, πολλές φορές στους κόλπους του δικτύου συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι κατέφθαναν από το εξωτερικό επικαλούμενοι τουριστικούς λόγους και αφού διέπρατταν εγκληματικές πράξεις, στη συνέχεια επέστρεφαν στη χώρα καταγωγής τους.

Τα έσοδα που αποκόμιζαν τα μέλη τους εγκληματικού δικτύου από την παράνομη δράση τα μετέφεραν μέσω εμβασμάτων, σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, αντικλειδιών, κλειδιών πασπαρτού, λοστών, κοπτών, καθώς και κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια, δελτία αστυνομικής ταυτότητας, τραπεζικές κάρτες και άλλα τιμαλφή, μεγάλα χρηματικά ποσά και πυροβόλα όπλα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.











Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Τσίπρα για το Σκοπιανό




Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου του μετέφερε το ενδιαφέρον της χώρας για την πορεία και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια σχετικά με το ζήτημα του ονόματος.

Παράλληλα, η καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους εξέφρασε τη στήριξη της Γερμανίας για τη διαφαινόμενη επίλυση στο ζήτημα του ονόματος ανάμεσα στις δύο χώρες.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Τόσκας προκαλεί για Ρουβίκωνα λέγοντας ότι είναι μωρά και γραφική




Είναι τρομερή η κατάσταση με τις δηλώσεις των Συριζαίων που αφορούν ακροαριστερούς αναρχικούς συντρόφους τους και φτάνουν στα όρια της γελοιότητας εξαγριώνοντας περισσότερο την κοινωνία για την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στο έγκλημα.

Προκλητικά απλά«Γραφικές» χαρακτήρισε τις πράξεις του «Ρουβίκωνα»  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσθέτοντας παράλληλα και καλά ότι είναι καταδικαστέες.

Παραδέχτηκε ότι τους κάνει κακό πολιτικά η δράση του Ρουβίκωνα λέγοντας «Η δράση του Ρουκίβωνα μας προβληματίζει» τόνισε ο κ. Τόσκας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «μας κάνει κακό πολιτικά».

Ο Νίκος Τόσκας συνέχισε αναφέροντας ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα, τα χαρακτηρίζει ότι «πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά» κάνοντας λόγο για πρωτόγονη πολιτική σκέψη.




Με καθυστέρηση 24ωρών εδέησε ο Κοντονής να μαλώσει απλά τον Ρουβίκωνα!



Χωρίς ακόμα να υπάρχει ούτε μία προσαγωγή, ούτε μία σύλληψη αντιεξουσιαστή της κυβέρνησης κάτι που εξοργίζει περισσότερο την κοινωνία που γνωρίζει πλέον ότι ο Ρουβίκωνας προστατεύεται από το ίδιο το Μαξίμου.

Η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Επιθέσεις και δολιοφθορές όπως αυτή εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή αυτή εις βάρος συμβολαιογράφου, αποτελούν ενέργειες προσβολής των δημοκρατικών θεσμών. 
Οι αγελαίες πρακτικές βίας είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, δημιουργούν κλίμα φόβου στους πολίτες και γίνονται οι καλύτεροι κήρυκες της ακροδεξιάς προπαγάνδας. 
Οι δημόσιοι και δικαστικοί λειτουργοί δεν θα πτοηθούν από αυτές τις συμπεριφορές, συνεχίζοντας να ασκούν εντίμως τα καθήκοντά τους».


Για Ιούνιο μετατίθενται οι αποφάσεις για το χρέος, μικρό περιθώριο για ΔΝΤ



Τυχόν μετάθεση των αποφάσεων για το χρέος στενεύει τα χρονικά περιθώρια για πλήρη ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο Eurogroup του Ιουνίου παραπέμπουν οι εταίροι τις αποφάσεις για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, εντείνοντας τα ερωτήματα για την δυνατότητα χρηματοδοτικής συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μνημόνιο.

Στην επίσημη ατζέντα για την ευρω-ομάδα της Πέμπτης σημειώνεται πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για τη στρατηγική» σχετικά με το χρέος, χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά σε λήψη αποφάσεων.

