Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΝΔ προς συντρόφους Κουφοντίνα :Δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος.

 



Έντονη  ήταν η  αντίδραση  της Νέας Δημοκρατίας στην ενέργεια συντρόφων του εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα που πέταξαν τρικάκια έξω από τα κεντρικά της γραφεία, στην οδό Πειραιώς. 

Οι σύντροφοι του αμετανόητου δολοφόνου τρομοκράτη έσπευσαν στη συνέχεια να εξαφανιστούν προς το σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, στο Μοσχάτο. Σε πολλές προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής: 

«Προς την ομάδα φωνακλάδων που πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς για να ρυπάνουν το δρόμο με τα χαρτιά τους και να πουν τα χυδαία τους συνθήματα, τους ενημερώνουμε:

• Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος.

• Το χαρτάκι που πέταξαν το οποίο λέει «καμία δήλωση μετάνοιας» απλώς δηλώνει πως συμφωνούν με τις πράξεις του.

• Όσο για το σλόγκαν πως «το κράτος δολοφονεί» θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κράτους Δικαίου και υποστηρικτών αμετανόητων δολοφόνων».






Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

 



Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μεταβεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθεί για το κατά πόσο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο.

Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.



Οι Ποινικοί Κώδικες ΣΥΡΙΖΑ μείωσαν τα χρόνια παραγραφής αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων

 


Με αφορμή τα όσα τραγικά γεγονότα έχουν διαδραματιστεί και την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ των απεχθών αυτών υποθέσεων, ανατρέξαμε στις διαφορές μεταξύ παλαιού Ποινικού Κώδικα και του Ποινικού Κώδικα που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν αφήσει την εξουσία, σχετικά με την παραγραφή αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων. 

 Ενώ οι καταγγελίες εναντίον γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να ερευνά όλες τις υποθέσεις, καλό είναι να γνωρίζει κάποιος τι ίσχυε για την παραγραφή αδικημάτων σε βάρος ανηλίων με τον παλαιό Ποινικό Κώδικα και τι άλλαξε στον Ποινικό Κώδικα του Ιουνίου του 2019.

 Ο παλαιός Ποινικός Κώδικας με το άρθρο 113 παράγραφος 6 για την αναστολή της παραγραφής, όριζε ότι η παραγραφή για μια σειρά από αδικήματα που σχετίζονται με την γενετήσια ελευθερία και στρέφονταν κατά ανηλίκων (πχ βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση κλπ) αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του ανηλίκου και για 3 έτη εάν έχουμε κακούργημα (δηλαδή η παραγραφή ξεκινούσε από τα 21 έτη του ατόμου) και για ένα έτος αν πρόκειται για πλημμέλημα (δηλαδή η παραγραφή ξεκινούσε από τα 19 έτη του ατόμου).

 

 Ο νέος Ποινικός Κώδικας με το άρθρο 113 παράγραφος 4 ορίζει ότι η προθεσμία παραγραφής για όλα τα κακουργήματα και μόνο που στρέφονται κατά ανηλίκου αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του, δηλαδή 18 έτη.

 

 Επομένως, με το νέο Ποινικό Κώδικα δεν υπάρχει καθόλου αναστολή για τα πλημμελήματα που τελούνται σε βάρος ανηλίκων και μπορεί να παραγραφούν μέχρι την ενηλικίωση του (πχ πορνογραφία ανηλίκων 348Α στην απλή μορφή που είναι πλημμέλημα) ενώ για τα κακουργήματα η παραγραφή ξεκινά από τα 18 ενώ ξεκινούσε από τα 21 έτη του ατόμου.

Στην περίπτωση κακουργημάτων, δηλαδή, η παραγραφή μειώθηκε κατά 3 έτη, αφού ξεκινά από τα 18 έτη και όχι τα 21 έτη.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ποινικού Κώδικα, αν από την τέλεση της πράξης έως την αμετάκλητη εκδίκασή της ίσχυσαν δύο ή περισσότεροι νόμοι, εφαρμόζεται αυτός που περιέχει τις ευμενέστερες για τον κατηγορούμενο διατάξεις.


