Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Οι συγγενείς περίμεναν στη Σάμο αλλά η 9χρονη είχε ... ξεχαστεί στη Ρόδο!



Μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια περνά τις τελευταίες ώρες μια οικογένεια, με αφορμή το αεροπορικό ταξίδι ενός 9χρονου κοριτσιού από το Ηράκλειο στη Σάμο.

Όπως καταγγέλλουν στο Cretalive, η μητέρα πλήρωσε το αεροπορικό εισιτήριο για το κοριτσάκι, ενώ κατέβαλε και έξτρα χρήματα, επειδή ήταν ασυνόδευτο, προκειμένου να το παραλάβουν οι συγγενείς στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Η πτήση έφυγε κανονικά το πρωί του Σαββάτου από το Ηράκλειο, με το κοριτσάκι να επιβιβάζεται στο αεροσκάφος, το οποίο έκανε μια στάση στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Εκεί φαίνεται ότι υπήρξε μια μεγαλύτερη από το κανονικό καθυστέρηση, ωστόσο μετά από περίπου 4 ώρες το αεροπλάνο αναχώρησε για τον τελικό προορισμό του, τη Σάμο.

Μόνο που το 9χρονο παιδί δεν ήταν μέσα σε αυτό!

Όπως μας αναφέρουν οι συγγενείς, το κορίτσι παρέμεινε για άγνωστο λόγο στην ειδική αίθουσα ασυνόδευτων στο αεροδρόμιο της Ρόδου και κατατρομαγμένο μετά από αρκετή ώρα κατάφερε να επικοινωνήσει με την μητέρα του, η οποία ήδη έχει πάει στην αστυνομία για να μπορέσει να βγάλει άκρη στην απίστευτη αυτή υπόθεση!

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς στη Σάμο, που μάταια περίμεναν να παραλάβουν το κοριτσάκι, «ενημερώνονταν» ότι τουλάχιστον στα…χαρτιά φαινόταν να έχει κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι!

Πηγή: cretalive.gr


Η επιβολή του νόμου στους συντρόφους της είναι σκληρή καταστολή για την Γεροβασίλη



Μαζέψτε την γιατί τα κάνει χειρότερα η Γεροβασίλη.

Με ακροαριστερό θράσος η Όλγα Γεροβασίλη έχοντας τρομάξει για τους συντρόφους κακοποιούς που πλέον κινδυνεύουν με τιμωρία και όχι ατιμωρησία, βλέπει την επιβολή του νόμου που έρχεται ως σκληρή καταστολή.

Είναι τέτοιο το θράσος της τελειωμένης υπουργού δήθεν προστασίας του πολίτη που τρομάζει ακόμα και με τις φυλακές τύπου Γ που θα ανοίξουν και πάλι ώστε να σταματήσει αυτή η ανομία που έχει επιβάλει το κόμμα της για να προστατέψει τους συντρόφους κακοποιούς που είναι γεμάτος με δαύτους ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Όλγα Γεροβασίλη : «Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για το αυταρχικό κράτος είναι το μόνο τμήμα του προγράμματός του, που διατυπώνει με πάθος και σαφήνεια χωρίς να χρειάζεται το μεταφραστικό τμήμα της ΝΔ. Προαναγγέλλει σκληρή καταστολή, φυλακές τύπου Γ’ και αντιμεταναστευτική πολιτική τύπου Σαλβίνι.

Όσο για τα άλλα, υπόσχεται αυτά που ήδη υλοποιούμε. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η παραλαβή 1.300 οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη  η προμήθεια μηχανών και αλεξίσφαιρων γιλέκων, ενώ οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες ήδη εφαρμόζονται».


Η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα αυτοσαρκάζεται


Με ένα «επικό» μήνυμα στο twitter αποφάσισε να ευχηθεί «καλό καλοκαίρι» η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα. 

Η ανάρτηση αναφέρει: πεδιλάκι, σοσονάκι, έτοιμοι για καλοκαιράκι. 

👡 Πεδιλάκι, 🧦 σοσονάκι, έτοιμοι για ☀️ καλοκαιράκι. 🙃


Εξάρθρωση πολυμελών οργανώσεων για απάτες, πλαστογραφίες, κλοπές και εκβιάσεις



Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εξαρθρώθηκαν τρεις πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν σε πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό την τέλεση απατών, πλαστογραφιών, κλοπών και εκβιάσεων.

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, πρωινές και μεσημβρινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Ασπρόπυργο, Κινέττα, Αχαρνές, Γέρακα, Κορυδαλλό), της Αργολίδας (Νέα Κίος) καθώς και της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, με τη συνδρομή ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Αττικής (Ο.Π.Κ.Ε), της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα (14) μέλη των παραπάνω εγκληματικών οργανώσεων (11 άντρες και 3 γυναίκες), μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί των δύο (2) εγκληματικών οργανώσεων. Παράλληλα, συγκατηγορούμενοι είναι δεκαοχτώ ακόμα άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα που αφορούν εγκληματική οργάνωση που διαπράττει διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απάτες, πλαστογραφίες και εκβιάσεις.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι έδρα της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης ήταν η περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής και έδρα της δεύτερης και τρίτης εγκληματικής οργάνωσης ήταν η περιοχή της Νέας Κίου Αργολίδας, ενώ η δράση τους υπολογίζεται να έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από το έτος 2018.

Πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις που από τη μία πλευρά λειτουργούσαν αυτοτελώς, ενώ από την άλλη πλευρά συνεργάζονταν σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών, τεχνογνωσίας και τεχνοτροπίας.