Η ατζέντα προβλέπει ακόμα πως το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο για «όλα τα στοιχεία που θα διασφαλίσουν την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα έως τον Αύγουστο».

Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε βέβαιος ότι όλες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα με το αν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με χρηματοδότηση ή όχι.

Η μετάθεση των αποφάσεων για το χρέος στενεύει τα χρονικά περιθώρια για πλήρη ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς ο οργανισμός προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι εκκρεμότητες θα πρέπει να διευθετηθούν έως το Eurogroup της Πέμπτης προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος για συμμετοχή του στο Μνημόνιο.

Οι κανόνες του ΔΝΤ προβλέπουν ότι δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα εάν δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς τουλάχιστον μια αξιολόγηση – που συνήθως ισοδυναμεί με τρεις μήνες. Το πρόγραμμα του Ταμείου, που προβλέπει νέα δάνεια 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκπνέει στο τέλος Αυγούστου, και για την ώρα έχει ενεργοποιηθεί μόνο επί της αρχής.

Σχετικά με το ΔΝΤ, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε «κρίσιμες» μέρες, καθώς τα χρονικά περιθώρια για τη λήψη της απόφασης για την ενεργοποίηση του προγράμματός του με την Ελλάδα είναι στενά.

«Εργαζόμαστε προκειμένου να καταστήσουμε την ενεργοποίηση του προγράμματος εφικτή. Όπως είναι γνωστό αυτό εξαρτάται από τα μέτρα για το χρέος. Θα έχουμε μια πιο ουσιώδη συζήτηση για το χρέος την Πέμπτη και θα δούμε», σημείωσε η πηγή.



Πηγή: skai.gr


Στη φυλακή η 19χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε το νεογέννητο μωρό της στην Πετρούπολη



Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει η 19χρονη από την Πετρούπολη η οποία ομολόγησε ότι έπνιξε το βρέφος της αμέσως μόλις το γέννησε μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα καθώς τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της άποψης του δεύτερου ο οποίος είχε ζητήσει την προφυλάκιση της νεαρής κοπέλας.

Αντίθετα, ο ανακριτής είχε εκφράσει την άποψη πως η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με όρους.

Η 19χρονη παρέμεινε σε κατ οίκον περιορισμό μέχρι το συμβούλιο να αποφασίσει για την τύχη της και τώρα θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Προσωρινά κρατούμενη έχει κριθεί και η μητέρα της 19χρονης η οποία απολογούμενη παραδέχθηκε πως πέταξε το άψυχο κορμάκι του μωρού στα σκουπίδια.


Πηγή : newsbeast.gr


Δήμαρχος Πάτρας: 144.000 πολίτες χρωστούν στο δήμο 120 εκατ. ευρώ




Περίπου 144.000 Πατρινοί χρωστούν στο Δήμο 120 εκατομμύρια ευρώ. Τα 55,5 εκατομμύρια τα χρωστούν 204 επιχειρηματίες με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα όλοι οι άλλοι μαζί.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση κατά των πλειστηριασμών ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος αναζητώντας τι μπορεί να εισπράξει από τους 204 επιχειρηματίες που χρωστούν στο Δήμο πάνω από 50.000 ευρώ ο κάθε ένας, διαπίστωσε ότι ελάχιστα μπορούμε να εισπράξουμε.

Για πιο λόγο; Γιατί αυτοί είναι ανώνυμες εταιρίες οι οποίες θωρακίζονται από τους ισχύοντες νόμους, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και ως εκ τούτου δεν μπορεί ο Δήμος να πάρει τίποτα.


Πηγή: thebest.gr






Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών



Η απόφαση του τουρκικού πλημμελειοδικείου απορρίπτεται με το ίδιο αιτιολογικό με τις προηγούμενες, ότι δηλαδή οι δύο Έλληνες θεωρούνται ύποπτοι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Τουρκία.

Οι δικηγόροι τους ζήτησαν να διαμείνουν στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης, μέχρι τη δίκη τους και υποστήριξαν και πάλι ότι οι στρατιωτικοί πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα της Τουρκίας.

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από την μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.