Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Ο ΕΛΤΑ courier Νέας Σμύρνης δυσφημεί όλο τον ΕΛΤΑ - Κατεβάζει το τηλέφωνο δεν εξυπηρετεί

 


Οι εταιρίες κούριερ μετά την κρίση και το μπάχαλο που δημιουργήθηκε, έχουν αρχίσει να εξυπηρετούν και να συνομιλούν με τους πελάτες των δεμάτων, αντίθετα με ορισμένα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ courier η αδιαφορία τους δυσφημεί όλο τον κλάδο των courier και τον ΕΛΤΑ.

Ένα από τις κραυγαλέες περιπτώσεις αντιεπαγγελματισμού και αδιαφορίας για τον πελάτη είναι το υποκατάστημα ΕΛΤΑ courier της Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου, που δεν σηκώνει τηλέφωνο να εξυπηρετήσει, αντίθετα οι υπάλληλοι το κατεβάζουν για να δείχνει κατειλημμένο.

Είναι τέτοια η αναίδεια τους που οι πελάτες στέλνουν τα προφίλ των τηλεφώνων τους που έχουν καταγραμμένες σε μία ημέρα 140 και 180 κλήσεις που έδειχναν κατειλημμένες. Πελάτης που έκανε την καταγγελία πήγε επί τόπου στο κατάστημα στου ΕΛΤΑ courier στην Αγίας Σοφίας στην Νέα Σμύρνη και είδα ότι το τηλέφωνο ήταν κατεβασμένο.

Η άθλια συμπεριφορά του συγκεκριμένου υποκαταστήματος στους πελάτες είναι καθημερινή και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί κανένας με τον αριθμό αποστολής ώστε να γνωρίζει πότε θα του έρθει το δέμα.

Το δε κόλπο όταν κάνεις αναζήτηση αποστολής δείχνει ότι το δέμα είναι στο κατάστημα και θα γίνει παραλαβή απο το κατάστημα χωρίς να έχει συνεννοηθεί κανένας με τον πελάτη, με αποτέλεσμα να χάνει και το δέμα επιστρέφοντας το ο ΕΛΤΑ πίσω.

Ελπίζουμε αυτή την κατάσταση να την λάβει σοβαρά ο ΕΛΤΑ και να δώσει ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα στα υποκαταστήματα του.



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι LRT της Λιθουανίας

 



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι LRT της Λιθουανίας και στον δημοσιογράφο Mindaugas Jackevicius.

Mindaugas Jackevicius: Απόψε έχουμε κοντά μας τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Καλησπέρα σας, κύριε Πρωθυπουργέ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλησπέρα σας.


Mindaugas Jackevicius: Κυριε Πρωθυπουργέ σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με την κατάσταση στην Ουκρανία. Η επίσκεψή σας στη Λιθουανία πραγματοποιειται ενώ μαίνεται ένας πόλεμος στην περιοχή μας. Τι θα μπορούσε να σταματήσει τον Putin;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως γνωρίζετε, Ελλάδα και Λιθουανία, καθώς και η υπόλοιπη ευρωπαϊκή οικογένεια, ενωμένες καταδικάζουν αυτόν τον επιθετικό πόλεμο, την απολύτως αχρείαστη, απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσε ο Putin στην Ουκρανία. Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές, η ευρωπαϊκή αντίδραση ήταν πολύ καλά συντονισμένη και αρκετά δυναμική. Όπως γνωρίζετε, έχουμε θέσει σε εφαρμογή οκτώ δέσμες κυρώσεων κατά της Ρωσιας και είμαι πεπεισμένος πως αυτές οι κυρώσεις αρχίζουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία.


Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ουκρανική κυβέρνηση, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και μέσω στρατιωτικής στήριξης. Αυτό επέλεξε να κάνει η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε έως ότου η Ουκρανία μπορέσει να ισχυροποιηθεί ώστε να μη βρίσκεται σε θέση αδυναμίας. Υπό αυτό το πρίσμα, κανείς δεν θα πρέπει να αμφισβητεί τη δέσμευση των ευρωπαϊκών χωρών να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας, στηρίζοντάς την ενάντια στη Ρωσία.


Mindaugas Jackevicius: Γνωρίζω ότι αυτό το ζήτημα είναι πολύ ευαίσθητο για τη χώρα σας, λόγω των Ελλήνων που ζουν στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Σε ποια κατάσταση βρίσκονται;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Μας προξένησε σοκ το γεγονος ότι η Μαριούπολη βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου από την έναρξη του. Δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος, αλλά – όπως επισημάνατε – έχουμε στην Ουκρανία μια ισχυρή κοινότητα ελληνικής καταγωγής που διαμένει στην περιοχή γύρω από τη Μαριούπολη.


Δυστυχώς δεν έχουμε αρκετά καλές πληροφορίες για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβως συνέβη στην κοινότητα. Γνωρίζουμε ότι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και για το λόγο αυτό η Ελλάδα έχει δεσμευτεί πως όταν θα έρθει η στιγμή και καλώς εχόντων των πραγμάτων όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, θέλουμε να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης. Έχουμε αυτή την πόλη στην καρδιά μας. Δυστυχώς καταστράφηκε από την αποτρόπαια επίθεση που εξαπέλυσε ο Putin κατά της Ουκρανίας.