Μέχρι στιγμής έχουν συνολικά εξιχνιαστεί διακόσιες πενήντα πέντε αξιόποινες πράξεις, που αφορούν κυρίως απάτες και εκβιάσεις, πλαστογραφίες και κλοπές.

Ειδικότερα:

(78) από αυτές αφορούν την πρώτη εγκληματική οργάνωση,
(15) τη δεύτερη και
(92) την τρίτη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν και αντίστοιχα η περιουσιακή ζημία που προκάλεσαν οι εγκληματικές οργανώσεις, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό του 1.200.000 ευρώ.

Οι εγκληματικές οργανώσεις διέθεταν ιεραρχική δομή, κατανεμημένους και διακριτούς ρόλους, διαρκή δράση καθώς και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, ενώ οργάνωναν τις ενέργειες τους με σχεδιασμό και μεθοδικότητα.

Ως προς τη δομή, σημειώνεται ότι σε αρχηγικό επίπεδο αρχικά βασίστηκε στις συγγενικές και διαπροσωπικές σχέσεις των μελών τους, ενώ η στρατολόγηση πραγματοποιήθηκε με διάφορους κατά περίπτωση τρόπους.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν οι εγκληματικές οργανώσεις, αναφέρεται ότι κατά κύριο λόγο τα αρχηγικά μέλη, εντόπιζαν μέσω αγγελιών (στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο) προϊόντα προς πώληση. Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους ενδιαφερόμενους αγοραστές έρχονταν σε επαφή με το υποψήφιο θύμα και αφού το έπειθαν, συμφωνούσαν προφορικά για την αγοροπωλησία του προϊόντος.

Προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί, κατάρτιζαν πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό με αποδέκτη το υποψήφιο θύμα, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας ( e - banking ). Έπειτα, απέστελλαν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω διαδικτυακών εφαρμογών το πλαστό αποδεικτικό στον παθόντα, στο οποίο ουδέποτε αναφέρονταν τα πραγματικά στοιχεία του καταθέτη.

Αξίζει να τονιστεί ότι, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι τη διαδικασία VALEUR του τραπεζικού συστήματος, φρόντιζαν πάντα η υποτιθέμενη κατάθεση χρημάτων να γίνεται από διαφορετική τράπεζα σε σχέση με αυτή που διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό το θύμα, ώστε να είναι αδύνατο να ελεγχθεί η πίστωση του χρηματικού ποσού στο λογαριασμό του, εφόσον το χρονικό διάστημα που απαιτείται σε αυτή τη διαδικασία είναι περίπου δύο ημέρες.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δράστες στα πλαστά αποδεικτικά ηλεκτρονικής πληρωμής που απέστελλαν στους παθόντες, σκοπίμως ανέγραφαν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που είχε ήδη συμφωνηθεί, προσποιούμενοι ότι πρόκειται για λάθος χρηματική κατάθεση, ζητώντας από το θύμα να καταβάλλει, πέραν του βασικού αντικειμένου της απάτης και το ποσό της διαφοράς μετρητοίς.

Η παράδοση των εμπορευμάτων - προϊόντων γινόταν είτε από τους ίδιους τους παθόντες, είτε σε προκαθορισμένα σημεία, καθ’ υπόδειξη των άμεσων και βασικών μελών των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι ακολούθως απέστελλαν άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσής να παραλάβει το εμπόρευμα – προϊόν και να το μεταφέρει. Το μέλος αυτό ήταν επιφορτισμένο αποκλειστικά με αυτό το ρόλο στη λειτουργία των οργανώσεων (κατά κανόνα επρόκειτο για ανήλικα άτομα ή γυναίκες).

Χαρακτηριστικό στοιχείο του υψηλού επαγγελματισμού των εν λόγω εγκληματικών οργανώσεων, είναι ότι τα μέλη που ενεργούσαν τις παραλαβές και μεταφορές των εμπορευμάτων γνώριζαν μόνο τα ψευδώνυμα των αρχηγών και των άμεσων συνεργατών τους, ενώ πολλές φορές εμπλέκονταν τρίτα άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, τα οποία το άτομο που πραγματοποιούσε τη μεταφορά δεν γνώριζε.

Επιπλέον τα αρχηγικά μέλη συντόνιζαν τη δράση των οργανώσεων αποκλειστικά μέσω τηλεφωνικών συσκευών, τις οποίες άλλαζαν αρκετά συχνά, καθιστώντας έτσι αδύνατη την αναγνώρισή τους.

Επίσης, αφού πραγματοποιούνταν η συναλλαγή τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων φρόντιζαν να απενεργοποιήσουν την τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία τους με τα θύματα.

Αναφορικά με τα είδη των εμπορευμάτων ή προϊόντων στα οποία στόχευαν τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, σημειώνεται ότι επεδίωκαν να αποκτήσουν οποιοδήποτε αντικείμενο ανεξάρτητα από την αντικειμενική αξία του, τη χρηστικότητα ή τη λειτουργικότητά του.

Σε περίπτωση που τα υποψήφια θύματα ήταν ιδιώτες, τα αντικείμενα στα οποία στόχευαν ήταν για παράδειγμα φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα, αυτοκίνητα, ακίνητα, φωτογραφικά είδη, drones , διάφορα προσωπικά αντικείμενα, κ.α.

