Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Απογοητευμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στεναχωρήθηκε για την αύξηση στον κατώτατο μισθό

 


Όλη η αντιπολίτευση, δεν είχε ένα καλό λόγο να εκφράσει για την νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την συχνότητα του ΑΝΤ1.

Αυτός που κάνει και πάλι εντύπωση για την αθλιότητα της αντιπολιτευτικής του τακτικής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παγωμένος και απογοητευμένος που ο πρωθυπουργός τους χάλασε το αφήγημα, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των εργαζομένων και ζητά, τώρα αλλάζοντας την πρόταση του, άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Για πάμε να δούμε πόσο νούμερα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει σήμερα, επαναλαμβάνουμε σήμερα και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού «άμεση αύξηση στα 800 ευρώ», με την πρόταση που κατέθεσε το 2020, στη Βουλή, η Εφη Αχτσιόγλου, είχε προτείνει για τον κατώτατο μισθό αύξηση από τα 650 ευρώ στα 698 και εν ευθέτω χρόνω από τα 698 στα 750 ευρώ. 

Αυτά τον Μάρτιο του 2020, σήμερα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, και μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί «άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ». Παράλληλα, κάνει λόγο για πρόχειρες και βιαστικές εξαγγελίες, για προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τη ραγδαία φθορά της, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεγάλο νούμερο της Κουμουνδούρου, Νάσος Ηλιόπουλος, είπε ότι «η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη» και κανένας δεν κατάλαβε γιατί το είπε, αλλά ο συγκεκριμένος είναι γνωστό νούμερο που δεν πρέπει να τον παίρνεις στα σοβαρά ποτέ.



Σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στον Πολάκη

 



Ο καημός του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση, ήταν να ιδρύσει ακροαριστερό καθεστώς στην χώρα, ελέγχοντας δικαιοσύνη, ΜΜΕ, αστυνομία και στρατό. Ευτυχώς για την Ελλάδα δεν έζησε άλλο ένα καθεστώς και για τους Συριζαίους έμεινε ο καημός.

Ο Παύλος Πολάκης και οι χθεσινές ακροαριστερές δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ “αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Παύλο Πολάκη

Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις.

Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών.



Έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Τόνγκα προκάλεσε τσουνάμι

 



Συναγερμός έχει σημάνει στην Τόνγκα και στην ευρύτερη περιοχή μετά από έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου.
Υποθαλάσσιο ηφαίστειο εξερράγη στην Τόνγκα, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην ευρύτερη περιοχή.


Οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στη Νέα Ζηλανδία, που έχουν, επίσης, εκδώσει ανάλογη προειδοποίηση στους πολίτες της.






Νέα Δημοκρατία: Τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

 


Το ότι είναι παθολογικά ψεύτες στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το γνωρίζει όλη η υφήλιος. Ότι ασκεί αντιπολίτευση με προπαγάνδα, παραπληροφόρηση και ψέματα, και αυτό το γνωρίζει όλη η υφήλιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης, και η Νέα Δημοκρατία απαριθμεί τα νέα «επτά ψέματα» τα οποία είπε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Ν.Δ. αναφέρει ότι, «ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταυτιστεί με το ψέμα στη συνείδηση του ελληνικού λαού» και τονίζει πως «ακολουθούν τη γνωστή γκεμπελική τακτική 'πες πες κάτι μένει'».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας


1. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στοιχειωδώς σοβαρός και ειλικρινής προς τους πολίτες θα παραδεχόταν -αντί να υπόσχεται εκατομμύρια δωρεάν μοριακά τεστ ημερησίως που καμία χώρα δεν κάνει ούτε και συστήνει- ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης υιοθετούν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία διενεργούν δωρεάν μοριακά τεστ στους πολίτες σε δημόσιες δομές. Τα κριτήρια αυτά αφορούν κυρίως σε συμπτωματικούς πολίτες και σπανιότερα σε ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό της νόσου COVID-19. Έτσι και στη χώρα μας εφαρμόζονται κλινικά κριτήρια προκειμένου να υποβληθούν οι πολίτες σε δωρεάν μοριακό έλεγχο σε δημόσιες δομές Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και σημεία δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ. Ακριβώς χάρη σε αυτό το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο testing που έχουμε αναπτύξει η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης σε αριθμό test σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC.


2. Οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ευρώπη προσφέρονται σε όλους τους πολίτες δωρεάν PCR είναι παντελώς αβάσιμοι. Η αλήθεια είναι ότι τα δωρεάν PCR παντού στην Ε.Ε. γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια - προϋποθέσεις, όπως σε συμπτωματικούς πολίτες και στενές επαφές. Αυτό που γίνεται είναι δημόσιες δομές να δέχονται δωρεάν πολίτες υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προς όφελος της στείρας αντιπολιτευτικής γραμμής που έχει υιοθετήσει καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό που εισηγείται είναι να προσθέσουμε ακόμη ένα στάδιο που θα επιβαρύνει τον πολίτη με αμοιβή γιατρού προκειμένου να πραγματοποιεί ένα δωρεάν μοριακό τεστ, όταν αυτό συμβαίνει στη χώρα μας πολύ πιο απλά και εύκολα για τους συμπτωματικούς πολίτες χωρίς καμία υποχρέωση συνταγογράφησης ή παραπεμπτικού γιατρού, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.


3. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την πρόταση της αρμόδιας υποεπιτροπής Δημόσιας Υγείας για τη λειτουργία των σχολείων με το πρωτόκολλο αυξημένων δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων σε περίπτωση θετικού κρούσματος για όλους τους μαθητές κάθε τάξης (test to stay). Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας έχει δηλώσει πως στο πλαίσιο αυτού του πρωτοκόλλου έχει καταλήξει στο 50+1 ακριβώς διότι το μείζον δεν είναι ο αριθμός αλλά είναι ο τακτικός έλεγχος. Αυτό εφαρμόζουν οι περισσότερες χώρες της ΕΕ άλλωστε.


4. Το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί με 12.000 επικουρικό προσωπικό, 2.000 επικουρικούς ιατρούς και 2.000 μόνιμους ιατρούς. Όλες οι κρίσιμες ειδικότητες που ήθελαν να ενταχθούν στο ΕΣΥ έχουν προσληφθεί. Οι θέσεις στις οποίες αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν είτε επικουρικούς ιατρούς που ήδη υπηρετούν είτε ιατρούς που υπηρετούν σε αλλά νοσοκομεία του ΕΣΥ και έχουν κάνει αίτηση σε προκηρύξεις για θέσεις νοσοκομείων που έχουν καλυφθεί, είτε ειδικότητες που δεν σχετίζονται με τις ανάγκες


5. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουμε λάβει το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ, σχεδόν 500 κλίνες covid στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη και άλλες 300 non covid, ενώ στο λεκανοπέδιο διασφαλίσαμε 300 κλίνες για covid περιστατικά και 300 κλίνες για non covid περιστατικά. Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ιδεοληψίας, γι΄0 αυτή τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θωρακίζει το ΕΣΥ


6. Ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην ουσία της τοποθέτησης του. «Η δήλωση θα έπρεπε να ήταν καλύτερα διατυπωμένη. Το αναγνώρισα εξάλλου και στη Βουλή. Αυτό το οποίο θα ήθελα να τονίσω είναι ότι έστω και εκτός ΜΕΘ υπάρχει μία βασική φροντίδα στον άρρωστο ο οποίος θα μπει αργά ή γρήγορα, γρήγορα κατά κανόνα, σε μία κανονική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας». Αυτή ακριβώς ήταν η απάντησή του.


7. Για να αντιληφθεί κάποιος την αντιπολιτευτική φαιδρότητα του ΣΥΡΙΖΑ, θα αρκούσε το τελευταίο σημείο της ανακοίνωσης που χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα δοθεί τον Μάιο, δίχως να έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το ποσοστό. Η ανακοίνωση της αύξησης θα γίνει ύστερα από τρεις μήνες κι αφού ακολουθήσει εκτενής διαβούλευση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει ήδη στο συμπέρασμα ότι είναι ανεπαρκής! Άλλωστε ότι κι αν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας συνεχώς τάζει τα διπλά.


Κι ύστερα απορούν γιατί δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά!



Ο Μπόρις Τζόνσον ένα βήμα πριν την παραίτηση

 


Ο Βρετανός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει ένα τεράστιο κύμα δημόσιας κατακραυγής μετά τις φωτογραφίες που δείχνουν αυτόν και μέλη του προσωπικού του να απολαμβάνουν ένα είδος πάρτι στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Το πάρτι αυτό έλαβε χώρα το 2020, τη στιγμή που οι Βρετανοί βρίσκονταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, εν μέσω αυστηρού lockdown. 

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε, στις 20 Μαΐου, την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση διοργάνωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου για να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι οι ομαδικές συγκεντρώσεις απαγορεύονταν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στη συνεδρίαση στη Βουλή, πολλοί ήταν οι βουλευτές που απαίτησαν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, ειδικά αφότου διέρρευσε η πρόσκληση που είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη συγκέντρωση. 

Το μέηλ στάλθηκε από τον ιδιωτικό γραμματέα του πρωθυπουργού Μάρτιν Ρέινολντς, προτρέποντας τους καλεσμένους να «φέρουν τα δικά τους ποτά». Η νέα αυτή εξέλιξη εκθέτει ακόμα περισσότερο τον Μπόρις Τζόνσον που εδώ και μέρες επιχειρεί να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγο για μία αυθόρμητη μάζωξη, στην οποία δεν συμμετείχε. Αν και απολογήθηκε μπροστά στους βουλευτές του, ζητώντας συγγνώμη από τον βρετανικό λαό, δεν έπεισε. Η δημοφιλία του κατακρημνίζεται, ενώ αντιμετωπίζει αμφισβήτηση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα. 



Όσοι προσβλήθηκαν από την Όμικρον έχουν ανοσία στη μετάλλαξη Δέλτα


 

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι με το άνοιγμα των σχολείων «είχαμε έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες, συνέπεια του αυξημένου διαγνωστικού ελέγχου σε όλη τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς και από εκεί και πέρα, χθες και προχθές, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί».

Όπως εξήγησε, μάλιστα, «είχαμε περίπου 600 διασωληνωμένους πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μία αύξηση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορούσε περιστατικά Δέλτα, η οποία δεν αποκλιμακώνεται εύκολα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, η αναμνηστική δόση έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα έναντι της «Δέλτα», ενώ σημείωσε ότι όσοι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της Δέλτα.

Τέλος, για το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των μέτρων χαρακτήρισε την κατάσταση εύθραυστη, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος, όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας και δήλωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τη στάση μας να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα για να μην έχουμε νέα έξαρση.