Mindaugas Jackevicius: Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα είναι η μετανάστευση. Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι έχει αποτρέψει την είσοδο σε πάνω από 150.000 μετανάστες χωρίς έγγραφα, στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης εδώ και αρκετό καιρό. Και θα ήθελα να υπενθυμίσω στους τηλεθεατές σας ότι τον Μάρτιο του 2020, η Τουρκία εργαλειοποίησε μετανάστες και προσπάθησε να τους εξωθήσει με επιθετικό τρόπο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την περίοδο εκείνη, η Ελλάδα υπερασπίστηκε τα ευρωπαϊκά σύνορά μας και επεσήμανε ότι καμία ξένη χώρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως γεωπολιτικό όπλο. Τα ανθρώπινα βάσανα και ο ανθρώπινος πόνος δεν θα πρέπει να εργελειοποιούνται. Και σταθήκαμε στο πλευρό της Λιθουανίας όταν η Λευκορωσία επιχείρησε να κάνει το ίδιο με τη χώρα σας.


Πιστεύω πως είναι επιτακτική ανάγκη να καταλήξουμε σε μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτές τις τακτικές, με στόχο να αποτρέψουμε την επανάληψη της μεταναστευτικής κρίσης του παρελθόντος. Βεβαίως, ταυτόχρονα, η Ευρώπη έχει ανοίξει τις πόρτες της στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, ως όφειλε να πράξει. Στην Ελλάδα ήρθαν περίπου 60.000 με 70.000 Ουκρανοί, τους οποίους φροντίσαμε και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κάποια στιγμή, ελπίζουμε σύντομα, θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Mindaugas Jackevicius: Λέτε ότι όσον αφορά τους μετανάστες η Τουρκία ενεργεί με παρόμοιο τρόπο με τη Λευκορωσία, προωθώντας τους μέσω των συνόρων, ή τουλάχιστον δεν τους σταματά…


Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έλεγα ότι η Τουρκία εφάρμοσε αυτές τις πρακτικές προτού ο Lukashenko τις αντιγράψει και επιχειρήσει να κάνει το ίδιο σε βάρος της Λιθουανίας. Καταστήσαμε πολύ σαφές στην Τουρκία ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα περισσότερους από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Έχει υπογράψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2016. Και είναι υποχρεωμένη με βάση αυτή τη συμφωνία να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει την παράνομη μετακίνηση ανθρώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα.


Έχουμε πληθώρα στοιχείων ότι αυτό δεν συμβαίνει και ότι, αν μη τι άλλο, η Τουρκία ενθαρρύνει ενεργά και προωθεί μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα. Συνεπώς, καλούμε και πάλι την Τουρκία να συνεργαστεί με την Ελλάδα, να συνεργαστεί με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Είναι πολύ λυπηρό όταν βλέπουμε ανθρώπους σε πολύ μικρές φουσκωτές λέμβους στη θάλασσα. Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα είναι πάντα σε ετοιμότητα ώστε να τους σώσει και έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι αναχωρούν από τις τουρκικές ακτές και είμαι βέβαιος ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα για να εμποδίσει τους διακινητές να επωφελούνται από αυτόν τον ανθρώπινο πόνο.


Mindaugas Jackevicius: Κύριε Μητσοτάκη, οι χώρες μας έχουν κάτι κοινό: τη μεταναστευτική κρίση. Και οι δύο χώρες δέχονται κριτική σε διεθνές επίπεδο ότι αποτρέπει την είσοδο σε μετανάστες. Κατά τη γνώμη σας, είναι αυτός ο σωστός δρόμος;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, έχω εξηγήσει δημόσια για αυτήν την πολιτική που εφαρμόστηκε από την κυβέρνησή μου. Η υπεράσπιση των συνόρων μας δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματα. Όπως σας είπα, έχουμε σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα, αλλά έχουμε επίσης την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι άνθρωποι δεν θα εισέρχονται παράνομα στις χώρες μας. Ταυτόχρονα, πρέπει να επισημάνω ότι η Ελλάδα μπόρεσε να χορηγήσει άσυλο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν να έρθει στην Ελλάδα.


Καταφέραμε να κατασκευάσουμε εντελώς νέες υποδομές, ανθρώπινες εγκαταστάσεις, για να υποδεχθούμε όσους καταφέρνουν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Λύσαμε το πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Είναι ίσως οι πιο ευαίσθητοι από όλους τους πρόσφυγες που κατέληξαν στην Ελλάδα. Επομένως, πιστεύω ότι εφαρμόζουμε μία πολιτική που είναι πολύ ξεκάθαρη όσον αφορά την επιθυμία μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε μια ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας που να ενθαρρύνει την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, μια ζώνη Σένγκεν, χωρίς να προστατεύουμε τα εξωτερικά μας σύνορα.


Εάν δεν προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, εν τέλει η ζώνη Σένγκεν θα καταρρεύσει. Συνεπώς, θεωρώ ότι ακολουθούμε τη σωστή πολιτική, και είναι μια πολιτική -πρέπει να επισημάνω- που υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειονότητα των κρατών μελών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.