Ενώ όταν ο στόχος τους αφορούσε επιχειρήσεις, αυτές ήταν κυρίως κάβες ποτών, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, συναλλακτήρια, μάντρες οικοδομικών υλικών, καταστήματα εμπορίας υδραυλικών ειδών, ψησταριές, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα τροφίμων, κ.α.

Αφού αποκτούσαν παράνομα από τον εκάστοτε παθόντα τα διάφορα αντικείμενα, στη συνέχεια τα εκποιούσαν σε ενδιαφερόμενο αγοραστή, σε τιμή πολύ μικρότερη της πραγματικής του, έχοντας ως σκοπό την άμεση αποκόμιση χρηματικού ποσού.

Η δράση των εν λόγω εγκληματικών οργανώσεων αφορούσε το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, γεγονός που καταδεικνύει τη διάσταση και την εμβέλεια της υποδομής που είχαν διαμορφώσει τα μέλη τους, τα οποία δρούσαν κατ’ επάγγελμα, με σκοπό η εγκληματική τους δραστηριότητα να αποτελεί τη μοναδική βιοποριστική τους ασχολία, μέσω της οποίας αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Πέρα από τα παραπάνω, ιδιαίτερα γνωρίσματα της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων ήταν:

Η συνεχής αλλαγή των τηλεφωνικών συνδέσεων και συσκευών που χρησιμοποιούσαν. Μάλιστα, οι τηλεφωνικές συνδέσεις ήταν ονομαστικοποιημένες κατά κανόνα σε «πλασματικά» ονόματα αλλοδαπών και δεν αντιστοιχούσαν στα στοιχεία ταυτότητας των δραστών-χρηστών.
Η μεταξύ τους επικοινωνία με κώδικες ονομασίες ακόμα και «παρατσούκλια», αντί των πραγματικών ονομάτων τους.
Τα μέτρα αντιπαρακολούθησης και εποπτείας του χώρου κατά την παραλαβή των εμπορευμάτων ή προϊόντων από τους παθόντες ή τους εκάστοτε μεταφορείς αυτών, ώστε να αποφευχθεί ο εντοπισμός και η σύλληψή τους από τις διωκτικές αρχές.
Η χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας άλλα και η μη χρήση ονομάτων κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους με τα υποψήφια θύματα.
Τέλος, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά δώδεκα (12) παράλληλες έρευνες σε οικίες με παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά:

πιστόλι διαμετρήματος 8 mm ,
κυνηγετική καραμπίνα,
(15) αβολίδοτα φυσίγγια των 9 mm ,
(2) αεροβόλα όπλα,
σιδηρογροθιά,
πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και εκατοντάδες πακέτα καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων,
(14) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet ,
(2) τηλεοράσεις μεγάλων διαστάσεων,
(4) αυτοκίνητα και (10) πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρικών αρχών,
το χρηματικό ποσό των 35.900 ευρώ
βιβλιάρια καταθέσεων, κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζών καθώς και πλήθος Υπεύθυνων Δηλώσεων, για ονομαστικοποίηση και ενεργοποίηση τηλεφωνικών συνδέσεων











Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Επιτρέπεται να πάρω τον σκύλο στην παραλία για μπάνιο;



Πόσο ξεκάθαρο είναι το νομοθετικό πλαίσιο για την παρουσία του σκύλου στην παραλία - Τελικά τι θα πρέπει να κάνουν οι κηδεμόνες σκύλων σε περίπτωση που έστω και ένας λουόμενος ενοχλείται από την είσοδο του σκύλου στη θάλασσα.

Σα βγεις στον πηγαιμό για… τη θάλασσα -για να παραφράσουμε τον Καβάφη- να εύχεσαι να μην υπάρχει «ψυχή» στην παραλία. Μόνον έτσι, οι ιδιοκτήτες/κηδεμόνες σκύλων θα μπορέσουν να απολαύσουν το μπάνιο τους παρέα με τον τετράποδο φίλο τους, χωρίς περιορισμούς.

Εφόσον υπάρχει έστω κι ένας λουόμενος, που ενοχλείται από την παρουσία του σκύλου μέσα στη θάλασσα, είμαστε υποχρεωμένοι να τον βγάλουμε έξω και να του φορέσουμε το λουράκι. Αλλιώς, υπάρχουν ποινικές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση, φεύγοντας από το σπίτι, οφείλουμε να έχουμε μαζί μας το βιβλιάριο υγείας του πιστού μας φίλου.

Στην παραλία φροντίζουμε να πηγαίνουμε τον σκύλο μας να κάνει την ανάγκη του, σε απόσταση από τον χώρο που βρίσκονται οι λουόμενοι. Όπως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, τα σκυλιά δεν ουρούν, ούτε αφοδεύουν μέσα στη θάλασσα. Αυτονόητο είναι, ότι μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του.

Ας δούμε, όμως, τι ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο για την παρουσία σκύλου στην παραλία, αλλά και μέσα στη θάλασσα. Γιατί είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Η δικηγόρος – νομική σύμβουλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Βάσω Τάκη, μας εξηγεί τι ισχύει.

Το νομοθετικό πλαίσιο

«Ο ιδιοκτήτης σκύλων πρέπει να μεριμνά για τη συνοδεία του κατά τη διάρκεια του περιπάτου και οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους, σύμφωνα με τον Ν.4039, άρθρο 5 (ΦΕΚ 15/2-2-2012) και την τροποποίησή του με το άρθρο 46 του Ν. 32/11-2-2014. Επίσης για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του.