Πηγή



Το ΣΕΗ είχε αποβάλει τον εκλεκτό του Αλέξη Τσίπρα Κιμούλη διά βίου το 1998

 


Παρά τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να κρυφτεί από το έγκλημα που διέπραξε, της συγκάλυψης των σεξουαλικών εγκλημάτων του πρέσβη της Βενεζουέλας, και από το ότι δεν έχει βγάλει άχνα για Γιώργο Κιμούλη, και τον υπουργό του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη, οι καθημερινές αποκαλύψεις δεν τον βοηθούν να κρυφτεί.

Οι καθημερινές αποκαλύψεις για τα περιστατικά κακοποίησης στο ελληνικό θέατρο είναι πολλές και ξαναφέρνουν στην μνήμη των θυμάτων όσα πέρασαν.

"Δεν περίμενα ποτέ πως θα γίνει κάτι τόσο μεγάλο. Είναι μια κατάσταση δυναμική, που θα φέρει μία κάθαρση στο θέατρο και ελπιδοφόρα μηνύματα σε όλη την κοινωνία", λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας σε συνέντευξη που δίνει στο περιοδικό ΟΚ!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το φαινόμενο της κακοποιητικής συμπεριφοράς στον χώρο του θεάτρου δεν είναι κάτι καινούριο. "Οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά ή χειροδικίες είχαν υπάρξει και παλιότερα.

Μάλιστα το 1998 το ΣΕΗ είχε αποβάλει διά βίου τον Γιώργο Κιμούλη για αντισυναδελφική συμπεριφορά (σ.σ. αφορούσε την παραβίαση του αποδεκτού ωραρίου προβών). Όμως η προηγούμενη διοίκηση παραδόξως τον ενέγραψε ξανά στο σωματείο, δεν γνωρίζω πώς και γιατί. Ήταν ένα περιστατικό που ούτε εγώ δεν θυμόμουν, μας το θύμισαν οι δημοσιογράφοι".

Άραγε ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε όταν διόριζε τον κ.Κιμούλη μέλος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και Πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχος;;;;;;;




Η Λυδία Κονιόρδου δεν ήξερε για τον σκηνοθέτη "τέρας";;;

 



Με άλλα λόγια να μιλάμε για να καταλαβαίνουν οι Συριζαίοι και για τους άλλους δεν μας ενδιαφέρει, αυτό έκανε η Κονιόρδου, γιατί όταν δεν ασχολείται με το τσάκρα ασχολείται με το να κάνει ότι δεν γνωρίζει και δεν ξέρει.



Απάντηση στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής ανέφερε πώς αν η Λυδία Κονιόρδου, συνάδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, ήξερε κάτι σε σχέση με τις βαριές καταγγελίες που γίνονται στο πρόσωπό του είχε υποχρέωση να το καταγγείλει, έδωσε η κυρία Κονιόρδου.

Και αντί να πει την αλήθεια η Κονιόρδου, ότι ήξερε άρχισε τα Συριζαίικα :



 «Περιμέναμε σήμερα η κα Μενδώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί καθώς παρακολουθούμε εδώ και μέρες , εμβρόντητοι, μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες εις βάρος του κου Λιγνάδη, την προσπάθεια δικαιολόγησης και συγκάλυψης του. Αντιθέτως, την βλέπουμε τώρα να μετακυλύει με εξοργιστικό θράσος τη δική της εγκληματική ευθύνη σε αυτούς που συμμετείχαν σαν εργαζόμενοι καλλιτέχνες στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

Μετά την αλλαγή της απόφασης για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που μας εξέθεσε διεθνώς, μετά το αχαρακτήριστο τσιμέντωμα της Ακρόπολης, που φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια, μετά την αυταρχική αναλγησία της για τον χώρο και τους καλλιτέχνες του σύγχρονου πολιτισμού, μετά την κατάργηση του διαγωνισμού για την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, η αλαζονική αυθαιρεσία της δεν έχει κανένα φραγμό.

Ενώνω κι εγώ την φωνή μου με τους άξιους συναδέλφους μου καλλιτέχνες και καλώ την κα Μενδώνη να παραιτηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος» καταλήγει η Λυδία Κονιόρδου.



Με 17 και 14,5% προηγείται η Ν.Δ. σε δύο δημοσκοπήσεις! Με μεγάλη αποδοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 


 

Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW από τις 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2021 και η οποία παρουσιάστηκε από τον τηλειπτικό σταθμό ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Σε ποσοστό 52% οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας.

Σε ποσοστό 50% οι πολίτες, εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία και ως καταλληλότερο πρωθυπουργό το 51%, σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που παίρνει μόλις το 23%.

