Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ο Ζήκος του Σουνίου ζητάει εκλογές λέγοντας ότι θα τις κερδίσει και γελάει ο κόσμος

 


Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών, εξοργίζεται και γελάει με το καραγκιοζιλίκι του Ζήκου του Σουνίου, η Αλέξη Τσίπρα αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάει εκλογές, αδιαφορώντας για την απαξίωση που έχει από τον ελληνικό λαό.

Δέν υπάρχει ούτε μία τοποθέτηση του που να μην έχει ψέμα, εξαπάτηση καραγκιοζιλίκι και δεν ντρέπεται καθόλου που θέλει να πάει σε εκλογές, γιατί απλά δεν νιώθει ότι έχει τελειώσει πολιτικά.

Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα του τον περιμένει στην γωνία μετά από την σίγουρη ήττα του στις εκλογές, και η πολιτική του καριέρα ώς αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει μία για πάντα.

«Ο κ. Τσίπρας ασχολείται μονίμως με τον εαυτό του και το παρελθόν, στο οποίο έχει επιλέξει να ζει πολιτικά. Δεν έχει τίποτα να πει για το παρόν, πέρα από αφελείς διαπιστώσεις, και δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο μέλλον της Ελλάδας και του λαού μας», τονίζει σε σχόλιό του για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του κόμματος του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και σημειώνει:

«Όσον αφορά στο ερώτημά του τι έχει κάνει η κυβέρνηση, η απάντηση είναι ότι έχει, μεταξύ πολλών άλλων, στηρίξει την κοινωνία με ένα από τα τρία μεγαλύτερα προγράμματα στην Ευρώπη, έχει θωρακίσει τα σύνορα και την ασφάλεια της Ελλάδας από ποικίλες απειλές, έχει επιτύχει τεράστια πρόοδο στην ανάπτυξη, έχει μειώσει την ανεργία και αναμορφώνει το κράτος».

«Το μέχρι σήμερα έργο μας», υπογραμμίζει, «δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε και να επαιρόμαστε, αλλά μας δίνει δύναμη να προσπαθήσουμε περισσότερο, για να φέρουμε κι άλλα επωφελή αποτελέσματα για τους πολίτες απέναντι στις εισαγόμενες κρίσεις». Και καταλήγει ο κ.Οικονόμου: «’Οσον αφορά στα προγνωστικά του κ. Τσίπρα για τις εκλογές τα σχόλια περιττεύουν, άλλωστε όλοι θυμούνται τη δήλωσή του το 2019: “ούτε μια στο εκατομμύριο να χάσω από τον Μητσοτάκη”».



Άθλιος ο διευθυντής του Russia Today : «Πνίξτε ή κάψτε τα παιδιά στην Ουκρανία»

 


Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο αλλά και την διεθνή κοινότητα μετά την αθλιότητα απο το φερέφωνο του δικτάτορα Πούτιν και διευθυντή του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today, ο οποίος δεν δίστασε να υποστηρίξει «οn air» ότι τα παιδιά της Ουκρανίας πρέπει να πνιγούν ή να καούν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι αρχές του ρωσικού καναλιού Russia Today (RT) έθεσαν σε διαθεσιμότητα τον 47χρονο Άντον Κρασόβσκι με τους συναδέλφους του να τον επικρίνουν δριμύτατα για τα «άγρια και αηδιαστικά» σχόλιά του.

Η αρχισυντάκτρια του ρωσικού δικτύου «RT», Μαργαρίτα Σομονόβνα Σομινιάν ανακοίνωσε τη διακοπή συνεργασίας του καναλιού με τον Κρασόβσκι. «Προς το παρόν, διακόπτουμε τη συνεργασία μας, καθώς ούτε εγώ ούτε η υπόλοιπη ομάδα του ρωσικού δικτύου RT έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε ότι κάποιος από εμάς είναι ικανός να μοιραστεί κάτι τέτοιο. Έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω τι να πω».