Ο σκύλος μας, λοιπόν, μπορεί να μας συνοδεύει σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες: οργανωμένες και μη. Αρκεί να μην είναι ελεύθερος, αλλά με το λουρί του, και να έχουμε μαζί μας το βιβλιάριο υγείας του, έτσι ώστε, σε περίπτωση που μας ζητηθεί, να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος.

Αυτές είναι οι δύο βασικές νομοθετικές διατάξεις που ρυθμίζουν το θέμα αυτό. Υπάρχει, όμως, και ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα Λαυρίου (άρθρο 230 παρ. 1ζ της Υ.Α. 1046/1978), σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων, καθώς και το λούσιμό τους σε χώρους λουομένων – κάτι που έχει δεχτεί και ο Άρειος Πάγος.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 50 έως 150 ευρώ. Η σχετική διάταξη για την απαγόρευση ζώων στις παραλίες αφορά μόνο τον Γενικό Κανονισμό Λιμένος Λαυρίου και τον χώρο ευθύνης του, όμως κατ’ αναλογία μπορεί η εφαρμογή της να γίνει δεκτή και στις άλλες ελληνικές παραλίες.

Από ‘κει και πέρα, είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρείται χώρος λουομένων. Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων. Με άλλα λόγια, όλες οι ελληνικές παραλίες είναι, εν δυνάμει, χώροι λουομένων.

Επιπλέον, από άποψη νομολογίας, έχουν εκδοθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις: η εφετειακή 2130/2003 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η 175/2005 του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε την προηγούμενη, με αφορμή την περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία το 2000 είχε υποπέσει στο μέγα ολίσθημα να βάλει τον μικρόσωμο σκύλο της στη θάλασσα, σε μη οργανωμένη παραλία της περιοχής Σουνίου. Παρά τις διαμαρτυρίες λουόμενου, ο οποίος φοβήθηκε για μετάδοση ασθενειών, αρνήθηκε να απομακρύνει τον σκύλο της, κι εκείνος της άσκησε αγωγή αποζημίωσης για προσβολή της προσωπικότητάς του.

Οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικάζοντας την έφεση της ως άνω γυναίκας, έκριναν (ορθώς) ότι στις μη οργανωμένες παραλίες μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει το μπάνιο του με τον σκύλο του και, προχωρώντας στη συνέχεια σε συσταλτική ερμηνεία της παραπάνω διάταξης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, έκριναν ως χώρο λουομένων, όχι όλες τις περιοχές των ακτών που είναι προσιτές για θαλάσσια μπάνια, αλλά μόνον εκείνες που έχουν λουτρικές εγκαταστάσεις. Δυστυχώς, αυτή η άποψη κατέπεσε στον Άρειο Πάγο.

Ποιοί είναι υπεύθυνοι για τα πρόστιμα;

Ποιος κόβει το πρόστιμο στην παραλία; Η αστυνομία ή το λιμενικό σώμα; Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι παραλίες ανήκουν στη δικαιοδοσία των αστυνομικών και όχι των λιμενικών Αρχών (άρθρο 3 παρ. 1 περ. β του ν.δ. 444/1970).

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, Παναγιώτη Κ. Παναγιωτόπουλου: «Αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια προανακριτικών και αστυνομικών πράξεων υφίσταται στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών, αυτή δε, επεκτείνεται και στις παραλίες, για τις οποίες γίνεται λόγος στο άρθ. 3 παρ. 1 περ. β’, στις οποίες δηλαδή διενεργούνται εργασίες, οι οποίες είναι συναφείς με τη λειτουργία των λιμένων και όχι σε οποιαδήποτε άλλη παραλία. Σε οποιαδήποτε άλλη παραλία, αρμόδια είναι η κατά τόπο αστυνομική αρχή, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων που διενεργούνται οι εργασίες, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 3, οπότε ο εν λόγω χώρος εξομοιώνεται με λιμένα και χερσαία ζώνη λιμένα, ιδρυόμενης σ’ αυτήν την περίπτωση σχετικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος».

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι η επιβολή τυχόν προστίμου στον ιδιοκτήτη του σκύλου συνιστά αστυνομική πράξη.

Επομένως, οι τόποι αρμοδιότητας του Λιμενικού, όπως αυτοί καθορίζονται από τον Νόμο, αφορούν τη θαλάσσια περιοχή, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες των λιμένων, και όχι τις παραλίες. Άρα, το τυχόν πρόστιμο στις παραλίες πρέπει να το επιβάλει η Αστυνομία (και η Δημοτική Αστυνομία), εκτός εάν σε κάποιο τόπο δεν υπάρχει Αστυνομία (π.χ. κάποια νησιά), οπότε το κόβει η Λιμενική Αστυνομία.

Μπορεί ο σκύλος να κυκλοφορεί στην παραλία και να μπαίνει στη θάλασσα;

Όπως προαναφέραμε, σύμφωνα με τον Νόμο, επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και ο περίπατος να γίνεται πάντα με συνοδό.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠΕΝ, η οποία επαναλαμβάνεται και στη νεότερη υπ΄αριθμ. πρωτ. Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006: «…Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό, ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση. Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει, είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση».

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι δεν ισχύει η άμεση απομάκρυνση των σκύλων από την παραλία σε περίπτωση που εμφανιστούν λουόμενοι, γιατί υπερισχύει ο νόμος έναντι της εγκυκλίου.