Ποσοστό 37,6% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα λαμβάνει το 20,5% των ψήφων.

ΝΔ 37,6%

ΣΥΡΙΖΑ 20,5%

ΚΙΝΑΛ 7,9%

ΚΚΕ 5,2%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.0%

ΜεΡΑ25 3,4%

Σε ερώτηση περί των πλέον αποτελεσματικών υπουργών, πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι: Κ. Χατζηδάκης (7,5), Κ. Πιερρακάκης (7,3), Άδωνις Γεωργιάδης (7,1), Χ. Σταϊκούρας (6,8) και Μ. Βορίδης (6,1) και ακολουθούν ο Ν. Δένδιας (6), ο Κ. Σκρέκας (5,7), η Ν. Κεραμέως (4,7) και τελευταίος ο Ν. Μηταράκης (4)

Την ίδια ώρα οι πολίτες βλέπουν ως καλύτερο σύμμαχο της Ελλάδας όσον αφορά τα εθνικά θέματα τις ΗΠΑ του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν (38%), ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία (69%) συμφωνούν με τις δαπάνες που αφορούν στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, 72% των πολιτών δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί. 

Διαφορά 14,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διατηρεί το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco, η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.

ΝΔ 38%

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 23,5%

ΚΙΝΑΛ 6,6%

ΚΚΕ 5,5%

Ελληνική Λύση 4,6%

ΜέΡΑ25 3%

Από τα εκτός Βουλής κόμματα, 1,3% λαμβάνει η "Πλεύση Ελευθερίας" της πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Προβάδιμα 20 μονάδων διατηρεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που έρχεται πάλι τρίτος με δεύτερο τον κανένα. Ειδικότερα στην ερώτηση περί του ποιον εμπιστεύονται οι ερωτηθέντες για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης: 41% επιλέγει τον κ. Μητσοτάκη, 33% "κανέναν", ενώ το 21% τον κ. Τσίπρα.

Υπέρ της αναθεώρησης της νομοθεσίας, προκειμένου να μην παραγράφονται αδικήματα που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση, τάσσεται το 86% όσων ερωτήθησαν, ενώ το 5% τοποθετείται αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική.

Το 51% δηλώνει όχι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός στην πρόσφατη κακοκαιρία "Μήδεια", με το 49% να δηλώνει ικανοποιημένο. Για την Αττική, τα ανάλογα ποσοστά είναι 61% και 39%.

Ικανοποιημένο από την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού δηλώνει το 48%, έναντι 40% που δηλώνει μη ικανοποιημένο, με τα ποσοστά πάντως ιδιαίτερα βελτιωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Ιανουαρίου.




Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης είναι αυτή του Τσίπρα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας

 


Με ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία βάζει τα πράγματα στην σωστή σειρά και αναδεικνύει και πάλι της ιστορία συγκάλυψης από τον Αλέξη Τσίπρα σεξουαλικών κακοποιήσεων στην πρεσβεία της Βενεζουέλα στην Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πώς ένα ζήτημα που πρέπει να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να του δώσει «κομματικό χρώμα».

Και αναφέρει για να θυμάται ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρα, πως ως απόπειρα συγκάλυψης λογίζεται «η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», ενθάρρυνε τα στόματα να ανοίξουν. Και θα λάβει κάθε θεσμικό μέτρο ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Οσο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και όλες οι κρατικές υπηρεσίες είναι στη διάθεσή της.



Aπάντηση κατηγορούμενου για τρομοκρατία: Μπήκα σε ομάδα της ISIS για να βρω γυναίκα

 



Για οργάνωση τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορείται ο 27χρονος Σαχάιμπ Αμπού - Ο ίδιος αρνείται κάθε ουσιαστική εμπλοκή με το Ισλαμικό Κράτος - Μιλά για ανάγκη εύρεσης συντρόφου και όχι μόνο

Όσο κι εάν η φαντασία οργιάζει, η απάντησή του δεν θα μπορούσε εύκολα να προβλεφθεί... «Ήθελα να βρω γυναίκα», η ομολογία κατηγορούμενου για τρομοκρατία ενώπιον της Δικαιοσύνης, όταν κλήθηκε να μιλήσει για την ένταξή του σε κύκλο συνομιλίας του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 27χρονος Σαχάιμπ Αμπού κατηγορήθηκε για προμήθεια ύποπτου εξοπλισμού, όπως αγορά σπαθιού, μαχαιριού, πανοπλίας σώματος, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικής πράξης.