Mindaugas Jackevicius: Κύριε Πρωθυπουργέ, σε ένα άλλο ζήτημα τώρα. Πώς επηρεάστηκε η Ελλάδα από τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαρτάται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο, στην περίπτωσή μας, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Και όλοι έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες λόγω της εργαλειοποίησης του φυσικού αερίου από τον Putin. Και έχουμε υποστηρίξει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη γενεσιουργό αιτία του πληθωρισμού, που είναι οι πολύ υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, με μια παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Χαίρομαι που στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπήρξε συμφωνία μεταξύ των συναδέλφων μου ότι πρέπει να αναθέσουμε στους Υπουργούς μας να καταλήξουν σε μια ενιαία ευρωπαϊκή λύση που θα περιλαμβάνει επίσης ανώτατο όριο στον δείκτη TTF για τη χονδρική αγορά φυσικού αερίου, προκειμένου να αποφευχθούν υπερβολικές άνοδοι στην τιμή του φυσικού αερίου.


Αυτή θα ήταν μια ριζική λύση που θα βοηθήσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να μειώσουν το κόστος της ενέργειας. Στο μεταξύ, όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και η Λιθουανία, έχουμε στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, έχουμε φορολογήσει τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας και χρησιμοποιήσαμε αυτά τα έσοδα για να στηρίξουμε τους πολίτες της χώρας μας. Και φυσικά, συνεισφέρουμε και από τον εθνικό προϋπολογισμό για να διατηρηθούν οι τιμές της ενέργειας σε λογικά επίπεδα.


Αλλά θέλω να είμαι πολύ σαφής: μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση, θα εξακολουθήσει να είναι πολύ δύσκολο για τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να στηρίζουν τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους μέσω των εθνικών προϋπολογισμών. Ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή λύση το συντομότερο δυνατό.


Mindaugas Jackevicius: Κύριε Μητσοτάκη, για πρώτη φορά έρχεστε στη Λιθουανία. Είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού. Τι θα μπορούσε να δώσει μια νέα σημαντική ώθηση στις διμερείς μας σχέσεις;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Πράγματι, έχουν περάσει 100 χρόνια από τότε που συνάψαμε διπλωματικές σχέσεις και πάντα πίστευα ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Λιθουανίας μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά. Έχουμε ένα εξαιρετικό επίπεδο επικοινωνίας τόσο με τον Πρόεδρο όσο και με την Πρωθυπουργό. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Όπως σας είπα προηγουμένως, η Λιθουανία έχει υπάρξει πολύ ένθερμος υποστηρικτής της ελληνικής πρωτοβουλίας για μια ευρωπαϊκή παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών του φυσικού αερίου.


Συνεργαζόμαστε πολύ στενά όταν πρόκειται για το μεταναστευτικό. Υπάρχει ταύτιση θέσεων σε σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής. Και νομίζω ότι υπάρχει επίσης σημαντική δυναμική για τη βελτίωση των οικονομικών μας σχέσεων, του εμπορίου, αλλά και των επενδύσεων από τις δύο πλευρές.


Η Ελλάδα βγαίνει πολύ πιο δυνατή από μια πολύ παρατεταμένη οικονομική κρίση. Η οικονομία μας αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις που προσελκύουμε στη χώρα βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ. Επομένως, είναι επίσης σημαντικό για το κοινό σας, για τους Λιθουανούς, για τις λιθουανικές εταιρείες που ενδεχομένως ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και νομίζω ότι μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας, προς όφελος και των δύο λαών μας.


Mindaugas Jackevicius: Σας ευχαριστώ, κύριε Πρωθυπουργέ, που βρήκατε χρόνο για εμάς, παρά το φορτωμένο σας πρόγραμμα.



Σοκ για τους βιασμούς ανηλίκων στα Πετράλωνα με υπεύθυνους τους γονείς και μηνύσεις που δεν προχώρησαν

 


Μια ιστορία φρίκης και σεξουαλικής κακοποίησης σε αδέρφια από τους ίδιους τους γονείς εξελισσόταν για αρκετά χρόνια στα Πετράλωνα. 

Τη σοκαριστική καταγγελία σε βάρος των ίδιων τους των γονέων έκαναν τρία αδέρφια το 2017 αλλά εάν είναι δυνατόν δεν είχε γίνει τίποτα.

Τα αδέλφια είχαν βρει το θάρρος να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν σε έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος τους καθοδήγησε για να καταγγείλουν τον εφιάλτη που ζούσαν.

Τα παιδιά είχαν υποβάλει μήνυση το 2018 σε βάρος του πατέρα τους η οποία είχε προχωρήσει σε προκαταρκτική εξέταση αλλά δεν υπήρχε συνέχεια και καλό θα ήταν να μάθει ο κόσμος τον εισαγγελέα που την χρεώθηκε.