Εάν, παρόλα αυτά, κάποιο αρμόδιο αστυνομικό ή λιμενικό όργανο επιβάλει πρόστιμο για μη απομάκρυνση του σκύλου από την παραλία, μπορεί να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος. Είναι πολύ πιθανό, εάν κάποιος προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά του προστίμου που θα του επιβληθεί, να δικαιωθεί όταν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα, παράβαση νόμου κ.λπ.

Το πρόβλημα, επομένως, δεν είναι η κυκλοφορία και παρουσία των σκύλων στις παραλίες, αλλά το αν επιτρέπεται, ή όχι, να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα.

Οι φιλόζωοι πολίτες, που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και τις διακοπές τους παρέα με τον πιστό τους φίλο, θα πρέπει να βρουν καμιά… βραχονησίδα, που να μην πατάει το πόδι του λουόμενος. Και πάλι, όμως, δεν θα είναι ήσυχοι. Γιατί, εάν εμφανισθεί έστω και ένας λουόμενος που φοβάται ότι θα μολυνθεί από τον σκύλο, το ζώο θα πρέπει να μείνει μακριά από τη θάλασσα.

Εν κατακλείδι, ;όπως επισημαίνει η δικηγόρος – νομική σύμβουλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Βάσω Τάκη επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες, αρκεί να συνοδεύεται. Επίσης, επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο στον σκύλο σας σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός αν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος.

Ιουλία Τούντα
Πηγή : ygeiamou.gr


Αυγενάκης: Ζητάμε από τους πολίτες να στηρίξουν την αυτοδύναμη, την ισχυρή Ελλάδα



Όπως τόνισε στην θεματική εκδήλωση με νέους και εκπροσώπους φορέων στο Ηράκλειο, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΝΔ ο Αυγενάκης είπε: «Για εμάς είναι μεγάλη χαρά που βρίσκεστε σήμερα στο Ηράκλειο. Η έλευσή σας εδώ μας δίνει ελπίδα και κουράγιο γιατί στο πρόσωπό σας όλη η ελληνική κοινωνία, και βέβαια όλη η Κρήτη έχει στηρίξει τις ελπίδες της. Περιμένει όλα αυτά που για χρόνια υποσχέθηκαν πολλοί, αλλά δεν έκαναν. Εσείς είπατε λίγα, και γι' αυτό είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε πολύ περισσότερα».

Επίσης ο κ. Αυγενάκης συμπλήρωσε: «Περπατήσαμε όλη την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη. Μιλήσατε με κόσμο με πολίτες, με εκπροσώπους της κοινωνίας, της παραγωγικής Ελλάδας, ακούσατε τα παράπονα, τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε. Απόψε θα ακούσετε μερικές ακόμα ερωτήσεις και είμαστε βέβαιοι πως θα δώσετε απαντήσεις που θαικανοποιήσουν και τους τελευταίους πολίτες που έχουν κάποια δυσπιστία».

Ο Γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Κρήτης, επισήμανε: « Ζητάμε όχι να γίνουν νεοδημοκράτες, αλλά να στηρίξουν την αυτοδύναμη, την ισχυρή Ελλάδα, ψηφίζοντας ΝΔ και ΚυριάκοΜητσοτάκη. Γνωρίζουμε ότι πολλοί είτε βρίσκονταν στην ΝΔ και για κάποιο λόγο απομακρύνθηκαν, είτε δε βρισκόταν ποτέ στη ΝΔ, είτε έχτιζαν διαχωριστικά τείχη με την παράταξή μας. Όμως η ανάγκη μας έφερε όλους κοντά και σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εμπιστευόμαστε τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη ως τον επόμενο Πρωθυπουργό για να κάνει την Κρήτη, την Ελλάδα περήφανη. Δε ζητάμε από την ελληνική κοινωνία να στραφεί στην ΝΔ,αλλά να καταλάβει ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος για το καλό του τόπου. Το καλό του τόπου μας μπορεί να υπηρετηθεί από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σε ότι αφορά την Κρήτη και το Ηράκλειο, με φόντο την ανάπτυξη, κατέληξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Η Κρήτη, ειδικά το Ηράκλειο μοιάζει με ένα ελατήριο εγκλωβισμένο που ψάχνει τον τρόπο να ανοίξει, να εκτοξευτεί, να παράξει, να δημιουργήσει. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσετε τη δύναμη και την ευκαιρία στους πολίτες που θέλουν να παράξουν, που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, να δημιουργήσουν, να αισιοδοξούν και να χαμογελούν, σε μια φωτεινή Ελλάδα, μια υπερήφανη Κρήτη κι ένα Ηράκλειο που θα έχει δύναμη».



Νέες αποκαλύψεις για τον καπετάν Πάνο Καμμένο και την θαλαμηγό εκατομμυρίων



Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη χλιδή μες την οποία ζει ο άλλοτε συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα και υπερασπιστής  της «Πρώτης φορά αριστερά».

Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά για το πολυτελές σκάφος αλλά και την προκλητική πολυτέλεια του Πάνου Κάμμενου, έρχονται νέα στοιχεία να προστεθούν στην ήδη κατεστραμμένη εικόνα του βουλευτή.


Σύμφωνα πληροφορίες του Πρώτου Θέματος η αδυναμία του Καμμένου στα σκάφη βρήκε πρόσφορο έδαφος μετά την πολιτική του αποστρατεία.