Ο άθλιος πρώην διευθυντή του δικτύου RT να κάνει ευθέως λόγο για γενοκτονία των Ουκρανών, οι ιθύνοντες του καναλιού έσπευσαν να καταδικάσουν τα άκρως ανησυχητικά σχόλιά του, επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα. 

Ο Kρασόβσκι, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού δικτύου RT, προέβη σε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκειας συνέντευξης με τον Ρώσο συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Σεργκέι Λουκιασένκο, ο οποίος δεν διστάζει να εκφράσει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τις εχθρικές του διαθέσεις απέναντι στους Ουκρανούς.


Στη συνέντευξή του ο γελοίος ρώSSος Κρασόβσκι τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι, «θα σκότωνε τα παιδιά της Ουκρανίας» ως απάντηση στα όσα του είπε ο Ρώσος συγγραφέας όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την χώρα τη δεκαετία του 1980. Τότε τα παιδιά του είπαν ότι θα ζούσαν καλύτερα αν δεν είχε καταλάβει τη χώρα τους η Ρωσία». «Θα έπρεπε να είχαν πνιγεί στο ποτάμι, εκεί που κολυμπάνε το παπάκια. Απλώς πνίξτε αυτά τα παιδιά, πνίξτε τα στο Tysyna (ποτάμι στα ρωσικά ). Τα πετάς στο ποτάμι που έχει ισχυρό ρεύμα», δήλωσε ο Κρασόφσκι χωρίς κανένα δισταγμό ο οποίος την ώρα που μιλούσε σήκωνε τη γροθιά του για να μιμηθεί πώς θα έπνιγε τα παιδιά.

Ο άθλιος Ρώssος υποστήριξε, επίσης, ότι όλοι οι Ουκρανοί πρέπει να εξοντωθούν και ότι θα τους έκαιγε ζωντανούς στα σπίτια τους και θα τους πυροβολούσε. Συνεχίζοντας «on air» τις βίαιες απειλές του, πρόσθεσε επίσης ότι «στην ουσία η Ουκρανία δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη».

Σε ένα σύντομο απόσπασμα της συνέντευξης, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κρασόφσκι απεικονίζεται να γελάει σχολιάζοντας επίσης τις αναφορές ότι Ρώσοι στρατιώτες είχαν βιάσει ηλικιωμένες Ουκρανές κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Η αρχισυντάκτρια του καναλιού, Σιμονιάν, είπε πώς «ίσως ο Αντόν θα πρέπει να λογοδοτήσει για την παραφροσύνη των λεγομένων του» Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Kρασόφσκι πιστεύει ειλικρινά ότι τα παιδιά έπρεπε να πνιγούν».

«Για τα παιδιά της Ουκρανίας, καθώς και για τα παιδιά του Ντονμπάς και για όλα τα άλλα παιδιά, εύχομαι αυτά να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό και να μπορέσουν να ζήσουν και να σπουδάσουν ξανά ειρηνικά - στη γλώσσα που θεωρούν μητρική», τόνισε η Ρωσίδα αρχισυντάκτρια, έχοντας σοβαρότητα σε αυτά που λέει.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κρασόφσκι, η δημοσιογράφος Σάρα Ρέινσφορντ του BBC υπογράμμισε ότι τα σχόλιά του είναι «απλώς η κορυφή του παγόβουνου» και ότι «η ρητορική μίσους είναι πλέον ο κανόνας στη ρωσική κρατική τηλεόραση όταν πρόκειται για την Ουκρανία».



Ένας ένας την κάνει απο το ΜεΡΑ25 ανεξαρτητοποιήθηκε και η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα

 


Την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε με επιστολή της προς το προεδρείο της Βουλής η βουλευτής Β’ Πειραιά Φωτεινή Μπκαδήμα, και είναι η τρίτη βουλευτής του ΜεΡΑ25 που φεύγει από το κόμμα.

Η συγκεκριμένη είναι η τρίτη βουλευτής που φεύγει απο το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, που αντί να είναι στην φυλακή ηγείται και κόμματος, καθώς είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις των Κωνσταντίνα Αδάμου και Αγγελικής Αδαμοπούλου οι οποίες είχαν αποχωρήσει καταγγέλλοντας την ηγεσία του ΜεΡΑ25 για «αυταρχισμό» και «κλειστή λέσχη εκλετών». Επίσης, είχε αποχωρήσει και η αναπληρώτρια βουλευτής, Μαρία Μποτονάκη.