Πέντε χρόνια μετά τα αδέρφια απευθύνθηκαν ξανά στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αυτή τη φορά υποβάλλοντας μήνυση κατά της μητέρας τους για συγκάλυψη. Όπως καταγγέλλει, μάλιστα, ο 17χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος τότε ήταν 7 ετών, είχε πέσει θύμα βιασμού ακόμα και μπροστά στη μητέρα του, την οποία κατηγορεί για συγκάλυψη αλλά και για κακοποίηση της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο ο 17χρονος κατά τη διάρκεια των βιασμών του είχε βιντεοσκοπηθεί από τους βιαστές του και όπως καταγγέλλει στους χώρους που βιάζονταν υπήρχαν κι άλλα παιδιά που κακοποιούνταν συστηματικά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγείλει  η δικηγόρος τα παιδιά βίωσαν συστηματική κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία, από τον πατέρα τους αλλά και από άλλους ανθρώπους που ήδη έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως αποκάλυψε η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της ενήλικης σήμερα κόρης της οικογένειας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το ένα παιδί, το αγόρι, είχε βιαστεί τόσο από τον πατέρα όσο και από άλλα μέλη από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Μάλιστα στους βιασμούς φέρεται να εμπλέκεται και θείος των παιδιών που συμμετείχε στις αποτρόπαιες πράξεις!

Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι πως σύμφωνα με την καταγγελία διοργανώνονταν πάρτι και εκεί κακοποιούνταν το αγόρι από τα παραπάνω πρόσωπα. Παρούσα, πολλές φορές μπροστά σε αυτές τις συμπεριφορές, ήταν και η μητέρα των παιδιών η οποία ωστόσο δεν αντιδρούσε, καλύπτοντας τα όσα συνέβαιναν. Το αγόρι ήταν εκείνο που μίλησε πρώτο για τα όσα πέρασε μέσα στο σπίτι και μάλιστα, ακόμη και κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, δεχόταν απειλές από τη μητέρα ώστε να σταματήσει. Τα τρία παιδιά που ήταν ανήλικα το 2017 αποκάλυψαν σταδιακά, με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτικού που είχε αναλάβει να κάνει δωρεάν μαθήματα στο παιδί, το τι βίωναν στο σπίτι τους, με το αγόρι να έχει καταγγείλει βιασμούς.

Παράλληλα όπως ανέφερε μιλώντας στο OPEN, ο πατέρας έχει φύγει από το σπίτι. Η κόρη η οποία είναι ενήλικη έχει φύγει κι εκείνη από το σπίτι της, ο 17χρονος -τότε 7χρονος- μένει μαζί με την οικογένεια που τον βοήθησε, ενώ το μικρότερο παιδί της οικογένειας παραμένει στο σπίτι. «Aυτά που έχουν ζήσει τα παιδιά είναι σοκαριστικά.

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει το 2017 στην Εισαγγελία Ανηλίκων και η πρώτη φορά που κλήθηκαν να καταθέσουν όπως και όλοι όσοι θεωρητικά γνώριζαν, ήταν το 2018. Σήμερα έχουμε 2022 και η υπόθεση σχετικά με τα καταγγελλόμενα για τον πατέρα βρίσκεται ακόμα εάν είναι δυνατόν σε στάδιο έκδοσης βουλεύματος. Τα ανήλικα παιδιά είναι υπό τη γονική μέριμνα των καταγγελλόμενων γονέων τους για βιασμό και κακοποίηση» συμπλήρωσε η ίδια.



Μπακογιάννη : Μοναδικός στόχος του Ερντογάν, είναι να ξανακερδίσει τις εκλογές


 

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για όλα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Η Ντ. Μπακογιάννη μίλησε για τον Μάτι και είπε πώς «κανείς δεν αντέχει να παραγραφεί η δίκη» για την τραγωδία στο Μάτι, επισημαίνοντας ότι ήταν αναγκαίο να προχωρήσουν οι κλητεύσεις για να μην γίνει παραγραφή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πρέπει να νοικιαστεί μια αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η δίκη, αναφέροντας ότι η Αθήνα είναι γεμάτη μεγάλες αίθουσες. «Έχουμε πρόβλημα αιθουσών. Δεν το ανακαλύπτουμε σήμερα. Η λύση είναι η άμεση ενοικίαση», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το πρόβλημα χωρητικότητας της αίθουσας.

Για την ακρίβεια, η Ντ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «σε όλη την Ευρώπη έχουμε αποφασίσει ότι θα βοηθηθούν με επιδόματα αυτοί που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Δεν πάει καμία ευρωπαϊκή χώρα σήμερα, σε ισοπεδωτικές λύσεις. Αυτό έχει αποφασιστεί.»

Και συνέχισε: «Έχουμε δώσει τα περισσότερα λεφτά από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αλλά θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας».

Για τα ελληνοτουρκικά η πρώην ΥΠΕΞ , ξεκαθάρισε ότι ο Ερντογάν έχει ένα και μοναδικό στόχο, το πώς θα ξανακερδίσει τις εκλογές «γιατί η Τουρκία δεν είναι μία κανονική δημοκρατία και αν χάσει τις εκλογές δεν θα πάει σπίτι του, θα πάει αλλού».