Το φουσκωτό των 8,3 μέτρων που είχε μέχρι τώρα αλλά και ένα των 11.5 μέτρων δεν έφταναν για τον καπετάνιο Παύλο. Έτσι αγόρασε το εντυπωσιακό LayBack (στα ελληνικά σημαίνει «ξαπλώνω» και «αράζω»).


Πρόκειται για μια Ferretti 68 που μπορεί να αγόρασε μεταχειρισμένη αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ευκαταφρόνητο το ποσό των 530.000 ευρώ που κατέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες για την αποκτήσει.

Μείζον ζήτημα προκύπτει αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για την αγορά του πολυτελούς σκάφους καθώς το τελευταίο Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή (οι δηλώσεις των -μέχρι τις προάλλες- εν ενεργεία βουλευτών σταματούν στο 2015) δεν προκύπτει επ’ ουδενί δυνατότητα μιας τέτοιας αγοράς για τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας δήλωσε εισοδήματα 72.000 ευρώ και άλλες 72.000 από είσπραξη ενοικίων. Επίσης, δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα φουσκωτό 8,3 μέτρων και ένα αυτοκίνητο 4.970 κυβικών εκατοστών (σε ακινησία, εξαιτίας αδυναμίας πώλησής του). Ακόμη δήλωσε ότι είναι μέτοχος σε εμπορική ανώνυμη εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 163.000 ευρώ. Όλα αυτά σίγουρα δεν δικαιολογούν την αγορά του μεταχειρισμένου Ferretti προς 530.000 ευρώ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τις εργασίες συντήρησης στο σκάφος ο καπετάν Καμμένος σήκωσε άγκυρα και έβαλε πλώρη για τις Σποράδες. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο ίδιος και ο γιός του μπήκαν στο λιμάνι της Σκιάθου με ένα τέρνετ με σκοπό να προμηθευτούν βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Το υπερπολυτελές σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, στο νησάκι Τσουγκριάς.


Από συγκυβερνήτης… μπάρμαν

Αφού η κοινοβουλευτική του παρουσία έλαβε τέλος, πλέον, ο πρώην υπουργός Αµυνας του Αλέξη Τσίπρα αναζητά νέες ασχολίες για να γεµίζει τον ελεύθερο χρόνο του. Την ίδια στιγµή, ο υιός του, Ηλίας, αναπτύσσει πρωτότυπες επαγγελµατικές δραστηριότητες.

Αρχικά, ο γιος του Πάνου Καµµένου άνοιξε ένα café-bar στη Βουλιαγµένη µαζί µε φίλους του. Το συγκεκριµένο café-bar διαφηµίστηκε από τον ίδιο παραµονές των ευρωεκλογών, όταν ο πρώην υπουργός Αµυνας βρέθηκε µε χαβανέζικο πουκάµισο να φτιάχνει cocktails και να απολαµβάνει χαλαρές στιγµές µε στελέχη του κόµµατός του.

Τα επαγγελµατικά σχέδια του υιού του Πάνου Καµµένου δεν περιορίζονται µόνο στον χώρο της εστίασης, αλλά επεκτείνονται και στον χώρο του εµπορίου.


Έτσι, ο Ηλίας Καµµένος εμφανίζεται µέτοχος µε άλλα δύο άτοµα στην εταιρείας Greekkannabis ΙΚΕ, η οποία ιδρύθηκε πριν από ελάχιστο χρονικό διάστηµα µετά την αλλαγή της σχετικής νοµοθεσίας στη χώρα µας.

Συγκεκριµένα, η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε στις 22 Νοεµβρίου 2018 και ανάµεσα στα άλλα έχει ως αντικείµενο την προώθηση προϊόντων φαρµακευτικής κάνναβης.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει στο καταστατικό της, έχει αντικείµενο την καλλιέργεια, παραγωγή, µεταποίηση, παρασκευή, αποθήκευση, µεταφορά, συσκευασία, διάθεση και εµπορία εντός και εκτός Ελλάδος λιναριού, κάνναβης, αρωµατικών φυτών, σπόρων, βοτάνων και κάθε είδους παραγώγου από τις ανωτέρω ουσίες.


Πηγή : in.gr


Ο Μικ Τζάγκερ 2 μήνες μετά την εγχείρηση αντικατάστασης βαλβίδας στην καρδιά ξανά στην πίστα



Ο Μικ Τζάγκερ επέστρεψε στη σκηνή την Παρασκευή, στην πρώτη του συναυλία μετά την εγχείρηση αντικατάστασης καρδιακής βαλβίδας στην οποία υποβλήθηκε τον Απρίλιο, καθώς οι Rolling Stones ξεκίνησαν την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική.

Ο 75χρονος τραγουδιστής των Rolling Stones υποβλήθηκε σε εγχείρηση αντικατάστασης καρδιακής βαλβίδας τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη. Τον Μάιο διαβεβαίωσε τους φανς του ότι νιώθει καλά αναρτώντας ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο εμφανιζόταν να χορεύει σε ένα στούντιο.




Σοβαρές κατηγορίες Σαμαρά για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα που θα διερευνηθούν από την δικαιοσύνη



Εννοείται ότι θα διερευνήσει η δικαιοσύνη μετά τις εκλογές Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η “Ρασπούτιν” και Αλέξη Τσίπρα για τις ποινικά κολάσιμες ενέργειες τους ώστε να εμπλέξουν πολιτικούς αντιπάλους.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση είχε κατανομάσει τον “Ρασπούτιν” και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου πάγου κ. Αγγελής είναι ο δεύτερος δικαστικός λειτουργός που παραιτούμενος κατονομάζει και αυτός τον “Ρασπούτιν”».