Η Μπακαδήμα, υπήρξε στενή συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη από την περίοδο που ήταν καταστροφικός με ποινικές ευθύνες υπουργός Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο Βαρουφάκης για να ολοκληρώσει την ξεφτίλα, όταν πληροφορήθηκε την πρόθεση της κυρίας Μπακαδήμα να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα έσπευσε να στείλει στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή διαγραφής της η οποία ωστόσο έφτασε μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού και τον πρόλαβε η ξεφτίλα, στην οποία είναι συνηθισμένος και ατιμώρητος.



Ρομά πιωμένος και νευριασμένος, με υπερβολική ταχύτητα σκότωσε 15χρονη και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο

 


Ασύλληπτος παραμένει ο επικίνδυνος 28χρονος Ρομά, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε μια 15χρονη το βράδυ της Παρασκευής στην Παλαιοχώρα της Ημαθίας, τραυματίζοντας βαρύτατα την 37χρονη μητέρα και την 11χρονη αδερφή της.

Ο Ρομά είναι κάτοικος της περιοχής είχε τσακωθεί με την γυναίκα του πριν να μπει στο αυτοκίνητο το μοιραίο βράδυ με τις μαρτυρίες να αναφέρουν ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα απο τα νεύρα του και απο μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Ο Ρομά είχε αγοράσει το μαύρου χρώματος αυτοκίνητο πριν από 15 μέρες και επειδή καταζητείται άλλαξε τις τελευταίες ώρες τις φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook προκειμένου να μην αναγνωρίζεται ώστε να μην τον βρούν και να γλιτώσει το αυτόφωρο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Ρομά παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Αυτό φαίνεται και από τις πληροφορίες που θέλουν την άτυχη 15χρονη να εκσφενδονίζεται 50 μέτρα μακριά από τη μητέρα της όταν έπεσε επάνω τους το αυτοκίνητο.

Η 12χρονη αδερφή της 15χρονης νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με κατάγματα στα κάτω άκρα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Βέροιας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 37χρονη μητέρα των δύο κοριτσιών η οποία το βράδυ του Σαββάτου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση  με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει επιπλοκές.

Το απόγευμα του Σαββάτου, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την άτυχη μαθήτρια στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία. Τραγική φιγούρα ο πατέρας, ο οποίος κήδευσε μόνος το παιδί του, αφού τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στο νοσοκομείο.





Πελόζι για Τραμπ: «Δε νομίζω ότι είναι αρκετά άντρας για να καταθέσει»

 


Προκάλεσε η Νάνσι Πελόζι τον Ντόναλτ Τράμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κλητεύθηκε την Παρασκευή από την Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, να καταθέσει ενόρκως για την εισβολή στο Καπιτώλιο, αλλά είναι άγνωστο αν θα δώσει το παρών.

Η Πελόζι προσπάθησε να τον κάνει να πάει για κατάθεση κάνοντας σχετικές δηλώσεις στην εκπομπή του MSNBC, Sunday Show».

«Δεν νομίζω ότι οι δικηγόροι του θα θέλουν να εμφανιστεί, γιατί πρέπει να καταθέσει ενόρκως. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετά άντρας, θα δούμε αν είναι αρκετά άντρας για να εμφανιστεί», δήλωσε στον παρουσιαστή της εκπομπής.

Όλα τα μέλη (9) της επίλεκτης επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου που διερεύνησε την επίθεση στο Καπιτώλιο ψήφισαν θετικά για την κλήτευση του Τραμπ.