Και συνέχισε : «Το αφήγημα ότι υπάρχει ένας διεθνής ιμπεριαλισμός, όπου η Τουρκία μάχεται υπέρ των συμφερόντων του Ισλάμ, όπου όλοι είναι κακοί, πουλάει και πουλάει στοχευμένα» είπε η Ντ. Μπακογιάννη αναφερόμενη σε ένα σημαντικό εθνικιστικό ακροατήριο στη γείτονα χώρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσει η προκλητική ρητορική της Άγκυρας.

Τόνισε, τέλος ότι η διπλωματική κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης, η πολιτική διεθνοποίηση του ζητήματος της τουρκικής προκλητικότητας, οι συμφωνίες και οι σχέσεις με τους συμμάχους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αθήνα είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο, στο πλαίσιο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας.





Γιάννης Μπέζος: Στον Κυριάκο Μητσοτάκη βάζω θετικό πρόσημο


 

Συνέντευξη στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (31/10) ο Γιάννης Μπέζος.

Ο γνωστός ηθοποιός μέσα σε όλα αναφέρθηκε και στην πολιτική του ιδεολογία, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είναι αριστερός» και πως δηλώνει «φιλελεύθερος άνθρωπος». Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι βάζει «θετικό πρόσημο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν είμαι αριστερός. Είμαι ένας φιλελεύθερος άνθρωπος, ο οποίος πιστεύω πάρα πολύ στη δημοκρατία και στην ελευθερία του λόγου, άρα και στην ευθύνη του λόγου. Ας πούμε κεντρώος. Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα που κυβερνούν κάποια στιγμή κάνουν και λάθη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πεις ψέμα. Είναι πολιτική. Είναι μια πολύ μεγάλη τέχνη και απορώ με το κουράγιο των ανθρώπων που την κάνουνε.», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Όταν ο Γιώργος Λιάγκας τον διέκοψε για να τον ρωτήσει αν θα έβαζε θετικό πρόσημο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ηθοποιός απάντησε «προς το παρόν ναι».

Η συνέντευξη του Γιάννη Μπέζου:





Και μέλος του ΠΑΣΟΚ μιλούσε με την 12χρονη

 


Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ με την χυδαιότητα με την οποία αντιμετώπισε το θέμα εξοργίζοντας τον ελληνικό λαό, και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μέλος που μιλούσε και κανόνιζε ραντεβού με την 12χρονη.

Μόλις έγινε γνωστό στο ΠΑΣΟΚ,  προχώρησε στη διαγραφή του μέλους  που είχε επικοινωνήσει με την 12χρονη στον Κολωνό μέσω της πλατφόρμας Blindchat, που βιάστηκε κατ' εξακολούθηση και εκπορνεύτηκε.

Τη διαγραφή του μέλους του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος. «Δεν έχουμε κανένα επίσημο στοιχείο από την αστυνομία και την έρευνα που γίνεται. Υπήρχαν κάποιες πληροφορείς, που όπως μπορέσαμε διερευνήσαμε. Είναι ήδη εκτός κόμματος» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πληροφορίες πρόκειται για έναν 39χρονο, περιφερειακό στέλεχος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη νότια Ρόδο. Μόλις περιέπεσαν στην αντίληψη της Χ. Τρικούπη οι σχετικές φήμες ότι ο εν λόγω άνδρας συνομιλούσε μέσω blindchat με την 12χρονη, ο γραμματέας του κόμματος Α. Σπυρόπουλος επικοινώνησε με την τοπική οργάνωση στο νησί. Έγινε μια πρώτη έρευνα και τοπικά στελέχη μίλησαν μαζί του. Ο 39χρονος παραδέχθηκε ότι συνομίλησε με την 12χρονη χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε κάτι περισσότερο (συνάντηση ή επαφή μαζί της) και πως δεν έχει κληθεί από τις αρχές να καταθέσει. Του ανακοινώθηκε ότι τίθεται εκτός κόμματος και ο ίδιος έδειξε να κατανοεί τη διαγραφή του που έγινε «για λόγους ηθικής τάξης» όπως σημειώνουν στη Χ. Τρικούπη.




Στο εδώλιο οι μπράβοι του Ερντογάν για τα επεισόδια του 2017 στις ΗΠΑ


 

Νέα απόφαση-κόλαφος σε βάρος της Άγκυρας λαμβάνεται από τις ΗΠΑ.

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, απορρίπτεται το τουρκικό αίτημα να επανεξεταστούν οι αποφάσεις Πρωτοδικείου και Εφετείου για τα επεισόδια βιαιοπραγίας από μπράβους του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον Κούρδων διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον.

Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την εκδίκαση της υπόθεσης και στο εδώλιο θα καθίσουν οι μπράβοι του Τούρκου προέδρου. 



Το 2017, οι άνδρες της ασφάλειας μπράβοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν επιτεθεί και χτυπήσει βίαια ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη και στην συνέχεια είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με το προσωπικό της αμερικανικής μυστικής αστυνομίας.



Η τουρκική πλευρά είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς είχε ζητήσει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις που είχε λάβει τόσο το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον όσο και το Εφετείο, τα οποία είχαν αποφανθεί ότι η βία που ασκήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του Τούρκου προέδρου δεν χρήζει ασυλίας και συνεπώς τα αμερικανικά δικαστήρια διαθέτουν την απαραίτητη δικαιοδοσία για να εκδικάσουν τις αγωγές που έχουν ασκηθεί.

Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά τη βάση του νομικού επιχειρήματος της Τουρκίας και εισηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσω του νομικού της εκπροσώπου (solicitor general) να απορρίψει αυτό το αίτημα και να ανοίξει έτσι τον δρόμο για την εκδίκαση της υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους η σημερινή γνωμοδότηση της νομικής εκπροσώπου θεωρείται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο και ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται ότι σύντομα θα εκδώσει την τελική του απόφαση.

Στο σκεπτικό που παρουσιάζει στην απόφαση της, η νομική εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Πρέλογκαρ, σημειώνει ότι «τα γεγονότα που διαπιστώθηκαν από το Περιφερειακό Δικαστήριο και έγιναν αποδεκτά από το Εφετείο των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι το τουρκικό προσωπικό ασφαλείας χρησιμοποίησε βία που υπερβαίνει κάθε αντίληψη της προστατευτικής λειτουργίας του. Ως εκ τούτου, η χρήση βίας δεν προστατεύεται από την εξαίρεση του FSIA (Foreign Sovereign Immunities Act)». Υπό αυτό το πρίσμα, η νομική εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι το Εφετείο κατέληξε στο σωστό συμπέρασμα και συνεπώς η απόφασή του δεν δικαιολογεί επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Συνεχίζοντας το σκεπτικό της, η νομική εκπρόσωπος αντέκρουσε ακόμα ένα επιπλέον επιχείρημα της τουρκικής πλευράς, το οποίο πρόβαλε το σκεπτικό ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις διεθνείς σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, η εκπρόσωπος έκρινε ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι λανθασμένη, καθώς όπως υπογράμμισε «οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη σχέση τους με την Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, και έχουν πρωταρχικό συμφέρον να προστατεύσουν τους διπλωμάτες και τους ανώτερους αξιωματούχους τους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Όμως, η απόφαση δεν υπονομεύει αυτά τα συμφέροντα. Η απόφαση συνάδει με άλλες αποφάσεις στις οποίες τα δικαστήρια των ΗΠΑ έκριναν ότι τα ξένα κράτη δεν δικαιούνται κυρίαρχη ασυλία για αδικοπραξίες που περιλαμβάνουν τη χρήση βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το Ιστορικό της Υπόθεσης

Η μήνυση κατατέθηκε από Αμερικανούς πολίτες εναντίον όχι φυσικών προσώπων αλλά εναντίον του τουρκικού κράτους. Από την πλευρά της, η Τουρκία υποστήριξε ότι χρήζει ασυλίας και συνεπώς το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί να τεθεί στη κρίση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ουάσιγκτον.

Σε πρωτόδικο επίπεδο, το Περιφερειακό Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια της ασυλίας. Η τουρκική πλευρά, όμως, άσκησε έφεση με βασικό επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν για λόγους προστασίας του προέδρου, ο οποίος βρισκόταν στα σκαλιά της πρεσβευτικής κατοικίας. Με δεδομένο ότι η υπόθεση αφορούσε την εμπλοκή μιας ξένης κυβέρνησης, οι δικαστές ζήτησαν τη γνωμοδότηση των τριών αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μυστική Αστυνομία).

Στη συνέχει ακολούθησε η κοινή γνωμοδότηση που κατατέθηκε με υπόμνημα στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον. Σε αυτό το κείμενο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την μυστική αστυνομία (secret service) κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της ασυλίας που προβλέπεται στον νόμο «Foreign Sovereign Immunities Act» (FSIA). Αιτιολογώντας το σκεπτικό τους, οι τρεις υπηρεσίας υποστήριξαν ότι οι επίμαχες πράξεις δεν έγιναν για λόγους προστασίας του Τούρκου προέδρου και συνεπώς δεν απολαμβάνουν την ασυλία που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ηγετικά στελέχη από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας είχαν στείλει επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με την οποία του ζητούσαν να ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία δεν διαθέτει ασυλία βάσει του νόμου «Foreign Sovereign Immunities Act» (FSIA).

Η Οριστική Απόφαση του Εφετείου της Ουάσιγκτον που Οδήγησε την Τουρκία στο Ανώτατο Δικαστήριο

Με μια οριστική και ομόφωνη απόφαση το Εφετείο της πόλης της Ουάσιγκτον απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για την επανεξέταση της απόφασης που είχε λάβει για τις βιαιοπραγίες που είχαν εκδηλωθεί εναντίον Κούρδων διαδηλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το 2017, οι άνδρες της ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν επιτεθεί και χτυπήσει βίαια ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη και στην συνέχεια είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με το προσωπικό της αμερικανικής μυστικής αστυνομίας.

Σε πρωτόδικο επίπεδο, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον είχε αποφανθεί ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια της ασυλίας. Στη συνέχεια, μετά την προσφυγή της Τουρκίας, οι τρεις δικαστές του Εφετείου που εξέτασαν την υπόθεση κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Ωστόσο, η γειτονική χώρα αποφάσισε να εξαντλήσει όλα τα νομικά εργαλεία που είχε διαθέσιμα, ζητώντας και από τους 10 δικαστές του Εφετείου να επανεξετάσουν την απόφαση. Ωστόσο, δεν είχε και αυτή την φορά καμία τύχη, και πλέον η απόρριψη του συγκεκριμένου αιτήματος σημαίνει ότι η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι μονόδρομος για την Τουρκία.