Ο Σαμαράς το είπε ευθέως οι Τσίπρας - Παπαγγελόπουλος η “Ρασπούτιν” συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί τα σχεδίασαν, μαζί τα εκτέλεσαν. Ας μην κρύβονται λοιπόν!».


Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθούν όσοι μετείχαν σε αυτή την αθλιότητα και αυτό θέλει και ο ελληνικός καλός που παρακολουθεί τα άθλια έργα και ημέρες της χειρότερης και διεφθαρμένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε από την χώρα.


Το θέμα είναι πόσοι είναι μπλεγμένοι σε αυτή την στημένη ιστορία εκτός από τους Τσίπρα - Παπαγγελόπουλου η “Ρασπούτιν”

«Εγώ από την πρώτη στιγμή έχω καταθέσει μήνυση εναντίον της συμμορίας τους. Με ονόματα και διευθύνσεις. Και δήλωσα ότι για πολλούς λόγους- ηθικής αλλά και προστασίας τους δημοκρατικού πολιτεύματος- “θα τους πάω μέχρι τέλους”. Ωστε να αποκαλυφθεί ποιος, γιατί και πώς ενορχήστρωσε αυτή την άθλια και σκοτεινή υπόθεση» είπε ο Σαμαράς σε συνέτευξη του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΑ.«Πρέπει να ερευνηθούν λοιπόν όλα! Με διαφάνεια και ειλικρίνεια. Μέχρι τέλους… Για να τιμωρηθούν όσοι μετείχαν σε αυτή την αθλιότητα. Να παραδειγματιστεί το πολιτικό σύστημα. Να μη διανοηθεί κανείς να τολμήσει στο μέλλον να διασύρει τους πολιτικούς του αντιπάλους με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί αμελλητί στη Βουλή και επειδή είναι απαίτηση και των ελλήνων πολιτών πρέπει να έρθει άμεσα μετά τις εκλογές και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε όσους εμπλέκονται.


Συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε σωρεία κλοπών οχημάτων



Συνελήφθη, χθες 21-6-2019, το μεσημέρι, στη Ζάκυνθο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, έπειτα από παραγγελία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε σωρεία κλοπών οχημάτων.

Πρόκειται για 33χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου έχει σχηματισθεί δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία, κατοχή ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε έπειτα από ταυτοποίησή του από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου στην οικία του βρήκαν και κατέσχεσαν (832) γραμμάρια κάνναβης, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα τάμπλετ.

Σε ότι αφορά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν από την Τρίτη 25-6-2019, ενώπιον του Ανακριτή Πατρών για να απολογηθούν.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.







9 μονάδες μπροστά η ΝΔ με ισχυρή αυτοδυναμία



Προβάδισμα 9 μονάδων στην Νέα Δημοκρατία το οποίο μεταφράζεται και σε αυτοδυναμία στη Βουλή δίνει έρευνα της Metron Analysis.

Η Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» δίνει : 
ΝΔ 38,5%,
ΣΥΡΙΖΑ 29,5%, 
Κίνημα Αλλαγής 8%,
ΚΚΕ 5,2%,
ΧΑ 3,5%. 

Εκτός Βουλής:
Ελληνική Λύση 2,8%,
ΜέΡΑ25 2,5% 
και Ενωση Κεντρώων 2,5%. 

 Σε έδρες:
 ΝΔ 164,
ΣΥΡΙΖΑ 87,
Κίνημα Αλλαγής 24,
ΚΚΕ 15,
Χρυσή Αυγή 10. 

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με συντριπτική διαφορά 82% έναντι μόλις 7% του ΣΥΡΙΖΑ. 


Μητσοτάκης: Οι πολίτες ζητούν την ελπίδα της αλήθειας


Κάλεσμα στους πολίτες που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές να το πράξουν στις 7 Ιουλίου, για να της δώσουν την ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου περιοδεύει. «Σε κάθε μου περιοδεία, ειδικά εδώ στην Κρήτη, συναντώ συμπολίτες μας που δεν μας είχαν εμπιστευτεί στο παρελθόν. Έρχονται, όμως, τώρα στη Νέα Δημοκρατία, όχι κατ’ ανάγκη γιατί συμφωνούν με όλες τις θέσεις μας, αλλά, διότι αναγνωρίζουν ότι η μόνη μεγάλη δύναμη σήμερα που μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική αλλαγή και καλύτερη ζωή για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα είναι η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  «Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ιδέες μας. Αλλά, κυρίως, έχουμε εμπιστοσύνη στην ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε «η ελληνική κοινωνία δεν περιμένει άλλα ψέματα και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά τον λόγο της αλήθειας, την ελπίδα της αλήθειας. Και αυτήν την ελπίδα της αλήθειας μπορεί να προσφέρει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή πολιτική εντολή στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. «Το σχέδιό μας, το οποίο εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν στις 8 Ιουλίου, έχω ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που ο ίδιος παρουσίασε χθες, πρόσθεσε: «Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας πρέπει να γνωρίζει τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα. Πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα προσελκύσουμε περισσότερες δουλειές, πώς θα έχουμε καλή Παιδεία, Υγεία, πώς θα υποστηρίξουμε τα έργα υποδομής -με πρώτη προτεραιότητα τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης που αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα- πώς θα επαναφέρουμε την ασφάλεια στις γειτονιές, πώς θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε προγραμματικά και πολιτικά»,επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, και εξήρε τη σημασία της νέας αυτής ιδιωτικής επένδυσης.«Όπου αφήνουμε τη δύναμη της δημιουργίας ελεύθερη, εντός ενός κανονιστικού πλαισίου, μπορεί να κάνει θαύματα και να υπηρετήσει σωστά τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να υποστηρίξουμε έμπρακτα ως πολιτεία το κύμα αλληλεγγύης που γεννήθηκε μέσα στην κρίση