Αποσύρεται ο Μπόρις Τζόνσον από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας

 


Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον Ρίσι Σούνακ ώστε να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος παρά το γεγονός ότι έχει την απαιτούμενη υποστήριξη των βουλευτών. Είπε ότι είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «αυτό δεν θα ήταν απλώς το σωστό», καθώς «δεν μπορείς να κυβερνήσεις αποτελεσματικά αν δεν έχεις ένα ενωμένο κόμμα στο Κοινοβούλιο».

Είπε ότι λόγω της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας με τους Sunak και Mordaunt, «φοβάμαι ότι το καλύτερο είναι να μην επιτρέψω να προχωρήσει η υποψηφιότητά μου και να δεσμεύσω την υποστήριξή μου σε όποιον πετύχει». «Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο πέμπτος από το 2016, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.




Κλέβουν ασύστολα με τις τιμές στα μήλα - Γεωργαντάς: Η τιμή στα μήλα δεν δικαιολογείται

 


Αισχροκέρδεια παντού, σε όλα τα προιόντα από το γάλα, την βενζίνη μέχρι και τα μήλα που είναι γεμάτη η Ελλάδα και δεν επιτρέπονται αυξήσεις.

Οι συμμορίες που ελέγχουν την αγορά, αισχροκερδούν γιατί απλά δε γίνεται σωστός έλεγχος από τις εποπτικές αρχές, οπότε μπορούν και το κάνουν ανήθικα.

H τιμή στα μήλα δεν δικαιολογείται, θα γίνουν έλεγχοι, ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

«Τα μήλα ένα από τα προϊόντα που υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα, και τα διερευνούμε ως προς τη βασιμότητά τους. Οι τιμές των παραγωγών δεν δικαιολογούν τις τιμές στα ράφια... Οι παραγωγοί των μήλων μού ανέφεραν συγκεκριμένα παραδείγματα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα για φαινόμενα αισχροκέρδειας θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα».

«Οι έλεγχοι στην αγορά είναι καθημερινοί, επιβάλλονται πρόστιμα και θα εντατικοποιηθούν. Στις λαϊκές αγορές, οι περισσότεροι πωλητές είναι και παραγωγοί, δεν παρατηρούνται σοβαρές ενδείξεις για υπερβολικές τιμές, αλλά παρακολουθούνται και οι λαϊκές όπως όλο το σύστημα της τροφοδοσίας και κάνουμε ελέγχους» εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει, το έχει αποδείξει» τόνισε ο υπουργός.




Η στιγμή του θανάτου αλεξιπτωτιστή μετά από πτώση σε αγώνα αμερικανικού φούτμπολ

 



Τραγικό θάνατο βρήκε στις ΗΠΑ ο 55χρονος Ρίτσαρντ Σέφιλντ όταν έπεσε μετά από ανεξέλεγκτη πτήση με αλεξίπτωτο πριν την έναρξη αγώνα αμερικανικού φούτμπολ σε λύκειο στο Τενεσί.

Οι μάρτυρες κατέγραψαν, τη στιγμή της πτώσης του 55χρονου ο οποίος φαίνεται να κινείται εκτός ελέγχου και να πέφτει με δύναμη.

Οι θεατές του αγώνα ακούγονται στο βίντεο να ουρλιάζουν από αγωνία βλέποντας το συμβάν.



Ο Σέφιλτν ήταν μέλος μιας ομάδας αλεξιπτωτιστών που παραδοσιακά ψυχαγωγούσε τους θεατές με τις πτήσεις της πριν τους αγώνες και είχε περισσότερες από 1.500 «βουτιές» στο βιογραφικό του.

Η ομάδα του 55χρονου ανακοίνωσε ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι παράξενο με την πτώση του ή με το αλεξίπτωτό του το οποίο άνοιξε, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της, χωρίς κάποιο απρόοπτο.

Μετά την πτώση του στο έδαφος ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε. Ο Σέφιλντ είχε συμπληρώσει 38 χρόνια έγγαμου βίου και είχε αποκτήσει παιδιά και εγγόνια. «Ένα πράγμα που αγαπούσε ο πατέρας μου ήταν η ταχύτητα και έτσι κατέληξε» έγραψε μεταξύ άλλων στο αντίο του ο γιος του άτυχου 55χρονου.