Με πληροφορίες απο το  protothema.gr



Η OLAF ξεμπρόστιασε το ψέμα και την χυδαιότητα ΣΥΡΙΖΑ, ακροαριστερών οργανώσεων


 

Με σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τη διάψευση από πλευράς της OLAF πως εξέτασε επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι για ακόμα μία φορά πόσο χυδαίο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πηγές του Υπουργείου, σχολίασαν τη διάψευση από την εκπρόσωπο Τύπου της OLAF, Τζιάνα Καπέλλο, η οποία τόνιζε απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η έρευνα της OLAF δεν αφορούσε στην Ελλάδα.

Από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, λένε πώς η απάντηση της κυρίας Καπέλλο «αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως η αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθεί την τακτική του «λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει» στο μεταναστευτικό» ενώ κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ πως «κατέφυγε σε fake news αδιαφορώντας για το εάν δυσφημίζουν τη χώρα».

Όπως σημειώνουν οι πηγές του Υπουργείου: «Η απάντηση που έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της OLAF, Τζιάνα Καπέλλο, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την έκθεση για τις επαναπροωθήσεις, πως δεν αφορά στην Ελλάδα, αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως η αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθεί την τακτική του «λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει» στο μεταναστευτικό.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά το χάος που παρέλαβε από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την πλήρη δυσφήμιση της χώρας μας με τους 1.500 νεκρούς στις ελληνικές θάλασσες μόνο το 2015 έχει επιτύχει όχι μόνο να ελέγξει το φαινόμενο αλλά και να δημιουργήσει τις υποδομές προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Δίχως αφήγημα λοιπόν η Κουμουνδούρου καταφεύγει σε fake news αδιαφορώντας για το εάν δυσφημίζουν τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση εμείς καλωσορίζουμε για ακόμη μία φορά την πλήρη επιβεβαίωση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο. Απέναντι σε όσους επιλέγουν, για να μείνουν στην επικαιρότητα έστω για πέντε λεπτά, να αμαυρώνουν την πατρίδα μας, εμείς απαντάμε με έργα και με την αλήθεια».

Νωρίτερα, σε διάψευση όσων ισχυρίζονται ότι η Έκθεση του Γραφείου της ΕΕ κατά της Διαφθοράς (OLAF) συνιστά απόδειξη επαναπροωθήσεων στην Ελλάδα προχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου της OLAF, Τζιάνα Καπέλλο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στη γραπτή της απάντηση, η κα Καπέλλο ευχαριστεί για την ευκαιρία που της δίδεται να ξεκαθαρίσει ορισμένες ερμηνείες που έχουν δοθεί στην Έκθεση του OLAF, υπογραμμίζοντας ότι το Γραφείο διερεύνησε μόνον καταγγελίες αναφορικά με τις εσωτερικές διαδικασίες και τους κανονισμούς του Frontex κατά την εκτέλεση των καθηκόντων στελεχών του. Όπως σημειώνει, ο OLAF ποτέ δεν διερεύνησε ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων [στην Ελλάδα], καθώς κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στην εντολή του. Ερεύνησε αποκλειστικά τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόσθηκαν οι κανόνες διαχείρισης καταγγελιών εντός του Frontex.

Στην ερώτησή του, το ΑΠΕ ζητούσε από τον OLAF να απαντήσει εάν όντως διερεύνησε περιστατικά επαναπροωθήσεων και διαπίστωσε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ελληνικές Αρχές, με αφορμή τους ισχυρισμούς του περιοδικού Spiegel, μέσω του οποίου διέρρευσε η Έκθεση, αλλά και ορισμένων μελών της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι η Έκθεση περιέχει «λεπτομερείς αποδείξεις παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους του OLAF τόσο για τη διαρροή της Έκθεσης, όσο και για την προσπάθεια πολιτικοποίησής της, μέσω διαστρέβλωσης του περιεχομένου και των συμπερασμάτων της.



Τσιγγάνοι στην Θεσσαλονίκη σε καταδίωξη με καραμπίνες

 


Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Σταυρούπολη, σε μια καταδίωξη οχήματος Ρομά με απειλές και πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, λίγο μετά τις 23:00 χθες το βράδυ, ένα μαύρο όχημα μάρκας Peugeot στο οποίο επέβαιναν Τσιγγάνοι, καταδίωκε ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Renault στο οποίο επέβαινε μια 38χρονη Τσιγγάνα με την 63χρονη μητέρα της.

Τα δύο αυτοκίνητα κινούνταν επί της οδού Δενδροποτάμου, με κατεύθυνση προς την οδό Καραολή και Δημητρίου, με το μαύρο όχημα να εμβολίζει διαρκώς το όχημα που οδηγούσε η 38χρονη για να το βγάλει απο τον δρόμο.