Σύμφωνα με το Ποινικό Δικαστήριο της Ουαλίας, ο νεαρός άντρας ακολούθησε στην εφαρμογή επικοινωνίας Telegram την ομάδα «Υπηρέτες των Αόρατων».

Σε αυτήν την ομάδα, 30 μέλη αντάλλασσαν μηνύματα και εικόνες που είχαν άμεση σχέση με την τρομοκρατική προπαγάνδα της ISIS.

Σε ομολογία μετά τη σύλληψή του, ο Αμπού είπε ότι είχε προσκληθεί στην ομάδα από Αμερικανό, ενώ επεσήμανε πως ένιωθε ότι το 55 έως 60%, μόνο, του υλικού αφορούσε στο Ισλαμικό Κράτος.

Το υπόλοιπο, όπως υποστήριξε, αφορούσε πανεπιστημιακές μελέτες.

Στο δικαστήριο, ο Αμπού ισχυρίστηκε ότι είχε καλές προθέσεις, καθώς θέλησε να βοηθήσει τα μέλη να γίνουν... καλύτεροι Μουσουλμάνοι.

Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο 27χρονος, μέσα στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως στους σκοπούς του ήταν και η εύρεση συντρόφου για μικρό χρονικό διάστημα.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της πράξης του, ο Αμπού υποστήριξε πως ως εργένης θέλησε να βρει σύντροφο από μια πλατφόρμα που θα του έδινε βήμα για να αναδείξει την προσωπικότητά του.

Επιδείκνυε την αδυναμία του στο στρατιωτικό κομμάτι, τη γενναιότητά του και την πίστη στον μουσουλμανισμό.

Μάλιστα, είπε ότι στην ομάδα υπήρχαν γυναίκες που είχαν λουλούδια ως εικονίδια και σκέφτηκε ότι μια πριγκίπισσα θα ήθελε να παντρευτεί έναν γενναίο στρατιώτη...

«Πολλοί βρήκαν τις συζύγους τους έτσι, σε ομάδες WhatsApp, αλλά αυτή ήταν η λάθος ομάδα, λάθος συζήτηση», παραδέχθηκε.

Στη συνέχεια, αρνήθηκε την προσήλωσή του στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς, όπως είπε, τα αδέρφια του που ακολούθησαν την οργάνωση σκοτώθηκαν το 2015 στη Συρία.

Απέρριψε κάθε κατηγορία για ενασχόληση με την τρομοκρατία, λέγοντας ότι δεν ήθελε να καταστρέψει τη ζωή του καθώς είχε επιχειρηματικές ιδέες.

Εκείνο, όμως, που θολώνει ακόμη περισσότερο το τοπίο είναι το βίντεο στο οποίο δήλωνε υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Η δίκη για να εξακριβωθεί η δράση του Αμπού συνεχίζεται, με την υποψία ότι ήθελε πέρσι να χτυπήσει τη Δύση.


Ελισάβετ Σταμοπούλου

protothema.gr



Νίκος Χαρδαλιάς: Η σκληρή απάντηση στο ΚΙΝΑΛ

 


Δυστυχώς το ΚΙΝΑΛ κάθε μέρα δείχνει γιατί δεν μπορεί να κερδίσει από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την κατρακύλα του Αλέξη Τσίπρα που είναι πολιτικά τελειωμένος.

Ο πολίτης θέλει η αντιπολίτευση να έχει ποιότητα, και βλέποντας την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ, θα περίμενε να δει κάτι παραπάνω από το ΚΙΝΑΛ και όχι να ταυτίζεται με την άθλια αντιπολίτευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει μέλλον.

Δυστυχώς η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι κατώτερη των περιστάσεων, και κάνει κακό στο κίνημα που προσπαθεί χρόνια να σταθεί στα πόδια του, να ξανά κερδίσει όσους παραπλανήθηκαν και εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% και τον λαοπλάνο Αλέξη Τσίπρα.

Η τακτική αντιπολίτευσης που ακολουθεί, μόνο κέρδος δεν έχει και αυτό αρχίζουν να το καταλαβαίνουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ που κινούνται προς την αλλαγή ηγεσίας και στάσης.

Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο νωρίτερα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καθυστέρησε απελπιστικά να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τις πληγείσες περιοχές» και ειδικά τον Διόνυσο.

«Κάποιοι εκεί στο ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαϊκισμό και τελικά μειοδοτούν σε σοβαρότητα! Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μικροπολιτικές χυδαιότητες, ειδικά την ώρα της μάχης μέχρι και ο πιο ταλαιπωρημένος συμπολίτης μας να αποκτήσει άμεσα ρεύμα, αλλά όλα έχουν τα όριά τους!

Με επίσημη ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ καταλογίζει βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία για την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τα σφοδρά και πρωτόγνωρα εδώ και δεκαετίες καιρικά φαινόμενα γιατί «καθυστέρησε απελπιστικά» να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον Δήμο Διονύσου!

Ο Δήμος Διονύσου στις 16/2 το πρωί έκανε αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής, όπου σε χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσε τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες και το ίδιο μεσημέρι στις 16:01 το αίτημα της διαβιβάστηκε στην Πολιτική Προστασία. Στις 19:26 της ίδιας ημέρας (δηλ.3 ώρες και 25 λεπτά αμέσως μετά το αίτημα) ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε Έκτακτη ανάγκη, ενώ από τις 18:12 λεπτά οι Ένοπλες δυνάμεις και η Πυροσβεστική υπηρεσία είχαν πάρει εντολή από την Πολιτική Προστασία ενεργοποίησης των μηχανισμών τους, αποστολής μηχανημάτων και στελέχωσης συνεργείων προς αρωγή και συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου Διονύσου!

Nikos Hardalias B
17 ώρες πριν

Κάποιοι εκεί στο ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαικισμό και τελικά μειοδοτούν σε σοβαρότητα! Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μικροπολιτικές χυδαιότητες, ειδικά την ώρα της μάχης μέχρι και ο πιο ταλαιπωρημένος συμπολίτης μας να αποκτήσει άμεσα ρεύμα, αλλά όλα έχουν τα όριά τους!

Με επίσημη ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ καταλογίζει βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία για την κατασταση που διαμορφώθηκε απο τα σφοδρά και πρωτόγνωρα εδώ και δεκαετίες καιρικά φ...

Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "General Secretary for Civil Protection Από: Αποστολή: Προς: Κοινοποίηση: Θέμα: Συνημμένα: tpolitikis. anat@0291 syzefxis. gr Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 4:0 μμ Γραφείο Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ftheodorou@civilprotection.gr ektelestikos@patt.gov Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Αίτημο για κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης τOU Δήμου Διονύσου Συνημμένο χωρίς τίτλο 01081.pdf; Συνημμένο χωρίς τίτλο 01084.docx Καλησπέρα σας επισυνάπτουμε το με αρ. πρωτ, 129936/16.02.2021 έγγραφο και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. Μπάιμπου Σωτηρία Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕΑΑ τηλ 213 200 5121"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "General Secretary for Civil Protection Από: Αποστολή: Προς: Κοινοποίηση: Θέμα: Συνημμένα: Foivos Theodorou  Τρίτη, Φεβρουαρίου 2021 7:26 μμ Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας'; 'GENERAL SECRETARY FOR CIVIL PROTECTION' asilis7273@yahoo.c com ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΗΡΥΞΗΣ Διονύσου, doc; ÎÎ 1337 Αίτημα Δήμου Διονύσου.dοϲx; ÎÎ 1337 Εισήγηση Περιφέρειας για Δ. Διονύσου.ρι Σχέδιο απόφασης Φοίβος Θεοδώρου Γενικός Διευθυντής Συντονισμού Υπουργείο Προστασίας Πολίτη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Λεωφ. Κηφισίας 37-39 Μαρούσι TK: TK15126 213-1510138 213-1510-916 κιν 6944 787012 Fax: 213-1510935 e-mail: ftheo@gscp.gr web site: www.civilprotection.gr ΛΛላΔል"
414
27
13


Πώς τον πίνεις τον εσπρέσο;

 


Lungo, affogato ή romano;

Ποια η διαφορά ανάμεσα στον latte και τον cappuccino; Γιατί ο Americano ονομάστηκε Americano; Και ποια είναι η σωστή δόση του εσπρέσο; Ολες οι απορίες σε ένα μίνι λυσάρι.