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε αργότερα με εκπροσώπους Γυναικείων Σωματείων της Κρήτης, τις οποίες και συνεχάρη για το έργο τους. «Η αλληλεγγύη στην ελληνική  κοινωνία έχει σφυγμό», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι«ειδικά μέσα από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης ξεπήδησε ένα κύμα ανθρωπισμού, εθελοντισμού και υποστήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, το οποίο εμείς οφείλουμε ως οργανωμένη πολιτεία όχι απλά να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε, αλλά να υποστηρίξουμε έμπρακτα». Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. «Στον σκοτεινό και συχνά σιωπηλό κόσμο της οικογενειακής βίας, πολύ συχνά τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά και οι γυναίκες βιώνουν το δράμα μια συστηματικής κακοποίησης χωρίς να έχουν πού να στραφούν για να βρουν διέξοδο από αυτήν την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, και εξήρε το έργο των οργανώσεων που ασχολούνται ενεργά με το πρόβλημα αυτό: «Στο πρόσωπό σας, στο χαμόγελό σας και στην λάμψη των ματιών σας, βλέπω την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Και η παρουσία μου εδώ με κάνει πιο αισιόδοξο ότι μέσα από τη μιζέρια της Ελλάδος της κρίσης ξεπηδά και ανθίζει σιγά σιγά ο σπόρος μιας καλύτερης Ελλάδας».


Αντί να ντρέπεται ζητάει και τα ρέστα ο Πολάκης: Νοσηλεία κι ας είναι και σε ράντζα



Πότε ντράπηκε για να ντραπεί και τώρα ο Παύλος Πολάκης!!!

Χωρίς ίχνος φιλότιμου και αντί συγνώμης για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία εμφανίστηκε και πάλι στο facebook και  χαρακτήρισε «fake news» τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η ΠΟΕΔΗΝ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να γράψει ότι «το νοσοκομείο οφείλει να περιθάλπει τους ασθενείς ακόμα και αν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ράντζα».

Η ΠΟΕΔΗΝ είχε αναρτήσει φωτογραφίες στις οποίες αποτυπώνονται οι τριτοκοσμικές καταστάσεις που επικρατούν στο «Αττικό» Γενικό Νοσοκομείο.







Η ανάρτηση Παύλου Πολάκη :

ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ FAKE NEWS ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ !
-------------------------------------
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι γνωστοί φωτορεπόρτερ της ΠΟΕΔΗΝ, μονίμως απόντες από τα δρώμενα του Νοσοκομείου, προχώρησαν εκ νέου σε καταγγελίες για τα ράντζα του ΠΓΝ «Αττικόν»
Να τονίσουμε για μία εισέτι φορά, ότι το πρόβλημα της ύπαρξης των ράντζων στο Νοσοκομείο μας είναι διαχρονικό από το 2011, έτος κατά το οποίο το Νοσοκομείο εντάχθηκε πλήρως στο σύστημα εφημέρευσης των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Βέβαια τότε η ΠΟΕΔΗΝ τηρούσε σιγήν ιχθύος και αποσιωπούσε το γεγονός έντεχνα, ενώ τώρα ανακαλύπτει εκ νέου το θέμα των ράντζων, προφανώς υποκινούμενη από κίνητρα καθαρά αντιπολιτευτικά, λόγω προεκλογικής περιόδου.
Το ΠΓΝ «Αττικόν», λόγω του υψηλού επιπέδου παροχών υγείας που προσφέρει καθώς και της πολύ καλής λειτουργίας του, δέχεται μεγάλο όγκο πολιτών που χρήζουν ιατρικής φροντίδας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει και το κάνει πράξη , να περιθάλπει τους ασθενείς ακόμα και αν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ράντζα.
Κάθε πολίτης που προστρέχει για παροχή υπηρεσιών υγείας θα τύχει της δέουσας ιατρικής περίθαλψης από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό μας.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου επισημαίνει ότι ασφαλώς και δεν αποδίδει την ύπαρξη ράντζων μόνο στην «έξαρση γρίπης», όπως κακόβουλα αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά στα υπαρκτά προβλήματα περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, για τα οποία εργαζόμαστε νυχθημερόν, από κοινού με το Υπουργείο Υγείας, για την κατά το δυνατό επίλυσή τους.
Δεν μπορεί όμως να μην επισημανθεί ότι, όλως τυχαίως κατά τη χθεσινή εφημερία, υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, άσχετος με τον χώρο της υγείας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο για να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν.
Με την ολοκλήρωση των προσλήψεων 14 (δεκατεσσάρων) Ιατρών ΕΣΥ για τα ΤΕΠ που ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο, καθώς και την αναγνώριση του ΠΓΝ «Αττικόν» ως κατάλληλο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επείγουσας Ιατρικής για την χορήγηση της άσκησης στην εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική, αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας και να περιοριστούν τα υπάρχοντα προβλήματα.
Ο Διοικητής
Κωνσταντίνος Δραγώνας