Λίγο πριν φτάσουν στο ύψος του Εβραϊκού Νεκροταφείου, ο οδηγός του μαύρου οχήματος κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο γυναίκες. Οι επιβάτες του μαύρου οχήματος πλησίασαν την μητέρα και την κόρη και άρχισαν να τις βρίζουν και να τις απειλούν. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έφτασε στο σημείο και τρίτο όχημα. Κατέβηκε ένας άντρας που κρατούσε καραμπίνα.

Σύμφωνα με το thestival, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και είπε προς την 38χρονη: «Αν δεν πάρεις πίσω τη μήνυση θα σε σκοτώσω». Ο θρασύτατος κακοποιός τσιγγάνος έστρεψε, μάλιστα την καραμπίνα και προς την πλευρά περαστικών που σταμάτησαν να δούνε τι είχε συμβεί.



Τα άτομα που προπηλάκισαν τις δύο γυναίκες, παράτησαν το λευκό αμάξι και επιβιβάστηκαν στο όχημα του άντρα με την καραμπίνα διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο ξεκίνησαν εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των τσίγγάνω κακοποιών. Η 38χρονη και η μητέρα της μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά προκειμένου να καταθέσουν για το περιστατικό.



Συνελήφθη ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου

 



Τη σύλληψη του 45χρονου άνδρα που είχε βιάσει στο Παλαιό Φάληρο μια 34χρονη γυναίκα και είχε αποπειραθεί να βιάσει στην ίδια περιοχή άλλη μια γυναίκα ηλικίας 24 ετών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Καλό μήνα. Ύστερα από μεθοδική έρευνα και την ταυτοποίηση του δράστη και με άριστη συνεργασία με τις αλβανικές αρχές ασφαλείας, βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού της γυναίκας στο Παλαιό Φάληρο» έγραψε στην ανάρτησή του στο twitter ο Τάκης Θεοδωρικάκος.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τάκης Θεοδωρικάκος χθες, Δευτέρα (31/10) συνομίλησε για την υπόθεση τρεις φορές με τον Αλβανό ομόλογό του ζητώντας να ενταθούν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και την παράδοση του 45χρονου στις ελληνικές αρχές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αλβανικές αρχές εντόπισαν τον 45χρονο από το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου και αφού τον συνέλαβαν, στις 2 τα ξημερώματα σήμερα Τρίτη (1/11) τον παρέδωσαν στους άνδρες της ΕΛΑΣ.

Ο 45χρονος, ο οποίος έχει ήδη μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.




Κάτω από το 10% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Οκτώβριο

 



Σε μονοψήφια επίπεδα υποχώρησε τον Οκτώβριο ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης εκτοξεύθηκαν για πρώτη φορά σε διψήφιο ποσοστό, εντείνοντας τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης της οικονομίας.

Σύμφωνα με την Eurostat, ο εναρμονισμένος ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 9,8% έναντι 12,1% τον Σεπτέμβριο. Σε μηνιαίο επίπεδο, παράλληλα, οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,0%.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα μας διολίσθησε κάτω του ψυχολογικού ορίου του 10% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, καθώς από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο βρισκόταν σταθερά σε διψήφια επίπεδα (10,5% – 11,6 – 11.3% - 11,2% - 12,1%).



Η Ελλάδα πρώτη στον κόσμο σε βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος

 


Μητσοτάκης: Αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας.

Οι δείκτες είναι αδιάψευστοι: Σύμφωνα με τον Economist, η Ελλάδα ανέβηκε 16 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, γεγονός που έσπευσε να χαιρετίσει και δικαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. γιατί είναι επίτευγμα της κυβέρνησης του.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανοδική πορεία της χώρας μας στην κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως καταγράφεται σε έκθεση του EIU (Economist Intelligence Unit), το οποίο είναι το τμήμα έρευνας και ανάλυσης του Ομίλου Economist.

Σύμφωνα με την κατάταξη του EIU, η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση των χωρών με ανοδική πορεία, με 16 μονάδες, ενώ η δεύτερη χώρα είναι το Κατάρ με 11 μονάδες.


Με ανάρτησή του, όπου παραθέτει και το σχετικό δημοσίευμα του Economist, ο πρωθυπουργός έγραψε στο twitter:

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα που προσελκύει περαιτέρω ξένες επενδύσεις. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα αγγλικά:

«Very encouraging to see our efforts to reform the economy being recognized. We believe in turning Greece into a business-friendly country attracting further foreign investment. Though there is more to be done, Greece is on the right path».


Όπως αναδεικνύεται, οι μεγαλύτερες βελτιώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, πριν από τις καταστροφές που προκάλεσε η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σημειώνονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η κατάταξη της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 16 θέσεις. Αυτή η σημαντική βελτίωση αντανακλά, μεν, μια κακή αφετηρία, δεδομένης της καθυστερημένης ανάκαμψης από την κρίση του δημόσιου χρέους που ξεκίνησε το 2009, αλλά κυριότερα τον αντίκτυπο μιας κυβέρνησης που τάσσεται υπέρ των επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στη χώρα.

Σύμφωνα με τη βαθμολογία του Economist, την εξαιρετική επίδοση της Ελλάδας ακολουθούν το Κατάρ, οι ΗΠΑ και τα ΗΑΕ.