Espressopedia

Solo: μια δόση σερβιρισμένη σε φλιτζάνι εσπρέσο. O πραγματικός solo είναι σπάνιος αφού συνήθως, σερβίρεται λίγο λιγότερος από doppio.

Doppio: διπλή δόση.

Normale: η κλασική συνταγή εσπρέσο.

Ristretto: με λιγότερο νερό από τον normale με αποτέλεσμα να είναι πιο πυκνός και δυνατός (αγαπημένος των Ιταλών).

Lungo: με περισσότερο νερό από τον normale. Ένας εσπρέσο 30 ml ετοιμάζεται σε 20-25 δευτερόλεπτα ενώ 50-60 ml lungo σε ένα λεπτό.

Macchiato: με μια σταγόνα γάλα ή αφρόγαλα από πάνω (από όπου το όνομα αφού σημαίνει λεκές).

Latte: εσπρέσο με γάλα (η διαφορά με τον macchiato είναι ότι εδώ το γάλα είναι από κάτω). Παραλλαγή του είναι ο mocha με σιρόπι σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα.

Americano: εσπρέσο που προστίθεται καυτό νερό (αντίθετα με τον long black όπου σερβίρεται το νερό και ρίχνουν τον εσπρέσο από πάνω). Πήρε το όνομα από τους Αμερικανούς στρατιώτες στη Ρώμη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αραίωναν τον εσπρέσο με νερό για να τον προσαρμόσουν στον αμερικάνικο καφέ που είχαν συνηθίσει.

Corretto: με λίγο αλκοόλ κατά προτίμηση γκράπα.

Cappuccino: ένας καφές σε τρία, εσπρέσο, ζεστό γάλα και αφρόγαλα σε στρώσεις. Οι Ιταλοί δεν τον σερβίρουν με τριμμένη σοκολάτα από πάνω αλλά αν είστε τυχεροί μπορείτε να το φάτε με το χαρακτηριστικό biscotto.

Affogato: το sundae των ενηλίκων, όπως λένε οι Αμερικανοί. Μια μπάλα παγωτό βανίλια και από πάνω δυνατός εσπρέσο.

Romano: με λίγο λεμόνι ή ένα κύβο ζάχαρης (γενικά, ο εσπρέσο δεν πίνεται με ζάχαρη. Πρέπει να είναι λίγο πικρός, αλλά όχι πολύ, γιατί τότε σημαίνει ότι είναι κακό χαρμάνι ή ότι δεν έχει διηθηθεί σωστά).


Πηγή



Το βίντεο της NASA από την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη

 


Βίντεο από την ιστορική προσεδάφιση Perseverance στον Άρη. Πρόκειται για βίντεο στο οποίο οι επιστήμονες της NASA ξεσπούν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, καθώς ακούγεται η φράση «landing confirm».

Η ιστορική στιγμή αποτυπώνεται από το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.






Συνεχίζουν να προκαλούν οι σύντροφοι του τρομοκράτη Κουφοντίνα

 



Επτά προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία κατά τη χθεσινή συγκέντρωση από συντρόφους του αμετανόητου εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ για την συγκέντρωση αναφέρει:

Την 18.00 ώρα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, ομάδα 120 περίπου ατόμων πραγματοποίησε στην οδό Πανεπιστημίου συγκέντρωση υποστήριξης στον φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν για να αποτρέψουν την κατάληψη του οδοστρώματος, δέχθηκαν επίθεση με ρίψη αντικειμένων από τους συγκεντρωμένους, τους οποίους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων μέσω της οδού Πανεπιστημίου μετέβη στην Πλατεία Ομονοίας, όπου και αποχώρησε την 18.40 ώρα. Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 7 άτομα.



Μαξίμου: Χυδαίο ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλεύεται την υπόθεση Λιγνάδη

 


Σε σκληρό τόνο όπως του αρμόζει απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον φαιδρό Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα» αναφορικά με τα όσα καταλογίζει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη. 

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «άλλο ένα μεγάλο ψέμα», κάτι που κάνει συνέχεια, δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια.

«Είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ.Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε Υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης; Ευθύνες του ζητήθηκαν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, που όχι μόνο την γνώριζε αλλά προσπάθησε εγγράφως να την συγκαλύψει» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.


«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει επίσης, άλλο ένα μεγάλο ψέμα: ότι ο κ.Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία» υπογραμμίζεται παράλληλα στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.